[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!
Kezd éledezni a társaság. Krisz, arra már én is rájöttem, hogy túl gyorsan nőnek a gyerekek. Már lassan a sulin kell törnünk a fejünket, az meg még ennyire sem lezs egyszerü, mint az ovi. Néha már most azon filozo, hogy vajon merre vigyük öket.
Valami sportot is kéne találni nekik, legalábbis Máténak. Az úszás tünik a legkézenfekvöbbnek, de még megvárjuk mig felépül az érdi uszoda.
Bocsi, de ezen a klaviatúrán nem igen vannak ékezetek, igy kicsit hibás az irományom.
Tényleg Judit melyik bölcsibe fogtok járni?

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Ma voltunk Hettiéknél, Ábelt hétfőn műtik, szegénykét.

Hát, én nem tudom, pontosan hány kozmetikus van itt Tárnokon, de kettőnél biztos több. Sokan járnak Százhalombattára, meg Érdre is. Többek közt én is Érdre járok, a fodrászommal egy helyen vannak. Jártam itt Tárnokon is az egyikhez, de ott túl sok volt a pletyka. Persze ilyen helyen mindig van pletyizés, de az nagyon túlzás volt. De itt Tárnokon is minőségi dolgokat használnak, úgyhogy ezzel nincs gond.

Sport: van itt gyerekfoci pl. Az egészségház mögötti pályán rendszeresen szoktam látni őket, meg az oviból is szokták őket hordani. Tavasszal sokszor láttam, hogy a szakkör saját kisbuszával hozták vissza a kiskölyköket a Dózsa György úti oviba délelőtt, amikor sétáltunk. Szokták vinni a suliban úszni is a srácokat, meg van valami küzdősport is. Az iskolában meg órarendben is van néptánc oktatás. A bátyám nagyobbik lánya most megy 2.-ba, és ő mondta.
Meg régebben én jártam aerobikra, amit az "új" suliban tartottak. A vezetője (Martina) más csoportokat is csinál, komolyabban, koreográfiával. Fel is szoktak lépni. A Tárnokhírben van is most egy cikk róluk. Kisebbek is szoktak járni.

Megyek vasalni.

Jó éjt!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Ja, Hetti. Nézd meg a honlapunkat: www.hauserelectronic.hu. Van egy elektromos kés, meg egy asztali szeletelő. De nem tudom, van-e raktáron. Ha érdekel, megkérdezem.

Andi
hera
 
 

 
 

Sziaszok!!!
Múltkor jól elkiabáltam, hogy kezd éledezni a társaság. Elkezdődött az ovi, van aki már jár? Krisz, ti gondolom már elkezdtétek a beszoktatást, ugye?
Jó trutyi idő lett, nagy fúj a szél.
Hetti, hogy sikerült a műtét, hétfőn kellett befeküdnötök ugye???

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Réka, ja, járnék, jánránk oviba, ha lenne a mi csoportunkban olyan másik gyerek is, aki már be akar szokni. Hiába mentünk be 28-án, hogy akkor kezdenénk a beszoktatást, a mi csoportunkból senkit sem hoztak be. Úgy meg hogy egy gyerek sincsen Noncsin kívül, nem igazán működik... Remélem, hétfőn már mások is lesznek, mert nekem jövő héten csütörtöktől már munka van. Úgyhogy felrobbanok a dologgal kapcsolatban...

(Ma lesz szülői...)

szió

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


szia Lányok!

Nagyon nagy a csönd arra felétek!!! otthon is ilyen hideg van? Nálunk szép lassan beköszöntött az ősz :cry:
Már nincs egy hónap és mehetünk haza!!!! :D
gyorsan el telt ez az 5 hónap.

mi újság kis falunkban Lányok meséljetek!
chrissy mesélj majd milyen az ovi! jó lenne veletek egy csopiba járni :)

üdv mindenkinek Judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Judith, szia!
Biztos, hogy egy csoportba fognak járni a gyerekek. Gondolom, ti majd akkor jöttök, amikor Bálint betöltötte a 3. évet - Noncsi addig már nagy ovis csajszi lesz. :) Szivárvány csoportosak lesztek, ugye? Most hétfőn beszéltem az óvónénivel, mondta, hogy 30 gyerek lesz, 20-an még ebben az évben, aztán 10 gyerek meg januártól jön szépen, lassan.
Ma lesz szülői, majd írok, hogy mi volt. Ti választottatok már jelet, amikor itt voltatok?
Sokminden másról sajnos nem tudok beszélni, nekem most ez az ovikérdés tölti ki a napjaimat, jó lett volna, ha már a héten tudom beszoktatni Noncsit, nem értem, hogy ez más anyukában nem merült fel? :(

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Mi is itt vagyunk :D

Nálunk most minden a pocaklakó és a házfestés körül forog. Végre kész a nappali festése, de holnap kezdjük szétszedni az étkezőt, jővő héten pedig a konyhát. Ma reggel meg végre sikerült kimosnom az első adag ruhát a babának, de gyakorlatilag a kórházi cuccom sincs még összerakva. Emelett csak ritkán villan az eszembe, hogy el ne felejtsem a szülőit az oviban .

Chrissy
Úgy emlékszem, azt írtad, hogy valahol budapesten fogsz dolgozni és csak késő du-tán mész majd a Noncsiért az oviba. Ha így lesz , akkor szerintem beszéljétek meg valakivel itt a közelben akit ismer a Noncsi is ,hogyha bármi közbe jön és nem értek oda érte időben elhozza. Csak azért írom ezt, mert mi Pesten dolgoztunk ( lágymányosi híd-Egérút-M7-es) és többször előfordult, hogy du 17-kor indultunk haza és olyan dugó volt, hogy fél nyolcra estünk be.

Nincs valami ötletetek itt a közelben babamérleg kölcsönzésre?

Most csak ennyi...
puszi
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!
Hétfőn én is voltam bent az oviban. Mi ugye Kossuth utcaiak vagyunk, mármint ovi szerint. Máté macicsoportos lesz és ők 22-en vannak, hogy ebből mennyien kezdenek idén az passz, nem is kérdeztem. Majd hétfőn, mert itt akkor van a szülői. Nagyon izgi. Holnap ballagás a bölcsiben, persze Máténak csak képletesen, mert ugye egy hónapig, míg benem tölti a 3-at, addig marad még.
Őszintén szólva, amennyire féltem, hogy esetleg gáz lesz az ovi, mert kivülről annyira nem szép látvány, kezdek megnyugodni. Az ovónénik kedvesek és segítőkészek voltak és a belülről az épület egyáltalán nem gáz. Sőt nagyon kedves galéria van a termekben ésa kertje asszem ennek a legnagyobb. Szóval eddig összességében pozitív, persze tuti csak akkor lesz, h már rendesen járni fog a gyerek.
Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Gondoltam, én is írok pár sor hogy lássátok, megvagyunk még.

Saját élménytömegről nem tudok beszámolni, hacsak az nem, hogy szombaton esküvőbe megyünk, és ha esetleg valamelyikőtöknek van alkalmi kardigánja / pulcsija kb 84-86-os méretben, hálás lennék, ha kölcsönadná Mírának. Most amúgy nyáladzunk és alvásgondokkal küzdünk, úgy tűnik valami rágófog érkezik.

Hettiékről: Ábelt hétfőn megműtötték, és egész jól viselte, bár mivel végül is nem vették ki a veséjét, most 10 napig feküdnie kell - lekötözve, a kórházban. Hetti nappal van benn nála, a férje pedig éjjel, gondolom, Hettinek egy ideig nem lesz ideje / energiája írni. A műtét után szegény Ábelből csöveket lógattak ki, és közben a megrázkódtatás hatására kétségbe esik mindenkitől, aki közelít hozzá, szóval a lábadozás közben újra kell barátkoznia az emberekkel.

Na, ezek vannak, jók legyetek, és ha valakinek van kardigánja / pulcsija szombatra, az legyen szíves, jelezze!

Üdv: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Megint én. Nekem úgy rémlet, hogy Ábelt sérvvel műtik, de akkor valamit nagyon félrenézte, vesekivételre egyáltalán nem emlékszem. Mielöbbi gyógyulást a fiatalúrnak!!!!
Sajna nekünk Zsuzsi, főleg Mátétól örökölt cuccaink vannak, mármint az én Mircsim azt hordja, kardigánunk, főleg esküvős nincs is. De itt majd mindenki lányos anyuka, hátha, bár hétvégére már egész szép időt mondanak.
Szamóca, hát a festést nem irigylem tőletek. Mi úgy volt, hogy idén elkezdjük a tetőtér projektet, hát a hideg futkos tőle a hátamon és mivel igazán nem sürgős a helyzet egyenlőre hagytuk a francba. Bár én nem is a kosz miatt utálom, hanem a munkások idegesítenek, de nagyon.


Réka
Vendég
 


sziasztok!


chrissy:jó lenne, ha tényleg egy csopiba kerűlnénk:) ha valami lesz szülőin írd meg légysz! köszike
Nektek mi a jeletek? mi a csiga-bigát szeretnénk, vagy a szánkót. az autó is szóba jöhet!!! lehet, hogy fel kellene hívnom az ovit, hogy beszéljek az igazgatónővel, mert ha hazamegyünk nem rögtön Tárnokra megyünk.
írd meg hogy telnek az ovis napok! annyira kíváncsi vagyok. elgondoltam, hogy elvisszük a gyerekeket oviba utána iszunk egy jó reggeli kávét...és most felébredtem :lol:


Zsuzsinyó: ha tehetném kűldenék innen kintről kiskardigánokat. annyira rucik vannak lányoknak, hogy zabálni lehetne. ilyenkor jó lenne egy kis lány. annyira nncsenek fiú rucik.

üdv a távólból
judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Én is arra emlékeztem, hogy sérvvel műtik Ábelt. Ez a vese dolog nagyon durva. Azt tudom, hogy voltak problémák a veséjével, de nem tudom, miért a sérv maradt meg bennem is. Kitartást nekik, idegörlő lehet ez mindannyiuknak. :roll:

Judith, tegnap megvolt a szülői. Biztos, hogy felvették Bálintot az oviba??? Mert én SZMK-s lettem és az előbb is megnéztem a névsort, nem találtam rajta Bálint nevet. A Szivárvány csoportba került, biztosan??? A csiga jel foglalt, pont a mienk. Bocsika... :wink: Hát, szívesen kávéznék majd én is egyet, de én szept. 7-től visszamegyek dolgozni, kb. egy évig tervezem a munkát, utána már itthon szeretnék lenni, mert jó lenne, ha jönne a tesó. Szóval remélem, egy év múlva azért már teázhatunk együtt. A kávét terhesen inkább én nem :wink: :D

Zsuzsi, sajnálom, mi nem nagyon jártunk Noncsival ennyiidősen ilyen alkalmakra, meg az az igazság, én már nem is emlékszem, milyen ruhái vannak... Az összes a padláson van. Remélem, egyszer még le fogom onnan hozni őket.

Réka, örülök, hogy szimpi az ovitok! Többi szülővel találkoztál már? De fura, hogy ilyen későre teszik a szülőit! Mondjuk a mi ovinkban sem volt túl korán.

Szamóca, úgy néz ki, én délután 4-kor már el tudok jönni a mhelyemről, úgyhogy remélem, azért időben ideérek Noncsiért. Mondjuk, a délután 4-es eljövetelem fejében reggel 7-től már bent kell lennem, vmit valamiért alapon. Balázs fogja bevinni Noncsit olyan 1/2 8 körül, én meg remélem, ideérek érte 5-re.
Sajnos nincs semmi ötletem babamérleg-kölcsönzés kapcsán. Védőnő nem tud esetleg segíteni???

sziasztok! :)

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


sziasztok!

CHrissy: még nem tudtam beíratni, mert pont akkor jöttünk ki áprilisban. júliusban mikor otthon voltunk senki nem tudott segíteni. ma hívtam az ovit, de már nem volt ott a vezetőnéni. holnap reggel 11-ig ott lesz az nálunk 10 óra. akkor megpróbálok velebeszélni. elvileg szept 25-én megyünk végleg haza.bölcsit is csak November 1-től kezdjük. jó neked, hogy tudsz tovább dolgozni!!! engem nem vesznek vissza ahonnan eljöttem :cry:
merre fogsz dolgozni?mi most is próbálkozunk a kis tesóval. lehet, hogy erre nem is élnek gólyák :wink:

Szamóca: én is úgy tudom a védőnéni tudna segíteni, ha nem nézd meg a Kismama újság hátsó oldalait ott is vannak címek ha jól emlékszem.

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Judith, mostanában zűrös az agyam, vhogy arra emlékeztem, hogy múltkor amikor itthon voltatok, sikerült megbeszélni az ovival. Hova fogtok járni bölcsibe?
Hogyhogy nem vesznek vissza oda, ahol dolgoztál??? Ezt így kerek-perec kijelentették? No comment...
De azért van még pár hónapod, csak összejön addig a tesó és akkor nem lesz a munkával egy ideig problémád. :wink:
Én Pesten fogok dolgozni, a Blaha Lujza tér környékén. Ezért is lesz jó, ha korán megyek reggelente, mert így legalább még a nagy dugók előtt érek be.

szia

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Először is: Ábelnak mi is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Zsuzsi

Sajnos kardigán ügyben én sem tudok így hirtelen segíteni. Minden régi cucca a Boginak a padláson van dobozokban és ráadásul pont most őrültem meg mert amikor lehoztuk az 56-os ruháit kiderült, hogy egy jó része sárga foltos lett. Csak azt nem tudom miért. Egyenlőre az agyonreklámozott Vanish se szedte ki belölük. :(

Cinicini
Hát igen nem egy leányálom ez a házfelújítás, csak az az egy vigasztal, hogy jővőre így nem kell semmi ilyenbe belefogni. Ez már csak azért is előnyös lesz, mert elméletben jővőre indítjuk a 3. babaprojektet és nagyon remélem hogy nem kell ismételten 1,5 évet várni a következőre. Mondjuk, ha sikerül a 3. baba is, akkor ránk is építkezés vagy költözés vár majd.
Örülök, hogy egyenlőre jókat tapasztaltál az oviban. Én még nem voltam belül, no de majd hétfőn bepótolom.

sziasztok
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!
Akkor most nagy kő esett le a szívemről, hogy nem én vagyok az abszolut béna, de a venish és a többi hipi-szupi folteltávolító nem csinál semmit. Hogy a francba lehet csoki, gyümi foltokat színes ruhából kiszedni. Kb. 6 fajtát próbáltunk, de szinte egyik olyan, mint a másik. Van valakinek tuti jó ötlete ilyenre???
Szamóca, már jövőre szeretnétek a 3. babaát, vagy csak összehozni??? Tényleg én nem is emlékszem, hogy hány szobátok van, nemlehet a házhoz hozzáépíteni? Mondjuk terhesen, kisbabával, akár költözés, akár építkezés a vége, mindegyik nagy móka. Nálunk lassan szintén festeni kéne, mert amit a ygerekek a fallal művelnek, hát........, ja meg a kutya. Ő a másik fele, akitől az előszobánk kb. 1 méter magasságig fekete.

Ma megvolt a ballagás, hát nem volt semmi különös csak eszem-iszom dinom-dánom. Hál'istennek sok szülőnek azért eszébe jutott, hogy valamivel meglepje a bölcsisnéniket, mert karácsonykor szinte csak nekünk jutott eszünkbe. Pedig ők aztán megérdemlik.

Ja, mérleg, mi a másodiknál szintenem is használtuk, max. egy hónapig, pedig a barátnőm odaadta a digitálismérlegét. De nem iozgatota dolog. Hiába a harmadiknál, már a kutya fogja lenyalni a cumit.

Réka
Réka
Vendég
 


sziasztok

chrissy: jól emlékszel, beszéltem az ovival, de "csak"egy ovisnéni volt aki tündérien beszélt velem(ezért remélem, hogy ide kerülünk).ő mondta, hogy beszéljek a vezetővel.
Azért nem vesznek vissza mert egy autószalonba dolgoztam és most nem megy az autó piac. a törvény kimondja, hogy 1 hónapra köteles visszavenni azután kirakhatja a szűröm. hát erre most mit mondjak, ott vagyok ahol a part szakad.

szamóca: ne is emlegesd az átalakítást. ha hazamegyünk Magyarországra addigra készen lesznek a tervek és tavaszra nekieshetünk. a garázsból csinálunk plusz szobát és az lesz a mi hálószobánk. így egy nagy nappali lesz plusz 4 szoba lesz még.úgyhogy lesz nemulass :?

csatlakozom a hogyan nemtudom a foltot eltüntetni klubhoz. hihetetlen, hogy beletudják fészkelni magukat a ruhába.

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Olvasom,hogy folt problémáitok vannak.Nekem nagyon bevált a KLÓRMENTES CLOROX KÍMÉLŐ(sokkal olcsobb mint pl.a Vanish)
750ml és olyan 300-400Ft.
Ha igazán makacs a folt ,akkor egy kis DOMESZTOS FEHÉRITŐ porba áztatom elötte és ugy a Clorox. :D :idea:
ödi
 
 


Sziasztok!
Tényleg, klorox kimélő, emlékszem is rá, csak ugye a reklám hatása.... Na, akkor legközelebb veszek és jól kipróbálom, mert évek óta nem használtam és elötte is csak anyukám otthon.
Judith, minek nektek ennyire hirtelen még egy szoba??? Nekünk is a standerd van 3 háló, amit ugye annak használn az ember aminek akar és egy giga nappali.
Mi majd a tetőtérbeépítésbe vágunk egyszer bele, ahol + 70-80 nm vár még ránk, én halagotam amennyire lehet, mert nem elég a meló a beépítéssel, azt ugye rendben is kell tartani és már a jelenlegi 135 nm is ki tud fogni rajtam. Ilynekor kicsit visszasírom a férjem 40 nm-es legénylakását, azzal nagyon pik-pak megvoltam, meg ugye ott gyerek sem volt akik aztán nem kímélik a házat.
Holnap szülőire megyek, Szamóca akkor te is jössz???

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Lehet,hogy nem egyről beszélünk ez nem a reklámból ismert fehér dobozos.
750ml almazöld színű. :lol:

ödi
 
 


Kép

ödi
 
 


Ödi, de erre gondoltam. A reklámok hatását a venish miatt mondtam.
Tegnap vettem is, ma neki is állok megpróbálom a sok retket kimosni a ruhákból. esküszöm, egyik-másik ruhának a pucolására már többet költöttem minta amennyibe a ruha került, de nincs szívem kidobni.
Réka
Vendég
 


Sziasztok tárnoki Anyukák!

Jó régen (tavasszal) jártam erre, talán már el is felejtettetek.

Az iwiw-en néhányotókat bejelöltelek, akikkel az elmúlt időben váltottam itt néhány üzenetet. :)

Egyébként a múlt hét vége felé (csütörtök vagy péntek?) egy csoport Anyuka sétált egy csoport gyerekkel a Petőfi utcában, nem Ti voltatok véletlenül?


Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!

Foltügy: közben sikerült megoldanom a problémát, a következő nem túl egyszerű módszerrel: lavorba folyékony Ariel, ruha bele, Vanish szappannal beken+átdörzsöl, utána öblít, megint bekenni a szappannal, utána várni 10 percet, majd mosógépbe vele, folttisztító program ( 2 óra) folyékony Ariellel + folyékony Vanishel. És már kész is, egész egyszerű a nők élete, mi? :lol:

Ház: Nálunk csak 2 háló + nappali van, így gyakorlatilag már a 2. gyerekkel is kinőjük. Én inkább költöznék minthogy építkezzek, de ahhoz el is kell tudni adni a házat, mostanság meg nem nagyon pörög az ingatlanpiac.

andrea
Szia! Mi még nem dumcsiztunk itt, írj még magatokról!

Iwiw: én is szeretnék felkerülni rá, még nem vagyok tag. Nem tud esetleg valaki egy meghívót küldeni?

puszi
szamóca
szamóca
 
 


Szia szamóca! :)

Rólunk? Nos nézzük csak: kicsivel több, mint 6 éve élünk Tárnokon, van két gyermekünk. Peti decemberben lesz 6 éves, Dávid pedig júniusban volt 3.
Hétfő óta mindketten ovisok és egyelőre nagyon élvezem, hogy nagy a nyugi itton (jöhet a kődobálás :) ), mindenre van időm, napközben el tudok intézni mindent és délután meg megyek a fiúkért. :)
Decemberig még tart a szabim, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz, ha nem kattanok be nagyon akkor elképzelhető, hogy itthon is maradok és a " család menedzseri" állást töltöm be, de ez még nagyon képlékeny...
A Petőfi utcába lakunk.


Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!

Andrea, melyik oviba járnak a fiaid? Mert az én kislányom is 3 éves múlt és most kezdett a Dózsa György úti oviban. Én teljesen meg vagyok elégedve eddig mindennel, tündériek az óvonénik, nagyon aranyosak, tényleg. Szóval nagyon boldog vagyok, hogy Noncsi jó helyre került. :D Holnaptól viszont kezdődik a munka, fura lesz...

Szamóca, Réka: na, milyen volt nálatok a szülői?
(iwiw-es meghívó: sajna nekem már nincs. :cry: )

Judith, beszéltél az ovival, hogy mi lesz?

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

A fiúk Pestre járnak oviba, a munkahelyünk mellett van egy nagyon jó kis ovi. Két fiatal óvónénink van, nagyon lelkesek, aranyosak, szeretik a fiúk őket.
Az óvóda is nagyon jó (sok kollégánk gyereke járt oda), így bátran megpróbáltuk mi is. Rengeteg programot szerveznek, két hét múlva már lesz egy kirándulás az állatkertbe.


Andi
andrea_m
 
 


Sziasztok Csajok!!


Tudnátok ajánlani egy jó kőművest itt helyben vagy a közelben? Egyenlőre csak egy 6x7m-es garázst kellene kivakolni, de jövőre a maradék 160 nm2-es lakást is.

Köszi ha tudtok segíteni.

Üdv: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!!!
Hát Szamóca, ha ilyen áron megy ki a folt én inkább kivágom. Már unom, hogy minden mosás elött áztatgatok, sikálgatok közben minden mosószert úgy hirdetnek, hogy - Áztatás, minek...

Kriszta, egyelőre én is csak jót tudok mondani az oviről, Mátét már beirattam uszira is, hátha valami kiszívja a fölös energiáit. Úg
yhogy amennyire izgultam, hogy nagyon gáz ne legyen, annyira kellemesen csalódtam. Hatalmas kertje van és ide jár ugye összességében a legtöbb gyerek. Bogi és Máté is macicsoportos, ők 21 vannak a lista alapján, ami mai viszonyok között nem rossz. Már erdei tábor is szóbakerült, jövő tavasszal, szóval az ovónénik lelkesek és kedvesek, de többet csak októberben tudok mondani, mert akkor kezdjük.

Szia Andi!!
Nekem eszembejutottatok, gondolom megint lent töltöttétek a nyarat a Balatonon. Tényleg ott merrrefelé vagytok?


Réka
Réka
Vendég
 


Sziasztok!

cinicini!
Nekem is valami hasonló jutott eszembe amikor elolvastam a folteltávolító technológiát, meg az, hogy ha csak ilyen macerával jön ki a folt, akkor valszeg kukapozitív lenne a becses darab. :)

Én nagyon utálom a tisztítószer reklámokat, az egyik blokkban bemutatják az extra szuper mosószert, a következőkben meg megtudhatjuk, hogy még milyen csodaszereket kell adagolnunk a mosószerekhez, hogy "valóban" kijöjjön a fű, a gyümölcs és társaik, ami igen messze van a valóságtól, mert a legtöbb igazán makacs folt, csak a hagyományos áztatós-sikálós-mosós módszerrel sem biztos, hogy eltávolítható.
A többi reklámot sem szeretem....


Nyáron valóban a Balatonnál voltunk. Lellén van egy házunk és oda szoktam leköltözni a fiúkkal júniusban és augusztus végén meg hazajövünk. A városi strandot nagyon klasszul megcsinálták, olyan lett, mint a tengerpart. Széles, homokos partot csináltak, és a víz is folyamatosan mélyül, a parttól jónéhány méterre is még csak féllábszárig ér a víz. A fiúknak nagyon tetszik, rengeteget pancsoltak a vízben. :)


Húúú Chrissy ez izgalmasan hangzik. Én még el sem tudom képzelni, hogy hogyan működnénk, ha én is visszamennék dolgozni.
Két házzal odébb lakó szomszédaink eléggé megszenvedték a dolgot. Igaz, az Anyuka Battán dolgozik a rendelőben, Apuka meg Pesten és komoly szervezőmunka volt lerendezni a gyerekek hurcolását. Még jó, hogy a nagyszülők is itt laknak, így a nagypapa sokszor megy a gyerekekért az oviba.


Szép napot mindenkinek:

Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!

Anna, kőműves: Lóránt József 702104873. Ő már dolgozott nálunk, meg sok helyen dolgoznak Tárnokon, most pont az új társasházakat csinálják a Dózsa György úton ott közel a polg.hivatalhoz az új kiparcellázott részen. Őt tudom ajánlani.

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Hera, köszönöm szépen!

Pusz: Annna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Andi
A "család menedzseri" állás nekem nagyon bejönne, én szoktam is mondogatni a páromnak, hogy "engem nyugodtan el lehet nyomni és eltiltani a munkától" . :D

Chrissy
Milyen újra dolgozni? A régi helyedre mentél vissza?

Cinicini
Nem emlékszel véletlenül az ovónénijük nevére ?(pont a lényeget nem sikerült megjegyeznem)
Hogy megy már a buzakalász rajzolás? :)
Jöttök csütörtökön? Én szeretnék menni, bár az a nap elég húzós lesz. Csütörtökön megyek 9-re először NST-re, majd vérvétel mert én RH- vagyok és holnap kezdjük el szétszedni a konyhát.

kórház:
Amit idáig elfelejtettem megkérdezni tőletek: be lehet hajtani kocsival az udvarra? Adnak a szüléshez hálóinget vagy vinni kell? Babának kell bevinni valamit ( ruha, pelenka, popsitörlő)?

sziasztok
szamóca
szamóca
 
 


Szia Szamóca!

A kórházba behajtani nem lehet, de kétoldalról van parkoló (a Tétényi útról, meg mellette egy kisebb utcában, sőt mögötte is, de az már messze van a bejárathoz).
A szüléshez úgy tudom adnak egy zöld köpenyt, de talán a Zsuzsi vagy a Hetti ezt pontosan meg tudja mondani, mert engem császároztak, az más helyzet.
Ruhát a babának csak az elhozatalhoz kell vinni, egyébként nem, mert ott adnak rá. Max a kezére kis zoknit a körme miatt, vagy kis sapi. Pelus, popsitörlő és kenőcs van bent, az nem kell.

Ha van még kérdésed, csak szól.

Andi
hera
 
 


sziasztok Lányok!

Már csak 11 nap és mehetünk végleg HAZAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :mrgreen:
mi újság piciny falunkban?

chrissy: beszéltem az ovival sajnos elkéstem :(
azt mondta az igazgató néni, hogy ha esetleg november 1.ig valaki lemondja az ovit akkor van remény a ti csoportotakba kerülni, de úgy néz ki, hogy csak szeptembertől járhatunk oviba, addig bölcsi. milyen a munkahely. hogy tudsz a mazsoláér odaérni?

október 1-től a háznál vagyok most már végleg, ha van kedvetek egy lakásavató kávéra, csinálhatunk egy jó kis pletyi délelőtöt.

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

hera
Köszi az infókat :)

Képzeljétek a lányom teljesen bezsongott a múltkori ovilátogatás óta, állandóan ilyeneket mondogat: " majd felveszem a rózsaszín szoknyámat meg a táskámat és akkor az oviban csinos leszek és akkor majd táncolok a sok-sok fiúkkal", meg közölte, hogy " szerelmes vagyok" - Kibe? " hát a fiúba az oviban" stb :D

puszi
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!

Hát, ez a hét bővelkedett minden "földi jóban"... Kész zűr az egész...

Noncsinak arcüreggyulladása van. Hétfőn voltunk vele dokinál, holnap megyünk vissza kontrollra.
Én sem vagyok a legjobban, bár azért már alakulok, de hétfőn és kedden eléggé beteg voltam... jó volt így dolgozni, képzelhetitek!

Aztán tegnap ért minket egy hatalmas meglepetés, az "álvemhesnek" mondott Berni pásztorkutyánk szült 3 kis gombócot. Ötletünk sincsen, hol és mikor történhetett az eksön (mármint a közelebbi találka a kannal), mert a sétáknál végig pórázon volt, itthon ugye meg kerítés van. Arra tudunk gondolni, hogy esetleg egy akrobata kannal állunk szemben és az átmászott a keritésen. Szóval ha tudtuk olyan Gazdijelöltet, aki tényleg szereti az állatokat és boldog életet tudni nyújtani a piciknek, az egyik picinek, lsz. szóljatok!!!
Képet is tudok küldeni, ha kér valaki. Megadom az e-mail címemet is: chrissy@citromail.hu , vagy lehet ide is írni, meg PÜ-t is.

Szamóca, örülök, hogy ilyen lelkesek vagytok az ovival kapcsolatban. :) Mikor is kezdtek?

Judit, sajnálom az ovit, de hátha összejön... Szívesen pletyiznék én is, de ugye mostmár dolgozom. Hát, elég változó a közlekedés, általában azért olyan 35-40 perc alatt itthon vagyok és reggelente is ugyanennyi az út, márha nem 8-ra járok, hanem 7-re.
Szuper, hogy nemsokára jöttök haza!!!! :)

Nem emlékeztek, hogy ki írta, masszőr végzettésggel rendelkezik?

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!!
Kriszta,pont most néztem az emilt amit küldtél. Hát nem egyszerű. Még szerencse, hogy csak 3 kisgombóc lett belőle, itt van az Ulicskában egy család, akik egy hónapok óta a környéken csövező kutyit fogadtak be, állatorvosnál is jártak rögtön, megbeszélték mikor lesz az ivartalanítás erre 2 hétre rá megszületett 7 kiskutya. Szegények hasonlóan jól meglepődtek, mint ti.
Drukkolok, hogy sikerüüljön gazdit találni!!!
Noncsinak gyógyulást!!! Ilyenkor nem megy oviba gondolom, de akkor ki van vele otthon, ha te dolgozol????

Tegnap voltunk ovilátogatáson, szerintem jól sikerült a dolog, a gyerekek játszottak, a szülők dumáltak és mira meg csak evett-ivott. De ő általában amúgy is ezt csinálja. Bár kicsit kínos volt, de mentségéül szolgáljon, hogy ő még csak másfél éves. Remélem kinövi.

Hogy van Ábel? Gondolom már csak otthon vannak. Hettinek sem mindegy így az uccsó hetekben, hogy otthon ápolgatja a kicsi fiút, bár lehet ő már nem is emlékszik az egészből semmmire.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Itt vagyunk és majdnem teljesen régi fényünkben ragyogunk...:)
A műtét okés volt, a vese megmaradt, illetve majd a fél év múlva elvégzendő izotópos vizsgálat mutatja meg a valódi eredményt, de mi nagyon bizunk! Ábel nagyon jól bírta, az első négy napban egy kis hős volt. Lekötözve feküdt, két katéterrel, mi meg felváltva virrasztottunk mellette. Éjjel apukájával volt, hál istennek az első perctől aludt végig hajnalig, mert ugye ott hajnalban ébresztették őket. Fájdalomcsillapítókat kapott, de csak az eslő három napban kellett utána nem fájt neki maga a műtét, ellenben az ágyhoz kötöttség nagyon. Már kaptunk sok engedményt, pl: bepakolták a babakocsiba és levihettük az udvarba, kikötözhettük, felvehettük kézbe, csak közben nagyon kellett vigyázni, hogy a katéterek ne mozduljanak ki. Nagyon szar volt, ezt így már másfél hét távlatából mondom, jó hogy túl vagyunk rajta. A kismanó már el is felejtette, nem fáj semmi, minden úgy van ahogy régen, csak az első pár napban volt nyafogósabb. A vágás elég nagy cukikámnak az oldalán, de remélem a csajok majd későbbikben ezt tartják a szexepiljének:).
Nekem meg a sok ücsörgés és idegeskedés, gyerekcipelés nem tett jót a kórházban, bazira elfáradtam, most már mindig van itt valaki segítségnek a rokonságból. Még kb 3 hetem van a kiírásig, bazi nagy a hasam, és alig tudok sétálni. A napi teendőket ellátom, de Ábellel a szokásos nagy babakocsis kirándulások már rég kimaradnak. Ma már voltam nst-én, más kórházban ctg-nek hívják, méhösszehúzódásoknak nyoma sincs. 4D ultrahang befuccsolt, a méretein kívül semmit nem tudtak a kisasszonyról produkálni, háttal a csípőcsontomhoz bújva szundikált és semmivel nem lehetett kirobbantani nyugalmából. Hétfőn volt ez az akció, akkor 3100 grammra mérte a gép.
Szamóca! A házassági papírotokról ne feledd a másolatot, bár lehet te nem vagy ilyen feledékeny mint én és már beszerezted. Aztán még azt akartam írni, hogy nálunk a szobában nem volt csak popsikrém, és a szülésznő nyomatékossan felhívta a figyelmünket előtte, hogy a popsitörlőt és a pelust mi vigyünk be. Ha kicammogsz a babáddal a csecsemősökhöz akkor szó nélkül tisztába rakják a babát, de a szobádban te gondoskodsz a felszerelésről. Én az első tisztábarakás után már lusta voltam kimenni, és ugye gyakorolni is kellett.... Hálóinget a szüléshez adnak, de csak ha kérsz, alapból nem ajánlották fel. Babaruhát amíg bent vagytok nem érdemes vinni. Egyébiránt van egy tuti jó lista, amit a szülésznőm adott, de elhagytam..., majd jövő héten kérek újat és megírom ami még izgi lehet. Neked lett végül szülésznőd?

Itt a vége fuss el véle, mára ennyi telt tőlem.
Pusz
Hetti

Ui: nekem a vanish duo aktív bejött, megbírkózott a foltokkal eddig:)
hettus
 
 


Sziasztok!

Chrissy
Jobbulást Noncsinak és Neked is! Mi is mindent elkaptunk a Bogitól anno, nekem pldul tavaly volt életemben először arcüreggyulladásom szövödményként. :(

A mi kutyánk is álvemhes volt tavasszal, de olyan szinten, hogy ilyet én még csak könyvekben olvastam pedig az egész gyerekkoromat kutyázással töltöttem. Még tejet is termelt a szülés idejére. Ja és a szomszédunk mesélte, hogy 2x is látott egy fekete kutyát kimászni a kerítésünkön, így meg voltunk róla győződve hogy szülni fog. Örültünk, hogy nem így lett, de most gondolkodhatunk hova zárjuk el majd szegényt, mert lassan jön az őszi tüzelési időszak és nem szeretnénk meglepit.

Az ovit az őszi szünet után kezdjük, ez itt nov 3.

Hetti

Örülök, hogy Ábellel túl vagytok a nehezén, most már biztos minden rendben lesz vele. :)
Természetesen a házassági papírról megfeledkeztem volna. Köszi, hogy szólsz. :)
Akkor inkább viszek magammal a babszinak pelust stb.
A végén nem választottam szülésznőt magamnak, bízom a szerencsémben. Meg a dokim ajánlott 3-at, de azon tűnődtem mi van akkor, ha nekem nem is szimpi, most menjek be és mustrálgassam őket?!
A listának örülnék, tuti hogy még elfelejtettem 1-2 dolgot. Ez abból is látszik, hogy elkezdtem bepakolni a táskámat majd 2 nap múlva rájöttem, hogy papucsot 1 darabot sem tettem bele, tök jó lenne mezítláb :D
puszi
Móni
szamóca
 
 


Sziasztok!

Hetti, én is nagyon örülök, hogy túlvagytok a nehezén. Nagyon ügyesek vagytok, te is, Ábel is, és Barnabás is!!!

Móni, most, hogy belegondoltam, én is úgy emlékszem, hogy cask popsikenőcs volt bent, pelust igaz adtak a babára, ha bent volt a csecsemőosztályon, és átöltöztették, meg megfürdették, de a szobában nem volt. Tehát pelust meg popsitörlőt vittem.

Andi
hera
 
 


Sziasztok!!!

Hetti, akkor a nehezén már tényleg túlvagytok, vagy csak most jön:))) Nem lányod lesz?? Vagy akkor a Barnabás a férjed?? Hiába no, annyira nem vagyok képben. Sőt tapintatlan sem akarok lenni, de én tényleg sérv műtétre emlékszem és nagyon meglepett, hogy a vese kivétele is felmerült. ha szabad kérdeznem akkor most miért műtötték meg Ábelt???

de jó, hogy nekünk fiú kutyánk van, ugye-ugye!!! Ha ő olálkodna be valakihez nem kell aggódni, hogyismondjam, szóval töketlen a lelkem.
Idén másodszorra ment szét a riasztónk, kezdem unni. Főleg, hogy állandóan itthon vagyunk szóval majdnem tök felesleges. JA, egér rágja avezetéket fent a padláson. Még jó, hogy a forgalmazon keresztül találtunk egy normális szerelőt. Nagyon tüchtig, ma is itt volt 2 órát, de nem akart érte pénzt elfogadni, pedig Kőbányáról jön. Éltetek ti már ilyet??? Egy szaki, aki nem kér pénzt. Hihetetelen.

Lassan szülőknek kitartást, aztán tessék jelentkezni, hogy mi a pálya!!!!

Réka
Vendég
 


Nekünk meg milyen jó, hogy nincs kutyánk!!! Elég, hogy mindenki másnak van... De kutyaszar, az bezzeg van! Hogy hogyan kerül időről-időre egy kupac akna az udvarra, számomra rejtély. :?:

Taknyosak az ikrek. :( Szivatjuk az orrukat, és most már tudom, hogy nem fáj az annyira, hogy régen a Bence, meg most a Peti is annyit balhézzon miatta... Esztike tök jól tűri :)

Most viszon nyűglődik, anyahiánya van.
Majd máskor írok többet.

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Na, mire ideérek a gép elé, felébrednek... Jók a szenzoraik.
"Ha anya vasal, mosogat, az oké! De nehogymár netezzen, amikor az a dolga, hogy babusgasson minket!!!!!" Szenzor van bennük???? :lol:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok Lánok!

Már csak 5 nap!!! :lol:

Eri: régebben leírtad nekem, hogy hogyan jutok el Érden a Badacsony utcába., ott van a bölcsi. egyszer már kiírtam, de elveszett a papír és az alapján tökjól odataláltam. leírnád nekem mégegyszer? köszike :(

Itt úgy készűlnek a gyerekek erre a Helovinra(bocsi, de nem tudom, hogy kell írni :? )
tele vannak az üzletek tök jó jelmezekkel, meg kiegészítőkkel. kár, hogy otthon ez még nem nagyon megy!

CHrissy: meg vannak még a kutyusok? mekkorára nőnek meg? nincs róluk képed amit meglehetne nézni?


üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Megtaláltam :D

[quote="márkus_eri"]S írta:márkus_eriziasztok!

Judith!

Nem tudom, mennyire vagy ismerős Érden. A Badacsonyi u. a Riminyákival párhuzamos, két vége a Tárnoki u. és a Vincellér u. Ha kocsival mész Tárnokról, akkor ahogy kimész innen, egyenesen kell tovább menni a Vadlúd utcába, majd a Szent István u-nál balra. Itt egy ovi van bal oldalt a sarkon. Aztán a Tárnoki u.-nál jobbra, ez egy fagyizó és egy üres rész után van egy emelkedőn, jobb sarkon valami Jehova egyház. De utcatábla is van. Ezen végig egyenesen a stop tábláig, ott megint egyenesen (sarkon jobbra egy Plus van), és az első utca balra a Badacsonyi.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Judith, írj nekem ide: chrissy@citromail.hu és tudok küldeni képeket a kutyusokról. Csak tippelni tudunk az apukát illetőleg,de vszínű a picik mértesek lesznek. Az anyjuk (berni pásztor), több, mint 40 kg. :)
Szuper, hogy mindjárt itthon vagytok! ;)

Eri, hogy vannak az ikrek? Javulgatnak már egészségileg?

Á, még akartam írni, de lereagadnak a szemeim... Majd talán holnap reggel, a mhelyemről :)

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Helló!

Chrissy!

Javulgatnak-javulgatnak. Napközben már nem is kell szívni az orrukat, csak reggel, egy kicsit. Szerintem még két nap, és teljesen elmúlik.

Bence gyerek szimulál... nem akar oviba menni. Ma reggel előadott egy köhögési rohamot, de annyira lehetett hallani, hogy erőlteti!!! Bekapcsoltam neki a Minimaxot, abban a pillanatban elfelejtett köhögni. 10 percig nézhette, aztán kiraktam neki a ruháit. :) Nem mintha nekem nem lenne könnyebb, ha itthon lenne, de hát már 5 éves lesz! Most már kötelező oviba járnia.

De ha látnátok, mennyire szereti a tesóit, olyan szépen játszik velük, tök jó nézni, és levesz egy csomó terhet a vállamról: amikor elfáradok a gügyögésben, szívesen elszórakoztatja a tesóit.

Hetti!!

Merre vagytok, hogy vagytok?

Zsuzsi!

Nem jelentkeztél! Jövő héten talán már nem lesznek taknyosaaz ikrek, gyertek át valamikor!

Andi!

Ez rátok is vonatkozik! :)

Judith!

Rád is számíthatunk már a jövő héten? :wink:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok!

már csak 4 nap!!!!! :lol:

már nagyon várom, hogy mehessek haza. elméletileg hétfőn 10.20-kor száll le a gépem. a héten még van pár elintéznivalóm Kecskeméten. azon a hétvégén a férjemmel kísérgetnünk kell egy dél-kóreai kollégáját Bp-n arra a 3 napra haza repül, uttána visszamegy. én okt 1-én átveszem a házat, tehát azon a héten otthon vagyok Tárnokon. kipakolom a dobozokat amit angliábol kapunk(játékain, ruháink amik kint voltak velünk). Apa 6-án érkezik és lelépünk 3 hétre vhova melegebb éghajlatra, de utána már jönnek a szűrke hétköznapok. ja és utána már csak másfél hónap és ......ITT A KARÁÁÁÁÁÁÁÁCSONY LÁÁÁÁÁÁÁÁÁNYOK!!!!

na azért meg ne dobáljatok, :wink: csak belegondoltam, hogy március végén közölték velünk ezt a kis angliai kiruccanást és itt a vége. hihetetlen, hogy elment ez az év.az utóbbi napokban annyi időm volt gondolkodni, hogy elméletben már mindenkinek meg van az ajándéka, sőt be is van csomagolva :D

képzeljétek tegnap néztük itt kint a híradót és egyszer csak mutatják Budapestet. hát nem voltak egyszerű képek. jól megdöbbentünk. :?

legyetek jók

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: