A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Ma voltam dokinal es rakerdeztem az allergia lehetseges kezelesere. Erre legnagyobb meglepetesemre azt mondta,hogy barmilyen orrcseppett, vagy orrsprayt hasznalhatok nyugodtan! Ki erti ezt? Mas doki, meg az orrcseppett is epphogy mertekkel irja fel.....
Aztan meg mikor eljottem, akkor lattam,hogy beirta,hogy nezett vizeletet es mert vernyomast, pedig egyik sem volt......Kép Maugy eleg sokat beszelgettunk, meg tenyleg eleg alaposan megnezett, de miert ir be ilyeneket,ha valojaban nem volt?????

Norkini
15+5
norkini

Bmary es kis csaladja, nagyon gratulalok a fiatokhoz!! Kép
norkini

Csipkebogyo,
Nyugi! azzal tudsz legtobbet tenni a babadert most, ha bombazod pozitiv energiaval, gondolatokkal, es nyugalmat sugarzol fele! A baba bent van a pocakodban, es akarmi tortenne, most mar eletkepes idekint is! De miert akarna meg kijonni! Tudom, borzaszto lehet azon izgulni, hogy koraszulott lesz, de ne tedd! Tessek szugeralni, hogy minden ok, nem lesz semmi baj!
Lanyok nem vettetek eszre, hogy a terhesgondozas 80 szazalekban ijesztgetesrol szol? Neha tenyleg ugy erzem, hogy teljesen felesleges, mert ha valami gaz van ugysem veszik eszre, viszont minden alkalommal beszolnak valamit, amin az ember elgondolkodik, es elkezd aggodni!
Engem szerdan ugy megvizsgalt a doki, hogy egesz delutan fekudtem, annyira gorcsolt a hasam! Es kozolte, hogy keresztben van a baba...ami meg teljesen ok, de ha ugy jobban belegondolok a kismama agyammal, mi az hogy keresztben, amikor lefele kene, hogy legyen, mert a testverei is a kezdetektol ebben a pozicioban fejlodtek...vagy legalabbis ezt mondtak, en mindig ugy ereztem, hogy ilyenkor meg keresztben vannak, es hol erre, hol arra uszkalnak!

En is csatlakoznek a rosszul alvok klubjaba...ejfel elott mar le sem merek fekudni, de legkesobb 2, max 3-kor mar fent vagyok, forgolodom, sohajtozom, es faj a hatam, sehogy sem kenyelmes! Persze napkozben delben mar tok faradt vagyok ,alig birom kivarni, hogy Dani tanulni, Gyuri aludni menjen, es ha hagynak, hat ugy alszom ket orat, hogy utana azt sem tudom hol vagyok! Persze igy a napnak, hazimunkanak annyi...tiszta felfordulas a lakas, a pofamrol leeg a bor, ha korulnezek! Ilyenkor nagy okosan vendegeket hivok, es olyankor vegre raveszem magam, hogy osszekapjam a keglit, de csakis az utolso pillanatban!

Zulu, mi tortent, amiert sirva szalltal le a buszrol?

Ja, voltam szemorvosnal, vegre, ket ora varakozas utan bejutottunk, kaptam szemcseppet, kivalottam, hazajottunk, belenezek a tukorbe, es mar nem is volt piros a szemem. Jo mi? Tegnap meg azt hittem megvakulok!

Az RTL 2-n koraszulotteket mutatnak... megyek, nezem, es remelem, hogy ilyet mi eletben nem latunk!!!

Zsuzsi
18+3
zsuzsi74

Zulu!

A hányingeren kivül van más virusra utaló tünet? Orrfolyás, láz, köhögés, torkod kapar? Elõfordulhat, hogy a baba okozta hányinger jött vissza. Nem lenne egyedi eset.

Zsuzsi!

A többedik babánál elõfordulhat, hogy késõbb, vagy csak az utolsó pillanatban fordul megfelelõ pozicióba. Tessék nem aggodniKép Egyébként isten hozozz a kakukkosok táborábanKép
Én ilyentájt fekszem le, még nézem a tv-t 1-1,5 órát amig el nem tudok aludni, persze közbe még elmegyek pisilni és reggel 8-ig is még vagy 2-3 alkalommal, attól függKép Most ittam teát, úgyhogy lehet, hogy többször is megyekKép
Egye fene azt a cseppet, a lényeg, hogy már nem olyan rossz a helyzet a szemeddelKép

Na szép álmokat mindenkinek és nem kakukkolni hajnalig ébren!Kép
Kép

sasha
36+2

Kép
sasha

Sasha,
Meg mindig ebren...
En is mostanaig teveztem, aztan most meg beugrottam megnezni van e 'termes'!
Sajna nem vigasztaltal meg ezzel az utolso pillanatos dologgal, elvarom a 'budos kolkoktol', hogy mindent a 'nagy konyv' szerint csinaljanak, kulonben hogy lesz otthonszules? Szerintem 18 hetesen meg minden baba lubickol, masreszt meg en mat nem hiszek a kreten dokiknak! Ranezesre megmondom, hogy tud-e ultrahangozni, vagy csak kontar, ennek fuggvenyeben adok a szavukra! Bocsika a kiveteltol, de meg eleg keves olyat lattam, aki profi lett volna! Vagy csak nincs szerencsem veluk! Kép

Gyurinak volt ma egy jo beszolasa! Persze, mindig mondom neki, hogy anya hasaban kisbaba van, nem szabad rajta ugralni, stb...erre este megkerdezem tole epp a meztelen pocakomat simogatva, hogy na, mi van anya hasaban? Hat mi a valasz? .... 'Sotet... van!' Vicces, ahogy olyan tagoltan, egymastol teljesen kulonvalasztva mondja ki a szavakat! Ferjem majd megszakadt a rohogestol!

Zulu, ha virus lenne, akkor nem csak 'ingered' lenne...valoszinuleg inkabb a terhesseg okozza. Nekem is neha elojon, kb. hetente egyszer...ma amikor behajoltam a kocsiba, hogy kibanyasszam Gyurit az ulesbol, hat majdnem kitaccsoltam, gozom nincs miert jott ram hirtelen!

Sasha, el sem hiszem, hogy mar a 37. hetet taposod!!! Mindjart itt az ido!!!

Na akkor most jott el a pancsi es a lefekves ideje!!! Ja, elfelejtettem mondani...ha van szoptatos parnatok, azon egesz jol lehet ejszaka henteregni, labat atdobni rajta, stb...miota megvan, mintha nem fajna ugy a hatam! Persze meg igy is elofordul, hogy inkabb a kanapen alszom, hogy ne keltsem fel a tobbieket!

Zsuzsi
18+4
zsuzsi74

Kataa
nem hiszem hogy összefögés lene a lejebb menö pocak és a szülésközöt ne aggodj . fürdetni mi mindenap fürdetjük Petikét már az elejétöl fogva fürdetjük csak ara kell vigyázni hogy viz ne érje a köldök részt adig amig lenem esik utána már nem baj ha a köldöke is vizes lesz .

Puszacs Csics és PetikeKép
csics

Jó reggelt kismamákok!Kép

Zsuzsi,
ilyenkor még úgy fekszik a babó, ahogy akar, ne hagyd magad ijesztgetni!

Sasha drága, egy ilyen elõrehaladott állapotú kismaminak már ágyban lenne a helye fél egykor!Kép
Én tegnap a férjem egyik pszichedelikus trance vagy micsoda Cdjét tettem be, és tényleg elaludtam tõle. Ezentúl ezt használom, még jó, hogy eszembe jutott. Egyébként gyerkõcaltatáshoz is bevált már nálunk, mikor Malacka kicsi volt, imádta.

Lánykák, én is inkább kizárnám a vírust, bár az emésztésem is begyorsult kissé, de más tünet nincs. Hát, pedig az elején megúsztam a hányingert, illetve csak nagyon enyhe volt, úgy látszik, természetanya rájött, hogy lóg nekem ezzel, és gyorsan pótolja.
Hát a buszos kalandom elég elrettentõ, igazából azon akadtam ki, hogy ilyen világba, ilyen emberek közé szülök gyerekeket. Anyukámhoz mentünk az állatkert után, még örültem is, hogy a 4-es buszra könnyû felszállni, meg van babakocsinak fenntartott hely. Hát a felszállás egész az ajtóig sikeredett, ui. szokás szerint ültek a lehajtható székeken. Én meg az ajtóban állva még a kapaszkodót se értem el. Meg persze minden egyes megállónál összevissza lökdöstek a le-és felszállók, sõt, volt aki megjegyezte, hogy minek állok az ajtóban. Eközben a fenntartott helyen trónoló 40-es pasi és bájos barátnõje pofátlanul méregettek, biztos nem volt egyértelmû a helyzet. Bár igazából az már nem is érdekel, hogy nem tudok leülni, de abból elegem van, hogy a babakocsit nem tudom arra a helyre betolni, ami erre van kitalálva, és mindenki engem lökdös.
egyébként ez azért annyira elkeserítõ, mert sajnos eddig többnyire ezzel a hozzáállással találkoztam mindkét terhességem alatt. Na most jól kidühöngtem magam.Kép
pusz
Zulu
27+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Lányok!

Elõször is szeretnék gratulálni a mostanság született kisbabikhoz!!! Elég sok mindenrõl lemaradtam, de igyekszem pótolni és gyors tempóban olvasom a levelezéseiteket.

Ami miatt nem jelentkeztem az az, hogy én a cégemtõl net-ezek és elmentünk egységesen 3 hét szabira, utána pedig sajna ahogy bejöttem dolgozni rögtön 1 órával munkakezdés után csúnya színû barnás-sárgás folyásom lett. Ennek az lett az eredménye, hogy a szabimat megtoldotta a dokim még + 2 hét otthon fekvéssel...

Tegnaptól dolgozom újra, de nem is tudom jól teszem-e. Tegnap meló után estére irtózatosan elfáradtam és sikerült nekem is visszaszereznem a régi jó szokásomat (mint Zulunak!), úgyhogy végighánytam az estét. Az éjszakám is borzasztó volt, csak forgolódtam és nyöszörögtem, amivel meg is ilyesztettem Kispapimat, aki közölte, hogy akkor most fejezzem be a melót. Mindenesetre ma is eljöttem dolgozni, de igazából nem tudom mit tegyek, mert nem vagyok egy otthon-ülõ típus, de irtó szerencsétlenül érzem magam utazás közben az egyre nagyobb pocimmal és ma reggel is kegyetlen hányingerem volt.

Zulu! A tömegközlekedésre visszatérve szerintem nem vagy egyedül a véleményeddel! Rendkívül figyelmetlenek és udvariatlanok az emberek, amire én minden nap rácsodálkozom és a magam módján mindent megteszek, hogy próbáljam tõlük megvédeni a pocakomat!

Ezen kívül velünk minden rendben és a 18. heti UH óta úgy tûnik kisfiúnk lesz!!!

Mindenkinek puszi,

Ági
21+6
Névtelen

Zulu,
Én kb. 1 hete tapasztalom, reggelente a buszon persze, hogy elfog az inger a WC csésze ölelgetés után. Ez általában akkor van, ha kismanó fent rugdos a hasimnál.

Szóval szerintem ha nincs más melléktüneted akkor nem érdemes aggódniKép

Pusszancs
Moni
29+
mj

Erika,
Na akkor most mar mindenre van idod ami a babaval kapcsolataos!Ez olyan jo erzes.Lelaglabb most tudjunk minden teren felkeszulni a dologra ,mert ha megszuletik akkor mar nem lesz szabad idonk jo par eveig.Ez az egy ket honap minden nonnek jar az eletben !
Orulok hogy elvezted az UH-ot.Azt en is hallottam hogy 2D –n nagyobb valoszinuseggel mondjak biztosra a baba nememt.Bar nekunk a 3D-n is jo latta bar nem meztunk oda ,de nagyon neez volt megallni : ))))

Csipkebogyo,
Nagyon szoritok hogy minden rendben legyen a jovo heten !!!!

Csik,Gomboc,
Mail ment !!!!

Lanyok,
Tegnap en is kakukkoltam fel 1-ig.Bar a vaendegek csak 11-kor mentek el es meg mosogattam,de abban sem tudtam elelamosodni.a albam szornyen nezett ki ugyhogy ma elhataroztam kimelem magam es a nap legtobb reszeben felteszem es pihenek.Meglatjuk es segit-e.
Ja es persze reggel ugy ebredtem hogy az elso szavam a jaj volt.A ferjem mar csak nevet rajtam : ))))

Puszi mindenkinek,
Kataa
33+3

Kép
Kép
kataa

Csipkebogyó!

Levente jól van,szépen fejlõdik, aug 23-án írt Viki az ikres topikba, akkor már 4810 gramm volt.

Ildi

Ildi
pildi

Agi, szerintem akkor most hagyd abba a melozast! Minek kinzod magad? Nem muszaj otthon ulni, ha nem dolgozol, most elheted magad ki csak igazan, olyan dolgokkal foglalkozhatsz, amikkel eddig nem volt, a jovoben meg nem lesz idod! Peldaul ha valaha kezimunkaztal gyerekkorodban, de azota sem, hat itt az ido, hogy belevagj valamibe! Akar kis kardigant kotogethetsz a Kismanodnak, sapkaval, vagy fali kepet himezhetsz neki, amit utana bekeretezel (edeseket lehet kapni elore nyomtatva)! Annyi minden van, biztos neked is akad regen elfelejtett hobbid...ami kozben nem kap el a hanyinger!

Zulu, maskor tessek felallitani az ilyen bunkokat, vagy szolni a sofornek, hogy o tegye meg! Ugyanis a babakocsi helye nem viccbol van ott ahol van, biztonsagi szempontokat figyelembe veve kell a babakocsit az utiranyra merolegesen fix helyre allitani! Ilyen bunkokat, pedig gondolom az a 27 het mar meglatszik rajtad!!! Multkor en a 40-es buszon budaorsig utaztam igy gyerekkocsival, faszikam elhelyezte kutyuskajat szajkosar nelkul a masik ulesre maga melle a babakocsi helyen, es amikor szoltam, le kurv@ tramplizott! Persze az egesz busz fel volt haborodva a fickon, de ettol en meg vegig kapaszkodtam a babakocsiba hegyre fel volgybe le, es persze mindenkinek utban voltam!

Olyan almos vagyok, legzivesebben lefekudnek aludni, csak hat ha nagy a csond az a baj, ha meg rajtam ugral Gyuri, akor meg az! Egyebkent lefekudtem egy negyed orara, es ugy felalomban lattam, ahogy Gyuri felkajalja a konyhaasztalrol a reggeli maradekait, meg a foldrol is felszedte utana ami lepotyogott...olyan edi volt ahogy meredezett a pelenkas feneke az asztal alol es csipegetett! Kép
Most nincs rajta pelenka, kivancsi vagyok mi lesz, bili vagy szonyeg?

Zsuzsi
18+4
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik!

Hayimpapa, Gomb, koszi Kép.
Az az igazsag, hogy nalam a fosulin azt mondtak, hogy igen ingyenes es a terhes kiskonyvet kell vinnem a tandijmentesseg igazolasahoz es mar tobb helyen is hallottam, hogy igy van, csak a torvenyt nem talalom hozza.
Igaz a baratnomnek meg ugyan azt mondtak, mint nektek. Most azon filozok, hogy lehet hogy ez fosuli fuggo is, tehat, hogy van egy ajanlas esetleg es azt sajat hataskorben a suli eldonti, hogy alkalmazza vagy sem.Nem tudom? De igerem, ha megtudok valamit megirom.

Sasha,
hihetetlen, hogy nem sokara meglatod Gabit eletben. Annyira jo, milyen gyorsan megy az ido. Addig is remelem majd meg sok hasznos infot kapok Toled.Kép

Alvassal kapcs. en szinte mindig 23-24h fele alszom el, 3-4 fele biztos meglatogatom a wc-t, majd mikor parom indul 8kor felkelek, pihizek, esetleg 10kor visszaalaszom, de egyre ritkabban. Aztan du. holtpont. Aludjak ne aludjak dilemma, de mostanaban inkabb nem alszom, mert akkor sikerul ejfelkor elaludni, ha a Picur is ugy gondolja.

Kepzeljetek, tegnap olyan iszonyatos erovel dolgozta a hasam, hogy a parom teljesen elkepedt, hogy mit erezhetek en bennt, ha o a kezevel ezt erzi. Ahogy rugdosott jokat kuncogtunk, nagyon helyes volt.Kép Gondolom elobb utobb meg nagyobb rendezgetest fog eszkozolni bennt es lehet nem lesz mind ilyen vicces.Kép

Zulu,nagyon meg tudlak erteni. Ugyan nekem meg csak a pocaklako van, de igy is rettegek az utazastol. Ugyan most szobafogsagon vagyok es csak az orvoshoz meg 1-2 helyre megyek BKV-vel, de dobbenet. Az hogy nem adjak at a helyuket, mar meg sem lep, pedig szerintem ez egbekialto bunkosag, DE hogy a taskajukat, konyokuket a hasamba akarjak tuszkolni...na szoval.Nem is tudom mi lesz a sulibajarassal, mert a Nyugati-ig metroval kell mennem raadasul 16-17kozott, csucsidoben. Mar most elborzadok, ha erre gondolok.Brrrr.Kép

Most hogy itthon vagyok, elkezdtem kotni a tronorokosnek. Eddig nem akartam az ismert elozmenyek miatt, de most ugy dontottem, hogy ha azt a sok mindent mer akarom kotni, amit elterveztem, akkor jobb ha belehuzok. Mar kotottem neki egy nagyon helyes sapkat melirozott fonalbol, most pedig egy vkek pulcsinak fogok nekilatni. Mivel meg nem tudjuk fiu v. lany lesz-e, igy egyenlore az elenkebb szineket hanyagolom, mert szerintem az inkabb olyan vagyanyabb, fius, rozsaszint meg nem szeretnek egyebkent sem. Ha meg majd kiderul esetleg ki lakik odabennt, akkor majd kotok egy-ket olyat is ami hatarozottabb szin.Pl. fiunak : kek-sarga-zold, lanynak : piros-feher kocakas, csikos.
A varrast kesobbre hagyom, mert az sokkal gyorsabban megy, ugyhogy a baldahint, fuggonyt, takarot, falvedot majd szulest elott fogom megcsinalni.
Olyan jo ilyen dolgokat kotni/varrni. Foleg, hogy mi nem igen veszunk majd ruhat, mert kapunk tobb helyrol is.

Na jo, most eldugulok.
Szep jo napot minden pocaknak, mamanak, babanak.
Es nagyon jo hetveget.Kép
Pussssza,
Timici
20+0
(felido, el sem hiszem.Csipjetek meg!)
Timici

PocokKép
gratula a kislanyhoz.Tudod mar mi lesz a neve?

Egy keres, majd a legkozelebbi tablicskuban javitanad a nevem Timci -rol Timici -re. Elore is koszi.Kép

Ugy szeretnem mar en is tudni a baboca nemet!!!

Zsuzsi,
na pont azt ajanlottad Zulunak, amirol irtam.
ZuluKép tessek kotni, horgolni, himezni, varrni. Nagyon jo mulatsag, es nagy elonye, hogy mivel kis darabokrol van szo a ruhak teren, hamar elkeszul. Magamnak kotve, mindig elutan meg a vege elott, de most...nem birok leallni.Kép

Meg ugy latom eldugulni, sem. Hi-hi.KépKépKép

Pusssza,
Timici
20+0 (hurrra)
Timici

Timici Kép
Bocsi, mar regota meg akartam kerdezni toled, hogy hogy is lehet, hogy en egy nappal elobbre vagyok kiirva, de KisTimici megis egy nappal idosebb Gombockanal. (Nekem apr.20-tol szamitjak a terhesseget, neked?) Nem nagyon lenyeges, csak a kivancsisagom...KépKép

Annak orulok, hogy az ejszakai napirended ugyanolyan, mint az enyem. Elalvas 11-12 kozott, 3-4 ora korul WC jarat, es reggel 1/2 8 korul kelek. (Mostanaban kicsit hanyagolom a korai munkahelyi bejarast. Kép )

Gombocka nekem nem szokott olyan nagy dorbezolast rendezni, parom is eleg ritkan erzi meg. Illetve ha a parom odateszi a kezet, Gombocka hirtelen lenyugszik es nem rugdos tovabb. Szegeny parom ilyenkor mindig ugy elkeseredik...Kép

Az jo, hogy kaptok egy csomo dolgot, a hugomnak most 5,5 honapos a kisfia, mi az o cuccaikra apellalunk. Kép Legalabbis ok onkent felajanlottak mindenuket, igy nem kell babakocsi, meg meg egy csomo dolog. A vicces majd akkor lesz, ha kiderul, hogy Gombocka lany, mert akkor nekunk is be kell szerezni lanykarucikat. Kép

Sziasztok,
Gombóc
19+6
Gombóc

Parazita
Hát ez már komoly jel! Nekem a 41. hét elõtt se jóslófájásom, se puha méhszájam nem volt! Izgi Kép

BMary
Hatalmas nagy gratula!! Várjuk a beszámolót, illetve titeket a másik topicba Kép Nagyon szép méretek!

Kataa
Szerintem nem muszáj minden nap fürdetni! A lényeget úgyis minden pelenkázáskor megtisztítjuk, nem? Kép
Nekem már rég lent volt a hasam, mégsem történt semmi. Ráadásul második gyerkõcnél úgy tudtam, hogy csak a vajódás kezdetekor szokott leszállni a pocó. Lehet, hogy már vajúdsz?? Kép Kép
Mindenesetre, tuti közel vagytok a célhoz.

puszi, jó pocakoskodást,
bringa és Hanna (két hetes+ 1 napos)
bringa

Franyo: számos kispapa van ezeken az elõadásokon, úgyhogy nyugodtan hívd a párod is Kép. Én nem biztos, hogy mindegyikre tudok menni, van meló is rendesen Kép.

Pocok: köszi a javítást, nagyon jó a táblád, legalább mindig tudom, hogy állunk pontosan ;).

Hayim Apuka
hayimpapa

A pocak leszallas eleg egyedi dolog. Van, akinel mint a nagy konyvben, szules elott 1-2 hettel, van akinel mar csak vajudas kozben megy lejjebb a baba, es van (szerintem tobbedik gyereknel, szeles medencejueknel), aki vegig, de legalabb az utolso egy-ket honapban lent hordja!

Itt a nemeteknel hetente egyszer furdetik a gyerekeket (a franciaknal 2-3 naponta)! Es ez komoly! Koztes napokon meg az illatositott torlokendoikkel tisztalkodnak! Eleg rohejes, el nem tudom kepzelni, hogy nalunk is igy legyen, az en gyerekeim estere tok mocskosak, ragadnak! Olvastam egy-ket otthonszuleses amerikai sztorit, ott volt olyan, aki a szulest koveto nyolcadik heten furdettek eloszor a babat, mert hogy a magzatmaz...es eskudott ra a no, hogy ez az egyetlen gyereke, akinek semmi gond a borevel, nem hamlik, nem koszmos, stb...Indiaban viszont sajnos lattam olyan ujszulottet, akit valoszinuleg sosem furdettek, ici-pici baba volt, es baromi mocskos a szerencsetlen, csoda, hogy elt meg!
Az elejen ha kimarad egy furdetes, nem gond, mert tenyleg nem hianyzik a babanak, hacsak nem a napirendje szempontjabol! Viszont ha siros a baba, es a viztol megnyugszik, miert ne lehetne naponta akar tobbszor is megnyugtatni vele? Ha meg attol sir, hogy furdetik, akkor tenyleg nem erdemes eroltetni! Kesobb mar a hancurozas kedveert ne hagyjatok ki, a legtobb baba imad pancsizni (de ilyenkor mar a furdoszobaban, mert azni fog az alattatok lako!)

A gyerekeim boszen so-liszt gyurmaznak, jo fejek! Bar ugy latom a 10 evest meg jobban lekoti, mint a kicsit!
Nekem viszont nincs kedvem semmihez, nyomott vagyok!

Zsuzsi
18+4
zsuzsi74

Cinedit

Ez poen!! Mi is pont ezt hataroztuk el a heten!!Kép Kép Anyosomek ezerrel eroltetik az eskuvot a baba miatt, mi pedig ugy szeretnenk majd emlekezni ra,mint egy kellemes elmenyre es nem csak egy buta cucc amelyen tul kellett esnunk! Kép Szoval eldontottunk,hogy meg lesz a hangulata, de tenyleg csak mi leszunk+2 tanu! De jo,hogy Ti is erre gondoltatok! Kép

Bocs, hogy off voltam
U.I. Valaki megnyugtathatna a dokimmal kapcsolatban....kicsit megint nem tudom mit gondoljak. (Elozmenyek,tegnap este)

Norkini
15+6
norkini

Norini Kép
Nekem sikerult egy olyan haziorvost talalnom, aki olyan, mint az alom...hihetetlen tapasztalata van, az eletemet csukott szemmel ra merem bizni,
nos, o nagyon hatarozottan allitotta, hogy az orrspray-kben levo e??? (valaki mar irta a nevet) nevu anyag a mehlepenyt eloregiti. En elhiszem neki. Hatarozottan megtiltotta a hasznalatukat!
Nekem nem tul szimpi, hogy el nem vegzett vizsgalatokat is beir a dokid konyvedbe. Viszont ha ugy erzed, hogy alaposan megvizsgalt, es megbizol benne, akkor varj meg az orvosvaltassal, ne kapkodd el. Lehet, hogy csak rossz napja volt. Kép
Gombóc
Gombóc

Pocok Kép Ezek szerint Karácsonyi baba vagy Kép. Éljenek a Karácsony környéki babák (is Kép).

Szépség téma: nem tudom, a többi fiú hogy van vele, de nekem a párom nagyon-nagyon-nagyon tetszik pocakosan. Nemhogy csúnyábbnak találnám, netán "bálnának" nevezném, sokkal inkább szépnek látom. Olyan jól esik ránézni, hogy csak na Kép. Nektek mi a tapasztalatotok? Hogy tekint Rátok életetek párja, amikor pocakosok vagytok?

Hayimpapa (24+0)

Hayim Apuka
hayimpapa

Gomboc,
irtam egy hosszu uzit Neked, de elveszett, ugyhogy most ujra, de csak a lenyeget irom.
Szoval a terhessegem apr.19tol datalodik, ezert vagyok elorebb egy nappal. A szuletes varhato idejet a sote-n, mivel ez oktato korhaz tankonyv szerint szamitjak. Vagyis a menzi utolso napjahoz +7nap -3honap +1ev. Ha megnezek Pocok is oda jar es neki is ez alapjan adtak meg a szul.v.idopontjat. De szerintem ez nem tul fontos, ugyis akkor jon a babo amikor jonni akar, nem? KépKépKépKépKép

A mozgast szerintem nem mindenki erzi egyforman, ha pedig egy kicsit nagyobb a baba az UH szerint a szamitottol, akkor kicsit biztos tovabb tart mire intenziven eri az ember, de ne aggogj, szerintem csak napok kerdese.Kép

Pocok,kosziKép.
Kotesmintat megnezem, hogy van-e ekkora meretu az ujsagban, amit vettem. Mondjuk en foleg 50/56/62/68-as pulcsikra fokuszaltam kereseskor. Ha talalok esetleg mi legyen??? Hogy juttassam el hozzad, leven en nem dolgozok, no fax, no fenymasolo es hat scennerem sincs.

Norkini,
az en orvosom meg sosem mert vernyomast, es vizeletet sem nezett, csak most, hogy a vedonom magas vernyomast mert.
A vedono viszont mindig mer vernyomast.Azt nem tudom miert irta, hogy mert, ha nem tette, de ha egyebkent meg vagy vele elegedve, akkor csak ezert ne keress mast. esetleg legkozelebb kerdezz ra. Az en dokim a kiskonyvet sem vezeti, azt mondta majd a vegen ir egy igazolast, hogy mindig megjelenten a terhesrendelesen. Es vegul is ez a lenyeg, meg az hogy jol legyetek. Fel a fejjel, ne ragd ezen magad.KépKépKépKépKép

Pusssza,
Timici
20+0
Timici

Timici! Bocsi hogy belekotyogok, de a kiskonyv vezetese azert lenne fontos, mert ha barmi gond van es be kell rohanni a korhazba, az ugyeletes fontos dolgokat tud meg belole. Ezert is jo ha mindig nalad van, en pl hordom szepen magammal mindenhova.

orsoly 22+6
orsoly

Lányok, elfelejtettem megkérdezni Tõletek valamit az elõzõ levelemben, ami nagyon aggaszt!!!

Egyik nap fõzés közben sajna egy jól sikerült mozdulatnál felugrott a pólóm és így nem volt bebugyolálva az egész pocakom. Véletlenül egy pár csepp forró olaj csapódott a hasamra. Azóta nincs egy nyugodt percem sem, rettentõen aggaszt ez a dolog, annyi rosszat hallottam felõle... lehet, hogy csúnya nagy anyajegyek lesznek a kisbabán????

Kérlek írjatok mi a véleményetek errõl!

Köszike:

Ági
21+6
Névtelen

Haliho Kép

De jo nektek, hogy tudtok kötni ! En annyira ketbalkezes vagyok ...pedig imadok mindent ami kötött , föleg ezeket a falatnyi kocsikabatokat, sapikat stb. Nem akar valamelyikotok extportra dolgozni Kép ?

Hayimpapa ,

Nagyon szep toled, hogy igy gondolod ! En is szerencses vagyok mert a kispapam meg most is csillogo szemekkel tud ram nezni , pedig en mar igencsak balnanak erzem magam neha ...

Lanyok,
A magnezium okozhat hanyingert ? Vagy csak nekem is visszatert a harmadik harmadra Kép?

udv,
kamelia
kamelia

Ági!Kép
Ne aggódj, én a vasalóval égettem meg a pocakomat, utána végig azon paráztam, hogy mi lesz a babu bõrén, de semmi nyoma nem volt.Kép

Timici!
Orsolynak igaza van, a terheskönyvet mindig magadnál kell tartani, és a szülésre is kötelezõ vinni. Ha pl. más orvos vizsgál, nagyon fontos, hogy tisztában legyen bizonyos dolgokkal. Pl. méhszáj állapota, vércsoport, gyogyiérzékenység, baba fekvése, stb. ezek olyan infók, amit tudnia kell annak, aki ellát.

Norkini!
A fent említett okokból nem túl jó, ha "fiktív" vizsgálati eredmény van a kiskönyvben. Persze a dokidnak jó, mert õ ezáltal védve van, nem lehet felelõsségre vonni, ha vmi gáz van, hiszen nem tudod bizonyítani, hogy nem vizsgált meg.

Gombóc!
Pár hét, és biztos megrugdalja Apát is!Kép Nekem szokott panaszkodni a párom, hogy ha hátulról odabújok hozzá, a kisasszony mindig hátbarugdaljaKép.
Meg azt is mondta egyik este, mikor a kiscsaj viháncolását néztük a pocakomon, hogy õ megõrülne, ha valaki így ugrálna benneKép. Biztos csak irigykedik.
Zulu
27+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Gratu minden új babucihoz!

NorkiniKép
Én is allergiás vagyok és az utóbbi napokban nagyon szenvedtem. A tüdõorvosom Flixonase orrsprayt írt fel, amit nyugodtan használhatnak tehesek is. Ettõl hál´istennek a náthámat mintha elvágták volna.

Én is csatlakoznék a rosszul alvók klubjába. A hajnali körutam után min. 1-2 óra kell, hogy vissza tudjak aludni, és amikor kelni kell akkor lenne a legjobb aludni. Bezzeg utána egész nap álmos vagyok. Tegnap du. már ülve elaludtam a munkahelyemen.

Ma voltunk 12 hetes UH-on. Szerencsére minden rendben van. Pöttömke annyit izget-mozgott, olyan édes volt. Képzeljétek tök ingyen felveszik az UH-ot videóra. Ezt sajna nem tudtam, de legközelebb viszek én is kazit.

A magas vérnyomásom miatt kaptam egy csomó helyre beutalótKép Úgy utálok orvosokhoz járni. De a bébi érdekében mindent.

Az UH-os papíromon az van, hogy a lepény a mellsõ falon tapad, mélyen. A mélyen vastaggal ki van emelve. Ugye ez nem jelent semmi rosszat?

Panka
12+5

panka

Sziasztok,

Megint sikerült gépközelbe kerülnöm... Természetesen az utolsó munkanapomon behalt a benti internetkapcsolat, úgyhogy nem tudtam még utoljára kiélni magamat.

Kangi,
Ha még érdekel a védönö, irom a paramétereket: 273-2560, Thököly út 178.

Kamelia,
Nekem is van néha hányingerem, szerintem a gyerek nyomja a gyomrom...

Kataa,
Ne izgulj a pocak miatt, különben is az orvos véleménye számít. Ha a méhszáj zárt, nincsenek fájások, stb., akkor nem kell izgulni.

Sasha,
Hogy vagy? Mi van veled?

A BKV-ról annyit, hogy ma, 38 hetesen állva buszoztam el a védönöhöz, és még örülhetek, hogy biztonságos állóhelyet találtam...

Ági,
A babát védi a burok meg a magzatvíz meg a méh. Fölösleges aggódni!

Fürdetés: amíg nagyon pici, és nem mászik, nem koszolja össze magát, szerintem se kell mindennap fürdetni, mert csak rongáljuk a börét. Különben úgyis mindenki annyiszor fürdet, ahányszor jónak látja Kép

Bringa,
A méhszájam még zárt, csak a méhnyak rövidül... A jóslófájás meg csak a CTG-n látszott. Mondjuk érzésem szerint nem fogom túlhordani Kép Irigyellek, hogy te már Hannázol!

Üdv mindenkinek:

Zita
38
parazita

Panka,
a mélyen azért van kiemelve, mert erre figyelni kell, hogy elmászik-e onnan. Valószínûleg el fog, ahogy növekszik a pocakod. De azt hiszem, Timici és Gombóc is ezzel a problémával küzd, Õk biztos kifejtik majd bõvebben, hogy mit csinálj. Én annyit tudok, pihenni kell, kerülni minden fizikai megterhelést.
Pusz
Zulu
27+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu,
Hat pont ezert nem jarok BKV-val sehova mert ha neked jonnek meg Te kersz elnezst hogy nagy a pocid.
Nagyon szomru hogy ez igy van,de azert vannak kedves emberek is ,nem?!

Timici,
De jo neked hogy Te varrni,kotni is tudsz.En tanultam kotni regen lehet hogy felelevenitem,vagy vesek ilyen babakepet amit X-ekkel kell kihimezni az meg nekem is menni fog remelhetoleg.

Pocok,
Csak ismetelni tudom magam,nagyon orulok hogy ujra kislanyod lesz. : )))))

Gomoc,
Ez is normalis,en sem jatram be mar 8-ra ,valahogy semmi kesztetest nem erzetem ra,vajon miert ???

Cinedit,
De izgi ez a titkos eskuvo,persze egyszerubb os mint az apasagi nyilatkozat.
Szerintem inkabb busszal menj akkor nem kell koncentralnod sem a vezetesre sem arra hogy izglj a hugodd mellett.

Bringa,
Azert meg remelem tul kozel nemvagyok igya 34.heten,de nekem sohasem volt fent a hasam lehet hogy ilyen alkat vagyok .

Zsuzsi,
Hat sem a tobbedik gyerek sem a szeles medence nem jott be megis lent van a hasam.De nem baj lenyeg hogy minel tovabb bent maradjon a manoka.
Persze ha gyerek mar osszekoszolja magat termeszetesen minden nap kell furdetni en csak a csecsemokre gondoltam.De majd persze megtapasztalom hogy szeret-e surun pancsizni : ))

Timici,
De hat a SOTE-n mindig neznek vernyomast+vizeletet.Persze nem a doki hanem az asszisztensek csinaljak.Es a terheskonyvbe azert nem ir,mert van a kek lap amibe gondolom neked is mnidg ir.Es a TB-nek ugyis csak az igazolas kell amit ad a szules utan.
Nekem a haziorvosom is mindig meri a vernyomasom.

Zita,
Orulok hogy jol vagy es mindent bele ha itt az ido.

Kataa
33+3

Kép
Kép
kataa

A pocak azért megy lejjebb, mert az utolsó hetekben a baba lejjebb vándorol a medence felé, készülve a kijövetelre. Ilyenkor megkönnyebbül az anyuka is, könnyebben vesz levegõt.
Nos ez nagyon könyv ízû, nekem mindvégig fent volt a pocakom, könnyen vettem levegõt is, szóval nem a szokásos tünetegyüttest produkáltam és így is 3 óra alatt sikerült megszülnöm. Ez is egyéni szerintem, ugyanúgy mint a kilók!

BKV: látom, még mindig bunkók az emberek, nekem sem nagyon adták át a helyet, ha igen, akkor fõleg nõk!!! Szégyen szemre! A 38. héten majdnem 2 ujjnyi nyitott méhszájjal (ekkor még nem tudtam) méregetett egy apukám korabeli ürge a tömött 2-es metrón, legszívesebben jól belerúgtam volna... Azért mert valaki a terhessége ellenére sem vánszorog látványosan, még nem jelenti azt, hogy ne legyenek egy kicsit elõzékenyebbek, segítõkészebben vele szemben.

De megnyugtatlak benneteket, hogy babaásan babakocsival sem lesz máshogy... sajnos, ilyen ez a világ! Annyit tehetünk ellene, hogy a mi manóinkat ráneveljük az udvariasabb életformára...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziaztok!!
Lanyok nagyon koszonom a valaszokat!!!!! Kép Tenyleg ugy erzem,hogy a doki normalis, mindenrol kikerdezett, csak nem voltam kepbe, hogy akkor miert irogat ilyeneket! Jaj de joooooooo...most repesek az oromtol,hogy nem Ti nem gondoljatok,hogy gaz van!
Panka ,en is a Lixonase-t hasznaltam ma es nekem is megvalto volt! De jooo!! Kép
Norkininek csucsszuper 7vegeje lesZ!!!!
(Bocsi, meg nem olvastam vissza,csak ami nekem szolt)

KOSZONOOOMMM! Kép
Norkini
15+6
norkini

Panka,
Elõször nekem is mélyen elöl fekvõ méhlepényt állapítottak meg, most már csak elöl van. A mélyen elöl azt jelenti, hogy rálóg a méhszájra, ami a szülésnél gondot jelenthet, mert elállja a baba útját, ezért ilyenkor császározni szoktak. De általában a korai mélyen elölség nem jelent semmit, mert a növekedés folyamán legtöbbször elmászik onnan. Úgyhogy nyugodj meg, minden rendben van.

gömb (25)
gombolyu

Panka,
A mélyen elölt tényleg ki szokták nöni. Csak akkor rossz, ha a végén van úgy. Azért persze vigyázz magadra, amig el nem mászik... Kép

Nálam elég furcsa a helyzet: egész eddig mindig hátul tapadó lepényt mondtak, és most, a 37. héten hirtelen azt irták, hogy elöl tapadó... Ki a fene érti ezt?

Kataa,
Köszi a drukkot! Kép Nekem is végig lent volt a hasam, sose nyomta a tüdömet - csak most a gyomromat Kép Nekem a szülésznö azt mondta, hogy elsö gyerek hamarabb leszáll.

Zita
38
parazita

Norkini!

Úgy látszik ez erõsen orvos függõ, hogy mit néz és mit nem. Nekem mindíg mér vérnyomást, viszont vizeletet nem néz, csak a kötelezõ 3 laborvizsgálat alkalmával. Igaz ezt nem is írja be a könyvbe. Viszont én is kiakadtam egyszer mert nekem meg beírta hogy szívhang rendben, mikor meg sem nézte. Aztán a multkor megmagyarázta: Ha mozog és fejlõdik. akkor rendben van a szívhang is. Hát nem nyugtatott meg, de mivel amúgy rendes én mellette maradtam. Amúgy meg most már hetente járok védõnõhöz, és vele mindíg meghallgatjuk a szívhangot.:-)))) És vizeletet is õ néz.

manó 34+6

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Helló!

Csak most tudtam jönni. Szerelték a modemet központilag, mert ugyi már 2 hónapja a 24 órából 18-20-at ha van net és olyan idegesitõ modon, hogy ihaj. 10 percig volt net, 2 percig nem, 30 percig volt net, majd megszakadt ki tudja mennyi idõre és élvezhetetlen volt! De most már remélem minden oké lesz és nem fog szakadozni.

ZsuzsiKép

Igen, godoltam, hogy nem vigasztal az otthonszülés miatt, de marad a reménykedés, hogy mefordulKép Szoritok, hogy úgy legyen! Igen már a 20. vagyokKép Jézus-atya-úristenKép Nemsokára ki kéne mosni a ruháit a gyerkõcnek, de majd csak a jõvõ héten, vagy utánaKépKépKép
Tegnap kezdtem el inni a málnalevél teát. Nem is rossz!!! Egészen kellemes az ize és kifejezetten megnyugtat. Fél kupak citromlét öntök hozzá, bár lehet, hogy nem is lenne rá szükségKép

Zulu!

Az lehet, hogy ágyban lenne a helyem, de csak fetrengek egyik oldalról a másikra, meg próbálok hanyat feküdni, de 2 percnél tovább nem birok és utána kimegyek pisilni és kezdem elõrõl. Igy legalább elütöm az idõt, ha kicsit netezem. Igy is teganp lefeküdtem 1-kor és kb 2-kor sikerült elaludni. És tök jó mert csak egyszer keltem fel pisilni fél 5-kor. Meg fél 8-kor is felkeltem pisilni és csukott szemmel tettem mindezt és a párom már fent volt és kérdi, vissza is alszom? Na jó gondoltam fenn maradok. Alig birtam nyitva tartani a szememet és kávéért könyörögtem a mit 2 percen belül meg is kaptam és érdekes, mert az elsõ kortynál már félig fel is ébredtemKép
Én a helyedben bizony felszólitottam volna, hogy vigyázzon az útból, hiszen az a babakocsinak fenntartott hely. Az autóval sem állhatnak a mozgássérült autósoknak fenntartott helyre...

KataaKépKépKép

Az elsõ szavam nekem is a jajajaja, de ez inkább nyögéses jaj, mert a hosszú fekvések után a pocak le akar szakadni és alig birok kimászni az ágyból, pedig nem falnál van egyik oldala semKép De felülni??? Csak jajaj-alKép

TimiciKép

Igyekszem segiten, ha módomban áll. Mindent én sem tudok és ha van is olyan amit tudok arról még mindig kiderülhet, hogy rosszulKép Hát igen, kezdek visszaszámlálniKép Kevesebb mint egy hónapom van, ha a baba idõben jönKép
De jó, hogy már a párod is érziKép Gratula. Nálam a nem kellemes megmozdulások azok a 34-35. hét táján jelentkeztek, addig még van egy kis idõd! Bár ki tudja nálad mikor következik beKép Gabi most is itt fejeli a méhszájamat, meg kalimpál a kezével és néha megpróbál nyújtozkodni, de nem megy neki és az nagyon fáj ott alul.
Timici! Csip-csipKép

GombócKép

Nem harizol, ha válaszolok Timicinek feltett kérdésedre? A kiirás napját egy kör alaku papir kalkulátorral nézi a doki az utolsó mensi ideje alapján. Viszont a babakort meg UH-val állapitja meg és itt az eltérés kulcsa!Kép A párod is érezni fogja elõbb-utóbbKép Sõt még látni is fogja!

Helló Edit!

Örülök, hogy hallom a hangod!Kép Jól teszitek, hogy összeházasodtok, ha úgy a legmegfelelõbb, hogy titokban akkor annak úgy kell lennie. Mi is össze akartuk házasodni hasonló módon ahogyan ti is, csak azzal a külömbséggel, hogy kizárólag szülõk, nagyszülõk. Csak mivel a párom családja picike az enyém meg óriási és az övé mindenképp ott akart lenni mondván, hogy nincsenek sokan ezért inkább nem. Milyen dolog lenne már az hogy az õ rokonsága ott van (max 10 fõ) az enyém meg nincs? (100 fõKép) Szóval majd ha lesz lóvé a nagy lagzira akkor megtartjuk!

Zsuzsi!

Bocsi hogy mégegyszer, de megyek sorban a forumot olvasvaKép
Szóval, a magzatmáz tényleg nagyon jót tesz a gyerek bõrének, de én max 1-2 napig hagynám rajta, utána fürdetés. 8 hét kicsit sok! Nagyon sok! El sem tudnám képzelni, hogy akár 1 napot is kihagyjak, fõleg, ha magamból indulok ki. Reggel felkelés után zuhany, utána este lefekvés elõtt is. Ha az egyik kimarad (de inkább a reggeli fürcsi) akkor nagyon rosszul érzem magam és koszosnak...

HayimpapaKép

Mindig úgy örülök, amikor irsz és fõleg amikor ilyen szépeketKép Az én párom sem talál csúnyának ekkora pocakkal. Sõt! Néha úgy veszem észre kifejezetten többet kiván belõlem;) Mostanában esténként olyan pocaksimit is kapok, hogy naKép Õ meg félálomban van már de abba nem hagyná. Arra tudok gondolni, hogy ez neki is duplán jó, hiszen a bõrömön kivül már a baba is érezhetõ! A körvonalai a babának szépen kirajzolódnak, pláne azért mert Gabi-baba is élvezi ezt a kis esti simi-masszázst és odabujik apja praclija aláKép

Ági!

Most jól elgondolkodtam!Kép Fizikailag lehetetlen, hogy a babán anyajegy keletkezzen olyan sérülésõl ami rajtad esett. Hogyan? Ilyenekrõl én is hallottam, hogy ha megijedsz és odakapsz az arcodhoz akkor jújjj vigyázz, ne tedd, mert akkor a gyereknek nagy csúnya anyajegye lesz ott... Babona... Valószinüleg régebben néha történt véletlen egybeesés, vagy a baba valamilyen nagy anyajeggyel született, vagy folttal és az anya, vagy az õ anyja már egybõl elkezdte jártati az agyát, hogy BIZTOSAN azért mert a terhesség alatt igy meg úgy! Ne izgulj, nem lesz a babónak semmi baja.Kép

Kamelia!

A magnézium nem okozhat hányingert. Attól lehet, hogy a baba hirtelen nagyot nõtt és a gyomrodat nagyon összepréselte.

Timici!

Igen. Az igen amit Zulu irt. A terhes kiskönyvet mindig magadnál kell tartani. Sok infó miatt is, de a szülésnél nagyon fontos. Méghozzá a Hepataitis szürés eredménye miatt. Ha az nincs nálad akkor alapból feltételezik, hogy fertõzött vagy és a babát jól megszurkálják az eleni injekcióval. Ezt elvileg a védõnõm mondta...

Panka!

Elvileg nem jelent rosszat, ha elõl tapad. Az a nem nagyon jó, ha lent a méhszájon, vagy ahhoz közel tapad. De mivel még kispocis vagy a méh növekedésével a méhszáj is felljebb vándorol. De semmi különöset nem jelent ha elöl van.

Zita!

Köszi kérdésed megvagyunkKép Gabi az elõbb tombolta ki magát, málnalevél tea tegnaptól aktiválvaKép Szóval nagyüzemmel utolsó hónapos nehézkes mozgás és babára készülés vanKépTi hogy vagytok??? Hiszem már csak 2 hét!!!!

na puszi, megyek mert annyit irtatok ma hogy 40 pecbe tellett elolvasni és válaszolni és közbe a párom is hazaért és megyek jól megpuszilgatomKép

cupp
sasha
36+2

Kép
sasha

Sziasztok,

Kepzeljetek, minden delutan ramjon az evesmania. Elmeselem, ma mit muveltem. Kép Zabalok, es megis meg mindig vekony vagyok! 4-5 kilot hiztzm csak. Tehat:

Eloszor megettem a tokfozeleket, ami ebedrol maradt. Utana chips et, pedig tudom milyen hiper-egeszsegtelen. Utana egy paradicsomot, majd egy almat. Most eloszor csinaltam padlizsankremet, persze azt meg kellett kostolni, vegul foztem kukoricat es megettem kettot. A legrosszabb az, hogy meg ehes vagyok, es mindjart megyek vacsit kesziteni.
Ez borzaszto nem?
Ha az ember nem eszik uzsonnat normalisan, hanem csak ossze vissza, mint en, akkor meg ehesebb lesz.
Az a baj, hogy uzsira csak a kenyeres etelek laktatoak.
Tapasztalat? Ti uzsonnaztok? Kezdem ugy erezni, hogy ez a fo etkezes.
Na puszi
Kakukkfu
24+2
kakukkfu

Gumicukor,
Koszi hogy hozzaszoltal a lent levo pocakomhoz.Eddig nem is jutott eszembe csak hogymost mart sokan mondjak.De nekem soha ne mvolt fent az tuti.Tenyleg pozitiv hogy kapk levegot es a gyomromat sem nyomja,viszomt a holyagomat sem mert en csak 1* jarok ejszakai tuarar vagy egyszer sem.

Zita,
De jo hogy neked is ilyen a pockod, biztos mert vekonyak voltunk elotte???
De az is jo hgy csak a vege fele nyomja a gyomrod.Azt mar gondolom ki lehet majd birni.

Kakukkfu,
Nem baj cak egyel a mi jol esik csak egyszerre ne terheld tul a gyomrod.En megjartam egyszer egy napi h…sba kerult meg az ugyeletes kihivasaba,masodszor a mult hetn az ongyogyitas is segitett.
Azota nem eszem tul sokates tizoraira+uzsira inkabb gyumit meg joghurtot meg akkor is ha nem vagyok ehes.

Lanyok,
A labam extra pihenes mellett is dagad ugyhogy ez nem jott be!Na mindegy, ez van.
Koszonm a furedeteshez a hozzaszolasokat,majd kiderul hogy a baba mit is gondol es akkor ugy lesz : ))))

Jo ejszakat mindenkinek,
Kataa
33+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok kismamik,

Orsoly,ZuluKép
STOP! nem arrol van szo, hogy nincs nalam a terheskiskonyvem, mert az + az osszes leletem mindig nalam van, hanem arrol, hogy a SOTE-n, ahogy Kataa is irta van egy kek konyve minden kismamanak es az en orvosom azt vezeti nem a terhes kiskonyvet. Na szoval ennyi a rejtely kulcsa.Kép

Egyebkent a vedonom mindig mer vernyomast, nez szivhangot, de a dokim eddig nem mert vernyomast, es most sem o merte, hanem hazafele kellett beugranom a terhesambulanciara.
O kicsit mas doki a SOTE-n, mint a tobbi, helyileg is mashol van, es a legtobb paciense inkabb nogyogyaszati problemaval kuzd es nem terhes. Talan ezert is mas a gondozas, de szerintem jo orvos es megbizom benne, nem hiszem hogy nagy gond lenne, hogy kulon nem vezet kiskonyvet. A korhazban egyebkent is kb.10 orvost ismerek mar szemelyesen is annyit kellett ugyeletre menni +a bennt fekves.Kép

SashaKépnagyon drukkolok Nektek, hogy ez a 4 het is jol teljen es mihamarabb magadhoz olelhesd Gabit. A tapasztalatod nagyon hasznos, attol fuggetlenul, hogy egyik-masik dologrol, hogy velekedsz. Senki sem tudhat mindent es nem is kell.Kép

Panka, nalam is melyen fekszik a lepeny, ami nem gond, es kb. a 25-26.hetre mar feljebb huzodik, ahogy no a meh, DE en azt tanacsolom neked, sajnos sajat tapasztalat, hogy probalj meg minnel tobbet pihenni, nem emelni, nem hajolgatni, nem nyujtozkodni. Csak szepen nyugisan intezni mindent, a leheto legkenyelmesebben. Ugyanis amig kozel van a lepeny a mehszajhoz, addig a rendszeres es teljesen normalis mehosszehuzodasok nagyobb erot fejtenek ki a lepenyre. Ehhez johet hozza, ha megerolteted magad. Nalam ez lepenylevalashoz vezetett. Nem megijeszteni akarlak, hiszen sokan vannak igy es nem tortenik semmi, DE szerintem most jott el az ido, hogy a terhessegnek megfeleloen alakitsd at az eleted. Valahol olvastam es szerintem nagyon igaz : SOHA NE ALLJ, HA ULHETSZ ES SOHA NE ULJ HA FEKHETSZ.
Elsore talan furcsa lehet, de hidd el van benne igazsag.
Vigyazz nagyon magadra/magatokra.

Az elozmenyek miatt mar odaig jutottunk, hogy szinte semmi hazimunkat sem vegzek, esetleg neha elmosogatok, beteszem a ruhat a gepbe es kiteregetek. Ennyi, tobbre nem is igen vagyok kepes. Ja es NO SEX. Egyenlore...Kép
Fekszem, pihenek, vigyazok magunkra.

Kataa,
a keresztszemes himzes nagyon szep, vagj bele batran!!!
Ja es a www.kezimunka.lap.hu -n van egy ket jo web oldal ahonnan lehet letolteni mintakat is, van Walt Disneys is.Kép

Mara elbucsuzom, szep jo ejszakat mindenkinek.
Pusssza,
Timici
20+0
Timici

Kakukkfu!

Ez a "zabálási" kényszer ismerõs, de szerencsére nálam mostanában elmult. Igaz, hogy próbálok normálisan enni, vagyis inkább laktatót reggelira, laktatót ebédre és vacsira. Igy sokkal jobb és nem éhezem meg közbe. Sõt sokáig tele is vagyok, enni sem nagyon tudnék, ha meg mégis nassit kivánok akkor az alma, esetleg keksz. Bár lehet, hogy a nagy pocakomtól nem megy már!Kép
Azért egy nagy mekis csokis shake lecsuszott most esteKép

Kataa!

Irigy vagyok!Kép Milyen dolog, hogy kapsz levegõt és nem pisilsz éjjel?KépKépKép Na ez csak vicc voltKép Örülök, hogy nem általános dolog az éjjszakai kinlódás, igy legközelebb van esélyem a kényelmesebb nagypocisságraKép

puszi jó éjszakát az aludni tudoknak én még maradokKép
sasha
36+2

Kép
sasha

Lanyok,
Annyit rohogok rajtatok, amikor ilyen jokat irtok pl. a kajalasrol, meg a levegovetel+pisiles irigykedesrol!

Sasha, valamiert olyan erzesem van, hogy pikk-pakk fogsz szulni! Ez a mehszaj rugdosas olyan ismeros! Szerintem Gabi baba csak elrugaszkodik majd, es teljes gazzal hasbafejeli a szulesznot, vagy a dokit, aki epp ott all majd! Kép

Ki kerdezte a kotesmintat? Anno maradek fonalakbol tok jo babakardiganokat kotottem. Amibol tobb volt (5 dkg) az adta az alapszint, es az eleje-hata a kardigannak egyeb szinekbol csikozodott mellmagassagban, kb. 10 cm vastagsagban (nagyobb babanal 15 cm). Nagyon mutatos tud lenni, ha jok a szinek, es nem is nagy kunszt megkotni! Nezek majd mintat, hatha akad valamelyik dosszieban!

Agi, engem anno anyukam baromira megijesztett egyszer, amig terhes voltam...a szokasos, ejjel kimentem klotyora, es amikor jonnek kifele, nyitom ki az ajtot, ott all Joanyam, almos szemekkel, kocosan, mert azt hitte, hogy valami baj van. Ugy megijedtem, hogy egesz ejjel sirtam es remegtem az idegtol! Anyu persze vegigizgulta a terhessegemet, hogy tuzfoltos lesz a gyerek arca! Semmi baja nem lett, gyonyoru gyerek! A kisebbiknel senki nem ijesztett meg, aztan egy szabalyos potty anyajegy nott pont a ket szeme koze a homlokara- orrnyergere, mint egy kis indiainak! Mindenki meg is jegyzi, hogy jol odafestettuk! De ettol fuggetlenul nem hiszem, hogy a par evvel szuletese elotti indiai latogatas nyoman nott volna oda az az anyajegy! Kép Ne higgyetek a babonaknak!!!

Mar csak harom het, es megyunk haza ket hetre! Lassan bejelentkezem a Praxisba is! Mar alig varom, honapok ota nem ultrahangoztunk egy rendeset! Kép

Nyugodalmas ejszakat es jo hetveget!
Zsuzsi
18+4
zsuzsi74

Zsuzsi!

Ácsi-ácsi! Most miért mondtad ezt? Tapasztalat beszélt belõled? Mármint, hogy a méhszájfeszegetés és a baba villámgyors kilövése között van összefüggés? No már csak azért mert vannak ám elvárásaim, amikben nem reménykedem, de háthaKép Szóval a baba mérete legyen 4 kg, de fölé ne menjenKép És ha lehet normális tempóban szülessen meg, hogy ne repessze végig a méhet, a hüvely, és minél kisebb a gátsem én annál boldogabb leszekKép De amennyire nem igy szeretném, annál jobban nem fog érdekelni, ha már itt lesz a Gabi, én ezt tudom, vagyis gondolomKép

EditKép

23+5-nél jártam mikor jöttél?????????????????????????? Ezen most jól elcsodálkoztam, remélem a sok kérdõjel érzékeltetiKép De hiszen már a 36+2-nél járok... Iszonyat szalad az idõ és észre sem vettem. Te sem fogod észre venni, hiszen minden nap tartogat valami meglepit. Nemrég mozdult meg a baba, ez még újdonság, és észre sem veszed már focimeccs zajlik le benned, aztán a vizsgálatok, és az élet csak folyik tovább...Kép
Gondókodóba ejettél tudod-e? Honnan tudod, hogy jó anyuka vagyok/leszek? Hmmm? Mibõl következtetted ki? Csak kiváncsi vagok, de nagyon köszönöm a bizalmatKép Örülök neki ám, hogy igy vélekedszKép

Jó éjszakát mégeccer!
sasha
36+2

Kép
sasha

Itt nézem a Tv-t és a Tv2-n most van valami hiradó szerüség. Az óbudai csõtörtésrõl is szó volt, mutogatták a képeket. Eddig csak félfüllel, hallottam, teljesen ledöbbentem, hogy elsüllyedt egy autó, de most látom, hogy a nõ volt a hülyeKép Jót röhögtemKép (ha valaki ismerõse akkor bocsi) Láttátok,hogy hogy volt? Nem? Leirom úgysem tudok még aludniKép A helybéliek kint az utcán állnak, nézik a fejleményeket, mindent fél méteres viz borit. A nõnek a kocsiban szónak, hogy NE hajtson be. Nyomatékosan kérik, de a nõci sza**k rájuk. Belehajt a vizzel teli gödörbe és jól megijed. Az emberek mennek segiteni és mondják, hogy "nem megmondtam, hogy ne jöjjön be?" Hát de! Következõ kép? A nõ a gödör szélén, kétségbeesetten megy bele a gödörbe és egyszercsak eltünik a lába alól az aszfalt és csak a feje bubja maradt szárazon... Na itt röhögtem! Elkezdett úszni. Csak tudnám minek ment bele, mikor látja, hogy az autójának a teljes orra már ki sem látszik a vizbõl...
Szerintetetek miért veszik semmibe az emberek embertársaikat semmilyen formában figyelembe? Még ha jót is akarnak akkor is bot fülekre talál a szó! Nem értem, de mindegy!

na mostmár vizszintesben nézem tovább a tv-t!Kép
sasha
36+3

Kép
sasha

eheKép

Kicsit értelmetlen a 3. mondat hátulról, de gondolom a lényeg érthetõKép
sasha

Kép
sasha

Sasha,
Ne legyenek 'elvarasaid', de azert 'programozd' be ugy ahogy szeretned! Szerintem a hosszu tagulasi szak tud sz.r lenni, bar eddig en eleg jo idoket futottam, az elsonel sem volt tul hosszu, csak az volt kegyetlen, mivel egy doki volt es epp ketten szultunk, de egyszerre, hogy vissza kellett tartanom a tolofajasokat, amig a masik csajjal vegeztek! Hat az 'szupi' volt! Persze ilyet is csak egy ferfiorvos tud mondani, hogy tartsd vissza! Aztan amikor vegre nyomhattam, eszre sem vettem, hogy mar kint van a baba, es mar az orrat szivjak le eppen, olyan gyors volt az egesz.
Masodszorra mar meg rovidebb volt, nem neztem az orat, de utana tobben megkerdeztek a szulesznok (sage-femme-k), hogy nalam ez mindig ilyen gyorsan megy? Igaz, nem voltak nagyok, 3200 gramm korul volt mind a ketto, de eleg az, raer utana meghizni! Azert ugy meg 3500-ig nem banom, ha megno, de annal nagyobb, ha lehet, mar ne legyen!

Ja, kerdesedre valaszolva szerintem semmi osszefugges nincs a mehszajfeszegetes es a kibujas gyorsasaga kozott, csak olyan 'ismeros' amiket leirsz Gabi baba 'viselkedeserol'!
A repedest allitolag ugy lehet elkerulni, ha minel lassabban nyomod ki a babat. Tehat nem ugy, ahogy majd mondjak, hogy teljes gazzal elore, es nyomjal, ameddig nem kekul a fejed, hanem inkabb 'atfujtatva' a nagy nyomasi ingert! A babat vegul is akkor is megszuletne, ha te nem mukodnel kozre annyira aktivan, a mehed preseli ki magabol es a huvely izmai. En meg igy teljesen nyomas nelkul nem probaltam, da olvastam par helyen, hogy allitolag igy nagyobb valoszinuseggel maradsz egyben repedes, ill. gatmetszes nelkul! Nekem valoszinuleg mar nem sok eselyem van ket gatmetszes utan, hogy ne repedjek, ill. ne vagjanak! Kép De majd meggyogyul!

Vettem Gyurinak egy cipot, de vihetem vissza, egy szammal kisebb kell! Majd jovo heten elintezzuk! De hogy mindent elfelejtek, az borzaszto! Egesz heten arra gondolok, hogy mit kell feltetlen venni, ha mar elmegyek a bevasarlokozpontba, es mire odaerek, mar gozom sincs, hogy miert jottem! Viszont nagyon cuki babakocsik vannak leertekelve! En most nem veszek, azt hiszem, majd csak kihuzzuk valahogy a regi roncsokkal!

Tipu, holnap lesz pont ikres borze! De kar, hogy nem vagy itt!!! Ettol fuggetlenul, ha van valami, amit szeretnel, szivesen elmegyek, es megnezem, megveszem, ha van es jo is!

Zsuzsi
18+5
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik,
ahanyszor jovok, annyiszor erzem azt, hogy ez egy tok jo csapat. Annyira jo erzes tudni, hogy mindig szamithatunk egymasra.Kép

Sasha,
szerintem is jo mami leszel, meg szerintem mindenki, aki itt van a topicban, ugyanis mar most sokat foglalkozunk a babyvel es ez szerintem akkor sem lesz maskepp, ha mar nem a pocakban lesz, sot!Kép

Pocok, en 17-en megyek a SOTE-ra UH-ra, a terheleses cukim nem tudom mikor lesz, de ha vegre kiderul, hogy maszkalhatok akkor megbeszelhetunk barmit.Kép
Megneztem az ujsagomat (Burda kotott divat kicsiknek a cime 1996-os) es talaltam benne szerintem nagyon helyes pulcsikat, kardiganokat 80/86,86/92,92/98 meretekben. Majd megprobalom megbeszleni a baratnommel, hogy masolja le es valahogy csak eljuttatom hozzad.Kép

Edit,Kép de jo, en is egy parnaval a terdeim kozott alszom, ami eleg kenyelmes, csak szinte egesz ejjel forgolodok, valahogy nem tudok csak a bal oldalon aludni es akkor mindig koltoztetem a parnat is, igy az alvas nem mindig pihenteto. De szerencsere ilyenkor, mint pl. ma is reggeli utan meg visszaalszom.Kép

Zsuzsi,
a memoriam nekem sem a regi, pedig meg nem babasan hires voltam a jo memoriamrol, a munkam miatt is kenytelen voltam rengeteg adatot, arat, telefonszamot tudni fejbol es szinte mindent meg tudtam jegyezni, amit kellett. Most mindent fel kell irnom es neha azt is elfelejtem hova tettem a cetlit, amire felirtam.KépKépKép
Legutobb kedden mikor orvosnal voltam, mondta, hogy hazafele menet ugorjak be a terhesambulanciara vizelet es vernyomasmeresre, es kerjem el az AFP-m eredmenyet.
Beugrottam, megcsinaltak a vizeletvizsgalatot, mertek vernyomast, es en mint aki jol vegezte dolgat elindultam haza. A sarkon jutott eszembe, hogy nem kertem el az AFP eredmenyt, igy visszamentem. De aki a SOTE I-re jar tudja, hogy kb 10-15percenkent nyitjak ki az ambulancia ajtajat, addig kell varni, mig ki nem jon valaki, ugyanis nem csipik ha bemaszkalnak. Ugyhogy szobroztam vagy negyed orat es utana, mikor kijott ugyanaz a nover, akivel elotte beszeltem, bevallottam, hogy a kismama agyammal elfelejtettem elkerni az AFP-t. Olyan ciki volt, hogy a doki es az ambulancia kozotti ut max.5perc es ennyi ido eleg volt ahhoz, hogy kimejen a fejembol. De azt hiszem ehhez hozza kell szokni es csak remenykedem, hogy ha megszulok ujra a regi leszek. Nyugtass meg!!!KépKépKép

Most megyek csinalok magamnak ebedet, parom epp suliban van, a szegeny, igy eddig nem kapkodtam el a fozest.hi-hi.
Pusssza,
Timici
20+1
Timici

Sziasztok Lanyocskak,

Timici,
Koszi a honlapot majd megnezem,lehet hogy csinalok egy kepet az agya fole. : ))))
Te csak pihenj raersz meg a hazimunkaval akkor is ha megszuletik a baba.Gondolom unalmas azert mindig fekudni,de a babanetezes az megbocsathato felkeles : ))

Sasha,
Ez jo volt,de azert a dagadt labamra nem vagy irigy mi????Egyebkent tenyleg jol erzem magam pedig mindig azt hittem hogy haz ember lanya tehes csak fujtat mindig es nem kepes semmire.Bar lehet hogy elkiabalom a dologt es a 36.het utan bedurvulnak az esmenyek ?!

Edit,
Tenyleg szalad az ido,nem reg jelentkeztel csak be .Es annak mar kb 13 hete mert en akkor valtottam korhazat es az 20.heten volt.

Babonas kerdesek:
Ma pont errol beszelgettunk a csaladban es mondtak ilyen esteket hogy anyjegy lett ott ahol az anya megegettte a boret,de en nem hiszek ebben.
A keresztfiamnak van egy combjan pedig semmi nem volt a tesomnak terhessege alatt.

Zsuzsi,
Tegnap jott egy baratunk latogatoba nemeto-bol es kaptam Snoopis kiscipot+Disneyes rugdlodzokat es egy sapkat aminak ket csomo van a tetejen.Olyan edes lesz benne a mano.Ja ezt azert irtam mert hat ugye minden a H&M-bol van.

Jaj kepzeljek ma volt az unneplese annak hogy mar egy eve asszony vagyok.A szuleimnel volt egy jo kis kerti sutets nehany rokonnnak.Annyi ajandekot kaptunk,de a legszebb egy olyan sarga tomor krizantem virag kaspoban,tudjatok olyan mint egy lufi telis tele viraggal,annnyira orultem neki.

Es hat a lenyeg az hogy TV sztar lettem a mult heten.A Duna Tv-n leadtak azt a musort amit a SOTE-n a terhes tanfolyamon csinaltak.Egyik delelott kapcsolgatom a TV-t es mit latok magamat ahogy ott feszitek szeles mosollyal. : ))))))

Na megyek mert a labam iszonyu dagi mar megint es jobb lesz ha az agyat nyomom a billentyuk helyett.

Puszi
Kataa
33+4

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Csak ritkán jutok nethez, és igyekszem végigolvasni a dolgokat. Úgyhogy csak lassú a reakcióidõm.
Még mindig egyben vagyunk. Bár az orvos szerint már beilleszkedett Hannuska. Szerinte hamarost meg lesz. A pocakom jó lennt van már (kedd óta), de semmi egyéb jelét nem látom annak, hogy szülnék. Na mindegy majd jön, ha kell neki.

Franyo!
Én Vajda doktornál szülök. Nagyon régen õ az orvosom, nem egy sztár a SzImrében, de jó orvos és emberileg is nagyon rendes. Nagyon törõdik velem. És akármi volt mindig meg tudott nyugtatni (ami nekem baromi sokat jelentett). Szülésznõt nem választottam. Sajnos a terhességem utóbbi idejét fõleg kórházban töltöttem. Sajnos nem a SZImrében (itt nincs koraszülött osztály).

Pocok!
Gratula a táblázathoz.

Bmary
Gratulálok a kislegényhez.!!Kép Na és persze az apukának is.

dec8 (39) (holnap már a 40 hétben leszekKép!!!)
dec8

Sziasztok!

Múltkoriban érdeklõdött valaki hallgatható komolyzene után. Most találtam egy CD-t, Babamama ) zeneharmónia a címe. Ez 2db komolyzenei CD, most akciósan 2890.- szállítási költséggel. Itt olvashattok róla bõvebben.

Panka

panka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: