[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

De jó nektek Réka, én is mennék Zsanival! Bár hétvégére valami lehűlést jósolnak az okosok.

Mi szombaton meglátogatjuk Zsuzsit meg Mirát Veszprémben, állítólag javuló tendenciá mutat a medencetörés, "kettő helyett már hárommal tud menni", gondolom ez a sebességére utal.

Egyébként van egy jó kis üzlet, nagyon nagy, van honlapjuk is, neten is lehet vásárolni gyerekes cuccokat: www.minimano.hu. Csak kicsit messze van innen Pesten, de szerintem érdemes megnézni, ha valaki pl. etetőszék vásárlás előtt van. Bár én most a Brandonban is jól jártam, sőt, még sporbabakocsit is vettem, és kuponos akcióval (Baba magazinban vannak kuponok) 5000 Ft-tal olcsóbb volt a kocsi.

Na jó pihegést mindenkinek!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Most látom, hogy velem kapcsolatban is képben vagytok. Köszönöm a sok jókívánságot, máris jobban vagyok. Azért még maradunk egy darabig Vp-ben, hogy kímélhessem magam. Ezt nagymama nélkül nem lehet megoldani.

Réka, én is kérdezni akartam, hogy a kutya amit említettél, Simon? Ezek szerint megvan? Újabban Bali is sűrűn kimegy az utcára, és rettegésben tartja a szomszédságot :oops: Bár aki kicsit is ismeri a kutyákat, azonnal láthatja hogy egy nyuszi csakhát nem úgy néz ki.

Bagaba, sajnálom a konfliktust, de szerintem ne szívd nagyon mellre. Egyszerűen nem kell sokat vegyülni az ilyen ismerősökkel és kész.

Ja, ha valakit érdekel, úgy estem bicajjal, hogy kioldódott a gyerek utánfutójának a csatlakoztatója és a gyerekkocsi rúdja becsúszott a hátsó kerék küllői közé amikor a Rákóczi út 10 m-es lejtős szakaszán kicsit belehúztunk. Az egész esetet csak azért sajnálom, mert most nem emelhetem Mircsit, pedig nagyon szerette a lengetős-dobálózós figurákat. Másrészt már nagyon készültünk arra, hogy Mircsinek tesója legyen. A nődokim azóta megnyugtatott, hogy ebből a szempontból a törésem nem számít.

A mai nap nagy híre hogy Mircsi önállóan tud enni kiskanállal. Csak arra kell figyelni, hogy ne merítse túl mélyre a kajába, de amúgy nagyon ügyesen használja.

Jók legyetek, üdv Nektek!

Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok lányok!

Nem költöztünk el mi sem, csak nem voltunk itthon múlt héten.

Zsuzsi!

Jobbulást!

Judith!

Még velünk sem találkoztál! :)

Nemsokára jövök még, majd írok sokat, csak most rohanásban vagyok...

sziasztok!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 

 
 

Sziasztok!

Ma én is voltam Zsanival a Battai strandon. Tényleg nem rossz, babásoknak sem. Nem is voltak sokan, pedig du. fél háromkor mentünk. Van palacsinta, meg lángos is!!!
Csak van néhány nagyon agresszív kisgyerek, aki nagyon le tudja nyúlni a Zsani korabeliek játékát, vagy nagyon vadul játszik. Ha szerencsénk van, akkor a szülő van annyira intelligens, hogy közbelép. De nem mindig. Egy anyuka mellettem imponálóan határozottan, de nem durván szólt rá egy másik kisgyerekre, aki úgy akarta elvenni a kislánya labdáját, hogy váltig állította, hogy az nem is a kislányé. A szülője meg sehol nem volt. Ez van, ilyen mindig is lesz strandon, meg máshol is.

Mi mostanában minden este biciklizünk Zsanival. Aranyos, amikor a hátamat ütögeti. Gondolom, hajtani akar, hogy "Anya, menj már gyorsabban!" Így le is tudom fárasztani, bár kb. egy hónapja nem nagyon akar délután aludni, így már 8-ra nagyon lefárad. De most akkor fürdünk, addig meg cangázunk, és ez nagyon tetszik neki.

Holnaptól állaatólag lesz valami nagyobb eső, aztán meg lehűlés. Úgyhogy addig kitartás mindenkinek!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!!
Itt a lehülés vagy legalábbis kicsit normalizálódott a hőmérséklet.
Valaki tudja, hogy Hetti mikor fog szülni, vagy csak álmodom, hogy terhes??? Már régen járt itt.
Sőt, Kriszta, te még emlékszel szamócára ő is terhes, asszem összel fog szülni, múltkor arra sétáltunk, de kajakra nem voltam benne biztos, hoyg ő ül a kertjükben így nem mertem odamenni.

Hera, ezek szerint van valami gyerekmedence Battán??? Eddig csak egyszer jártunk arra, akkor is csak annyira, hogy elmentünk mellette kocsival, így nem tudom milyen a felhozatal.

Réka
Vendég
 


sziasztok!

Cinicini: az a típusú pasi akinek azt, mondhatta a csajszi ha nem veszel el lelépek!!! egy igazi papucs. a békesség kedvéért tűri a dolgokat. pont ezt beszélgettük a pasi hugával, aki a kutyára jött vigyázni. hogy meddi glehet ezt tűrni, egyszer a Viktor( a csaj férje) is azt fogja mondani, hogy mostmár elég. egyszer marhára összevesztek. sétáltunka parton a két család és a kutya. álítólag elfáradta dög. a csaj odatólta a babakocsit az apjának ő meg fogta a kutyát a kezében és így hozta. Na viktorunk megelégelte és rászól, ha hozzta a dögöt rakja és jöjönn a saját lábán. csajszi: de hát elfáradt szegényke. Viktor: lassan jobban szereted mint a gyereket. na netudjátok meg csajsziba felment a pumpa, előttünk elkezdett vitatkozni, hogy mit képzel a Viktor, hogy vele így nem beszélhet, ha így folytatja fogad egy jó ügyvédet és mindenéből kiforgatja, még a kislányt sem láthatja. Na csajok Lacikával úgy döntöttünk a nap hátralévő részét külön töltjük. :roll:

Az ovival még semmi mert szünet van. a bölcsit tudtam megnézni. elsőre nem olyan volt amit elképzeltem.egy magánháznál csinálja a csaj engedélyekkel. 6-7 gyereknél nincs több. egy dada van és egy tanárnő.délelőtt foglalkozások vannak. van kertbe sok játék. kis családias. arra jó, hogy a közösséget ne az oviba kezdjeük.ha szeptemberbe hazajövünk akkor meglátogatjuk az ovit is, hogy mikortól járhatna oda, de szerintem csak jövő ősztől :(

Eri: tényleg még titeket sem láttalak csak fényképen, meg az iwiwen :D


na megyek, ma meglepem apát mire jön csütörtökön csináltatok egy kis figurát a bokámra a barátnőmmel, persze csak hennával az lekopik 2 hét után. írjatok sokat, hogy mi tőrténik picsiny falunkban
üdv judith
bagaba
 
 


Sziasztok!

Igen, van Battán gyerekmedence is, amolyan pancsoló, tehát csak mászni tudó babák is fürcsizhetnek benne, nem fulladnak bele, persze felnőtt felügyelet mindig kell.

Andi
hera
 
 


Sziasztok!


Néha be szoktam ide kukkantani csak általában az íráshoz már nincs erőm.

Cinicini
Szóval lebuktam :lol:

Október 8-ra vagyok kiírva, ami a Bogi 4 éves szülinapja lesz!
Legközelebb gyere oda!
Majd még próbálok írni csak a kiscsaj most is itt nyüzsög


üdv
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!
Szamóca, hát előkerültél????? Az igazság az, hogy nem láttam Bogit, csak te ültél a teraszon (ezek szerint), de mivel már olyan rég jelentkeztél, esküszöm azt hittem, hogy elköltöztetek. Na ja, én meg enm vagyok egy sasszem, szóval hunyorogtam, de tényleg azt hittem hogy már mások laknak ott. A hajad sem olyan, mint volt, ugye??
Akkor ti most jártok oviba??? Ide mellétek vagy oda a munkahelyed környékére?

Hera, akkor ezek szerint mehetnénk strandolni, de ugye most meg az idő trutyika, bár nekem tetszik, már nagyon akartam fázni.

Zsuszi, nem sajnos Simon nincs meg, most 1-én volt fél éve, hogy nyomaveszett. Még mindig várom haza, de napi szinten nem foglalkozom az üggyel, mert tuti elbögöm magam. 25 évig vártam, hogy kutyám lehessen, imadtam és imádom még most is, de többet már nem tudunk tenni érte. Még az eltünése után nem sokkal befogadtunk egy írszetter kutyust a győrimenhelyről, mert kirakta a gazdája mivel kinőtte a kertet (7 hónaposan). Ő Bono, rossz, mint a bűn,a gyerekek imádják, én is szeretem, de nekem már örökre simon marad az igazi kutyám, őt pótolni nem lehet.

Judith, az a vicc, ami nem vicc, én az ilyen spinéből ki is nézem, hogy kicsinálná a férjét egy válással. Ugye egy gyerekkel nagyon meg lehet zsarolni bárkit, hát nem irigylem a fickót, de neki kellett volna anno észnél lennie. Gondolom a cicababa külcsi elvette az eszét???

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Hát igen, mehetnénk strandolni, én benne lennék, meg pláne Zsani. Hétfőn is, ahogy odaértünk a medence közelébe, alig tudtam lepakolni, mert ő már ahogy meglátta a vizet, beirányozta magát. Iparkodnom kellett, hogy utolérjem. És tényleg nem voltak sokan, a cuccunk két lépésre volt tőlünk, úgyhogy ez is jó volt. Mondjuk azt kicsit drágállom, hogy a parkolás kapásból 500Ft, bár nem fontos a parkolóban megállni.

Hát most az idő tényleg nem alkalmas erre, de sokminden másra sem, amikor esik. Zsani ma nagyon nyűgös és sírós is volt. A délutáni alvásából is keservesen sírva ébredt. Talán megint foga nő, vagy az időjárás....

Hetti, veletek mi van? Ábelnek mikor is lesz a műtétje? Hogy vagytok? És a pocaklakó?

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Cinicini
Nos igen, lehet, hogy most egy kicsit másképpen festek mint amkor utoljára találkoztunk. Akkor laza 56kg voltam, most 80kg vagyok, a hajam meg hosszú, bár ezen rövid távon belül változtatni fogok.

A Bogi lassan fél éve, hogy nem jár bölcsibe, miután én sem dolgozom. Elég nehezen indult a terhességem, másfél hónapig csak feküdtem és utána is a 21 hétig hánytam. Most már többnyire jól vagyok, de nagy hassal már nem megyek vissza dolgozni. Egyébként is már odaraktak valakit a helyemre és amennyire hallottam a fönökeim is besokalltak, hogy egyik napról a másikra táppénzre jöttem. Tudod ők férfiak és nem tudják elképzelni, hogy annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam bemenni. :(
A lényeg, hogy a Bogi is ide a falu-oviba fog járni, csak azt nem tudom mikortól mert szülésig biztos, hogy nem. Talán novembertől, mindenesetre már nagyon várja, kevés vagyok én már neki.


Tudtok abban segíteni, hogy érdemes e szülésznőt választani?
Szült esetleg valaki a Szt Imrében? Milyen volt? Az tudom, hogy modern az épület, de milyenek az ott dolgozók, kaja stb?

szamóca

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Szamóca mi még nem ismi egymást, néha néha szoktam ide írni, és ha megengeded leírom a véleményem a Szt. Imréről.

Én egy éve szültem ott a kislányomat, és bután hangzik, de jó volt ott lenni. Mármint a kórházban. Volt fogadott dokim, a Kocsis Éva, de mégis minden doki olyan kedves volt hozzám, mintha a saját betege lennék. Szülésznőm nem volt, azzal szültem aki épp ügyeletes volt, név szerint: Tóth Irénnel. Ő előtte is le a kalappal, nagyon rendi volt, de igazából mindenki. A bent töltött négy nap alatt akit megismertem szülésznőt, orvost, csecsemőst, védőnőt mindenki nagyon ari volt, ugyhogy le a kalappal. Csak ajánlani tudom. Én két ágyas szobában feküdtem, és a manók ilyen kis kocsiba feküdtek mellettünk. Arról teszek fel egy képet neked, hogy lásd, nagyjából milyen a szoba. Ezen csak az én ágyam látszik, ez mellett van még egy ilyen, meg a sarokban egy pelenkázó asztal. Ja és mosdó van a szobában, és két szobára, azaz négy anyukára jut egy fürdő.

Hát a kaja nekem személy szerint nem jött be, de igazából nem is volt étvágyam. A levest minden nap magamba tuszkoltam, de a másodikba bele sem nyaltam. Olyan harmadik nap táján hoztak be nekem hazai milánóit, azt benyomtam. Ja van a folyosón hütő, és van mikró is.

Bogit hol szülted? Azzal a kórházzal nem vagy megelégedve?

Zsuzsi neked jobbulást!!

Eri hogy vannak az ikrek?

Hera köszi a minimanós ötletet, a Brendonos kuponokat én is ki szoktam használni. Ott csak azt érdemes szinte venni, minden másnak horror ára van.

Na sziasztok, további kellemes hétvégét.

Üdv: Anna
vikianyuja
 
 


Kép
vikianyuja
 
 


Szia Szamóca!

Én is Szent Imrés vagyok, meg Zsuzsi és Hetti is. Mindannyian meg voltunk elégedve. Én is csak jót tudok mondani. Nekem a sógornőm, és még más kolléganőm is a Kocsis Éva doktornőhöz járt. Mi a Zsuzsival Tasi Róberthez (egy helyen van a magánrendelőjük is). Ő is nagyon kedves, rendes, türelmes, részletesen elmagyarázós doki.
A kórházban is mindenki nagyon kedves, rendes, lelkes, segítőkész volt.
Nekem volt választott szülésznőm, Vastagné Nagy Éva, bár nekem császárom volt, és sok szerepe nem volt, "csak" borotvált, beöntést adott, ő tette rám az infúziót, és másnap reggel ő mosdatott meg a tehetetlenségemben. A 4 nap alatt többször is bejött megnézni ő is, és a doki is, hogy hogy vagyok/vagyunk. A Zsuzsinak is ő volt a szülésznője, ő hagyományosan szült, és ő is meg volt vele elégedve. De itt a fórumon többen is írták, hogy nem volt szülésznőjük, csak az, aki éppen ügyeletben volt, és az is mindenben maradéktalanul kedvesen segített. De ha a saját dokija nem volt ott a szülésnél, az ügyeletes doki is mindent megtett.

Én is kétágyasban voltam, de lehet kérni, hogy egyágyasban legyél, de azért fizetni kell naponta valami tarifát, ezt Zsuzsi tudná megmondani pontosan, mert ő egyágyasban volt. És ott van saját fürdőszoba is.
Nekem jobb volt, hogy kétágyasban voltam, mert a szobatársam, aki a másodikat szülte nagyon tapasztalt és talpraesett volt, sokat segített a babával kapcsolatban is, de nekem is, mivel az érzéstelenítés miatt tehetetlen voltam. Segített inni, bármit odaadott, ha nem értem el stb.

Nekem csak egy bajom volt, de az egyéni szocprobléma: én utálom a kórházi hangulatot, és nagyon nehezen viseltem minden kedvesség, odafigyelés és segítség ellenére.

Ja, és hát a kaja tényleg nem elsőosztályú, de nem fontos megenni, meg a hozzátartozók bármit behozhatnak. Lent viszont van büfé, meg van sok automata is a kórházban.

Tudnod kell, hogy látogatáskor nem lehet bemenni a látogatóknak a kórterermbe. Csak a szülészet ellőtti nagyobb térben, vagy van egy kis beszélgetős szoba, oda mehetsz a látogatókkal. A babát nem viheted oda ki, csak a szülészet üvegajtaja előtt mutathatod meg a kis "bevásárló kocsiban". És ha nem vagy a szobában, vissza kell vinned a csecsemőosztályra, hacsak nem vigyáz rá a szobatársad. Mindez a látogatási rend a többi anyuka és a babák nyugalma érdekében lett így kitalálva.


Öszefoglalva, Annát idézve, tényleg le a kalappal Szent Imrések előtt. Nekem is van egy barátnőm, aki a Rókusban szült, de a következőt már itt szeretné szülni, és bár a következő bébi még nincs útban, be is jelentkezett a dokimhoz.

Ja, és itt vannak előadások, pl. szüléselőkészítő, terhestorna, stb. A kórház honlapján találsz erről infókat. Én jártam szüléselőkészítő előadásokra, és ott megmutatták a szülőszobákat is. Bár úgy hallottam, hogy ezt mostanában már nem teszik, de ha választasz szülésznőt, ő is megmutatja, de a dokik is vannak olyan kedvesek, hogy alkalomadtán megmutatják. Egyébként próbáltak kellemes hangulatú szülőszobákat létrehozni.

Nos, remélem elég infót tudtunk adni. Csak ajánlhatjuk ezt a kórházat.

Szia:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Vikianyuja, hera

köszi az infókat, sokat segítettetek :D


A Bogit a Budai Honvéd-ban szültem, az egy igazi lepukkant kórház volt. A folyosói mosdóba pldul én vittem a párommal csaptekerőt mert az is hiányzott, a zuhanyzóban nem volt függöny, a szülőszobában 3 ágy volt csak függönnyel elválasztva, a szülésem alatt is jöttek-mentek ezren mint egy átjáróházban stb. Bennem mondjuk pozitiv élményként maradt meg a szülés mert az ott dolgozók ettől függetlenül kedvesek voltak. De ezek után szerintem nekem a Szt Imre kész hotelnek fog tünni. :lol:
Azért szülök most ott mert az a doki akinél a Bogit szültem, most átment oda a Honvédból és én nála szeretném a másodikat is szülni.

üdv
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!

Szamóca, már tudjátok a gyerek nemét??? Hát, nekem ez a Szent Imre egyre zsufoltabbnak tűnik. Majd mindenki ott akar szülni. Mondjuk, ha jól tudom, nőgyógyászból is rengeteg van. Az viszont tény, hogy szépen fel van újjítva, szóval kultúrált.
Kriszta nagyon eltüntél!!!! A többiekről nem is beszélve, Hetti mi van veletek??? Senki nem írta meg, hogy akkor te most mikor is fogsz szülni. Lehet Szamócával egyidőben?
Holnap megpróbálunk elmenni az állatkertbe, csak ne essen. És már csak ezt a hetet kell túlélnünk, mert jövő héttől már van bölcsi.
Tényleg Szamóca, azért a szülőire jöttök? Anyám nézte, hogy szept. 1-én lesz. Mi csak oktobertől megyünk, mert csak akkor veszik be, hamár betöltötte a 3-t.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Szamóca amit még elfelejtettünk, hogy egy személyesek a szülőszobák!!!

Puszka: Anna
vikianyuja
 
 


Sziasztok!


Bár többször is benéztem ide, de valahogy írni nem volt kedvem, most aztán pótolom:

Szóval meg vagyunk mi is, nagyjából okés minden. Július 23.-án volt Ábel egy éves, volt buli a családdal, amiben én jól lefáradtam, de megérte mert mindenki nagyon élvezte. Aztán már mentünk is nyaralni Balatonkenesére, egy nagyon szuper helyre, teljes ellátással, maximálisan bababarát berendezéssel, így én egész nap lógattam a lábam:). Az idő is kitartott, akkkor romlott el mikor hazaértünk. Most sajnálom a nyaralókat, de nekem felüdülés a hűvösebb idő.
Ábel műtétje augusztus 28.-án lesz, annyira sz.r ez az egész, hogy nincs is kedvem írni róla. Majd gondoljatok ránk!
Egyébként most már kb 3 hete önállóan megy a Manócska, tesz-vesz, pakol amihez éppen kedve van, tisztára nagyfiús lett:).

Én meg növesztem a pocakomat..... Tegnap újraszámolta a dokim az ultrahangok alapján a szülés időpontját, október 8., így Szamócával egyszerre szülhetünk és még egy helyen is! Terhességet jól bírom, 8 kg híztam eddig, a hasam jó nagy, de rengeteget mozgok Ábellel, így a nagy kajálások ellenére még kondiban vagyok.

Szent Imréről: Ábel is ott született és a világért sem mennék máshová. Bálint Balázs az orvosom, de édesapjánál Bálint Sándornál szültem. Volt választott szülésznőm, Molnár Gabi, akinek a segítségét most is igénybe fogom venni. Szerintem megéri, nagyon nagy biztonságot ad, ha valaki tutira melletted van. Gabi egy végtelenül korrekt, nyugodt teremtés, használ mindenféle természetes praktikákat szülés közben, és teljesen egyértelmű nála a gátvédelem, ami még nekem is sikerült, pedig elötte már vagy 20 órát vajúdtam. Én az alternatív szülőszobán voltam, ami egy igazi szép szoba, nagy franciággyal, otthonos hangulattal. A honlapunklon asszem van még fent kép róla : http://web.t-online.hu/tpbarnabas/
Gabi és a dokim sem sürgette a szülés végét, voltam sokat vízben, zuhany alatt, labdán, bordásfalnál, gyakorlatilag mindent kipróbáltunk:). Nekem jó volt így, de ettől a természetes módszertől sokan idegenkednek, mert bizony a fájdalom sincs tompítva, csak ha kéred. Na a lényeg a lényeg, szerintem ha nincs választott szülésznőd, akkor az ügyeletes is megteszi. Persze ehhez kell, hogy amikor te szülsz akkor ne legyenek 6-an még melletted, mert akkor nem lesz rá ideje, hogy veled foglalkozzon, főleg ha van épp ott választott kismamája is. A barátnőm szült múlt év májusban, ő lemaradt a választásról, és bizony a kutya sem nézett felé, csak ha a férje megkereste az ügyeletes szülésznőt, akkor ment segítni. És nekem bizony minden kedvesség ellenére, amit a kórházban tapasztaltam van két olyan szülésznő is akinél nem szívesen szülnék. Előtte is találkoztunk kétszer, ő csinálta az nst-ket, adott sok jó tanácsot, és lelkileg is próbált felkészíteni. A szülés után is jött minden nap, eligazított mindenben, sőt a mai napig tartottuk a kapcsolatot. Amúgy ideje is a választásnak, ha az mellett döntesz, mert mindenki be van táblázva előre jóval. A kaja szerintem irtó rossz, pedig nem vagyok válogatós. A büfébe nem mászkáltam, arról nem tudok mit írni. A szobák, tiszták, korrektek, a kétágyasról csak jót lehet mondani. Ha szerencséd van jó lesz a szobatársad is, én kettőt is "kipróbáltam", az egyik iszonyat volt, elég megkeserítette az első napjaimat Ábellel, ezt többet nem vállalom be, én inkább fizetek az egy ágyasért. Mindenki kedves és segítőkész, egyetlen rossz tapasztalat az egyik gyerek orvos volt, aki annyira bunkó, lekezelő az emberrel, hogy csuhajja. A babát hagyják, hogy te lásd el mindenben, ha kedved van, de azért sem háborognak, ha beviszed minden egyes pelenkázásra a csecsemő osztályra. Én nem adtam Ábelt ki a kezem közül:), de ha betolod hozzájuk, amíg pihensz vagy rokonokat fogadsz, akkor sincs semmi bajuk. Mondjuk a szobatársam a szobában hagyta az egy napos babáját, cici és minden nélkül, ott bömbölt nekem, azért nem dícsérték meg.... Látogatók a szobákba nem jöhetnek, a babát is csak egy üvegfalon keresztül csodálhatják. Nekem ezzel nem volt bajom, sokkal rosszabb lett volna, ha frissen szülten, ott hepajkodnak mellettem a szobán és nem lett volna nyugalmam. Egyébként be lehet menni megtekinteni a szülőszobákat és minden egyebet, ha máskor nem mikor nst-re mész.
Hű de bazi sokat írtam, bocsi akit nem érint és érdekel a téma!

Majd jelentkezem még, ma jönnek Anyukámék segíteni, nagy szőnyegpadlózás és szobacserés projekt indul, és hát meg szeretnék mindent most még csinálni, amit egyedül már nehezen megy.
Pusz mindenkinek!

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok lányok!

Előszöris, csak a legjobbakat az elövetkezendő hetekre a Pocakosoknak, nagyon irigyellek Benneteket! Én talán leghamarabb januártól próbálkozhatok, úgyhogy szeptembertől vissza kell mennem dolgozni. Hát, ez van...

Szamóca, örülök, hogy írtál végre Te is! Hát, el nem tudom képzelni rólad, hogy 80 kg legyél. :shock:
Hogyan tudod beszúrni ide ezeket a lilypie-os címkéket? Ki volt a dokid a Budaiban? Én is ott szültem Noncsit, de én sem megyek oda vissza, főleg úgy, hogy engem a csecsemősök kiborítottak, meg ugye azért ott a dokik részéről is volt mulasztás. :evil:

Hetti, gondolni fogunk rátok aug. 28-án! Minden rendben lesz! Bár tudom, hogy úgyis csak akkor nyugszol majd meg, ha túllesztek rajta. Kitartást nektek, nagyon nehéz lehet! (Én azt rosszul viselem lelkileg, ha Noncsi csak meg van fázva...)
Melyik szállodában voltatok, ami ilyen gyerekbarát?

Réka, és veletek mi a helyzet? Te sem vagy valami bőbeszédű. :( Voltatok ma Állatkerben? Mi szombaton voltunk kint, mázlink volt az idővel.
A mi ovinkban aug.30-án lesz a szülői, kíváncsi vagyok rá. Bár én már hamarabb szeretnék bejárni Noncsival, mert ugye szeptember első hete után dolgoznom kéne már, de nagyon...

Tényleg, Eri hol vagy? Kérdeznék pár dolgot az ovival kapcsolatban...

Andi, Zsaninak jön akkor az újabb foga? Azért volt nyűgös a múlt héten?

Judith, milyen volt az itthonlét? :)

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!!!
Voltunk ma az állatkertben. Hát, elég fárasztó volt a 2 gyerekem, még jó, hogy jött anyám, meg a hugom. Már nagyon unják az itthonlétet, nem baj, jövő héttől bölcsi, addig kell csak kihúznunk. Hiába, ők már nagyon megszokták a ygerektársaságot, nekik erre van szükségük. Bent imádják egymást, persze csak tisztes távolból. Mindegyiknek megvan a kis baráti köre. Itthon hosszabb-rövidebb időre egész jól lefoglalják egymást, de nagyon tudnak bunyózni is. Különben tündi-bündik, de már kicsit le vagyok pukkanva. Asszem 1 hónapos wellness kúra segítene rajtam.

Hogy beletrafáltam az együttszülésbe!!! De a nemeket senki nem mondja, pedig én kiváncsi vagyok ám!!!

Hetti a műtéthez sok sikert!! Mirát tegnap megcsípte egy darázs, hát a férjem szerint nem voltam nagyon ideges;)))) Azt hittem felrobbanok, engem jobban megviselt mint őt. Így nem is tudom, mit reagálni egy puszta kórházlátogatásra, hát még egy műtétre!!!
Úgyhogy kitartás!!!!

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Réka, hova jártok bölcsibe? Zsani is imádja a gyerektársaságot. Ma egy cukrászdában voltam egy barátnőmmel, bejött egy anyuka babakocsival egy kisgyerekkel, Zsani egyből betámadta. Szegény gyerek a kocsiban nem tudta mi van. Imádja a vele hasonló korúak társaságát. A Hetti Ábelje és a Zsuzsi Mirája már nagy haverok.

Én a battairól sok jót hallottam, de én még nem merem Zsanit beadni. Pedig valszeg jól érezné magát, és talán megszokná hamar a környezetet. De nem tudom, hogy alig 15 hónaposan ez jó ötlet-e. A nagyik imádják persze, de őket is tehermentesíteni szeretném kicsit. Lehet, hogy nemsokára nekem meg már 6 órában kellene dolgoznom, nem 4-ben, ami a sokasodó munka miatt is van, meg hát szükségünk van a pénzre. Ezért vagyok kíváncsi a bölcsis tapasztalatokra, véleményekre.

Mi a Zsuzsi anyukájánál Veszprémben voltunk pár hete állatkertben. A gyerkőcök, mármint Mira és Zsani nagyon élvezték. Van pár nagyon jópofa kismajom, azok nagyon jókat szoktak bohóckodni.


Hetti, eddig is mondtam hogy le a kalappal előttetek, mert eddig sem volt fenékig tejfel, amit Ábelnek, és nektek is át kellett élni. De ez most tényleg k.... vára nehéz, tudom. Én is nagyon szorítok nektek. Ábelen soha nem látszik semmi, olyan érdekesek és csodálatosak a gyerekek!

Chrissy, hát nem vagyok biztos benne teljesen, de szerintem a foga miatt volt nyűgös, rosszalvó és rosszevő Zsani, de nem tudok sose úgy benézni a szájába, hogy biztosan lássam, az a valami, amit látok, az fog. Holnap oltás lesz, és sokan is leszünk állítólag.

Jó éjszakát mindenkinek! A pocakosoknak meg jó egészséget, és kényelmes alvópozíciót!

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Cinicini

Igen, már régóta tudom hogy kislány lesz és ezt a pénteki u-hang is megerősítette. A párom persze örül mert ő mindig nagy családot akart, én meg felelőtlenül megigértem neki, hogy ha lányos apuka marad , akkor jöhet egy harmadik is. :shock:

Igen megyünk a szülőire, bár csak gondolom, hogy felvették az oviba mert nem mentem be utána érdeklődni. Mi még nagyon gondolkozunk, hogy mikortól engedjük közösségbe a Bogit mert a bölcsibe a vége felé már úgy járt, hogy 2-3 napot ment, aztán 2 hétig beteg volt stb. És amit elkapott az általában végigtarolta a családot, ami egy újszülött mellett nem lenne a legjobb. :(

Mi kb 1 hónapja voltunk az állatkertben. A Bogi már vagy 1 éve „lómániás”, nála az egészből annyi maradt meg, hogy lovagolhatott a pónikon. Azóta is kérdezgeti, hogy most mit csinálnak a pónik az állatkertben?

Hetti

Október 8 :) , nálam már egyszer bevált , a Bogi 2002.okt 8-án születtet.
Köszi a részletes leírást, meggyőzött, hogy jobb ha van választott szülésznőm, csak jó érzés tudni, hogy valaki biztosan ott van mellettem . Bár nem tudom most mikor fogok odaérni a kórházba. A Bogival gyakorlatilag majdnem megszültem otthon, mert az ügyeletes orvos este hazaküldött, hogy ezek még nem igazi fájások( mintha ő érezte volna amit én), aztán hajnali fél 4-kor (még jó hogy úgy gondoltam, hogy lehet hogy én hülye vagyok de ez egyfolytában fáj) bementünk a kórházba, az ügyeletes szülésznő meg csak forgatta a szemét, hogy ki volt az az őrült, aki este hazaküldött mert már jöttek is a tolófájások.
Én maradok a 2 ágyas szobánál, bízom benne, hogy jó társaságot kapok

Nálunk éppen előszoba festés projekt van, amit még követnie kellene a nappali-étkező-konyha festés projekteknek.

Chrissy

Lilypie: egyszerűen lementem a gépemre, mint képet. Utána átalakítom gif formátumra és képként beillesztem tallózással. De elképzelhető, hogy van ennél egyszerűbb módszer is, csak én még nem jöttem rá. Mások?
Dr Vass Zoltán volt és most is ő a dokim. A csecsemős nővérekkel nekem nem volt problémám, de valószínüleg azért, mert a Bogi rögtön ügyesen szopizott, így nem kellett különösebb segítség.

Hera

Köszi a jókivánságokat. Éppen beletrafáltál, mert pont egy jó kis alvás hiányzik az életemből. :)

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de nem tudom mikor sikerül megint ideülni a gép elé.

Puszi mindenkinek!
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!
De. jól beoltattuk a kiscsajt, aztán irány anyós, Mátét ott is hagytuk. Egy kis nyugi már nagyon kellett nekem.
Bölcsi: Máté nagyon beteges volt amikor úgy 15-16 hónaposan elkezdte a bölcsit, pedig akkor csak felügyeletes volt, azaz heti kétszer járt. Aztán amikor rendes bölcsis lett, 2 évesen akkor meg nem volt semmi baja. Miránál izgultunk és nem is akartuk eröltetni, de ő nagyon megszokta, hogy van társasága, hiszen Máté vele volt egész nyáron, elötte ugye csak 2 napig bölcsizett, meg utána is du.-ként jött haza. Mircsi utálta, hogy a Máté helyett velem kell beérnie, így gondoltuk, hogy megpróbálkozunk nála is a felügyeletes bölcsivel. Viszont ő kórósimmunhiányos és súlyos allergiás volt, így izgultunk, főleg Máté után, hogy ő akkor pláne állandóan beteg lesz. Mira egyszer nem volt beteg azóta, hogy bölcsis, tény, hogy a leletei is gyönyörűek már, ami nem kevés pénzbe került, de megérte. Egészséges és ez a legfontosabb, azt mondják, hogy hajlam az megmarad benne, ilyen esetben a tünetmentes állapot is szuper. Szóval minden jó, ha vége jó!!!!

Hera, mi gazdagrétre járunk bölcsibe.

Szamóca, az vicces lenne, ha ugyanazon a napon lenne mindkét csajszinak a szülinapja!!! És a nevét megtudhatjuk????

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi az infókat a bölcsiről. Hát ebbe bele sem gondoltam, hogy közösségben betegségek is vannak. Ezt is számításba kell venni, de ugyanez később oviban is lesz.

Ma mi is voltunk oltáson.Van egy új védőnéni, idősebb, kedves, és nagyon pontosan akar mindent csinálni, nagyon látszik, hogy új. De ez azért nem baj. Viszont a nagy darab védőnénire nagyon pipa lettem, mindig elfelejtem a nevét. Amikor a doktornéni Zsani szájába próbált benézni, kérte, hogy fogjam meg a fejét, de nem igazán voltam határozott, merthát ugye üvöltött szegény szokásához híven. Megkérte ezt a "kedves" védőnénit, hogy fogja meg a fejét, de olyan erőszakosan csinálta, hogy majdnem én is ott helyben bőgni kezdtem, amikor Zsani mégjobban rázendített. Egyébként is mindig a könnyeimmel küzködtem, akármilyen olyan vizsgálaton voltunk, ahol kicsit jobban "megszadizták". Még jó, hogy nem láttam a PKU vizsgálatot a kórházban, ugye az az, amikor újszülött korban a fejből vesznek vért? "Csak" hallottam, ahogy sírt, mert a csecsemős nővér ilyenkor inkább átviszi másik helyiségbe a babát. No ekkor odajött hozzám egy másik nővér látva a rémületet az arcomon - sosem felejtem el - és azt mondta, "Most kezdődik, ennél sokkal jobban is fog majd érte aggódni élete folyamán."

No, azért nem volt olyan vészes ez az oltás, csak kicsit felbosszantottam magam.

Ja, és a dokinéni megnyugtatott, hogy nem gond, ha keveset eszik Zsani. Meg hogy próbáljak meg vasban dús húsokat adni, amik a vöröshúsok, pl. marha, borjú, birka. Hát pont ilyeneket nem szoktam csinálni, de utánanézek, miket lehet babának csinálni. Nincsenek jó ötleteitek, receptjeitek? Vagy olyan, amit külön babának lehetne csinálni, vagy egyébként is.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!!

Hera én olyan buta vagyok. Hát mi együtt voltunk tanácsadáson! Tudtam hogy olyan ismerős a manód, és mikor megláttam a képet itt akkor ugrott be hogy ti vagytok!!! Mi jöttünk utánnatok. Na majd legközelebb!!

Nektek ki a védőnénitek? Ez az új a Kornélia helyett van, azt hiszem a Korni is babát várt. Hát igen én is észrevettem hogy nagyon meg akar felelni. Tőle kértem időpontot telón, vagyis Ő vette fel a telefont, hát kb. 10 perc alatt sikerült is adnia.
A Piroska nagyon aranyos védőnéni, a dagi meg az enyém. :cry:
Hát tényleg nem sok haszna van. Vikihez még nem sokszor nyúlt, ezekszerint nem is baj! Amikor hazajöttünk a kórházból akkor volt nálunk, a cípőjét nem vette le úgy jött be a szobába, ráadásul jó esős, sáros idő volt. A tanácsadáson vagy a Piroska fogta Vikit, vagy az aszisztens néni. Ő meg csak űlt az asztalnál és írta a könyvet.

Recept ügyben nézz körül itt a neten, biztos találsz jókat. Ha nem jut eszembe semmi mit főzzek, én is ott szoktam kutakodni.

Na puszka nektek: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziazstok!!
akkor volt forgalma a védőnőnek, mert ugye én is voltam nála tegnap. Én nem önszántamból. épp Mircsi aktuális oltásait intéztük a doktornőnél, amikor jött a Piroska, hogy akkor bemutatna az új védőnőnek. Jaj, elég körülményes szegénykém, meg kicsit lassú. Már most várta volna tőlem, hogy mondjam meg mikor megyek legközelebb. Hát passz. Majd felhívom. Talán pár hónap múlva.
A marhát én sem szoktam csinálni, nekem nem jött össze eddig, inkább hagyom. Rágos lett már kétszer is. jó neünk a jól bevált csirke.
Megyek mert Mircsi kajabál a kutyával, lerendezem őket.
Réka
Vendég
 


Sziasztok! :)

Itt vagyok folyamatosan, csak figyellek benneteket! Velünk most semmi érdekes nem történik, egyszerűen csak vagyunk.

Chrissy!

Mire vagy kiváncsi ovival kapcsolatban?


Judith!

Láttalak valamelyik nap a héten az udvarotokon. Kocsival voltam, gondoltam ez most hülyén nézne ki, ha megállnék, vagy ha integetnék, azt sem tudtad volna, ki vagyok, és mit akarok :lol:

Jövő héten szeretettel várnék mindenkit egy tea/kávédélutánra! írja meg mindenki, melyik nap jó! Ezt most tényleg hozzuk már össze!!!

Puszi nektek!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri, szuper! Nekünk bármikor jó, megyünk!

Mostanában én is inkább megfigyelőként vagyok jelen, nem tudok igazán mit hozzátenni a témákhoz, hacsak:

Nekem nagyon bejött az egyszermélyes kórházi ágy, nagyon kényelmes és kulturált. Még egy kis loggia is volt, ami arra volt jó hogy beengedhettem a friss levegőt amikor és amennyit jónak láttam. Persze én márc. közepén szültem, az első meleg napokban, és hihetetlenül feltöltött a sok új tavaszi illat és fény. Novemberben nem tudom, mi adódik, de a különszoba akkor is megéri. Ja, és mivel fizetős, mindig van szabad, pedig szerintem nem veszélyes az ára, pláne ahhoz képest a kényelemhez képest, amit ad. Ezalatt azt is értem, hogy én is töltöttem egy éjszakát kétágyas szobában egy császármetszéses anyukával, aki még nem tudott rendesen szoptatni. Az 1. éjszaka volt szülés után, nekem sem volt még elég tejem. A másik anyuka babáját csak szoptatásra hozták be, Mircsi folyamatosan ott volt. Az eredmény az volt, hogy a 2 gyerek felváltva sírt, így alig aludtunk valamit éjjel. Az egyágyas szobában nem kellett amiatt izgulnom, hogy valakit zavarok azzal hogy nem tudom jóllakatni a gyerekem, vagy ha végre elalszik, akkor a másik gyerkőc felsírja. És a külön zuhanyzó is nagy áldás, meg hogy úgy tudsz tisztálkodni, hogy közben látod a gyereket. A kaja tényleg tré, de maga a kórházi élmény olyan volt, hogy én már türelmetlenül várom, hogy újra terhes legyek és szüljek.

Közben visszajöttünk Tárnokra Veszprémből, és most a 3. napon már utol is értem magam a háztartásban meg a kerti munkákkal. Már csak az árokparton van dzsungel, de ez szinte állandó gond.

Üdv: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Nahát, Anna, akkor így fokozatosan megismergetjük egymást. Az Eriékkel is így "találkoztunk" egyszer, illetve akkor még nem tudtuk egymásról, hogy az, aki. Mi is csak később kapcsoltunk, már itthon. Nekünk a Kornélia volt a védőnőnk. A Piroska szerintem is a legkedvesebb mind közül. Ezzel az új nénivel nincs is bajom eddig, hát látszik, hogy szegényke új helyen van, és meg akar felelni. Olyan szépen és pontosan töltötte ki a kiskönyvet is. Ezért is lehet lassú.

Eri, nekünk is jó bármelyik nap, de csak délután. Én délig dolgozom, és Zsani alvása+ebédje után kb. 2-től már jó is. Ha tudok, sütök valami fincsit, már ki is néztem.

Ma is bicajoztunk este Zsanival, szokás szerint: Hettiéknél munkák folynak, meg asszem rokon is van náluk. Most már elég korán kezd sötétedni. Szereznem kell lámpát a bicajra.

OK. Keresgélek receptügyben a neten. Én is ált. csirkét szoktam főzni, de ha vas kell a gyereknek, megpróbálok mást is. Mindig tanulhat valami újat az ember.

Puszi mindenkinek:

Andi
hera
 
 


Helló csajok!

Csütörtök, vagy péntek délután jó lenne?

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Szia Eri!

Nekem eddig jó.

Andi
hera
 
 


Szia Eri!

Nekünk mind2 jó!

Többiek!

Tessék rámozdulni az összeröfire!

Üdv: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Eri! Nekünk jó mind a két nap, csütörtökön esetleges strandolás volt betervezve, de még annyira nincs meleg, hogy valóra is váltsuk.

Befejeztük az egy hetes rendezkedési procedúrát, szüleim segítségével. Ábel átköltözött a nagyobb szobába, ahol majd a tesójával együtt fognak lakni:). Minden készen áll a kislánykánk fogadására is, bútorok összerakva, ruhák kimosva, előkészítve minden, persze azért még maradjon csak a pocakban!
Baromira elfáradtam a múlt héten, most próbálom összeszedni magam. Leginkább a türelmetlenségemen veszem észre, hogy nem vagyok az igazi...szegény Ábel. De hál istennek a sógoromék lemondták a hétvégi 3 napos látogatásukat, így tutira összeszedem magam.

A nyaralás egyébként a T-com b.kenesei konferencia központjában volt, ami nyáron hotel a dolgozóknak. A férjem dolgozik ott, és még működik náluk az ilyen beutalós nyaralás, amit 70%-ban ki is fizetnek (egyéb iránt elég horror ára van, ha magadnak kellene fizetni). Vannak külföldön és belföldön is nyaralási lehetőségek, mi még pár évig a belföldnél maradunk.

Hát most ennyike, megyek rakottkrumplit összerakni, amíg Ábel szunyizik.



Hetti
hettus
 
 


Helló csajok!

Akkor péntek délután szeretettel várok mindenkit!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Lányok, nektek jó talit péntekre. Nekem nem jó, két dolog miatt is. Noncsi tüsszög (nem tudom, parlagfű-e, vagy megfázás), valamint mi délutánonként alszunk (kb. 1/2 2 táján teszem le), szóval nekünk ezért nem jók a délutáni dolgok.

Eri, azt szerettem volna kérdezni az ovival kapcsolatban, hogy mi minden kell a kicsiknek? Tornazsákban tartják a dolgokat? Tisztasági csomag stb? Lécci írj pár ilyen hasznos dolgot nekem, mert mi hamarabb fogjuk elkezdeni a beszoktatást, még a szülői előtt. Egyébként hivatalosan mikor nyit az ovi?

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Chrissy!

Oviszsák van, csak váltóruhát kell vinned bele, pólót, nacit, fehérneműt. Kell továbbá egy fogkefe, fogkrém, aztán meg alsótakaró, vagy pléd (amie majd fekszik a gyerkőc delután), kispárna. November közepétől kell tornacucc. Papírzsepi is kell 2db 100-as csomag. Mást nem kérnek csak pénzt szednek (eszközpénz), ebből vesznek minden rajzolós, kézműves cuccot, meg miegymást. :) Ovipénzt az szmk-sok szednek, ez ajikra megy (óvónéni névnap, Miku, stb).
Benti cipő vagy szandál is kell. Meg ki kell kérni az igazolást a dokinénitől, hogy egészséges a gyerkőc, ez max 3 napos lehet.

Most hirrtelen ennyi.

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


A "tanév" szeptember 4-én kezdődik. Nagyon rendesek, hogy előbb viheted, csak nem értem. :?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Uhh, a tegnap esti hsz-em jól sikerült. Én is tudok ám helyesen írni, de félálomban voltam, bocsi. Szerkeszteni utólag vajon miért nem lehet?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!!
Akkor ez az oldal, megint nem lesz ott. Mi sem tudunk menni, mert megyünk balcsira, szerintem ez lesz az utolsó használható hétvége. Még talán eg ykis pancsi is bele fog férni.
Az a baj, hogy tőlünk mindenki elég messzire esik, így falun belül, gyalogosan mindenképp. Főleg, hogy járda sincs a 2 rész között.
Eri, a beszoktatást, meg lehet kezdeni pár héttel elöbb, mert, ugye sokan, szeptember 1-től már dolgoznak.
Réka
Vendég
 


sziasztok Lányok!

Eri: sajnálom, hogy nem jöttél be. én is láttalak a kocsiba csak nem voltam benne biztos. gyorsan főztem volna egy jó erős kávét :D

chrissy: nagyon jó volt itthon. gyönyörű a ház és ROHATTÚÚÚÚÚÚL HIÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNYZIK :cry:
Ti is most kezditek az ovit? lehet, hogy csoporttársak leszünk?

lányok hány kozmetikus van Tárnokon és milyenek?
azért kérdezem, de nem ám hangosan kinevetni, tehát arra gondoltam, hogy lassan lejár a gyes ugye volt cég nem akarózik visszavenni, kitanulnám a koztetikus szakmát. kemény 2 év és keresnem kell egy gyakorlatra alkalmas kozmetikát. Őszintén szerintetek agyamra ment az otthon lét??? :oops:
5 éve diplomáztam, nem vagyok már annyira fiatal, hogy most kezdjek bele ilyesmibe, de a páromnak tetszik az ötlet Ő támogat.

ha van infókátok segítsetek!!!

péntekre jó bulizást csajok, lélekben veletek leszek

üdv innen messze messze távolról

judith
bagaba
 
 


A mi csoportunkban úgy volt, hogy csak azok kezdhették el az évet első nap, akik már jártak korábban oviba, és 2 hetente jött 2 új gyerkőc beszoktatásra. (Egyszerre nyilván nem tudnak mindenkit beszoktatni.) Szóval piros pont az óvónéniknek, hogy korábban kezdik a beszoktatást! Már én is nagyon várom, hogy szeptember legyen! Bence már nagyon unatkozik. :?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Halihó!

Most sül a holnapra szánt süti. Kíváncsi vagyok, ilyet még nem sütöttem. Lehet, hogy a kutyáink fognak örülni neki? Remélem, nem!

Akkor holnap talizunk.

Andi
hera
 
 


Judith!

Ti nem akartatok kistesót?
Ilyen ötleteim nekem is voltak, én masszőr szeretnék lenni. :)

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok!!
Most jól felment az agyvizem. Minden gyerekem bölcsiben, így kicsit lazítok. Néztem a híreket, majd pont jött a regionális hiradó, hát abba is belekuksiztam. Csömörön 200 férőhelyes hiper-szupi ovoda épül. Maga a település olyan jellegű, mint Tárnok. Szintén nagyközség évi 90-100 születésszámmal. Még azt is mondanám, hogy hát persze, nekik is jár az ovi. 300 milliót kaptak az államtól. De náluk a tagovoda, amineka helyére ez kerül és amit bezárnak az 80-90 férőhelyes. Az anyaovoda megmarad, arról nem szólt a fáma, hogy ott hány gyerek fér el, de nyilván több, mint a tagovodában, különben nem azt zárnák be. Itt meg, semmi. Hogy a francba lehet, hogy ők ekkora pénzeket nyernek, nálunk meg az ovoda épületéből nem lehet kilakoltatni az illegálisan ott tartozkodó családot. ami egy vicc, de erről már anno elmondtam a véleményemet.
Ilyenkor fel tudnék robbani.

Réka
Vendég
 


Ugye-ugye, akinek a gyerekei bölcsiben vannak, és ráér tévézni, könnyen felhúzhatja magát ilyeneken! :P :D

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Tali hogy sikerült? :)

Eri, azért én nagyon remélem, hogy emlékszik ránk a mi óvónénink, hogy mi hamarabb fogunk menni a beszoktatásra, mert nekem már június 5-én lejárt a GYES-em, szóval én aztán nem tudom még azt megcsinálni, hogy szeptember közepéig itthon lógatom a lábam, mert nagyon-nagyon vissza kell mennem. Asszem bemegyek kedden mégegyszer az oviba és megemlítem nekik újfent, hogy mi a helyzet, hogy ezt ne felejtsék el. Most azért egy kicsit ideges lettem, mert ugye az egy dolog, hogy beszéltünk róla, de gondolom ezerfelé jár az agyuk nekik is, remélem, emlékeznek ránk. De mi van akkor, ha többen vagyunk jelentkezők a legkorábbi beszoktatásra??? Engem páros lábbal fognak kirugni, ha nem tudok kezdeni szeptember elején. :roll:

Judit, nagyon támogatom a kozmetika ötletet! Én biztos járnék hozzád :)
IGen, mi most kezdjük az ovit. Ti is? De nem úgy volt, hogy lecsúsztatok róla? Vagy végülis sikerült elintézni? Dózsába fogtok járni ti is?

Mi ma voltunk a battai strandon. Tul.képpen elég jó volt, csak nagyon sokan voltak, úgyhogy nagyon kellett figyelni, merre úszkálunk, hogy ne dobják a fejünkre a labdákat, meg ne ugorjanak ránk se...

De jó! Tüzijáték van vhol... :)

Eri, nyugtass már meg engem ezzel az ovi-dologgal kapcsolatban, mert most nagyon ideges vagyok miatta. A ti csoportotokban nem volt ebből gond?

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Chrissy!

Biztos nem lesz gond!!! Mini csoport sosem indul teljes létszámmal, év közben csatlakoznak mindig az újak, ahogy betöltik a 3. évet. Nem tudom, most hányan lézenghetnek az oviban, szerintem nagyon kevesen jártak nyáron. Kétszer mentünk épp akkor arra, amikor kint voltak az udvaron, alig voltak páran, most több idő is lenne az újak fogadására. (A mi csoportunkból mindössze 2 gyerekről tudok, akik jártak nyáron...)
A régi ovinkban is volt egy ismerős kisfiú, aki júniusban ünnepli a szülinapját, és anyukájának vissza kellett menie dolgozni, de nekik nem kellett az őszt megvárni, már júniusban mehetett a gyerek.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri, köszi szépen az infókat. :) Voltunk bent hétfőn az oviban, minden okés, megbeszéltem, hogy mi mikor kezdjük a beszoktatást. :)

Judith, vállalkozáson én is gondolkodom (hasonlóban,mint te, de én inkább üzemeltetnék)... Most a városban nézek körül, nem tudom, mekkora forgalom lehetne itt Tárnokon. Mikor is jöttök haza?

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


sziasztok Lányok!!!!!!!!!!

Eri: szeretnénk kistesót csak még nem tudom hogy fognak alakulni a dolgok. jelenleg ott tartok, hogy hétfőn kellett volna megjönni de azóta semmi a teszt negatív, néha farkaskutyaszaglás és hányinger :( nem tudom most mi van. úgy gondoltam, hogy elkezdem a sulit és majd lesz valami.

Chrissy: októbertől Bálint bölcsis lesz, de mikor otthon voltam beugrottam az oviba hátha elkapok valakit. egy nagyon kedves ovónő azt mondta, hogy ha áprilisra szobatiszta és betőlti a 3-at akkor mehetünk. elméletileg a Dózsába kerülünk. Remélem, mert nagyon nagyon szép ovi. Jó lenne ha a mazsolák egy csopiba kerülnének :D

végleg szeptember 25-én megyek a Bálinttal haza, apa csak okt 6-án jön utánunk. Tárnokra október 1-én megyek mert kezdődik a bölcsi.

ha így haladunk lányok nyithatunk egy szépségfarmot :D
lenne masszőrünk, kozmetikusunk, Eri választhatsz, hogy mi szeretnél lenni.Na kitart velem...?

írjatok még lányok olyan jó benneteket olvasni,. mindig nézem kivel mi történik.

puszi nektek remélem egyszer személyesen is talizunk!

üdv a távólból:

judith
bagaba
 
 


Sziasztok!

Judith, a hányinger azért jó jel, szóval még bármi lehet! :) Én tesót csak jövő év elejétől tervezek, addig most ugye munka és gondolkodom/tervezek/számolok a vállalkozással kapcsolatban. Már egész kis komoly számításaim vannak, egyedül a vállalkozói formákkal nem vagyok kibékülve, semmi kedvem korlátlan felelősségel bírni (értsd saját vagyon), Kft.-t alapítani azért meg nem két fillér. :shock:

Tényleg, Ábel-babát nem mostanában műtötték? Tudtok róla valamit?
Meg tud valaki angoltanárt? Aki szakmai angolt is tanít?

Ovi: olyan fura lesz, hogy Noncsi oviba fog járni! Tegnapelőtt voltunk bent ugye és néztem, amint szépen megfogta egy kislány a kezét és elvitte magával játszani. Ripsz-ropsz felnőnek a gyerekek, brühühü...

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: