DEN: köszönjük a meghívást és tényleg le a kalappal előtted, mert már egy óvodányira való gyerek gyűlt össze
Ancsi tényleg meglepődött és egyébként én is majdnem elbőgtem magam....
BOGÁRKA: Íme a sztori.
Anyuka a kolleganőm egyébként, két lánya van. 6 ill 8 évesek. Külsőre egyébként a kisebb néz ki a nagyobbnak. A gond a kicsivel vagyon.
Tehát átmentünk hozzájuk, mert kellett nekem egy igazolás. Belépünk a lakásba, két lány eszik éppen. Kicsi meglát minket elkezd bőgni, hogy "Anya neee" Azt hittem tőlünk ijedt meg, vagy zavarja, hogy kisbugyiban látja egy idegen. Nagylány persze rögtön mórikázott Kamillával. Aztán Anyája megvigasztalta a kicsit is és ő is jött barátkozni. Aztán kb 2 percenként a két lány összekapott és a kicsi felugrott az anyája nyakába csimpaszkodni. De ezek végülis csak műbalhék voltak. Aztán Kamillát leültettem a kanapéra és elkezdett játszani a rágókájával, amitől nyál is jött ki a száján ugye. Ezen jót nevettek a lányok, de a kicsi onnantól már nem mert közel jönni, csak az anyja mellől méregette Kamillát. A kanapé mellett volt a könyvespolc amire Kamilla persze felkapaszkodott és már nyúlt is a könyvekért. Erre anyuka és a nagylány adtak Kamillának egy könyvet amit "nézegethet" a kicsi is akart neki adni egy könyvet, de amint meglátta, hogy Kamilla a szájába veszi a másik könyvet elkezdett sírni. Mondta neki az anyja, hogy akkor az ő könyvét ne adja neki és kész. De a kicsi egyre jobban sírt, hogy nyálas lesz a könyv és pfuj stb stb. Hiába mondtuk, hogy ez normális és nem lesz semmi baja a könyvnek, a kislány egyre jobban "kész volt" ezért inkább elvettük Kamillától a könyvet. Kamilla erre újra felkapaszkodott a könyvespolcra és erre a kislány totálisan begőzölt, azt láttam az arcán, hogy totál elborult?! És átölelte a teljes sort a polcon és vette le a könyveket, és közben üvöltött, hogy "nem akarom, Úristen, nyálas lesz minden, gusztustalan stb" és lerámolta az összes könyvet a földre, úgy kellett már lefogni mert kishíjján magára rántotta a polcot!

Aztán ment át a másik polchoz, pedig oda nem nyúlt addig Kamilla és már azt is kezdte volna lerámolni, de addigra az Anyja lefogta, hogy nyugodjon meg. De addigra a kislány annyira kész volt, hogy attól hisztizett, hogy a nagylány hozzáért. Először nem értettem, hogy most mi a baja attól, hogy a tesója megfogja, aztán kiderült, hogy az, hogy a tesója kezét Kamilla megfogta, ergo tesó is nyálas! És a nagy persze cukkolta azzal, hogy kergetni próbálta a kicsi meg mint az eszét vesztett kiabált, hogy NEEEEE és ment a mosdóba percenként mosakodni. Aztán Anyja ölbe kapta, hogy megnyugtassa és mondja nekem, hogy hipohonder lehet a gyerek vagy mi, persze erre elkezdett megint bőgni a lány, hogy " nem is vagyok hipohondeeeer" a nagylány meg szimplán azt mondta, hogy dilis - na ezen megint eltört a mécses. Aztán alighogy megnyugodott pár percre megint elkezdett aggódni azon, hogy Kamilla a kanapén ül és a nyálas kezével hozzáért a kanapéhoz és "Anya összenyálazza a kanapénkaatt és fújjj, nem akarom stb" újabb hisztiroham. Mondja anyja, hogy jó letakarjuk valamivel, kivesz a szekrényből egy plédet, pechére pont a kicsiét, az mint a félőrült kikapja a kezéből, hogy ez az enyém és már a tekintete totál el volt borulva megint. Erre elővettem én egy pelenkát, hogy arra rakom Kamillát,de már nem tudtuk megnyugtatni és a gyerek már síkitozott, no akkor mondtam, hogy jó inkább akkor mi megyünk. És a kislány már bent állt a kádban, hogy ő lefürdik, Kamilla nyála miatt. És mig Anyája kikisért addig üvöltött a fürdőbe, hogy "Anya gyere fürdeni, moooosstt"! Mondta az Anyja, hogy amikor ez a félelem rátör akkor képes 5 percenként lezuhanyozni?!
Én teljesen el voltam képedve, mert ilyen viselkedéssel még nem találkoztam...
És mesélte az Anyja, hogy az ilyen "testnedvektől" van kész a gyerek, pl az állatkertben is "rohama" votl amikor a tesója meg akarta fogni a kezét, csakhát a tesó előtte tevét vagy mit etetett, ergo tevenyálas volt a keze....és a cirkuszba is kiakadt a lányzó mert a tigris odacsinált a porondra és ettől már alig bírt megülni a helyén.
Kérdés: jövőre menne iskolába a kislány és hát igy hogy fogja bírni??? Vagy nem lesz ebből gondjuk? Vagy ez normális? Elvigyék szeritned pszihómókushoz? NEvelési tanácsadóban már voltak ott azt mondták, hogy semmi baja a kislánynak, kicsit háklisabb a holmijára.
Tyű ez jó hosszúra sikeredett, de nem bírtam rövidebben leírni
Bocsesz
Szóval, szerintetek????
Rylie