A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
ha Dócin rajta van az ötperc, akkor tényleg az jön be a legjobban, ha oda sem figyelek rá, gyorsan talál valami más elfoglaltságot... aztán néha ez sem segít, ilyenkor bepörgeti magát, és egyszerűen meg kell várni, amíg elmúlik :D

v
kisün

Rylie!
Neked akartam ég írni, mert azt még láttam a múltkor, hogy kérdeztél róla, de nem tudom segített-e valaki...

Szóval mi most innen rendeltünk tönkölypárnákat az egész családnak: http://www.drfocus.hu/parna.php
Van mindenféle méretű, formájú, még gyerekeknek való is :)
És az áruk nagyon jó, remélem nem azért mert rosszabb minőségű...bár ha tényleg tönköly van benne, akkor nem hiszem, hogy rosszabb tudna lenni egy drágább tönkölypárnánál...rízst meg azér' csak nem raknak bele :)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ismét csak egy oldalt sikerült feldolgoznom. (magamnak emlékeztetés a kövi a 1022 ha csak nem kapcsolok gyorsolvasóba)

Zsan! Még tegnaphoz lenne kérdésem: te folyamatosan próbálkoztál a napközbeni lerakással?

Indi! Örülök, hogy D jobban van!!! :lol: És köszi neked is az alvóstapasztalatokat.

Zuz! Köszi! :D Gondolkoztam már én is a hasratevésen, de annyit olvastam róla hogy nem szabad. S közben tisztában vagyok vele, hogy hülyeség hisz mi is felnőttünk hiába voltunk hasradobva. :mrgreen:
Ma du sikerült Angit rávennünk egy közös alvásra, s pont azt néztem, hogy Apa és én is hason szeretünk aludni... :P
Milyen édes hogy már most kommunikálnak a gyerkőceid!!! :lol: :lol:

Den! Köszi a hozzászólást, s a Fibiinfót is. :lol:
A ma du.-i alvásnál (közel kétórás??!!!!) a fekvőciciselalvásos módszerrel volt. :P
Gratula az első rajzoláshoz! :lol:

Zuz! Den! Én már most gondolkozom a különszobán... a másik ágy jobb minőségű és olvastam hogy ilyenkor a legkönnyebb. Ennek ellenére nagyon vívódom, s még nem döntöttem. Szeretem hogy mellettünk alszik éjszaka, de persze legjobbat akarom...

Éljen Vic a pozitív! :P
Szerintem is inkább ne szedj semmit.

Gabi! Meglesz az a ház :lol:

Tinu! Én is olyan vagyok inkább a hasmenés mint a székrekedés, de azért babóval megváltoztam. :wink:
Miért lettél újra húsevő?

Hmmm... szárítón mostanság én is gondolkozom(ugyan nem a vásárláson, mert arra most nem lenne lóvé). Külhonban én is használtam, de olyan laundry helyeken, s nem itthonit. Az mondjuk baromi nagy, de sosem látták a ruháim a kárát. :D Ahogy Gabi is írta, még a fürdőruhák is túlélték.

Zuzról jutott eszembe, hogy én úgy tudom úgy a legjobb aludni, ha észak felé van az ember feje.

Én ma újra begyújtottam abban a szobában ahol meztelenkedni szoktunk fürcsi után... ijesztő ez az időjárás! D-Afrikában meg hó??!! Mit tettünk emberek? :shock: – ez a zöld vérem.

Vicc: Már hetedszerre sem sikerült eltalálnia a vénámat, nővérke!
Döntse már el, hogy most vért vesz tőlem, vagy tetoválni akar!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
Dóci csak hason volt hajlandó aludni, és Marci is követi a nővérét :) Amikor a h-ban voltam Dócival, az egyik csecsemős azt mondta, hogy az oldalára fektessem, a másik, hogy a hátára, a harmadik, hogy lehet hasra :shock: Aztán Dóci eldöntötte, mert háton üvöltött, oldalról meg általában a hátára fordult... szóval nem igazán volt választás, mondjuk volt légzésfigyelőnk is (a biztonság kedvéért). És a hasfájást is nagyban enyhítette :)
kisün

szóval szüléstörténet??? :lol:
egy keddi napon történt...
baján voltunk, épp indultunk be szekszárdra nst-re. Kaptam egy csomó tejszinhabot a L kávéjába, mert akkor még szerettek a L rokonai... :lol:
Nst nem mutatott semmi különöset, csak, h a szivhang a normális tartomány alján volt. Megmutatta a dokinak az uh-s csaj, akit akkor láttam másodszor. Ő megnézte uh-n, azt mondta, h hatalmas, és h elképzelhető, h nem fog kiférni...megvizsgált, akkor már 2 ujjnyi volt, és irtóra fájt a vizsgálat. Akkor még nem tudtam miért, csak azt hittem, ilyenkor már igy fáj...
Mire hazaértünk, már távozott a nyákdugó, de gőzünk sem volt, h ez most mi...
Mikor egy évvel később B első szülinapját ültük, és hallgattam Halász Judit BOldog Születésnapot cimű számát, hirtelen megértettem a dal üzenetét!!! :lol:
"Ez a nap más, mint a többi ,ezt te is jól tudod, másként kelt fel reggel a Nap, és másként járt a Hold..."
nekem mindkét születés-napom teljesen beleégett az agyamba...

szóval, mire hazaértünk, már voltak fájások, de elviselhetőek...L elment venni egy-két dolgot, mert még nem készültünk fel rá lelkileg...Ekkor jártunk a 38. hétben...Délután bekapcsoltam a tv-t, és a német rtl-en épp alternativ szüléseket mutattak be, a nő kádban vajúdott. Én csak egyvalamit láttam: a nőnek földön túli fájdalmai voltak!!!!!!!!! Totál kész voltam, nem akartam szülni!!!!
Aztán elaludtam, majd délután már jöttek rendszeres fájások, igy 4 fele bementünk a H-ba, Szekszárdra. Mindent megmértek rajtam... addig L kint ült...Pár óra múlva beengedték. Addig volt ctg, beöntés, stb...Először a "durva szobában" voltam. Zöld csempés szülőszoba, 3 ággyal, függönnyel elválasztva. A falakról fehér láncok lógtak le, a szülőágy kisebb volt, mint én, irtó kényelmetlen volt!!! Ja, a láncok arra voltak, ha esetleg infúziót kapsz! Szóval, ott volt a ctg...grrrr...
Aztán kiderült, h én kinek a kije vagyok, igy átvittek az alternativ szobába (megjegyzem, rajtam kivül akkor senki nem szült, de nem a klassz helyre vittek!!!)
Az már normális volt, kényelmes ággyal, ami elég jó volt, mivel csak fekve lehetett vajúdni.
Vajúdtam, aztán megjött a doki, burkot repesztett, és oxitocint adott. Azt mondta, most már sokkal jobban fog fájni. Ennek én nem örültem! És tényleg jobban fájt. Aztán mondták, h kaphatok gázt. Kértem. Nekem már mindegy volt, csak kevésbé fájjon!!! Szal, gázoztam, aztán egyszer vmiért ráüvöltettem a L-re, erre mindenki bejött, és akkor rájöttek, h szülök. És akkor mondták, h nyomjak, ők is nyomtak, és második nyomásra kijött a bébi! De előtte még vágtak...Ekkor volt este 9 óra.
Aztán összevarrtak, sokáig tartott, doki még mondta is kb. 10 perccel később, h normál esetben ennyi a varrás, de én még nem vagyok kész! Szal, varrt még, varrt még. Majd befejezte. Ja, miután megszületett B, azonnal elvágták a köldökzsinórt, rám tették kb. 10 mp-re, majd elvitték fürdeni L-lel. Visszahozták felöltöztetve, néhány fénykép, aztán csecsemős már el is vitte. Másnap reggel 6 -kor hozták.
Utána megkérdezték, h együtt akarok e lenni L-lel a két órában. MIvel igen volt a válaszom, ezért áttettek egy hordágyra, ami irtó kényelmetlen volt, mint később kiderült, kicsit el is tört egy csontom a fenekemnél, ezért fájt igazán!! Szóval, kitoltak a folyosóra, és ott itatott velem L teát, h tudjak pisilni. Két óra múlva visszavittek, alám raktam egy ágytálat, ketten álltak mellettem, és várták, h pisiljak. Nos, igy nem ment, ezért jött a katéter. Khm...
Utána betoltak a szobába, és ennyi...Reggel jött B, egész éjjel sirt egy baba a csecsemősöknél, én tudtam, h ő az. szóval, reggel jött, rámnézett, és azt láttam a szemében, MEGBOCSÁTOTT!!! Olyat éreztem, h azt mondja a szemével, h "ne izgulj anya, semmi baj!" És akkor életében először kapott cicit, és nagyon ügyes volt, mert nekem gőzöm nem volt, h hogy kell csinálni, ő viszont tudta!!! :lol: :lol: :lol:
Ennyi. Utána velem volt a bébi napközben, éjjelre elvitték. Ez volt a baba-mama szoba, amiről próbáltak lebeszélni, mert h az anya pihenjen szülés után.
Viszont a csecsemős nővérkén egy angyal volt, itt úgy volt, h kb. 2 baba-mama szoba volt, és azoknak "saját" csecsemősük volt!!! Ő tanitott meg minket böfiztetni, pelenkázni, fürdetni!!!
és ez nagyon jó volt, mert nem paráztam otthon a fürdetéssel...

szóval az egész egy rémálom volt, később raktam össze a képet..kiderült, h miért fájt a vizsgálat (mert a doki tágitott), fekve vajúdás, burokrepesztés, ok nélküli oxitocin, hasra fekvés doki által...Annyira büszke voltam magamra, h ilyen gyorsan megszültem a gyerekemet!! aztán L elmesélte, h a doki gyakorlatilag rajtam feküdt...és ezzel kiderült, h nem is én szültem meg a gyerekemet, és ez nagyon rosszul esett...
pont azt szerettem a mi H-nkban, h megengedték nekem, h ÉN szüljem meg a gyermekem!!!!!!!!!!!!!!! meg még egy két dolgot. Azaz ég és föld volt a két szülésem!!!
de az eredmény mindkét esetben tökéletes!!!!
puszi, sziasztok!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi,
igen, én is a folyton próbálkozósok táborának oszlopos tagja vagyok!! És nálunk is az idő segitett. Meg,h szopi közben elaludt, és akkor vhogy kimásztam mellőle. Egy idő után egész technikás lettem...volt, amikor otthagytam az ingemet is, mert azon feküdt... :lol: :lol:
Régi szép idők!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jóóó Reggelt :)

Zsána,
ez nagyon kedves, reggel-aranyozó volt :) olyan igazi-Zsánás beszámoló. :) Köszönöm :)
macskanyu

Ez meg a tegnapi Zanza-látogatás eredménye:

Makka:

Kép

És ki is takarított: :lol:

Kép

Hát tényleg nem volt egyszerű a két csaj együtt :mrgreen:
Füli először hitetlenkedve nézte, hogy egy céltudatos, szélvész kollegina teper a játékai közt, majd hangosan méltatlankodni kezdett a végén meg szabályszerűen leordította Makka fejét, akit ez a tény a legkevésbé sem hatott meg :mrgreen:
Amikor el kellett mennünk otthonról, Füli még a kocsiban is füstölögve motyogott magában.. :mrgreen:
macskanyu

Jó reggelt!

Most csak bekukkantottam, mert kell készülődni, ma utazunk egy hétre Balcsira. Remélem, nem lesz nyunyaidő.
Gyors válasz Barbinak:
Azért lettem megint húsevő, mert Kínában kb. 4 hónap után egyszerűen kifogytam az ehető kajákból. Szenvedtem, mint a kutya, hogy mi a francot egyek. És egyszerűen megkívántam a csirkelevest. Ők ott úgy csinálták, hogy csak sima víz, amelyben úszkál némi káposzta és benne főtt a csirke (persze bőröstül, csontostul, csak feldarabolva). És úgy döntöttem, hogy már nem bírom a szokásos menümet (tofut tofuval - a legtöbb kajába tesznek húst, csak úgy díszítőül...) és megettem. Osztán így maradtam. De nem bántam meg. Most ilyen korszakom van.
Na megyek. Jó gyereknevelést, rendrakást és csicsergést az elkövetkezendő 8 napra, amíg nem leszek! :)

Kép
Kép
tinu

Garbo,

Bálint Balázsnak van magánrendelése a Feneketlen tónál, viszont csak akkor ír be babásan az asszisztens ha előtte beszéltél a dokival. (legalábbis amikor én elöször jelentkeztem be (igen, hozzá járok), akkor rögtön az volt az első kérdés, hogy voltam-e már a dokinál, ha nem, akkor babát várok-e, ha igen, akkor előbb beszéljek a dokival hogy vállal-e egyáltalán).
Szóval ha őt szeretnéd esetleg választani akkor érdemes előtte felkeresni a kórházban, beszélni vele és utána bejelentkezni.

(Csak egy tipp: ha jól tudom jövő hét kedden ő tart előadást a kórházban, ott meg tudod nézni hogy egyáltalán szimpatikus-e, és ha igen, akkor ott tudsz is vele beszélni)

Csajok,

Múltkor szóba került hogy a Bártfai utcában csak kórházban elrendelt vérvételt vesznek le. De akkor hova tudok menni egy vidéki háziorvos vérvételes papírjával? (csak vérkép és vizelet, semmi extra) Fehérvári út? Vagy valahol XXII. kerület? Jó lenne ha nem kellene lemennem ezért vidékre. Pontosabban megyek, tehát el tudnék menni, de 11 körül érek le amikor megyek legközelebb viszont addig nem szeretném éhgyomorral kibírni.

Köszi,
Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok,

Nálunk ma is folytatódik a konyhafelújításiprojetc, rémesen néz ki emiatt az egész lakás. HOgy mi tud kijönni egy konyhaszekrény mögül tizenX év után. brrrrrrrr.

Bogárka: szerintem sem tud rosszabb minőségű lenni, arra kell figyelni, hogy ne legyen túltöltve, mert akkor baromi kényelmetlen. De szerintem szuper dolog. Fanni is imádja gyömöszkölni a kis kölespárnáját. Nem alszik vele, csak a szopispárnáját tartottuk meg neki.

Dorka: sajna nem tudom, hogy hová tudsz menni a vérvételi papírral. Remélem a többiek tudnak segíteni.

Tényleg hánykor is lesz a tali csütörtökön?

Bocsi, hogy csak ennyit, de vár azuram a konyhában

Johanna
johanna1975

Bogárka!
bocs, de a korbácsos dolog inkább Neetnek szólt, vele szoktunk hülyéskedni ilyesmin, te vagy a legszelídebb lelkű néni, akivel valaha is találkoztam. remélem az újak nem értették félre!
a tippet köszi, ezt is kipróbálom. próbáltam a Zanza-féle "na szia!" dolgot, de ettől csak még jobban bőgött. (kiságyban hagytam ott és mondtam, hogy szia)

Dorka!
és ha csak úgy kipróbálnád, hogy bemégy a Fehérvári útra, vagy Bártfaiba. hátha csak azt mondják, hogy legközelebb ne oda menj, de akkor egyszer...

Garbo!
én BB-nél szültem császárral, de csak annyira ismerem a dokimat, hogy helyes, kedves, jó doki, mert az enyémet "helyettesítette". viszont egy barátnőm felhívta nem régen, hogy nála akar szülni és nem vállalta, túlterhelés okán. úgyhogy tényleg mindenképp kapd el előtte.

TALI:
csak a csütörtök jó nekem
ancsipancsi

Sziasztok!

Ancsi!
Szerintem neked nagyon klassz hajad van!! De én is kíváncsi lennék a neotonos verzióra :lol:
Gratula a lépésekhez. Bazsó is így kezdte el, hogy a feje vitte, valahogy úgy tűnt, mintha lendületből csinálná :D

Zanza!
Akkor minden rendben volt az ortopédián, ez igazán jó hír!!!! És minden babának javasolják az otthoni cipőben-levést (jó magyarosan), vagy rékának kifejezetten? Mert én pont azt hallottam, hogy amennyit lehet legyen mezítláb a gyerek! :roll:
Réka nagyon sokat nőtt, nagyon szép kislány!!!! Jó régen láttam őt utoljára!!!

Barbi!
Írnak meg mondanak mindenféle sületlenséget a hasonaltatásról. Ijesztgetnek össze-vissza. Mi is nagyon paráztunk az elején, nem volt légzésfigyelőnk sem, de Bazsó nem tudott a hátán aludni. Egyszer fogtuk, hasra raktuk, és aludt!!! És álmában megemelte a fejét, és átfordította!!! Mi meg csak néztünk nagyokat. Akkor még csak pár hetes volt, emlékszem, hogy amikor a 6 hetes kontrollra mentünk, a rendelőben az anyukákkal pont erről beszélgettünk, és mindenki hason altatta a dedet!
A bölcsőhalálról azt olvastam, hogy nem tudják megmondani az okát, csak statisztika van, hogy a megtörtént esetekben pl cigizett-e az anyuka, ill hogyan aludt a ded, és mondjuk 100 esetből 43 a hátán a többi a hasán aludt, és ebből azt a következtetést vonták le, hogy a hason altatott babák veszélyeztetettebbek. (számok nem stimmelnek, csak szemléltetésnek írtam :wink: )

Dorka!
Hú, én sem tudom, hogy mit lehetne kezdeni a beutalóval! Rájöttem, hogy én azért kapom a nőgyógyászomól, mert ő rendel a kórházban is, és így kórházi beutalót ad. Ezek szerint a fia nem rendel???
nem keresel itt pesten egy dokit? Sokkal egyszerűbb lenne!

Zsanci!
Köszi a szüléstörténetet! A Vége szuperjó, és ez a lényeg! B milyen ügyes volt! :D
Mitől tört el a csontod a fenekednél? :shock:
Kicsit szíven üt, amikor írjátok, hogy a mi kórházunkban mindent lehet úgy csinálni, ahogy jól esik, mert én az üvöltésen kívül másra nem voltam képes :cry: Igaz, otthon volt időm alternatívkodni :? Akkor még villanybojlerünk volt, párom mindig kérdezte, hogy akarok-e még a kádban lenni, mert akkor még melegít vizet :lol:
Amikor olvasom, hgy aszülés után a gyereket már csak másnap láthatja az anyuka, mindig bedühödöm, és azon gondolkodom, hogy ehhez szerintem nincs joguk.......

Vera!
akkor ezek szerint Nektek is jó a csütörtök? :D

nekünk a délután lenne jó, akár már 2 körül is. Többiek???
zuzmo1

Zanza!
Természetesen RÉKA!!!! :oops: csupa nagybetűvel!!!! :oops:
zuzmo1

Képzeljétek mi történt tegnap Velem!!!
Kaptam egy ímélt egy nagyon régi barátnőmtől, gimi vége felé szakadt meg a kapcsolat, inkább levelezős barátság volt, nyaranta pedig "csereüdülés" :lol: . November óta van az iwiwen, azóta engem kutat, mert én nem vagyok fent, (mert van a múltamban néhány olyan ember, akiket nem szeretnék látni többet :? ) és tegnap megtalálta a tesómat, és így engem! Tök jól esett. Mondatm is a páromnak, hogy fent sem kell lennem, mégis megtalálnak :lol: Na,. mindegy, nagyon jól esett!!!
zuzmo1

Zuz,
én igazából arról irtam, h a SZtImrében sokkal jobb volt szülni, de nekem is kimaradt minden extra, de az a rövid idő, amig ott voltam, az is embereibb volt, mint szekszárdon. Én sem voltam alterban, sőőőőőt, minket szülés után sem vittek át oda, de nekem ez akkor nem hiányzott. Mikor később olvastam, h sokakat áttesznek oda, mert ott kényelmesebb, akkor kicsit szomorú voltam, de akkor és ott tényleg nem hiányzott!!!
És tényleg jogellenesen viszik el a gyereked, csak ezt akkor én nem tudtam...és ha tudtam volna, sem tudtam (volna) mit csinálni. Egyébként, itt is elvitték a gyerekem, igaz nem azonnal, hanem 2 óra múlva, de itt sem kaptam vissza reggelig, viszont MEGTEHETTEM, h este 10 fele, kómásan bemásztam oda, és megnéztem, h minden rendben van e??? SZekszárdon nem mehetsz be a csecsemőosztályra!!!!!Egyébként, nem hazudtolta meg a fajtáját, mert ő is egész éjjel üvöltött!!!!
Valszeg jogosan!!! :wink: Egyébként itt sokkal jobban fájt, h elvitték, mert 1. nem erre számitottam, 2. nagy nehezen megnyugodott a hasamon, és elaludt, és akkor jöttek, elvették tőlem, azonnal elkezdett sirni, és én nem tudtam SEMMIT csinálni...
no, de én elég extrém eset vagyok, de a szülésem jó volt itt. Valszeg lehetett volna jobb is, de én ezt már sosem tudom meg..és nem is baj!!!
Ja, és farokcsontom tört el, mert nagy volt a baba, és kipréselték belőlem. Ez ilyenkor elő szokott fordulni...Majd' másfél hónapig nem tudtam ülni...ne tudd meg, h fejtem!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Helló!

Na tegnap nem tudtam jönni, és máris annyit írtatok, hogy most hogy elolvastam nem emlkészem semmire. Bocsi. :oops: :oops:

Úgyhogy csak az utolsókra reagálok, mert időm sincs sok, mert Bendi nem hagy netezni.

Szóval engem is kiakaszt, hogy nem volt velem egy egész éjjel Bendi. Az meg aztán teljesen felháborító, hogy vannak kórházak, ahol a mai napig nem lehetnek együtt a mamák a babákkal. És én akkor elfogadtam, mert hogy kaptam epidurált és mondták, hogy nem kelhetek fel ezért csak reggel kapom meg. DE!! utólag végiggondolva, miért nem lehetett velem egy szobában?? Ha sírt volna vagy tisztába kellett volna tenni, akkor csengethettem volna és bejöhetett volna a nővér segíteni, nem?? Végül is azért kell a kórházban maradni, hogy segítsenek, különben haza is mehettem volna. Mert ott a csecsemő osztályon sem figyeltek rá jobban, mert ott is csak feküdt a kis kosarában és ha sírt akkor mentek oda hozzá, szóval nem volt nagyobb felügyelet alatt, mintha velem lett volna. Tehát nem értem miért kellett nélkülem lennie.

ruz
ruzicsky

és ahhoz mit szóltok,h após ma hiv, h adjam az ünnepeltet!!! én azt hittem, esetleg vmi számomra nem tudott névnap van ma, erre adom B-nek, és mondja neki, h BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :lol:
B meg mondja, h már volt...erre ő, na, de még most is van!!! :lol: :lol: :lol: És erre B, háááát, jaaa, még most is van... :lol: :lol:
Nagypapa nem tudja, mikor van az első unoka szülinapja????? :roll: :lol:
Hivtam L-t, és azt mondtam neki,h megbocsátok minden elfelejtett dátumot, mert most már tudom, h ő ilyen alomból származik!!!! Az én szülinapomat is rendre mellélövik, de ez nem baj, mert egyrészt legalább küldenek egy sms-t, másrészt meg ugye nem az övik vagyok. Apámék még csak fel sem hivják L-t a szülinapján, mert sztem azt hiszik, h neki nincs is olyan... :lol:
akinek ilyen családja van, nincs szüksége ellenségre...szoktam volt mondani!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ruz,
te haragod, az én haragom is!!! :lol: teljesen egyetértek!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Bocsi, most csak annyit írok, hogy itt van nálunk Füli+ az én két fiam ééééééééééééééééééééés az összes gyerek alszik!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

[quote="pocakpacni"]S írta:pocakpacniziasztok!

Bocsi, most csak annyit írok, hogy itt van nálunk Füli+ az én két fiam ééééééééééééééééééééés az összes gyerek törölve, azt csinálja amit nem mondunk ki :oops: :oops: !!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

A Fehérvári úti rendelő merre van? Mert esetleg megpróbálnám csütörtökön hátha leveszik a vért, vagy legalább ott elirányítanak hogy hova menjek...

Ja, és megvan az AFP eredményem, teljesen tökéletes :)
szdorka

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket, megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot a kórházban. Remélem elvállal. :(

G
garbo24

Sziasztok,

Ma ismét csipetnyi kék ég, egy kis napsüti.
Nálatok nem sütött ki egy icipicit sem???

Ancsi,
gratula az első lépésekhez. :)

Barbi,
mire értetted, hogy szted se szedjek semmit?

Zsanci,
ez tanulságos és érzékletes szüléstörténet volt. Köszönöm, hogy leírtad. :)
Esetleg a Szt Imrést nem osztanád meg Velünk/velem? Vagy valahol keressek utána, mert korábban írtál már?
És miért vagy extrém eset? Húúú, de kíváncsi vagyok, bocsi :)

Dorka,
gratulálok a jó AFP-hez.
És holnap nem tudod intézni a Fehérvári úti rendelőbe? Végül is nincs túl messze egymástól a kórház, meg a rendelő.....

Vica
vica94

Dorka,
rendelőben :oops: , csak az n lemaradt :oops:

Vica
vica94

Réka nagyon édes, hogy már most takarít :D És méltatlankodó Fülicsek is édes lehetett, kár, hogy róla nincs kép, kíváncsi lennék milyen, mikor füstölög!

Barbi :) Nálunk úgy alakult, hogy az első 1-2 hét után Bálint csak hason tudott aludni igazán, addig próbáltam őt oldalfekvésben altatni, szóval forgolódik, de túlnyomórészt hason alszik. És nekem u.azt mesélte az egyik védőnéni, amit Zuz írt, hogy a régi statisztikák alapján azért nem lehet mondani semmit, mert régen minden babát hason altattak... Hát most legyen okos az ember!
Vicc rulez :lol: Mondjuk én csak 1x hagytam a jobb kezemből vért venni, és miután napokig sajgott, később csak a balt kapták meg "tetoválásra".

Rylie :) Akkor tényleg meg kell néznem ezt a filmet, már csak az igen jóképű pasi miatt is :wink:

Tinu :) Jó nyaralást Nektek!

Zsan :) Szomorú, hogy még mindig vannak olyan kórházak, mint amilyenben először szültél! Pont az ilyen élmények miatt keresnek sokan más alternatívát, bababarát kórházat, vagy választják az otthonszülést és az illetékesek meg fel vannak háborodva... De minden jó, ha a vége jó, éljen a 2 szép gyerkőcöd!! és a Szt. Imre H!

Ruz :) Nekem is nagyon nehéz volt, amikor a 2 óra együttlét után a csecsemőoszt.-ra került Bálintom. Ő kora reggel született és amikor már kora délután fel bírtam állni és menni, akkor elmentem érte, a csecsemősök meg néztek, hogy mit keresek ott, miért nem pihenek, de megengedték, hogy magammal vigyem és ennek úúúúgy örültem, csak az első éjszakára kellett visszavinnem.

Zuz :) Otthoni alternatívkodás :lol:
És csütörtökön mikor lesz a tali??

És ezt ma teljesen EGYEDÜL építette a fiam (azóta már összedőlt...):
Kép
denizsa

Dorka :) Éljen a tökéletes Afp-eredményed! :D A Feh. úti rendelő szemben van a postával, majdnem a Móricz Zs. körtérnél a Kolos gimi és a piac között. Nem tudom, ez így elég info-e?
denizsa

Tali: mi csüt 3 körül érnénk oda

Deni: hát nagyon ügyi B, hogy már épít :)

Zsan: zöldcsempés szülőszoba aaaaaaaaaa :roll: csonttörés aaaaa :) azért minden jó ha vége jó :)
CSalád :roll:

Johi, Bog: tönkölyinfókat köszi

valamit még akartam de nem hagy írni K mert folyamatosan vinnyog...talán még mindig a foga??? mondjuk egy órával kevesebbet aludt mint kellett volna, lehet hogy azért ilyen zizi

R
rylie

Deni, köszi, így már megtalálom!
Vica, igaz, tényleg elmehetnék holnap is, csak félek hogy el ne késsek aztán! Majd meglátom hogyan sikerül felébrednem...

Dorka
szdorka

Dorka,
bocsi, most nézem, hogy a rendelő hol létéről is kérdeztél, amire aztán Deni megadta a választ. Valamiért elkezdett szelektálni az agyam..... :(
Mi jöhet még?????

Foglalok Neked helyet, ha mégis holnap reggel mennél és még nem vagy ott :D:D:D:D

Vica
vica94

Íme Zétiről két kép! Köszönik mégegyszer a drukkokat!

Kép
Kép
rylie

Végre elaltattam a babót, merthogy azért visított, erre megjött a vízórás ezerrel nyomja a csengőt, majd itt üvöltözik a lakásba,persze Kamilla felsírt és ahogy hallom most már teljesen fenn van, csak még jól elvan magában! :evil:
És ráadásul valamit jól elírtak, mert 26ezres vízszámlát emlegetett :!: :twisted:
És Kamilla is felébredt mostmár megint teljesen.... :x

mérgesrylie
rylie

Rylie,
kis drága :)
Most mennyit nyom a picur?

Vica
vica94

Rylie,
engem a lakásból egy fémgyűjtő emberke csengetett ki, de úgy, hogy mivel nem tudtam rögtön-azonnal ajtót nyitni, nekiállt kiabálni!!!
Villanyszámlás :evil: :twisted:

Vica
vica94

Izé, vízórás :evil: :twisted: :oops:

Ez nem az én napom :(

Vica
vica94

[quote="vica94"]D írta:vica94orka,

Foglalok Neked helyet, ha mégis holnap reggel mennél és még nem vagy ott :D:D:D:D

Vica

Köszi, de megharagudnék Gabira ha pont engem nem engedne be akár késve is. Majd este szólok neki (akkor úgyis találkozom vele) hogy lehet hogy kések egy kicsit.
Egyébként lehet hogy nem is a Fehérvári úti rendelőt próbálom meg, hanem a budafokit, mert ott állítólag 8 körül már nem nagyon kell várni, aztán ha nem jött be, még mindig próbálkozhatok a Fehérvári útival.
Nagyon kíváncsi vagyok a holnapi napra!
szdorka

Rylie :) Zéti nagyon aranyos! Szegény Kamilla, fuccs az alvásnak :( Vízszámlás :roll: és 26ezres számla :evil: :evil: ez bizti vmi elírás lesz, ekkora számla nincs is! (vagy van vmilyen újabb csomag, amiről még nem tudok??)

Vica :) Nálatok ilyen is van, hogy fémgyűjtő??

Dorka :) A Budafokiban tényleg mindig kevesebben vannak, érdemes megpróbálni, és igazad van, ha nem jön be, még mindig ott a Fehérvári!
denizsa

Den,
tudod, olyan furcsa kinézetű bácsik, akik általában csak lomtalanításkor szórják szana, meg szét a lomokat, egy kis vas és egyéb fém nemű reményében ...... :D

Na, most megyek újabb nst-re :)

Vica
vica94

Lencsi soha nem ivott egyetlen ivólét se, nem szereti, és most vettem paradicsomlét, amit én imádok, és rácuppant. kapásból megivott 1 decit belőle. remélem nem lesz tőle baja, mert amúgy elég egészséges szerintem az ilyesmi.
ha nagyon megkedveli, kénytelen leszek eltenni neki ősszel pár üveggel.
ancsipancsi

Ancsi!

Ma pont elkerültük egymást :(
Paradicsomlé szerintem okés, csak a pelenkával fedett területekre légy figyelmes, mert a paradicsom jobban kicsípheti a popóját :wink:

Rylie!
Nálunk ki van írva a csengő mellé, hogy csak röviden csengessen, mert lehet, hogy alszik a gyerek. Erre egyszer egy postás ráül a csengőre. Úgy leb.sztam!!!! Erre ő: azt hitte, hogy nem hallottam (csak mert nem ugrottam egyből!) :twisted: Ezek nem is tudják, hogy mit jelent egy anyának, amikor a gyerek végre alszik :roll: :x

Zéti édes! És minden rendben? Tejcsi van elég?

Vica, Dorka!

Másodszor teszem fel a kérdést: KI AZ A GABI :?: HOVA JÁRTOK SZERDÁNKÉNT :?: A mi időnkben keddenként volt felkészítő, és szerda reggel relaxáció. Ez most valami új dolog?

Zsanci!

farokcsont :shock: :cry: Nekem a szeméremcsontom vagy izületem vagy mi a feném fájt kb fél évig, néha, ha rosszul léptem, iszonyúan fájt, még nagy ritkán most is érzem! Nem tudom, mi történhetett vele :?

Ruzy!

írtad, hogy miért nem lehetett veled Bendi, és miért nem ment ki éjszaka a csecsemős. Noooormáliiiiis vagy???? Hát akkor lemaradt volna a sorozatáról!!!!!!!!!!! :twisted: Tudom, tele vagyok rossz indulattal, de nappal se nagyon jöttek ki :x és mindig ment a tv és a net. utolsó éjszakámon durrant be a mellem, megyek be úgy kettő körül, be se nagyon akartak engedni. Mondom, hogy Bazsó nagyon sír, erre a nőci: cumit tud adni, vagy cukros vizet. amikor látta rajtam, hogy nem erre számítottam, akkor azt mondta, hogy: de hát anyuka, mi sem tudunk mást csinálni!!! Amikor mondom, hogy nagyon feszül és fáj a mellem, jól megfogdosta és mondta, hogy fog ez még jobban is. (se mellszívó, se kézzelfejés megtanítása, se stb.) Ja és nem akarok igazságtalan lenni, ezek után felajánlotta, hogy bent hagyhatom Bazsót :shock: Na azt már nem! Akkor kezdtem el csomagolni. Reggel 6-kor már indulásra készen voltam, és elkzedtem keresni a csecsemőorvost :x
Persze megértem én, hogy éjszakai ügyelet meg miegymás, de akkor is!

Deni! :)
Bálintod nagyon hiper-szuper ügyes!!!!

Indi!
Dominónak elmúlt a hasmenése? Jó van már teljesen? Milyenek az éjszakák? Javultak????
Apjuk mikor jön? :D
zuzmo1

Zuz, sajnos egy ilyen csecsemőssel én is összefutottam 1x :evil:

ma de. megjártam a Fehérvári úti rendelőt, az éhgyomri vérvételt...
Dorka, 7-9 közt vannak, és kismamákat soron kívül előrevesznek, szóval nem volt vészes az időtartam, de egy telefon, és megmondják sztem, hogy hová menj a beutalóval, hogy nehogy potyára menj
aztán meg az EKG-t, aztán a Bártfaiban az UH-t - és az UH-n nem látszott semmi... értsétek, ahogy mondom, SEMMI. a petezsák, és ennyi. az uh-s Szentes(i?)né szerint ez attól van, hogy max 4-5 hetes terhes lehetek, és menjek vissza 1 hét múlva, hátha akkor már látszik... pedig az utsó mensim 7 hete volt, és azt is tudom, melyik nap estem teherbe... de ha nem látszik, hát ez van :(

de jót kotyvasztottam ma ebédre és Isti is lassan 2 órája durmol, szóval nincs nagy baj :D

Ancsi, Isti értette, hogy nagyon rosszat csinált, elbújt a szobájában és lapított :D egész délelőtt nagyon meg volt szeppenve :lol:

Zsan, ez a történet... szinte fájt, ahogy olvastam... Te nagyon erős nő és anyuka vagy, minden tiszteletem a tiéd!! és gyönyörűek, okosak, kedvesek a gyerekeid, minden megérte :D

Garbo, remélem "összejön" a doki :D és az előadás tényleg frankó dolog! ha teheted, nézz el.

na, kimondtam, felébredt. vége(m)

votiv 8)
votiv

Zuz, relax van szerdánként, csak BS szabin van és egy szülésznő tanonc, Gabi tartja addig a foglalkozásokat.

Votiv, és ama bizonyos naphoz képes hány nap telt el (mert ugye ha jól tudom az nem középidő volt, gondolom később és akkor még lehet hogy teljesen normális hogy nem látszik, vagy csak éppen a nő nem látott jól :) )?
szdorka

Dorka!
És mi van Orsikával? Hogyhogy nem ő tartja? A mi időnkben :lol: ő mindig ott volt, asszem akkor még szülészgyakornok volt, nagyon aranyos nő. Ő csinálta a gátmetszésemet :D

Votiv!
Most mi van? Faludi szerint ikrek nem? És úgy tudom, hogy neki is ikrei vannak, úgyhogy csak tudja, mit beszél :lol:
Egyébként lehet, hogy nem is akkor estél teherbe? :wink:
És mit kotyvasztottál? Adhatnál ötletet. ÉS lógsz még nekem annak a lisztnek a nevével, amiből azt a mákos sütit csináltad. A receptjét megtalálom valahol?
És milyen a felújított Fehérvári úti rendelő? Én legutóbb 3 héttel a szülés előtt voltam, 1 órát tuti sorban álltam csak a regisztrációra, pont akkor újították, és nagy volt a fejetlenség. Két idős nénikével beszélgettem a szülésről, nagyon aranyosak voltak :lol: Mondták, hogy szerintük meg se próbáljak előrekéredzkedni, úgysem engednek. Mondtam nekik, hogy nem is tenném, ha maguktól nem engednek előre az emberek. De a nénikék nagyon jó fejek voltak!!!
zuzmo1

Dorka, középhez képest korábban volt, mindjárt a mensi végén. a fogantatás óta is már több mint 5 hét telt el... és tényleg nem látszott semmi.

votiv 8)
votiv

Lencsi az előbb szétcincálta a nagy ágyat, és magára húzta azt a hálóinget,amit szülésre kaptam húgomtól. :) igaz az egyik karrészén jött ki a feje,és a többi lukon a többi testrész, de mikor felhúzta, négykézláb szenvedve jött ki a konyhába, hogy: ehhhe-ehhe, mint mikor beszorul a lába valahova :lol: . ahelyett, hogy kiszabadítottam volna, visszakergettem a szobába és lefotóztam . utána meg akartam etetni, de megint csak paradicsomlét volt hajlandó inni. már 1,5 decit ivott.

Zuzi!
köszi az infot, már sokszor főztem L-nek Bolognai spagettit (sűrített paradicsomból) és hála a jó égnek csak befogta a fenekét a piros, de nem csípte ki, remélem ez a tömény paradicsom se fogja. kezdem hinni, hogy az ízlés is örökölhető, mert L ízlése tök olyan, mint az enyém.

Votív!
hohhan tudta a kis Manó, hogy rosszat csinált? hiszen ő csak csavarozott! :? kell majd vennetek neki egy szerelős játékot.
és mit írt Zuzi az ikrekről??????????? neked ikreid vannak a pocakban??? én ezt nem is tudtam! remélem, hogy összeszedi(k) magát a kis magzat(ok) és hamarosan az UH-n mindent szépen mutatnak magukról.
ancsipancsi

az előbb a fotó lemaradt Kép

Deni!
elfeljtettem írni, hogy Bálint nagyon ügyes babaépítész ám!
ancsipancsi

Zuz, azt nem a Faludi mondta, hanem egy másik doki :D
az nem lehet, hogy nem akkor estem teherbe, mert júliusban csak akkor csináltuk. szarul hangzik, de ez van...

kotyvasz: pulykamelldrabkák tejszínes-sajtos szószban, rizzsel.
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=3053
ez volt az alaprecept, de a kukoricát kihagytam, mostanában nem bírom a kicsit is puffasztó kajákat...

meggyes-mákos sütit tönköly-réteslisztből csináltam, cukor helyett meg fruktózt raktam bele. a recept asszem ez volt: http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/ ... makos.html

és az új Fehérvári úti rendelő tök klassz. telefonon is adnak ip-t, ráadásul egymáshoz is tudják egyeztetni :wink:
és a kismamókat most már tényleg előreveszik! mondjuk előtte át kell vágnod magad és beállni vki elé, és páran csúnyán néznek rád, de ahogy kiderül, hogy miért nyomakszol, talán enyhül a szigor :D

votiv 8)
votiv

Ancsi, látta meg hallotta, hogy milyen pipa vagyok, és hogy mit próbálok összeszerelni... ebből tuti összeállt neki a kép, mondom, lapított rendesen :lol:
szerelős játék rengeteg van neki, de sose azt akarja szerelni :?
Lencse nagyon cuki ebben a pendelyben :D
és nincsenek ikreim :D ha van is, az is egy kis illúzionista magzat

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

Rylie: vizszámla grrrrrrrrr. Zéti édes pofa. Drukkok pedig természetesek.

Den: szuper amit épített Bálint. Tök ügyi, Fanni csak rombolni szeret.

Ancsi: Fanni nekem az összes ruhámat magára huzza, imádja és mondja nekem közben, hogy anya. Paradicsomlé okés, csak tényleg a kaka kicsípheti ez vele a baj egyedül.

Zsanci: jó volt olvasni a szül(et)és történetet.
johanna1975

Rita!
Zétiről ez újszülött kép? mert nagyon szép baba, olyan, minta már 1 hós lenne (arcra). hány kilós lehet?
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: