A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok Lányok!
DORIS:annyira sajnálom, hogy ennyi rossz dolog történik veled!Kép Ezt nem is értem, hogyhogy csak úgy közlik Veled, hogy áthelyeznek?
Karmen átveszi a táblicskut!
Sajnos ma reggel nekem is leesett a hõm 37.2-rõl 37-re (27cn).Elléggé elkeserített! Ráadásul millió melóm van, nemnagyon lesz idõm írni!
RITA:üdvözöllek újra itt! Remélem a "mûtétet" kiheverted, sokat gondoltam rád!
JOVI:mostanában én is csak miattatok járok be szívesen!
Virág
Virág

EGCSI:én elhiszem a történetet, mert aki ennyire vallásos, az nem hazudik! Egyébként is a hit csodákra képes ée ha nagyon szilárdan akarunk valamit, azt elõbb-utóbb el is érjük - az agykontroll például ateistáknál is mûködik! Irigylem az olyan embereket, akik ilyen mélyen tudnak hinni!
Virág
Virág

Sziasztok, Lányok!

Most szakitok egy kis idõt magamnak, és leirom, velünk mi a szitu.
Köszönöm, aki aggódott értem, most már jól vagyok, csak az ehavi esélyes napok maradtak ki, igy tegnap meg is jött, most a változatosság kedvéért 27 napra.
A párom múltkori rossz motilitási eredménye miatt kontrollra volt szükség, ami aug. 13-án történt meg, az eredményét múlt csütörtökön kaptuk meg. Sajnos, alig javult, a mostani százaléka 34 %, pedig a többi eredménye jó (spermaszám 87 millió, térfogat 5 ml, steril). Ezért felirtak neki Gonal F injekciót, 20 ampullát, kettesével hetente, igy megint nagyon sokat csúszik a baba-projekt. Emiatt az én tervezett gyógyszeres ill. injekciós stimulációm is értelmetlen, az inszemrõl nem is beszélve. Ezért abban maradtam a párommal és a dokimmal, hogy azért adunk egy esélyt a Clostinak, mivel a petevezetõim most már átjárhatók, meg köv. hónapban is Closti, ha most nem jön össze. Egy kicsit el volt keseredve a lelkem, de aztán sikerült megvigasztalnom, csak hát megint el fog telni egy csomó idõ, ami az elbocsátásom veszélyét hordozza magában. Tehát nem éppen rózsás a helyzet, de hát ez van. Képzeljétek, a 9 ampulla (tehát fél adag) Gonal F majdnem 35.000,- Ft-ba került! Ezt mi most kifizettük, de mi van azokkal, akik nem tudnák kifizetni, azoknak ne legyen gyerekük??? És ez már az 50 %-os támogatott ár! Ezért is hagyjuk most el az én injekciómat, mert az is nagyon drága, és a dokim szerint nem érdemes rákölteni addig, amig a párom eredménye nem javul. Csak hát közben telik az idõ. Még jó, hogy a dokim a kezdetektõl kezdve pozitivan áll a dolgokhoz, mert pl. még sehol sem tartanánk, ha kivártuk volna a fél-egy éves várakozási idõt. Igy is majdnem egy évnél fogunk járni a párom injekció-kúrájának a végén.
Az talán most segit egy kicsit elterelni a gondolatainkat a babáról, hogy találtunk egy eladó házikót a faluban, ami jó lenne nekünk, nagy kerttel, diófával (ami a párom szive csücske), szóval most annak akarunk utánajárni, hogy a mi lakásunkat mennyiért tudnánk eladni, és milyen hitelt tudnánk felvenni.

Na, befejezem kisregényem, mert millió meló vár rám, csak nem birtam ki, hogy ne irjak. Sajna nem vagyok képben, hogy kivel mi újság, majd megpróbálok visszaolvasni, de ez nem ma lesz, az bizti. Bocsi, hogy hosszú voltam.

DORIS Kép
ez szörnyû! Akkor most nem elbocsátani fognak, hanem áthelyezni? Vagy ez csak indok, hogy ha nem fogadod el az áthelyezést, akkor azért rúgnak ki? Nagyon rafkósak ám a munkáltatók, vigyázz magadra!

ANDY Kép
Veled mi van? Csak utalásokat olvastam eddig, valami fertõzésed van? Pedig már kezdtél egyenesbe jönni...

Sok puszi mindenkinek, megpróbálom utolérni magam a munkában.

Rita
knérita

Sziasztok! Kép

Doris!
Üdv újra közöttünk! Remélem kipihented magad!
Anovulációs? Kép Kép Kép
Ha gondoljátok, én szívesen megcsinálom a táblázatot, csak küldjétek el az alap excel file-t hozzá!

Rita!
Remélem jól nyaraltál! Sajnálom, hogy nálatok is csúszik! Kép

Virág!
Ne add fel ilyen könnyen! Ha leesett, leesett, de még nem jött meg! Kép

Lányok!
Nem tudtok valami jó módszert torokfájásra? Már unom, hogy második hete köhögök! Kép A dokinõm azt mondta, nem ír fel újabb gyógyszert, mivel szerinte helyre kell jönnöm mára! Én csak örülök, hogy nem kell újjabb bogyókat szednem, de sajnos nem múlt el! Különben is utálom az antibiotikumokat, utána mindig elkezdek viszkedni tõlük lenn! Kép Utálom!!!

Azért jó is van! Kép Szuper a kedvem ma reggel! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

LányokKép
Köszi az együttérzést... Igen, egy számomra teljesen "vad" munkahelyet jelöltek ki és ha nem fogadom el akkor ki vagyok rúgva. Lassan 9 éve taposom itt az utamat és eddig mindig mindenki elégedett volt velem. Attól tartok nem fogják jó szemmel nézni a folytonos táppénzemet és azt sem tudom hogy fogok egy új helyen lombikra járni... No majd meglátjuk.
RitaKép
Sajnálom ami történt... Reméljük a szurik hatására a Párocskád eredményei javulni fognakKép
Andy és MindenkiKép
Írnátok magatokról pár szót? Nem tudlak titeket viszaolvasni...
JoviKép Te babagyanús voltál nem?

Puszi: Doris
doris

GittaKép
Veled mi a helyzet? Túl vagy a mûtéten? Hogy ment? Lándzsás utifüvet próbáltad már? A legutóbbi táblázatot majd Edelweisstõl elkérem és akkor azokat az adatokat kéne aktualizálniKép

doris

DORIS Kép
látod, milyen szemetek a munkáltatók? Ugyanezt nálunk is eljátszották több emberrel, szerencsére nem a mi szervezetünkben, a mi nagyfõnökünk nagyon humánus. Az pedig kit érdekel, hogy milyen szemmel nézik a Te táppénzedet? Nem õk fizetik, hanem a TB. Hogy ez most pontosan hogy van, annak most akarok utánajárni, mert ha engem is ki akarnak rúgni, akkor én is táppénzre megyek. Ha kiokosodtam, megirom a tudományomat, jó?

GITTA Kép
nyaralásunk sajna kútba esett, családi okok miatt, igy otthon "nyaraltunk", de azon a héten, amikor a párom is szabin volt, nem valami jó idõ. A torkod fáj, vagy nagyon köhögsz? Nem mindegy. A múltkor én is sokáig köhögtem, és azt mondta a háziorvosom, hogy attól van, hogy az arcüregben összegyûlt váladék hátracsorog, és irritálja a garatot. Bioparox spray-t irt fel, azt lehet orrba-garatba fújni, és képzeld, 3 nap múlva szinte teljesen abbamaradt a köhögésem. Én elsõsorban az orromba fújtam, plusz infralámpával melegitettem az arcom, igy szépen kitisztult az arcüreg, és 5 nap múlva teljesen jól voltam. Próbáld ki, érdemes, bár a Bioparox nem olcsó, viszont épp csak annyi antibiotikum van benne, ami a nyálkahártyáról felszivódik, kismamák is használhatják.

Na, most már tényleg megyek, mert sosem végzek.

Puszi,

Rita
knérita

Sziasztok Lányok!

Délelõtt voltam az utolsó állás-megbeszélésen, már csak alá kell írnom a szerzõdést. Októberben kezdenék. Amit az állásról mondtak és amit a cégrõl eddig megtudtam és megtapasztaltam, az nagyon tetszik, de van bennem egy kis félsz is, hogy vajon el tudom e majd látni sikeresen és eredményesen a feladatokat.
Más: pénteken voltam dokinál és kb. negyed órát beszélgettünk. Elmondtam neki a tervemet és képzeljétek, 100%-ig támogatott és gratulált és sok sikert kívánt az új munkához. Azt mondta, hogy semmirõl nem vagyok még lekésve, ha néhány hónapot most "pihenek" (baba ügyben), az csak jót fog tenni és nagyon sokan éppen ilyenkor esenek teherbe. Azt mondta, szerinte is az a legjobb, ha néhány hónapig elkerülök minden nõgyógyászt és gyógyszert és otthon kedvvel és szorongás nélkül akciózunk. Azt is mondta, hogy a baba akkor fog jönni, amikor jönnie kell! (nõgyógyász létére, nem semmi, ugye?)Ja és semmit nem kért a konzultációért.
Lányok, én rájöttem, hogy eddig rosszul fogtam fel ezt a baba témát. Úgy tekintettem rá, mint egy feladatra, amit elõször át kell gondolni, meg kell tervezni és teljesíteni kell. Pedig nem így van. Nem állandóan tervezni és görcsölni kell, nem tudományosan csinálni, ahogy én eddig, hanem elõre örülni neki és boldogan várni.
Én a jövõben így fogom tenni. Már most olyan felszabadultnak érzem magam, úgy mint amikor valakinek a válláról egy nagy terhet vesznek le. Visszanézek az elmúlt 9 hónapra és nem értem magam, ugyanakkor azt is tudom, hogy akkor csak úgy cselekedhettem, mert azt tartottam helyesnek. Most már másképp látom a dolgokat, megint kiegyensúlyozott vagyok és jól érzem magam.
Bocs Lányok a regényért, de szerettem volna megosztani veletek azokat az érzéseket és gondolatokat, amik az elmúlt idõben engem foglalkoztattak.

DorisKép
Örülök, hogy jól telt a nyaralás, az viszont nem jó, hogy új munkakörbe akarnak helyezni. Mi lenne pontosan az új munka, ha meg szabad kérdezni. Táppénzen gondolkozol még?

RitaKép
Én is sokat gondoltam Rád. Remélem, nincs nagy baj.

A cikkrõl: én elhiszem, amit ott leírnak, de én sem Istennel és csodával, hanem az emberi elme óriási erejével magyarázom. Gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan szerzetesek, akik minusz fokokban egy szál gatyában a hóban meditálnak és semmi bajuk nem lesz, vagy akik átsétálnak a tüzes parázson. Ha az agyunk 100%-ig elhisz valamit, akkor az valóra is válik. Ezen alapul az öngyógyítás is.

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

DorisKép RitaKép
Míg én a regényemet írtam, Ti már válaszoltatok is a kérdésemre.

RitaKép
Remélem, javul a Párod motilitási eredménye. A többi paramétere nagyon jó, ez szerintem mindenképpen bizakodásra ad okot. Drukkolok Nektek!

DorisKép
Szerintem, ha ilyen szemetek (bocs), akkor menj el inkább táppénzre. Sajnos, a mai világban nem számít, hogy valaki már 9 éve egy cégnél dolgozik. Minden szívfájdalom nélkül kirugják, vagy arra kényszerítik, hogy õ mondjon fel. A fizetésed egyébként változatlan maradna?

MarcsiKép
Délben ebéd?

Zsuzsu
zsuzsu

11 NAP MÚLVA TALI

Lányok, ha kerti partihoz van kedvetek, részemrõl semmi akadálya. Van egy nagy tárcsánk, amit a tûz fölé szoktunk rakni és azon sütjük a husikát. A dolognak egyetlen szépséghibája van, hogy nálunk ezt a fiúk szokták csinálni. Remélem ügyes tûzrakók vagytok.Kép

És akikkel talizhatsz:

Edi - tzatziki (ha husit sütünk)
Doris - sali
Zsuzsu - süti
Marcsi - gyümölcssali
Orsoly - Beszti-féle tésztasali
Moni - amerikai krumplisali
Nelli
Virág - süti
Monka - sonkás papucs
Hurki - víz, kóla
Bogár - joghurt torta
Nikie - süti
Vanda - süti
Jovi - husi

Már nagyon várom.

Pusz, Edi
edi

helló lányok Kép

Amíg Karmennek nem lesz netje, én is feltehetem a táblicskut, de szerintem elég lenne 2-3 naponta, javítsatok ki, ha nem elég..

Doris Kép
Még bármi lehet, az is, hogy át se helyeznek, bízom benne.

késõbb írok, hát nekem is húzódik a dolog pár hónapot, puszika
Nikie
nikie

Doris!

Úgy tûnik a jóslat valóra válik Kép.

Gitta! Torokfájásra: sós vízzel gargalizálni, köhögésre kakukkfûszirup (vagy van valami ánizs v. mentol illatú köptetõ is.)

Zsuzsu!
11.45-kor?

Marcsi
Marcsi

MarcsiKép

Oké!!!

Zsuzsu
zsuzsu

DorisKép
Esélyes voltam és az is lettem megintKép Volt egy (végre) 28 napos ciklusom, de a mensim pont a szülinapom elõtti nap jött meg, így kicsit rosszkedvû voltam miatta.
Eygébként még akkor is elmehetsz táppénzre, ha közlik veled, hogy nincs rád szükségük. Ha aznap fölvesznek betegácsiba, akkor még a volt munkáltatód fizeti utánad a tb.-t, így felvesznek.

Rita: Én is drukkolok nektek, bár nálunk most van a közepén a lakáscsere-mizéria és ez nem igazán ideális gyerekcsinálós hangulatot okozKép
Zsuzsu: én is azt mondtam, hogy ha visszamennék kórházba dolgozni, tuti a köv. hónapban babás lennékKép

Sziasztok:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Edi: lehet kapni olyan eldobhatós grillt, gondoltam, viszek olyat, azt én meg tudom gyújtani. A sima tábortûzzel nem biztos, hogy boldogulnékKép
És arra is gondoltam, hogy pulykahusit viszek, bepácolva, remélem jóKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

RitaKép
Ha lesz infod akkor szívesen veszemKép
ZsuzsuKép
Hívatalosan nekem még nem jelentették be, de van akit már elküldtek tehát kb. 5-10 nap és engem is megkeresnek majd. Az új munka kizárólag logisztikai tevékenység lenne. Sem képzettségem sem érdeklõdésem nincs a dolog iránt. Én az "emberi kapcsolatokat" kedvelem a munkámban és ezért dolgoztam ezeken a területeken. Ezen kívül garancia sincs arra, hogy hosszabb távon is szükség lenne a munkámra. Most azon gondolkodom, hogy ha szólnak az áthelyezésrõl akkor mondjak-e igent és tegyem hozzá, hogy lombik programban veszünk részt így kérdéses, hogy mennyi ideig tudom ellátni vagy mondjak nemet és vetessem magam táppénzre...? No majd kiderül a dologKépMég egy nagy dilemma van a dologban. A Párom külföldi munkaajánlatot kapott és egyenlõre nincs még eldöntve semmi de ha sikerül akkor elmennénk... Ebbõl a szempontból a táppénz lenne a legideálisabbKép
ZsuzsuKép Gratulálok a munkához és az elhatározásotokhoz isKép
MarcsiKép
Melyik részére gondolsz a jóslatnak? Magánban dumcsizzuk megKép
EdiKép
Mi csak a kerti kandallónkban szoktunk tüzet gyújtani... Ha gondolod ott foghatjuk a Páromat hisz Õ fog minket kivinni Hozzád és akkor rávehetnénk egy kis tûzcsiholásraKépKép

doris

Doris!Kép
Jó, hogy újra itt vagy. Szemétség, hogy a munkahelyeden ennyi év után így kiszúrnak veled. De nem tudom mit tennék a helyedben. Az se jó, ha olyasmit kell csinálnod, amit nem szeretsz, de egy új munkahelyrõl meg nem nagyon lehet dokihoz rohangálni. Én már egy éve tépelõdöm ezen. Már tavaly itt akartam hagyni ezt a céget és csak azért maradtam, mert viszonylag szabadon mozoghatok és nem néznek rám ferde szemmel a sok dokihoz járkálás miatt. Úgy okoskodtam, mint Zsuzsu, hogy majd jön a baba és mehetek táppénzre. Na azóta is itt csücsülök.

Zsuzsukám!Kép
Felnézek rád, hogy ilyen döntést hoztál. Minden jót kívánok neked az új munkahelyedhez és kívánom, hogy ez felszabadult, kiegyensúlyozott, boldog érzés sokáig így maradjon és a vágyad is minél elõbb teljesüljön.Kép

Rita!Kép
Tényleg nem tûnik túl rózsásnak a helyzeted, de ha a 87 millió 34%-a jó, akkor az még mindig több mint 29 millió! Azért ez nem olyan rossz.Kép Az árakról meg ne is beszéljünk, mert döbbenetes, hogy mennyi pénzt otthagyunk a gyogyikért. És akkor hol van még, amit a dokinak adsz.

Edi
edi

Sziasztok Lányok!

Doris! Udv ismet itt. Kép Sajnalom ami a munkahelyeden tortenik veled. Kép Remeljuk, hogy gyorsan jora fordul minden. Meg szabad kerdezni, hogy parod melyik orszagban kapott ajanlatot?

Zsuzsu! Kép Iszonyuan irigyellek az elhatarozasodert. Barcsak nekem is lenne ekkora erom. Sok sikert az uj munkadhoz! De ugye nem hagysz el bennunket?

Rita! Remeljuk ferjed eredmenyei gyorsan javulnak.

Nikie! Szerintem boven eleg lenne 3 naponkent a tabla. Ugyis mindenki tudja magarol, hogy kb. hol jar, nem?

Moni! Mi volt a dokinal?

Na, akkor nehany szo magunkrol.
Eddig nem arultam el (nem tudom miert nem tettem), hogy penteken Tapolcan voltunk a meddosegi kozpontban. Egyenlore annyit tudunk, hogy a ferjem spermaszama nem eri el a minimumot (17 ml? ugye ez a mertekegysege?), viszont szerencsere nagyon jo minosegu, az andrologus szerint ettol meg lehetek babas. Engem is jo alaposan megvizsgaltak, vettek mind a kettonktol vert. Mennem kell a 3. napi vervetelre, aztan pedig atjarhatosagira. Jo lenne, ha most nem kesne tul sokat, es akkor mindez beleferne meg a nyaralas elott. (19-en indulunk egy hetre Kretara.) Mert 27-re mar beirtak bennunket, hogy megbeszelni a dokikkal az utemtervet.
Igaz, hogy egy honapot hazudtunk, mert csak szeptemberben telik le az egy ev, de azt hiszem ennyi belefer.
Kicsit felek, hogy birni fogom-e ezt az egesz hercehurcat (parom szerint persze nincs is ra szukseg, mert mar ott a poci a hasamban), mert itt a munkahelyen nem akarom megmondani, hogy hova jarok. Hazudni viszont iszonyuan utalok. De lehet, hogy elobb-utobb kenytelen leszek bevallani mindent.
Ja, es tudtatok, hogy Tapolcan csak a HSG-ert kell fizetni? Tehat most ingyen csinaltak az osszes vizsgalatot, amit penteken elvegeztek. Meg a rakszurest is!

Bocsi, en is hosszu lettem.
ugy latszik, hogy ma a regenyek napja van.

Edi! Ma meg jobban sajnalom, mint eddig, hogy nem tudok a talira menni. Kép

Andi
andi28

Sziasztok Lányok !

DorisKép

Jó, hogy végre itt vagy ! Sajnálom, hogy ennyire szemét hírekkel fogadott a munkáltatód. Egyébként tavaly Nálunk is volt elbocsátás, és ha a felmondástól számítva 3 napon belül el mész táppénzre, akkor a munkáltató köteles ezt fizetni. 6 hónapig a körzeti némi pénzért ott tarthat, utánna azért nem, mert komoly felülvizsgálat van. De annyi idõre nem is lesz szükséged, mert addig úgyis lesz babócádKép, mert a lombik sikeres lesz.Kép
Hihetetlen, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a féreg munkáltatóknak.

RitaKép
Üdv. újra itt. Nagyon sajnálom, hogy ilyen horror lett a HSG-d. Szerencse, hogy már túl vagy rajta. A férjecskéd eredménye meglátod rohamosan fog javulni az injekcióktól.

Nekem nincs ilyen munkahelyi gondom, de hangulatilag én is magam alatt vagyok a sok sikertelen hónap miatt. Úgy érzem, hogy a kezelésem kezdetén közelebb voltam a babához mint most. A sok hülye gyógyszertõl mostmár teljesen felborult a hormonrendszerem. Az elején volt egy pici gondom, amibõl lett egy marha nagy gebasz. A stabil ciklusom mostmár kiszámíthatatlan a hóvégi barnázásból egész havi lett stb.
Na nem panaszkodom, mert mindenkinek megvan a maga baja.

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

EdiKépAndiKépCatEye és MindenkiKép
Annyira aranyosak vagytokKép Köszi a vígasztalást és mindentKép
AndiKép
Még korai beszélni az egészrõl hisz nincs lefixálva semmi. Svájc lenne az uticél és kb. 2 év. Viszont nem szeretnék lemondani a GYES-rõl ill.GYED-rõl hisz megdolgoztam érte.
Sok sikert a babuhozKép
EdiKép
Nálunk már másfél éve tart ez a cirkusz... Jókora végkielégítésrõl mondtam le, mert biztos állást ígértek itt és tessék...újra a küszöb szélén állok. Most már bánom, hogy a babuka kérdés miatt nem léptem már akkor...de hát ki gondolta, hogy ez eddig fog húzódni.
CateyeKép
Köszi az infót. Ha nem adódik jobb akkor marad a táppénz. És nem tudod, hogy a bejelentés az hivatalos közlésnek számít tehát akkor már táppénzre kell vetetnem magam? Vagy írásos közlésre kell várnom...?

doris

Lányok!

A HSG-ért fizetni kell??? Vagy csak, mert magánorvos csinálja és neki a honoráriumot kell fizetni?

Egyébként a munkahelyem nekem is egy nagy ****. És én is csak a baba miatt vagyok itt, meg azért, mert heti 3 napot kell dolgoznom. De most felmondott a váltótársam, így jöhetek minden nap és ez így már végképp nem nyerõKép

Lenne pár kérdésem: Hol, hogyan csinálnak spermaszám vizsgálatot? Mennyibe kerül, ha kerül? Valóban a nyálKép is csökkentheti a teherbeesés sikerét?

A többi nem jut eszembeKép

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi!Kép

Írtam neked magánban a talival kapcsolatban.

Edi
edi

Sziasztok!

Én is visszajöttem szabiról! A nyaralásunk nagyon jól sikerült, igaz egész nap csak pihengettünk, nem csináltunk szinte semmit. Ez azért is meglepõ, mert mi az aktív pihenés hívei vagyunk. Ámbár érthetõ, ha azt vesszük, hogy párom lábáról nyaralásunk kezdete elõtt egy nappal vették le a gipszet, mivel részleges inszalag szakadása volt, s én sem voltam telve energiával.
Jól vagyunk, néha úgy érzem túlzottan is, semmi WC csésze ölelgetés. Néha kisebb rosszullétek, s az esti fáradságot leszámítva. Múlt héten voltunk védõnéninél, s megkaptuk a rég óhajtott kiskönyvünket. Ma vérvételen voltunk, jól megcsapoltak, három ampulla vért is leszívtak, ráadásul valami hentes féle lehetett. Kép

Lányok!

Most pihenjétek ki magatokat, mert mióta babás vagyok rettenetesen alszom. Nem elég az álandó pisi túra, fájnak a cickóim, s úgy alapból vacakul érzem magam, holott semmi bajom nincs. Ne haragudjatok nem panaszkodni akartam, de ez a nap valahogy nem az igazi!

Sajnálattal olvastam, illetve nem olvastam egyetlen egy babás hírt sem, pedig nyaralásunk alatt egy tucat unatkozó gólyát láttunk,s én rögtön hozzátok irányítottam õket. Remélem, ha egy kicsit lusták is, de azért hamarosan ideérnek. Kép

Mindenkinek nagyon szorítok, már igazán jöhetne egy-két...jó hír is, ennyi rossz után.

Pusz
Alma
Alma

DorisKép EdiKép AndiKép
Köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól esik és sokat jelent.Kép

DorisKép
Szerintem azt semmiképp ne csináld, hogy elvállalod a munkát, de megmondod, hogy lombik programban veszel részt. Ehhez semmi közük. A táppénz jobb ötlet és ha 6 hónapig otthon maradhatsz, akkor abba a lombik is bõven belefér. A férjed külföldi álláslehetõségéhez gratulálok (ha már szabad), szerintem ez nagyon nagy lehetõség és nem szabad elszalasztani. És tulajdonképpen a lehetõ legjobbkor jön, hiszen Te úgyis otthon szeretnél maradni egy darabig egy kisbabával.Kép Drukkolok, hogy sikerüljön.

AndiKép
Örülök, hogy Nálatok is beindultak az események. Szerintem a munkahelyeden még ne szólj, csak majd ha nagyon muszály.

CateyeKép
Sajnálom, hogy így felborult a ciklusod. A sok gyógyszer jól bekavart Nálad. Azt én is furcsálom, hogy a closti elõtt nekem soha nem volt barna vérzés, most viszont azzal kezdõdik a mensi és azzal is ér véget. Az orvos azt mondta, a hormonális ingadozás miatt.
Kiváncsi vagyok ebben a ciklusban gyógyi nélkül hogy alakul majd. Ja és a closti lerövidítette 2-3 nappal a ciklusomat.

EdiKép
Csak begyújtjuk valahogy azt a grillt. Meg segít a Doris Férje is, ugye Doris? Egyébként az eldobható grillsütõ se rossz ötlet.
Ha maradunk a grillezésnél, akkor szívesen viszek én is húst. A listából látom, hogy még nem sok van. Csirkemellet vinnék elõre bepácolva. Mit szóltok?

Zsuzsu
zsuzsu

Jovi! Spermavizsgálat ingyenes, ha andrológiára mentek (kórház, klinika). Nem kell beutaló sem (mi már többször is voltunk). Tudom csinálnak magánklinikák is de ott nagyon drága. Ja és még annyi, hogy a spermavizsgálat elött 5 napig tilos a szex!! (nyilván hogy minél több sperma legyen)

HSG-t ha maszek orvos csinálja akkor neki kell fizetni a honoráriumot, egyébként a kórház nem kér érte semmit sem.

Puszi: Karmen
karmen

Doris!
Köszönöm kérdésed, sokkal jobban vagyok már! A mûtét helye már nem is fáj, idõnként a nagyobbik sebet érzem egy picit. Sajnos megrekedt a tüdõm mögött egy kis levegõ, de már múlófélben van az is, egyre ritkábban fáj! Kép Most már csak igazából a mûtõben beszerzett megfázáson kellene túllennem és már semmi bajom sem lenne! Kép

Rita!
Sajnálom, hogy elmaradt a nyaralásotok! Fáj a torkom és köhögök! De már kevesebbet mint a múlthéten! Kép

Marcsi!
Milyen az a kakukkfûszirup? Köszi!

Alma!
Jó, hogy jól érzed magad! A tüneteidet szerintem itt mindenki szívesen átvenné tõled! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Haliho lanyok!

Marcsi: a taxi beleegyezett a szallitasba, ugyhogy szerintem majd elmegyunk ertedKép

Edi! Ferjecske profi a tuzrakasban, kandallo es kerti grill megedzetteKép Ot is ott lehet fogni majdKép Ket pasi csak elboldogulKépKépKép

Pusssz: orsoly
orsoly

EdiKép Már válaszoltam isKép

Gitta: azt nem írtad, vágül melyik kórházban operáltak? Biztos jó hely lehetett, ah mûködött a légkondiKép (Ált. nyáron nem mûködik a mûtõkben).

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Andi,
Inkább 1,7 ml. A 2 ml a minimum mennyiségKép

DorisKép
Bizti, tuti, hogy áthelyeznek? Nem érné meg beszélni MOST a fönököddel erröl? Azokkal az érvekkel amit Te mondtál (emberi kapcsolatok, logisztika nem nagyon érdekel, stb, stb. a babás programot egyelöre ne emlegesd fel:-)))

Pénteken voltunk a dokinál:-) ZsuzsuKép, figyeltelek ám, de elkerültük egymást:-)

A méhszáj zárt, maradt 3000-enKép. Aminek nagyon örülök, mert péntek estére már a lábamat sem tudtam felemelni annyira fájt a hasim! A doki gyógyszere lóadagban viszont csodát tett és ma reggel a 2 órás buszutat simán vettemKép Úgyhogy a gyogyi müködik.

Ja és képzeljétek, nem tudta megerösíteni, hogy kisfijjjjú a kismanó, inkább kislánynak láttaKép Szóval megint ott vagyunk, ahol a legelejénKép 50-50%

CateyeKépKép
Most látom csak mennyire el vagy kenödveKép Nem csodálom..., de hidd el minden jóra fog fordulni és minden okés lesz veled isKép Tudom, hogy ilyenkor nehéz nem magunk alatt lenni, de csak olyan közhelyekkel tudlak vígasztalni, hogy egyszer minden "rossz" véget ér és következik a szép napsütés. Kis kitartás kell még. A szervezeted hormonháztartása kissé felborult, de helyre fog jönniKépKépKép

Pusszantás,
Moni
mj

Zsuzsu!Kép
Az elõbb írtam Jovinak, hogy ha õ pulykát hoz, akkor én pácolok egy adag sertéstarját. Ha te csirkemellet hozol akkor teljes lesz a választék.Kép

Edi
edi

MoniKép

Nagyon örülök, hogy a babócádnak és Neked kutya bajod. Feleslegesen aggódtál, bár meg tudlak érteni. Szerintem külön jó, hogy a pici bolondját járatja Veletek, egyszer fiúnak mutatkozik, egyszer lánynak. Névválasztáson már gondolkoztatok ?

DorisKép
Hivatalos felmondás csak írásbeli formában létezik. Az, hogy szóban azt mondja a fõnököd, hogy ki vagy rúgva az jogilag nem elfogadható. Nálunk közös megegyezéssel küldték el az embereket, de aki hamarabb megtudta, hogy veszélyeztetve van az rögtön elment betegácsiba. Volt olyan is akit már kész tények elé állítottak, sõt aláírta a megegyezést, és másnap ment el betegácsiba a felmondási ideje alatt. Egyébként mindenki táppénzre ment, a cég kontójára. Igenis megdolgoztak érte, hogy a TB kifizesse Nekik töredékét amit Õk befizettek az évek során.

ZsuzsuKép
Köszönöm az együttérzésedet. Kicsit már összeszedtem magam, de a munkahelybõl is elegem volt, meg ez a baba projekt is.Nem akarok elmenni, mert itt akarok babásodni, meg hát jó munkahely nincs, csak más. Kicsit türelmetlen vagyok, pedig Rita és Doris helyét látva ez indokolatlan. Legalább biztos állásom van, jó fej kollégákkal, és a baba is remélem egyszer összejön.
Sok sikert, és kellemes és jó, új munkahelyet kívánok Neked !

AndiKép
Örülök, hogy sínen van a babásodásod, és már az is megnyugtató, hogy foglalkoznak Veletek. A pénzes HSG-t nem értem, biztos magánorvos csinálja. Illetve hallottam ultrahangos HSG-rõl, ami kevésbé fájdalmas mint a kontrasztanyagos, ami 25.000 Ft. Lehet, hogy Tapolcán ilyet csinálnak ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ma még be sem tudtam jelentkezni és nincs nagyon egy perc idõm se.
Röviden annyit hogy pénteken elfogyott a kúpom és még tegnap is éreztem szúrkálásokat. Ma megyek dokihoz este csak jobb ha megvizsgál.

Doris, Rita!
Jó hogy újra itt vagytok!Kép

Majd megpróbálom végigolvasni a mai termést, de iszonyú dühös vagyok mert dél óta egy TB ellenõrrel társalogtam.

Majd még benézek.

Puszi

Andy
Andy

LányokKép
Köszi a bíztatástKép
ZsuzsuKép
Én a felajánlás pillanatában gondoltam szólni. Ha így is áll az ajánlatuk akkor rendben van, ha nem akkor marad a táppénzKép Egyébként nem fix még a külföld...folynak a "tárgyalások"Kép
CatEyeKép
Köszi az infot és én is pont így gondolomKép
EdiKép
A tûzgyújtást megoldjukKép Orsoly Párja meg az enyém majd ügyeskednekKép Viszont be kell ám kalkulálnunk, hogy mi van, ha rossz lesz az idõ...Kép

doris

Lányok!

Akkor én már fel sem ajánlom, hogy viszek a török hentestõl köftét (fasírt) sist (saslik) meg bárány bordát. Én most rendeltem meg nála mert a hétvégén nálunk is kerti parti lesz. Vagy mégis vigyek? A grillezõnket elvigyem? (ha befér a kocsiba és szabad)

Orsoly!
Hálás köszönet a fuvarért. Szerencsés vagy hogy saját sofõröd van.

Moni!
Örülök, hogy jobban vagy. Mitõl volt a keményedés? Meddig kell szedned a lórugást?

Doris!
Ha emberközpontú helyen dolgozol, és jó emberi kapcsolat alakult ki a fõnököddel akkor beszélj vele õszintén, de szerintem ez ritka mint a fehér holló, úgyhogy általánosságban nem érdemes beavatni egy munkáltatót sem ilyen dolgokba és csak a saját érdekeid tartsd szem elõtt.

Marcsi
Marcsi

Szijasztok!

Csajok következö ciklus 4cn, de talán ki is vehettek a táblábol, mert eléggé leálltam a témával. Most föiskola, és mésik melo meg stb! De ha bent hagytok az sem baj!

Ja holnap felmondok!
Na csáko!
Mamacs
mamacs

MarcsiKép

Szerinted van emberfia, aki nemet mond egy ilyen ajánlatra?
Bocs Edi, hogy helyetted szóltam, de gondolom, szádból vettem ki a szót, nem?Kép

Marcsi, köszi a kazettákat. Ma megnézem az egyik filmet.

Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok lányok!

Doris

Szerintem, ha egy munkáltató 9 év után ezt megteszi veled, akkor itt nincs értelme beavatásról beszélni, mert nem kizárt, hogy visszaél vele. Nálunk is volt hasonló helyzet, többen elmentek betegszabira, csak azzal az volt a baj, hogy több doki nem szívesen vállalta be egy idõ után az igazolások adását, mert ezzel õ is megütheti a bokáját. A közvetlen munkatársam 4-5 hétre tudott szerezni, de te a nõdokittól hátha tudnál jóval többre. Én úgy tudom 6 hónap táppénz után felülvizsgálatot rendelnek el, és ott indokolni kell a jogosságot.
A rossz munkakör elfogadása viszont nem biztos, hogy jó dolog, mert akkor viszont állandó stressz alatt leszel, a logisztika pedig meglehetõsen stresszes tud lenni. Tudom, mert csináltam. Ez pedig nem használ a babaprojektnek.
Csak arra vigyázz, hogy nehogy belemenjenek mindenbe, és megígérik, hogy intézheted az ügyeid, aláírod az új szerzõdést, aztán meg ráfogják, hogy azért küldtek el, mert sokszor hiányzol.Ha beavatod õket, utólag bármikor kihasználhatnak.

Móni

Szuper, hogy jobban vagyKép Ez azért aranyos, hogy mégsem biztos a fiúcska. Legalább izgalmas lesz az utolsó pillanatig.

Rita
Nem gondolt a doki arra, hogy esetleg átugorja az inszemet? Tudom, hogy kötelezõ elõtte (lombik), de indokolt esetben? Vagy úgy gondoljátok, még meg szeretnétek próbálni természetes úton?

Bea
Bea

MarcsiKép
Mivel az új helyen új fõnököm lesz ezért fogalmam sincs milyen is Õ emberileg... Ha megkeres (állítólag még a héten megteszi) akkor eldöntöttem, hogy nem fogok hazudni. Teljesen feleslegesnek és stresszesnek érzem. Elmondom az igazat és ha így is kellek Neki akkor átvesz ha pedig nem akkor elfogadom és táppénzre megyek. Volt egy kolléganõm akit az elmúlt évben 6 hónapos terhesen is átvettek...igaz más területreKép Viszont én nem tudok hazudozni és mivel fél 8-tól 5-ig dolgozom óhatatlan, hogy el ne kelljen kéretzkednem munkaidõben egy egy orvosi vizsgálatra. MeglátjukKép
MarcsiKép
Jól hangzik a husikaKép Lányok, ezek szerint felesleges is lenne fogyókúrába kezdenem a buli elöttKép
MamacsKép
Sok sikertKép
AndyKép
Kíváncsi leszek mit mond az orvosodKép

doris

Cateye! Igen, Tapolcan csak ultrahangos HSG-t tudnak csinalni es a kontrasztanyagot kell kifizetni, mert azt nem tamogatja a TB. Es ez 25 ezer ft. En eddig is ugy gondoltam, hogy kifizetem, csak ne kelljen megint egy mas helyre, mas dokihoz mennem. De most, hogy irtad, az a kevesbe fajdalmas, most mar 100 %, hogy azt valasztom. Igy mar nem is felek tole annyira. Kép Vagy megis? Kép

Doris! Biztos nagyon szuper lehet az elet Svajcban. Jo lenne mar babasan menni oda, ugye? Kép

Moni! Akkor 1.7 ml. Biztos igazad van. Annyit jegyeztem meg, hogy 3 egyseggel kevesebb, mint amennyi az elfogadott minimum. Orulok, hogy a baba jol van! Kép

Mamacs! Te olyan fiatal vagy meg! Es biztos jot fog tenni, ha kicsit leallsz a temarol.

Andi
andi28

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, szuper volt!Kép
Ausztriában voltunk, és a reggelizõszobában volt internet, és én irtam is nektek, de most sehol sem találom, lehet, hogy nem jött át?

Leirtam benne a legújabb "ma megint megjött" élményemet.Kép

Milena
Milena

BeaKép
Igazad van. Én 9 éve dolgozom a Westelnél de csak másfél éve a Westel 900-nál mert akkor a 450-et bekebelezték így kerültem át. Megígérték, hogy fixen hosszú távra számíthatok a munkámra... Ez nem jött be. Én viszont ha mennem kell, nem akarok stresszelni és idegeskedni meg hazudozni sem így jobb az õszinteség. A körzetimet még nem tudom, hogy fog-e segíteni, de reménykedem...
MóniKép
Mi volt Veletek? Rosszúl voltál? (Bocsi, de nincs idõm visszaolvasni)

doris

Sziasztok!

BEA Kép
a párom eredménye alapján azt mondta a doki, hogy amig nem javul min. 50 %-ra, addig meg sem próbálja az inszemet, mert kinevetik az andrológián (gondolom, mert igy abszolút esélytelen a beavatkozás). Igy most marad a várakozás, meg az otthoni próbálkozás Clostis rásegitéssel. Remélem, igy is összejön.

Még volna egy csomó irnivalóm, mivel valamennyit sikerült visszaolvasnom, de most már nincs idõm, párom bármelyik pillanatban betoppanhat, igy majd holnap.

Cupp Mindenkinek!

Rita
knérita

AndiKép
Ha az érték a spermaszámra vonatkozott, akkor a 17 azt is jelenti, hogy 17 millió sperma /ml. 20 millió a minimum, tehát a párod eredménye pont 3 egységgel kevesebb, mint a minimum.

DorisKép
Én sem tudok jól hazudni, de ezt szerintem gondold át még egyszer. Az nem hazugság, ha nem beszélsz a lombikról, hiszen az a Te magánügyed. Gondolj arra, hogy az új fõnök helyében Te mit kezdenél egy ilyen információval. Lehet, hogy így át se akarna venni, akkor meg mehetnél rögtön táppénzre és ki tudja a körzeti hány hetet igazol.
Ha a céged az ígéretét így felrugta, akkor Neked sem kell tekintettel lenni rájuk. Amikor lombik kezelésre kell menned, mindig menj el 1-2 nap táppénzre, azt a körzeti is biztos megadja. Ha meg nagyon forszírozzák, hogy miért hiányzol annyit, akkor ráérsz majd elmondani. Addig is idõt nyersz.
Én a helyedben akár elvállalnám az új munkát, akár nem, nem avatnám be õket. Ez nem rájuk tartozik.
És szerintem arra is gondolnod kell, hogy miért ajánlanak fel egy olyan munkát, amiben semmi tapasztalatod, végzettséged és kedved nincs? Lehet, hogy azért, mert arra számítanak, hogy nem fogadod el és felmondasz. Szerintem gondold át még egyszer ezt a dolgot.

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Rita

Azt értem, de pont az a kérdés, hogy van e értelme az inszem érdekében injekciózni szegényt, ha lombikkal sokkal nagyobb lenne az esély. Az inszemet ilyen indokolt esetben nem lehet átugrani? A lombik nem pont abban az esetben a legjobb megoldás, ha a kevés, vagy nem megfelelõ számú, mennyiségû sperma miatt az inszem sikerességének esélye kicsi? (bár tudom, hogy nálatok nem a mennyiséggel van gond, hanem a motilitással)
Jó, tudom, hogy a magyar egészségügyben nem megy minden ilyen egyszerûen, csak én nonszensznek tartom, hogy valaki egy vagyont kifizet olyan dologért, ami vagy bejön, vagy nem, miközben egy másik-igaz drágább módszerrel sokkal nagyobb lenne a siker esélye!

Bea
Bea

ZsuzsuKép
Én igazából önmagamat szeretném megkímélni egy csomó kellemetlen stressztõl... Minek vágjak bele olyan munkába ahonnan az elsõ adandó alkalommal lapátra tennének. Ha viszont az õszinteségem ellenére is átvesznek - amit azért kétlek - akkor nem valószínû, hogy lapátra raknak egy-két hét táppénz miatt. Ez a második alakalom, hogy logisztikai munkával próbálkoznak "becserkészni"...talán az utolsó isKép
Andi28Kép
Még korai beszélni a külföldrõl hisz nincs eldöntve semmi... Viszont a tervezéseimnél az eshetõségével számolnom kell.

doris

DorisKép
Értem. Így viszont nagy valószínûséggel az marad, hogy elküldenek. Vagy van esetleg más terület is ahová átmehetnél? Vagy már eldöntötted a táppénzt?

Zsuzsu
zsuzsu

DorisKép
Sajnálom, hogy rossz hirek fogadtak a munkahelyeden. Elég nehéz helyzetben vagy, fõleg, hogy szeretted amit eddig csináltál. Lehet, hogy a legjobb lenne, ha a párodnak összejönne a külföldi munka. A levegõváltozás még a babásodásban is segithet.Kép

A cikkrõl amit felraktam: Szerintem mindannyian "csodára" várunk ebben a topikban, a cikk egy igazi csodáról szól.
Az már más kérdés ki minek vagy Kinek tulajdonitja a történteket. Lényeg: csodák vannak és megtörténhet veled is.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

DorisKép

Az én öcsém is a Westelnél dolgozikKép Egyébként teljesen el tudom fogadni, hogy felfeded a kártyáidat a leendõ fõnököd elõtt. Ha tényleg Téged szeretne mint lelkiismeretes és megbízható embert aki a céghez lojális akkor így is átvesz. Ha csalinak akarja a cég használni a helyet akkor meg úgysem vesz át, és kénytelen felmondani, de ezzel sok stressztõl ment meg Téged.

AndiKép
Én még nem voltam HSG-n csak itt olvastam a babaneten, hogy az ultrahangos az kevésbé fájdalmas, de biztos így is van. Én is kifizetném érte a 25e Ft-ot Rita HSG-jét olvasva.
Én inkább laparra megyek, mert az endo-t is ki akarjuk zárni.

CatEye

CatEye

Cat
Kép
cateye

Jovi!
A kútvölgyiben voltam. A légkondi meg annyira mûködött, hogy szabályosan vacogott a fogam az elõtérben, pedig vastag paplannal voltam betakarva!!! Nem csak én fáztam meg, hanem mindenki, akit utánam mûtöttek!!!

Mamacs!
Felmondasz?! Hát, ha tudsz jobbat, akkor sok sikert utána!!! Mielöbbi babásodást!!!

Milena!
Nem találkoztam a leveleddel! Remélem, jót nyaraltál!

Doris!
Szerintem se mond el, hogy lombikprogramba kezdetek! Nagyon sok bunkó ember van, aki nem úgy viszonyúl a témához, mint mi!!! Hánytól hallottam már, hogy az nem jó dolog, stb...! Maradiak, de egy idõ után nagyon kellemetlen és fájó tud lenni a beszólásuk!!! Gondolj utána! Mellesleg az új helyen hátrányos megkülönböztetés is érhet miatta! Én pl. már több mint 5 éve dolgozom a cégemnél, mégis hallottam már olyan megjegyzéseket, amik hátrányosan érintettek!!! Pedig eddig minden jó volt, addig míg nem jött a baba!!! Most már nem küldenek továbbképzésre sem, pedig nagyon szerettem volna menni, már csak a jövõm szempontjából is! Saját pénzbõl meg ki bírja kifizetni érte a több százezer forintot?! Hát én nem.

Üdv:
Gitta
gitta

Bea, KnéRita! Igaza van Beának, az inszem kötelezõ, de indokolt esetben vagyis ahol semmi értelme az inszemnek kihagyják. Mi is igy jutottunk egybõl a lombikra. Hiszen hiába csinálnák meg az inszemet, szinte semmi esély nincs rá hogy sikerül, nem nagyobb mint természetes módon. Orvosi igazolás persze kellett róla, igy mentünk a Kaáliba.

Andy! Nagyon várom mi volt tegnap a dokinál!!

Puszi: Karmen
karmen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: