A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Mj,
[url=http://wwwindex.nlm.nih.gov/cgi/htsearch?words=arrythmia%2B&config=medplus%5Ffuzzy&method=and&format=builtin%2Dshort&restrict=&search_type=All%2BMEDLINEplus" TARGET="_top]http://wwwindex.nlm.nih.gov/cgi/htsearch?words=arrythmia+&config=medplus%5Ffuzzy&method=and&format=builtin%2Dshort&restrict=&search_type=All+MEDLINEplus[/url] Ezt az angol oldalt talaltam, bar konkretan a ti esetetekre nem fogsz talalni anyagot, de az arrythmiarol biztos. Keress ra a TORCH-ra is...az tulajdonkeppen 'csak' egy vervetel, de ez nyilvan magzatnal egy kicsit bonyolultabb! Virusokat, antitesteket keresnek vele, azt hiszem!
Remelem mielobb megtalaljak az arrythmia okat, kezelik, es a babad mar egeszsegesen johet vilagra!

Lanyok, mi van velem? Alszom ket es fel orat, es ezutan sem tudok eletet verni magamba, a mosogatorongy hozzam kepest....Deli egy oraig le kell tennem Gyurit aludni, kulonben en alszom el elobb akar allva, ulve, barhogy! Es aztan haromig, ha beken hagynak, huzom a lobort! Es meg mindig faradt vagyok! A 'biztonsag' kedveert bekaptam egy szem Aktivalt, hatha segit!

Sasha, nem maradtal le semmirol, hogy nem jarhatsz szoliba! Annyit beszelnek mar a napsugarzas borrakot okozo hatasarol, eljon majd az ido, amikor a sapadt bor lesz a divat!

Zsuzsi
19+2
zsuzsi74

Timici,
Te is Nyiros voltal? En is a 20.hetig,fura hogy mindeketten ugyanott kotottunk ki: ))))
Ott tenyleg nem lehet veled a baba sot napkozben is csak 3.naptol de a kkor mar minek ha 4.-en hazaengednek .

Mj,
Igaza van a lanyoknak,lenyeg hogyeszrevettek es figyelik.Es ha mar nem tetszik neki odabent meginditjak a szulest.
Egyebkent ez nem tul nagy problema ,lehet rajta segiteni,a nagymamnak is van es kitunoen van.

Gomboc,
Azert csak lassan a munkaval.Nem kell tulzasba vinni.Persze tudom ezt a fonokodnek mondjam!!!

Erika,
Tenyleg ismered Minyut ??Hu milyen kicsi a vilag!!!

Pocok,
Remelem hazaertetek es szert tettel az R beture.

Kataa
34+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

A TORCH vérvételkor az alábbiakat nézik:
TO= toxoplazma (amit a macsekok terjesztenek)
R= rubeola (rózsahimlõ)
C= na ezt pontosan nem tudom, a vérvételt végzõ nõvérke is csak annyit mondott, hogy egy egyszerû vírus, amit általában mindenki megkap
H= herpes
Szóval a lényeg az, hogy megnézik átestél e már ezeken a betegségeken, és próbálják megállapítani, hogy mikor.

Moxi 31+6
(úgy szeretnék már egy kicsit hason aludni, és csak min. 2 óránként pisilni)
moxi

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a tapasztalata a 23-24. hét táján a keményedésrõl. Ugyanis nagyon be vagyok ijedve, mert az éjjel arra ébredtem, hogy kõkemény a hasam.
Igaz a hátamon feküdtem, meg pisilnem is kellett, meg front is van. Utána jobb lett de azóta megint volt keményedés.
De ma jött a védõnéni, és azt mondta, hogy ne nagyon játszak ilyennel, mert egyik terhesének is ilyen idõsen ment
el, de õ ikerterhes volt.
Viszont a könyvekben azt írják, hony ilyenkor már természetesek a keményedések.
A dokinál egy hete voltam, õ azt mondta, hogy szedjek Magne B6-ot, meg NoSpat. És csak pénteken tudom elérni, addig nyaral.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy péntekig aggódjam agyon magam, vagy másnak is volt ilyen gondja??

Ezt jól megkutyultam!
Elõre is köszi a válaszokat!!
Heni 23+3
heni1979

Timici!Kép
Brokkoli!Kép
Köszönöm szépen az infókat Kistext ügyben! Kábé két hete vettem egy ágynemûhuzatnak való bébikreppet a körúton, és 790 forint volt métere, (de persze volt olyan üzlet, ahol szintén Kistextes anyagokat adtak 1290-ért!Kép) Szóval legközelebb ha varrhatnékom támad, ráveszem a kispapát, hogy vigyen el. (Kiráz a hideg is, ha a BKV-ra gondolok...)

Móni!Kép
Veled vagyok, drukkolok! Küldök egy kis pozitív energiát+optimizmust! Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+

iancsa
35+3

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok,

Heni,ne aggodj agyon magad, hanem kezd el magnesiumot szedni. Nekem is kemenyedik sajna mar a 16.hettol, igy Pharmavith magnesiumon pezsgotablettat "szedek" napi 3szor. A lanyok itt szednek MagnesiCitricit is, az por alakban kaphato es vizben kell oldani. Don't panik, sok pihi, magnesium es minden OK lesz.

Brokkoli,
koszi az uj infot ar es nyitvatartas ugyben. Nem meg nem vettem meg az anyagot a fuggony+baldahinhoz, de tervezem, hogy majd megyek, ha mar nem kell ennyit pihennem es vege a szobafogsagnak es akkor tuti, hogy oda megyek.Kép

Kataa,
hat ez jo, hogy Te is onnan es Te is a SOTE-ra.
De a SOTE-val elegedettek vagyunk, nem igaz?Kép

Most megyek, mert segitek apanak fozni.Kép
Pussza,
Timici
20+5
timici

Sasha
Akkor még nem tudtam hogy már csak 1 hét van hátra, de így utólag kiderült. Kép Kép
Nekem is lejjebb ment a hasam kb a 37. hét környékén és én sem vettem észre, hanem anyukám és az ismerõsök mondták. Én csak annyit éreztem hogy sokkal könnyebben viselem, de ez látszott is mert csináltam mindent, ablakpucolás, takarítás. Pedig én is azt hittem hogy számomra nagyon látványosan fog lemenni a poci. Úgyhogy az hogy te nem veszed észre még nem jelenti azt hogy nem ment le. Kép
Amúgy én nem is bánom hogy Levi nem maradt bent a 40. hétig. 37. hetesen én már beszéltem vele hogy most már bujjon ki onnan mert várom már nagyon a találkozást. Szófogadó gyerek, csak most ne lenne annyira nyûgõs. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Hát Én most látogattam el ide elõszõr, de nagyon tetszik...
Én most vagyok a 16. hétben.
Jövõ héten kell menni afp-re, remélem minden rendben lesz.
Jár valaki a János korházba?
Lenne egy anyagias kérdésem nekem a doki azt mondta 50-80e között számoljak, nyugtassatok meg, hogy ez a "normális" árfolyam....
Légyszi írjatok, hogy mire kell odafigyelni, meg mindenféle jó, és praktikus tanácsokat.
A múltkori vérvizsgálaton a trombocita 132 volt a normális 150-210 van, mit jelent ez az érték?
Mi nem mûködik úgy ahogy kell?
Nektek nincs ruha gondotok? A kis "vékony" 70 cm derakam sajna már a múlté, pedig egy dekét se híztam, csak átalakultam,
alig lehet találni Pesten kismamaruha boltot, ebben is a segítségeteket kérném.

Elõre is köszönöm

Manó
Névtelen

Helló!

Heni!

Ne aggódj, és remélem nem foglak megijeszteni, de nekem is elég durván keményedett a pocakom ua idõsen! Sajna nekem a méhszáj rövidülését eredményezte, ami miatt majdnem 1 hónapig szigoru pihi és 2 hetente kontroll a 36. hétig! (mivel most már CTG van hetente) Nekem Magnesii Citricit irtak fel por alakban, de mivel iszonyuan pocsék az ize ezért önszántamból ugyanazt a "márkát" vettem 500 mg-os tablettában. Egyébként vény nélökül kapható és 110 forint. Nem nagy összegKép Segitett nekem is és másoknak is, a 28. hét óta szinte nem is keményedik ami azért elég jó nem? Most már keményedhet és már nem is szedem a 35. hét óta, hiszen a magnézium alapvetõen izomlazitó hatású, lazitja a méh izomzatát amitõl az nem fog összehúzodni. De igy a végén már éppen az a lényeg, hiszen az segiti a babát kinyomni! Szóval ajánlom figyelmedbe a sok pihit, nem ugra-bugra, és magnézium. Max mennyiség napi 3x2! Nekem a durva keményedésre kellett napi 3x1. Szóval tényleg hatásos, és tényleg nem játék a keményedés! Vigyi magadra és pihikézz!!!!!

Forti!

De jó lenne, ha már csak 1 hetem lenne! Bár a CTG-n az aszisztens is úgy búcsúzott el, hogy ha nem szül meg akkor jõvõ héten szerdán 15-korKépKépKép

puszi
sasha
37+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Mj,
hát ez nem túl jó, de lényeg, hogy már tudják, mi a helyzet, és így biztos rögtön lépnek, ha bármi baj van. A TORCH-ból a C betû a citomegalovírust jelöli.

Ma voltunk dokinál, Kiscsaj még mindíg kiscsaj, és remekül vanKép. Kisebb, mint a kora szerint lenni "kellene", de arányosan, ugyanannyi a különbség, mint a múltkor. Úgyhogy nem is aggódom, mert ezek szerint nem fejlõdési elmaradás van, szimplán csak kisebb. De hát egy lánynál ez normális, ugye? Aztán az is lehet, hogy a végén belehúz, és 4 kilós leszKép.
pusz
Zulu
27+6

Kép

Kép

Kép
zulu

sasha!

Köszi a jótanácsot! A Magne B6-t szedem 3x1-et. Lehet hogy pszichés gond van inkább, ugyanis mint mondtam, két ismerõsömnek is volt vetélése hasonló idõben az utóbbi idõben. És ez az igazán aggasztó.
Azt gondolom Te is tudod, hogy egy kétéves örökmozgó mellett milyen " könnyû" pihenni.De a dokim is azzal bíztat, hogy nekem ez a másodikt terhességem, és az elsõ is problémamentes volt. DE azért a magnéziumot szorgalmasan eszem, és megpróbálok nem odafigyelni annyit magamra, meg a bennem mocorgó kislányra

Heni
heni1979

Heni!

Mióta szeded a Magne B6-ot?
Abban elvileg kevesebb a magnézium... ha tovább keményedik akkor, ha gondolod szedheted, azt amit nekem is adtak...Kép Nem ártalmas, hiszen "csak" vitamin, de mégis fenyegetõ vetélésnél azzal (is) tömik a kismamát. Tehát tényleg van benne valamiKép remélem hamar elmulik!

sasha

Kép
sasha

Olvastam amit a jogainkról írtatok, és nem tudom, hogy a Szabadszállási Kórházban hogy tehetik meg, hogy csak 3 óránként szopni viszik be a kisbabákat.
vica68

ManóKép,
én is kb.50 ezertõl a csillagos égig hallottam árakat. Már tavaly is 50 ezreket adogattak az ismerõseim a dokinak, sõt az egyik rá is kérdezett, és nem volt alacsonyabb az összeg.

Lányok,
hányadik héttõl nézik a CTG-t? Kell még vajon vérvételre mennem?

Brokkoli
29
brokkoli

Manó!
A trombocita szint alacsonysága véralvadási problémákat jelent. Gyógyszeres kezeléssel helyre tudják hozni, jobban mondva fel tudják tornászni az értéket. De nagyon oda kell figyelni.

Brokkoli

A 36. héttõl van CTG, és akkor van vérvétel is.
Moxi 32
moxi

Sziasztok Kismamik!

Már elég rég jelentkeztem, de próbálok egy héten 1x jelentkezni nálatok.
Tegnap voltam szülés felkészítõ tanfolyamon a Schöfi-ben, nagyon jó volt, élveztem. Eddig sem féltem a szüléstõl, de most még kevésbé.
Ma meg megyek kismamitornára!
Brokkoli, te nem a Schöfi-be akarsz járni tornázni (már csak azért kérdezem, mert tudom, hogy oda jársz dokihoz)??

Tegnap egy kicsit megijedtem délután, mert valami furcsa görcs volt a hasamban, de nem a méhem volt, mintha beszorult volna a levegõ, de alig bírtam levegõt venni, úgy fájt. Most meg úgy érzem nyúlnak a szalagjaim.
Egyébként eddig semmi problémám nem volt.

Elég rosszat álmodtam ma reggel, amikor felriadtam úgy zakatolt a szivem, hogy a kicsi is elkezdett rugkapálni egybõl!

Puszi mindenkinek!
Hóvirág
hóvirág

Sziasztok Pocakosok! Kép

Új képek vannak a képtárban Ilke Lilijérõl, Conti Bettijérõl és az én Dórimról!

[url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamak[/url]

Sasha!
Te jó ég, lassan babázol... Kép
Nagyon várunk az "elsõ napokba.."
Szorítok Neked, hogy minden könnyû és gyors legyen.
Ugye a mobilszámom megvan még???? Ez nem célzás akart lenni!!! KépKépKép

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Hellloooo Kép

Képzeljétek, tegnap Lázár Ervint olvastam a Gumimacinak és egy tök nagyot ugrott közben Kép meg idönként napközben is érzem, és még kevésbé tudok a munkára figyelni Kép

Mano Kép
én is labdahasú vagyok. A Köbányai Bazár nevü piacon (Maglódi út, a Sibrik Miklós út magasságában) vettem 2 db gumis derekú nadrágot, egy M-eset és egy L-eset, egyelöre még az M-es rámjön simán. Téli cuccot még nem mertem venni, mert nem tudom, mekkora leszek Kép Ja, és vettem egy kicsit sztreccses anyagú kötényruhát és egy "jogging" alsót, ami szintén gumis, de bö derekú, és madzag is van belehúzva, úgyhogy ha már szük, a gumit ki lehet húzni és marad csak a madzag, ez olyan otthonkaféle Kép Meg van egy régi nacim, ami még rámjön. A blúzaim elég bövek. Ezekkel tán kihúzom az öszt, aztán majd meglátjuk. Az egész összesen 7000 Ft volt, ami annyi, mint egy olcsóbb kismamanaci. Igaz, nem állitható a derék, de egyelöre még nem is kell szerintem, arra ráérünk még Kép

Úgyhogy esetleg ezt próbáld meg, de a lányok biztosan tudnak igazi kismamboltokat is ajánlani Kép
kangi

Bocs, némi info:

Pussz
Kangi
16+6
kangi

Sziasztok Lányok!

Szeretném kérdezni Tõletek, hogy ha én a 22. héten járok, minden nap éreznem kéne a baba mozgását a pocakomban? Kicsit megijedtem, mert mióta elõször éreztem a mocorgását, minden nap tudtam róla, de tegnap egész nap meg sem mozdult.

Légyszi írjatok!!!

Puszi mindenkinek:

Ági
22+5
Névtelen

Sziasztok Lányok,

Manó,

Nekem kismamaruha-ügyileg a méretem miatt vannak gondok, ugyanis kis-kismama Képvagyok (156 cm vagyok, és most 53 kg). De nagynehezen sikerült találnom egy boltot, ahol még én is tudtam venni nadrágot. S-es méretet, és azt is a legkisebbre állítom. A kertésznadrágot meg ugyanott megrendeltem. Az áruk: a sima naci (vastag) 4000+, a kertésznaci közel 10000 Ft volt. Egyébként az Árkádban vettem a Babaházban (alsó szinten a szökõkútnál), de az Europarkban is van boltjuk.

Keményedés...Lányok, én hetente-kéthetente egyszer-kétszer keményedek, amit mondtam is a dokinak, de nem írt fel semmit, sõt azt mondta, hogy erre nem is kell szednem semmit. Szerintetek is ez a helyzet? Tudom, hogy mások sokkal többször keményednek, de hátha van valaki, aki szintén csak ilyen ritkán...

Még egy utsó kérdés: Mint említettem, voltunk szülésfelkészítön a Kispapival, viszont hiányoltam, hogy semmi videofilmet nem vetítettek le, csak beszélgetés volt. Ugye azért majd beengedik a szülésre? (a toábbi programban csak a születés utáni dolgokkal foglalkozunk)

gömb (25+6)
gombolyu

Ági,

Nekem nemrég még elõfordult néha, hogy annyira elmerültem a munkában, hogy nem vettem észre, hogy mocorog, aztán meg este bepánikoltam, hogy nem is mozgott egész nap. Úgyhogy ne rémülj meg. Még annyira gyengén érzed, hogy lehet, hogy észre sem veszed a mocorgását, ha mást csinálsz.

gömb (25+6)
gombolyu

Lányok!
>>Antibakteriális bigyók<<
Én ilyeneket soha nem használok, nem tartom értelmesnek elpusztítani a normál rendeltetésü bakikat. Mégis fontolgatom, hogy vegyek-e egy flakon akármit: valaki írta régen, hogy nagyon ajánlja, ö a kórházban hideg vízbe tett ilyet és azzal locsolgatta vagy törölgette a gátsebet, ami nagyon jót tett. Mi a véleményetek???
Miszike! TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK az "allergia-kosz" fejtegetéseddel. Ahogy mondod: arany középút, semmit sem szabad eltúlozni!!!

Nem találom, hogy kinek a profiljában láttam, hogy vizslája van? Vizslarajongó és -tartó vagyok, bár nekünk itt kint nincs ebünk, csak az anyuéknál PestenKép, úgyhogy a "tartó" már túlzás is sajna.

MJ Móni!
Tényleg nem jó a hír, ami viszont jól hangzik, az az "átmeneti" szó a szívritmuszavar elött. Én nem tudtam, hogy ilyen létezik, de nagy általánosságban nem tünik ismeretlen fogalomnak. Nagyon jó, hogy idejében észrevették, így odafigyelnek és azonnal be tudnak avatkozni, ha kell. Néha annyira örülök, hogy most várunk babát és nem 30 éve! Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen és ne kelljen számolni semmivel a plussz vizsgálatokon kívül! Egészséges babucit és nyugodt napokat!!!

Sasha!
Akkor inkább valami olyanra emlékszem, amikor átvetted a táblátKép? Hát biza nagyon elszaladt az idö és ki tudja mennyit hagy még GabiKép? Nem rossz szöveg a CTG-s asszisztenstöl, hogy "ha nem szül meg akkor..."KépKépKép

Orsoly!
Én a Mammut2-ben voltam. Nam tudom, vannak-e szombaton. Kb. 1/2 órás vizsgálat volt, végig felvették és 6 vagy 7 képet nyomtattak ki (úgy 8x6 cm). 10.000 Ft.

Krisszike!
Az én dokim azt ajánlotta, hogy egyek inkább kiegyensúlyozottan, jobb a vitaminfelvétel a rendes kajákból. Idézem: "bár, ha mindenképpen gazdagítani akarja a patikát..." (Nos, én azért csak gazdagítom...) Folsavat persze szedetett velem.

Kataa!
Az uh-n a doki látta, hogy csuklik a kicsi és közölte, hogy az nagyon jó, mert attól is erösödik, mint a "tornagyakorlataitól". Én ezt hajlamos voltam elhinni.Kép

Timici!
Miért félsz töle, hogy ANNYIRA korán jön a pici? Próbáld meg elképzelni, hogy sokáig bent marad, akkor nagyobb eséllyel úgy is lesz.Kép (Én is épp ezen vagyok.)
A "korongozás+tudsz" azért egy kicsit túlzásKép! Szóval mind tetszik amiket felsoroltál, kivéve amihez tü, cérna, fonál kell.Kép (Persze az eredmény tetszik, csak nekem ne kelljen bíbelödnöm vele!)

Moxi!
Azt hiszem, képregénybe illöen megoszlik a véleményetek anyósoddal a gyereknevelés területénKépKépKép. Ugye azért nem lesznek konfliktusok?

Csipkebogyó
33+0
csipkebogyó

Sziasztok!

Képzeljétek, vettem terhestorna kazit, és ki is próbáltam tegnap. Melegen tudom ajánlani mindenkinek, aki otthon (is) szeretne tornázni. Jókat kuncogtam a "tréner" beszólásain, és nagyon jól esett a mozgás annyi idõ után. A címe Terhességi torna, az Árkád-Média Markt-ban találtam.

Pusz
Miszike
18+4
miszike

SashaKép
ez jo szöveg volt az asszitenstöl lehet hogy igaza lesz Kép ez nagyon izgi már neked sincs sok hátra és várunk át majd a másik Topicba Kép

Puszant Csics és Petike Kép
csics

MJMoni,
a bátyám kisebbik fiának is ilyen gondjai voltak, de mostanra már teljesen kinötte Kép ne aggódj!!!

Gömb,
köszi az infot, majd én is benézek a Babaházba (pont két napja jártam arra, de sebaj Kép)

Dolgozni kéne ... Lányok, van valami ötletetek, hogyan motiválhatnám magam munkavégzésre? Mert ha igy megy tovább, rémes károkat fogok okozni a cégnek Kép

Pussz
Kangi
16+6
kangi

Sziasztok Kismamik,

Borzasztó éjszakám volt, egész éjjel forgolódtam, tök hülyeségeket álmodtam és reggel faradtam és fájó pocakkal ébredtem. Most már kicsit jobb.

Tegnap ismét a szokásos program zajlott le. Egész nap fekvés, pihenés, ülés, néha elslattyogtam a konyháig, és vissza, mégis 9re már annyira bekeményedett a hasam, hogy sehogy se volt jó, pedig nyomatom a Mg-ot.Nem értem.Kép

Csipkebogyó,
azért félek, mert már a 16.hét óta állandóan keményedik a pocakom, hiába szedem a Mg-ot és vagyok szobafogságban, ill. a méhlepény mélyen fekszik. Majd 17-én megyek újra UH-ra és nagyon remélem, hogy már nem lesz annyira mélyen.

Egyébként, ha egy kicsit is mászkálnom kell, pl. szombaton beiratkozás a fõsulin, akkor az nagyon megvisel. Kb az út felénél már úgy érzem, hogy kész nem birok tovább menni, aztán egy kicsit jobb, majd rosszabb, végül megint jobb és mikor hazaérek mégis úgy érzem, mintha a Hármashatár hegyet másztam volna meg.Kép Kép Fõleg a buszozás visel meg nagyon, viszont tõlünk a városba csak busszal lehet menni, onnan meg metro vagy villamos. Volt egy villamos is ami innen indult a Mexikói útig, de egyrészt annyira rázott, hogy rosszabb volt a busznál a másik, hogy kb.1hete felbontották a sineket.
Persze szugerálom én a Picurt, hogy maradjon bennt sokáig, és nagyon remélem, hogy szófogadó gyerek.Kép

Most, hogy jön a kissé hüvösebb idõ, nem igen van mit felvennem. A pocakom már most 107cm körbe(baba elött a derekam kb.85cm volt), így szinte semmilyen melegebb nadrágom nem jön már rám, úgyhogy lassan itt az idõ, hogy nekilássak a varrásnak, mert különben befagyok.

Szerintetek milyen gatyó praktikus télre kismamáknak?ekintve, hogy a baby, ha végig marad januári lesz, így tutira kell néhány gatyó addig.Kép

Csipkebogyó,
meg tudnád adni a Mamut 2-ös UH elérhetõségét, cím, telefon.
Ugyanis mi eddig a Praxisba jártunk, de szeptembertõl elég hülye nyitvatartásuk lesz (h-p 8-15.00, szomb.zárva) és így nem nagyon tudunk úgy menni, hogy a kispapa is lássa élesben, mrápedig nekem ez fontos, hogy nem csak a kazit látja, mivel ott sokkal jobb a minõsége a képnek a monitoron. Elõre is köszi.Kép

Ági,
én azt szoktam csinálni, ha nem érzem a Picurt, hogy kicsit eljátszom a pocakkal. Simi itt, simi ott és mindjárt megmutatja, hogy hol is iagaziból.Kép Próbáld ki, de egyébként a könyvek azt írják, hogy ilyenkor akár 20-22 órán ét is pihennek, és lehet, hogy pont akkor mozgott, mikor Te aludtál.Kép

Most megyek pihenni, majd még benézek.
Pusssza,
Timici
20+6
timici

Sziasztok Lányok!

Miszike!

Nem tudom, hogy számolják az orvosok/védõnõk, mert úgy tûnik nem egyformán. Nekem Május 10-tõl számolták ki (neked mikortól számolják?), és a védõnõ írta be a füzetembe. Lehet elírta, mert a címoldalon található kalkulátor szerint pedig február 14-én (Valentin nap Kép ) lenne a születésnap. A kazetta nekem nagyon jó ötlet, rávetem magam én is a boltba. Ezelõtt nagyon sokat sportoltam, és már nagyon hiányzik a rendszeres mozgás, de nem tudom, mit szabad és mit nem.

myssnia 18
myssnia
Budapest XI. kerület

Miszike és mindenki!

Itt is találtam egy kalkulátort, ami többféleképpen is tud számolni. Lehet az utolsó periódustól, lehet a fogamzás napjától. És figyelembe veszi a ciklusod napjait is.

[url=http://www.ivillage.co.uk/pregnancyandbaby/tools/calendar/" TARGET="_top]http://www.ivillage.co.uk/pregnancyandbaby/tools/calendar/[/url]
myssnia
Budapest XI. kerület

Hali!

Csak csodálkozom, hogy ma reggel óta mennyit irtatokKép
Éjjel megint éjfél után sikerült ágyba kerülnöm, és 00:58 perckor elkezdett erõsen mensisen görcsölni a hasimKép Kb 4 percig tette ezt és utána elaludtam. Reggel meg 6:46-ig fel sem ébredtem! Aztán csodálkoztam, hogy mennyire fáj a hasam és alig birtam pisilni annyi ideig tartottam vissza. Utána visszafeküdtem és megint elkezdett görcsölni a hasam ugyanúgy, de megint elaludtamKép Hát ennyi történt tegnap óta. Ja és a pocakom leszáltKép Már 3-an mondták, hát elhiszem nekikKép Bár én nem vettem észre...

Kata007!

Szörnyen restellem, de nem találomKép Felirtam valahová a számodat Sheila-éval együtt, mert törölnöm kellett az emilekbõl és most itt kerestem, de nincs! Ha elküldöd a célzás találni fogKép

Kangi!

Én is a Kõbánya Bazárban vásároltam nacikat magamnak. Most is azokban járok. Gumis a dereka, megkötõje is van és oldalt a lábán két fehér csík van. Persze nem M és L méret, hanem jóval nagyobbKép

Ági!

Ma léci próbálj jobban figyelni a mocorgásokra, mert tényleg elõfordul, hogy ha el vagy foglalva akkor észre sem veszed! Viszont ha ma sem érzed akkor a biztonság kedvéért hivd fel a dokidat és nézze meg, hogy jól van e a baba. De mielõtt teljesen bepánikolnál megkérdezném, hogy mióta érzed a babádat? Ja a doki meg azért van, ha a kismama megijed akkor megnyugtassa!!!

Gömb!

Keményedést minden kismama érez. Semmi gond nincs a heti 1-2 alkalommal, csak a méhed gyakorol a szülésre. Ugye a szülés alatt a méhed összepréselõdik (amit most keményedésnek érzel) és ezzel segit neked a világra tolni a babát. Ezért is mondják a már anyukák, milyen nehéz a tolófájásokat visszatartani, mert a méhednek nem tudsz parancsolni olyankor és az bizony kegyetlenül préseli kifele a gyereket. Szoval az 1-2 alkalmom normális, de ha napi több keményedés fõleg, ha meghaladja a 10-et akkor van a "baj". Akkor kell a magnézium.

Csipkebogyó!

Félreértés ne essék, de a nyilt sebek fertõtlenitése és az ép bõrfelületekkel érintkezõ dolgok fertõtlenitése kicsit más tészta!!! Ha a nyilt sebet, (nem egy horzsolást) nem mosol le akár szappanos vizzel az elgennyesedik, ezáltal lassitja a gyógyulást. Mint amikor elestem és a bal térdemen jó nagy felületen lejött a bõr, ömlött a vér és én nem megfelelõen láttam el, ezért az begennyesedett és 3x olyan hosszú ideig gyógyult mint a kezemen lévõ seb, mert az rögtön megmostam szappanos vizzel... Szóval "csak" ennyi a külömbség. De ha Te szeretnél sokáig gátsebet ami állitólag nem kellemes és a "szerencsére" bizod.... Az is be fog gyógyulni és a gennyet a szervezeted termeli és dolgozik is ez azt jelenti, hiszen löki kifele a szennyezõdést, de igy sokkat tovább tart. Szóval nálam az arany középút nem a nagy sebek nem lefertõtlenitését jelenti. Fõleg olyan helyen ami iszonyuan könnyen el tud fertõzõdni, hiszen a vizelettel a szervezet nem csak a hasznos bacikat üriti, hanem a szennyet is. Ha már csak belegondolsz, hogy a hüvelyben a streptococcus baktérium is megél minden probléma nélkül és észre sem veszed... vajon mik lehetnek még ott?
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de kivánom mindenkinek, hogy ha már gátsebe lesz azon jó gyorsan essen túl, mert biztosan nem kellemesKépKép

Csics!

Köszi! Megyek ne féljetekKépKépKép Csak Gabi jönne már, igaz még 1 hetet birjon ki, mert kell kérnem az orvostól valami papirt ami kell az apaságihoz. Merthogy nem vagyunk összeházasodva és ha nincs meg az a papir automatice az én vezetéknevemet kapná... Szóval még egy hét és jöhetKép Aztán meg majd megyekKép
Tudod-e hogy mit hiányoltam? Mikor a táblázatot csak du. raktam fel hiányoltam, hogy hiányolodKépKépKép

na puszi mindenkinek
sasha
37+1

Kép
sasha

Sasha!

Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Timici!

Ez nagyon nem jó, hogy igy keményedsz!Kép Ennyi pihi mellett nem lenne szabad! Milyen magnéziumot és mennyit szedsz és mióta? Dokinak feltétlen mond el, hogy egész napi pihi után egy kis sétától kõdarab lesz a pocid...! Ha megengeded akkor tennék egy javaslatot! Csak pisilni kelj fel!!! Mindent ami fontos készittesd oda a pároddal az ágy mellé és az evést is ha lehet ágyba kapjad! Kép Jól megfogalmaztam mi?Kép

sasha

Kép
sasha

Kata007!

Ez igen!Kép Nagyon gyors voltálKép Meg is kaptam köszi!
sasha

Kép
sasha

Pocok,

Igen, jatszottam a Hiltonban is, de nem minden nap en voltam, ugyhogy nem biztos, hogy engem lattal.

pusz
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Sasha!
Ha megcsináltattátok az apasági nyilatkozatot, majd leírod, hogy mi volt? Mi kellett hozzá, ilyesmi? Mert mi is ebben a cipõben járunk, de mivel úgy tudom, hogy ez a papír sem lehet egy hónapnál régebbi, amikor visszük, ezért még nem csináltattuk meg. És azon kívül, hogy kell egy orvosi igazolás(azt már kértem, csak ráírta a doki, hogy hány hetes terhes vagyok és a szülés várható idõpontját)de hogy más dokumentum kell-e az apaságihoz, azt még nem tudom.
Képzeljétek, tegnap voltuk "önszorgalomból" UH-n, igaz, csak 2D-n, de ez is fel lett véve videóra. Olyan kis husi Ádi! Annyira édes volt, tök nagyokat ásított, biztos azért mert elõzõ éjszaka végig ugrincáltKép És nagy! 2114g! És még van hátra 9 hetünk! Mondta is a szonográfus csaj, hogy ne is várjak 3 kilós babát, mert biztos lesz 4kiló. Ha a testének a többi mért kis centiét nem néznék, csak a súlyt, akkor 2 héttel idõsebbnek mondanák. Pedig a párom is csak 3100g-mal, én 3200-zal születtem. Lehet hogy van abban valami, hogy az Elevit nagy babát "csinál"? Lehet, hogy nem kellene már naponta szednem? Szerintetek??? Ja, és kaptunk egy képet is a kis pufi pofijáról, amint éppen ásítKép Annyira tetszik! Már most teljesen odavagyok a kisfiamértKép

Szép napot mindenkinek!

Betti
31+2

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok,

Hu nekem is szornyu rossz ejszakam volt.Arra ebredte mugy 4-kor hosz iszonuan faj a csipom mindket oldalon.biztos az oldaltfekvesnel ranehezedek en +a baba.Szoval felkeltem jottem mentem aztan 1 ora mulva nagy nehezen visszaaludtam.Reggel is fajt de mar elmult biztos a mozgastol.Szoval ez vot az elso ejszakam ami igazan ~terhes~volt.

Timici,
Hat igen eddig minden Ok.Remelem a szulesnel es utana is cak pozitiv tapasztalatom lesz !
Hat lehet hogy fekudnod kell meg egy darabid,de megeri a babaert.Persze tdom hogy unalmas.

Mano,
Hat ez az ar tenyleg magas,bar en is hallotam ilyeneket.Ha ragaszkodsz a dokihoz es a korhazhoz nem nagyon van valasztasod fizetes ugyileg.
Bar a regi dokim konkret arat mondott kerdes nelkul nem csak igy kbm ert ez az ert egy kicsit pofatlansag,nem lanyok?

Heni,
Felre a rossz gondolatokkal.Egyebkent meg ott a nagy babad aki boztos elveszi az idod nagy reszet : ))))

Pocok,
Hetvegen en is megyek es veszek A es I betut .
Tegnap kerestem a temat amirol beszeltunk a Gyerekerkben de biztos bena vagyok mert nem talaltam.Segitenel????

Erika,
Nekem a jovo heten kell vervetelre menem es az azt kovetkezon a ctg-re (36.het).
De ez mar az utolso vervetel.

Hovirag,
Szerintem az kemenyedes volt.Nekem is pont ilyen volt es eleg sz&#8230;r erzes.De ha nincs surun ,ne aggodj.

Gomboc,
Mar bepakoltam neked egy kismama felsot es egy ruhat ami jo lesz rad osszel is.Vasarnap viszem : ))))

Miszike,
Hogy neked mennyi energiad van???terhestorna,minden reggel ugy ebredek hogy na ma elkezdem aztan este lesz.

Kangi,
Sajnos erre nincs orvossag es csak rossabb lesz amint no a hasad.De azert csinalj ugy minta dolgoznal !

Timici,
Na akkor nem voltam egyedul az ejszakaval.
Mindenkepp fontos hogy beiratkozz a suliba,mert ha tovabbra is fekudni kell nem lesz tul sok erod eljarni,foleg Bkv-val.Nem akarok beleszolni csak eszembe jutott .

Kataa
34+2

Kép
Kép
kataa

Sascha!

Én a kisbabámat aug. 27. óta (kb. 2, 5 hete) érzem és nem is gyengén, hanem minden nap egyre-egyre erõsebben. Természetesen így visszagondolva már hetekkel elõbb észrevettem a kis remegéseket ha a kezemet a pocakomra raktam, de persze elsõ babás révén nem mertem egyértelmûen kijelenteni, hogy megmozdult a kisbabánk.

Ági
22+5
Névtelen

Betti!

Én is szedem az Elevitet, de a doktornénimmel megbeszélve, csak a 30. hétig, azt mondta, nem kell, hogy túl nagy baba legyen. Egyébként a babás táblázatot elnézve mostanában cm-ben és kg-ban is elég nagy babák születnek, biztos van közük a különbözõ terhes vitaminokhoz...

Ági
22+5
Névtelen

Sziasztok!

Köszönöm, hogy segítetek.

Kangi:

Köszi a tippet, pont jó, mert kõbányán az Újhegyi lakótelepen lakok.
Így nincs is messze.
Valamit be kell újjítani, jön a hûvös idõ, és kezd hideg lenni, fõleg 5,40 kor indulok dolgozni...

Moxi:
A házi orvossal beszéltem vár még mégegy vérvételi eredményt, aztán majd eldönti, hogy mi lesz.
Akkor ez nem a trombózis jelei?
Ettõl félek...kicsit viszeresek a lábaim, pedig rendszerint sportolok, már 15 éve...

Pocok:

Leszek Mano 2.
Esetleg ismered a Bárány doktort?
Még azon gondolkodom, hogy ebben az összegben az 50-80e-ben esetleg benne van a szülésznõk díjja is?
Hogy lehetne ezt megtudni.

Kinek kell terhes tornára járni?
Én még mindig sportolok, versenyzek úgyan már nem sokáig lehet, és helyette tudom, hogy kell mozogni, de régebben is tornáztam otthon.

Az Én pocaklakóm még nem mocorog, igaz 16. hétben járok, van még egy kis idelye.

Elevitet szedek, de néha begörcsöl a lábam, szedjek magne b6 -ot?

Sziasztok

Manó2
Névtelen

Ági!

2 hét múlva megyek a dokimhoz, akkor majd rákérdezek a dologra! Mert én is úgy olvasgattam, meg hallottam, hogy nem ajánlják végig szedni az Elevitet. Pedig én úgy gondolom, hogy nekünk egy 3200-3500g-os manócska pont elég lenneKép Aztán hogy a babó hogy gondolja, majd kiderülKép Lényeg, hogy semmi baja ne legyen.
Betti

Kép

Betti
fodbetti

Kataa,
hogy mennyi energiám?! Kép 4-kor mindig ellógok a munkahelyrõl, mert már annyira nem bírom, vánszorgok haza aludni, este 8-kor felkelek, és AKKOR tornázom. Kép Állítólag ez a legelviselhetõbb szakasz a terhességben, tényleg nincs hányingerem, nem nagy a pocim, stb. De kívánom, hogy neked nagypocisan is legyen erõd elkezdeni, a babának és neked is biztos jót tenne.

Pusz
Miszike
18+4
miszike

Ági!

Ahha! Szerintem, ha ma sem érzed és semmilyen "trükkre" nem reagál (noszogatás, pocibökdösés...) akkor holnap nézze meg egy doktorbácsi/néni. Igy legaláb tudni fogod, hogy csak elbújtKépKép Én is rohangáltam minden apróságért, (ha más nem egy telefont megért) hogy nyugodt legyek és tudjam, minden oké, csak a gyerek vágyik kis magánéletre. Engem megnyugtatott amikor láttam az UH-n! Remélem ha megijeszted azzal hogy dokihoz viszed akkor beindulKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Jaj, úgy örülök!!!Kép Már kb. 5 perce érzem a pici rugásokat a pocakomban!!!Kép 10 perce kimentem a mosdóba, sokáig simogattam a pocimat és kértem a kisbabámat, hogy rugdossa meg az Anyukáját, hogy tudjam jól van!!! És nézzétek milyen kis aranyos, nem is váratott sokáig!!!

Jaj Lányok! Annyira elérzékenyültem! Komolyan mondom nem is gondoltam volna, hogy ennyire boldog leszek valaha is az életben. Tényleg valami fantasztikusan jó érzés kismamának lenni, egy csoda!

És van még valami... Ma délelõtt dõlt el az idõpont, Kispapival szeptember 28-án összeházasodunk. Persze nagyon picike esküvõ lesz (tényleg csak a szûk család), utána pedig csak kettesben fogunk vacsizni menni.
Ezzel kapcsolatban szívesen fogadnám ha leírnátok a véleményeteket arról, hogy mibe is kell ilyenkor õsszel megjelenni egy kismaminak az esküvõn, mert ugye ilyenkor már hûvös van és a pocakom is látszik már szépen!

Ági
22+5
Névtelen

ÁgiKép

Örülök, hogy sikerült jobb belátásra birni a picikétKép Jó hogy végre beindult! De most aztán nyugodj meg!

Vasalok! Most kezdetm hozzá és már kivasaltam pár ruhácskát és muszály volt leülnöm, mert mindjárt leszakad a derekamKép És van bõven ruhája, pedig nem is tünt soknak!Kép

Na megyek folytatom!

sasha
37+1

Kép
sasha

ÁgiKép

Nincs olyan hogy kell!
Abba legyél, ami kényelmes, de a barátnõm (igaz nyáron) egy "A" vonalu fehér varratott ruhába volt. Ha nem akarsz kölcsönözni, akkor szerintem egy elegáns lágy esésû hosszú szoknya (fehér, vagy tojásféj színû) és egy bõvülõ kicsit pocakra feszülõ (azonos színû) hosszúujjú felsõ tökéletes. Én ezt az összeállítást egy esküvõi katalógusban láttam (még tavaly) és nagyon megtetszett.

MindenkiKép
nézzétel el nekem, hogy mostanában ritkábban írok, de a lustaság...
Azt azért elmondom, hogy tegnap voltam 3D-s UH-on és láttam a kicsit. Olyan ari volt ahogy emelgette a kezét, ugrándozott.
Viszont meglapõdtem, mert a párom nekem azt mondta, hogy Õ lányt csinált, de a dokibá' azt mondta: Látok valamit a lába között.
Én is láttam, persze lehet, hogy az UH tréfált meg, de úgy nézett ki, mint egy kisfiú eszközKép
Én még nem érzem, hogy mozogna, hoszen még csak a 14. hétbe járok, de nem baj ami késik nem múlikKép
Egyébként a nyaki redõ vastagság most jó volt, de majd késõbb is megnézik, azt mondta a dokibá'. Legközelebb a vérvétel jön, remélem nem fogok elájulniKép

sashaKép
csak nem szülni fogsz már a leszálló pociddal?
ha már a szád is egy kicsit megdagad akkor készítsd a böröndöt, mert nemsokára indulni kellKép

lolla
13+3
lolla

ÁgiKép

Nincs olyan hogy kell!
Abba legyél, ami kényelmes, de a barátnõm (igaz nyáron) egy "A" vonalu fehér varratott ruhába volt. Ha nem akarsz kölcsönözni, akkor szerintem egy elegáns lágy esésû hosszú szoknya (fehér, vagy tojásféj színû) és egy bõvülõ kicsit pocakra feszülõ (azonos színû) hosszúujjú felsõ tökéletes. Én ezt az összeállítást egy esküvõi katalógusban láttam (még tavaly) és nagyon megtetszett.

MindenkiKép
nézzétel el nekem, hogy mostanában ritkábban írok, de a lustaság...
Azt azért elmondom, hogy tegnap voltam 3D-s UH-on és láttam a kicsit. Olyan ari volt ahogy emelgette a kezét, ugrándozott.
Viszont meglapõdtem, mert a párom nekem azt mondta, hogy Õ lányt csinált, de a dokibá' azt mondta: Látok valamit a lába között.
Én is láttam, persze lehet, hogy az UH tréfált meg, de úgy nézett ki, mint egy kisfiú eszközKép
Én még nem érzem, hogy mozogna, hoszen még csak a 14. hétbe járok, de nem baj ami késik nem múlikKép
Egyébként a nyaki redõ vastagság most jó volt, de majd késõbb is megnézik, azt mondta a dokibá'. Legközelebb a vérvétel jön, remélem nem fogok elájulniKép

sashaKép
csak nem szülni fogsz már a leszálló pociddal?
ha már a szád is egy kicsit megdagad akkor készítsd a böröndöt, mert nemsokára indulni kellKép

lolla
13+3
lolla

Ági,
csak polgári lesz, vagy egyházi is? Mondjuk én a helyedben mindenképp valami hosszú romantikusat választanék, elvégre egyszer esküszik az ember! Ha tipikus menyasszonyi ruhát szeretnél, nem pl. kosztümöt, akkor tudok egy direkt kismamikra szakosodott kölcsönzõ és varró céget. Ha gondolod, megkeresem a címüket. (Lehet, hogy van kosztümük is?!)

Pusz
Miszike
18+4
miszike

Agi,
En egy olyan alkalmi ruhat vennek, ha nem ragaszkodsz a feherhez, es csak egy szereny polgari eskuvotok lesz, amit kesobb is tudsz hordani pl. szinhazba! Olyat valassz, ami keresztben van szabva, ebbol nyugodtan megveheted az eredeti meretedhez illot is, mert jol nyulik, legfeljebb 5-10 centivel rovidebb az alja a pocak miatt! El tudom kepzelni pl. egy halvany bezs szinben, kicsit fenyes anyagbol!

Babucim minden este irtozatos kick-box edzesbe kezd, es ejfel elott abba sem hagyja, sot meg elalvas elott is erzem, ahogy rugdos! MAr kivulrol is erezni, sot latszik is, ahogy dudorodik a pocakom! Pedig meg olyan pici a baba!
Szerintem a ferjem azt hiszi, hogy szimulalok a faradsaggal, es hogy csak lustasagbol nem akartam tegnap nagyon belefolyni a szekrenyepitesbe! Ez a hatranya annak, ha az ember lanya mar a 'tobbedik' gyereket varja...minden csoda harom napig tart, ugy latszik, mintha mar senki nem lenne belelkesulve attol, hogy babat varok! Kép
Szoval, tegnap 11-ig a gardrobszekrenyt epitgettuk az eloszobaban, de persze a befejezes az ma reggel nekem jutott, a polcok becsavarozasaval, meg a fogantyuk felfurasaval! Kozben Gyuri egy tubus folttisztitot nyomott a padloszonyegre, es szethordta a csavarokat! Kép
Hetvegen EGYEDUL mehetek Ikeaba, mar alig varom!!! Vegre egy kis 'kikapcsolodas'!

Agi, ugye milyen klassz, ahogy rugdos! Ilyenkor tudatosul az emberben igazan, hogy ki is van odabent! Majdnem elsirtam magam, attol, ahogy fogalmaztal!

Sasha, csak nem joslofajasaid vannak? En szules elott 2-3 hettel mar minden ejjel 'szultem', nem tudtam aludni ugy gorcsoltem! Nehez volt eldonteni, hogy akkor ez most mi?! Aztan amikor tenyleg beindult, akkor eleg nyilvanvalova valt a kulonbseg! Kép

Zsuzsi
19+3
zsuzsi74

Kedves Lányok!

Lenne egy kérdésem felétek, ha valaki tudja légyszi írja meg, hogy mit jelent az ha a vizeletben fehérjét találtak, mennyire veszélyes ez a babára, illetve lehet e valamit tenni ellene?
Elõre is köszönöm!

SK
Névtelen

Sasha!

Mi újság a vasalással? Nehezen megy már így a 37. héten, ugye? Jaj már én is nagyon szeretnék ott tartani ahol Te. Azt hiszem az idõ múlásával minden Kismami egyre erõsebben vágyik arra, hogy találkozhasson végre a babájával. Régebben értetlenkedtem mikor az egyik barátnõm azt mondta, hogy borzasztó volt, alig vánszorgott az idõ a terhessége alatt. Nem igazán értettem miért is mondja ezt...

A Kispapival csak egyszerû polgári esküvõt szeretnénk tartani és megmondom Nektek õszintén elég távol áll tõlem a fehér menyasszonyi ruha. Mindig is szerettem volna szép nagy esküvõt habos-babosban, sok vendéggel, de ez már azt hiszem nem valósul meg. Talán ezért is érzem, hogy túlzás lenne így õsz elején elmenni a hivatalba fehér menyasszonyi ruhában. Amúgy azt hiszem anyagilag is megterhelõ lenne a kölcsönzés. Mondjuk nem mintha a kosztüm kevesebbe kerülne! Szerintetek mindenképpen szoknya? Nadrágban ne is gondolkodjak?

Zsuzsi, az én babám is este szokott erõre kapni, aminek abból a szempontból nagyon örülök, hogy így a Kispapival közös élmény lesz belõle és nem egyedül örömködök a munkahelyemen a babuci mozdulatain!

Ági
22+5
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: