A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!
Cleo
Olyan jóóóóóóó, hogy itt vagy! Írásügyileg, pont olyan vagy, mint a férjem! :D :D :D Ő is nagyon útál írni, szinte nem is szokott, csak amit nagyon muszáj, és hivatalos!Bár, Ő nem is a szavak embere!!Ellentétben velem!Ha egyszer eljutok Pannámmal talizni, tuti, hogy könyörgőre fognátok: "Totka, hagyd már abba!!" :D :D Írni is szeretek.Kíváncsi leszek, hogy Panni is ilyen beszédes csajszi lesz e.
Rokica
Nem éhes éjjel Zsuzsababa?Egyébként én is azt írnám, mint Ayse, kérdés az, hogy mennyi ideig bírjátok a sírást.
Benianyu
Csatlakozunk az előttem írókhoz: Beninek BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Jaj, lemaradt: KORNÉLBABA ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nemesek!

Kornélnak boldog szülinapot!

Ayse:

Annyira fáj a szívem emiatt. Arra is gondoltam, talán az a baja, hogy fogyóban a tejem, és megszokta, hogy azzal alszik el. Most már csak egyszer szopizik, az esti elalváshoz (és éjjel, de akkor már csak szívja). De mindig teli pocakkal megyünk aludni, vacsora után, akkor még szopizik egyet, azzal el szokott tudni aludni. A baj mostanában hogy nem alszik vissza, mint régen, negyedóra alatt, hanem néha órákig fent van. Ha én megyek be hozzá és cicit adok neki, azzal is csak cuclizik és egy idő után már fáj, mert nincs annyi tejem. :(

Nem tudom. Egyik megoldás hogy hagyjuk a túráztatást, hogy David megy be hozzá, mert azzal csak felhergeli magát. Lehet ha első nyikkanásra én megyek be, akkor könnyebben visszaalszik. Azért kezdtük ezt, hogy David menjen be hozzá, mert egyszer ez már bevált, és lecsökkentettük az ébredéseket éjjeli egyre. Csak aztán jött a kórház meg a teljes káosz Zsuzsa napirendjében, újra kezdett óránként kelni éjjel, és arra gondoltunk, ha megint David megy be hozzá, visszacsökkentjük az éjjeli ébredések számát. És tényleg: tkp csak egyszer ébred, de akkor több mint egy óra visszaaltatni, és hatalmas hiszti. És most már ott tartunk, hogy mindenki fáradt, David is, én is mert a bömbölés mellett persze én sem tudok aludni, és Zsuzsa is.

Egy másik megoldás hogy megpróbálom felszaporítani újra a tejem, csak azért hogy éjjel legyen elég, és ne fájjon a szopi. Most ott tartunk, hogy akár 3 dl vizet is megiszik az éjszaka folyamán, szopi mellett. Rizstejjel is próbálkoztunk, de az nem annyira kellett neki, nem úgy tűnt hogy éhes. Persze ezzel még próbálkozhatunk. Talán este vacsora után megpróbálok neki adni egy kis tápszerrel feljavított rizstejet, hogy biztos ne az éhség ébressze fel. (Ezzel az is a baj, hogy nem nagyon fogadja el a tápszert...)

Harmadik megoldás, hogy beszoktatom a kiságyba, aztán ha sír, akkor sír, de legalább ott lehet hagyni anélkül hogy ki tudna mászni. De szerintem maga a kiságyba szoktatás is bömböléssel járna, hát még az, hogy nem megy oda senki mikor éjjel felébred.

Szóval tanácstalan vagyok. Én is nagyon ellenzem a sírni hagyást, de egész egyszerűen szédelgek a fáradtságtól, most már David is, és közben Zsuzsa nemhogy kevesebbet, hanem többet van fent éjjel. Igaz, kevesebbszer, de hosszabb ideig.

Totka:

Próbáltunk neki rizstejet adni egyszer, akkor nem nagyon kellett neki, de lehet ma este odakészítek neki egy üveggel. Hátha.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Arról nem is beszélve, hogy a hosszútávú cél az lenne, hogy aludja át az éjszakát mire megjön a kistesó, vagy ha nem is, akkor hagyja hogy az apja altassa vissza. Mert KÉT gyerek mellé kelni éjjel tuti hogy nem fogom bírni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné!
Tuti ötlet! :D Akár minden héten! :wink: Ha végre kész lesz a ház, nálunk is lesz sok-sok tali, majd csak győzzél jönni. :lol:

Benianyu!
Nagyon boldog fél evtizedet Beninek! :D

Totka!
Milyennek látod eddig Pannát? Közvetlen? Szerintem már most is látszik kinek milyen az egyénisége. Maja folyamatosan mindenkivel kikezd (főleg a villamoson és a boltban sorban állás közben), valakit kiszúr magának és addig kurjongat amig az illatő rá nem figyel, akkor huncut mosoly kiséretében felajánlja a kezében levő kiflicsücsköt, de még időben visszarántja mielőtt az megkaparinthaná. :lol: Viszont ha nem ő kezdeményez, hanem vki odajön hogy "ügyürübügyürü jaj de aranyos kislány "(vagy néha "kisfiú" :evil: ), na akkor egyáltalán nem modható barátságosnak, sőt kifejezetten zaklatásnak veszi és elfordul. :?

Maresz!
Üdv itt! Már akartam irni, hogy Maja is elkezdett azzal a nyelvkidugós technikával "beszélni", amit irtál, hát mi majd' besz@runk rajta a röhögéstől. :lol: És egész nap be nem áll a szája. Majd megpróbálom felvenni filmre.

Roki!
Azért lenne megoldás a kiságy, hogy ne tudjon átjönni hozzátok? Valszeg ott is üvöltene. Persze, ha beveted az alvástanitást, akkor ahhoz elengedhetetlen , hogy ne tudjon önállóan (négykéz) lábra kelni, a matracon nehezen hiszem, hogy sikerülne. Ha mégis úgy döntesz, sztem nem feltétlenül visszafejlődés a kiságy, a legtöbb ilyenkorú sőt idősebb gyerek is rácsoságyban alszik. Nem hiszem, hogy ezzel gátolnád bármilyen szempontből is a fejlődését. Nálunk ha nem akar visszaaludni, már (eddig nem működött) be lehet vetni, hogy lenyomom hasra az ágyában (ahányszor kell) és simogatom a hátát és mondom halkan, hogy sssssss, általában egyszercsak az üvöltés átmegy nyöszörgésbe és szépen visszaalszik. Max. tiz perc alatt. Esetleg próbáld meg, egy darabig küzd, de aztán győz az álmosság. :D

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Halihó!

Kornélnak nagyon boldog első születésnapot!!!

Beninek pedig nagyon boldog 5. szülinapot!!!

Ayse
Köszönöm szépen!

Rokica
Nem azonos a helyzet, de hátha segít..
Tominak volt egy időszaka, amikor többször ébredt éjszaka, Apa altatta, cipelte, ringatta 1 órán keresztül, többször elszundított, de letenni nem tudtuk, amint vízszintesbe ért, bekapcsolt a sziréna. Mi bevetettük az alvástanítást és bejött. Az első éjszak nagyon szörnyű volt és jó volt, hogy Péterrel egymást erősítettük,. Kb. a 3. napon már csak nyöszörgés volt és ma már ha felriad egy kis susogás, fejsimi és alszik. Összesen kb. 10 nap alatt sikerült az ébredések számát egyre redukálni, de reggel 5 az már nem éjszaka igaz? :D Most ott tartunk, hogy 5-kor sem eszik igazán, csak összebújunk pár korty (már amennyi van) és visszarakom a kiságyba aludni. 7 és 8 között ébred.
Egyébként nem vagyok a sírni hagyás híve és nem is teszem, de a fáradtság győzött és remélem nem okoztam kárt vele. Több könyvet is olvastam ezzel kapcsolatban, és messzemenőkig a Suttogó tetszett a legjobban.

Nyúlné
Szuper ötleteid vannak! :lol:

Kép
Kép
thomasanne

lÁNYOK!

a 2006 ŐSZIEKNÉL ELKEZDŐDÖTT A BABAESŐ!

OLYAN IZGI!!!!

ayse

Senki nem megy a börzére?!?!?!?

Mea
mea

Helló Csajok!

Először is:

BENINEK ÉS KORNÉLNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!

Másodszor:

Sorry lányok, nagyon nem tudok írni, de egy gyors kérdés:
Kaptam ma egy csillagtököt (patisszon), de mivel egy darab, gondoltam, nekünk kevés, és hogy megcsinálnám Gergőnek.
DE MIT CSINÁLJAK BELŐLE? És hogyan? Főzeléket nem akarok, mert tegnapelőtt evett tökfőzeléket.
Van valami jó kis ötletetek?

Ha tudtok segíteni, el tudjátok küldeni még ma??? Nagyon megköszönném.
Este még egyszer tudok jönni olvasni, egyébként nem.
Írni nincs hangulatom, talán majd holnap, holnapután.
Ne haragudjatok!

Puszi: kuha

Ja, mégegy:
Én totál analfabéta vagyok, azt hittem, hogy az agyhártya-elleni oltás az bizony a kullancs által terjesztett kór ellen véd. Merthogy én azt hittem...
Fel is írattam ma a dokival (NEIS VAC-C VAKCINA-t írt fel), és akkor kérdeztem rá. Tök ciki volt, tök úgy nézett ki, mintha gőzöm nem lenne, mivel akarom megszúratni a gyereket.
Na, a lényeg, hogy az agyhártya-elleni oltás nem a kullancs ellen, hanem az ún. meningococus ellen vén. (Na, erről már azért hallottam, csak gőzöm nem volt az összefüggésről)

Kép
kuha

Kimondhatatlanul borzalmasan nagyon utálom a parlagfüvet. A mai nap szörnyű. Szinte megállás nélkül tüsszögök és fogyasztom egymás után a zsebkendőket. Úgy látszik mégsem olyan jó ez a spray.
Nyúlné
Te milyen homeos bogyót szedsz? Most is használ valamit?
Rokica
Brigi is nagyon sokszor fennt van éjszaka. Mi is próbálkoztunk már mindennel, csak a sírni hagyással nem, mert egyszerűen nem bírom hallgatni. De valószínűleg lesz egy pont, amikor ahhoz a módszerhez folyamodunk, mert érezhetően fáradok.
Van úgy, hogy egy éjszaka kb. 8-szor kel fel. Ő alszik a kiságyában, de 1-2 óránként felkel. Ha cicit kap, kb. 3 perc és újra alszik. Ha ringatni próbálom, egyre jobban sír. Próbáltuk már, hogy apa megy be hozzá, de az sem jött be. Éhesnek biztos nem éhes, mert 7 óra körül mindig kap vacsorát. Vagy Hipp-es bébideszit, vagy tejpépet.
A suttogós módszer egyébként nagyon tetszik, de nagy elszántságot és türelmet igényel.
Megoldás :roll: :roll: :roll:
Keressük!!!???

Kép
Kép
maresz

Ja, és ha az allergia nem lenne elég, reggel jelezték a vörösök, hogy akkor ők jönnének.
A villanyszerelő viszont nem jelzett és a délelőtti alvás kellős közepén betoppant. Ha már itt volt, egész nap fúrt és vésett, így a Brigi nem aludt egy szemhunyásnyit sem.
Hát ilyenre sikerült a mai napunk és messze van még az éjfél.

Kép
Kép
maresz

csak gyorsan
Maresz,
képzeld nekem meg ma semmi bajom!!!!! :shock:
tegnap elmentem a patikába olyan orrspayért,befújtam és olyan rosszul lettem,hogy csak na!azt hittem belehalok,de tényleg!triplán jelentkezett minden tünet és mellé még fuldokoltam!valami nem volt oké,bár van olyan,hogy az ember ezekre a homeosokra először így reagál,mert hiszen nagy dózisban kapja azt ,amire allergiás,na de azért durva volt!ma már nem is vettem be semmit és erre tessék,reggel picit még prüszköltem,de egész mostanáig semmi!érdekes!
amúgy szedem a másikat,az egyiket csak hetente egyszer kell,a másikat akár húsz percenként,főleg,ha kapar a torok!tény,hogy teljesen nem voltam 100as,de a tegnapi óta megbecsülöm azt az állapotot és amiról meg nemtom mért van!mindjárt kirongyolok érte a konyhába és idepötyögöm a nevüket!

TALI
akkor mit szólnátok a hétfő vagy a keddhez?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rókica, bár nem vagyok a "summéri nevelés" híve, de én a 3. at javasolnám! Szerintem kicsit el lett kapatva Zsuzsababa. Ezt azért mondom mert sajnos én is tapasztalom...Tüncsi majdnem 1 hóanapig átaludta az éjszakát (a nagy alvás problémáink és alvásszoktatás után) aztán felkelt éjjel, bizti szomjas, adtam neki tejcit (most mindegy hogy cici, vagy cumisüveg), majd 2-3 hét után felkelt 1x2x adtam mindíg tejcit, mert azzal aludt vissza gyorsan...most megint ott tartunk, hogy kb 2 óránként fentvan és CSAK tejcire vagy persze ringatásra alszik vissza! Hidd el kemény szavakat mondtam az elején, de mi is megjártuk.
Tegnap erőt vettem magamon és mind a délutáni mind az esti altatások szigorúan kiságyban magától elalvást próbálom kialakítani, mert nem alszik vissza egyedül. Tegnap tejci helyett vizet kapott a cumisüvegből, mondanom sem kell, hogy micsida sírás volt! Látszik rajta, hogy nincs semmi baja!
Ne várd meg míg teljesen kimerülsz, mert azt a kistestvér is megsínyli!

Kép

Kép
prüntyi

Mea, köszi, már kezdtem aggódni, hogy Tüncsi kajálásával van a baj! de akkor nem :)

Kép

Kép
prüntyi

Pollens 30ch
Sabadilla 9ch

holnap jövök,pusszantás
és Thomasanne,neked is boldog boldog Szülinapot!!!!!!! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hali!

Nyúlné
Köszi!

Maresz
Allergia, vörösök, villanyszerelő :(
Remélem az éjszaka jobban sikerül!

Cleo
Ki az aki Maját kisfiúnak nézi? Van neki szeme kettő?

Benianyu
Nem porszívó zsinórja, de meg nem mondom mi az, a fotósnál találta a földön és ott mutyizott vele. Sokáig nem vette a szájába, aztán egy óvatlan pillanatban mégis. Persze ott vagyok és már a szándéknál megakadályozom.

Megann
A vad motoros nagyon édes!

Kép
Kép
thomasanne

Kuha!

Ha még olvasod...

Én a patisszonból kétféle ételt ismerek, de mindkettőhöz elég egy is.

(felnőttkaják)

Az egyik a rántott patisszon,
a másik a rakott:

darált hússal, hagymával, tejföllel, ízlés szerint fűszerezve
(nálam kakukkfű, oregánó, fokhagyma).

Ez utóbbiból Gergőce is ehet.

ayse

Maresz!

Szörnyű nap!!!
Ilyenkor gyorsan le kell feküdni és aludni.
Hallod Brigi?????
ayse

Sziasztok! :)

Csak felüleltesen olvastam vissza. :oops: :cry: :wink: Jó sok hozzászólás született két nap alatt. :roll: :shock:

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket Beni számára! Nagyon aranyosak vagytok!

Szóval ma volt Beni 5. szülinapja! Olyan nagy fiú már! :D
Apa kivett egy nap szabit és elmentünk kirándulni. Komppal átmentünk Visegrádra, ott miniboboztunk, sétáltunk, fociztunk. Utána finomat ebédeltünk. Jó kis nap volt! :) :) :)
Tortája szombaton lesz, akkor jönnek a vendégek. Ma csak két mesekönyvet kapott előajándéknak, a többit szombaton.

Nemesek,
Kornélnak mi is sok boldogságot kívánunk 1. szülinapja alkalmából! :)

Thomasanne,
Neked is boldog szülinapot utólag is! :)

Maresz, Nyúlné
Rajtam is tombol az allergia a hülye orrcsepp ellenére. De még egy kicsit fújom, hátha segít. Az a baj, hogy én nem is hiszek a homeopátiában igazán, most is csak reménykedem, mert ez így nem állapot. Semmi mentolosat nem lehet használni egyáltalán, vagy elég fél órával előtte és utána nem alkalmazni? Igazából csak az érdekelne, hogy moshatok-e fogat az eddigi fogkrémemmel.
Ráadásul tegnap rosszul mozdultam és becsíptem egy ideget a nyakamon, teljesen féloldalas lettem, alig tudtam Danit felemelni és ha ez még nem lenne elég a vörösök engem is letámadtak. :( A nyakam mára már sokkal jobb. :)

Nyúlné,
Sétáló Kisnyuszi nagyon ügyes! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Maresz!

A híradó ma bemondta, hogy ezekben a napokban van a parlagfűkoncentráció csúcsa.
Biztos ezért akadtál ki :cry: :cry:

Én továbbra is tudom javasolni a Xyzal-t, én is sz@rabbul voltam ma mint előtte de még így is csa 30%-a a régi tüneteknek..
Ha ez véglegesen így maradna, én kiegyeznék... :roll: :roll:

Nyúlné!
Tali,tali,tali.....Juhéjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!
Nekem egyelőre mindkét nap jó lenne, ha hívatalosak vagyunk.. :roll: :roll: :roll:
Lehet hogy anyám jön majd a keresztfiammal 1-2 napra de majd úgy intézem, hogy inkább hét vége felé..

Ja és betűről betűre azokat a homeosbogyókat szedtem terhesen, amiket Te írtál..
Nem tudom használtak-e, volt 1-2 hulla napom, a többi viszonylag gyenge volt.

Rókica!
Én már így is csodálom, hogy még bírod energiával, cérnával és stb..
Bocsi kicsit kimaradtam abból, hogy miért is nem akartad Zsuzsát rácsos ágyban altatni...de szerintem itt az ideje átértékelned a dolgot...épp azért ami illetve aki a pocidban van.
Zsuzsa már nagylány...a ketteskéhez képest, és ketteskének (is) szükésge lesz a mamijára, legalább oly mértékben mint Zsuzsának volt újszülött korában.
Szerintem nem okoz lelki sérülést a rácsos ágy, vagy igen??
Én tuti nem boldogulnék nélküle.

A visszaaltatásban meg nem tudok hiteles lenni, mert egész más a helyzet a még szopizó babáknál(szerintem), mint nálunk akik már ezer éve nem szopiznak :(
Egész egyszerűen még a beállítottsága is más lehet a gyerkőcnek, legalábbis én így képzelem..

Sok sikert azért...

Van már sacc a baba nemére?????????????????????
Döntöttél már szülést illetően???
Egy biztos....hogy én megint szívesen meglátogatlak majd... :wink:

Mea!
Nálunk a tea se megy...már kivagyok, hgoy 100 ml löttyöt nem tudok megitatni vele!

Én tuti nem megyek a börzére.

Prüntyi!Többiek!

Léna ma kifordult magából, alig akart enni, inni, tiszta piros a popója..pedig kenem mint állat sudoval, otkissal..
Úgy emlékszem Prüntyi nektek volt hasonló gondotok mostanában..
Lehet hogy fogzás???

Ja meg ma du esett egy hatalmasat, belecsimpaszkodott a székbe, az jól hátradőlt, rá Lénára, és jól bevágta a fejét a kőbe.., jó nagyot koppant, de nem volt eszméletlen, meg nem volt kótyagos, a kedve sem romlott el, pukli sem lett, se nem hányt, se nem hasmenése nem lett...enni meg már ebédre sem akart..
Szerintetek???
Be kellett volna vinnem a kórházba???Gondolkoztam rajta, csak hagytam időt, hogy megfigyeljem a viselkedését, hogy nincs-e mozgáskordinációs gondja vagy valami, de nem vettem észre semmit, pedig lestem.
Nagyon sajnáltam szegénykét..

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Az ijedtségen és a fájdalmon kívül szerintem nem lett baja Lénának. Szerintem, nem baj, hogy nem rohantál vele a kórházba.
A nem evés és a piros popsi meg igencsak lehet a fogzás jele.

benianyu

Rokica, Maresz es mas zombitarsaim :)

En sem hagytam eddig sirni Davidot, es mostanaig o is ugyanig ycsak cicin aludt el es ejszaka otszor hatszor is kel. O meg szepiti a tortenetet azzal, hogy a tapszert nem fogadja el. Most mindenesetre jol bevacsiztattam, megszoptattam, es elkezdtem az alvastanitast MA.
Mert ezt mar tenyleg nem akartam tovabb huzni, ejjelenkent egy szoptatas nekem akar keteves koraig beleferne, de nem ez a tendencia, ahogy Pruntyi is irta, csak egyre tobb lesz az ejjeli szopik szama.
Szoval ma letettem DAvidot 19 perc alatt elaludt, kb negyszer menetm be egy harom es szerintem max harom percenkent, mert enyleg tok nehez birni tobbet.., es megsimogattam es mondtam neki, hogy nagyon szeretjuk, de meg kell tanulni aludni, mert az majd jo lesz :)
most alszik mint a bunda.
Beszamolok majd a fejlemenyekrol.

Rokica, szerintem is a racsos agy a megoldas, de meg talan Duda mondta nekem regebben, hogy benned kell hogy megerjen az elhatarozas, pont azert, mert tok nehez sirni hagyni, tehat csak akkor birod, ha mar eldontotted, hogy ezt a megoldast valsztod.
Es meg egy: en elhataroztam, hogy igy csinalom amig ugy latom, hogy ez jo DAvidnak es nekunk. ha azt latnam, hogy tok kesz van tole, vagy idegesebb vagy barmi napkozben, vagy egyszeruen nem mukodik, akkor hagyom. Ez fontos lehet hogy ne erezd magad mumusnak :)

Megann, ma eszembe jutottal mennyivel szerencsesebb vagy, nekem a tejjel felig levo poharat rugta ki David a kezembol a nappaliban :)

A Suttogo mit ir az alvasrol? Nekem nincs meg es nem hiszem hogy Algirban bestseller :)

Ppanna es David a mormota :) remeljuk :)
ppanna

Lemaradt: BENINEK boldog szulinapot! Es Kornlenak! es minden szulinaposnak :)

Lemaradt2: Fotok edesek! Nyulne Te meg mindig csempeszed a kepeket??? Ez mer' vaaaan?

Kicsit hibasan irtam az elozot, bocs :)

pp
ppanna

Sziasztok Lányok!

Ismét sansztalan vagyok 100%-os reakcióra.
De próba cseresznye :lol:

Szóval
Benianyu
Nagyon örülök, hogy ilyen jól siekrült a mai nap!

Nyúlné
Nagyon ügyes Kisnyuszika!És én a keddre szavaznék :wink:

Nemesek
Kornélnak boldog 1. szülinapot kívánok!

Maresz
Brigi biztos nem éhes? Hánytól hányig alszik?
És mennyit vacsizik?
Csak azért mert Marci ugyan masszív egy kölök, de 360 ml 3-as tápszert eszik meg kb esete 7-7ől reggel 7-ig.

Ma befizettük a nyaralást! Hurrá! :lol: Rodosz, Faliraki, szept12-19-ig. Imádok repülőzni! Remélem nem lesznek terroristák a közelünkben :shock:

Thomasanne
Neked is boldog szülinapot kívánok.

Mea
Börzére nem megyek szerintem. Az általad említett üzletben még nem voltam úgy emlékszem, pedig Újpesti vagyok.
És elfelejtettem milyen kérdés volt az étkezéssel kapcsolatban. Marcinak már külön zöldsége pörit csinálok tésztával, vagy krumplival.
Jasnos még mindig nem oldódott meg a kaki ügyünk. Ez bizony sz@r ügy :cry: . Bár itt viccelődgetek, de tényleg. Holnap megyünk a Madárházba. Ma ismét olyan kemélyet kakilt Marci, hogy vérzett a popója. Úgy sajnáltam... Ott potyogtak vele a könnyeim. JÓ kis anyuka vagyok mi? Lassan többet sírok, mint Ő :?

Rokica
Szerintem határozottan rácsoságy való egy ilyen kismanónak még. Bár anno Anyukámék 10 hónapos koromtól engem is sima ágyban altattak, de vhogy én nem tudom elképzelni, hogy Marcit ne abba tegyem egyelőre. Sajnálom, hogy ílyen rosszul alakulnak az éjszakáitok! Tanácsom nincsen... Én úgy hiszem van háttere ennek a nehéz vissza alvásnak. Akár fog, vagy egyéb. Nem tudom, sajnos segíteni nem tudok, de tapasztalatom szerint ha éjszaka ilyen nehezen alszik vissza Marci annak bizony oka van.
Legutóbb az éhség volt az.... Aztán rászoktunk a laktatóbb , 3-as tápszerre..

Megann
Fogzásra szavazok. És szerintem nem lett baja Lénának, de azért figyeld! Szegénykém!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu! :)

Hú akkor tök jól sikerült Benike szülinaja.
egyébkén tez nagyon klassz, hogy férjed kivetta szülinapján hétköznap szabit és csináltatok egy szuper napot belőle!
Azt hiszem ezt mi is be fogjuk vezetni!
Mert eddig csak később tartottuk hétvégente, de nekik ez tök nagy élmény!

Megann!Sorstársam! :(

Ma Lívike is koppant méghozzá a pelenkázóról!!!!!
Tök magas nekünk és onnan esett le, mikor ott álltam előtte és csak félre hajoltam kidobni a pelust :( :( :( :(
Szegény olyan zöld a feje elöl de úgy látom semmi baja nem lett szerencsére!!!
Pedig azért az majdnem 1 1/2 méter amit esett :(
Annyira rosszul lettem utána, hogy akár kitörhette volna akármilyet vagy agyrázkódás vagy akármi......belegondolni is borzalmas.....de mik jönnek még, már előre rettegek mikor majd ő okozza már a baleseteket.....

Mindenesetre nagyon haragudtam magamra pedig csak fél pillanat volt és el sem mentem..........

Örülök, hogy Léna is megúszta és nincs baja!

Börze egyébként ennyire nem nyerte el tetszéseteket vagy hogy hgy senki nem megy?????
Mert akkor én sem nyomorgok feleslegesen a tömegben.....
Csak még nem voltam, ezért nem tudom megéri e elmenni egyáltalán... :? :? :? :?

Mea
mea

Mea,
én öt percre lakom a stop shoptól, az igaz hogy járni még nem jártam a siesta outletben, de a kedvedért szívesen megnézem. Mire vagy kíváncsi?

Rokica,
Lujza is pár héttel ezelőtt hagyta abba, hogy felébredt az éjszaka közepén és egy órán keresztül randalírozott. Ilyenkor befeküdtem mellé az ágyába - mert felnőtt méretű ágya van hálós oldalakkal, tehát nem tud kimászni belőle - és amennyire tudtam aludtam mellette. Mondjuk akkor még könnyű volt, mert nem tudott mászni sem felállni, csak ücsörgött, nézelődött tehát nemigazán zavart senkit . Mostmár biztos más lenne a helyzet. Azt vettem észre, hogy főleg azokon a napokon csinálta, amikor napközben nagyobbat aludt, két óránál többet, ja és akkor tanult meg felülni, lehet, hogy az is megzavarta kicsit. Talán Zsuzsa is változik, fejlődik most, és abbahagyja magától.

Nem baj, hogy időnként belekotyogok én is? Olvaslak benneteket rendszeresen, csak írni nincs időm, de Lulut muszáj megmutatnom nektek néha.

Lujzi és Teri Kép
zsteri

Ayse :) Átmentem romantikázni a 2006-osokhoz, olyan jó lett volna izgi dolgokat olvasni, de sajnos belenyúltam egy nagyon szomorúba :cry:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Mea, én nem megyek most börzére, mert ahhoz nem kell elég cucc. Szerintem ha nagyobb mennyiségü ruhát (de akár pelust, bicikliülést, autósülést stb.) akarsz menni, akkor érdemes csak kimenni, és mindenképpen gyerek nélkül.

Rókica, sajnálom az éjszakákat...nekem sincs megváltó ötletem. Csak egy-két gondolat. Nálunk Boti most 3 éves, és ha nem is rácsos ágyban alszik, de egy utazóágyban, aminek kinyitható "ajtaja" van, ebbe tettük bele a rácsos ágy kókuszmatracát, hogy jobb legyen a fekvöfelület. Szerintem egy évesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy szabadon dönthessen afelöl, hogy alszik-e vagy sem. Ha ki tud mászni az ágyból, akkor pedig ez történik.
A tejszaporitáson, mint megoldáson, én nem nagyon gondolkoznék a helyedben, mert félidö körül mindenképpen drasztikusan lecsökken a tej menniysége, mert akkortól már a pocakba igényeinek készül és nem a nagyobbénak. És a félidö már nincs is olyan messze.
A sirni hagyás ilyen egyszerüen nagyon is durva megoldás. Amit viszont pl. a Suttogó ir a dologról, ha részleteiben is végiggondolod, akkor müködöképes. Ami bizotsan nagyon rossz szerintem, ez a megpróbálom és majd lesz valahogy, mert akkor az lesz, hogy 3-4 napig sir mint a veszett, és avégén az egész felesleges, mert fel fogjátok adni. Nem tudom megvan-e neked a könyv, de valaki más is kérdezte (ppanka talán) igy leirom, amire én emlékszem erröl a részröl. Szóval a fontos az, hogy ki kell alakitani egy szertartást a lefektetéshez. (énekelsz egy altatódalt a gyereknek, behuzod a függönyöket, ilyesmi legyen kb 3-5 perc, hogy fel tudjon készülni a lefekvésre, de lényeg, hogy itt már te is légy lelassult, szinte álmos). Ezután kapjon cicit, mint korábban, de egyre rövidebb ideig, azaz ne hagyjad elaludni a cicin, ugy tedd be a kiságyba (amikor már ellazult, majdnem alszik, stb. Három nap alatt hagyjad el a délutáni alvásnál a cicit. A lényeg az, hogy el tudjon aludni szopás nélkül. Esetleg megpróbálkozhatsz a cumival, vagy valami rongyocskával helyette, ha nincs ellene elvi kifogásod, hátha elfogadja (a könyv irója a cumit is, mint minden mást 20szor, 50szer visszadugja a gyerek szájába...én nem szeretem a cumit, de ez egyéni). Ha ez már megy, akkor le lehet épiteni az esti lefekvéskori szopit is. Újabb 3-4 nap multán éjjel cici helyett cumit kap (vagy nem), csak simit, de nem beszlsz hozzá, anem határozottan visszafekteted, ha feláll megint visszafekteted, stb. Ha kell 50szer. Még 3 éjszaka és nem éri meg neki felkelni. Ez a Suttogós módszer ugy nagyjából. Persze sokkal jobb ha elolvasod az eredeti verziot. Mindenesetre finomabb, sokkal fokozatosabb, mint az egyszerü sirni hagyás.

Leesések :(

Mennem kell, ébredés van. Szép napot mindenkinek!

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Helló!

Mea!

Nem kell ecsetelned milyen magason van a pelenkázótok!Láttam :wink: és egyban :(
Rettenetes...én is akkorát ugrottam mint egy szöcske..és én is épp csak egy pillanatra fordultam a mosogató felé, pedig láttam hogy Léna nagyon gebbeszkedik a székbe, de nem gondoltam volna hogy felhúzza magát a támláján..

Egyébként semmi tünet továbbra sem..

Kaja továbbra sem népszerű :( Ez nem vall rá :( Bár 1-2szer volt már ilyen pár napunk :(

Böre!
Én már rájöttem hogy hülye vagyok..
Ha van valami akció, deal, olcsóság, ilyen olyan börze, internetes cucc, licit vagy bármi..nem nagyon érdemes az embernek belelovallnia magát, mert apróságokon tök fölösleges..
Az a kevés árkülömbséget meg elviszi főleg a benzin, a telefon, az idő és nem utolsó sorban a kényelmetlenség(pl egy börzén).
1-2 db-ért meg pláne nem érdemes!

Benianyu, Juci6!
Remélem tényleg csak a fogzás..
Mondjuk a 2 mellé nem ártana még egy néhány, ha már úgyis rajong a darabos kajáért.. :lol:

Benianyu!
Gatyeszokra visszatérve lehet hogy meglátogatom a turit valamikor, mert Léna tegnap körbejárta a házat persze négykézláb és fuccs a harisnyának, likluk lett a térde. :evil: :lol:
Mondjuk a viacolor a hibás, olyan éles a széle, persze hogy kilyukaszt mindent!
Azt hiszem hogy erre tényleg megéri a turis gatya is. :)
Egyébként kivan a búrám :evil:
Te írtad hogy Danit 4szer öltözteted 1 nap..
Na én tegnap vagy 6 szor..
Mert ugye van a kimenő ruci(plázás, bevásárlós stb), az ugye szalonképes, van a kerti ruci(kavicsozós, füvezős, játszóterezős, homokozós), amiben ugye a lakásban nem lehet, ezért van a benti ruci, a kövön,szőnyegen csúszkálós.
Tegnap voltunk egyszer játszótéren, 2 szer a ketben, és 1szer az Auchanban...
Na ez mennyi átöltözés???Már számolni se volt idegem :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok :)

Megvolt az elso altatos ejszakanaqk, beszamolok:
Tehat ahogy mar irtam, az elaltatas 19 perc volt, es fel kilenctol mar aludt. Ezutan altalaban fel tizenegykor ebred, es utana ket orankent. Ehelyett ma egykor ebredt eloszor. Nekem a fo celom most az volt, hogy elhagyjuk az ejjeli szopit, ahogy Szedit is irta, viszont DAvid nem cumizik ugyhogy azt nem tudtam bevetni. Szoval en kivettem az agybol es ringattam, nem hagytam benn, mert egyszerre ezt a ket dolgot megtenni tul drasztikusnak talaltam, es nagyon sirt igy is. Tehat ringattam, es nyugtattam, probaltam vizet adni de attol csak mergesebb lett :) 52 perc volt igy visszalatatni, de utana negyed otig aludt. akkor ivott egy pici vizet, es harom perc ringatas utan visszaaludt. Fel hatkor megszoptattam es meg rahuzott ket orat.

Szoval en eleg sikeresnek itelem az elso napot, ket ebredessel, az egyik hosszu volt, de a hajnali csak harom perc.

Egyebkent nem is birta volna az en mellem sem tovabb a nem szoptatast, erre is erdemes felkeszulni.

Megann, tegnap eszre sem vettem ezt az esest, atugrottam az utso bekezdesedet bocs. NAgyon durv alehet latni ezt, meg MEanak is a pelenkazos ugrast, de igazabol minden es mindenki azt mondja, hogy ah nem hanynak a babak, akkor tuti nincs agyrazkodas, es ha nem latsz rajta semmit, es a sirast is abbahagyja, akkor csak az ijedseg volt nagy.
Annyi ilyen lesz meg, de en is megijednek..

ppanna, David
ppanna

Megann, én is fogzásra szavazok!

Kép

Kép
prüntyi

Roki,
én el sem tudnám képzelni,hogy itthon ne a rácsosban aludjon nyuszkóm!pedig anyumnál a földön ágyazunk neki,vagy egy nagy kihúzható ágyon,amiről pillanat alatt lemászik,de be kell zárni az ajtót,amíg el nem alszik,mert állandóan kirongyol a szobából és persze bent kell maradni vele,ami miatt tovább tart az altatás,mert velünk akar játszani!legtöbbször arra esszmélünk,hogy kint tipeg már,ha kialudta magát!szerintem egy ekkora babánál(gyereknél)jobb még,ha biztos helyen tudod,mert mondjuk nem is feltételezed,hogy felébredt és ő már javában huligánkodik valahol csendesen és akár valami rossz is történhet!
Cleo
de jó,hogy építkeztek,ez olyan izgi lehet,én már úgy várom,hogy mi is építkezhessünk és megvalósíthassuk a saját kis álomnyúlotthonunkat! :roll:
altatás:
nekünk is az újra és újra a hasára forgato,simogatom,csissegek válik be,néha nagyon kikéri magának,de nagyon vicces,hogy mondjuk az ötödik ilyenre egyszercsak leteszi a fejét és már alszik is!
anyum volt ari,ő altatta náluk és vagy 10dalba kezdett bele,de mindegyiktől egyre virgoncabb volt,már majdnem felatta,erre rákezdett a hintapalintára,nyuszim bevészkelte magát a párnák közés és elaludt!ki érti?! :lol:
Benianyu,de jó kis buli lehetett ez Beninek!jaj,de várom már az ilyen szülinapokat!
PPanna,
még mi se jöttünk rá mért nem tudunk képet feltenni,ill.azt nem értjük mit kéne beállítani a gépünkön,hogy sikerüljön,mondjuk nem is nagyon törjük már magunkat(főleg párom),így barátnőm vagy aki épp ráér dolgozik rajta
Juci,
de jó kis nyaralásnak néztek elibe!
akkor legyen KEDDEN A TALI NYÚLÉKNÁL!!!!!!!!!
Jucc,
olvastam :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ZsTeri,
Lulu maszatos pofija nagyon édes és...... maszatos!
:lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Képzeljétek, beszakadt Marci álla ma reggel! :cry:
A kis hülyémnek mászás közben kicsúszott a keze és az állára esett. Egyből üvöltött, de nem sokáig.
Csak azt láttam, hogy vérzik vhol és még mindig...
Aztán felfedztem egy kb 2 cm-es nyílást az állán.
Mentük a Madárházba, ahol 1,5 óra várakozás után berakasztották Neki... Hát mit mondjak, nem bántak vele úgy mint a hímestojással... A popóját meg sem mutattam. Szóltam a dokinéninek, hogy szeretném vmi normálisabb helyre vinni popó ügyben...

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!
Ma nagyon toppon voltam! Reggel 6-kor keltem (Pannám 8-ig aludt), és kisütöttem 50!!!!!db. palacsintát!!Fele édes (lekváros, kakaós, nutellás), másik fele meg csirkemájjal töltött, rántott lett. Mit mondjak, nem unatkoztam!De meghívtam mindkét dédimamit ebédre, olyan jó volt!!!
Mostmeg jöttem ide pihizni, de olyan szomi vagyok, a leesések, nemalvások miatt!!Az empátiás készségem nagyon-nagy, így nagyon együtt tudok Veletek érezni!(ez nemcsak duma!)
Juci
Szegény Marcid! :( Nem tudod, mit raktak a berepedt állára?Ha Strippet(majdnem úgy néz ki, mint egy műag. ragtapasz), akkor az nagyon tuti, szépen összehúzza a sebszéleket.
Kakira nem mondta a védőnéni a Laevolac szirupot?
Rodosz :D :D :D :D Tuti, nagyon jól fogjátok Magatokat érezni, nállunk Apa nagy vágya, hogy megnézze!Kozmetikusomék most jöttek haza onnan, és el voltak ájulva a hely, és a tengerpart szépségétől!Viszont, nagy szél fújt állandóan.Ugye, majd tartassz élménybeszámolót?
Mea
Nagyon együttérzek Veled pelenkázóról leeső Livid miatt!Én nagyon paraanyuka vagyok.Pannám még nem esett le sehonnan(kop-kop), de gondolom, ahogy kezd járkálni, úgy lesznek majd életveszélyes mutatványok.Előre kivagyok.
Zsteri
Lulu édes nagyon!Olyan jó neve van!Pannámnak én is szoktam mondani néha, hogy Lujza, Lujzi! :D
Nyúlné
Azt hiszem, nem írtam még;annyira szép neve van anyukádnak!!!
Jaaaj, a tali miatt megint "írígyellek"Benneteket!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Mindíg lemaradok! :(
Megann
Szerintem is Léna foga lesz a ludas popó ügyben.Nállunk ehhez még krémszerű(bocs)kaki is társult, kb. 2-3 napig.
Cleo
Pannám szerintem igazi társas csajszi, egyedül a szakállas, v. bajúszos bácsikat nem bírja, nem tudjuk, miért.. Ha ilyet lát, ordít.Mi lesz így a Télapóval??

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Juci!

Jobbulást Marcinak! Én úgy hallottam a Bethesda sokkal jobb mint a Madarász, legközelebb próbáld meg odavinni! A szakrendelőben nem látták volna el?

Alvás:

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, hozzászólásokat. Végül nehéz szívvel összeraktam a kiságyat és visszavittem Zsuzsa szobájába, de mivel tegnap este vendégeink voltak, nem kezdtünk el semmiféle alvástanítást. Viszont lefekvés előtt adtam neki egy csurig töltött üveg rizstejet vacsora után (kb 150 ml), nem ivott belőle sokat elalvás előtt, de egy olyan 40 ml-t igen. És ezzel háromnegyed négyig aludt, akkor felébredt, megkapta a többit és aludt tovább. :oops: Úgy tűnik szerencsétlen gyerek tényleg éhes volt, mert a vizéhez hozzá sem nyúlt, pedig máskor 3 dl-t is megiszik egy éjszaka folyamán. Gondolom a pocakját próbálta megtölteni, és azért nyafogott a mellemen is mert már nincs annyi tejem, hogy ezt megtegye. Szegény, úgy sajnálom most hogy éheztettük éjszakákon át.

Viszont kicsit aggódom a rizstej mennyiség miatt, mert napközben is kap, és azért szerintem nem arra találták ki, hogy ebből éljen. Próbálkoztam már tápszerrel is, eddig egyik se kellett neki, és ahhoz túl drága és nagy doboz hogy tovább vásárolgassam a választékot. Eddig a Milumil HA2-t próbáltuk, nem kellett. Akkor vettem egy Mildibé banánosat, azt se kéri. Pedig most már trükközöm és azt csinálom hogy egy-egy kanállal rakok a rizstejébe, hogy feldúsítsam. De így is érzi az ízt, és akkor nem issza meg úgy.

Melyik a legsemlegesebb ízű tápszer? Nézegettem hogy a Mildibének van egy rizsese is, hátha az "beleveszik" a rizstej ízébe... de nem akarok kidobni még egyszer 2000 forintot habókra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci:

Már úgy értem, hogy hozzáállásban jobb a Bethesda, nem az ellátás minőségében, magyarul hogy a Bethesdában rendesebbek. Biztos ez orvosfüggő, de azt láttam mikor doki nénit váltottunk, hogy hely és hely között nagy különbségek tudnak lenni.

Szegény Marci. :( Hogy viselte?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jajj szegény Marci!!!! :(

És szegény Livi :( és szegény Léna! :(

Jucc!

Én is elolvastam, szörnyű!

ayse

Cleo (Nyúlné)

Hallod ezt??Itt lelkendezik Nyúlné, hogy építkezés így, meg úgy.. :lol: Röhög a vakbelem :lol: :lol:
Majd megnézném amikor már az 5. kőművesbrigádot küldi a halálba, meg amikor kihozzák a sz@r mértű nyílászárókat...
:lol: :lol:
Egyből nem lelkendezne így, mi???

Nyúlné!
Kedd!Jegyeztem kérem tisztelettel! :P

M

Kép

Kép
megann

Ppanna!

Nincs semmi gond úgy néz ki.
Viszont a kaja ma sem népszerű, talán még a tápi ment a alegjobban az előbb.
150ml!
Az Lénánál nagy szó! :)
Mea Livijének 260ml-s tápiadagja nálunk szóba sem jöhet! :(

M.

Kép

Kép
megann

Juci!

Szegény Marci!
Mit szóltak amikor beszóltál??(mellesleg jogosan)
Egyébként én mindig a Betesdába(rohanok), ha valami van..
Szerencsére 1-2szer kellett menni, de akkor sem ilyen balese ügyből kifolyólag.

Jucc!
Én is olvastam :( Bár ne tettem volna :cry: :cry:

Róki!
Éljen!
Hidd el, nem olyan rossz ám az a kiságy!
Még tegnap akartam írni, hogy Léna a kiságyában tud a legjobbakat aludni napközben!

Tápi:
A nutrilon azt hiszem hogy semleges ízű még a 3-asa is ami 9 hós kortól van!Azaz nem ízesített!
Sok sikert!
Szerintem nagyon jó volt az első éjszakátok.
Hidd el menni fog ez!

M.

Kép

Kép
megann

Megann:

Nem kiságyban aludt ám... :) Az csak ott figyel a szobájában...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc
Olvastam én is, és bőgtem is kicsit!Olyan szörnyű! :( :(

Hát többek között az ilyenek miatt vagyok paramama!Bele sem merek gondolni, hogy ez velem is megtörténhetett volna! :( Néha állatok ezek a nőgyógyászok, szülészek!!(elnézést, a többség nem ilyen, de lehet, hogy elkerülhető lett volna)

Rokica
Örülök, hogy oldódni látszik a helyzet! Pannánál is volt régebben hasonló, azért gondoltam, hogy Zsuzsa is kajcsis lehet.A tejpépekkel hogy állsz/áll Zsuzsababa?Nállunk kedvenc a Nestlé kekszese, és szerintem tápláló, Panni imádja.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!
Jó rég jártam errefelé, illetve olvasgatni szoktam, csak már válaszolni nincs időm.

Nati megfázott, elég vacak éjszakáink voltak. Óránként felsír és alig tudom megnyugtatni. Ma velünk aludt, így könnyebb volt valamivel. Azért remélem, ha meggyógyult, nem kell elölről kezdeni az alvástanítást. :roll:

Rokica!
Nati is szereti a tejpépeket és ebből annyi féle van. Neki inkább a kekszes, vaníliás jön be, de sok a gyümis is. És van HA-s is.
Ezek jól eltömik a pocijukat!
Örülök, hogy azért végül kiderült, miért éjszakázik Zsuzsababa!

Megann, Mea!
Szegény lányok, úgy sajnálom, ami történt velük! De jó, hogy nem lett nagy baj! Olyan sokat kibírnak ezek a gyerekek!

Benianyu!
De jó, hogy ilyen szuper szülinapja volt/lesz Beninek!
Majd kérünk képeket! :)

Na, megint felébredt a lány...

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc!

Az én időmben még 18 kiló volt a határ. Azért tudom, mert évvesztes voltam ugyan, de hatévesen alig valamivel voltam több, mint 12 kiló. (gyermek eü. kiskönyvem megvan). A hugom még soványabb volt. Állandóan azzal fenyegettek, hogyha nem eszünk, nem mehetünk suliba. A végén ráírtak a lapra valami hazugságot.
De azért ez csak ajánlás, a testmagassághoz is mérik, és az értelmi fejlettség is nagyon sokat számít. Lilire most várnak ezek a vizsgálatok, ha érdekel, majd leírom.

Duda!
Jobbulást Natinak!
Néha megkérem a férjem, ő perszívózza Andris orrát, mert állítom, hogy utál egy-egy ilyen akció után. Jobbat én se tudok.

Megann!
Amikor úgy döntöttünk, hogy kész a ház (mert egy ház ugye sosincs kész), azt mondtuk, hogy mesterember ide be ne tegye a lábát!!!!
(ennek ellenére jövő hétvégén jön, bár ez a barter tanítványom, nem számít).
A legmeredekebb az volt, amikor megbeszéltük, hogy a fürdőszobába, hova milyen szerelvény kerül, a falra oda is írtuk, hogy törölközőszárítós radiátor (nem mellékesen 30 rugóért kellett külön gépészeti tervet csináltatni, egy alvállalkozó üzletébe elmenni, letárgyalni, hogy a hétszámjegyű szerelvényezési összegbe mik tartoznak bele), erre aznap este, amikor kijöttünk, mit látunk a falon???????????? Hát persze, hogy rendes radiátort!!!!! :evil: :evil: :evil: Aminek ugy teljesen máshol kell a kiállásait szerelni (magyarán máshol jön ki a falból). Na mindegy megoldották, én meg ne panaszkodjak, de nem sírom vissza azokat az időket nagyon.

ayse

Ayse!

Tudom miről beszélsz :twisted:
Nálunk pl még a padlószintet sem tudták lebetonozni rendesen..padlofonozni kellett a küszöbhöz! :twisted:
Aztán van egy-két elcseszett nyílászáró.
:twisted: Még szerencse hogy az ő szakemberük jött lemérni így nem kellett kifizetni és beépíteni a rossz méretűt.
Az hogy a tető nem egyenes...na azt már nem is mondom... :twisted:
Azt hogy 1 fürdőszobát majdnem 3 szor verettem le, az undorító burkolás miatt..szinte már csak hab volt a tortán.
No és itt van a garázsbeálló, ahol a térkő nem kifelé hanem belé lejt, tudod, hogy könnyen lehessen úszómedencét csinálni a garázsból. :twisted: :evil:
De itt van még a tetőn valami agy valaki...én csak Dart Wedernek hívom..minden szeles napon fent kardozik..és az Istennek nem jövünk rá..hogy mi van...

Na majd folyt..csak megjöttek anyósék...

M.

Kép

Kép
megann

Duda, Totka!

Nálunk David eszi a tejpépeket. :P Komolyan. Zsuzsának nem kell, legalábbis amiket eddig próbáltunk. Néha David megkínálja a sajátjából, mert ő rizstejjel szokta elkészíteni magának (a rizstej nálunk fogyóeszköz) meg egy kis cukorral. De max egy-két falat csúszik le Zsuzsa torkán. Most már célirányosan Davidnek veszem őket. Megpróbálhatjuk a kekszeset is, Davidnek biztos ízleni fog, most éppen a straciatellásat vette magának legutóbb.

Duda:

Maximálisan együttérzek a megfázással/éjszakázással kapcsolatban! Zsuzsa kapott egy orrcseppet mikor megfázott, talán Nasivin??? Asszem az volt a neve. Az egy picit kiszárította az orrát, hogy kapjon levegőt. Úgy kellett, hogy először Sterimar, aztán porszívó, aztán Nasivin. Zsuzsa egész jól tűrte, szerintem rájött, hogy utána jobb. Azt hiszem recept nélkül lehet kapni a gyógyszertárban, csak meg kell mondani nekik, hogy csecsemőnek van.

Megann, Ayse:

Én csak távolról néztem, ahogy a szüleim építkeznek, kétszer, de az elég volt ahhoz, hogy egy életre elvegye a kedvem ilyen kalandoktól. Meg az az igazság, hogy én olyan dekoratőr analfabéta vagyok, nekem kínszenvedés kitalálni, hogy nézzen ki egy helység belülről. Szóval még csak azt a részét se élvezem, hogy megtervezni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, nekünk a Humana vált be, de volt már hogy én fele-fele arányban vagy 1:3 arányban tettem a rízstejet és a vizet.

Íme, Tüncsi ahogy alszik...:)
Kép

...és ahogy megy...:)
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Róki!

Én is megmondtam férjnek, hogy ez volt az utolsó, hogy építkezünk.Soha soha többet nem...vagy csak úgy ha van rá 5 évem, hogy egy nyamvadt csempén 3 hónapot is tökölhetek.

A készen vett ház és a saját között csak annyi a különbség, hogy a sajátnál tisztába vagy a hibákkal a vettnél meg apránként derülnek ki!
Lehet választani :lol: :lol:

Ja és ráadául emlékeztek?
Én úgy mentem szülni hogy a régi lakásból mentünk a kórházba, és az új házba jöttünk haza..
Az egész család 3 napig éjjt nappallá téve költöztetett, zsákolt, dobozolt, bútortszerelt szét és össze.
Állati egy kiszolgáltatott helyzet, úgyhogy CSAJOK, NE ÉPÍTKEZZETEK VÁRANDÓSSAN! :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Alvós :lol:
Látom jó húsban vagyunk :lol:
A kis combos! :)

M.

Kép

Kép
megann