A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Csajok, 2 kérdés:

1. Holnap du. vendégek jönnek, mondjatok valami nagyon gyorsan összedobható és jól kinéző édességet, amit én is képes vagyok elkészíteni.

2. Szeretnék venni Emmának kis edénykészletet és műanyag zöldségeket, gyümölcsöket, hogy tudjon "főzni". Úgy látom, elkezdte érdekelni a téma. Van ötletetek, hogy hol keressek? És pl. edénykészletből fémet vagy műanyagot vegyek?

Ma nagyon kis cuki volt, megsétáltatta a babáját a kis babakocsiban, aztán lefektette aludni és betakargatta egy pelussal :)
manoka11

Sziasztok!

Ancsi, Dora üdv itthon! :) Fotók szuperek! Tengerpartért pedig extra írigy vagyok.

Voltunk dokinál és érdekes élményekben volt részünk. :roll:

Az endokrinológián megmérték B súlyát, meg kikérdeztek, hogy miket eszik és következtetés a szopi miatt hízik ilyen sokat és hagyjam abba a szoptatást! :shock: de ha nagyon ragaszkodok hozzá, akkor is legfeljebb napi egy szopi legyen és akkor majd nem fog ennyit hízni. :roll: Meg, hogy ilyen nagy gyereknek már minek a szopi. És még ha már ott vagyunk csináltak egy vérvételt is. Kíváncsi vagyok az majd mit mutat, mert eléggé kiakadtam, hogy így ránézésre levonta a következtetést a nőci és majdnem semmi más vizsgálat nem is volt. Nem mintha örülnék, ha B-t szurkálják, de azt eddig is tudtam amiket elmondott, hogy ne egyen sok szénhidrátosat, meg legyen elég tere, hogy mozoghasson...

Ez után mentünk az urológiára, ahol szerencsére mindent rendben találtak Bendi golyócskái körül. :lol: Doki szerint minden okés, csak mivel kis duci ezért több a helye a dolgoknak. És megjegyezte, hogy kicsit nagy a súlya B-nek, mondtam neki, hogy ja most voltunk is az endokrinológián és kérdi a doki, hogy mit mondtak ott. Erre én, hogy ne szoptassam stb. Erre az urológus azt mondja, hogy hát ez hülyeség, a szopi nagyon is jó és minél tovább. Meg utána egy ismerős dokival is beszéltem és ő is azt mondta, hogy ezt nem igazán érti, hogy miért lenne baj a szopi. Szóval most mit tegyek? Szoptassam vagy ne, vagy csökkentsem vagy mi legyen???? Mondtam is ennek az ismerős dokinak, hogy jó, hogy így egyet tudnak érteni az orvosok. Én meg melyiknek higgyek?

tényleg ma van a szoptatás világnapja?

ruz
ruzicsky

Ruz,
hogy a szopitol hizna????? nóóóóómális :?: :roll: :shock:

KépKép
fibi

És íme néhány kép a hétvégi kiruccanásról. :)

Kinti medence
Kép

Kép

Benti medence
Kép

Kavicsdobálás a Dunaparton
Kép
ruzicsky

Ruz!
Örülök, hogy mindent rendben találtak Bendivel, ez a lényeg! Ez a szoptatásos dolog nagyon gáz! Hogy mondhatnak ilyet? Főleg, hogy B már jócskán elmúlt egy éves, ilyenkor már aligha hiszem, hogy számottevő az a kalóriamennyiség, amit az anyatejből vesz magához, bármennyit is szopizik. Szóval ha mindkettőtöknek jó, hogy szopizik, nehogy elkezd elválasztani. Komolyan mondom, néha tépném a hajam, hogy egy doki hogy mondhat ilyet, pláne, hogy én úgy érzem, manapság elég sok szó esik a szoptatásról.

És tényleg ma van a szoptatás világnapja :lol:
manoka11

Sziasztok!

Ruz: Sztm hülyeség, amit az endokrinológián mondtak. De én nem vagyok orvos.

Kórház és fizetés: Hát akkor megerősödött bennem az a vélemény, hogy NEM fogok még egyszer a Hban szülni. Tudom, evvel most nem leszek itt népszerű. :)
Kissé felháborodtam rajta, de ezt már nem is részletezem.

Margitsziget: Vészmadárkodom, de sztm csúnyán meg fogtok ázni. De ha nem, hová teszitek a dedeket? A vizbe-sárba? Vagy csak az én lányom nagyrészt mászós?

Na jó, mára elég a negativkodásból :) Bocs, PMS... :roll:
oxigen
Györköny

Ruz!
Nagyon klassz a hely! Átdobod nekem a linket a szállóról? Vagy csak a nevét, lusta vagyok visszakeresni, és csak a Dunakilitire emlékszem.
manoka11

Ruzi,
megtaláltam közben.
manoka11

Zsanci

Mi nemrég hallottunk egy nagy csattanást a villámláskor, sztem valahova becsapott itt a közelben. :? félek...

Votiv

Apafejet nem nagyon értem. :evil:
És szerintem te egy szuper karakán csaj vagy és mi az, hogy 2 gyerekkel nem kapsz munkát?? :evil: :evil:

Manoka

Desszert ügyben nem tudok segíteni, sajna a konyha még mindig nehéz terep számomra...pedig én szeretnék fejlődni

ruz
ruzicsky

Manoka

http://www.hotelwellness.hu/

de látom ügyes vagy és megtaláltad. :)

Hát igen, úgy tűnik, hogy ezt az endokrinológust nem hatotta meg a szoptatás világnapja. :?

ruz
ruzicsky

Oxi

Most én is elgondolkodtam azon, hogy mégegyszer szeretnék-e ott szülni! Nem amiatt, hogy gond lenne kifizetnem 15 ezer forintot, hanem, mert nem értem ezt. Ez diszkrimináció. És különben meg amúgy is utálom ezt, hogy ha én egy központi biztosításba kell, hogy fizessek, akkor miért nem mehetek oda ahova akarok és különben is mi az, hogy nem mindenhol egyformán jó ellátást kapok stb. :!: :!:

ruz
ruzicsky

Manoka,
edényeket én az ikeában vettem, irtó jó minőségű.
Műanyag zöldségeket meg az auchanban, nem vészes...viszont most láttam a börsi auchan játékboltjában fa gyümölcsöket, amiket régóta kerestem, megfizethető árban, olyanok, amiket "szét lehet vágni" egy fa késsel, mert tépőzárral vannak összeillesztve...

Ruz,
én sem vagyok doki, de sztem sem az anyatejtől hizik...ilyet mondani a szoptatás világnapján???? :wink:
én is kiváncsi lennék a vérvételre...de minden gyerek más...
első fiacskám 12 kiló volt 1 évesen, uazt kapta, mint a második, aki egyévesen alig volt 10 kiló, inkább 9, és még másfél évesen sincs teljesen 10 kiló, de már azt hazudom... :lol:
szal B elég duci volt, Igi meg nem, pedig uazt kapják...talán máshogy dolgozza fel a pocijuk a tejet...
de sztem ne hagyd abba, HA neki jó... :(

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

na akkor mégegyszer nekifutok...

Manóka :) kókuszgolyó bármikor utolsó pillanatban is elkészül, jól néz kis és bárki képes rá... kétfélét is ismerek belőle. A Fakopáncsban epdig csoda aranyos igazi békebeli edénykéket lehet kapni, zománcosakat.

Oxi :) egy kis sár az nem árt, szegény kis városi virágszálaknak kell a friss levegő, jobb mint a panel vagy a belsőudvari hétker földszint.. ha zuhog, ahkkor megfontoljuk azért :)

Ruz :) ezek ottan barmok! még ilyen, hogy ne szoptass, mert attól elhítzik a kisgyerek... :shock: de jó, hgoy a golyók a helyükön, azért ez elsőre elég sokkolónak hangzott.

És akkor a 15 rugót most előre kell leperkálni, a szülőszobára belépéskor, vagy utólag, sikeres szüléskor, esetleg a nőgyógyászaton is már szedik, és ha mégis előre, akkor így a problámás esetet nem hajtják el máshová, mert fizetett? érdekes az ügy mindenesetre...

indianyo

Zsanci!
Köszi, megnézem!
Ezeket a szétvágható gyümölcsöket én is éppen most láttam a Fakopáncs bolt honlapján, jópofák. Ott vannak edények is, csak a képen úgy látszik, mintha zománcos lenne, nem tudom, az meddig tartana ki, elnézve a normál edényeink állapotát :?
manoka11

Votiv, ez nagyon gaz, amit irsz rolatok :( ennyire sukyos? szomoru lettem :cry:

Fibi, Balintod csuda edes, h mar ennyit dumal :) tabori beszamolot meg kulon lehet megrendelni? :lol: akkor en is 1 db-ot :wink:

Ruz, huhh. annyit szoptass, ahogy te jonak latod. es arra az orvosra hallgass, aki olyat mond, amivel te is egyetertesz :)

Oxi, es akkor hol fogsz szulni? csak nem??? :mrgreen:
recca

Ruzi, lenne kedved hozzá, hogy ezt az endokrinológus-sztorit pár mondatban leírd? nagyon szívesen leközölnénk az újságban, mondjuk a szoptatás világnapja alkalmából... :wink: ez komoly!

ma főztem, mindent kimostam-kivasaltam, kitakarítottam, voltunk dokinál, meg vásárolni, meg vittem apafejnek ebédet, rengeteget játszottam Istivel, megfürdettem és lefektettem, és még előre is dolgoztam, mintha megkettőződtek volna az energiáim :)

viszont most tök álmos lettem, asszem elájulok :D

Rylie, gratula a fogacskához! :)

Oxi, neked eddig is a doki számított, és nem a kórház, nem? de ez a dolog még akár változhat is, mire jön ketteske :wink:
nekem is sántít valahol, ahogy még anno írtam is erre, a szülés sürgősségi ellátás, ebben nem diszkriminálhatnak/sarcolhatnak szabadon... utána kéne ennek járnom.

votiv 8)
votiv

Manoka,
nekünk zománcosak vannak ,de az újak már nem azok, és pont azért ajánlottam, mieink előszeretettel dobálják, és a lakásban találok itt ott zománc darabot, és nem igazán örülök neki Igi mellett...mert B már nem enne meg ilyet, de Igi még simán megkóstolná... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Én ma egész nap nem mertem kikapcsolni a gépet, nehogy aztán ne bírjam viszakapcsolni :mrgreen:)

Rájöttem, hogy lehet este viszonylag egyszerűen elaltani a dedet(nappal csak negyedórákra alszik el, de az nem olyan nagy baj), már 3. este így csinálom és most már nem lehet véletlen, mert működni látszik - na jó, majd 1 és fél 3 között felébred, legújabb szokása szerint : 5 szem coffea és 5 szem chamomilla fürdés előtt egy fél órával, utána dögönyözés és játék, hogy el ne álmosodjon, fürdés után meg azonnal tejecske a szájába és a vége alvás lesz. Éljen a homeopátia!

Votiv :):):) és mit mondott a doktor(Isti doktora?)? El ne ájulj, de szunyókáljál és álmodj szépeket :) És szeretem ezt a hangot, amin most beszélsz, ez jó jel, bizakodó és erőtől duzzadó :)

És azt (is) szeretem ebben a topikban, hogy itt valóságos a segítségnyújtás és támogatás, nem csak úgy bele a levegőbe beszéd. Ha valakinek akár ennyire komoly gondja van, azonnal felpattan 30 ember, hogy segítsen. Fantasztikus!!!

indianyo

egyébként, ha ez igy van (hogy fizetni kell) nos, ez nagymértékben ennek a topiknak is köszönhető... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsána,
helyesek lehetnek a srácaid, ahogy főzőcskéznek :D
Emma is állandóan dobálja az edényeket, és rendesen pattogzik le róluk a zománc, de ikeásat most megnéztem, és tetszik :wink:
manoka11

Manóka: én épp tegnap láttam műa gyümölcsöket meg mindenfélét a tuskóban, persze nyilván nem olyan esztétikusak meg szuperek mint a fából készültek, de ez valószínűleg az árában is jelentkezik.

Ruz: szuperek a képek! szopitól szerintem nem hízhat max a szénhidrátos kajáktól pl keksz. Pl. a mi homeos dokinénink is azt mondta, hogy eszembe ne jusson a reszelt almába kekszet is reszelni, merthogy ránézésre Kamilla is a hízékonyabb fajta. (egyébként ez a reszelt keksz Anyukám fixa ideája volt, merthogy régen is igy csinálták). Szóval Kamilla is igencsak jobban hízott-hízik mint a kortársai, de erre a mi dokink (hagyományos) azt mondta, hogy táplálóbb a tejem. Ennyi, ne aggódjak. Lehet, hogy Te is a 3,6-os tejjel bírsz és nem 1,5-sel ;)
Golyók: :)

Én biztos ki fogom fizetni azt az összeget amit a H kér, mert én a H-hoz választottam orvost is. Engem pszihésen stressztelnek a lelakott eü intézmények, mondhatnám azt is, hogy betegítenek. Az első nődokim a Bajcsyba dolgozott, egészen addig jártam hozzá (kb 2 alkalom) amíg be nem kellett mennem a H-ba vérvételre. Na akkor eldöntöttem, hogy ide mégegyszer többet nem jövök! Sokkolt a lepattant, koszos, lehangoló stb kórház látványa. Az más kérdés, hogy utána a sebészem ebbe a nyamvadt H-ba bírt leszerződni amikor bezárták a csepeli H-t.
Szóval nekem megér akár 15e-t is, hogy ne fibrilláljak azalatt a 4 nap alatt amíg bent vagyok a babámmal. Legfeljebb a dokim ennyivel kevesebbet fog majd kapni ;) (remélem ezt nem olvassa :oops:

Lányok én nem kockáztatom a csütörtöki szigetelést....
1. még kapar a torkom és kahogok
2. fosok egy elázástól, a szigeten nincs is hová bújni?? Fa alá ugye nem lehet :?

Jóéjt
Rylie
rylie

Ja és Fibi: szövegelés :)
És képzeld én is írogatok már naplót! Bazi furcsa kézzel írni..teljesen elszoktam tőle.. :shock: szerintem nem is fogja tudni majd elolvasni a jány, hogy anyája miket firkált össze-vissza :?

Persze engem is érdekel a táborsztori :)

ööö stresszel és nem stressztel a nyomi kórház persze :oops:

R
rylie

Margitsziget innen laza másfél óra, és a 4/6os még mindig szarakszik, köszi az invitálást, de kihagyjuk. De ha a Camponába mentek, szóljatok! :)

Pénzt csak ez a H kér a nem-oda-tartozó szülő nőktől, vagy mind? Törvényrendelet? Vagy mi van?? Nem mintha nagyon érintene, mostanában nem tervezek szülést, és oda is tartozom, szal... csak érdekel.

Votiv,
hány hetes lehetsz? Máris álmosodsz? Hogyhogy? Az nem csak a végefelé jön??? Én a sokadik hónaptól álmosodtam, illetve alapban mindig, ha nem alszom eleget. :roll:
neet
neet

Recca,
:lol: :lol: :lol: ez nagyon tetszett, mél megy majd :)

Rylie,
én ugyanigy vagyok ezzel, hogy stresszel a nyomaszto H kinézete... rosszul leszek a szagátol is. Ezért voltam irto boldog, amikor kiderült, hogy a választott orvosomhoz ez a szép és hangulatos korház tartozik. de ezen én is kiakadtam.... ha nem lennék beszari, biztos itthon szülnék inkább...

és naplo: nálam is detto, ilyenkor mindig kiderül, hogy alig birok tollal irni :oops: ugyhogy emiatt is kell gyakorolnom :)

margitszigeti tali: végülis még én sem vagyok százas, lehet hogy ki kéne hagynom? :roll:

KépKép
fibi

Margitszigetes tali nekem is jó 10 óra körül.
Akkor ezek szerint a zenélő kútnál lesz a találka?

Fibi,
dumáló B nagyon édes lehet :)
És ha élménybeszámolót lehet rendelni, akkor szívesen fogadnám én is :D

Indi,
próbálom jegyezni a találmányt alvás ügyben. :)

Neet,
én is aludtam sokat a 14. hétig kb., és mostanában van rajtam az a szokás, hogy délutánonként legalább két órát durmolok. :) Két órával ezelőtt keltem fel mai napon, de már megint ragad le a szemem. :)

Votív,
én is úgy érzem, hogy kicsit megnyugodtál, mintha átgondoltad volna a dolgokat és valami megoldás körvonalazódna Benned....

És voltam a múlt héten a homeós patikában és vettem kétféle bogyót, amit a szülés előtt/alatt/után javasolnak. Kíváncsi leszek, hatnak-e majd? :)

Évi (37+1)
vica94

ja, és Rylie,
táborban semmi extra nem történt, csak nem akarom magammal elárasztani a forumot. igy is néha biztos sok vagyok :roll:

Manoka,
mi is Ikeában vettük a mini edénykészletet, szeretjük nagyon :) csak jo hangos bir lenni, amikor B a lépcsöhöz odaveri :lol:

Zuzi,
merre vagy, jol vagy? mikor mész legközelebb orvoshoz/H-ba? nyomod még a kreszt? :)

KépKép
fibi

Rylie, Fibi, es mi lenne, ha nem kezzel irnatok? :roll: vagy lehet, h az szentsegtores? :?
recca

Evi,
okés, és milyen mélcimre mehet? :)

KépKép
fibi

Recca,
nem szentségtörés, de én szeretek kézzel irni, valahogy megnyugszom töle, mintha levezetnék vmit... meg olyan szép a tinta a papiron, meg szeretem a füzet illatát, kicsit bolond vagyok? :D különben kedvenc boltom az iroszeres :lol:

KépKép
fibi

és mániákus toll-gyüjtö vagyok :D
fibi

Fibi, igy persze ertheto. es szinte mar a szentseg kategoria:)
ja, es B is nagy toll-gyujto :wink: sosem talalok itthon olyan tollat, ami fog is, mert azokat mindig lenyulja. csak azt nem tudom, hova rejti el oket :lol:
recca

Jó reggelt mindenkinek! :)

Ruzi,
csak azért nem mondom, hogy "jajj de klassz helyen voltatok", mert már midenki leírta előttem :lol: pedig tényleg :) Bendi nagyon jól érezhette magát, a képek szerint :) És tényleg tiszta Apja :)
Csatlakozom: baromság, hogy a szopitól hízik! nem is értem, orvosok hogy csinálhtanak ekkora mizériát a " szoptassunk-e, vagy sem a betöltött 6. hónap után" témakörből... A felnőttek között is teljesen eltérő egy-egy ember tápanyag felhasználása, anyagcsere-gyorsasága, miért lenne ez más a babáknál :?: :shock: És az anyatejnek van egy csomó jótékony hatása, nem mellékesen az is, hogy megnyugtatja, biztonságba ringatja a dedet. Ha mindenkinek jó így, miért kéne abbahagyni?
Ha rídonli doli olvassa ezt, komolyan érdekelne a véleménye...

Zsána,
hát elolvastam a javasolt híd-neveket. Dobtam néhány hátast! :mrgreen: a Pató Pál-híd, a 8.utas-híd és a 30évetkéstem-híd a kedvenceim, de Csák Nórisz is rulez :mrgreen: ja és tudtad? Chuck Norris elszámolt végtelenig. Kétszer... :mrgreen:

Manoka,
múltkor belinkeltem a málnatortámat, az nem jó sütinek? de ha körvonalazod, mifélét szeretnél, akkor szívesen adok receptet. Mániákus gyűjtő és sütő-főző vagyok :D

Rájli,
mi az, hogy ránézésre hízékony? :shock: az milyen? Persze a keksz ettől függetlenül nem köll sztem sem a reszelt almába... de a tört banán és a barack az nyami bele ( Fülöp szerint is )
Naplóírás: én is nekiláttam, én is kézzel, csak én nyomtatott betűkkel írom, mert a folyóírásomat senki nem tudja olvasni rajtam kívül.

Fibi,
írószerbolt nálam is kedvenc! Az illata! mmmm és nekem a radírok is nagy kedvenceim :) Bálintod édes lehet, ahogy dumál :) Én is szeretném majd Füli szövegét jegyzetelni, de egyenlőre a gágágá-dádádá-óóó-úúú-bbrrrrrppppkkrsszszskrxx-úúú-gigigá
és a kissé zavarba ejtő 'böje' az, amit jegyzetelhetek.. :lol:

Neet,
mi ugyan ilyen (távolsági) okokból nem megyünk a camponába. Nekem meg az van őőőrült messze, pláne bkv-val. :(

Ezek szerint akkor most mégse lesz tali, csütörtökön Kép
macskanyu

izé, ....

doli = doki :oops:
macskanyu

Recca,
:D :D :D

Macs,
radirok szintén rulez :lol:

margitszigeti miért is nem lesz??? lemaradtam valamiröl :?: :roll:

KépKép
fibi

Macs,
akkor mi már sosem..? :cry: Na, dehogyisnem! Jövőre, ha letudtam a tetves, mocskos eltét, ami ma reggel is rendesen fel tudta banni az agyamat a töketlenségével, szal ha vége ennek az Elm utcai balhénak, csinálok egy jogsit. :) Meg veszünk egy kocsit. Meg...
Addig meg neten át. :)

Manoka,
mi a szomszéd kislánytól (6éves) kapunk minden lomtalanításkor kinőtt játékokat, a műanyag edénykészlet is innen van, sztem sokkal jobb, mint az alu, mert Eszter rágja a szélét, iszik belőle, stb, imitál mindent. A műanyagtól nem féltem se az ínyét, se a gyomrát, de ha félig lekopott fémet enne...
Gyors finiség:
nálunk a puding az abszolút favorit. Ha pl átlátszó edénybe teszed, és egymásra öntesz 2 kül. színt, marha jól néz ki, plusz mehet rá csokiöntet, gyümölcs, egérkaki, stb. :)
neet
neet

Hun van, amit Vicnek írtam???
neet
neet

hát nekem a visszaolvasáskor valahogy az gyüttle, ogy időjárási és km-okokból nem akaródzik senkinek sem jönni (menni). Ha nem fog esni, akkor sztem mi Fülivel ott leszünk, legfeljebb ketten sétálunk egyet :) Fülinek amúgy is kedvence a szökőkút, meg a sziget flórájának kigyomlálása.. :lol:

neet,
lehet azér', hogy a tropicariumba elviszem Fülit, még a nyáron, mert a halak nagyon tetszenek neki, pláne, hogy két kézzel lehet ütni az üveget... na akkor majd jól szólok neked is :)
macskanyu

a gyerek most halássza ki az eldugott vasalót, a radiátor mögül... :roll: :shock: jajj.....
macskanyu

Ti hallottatok olyanrol, hogy a terhesség elsö 3 honapjában nem szabad repülöre ülni? barátnömnek mondta a nögyogyásza...

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Mi is hazaértünk :D
Sajnos nagyan hamar eltelt ez a 10 nap,de nagyon ránkfért már :lol:
A gyerekeknek egy paradicsom volt ennyire a természethez közel lenni.Egyik este 2 őz is besétált a kert végében,akiket Dorka nemes egyszerűséggel lepacizott :lol: De volt óriásira nőtt varangyosbéka,meg 3 macskagyerek is.
Nekem a plusz élményem a szárítógép volt :P Ez valami isteni dolog!Mindig féltem tőle,hogy gyűri a ruhákat,de nem.
A kilátás:
Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 701.54.jpg
[/img]
Kép
Kép

És most visszaolvasok :wink:

petergabi

Fibi,
én hallottam, de pl. én 12 hetesen repülőztem Portugáliába, és a dokim mondta, hogy nyugodtan mehetek. A vetélés kockázata nagyobb ilyenkor, azért nem szokták javasolni
macskanyu

Gabi,
woooowwww, hol van ez a paradicsom???? gyönyörűűű! én is akarok oda!!! :) :) :)
Paci :lol:
szárítógép nekem is régi álmom, de egyenlőre, csak álom..
macskanyu

Gabi!
Gyönyörűséges helyen voltatok!

Fibi!
Én 6 hetesen voltam Tunéziában nászúton, és kb. 14 hetes lehettem, amikor Rómában voltunk, és a dokim nem mondta, hogy nem szabad.

Neet!
Puding dejó ötlet! És már nagyon rég csináltam, köszi a tippet!
És a műanyaggal igazad van, az kevésbé veszélyes.
Elte? Nem nyári szünet van???
manoka11

Rec: elvileg azt terveztem, hgoy géppel írok. El is kezdtem, a születéssztorit és az első pár napot a H-ban le is írtam és ennyi. Ugyanis ha itt ülök a gép előtt akkor minden mást nézegetek rajta pl babanyet 8) ahelyett, hogy a naplót írnám. Másrészt mi van ha egyszercsak elszáll és kaput a sok okos és magvas gondolatomnak és emlékeknek?? Ez egy füzettel nem történhet meg addig míg elég magasra tudom tenni Kamillka elől ;)

Gabi: TYŰŰŰŰŰ én is ilyen kérót akaroooooooooook!!! Pont kifogtátok a jóidőt! :)

Neet: én csak az első harmadban voltam álomszuszék, a végén meg a parától meg persze a jánytól már nemigen tudtam aludni pedig szerettem volna :)

Az éjszakánk kriminális volt??!! Amennyire megörültem tegnap annak az ici-pici fogcsücsöknek, most annyira nem örülök neki :? VAgy 5x keltünk az éjjel és reggel tetőzött a dolog, csak kézben volt hajlandó csöndbemaradni, már a cici se vigasztalta :shock: Aztán álomkórosan letipegtem vele a közértbe és vissza, most meg el is aludt szegénykém...És úgy tűnt, hogy mintha picit véres szerűséges lenne a kakija, ez lehet a fogától????
És addig ilyen sírós lesz amíg ki nem jön a fog teljesen??? Ugye nem? Mondjátok meg, hogy ugye nem??? :roll:

Rylie és fogmanókkal küzdő Kamilla
rylie

Sziasztok!

Azért nem írtam már tegnap, mert tökre lebetegedtem. Eddig is taknyos voltam, de most már elég rondán köhögök is és tegnap fájt a fejem is, és a köhögéstől a pocakom is :cry:

Fibi!
Élménybeszámoló nem jött. De miért nem osztod meg mindenkivel?

Manóka!
Régió nagyker! Mi ott vettünk műanyag lábasokat fedővel, merőkanállal, vízforralót, és láttam, olyan műgyümiket, mint amilyenek a játszóházban is voltak, tök nagy a választék a konyhás játékokból (van hűtő is :lol: , vízforralóból legalább 4 féle volt)) És edénycsöpögtető, amin tányérok és evőeszközök vannak. nagyon klasszak. Az Ikeás nekem is nagyon tetszik, mert nagyon szép, csak én drágállom, mert ha jól emlékszem 2-3 ezer forint,a műanyag pedig csak pár száz.

Ruz!

Bendi nagyon helyes és aranyos kissrác! Nem értem ezt az egész felhajtást! Persze nem vagyok doki, és hajlamos vagyok naivnak lenni, és úgy gondolni, hogy egy orvos jobban ért ezekhez a dolgokhoz, aztán mindig ledöbbenek, mekkora hülyeséget tudnak mondani, és elgondolkozom, vajon hol vették a diplomájukat, mert arra nem is merek gondolni, hogy ezt tanítják!!!! Az anyatejre egyébként is azt mondják, hogy nem híznak el tőle a babák. Valaki írta a háztartási kekszes cuccot, na én is mindig ezt kapom, amikor főzögetem a kölespelyhet a gyümölcsbe, hogy miért nem reszelek bele kekszet? Én egyébként nem vagyok keksz ellenes, csak úgy vagyok vele, hogy amíg a gyerek szereti az egészségesebb dolgokat is, addig azt adom. Úgysem marad ez sokáig! Jön az óvoda, és onnantól nincs megállás: csoki stb.

Egyébként mostanában engem is mindenki le akar beszélni a szoptatásról, persze csak finoman, mert tudják, hogy mennyire ugrok a témára! :lol: Anyám volt a legaranyosabb. Ő, aki soha nem szoptatott, mert nem volt tejcsije (és ezért nagyon büszke rám!), azt mondta, hogy lehet, hogy abba kellene hagynom, hogy maradjon a második gyereknek is :lol: :lol: :lol: De ő tényleg jószándékúan mondta, ki is tört belőlem a röhögés!

Dora, Ancsi!
Nyaralásos képek szuperek!

Én nem tudok fotókat felrakni, mert csak hagyományos gépünk és kameránk van, de már rajta vagyunk egy digitális gép vásárlásán!

Gabi!
Szuper lehetett nektek is!!!! :D

Neet!
Én is tiszta álomkór votam az első harmadban, aztán szerencsére lemúlt. És akkor most a te kedvedért:

Zuzi (22)

(azok a plusz izék mit jelentenek? Már Veránál sem értettem, hogy pl. 22+1 :?: )
zuzmo1

Zuzi,

gyógyula Te is hamar! pláne a Pocilakód miatt!
a + pedig azt jelenti, hogy elvileg az utsó menstruáció első napjától számított 2 hét múltán van ovuláció (elvileg!), tehát akkortól számolódik a fogamzás, de mivel az utsó mensi meg is jöhet, miközben terhes vagy, ezért a terhesség első napjának, az utsó menses első napját számolják. A valódi terhesség 38 hét, a számolt pedig 40 (38+2), tehát a +2, az a belekalkulálható + két hét.... azért érthetőre sikeredett :?: :roll: :oops:

Rájli,
chamomillát nem próbáltad?
macskanyu

Manóka!
Esetleg gyümölcssaláta??? Bár gondolom már döntöttél.
Emma jobban van? Múlnak a foltok?

Fibi!
Szeptemberig nem megyek vizsgálatra, akkor jön majd a cukorterhelés :?
Kresz vizsgára pedig most akarok majd bejelentkezni, csak egy kicsit most szét vagyok csúszva! Volt kitől örökölnie a gyerekemnek a frontérzékenységet :? :lol:
Bálintod édes lehet, ahogy magyaráz! Bazsó a saját nyelvén mondja, mi azon szoktunk nagyokat röhögni :lol:

Rylie!

3,6%-os tej :lol: Nagyon eu-konform vagy :lol:
és nem ijesztgetésből mondom, de mi 10 hónapja fogzunk. Azóta pokol az életünk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
De majd a többiek megnyugtatnak! :wink:
zuzmo1

Manoka,
nyári szünet ide vagy oda, ezeknek semmi sem szent. :twisted: :twisted: Most épp egy ötösömet nyúlták le, mehetek verni az asztalt, h írják be, grrr. Addig átlagot se számolnak, ösztöndíj se jön, ezer macera, miközben abban az időben (szept eleje) épp Esztert kéne beszoktatni bölcsibe, meg bekönyökölni magam a maradék órá(i)mra. De rühellem-- de kell a fránya papír.

Puding nyami!

Rájli,
drukk, h ne szenvedjetek sokat. Ha minden igaz, mikor az egész éle áttört, elmúlik a nyűg. A lapja már nem fáj.

Pgabi,
dejó, dekék, mesélj! :)
neet
neet

Macs!

Köszi! :D Mivel én a szoptatás miatt össze-vissz ovuláltam, és ezért elég hosszú ideig fel sem tűnt, hogy terhes vagyok, én inkább nem írok semmit :lol:
Egyébként is szerintem elszámolták a pocakom korát, mert állítólag még csak 22 hetes, de úgy rugdos, hogy már kívülről is látszik! Már rugdossa a húgyhólyagomat is, és ezt Bazsónál sokkal később éreztem! Bár az is lehet, hogy így szeretné tudatni, hogy azért vele is foglalkozzunk már, ne csak a nagytesóval! :lol:
zuzmo1

Zuzi,
:lol:

de Fülit is elszámolták anno, viszont ő 20 hetesen is trambulinnak használta a húgyhólyagomat. azt mondják, a második babánál hamarabb érzed meg a mocorgást, miegymást :)
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: