Szép estét!
Szia Borsika!
Azt hiszem én vagyok a legfrisebben szült kismama,

, a kisfiam szombaton lesz 3 hónapos.
Én már nem a folyósóra kerültem, de nem is külön szobába, ott maradtam a szülőszobán a férjemmel,(abban a pár órában épp nem szült rajtam kivül senki) majd hozták a babát is, igaz nem sokáig mert nagyon sirt, szopizott volna szegénykém, folyamatosan az ökle a szájában volt, probáltuk a szopit, de semmi nem jött akkor még és ezen nagyon felmérgelte magát.
Mindenkinek igaza van, tényleg túl sok rosszat lehet hallani a korházról, de szerintem rosszabb a hire mint a valóság.
Kissé undok nővérek pedig mindenhol vannak, bár az más kérdés hogy akkor miért megy csecsemősnővérnek...na mindegy szerintem is a nővérek 90 %-ával semmi gond nem volt, de én egy magas vörös hajú nővért nem fogok soha elfelejteni, ugy beszélt velem...
pedig szerintem velem nem sok gond volt, nem kérdeztem sokat, nem kellett sok segitség, mert már a második babám. (az első nem itt született)
Ami nagyon-nagyon nem tetszett, hogy én baba-mama szobában voltam, este 11-kor szültem, másnap nagy izgalommal vártam a kisbabám hogy megkapjam, persze azt még csak megértettem hogy 6-kor nem hozták, aztán 9-kor sem, vártam, közben bent volt a dokim is mondta legyek türelmes, aztán délben sem hozták.
Közben senki semmit nem mondott. Délben kimentem megkérdezni az osztályos nővért mi lehet (nem mondta senki hogy ilyenkor fel kell telefonálni) na mondta rákérdez. Telefonált és fent azt mondta neki a csecsemősnővér, ő nem tudja levitték a babákat szopira. Na akkor rém képek futottak át az agyamon, hisz amiota megszületett nem is láttam, nem tudtam róla semmit, halálra rémültem hogy baj van, hogy már biztos máshol van a kisbabám...
Aztán a nővér már mérgesen rászólt a csecsemősnővérre keresse meg ezt a babát sürgősen. Pár perc múlva "meglett" a kisfiam.
Kiderült hogy szemgyulladása van, ezért nem hozták le.
Bár ezt sem értem mert először szopira sem hozták, aztán csak szopira de elvitték, hogy majd fent cseppentenek a szemébe, aztán a második nap délután le hozták, hogy most már lent maradhat és én cseppentettem a szemébe (akkor már alkalmas voltam a feladatra korábban még nem??? ezt nem értem)
Egyébként amiről furcsa modon senki nem beszél...a csecsemőosztályon lévő gyerekorvosok, pontosabban egy doktornő, akivel legtöbben nem is találkozunk, de ő dönt a babáink felett, sokszor kissé érdekesen...A szobatársaimmal mi inkább vele nem voltunk ugymond megelégedve és nem a nővérekkel, na jó még az egy kicsit dühitő volt amikor egy idősebb, szemüveges nővér az éjjeli szopi után ugy vitte el a babát, hogy a korterembe lévő összes villanyt felkapcsolta....
na de mindegy
Ezer bocsánat hogy ilyen hosszú lett.