A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi, azt is lehet. tekintsem ezt meghivasnak? :wink:
recca

Zsugyu :) Drukk, hogy klassz autót sikerüljön vennetek! Ez a gerincdaganat rosszul hangzott, de Te nagyon stramm csaj vagy! És milyen vállalkozáson töröd a fejed?

Bog :) De jó, hogy az a folt nem az a folt! Hú, sorozatinterjút készítenek Veled? Nagy ember vagy! :wink:

Ancsi :) Mitől lennél már önző?! :roll: :roll:

Zuz :) 9óta nincs kaksi :arrow: Ez ám a jó hír!!! :D

tali: nekünk is jobb lenne a csütörtök! (mert holnap nekünk nagyi-nap van)
denizsa

Rec :) 200 kiló? Jó nagy kertetek lehet :lol: És drukk, hogy sikerüljön a képmentés!! És a tigrisbalzsam-ismertetést nekem is ígérted egyszer, de végül elmaradt :(

Fibi :) Nektek aztán jó kis programotok lesz a köv. hetekben, de remélem néha azért majd eszedbe jutunk :wink:
denizsa

Sziasztok Lanyok!!

Eloszor is:
KOSZONOM SZEPEN A SOK-SOK KOSZONTEST!!!!!Nagyon jol esett es jol meg is hatodtam,ugyanis egyaltalan nem szamitottam ra :oops: :lol:

Elnezest,hogy csak most koszontem meg,pentektol tegnap estig videken voltunk,most 1,5 oran at olvastam vissza es egy csomo dologra szeretnek reagalni,de Akos termeszetesen felebredt;de este szalma leszek es majd jol kifejtek mindent.

Pusz
K
bkrityo

Rec,
hát johogy tekintsd :wink:

KépKép
fibi

sziasztok!

Az én hangulatomra most ez jellemző:
Kép

De tudom, hogy lesz még ilyen is:

Kép

csak most épp nehéz elhinni :cry: :cry: :cry:

Azért sokat segít az is, hogy olvaslak Titeket, most épp különösen Zsugyu hsz-ei adnak erőt és reményt. Sajnos közben némileg irigy is vagyok, hogy én miért nem tudom ezt így csinálni :oops:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocak :) Mi a baj? Mi történt? Sok +++++++++++++++++++ Neked!!
denizsa

Pocak!
Fel a fejjel!!!!! Mi a baj???? Annyiszor eszembe jut, hogy Lencsi szülinapján mondtad, hogy ha nagyon nem bírom, akkor nyugodtam forduljak hozzád :D És én erre azt mondtam Neked, hogy már az is feldob, ha eszembejut a túrós-tésztás képetek :lol: Tudod, hányszor ad erőt??? :lol: Ez meg lett örökítve DVD-n is :wink:
Zsugyunak meg könnyű, mert szűz :lol: Bezzeg nekem, akinek a férje szűz :lol: :lol: :lol:

Zsugyu! :D
Nagyon jó lenne jobban megismerni téged, nagyon pozitív ember vagy!!! Az előbbi természetesen csak vicc volt! Nem lehetett könnyű neked!
És én nem értek az álmokhoz, majd Votiv kielemzi, de én úgy tudom, hogy ha halálról álmodik az ember, az nem rosszat jelent, hanem valami nagy változást sz életben. Lehet egy vállalkozást??? :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Pocak: +++ energiák röppennek feléd. Mi a baj?

Zuz: jó hír tényleg, hogy nincs kaksó. Reméljük igy is marad.
johanna1975

Recca!

Répát én is plízzzzzzzz.De szívesen elmegyek érte,Ne cipeld!Bár fogalmam sincs ,hogy merre.

Neet!

Én nem utálok senkit,de megválogatom,hogy kit szeretek :lol:

És tényleg volt ma a TV2-n a Film,milyen véletlen. :wink:
20170114224602

Johi!

Apósodat még nem tudtam beazonosítani,tessék pontos leírást küldeni róla!Most miket visz a piacra?
20170114224602

Az a furcsa, hogy megnéztem a bioritmusomat és minden szempontból majdnem a csúcson vagyok, lehet hogy ezt nem bírom? :roll:

Igazából sok apróság az ami összeadja ezt a hangulatomat, pl. az hogy apa talált egy munkát amit szeret, de egyenlőre nem kap érte túl sok fizetést, és ráadásul este 10 köül ér haza, hétvégén is dolgozik sokszor, tehát tulajdonképpen egyedül vagyok a 3 gyerkőccel meg a háztartással. Ez csak azért rossz, mert eddig nagyon sokat segített itthon, most erre nincs idő, amikor meg mégis itthon van pár órát, nincs szívem elvárni tőle hogy segítsen, de azt sem akarom, hogy "leszokjon róla". Egész egyszerűen el vagyok úszva, de most épp kedvem sincs utolérni magamat.
Szó volt róla, hogy elmennék dolgozni, és (mókusoook) nem csak a pénz miatt, de a munkahelyem messze van, ahova mehettem volna ott 10-18-ig van munkaidő, én sem találkoznék a csemetékkel, nem is tudnám elhozni Őket bölcsiből-suliból (de akkor ki???). Sajnos nekem még diplomám sincs, nyelvet sem tudok, reményem sincs elhelyezkedni máshol. Soha nem vágytam nagy karrierre, na jó, talán még a gimiben. Van olyan dolog amit nagyon szeretnék csinálni, de azt nem lehet vállalkozásban, fizetni sem fizet, "csak" szerelem lenne. Mondjuk ez még bejöhet 10-15 év múlva :D
Éjjel nem aludtam szinte semmit, Marci megfázott-nyüglődött egész éjjel, a csajszi meg lázas-hányingeres volt. Ráadásul kezdődoik a suli, Neki is meg apának is, hogy Apa hogy fog tudni járni, az passz, most érettségizne....
Az autónkra kimondták a halálos ítéletet, igaz kapunk egy másikat ( :lol: ), de akkor is olyan szomorú, 13 éve a miénk volt (egyébként 24 éves), megtanított vezetni, hazahozta a lányomat a kórházból és az utóbbi 2-3 évben már jóformán az enyém volt, csak én jártam vele!

Na, remélem segít, hogy kiírtam magamból :roll:

Köszi Nektek!!!

pocakpacni

Sziasztok Lányok!

Gondoltam életjelet adok magunkról, most nem nagyon van időm jönni. Egy ideig nem volt netünk, most meg kaptam egy nagyobb adag melót (fordítás), és haladnom kell vele.
Emma lassan 2 hete, hogy elválasztotta magát, már egy ideje csak este szopizott, de most már azt sem kéri. Szerencsére nem viselt meg engem sem a dolog, mert szép fokozatosan történ. Szombaton pedig először aludt nagyszülőknél, egész jól ment a dolog, persze sírt valamennyit, de ez várható volt. Aztán mi is oda mentünk aludni (esküvőn voltunk, de nem tartott sokáig), így reggel már mellettünk ébredt.
Hát nagyvonalakban ennyi, visszaolvasni nem nagyon tudok, de azért ha lesz tali, megbeszéltem Denizsával, és szól, hátha el tudunk menni mi is.
Puszi mindenkinek!
manoka11

Anyaság-karrier: én is sok olyat látok magam körül (rokonság), hogy az anya nem tud mit kezdeni az ürrel, amit a gyerekek hagynak maguk után. Tudom, hogy ez még messze van nekem, de már most látom, milyen tempoban fejlödik a gyerek, ugyhogy gyorsan eljön az is.
Szerintem is fontos, hogy emiatt (is) meglegyen a mi magunk élete, ahogyan a gyerekünknek is meglesz (megvan) a sajátja. Én sem akarok hiiiirös karriert befutni, de egy kis vállalkozás jo lenne majd, ja meg álmodozni jooo :) Ugye Zsugyu? :wink:
Nekem a nagy álmom, hogy egyszer (legkésöbb nyugdijas koromra) legyen egy kis könyvesboltom, vagy egy irodalmi kávézom :)

KépKép
fibi

Pocak,
sajnálom, hogy igy összejöttek a dolgok :(
amiben tudnék segiteni, az a nyelvtanulás. ha szeretnél, angoloznék Veled nagyon szivesen, hogy el ne felejtsem teljesen :) . Te meg cserébe biztositod a "játszoházat" a gyerekeknek :lol: Na, mit szolsz? :wink:

KépKép
fibi

Manoka,
pont pár napja hiányoltalak :) forditáshoz kitartást! akkor ezek szerint az éjszakák is nagyjábol megoldodtak? igy, hogy már nem szopizik a nagylány.

KépKép
fibi

[quote="fibi"]
írta:
fibiamiben tudnék segiteni, az a nyelvtanulás. ha szeretnél, angoloznék Veled nagyon szivesen, hogy el ne felejtsem teljesen :) . Te meg cserébe biztositod a "játszoházat" a gyerekeknek :lol: Na, mit szolsz? :wink:

Édes vagy nagyon, és tök buli ötlet! Megdumálhatjuk, így talán jobban rá tudnám venni magam a tanulásra!!! Egyedül nem szeretek....

pocakpacni

Többiek, Mindenki! Nagyon köszi a bíztatást, ígyérem összeszedem magam!!!
Kép

pocakpacni

Sziasztok! Szeretnék kérdezni Tőletek pár dolgot mégpedig a kórházzal kapcsolatban. Eddig csak néha-néha olvasgattam a topikot, de most végre írni is tudok :lol: ....
Magamról annyit, hogy decemberre várom a második csemeténket és mivel az orvosom a Szt.Imrében vezet szüléseket, így ott fog ő is megszületni. Van már egy kisfiunk, ő is ennél a dokinál , de még más kórházban született. Én 33 é vagyok, első császáros lett, most pedig "majd még meglátjuk" -doki szavaival élve... A kh-ról szinte semmit nem tudok, a honlapjukat olvasgattam, de konkrét infót nem nagyon találok. Az egyik ilyen kérdés ami felmerült bennem, hogy pl. ha (kicsit is) előbb érkezik a baba akkor van-e ilyen koraszülött osztály féleség (még ha nem is spéci intenzív, stb) ? Meg még rengeteg minden érdekelne, ezért gondoltam rátok, mivel itt mindenki itt szül/szült/fog szülni :P Előre is köszönöm ha válaszoltok, puszi!
második

Szia Második :)

Szicíliában volt szokás a gyerekeket a "sorszámuk" szerint elnevezni.. Csak eszembe jutott kedves ismerősöm: Don Secondo, aki pap és nevéből következően a másodszülött a csládban :)

A kérdésedre komolyan válaszolva: nincs koraszülött intenzív a kórházban. problémás babákat ill. 37 (egyesek szerint 36) hét előtt született/születendő babákat átirányítják. Anno engem ezzel az indokkal küldtek el a II. Szülészeti klinikára.

Tedd fel bátran a kérdéseidet, biztosan kapsz azonnal egy csomó használható választ. És magadról is emslj egy kicsit bővebben! Boldog babavárást :)

Csütörtök jó lenne talira nekünk is :) Viszont oylan hely kéne, ahol nem csak játszó van, mert ha hirtelen leszakad az ég, akkor be kell valahova ugrani.

Fel a fejjel, Pocakocska :):):):):):):) Például - ha sikerül valahonnan szereznünk pénzt az áruvásárlásra - segíthetnél majdan az indiai bizniszben, ehhez nem kell diploma :)

indianyo

Pocak,
okés, tényleg komolyan gondoltam :D

Második,
szia itt! ki az orvosod? koraszülött osztályt nem tudom :oops: de kérdezz mást is :) hány éves kisfiad van?

KépKép
fibi

[quote="fibi"] írta:fibiakkor ezek szerint az éjszakák is nagyjábol megoldodtak? igy, hogy már nem szopizik a nagylány.

Fibi!
Hát sajna nem :cry: Pedig ebben én is reménykedtem, de ugyanúgy ébred, és ugyanúgy a mi ágyunkban köt ki egy idő után... ez van, egyelőre nem érzek magamban erőt a változtatáshoz, bízom benne, hogy majd az idő megoldja :lol:
manoka11

Sziasztok,

Lányom harmadszor törli ki a teljes írásomat... de sebaj.

Manóka: jó rólad hallani. Talira gyertek.

Második: nincsen koraszülött osztály, de Indi már szépen leírta.

Pocak: Marcinak bulást, neked pedig erőt és kitartást.

Gyorsan elküldöm, mert Fanni már törlésre késszen várakozik. :lol:
johanna1975

Recca

méltem :)

Johi, neked holnap megy pü, vagy mél,most nincs időm :(

csók

Macsek
macskanyu

szolgálati:

aug 31. és szept 3. között az ország összes mozijában maximum 350 ft egy jegy! vannak családi filmek is, de van romantika, kaland, akció, művész stb.
www.moziunnep.hu

votiv 8)
votiv

Pocak,
Kép

votiv 8)
votiv

Megpróbáltam kicsit visszaolvasni és "megismerni " Titeket, hát ez még eltart egy darabig... :oops: , de a válaszokat köszönöm. Szóval akkor nincs mese, időre érkezett szép érett manócskát kell prezentálni ha az ember lánya jót akar :lol: :lol: Az orvosom egyébként nem állandó szt.Imrés, nincs is bent szinte soha, csak ha szülni megy be, ez nekem nagyon fura de ezek szerint már ilyen is van :o :shock: (Dr.Bardóczy Zsoltnak hívják, magánba végzi a terhesgondozást és az UH-t is. ) A fiunk 10 évvel ezelőtt született (nála) a SOTE 1-en,ezért is kell még szokni a gondolatot, mert ott -szükség esetére- rögtön kéznél vannak a legjobb gyerekorvosok, UH-os dokik, stb. De azt mondom persze ne legyen rájuk szükség, miért ne menne minden rendben!? :P Eddig nálam is minden OK, attól eltekintve hogy már hetek óta nagyon sokat keményedik a pocak, de a doki szerint minden zárt és jól működik, egyem a magnéziumot és ne aggódjak. Végülis, igaza van. Cukorterhelés is jó lett, így most 4-5 hétig csak növesztenem kell a pocakom, nincs más dolog! :P
második

most megpróbálok képet varázsolni a nevem mellé, ahogy nálatok is van! :wink:
második

Tesztelem hogy is néz ki Fanni BBCodja..:)

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

teszteelés közben írjál nekem aposról! :wink:
20170114224602

Pocak!

Minden rendbejön! Akkor sem voltál így magad alatt, amikor írtad, hogy a párod elvesztette a munkáját, most örülni kell, hogy talált egy neki tetszőt, aztán majd csak lesz valahogy!!! Te egy olyan stram csaj vagy, biztos megoldod a nehézségeket! Írj nekünk gyakrabban, és majd mi megpróbálunk feldobni kicsit, már ha sikerül, és nem épp mi is nyavajgunk, mert előfordul ám az is :wink:

Johi! Ne azt írtad egyszer, hogy após a sarokban van? Csak arra nem emlékszem, hogy a Skála felől, vagy a Fehérvári út felől????

Ma is voltam vezetni. Én azt hittem, hogy csak a rutinvizsga után megyünk forgalomba, ennek ellenére egész sokat voltunk kint. Johi, a ti utcátokban is vezettem!!! Jelentem, nagyon óvatos voltam :lol:

Bazsóm ma délután már csak egyszr kakilt, remélem, lassan helyrejön!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Johi!
Édes a kis darazsad!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Szia Második!!!!

Bardóckynál szül/szült/szülni fog Kisün és Lindicita, és Ancsi is hozzá jár, de szabadság miatt végül Ifj Bálint kollégánál szült :lol: Nagyon szeretik őt, majd ők mondanak okosságokat!

Manóka!

De rég találkoztunk!!!! Remélme, minden oké. és tök jó, hogy nem viselt meg az elválasztás!!!! Engem egy kicsit igen, bár ma is 4x szopizott, de szegénynek már nagyon nincs mit..... Tücsökzenére mikor kell bejelentkezni? És lassan újra indul a játszóház is! :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Johi, Macs, Recca, Pocak,
Nektek is jo a csütörtök???

KépKép
fibi

Pocak :) Ezt Neked küldöm:
Kép
Gyerkőcöknek bulást!! Neked sok +++++++ és kitartást! Olyan klassz csajszinak ismertelek meg, aki mindig vidám és legyőz minden akadályt, és most van egy kis átmeneti völgy, de majd sokkal jobb lesz, meglátod!! És az is jó, hogy párod olyan melót talált, amit szeret, és sztem nyugodtan kérd és fogadd el tőle a segítséget, mert ő is a család része és Neked is szükséged van erre! (Arról nem is beszélve, hogy Te is sokat dolgozol, hiszen 3 gyerkőcöt nevelni nem piskóta...) És a jövő nekem is (és még másoknak is) homályos, akár van diplománk és nyelvtudásunk, akár nincs, így teljesen megértem az aggodalmaidat, de Te olyan fiatal vagy, fogsz később is találni melót, ne aggódj! Te csak gyere gyakrabban, majd mi küldjük Neked a sok enegiáááát! :wink:

Második :) Üdv itt! Jó pocakoskodást és vigyázz magadra! :D

Johi :) Tetszik a csíkod (ill. Fannikáé)!

Fibi :) Klassz tervek :D :D
denizsa

Mit szólnátok egy Millenárisos talihoz? Ott van játszótér meg irgalmatlan nagy szabad tér szaladgálni (Votiv :) majd beállok Istit üldözni, ha kell :lol: ) és vannak mindenféle fedett helyek is veszély estére. Arról jutott eszembe, hogy hétvégén báb- és utcaszínházi fesztivál lesz ott.

indianyo

Juc: Apóspajti (aki nagyon barátságos és mosolygós, többnyire) Fehérvári úti bejáratnál fel a lépcsőn és a bal sarokban szokott lenni. tojás szokott lenni, meg ami van zőccség gyümi. Nem túl sok áruval jár ki, mert kicsiben nyomják, ketten vannak csak rá. Péntek és szombaton jár.

Zuz: komolyan, erre vezettél. Na majd kérek kijárás engedélyt, meg pontos időpontot, hogy mikor jársz erre... :lol: :roll: HOgy ment? én nagyon para voltam eleinte.

Jaj, tickert apjuk tesztelte... de köszi az elismerő szavakat.

Csüti tali elvileg tökéletes nekünk, bár még nagyon messze van.....

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

Aha,pont akkor nem járok a piacra :cry:
20170114224602

Juc: én sem. :lol:

Szalagom lecseréltem, mert öregítette a lányomat, már 3 hónappal idősebb volt, mint kellett volna lennie. Igy most lett új.

Kép
Kép
johanna1975

Indi,
nekünk jo a helyszin :) ugyis akartam már menni oda többször is.

Johi,
de igy nem látszik, hogy hányadik szülinapjáig van még ennyi idö hátra :P bocs, hogy kukacoskodok :oops: :D

KépKép
fibi

moziünnep: akkor játszák Almodovar uj filmjét is, de jo lenne megnézni....

KépKép
fibi

Deni :D
de furán mozog ennek a gyereknek az arca :lol:
puszirol jut eszembe: hétvégén megismerkedett B az akváriummal (sogoréknál), és megtanulta, hogy "beszélnek" a halacskák. aztán mondtam neki, hogy igy kell puszit is adni, csak cuppantson is. És ma többször kaptam töle, teljesen el vagyok olvadva :)

de nem monologizálok tovább, bocsi mindenkitöl :oops:

KépKép
fibi

Sziasztok!

Pocak, fel a fejjel!!! A rosszabb napok utan jobbak jonnek meglatod! Ez az idoszak biztos nehez neked ket kicsi es egy nagyobb gyerkoccel, de en is mindig azt lattam, hogy ugyesen veszed az akadalyokat!
Az jo dolog, hogy parod szereti a munkajat, az kevesbe, hogy keson er haza! Lehet, hogy hulye otlet, de ha messze laknak a nagyszulok, nem lehetne potnagyit keresni?
Kicsi fiadnak jobbulast! Es holnap szulinaaaaaap!!! :lol:

Votiv, ma is kaptunk hivast, hogy tegnap benne volt az ujsagban a hirdetes! :lol: Toletek jott a legtobb erdeklodo! :D De mar nincs mit eladnunk! :wink: :D Ha lesz kep, teszek fel.

Indi javasolta regebben, hogy szerdan legyen tali a szulinaposoknak. Nem latom, hogy lett volna rola szo. Sajnos nekunk nem jo, mennunk kell Kmetre a haz ugyeit intezni es en is kellek, mert nekem is ala kell irnom a papirokat.
Azert remelem kesobb meg lesz alkalom a talalkozasra.

Zuz, jobbulast kicsi fiadnak!

Recca, megkerdem a paromat, hogy o ert-e ilyesmihez vagy tud-e valakit ajanlani! Most epp kutyat setaltat...

Na jo ejt, tobbet asitozom, mint amennyit gepelek...

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Fibi, ok, megyunk. marmint hozzatok :D meg talira is. jo a csut valszeg :)

Den, hat lehet, h a 200 tulzas. de ha "csak" 50, azzal sem tudok micsinalni :roll:
ja es tigris balzsam. mit mondjak rola? a tigrishez nincs tul sok koze :roll: tartalmaz kamfort, mentolt, cajeput olajat, japan mentaolajat es szegfuszegolajat. jo reumas panaszokra, izom- es izulet fajdalmakra, sportserulesekre, rovarcsipesre es megfazasos tunetekre, stb. amikor multkor meghuztam a hatamat, ezzel kenegettem es ugy tunt, hasznalt. legalabbis hamar rendbejottem :wink:

Pocak, :( :( :( a faradsag is sokat ront az ember hangulatan. hagyd a hazimunkakat, es probalj pihenni kicsit! jobb lesz hamarost, meglatod! :)

Juc, kitalaljuk, hogy legyen :wink:

repatorta tenyleg rulez!!! nagggyon klassz lett! nyami

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi :) Tényleg fura, mert a számítógép mozgatja :lol: Csókos Bálintos ééédes lehet!! Nem csodálom, hogy olvadozol! :wink: Enyim Bálint még csak nyitott szájjal nyomja, de a szándék a lényeg :lol:

Jó éjt mindenkinek!
denizsa

Dóra, bocs :oops: azt hittem, már rég kivették, kb 3 hete szóltam nekik :shock:
intézkedem!

Fibi, az a baj, hogy a Volvert premier előtt vetítik, és tuti éjszakára rakják :evil: én is pályázom rá :D bár csupa rossz kritikát olvastam, és hát az utóbbi filmjei nem is teccettek már... de azért megnézném :D

votiv 8)
votiv

Rec :) Köszi az infót! Már csak az a kérdés, hol lehet beszerezni? És a répatortából maradt vmi? És gratula a nagy répaterméshez, nagyon ügyesek vagytok!!
denizsa

Lányok!
Hosszú ideig megint csak sunnyogtam, s olvastam ugyan az általatok írottakat, de nem írtam semmit, mert lusta, hanyag, "jelszó-feledékeny", .... voltam. Most viszont SOS segítség kell, így 5X is nekiveselkedtem bejelentkezni, s lőn győzelem, szóval már kérdezem is:
Ki ismeri a Bikszádi úti oviból Zsuzsa nénit, aki egy 60'-as belevaló dadus? Kérlek, ha valaki ismeri, írjon le róla mindent, nekem/ünk most nagyon fontos lenne!
Ezer hála a válaszokért!
pocokmama

Rec,
juhéjjj :D

Deni,
csokosak ezek a Bálintok :lol:

Votiv,
a Ház a tonál-rol is olvasott a párom rossz kritikát, de én akkor is meg akartam nézni, és neeem bántam meg :)

na, megyek, tegnap volt a házassági évfordulonk, és mindketten elfelejtettük :oops: most utolag koccintunk :D

KépKép
fibi

Sziasztok Csajszikák.

JÓÓÓÓ régen jöttem, de felpörögtek az események körűlöttünk. :D

A teljesség igénye nélkül:

Balatoni nyaralás, rossz idő, one pihenés, és fürdés na meg napfény nuku. :cry:

Az égig érő fa kivágása :)

Kicsi ház eladása :D

Új otthon Folyamatban :roll:

Beni oviba megy :(

Egyébként jól vagyunk. Gyerekek rumli-bumliznak én meg rohangászok utánuk.

Puszika mindenkinek

Kókusz
kókuszdió

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: