Sziasztok mindenkinek!
MARCSI! Köszönöm a levelet, ugyanezek voltak az aggályaink, telejsen megnyugtattál minket,hogy nem kell ez feltétlenül nekünk..köszönöm.
VBEA!ha szülőszoba látogatásra indulsz,szívesen veled tartanék(bár gondolom,hogy nem apa nélkül vágsz neki),mert még nem láttam.
ILDI35! Tetszett a befőttesüveg
Az utazás és segítőkészség témában teljesen egyetértünk, sajna egy érzéketlen,lusta világban élünk,ahol az a normális,hogy nem figyelünk a másikra.Apám mesélte,hogy az ő idejükben a buszvezető felszólította a fiatalokat,hogy adják át a helyet..most szerintetek mit kapna egy ilyenért?
Sajnos olvastam már olyat,hogy a járművezető volt az,aki anyázott a gyermekét toló,terhes kismamával és szószerint az ajtó közé zárta..
Mi is vettünk hátihordozót,nagyon bevált,még ma is szívesen ül bele,persze csak azért,hogy apja szaladgáljon vele a házban

,de tényleg nagyon jó,főleg azért,mert a kengurutól egy idő után leszakad a derekunk ,a vesénk..
TÜNDEírta azt az anyukát,aki nem engedi 4 évesen a gyerekét oviba,mert sajnálja.Sajnos én is ismerek ilyet,a gyereke már óvodaérett,de nem adja oviba,mondván,hogy ő itthon van,illetve hazahozza a bacikat a kistesójának..A gyerek egyébként kislány,tombol a játszótéren,nem tud játszani,mindent kitép mások kezéből,nem tud kérni, agresszív,szóval egy csomó olyan problémával kűzd,amin az ovi segítene..Be kell látnunk,hogy vannak dolgok,amiket mi szülők képtelenek vagyuknmegtanítani a gyerekünknek,nem tudunk neki olyan szitukat teremteni,mint amilyet egy gyerekközösség pusztán a létével teremt és a gyereknek inkább ártunk,mint használunk,ha nem visszük közösségbe.Visszatérve az ismerős anyukára, nem a gyerek van a játszótéri anyukák bögyében,hanem az anyuka és pedig nem azért mert nem iratta a gyereket oviba,hanem azért,mert soha nem szól rá,ha butaságot csinál,ha verekszik,vagy elveszi mások játékát,vagy ha két kézzel szórja a homokot mások szemébe.nem magyarázza el erőteljesen,hogy mit miért nem lehet csinálni. Anyuka megsértődött,mikor szóvá tettem,hogy hagy ne én tanítsam már meg a gyerekét ezekre,miután az egyébként jószívű lányom kezéből kérés nélkül kitépte(volna) a legkedvesebb játékát sorozatban,hogy aztán végig kergesse az ordító Mandulát a játszón.. ..a gyereknek nincsenek korlátai,anélkül pedig egy gyerek bizonytalan,a bizonytalanságát pedig a viselkedésével közli..
Sajnálom a kislányt,mert senki nem szeret vele játszani,hiszen a gyerekek is érzik,hogy valami nincs rendben..
Na,mindegy..Valaki kérdezte,hogy hol az ovi,ahová járunk.Itt Pomázon,próbálkoztam távolabb is ovit keresni,met akkor mág úgy volt,hogy megyek vissza dolgozni..de már nem:-))
Ma már ott is aludt a gyerek,ennyi lett volna a beszoktatás?
Üdv mindenkinek,durca