A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzi, persze Istóknak kutya baja :D akkora zsivány! most folyton a motorján produkálja magát, de még mindig csak hátrafelé megy vele :D
a legújabb heppje, hogy ha bemegyek a szobába, egy perc alatt felmászik az ebédlőasztal tetejére, néha az üveg dohányzóasztalra is, és azon ugrál :shock:

Ruzi, hogy vagytok? Bendi meggyógyult már? és mikor lesz a forgalmi vizsgád?

tényleg, Zuzi, Te még le akarsz vizsgázni, mielőtt megszületik a kislányod? :D és a nevekkel hogy álltok?

votiv 8)
votiv

Ancsi! Én most cipeltem fel a szatyrokat! Csak két kör volt :lol: Én is elkezdek kukoricát főzni :wink:

Bog!
Jajj, remélem, nem lesz szükség erre az intravénás antibigyóra!!!!! Azért az nagyon jó, hogy Petra ilyen jól viseli, szegény kis manócska!!!! És az pedig szuper, hogy sikerült egy igazán jó szakembert találnod, akiben megbízhatsz, és aki odafigyel minden apró dologra!

Vera!

Milyen jó, hogy Dóci már meg tudja mondani, hol fáj! Én sokszor idegbajt kapok, hgy csak mutat valamerre Bazsó, és nyökög hozzá, én meg találjam ki, hogy mit akar, és általában nem is sikerül kiatlálnom, sőt, szerintem ő sem tudja sokszor :lol:
Marci hogy fejlődik??? Még mindig tudja a dolgát? :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi, és azt honnan látta, hogy egészségtelenül élsz??? micsoda dög... :evil:
legalább ő úgy néz ki, mint Victoria Beckham???

votiv 8)
votiv

Votiv!
Az az igazság, hogy a védőnőci szerintem Beckhamnénél is jobb csaj :wink: Egyébként én mondtam neki, amikor itt sajnálkozott a pici babákon, hogy ez az ő felelősségük is, mert anno engem is mindig csesztetett az akkori védőnőm, hogy ne egyek annyit!

Még mindig Pannánál tartunk :lol: És jó lenne még szülés előtt levizsgázni, mert utána szerintem élni sem lesz időm/erőm.

Isti :shock: És nekem mindig az jut eszembe, hogy Bazsó pont ekkora lesz, amikor tesó megszületik. és gondolom ugyanilyen gengszer dolgokat fog leművelni :shock: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Hát ki vagyok purcanva, Bendi éjjel felébredt és nagyon sírt és nem tudtuk megállapítani mi baja, hogy a foga vagy a hasa olyan szörnyű volt, szegény látszott, hogy nagyon szenved... felhívtam az ügyeletet, mondták adjunk fájdalomcsillapítót, adtunk és fél óra múlva visszaaludt és utána már nem kelt fel, de nagyon megijedtem, hogy mi lehet vele :cry: :cry: Remélem csak a foga volt és nincs más baja, ma eddig nem volt semmi, szerencsére. Aggódom nagyon.

Votiv

Jó bulást neked!!!

Neet

Lányod nem semmi. :lol: Ma reggel láttam Bucit panaszkodni a tv-ben a gonosz bulvársajtóra.

Indi

Kuki témában az van, hogy ugye most már kell húzogatnunk és először nagyon nem tetszett neki, de most már a makk részig viszonylag könnyen feljön és most már nevetni szokott, mintha csikis lenne. :) de a makk után még mindig le van tapadva neki, hát egyelőre nem erőltetjük, reméljük előbb-utóbb a finom húzigálástól majd feljön ott is a bőr. :)

Den

Kérdésedre válaszolva igen, egy cicizés közben is váltogatja Bendi, hogy melyikből szopizzon, hol ezt, hol azt csócsálja, biztos, mikor melyikből jön jobban vagy ki tudja miért.

Képzeljétek már 3 hét eltelt mióta voltunk az endokrinológián és ott mondták, hogy jó lenne ha már nem hízna és azóta nem is hízott Bendi semmit!!! :)

Szerintem mi mind szuper anyukák vagyunk és kész!!! :wink:

ruz
ruzicsky

Zuz,
mi is összevissza örültük magunkat, hogy Dóci megmutatta, hol fáj, először történt, remélem, ez most már szokássá válik :D
Marci bizony tudja a dolgát, épp itt alszik mellettem a babakocsiban a kertben :D
Védőnő és hízás: őszintén megmondom, én is hülyét szoktam kapni az olyan kismamáktól, akik nádszálról indulnak, és összevissza paráznak, hogy 6-7!!! kilót híztak a terhesség alatt... a szoptatás alatti fogyókúráról nem is beszélve :?

v
kisün

sziasztok,
érdekes,h megint a védőnőkről van szó, mert pont ma beszélgettem egy anyukával, akinek egy hónapos a pici lánya, és ő kérdezte tőlem,h hányszor jött hozzánk a védőnő, és mondtam, h egy szer, és ennek nagyon megörült, mert azt mondta, nem kell neki,h vki hetente lecsekkolja. Ekkor fogalmazódott meg bennem ismét a kérdés, h végtére is mi szükésg a védőnőkre?
szerintetek? mert ugye egy kismamának az lenne jó, ha segitene. De próbálok turkálni az agyamban, de nekem első és második gyereknél ilyen segitség jött volna jól:
1. főzés
2. takaritás
3. mosás
4. második gyereknél, gyerek vigyázás
ezek közül egyiket sem kaptam meg. Viszont, én szerencsés voltam, h a szoptatás úgy ahogy ment, igy kibirtam, h havonta egyszer, mikor mentünk a dokihoz, minden kérdésemet feltegyem (akkor) és ezekre választ kapjak. Volt,h vmit hirtelen kellett megtudnom. Ilyenkor két eset volt: előkaptam a könyveket, vagy felhivtam a dokit.
Szóval, mi olyat tudnak nyújtani, amit egy szoptatási tanácsadó, és egy gyerekorvos ne tudna megadni??? :roll:

teljesen őszintén kérdem, semmi gonoszkodás nincs bennem. :twisted:
Első alkalommal engem is állandóan paráztattak, h túl gyorsan hizom, állandóan izgultam is, mig a végére kiderült, h nem is hiztam olyan vészesen sokat (17 kiló :? ), de havonta kellett "rettegnem",h mit fog mondani a védőnő a súlyomra...

szal, ennyi...
valszeg a kiskönyvet is ki tudná állitani bárki, és egy "rendes" kismama elmegy havonta a nődokijához is...
szóval????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuz, ha ilyen dögös csaj, akkor viszont tuti nem szült még - nem?

remélem Bazsó azért nem lesz ekkora rosszaság :D

votiv 8)
votiv

ja, és persze kérdésemet rosszul tettem fel.
helyesen:
A MAI FORMÁJÁBAN, szükség van e a védőnői szolgálatra? Mert arra gyorsan rájöttem, h igen, szükség van a védőnőkre. De ennyire??? És erre a feladatra????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni :) szegény kis Bálint, sokat melózott, hogy kinőjön, aztán meg újra van valami fájdalom.. sok puszi neki és gyorsan legyetek túl rajta!

Cukkinit felkarikáztam és ferdén beleraktam a szeleteket a tepsibe, közéjük párizsi és sajtdarabokat tettem, be a forró sütőbe némi olivaolajjal meglocsolva. Amikor már a sajt jól megolvadt belül, akkor az egészet leöntöttem tejjel felvert tojással, amibe tettem sót, borsot, sajtot, kakukkfüvet. Kicsit sütöttem és rozskenyérrel valamint kovászos ubival elfogyasztottuk, némi fehérbor nagyon jól jött volna hozzá...

Jucus ?:) Kér, hgoy nincs kedved írni, de megértem, nekem is vannak ilyen időszakaim, de aztán a szószátyárság mindig felülkerekedik rajtam :lol:

indianyo

Votiv!
Ja ja! Van vagy 12 éves :lol:

Zsanci!
Egyetértek. Hozzám is azért jött, mert én kijelentettem, hogy nem megyek, mert másfél órát egy 15 hóssal nem fogok megint várni azért, hogy megmérjék a vérnyomásomat :twisted:

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok,

Sajna, csak ezt az oldalt tudtam elolvasni, mert Fanni egész nap rajtam érzi csak jól magát. Egész éjjel sírdogált, de nem kelt fel, hát reggel érzem, hogy forró a kis feje. Megmértem 38 levonással. Most pedig felment 39-re, úgyhogy délután irány a doki, most kapott még egy kúpot és alszik a kis drágám. Annyira kis elesett a pofija és nem is mosolyog és semmit nem csinál amit szokott. olyan kis beteg madárka lett... remélem hamar visszakapom a rosszcsont Fannit.

Deni: jaj, és cicizett már éles foggal? mert az kegyetlenül fáj. Szerintem nekem jobban fájt, mint neki. A dokinéni aranyos... szegény Bálint, remélem nem viselte meg nagyon.

Most el, majd vissza olvasni... Johi
johanna1975

Den

Bálinttal ugye nincs semmi baj! Csúnya szekrényajtó!!! :evil:

Votiv

Jó, hogy eszembe juttatod, fel kéne hívni az oktatómat, hogy mikor menjek vezetni, sztem 5-6 hét múlva lesz a forgalmi vizsga, attól függ, hogy mennyit tudok vezetni. remélem elsőre átmegyek :)

ruz
ruzicsky

Zsan

egyetértek ebben a formában valóban felesleges a védőnő. amit csinál azt a háziorvos, gyerekorvos is meg tudná tenni.

ruz
ruzicsky

Den,
minden jót a fogorvoshoz!

Johi,
Fanni meg gyorsan gyógyuljon ám meg!!!!! :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet, Don't tell her it's me a kedvenc filmem 8)
moose

Bogárka: remélem a folt nem Lyme folt, és hogy a bacik is kiírtódnak végre. drukkok mennek továbbra is. Titeket már sose látunk talin? Úgy megnézném már a gyerkőidet... no meg persze téged is.

Zsan: köszi, remélem hamar rendbe jön.

Zuz: ikrek??? ha gondolod következőre összehozhattok még egy ikerpárt... :roll: 3-4 gyereknek. Örülök, hogy itt voltatok. És nozoda még ráér. Szept második felében kapjuk a szurit, addig még jöhettek egy párszor....

Vera: 5 gyerek... húúúúúúúú nekem már a három is soknak hangzik. Ma még a kettőt sem tudnám elképzelni, Fannit reggel óta szinte csak a kezemben tartottam.... De én is csodálom az ilyen embereket...

Juc: legalább láttalak élőben, ha már írni nincs kedved.
johanna1975

Moose,
nekem meg a Dirty Dancing, de hogy jön ez ide? És te? :) Hogy vagy? Csajok nem hagynak írni, vagy neked is csak eleged lett?

Votiv,
dögös csaj mér ne lehetne aki szült már? :lol: 8) :lol: 8)
neet
neet

Nozoda az micsoda? Megint valami csodaszer latinul? :shock:
neet
neet

egesz nap ezt a filmet emlegettetek, biztos ezert talaltam vissza :D nem tudtad az eredeti cimet? es igen, kicsi mar nagyon keveset alszik nappal, mert rengeteg megfigyelni-, megfogni- es elgugyognivaloja van es nagy egesz nap osszevissza tori magat, folyton lesni kell meg raszolni meg masra terelni a figyelmet, aztan meg megnyugtatni es kikerdezni, mije faj, ravenni, hogy engedje fertotleniteni es leragasztani a sebesuleseit esatobbi esatobbi... ja, es ramjott a sajatkertetakarokesazonnal es ket hetig egyfolytaban kerestem a kerteket, aztan apa (aki realisabban latja a dolgokat) leallitott, hogy majd talan egy par ev mulva... ugyhogy mostmar probalok visszaolvasni... de mivel ritkan van olyan szerencsem, hogy napkozben egyszerre aludjanak, este meg elalszom en is veluk, ezert nem olyan egyszeru...
moose

Votiv!

Kehudáig nem jutottunk el sajnos,rajtunk kivülálló okokból,de nagyon mennék.Bartátnőmék voltak ő lefikázta nekem,de közös barátnőnknek pedig dicsérte,szóval nem tudom mi az igazság.DE én nem vagyok egy extra igényű ezért biztosan jól tudnánk érezni magunkat :roll:

Zuzi!

Panna rulez!
20170114224602

Moose,
de jó hallani felőletek! Még akkor is, ha nem arról mesélsz,h a pici egész nap alszik, a nagy meg csendben játszik a a sarokban!!! :lol:

és ne izgulj, pár év múlva is tuti lesz a saját kert!!!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

nem akarok idegeket borzolni, de a fiam (1,5 éves) ma kétszer felmászott az emeletes ágyra!!!! persze én is ott voltam, de akkor is...most már nem hagyhatom egyedül a szobájukban???? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok,

Védőnőkről jut eszembe:
Július elején átköltöztünk Csepelről Érdre. Mielőtt még átköltöztünk, elmentem védőnőhöz. Ott szóltam, hogy mi a helyzet és hogy mi lesz a kartonommal. Azt mondta a nőci, hogy Érden keressem meg az illetékes védőnőt, majd adjam meg az újnak az ő elérhetőségét, hogy a kartonomot le tudják dílezni. Gondoltam biztos erre lesz időm :) aztán megkérdeztem még tőle, hogy mikor kéne újra menni. A válasz az augusztus eleje volt. Nekem kb. augusztus közepén volt időm megkeresni a védőnőt, aki úgy fogadott, hogy ő már próbálta velem többször is felvenni a kapcsolatot. Én meg néztem hülyén, honnan tudja, hogy én itt lakok??? Erre kiderült, hogy a másik nőci szimplán minden info nélkül átküldte a kartonomat.
Azt azért gonoszul megjegyzem, hogy engem biztos, hogy nem keresett a védőnő se a házunknál, sem pedig telefonon!!!
Ja és a csúcs az egészben. Ez egy új védőnő Érden és amikor próbáltam megtudni telefonon, hogy kihez tartozok senki sem tudta megmondani a nevét. Kedves kollégák!!!! :D

Egyébként szülés után meddig kell védőnőhöz járni? Csak, hogy felkészüljek.

Dorka,

Tök tuti a vonalzód!!!

Betegeknek,

Jobbulást!!!!!
curse

Zsanci!
Az én gyermekem pedig ma megtanult toporzékolni :cry: :twisted:

Kép
Kép
zuzmo1

Jaj! Szegény Fanni! :cry: Jobbulást neki!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Curse :) Nem kell járni, szülés után köteles a védőnő kijönni hozzád. Igazából előptte se kell járni, csak neki kötelessége téged látni, ha te nem tudsz elmenni, akkor majd ő kimegy hozzád - így mondjuk meg is lehet úszni többnyire a felesleges vizitelést.

Zsanci :) nagyon jó a téma, mostanában ugye több olyan eset is volt, amikor meghalt - vagy majdnem belhalt egy kisgyerek az "édes szüleibe" - no iylen esetekre lett a védőnő kitalálva. Egyrészt, hogy segítsen szoptatás és egyéb csecsemőápolási kérdésekben, másrészt viszont, hgoy a gyermek jólétét ellenőrizze. Ehhez képest évente többszáz gyermek hal meg bántalmazás következtében, ezt a múltkor hallottam... :( Én tudom, hgoy uncsi, meg kínos is, hogy itt szaglásznak, de hét eza ritkább.. esetek nagy részében semmi sem történik, ksimamát lemázsálják, megmérik vérnyomását és ráreccsennek, hogy kövér/sovány. Na EZ felesleges inzultus.

Szia Moose :) Jó, hogy TE is jöttél :) kert tényleg nagyon jó dolog :)

Macs :) és a ti házikótok hogy áll?

Kevés a fénykép mostanság.....

indianyo

Zuz :) és kiabál toporzékolás közben? Neked biztosn nem olyna vicces, de így elképzelni jóóóóóó :lol:

Fannibabának is jobbulást!

Nálunk a meleg nem rohaszt semmti, főként nem a gatyát :( uszkve 20 fok van a napon. de mi árnyékban lakunk.

indianyo

Indi,
igen, de az a negyed óra, amit itt tölt igazán nem segit semmiben. Sőt, észre sem veszi, h én esetleg olyan "édes szülő" vagyok e...ugyanis istenien tudok mosolyogni, és úgy csinálni, mintha a világ legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb anyukája lennék. Még én adok tanácsot a védőnőnek... :lol:

Zuz,
amig leirtam az előzőt, Igi ismét felmászott az ágyra, most ugye teljesen egyedül...HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ...én is megtanulok toporzékolni!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, Votiv!
Gyermekem az üveg dohányzóasztalon ül, és nagyon örül neki :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
zuzmo1

Zsanci :) hát ez az! Kötelessége lenne megvizsgálni a gyereket - ezt a múltkor egy védőnő nyilatkozta pont egy ilyen súlyos gyernmekbántalmazás kapcsán. Ezért is mondom, hogy ebben az formában ez csak egy kényelmetlen uncsi vizit.

indianyo

Indi!
Toporzékolást természetesen hanghatások is kísérték :lol: Most pedig nagykanállal eszi a gulyáslevest :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv!
pedig éppen akkoriban jártam aqua fittnessre, meg a vérképem is mindig csodás volt. nyilván a kövérek egészségtelenül élnek, node akkor is , nem kellett volna megbeszélnie ezt velem? a szemembe csupa szépet és jót mondott!

Zuzi!
kukorica fini lett!

Vera!
köfi!

Jucus!
vannak képek a srácokról, Balcsizásosak?

elmentem csajszik!
ancsipancsi

Zuz,
fiad sem egy kisangyal, mi??? :lol: :wink:
Isti és Bazsó az üvegasztalokat szeretik!!! Enyém csak a számitógép asztalt!
És örüljetek, h már az első ilyen (:lol: mondom én, hehe), mert a második igy kevesebb meglepit okoz. Enyim első kiangyal volt, de szó szerint! Valszeg a súlya miatt nem volt ilyen akrobata...most őszintén, DAGI MACI volt, és ezért igen óvatos és lomha!!! :lol:
de ez a második???? :roll:
agyam elszáll miket csinál!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Eszméletlen babahullás van a családunkban! Először én lettem terhes. Aztán a múlt hónapban kiderült, hogy az unokatesóm is babát vár. Most meg az anyósom mondta, hogy a férjem unokatesójánál szintén márciusban jön a baba. :D

Kép
Kép
tinu

Zsan

Dagi Maci :lol:

Én dagimnak mai napi mutatványa: van egy mini csúzdája és mostanában fel is tud rá mászni, meg lecsúszni, ma viszont felmászott a lépcsőn és felállt a tetején. Mondom neki vigyázz, le fogsz esni, ülj szépen vissza, mire egyet lép a lábával és elkezd esni hátra a lépcső felé, :shock: de elkapta a csúzda tetejét és nem esett le, hanem csak a feneke lógott lefelé, de visszatornázta magát és utána rendesen lecsúszott. :lol: én meg néztem nagyokat, nem hittem volna egy 17 hónaposról. sztem le vagyok maradva, többet tudnak ezek a manók, mint azt gondolnám.

ennek ellenére Bendi is tényleg nagyon óvatos, én is gondoltam már arra, hogy a súlya miatt, de nagyon megfontolt sokszor.

Indi

Kukitémához elfelejtettem még írni, hogy mindig amikor felhúzzuk, bekenjük körömvirág kenőccsel. ezt azért írom, hogy más kisfiús anyukák is tudják az elején a húzogatásnál kenegetni kell, az nagyon jó rá, főleg ha nehezen megy a dolog.

Bog

Petrának nagyon sok gyógypuszi, gyógyuljon meg minél hamarabb, azt kívánom! Cupp

ruz
ruzicsky

Deni :) voltatok fogorvosnál??????

indianyo

Ruz,
akkor te tudod miről beszélek! :wink: És nagy szerencse,h Bendi nem esett le!! B ennyi idősen még a csúszdára sem mert felmászni! Ő is talán kicsit óvatosabb az átlagnál. De ő most is, soványan :wink: is elég megfontolt. Csak akkor veszti eszét, ha a barátja belerángatja vmi marhaságba!!!! :x

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jé, ez egy másik szent imrés topik... akkor bemásolom ide is a kérdésemet :)
---------------------
Sziasztok,

tanácsot véleményt szeretnék kérni (mint itt majdnem mindenki:))

35 éves vagyok, 2és fél éve volt egy abortuszom, mert az akkori párom nem akarta a gyereket, és aztán hamarosan el is váltak útjaink. Most viszont egy éve megismerkedtem valakivel, akivel a korkülönbség ellenére (Ő az ifibb) nagyszerűen érzem magam, fél éve már szorosabban is foglalkozunk egymással, és hát most úgy tűnik van egy kb 6 hetes babszem a hasamban .
Kicsit félünk, én viszont eldöntöttem, hogy most ha akarja az apuka, ha nem , én vállalom a babát. Viszont a kerületi nőgyógyászaton 2 hete csak ultrahanggal néztek meg, mondták, hogy igen van valami, e héten is elküldött, hogy majd 2 hét múlva jöjjek megint, akkor talán elküld valami kromoszómavizsgálatra. Sem leletet a terhességről, sem tanácsot,sem védőnőhöz irányítást nem kaptam, eléggé nemtörődmnek érzem az egész hozzáállást. Nem szeretnék semmi bajt, lehetőleg mindent szeretnék megelőzni és normális terhesség-gondozást szeretnék. Olvastam itt a fórumban, sokan ajánlják a szent imre kórházat, dr bardóczy doktorurat. Persze olvastam ellenvéleméyneket is.
Kérdésem, hogy hol rendel a doktor úr, milyen számon lehet elérni őt? Szeretnék első benyomást a doktor úrról, és sürgősen orvost kellene választanom, olyazt, aki megfelelően kezel(i) a korom okozta esetleges nehézségeket is, valamint megbízható és empatikus. (A 2és fél éve történt terhességmegszakításkor kellőképpen horrorisztikus tapasztalatokat gyűjtöttem, úgyhoyg extra parázós lettem orvosokkal, kórházakkal kapcsolatban)

A segítségeteket kérem ebben, valamint szivesen várok más orvos-ötleteket, elérhetőségeket is ahová fordulhatnék megfelelő ellátásért.
előre is köszönöm!

üdv
ardien
ardien

nézzétek, mit találtam:
Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

szia Ardien,
Bardóczy doki jó választás, de sajnos nagyon sokan vannak nála, ha elvállal, akkor viszont jó kezekben leszel. Most sajnos nincs meg a száma, de ha kell (és nem jön előbb egy Bardóczy-kismama) szivesen előkeresem neked, de sztem az holnapra lesz meg legkorábban!
Addig talán jön ide más is, akik segithetnek. Keresd Kisünt, Lindicitát, Ancsipancsit, ők hozzá járnak!
Sok sikert!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Ardien :)

Sok boldogságot a kis manóhoz :) Én 38 évesen szültem az elsőt és tudom, mennyit piszkálják azembert... ne hagyd magad! Emlékezz: a kromoszómavizsgálat/amniocentézis (ezt édesen genetikai tanácsadásnak becézik, de csak egy tű a pocakba) NEM KÖTELEZŐ!! Csak az AFP kötelező, de nem kell az eredményét komolyan venni - én meg se néztem... A 7. héttől érdemes ultrahangozni, mert akkorra már lehet szívhangot is hallgatni és az oylan jóóóó :) de a laborokat (ellenagyag-vizsgálat, vércsoportmeghatározás, májfunkció, vérdcukor) el kéne végezni mielőbb.

Zsanci :) Én felismerni vélek 3 csemetét, a negyediket nem... de félek, hogy szégyenben maradok, segíts!!! És de jó, hgoy felraktad, már képhiányom volt :)

indianyo

Indi,
szégyen ide, vagy oda, a nagyedik babát én sem ismerem fel!!!! :cry: Pedig én ott voltam aznap...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

zsanci, indianyó :)

Köszi a hozzászólásokat :)
kisün-nek írtam pm.et, de ha Zsanci, te is előkeresed majd egyszercsak azt a telefonszámot vagy elérhetőséget, akkor azt is megköszönném :).

Igen, az időbeliség nekem kicsit furcsa: mármint az, hogy elvileg 6 hetes már tuti vagyok, és a kerületi nőgyógyász majdnemhogy elhajtott, csak nézelődött, de nem mondott semmit.. Arra is én kérdeztem rá, hogy nem kellene-e szednem valamiféle vitamint vagy valami, mert hót fáradékony vagyok, meg émelygős, meg ha eszek-ha nem eszek hányingerem van, meg délutánonként a munkahelyemen majd' elájulok .... (hiába, nem vagyok már 20 éves :) ), erre is csak legyintett, hogy "de szedjek bármit, amit lehet kapni ".... :(
Szóval minél előbb normális kezekben és odafigyelő ellátásban szeretnék lenni.

Ja igen: és azt nem tudjátok, hogy mikortól írhat ki táppénzre doki? (és melyik doki?) A melóhelyemen átszervezés folyik épp, ha megtudják, hogy terhes vagyok, akkor rövid úton és átszervezési indokkal azonnal kitesznek szerintem, ezt megelőzendő, meg a mostani rosszulléteim alapján szeretnék minél hamarabb nyugodtan lenni, sétálni, meg felkészülni stresszmentesen az új jövevényre. Elég lesz nekem a családom rosszallása, meg úgy általában majd az ami körülvesz/vehet egy ilyen furcsa helyzetben.( apuka sokkal fiatalabb, és nem tudom a kezdeti kezemfogása mennyire változik majd az idők során...)

üdv
ardien
ardien

babák a képen:
Réka, Eszti, Isti, Vince - Blaye kisfia :D a 2004. decemberi születésűek, sőt, Eszti és Vince egy napon, Isti meg másnapos :D
jaj, ettől a képtől megint tök lámpalázas lettem, hogy "nemsokára" megint lesz egy ilyen kis pufók krumplim, egy szuszmákoló kisbébim, akit még nem az érdekel, hogy rombolja porig a lakást :D

Zsanci, köszi a képet!!! :D

Moose, de jó, hogy jössz, annyit gondoltam Rád! hiányzol :)

Deni, mi lett Bálint fogával? :(

Johi, Fanninak jobbulást, olyan szörnyű, amikor ezek a drága picik betegek! :cry:

Ardien, szia! jó helyre jöttél :D Bardóczy szuper doki, de valóban sok páciense van, 1,5 hónapos az előjegyzés hozzá... van még egy fiatal, és nagyon szuper doki, aki egyébként Bardóczyt helyettesíti a szabija alatt, ő Bálint Balázs, és hozzá is többen járnak innen a topikból, sok jót hallottam már róla.
és gratula a pocakhoz :D

votiv 8)
votiv

Óh, a decemberi Négyes Ikrek! :D Jobbról-balra: Blaye Vincéje, Istipók, Eszti, és Réka (aki illetlenül felhúzta a szoknyáját. :D )

Lányok, nem semmi kispasijaitok vannak! :lol:

Ma délelőtt én is beszálltam a legrosszabb anya versenyébe. Vasaláshoz készültünk, mikor Réka a már forró vasalóhoz hozzáért. :roll: Erre megijedtem, ő is, vittem ki a fürdőszobába a hideg víz alá, aztán körömvirág kenőccsel bekentem az ujját. Este fürdés előtt néztem az ujját, sehol semmi. :shock: Alighanem nem a forró részhez ért hozzá. :wink:

Fanninak jobbulást!
zanza

Ardien, táppénzre a házidoki ír ki, ha jól tudom. és ha van bármilyen indok, akármikor kiírhat.

terhesvitamint mindenképp szedjél, a patikákban vény nélkül kapható, elevit, pregnavit, vagy más néven. megelőzi a fejlődési rendellenességek nagy részét, és legalább nem tőled veszi el a baba, amire szüksége van :)
hányingerre szintén patikában vény nélkül adnak Cocculine nevű homeopátiás hányingercsillapítót, amit szopogatni kell. meg vannak még praktikák, savanyú cukorka, hideg víz ivása kortyokban stb.
de ne aggódj, el fog múlni hamarosan! :)
én iszonyú tengeribeteg voltam az első pocakkal, de a 9-10. hétre elmúlt :D

én is átéltem, amit Te, hogy "nem vettek komolyan", már 12 hetes voltam, mikor kiskönyvet kaptam, de sajna ez a hozzáállás általános, mert ugye a 12. hétig "bármi" lehet...

votiv 8)
votiv

Ardien :) Azrét a fáradékonyság maitt ne ijedj meg, ez hormonális, az elején ilyen leszel, aztán majd ez megszűnik ám :) Én Indiában kezdtem a várandósságot, ott alapból egy B-vitamin komplexet etettek velem a rosszullétekre - bár sose volt olyanom, de ártani nem ártott... folsavat azonnal kezdj el szedni, az nagyon fontos az első félidőben a többi vitamint meg a szervezeted úgyis megérzi - nagyon okos ám! én állandóan marhahúst és májat akartam enni - persze, mert vérszegény voltam nagyon... És ha a trópusokon járnál, papaját szigorúan tilos tenni terhesség alatt! Na jó, ez utóbbit csak úgy ismertterjesztás céljából :lol:

Vica nagyon dicsérte Holba doktorbácsit :)

Akkor a jobboldali baba vince - de jó lenne őket is látni már...

Holnap Másáéknál babázunk - remélhetőleg Deni is jön, ha Bálint fogacskája rendben - kíváncsi vagyok, hogy viselik majd a fiúk villámkezű Orsi szeretgetését :lol:

Szép jó éjszakát!

Katinak pedig holnap boldog születésnapot!!!!

indianyo

Oh, de édes babák :D és majdnem ötös-ikrek lettek :D csak B ráhuzott még pár napot, mert az uj esztendöben akart születni :)

Deni,
fogorvos???

Mi végül hugommal árkádoltunk, pénztárcám bánta. ha sikerül, teszek fel képet az ujdonsült micimacirol, ahogy B itthon bepelenkázza :D

Vitamin: én nem nagyon szedtem, inkább sok gyümölcs-zöldség, meg amit megkivántam. Ebben a dokim is megerösitett.

KépKép
fibi

Indi, ha én folyton fagylaltot akarok enni, az mit jelent? :lol:

Zanza, mázli, hogy Réka nem a forrót fogta meg! :shock: én elő se vehetem a vasalót, ha Isti a környéken... most már Te sem...

de ma egész nap kímélő üzemmódban futott, és többször megsimogatott :D olvadoztam :D

kidőlök, alig látok a dáthától :x
Votiv, 9+2 :D

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: