A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Azta micsoda zombinépek vagytok!!!!

Terhesgondozási pecsétet a doktor adja, nem a védőnő - utóbbi csak tanácsadó, az ő pecsétje nem számít. Viszont a védőnő szülés után köteles havi egy alkalommal találkozni az anyával és a gyeremekkel . Szerencsére ez nálunk megvan, mert a doktornénink mellett ő az asszisztens - mármint az egészséges rendelésen, amit tanácsadásnak hívnak és ott adják az oltást is. De meg is szokott néha látogatni. SZerencsére angoyn kedves, fiatal lány.

Barbi :) oltással nem a szuri volt eddig a probléma, hanem az eü.személyzet... szerintem ők eleve stresszelnek az oltástól és emiatt már úgy indítottak, hgoy hárman durván lefogták a szegény babám lábát, nekem kellett a kezét(persze én nem durván, de én is stresszeltem, mert élből oltásellenes vagyok) és ráadásul valószínűleg rossz helyre ment, mert ilyen szívettépő sikoltozást azóta se produkált a fiúcska, és utána napokig nem engedett a lábához érni. Második alkalommal ugyanez a stresszelés volt... Mos viszont elfelejtették, hogy oltásra mentünk, mert a hasmenést tárgyaltuk és azt, hgoy milyen klaszul vette Dé az akadályt, nem fogyott semmit - szóval én figyelmeztettem őket az oltásra, így nem maradt idejük parázni, én meg úgy fogtam Dominót eleve, hgoy semmit se láthatott, és mondtam neki a Mehemedet, amit imád. Hát így jártunk túl a doktornéni eszén :lol:

Zuzi :) védőnő köteles kijönni hozzád havonta egyszer tanácsadásra, ha te nem tudsz bemenni, mert mondjuk veszélyeztetett terhes vagy. Én se jártam 6 hónapig hozzá és eljött. Ha meg nem jön, te nem vagy kötelezhető elmenni hozzá, és az ő pecsétje tényleg nem számít, ne aggódj! Én nagyon utánéztem ennek, mert ugye 35 fölött szívatják az embert keményen... a 4 pecsétet a terhesgondozást végző orvosnak kell adnia, amiről a kórházi gondozóorvos ad majd igazolást, és kizárólag az anyasági segényhez szükséges, a többinél vagy a biztosítási időt vagy az alanyi jogot veszik alapul. :)

Tinu :) ez a cicidolog normális ém valamennyire, nekem a kezdetektől volt iylen, pedig nem vagyok ekcémás, majd megesztem,anyira csípett-szúrt midnen ruha és állandóan áégett a mellbimból meg kiütések voltak rajtam. Doktornéni mosolygott, mikor panaszkodtam, és mondta, hyoy szülés után elmúlik. És így is lett. :) Persze egy kis homeos ekcémabigyó bizots javít majd a dolgon :)

Votiv :) Én nagyon szueretlek téged, tudod...de amikor erről a hízás-dologról beszélsz, mindig felmegy a pumpa bennem, mert úgy érzem, hogy a párod piszkál téged folyamatosan ezzel és ezért ... Ez nem normális! Hacsak nicns valami cukorbetegségre utaló jel, akkor a szénhidrát elfogyasztása kötelező, még jobban kell egy kismamának a szénhidrát, mint egyébként! És én annyira vigyáztam és véágig diétáztam a félidőtől és mégis eza borzasztó sok hízás.. Nem ezen múlik! Lécci hallgass inkább a nekem igazán jót akaró, barátaidra és nem vond meg a szénhidrátot magadtól! Komolyan aggódom. Bocsánat, ha bántó a megfogalmazásom Gyurira nézve, nem áll szándékomban, de már többször utaltál valami iylesmire és ez engem méylen érintett. Ígérem, nem ejtek szót róla többet, de már nagoyn kikívánkozott belőlem...

Jucus!!!!!!!!!!!! tegnapelőtt láttalak bejelentkezve és azóta sehol se vagy, mi történik???

Neet :) MAcsek :) valami támpontot adtok arra vonatkozóan, hogy miféle sorrendben adtátok az új kajákat? Mert dominó - lévén egy bivalyerős csemege és nem anytejes, elkezdi előbb doktornéni hathatós utasítására (ő egyébként nem korai hozzátáplálás párti sziotatott babáknál) és van egy olyan érzésem, hogy Dénél nem lez giond a kajával, haspók a szentem...

ÉS Neet :) azt hittem, elhúztok a Balcsi irányába... ha nem mentek még, akkor holnap Feneketlen-tó délelőtt?

szájmenős el mosni, csókolat

indianyo

Lencsi legújabb téli szerkója. Menne hozzá Jucusék csizmája :)
A kabát tök nagy direkt.

Tényleg! Nincs vkinek eladó téli vízálló anorákja (overall) olyan 86-90-es méretben? Vagy hol érdemes használtan venni, és mennyiért? Még talán lehet, hogy jó a tavalyi, de szerintem nem vízálló.
Kép
ancsipancsi

Votiv :) természetesen a barátok NEKED is jót akarnak :lol:

indianyo

Joo reggelt,
hát nálunk is érdekesen alakulnak az alvások :roll: tegnap este 7-kor (!) elaludt a karomban, 8-kor alig birtam feléleszteni, és fél 11-re sikerült ujra ágyba dugni... ennek ellenére (vagy emiatt?) már fél 6-kor kukorékolt... és most ujra elájult... pedig aszittem, h a napi 1alvásos téma már fix lett :?

Recca,
ezért (is) birlak :D : a talikon általában viszonylag csendes vagy, itt meg jol kiosztod a csajokat :lol:
Amugy kajaügyben hasonloan vélekedek: mindent eszek, csak mértékkel. És szerintem várandosan meg a baba jelzi, hogy mit kiván az anya szervezete :)

Macs,
nekem is kicsit magasabb volt a cukorterheléses vizsgálatnál az értékem, én már azt hittem, h majd diétáznom kell, de szerencsére a dokim lazán vette, és csak legyintett... igy én sem törödtem vele :) Aztán szülés után sokáig nem ment le +5 kilo, de ahogy visszatért a menzeszem, utána hipp-hopp eltüntek rolam a feleslegek.

Deni,
én férjem is hasonloképp reagált, mint Tiéd: nem igazán értette, miért akadok ki ezen... :shock: na, majd személyesen megvitatjuk :)

KépKép
fibi

Indi!
nem azt mondtad, hogy keményen megvárod a 6 hónapot? azért ne engedd ám magad befolyásolni! :)
habár nem engem kérdeztél, de én, mint tápos adok neked sorrendet, a többiek meg majd, mint tejes:
alma-őszibarack-sütőtök-cékla-krumpli-répa- ezeket először. a sárgabarack, stb. puffasztó cuccot leghamarabb 7 hós korában adtam. glutén elvileg mehet 6 hós korától, én egyszer véletlen adtam, de később csak 8 hósan adtam neki legközelebb. általában nem evett mindent előbb, csak előbb kezdtük, de később betartottuk az időpontokat. fűszer, só, cukor, bors, stb. csak jóval később. (állítólag borsot 6 éves korig nem szabad adni) azt tartottam szem előtt, hogy 1 éves koráig legfőbb tápláléka a "tej". van valami szkennelt táblázatom, lehet, hogy felteszem neked.

Macs!
nő a házatok, mint a gomba!!!!!!!!!!
ancsipancsi

Indi,
CH témában (is) egyetértünk :)
és Mehemedes sztori rulez :D

KépKép
fibi

Ancsi: a babáknál máshogy van, mint a felnőtteknél? Engem pl. az alma is puffaszt. :?

Kép
Kép
tinu

Ancsi,
látom, készültök a télre :D

Zuzi,
15 hosnál az MMR bogyot adtam Bálintnak, és oltás után kb 10 nappal volt kis orrfolyás, höem., de nem biztos hogy attol.

KépKép
fibi

Ancsi ! Nagyon édes Lencsi a kabátban . Nekünk is van egy hasonló , asszem Takko ban vettük .

Nálunk a karfiol okozott egyszer egy sírós éjszakát , pedig én ettem , nem is Áron , csak akkor még nagy cicizés volt . Kb ., 7-8 hónapos lehetett .

Kép
Kép
greenolive

Ez a szalag nem megy , itt , feladtam ....

Tinu ! Kinél szülsz majd ? ( Én most kezdtem a 21.hetet )
greenolive

Indike,

én először 2-3 napig gyümilevet adtam, aztán alma, őszibari, banán, csersznye ,meggy ezután zöldségféle: sütőtök, répa, krumpli illetve az eddigiek kombója. 5 hós korától rizs és kicsikicsi csirke, 6 hótól borsó, karfiol, mg minden más gyümi, zöldég és több husi..
almáscsirkét imádja :) meg a rizses-répás-borsós-csirkét :)

Fibi,
anno,Füli idején ezt lezongoráztuk már egyszer, itt a topicban, Votiv szerintem se kezdjen fogyózni, diétázni, nincs is miért!! De én tényleg nagyon hízékony vagyok, cukros hajlamom van és a régen tönkrement izületeim, (fel nem fedezett, sokáig tartó mandulagyuszi miatt), nagyon nehezen bírják a súlytöbbletet. Akkor is, ha nem vagyok kövér..
macskanyu

Green: Urbán Mártánál. Tök jó, már épp kérdezni akartam, hogy kivel vagyok nagyjából egyidős, mert eddig még nem vettem le. :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Nincsen valakinek fölösleges pár darab MMR kivezetője? vagy valaki akinek hamarosan lesz oltás vennék vele közösen. Hátha tud valaki segíteni nékem.

Ancsi: TéliLencsi édes pofa. Mi még nem készültünk ennyire, megnézzük mit öröklünk uncsitesótól igaz fió, de én ilyenekre nem figyelek igazán. Tényleg írtad, hogy Lencsi mit kapott? én vagyok ennyire figyelmetlen.

Fanni mire bementem a szobájába kipakolta az egész ruhásszekrényét, hehe, legalább átválogatom.

Recca: ti is felújítotok? ugye milyen fincsi dolog lurkó mellett?

Szép napot Johi
johanna1975

Ancsi :) bocs, persze, hgoy a te tapasztalataid is érdekelnek, sőt, mindekié!!!!!
Csak Macs és Neet épp ma reggel tett említést a főzelékekről és egyebekről, azért hozzájuk a kérdés - no meg kedvelwem a rugalmas hozzáállásukat azélet dolgaihoz és nekem nagyon jót tesznek :):):).
Én megvártam volna a 6 hónapot, de doktornéni rámutatott, hogy ez a gyerek a korai típus - ezt mondjuk máér a születéskor is lehetett érzékelni -, akinél a a hozzátáplálást jó hamarabb elkezdeni és ugye csak tápszeres, tehát nem vonunk meg tőle semmit. IGazad van egyébként, én nagyon akartam 6 hónapos koráig várni, de beláttam, hgoy ezek olyan merev elvek, amikhez a mi esetünkben nem érdemes ragaszkodni. Dominó ugye kizárólag táposcsirke, illetve kakas :) És szeretnék én is rugalmasab lenni kicsit és nem a papírformához ragaszkodni folyton, emrt az egyikünknek sem jó. Persze még egyszer mondom: Dé nem anyatejes babba, így nála más az érvényes, és egyébként is akkora, mint egy 1 éves gyerek mind hosszát, mind súlyát tekintve. És a vírusos hasmenésnél egy hét alatt se fogyott egy dekát sem. Szóval úgy tűnik, készen áll már. És hát úgyse egy tényérral kezdünk, hanem először csak egy.-két kanállal, mire rendes étel lesz abból, az majd csak úgy 6-7 hónaposan lesz talán.

indianyo

Green: ja, kivéve, ha véletlenül előbb jönne az gyermek, mert akkor a doktornő szabin van. De csak nem. Valahogy az az érzésem, hogy nem vagyok az az elengedős típus. :) Anyukámból engem is úgy kellett kirángatni vákuummal. Szóval még az is lehet, hogy megvárom, míg átmegyünk a Vízöntőbe a Bakból. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ancsi: használt bolt rengeteg van, a Tétényin múltkor találtam kettőt is. Én még a teszveszen és a vaterán szoktam nagyon jó dolgokat kifogni, de ott mondjuk csak akkor látod a cuccot, ha megjött. De eszméletlen mennyiségű használtruhaboltvan...jaj fanni nem enged írni.jflajékldjf

Látom másoknál is remek volt az éjszaka, mi is csatlakozunk...

J.
johanna1975

Johi,
nekem van. holnap jössz sétára, vigyek? :)

Macs,
megértem az indokaidat. Nem is akartalak meggyözni. Csak féltelek, hogy sanyargatod Magad :wink:

KépKép
fibi

Tinu ! Én most szeretnék pár nappal előbb szülni , csak hogy karira itthon legyünk . Áron egyébként 4 nappal tovább maradt bent .

Kép
Kép
greenolive

Indi: szeretnél mosószódát tőlem? mert akkor valahogy talizhatunk. (mármint egy kicsit az enyímbőőőő és persze ingyéééééééé.)Hozzátápival kapcs. egyetértek veled, nem szabad nagyon mereven a szabályokhoz ragaszkodni, mondom én aki egy csomó mindent nem ad. De amiket Macs írt valahogy én is igy kezdtem. Nálunk a krumpli és alma volt az elején Fanni mindene. Aztán szépen fokozatosan jöttek a dolgok, aztán ahogy megjelent a husi az lett a kedvenc. Nagyon szereti a gyümiket, banánt, barackot, cserit mindent. Szóval lényeg hogy szeretettel add neki és Ő is szeretni fogja. Dé mekkor is? Fanninál már lehet hogy nagyobb is?
johanna1975

Macs, jovan persze te tudod, mi a jo neked! :) csak meglepodtem, es kicsit(?) szigorunak erzem az elhatarozast. no de azert kivancsi vagyok, hogy oldod meg a SEMMI szenhidrat kitetelt! :wink: mi az, amiben nincs? :roll:
recca

Fibi,
ígérem, sanyargatásról szóóó sincs :mrgreen: pont olyan vagyok :mrgreen: de köszönöm :) :oops:

Indike,
jól esik, ha így gondolod :oops:

Éjszakai sztorikat látva, javaslom, alakítsunk szövetséget. Egyvalaki vigyáz a kupacba hordott dedekre, a többiek mek elmennek bulizni, nehogy alvással lehessen bárkit vádolni.. :mrgreen:
macskanyu

sziasztok,
Védőnő:
én eret harapnék magamon, ha havonta jönne, és feljegyzéseket készitene, és tanácsokat adna... :roll:
kaptam már egy két jó tanácsot tőlük, kössssssz!!!!

Johi,
nekem van mmr, ha szólsz esetleg holnap, akkor hozok...különben ELFELEJTEM!!!!

Alvás:
nem tom mi van, mi alvásunk is felbomlott...mondjuk az éjszakai ébredéseket a fogaknak köszönhetem, de nappal??? Ma is fél 11-kor elaludt, délre már fent is lesz, és ez engem nagyon bánt!!!!!! :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Indi,
megyegetek, de majd csak a 7 végefelé. :) Ha addig ki nem túrsz innét. :lol: És még a víz úgyis hideg...
Kaja: hát, nem nagyon emlékszem, csak arra, h előbb gyümi-zöldség, dobozos pépek, amiket forralt, hűtött vízzel kellett összekeverni (port), ez marha jó volt, ha E nem ette meg, megettem én! :lol: majd később jött a husi, kenyér meg minden. De sorrendet nem tartottunk, ha banán volt itthon, azt kapott, ha alma, akkor azt. Eleinte csak kóstolót kapott, majd kiváltott egy szopit, majd egyre több szopit... a végén elmaradt a szopi teljesen (10 hós volt épp), nem akart már macerát, falni akart, darabosat. (Ekkor már volt 2 foga)
Most enyhén szólva nem hagy semmit csinálni... :)
neet
neet

Tinu!
igen, más a babáknál :lol: , mert nekik megpucoljuk az almát. héjjastól még jó darabig én sem fogom neki adni. az almavelő kizárt, hogy puffasszon, vagy akkor téged a fény is :).

Indi!
ahhoz se kell ragaszkodnod, hogy 1-2 kanál egyszerre, hanem inkább ahhoz, hogy egyszerre egy féle új. mert ha baja lesz, nem tudod mitől, és semmit nem mersz adni. Lencsinek eddig még semmi nem okozott gondot, már tejet is ivott. ha bemégy egy boltba, látni fogod a sok bébikaját és ha nem is veszel, de ötletet fogsz kapni, hogy mikkel indíts, mert azokra általában jól van ráírva a kor. mint Rylie-nak is írtam, én vettem mindenféle ízű bébiételt, megkóstoltattam, és ha ízlett, akkor főztem belőle neki, mert amikor még fél krumplit evett, azzal nem maceráskodtam. de a meggyes krumplit Dominónak is ajánlom melegen! tényleg hány kg, hány cm??

Johi!
semmi különöset, egy fa logikai játékot, amin bogyókat kell húzgálni. anyukáméktól motort, anyósomtól meg rucikat, de az ugyebár egy ilyen korú gyereknél nem ajándék. az egyik déditől meg aranyláncot (de hogy mi a frásznak?????).
ancsipancsi

Macs,
én a bulizást választanám, ha lehet :lol: :D :lol:

Zsanci,
akkor ma is sorstársak vagyunk (alvásilag) :? :P

KépKép
fibi

ja es Macs, szepen epul a hazatok! mikorra igerik, h kesz lesz? meg a szules elott tudtok koltozni? ja, es pincetek nem lesz? (nagy hordokkal... :mrgreen:)
recca

Macs ! Nagyon igyekszem ám :) és köszi a segítséget , hátha most jó lesz ...

Áron még kétszer alszik , de.du. cserébe hajnalban kel ...

Kép
Kép
greenolive

Macs ! Örök hála ! :)

Kép
Kép
greenolive

Green: igen, emlékszem, hogy írtad, karácsonyra szeretnél otthon lenni. Meg is értem. :) Látom, mégis sikerült a dupla szalag. 8)
Ancsi: mire leírtam, már eszembe is jutott, hogy ha megházomozom, tényleg nem puffaszt az alma, meg lereszelve sem. Fú, azt még most is szeretem. :lol: Állítólag anya üzemi mennyiségű almát reszelt nekem. Meg emlékszem a fincsi sárgarépalére is, nyilván későbbről, de azt is nagyon imádom a mai napig. Biztos úgy van, hogy amit az ember először eszik életében és akkor megszeret, az elkíséri a későbbiekben is.

Kép
Kép
tinu

Green,
nincs mit :) szívesen :)

Recca,
márciusra elvileg, a szerződésben május 31 van, hogy potyogó cigánygyerekek esetén is tartani tudják. Hát én még a szülés előtt szeretnék költözni, gondolom, ez nem meglepő :) És Pince, kizárólag a mocsatos anyagiak miatt nincs :mrgreen: a hordókat majd megoldjuk alahogy :mrgreen:
macskanyu

Green,
gratula a csikokhoz!!!Nagyon szépségesek!!

Macs,
benne vagyok!!!! Sorsot kéne húzni, h ki kezdi!!!! :lol:

Rec,
érdekes, nálunk is az van, h csak szilárd kaja jöhet, ha vmi pépes, akkor szájzár, vagy gyorsan visszaküldeni a feladónak!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Hű, látom sokan keltetek korán és rossz éjszakáitok voltak :( Ha ez így megy tovább, ez lesz a zombi-topik :mrgreen: Remélem nem tagadtok ki, de nekünk meg nagyon jó éjszakánk volt, Bálint egyszersem (!) ébredt, nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára! Mindenesetre reggelre ipari mennyiségű tejcsit termeltem neki, nem győzte szivattyúzni :lol:

Vica :) Akkor nagy gratula Neked a szép súlyodhoz!! Ez a 10 kiló tényleg csak a babával jár és szülés után gyorsan visszanyered a régi formád :wink: Pocaklakód hogy van? Hogy érzed, maradni akar még?

Rec :) Benke kedvence a szalonna? Nem mondod! De gondolom vmilyen húsos fajta, nem a zsírtípusú? És megsütöd neki, vagy csak úgy "nyersen" szereti? A sok hús-min. zsír kombinációjú szalonnát én is nagyon szeretem :oops: , mondjuk főzéshez szoktam venni, de sose bírom ki, hogy le ne ellenőrizzem a minőségét :lol:

Macs :) Éjszaka :( Így már értem a cukor-dolgot, ne haragudj, hogy megkérdeztem, csak kicsit túlzásnak éreztem először a diétát, de így már más. A házatok nagyon szépen épül!! De jó, ha márciusra meglesz! :D :D

Zuz :) Védőnéni csak akkor járna ki hozzánk, ha tejelnék neki... így inkább bemegyünk a dokihoz pofavizitre, a védőnők úgyis ott van általában. És már akartam írni, hogy nagyon édes lehet Bazsó, ahogy táncol, alig várom már, hogy lássam! :D

Ancsi :) Lencsi nagyon vagány az új téli cuccában!! Sztem is jók a használt rucik, lesz ősszel börze, meg az FMH-ban is szoktak lenni rendszeresen vásárok és persze boltok is akadnak.

Indi :) Nagyon ügyes voltál oltásnál! Éljenek az anyai ösztöneid :D Ezt a Mehemed-es mondókát egyszer nekünk is elmondhatnád, engem nagyon érdekel!! És hozzátápi-ügyben már sok okosat írtak a csajok, sztem is fontos (amit Ancsi is írt), hogy fokozatosan és egyszerre csak 1-félét adni. Mi gyümivel kezdtünk, mert a zöldséget B. nem szerette, kapott almát, aztán banánt, őszibarackot, ezek jók, mert ritkán (sose) okoznak galibát.

Fibi :) Ez nálunk is előfordul néha: már ált. csak 1x alszik B., de néha többször is. Tudod, 2x2 néha 5 :lol:

Johi :) Nálatok mi volt az éjjel?

Kajáról jut eszembe: nem kell vkinek kölesgolyó? Van 2 bontatlan zacsim, szívesen odaadom!

És már csikizi az orrom a parlagfű... úúúúútálom ezt a gazt :evil:
denizsa

Neet :) Kitúrni én? Téged? egy frászt, szükségem van
Rád a napi kiegyensúlyozott létezéshez :lol:

Johi :) Tündér vagy, köszi, mosószóda egyelőre van még 2 hónapra való, a fehérítő lenne a fontosabb, de msot jöüna napsütés, úgyhgoy az majd megoldja. HA Almavin vagy Sonett alkalmazható együtt mosószódával, akkor kipróbálom majd szívesen. És mossószóda nélkül is talizzál velünk holnap, ha ráértek! Egy kis Feneketlen-tavi száguldás jót tesz a gyerkőcöknek :)

indianyo

Denizsa,
ugyan már :lol: ameddig nincs rengeteg :evil: a hsz emben, addig mutatóban sem mondtál/kérdeztél semmi rosszat :D
macskanyu

Köszönöm az oltásos infókat. Akkor nem ez az, amitől úgy félt itt mindenki? AZ a 18 hós???

Macs!!!
Nekem is segítenél ilyen klasz csík gyártásában????? :oops: :D

Védőnő:
Ma összekaptuk magunkat, és elmentünk oltásra. Bemegyünk, védőnő meglát, mosolyog, pont ma akart hívni :wink: :lol: , hogy akkor a jövő héten jön (azt ígérte, a 18. héten jön, én most a 24-ben vagyok :wink: ). Aztán mondom, jöttünk oltásra. Ja, hát dokinéni nincs, de ha várunk kb 1 órát, akkor lesz :shock: :twisted: Tavaly nyáron 2x jártam így :twisted: Akkor miért küldenek behívót, hogy menjünk??? Mit kezdjek egy 15 hóssal egy rendelőben 1 órán keresztül??? Na mindegy. Ha reggel még lett volna egy kis lelkifurim, hogy így belekötöttem a védőnői szolgálatba, hát jelentem,elmúlt.
Ja, és azt nem is írtam, hogy tök ciki volt a dokibánál, mert nincs kitöltve rendesen a kiskönyvem sem, mondta, hogy szóljak már a védőnőnek, hogy töltse ki!
Az a gáz, hogy egyébként egy nagyon aranyos és kedves csaj, csak hát nem ezért tartjuk!

Tinu, Green!!!

Én 24.hétben vagyok!!! :D

Green!
Szerintem tök mindegy, hogy pár nappal hamarabb születik meg a tesó, a szülinap ünneplése szempontkjából már megnyomorítottátok szegényt :lol: Nekem dec 28-án van a szülinapom, tudom, mit beszélek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indi!
Hozzátápival akkor én már nem is zsongítalak :lol: Először azt akartam írni, hogy ha Dé-nek esetleg van még egy kis hasmenése, akkor banánnal kezdj, de a többiek annyira jól leírtak mindent, hogy én már nem kavarlak tovább!

Johi, Fibi!
Az MMR a 15 hós oltás????? Mert akkor olyan bogyót én is szívesen vennék, most, hogy eltolódott az oltásunk.

Ancsi!
Lencséd szuper édes!!!! Ezt a sapit mi is próbáltuk, annyira vagány!
Mi a Göncöl turiba járunk, nagyon jó cuccok vannak, igaz nem az a pár száz forintos turi, de szerintem nagyon jó minőségű ruhák vannak, és nagy a választék!
zuzmo1

Indi,
"nem a tehibád, szükségem van rááád..." valami nyálzenekart bújtattál a fülmbe. Ha estig nem múlik, esküszöm, átmegyek, és fél éjjel ezt fogom neked dudorászni. Ja, és még rekedtes vagyok a náthától, úgyhogy jajj neked! :lol: :lol:

Zuz,
ez az oltás is csak olyan, mint az érettségi, nagyrészt félnek tőle, visszatekintve meg ... csak egy kis láz meg pöttyök, de elmúlik. :lol:
neet
neet

Kösz lányok a sok értékes hozzászólást hozzátápi ügyében. Ennek eredményeként ma csináltam cukkinit+fagyitejet amiből kb 1 kiskanál ment le a ded torkán. Úgyhogy délután folyt.köv.

Ancsi: centrifuga: Philipses és ha rögtön a centrizés után szétkapom akkor simán leöblögetem és nem szárad rá a cucc, igy nem annyira macerás a takarítása.

A krumplis dolgokat villával töriték szét vagy botmixereztek??

Votiv és az összes pocakos: rémhíreket TILOS olvasni a pocakosság ideje alatt! :x Irgum-burgum!

Johi: én szívesen megtanulok dánul ;) félév alatt lehetek perfekt úgy hogy napi 1/2 órát tudnék rászánni ? 8)

Ancsi: képek Lencsiről :) én is bírnék most egy olyan tortát!! Milyen volt? Sacher?

Macs: kinőtt a ház a földből! :lol:

K azt csinálja amit nem mondunk ki, úgyhogy gyorsan eszem...

Rylie
rylie

Ancsi: Fanni is kapott motort, akkor motorozhatnak majd együtt a csajok. Persze egyenlőre csak én élvezem az ajándékait, Ő észre sem vette, hogy van valami új játék.

Macs: gratula az építkezés tempójához, remélem tényleg mehettek márciusban, szerencsére nem a mi brigádunk építkezik nálatok. De ma elmennnnnnnnnnnnek, hurrrrrrrrrrrá. Mondjuk készen nem lettek, de valamelyest kevesebb lesz a kocs és a zaj. Már nagyon vártam.

Éjszaka: gyerekek bulizzanak együtt, mi felnőttek meg alszunk. Na persze a fordítottja is jó, csak mikor pihenem már ki a sok éjszakázás. Na jó majd nyugdíjas koromban. :roll:

Green: jók a szalagok.

Den: én szívesen fogadok eyg kis kölesgolyót.... nekem az a nasi. Majd ha egyszer elvetődünk hozzád. legalább meg tudsz kínálni valamivel. De a másikra még lehet pályáztatni. Nekem elég egy csomi. és előre is köszi. De nektek miért nem kő?

Védőnő: Den mindent leírt az én védőnőmről is. kétszer jött eddig ki a 14 hónap alatt, de annyira nem is hiányzik.

Zuz: Bazsó tánca édes lehet, Fannival nyomhatják majd. Fanni a fejét rázza ezerrel. Talán RockerFanni lesz a gyerek?

Indi: köszi az invitálást, még meglátom, kicsit újra sűrű a hét. Ezek a turpisták nagyon akarnak engem. :lol:

Zsanci: köszi. Fibi is felajánlott, meglátjuk ki hoz nekem. és akkor tőle elfogadom. Ti is mentek sétizni a feneketlen tóhoz? ezer éve nem láttalak és a gyerkőket, jó lenne már összefutni veletek is.

Vica: én is pont annyit híztam, mint te és ez le is ment a szüléskor szinte azonnal. Láttam tegnap a dokidat, nagoyn szimpatikus volt. Úgyhogy még bármi is lehet a kövi gyereknél nekem, megtenderztetem majd a dokikat.... :lol:

Den: semmi küli nem volt, csak óránkénti felsírás, nem kellett felvenni, de aludni nem tudtam tőle egyáltalán jól. Viszont néztük aludt, tehát álmában csinálta, szeritnem fogak. ezerrel tömköd a szájába és nyűgi....

Na mének főzök valami kajcsót magamnak.

Johi
johanna1975

Zuz: szerintem igen, de lehet nem vagyok elég felvilágosult. Én hülye vagyok az oltásokhoz....

Rylie: szerintem simán el tudod sajátítani. :lol: Krumplis ccuccot én botmixerrel, enyém finnyás gyerek kipöckölte a nyevével a túl nagy darabokat még igy is. Egyébként nem is finnyás, mert mindent megeszik. Most egy kicsit zsömi mániás, de azért kezd visszatérni az étvágya másra is.

J
johanna1975

Sziasztok!

Enyim lány 13 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, este 8-tól reggel 8-9-ig :lol:
Már hamarabb is átaludhatta volna, de addig még volt egy hajnali szopi 5-kor, amit nem akartam kihagyni, mert attól féltem, reggel emiatt korábban kel. Aztán egyszer próba-szerencse, 5-kor apjuk kelt hozzá, visszasimogatta és másnaptól 8-kor kelt.
Mondjuk én hamar leszoktattam az éjszakai szopikról (9-10 hónaposan), este jól bekajáltattam, és ha felsírt csak cumit kapott vagy jött mellénk az ágyba. Pár hét alatt minden sírás nélkül leszokott az éjjeli kelésről, és szerintem ez nem csak nekem volt jó, hanem így ő is jobban kialudta magát, mert szerintem már csak megszokásból kelt fel.

Oltás: mi még mindig megúsztuk a 15 hós oltást (Gréti 18 múlt), és eddig még semmi értesítés se jött.

Babakaja: én nem sz@roztam az elején 1-2 kanál kaja elkészítésével, hanem vettem a Hipp-es babakaját. Azon meg rajta van a hónap. Felbontás után 2 napig eláll a hűtőben.

Akartam még valamit? :roll:

KépKép
KépKép
lindicita

Aki már nem tervez több gyereket és van terhesrucija, az nem akarná occcsón eladni nekem? (emlékeztetőül: az összes rucimat anno a költözésnél ellopták, beleértve természetesen a terhes ruhákat is, és most kicsit fáj a szívemmegint annyit költeni rá, amikor már nem tervezem többet hordani. :cry:
lindicita

Lindi,
én sem szaroztam, szintén Hippeztünk :lol:

Zuzi,
igen, ugy tudom, hogy MMR elsö fele=15 hos. és 18 hosan a "maradék" (HIB és IPV). ezek régen egy oltásban voltak benne.

na, L bótba

KépKép
fibi

Kicsit offolok:

Tengerpart a repcsiről:
Kép

Reptéri altatás kölcsön autósülésben:
Kép

Kilátás az apartmanból: Kép

Naplemente az apartmanból: Kép
lindicita

Pancsi:
Kép

Anyával az árnyékban:
Kép

Krka vízesés:
Kép
lindicita

Lindi,

pfúúúj, ide se mennék :D :D :D alvós Gréti :D
és én is olyan szívesen visszaaltatnám bárhogy, de éjjel csak cicivel alszik vissza. Se símogatás, cumi csak nagy ritkán jön be, ágybavétel is csak tejcivel jön be. Normál körülmények közt fél3-fél4 tájt szopizik, de akkor rendesen, nem csak pár kortyot...

Zuzi,
persze hogy segítek! írd meg priviben, mit szeretnél, ill hol akadtál el :)

Fibi,
mindjárt kutakodom a méljeim közt.. :)
macskanyu

Fibi,
megtaláltam, véletlenül átcsoportosítottam máshova :( ahogy tudok, válaszolok :) És Dömötör még csak olyan marhulás... ;)
macskanyu

A hegy mögött Omis, ahol voltunk, ennek a folyónak meg a felső részn raftingoltunk:
Kép

Omis-i kikötő:
Kép

Rafting:
Kép
Kép
Kép

Itt megálltunk fürdeni, és a bátrabbak a szikláról ugráltak a vízbe:
Kép

A vége már laza volt, bukósisak sem kellett :
Kép
lindicita

Kedvenc képem:
Kép

Itt is nagy a szerelem:
Kép

Pancsi anyával:
Kép

Így készül a homokvár:
Kép
lindicita

Gréti (majdnem) végig így rá volt tapadva a repülőn az ablakra:
Kép

Horváto. felülnézetből:
Kép

Felhők:
Kép

Budapest felülről:
Kép

Off vége, megyek főzni.

Margit sziget:
Kép
lindicita

Lindi: iszonyú jók a képek! Komolyan el voltam bűvölve.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: