A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz! Durca tök igazad van.

Én 14 kg-t híztam a terhesség alatt, de az az igazság, hogy nem vontam meg magamtól a jót, úgy voltam vele, hogy majd úgyis le fogom tudni adni. Most kb. 5 kg van még rajtam, de szerintem előbb-utóbb majd csak lemegy. Főleg, hogy a 4.-en lakunk és nincs lift. Az édességeket én is nagyon kívánom. Sajna nincs olyan nap, hogy ne egyek valami kekszet vagy pudingot, de miért ne tegyem, ha egyszer kívánom?! Persze én is szomorúan nézem, hogy mekkora a hasam és egy csomó ruhám nem jön rám, de nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet. :oops:

Már megint küzdök a tejjel. :( Én nem értem mi van, de ma már 2x is csak 70-et, aztán 60-at tudott szopizni Panni és nem is tudtam utána sem kifejni csak max 10-et. Szóval folytatódik a tejmizéria. :( Megyek is, mert felsírt. Jön az újabb szopizás.

Üdv mindenkinek!

Dóri! Bejelöltelek a iwiw-en és az msn-en!

KépKép
osori

Sziasztok!

Durca,
Hurcia a Balatonnál nyaral, nem is jön még egy ideig haza, olyan fene jól érzi magát. :)

Lilluska,
én is 48ról indultam, és én szeretném is vissza! De mint Orsi, én sem tudok ellenállni.

Lehet hogy meg is kérdem azt a nlc tanácsadót, hátha meg tudja magyarázni mi ez a hirtelen cukoréhség. A TEASÜTIért ölni tudnék... :oops:

Ma vettünk a babakocsihoz bevásárlóhálót meg kapaszkodót, jó kis babakocsiszervízt találtam.... :) mindeféle tarozékot árul a pasi.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Képzeljétek, ma fél órát szopizott az egyik cicimből Luca egyhuzamba!! De nagyon sokat volt ma cicin!! Küzdünka tejciért!!!

Esztivel mi van??
Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Kicsit szomorú vagyok, mert két napja már a napi három cici sincs meg, egyedül reggel fogadja el, üvölt, ha cicire akarom tenni. Elfordítja, vagyis elrántja a fejét és ha sokáig szekálom üvölt. Valószínű vége. Tiszta lelkibeteg vagyok. 9 hónapos lesz 13-án, d emég szívesen szoptatnám akár 2 éves koráig is. Mi van ha nem szülök többet? Nem lesz többé részem ebben a csodában? De rosszzzzzzzz!!!!!!!!!!!

Ja és ha elfogadja, akkor is csak a kedvenc balt, és azt is csak picit. Azt sem érzem, amikor belövell. Nem rég még a combomon folyt reggel a tej, olyan sok volt, feszült iszinyatosan és alig vártam, hogy leszívja. Az olyan jó érzés. Mennyire hiányzik, el sem tudom mondani. Régen akkor is belövellt, ha csak rágondoltam a gyerekre, most 5 perc, amire belövell és azt sem érzem. Na nem síránkozom tovább, nem tudok mit tenni, ez van.

Jó éjt mindenkinek.
Andi
andry

Kép
andry

Kép
andry

Sziasztok!
Jube, h acsak 5 kiló maradt, az nem sok. 3 még simán lefolyik, és utána a maradék kettőőőő.....
ami bíztató, hogy egyik barátnőm 3 hete szülte második bébijét és a tavaly nyári nadrágjai simán rájönnek. Pedig nem egy totál karcsú valaki :)

mtunde

Sziasztok,jó reggelt!

először is: bejelölt az iwiw-en a Judit Noémi! Oké,én is visszajelöltem,mert biztos ismerem innen.DE,nem tudtam azonosítani.Tippem van,de ciki,hogy nem tudom biztosra.Segítsetek!!

ORSI! Hogy érezte magát Panna a szopi után,mikor 60-at vagy 70-et evett? Mert ha tök jól,nem sírt,nem volt nyügi,biztosra veheted,hogy elég volt neki.Mi sem eszünk egyformán. A tejtermelődés pedig követi majd az igényeket,de ezt biztos tudod,mindenki ezt mondja.Nyugi,tedd cicire,amikor nyafi,aztán majd lesz valahogy..

Andi! Megértem,hogy szomorú vagy,hogy már nem szoptathatsz olyan sokszor és úgy ahogy akarsz,de sajna nem tudsz mit tenni,mint elfogani a helyzetet.ÉS szülni még egy bébit :D :D

A kinyúlt has és a kilók témában még visszajövök,de most szólít a kötelesség!!

szép napot! durca

Kép

Kép
durca

durca,

Judit Noémi Kiscsillag. Én onnan azonosítottam be, hogy a képei közt ott az Angyalka, amit itt avatarnak használ.

Hurcia köszöni érdeklődésed, és üzeni, hogy megfogadta a tanácsaid, és Balázs már 4600 gramm körül jár. Mondta pontosan is, hogy mennyi, de elfelejtettem. :oops:

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Nagyon termékenyek voltatok az elmúlt két napban, alig győztem visszaolvasni.
Szerintem ez a hízás ügy biztos, hogy alkat kérdése. Én mindig is vékony voltam, terhesség alatt 11 kiló körül híztam, de úgy, hogy az elején fogytam. Nem voltam rosszul, meg ilyesmi, de nem kellett semmi, csak azért ettem, mert tudtam, hogy kell. Szülés után maradt 3 kiló, ami a szoptatás (fejés) alatt lement. És szopi alatt édesség minden mennyiségben. Én főleg a müzliszeletet kedveltem Balatonszelettel körítve. :D Hanem aztán! Három hét alatt három kiló fel, amiből még mindig van 1,5. Ez nem hangzik soknak, de az a baj, hogy a régi ruháimnak sok. Főleg fenékben :D .

Andry!
A telefonszám nem működött, nem a masszőrnő vette fel.
Ne szomorkodj a szopi miatt, légyszi.

Kriszta
kriszta36

Csajok!
Szerintem a kismama újságok másról is szólnak, mint hogy légy bombajó kismama. Azokat a cikkeket pedig át lehet ugrani, amit úgy érzünk, hogy idegesít, vagy nem érdekel. Én 20 éves koromban olvastam cosmopolitent, akkor is csak 1-2 számot, mert akkor még újdonság volt. De mivel nagyon nem vagyok cicababa típus, ezért nem is olvastam többet. (Az a bizonyos egy fekete alkalmi ruha sincs a szekrényemben, aminek pedig ott kéne lenni a cosmo szerint :) ) Engem inkább a kismama divat oldalak zavarnak, amibe egy felső 15000Ft-ba, egy nadrág pedig 20000Ft-ba kerül. Melyik kismama engedheti ezt meg magának??? Főleg úgy hogy ez az ember életében egy igen rövid szakasz. Meg egyébként is!
Felébredt a lányom úgyhogy mennem kell, remélem nem lincseltek meg a véleményemért.
Súly kérdésben még annyit, hogy én épp azon csodálkoztam az utóbbi időben, páromnak is mondtam, hogy mostanában én abszolúlt nem látok nagy hájpacni kismamákat, mint amik régebben voltak sztenderdek. Kórházban is csupa csinos, jó alakú kismamákat láttam. Úgyhogy csajok nem hiszem, hogy veletek gond lenne :wink:

Sziasztok

Kép
Kép
monacs

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:54-kor.
Vendég

Sziasztok!

Durca, nagyon köszi a bíztatást, jól esik és segít is a kis lelkemnek. :)
Hát, az a helyzet, hogy este már adni kellett neki pótlást, szerencsére az előző nap lefejt anyatejet tudtam neki adni, mert nem lett volna elég a tejci. Két óránként raktam már a végén mellre, de pl. az egyik alkalommal csak 10-et szopott ki. Elég kétségbeejtő volt. Aztán fürdés után is csak 50-et, utána jött a pótlás. Ma egyenlőre jól állunk, de még csak délelőtt van, délutánra jön a krízis. Tudom, hogy a legfontosabb a nyugalom és hogy ne görcsöljek ezen a tejdolgon, de annyira nehéz kikapcsolni. Pont ma volt az RTL-en a reggeli műsorban a szoptatásról szó, és betelefonált egy anyuka, akinek 3-4 hónapos volt a gyereke, amikor pótolni kellett tápszerrel, pedig ő is mindent megtett, hogy legyen elég teje. Akkor valaki azt javasolta neki, hogy nincs másra szüksége csak nyugalomra. Onnantól újra volt elég teje. Sajnos már nem emlékszem pontosan, de sokáig tudta szoptani a babáját. Ezek a sztorik mindig adnak egy löketet, hogy akkor nekem is sikerülhet.

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikeredett.

Üdv: Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!
Kismamaruhához: Én az elején nagy naívan besasszéztam a Mammutban valamelyik kismamaruha boltba, és elég hamar ki is sasszéztam onnan, miután megpróbáltam egy 25 ezer FT-os nadrágot. Aztán a C&A-ban vettem két gatyát, és azzal vígan elvoltam végig. Szerintem is elég felesleges mindenféle kismamarucit összevásárolni. Bocs, ha valaki másképp gondolja.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Én is rosszul voltam a kismamaruhák áraitól.... Viszont vettem 2 ujjatlan kismamapólót, ami alá lazán felvettem a kis régi szűk pólóimat. Így ha hűvös volt dupla tirkóban jártam, így takarta valami a vállamat és a pocakomat, melegben meg volt ujjatlanom. Szóval nem kell sok ruha, csak egy pár olyan, amit lehet kombinálni, a kismamaújságan mutogatott noppies meg ... mehet a már említett 2-3%nak... ja, és a kismamaruhabolt a Mammutban valóban vicces hely, egyszer én is bementem....
:shock:
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Én is úgy gondolom, hogy bőven elég egy-két kismamaruha a 9 hónapra és abból sem a legdrágább. Én pl. a Corában vettem egy halásznadrágos együttest potom összegért meg egy szoknyát és kinyaralok benne. No meg a szomszédasszonyomtól kaptam egy-két melegebb cuccot. Ez bőven elég. Itthon meg a párom alsónadrágjaiban és pólóban szaladgálok...igaz, azért nyáron könnyebb öltözködni :D .
Persze azokat a kismamákat sem ítélem el, akik trendik akarnak maradni. Ki mit tart fontosnak.

Durca. Suli téma:
Végülis úgy döntöttünk a párommal, hogy halasztok egy félévet az egyetemen. Azt mondja és én is igazat adok neki, hogy ha szoptatni akarom a babánkat, akkor ne erőltessem az iskolát és ne stresszeljem magam. Pláne, hogy elég idegeskedős tipus vagyok és mindent 100%-osan akarok csinálni. Szóval azthiszem, hogy a babánál nincs fontosabb. Aztán meg majd folytatom, ha úgy érzem, hogy menne.

Mostmár sokkal jobb a közérzetem. A gyógyszertől még gyengécske vagyok, de már nem fáj a torkom és a köhögés is csillapodott.
Megyek is és pakolászom a babadolgokat :D

Puszi
marcsim

halihó minenkinek!

Bár kétségtelen,hogy én említettem meg,hogy a kismama újságban is csalódtam, védelmében azt is meg kell említsem,hogy én mindent onnan tanultam.Onnan tanultam meg,hogy nem kell feladni szoptatás terén,onnan tanultam meg,hogy mi kell a babának,mamának,hogy mi az a pukicső,meg mi az,hogy szopisztrájk,meg mikor mit kell csinálni.
Még ma is olvasom,bár már kisebb érdeklődéssel.

ennek ellenére fentartom azt a véleményemet,hogy sokkal többet foglalkoznak sikersztorikkal mint sikertelenekkel.A sikertelenség bemutatása azért lenne jó,hogy azok a kismamák,anyukák is érezzék,hogy nem egyedüli az esetük,akiknek nem,vagy esetleg nem úgy sikerültek a dolgaik,ahogy elképzelték.

ORSI! nyugalom és a kitartás a legjobb barátja egy szoptatós anyának az első időben :D és al egnygyobb ellensége is. :( Ugyanis addig,amig az embernek meg nem jön az önbizalma ezen a téren,mondhat akárki, akármit. Az önbizalom pedig saját cselekedeteink sikere után érkezik:-)
Hidd el,hogy nem a mérleg számít(bár tudom ,hogy megnyugtató is lehet,de legalább annyira idegesítő is,nem),hanem az,hogy elégedett feje van a gyerekednek :D
A délután pedig mindenhol rázósabb.A baba is,a mama is fáradtabb,kevesebb a tej,a babák pedig többet kívánnának..És ne felejtsd el,hogy a 3.hónapoz közeledve egy kis fejlődési ugrás következik be,ami nagyobb tejmennyiséget kíván.
Egy kicsit régebben leírtam a kínlódásomat a szoptatás kezdetén,nem untatnálak vele,ha van időd és érdekel visszaolvashatod..lényeg,hogy ha több százezer vagy millió embernek sikerül a szoptatás pont neked ne sikerülne????!!!Kitartás :D :D :D

Jube, köszi a segítséget a beazonosítást illetően.én is rá gondoltam.

kismamaruha ügyben pedig osztozom abba,hogy kevés ruha pont elég,meg hát erre vannak a barátnők.. :D

Marcsi! szerintem jól döntöttél,nem ér annyit egy iskola sem..ráérsz,nem egy féléven vagy egy éven múlik.

Üdv,mindenkinek durca

Kép

Kép
durca

Helló Mindenki!

Még mindíg nem vesztünk el,csak vidéken voltunk,de már megjöttünk!!
Alig tudlak visszaolvasni Benneteket!

Örülök hogy mindenki jól van,és látom a babák is szépen fejlődnek.

Érdekes ez a tejcsi téma: Nekem sem volt túl sok az elmúlt 2 napban,már kezdtem is pánikolni. A fene tudja miért,bár nem voltam túl jól.A lényeg,hogy úgy tűnik sikerül visszaállítani a tejcsit,legalábbis remélem.Kopp-kopp-kopp.
Egyébként jól vagyunk,szépen növögetünk,nagyokat nevetünk,és már sokat dumál is a kiscsaj.
Ma megyünk csípőszűrésre,a jövő héten meg szurira.

Dóri!!
Luca hogy viselte az oltást? Belázasodott,vagy nyűgi volt aznap??
Hol lehet téged menyasszonynak látni? Valaki írta,hogy nagyon szép voltál,meg lehet nézni,vagy nem publikus?

Igyekszem képet feltenni,remélem sikrül.
Puszi mindenkinek: ESzti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Bocsi! A képekre még várnotok kell,de megígérem ha rájövök hogyan kell átméretezni őket,akkor elhalmozlak Benneteket!
Sziasztok!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Lányok! Mikortól érdemes elkezdeni málnalevél tát inni? Vagy már késében is vagyok?
marcsim

Sziasztok!

Jó hír: Teljesen rendben van a tejci!!!!!!!!!!! Kitartás mindenkinek, aki hasonló cipőben jár! Meg lehet csinálni! És ha egyszer sikerült, akkor el is hiszed, és legközelebb már nem pánikolsz annyira. És agyilag kell a pánikolást elhessegetni, és tényleg a nyugalom, pihenés, evés, ivás nagyon fontos-ezek közül bármelyik hiányzik, akkor gond van.
Köszönöm Nektek mégegyszer a biztatást :D :D :D

Hízás: én 20 kg -t szedtem fel, szülésre rá egy hétre már csak 8, még három nap már csak 5, és most 4 kg van még, de az a szoptatás miatt kell is. A védőnő engem is végig diétáztatni akart, meg oda is figyeltem, de a kilók jöttek ettől függetlenül. Persze az is számít, ki mennyire vizesedik, mert én pl. nagyon és az hamar lemegy.

Kérdés: Kata most hat hetes. Szerintem nem hasfájós, ennek ellenére sokat sír. Vannak napok, hogy azonkívül, hogy eszik alszik sír. Ami nagyon aggaszt, hogy akkor sem nyugszik meg ha felveszem. Eszköztelennek érzem magam. Tudom hogy még rengeteget kellene aludnia, de szerintem magától nem tud bealudni, mindig altatni kell. Sétálni babakocsival nem is nagyon indulok el, mert sír benne, és ott nem tudom simogatni, meg altatni...:(
oldalt, vagy hanyat nem tud elaludni mert a keze folyton összerándul és arra felébred, hason csak nappal merem, de akkor is csak sírva megy.
Szóval most ezzel küzdünk....

Van valakinek hasonló tapasztalata?

zsu
zsu11

Szaisztok Lányok!

Egy picit én is eltűntem, csak Anyukáméknál voltam "nyaralni", de most már újra itt :)

Szép termés volt az elmúlt hetekben, alig győztelek Titeket visszaolvasni, azért igyekeztem :)

Kismamaruha téma!
Hát én is nagyon egyetértek Veletek!!!!! Borzalom milyen árakon lehet kapni, nekem szerencsém volt mert csak pocakra híztam így aztán csak nadrágot kellett vennem azt is csak 2 db-ot, úgyhogy én egész jól megúsztam, de pl. a lökött tesóm "szétvásárolta" magát és természetesen a drága helyeken... :?

Újra a szoptatás téma:
Én Zsombit mint már régebben írtam 2,5 hónapos koráig tudtam szoptatni és bizony rentgeteget görcsöltem, hogy addig is legyen, de sajnos nekem ennyi volt, azóta tápszeres és az égadta világon nincs semmi baja szépen fejlődik, nagyokat alszik, és eddig még 1x sem volt beteg, szóval csak hogy a másik oldalról is szóljak azt hiszem nem kell elkeseredni ha tápot kell adni, mert ma már azért ezek is tudják helyettesíteni az anyatejet , hozzáteszem hogy én is tápszeren "nőttem" fel és a 28 évem alatt csak "nátha betegségem" volt, szóval nem nagy tragédia ha így hozza a sors.... szerintem :wink:

Kicsit nagyobb babával "rendelkező" Anyukák!
SEGÍTSETEK! Tudnátok egy-két jó kis bébiétel receptet mondani, mivel Zsombi egyre nagyobb étkű és bizony lassan rámegy a gatyánk is a Hippes bébiételekre. Nagyon megköszönném, szóval minden jó, egyszerű , finom ötletet szívesen veszek.

Vica!
Hogy vagytok? Zsombi kis szerelme? Ha tusz teszel fel képet? Majd én is fogok csak megint meg kell várni a férjecskémet, mert persze múltkor sem néztem, hogy varázsolta fel a képeket :oops:

Tündi!
Az normális, hogy Zsombi egyenlőre még csak próbálkozik a mászással és az is csak egyenlőre hátrafelé megy neki :lol: ?
Ja még v.mi mostanában csinál olyanokat a kis krapek, hogy minden ok nélkül elkezd sírni, pedig bizti nem fáj semmilye akkor mitől lehet, Nálatok is volt (van) ilyen?

Na pusz Mindenkinek most jól "kiírtam" magam, majd még jövök:

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Durca, köszönöm a véleményedet, és a többiekét is, akik csatlakoztatok hozzá. "Édesmindegy" egyébként, hogy újságokról, tv-műsorokról, vagy "élő példákról" beszélünk, mindenesetre nagyon nehezen viselem, hogy még mostani állapotunkban is, folyamatos teljesítménykényszerrel szembesítik a kismamákat. Nem volt elég az iskolában, egyetemen, munkahelyen, feleségként, anyaként...? Mindenhonnan az folyik, mit tehetsz azért, hogy TÖKÉLETES légy. Nem akarok az lenni! Soha nem is voltam.
Valaki említette a ma reggeli műsort. Volt benne egy másik betelefonáló anyuka is, aki boldog a 11 hónapos gyermekével. Persze, ez normális. Azt kifogásolta, hogy "jönnek egyesek ahhoz", hogy szülés utáni depresszióba esnek, holott ott van életük nagy csodája, és nem szeretik blabla. Az ilyen buta emberektől tépem a hajamat.
Én csak lavírozok, gyűjtöm az infókat, kérdezek, ha szeretnék... és kapok is segítséget. Köszönöm mindenkinek.
eni
vbea

Szia Marcsi!

Nekem a 36.héttől mondta a szülésznőm, szóval szerintem már nyugodtan lehet :)

Kép
szsombi

Judit,
Nekem is két hete volt az AFP-m, szerintem tök normális egyéb hormonszint-vizsgálat is, legalábbis nekem is kérte a doki. Sőt, ilyenkor nézik a hepatitis B-t is. :wink:
Rendben volt?
vbea

Szia Bea!

Most jut eszembe, úgy emlékszem írtad, hogy a hét vége felé mész Uh-ra, voltál már vagy holnap mentek?

Pusz:
Anita és Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok!

Zsu, nagyon ügyes vagy, gratulálok! Végül hogy sikerült helyreállítani a tejcit?

A sírás miatt ne aggódj, ilyen nálunk is volt, viszont most már egyre ritkábban. (kopp-kopp) A védőnőm mondta, hogy minden babánál van olyan időszak, általában délután, amikor egyfolytában sírnak. Ennek senki nem tudja az okát, még a védőnők sem. Ezt előbb-utóbb el fogja hagyni, amikor már egyre jobban figyel a külvilágra. És tényleg így van, legalábbis nálunk, mint már mondtam, nem sír annyit mint korábban. Panninál pl. amikor úgy sír, hogy még a karomban is, akkor egy idő után le szoktam tenni, kicsit még sírdogál az ágyban, amitől megszakad a szívem, de aztán abbahagyja és szépen elalszik. EGy kicsit erősnek kell lenni, hogy kibírd, hogy ne kapd fel rögtön. Persze nem hagyom órákat sírni, de ez általában pár percig szokott tartani. Megfigyeltem, hogy sokszor még rontok a helyzeten, ha babusgatni próbálom, mert ilyenkor már annyira nyűgös, hogy csak az segít, ha leteszem. Remélem, nem tűnök kegyetlen anyának, de nálunk ez be szokott válni.

Anita, nálunk is előfordult már nem egyszer, hogy egyik pillanatban nyugisan elvan Panni, aztán olyan keservesen teli torokból elkezd sírni, hogy meg is ijedek, mikor vesz újra levegőt. Még nem sikerült rájönnöm, hogy ilyenkor mi baja lehet. Mással is előfordult már ilyen?

Orsi

KépKép
osori

Durca, köszi még egyszer a bíztatást. Engem érdekelne a történeted. Hol keressem, kb. mikor írtad?
Egyébként teljesen igazad van, nem a mérleg a lényeg, csak nem tudok megbékélni vele, hogy 2, 3, 4 hetesen 200-at meg 200 fölött hízott egyik hétről a másikra, legutóbb meg csak 110-et. Ma lesz meztelen méricskélés, kíváncsi vagyok, hogy most mennyit gyarapodott egy hét alatt.

Orsi

KépKép
osori

Bocs, hogy már megint engem kell, hogy olvassatok, de még pont most olvastam valamit, ami szintén segíthet Zsu-nak.

Ez a "Tanítsuk a kisbabát" c. könyvben találtam a "Tevékenyéségi programok egyhónapos kortól háromhónapos korig" címszó alatt:
"Előfordul,hogy még akkor is sír, ha minden szükségessel elláttuk, babusgattuk és éreztettük vele szeretetünket. Legjobb, ha nem karra véve nyugtatjuk meg. Ha nem esszük fel, hamarosan meg fogja tanulni, hogy eredményesebb módszerek is vannak a szülő figyelmének felkeltésésre: gagyogás, mosolygás, stb. Orvosok és pszichológusok egyaránt uralkodó nézete, hogy a sírás egyáltalában nem árt a babának. Kevesebbet fog nyafogni, ha kevesebb figyelemre méltetjuk sírását; és kedvesebb lesz, ha magatartására kedvességgel felelünk."

Remélem, ezzel is tudtam segíteni egy kicsit.

KépKép
osori

Sziasztok!
Két nagy adagban sikerült elolvasnom a lemaradásomat.. Folyik ám az élet rendesen!!!
A síráshoz hozzátudok szólni (a rucikhoz nem, mert 2 gatyót vettem összesen-azt is össz 10ezer Ft-ér, a pólóimat hordtam végig, szerencsére kitartott... tehát non tapasztalat).. szóval a sírás: ha Olivér sír, és látom, hogy csak kézben akar lenni fölveszem.. majd ha ez is fárasztja, akkor kézben is sír.. na, akkor megy a kiságyába, mert akkor aludni akar.. :) Most is ott van, éppen beszélget ba kishapi.. imádom Olyan komoly dolog Anyukának lenni, hogy fúúúúúúúúúú :)
Egyébként már visszaköltöztünk :( de hétvégente azért megyünk vissza Balatonra.. rohanunk, ahogy lehet. Bár most a Párom Anyukája beteg, úgyhogy nem tudom mi lesz.
Adok pár képet az én Nagyfiamról.. Aki már a 3 hós szurin is túlvan, sőt még mosolygott is rajta. :)

Kép A kukalakó

Kép Fűrdés közben :) kukucs

Kép Már ülni tanulok

Egyébként mindenkinek gratula a babájához, nagyon szépek a gyerekek... Innetől kezdve itt leszek, puszi!

satuk

ÓÓÓÓÓÓÓ most látom, hogy a kukás képen nem látszik, hogy egy nagy kukában van a gyerek.. mindegy, majd megnézem, hogy van-e jobb.. Pedig annyira komoly, Anyumék vettek nagy kinti kukát, és gyorsan beletettük a bébit :)

satuk

Satuk, Olivér nagyon cukiiiiiiiiiiii!
Anita, nagyon köszi az érdeklődést. :wink: Hm, vasárnap megyünk UH-ra... Vida vasárnap ügyeletes lesz. Izgi. :roll: :D
vbea

Bea!
Nekem a 18. héten mondta meg a Vida, hogy Olivérem lesz.. :) Mi is sokat mentünk vasárnap.. nyugisabb is.
Ez tök izgi.. mennyire nem volt régen.. aztán most meg.. :)

satuk

Sziasztok!

Nagyon ráérek,a lányom a szomszédoknál bandázik,a férjem füvet nyír..Mondom én nektek, eljön az a pillanat,mikor a gyereket úgy kell hazakönyörögni..És még csak 2 és féléves :roll:
Orsi!! Megnéztem június 30-án írtam a sztorit,ami nem egy nagy durranás,csak nekem volt az..hogy a nulláról vagy inkább minusz 2ből elértem,amit akartam..
ha a babák olyan ütemben gyarapodnának mindig,mint újszülött korukban,szerintem gázul néznének ki,nem beszélve arról,hogy nem tudnának elkezdeni mozgolódni :D Minden esetre éljen a PUCÉR MÉRICSKÉLÉS :D :D :D :D :D

A nem veszek levegőt síráshoz egy pár szó: mikor látod,hogy nagyon lilul a feje,fújj rá párszor..belelovallják magukat a sírásba és elfelejtenek levegőt venni..nem veszélyes,csak rémisztő(enyém is csinálta igaz 7 hónaposan kezdte,de már tavaly tavasz óta nem csinálja.)

VBEA! Egy nálam sokkal okosabb ember mondta,hogy a boldogságnak az a legfőbb titka,hogy egyetértésben éljünk önmagunkkal.
Ezt a tökéletességre való örökös törekvést, illetve annak elfogadását,hogy nem lehetsz tökéletes, ezt a nagy harcot neked kell megvívnod..Addig,amig nem találod meg a megoldást,addig frusztrálni fognak ezek a dolgok..EZ ALÓL ÉN SEM VAGYOK KIVÉTEL,TEHÁT NEM FÖNTRÖL BESZÉLEK,HANEM MELLŐLED..El kellene érni azt a leleki megnyugvást,ami mindentől függetlenül örök és állandó..Talán a gyerekeink tanítanak meg minket arra,hogy elég,ha elég jó szülök vagyunk és megtanítanak talán minket arra is,hogy NEM KELL ÁLLANDÓAN MINDIG ÉS MINDENNEK MEGFELENI..Tudom ez nagyon nehéz azoknak az embereknek,akik maximalizmussal terhelten :D jöttek a világra.Mennyivel könnyebb azoknak,akik elfogadják a dolgokat úgy ,ahogy vannak.

Azt gondolom,hogy a szélsőséges véleményeket figyelmen kívűl kell hagyni.Ha valaki,bolog anyukaként(ami örvendetes,mindannyian azok vagyunk és leszünk) leugatja általánosságban azokat,akik nem önszántukból és dalolva,de sajnos depresszióval küzdenek,az lehet,hogy boldog anyuka,de nem biztos,hogy ő látja jól a dolgokat,lehet,hogy pár év múlva sírni fog,hogy bár lett volna elnézőbb mindenkivel, mikor lehurrogta a depit...Nem kell vele foglalkozni..azon emberek társaságát kell keresni,mikor az ember bizonytalan,akik megerősítik őt valamilyen hitében,elképzelésében,nem pedig még lejebb taszajtják a gödörbe..

ZSU-nak gratula a szopihoz, a sírás meg,hát..istenem,majd kinövi.. :D :D
Ma már tényleg nem jövök,jó éjszakát mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:55-kor.
Vendég

Sziasztok!

Orsi! Ezt képzeld el. Most is az volt, hogy sírt bármit csináltam, és épp elfogyott a cérna betettem a kiságyba és leültem a gép elé, erre most csönd van..........bealudt :):):)

A tejci úgy jött vissza, hogy egy napig csak ez volt a feladat: szoptattam kétóránként, fejtem minden szopi után, ittam nagyon sokat, ettem rendesen. Vettem homeós bogyót (urtica urens 5) laktoherb teát (a kettőt nem egyszerre, hanem min 1,5 óra különbséggel) este csináltam szaporító fejést, és még alkoholmentes sört is ittam.

zsu
zsu11

mire elküldtem, már újra fent volt...na mindegy egyszer csak bejön...

zsu
zsu11

Sziasztok!

Anita!
Szerintem tök jól csinálja Zsombi! Bene is 8 hónaposan kezdett el mászni. És sokan hátrafele kezdik. bene kúszott sokáig, nem is mászott.
Kaja: én azt csinálom, hogy amikor levset főzök pljó sok zöldséget (mindenfélét) meg egy kis csirkemellet is teszek bele, és aztán főzöm. Mehet bele petrezselyem, hagyma, stb is nyugodtan, mint egy normál húslevsebe. És akkor a végén kiveszem a Bwenének szánt dolgokat, egy kis lé és turmix. Így nem főzök duplán. Ez akár több napra is elég tud lenni.
Vagy bármilyen zöldséget emgpárolhatsz, elég gyorsan kész vannak, tehetsz bele húst is, hogy laktatóbb legyen. Bene a borsót, kelkáposztát pl nagyon szereti. Hogy jó íze legyen, zöldfűszereket lehet már nekik adni (zeller, petrezselyem, oregano, bazsalikom, stb)
Zsu! Örülök a sikerednek.

Sírás: Anita, lehet, hogy a foga bizsereg. Kiskorban meg ez olyan feszültséglevezetés. És nyugodtan tegyétek hasra éjjelre is, ha úgy alszik jobban.

mtunde

Sziasztok!

Zsu, köszi a tippeket a tejgyarapítással kapcs.

Ne add fel, előbb-utóbb abba fogja hagyni a sírást. Ha Panni nagyon sír, akkor fel szoktam venni, mert ilyenkor valószínű, hogy tényleg van valami baja, de ha csak nyügősségről van szó, akkor abba szokta hagyni a sírást és bealszik.
Azt mondják, hogy a babáknak meg kell tanulniuk egyedül is elaludni. Én nem hiszem, hogy ettől rossz anyák lennénk, ha nem altatjuk órákig. Biztos van ellenvélemény is.
Ezzel kapcsolatosan azt mondta a védőnőm, hogy csak olyat csináljunk, amit később is szívesen csinálunk. Vagyis ha hónapok múlva sem esik nehezünkre órákig álomba ringatni a gyereket, akkor tegyük. Elmesélte egy anyuka történetét, aki még mindig úgy altatja el az egy éves gyerekét, hogy a karján rázogatja. Képzelhetitek, hogy fáj a karja, mire le tudja tenni.

Szép napot mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok,

Panni eddig nem volt balhés baba.... de tegnap véégigbömbölte az ébren töltött időt, és ma úgy néz ki, ugyanez lesz. Éjjel is 4szer ugrasztott, ugyhogy hulla vagyok. Mindjárt indulunk a csípőszűrésre, meg a hasi ultrahangra, és mivel muszáj volt lezuhiznom, leraktam.... pipacspiros volt, mire kész lettem, végigüvöltötte, egyre hangosabban azt a 10 percet. Felveszem, megnyugszik, lerakom, bömböl. De nem fogom egész nap a karomban, hogy csendben legyen, ugyhogy csiki-csukit játszunk. Kikészít! :cry: Nem tudom sokáig sírni hagyni, nem bírom hallgatni, de a kézben szunyókálásra sem akarom rászoktatni.

Próbálom mindig kicsit sírni hagyni, de max 5-10 percig bírom hallgatni. Meddig sír a Ti babátok, míg bealszik???

Zsu, nagyon gratula a sikeredhez, Dórinak pedig HAJRÁ!!!

Jube

Kép

Kép
jube

Szia Jube!

Nálunk nem szokott sokáig sírni mielőtt bealszik. Ha nagyon sír, akkor én is eltervezem, hogy 10 percet hagyom, hogy abbahagyja-e vagy sem, de én sem mindig bírom kivárni, hanem előbb felveszem. De ilyenkor tényleg van valami baja. Pl. tegnap este is nagyon sírt, leraktam, nem hagyta abba, újra felvettem, sírt-sírt, aztán jött egy-két trotyi és megnyugodott, be is aludt. Megnyugodtam, hogy akkor ez volt a baja, és nem csak hiszti volt.

Mi még nem voltunk csípőszűrésen, azt mondta a dokinéni, hogy ráér szeptemberben. Majd meséld el, mi volt?!

Durca, nagyon köszi, visszakerestem a történeted. Tényleg nem szabad feladni.

Puszi mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Satuk, köszi... Hihetetlen, milyen izgi, pedig hát 50-50%, sok választás nincs. :D Mégis úgy csinálok, mintha bármi múlna azon, hogy fiunk vagy lányunk lesz. A férjem nagyon régen fiúra esküszik, én viszont már mondtam nektek szerintem, hogy nincs "megérzésem". Vagyis próbálok nem belegondolni, vagy számítani valamire. Majd meglátjuk, igaz? :?:
Durca, úgy veszem észre, hogy az emberek életében rendre visszatér az önmagukkal való küzdelem. Mindig vannak nyugodtabb időszakok, illetve olyanok, hogy igenis le kell győznünk önmagunkat. Nyilván megpróbálom én is kerülni a folyamatos lelki vívódást. Volt részem abban, hogy ez rosszabbra fordult... Azóta sokat tanultam, és tanulok is folyamatosan. :shock: Jó tudni, hogy vannak az emberrel együtt érzők is. :wink:
vbea

Sziasztok!!

Jube, Orsi!!
Nálunk is előfordul, hogy kézben alszik el. De nem várhatomel, hogy egész nap az ágyában legyen, ha egész éjjel alszik... Konkrétan 12 órát egy ébredéssel!!! Persze azért én is izgulok, hogy ne rontsam el nagyon. De nálunk az a tendencia, hogy egyre többet tud egyedül lenni.
És köszönöm a bíztatást!! Minden szopi előtt cicire teszem. Majd meglátjuk. AZért nem görcsölök rajta.

Esztikém!
Iwiw- en van fent esküvői képem. De ha Te nem vagy iwiw- en, majd küldök neked képet!!!
Tényleg jó lenne összefutni valamikor. Te hol is laksz???

Puszi mindenkinek!
Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Nem választottam még szülésznőt és egyre bizonytalanabb vagyok.
Mindenkitől azt hallom, hogy szakmailag nagyon jó mind. Szerettem volna megismerni egyet kettőt közülük jobban, de ez még nem jött össze. Igaz még csak egyszer voltam CTG-n, de akkor sem tudtam beszélgetni a szülésznővel, mert elment és utána a dokim jött oda.

Lassan már nem ártana kiválasztani, de hogy válasszak, ha egyiket sem ismerem? :roll:
Ti hogyan választottatok és mikor?

Igazából Én csak azért választanék, hogy ha elindulnak a fájásaim, akkor legyen kihez fordulni és tanácsot kérni, mert ha már a szülőszobán vagyunk akkor már szinte mindegy, hogy ki van ott, ha mind szuper szakember, nemdebár? :wink:
marcsim

Jube, nekünk képes 1,5 óra nyüszizésre is. Na nem folyamatosan, de ha nem mennék oda akkor igen. Ma is hétkor ettünk, 8-ig nézelődés, zenélőkorforgó...stb, és onnantól 9-negyed 10-ig altatás. Most meg még alszik, pedig négy órája evett...:(
Most borul a napunk. Egyébként minden nap máskorra jönnek ki az evések, attól függ, mikor ébred hajnalban, mert onnantól jön a 3-3,5-4 óránkénti evés. Így az esti fürdés is máskor van majdnem mindig. Hogy lehet így szokásrendet kialakítani?

Marcsim: nekem nem volt időm szülésznőt választani, és ketten is voltak mellettem, mert egy váltás is beleesett, de tényleg mindenki aranyos.

zsu
zsu11

Sziasztok!

Tündi!
Köszi a tanácsokat aranyos vagy, hogy így segítesz :)
Még olyan kérdésem lenne, hogy amikor csinálod a levest, amit írtál akkor sózod is meg fűszerezed is vagy előbb megpuhítod a cuccokat és kiveszed Benének és utána sózol, mert v.mi olyasmit hallottam, hogy a sót minnél később kell használni a picik ételéhez?
Ja, egyébként az alvással nincs gond, mert szépen elalszik ha már fáradt, éjszaka sem kell fel már régóta, érdekes hogy ő meg csak háton alszik v. oldalt.
Megnyugtattál "mászás" ügyben, lényegében nekem is inkább csak kúszik még Zsombi mint mászik :lol:

Bea!
Vasárnap ha tudsz feltétlen írj majd...de izgi :wink: Szegény, már annyit beszéltünk Neked arról hogy vajon milyen nemű lesz, hogy remélem nem keseredsz el ha mégsem tudjátok meg, mert már biztos beleélted magad....azért én szorítok nagyon :)

Marcsim!
Nekem pl. ajánlotta egy ismerősöm a szülésznőmet. De pl. azt is csinálhatod, hogy rákérdezel a dokidnál, hogy van-e v.ki akit ő ajánlana, akivel szívesebben dolgozik együtt, egyébként gyakran maguktól is javasolnak szülésznőt. Ha segít én a Várnai Gabikánál szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve, szegény emlékszem hajnali 1-kor hívtam úgy hogy előtte nap még ügyelt, mégis nem sokkal azután, hogy beértünk a kórházba már benn is volt ő is pedig megbeszéltük, hogy majd benntről újra hívom és majd csak akkor indul....szóval tényleg nagyon rendes volt :)

Vica!
Merre vagy? Kicsi lány hogy van?

Satuk!
Olivér nagyon édi, szép kisbaba... és hogy repül az idő, nemrég még gratuláltunk a szülésedhez, igaz? :)

Na pusz Mindenkinek:
Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Sziasztok!

Tündi!
Köszi a tanácsokat aranyos vagy, hogy így segítesz :)
Még olyan kérdésem lenne, hogy amikor csinálod a levest, amit írtál akkor sózod is meg fűszerezed is vagy előbb megpuhítod a cuccokat és kiveszed Benének és utána sózol, mert v.mi olyasmit hallottam, hogy a sót minnél később kell használni a picik ételéhez?
Ja, egyébként az alvással nincs gond, mert szépen elalszik ha már fáradt, éjszaka sem kell fel már régóta, érdekes hogy ő meg csak háton alszik v. oldalt.
Megnyugtattál "mászás" ügyben, lényegében nekem is inkább csak kúszik még Zsombi mint mászik :lol:

Bea!
Vasárnap ha tudsz feltétlen írj majd...de izgi :wink: Szegény, már annyit beszéltünk Neked arról hogy vajon milyen nemű lesz, hogy remélem nem keseredsz el ha mégsem tudjátok meg, mert már biztos beleélted magad....azért én szorítok nagyon :)

Marcsim!
Nekem pl. ajánlotta egy ismerősöm a szülésznőmet. De pl. azt is csinálhatod, hogy rákérdezel a dokidnál, hogy van-e v.ki akit ő ajánlana, akivel szívesebben dolgozik együtt, egyébként gyakran maguktól is javasolnak szülésznőt. Ha segít én a Várnai Gabikánál szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve, szegény emlékszem hajnali 1-kor hívtam úgy hogy előtte nap még ügyelt, mégis nem sokkal azután, hogy beértünk a kórházba már benn is volt ő is pedig megbeszéltük, hogy majd benntről újra hívom és majd csak akkor indul....szóval tényleg nagyon rendes volt :)

Vica!
Merre vagy? Kicsi lány hogy van?

Satuk!
Olivér nagyon édi, szép kisbaba... és hogy repül az idő, nemrég még gratuláltunk a szülésedhez, igaz? :)

Na pusz Mindenkinek:
Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Hali!

Én már teszek sót is rendesen. Persze azért óvatosan, inkább utána sózzuk a magunkét. Deegy kicsit teszek bele, mert úgy ízesebb a párolt zöldség is. Szegénynek megkóstoltam análkül a püréit, de borzalmasak. És ő amúgy is szereti az ízes ételeket. Pl lecsót is evett már, apjától könyörögte ki a csípős lecsót, és falta. Imádja a főtt zeller szárral a zöldségeket, egy kis sóval. Meg lassan amúgy is ehet bármit. Sárgarépa is édesebb egy kis sóval :)
Persze tudom, hogy a nagykönyv nem engdné a sózást, dehát szegényeknek azért van ízlésük :) Legalábbis Benének eléggé úgy tűnik, hoyg van. Pl a túró rudi látványától máris felélénkül :)

mtunde

Tünde, ha a Benedekek így imádják a túró rudit, van egy sejtésem, hogy mit fog Vida látni az uh-n vasárnap. :roll: :wink:
Anita, nagyon köszönöm a drukkot. Tényleg beleéltem magam, de azt is tudom, hogy sokan az utolsó pillanatig nem tudják, és azért annak is megvan a "varázsa". Majd meglátjuk.
Marcsi, a szülésznőn már én is (tudom, korai) gondolkoztam. Tulajdonképpen ugyanarra jutottam, amit Anita javasolt. A dokit fogom megkérdezni. A lényeg, hogy ők ketten jól együtt tudjanak működni. Nyilván, ha az alap az, hogy bárkit nyugodt szívvel ajánlanak a lányok.
vbea

Bea!
Az volt az első, hogy a dokimat kérdeztem, de Ő nagyon korrekt választ adott. Azt mondta, hogy mindegyik kiváló szakmailag és a döntést Én hozzam meg, mégpedig az alapján, hogy emberileg ki tűnik szimpatikusabbnak és ha választottam, akkor mondjam el Neki és elmondja a véleményét, hogy szerinte illik-e a hozzám a habitusa....szóval már csak találkoznom kéne a szülésznőkkel :D
Egyébként Én úgy érzem, hogy egy nagyon határozott és stram szülésznő illene hozzám...nem kell, hogy mézesmázos legyen...

Nekünk a 19 hetes ultrahangon mondták meg a nemét a babukánknak. Meg is lepődtünk, mert a vizsgálat végén Én kérdeztem rá és egyből rávágta a doki, hogy kisfiú. A párommal pedig csöndben maradtunk hirtelen...kérdezte is a doki, hogy baj? Azért lepődtünk meg, mert Én biztos voltam benne, hogy kislány és már a férjemnek is bebeszéltem teljesen. Persze annyira mindegy és a kisfiúnak is ugyanúgy örülünk :D ! Sőt így utólag még jobb is, hogy bátyuskája lesz a következő babánknak, mert Nekem is két bratyóm van és szerintem ez az ideális :lol:
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: