A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Mj!

Drukkolok én is!!!!Kép

Lehet hogy igazatok van, de én kipróbáltam azt a matracot mikor megvettük és iszonyuan kényelmes!!! Ha másért nem hát azért kapta, hogy kényelmesen és jól aludjon rajta a gyerkõcKép Az is valamiKép A másik, meg hogy van nagyon vékony szivacs matrac 2000-3000 forintért amin nincsen anyagból bevonat és van az amelyiken van anyag bevonat az már 4000-4500 forint. 5990 volt a kókuszmatrac... Hogy döntöttetek volna? Most az a 2000 fornitKép Nem ezen spóroltunkKépHa minden igaz ezt a matracot még jó sokáig fogja használni... A kis ruhák meg egyebek is iszonyuan drágák de a legtöbbjét max 1 hónapig fogja használni, vagy még annyi ideig sem! A ruhákból inkább a bizományiban vásároltam a nagyon jó állapotuakból. Meg sem mondanád, hogy valaki már használtaKép Szóval ki hogy érzi!!!! mindenki maga dönt!!!

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Már megint belekotyogok! Kép A légáteresztõs kókuszmatrachoz vegyetek az IKEÁban légáteresztõs gumilepcsit. Én +ban mikor kiderült már, hogy a babám nem bukós, keresztbe tettem a matracra, így a feje alatt még ez sincs, csak egy szép tiszta pelus, amit folyton összegyûr alvás közben.
Így visszaolvasva ez egy hajszálnyit zavaros, de ügyes kismamik vagytok, csak megértitek!!KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok,
hat reggel nem volt tarsalgo, most meg alig birtam vegigolvasni a termest.

Brokkoli, de jo Kép a kispesti Kistext-et anno en ajanlottam itt a topicban Besztinek. En imadom, Te mar ismerted, vagy Tolem hallottal rola? Csak kiwi vagyok.Kép
Mikor voltal ott, vaszon ugyben volt valasztek????

Iancsa, gratula a szopis parnahoz. En szinte minden jatekban, rejtvenyben reszt veszek es lekopogom, kopp-kopp, eddig mar nyertem parszor, de a szopis parnaert irigyellek. Tok jo, hogy kozolunk sikerult valakine megnyernie. Gratu meg1x.Kép

Csipkebogyo,Kép nem vagyunk egyformak, en szinte minden kezimunkat imadok:varras, kotes, gyertyaontes, szappanontes, ablakfestes, uvegfestes, patchwork, lakberendezes es sok minden mas. Korongozni is szivesen megtanulnek, de eddig soha nem jott ossze. Jo neked, hogy tudsz, nagyon szep dolgokat lehet csinalni agyagbol, de teny, hogy a kiegetes otthon nem megoldhato.Kép Parom regen tuzzomancokat keszitett, de sajna ezt sem lehet itthon kiegetni.Kép

Iancsa,Képgratula a sok szep gyermeknek varrt dologhoz, ha befejezem a pulcsik, sapik koteset en is nekilatok a fuggony, baldahin, falvedo, maszotakaro varrasahoz, nagy tobbsege patchwork lesz.Kép De jo, hogy Te mar keszen vagy vele. Pocakosan a szabas tenyleg nem egyszeru, elkepzeltelek, ahogy a foldon szabsz, haaat nem valami alom.

MjMoni, ne izgulj, holnap alaposan megvizsgaljak a babyt, minden rendben lesz. En szivritmuszavarral szulettem, es eddigi eletem soran tala nehanyszor volt kis gond, de szinte elhanyagolhato. A Te babud pedig meg a pocakban van, ki is noheti mire vilagra jon, ha egyaltalan van valami. De szinte biztos, hogy nincs, inkabb csak jobban odafigyelnek ratok, ami szerintem megnyugtato.Nem?

Multkor a vedono nekem is magas vernyomast mert, de aztan mikor ujra neztek rendben volt. Annyit mondott ra a doki, hogy egy ertek nem mervado. Take it easy, please!Kép

Matracbol en sima matracot fogok venni, azt barmikor szivfajdalom nelkul le fogom cserelni, ha kell. A kokuszmatrac nemreg lett nagy divat, es ha valaki abban hisz ill. megengedheti maganak, akkor vegye meg, de azert felnonek a gyerekek anelkul is. Hiszen mi is itt vagyunk.Kép

Zsuzsi, meg nem tudom mi lesz most a kutyival.Nagyon tanacstalan vagyok, remelem, hogy hamarosan hazahozhatom, de ezt majd a jovo heti UH utan tudom meg az orvostol. Ha nem tudom setaltatni, akkor lehet, hogy el kell ajandekoznom, de ebbe nem igen AKAROK/MEREK igazan belegondolni. Kicsit ugy vagyok vele, mint a strucc, ha a fejem a homokban, engem se latnak, ugye?

Kepzeljetek, tegnap estere megint nagyon rosszul lettem. Napkozben minden ok, estere pedig meg akarok halni. Mi lehet ez? Parom aranyos, nyugtat, hogy minden rendben lesz, ne izguljak, de neha megijedek. Olyan jo lenne, ha legalabb meg 8hetet maradna, de persze a legjobb lenne ha vegig. Csak mar egyre kevesebbre teszem a hatart. Most persze itt rugdos ez es jo, de mikor estere bekemenyedik a pocak, ot sem erzem.Kép

Aranyos volt ma az ugyintezo a munkaugyi Kp-ban.Bemegyek, leulok, o elkezd matatni a gepen, majd kb.5perc mulva megkerdezi, hogy beszelek-e angolul. Nezek ra, mint a hulyere...beszelek mondom, de igy 20hetesen mar nem szeretnek dolgozni menni. Akkor kapcsolt, hogy terhes vagyok, egesz addig a lehetseges munkahelyeket nezte. Januar ota nem sikerult talaniuk, pont most mar nem igen kene.Kép Erre elkezdett szabadkozni, hogy nem mondtam...konyorgom akkora a hasam, mint egy dinnye, nem gondoltam, hogy kulon be is kell jelentenem. Jo mi?Kép

Gomboc,
ne szomizz a kolleganod megjegyzese miatt, szerintem a pocak meret nagyon egyeni, hiszen mi sem vagyunk egyformak. Es kulonben is honnan tudna mekkora kellene, hogy legyen a Te hasad terhesen. Toll a fulebe. Kanginak igaza van, lehet hogy csak irigy.Ugy kell neki.
En eddig 2kg-ot hiztam, igaz volt 20kg sulyfeleslegem, de az biztos, hogy nem a 2kg-tol nott ilyen hatalmasra a pocakom, szoval ennek sincs koze hozza, ugyhogy ne is torodj vele, orulj a pocaknak, lesz majd meg akkora, hogy nem latod majd a labad sem.KépKépKépKépKép

Na megyek, mert regeny lett.
Pussza,
Timici
20+4
timici

Moni,
nagyon drukkolok, biztos minden rendben lesz holnap!

Egyébként én ezzel az allergia-õrülettel se tudok mit kezdeni. A mostani babák miért fogékonyabbak erre? Mi mindannyian sima szivacson nõttünk fel, és semmi bajunk. Valahogy régen többet engedtek meg a gyerekeknek. Láttam is egy mûsort a Spektrumon, hogy valszeg azért lett nagyon allergiás egy felnõtt nõ, mert nem hagyták "koszt" enni kiskorában, a szervezete nem tudott megtanulni védekezni ellene. Az ismerõseim körében sokan rosszalkodtak gyerekkorukban: valaki hangyát evett, más földet, vagy vakolatot, kutyagumit, egyforintost, éticsigát nyersen, mégsincs semmi bajuk, allergiájuk. Talán épp ezért? Ja, és a keletnémetek egészségesebbek, mint a nyugatiak, mert kevesebb tisztítószert, atkaölõt, stb. használtak, "koszosabban", természetesebben éltek. Miért kell a WC-ben elpusztítani a bacikat??? Mármint olyan betegesen, állandóan és vegyszerezni, hypozni... Én kisúrolom, ha koszos és kész. Szerintem csak a reklámok akarják ezt a nagy tisztaság-mániát ránk erõltetni, hogy megvegyük a cuccaikat. Akkor persze más a helyzet, ha spec. bajod, allergiád van, akkor jó ellenlépéseket tenni. De szerintem itt is a legjobb az arany középút.

Miszike
18+2
miszike

Krisszike,
En szedtem Elevitet a terhesseg elott is 2 honapig meg az elso 6 honapban is.Utana mar azert nem itt volt a nyar es a zolsdseg gyumolcsbol 100%-a szivodik fel a vitaminnak mig a tablettabol 10% (Nekem ezt mondtak )
De nem hiszem hogy nagyobb lenne a baba.Sot en csak 9 kg-t hiztam.Most mar csak Malotfer Folt szedek es Magne B6-ot neha ha eszembe jut .jaes Kalcium pezsgo tablettat ketnaponta.

Edit ,
Igazad van.Mond le telefonon,nem Te leszel az elso ,hidd el.
En is utalom az ilyen helyzeteket de egy baratnom mondta mit idegeskedek ilyeneken a masik sem torodik az en lelki vialgommal.Es igaza van,csak batran >!
Nekem a mai napig isigy van hogy napkozbe csak akkor dorombol ha fekszem bezzeg ejszaka rugdos enegem is meg a kispapat is ha hozzambujik : )))))

Csik,
Latod mar megint nyert valak akit ismerunk.Ugy mint Minyu a naszutat.Ez jo mert mindig azt hiszem ezek csak kamuk.
NE aggodj ennel csak kevesebb affinitasod lesz a munkaval ahogy no a hasid.De hat ilyen ez : ))))

Kangi,
Hu megyek es megiszom egy banan turmixot ugy megkivantam .

Erika,
En sem vezetek es hianyzik.Ugyhogy maradnak a gyalog megkozelitheto celpontok : ))
Kaptam egy tunderi takarot a babanak erre vedono azt mondta tegyek ra huzatot.Szerintetek???Ha valami ramegy ugysem eleg csak kimosni a huzatot a takarot is kell.

Sasha,
Igazad van ,ez a frum azert is van hogy hasznos ifokat csereljunk az akciokrol.
En is megvettem mar a kozepe flel mindent amit kar lett volna ott hagyni.

Mj,
Szoritunk nagyon hogy holnap minden rendben menjen. !!!

Kataa
34

Kép
Kép
kataa

TimiciKép
off leszek:
Pachwork? Imádom! Anyósom készített egy hatalmas ágytakarót, hát valami gyönyörü. Több éven át csinálta!!! kis apró háromszögekböl. Én viszont nem tudom hogy kell! Van valami oldal ahol megnézhetõ, hogy hogy lehet csinálni?
Vagy meg tudsz rá tanítani valamelyik nap, úgy október közepe feléKép Újpalotán úgyis régen jártamKép, viszont majd 20 évig ott laktam.

On leszek:
2 héttel ezelött én is így voltam. Csak még 2 hetet bírjon ki a manó mielött kiszakad a hasam a sok görcstöl, és az utcán is csak vánszorogni tudtam. KibírtamKép a két hetet és láss csodát már múlnak a keményedések és már nem okoz fizikai nehézséget a buszozás sem. Úgyhogy 1000-el nyomasd a magnesii citrici-t!!! Nagggyon jóóóóóóó.

Mostmár új célom vanKép November 9-ig mindenképp bent kell maradnia, a sulim miatt, ugyanis 3 vizsgám lesz addig.

Lányok,
El is felejtettem mondani. Kismanó, most a 30. héten majd 1800 g!!!!Kép és még hátra van 9 hét!

Pusszancs,
Moni
30+
mj

MiszikeKép
Egyetértek veled a kosz témában. Nemcsak azért mert lusta vagyok, hanem valóban. Minél több piszokkal találkozik a kisgyerek annál ellenállóbb lesz a szervezete. Persze nem azt mondom, hogy putriban és ólban kell nevelni a gyereketKép Az, hogy a reklámok mit súlykolnak belénk, azt pedig érdemes józan paraszti ésszel MÉRLEGELNI! Nem kell bedölni mindennek.

Érdemes elolvasni az indexen a reklámok utálatáról szóló topikot. Naggyon sok érdekes meglátás van benne.

LányokKép
Köszönöm, hogy szorítotok a holnapi naphozKép Arik vagytok, most teljesen meghatódtamKép

BorcsaKép
Szóval van ilyen, hogy légáteresztö gumimalepcsi? Nahát, akkor ilyen kell majd nekemKép
Köszi az infót.

Puszi,
Moni
30+
mj

Sziasztok!

Miszike!
Az allergiával kapcsolatos meglátásaidat én is osztom. Nemhiába mondják faluhelyen, hogy úgy szép a gyerek, ha mocskos.
A párom újpesti,egyke, gyerekkorában ha felhorzsolta a térdét már rohantak is vele az orvoshoz, és kapta a tetanuszt. Melegben nem iszik hideg vizet, mondván tüdõgyulladást kap, stb. Nem vitték el katonának, mert 17 féle allergiát mutattak ki nála. Én az alföldön nõttem föl, soha nem vittek el orvoshoz, csak azért mert elestem. Sportoltam, télen is, esõben is futóedzésre kellett menni, természetesen a szabadban. Nem tiltottak el az állatoktól, mindig tele voltam macskákkal. A babavárás alatt semmi bajom sem volt eddig, se hányinger, se kajaundor.Allergiám sincs. Nõ a pocakom, és gyakran nagyokat bokszol a bentlakó.
A szomszédunkban van egy egyéves kislány. Na õ totálisan búra alatt van nevelve, és úgy néz ki a lakásuk is, mint a patika.Friss levegõn csak akkor van, mikor orvoshoz viszik. Minden héten legalább egyszer, ha van baja, ha nincs. Na annak a látványától vagyok rosszul esetleg. Olyankor mindig megfogadom, hogy az én gyerekem nem fog így felnõni.

Moxi 31+5
moxi

Krisszike,
Nem szedek semmilyen vitamint, mert en is rosszul vagyok! Most varom a harmadik babamat, az elso ketto makk egeszseges! Ugyhogy ne aggodj! Probalj kiegyensulyozottan, egeszsegesen taplalkozni, hogy minden vitamin es asvanyi anyag bejusson a szervezetedbe! A baba ugyis elveszi, ami a novekedesehez szukseges, de ezt mar irtak a lanyok! A huvelyesekben (bab, borso) es a magokban is nagyon sok folsav es mas anyag van!

Cinedit,
Nyugodtan mondd le, miert volna ciki! A piac iranyit, oda menjetek, ahol olcsobban megkapjatok ugyanazt a szolgaltatast! Ha teheted, meg mondd is meg nekik, hogy mashol nincs teremberleti dij! Ugy tudom, nemi surgossegi illetek elleneben nem kell kivarni a 30 napot. Ez 10 eve talan 100 forint volt, ma mar biztos nem annyi! De akkor adnak akar jovo hetre is idopontot! Jo otletnek tartom a titkos eskuvot!

Mj,
Remelem semmi komoly nincs a babaddal!!! Szeretik min. egyszer a terhesseg soran panikoltatni a kismamakat, csak a turokepesseguk megallapitasara, es egy kis adrenalin-szint emelesre! Ha meg akarsz nyugodni, hivd fel a SOTE Bokay (Bokai) u-i klinikajat, Gyurit ott ultrahangozta egy vegtelenul kedves doktorno! Sajnos nem emlekszem a nevere, es nincs itt a lelete, de ha a portan kered a kardiologiai ultrahang szobat, akkor odakapcsolnak hozza! Most valoszinuleg csak arra van szukseged, hogy megnyugtassanak, egeszseges a babad! Drukkolok nagyon! (Amikor Gyurit vartam, az egyik uh leleten rajta volt franciaul, hogy lehet, hogy nyomorek a bal keze...mar csak otthon vettem eszre, kepzelheted, mit ereztem!!!)

Agi, nekunk szivacsmatracunk van. Biztos jobb a kokusz, de ez jott ossze! Azt hallottam, hogy hasznalat elott erdemes par hetig szelloztetni, hogy a karos 'gozok', amik a gyartas utan meg benne vannak, kiszellozzenek! Vegulis valahogy mi is felnottuk szivacsmatracon aludva! Nyaron, ha nagyon meleg van, kicsit kimosom a kadban, es kiteszem a napra egy par napra (addig valami osregi cserematracot teszunk bele)! De erdemes mosas nelkul is gyakran szelloztetni, forgatni, napkozben felallitani az agyban, hogy ne rohadjon be az alja a paratol, pisitol, stb.! De ha tenyleg csak ketezer forint a difi, akkor legyen inkabb kokuszbol!

Megvolt az IKEA tura Gyurival kettesben. Zuhogo esoben indultunk, elotte persze az egesz csaladot el kellett furikazni iskolaba, dolgozni, mert mara a bicikli nem jott be! Utkozben hat mentoautot lattunk, mar arra gondoltam, hogy visszafordulok, de ha mar elhataroztam...persze jo nagy tomeg volt, ekkorat meg akkor sem lattam, amikor ennel nagyobb akciok voltak! De hat haromajtos gardrobszekrenyt 50 euroert? Az elso fel oraban 700 darabot adtak el, lattam a szamitogepukben! Azert meg jutott nekunk is, idegeskedes, tolongas nelkul is, szep kenyelmesen! 108 kilo a szekreny, egyedul nem hiszem, hogy akar a kocsiig is el tudtam volna tolni! De egy IKEA-s srac jott, es segitett, bepakkoltuk a kocsiba, gondoltam adok neki egy kis 'Trinkgeld'-et, de nem fogadta el! Szoval olcson megusztam! Kép Csak az a kar, hogy sietni kellett haza, mert Danikam fel egyedul, kulonben is ma adtam neki eloszor kulcsot arra az esetre, ha nem ernenk haza idoben! Gyuri szeret jatszani az IKEA-ban, de sebaj, majd legkozelebb!
Es kepzeljetek, mindjart egyedul kell hagynom oket, hogy a ferjemet elhozzam a munkahelyerol (ugyanis a 108 kilos szekreny ul vegig az osszes ulesen a kocsiban! Ugy felek!
Vigyazzatok rajuk, amig nem vagyok itt!!!!

Zsuzsi
19+1
zsuzsi74

Verekedõsek lesznek a stresszes magzatok
[url=http://index.hu/tech/tudomany/mehero/" TARGET="_top]http://index.hu/tech/tudomany/mehero/[/url]
Névtelen

Sziasztok,

Én úgy tudom, hogy a kókuszmatrac azért jó, mert frankón alátámasztja a baba gerincét, szellõzik, és továbbá azért, mert könnyû átmosni (mert ugye, átszalad rajta az öblítõvíz), és gyorsan szárad, ha valamilyen baleset éri.
De ettõl függetlenül, tényleg mi is felnõttünk szivacsmatracon. Kép

Sasha, köszi az SZTK gondozásról az írásod, hát nagyjából én is így gondoltam, csak nem értem, miért nem találkoztam akkor a Margitban dokival... Kép Mondjuk, hamarosan költözünk, talán már ebben a hónapban, és akkor hirtelen már semmi indokot nem látok, hogy a Margitba járjak, ha már nem is a III. kerületben lakom. Ezért a következõ védõnõ látogatást sem ide tervezem, hanem az új hely szerinti védõnõhöz. Kép Jó bonyolult az élet! Kép

Kataa, nekem is rögtön Minyu ugrott be, hogy nahát, akkor már két emberrõl tudok, hogy nyert valamit! Illetve, van egy ismerõsöm, nagy rejtvényfejtõ, de még a gyerekrejtvényeket is megfejti, és azt is beküldi. És folyton nyer valamit! A mázlista. Kép
Nem szöszöl az a takaró? Lehet, hogy ezért mondta a védõnõ. Merthogy nyálas meg izzadt lesz a baba tenyere, és összefogdossa, és az összes szösz esetleg ráragad a kezére, utána meg lenyalja róla... Kép

Egyébként szerintem sem szabad búra alatt tartani a gyereket, az évi egy kiló koszt meg kell ennie az egészséges immunrendszerhez... Kép

Valaki leírja, hogy ezt a hastartót hogyan kell viselni? Nem mintha olyan nagy lenne már a hasam, hogy kellene, csak úgy elgondolkoztam rajta, vajon az milyen lehet, még nem láttam.

Gombóc, biztos tényleg a kolléganõd irígy volt. Képzeljétek, itt volt, aki nem gratulált, és lány. Pedig amúgy jóban vagyunk, vagy legalábbis tudunk beszélgetni egymással. Érthetetlen. Mások meg teljesen odavannak, és azt mondják nyilvánosan tartsuk nyilván, mennyi idõs vagyok... Merthogyugye, én vagyok a cég elsõ kismamája. Kép

Ma azt mondta az egyik kolléganõm, hogy az anyukájának folyton égett a gyomra, amikor a húgával volt terhes, és képzeljem, ekkora hajjal született... Kép Nagyon meglepõdtem, mert ezt a babonát még nem hallottam. Aztán tanúsította a nõvérem is, hogy neki is mondták, miután meglátták, hogy a kislányának mekkora haja lett, hogy biztos égett sokat a gyomra!
Azért a kolléganõmnek elmagyaráztam, hogy a gyomorégés mitõl van igazából... Kép

Na, jó sokat írtam.
Csík (11+4)
csík

Csik, ha megno a pocakod, rajossz, hova tedd a hastartot...pont ugy fogsz kinezni, mint a dobozon levo kepen a kismama! Kép Igy kispocakkal meg nem is lehet rendesen feltenni! Kép
Zsuzsi
19+1
zsuzsi74

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a témához való hozzászólást.
Már be is vásároltam magamnak a megfelelõ gyümiket. Ezenkívül vettem szotyit, pisztáciát és rágcsálok... Minden mennyiségben! :-)

Már nem aggódom, hogy nem szedek vitamint. Hálás vagyok a nyugtató szavakért. :-)

Anyukámnál holnapra megrendeltem a sóskát, gyümi nasinak narancsot. + Izgatottan várom a csütörtöki napot, amikor is megyünk a Herczegh dokihoz. Megígérte, hogy megint kapunk UH-képet és viszünk videókazit, úgyhogy még fel is veszi nekünk, ahogy mocorog a baba.

Üdv: Krisszike
krisszike

Sziasztok Lanyok,

Ma voltunk szulesfelkesziton kispapval. Szultunk termeszetes uton, meg csaszarral is, volt koldokzsinor tekeredes, apas szules, beontes, ge
atmetszes, varras...persze azert nem ilyen sorrendben. Bar a nagyreszet a dolgoknak tudtam, de azert megis jo volt vegighallgatni...es meg kispapa is elvezte, pedig alig tudtam ravenni, hogy eljojjon.
Viszont a szulesfelkeszitos dokino azt javasolta, hogy szules elott 6 hettel mar ne negyon menjunk uszodaba. Pedig oktoberben indul aquafitness kismamaknak, heti egy alkalommal, es ugy gondoltam, hogy arra szivesen beneveznek...de addigra mar alig tudok elmenni egy-ket foglalkozasra Kép

Timici,

Koszi az infot a tandijmentessegrol...pedig mar kezdtem remenykedni, hogy hatha ki tudom harcolni, hogy mar most tandijmentes legyek a fosulin.

...na most indulunk...megyunk vacsizni a baratainkkal...a gond csak az, hogy nem is vagyok ehes...na mindegy, majd csak nasizok egy kicsit.

pusz,

gomb (25+4)
gombolyu

Pusszantás Mindenkinek!Kép

Brokkoli!KépKépKép
Nagyon köszönöm kedves kérdésedet, még megvagyunk, egyik nap jobban, máskor nehezebben...Ami mindig fáj: a bordáim! És mostanában kezd kicsit a medencecsontom is érzékenykedni.
Pontosan hol van az a Kistext bolt? Ugyanis máshol már láttam, sõt vettem is Kistext terméket, nagyon édik, de biztos ott olcsóbbak.

Kataa!Kép
Én nem nagyon tornázom. Terhességem elején kábé 3 hónapos korig még rendesen jártam konditerembe, és mindent csinálhattam kivéve a hasizomgyakorlatokat, de amióta azt abbahagytam, nem jártam sehová. A hetedik hónap végéig úsztam, de azóta max itthon mozgok egy kicsit. A párocskámnak van egy kis porckorongsérve, úgyhogy vett magának egy amolyan vajúdólabdát, mert a rendes gyógytornán is azon tornáztak, és azon mutatott egy pár gyakorlatot, amit még én is meg tudok csinálni... Hát ennyi a mozgásról.

Timici!Kép
Én is ilyen kreatívkodó tipus vagyokKép Mindent kipróbáltam már a festéstõl (olaj+vászon), az üvegfestésen át egészen a fajátékok készítéséig. Egyik fõ büszkeségem egy tábla Scrabble, amit fenyõfából csináltam az utolsó kockáig... Én is szeretnék majd egy patchwork játszószõnyeget, persze az még talán ráérKép

Miszike!Kép és még sokan mások!Kép
Sok mindenben igazatok van a steril környezet hátrányait illetõen, de azzal azért vitatkoznék, hogy "Mi mindannyian sima szivacson nõttünk fel, és semmi bajunk." A korosztályunkban több a légúti allergiás, mint valaha. Nem lehet tudni, talán épp a mûanyagok elterjedésével hozható ez összefüggésbe! Igaz, nem kell mindent sterilizálni, és nem kell piszoktól, hõmérsékletváltozástól, állatoktól stb. óvni a gyerekeket (ezek mind természetes dolgok), de a mûanyagok bizony nem használnak az ellenállóképességnek! (Persze ki tudja? Lehet, hogy 10 év múlva a szakértõk majd egész mást mondanak majd...)

Csipkebogyó!Kép
Mél megy!
Ja és a szopis párna így néz ki:
Kép

Lányok,Kép köszönöm a gratulációkat a nyereményhez, nagyon örülünk neki mi is, fõleg, hogy császáros leszek, azt mondják, igencsak megkönnyíti az életet. Nemsokára majd megírhatom a tapasztalataimat is!

Pusza:

iancsa
35+2

Kép
Kép
iancsa

Krisszike!

Én Centrumot szedtem a terhességelõtt kb fél évig, aztán a terhesség kb elsõ két hónapjában. Utána el kellett kezdenem szedni vasat és folsvat és e mellé már nem javasolt a doki semmilyen egyéb vitamin készítményt. Így én nem szedek semmit. A terhesség alatt egyszer sem voltam beteg, és a baba is nagyobb az UH szerint egy héttel a koránál a méretei szerint, úgyhogy szerintem ha nem birod, ne szedj vitamint, semmi gondot nem fog okozni! Viszont a vasat akkor máshogyan kell pótolni, pl Maltofer Fol. Beszéld meg az orvosoddal.

Manó 35+3

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!Kép

Edit!
A Kismama magazin börzéjére gondoltam, okt. 27.-én lesz, 8-15 között, a budapesti Vásárközpontban, az A pavilonban. Érdemes jó korán menni, mert a jó cuccok hamar elkelnekKép. Igaz, a végére meg az árak lesznek még jobbak.

Mj!
Nagyon drukkolok, nem lesz semmi baj!!! Én is hallottam, hogy sok babánál elõfordul a méhen belül ilyesmi.

Pocok!
Most láttam a híradóban. Nem volt semmi...Kép

Nem tudjátok véletlenül, a MiniManó nyitva van szombaton?

Holnap megyek dokihoz, úgy izgulok, remélem minden rendben van a Kiscsajjal, és szépen növöget.
Pusz mindenkinek
Zulu
27+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Miszike!

Teljesen egyetertek azzal, amit irtal. A legnagyobb hulyeseg szerintem az antibakterialis tusfurdo. Ez aztan nagyon jo, hogy megfosszon minden termeszetes bakteriumtol, amik fontosak pedig.

Iancsa, Norkini!
De jo, azt tudtam, hogy Anca te az operazenekarban jatszol, de, hogy te hol, Norkini, azt nem.
En enekelek regizenei egyuttesekben, es harfazom pl a Gellert szalloban, ahol most az arviz volt.
Ha valaki arra jar egyszer hallgasson meg. Kép (nem minden este en vagyok, de sokszor)
Egyebkent szolfezst meg zeneelmeletet tanitok.

Kepzeljetek lanyok, reggel muzlivel ettem tejet, es keson vettem eszre, hogy egy kicsit romlott volt. Jo nagyot hanytam utana, eloszor varandossagom alatt.
Meg most is frog a gyomrom. Ilyen hulyeseget!

Na puszi mindenkinek,
Kakukkfu
holnap 25
kakukkfu

Hali!

Végigolvastam megint az irományokatKép SikerültKép

Pocok!

Huha most milyen overallra is gondoltál? Az enyém sötét türkizzöld és egy db maci van ráhimezve és kivül belül orkános anyaga van, közte meg mittudom én. Még két szinben volt. Az egyik jó szines kockás (lehet, hogy volt rajta maci isKép), a másik is szines és ilyen csigák voltak rajta még élénkebb szinekben, hogy a szemem jojozott tõleKép Ez az egy db egyszinü volt!

Allergia? Én egyedül a szoláriumot nem birom, kiütések jönnek rám tõle. Ez nem állandó és csak akkor jön ki ha oda megyek, ezért nem megyek...Kép Ez nem hiszem, hogy rendes allergiaKép Értitek? Egyébként nekem kicsinek volt macskám, kutyám. Egy Rita nevü boxer vigyázott rám a kertben ahol fél éves koromig laktunk. Kint állt a babakocsi a kertben, levegõn és a kutya felállt a babakocsira két lábbal és nézegetettKép Ja és Anyukámon kivül nem engedett oda senki mást, még Apukámat sem!!!!! Csak, ha Anyukám ott volt!!! Szegény kutyit el kellett ajándékozzák, mikor ebbe a fránya panelbe költöztünk. A játszótéren a homokot ettem, egyébként nem tudom miért de szüksége van a szervezetnek arra is... Ezt hallottam valahol, de hogy hol is és igaz e?Kép Szóval a búrában neveléssel nem értek egyet? Ezek szerint azok a gyerekek soha nem fognak egy egészségeset játszani a homokozóban??? Még ilyet! Ha koszos lesz a gyerek és úgy kell hazavinni az még nem jelenti azt, hogy otthon is kosz van és putri...
Mit is akartam még? Biztos valami hülyeséget irni,mint ahogyan szoktamKépKépKép
Na jó puszi mindenkinek!
sasha
36+6

Kép
sasha

Ja igen!! Eszembe jutott!

Antibakteriális bigyókKépKépKép A reklámok amik mindig jobb és újabb fertõtlenitõ hatású termékekekt, hyppokat, meg ilyesmiket csak üzlet. A célja: minél többterméket eladni, minél több profitot termelni, tehát minél több pénzt, pénzt, pénzt kicsalni az emberektõl. Egyedüli amit használok felmosáshoz és WC tisztitáshoz az a Domestos. De bevallom most is nyakig áll a szutyok a kövön, mert 3 napja lusta voltam felmosniKép

na cupp
sasha

Kép
sasha

Hali!

Még fenn vagyokKép Egyszerüen nem vagyok álmos!! Pedig az nem mondható el, hogy tízig, délig alszom! Ma is 8-kor keltem és mostanában már nem alszom napközben sem. Nem értem!

Móni!

Sok-sok drukk és energia megy nekedKép Úgy látszik nálam felesleg állt be!!!Kép Most behunyom a szemem és rád koncentrálok! Oké megvolt, remélem megkapod és nem fog bolyongani az értékes enegyKép

Puszi mindenkinek
sasha
37+0

Kép
sasha

Ja igen! A kismamák agya köztudottan kihagy, pedig most fontos dolgot szerettem volna irni! A -Szoptatás, kitõl ne fogadj el tanácsot- c. topikban Menta elõbogarászott (kedd, 15:26) két okos dolgot. A kismamák és kisbabák jogairól szól a szülõszobán és az azt követõen!!! Jó ha tudjátok!!!

cupp
sasha
37+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Csipkebogyó!

Most raktam a kismamák képtárba is képet magunkról. Nézd meg, hátha az hamarabb bejön. Sajnálom, hogy a Dóribaba oldala nehezen jön be. Nem tudom mi lehet a gond. Nekem nagyon hamar bejön, bár én nem modemes vagyok.

Igazad van, tényleg félidõs lehettem amikor Te jöttél, most meg már lassan Te is babázol. Kép
Könnyû és gyors szülést kívánok neked, és egy tündéri babucit!!! Kép

Kata és Dóribaba (ma 15 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek: elkészült a múlt heti terheléses vércukor eredménye, és nem lett valami jó Kép Szóval a dokim elküldött valami diatetikus belgyógyász szakorvoshoz, de addig is szigorú diéta. Felsorolta, hogy addig is mit nem szabad enni. Ezek után azonban alig maradt valami, amit lehet Kép Például nem ehetek gyümölcsöt. Az még hagyján, hogy édességet nem lehet, de hogy még gyümit sem?! Szerintetek a paradicsom zöldség vagy gyümölcs? Azt vajon lehet enni? Volt vagy van valakinek hasonló problémája? Várom a menü-javaslatokat!

Üdv
Tüni
24+?
tüni

Sziasztok,

Sasha,

Sajna nem találom azt a hozzászólást a kismamák és kisbabák jogairól a szopis topic-ban. Viszont nagyon szükségem lenne rá, mert a Szabolcs utcában, ahol szülni fogok, csak nappali baba-mama szoba van. A tegnapi szülés felkészítõn megkérdeztem, hogy mi van akkor, ha a baba éhes éjszaka, és azt mondták, hogy utána táplálják. Persze ha fejek le tejet, akkor azt is megkapja, de szerintem az elsõ napokban nem biztos, hogy ez sikerül....meg amúgy is szeretném az elején elkerülni a cumis etetést.
Szóval engem nagyon érdekelne a dolog. El tudnád küldeni emilben. Vagy akár szerintem ide is becopy-zhatnád, mert mindenkinek hasznos info lehet.

Más...azt is mondták tegnap, hogy minden babát betesznek egy kis idõre az inkubátorba, függetlenül az állapotától...ez meg miért kell? Az ok, ha valami gond van, akkor beteszik, de ha nincs, akkor meg miért?

...na azt hiszem azért legközelebb majd jól megbeszélem ezeket a dokimmal is, és kicsikarok belõle valami jobb megoldást.

gömb (25+5)
gombolyu

Gömb!
Nem a szopis topikban volt, hanem egyel felette a Szoptatás-kitõl ne fogadj el tanácsot c-ben.
Nem értem minek betenni az inkubátorba, ha normálisan a 38-42 héten jön a világra, hiszen akkor már tökéletesen fejlett! Képes az életre. Sõt nekem a dokim mondta, hogy semmiképpen se szüljek meg a 36. hét elõtt mert az Istvánban nincs koraszülött osztály és akkor átvinnék máshozvá. De mostmár a 37. héten nem vinnék el... Szóval nem értem, ha nincs rá oka akkor minek? Teljesen feleslegesnek tartom, sokkal nagyobb szüksége van ilyenkor az anyukája meleget és biztonságot nyújtó testközelségéreKépKép

1997,CLIV. tv. 11§:
[4)"A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülõje, törvényes képviselõje, illetõleg az általa, vagy törvényes képviselõje által megjelölt személy mellette tartózkodjon."
(5)"A szülõ nõnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követõen pedig arra - amennyiben ezt õ, vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el."

Tüni!

Sajnálom, hogy rossz lett az eredmény. Fortinak kellett diétáznia a terhességi cukorbetegség miatt, de Õ már a Friss kismamikban van, de szólok neki, hogy hasonló helyzetbe kerültél és irjon pár vigasztaló szótKép

puszi
sasha
37+0

Kép
sasha

Tüni!

ElirtamKép Nem a Frissben van, gondolom kitaláltadKép Az elsõ napokban lelhetõ fel, hiszen Levi babája már 6 hetesKép

sasha

Kép
sasha

Iancsa,
abban igazad van, hogy ez a sok mûanyag biztosan árt nekünk. Néha el is gondolkozom, ahogy szétnézek, szinte mindenben van mûanyag. Brrrr.

Sasha,
jó, hogy írtad, hogy csak 2 e Ft a különbség a szivacskák között. Azt hittem, hogy olyan 10 e körül. Én is jobban szeretem a természetes anyagokat, lehet, hogy mégis kókusz lesz... Kép

Kakukkfû,
jujj, te szegény, az a reggeli elég rossz lehetett! Én is észrevettem magamon, hogy nem a régi az ízlelõ-rendszerem Kép. Mindig becsap, a jót néha úgy érzem hogy romlott, és fordítva... A kispapával szoktam megkóstoltatni a gyanús dolgokat, próbáld ki Kép.

Miszike
18+3
miszike

Köszi Sasha,

Egyre inkább úgy néz ki a dolog, hogy fizetõs szobába megyek, ott talán jobban megvalósíthatók a fentiek. Jut eszembe...ugye minden kórházban van fizetõs szoba? Van valakinek valami infója, hogy kb. mennyibe kerül egy nap?

A nõvérem az elõbb felvilágosított, hogy hiába is kérném, hogy éjszaka ne táplálják utána a kicsit, suttyomban úgy is megtennék, én pedig nem tudnék ellene tenni semmit. Azért ez olyan szõrnyû...mármint a tehetelenség érzése. Muszáj lesz a dokimmal dûlõre jutnom. Ha nincs semmi gond, akkor én ragaszkodni fogok a lehetõ legtermészetesebb közeghez a babám számára. Arról persze már álmodni sem merek, hogy magamnak is kiharcoljam ezeket. A korházban elsõ szülésnél automatikusan van beöntés+gátmetszés, a másodiknál már nem feltétlenül. De ha esetleg elsõre sem kell, akkor miért nem veszik ezt figyelembe? Kép
...na most már jó sok miért-et feltettem...tisztára mint egy gyerek. Azt hiszem ezekre majd csak a dokimtól fogok választ kapni.

pusz,

gömb (25+5)
gombolyu

Hello Kép

Kataa Kép
milyen volt a banánturmix?

Sasha Kép
most, hogy 37 hetes lettél, kezdek aggódni, hogy nálam is ilyen gyorsan megy majd az idö ... Kép

Csik Kép
én valószinüleg tökkopasz gyermeket fogok világra hozni, egyáltalán nem ég a gyomrom (kopp-kopp) Kép

Iancsa Kép
én is gratulálok a szopis párnához!

Baba-mama elhelyezés téma:
én nagyon szeretném, ha Gumimaci már a kórházban végig velem lehetne, de van aki azt mondja, hogy úgy fogok örülni annak a kis nyugalomnak a szülés utáni elsö napokban, mint egy falat kenyérnek. Nem tudom, hogyan döntsek, mert nagyon szeretnék vele lenni, de tudom, hogy szükségem lesz pihenésre ... ti mit gondoltok?

Pussz
Kangi
16+5
kangi

Sziasztok!

Most hoztam el az AFP eredményem. Úgy tûnik jó lett. Kép Kép
Nagyon örülök neki! Kép

15+6 naposan csinálták, 45 kg vagyok (voltam) Kép

AFP: 48,4 ng/ml
wAFP: 41.5 ng/ml
MOM: 1.3

Szerintetek mi a wAFP?

myssnia 17+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

haat, tegnap este se voltam jol, ugy latszik ez most igy lesz egy darabig. Nyomatom a magnesiumot ezerrel, de tegnapra mar hasmenesem lett tole, ugyhogy most kicsit visszaveszek. Babo remelhetoleg jol van, mert rendezget bennt ezerrel, ami megnyugtato.Kép

Moni,Kép
aranyos vagy, hogy ram gondoltal a patchwork tanitas teren, de sajna nem igen vagyok meg olyan szinten, hogy tanithassak es hat nekem is indul a suli oktoberben, ami onmagaban is megterhel, nemhogy babasan.
De Pocok jol irta a web cimet, ahol rengeteg info van ez ugyben, ill. sokhelyen tartanak tanfolyamokat is nem tul dragan, ahol mindig egy-egy technikat lehet megtanulni.
Az amerikai web oldalakon reszletes leiras is van amunkakhoz, ugyhogy talan ott erdemes a leginkabb keresni.

Ugyanis ez nem csak abbol all, hogy haromszogeket,negyzetek varr ossze az ember, ennel azert bonyolultabb es erdekesebb is a tema. En 1,5evig tagja voltam a Magyar Foltvarro Cehnek, ok is tartanak tanfolyamot ill. foltvarro korok vannak a cehen belul, akik kb. havonta osszejonnek es tanulnak valamit egymastol. Nagyon izgi elet, de nekem identol kezdve mar se idom, se energiam nem volt ra.
Azert remelem, hogy sikerul megtanulnod, de egy biztos, hogy nagyon idoigenyes kezimunka, nemhiaba csinalta anyosod olyan sokaig a takarot.KépKépKép

Pocok, kivanom, hogy tanulj meg patchworkozni Te is, mert nagyon szep dolgokat lehet csinalni ill. jo kreativ dolog es a gyerekeket is be lehet vonni a "jatekba".

Iancsa,
jatszoszonyeg ugyben, a baratnom azt mondta, hogy kb. 4 honapos kortol mindenkeppen legyen a gyerek a leheto legtobbet negykezlab a foldon, mert igy fejlodik a legjobban mozgasilag, namarmost ahhoz ugye kell valami alaja, es mi is lehetne szebb, mint egy patchwork jatszotakaro.Kép Amit talan most babasan meg lesz idom megvarrni,de szules utan...nem biztos. En biztos ami biztos megvarrom most. Ha megvan,attol meg kenyeret nem ker, nem igaz?
Kistext pince Kispesten (Masterfil Text Kft.)
1184 Budapest, Fáy utca 2.
Tel.: 295-2363/190 mellék
Nyitva: Hétfõ-Csütörtök 13.00-16.30
Megközelíthetõ: 3as metroval Határ útig, onnan az 50es villamossal 7megálló azt hiszem, egy benzinkut lesz balra, +ott van egy TTL bolt is.

A bolt egy regi gyarepulet picejeben uzemel, ha lemesz utana eleg sokat kell haladni befele, mire talalkozol valakivel. Mikor en ott jartam az eladok nem voltak tul kedvesek, de azert segitenek persze. Kb 1éve voltam ott, akkor a 150cm széles anyag 366.-FT/m volt, amit a körúton + vászont áruló helyeken 690-890 között adnak.
Tehát, ha van idõd, erõd, energiád, autód vagy valamelyik a négybõl, érdemes elmenni. Az áruválaszték nem állandó, ugyanis õk azokat az anyagokat árulják, amit a gyár készít és valamiért nem tud eladni: gyártási vég/szinhiba/nem vették át/nem aktuális minta(pl.: karácsonyi terítõanyag nyáron, nyuszika télen.).Remélem tudtam segíteni,de Brokkoli gondolom aktuálisabb infokat is tud adni az árakat illetõen.Kép

Tüni, sajnálom, hogy nem lett jó a cukieredményed. Remélem a dietetikus tud majd tanácsolni azért fincsi ennivalókat. Ja, és szerintem a paradicsom zöldség, különben sem annyira édes szerintem.

MjMoni,
ugy drukkoltam Ertetek, mi ujsag???

Most megyek lányok, majd még benézek.
Pussza,
Timici
20+5
timici

Tüni!
Én is ugyanannál a dokinál voltam, mint TE hasonló helyzetben nekem is ugyanezt mondta...Egy hét éhezés után- fefelhívtam, hogy ezt most gondolja át, legalább a gyümülcsöt könyörgöm hadd egyem meg! Erre engem is elküldött a belgyógyászhoz -Szilágyi doktornõ, ugye?- és ott kaptam egy klassz kis könyvet, amiben mindennek le volt írva a Ch tartalma. ebbõl nagyon jól kiderült, hogy tulajdonképpen majdnem mindent lehet enni, ded legfõképp a gyümölcsöket, mert a legtöbbnek - néhány kivételtõl eltekintve- 5 és 7 gr között van a Ch-ja 100 grban, ami nem sok! A doki csak általánossságban beszél errõl- nem annyira ért hozzá szerintem, az a lényeg amit a belgyógyász mind. Az eseted súlyosságától függõen fog diétára fogni..Nekem pl. naplót is kellett vezetnem,hogy mikor mit eszek - éls jellemzõ, hogy már õ könyörgött, hogy egyek már egy kicst több kiflit, mert csak a napi 150 gr CH jött ki, pedig 180-asra fogott volna..
Üdv. Tea
Tea

Myssina,
sajnos nem tudom, mi az a wafp. Tudod, mi a furcsa? Állítólag kizárólag 1 héten ad pontos eredményt az AFP, neked a 15., nekem meg a 16. héten csinálták... A doki szerint febr. 16 a szülés várható idõpontja, neked 17, mégis a "hetes számolásban" majd' egy hét van köztünk... Szerinted értenek egyáltalán valamihez??? Kép Egy a lényeg, a babák jobban tudják a dokiknál, hogy mikor mijüket kell növeszteni Kép.

Miszike
18+3
miszike

Kangi,
nekem is csak most kezdett el egni a gyomrom ill. kinoz a gyomorsav, ugyhogy ne remenykedj a kopasz gyermekben.KépKépKépKépKép
Mig bennt fekudtem a korhazban en is sok leendo anyukatol hallottam azt, hogy inkabb ne legyen vele a gyerek egesz nap, hadd pihenhessen. Mondjuk nalunk a SOTEn ilyen nincs, csak ha beteg a baba, mert minden szoba rooming in-es. En mondjuk direkt azert valasztottam ezt a klinikat, mert a Nyiroben ahova elotte jartam csak nappal lehet a mamaval a baby, es en ugy gondoltam/gondolom/fogom gondolni, hogy az elso perctol azt akarom, hogy velem legyen, meg akkor is ha faradt es elgyotort leszek. Az en husom, az en verem es erezni akarom a meleget, hallani a szuszogasat, nezni a szemet/szajat/ujjacskait. Teljesen a bolondja vagyok ennek a temanak...Kép

Myssnia,
nem tudom mi az a wAFP, de az 1.3MOM az nagyon jo, es ez lenyeg nem?Kép

Sasha,Kép
uram atyam, hat most latom, hogy mar a 37hetet is betoltotted, nagyon izgi. Mostantol Rajtad a szemem, es nagyon drukkolok Ertetek.Kép

Pussza,
Timici
20+5
timici

Sziasztok,Jo reggelt !

Piszok tema,
Igaz hogy nem kell bura alatt tartani a gyrerket.A noveremnek 1 evig csak nyitott kornyezetbe szabadott vinni a babakat hogy ne erje oket sok bakterianum,es minel kevesebb latogatoat fogadni.
Aztan mikor letelt az 1 ev es mar elege volt az elszigeteltsegbol,felultek a repulore (ahol ugye a legkondi visszakeri a levelgot,telte mindenki bakteriumaval )atutaztak a fel vilagot hogy haza jojjenek.Itt aztan ment a kutya szaja ba nylukalas+viragfold eves ezerrel es semmi bajuk nem lett meg csak betegek sem voltak.Ugysem tududnk mindig odafigyelni a gyerekre.

Csik,
A takaro thermo anyagbol van.De mar kitalatam mit csinalok ha jon a vedono felhuzok ra huzatot : ))))
Ismeros,nekem is volt olyan aki nem gratulalt sot az eleg kozeli csaladtag volt,elegge megviselt a dolog de most mar kit erdekel !!!!

Iancsa,Mj,
Nekem mar van pachwork takarom 2 is.En kulfoldon vettem/kaptam oket es imadom.
En tudim ilyen a szopis parna,bar nekem nincs de azt mondjak hasznos.

Kakukkfu,
Az en gyomrom is hiper erzekeny ha egy kicsit is rossz valami amit nem is veszek eszre rogton visszadobja.

Tuni,
Szegeny,sajnos nem tudok tanacsot adni de egyutterzek veled.

Kangi,
En is egyutt leszek a babaval mar a 2.naptol csaszaros leven.Tartok is tole,de a doki mondta hogy meg szoknunk egymast mar akkor.Csak gyozze kivarni mig kimaszok az agybol ha sir .

Pusz
Kataa
34+1

Kép
Kép
kataa

Szia Edit Kép

Sajnos tegnap nem tudtam menni, mert a szakdolgozatom vázlatát kellett megírnom mára, de csütörtökön már megyek.

Üdv
Tüni
24
tüni

Sziasztok

Sasha
Hogy rohan az idõ!!! Kép Alig várom már a szülés történetedet, és hogy átgyere a másik topikba. Drukkolok nagyon, már nincs sok hátra (nekem ennyi idõsen már csak 1 hét volt).

Tüni
Sasha szólt hogy bátorítani kéne téged egy kicsit. Nos kb. én is ilyentájt lettem cukros, de az én cuki értékem 8,2 lett. DE!!! Az hogy diétázni kell nem azt jelenti hogy nem ehetsz gyümölcsöt. Mindent lehet valamivel helyettesíteni. Bevallom õszintén hogy amikor kiderült ez a cukor dolog, betartottam a diétát, aztán a vége felé már csak a kontroll vizsgálatok elõtt figyeltem oda. Diéta nélkül sem ettem elõtte csokikát meg cukorkát. Egy gyengém volt: a fagyi de az nagyon. Gondolom ez téged nem nagyon érint hiszen lassan jön a hideg, így nem fog annyira hiányozni.
Szóval visszatérve a lényegre én 180 grammos szénhidrát diétán voltam, és kaptam egy táblázatot, amit sajnos már kidobtam azóta, abban meg volt határozva hogy minek mennyi szénhidrát tartalma van. Kaptam mellé egy minta étrendet, ahol pedig az volt megszabva hogy mikor mennyit kell enni hogy egyenletes legyen a szénhidrát bevitel. Ezt is csak a viszgálat elõtt tartottam szigorúan, mert amúgy én nem tudtam 6x enni egy nap és nem voltam hajlandó csak azért felkelni fél 7-kor, hogy reggelizzek. Tehát én ettem egy nap kb. 4x és ha gyümit kívántam, akkor megnéztem a táblázatot hogy uzsira pl. 10-15 gramm szénhidrát a megengedett, akkor ehetek 1 almát vagy 15 dkg cserkót vagy barackot stb. stb. De én nem uzsiztam és nem pótvacsiztam, így pl. volt hogy a vacsim egy tál cseresznye volt vagy egy negyed dinnye.
Biztos te is kapsz majd ilyen segédletet, ha nem akkor szóljál és segítek.
Fel a fejjel, nem vészes, csak annak látszik. Amúgy a paradicsom zöldség, és azt is lehet enni pl egy pohár tej hejett a reggelihez. Kép Kép Kép
Szólj ha bármi gond van. Csak a másik topikba írj mert ezt nem mindig tudom már olvasgatni.

Mindenkinek további jó pocaknövesztést kívánok, vigyázzatok magatokra.

Forti

Kép
Kép
forti

Ja és még valami! Ezt a diétát általában miattad (a mama miatt) kell(ene) tartani, a babának megvan a saját vércukor szintje. Ezt a nõgyogyim mondta mert én aggódtam hogy nehogy cukorbeteg legyen a gyermekem.
A végén már nem nagyon tartottam szigorúan a diétát. Szülés után Levinek 3x nézték meg a vércukor szintjét és teljesen normális volt, semmi eltérés nem volt. Viszont engem még a kórházban diétáztattak, sõt mondták hogy otthon 6 hétig szintén diéta. Szerintetek??????? Kép Azóta sincs semmi bajom, és a gyerek miatt kell hogy kajáljon az ember, hogy sok tejcsije legyen. Hozzáteszem hogy az édesség ma sem az erõsségem, de amit megkívánok azt megeszem.

Forti

Kép
Kép
forti

Szevasztok Lányok,
Hát nincs túl sok jó hírem. A helyzet az az, hogy kismanónak szívritmus problémái vannak, idönként lassabban ver a szíve mint kellene.

A szív felépítése és müködése amúgy tökéletes. Most úgy néz ki 2-3 naponta kell majd ellenörzésre járnom, és ha a gyerek állapota rosszabbodik akkor azonnal mütét.

A jó hír az az, amit eddig is mondtak, hogy ezek a szívritmuszavarok még az anyaméhben vagy megszületéskor általában elmúlnak és nem okoznak semmilyen gondot a továbbiakban.

Mindenesetre csinálnak ilyenkor TORCH vizsgálatot és valami más virulógiai vizsgálatot is, mert az esetek nagy %-ában az ilyen ritmuszavarokat vírus okozza.

A TORCH mi is??? Tudom valami rövidítés.

Most megyek, elolvasom miket írogattatok,
Pusszancs,
Moni
30+
mj

Szia Tüni!

Nekem is terhességi cukorbetegségem volt, az elsõ és egyben legrosszabb eredményem 9,8 volt terhelés után.
A diabetikusnál kapsz majd egy táblázatot az ételek szénhidrát tartalmáról, és ennek függvényében kell összeállítani a napi 5-6 étkezést. Nekem csak napi 150 gr szénhidrátot lehetett enni. Ki lehetett bírni, bár gyakran voltam kiéhezve egy kis fagyira, stb. Viszont a terhesség alatt csak 13 kilót híztam, ami szülés után 2 hét múlva le is ment. Nekem hetente kellett ellenõrzésre járni, és naplót is vezettem, amit megnézett a diabetikus.
Ja, a paradicsom szerintem zöldség, és elég jól bele lehet illeszteni a diétába, szinte nem is kell számolni.

Conti + Betti 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

SaschaKép
Tudod mitöl kapsz kiütéseket a szoliban? Valóban nem attól, hogy allergiás lennél rá, hanem arra a szerre vagy érzékeny, amivel a szolit lefertötlenítik (gondolom ez a fertötlenítö meg a meleg együtt jól megteszi a magáét). Fertötlenítsd le és utána most át sima vízzel a szolit. Vagy menjél álló szoláriumba.

Üdv
Moni
30+
mj

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, meg az együttérzést! Már beszéltem is a dietetikus doktornõvel, és amint sikerül megszereznem a leletemet, megyek is hozzá. Majd még jelentkezem.

Üdv
Tüni
24
tüni

Helló!

Conti, FortiKép
Nagyon édik vagytokKép

Mj!

Nem örülök, annak ami van, de nagyon drukkolok,hogy elmúljon és ne "rosszabodjon" a baba állapotaKép Jó, hogy kis optimizmust öntött beléd a doki, ill. az hogy ki fogja nõni még odabent!Kép
Lehet, hogy nem is lett lefertõtlenitve a szoli és más izzadsága, meg a sajátom, meg a meleg tette meg a hatását. Végülis mindegy, mert ez már régen volt, kb 5-6 éve és azóta nem mentem szoliba, de nem is hiányzik és igy legalább nincs plusz kiadásKép Egyébként csak azért próblátam szolizni, mert iszonyuan nehezen barnulok, sõt égek a napon. Gondoltam, hátha szerzek a szolival egy kis alapszint és nem égek, de megoldottam azótaKép 15-ös faktoru naptej és árnyék, igy nem égek, de nem is szinezõdömKép Jól van ez igy!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mj
En is szoritok,hogy ne legyen hosszutavu a ritmuszavar!!! Kép Es jo,hogy ellenorzik, igy biztosan nem lehet semmi baj!!

Kangi
Ma voltam! Kép TEgnap mar nem jutottam el. De nekem 4 kemcsovel vettek. Tok aranyos noverke volt, vegig meselte nekem az egesz vervetelt. Utana kicsit tobbet ucsorogtem ott,nehogy baj legyen, de nem ajultam be!! Kép Kép

Norkini
16+4
norkini

Sziasztok,
el vagyok havazva munkailag. De azert olvasgatlak Titeket munka vegen, csak idom nincs irni. Kép
Kolleganomet azota jol elkerulom, megprobalok nem foglalkozni vele. Kép Szerencsere mastol eddig csak pozitiv visszajelzest kaptam, bar Brokkoli, attol tartok, igazad van Kép, fel vagyok keszulve ra, hogy lesz meg egy-ket "kedves" munkatars. Kép

Krisszike, Kép
az Elevittol en is rosszul voltam, a MAternatol viszont semmi bajom. Nekem azt mondta a doki, nem kell szednem, csak a kulonbozo problemak megjelenesekor kezdtem el onkent szedni.

Allergia. En sem szeretnem mindentol ovni majd Gombockat, en videken nottem fel, eloszor lakotelepen, aztan kertes hazban haziallatok kozott, nem hasznalt anyu "antiallergen" szereket, es szerintem allandoan koszosak voltunk a hugommal, bicikliztunk, maszkaltunk a mezokon-erdokben a haverokkal, lakotelepi homokozoban es koszos csuszdakon, hintan jatszottunk, es egyikunknek sincs allergiaja. Kép Parom es a hugom ferje is egy szem gyerekek, es mindketten iszonyuan allergiasak....KépKép

Majd irok meg, most megint munka van. Kép

Gomboc
gombóc

Sziasztok,
most rovid leszek, csak zene ugyben akarok irni.
Most talaltam az egyik ujsagban egy web cimet egy uj cd-rol, ha esetleg valakit erdekel : www.xrecords.hu
BabaMama Zeneharmonia neven van forgalomban a cd es az oldalon meg is rendelheto. Ha esetleg erdekel valakit.

Pussza,
Timici
20+5
timici

Norkini Kép
örülök, hogy nem volt gond.
Mostanában mintha kezdene múlni az az iszonyatos farkaséhségem, te hogy vagy ezzel? Persze ha éhes leszek, meg tudnék enni egy lovas rendört lovastul Kép, de nem háromóránként, hanem normál étkezési rend szerint.

Gomboc Kép
te csak növeszd a hasad, kell a hely a pocilakónak!
Munka az itt is lenne, de kedvem az zérus, már hetek óta képtelen vagyok odafigyelni ...
De gondolom, meg látom is a többiek irásaiból, hogy ez mindenkivel igy van.

El is megyek moziba Kép

Pussz
Kangi
16+5
kangi

Ja. Allergia. Húgommal peremkerületi kertes házban nõttünk fel (15 év különbséggel!), és persze nem trágyadomb volt a lakás, de nem volt antibakter tusfürdö, egyikünk sem allergiás, hálistennek.
Szerintem is kell sok koszt ennie a babónak, sose tudhatjuk, mitöl hizik az a gyerek Kép húgom totyis korától áprilistól októberig csak akkor mutatkozik az ablak alatt, ha éhes. A két szomszéd gyerekkel, mig kisebbek voltak, mindent fölettek (meg le a fákról), körbe a szájuk állandóan csupa poros maszat volt Kép olyan édesek voltak Kép
Gumimaci majd a szölöben falatozhatja a cserebogarakat, hogy erösödjön az immunrendszere Kép mondjuk ha meglátom, biztos infarktust kapok majd Kép

Pussz
Kangi
16+5
kangi

Sziasztok!

LollaKép,
én Bajzák Attilánéhoz járok, õ a védõnénim, és teljesen normális, kedves. A torna jövõhéten kezdõdik, majd beszéljünk meg valamit. Most már itthonról netezek, de kreáltam magamnak egy freemail címet amin majd megbeszélhetjük a részleteket: dioda1@freemail.hu

TimiciKép,
múlt héten jártam a Kistextben, pont 1 nappal a leltározás elõtt, de így is volt vagy 8-10 féle aranyos anyag. Már régóta ismerem ezt a helyet, anyukám fedezte fel egy pár évvel ezelõtt, és ha ágynemû huzatra, konyharuhára van szükségünk mindig oda megyünk.
Tudom ajánlani a konyharuhát is mindenkinek, kb. 50-60 Ft darabja, és csak be kell szegni, és ugyanezeket árulják méregdrágán az üzletekben.
Timici, csak nem te is ott vetted meg a baldachinhoz az anyagot?

KataaKép,
most hogy említetted Minyut, láttam ám a képeit Floridáról, sõt, titokban lesegeti ám ezt a babanetes oldalt is! Õt ismerem egy pár éve személyesen, néha összejövünk egy kertipartyra.
Szerintem vászon huzatot varrjál/vegyél a takaróra, mert ált. tiszta pamut, és szellõzik, és könnyen mosható.

IancsaKép,
látod Timici leírta a címet, kösziKép az árak most kb.: 600-700 Ft métere a 1.50 széles anyagnak, máshol meg a duplája, v. többszöröse. Érdemes õket felhívni telefonon, mert a nyitvatartás szerintem most kicsit más lett, pl. múlt hét szerdán csak 14 óráig voltak nyitva.

MoniKépDrukkolok, hogy a babónak ne legyen semmi komoly baja a szivecskéjével!

Sziasztok, holnap jövök

Brokkoli
29
brokkoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: