A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Csibe!

Küldtem neked üzenetet ha minden igaz. Mit mondtak a Vasasban?
K.
cseppek

Bea!
Biciklivel volta és siettem, szétnéztem a fitness termekben hátha sikerülne lefogynom :), a masszást elvetettem, tul drágának találtam. Ohh jogsi, hosszú út vezet még addig :)
Holnap esetleg sétálhatnánk, melyik játszóra mentek?

Estleg tud valaki jo fitness helyet? Ki mit ismer?
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika: itthon dvd-ről Norbi Aerobzóna :lol: :wink:
Nincs meg apánknak a rutinja, júliusba nyaralni voltunk, aztán pont most akart menni rutinra amikor kiment a térde :( úgyhogy áthelyezve tavaszra! Addig az elsősegélyt lenne jó ha megcsinálná! Hogy azért haladjon...... Neked az már megvan??? Az hány napos tanfolyam?? Tudsz bővebb infót róla????
Gratu az első fogacskához, most úgy néz ki Zsófi, mint Hókuszpók??? :lol: :lol:

Szilde: Köszike a soksok linket, asszem ma délután elmegyek a Gulliverbe szétnézni. Az nagyker, csak nem horribilis áron árulák a babakocsikat! :? :?:

ma elmentem a szárnyaz bázisba és 1039 ft volt 1 kiló lapocka :shock: :( sokkot kaptam! Nálunk az 1 ebéd! És akkor még nincs hozzá köret! csajok mi lesz itt még?????? :cry: :shock: :evil:

Pussz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!!

Na akkor újrakezdem ugyanis ez már a 2.nekifutás.
Tehát Mátém ovizik ezerrel,de a héten még csak délelőtt és én még ottmaradok vele.Olyan furi ez az ovodásdi.Mármint arra gondoltam hogy még csak "most "született de jövő héten már a 3.szülinapot üljük. :roll: :shock:
Szóval édi pofa ,de azért kiváncsi vagyok rá hogy jövő héttől amikor már élesben megy a dolog mi lesz.Mindenesetre nem kell(ene)hogy lássa rajtam hogy szívem szerint én is sirnék amiért ott "kell" hagyni.Ma már alig volt ott anyuka,csak én kísérgettem mindenhová a kis ördögöt.Holnap már lelépek egy kicsit.

Rika!
Örülök hogy vagy.Bizti szép helyeken járhatott a férjed.

Itt van az ősz,a pocakosok biztos jobban kapnak levegőt.
Na megyek az ifjakhoz.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Cseppek!
Nem kaptam privát üzit! :cry:
Holnap megyek a Vasasba! Ma még csak 5-e van és 6-án kell mennem! :wink:
10-re megyek, úgyhogy 3-ig tudok jelentkezni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zsuzsi,köszi az ínfót!! :D
Nemtudtam hogy szerdán lesz,én teljessen abban a hittben voltam hogy péntek vagy szombat!! :?
Mennyien szoktatok ilyenkor lenni???

Enikő,a gulliverben régen csak azok mehetk vásárolni akiknek volt gulliveres kártyájuk(mondjuk ez még akkor volt mikor a kereskedőközben voltak)!
A húsárakon teljessen egyetértek a véleményeddel!!!:twisted: :(
Nálunk is elfogy kb. ennyi husi!! :x

Barninak vettünk 1 kompot,mert már nem győztem vele sétálni...........
Na azóta a kedvenc időtőltése,a függőny húzogatása lett,és mivel mindig rászólok,hogy nem!
Startol oda hozzá,és hangossan kiabálja hogy NEM-NEM,persze
úgyanúgy csinálja................... 8)

Kép
bibi226

Üdv!

Szerintem a Gulliverben ma már mindenki vásárolhat! De Enikő, ha mégsem, és találsz, akkor szólj, mert Peti keresztanyja bejáratos oda. :)

Bibi, Petinek két bébikombja van, kíváncsi leszek, hogy miket fog csinálni, habár nálunk nem sok függöny ér a földig...na majd anyósnál fog alkotni. :P

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kép Kép

1 pár kép a fiamról!!

Kép
bibi226

Kép Kép

1 pár kép a fiamról!!

Kép
bibi226

Sziasztok!
Cipőügyben én is várok jó ötleteket. (Kicsit sokallom a 8-10ezret egy babacipőért, vagy azt mondjátok, szokjam a gondolatot, hogy drágább, mint a felnőttcipő???) A Babaszobán is vannak jók, csak ki kell fogni.
Mi 15 perc sétára lakunk a telefontoronytól.
Gulliverben már lehet kártya nélkül vásárolni, ez tuti.
A húsárak tényleg elszabadultak... 1000 ft felett van a juhbeles virsli a Tescóban, de a síma is 7-800... :evil:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csibe!
A telefonszámomat küldtem tegnap. Ma is próbálkoztam. Ha nem ment a mail akkor béna vagyok. :)
12.30-ig itthon leszek, utána meg majd jelentkezem telefonon.
K.
cseppek

Rika, tegnap elmaradt: én Fit World mániás vagyok, nekem az vált be a legjobban. :) Asszem, 2-3 hónap múlva megint benézek.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!!

Bibi: Barni tüneményes:) Olyan igazi kiskrapekos pofija van :lol:

A Gulliverben kártya nélkül is lehet fizetni, de én szerváltam egy aranykártyát kölcsönbe és azzal vásároltam, mert így 25%-kal olcsóbb volt!
Vettem is a Boginak egy babakocsit. 20 000ért is volt, úgy gondoltam annyit nem adok érte :shock: :shock: , a legolcsóbb, de minőségi babakocsit vettem meg 5300 ft volt a 25% kedvezménnyel! Nem egészen ilyet akartam, de ennek is nagyon örült a csajom! ;)
Sajna amilyet szerettem volna az volt 20 körül! :evil:
Lehet hogy ha a netről rendeltem volna onnan amit Szilde belinkelt, akkor olcsóbb lett volna ( a 20 ezres olyasmi volt mint a linken a fentiek 12 500.-ért), de nekem sürgős volt! És így kijöttünk 5300 ftból!!

Hjajj vettem a Violának egy bébitaxit,hogy ő se maradjon le az ajándékozásból, de nagyon nem fekszik neki :(, mert Violám olyan kis dagadt és suta mozgású.... nem neki való :cry:!!!! Ha valakit érdekel továbbadnám...... Narancssárga színű macis, zsír új ugye....
A 25% kedvezménnyel 2600 ft volt a Gulliverben! Ha valakit érdekel küldjön privit, megvan a doboza is természetesen és a számlát is meg tudom mutatni! Házhozszállítom :lol:
Puszka
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Cseppek!
Nem jött mail! :cry:
Milyen címre küldted?
Szóval ma voltam a Vasasban, ahol azt mondták, hogy az Incike féle tényleg jövő héten lesz, ma pedig Baloghné Éva tartja!
Szóval én ma nem mentem!
Te voltál?

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Csibe!
Én voltam. Tulajdonképpen mivel egyik előadót sem ismerem, nekem mindegy kihez járok.
Kár hogy nem voltál, pedig már majdnem leszólitottam egy csajt, hogy ő vagy-e. Jaj, de jó hogy nem tettem :)

Azt, hogy miért nem tudok mailt küldeni nem tudom. Mjad próbálkozom :).
Érdekel a tematika?
Cseppek
cseppek

Sziasztok!

Bibi, sajnálom, hogy nem jöttetek úszni! Mi voltunk, Dénes nagyon élvezte! Csapkodta a vizet, vigyorgott, szóval volt nagy pancsolás! :D Mi a 10 óráson voltunk, kb. 10 baba volt, a 9 órait nem tudom, de vsz arra megyünk jövő héten, Dininek mostanában 10 körül van a délelőtti alvása. A barátnőmnél volt fényképezőgép, majd teszek fel az úszásról képeket! :)

Egyébként ma voltunk Dénessel tanácsadáson, 72 cm és 8.48 kg. Hétfőn lesz 8 hónapos. Van 1 és 1/4 foga :lol: , nagy dumaláda és fő-fő sajtkukac, álló nap izeg-mozog. Olyan furcsa, hogy 8 hónapos lesz, még csak most született! Hiányzik, hogy már nem olyan babás! Én már vállalnám is a kistesót, hogy legyen itthon minigyerek, ha nem kéne a császár miatt még másfél évet várni! :lol:
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi: Miért kell másfél évet várni a császár miatt? Nem csak 1 évig nem ajánlatos teherbe esni csaszi után?!?!?

Melinda, Dancsi és a többiek...hol vagytok?!?!?!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, hátha jó leszek én is. :) A csaszi után 2 évet ajánlatos várnnnnn, és simánál 1-et. Legutóbb ezt olvastam valahol...

Ági és
KépKép
exdeus

Szóval: várni akart lenni, csak ez a hülye rádiós billentyűzet állandóan többszöröz.

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsi,
miért kell a császár miatt ennyit várni, nekem az első után 6 hónapot, a második után 12 hónapot javaloltak

Bea,
élünk, a helyzet változatlan, Boldika továbbra sem fogad el semmit, csak cicit :?

Úgy tűnik költözünk, eladjuk a házat, de hogy hová tovább, az még nem egyértelmű, valószínűleg újat építünk, szabadonállót, nem ikerházat.

Exi,

A hüvelyi szülésnél egy évet? Minek? A 2 év császár után sztem irreális. Hacsak nem volt valami szövődmény.
Vendég

Exi, Dancsi: Csak azért mert nekem 1 évet mondott a doki, azt is úgy, hogy nem kéne 1 éven belül teherbe esni, utána lehet....

Dancsi: Újszeged a célpont ismét? Eladtátok azt a frankó házat?!?! :)

Gréti ma kapta meg a 15 hós oltást. Együtt sírtunk. Engem ennyire nem viselt meg az oltás még soha, de most nagyon sírt és én meg nagyon gyenge voltam....amúgy a ti doki nénitek adta be, a miénk szabin van. Végre láttam őt is. Már kíváncsi voltam rá.

Jozsó hogy tűri Boldit?

Láttam ma Ildit meg Noémit az új házuknál de csak hátulró, már a kocsiban ültem és jöttünk el a barátnőmtől akik szintén ott laknakl. :) Remélem nekik is lesz internetjük (mármint Ildiéknek)hamarosan és jelentkezik ismét.

Cipő: Fűzös vagy tépőzáras őszi cipőt érdemes venni?!?!?! Kinek milyen tapasztalata van ezekkel?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Más: Brendonban vásároltam ma egy Avent csőrös poharat Grétinek mert a miénket valahol elhagytuk az Ikeában :(
Elmentünk vásárlás után a barátnőmhöz, ahol elmostam, stb. , töltöttem bele vizet, és amikor Gréti ivott belőle, ömlött az állán a víz (jelentem, tud belőle rendesen inni, a másikkal semmi gond nem volt), aztán ha fejtetőre vagy ha csak picit oldalra fordítottuk máris jött belőle a víz, de nem cseppek, hanem úgy rendesen. Normálisan össze volt rakva, minden ...
2 óra múlva visszavittem...(innentől ctrl C+ctrl V mert már egyszer leírtam a barátnőmnek) mondom folyik
nőci elviszi hogy kivizsgálja
jön vissza
közli: ez nem csöpög
hát mondom persze hogy nem csöpög, ömlik belőle a víz
erre ő: nemnemnem, kipróbálta
rázogatja ő is én is, semmi víz
mondom a grétinek igyon már egy kis vizet
persze a drága nem volt szomjas
esze ágában sem volt inni
szal murphy bedolgozott rendesen
fogtam magam, meghúztam én....aztán fejtetőre fordítottam, hát ippen-ippen hogy csöpögött belőle a víz, de rázni kellett hogy jöjjön
hát mondom ilyen nincs
na de nagy nehezen a nőci elhitte hogy nem turisztikai látványosság nekem a brendon hogy minden órában oda járjak
és mondta hogy azt tudja csinálni (mivel még SOHA!!!! nem fordult elő ilyen - erre majd visszatérek) hogy felküldi a poharat pestre, 2 hét múlva érdeklődhetek hogy mizu
buktam 2200 forintot és grétinek nincs pohara
persze pénzt nem kaptam vissza, mikor kérdeztem, hogy most itt áll a pénzem és nincs poharam...hogy is van ez?!?!?! a nőci azt mondta hogy 2 hét múlva telefonáljak akkor mindent megtudok, bármit kérdeztem, semmire nem válaszolt, csak hogy 2 hét múlva .....
ja...mondom a nőnek 2 napja voltam és akkor is épp azért reklamáltak mert az aventos pohár csöpögött....(ezt akkor mondtam mikor mondta hogy ilyen még nem fordult elő)
Kmariannal voltam, tanúsíthatja, ő is látta :)
erre ő: hát azt biztos nem én vettem át

szerintetek?!?!?!
most mi lesz 2 hét múlva? közlik hogy jó a pohár és kapjam be vagy mi??!?!?
és ezt lehet így hogy most se pénzem se poharam?!?!?!?
kiakadtam

no megyek eszek inkább, többet ér

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
nekünk is ilyen néha az Aventes csőrös, vigyázni kell vele, lehet nem volt jól összerakva,nekem rendszeresen borult bele a táskáma, pedig úgy tűnt jól raktam össze.

Nem, nem adtuk el a házat, mindenképpen Újszegeden maradunk, ezen a környéken.

cipő: szandiban én azt szeretem, ami csatos és felül tépőzáras, őszi, téliben tépőzáras vagy zip záras. Bár Jozsó tavalyi téli bakancsa az fűzős volt és nem volt vele baj, az őszi sporcsukája az tépőzáras
Vendég

Bea.

Augusztus 23.-án este 22 óra 30-kor indultunk el itthonról.Szeged határában Emese elkezdett hányni.Na gondoltam jól kezdődik a nyaralásunk.Hajnalban 6 órakor értünk a Letenye-i határátkelőhöz.Akkor már hulla fáradtak voltunk.Grabovacra csak 13 órára értünk.Ez volt az első 2 éjszakás szállásunk.Itt töltöttünk 2 éjszakát,ami nagyon jó volt.De még Slunjnál /ez Grabovac elött van/megbüntetett a rendőr!!!Világítást mindíg használni kell.Épp csak ,amikor visszafordultunk,akkor lett lekapcsolva.Ott ugyanis van 1 gyönyörű vizes park,tele kis vízesésekkel,tavakkal .Érdemes megnézni.Majd pénteken reggel elmentünk a Plitvicei Jezero Parkba.FANTASZTIKUS!Eszméletlen az a természeti együtes,ami ott 1 helyen megtalálható!9-kor értünk oda,de már 11-kor szakadt az eső.Szarrá áztunk!Akkora vihar kerekedett,hogy én még ilyet nem is láttam.Na csurom vizesen autóba ültünk és visszamentünk a szállásra.Ebéd után ismét elmentünk.Érdemes volt,mert előtte csak az alsó részét láttuk,utána meg a felsőt.Este 20 óra 30 körül értünk haza.Mármint a szállásra.Szombat reggel 7 -kor indultunk tovább.Még akkor úgy volt,hogy Zadar alá megyünk.Útközben rájöttünk ,hogy lemegyünk Trogírba,mert az még szebb.Hát jól döntöttünk.Gyönyörű apartmant találtunk.Az ottani utazási irodában találtuk.Így kb. 4-en 200000 forintból megúsztuk.Ebben van kaja,gázolaj,szállás,nasi,ajándékok,stb...Ha itthon előre foglaltunk volna szállást 70000 ft.-tal került volna többe.2 percre volt a tenger meg a bolt is.Magyarok laktak az alsó lakásban,így jól megvoltunk.Ciovó szigetén laktunk.Öreg Trogírba símán elsétáltunk.10 perc gyalog.Voltunk Splitben is,de az inkább 1 betondzsungelre hasonlít.Rengeteget fürödtünk,csavarogtunk.Bejártuk a szigetet,öblöt leltünk.Nagyon szuper volt.Mesike is jól viselte az utat.

Elküldöm,nehogy elszálljon....

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Folyt. köv...

Sibenikben is megálltunk,az is gyönyörű.Jövőre is megyünk.Szezon végén olcsobb is meg mi csak ilyenkor tudunk elmenni.Na meg,ha kint keresel szállást,akkor még -még olcsóbb.Képeket rakok,majd föl csak még rendezni kell a netes rendeléseket,mert 10 nap alatt káosz alakult ki.

Alig tudlak vissza olvasni benneteket.Amit elfelejtettem leíni azt,majd pótolom.
Megyek,mert Mesi ébredezik.Ja és ott kint indult el egyedül mindenki szeme láttára !!!

Cipőt en ,majd Pesten szeretnék venni,olcsóbb meg választék is nagyobb.

Csőrös poharat mi is vettünk,de nem használjuk,mert pohárból itatim mindíg.

Majd még később jövök.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta: Énisénis akarok menni Horvátországba....
Jellemző, hazaértünk a "nyaralásból" és 7ágra süt a nap...ott meg fáztunk.
Gréti is pohárból iszik itthon ha kajálás közben vagy után iszik. Már rég óta gyönyörűen iszik pohárból teljesen egyedül, és nem megy mellé. Fogja, dönti...nagyon profi. De egyébként a csőrös pohárba be van készítve neki víz, hogy ha szomjas, akkor kiszolgálja magát. És ez van akkor is ha megyünk valahová, játszótér vagy messzebb....
Így nem kell fél óránként kínálgatnom, hogy szomjas e, kiszolgálja magát. Szóval nekem kényelmes :)
Már hónapok óta használjuk, megszoktam, így most nagyon hiányzik :( És Gréti is eksztázisba esett amikor meglátta az újat, ami most nincs :(

Elinduláshoz gratula :)

Gréti alszik, már lassan 3 órája. Szép az élet :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Cseppek!
Érdekel, hogy mit mondtak!
Ha van kedved összefoglalnád?
Mikor mész legközelebb?
Lehet, hogy én már nem kezdem el, majd még gondolkozom rajta!
Nem tudom úgyse végigcsinálni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: Bocsi, hogy beleugatok, tele vagyok idővel :) de szerintem érdemes elmenni szülés felkészítőre, még ha csak pár alkalommal is, sok okos dolgot tanulhat az ember. Ez nem olyan hogy végig kell csinálni...az se gond ha csak 1x vagy ott, viszont hasznos lehet.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia:Bea.

Jövőre csinálunk 1 baba túrizmust Horvátba.Olcsó szállás megvan.Útvonal kipróbálva.Minden ott van ami nekünk kell.Én már most vissza mennék.
Tegnap a lányom élvezte a Kodály Tér-i játszóteret,azthiszem többet fogunk oda járni.

Remélem kicserélik a poharat.

Na tovább megyek,mert kinézünk Corába,mert nyaralás óta nem nagyon voltunk boltba.Csak a kis boltban.

Majd még benézek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Csibe!
A felkészitőt Vera és Marcsi védőnők tartják, szerintem szimpatikus és segitőkész mindkettő. Csatlakozom Jégvirághoz, sőt a védőnők is elmondták, hogy ez nem kötelező jellegű foglalkozás, csak ha érdekel valami szivesen várnak, válaszolnak minden kérdésre és ezért is mondták el az első alkalomkor a tematikát, ami a következő:

09.06.
Tematika, juttatások, beszerzendő papirok a baba anyakönyvezéséhez, hogy jutsz a TAJ kártyájához, gyerekorvosválasztás

09.13.
A szülés, mit vigyünk magunkkal a nagy eseményre, a kórházban tartózkodáshoz

09.20.
Film a szülésről, fájdalomcsillapitás, újszülött ellátás a kórházban, a baba fejlődése

09.27.
Újszülött ellátás otthon, kellékek

10.03.
13.30: kórház látogatás
15.00: klinika látogatás
Mivel momentán 5-en vagyunk és kb 2 férj jön még, mindkettőre el lehet menni, de előtte 09.20-án jelezni kell a részvételt, a látogatói létszám lejelentése és a beöltözés miatt

10.04.
Szoptatás, kellékek

10.11.
Fürdetés, babakellékek

10.18.
Zárófoglalkozás: lehetséges elfoglaltságok a babával a városban (pl. baba-mama klub, stb.) Fogamzásgátlás a szülés után.

Röviden ennyi. De nem zárkóznak el attól sem, ha te olyan dolgot kérdezel adott napon, ami épp egy másik nap előadásába, vagyis inkább beszélgetés témájába tartozik bele.

Minden foglalkozás szerdán van és 15.00-kor kezdődik, kivéve az intézménylátogatásokat.

Feltételezem ugyanez a tematika a jövő csütörtökön induló "kurzusnak" is mivel az egyik leány "nyaralni megy" és annyit kérdezett, hogy van-e mód a kimaradt lehetőség pótlására és természetesen az is megoldható.

Hát ennyi.
cseppek

Üdv!

Cseppek, az Inci-féle szülésfelkészítő kissé más tematikával rendelkezik, legalábbis akkor, ha maradt az, ami még nálunk volt.

Dancsi, nem tudok nyilatkozni, ezt én valahol olvastam, de lövésem sincs, hogy hol. :o Nekem egyébként mindegy, mert két év szerintem biztosan lesz Peti és Petitesó között.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Cseppek!

Köszi az infókat!
:lol:
Még végig gondolom, hogy szerdán menjek, v. csütörtökön!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!!!

Voltunk Pesten, tegnap mentünk fela csajokkal háromasban (apa dódozik) és ma koradélután jöttünk haza!
Elvittem a Violát a Korai Fejlesztőbe, hogy megnézzék minden oké-e. Már írtam régebben, hogy gyanús. Na a gyanúm helytálló volt de nincs semmi baj :lol: ;)
Ugyanis, mindent megért, utánoz, hangokat próbál formálni, a kockákat próbálta egymás tetejére rakni, összeütni azokat, meg minden csinált amit a gyógypedagógus mutatott, mondott neki!
Volt amit csak 5 perc késéssel, de azé megcsinálta :lol:
A lényeg, hogy valóban le van maradva a korabeli gyerekektől, de nincs baj az értelmi képességeivel! A toxémia miatt eleve nagyobb lemaradással indult mint az egészséges terhességből született normál súlyú babák!

A szegedi korai fejlesztőbe kell majd vinnem, hogy kicsit belendítsük a beszédfejlődését, meg még az volt a baj, hogy túl rövid ideig kötötték le egyes dolgok! Több különböző játékkal játszott vele a gyp. és egy egy játék max 5 percre kötötte le, ami a gyp szerint kevés.... miközben a gyerek folyamatosan szórakoztatva van, szóval van tartva!

Na az ilyen korú gyerekeknek amit már tudniuk kéne ( a mai tapasztalataim összegzése : 2 ujjal (hüvelyk és mutató felvenni "csippentve" apróbb tárgyakat!
Formatáblába betenni a helyére a formákat!
Egymás tetejére rakni az építőkockát, vagy akármilyen kockákat, tárgyakat, majd ha MI elkezdjük leszedni, le kell hogy szedj a BABA is azokat!
Összekeverve néhány játékot, egy halomba, a gyereknek tudnia kell kiválasztani azt amit kérsz tőle.
Ha kérsz tőle tudnia kell odaadni neked a tárgyakat, odanyújtva nem dobálva!
A tükörben felismeri magát, képen megmutatja a kutyát, cicát, amit már előtte be/megmutattunk Neki!
Ha sokszor ismételsz meg neki rövid hangsúlyos szavakat (bumm,bumm,bumm.... Ba,ba,ba...stb) akkor ha nem is tudja kimondani, de a szájával megpróbál utánozni..... (na ez az amit Viola nem tesz, ezért megyünk a koraiba, de azt mondták lehet hogy elég lesz csak néhány Dévényes szájmasszázs, vagy logopédus!)

Na szal csak ennyit akajtam:lol:

Jóccakát

ceniko
Szeged

Kriszta: Szerdán mi is voltunk a Kodály téri játszón, bár elég későn, 6-ra értünk oda kb. Tegnap is voltunk, de csak a szökőkútnál.

Enikő: Jó hír hogy nincs komoly gond Violával. És megnyugodtam, hogy Gréti is oké ezek szerint :) Kicsit több mint 3 hónappal fiatalabb Violánál, de mind csinálja azokat amiket leírtál. Kivéve talán az utolsót, hogy nem ismétli amit mondunk neki. Vagyis mintha most kezdené...de még nem az igazi. Bár szavakat mondd, már van kb. 10 szavas repertoárja + állathangok.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Ceniko!!
Hol van korai fejlesztő Szegeden??Ha jól emlékszem Máté sem csinált dolgokat azok közül amiket leírtál.. :roll: Sőt a figyelmét most sem tudom játékkal lekötni 1 percre sem nemhogy 5-re.Ő is koraszülött és 23 óra alatt született meg tehát ez sem" tett jót neki"szerintem.Elég későn is indult be a mozgása is (1 évesen tudott ülni és 18 hósan járni)szal elég lassacskán.Mondjuk szerintem az ilyen korú gyerekek már nem igazán a korai fejlesztőbe "tartotnak" és amúgy sem tudom hogy mi az amit csinálnia kellene ebben a korba. :roll: :roll:
Egyébként megy oviba,de sajna a hülye rtendszer miatt ebben a hónapban nincs ebédje :twisted :twisted:

Na megyek mert leragad a szemem.Jó éjt mindenkinek,.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

Zita: A Gáspár Zoltán Utcai óvodában kapott helyet az Odu gyógypedagógiai fejlesztő központ! Amúgy fogyatékos (főleg Down kóros, de egyéb fogyatékkal élő gyerekeknek -egészen újszülött kortól) lett kitalálva ez a korai fejlesztő! És mi tegnap annál az Éva néninél voltunk fent Pesten aki megalapította ezt az egészet! Ő ajánlotta nekem a szegedi Odu alapítványt, az ő keze alól kerültek ki, a szegedi gyógypedagógusok, akik itt az "Odú"-ban dolgoznak!
06 62 555-615 a telefonszámuk vagy 06 70 335-2389 a mobilon lehet őket elérni!
Máté nincs még egyáltalán lemaradva semmiről, csak vidd el nyugodtan, megnézik minden oké-e!
Én úgy vagyok vele, hogy inkább elviszem és ha nincs semmi max paranoiás anyának fognak tartani, mintsem ne vigyem el, csak már későn.....és akkor már nehezebben lehet rajta segíteni/fejleszteni!
De én jövő héten felhívom őket és kérek időpontot Violának, majd beszámolok milyen volt :wink:

Bea: Az bőven jó amiket Gréti már csinál :wink: :) Ügyi a kiccsaj :lol:

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Szia Bea.

Szerdán mi is 6 után értünk oda a játszóra.Elugrottunk a barátnőmért,hogy duncsizzunk egyet,mert már rég beszélgettünk,ezért vele együtt mentünk oda.Elég sokan voltak lent.Mi a járda szélénél lévő állatkákon hintáztunk.pontosabban Xénia hintázott Emesével.Sajna amíg utol nem érem magam,addíg alig lesz időm játszóra menni,holott Mesike nagyon szereti.Most megyek takarítok,mert délután megyünk a Tescohoz,mert Közlekedésbiztonsági napot tartanak.Hátha látunk valami érdekeset.Párom úgyis vásárban van,így marad a barátnőm .Igaz már szerdán megbeszéltük,hogy megyünk.

Emese is hasonlókat művel,mint a Gréti.Szeret beszélni meg produkálni magát.

Kellemes napot mindenkinek. :lol: :lol: :lol:

Még alkalmanként benézek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Helló!

Dancsi, Bea és nem tudom még ki kérdezte :) , nekem azt mondta a dokim, hogy ha szeretnék legközelebb természetesen szülni, jó lenne a császár után még a próbálkozással is várni 2 évet, 2 év felett már nincs jelentősége. Szerinte a heg ennyi idő alatt lesz olyan állapotban, hogy kibírja. Azt nem tudom, hogy számít-e, hogy nekem a császárral együtt petefészek műtétem is volt. :?

Dénes beteg, alig aludtunk, totál be van dugulva az orra. Tegnap elindultunk jó melegben sétálni, közben elkezdett olyan erős, hideg szél fújni, alig tudtam eltolni hazáig a babakocsit... Volt nálunk kiskabát, de takarót nem vittem, Dénesnek estére már folyt az orra, éjjel belázasodott. :( Most szerencsére alszik a csöppem, kipiheni az éjszakát, kicsit jobban van most.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zitacicu!
Hogyhogy nincs Máténak ebédje?Milyen rendszer van az oviban?
E.
szilde
Szeged

Enikő!

Ebbe a korai fejlesztőbe kell beutaló? Amit felsoroltál azok közül a Márk szinte mindet csinálja, kivéve a beszédet. A kocka rakosgatás meg ilyenek, az megy ezerrel. A mozgásával sincs gond, a figyelmét viszont elég nehéz lekötni. Meg hát Ő nem bír 5 percig nyugton maradni, az a baj. Ma az apjának a szerszámos ládáját cipelte, persze üresen. De akkora a láda, hogy szerintem Ő is beleférne. :shock: És ami furcsa, hogy a műanyag motorra viszont nem akar ráülni. Ha ráültetem, már száll le, ha erőltetem, csak ordit. Csak tolni akarja a motort, a biciklit, mindent. :cry:
Meg néha ugy beidegeli magát, ha valami nem megy, hogy rázza az ideg. :shock:
Szóval, lehet neki se ártana, ha megnézné egy szakember.
Zita

Kép
zitaa

Üdv!

Enikő, Peti már nagyon élvezi önmagát. Na jó, azt, hogy látja, hogy mozog, ami szemben van vele... Valamelyik nap a mamám odaállt vele az üveges ajtó elé, amin visszatükröződtek, Peti nekiállt mocizni, bambulta magát, és kurjongatva nevetett! :D Meg kellett zabálni, olyan édes volt (ja, ízlett 8) ).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szasztok.

Női ADidas szabadidő ,38.as méretü eladó,mert 36 kg-ot fogytam és már én nem tudom használni.Felső része karcsúsított,világoskék,a nadrágja meg fekete.Nagyon jól néz ki,ha valakitérdekel nagyon szívesen küldök róla képet vagy személyesen is megnézheti.3-szor használt. Eredeti.
Megkímélt állapotban van.
Privire is válaszolok.

Új ára 23000.Ft.
Én 10000.Ft.-ért eladom.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta 38-as ruhamérteről 36 kilót fogytál????? :shock:
Voltatok tegnap a közlekedésbiztonsági napon? Mi voltunk kint a csajokkal (plázánál) de nem volt egy nagy durranás, max gyönyörködtünk egyet a közlekedési rendőrök új egyenruháján és kiveséztük azt :lol: Nagyobb (iskoláskorú) gyereknek volt érdekes!

Zita: Nem kell beutaló, hívd fel őket a fenti számokon, mond el mi van és adnak időpontot! Azzal nem veszítesz semmit ha valaki megnézi :wink:

Zsuzsi: Dininek jobbulást kívánunk, de nagyon gyorsan++++++++++++

Ági: Mostmár egyre értelmesebb a Peti is, nyílik a kis értelme, és most alakul az egyénisége ;) Kis tündérke...... :wink: Már rég láttam, összefuthatnánk.....?
Pusssz
E

ceniko
Szeged

Szia Enikő.

Mi a Tescoig mentünk csak el.Nem volt kedvünk tovább sétálni ,inkább beugrottunk 1 kávéra a kávézóba.
Igen 36 kg ment le rólam.Nem nagyon jó,de mit csináljak.Jön 1 szél és már visz is.Most 43 kg. vagyok.Azért szeretném eladni a szabadidőt,mert kisebbet akarok venni amíg lehet még ezt a fazont kapni.
Azthiszem elsétálunk a Kodály Téri játszóra. Jön még valaki??

Na megyek is .
Késöbb jövök. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Üdv!

Enikő, megbeszélhetünk megint egy játszótéri randit valahol. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Nekünk is volt időpontunk az Odúba, merthogy Marcsi nem forgott és nem mászott, de aztán némi egyeztetés után megegyeztünk a hölggyel, akitől az időpontot kaptuk, hogy tök felesleges, ő így fejlődik, ezeket kihagyja. (Egy öltözőben öltöztünk, így futottunk össze.)
Beutaló nem kell egyébként (bár dokinéni írt egy cetlit), felhívtam őket, adtak időpontot, meg küldtek egy kérdőívet, amit ki kellett volna tölteni, ha megyünk.
Mi is járunk a Kodály térre, jó az a játszótér. Kicserélték a leharcolt babahintákat újra, ezt nem gondoltam volna.
Ki tudja, mikor lesz legközelebb szuper turi a Gulliver mellett?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
régen jártam erre. jól vagyunk általában.
Vivinek most mandulagyuszija van, kivan teljesen, de én is.
ez az első lázas betegsége (ezelőtt csak 1szer volt náthás 2hónaposan) ordít egész nap szinte. 10hónap alatt nem sírt annyit mint tegnap 3-7ig.
(nekem meg fáááááj a fogam per.pill)

Kriszta!
-36kg?????? :shock:

Kép
Vendég

Lányok!

Most láttam a lépcsőház ajtajára kitéve,hogy a Kodály téri iskolában indul Fitnesz torna.Heti 2 alkalommal.Az ára 250-ft/óra.
Nemtudom milyen lehet,de kiváncsi vagyok.Lehet elmegyek és megnézem.Kedden és csütörtökön van 17 óra 30-tól kezdődik.
teL:06-20-971-11-96

Zozo: igen 36 kg.Most 43 kg vagyok.A nagylányommal 1 méretűek a ruháink.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Zozo: Vivinek gyors gyógyulást! Gyönyörűséges :) Kérünk szépen még képet! :)
Te meg sipircc a fogorvoshoz, én is nemrég voltam, 1 rossz fogam volt, aztán most meg nyaralás alatt is meg kellett látogatni egy zalakarosi fogorvost, bedagadt 2 fogam közt az ínyem. Jó ronda volt. Még ma sem az igazi. Elvileg ínygyulladás...zalakarosi doki szerint mert nem mostam normálisan fogat, meg a terhességi és szoptatásos hormonok még betettek...:( Pedig mindig lelkiismeretes fogmosó voltam, és fogorvoslátogató is. :(

Kriszta: Mikor voltam én 43 kg....szent ég....ezer meg egy éve :) Szerintem oviban :lol:
19 évesen voltam 49 kg és mindenki szerint rémesen sovány voltam. 167 cm vagyok. Bezzeg most nem mondják hogy rémesen sovány vagyok a 64 kilómmal :)

Aki ért hozzá: A tápszert (Gréti kap 3-as tápit, mert már csak 2x szopizik/nap...úgyhogy nagyon kezdő vagyok a dologban) ha elkészítem, azt meddig tartogathatom? Csak 100 milit csinálok egy alkalommal, aztán van hogy elnyammog rajta órákon át. Pohárból issza. Vagyis cumisüvegből amin nincs cumi, merhogy abban csinálom. Szóval meddig tárolhatom szobahőmérsékleten a cuccot?
Gondolom azt nem lehet hogy hűtőbe teszem majd újra melegítem, vagy igen?!?!?
Ja és az Aventos cumisüveg mikrózható?!??!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Megjöttünk Gyuláról, nagyon szép város és az apartmanunk is igényes és tiszta volt :). Jól éreztük magunkat :)
Teszek majd fel képeket is.
Képzeljétek Zsófi ma elöször felállt a kiságyban és persze hangos kacagás követte. Annyira örült neki olyan édes volt. Azóta már vagy 5x 6x megismételte :).

Kriszta!
Én szivesen megveszem a szabadidőruhádat ha elárulod, hogy fogyjak a 42 méretből 38-ba??? :lol: :shock:

Zita! Nincs ebéd Máténak? Akkor mit csinálsz csomagolsz neki? Haza viszed enni?
Mostanába nem mész Tápéra?

Dénesenek és Vivinek jobbulást szegénykék...

Ha valakit érdekel:
photot holl: 1 CD-nyi képet hivnal elő 3799 ft-t (max: 200db)

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: