A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Na még egyszer.

Zsuzsi Kép. köszi szépen.

Pocok,
hát igen vannak emberek, akik nyugis életet élnek, és visszafojtják az indulataikat, aztán meg jön az agyvérzés, szívinfarktus. Volt egy kollegám, kedveltem nagyon kb.43-45éves pasi volt, tiszta nyugis ember, jó humorral, rendezett családi háttérrel, jó fizetéssel. Egyik hétfõn mikor bementem dolgozni azzal fogadtak, hogy szívinfarktust kapott és meghalt. Egyszerûen nem tudtam elhinni.

Szóval a takarót+párnát a Brendonban vetted, na majd elmegyek körülnézek, mert ilyen mûszálas cuccokra nem fogok pénzt kiadni azt én is meg tudom varrni, viszont ha nem drága az a gyapjú takaró, akkor esetleg beruháznék.Kép

Holnap megyek Uh-ra a Sote-ra, kiváncsi vagyok meg tudják-e mondani, hogy fiam vagy lányom lesz-e. Neked ott mondták, hogy kislány lesz???

Na most már tényleg megyek, mert apjuk csak arra vár, hogy elhúzzam a csíkot.Kép
Pussza
Timici
timici

Sziasztok!
MEGVOLT AZ UH! Minden OK!!!KépKépKép Szóval: Úgy 2040 g-ra becsülik most Lucababát, nagy átlagban meg is felel a korának! A feje ponta akkora mint lennie kell, csak a pocija kisebb még, azt mondta a dokibácsi, hogy vékony baba, de minden érték tökéletes. Rengeteget méricskélt mindenféle ritmusokat, ami olyan, mintha a szivet uh-zná, de azt hiszem a köldökzsinórt meg nemtom még mit is így vizsgálja, hogy jó-e az ellátás. Legközelebb már csak 3 hét múlva kell mennem. Ha jól olvastam, akkor a placentameszesedés miatt, a méretekkel teljesen meg van elégedve.
Ja, lányok! Ez a túl korai placentameszesedés állítólag tipikus dohányos-megnyilvánulásKép, korai szülésindítás lehet belöle, ha a baba ellátottsága nem megfelelö! Életemben nem szívtam el egy szál cigit sem, és nagyon, de nagyon haragszom magamra, hogy nem álltam a sarkamra és nem üldöztem el a környékemröl minden egyes alkalommal a dohányzókat! Valahogy abba a hitbe ringattam magam, hogy az a pár alkalom (mert tényleg nem volt rendszeres) passzív füst nem lehet vészes. Na most lehet, hogy nem vészes, de gondolhatjátok, hogy mekkora lelkiismeret-furdalásom lett a diagnózis hallatán, pláne, hogy egyszer egy nagyszabású bulin is voltam, ahol ugyan senki nem füstölt az orrom alá, de kb. két órát töltöttem egy valamelyest befüstölt teremben. Ha hallgattok rám, akkor nem ringatjátok álomba magatokat tévhitekkel, mint én, és akkor Ti legalább ezt a buta lelkiismeret-furdalást elkerülitek, ha bármi lenne is.

Csik!
Nagyon szorítok!!!!!

Edit!
Utólag is nagyon sok jót a szüli- és névnapod alkalmából!KépKépKép

Sasha!
A zöld-fehér törülközöröl azonnal lereagáltam azt az egy szitut, ahol ilyet látni szoktam.Kép / Én is vettem két kis kapucnisat, az egyik zöld, a másik piros, a kapucnirészükön maci látható, de nem Micimaci! / Túlhordod?! Lehet, hogy most én is sulykolom, de az a túlhordás nagyon valószínütlennek tünik!KépKépKép / Ja, most felfogtam, hogy miért tessékelnek át állandóan "idegen" gépekhez!

Zsuzsi!
Igen, a kettönknek is nagyon szükös 40 m2-böl kb. 100-asba költözünk, de azt még eröteljesen renováljuk! Okt. 1-re kész kell legyünk, de csak a fele lesz lakható, az elég is most, a többit meg apránként megcsináljuk jövöre. A mosókonyhát félreérthetted (vagy én írtam hülyénKép), tán mosószalonnak értelmezted?. A ház ötlakásos, a pincében van egy külön helyiség, ahol mindenki a saját gépében mos. Oda is teregetünk. Jó, mert nem a lakásból veszi el mindez a helyet, csak így néha elfelejtkezem róla, hogy esetleg már ki lehetne szedni a ruhátKép. Jól futott a fiad? Még ráér (remélhetöleg) egy kicsit a patikus, mikor készülsz MO-ra? Ja, és köszönöm a babaápolási gyorstalpalót!!!
Jajj, úgy sajnálom, ma elmulasztottam a "Hallo Baby"-t! Hogy van a kis koraszülött Philip?

Timici!
Akkor nem kellet sokat keresgélned az elérhetöségüketKép, mire jók a hirdetések! Biztatásnak írom, hogy én ugyan az 5. hónapban vizsgáztam, de volt itt a topicban olyan is, aki az utolsó hetekben lett doktor (Bori), és többen vizsgáztak nagy pocakkal!KépKépKép Ja, 2 db. hálós bugyi van egy csomagban, 300 Ft-ért. Sima cumit én sem akarok, viszont vettem 2 üveget azzal a hátsószándékkal, amit a szopiskurzuson ajánlott a nö: Ha esetleg le akarod vagy le KELL adnod a babát akár pár órára is, elötte jó, ha megismerkedik kicsit az üveggel, amibe ugyebár semmi por, csak a lefejt tejcsi kerül.Kép Bármikor lehet szükség rá, hogy a kispapa is meg tudja etetni, vagy nem? A lényeg az, hogy jobb szeresse a cicit mint az üveget! (Ja, én is az elsö hetekben utáltam meg a cumit, de én azért, mert valami gyógyit kellett rákenni aminek bizti nagyon utálatos íze volt! De nem is baj, ugye?)

Zsuzsi, Timici!
Én nem is ismerem az "este jó"-t (vagy mégis?)! Szegény kislány, lehet, hogy megbotránkozik rajta, hogy vezetés közben folyamatosan éneklek, de az István a királytól a Mobilon át a Kalákáig mindent ismer már.

Krisztinka!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
A péntek 13. neked ezentúl a szerencsenapod lesz, mármint ha eddig nem volt az! Vajon Gergö is olyan különleges lesz mint a szülinapja?KépKépKép Kívánom, hogy teljenek nagy boldogságban az ismerkedés napjai, nomeg minden aztkövetö is!!!

Gombóc!
Nekem volt már ilyen, hogy 3-4 napon át csak este jelezte a baba, hogy "heló". Mindenképpen mondani kell a dokinak, hogy megnyugtathasson, de ha úgy jársz mint én, akkor rögtön utána, minden beavatkozás nélkül ismét aktívvá válik. (Engem akkor jól megtréfált a kisasszony!KépKépKép)

Bmary!Kép
Igen, élveztem az élménybeszámolódat! Óriási baba!!! Kívánom, hogy Levi számára is örömet jelentsen az öcsike, akkor méginkább kiteljesedik a boldogságotok!KépKépKép
Ja, és "nagyonlükeférjecskéd"-et én tök jó fejnek könyvletem el (bár már nem is tudom, hogy fogalmazott, de ez nagyon bennem maradt)Kép!

Manó2!
Összecsukható fürdökád 10000 Ft-ért? Én azon is gondolkoztam, hogy kell-e egyáltalán, de végül vettem egy hagyományosat használtan, fillérekért. (Keresztfiamnak ilyen sem volt és nem is hiányolta...) Annakidején 100 dobás volt a kötelezö, de úgy 120-akkal edzettünk. Ja, és milyen izomlázam volt combilag szezonkezdésnélKép! Ügyi vagyKép, de azért figyelj oda nagyon magadra!

Csipkebogyó
33+4
(Huhh, és még csak az archivumban olvasgattam, most jön a másik feleKép)
csipkebogyó

Sziasztok!

Krisztinka, nagyon-nagyon sok boldogságot és tejcit kívánok nektek. Minél elõbb gyere és számolj be!

Rita 35+2
ritasol

Pocok!

Ne tessék ilyesztgetni itt a jónépet a CandidávalKép Több fajta gombás megbetegedés van és ebbõl a candida a legalattomosabbKép Nagyon ritkán lehet csak kiirtani, de a kismamik sok százaléka "sima" gombával fertõzõdik. Én is elkaptam és 3 nap alatt kigyogyultam belõle. Ez is kúpos megoldás volt ami 3 db-ot jelentett. Szóval az a diéta amit ajánlottál az elég durva diéta egy elég durva gombához ami több évig ostromolja rendületlenül az érintett területet.

Csipkebogyó!

Jajj de örülök, hogy nincs semmi baj!!!KépKépKépKépKépKép Már 2 kilós a kishölgy és ez jó. Meghizni meg majd meghizik idekint. Az meg hogy a doki a dohányfüsttel ilyeszteget nem szép tõle!Kép Meszesedés akkoris elõfordul, ha valaki az erdõ közepén él és még tüzet sem gyújt... Ne legyen lelkiismeret furdalásod, hiszen ez bárkivel elõfordulhat. És szerintem nem csak a dohányfüst okozhat ilyet, hanem a benzingõztõl kezdve nagyon sokmindenen át ami egy város "légkörét" jellemzi...

puszi
sasha
37+5

Kép
sasha

CTG
Itt nekem már 30-31 hetesen is csinálták, és kéthetente ismétlik. Ja, és csak 10 perc.

Candida
Ha jól tudom, van egy olyan topic is, de ide hál` Istennek nem tartozik a téma, mert amilyen durva a dolog, annyira kevés embert érint. Ha valaki aggódik, olvassa el az irományokat és rájön, hogy tényleg nem érintett ezügyben.

Sasha!
Gondolom igazad van a meszesedéssel kapcsolatban, de biztos azért is jött az a gonosz lelkiismeret-furdalás, mert 1) bepánikoltattak, 2) mint minden kismama, én is megpróbálom kihozni a legjobbat magamból és rátaláltam egy "hiányosságomra", amiben nem voltam elég "anyaoroszlán".
Annak a 2 kg-nak én is nagyon örülök, 16 nap alatt nött fél kilót, ha lehet hinni a méréseknekKép.
Viszont, hogy Gabi most mekkora lehet, hisz már rég nem saccolták, ugye, és akkor már óriási volt!Kép Most azért, hogy biztassalak, beszéltem szombaton egy növel akinek két fia van, mindkettö 4 kg fölött született, az elsö még hat, de a második már csak két óra alatt (mindent beleértve) és nem volt neki brutál!!! Remélem a fiad is kíméletesen óhajt majd elöbújniKép.

Fodbetti!
Ti külön meg fogjátok ajándékozni a picit, de késöbb számolhat vele, hogy a barátai nem fognak külön(ösen) megemlékezni róla. A barátnöm pl. január elsején született hajnali 4-kor, így hiába van minden évben buli a szülinapján, mégis panaszkodik, hogy soha nem volt igazi szülinapi bulija. No, ez egy elég kirívó eset, de én a helyetekben elgondolkoznék a szeptemberi névnapon...

Timici!
Ha jól él emlékezetemben, olyan nagyon lapos párnát raknak a készletbe. Ne is várj logikát töle, tényleg óriási marhaság a babakelengyéhez. Én viszont pont az ennyire lapos párnákat csípem, olyan kispárnán alszom ami már tök lapos (1000 éves lehet!), csak olvasáshoz lopom el a páromét. Szóval én a helyedben megvenném és más helyet találnék annak a párnának. Inkább az a baj, hogy müszálas!

Kamelia!
A harmincadik héten már igenis lehetséges, hogy befordult, de én a csuklást úgy élem meg, hogy az egész poci ráng...

Csipkebogyó
csipkebogyó

Hi!

Nem tudok aludni! Igy jár aki délután 4-7-ig alszikKépKép
Nem is vagyok igazán irkálós hangulatomban... de 23 órakor már megint megkinzott egy jóslófájás. Már kezdem unni, hogy fáj aztán nem történik semmi. Ollllyan finom forró zuhanyt vettem, hogy na. Nagyon jól esettKép Már úgy fáztam.

Na megyek nem tudom mit csinálniKép
sasha
37+6

Kép
sasha

Szia Kataa, örülök, hogy jól vagy/tok Kép

Nekünk nagyon bejött az IKEAs kiskád Kép Elötte egy másmilyen volt itthon, abban Juli orditott, mint a veszedelem, majd kiugrott belöle :I Aztán mikor az IKEAban voltunk szoptatós fotelt venni, akkor gondoltuk, hogy vegyünk egyet, nem drága, ennyit megér a gyerekünk boldogsága Kép És láss csodát: azóta élvezi a fürdést, semmi hiszti, csak bambul meg lebeg a kezemen a vizen Kép Nem tudom, hogy a csúszásgátló teszi-e az alján, de remekül elvan benne. Nekünk nem vált be a "tegyünk az aljára pelust", mert annyira kapálózott, hogy elrúgta magát a pelussal együtt Kép))

A másik, bimbóvédö témában: meg lehet kövezni, de én a mai napig bimbóvédövel szoptatok. Juli nem tudja bekapni a mellbimbót rendesen, és nem hajlandó úgy szopni. Tudom, hogy lehetne próbálkozni, egy-két átéhezett etetés után biztos sikerülne... De én úgy vagyok vele, hogy inkább egyen igy anyatejet, mint sehogy.
Arra meg, hogy "ne vegyünk, csak ha kell", én azt tudom mondani, hogy én éjjel 3-kor egy átzokogott (Zsani)-átüvöltött (Juli) éjszaka közepén zavartam el bimbóvédöért, és mikor a baba szájához tettem egy gyors fertötlenités után, majd megfulladt, úgy nyakalta a tejet. Szóval: ha nincs szükség rá, ne használja az ember ezekez a mü dolgokat, de ne legyen senkinek álmatlan éjszakája, ha anélkül nem sikerül. És senki se érezze magát rossz anyának, selejtesnek, bénának. Ne hagyjátok, hogy bárki is lenézzen, bántson titeket azért, ha ne adj isten cumisüveget, bimbóvédöt v. tudomisénmit használtok. Sajnos ezt tapasztalatból tudom milyen sz.r, és nem mindenkinek van ilyen szupertámogató családja...
Amikor a bimbóvédö kerül szóba, mindig az jut eszembe, amit a férjem mond, mikor vigasztalni akar emiatt: "te tápszeren nöttél fel, Juli viszont szopik- ha csak igy, akkor igy, de szopik".

Bocs a lelkizésért, csak azért irtam le, mert én is piszok magabiztosan indultam el a szoptatás, babázás útján, és mikor jöttek a pofonok, akkor kétségbeestem. De közben rájöttem, hogy én igy csinálom, ha jó jó, ha nem, nem, a gyerekem szépen fejlödik és boldog babának néz ki. És ez a lényeg.

Ja, és már pár napja intenziven mosolyog, de inkább vigyornak nevezném Kép Olyan éééééédes!

zsani
zsani

Zsani!

Szerintem senki nem akar megkövezni a bimbóvédö témában, csak mindenkinek tudnia kell, mielött belefog a dolgokba, hogy mivel járhat. Hogy a cumisüveg cumizavart (igy rossz esetben akár a szopizás elutasitását) okozhatja, de azt is, hogy a bimbóvédövel való szoptatás azért nem biztos, hogy jó, mert nem éri elegendö inger a mellet, és esetleg nem termelödik elegendö tej. Nálatok ne igy legyen!Kép
Sajnos nagyon sok helyen olyanoknak is ajánlják a bimbóvédöt, akiknek semmi szükségük rá.
1. nem szükséges bimbóvédö, ha érzékeny a mellbimbó, mert az érzékenység pár nap alatt elmúlik, ha a mell megszokja az ingert
2. még ha sebes a mell, akkor sem, mert nem enyhiti a fájdalmat
3. a lapos vagy befelé forduló mellbimbót a terhesség alatt mellbimbókiemelövel alkalmassá lehet tenni a szoptatásra.
Ennek egy része saját tapasztalat is, mert a nagyobb fiamnál nekem is rögtön mondták, amikor nem tudott szopizni, hogy bimbóvédöt használjak (lapos volt a mellbimbóm). De nála nem ez volt a probléma (sárgság miatt aluszékony volt), és ugyan eltartott néhány napig, amig megtanulta (nekünk is volt egy siró-órditós esténk, amikor végül kiskanállal etettük meg), de végül mégis tudott anélkül szopizni. És ezt nem azért irtam le, hogy "lám nekem sikerült", hanem azért, mert minden kérdésben meg kell gondolnunk, hogy kitöl és milyen tanácsot fogadjunk el.

A jó anyaság nem azon múlik, hogy szoptattál-e vagy sem és semmi más körülményen, hanem egyedül azon, hogy megtettél-e mindent a lehetöséged szerint kicsid érdekében, hogy boldog nyugodt életet biztosits neki. Nem kell mintaanyának lenni.
Nekem nem menne!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szep jo reggelt Kép

Sasha ,

Nem siklottam el a Magneesi C. felett ... epp azt irtam, hogy itt azt sem ismerik (finn o.)! Tehat max.magnezium pezsitabletta van meg tabletta, amibol a legnagyobb dozis 350mg.Ezt szedem most ! Mar korabban kifejtettem, hogy itt a dokik + vedono szerint semmit nem er a magnezium ezert nem is irjak fel , es nem is ajanljak !!!
Az adagra tenyleg nem emlekeztem , szoval ha 3x1 500mg az egy nap max. 1500mg. Ezt jo tudni, köszi!

Brokkoli Kép

Akkor ugylatszik a 30. a csuklas hete , hihi ! Tenyleg most nezem a kiirasod eleg kozeli az enyemhez.
Most , hogy jobban megnezem lesz ott egy jo kis csoport hajrazni nov.19.-28-ig / Mj(Moni),Nyulika,es mi ketten / Kép))

Zita,

Drukk, drukk Kép Lehet, hogy napra pontos baba lesz ?

Edit,

Bar mar valoszinuleg uton vagy , de azert utolag is boldog szuli es nevnapot kivanok !!! Meg 8 napon belul van ugye ? Kép

na megyek dolgozni ..
kamelia
kamelia

PocokKép
köszi a linket, de tényleg csak egy "sima" gombás fertõzésrõl van szó szerencsére. Ami remélem elmúlik a kuptol, csak nagyon útálom az egész herce-hurcát, magát a kupot és mindent ami ezzel jár.
A barátnõm szegény, na õ Candidás, de már kb. 10éve, csak akkor még mással kezelték, tekintve, hogy nem ismerték még a Candidát.Õ már volt mindenféke dokinál, de semmi.Kép

Sasha,Képigen ez csak egy "sima" gomba.Szerncsére.Kép

Csipkebogyó,
milyen szép nagy a baba, és igen lehet hinni a méréseknek, mert ilyenkor már kb. heti 200gr-ot hízhatnak simán. Ugyhogy még felszaladhat rá 1,5kg minden további nélkül.Kép
Igen az elérhetõségük már megvan, már csak a kispapát kell rávenni, hogy áldozzunk rá, ugyanis õ feleslegesnek tartja. Hiába mondom, hogy több alkalmunk nem lesz ezt a babát így levideózni, csak a vállat vonogatja, meg, hogy milyen drága. Hát istenem férfiból van a szentem.Kép

Egyenlõre nem veszek semmilyen ágynemût, mert még nincs nálunk a kiságy, azt se tudom mekkora.Kép De az biztos, hogy párnát nem akarok a gyerek feje alá tenni, viszont én meg a nagy párnákat szeretem, tehát saját használatra nem lenne jó a gyerekpárna. Cumisüveget kapok az ikres barátnõmtõl, szóval az lesz itthon, ha nagyon kell, de adja az ég, hogy ne kelljen. Hogy kispapa fogja-e etetni a gyerekét még nem tudom, bár ha suliban leszek kénytelen lesz.Kép

Zsani,
köszi a véleményed, igazad van és tényleg hallgass a férjedre, hogy a lényeg az, hogy szopik a baba. Persze titkon mindenki szeretne normálisan szoptatni, de ha nem megy, akkor el kell fogadni és megtenni amit meglehet.

Az ikres barátnõm lányai 1hónapig voltak inkubátorban, hiába fejt, elapadt a teje mire a lányok hazamentek, ugyhogy tápszert kaptak, de mit tehetett volna, ugrott volna ki az ablakon. Most lesznek októberben 1évesek és 10-11kg-osak, szóval nem fejletlenek, holott a 32.hétre születtek meg. Kaptak mástól anyatejet kiegészítésnek+tápszer+amilyen hamar lehetett mindenféle finom zöldség, és semmi bajuk, makk egészésgesek.
Szerintem, ha úgy csinálja az ember lánya, ahogy a legjobb tudása diktálja, akkor nem lesz baj, a lényeg, hogy nem elkeseredni.Kép

Mondom most, majd szülés után meglátjuk, hogy nyilatkozom.Kép

Na megyek a postára be kell fizetni a fránya csekkeket.
Pussza,
Timici
21+4
timici

Sziasztok Kép

Zita,
juj, de kiváncsi vagyok, hogy mikor bújik ki a babád Kép

Csipkebogyó,
én is gyakran fakadok dalra, az autóban meg otthon is, tegnap Korált hallgattunk Kép szerintem ez nem rossz a babának, söt Kép

Pocok,
nagyon sajnálom Mankát ... Kép remélem, nem lesz semmi komoly baj!!!

Velem meg mostanában semmi babás nem történik, esténként Lázár Ervin, akkor megy a mocorgás, de ennyi - na majd a nagy UH után (vlsz jövö héten), hátha kiderül, pici fiú vagy kicsi lány Kép

Pussz
Kangi
17+4
kangi

Ági,

Most kezdtem el visszafelé olvasgatni az elmúlt 2 hét termését.

Ezúton szeretnék gratulálni az esküvõdhöz, amiben szerintem az a legszebb, hogy én szeptember 28-án megyek férjhez. Ismerõs az idõpont?
Szerintem is abban legyél, amiben jólérzed (?) magad. Nekem nagyon furcsa az igazi esküvõ-kölcsönzõs ruha anyaga, bár az én ruhám is kölcsönzõs lesz, csak nem olyan prûd anyagból. Nagyon nem értek az anyagokhoz. De majd 28-án nagyon gondolok rád.

Nyúlandi
19+6
nyulandi

Sziasztok!

Nem akarok senkit elkeseríteni a szoptatás ügyben, de nem kívánom senkinek, amit én a fiammal átéltem.
Szegénykém besárgult, és utána igen aluszékony volt, de annyira, hogy enni sem volt hajlandó, szopni meg pláne. De hát mint minden normális anya szoptatni szerettem volna. megvártam a következõ szoptatási idõt, a fiam csak aludt, és nem lehetett szopásra bírni. Az utána következõnél sem, és ez már a 3. etetés volt, amikor a gyerek nem evett semmit. Ekkor szóltam a gyerekorvosnak, hogy segítsen. Jött is , és ketten próbáltuk rávenni a szopásra, de semmi eredmény. Ezekután tanácsolta õ a cumisüveget, de az sem kellett neki. Úgyhogy hat hétig úgy etettem, hogy cumisüvegbõl, vagy kiskanállall csepegtettem a szájába az anyatejet, már ameddig volt, mert amit lelkileg ez idõ alatt átéltem, azt mindenki képzelje hozzá.
Aztán hat hét után az én kicsi fiam megéhezett, és akkor már csak tápszert tudtam neki adni, mivel a tejem elapadt, anyatejet meg egy ilyen kis városban nem igazán tudtunk szerezni.
Azóta enyhe kilenkésekkel igen jól eszik a fiam, és egészséges. Utoljára május közepén volt megfázva.
És ez nem riogatás akart lenni, csak egy példa arra, ha a baba nem partner a szoptatásban. De szerintem ne érezze magát attól még senki rossz anyának magát, hisz így is csak a lehetõ legjobbat akarja a babájának.
De remélem a lányom az a fajta lesz, aki nem bír az éhségével, és egész álló nap szopna - de jó lenne.

Más téma: Tegnap sikerült állatfigurás textilpelenkát vennem, úgyhogy megnyugodtam.

Heni 24+2
heni1979

Helló!

Zsani!

Senki sem akar senkit megkövezni...Kép Szomoru lettem, hogy ezt az érzést keltette benned egy-két hozzászólás. (úgy emlékszemKép én is irtam ebben a témában) Örülök, hogy ha másképpen nem, de igy megy a szoptatásKép Ha lehet én is szeretném elkerülni a cumisüveg - egyéb cumi használatát, de ha másképpen nem fog menni kénytelen leszek én is használni és ettõl senki sem lehet "rossz" anya! És mi az hogy rossz anya? Ha valaki szereti a gyermekét és jót akar neki az már alapból nem nevezhetõ rossz anyának!!! Ha tápszert kap akkor sem! Nem lehet kiszámitani a jövõt! Én is kaptam tápszert mert valami lüke orvos 6 hónaposan beutalt a kórházba mert túl "kövér" voltam. Pedig anyatejen kivül addig mást nem kaptam és a kórházban lefogyasztottak sovány tápszerrel a szemetek aminek az lett a következménye, hogy egy sor betegséggel hozott ki anyám a saját felelõsségére bõgve. Persze utána már nem tudott szoptatni, de ettõl õ még nem rossz anya...!!!!! Szeretetben nevelt fel és ez a legfontosabb!!!
Persze, ha lehet én is inkább szoptatnék, és ha mindent megtettem és ennek ellenére sem fog menni úgy ahogyan elképzeltem azért még én sem leszek rossz anya, de úúúúúgy szeretném elkerülniKépKépKép

Kamelia!

Jaaaa! Jó, már értemKép OkéKép

Mennem kell a védõnõhöz! Délben szépen elindulok. Ma már kiüvöltöztem magamatKép A lüke macska már megint felmászott az asztalra és lenyult valamit. Kint hagyta az elõszoba kövén és azt hiszi, hogy nem tudom honnan szedteKép Egyébként egy tolvaj macsek. Kupakok, apró müanyag tárgyak... imád vele focizni, de ne tegye, hacsak én nem adomoda neki! Szóval jól leüvöltöttem a fejét és egybõl hátrahúzott fülekkel kétségbeesetten elkezdett nyávogni, hogy õ nem is úgy gondolta... most haragszom rá.

na jó megyek
sasha
37+6

Kép
sasha

Szia Nyúlandi!

Jaj de jó, jaj de jó!!!KépKépKép

Egészséget és nagyon-nagyon boldog életet kívánok Neked és párodnak is az esküvõtök alkalmából!!!KépKépKép

Én egyébként még esküvõ kapcsán sehol sem tartok. Egyelõre Kispapinak rohangálunk valami szép öltönyért, én pedig úgy döntöttem hogy szép fekete kismami nadrágban leszek magassarkú cipõvel és keresek hozzá még valami szép blúzszerû felsõrészt, ami világos színû lesz. Remélem sikerül majd találnom valami divatos, fiatalos felsõt és akkor kész is vagyok. Nem csinálok az öltözködésbõl nagy hajcihõt, mert bármilyen szép lesz ez az alkalom az életünkben úgy gondoljuk, hogy elsõ a baba és neki még szinte semmit sem vásároltunk.Kép

Én is fogok Rád gondolni 28-án és szorítok, hogy minden rendben menjen, bár biztos vagyok benne, hogy életünk egyik legszebb napja lesz majd, amire mindig szívesen gondolunk vissza!!!KépKépKép

Ági
23+3
Névtelen

Ági!
Mi a férjemnek kerestünk öltönyt tavaly, persze nem akartunk drágát, de szépet szerettünk volna, így bátran tudom neked ajánlani a nyugati átjáróban fent az emeleten lévõ öltöny boltot. A nevét ne kérdezd, mert nem emlékszemKép

Heni!
az állatfigurás textilpelus nagyon "állat" lehetKép hol vetted?

Kangi!
ha lesz 3D-s UH akkor bizti fogod látni, hogy milyen nemû lesz, csak elõtte beszéld meg vele, hogy ügyesen forgolódjon a dokinál. (legalábbis én beszéltem vele, és mikor kellett mozgott mikor nem kellett, akkor nyugton maradt)

Timici!
a kúp témában együtt érzek veled, de kívánom, hogy mielõbb légy kikezeltKép

zsani!
milyen az IKEA-s kád, és milyen a szoptatós fotel, én ugyan nemrég voltam az áruházban, de nem nagyon figyeltemKép

lolla
lolla

Sziasztok,

Erika,
A Bebiker tenyleg jo es nem tul draga.A babakocsira szerintem azert eri meg veruhazni a jo minosegre mert ugyis ket babat szolgal ki,nem???

Csics,
Ugyis felhivom a dokit idopont egyeztetes miatt es akkor megkerdezem mikor menjek.

Zita,
Hu de izgi,nagyon varom a hireket !!!!

Pocok,
Mail ment!

Myssnia,
A sapadtsag mastol is lehet,pontattol hogy nem voltal napon.
En sem szoliztam eddig es az elejen szornyen neztem ki ahogy kifakult a bororm.Ba a szolit azert nem ajanljak amierta napozast sem hogy felmelegszik a tested es az megindithatja aszulesi folyamatot.Persze van aki nem tiltja a szolizast sem de szerintem nem eri meg kockaztatni,ugyis annyi dolog van amit nem tudunk kikerulni.

Csipkebogyo,
Jo hogy minen rendben van : )))))

Zsani,
De jo hogy jelentkeztel,igen jol vagyok nagyon es mar varom a babat nagyon,persze tarok is azso hetektol de hat majd csak lesz valahogy.Tudod hogy mar 5 kismama van a regi csapatbol???
Koszi szepen a tapasztatokat.Nagyon egyet ertek veled ,lenyeg hogy a baba jol egyen,ugysem keri senki rajtad szamon.Es hat van hogy az ember ketsegbe esik es akkor jol jonnek az ilyen praktikak.Na pontezert vettem en is hogyne kelljen ejszaka rohangalni erte.
Szerinem jol dontottel.
Ha van kep Juli babarol szivesen vennem,cimem a profilomban. !!!!

Timici,
Hat igen ha az ember babaja a korhazban hozzaszokik a cumis uveghez mar ne maka szopni.A baratnom kisfia csak 1 hettel tovabb volt bentes azota is kenyleten fejni es cumiztatni.A noveremnek az ikrekkel ugyan nem apadt el a teje de acic csak desszert volt a tapszer mellett.Es ok is utolertek a tarsaikat pedig 10 hete kellett behozniuk.
Ugyhogy szerintem a lenyeg az hogy azmber ne ragaszkodjon gorcsosen ahhoz hogy mi a ~normalis~mert lehet hogy a gyereke maskepp gondolja es hat mindenki a legjobbat akarja a babajanak !!!!

Gomboc,
Remelem jol vagy es nem dolgozol ezerrel !!!

Heni,
Hat igen nagyon elgondolkoztatott az irasod,es persze mindenki ugy indul neki hogy minden ok lesz de szamolni kell ezzel is es Te nagyon jol megoldottad a dolgot !!!!
A kislany biztosan ehenkorasz lesz, de ha megsem mar tutod mi a teendo.

Kataa
35

Kép
Kép
kataa

lolla: az IKEAs kád sima kiskád, csúszásgátlóval az alján (belül is, kivül is), szép kék, mint Kataa már mondta is Kép
Amit én szoptatós fotelnek neveztem ki az a Poang nevezetü szép, tudjátok, az, amelyiknek nincs hátsó lába, hanem hajlitott a váz. Na, ezt jól elmondtam Kép

Kataa: Juli képei [url=http://kep.tar.hu/szalaijulia/" TARGET="_top]itt[/url] vannak.

Örülök, hogy pont azt a reakciót váltottam ki belöletek a szoptatós beirásommal, amit szerettem volna Kép Én már túltettem magam a dolgon, és tudom, hogy a világon mindennek megvan az értelme, biztos annak is, hogy velünk ez történik, nem is bánt. Csak azt akartam, hogy ha közületek valakivel olyan történik, amire nincs felkészülve, akkor ne essen kétségbe Kép

zsani
zsani

Zsani!

Örülök, hogy ilyen kedves "hátsó szándékkal" irtadKép Reméltem,hogy nem sértett meg senki! Csak az a baj, hogy erre nem lehet felkészülni, legalábbis én nem tudok, pedig elhiheted, hogy foglalkoztat a gondolat! Majd bõgök egyet, túlteszem magam rajta, de elõtte felhivom az LLL-bõl az egyik tanácsadót, hátha tud segiteniKép Ezt a lehetõséget nem fogom kihagyni.Kép
Én is kinéztem olyan "szptatós" fotelt, de az Auchanban. Kb ugyanolyan csak kicsit szélesebb és nem tudom miért nekem szimpatikusabb holott az az egy fajta van. ja és 19 ezer valamennyi. Inkább 20e. Az IKEA-ban is vannak de ott van olcsóbb is azt hiszem olyan 16 körül ugyi???Kép

pussz
sasha
37+6

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek el, hogy mióta teherbe estem, minden alkalommal amikor egyébként menstruációm lenne (szinte napra pontosan) 1 napig menstruációs görcshöz hasonló hasfájásom vanKépKépKép. Ma is volt párszor és kb. 1 percig tartanak. Szerintetek lehet ebbõl valami gond? Amúgy folyásom, panaszom semmi, csak ennyi...

Ági
23+3
Névtelen

Sziasztok!

Akkor leirom az en peldamat vazlatosan, a masik oldalt, a bimbovedovel kapcsolatban. Babam kb. egyhetes koraban mindket mellem kisebesedett, egyik veresre repedt, szoptataskor csilagokat lattam, mikor bekapta Reka. Par napos /sajat/ kinlodas utan en is beszereztem ama atkozott bimbvedot. Eredmeny: mivel meg picike volt, nem tudott olyan erovel szivni /ezert csaloka, mikor azt mondjak, hogy x honapig szopott vedovel. A most 3 honapos babam biztos megszerezne maganak akar egy 2 m gumicsovon keresztul is, ami jar neki, mert olyan ero van mar benne, de azert egy par napos baba meg sokkal gyengebb am../, raadasul sarga is, emiatt amugyis aluszekony, es ebben a sokkal strapasabb bimbovedos szopiban hamar kifaradt, ezert joval surubben kert enni, mint elotte. Viszont ugye ez nem kedvezett a sebgyogyulasnak.
Es akkor jott a hidegzuhany: egy het alatt nem hizott semmitKép Nekem szerencsem volt, mert amikor mondtam a gyerekorvosnak, irjon fel tapszert, a biztonsag kedveert, hogy legyen otthon, azt mondta, pont a biztonsag kedveert nem ir fel, mert akkor az elso siros nap utan mar azzal fogom tomni. Hat, azt az erzest senkinek sem kivanom, amilyen lelkiismeretfurdalasom volt, hogy artottam a babamnak, s "csak" azert, mert azt a (jo)par napos fajdalmat meg akartam uszni.
Az, hogy az a mellem, amelyiken hasznaltam a vedot, azota is rosszabbul "teljesit", az mar aprosag, bar az elejen, elsobabaskent, ezen is aggodtam jopar napot, hogy akkor most mi lesz...
Az, hogy felnottunk tapszeren /pl en is, bar egesz evben allergiamra gyogyszert szedek/, igaz. De amikor Anyukam szeme konnybelabadt, mikor latott engem es az unokajat, szoptatas kozben, es halkan jegyezte meg, hogy O csak 3 honapig tudott, es hogy miert nem meseltek neki akkor a mellgyulladasrol, meg a fejesrol.. szoval akkor az en torkom is elszorult.
A vedovel az a baj, hogy nem tudhatod elore, Te is azon szerencsesek koze fogsz-e tartozni, akinel nem okoz majd zavart a babajanak.. De az is igaz, hogy nem ezen mulik, hogy jo Anya leszel-e. Ha tapszer mellett potolod azt a bizalmas egyuttletet, testkozelseget, amit a szopihiannyal veszitesz, s a legnagyobb szeretettel neveled fel, akkor biztos, hogy boldog, kiegyensulyozott Babad lesz. S ugye mindannyiunknak ez a legfontosabb?Kép)
Tovabbi boldog Babavarast
Ildiko
afonya

Szerbusztok Szépleányok!

Visszatértem a szabiból, most már megint Veletek vagyok.

Remélem mindenki jól van, a pocakok és tartalmuk, továbbá az elõbújt babák is.

Puszi
Nyulika
30+5
nyulika

ZSani!

Ne csinálj gondot a bimbóvédõbõl. Nekem is nagy volt a mellbimbóm és már a kórházban is csak azzal tudtam szoptatni. 1-2 hónapos koráig (lehet, hogy mág tovább is) használtuk majd szépen elhagytuk. Szinte a baba jelezte, hogy már nem kell. 6-7 hónapos koráig csak szopizott és 1
éves koráig még ment a dolog. Aztán elválasztotta magát. Sajna, mert tejcsi volt még bõven. Ja, és nagy cumibajnok.
Lehet ha nem adok neki cumit tovább is szopizott volna. Én így is meg vagyok elégedve magunkkal.
Csak az a lényeg, hogy a babának és a mamának jó legyen.
Bocsi, hogy beleszóltam.

Üdv, Tkriszta
Tkriszta

Sziasztok!
Kataaa, nem dolgozom ezerrel, egesz delelott meg a juniusi tappenzes papirtomat inteztem, mert meg mindig nem adtak oda minden papirt a Nogyogyaszaton, igy meg 4 nap fizetesemet nem adtak oda a cegnel. Kép

Kulonben fel ejszaka fuldokoltam. Kép Ma elmegyek a haziorvosomhoz, mert ilyet meg nem ereztem. Egett es fajt a nyelocsovem (vagy a legcsovem) es kohogorohamok jottek ram. MAr az ugyelet kihivasat fontolgattam, horogtem es fuldokoltam. Ragcsaltam kekszet (hatha sav folyik a legcsovembe, es a keksz a gyomrombol "lekoti" a savakat), aztan ittam vizet, cukros uditot, kenyerhejat, de semmi.
Vegul kiparnaztam a hatam es a fejem es ugy megemelve a mellkasomat egyszercsak jobb lett...ma meg egy-ket kosza kohecselesen kivul semmi bajom....huhh, ne eljetek at hasonlot! KépKépKép

ZsaniKép koszi, hogy meosztottad velunk a tortenetedet. Szerintem a lenyeg, hoyg a baba jol legyen, egeszseges legyen es gyarapodjon, hogy ezt milyen modon erik el a kedves szulok, az mar mellekes. KépKépKép

Agi Kép, szerintem ne parazz. Az en okos konyvem otthon azt irja errol, hogy elofordulhat es hogy ez normalis. KépKép

Pusszanats,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok csajok!

Megvettem tegnap a kiságyat, meg a négy részes ágynemût, szivacsot, meg pelenkázót, amit fel lehet rakni a kiságyra...

Erre szokták modani az egyik szemem örül, a másik sír...

Mindenki ilyezget, hogy minek vettem valamit is mert nem szokás, csak az utolsó 1 hónappban...
Bár nem hiszek a babonába, mert ez az ha jól tudom...
Anyukám is ezt szajkozza...

Úgy megilyedtem most nyilalgatott a pocakom, na meg egy nagyot csuklottam, és beszorult a levegõ, szúrt az oldalam...
Kész pánikba estem...

Hé lányok szerintem mindenkit érdekel, össz kellene foglalni, mikor kell komolyan megilyedni...

Holnap megyek AFP -re a János korházba, szerintetek megkeressem a dokit, és mondjam nek, hogy mi van?

Sziasztok
Manó2
16+2
mano2

Manó2 Kép
ne parázz Kép

Sasha biztosan többet tud, de annyit én is, hogy meg kell ijedni, ha
1. szines folyásod van
2. élénkpiros vér folyik
3. görcsölsz
Legalábbis az ilyen korú terhességnél még csak ennyit tudok felsorolni Kép
A pocakod azért nyilall, szurkál, mert nyúlnak a méhszalagok. Ne várd szegényektöl, hogy röviden, feszesen tartsák az egyre növekvö terhet Kép emiatt ne aggódj! Ha kellemetlen, feküdj le, vizszintesen nem fog nyilallni.

Nekem múltkor autóvezetés közben döfött egészen alulról egyet, azt hittem, felorditok - a többi autós biztos azt se tudta volna, hová meneküljön Kép

Pussz
Kangi
17+4

A csuklás és a beszorult levegö egyszerüen pech Kép
kangi

Helló!

Kangi!

Jelen vagyok, igenKép

Manó2!

Ne ijedezzél!Kép Persze, hogy szurkál és még fog is! Nyúlnak a szalagjaid ahogy nõ a méhed. Ezek a szúrkálós, nyilalós fájásokat kétoldalt érezheted. Egyre megy feljebb és követniük kell. Általában a terhesség alatt megnövekszik a folyás. Ez szintelen szagtalan "fehér"folyás -flour-. Ovoshoz azonnal rohanni kell, ha élénkpiros vérzés, vagy görcs lép fel a méhed középsõ tájékán. A barnás folyás sem normális utalhat akármire. Akár lehet normális is, ezt embere válogatja, de az orvosnak errõl is mindenféleképpen tudnia kell. Szóval ha ilyenek vannak (vagyis nincsenek) akkor nem kell ijedezni oké?KépKépKép

Ja! Elsétáltam a védõnõhöz aki persze betegállományban van... majd legközelebb jövõ héten megyek...Kép
pusz
sasha
37+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Lolla,Kép
hát...nem biztos hogy 3D UH-n látni fogják a baba nemét, nekem sem látták a 28. héten, mert a lába közé kapta a köldökzsinórt, és persze végigszunyókálta az egész UH-t. 2D UH-val nézte meg az orvosom, és neki megmutatta magát.

Kataa,Kép
hát igen, igazad van, végülis 3 gyerkõcöt szeretnék,és végülis csak 1x kell megvennem a dolgokat, azoknak pedig jó minõségünek kell lenni. Férjem már most mondja, hogy olyan ruhákat vegyek, ami majd a következõnek is jó lesz.

Megvettem ma a köntösömet, és 2 hálóinget ( most le van értékelve 2000Ft-ra a Pashá-ba, ez a Soroksári Auchan nál van ) nagyon jó minõség, és nagyon tetszik.

KameliaKép
hát igen, izgis lesz a november közepe-vége, ráadásul az utolsó UH-n már november 26-ot mutatott, most megyek majd pénteken dokihoz,kiváncsi vagyok, most milyen dátum lesz.

pusz

Brokkoli
30
brokkoli

Lányok,Kép
most már megnézem magamnak azt az IKEÁ-s kiskádat, ehhez lehet tartót kapni? mert én a szobában fogom fürdetni,és nem tudom semmire rátenni.....és az a fotel mitõl szoptatós fotel?

Brokkoli
brokkoli

Lányok!

Lenne kérdésem nekem is!Kép
Mitõl van az, hogy fáj a szeméremcsontom. Ma kezdete el. Mentem a védõnõhöz és közbe. Aztán rájöttem, hogy nagoyn fáj, ha felemelem a lábam. Muszáj volt, mert a nadrágot valahogyan le kellett venni... Azóta is érzem, hogy fáj, de nem annyira. Nyomná a gyerek? De az nem lehet, mert akkor nagyon lent lenne! És nem is ott kell lennie vagy igen! Help!

sasha
37+6

Kép
sasha

Brokkoli,

Ez a hálóing dolog engem is érdekel! Te mekkorát vettél? Úgy értem, hogy a mostani méretedre, vagy a pocak nélkülire?

Sasha,

Szerintem ezidõtájt ez már viszonylag normális. Ha befordult, akkor feszítheti a dolgokat ott lent. Legalábbis én úgy tudom...

Nyulika
30+5
nyulika

Köszi Nyulika!

A babó már a 18. hét óta be van fordulva... szóval ezért sem értem miért egyik napról a másikra. Talán lehet, hogy még lejjebb ment... de én nem látom magamon!!!!KépKép

sasha

Kép
sasha

Sasha,

Esetleg beállt a szülõcsatornába?? (Én a nagy okos! Kép)

Nyulika
nyulika

Zsani,
A baba nagyon edes,gratulalok hozza megegyszer!

Agi,
Az tenlyeg normalis ha ilyenkor jobban erzed a hasad.Nekem pl a mellem szokott ilyenkor 1-2 napig fajni.

Domboc,
Ja szegenykem.Biztos jol megijedtel.Ilyet meg nem hallottam.,remelem a doki kitalal valamit.Lehet hogy hirtelen az agynemure lettel allergias?Na majd a doki megmondja.

Mano2,
Ne izgulj nem attol gorcsol a hasad hogy megvettel dolgokat.Ez teljesen normalis,most nagyobb utemben no a hasad.Meglatod hirtelen szmlatomast nagyobb lesz.

Erika,
Na akkor mar Te is keszited akorhazi cuccot.A jovo heten en is bepakolok mindent.
Szerintem nincs atarto a kiskadhoz,de jobb ha utana nezel.

Na megyek mert bejelentkezett egy baratom es mindjart itt van .
Kataa
35

Kép
Kép
kataa

Nyulika!

Remélem holnap a doki megmondja miért fáj. Most is fáj, de olyan tompán. Megkérdeztem az Elsõ napok-ban is hátha tapasztalt valaki ilyetKép Ha viszont beállt a szülõcsatornába akkor elvileg tényleg jöhet bármikor... csak ne ma!Kép

sasha
37+6

Kép
sasha

Sasha,
tökre nyomhatja Gabibaba! Most ékelödik a feje, én meg már úúúúgy izgulok!

Még 9 nap a következö UH-ig, mert a héten nekem nem jó Kép sebaj, addigra még nagyobb lesz Gumimaci, és majd szépen megkérem, hogy mutikálja meg magát Kép De nem tudom, hány D-s lesz az UH Kép sebaj, nekem nem is fontos ...

Pussz
Kangi
17+4
kangi

Sasha,

Azért majd mesélj, hogy mit mondanak, jó azt tudni elõre! Kép

És pont ma ne???

Nyulika
30+5
nyulika

Kangi!

Ékelõdik a feje?? Na van olyan téma amit én sem ismerekKép Akkor ez azt jelenti, hogy most már a szülésig nem fog tudni mozogni és bármikor megláthatjuk egymást?

Nyulika!

Majd mesélek. Azért ne ma, mert holnap megyünk az Anyakönyvi hivatalba vagy a Polgármesteri hivatalba (vagy a sóhivatalba) megcsináltatni az apaságit. Szóval már 1 lépésre vagyunk hogy a baba az apja nevét kapja. Meg azért neki bent a legjobb vagy nem? Igaz kint is meg tud nõniKép

sasha
37+6

Kép
sasha

Na!

Az elsõ napokban az egyik lányzónak az mondta a dokija, hogy ilyenkor a csontok húzodnék szét, készülnek a szülésre. Csak az a baj, hogy ebbõl én semmi közelebbit nem tudtam meg, mert BB-nek már a 20. hét környékétõl fájt...Kép Szóval lányok ilyen is van és nem lehet vele mit tenni. Csúsznak szét a csontjaimKép ÁÁÁ már érzem is... teljesen szét vagyok csúszvaKép megyek aludniKép

sasha

Kép
sasha

Sasha Kép
naaa, most mit kukacoskodsz KépKépKép úgy értem, beáll a szülöcsatornába Kép és akkor tényleg lassan itt az idö Kép de azért talán annyira nem SOS az ügy, mert nagy a babó, nem csoda,hogy nyom Kép

Mostan elbaktatok, megnézem a kismamajógát, és holnaptól suliban ücsörgök, de azért néha rátok nézek, föképp, hogy tudjam, mi van Zitával és Sashával.

Pussz
Kangi
17+4
kangi

Sasha,

Nekünk is kell menni majd apaságit intézni, csak azt nem tudom, hogy mennyi idõvel lehet hamarabb ezt elintézni. Vagy ezt kórháza válogatja, hogy mit fogadnak el?
Tessék már engem felhomályosítani!
Én is azt szeretném, ha Apa nevét kapná ez a kissrác! Kép

Nyulika
30+5
nyulika

Sasha,
Szerintem tutira Gabi feje az... Nekem is néha tök fáj, már hetek óta. Ne izgulj, fogsz még érezni mindenféle egyéb furcsákat is.

Kangi, Kataa,
Kösz a drukkot!

Mai CTG megint sz..r lett, gyerünk az UH-ra áramlást nézni. A dokim nagyon rendes volt, soron kivül becipelt és ö maga csinálta meg, ráadásul hosszú percekig keresgélni kellett a köldökzsinórt a képen, mert a gyerek már teljesen kitölti a helyet, alig van vize, és ilyenkor nehéz megtalálni a zsinórt. Szóval rengeteget küzdöttünk, mire meglett az a fránya zsinór, de az áramlás szerencsére rendeben van. Az ürhajós feje szépen lent, és 95 mm-es... Most már mintha kezdenék érezni fájásszerüségeket. Csütörtökön kell menni újra, és a doki azt mondta, hogy ha hétföig nem történik semmi, akkor befektet... Brrr! Hajrá, ürhajós!

Mindenkinek jó pocakosodást:
Zita
39+4
parazita

sasha: ilyenkor valóban a "csontok csúsznak szét", vagyis a szeméremcsont közötti "feszes izület" tágul. Azért fáj, mert egyébként ez egy kötött kapcsolat a két csont között.

A szoptatós fotel azért szoptatós, mert abban szoptatok KépKép Jó magas a háttámlája, és karfája is van, szóval kényelmes. Az, hogy hintázni is lehet benne, még külön jó Kép

Nem tudom, hogy az IKEAs kád jó-e az állványokhoz. Ott nem árulnak hozzá.

Áfonya Ildikó: nekem/ünk ebböl a szempontból szerencsénk van, mert Juli úgy sziv, mint egy búvárszivattyú Kép

zsani
zsani

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok, alig bírom követniKép.

Sasha,
lazulnak a csípõizületeid, és Gabibaba is nyomja az idegeket. Most már biztos nincs sok hátra!KépKépKép

Zita,
hajrá!!!KépKépKép

Csipkebogyó!
Ez szuper!Kép
Teljesen jó a súlya a kisasszonynak. Lepény miatt ne gyötörd magad, ez egy alkati dolog is, kinek meddig bírja a méhlepénye.

Hálóing:
Eszembe jutott egy aranyos sztori. Mikor Malackát vártuk, akkor én a végén már kórházban voltan elég sokat, ezért a Kispapira hárult a vásárlás nagy része, beleértve a melltartókat és hálóingeket is. Ez utóbbinál a lelkére kötöttem, hogy elöl gombos legyen. Este bejött meglátogatni, boldogan újságolta, hogy mindent megvett, kivéve a hálóinget, mert az sehol nem volt. Ezt kissé furcsállottam, erre megmagyarázta, hogy mindenhol csak olyan volt, ami derékig kigombolható, az meg ugye nem jó, mert akkor hogy szülöm meg a gyereket. Annyira röhögtem, majdnem leestem az ágyról. Az valahogy nem jutott eszébe, hogy a szoptatáshoz kell, azt hitte, majd a szülésnél elegánsan szétgombolom a hálóingemet, és kipottyintom a bébit.KépKépKép

Pusz mindenkinek
Zulu
28+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu,

Ez tüneményes történet! KépKépKép Na, ilyen megfontolásból szeretném én magamnak beszerezni azokat a háló holmikat!

Nyulika
30+5
nyulika

Nyulika!

1 hónapnál nem régebbi apasági nyilatkoztatot kérnek a kórházakKép Tehát semmiféleképpen nem tudjátok elõbb elintézni mint a 36. hét, de ugye az sem biztos mert (én legalábbis) bele kell számolni azt a lehetõséget is hogy a max túlhordási idõ még 2 hét tehát a 38. héten lenne a legideálisabb.... Kép

Kangi!

Nem-nem! Tényleg nem tudom ezeket a dolgokat! Az egy dolog, hogy van amit tapasztaltam, vagy mások tapasztalták itt a neten és én megjegyeztem és amikor valakinek ugyanolyan vagy hasoló problémája van annak elmondom. De erre a szeméremcsontos fájdalomra nem panaszkodott senki, tehát nem tudtam, hogy van ilyenKép De mivel a kicsi szám azért van, hogy kinyissam (és az ujjaim amivel legépelem) ha valami kérdésem van...Kép

Zita!

Oké akkor most megnyugtattálKép Miket is érzel még???Kép

Zsani!

Köszi! Igy teljesen világos és az is világos,hogy nem fogomolyan egyszerüen kipottyantani Gabit mint anyám engemKép Anyukám ugyanis azért volt veszélyeztetett és azért vetélt el még kb 5x utánam mert nem érezte hogy "szétcsúszik".

Zulu!

KösziKép Akkor tehát Gabi mászott lejjebb még jobban!Kép

Zita!
Drukk megy ezerrel!!!Kép

sasha
37+6

Kép
sasha

Sasha,
Boven lehet, hogy Gabi feje nyomja az alkatreszeidet! Hiaba van iranyban szules elott meg lejjebb csuszik, teljesen beekelodik a feje...ne izgulj, mert ez a leheto legoptimalisabb eset, ennel jobb nem is tortenhet! Faj, faj, de fog meg jobban is!

Csipkebogyo,
Orulok, hogy minden rendben a pici lannyal! Ne legyen mar lelkiismeretfurdalasod, tuti, hogy nem az a fustos buli okozta a lepeny meszesedeset! Lehet, hogy egyeni adottsag! De ha minden rendben van, akkor mindegy is, szep nagyra meg fog noni a babad!
A kis koraszulott Philiprol nem volt szo a Hallo BAby-ben, viszont volt ket olyan szules, ami normalnak indult, de a doki (aki nekem baromira unszimpatikus mellesleg), addig turelmetlenkedett, amig mindkettobol csaszar lett! Az egyiknel szerintem a csaj tul koran ment be, nem voltak meg rendes fajasai, es igy szamoltak, hogy 30 ora vajudas utan most mar essunk tul rajta, gyerunk a kes ala! Holott teljesen normalis, ha egy no akar egy hetig is vajudik (ja raadasul ennek a csajnak meg a magzatvize sem ment el, csak enyhe fajasai voltak!), persze kisebb nagyobb szunetekkel! Szoval neha ez a musor is ki tud akasztani, de leginkabb a lancdohanyos doki es a szulesznok, akik ugy telefustolik a szobat, hogy alig latni a meccset a Tv-ben (mert mintha ez a doki mindig meccset nezne!)!

Zita, hat akkor hajra!!!

A POANG fotel szerintem tul mely, vagyis alacsony szoptatosszeknek, alig tud kikaszalodni belole az ember, hat meg babaval a kezeben! Beleulni is csak 'huppanva' lehet, es a hata sem egyenes! Bar nagy tapasztalatom nincs ezugyben, de ha mar szoptatos fotelnek akarnank kinevezni valamilyen tipust, es inkabb a TULLSTA nevezeture szavaznek!
Vagy a BOMSUND rattan fotel is elegge alkalmasnak tunik!
Az IKEA uj kollekciojaban most mar van turkizkek kiskad is, nemcsak a sotetkek! Otthon is?

Zsuzsi
20+1
zsuzsi74

Zulu!

Tudtam, hogy kifelejtemKép Aranyos történetKép Csak nemértem hogy gondoltaKép hihiKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha,

Az gáz!
Bár én egyik barátnõm nyilatkozata legalább 3 hónapos volt és azt is elfogadták (SOTE I.).
Csütörtökön megyek dokihoz, majd megkérdezem, hogy nálunk mi a szösz van...

Nyulika
30+5
nyulika

Nyulika!

Ja az gáz. Mi megkérdeztük az istvánt és õk 1 hónapnál nem régebbit kérnek...
sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: