A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Amcsi?
Az meg milyen? :oops:
E.
szilde
Szeged

Én a köldökcsonk fertőtlenítő hintőporát szórom Rékára. Ha este beszórom, másnap reggel alig látszik valami a kiütésekből.

Gira
Vendég

sziasztok

Zsófinak a pelenka alatt vannak kiütések, de már olyan csúnyák (mint a pattanások, sárgák és körben pirosak), Dokinéni azt mondta, hogy neogranormonnal kenjem, hát.... valakinek van jobb ötlete?

Melinda, én is mondom, hogy Zsófi boldog mosolygós baba :), ez a lényeg. Az a furcs, hogy mindenki attól "félt", hogy egy kis gombóc lesz a születési súlya miatt és lám egy kis fomás csajszi lett. Teszek fel képet milyen volt mikor megszületett. Ő volt a klinikán a legkövérebb pici törpe :lol: :lol:

Bea! részvétem az éjszakákért, ha Zsófi egyszer felébred én már azt is sokallom :). Kocsi: remélem nagyon tökéletes lesz, mert én is drágáltam, de a férjem fizetett :lol: ,

Még a kliniknán:
Kép [img]

mostani kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 202.77.jpg[/img] [img]

Eszünk :)

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 244.58.jpg[/img]

Rika

KépKép

KépKép
rika07

na többi kép :(

KépKép

KépKép
rika07

Szilde: Azt hiszem kamillás, de már nem vagyok benne biztos, lehet mentolos hintőpor. Úgy keverték ki (Makkosházi gyógyszertár) külön, pár óra múlva vissza kellett mennem érte. Nem írja rajta, csak azt hogy hintőpor, meg a lányom nevét :)
Fogalmam nincs hogy lehet e recept nélkül kapni, de biztos....vagy nem...

Gréti nagyon pöttyös, nem látszik ki a gyerek a pöttyök közül :(

Gira: Hmmm....nekem mondta a védőnő, hogy hintőporozzam, kérdezte van e itthon, mondtam hogy csak a köldökcsonkos, amit még anno írtak fel, azt mondta ne azzal szórjam, hanem majd emezt felírja doki.....hát nemtom....most próbáljam ki én is a másikat?!?

Enikő: Képek????????? Léciléci.....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép Kép

KépKép

KépKép
rika07

Na most mindenki duplán láthatja a lányom, hát én mint össze nem bénázok :o

KépKép

KépKép
rika07

Kép

KépKép

KépKép
rika07

Rika: Zsófi már akkor is tiszta anyja volt :) Pufiságot kivéve :lol: mert te nem vagy az.
Éjszakák...na ja, még birom, mert nálunk sem ez a tendencia, csak ez a meleg kikészíti nagyon a Grétit :( Egyébként normál körülmények közt Gréti egyszer ébred 12 óra alatt, általában 8+4-et alszik, de most meg van zakkanva már...úgy sajnálom.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit: Amcsi- Ámerikábul ideimportált... :oops:

Beja: Képek? Milyen képek? :lol:

Rika: Zsófi tök olyan, mint te, csak neked több hajad van! :lol: :lol: :lol: egy picivel.......... :lol: :lol: Puszka nektek, hogy állsza jogsival anya???
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Rika! Nálunk bármilyen csúnya is volt a keresztlányom popsija Sudocrem-et kentünk rá. Nagyon drága, de nagyon jó!!! Mi alapból vettünk Dórinak, de még nem használtuk, mert soha semmi baja nem volt a bőrének. :)

És végre eszik a kicsi lányom. :) Igaz csak ízesítve fogadja el a tápit, de inkább így mint üvöltve. Megbeszéltem a doktornővel, és azt mondta hogy ha így akkor adjam így...

KépKép
jiny

Rika: Tiszta zizi vagyok. Tegnap este azt akartam neked írni, hogy Gréti popsijára meg kamillás popsikrémet írt föl a doki. Mi nagyon csúnya alsótesttel hoztuk haza a kórházból, de a krém pár nap alatt gyönyörűen rendbe tette.
Sudocrem is nagyon jó állítólag, de arra akkor azt mondta a védőnő, hogy 1 éves kor alatt inkább ne használjam, mert nagyon erős...
Szóval ezt akartam írni este,erre minden mást írtam csak ezt nem :(

Enikő: Hát nyaralásos, lakodalmas képek, teeee :)

Jiny: Ez nagyon jó hír. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: Hát nyaralásos, lakodalmas képek, teeee :)

Lagzi:
Kép

Dédimamáéknál, fánkevészet:
Kép

Túristvándi vizimalomnál..
Kép

Lábáztatás a Tiszában, szemben a túlpart már Ukrajna...
Kép

Bogim a Túrnál:
Kép

Móricz ház:
Kép

Nyíregyházi Vadasparkban, az áhított Flamingóknál:)
Kép

ceniko
Szeged

Tájház (reklámhordozó:) )
Kép

Tákoson a 2001-es nagy árvíz szinte az összes házat elmosta. Az akkor aktuális kormány (fidesz) újjáépítette a falut!! Most így néz ki! Mindenkinek újraépítették a házát!!!
Kép

Tákosi református templom 1766-ban épült! meseszép! :)
Kép

Templom belülről:
Kép

Szatmár Beregi szilvaút:
Kép

Hát nagyjából ennyi :)
Bocsi attól akit untattak a képek!
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Üdv!
Gyors bekukk: a pelenkakiütésre mi is kamillás krémet kaptunk (szép kékeszöld, és egy kicsit szagos), pár nap alatt levitte a kiütéseket. És mikor Petinek hasmenése volt, a dokinéni mondta, hogy azzal kenjük a popóját, hogy ne legyen piros, nem is volt!
Pusz.
Ági
Ui: Rika, a kislányodat le se tagadhatnád!

Ági és
KépKép
exdeus

Bea!

Nekem a dokinéni mondta, hogy ezzel a hintőporral szórjam :roll:

Lányok!

Nem tudjátok, hogy Szegeden hol lehet (lehet-e) kapni mosószódát? Mert ha nincs, akkor még itt feltankolok.

Gira
Vendég

Sziasztok!

Elég régen jelentkeztem, de most itt vagyok. Szorgalommal olvasgatlak benneteket nap, mint nap.
Telik az idő rendesen, momentán a 25/27. héten tartunk babócával. Elég jól viseljük a meleget, de nem bánnank már ha vége lenne. Többi kismamák (tudom, hogy nem vagytok sokan hogy birjátok?)
Lassan el kellene kezdeni nézelődni gyerekágy, gyerekkocsi és miegyéb ügyben (nem vagyunk babonásak). Tudnátok nekem cimeket, tippeket adni, hogy mit és hol érdemes nézni, mire figyeljünk oda egy-egy darab kiválasztásánál? Első gyermekünk késő őszi - téli baba lesz. Mi az ami feltétlen kell majd neki, amire esetleg nem is gondolunk?
Előre is köszönöm!

Mindenkinek további szép és enyhébb nyarat és kitartást a kánikulához!
Kati
cseppek

Ma megjártuk az ügyeletet meg a baleseti sebészetet is! :(
Violát fejbevágta a hinta (a hintában nem ült senki, egy kislány vágta neki a Violám homlokának a játszón) :cry:
Nagyon vérzett. Először spriccelt a vér, aztán "csak" folyt!
Lent volt egy egészségügyi nővér nagymami aki szerint kutya baja a gyereknek... Sztem meg nem volt normális hogy még 1 óra múlva is vérzett így elvittem az ügyeletre. Onnan rögtön a balesetire utaltak... Ott ellátták. Kimosták a sebét, és kapott rá valami vérzéscsillapító akármit, meg egy sebösszehúzó tapaszt! Mellesleg a baleseti sebészeten az eset után 2,5 órával is vérzett még...!!!!! Olyan szar helyen ütötte meg a hinta! Nem nagy a seb (0,5 cm) csak mély, és pont egy eret érintett!
Úgyhogy most 5-7 napig elvileg rajta kell hagyni a tapaszt a fején, és kedden viszem vissza kontrollra.....
Na ez van! Itt a bibis feje a törpének:
Kép

És egy kép, amin Viola nagy szakértelemmel mutatja Boginak, hogy kell kinyomni a baba szemét :) :lol:
Kép

És egy Bogis kép, amint fűnyírót szerel :)

Kép

ceniko
Szeged

Zsuzsófi!
Írtam privit,kérlek gyorsan válaszolj!!!!!

Enikő!
Jók a képek!.:)Klassz lehetett a kirándulás!
Fánk.Nyam-nyam :)
Ez vmi óriásfánk volt?Úgy láttam töltelékes volt raadásul.:)
Nem semmi lehetett megcsinálni...:)

Edit
szilde
Szeged

Enikő!
Szegény kis Viola!Gyors gyógyulást kívánok!!!
Nem semmi az olyan kiskölök aki szándékosan löki oda a hintát!!!:(
Legalább reagált vmit aki vele volt???Ha rászólt volna,lehet,hogy ez meg sem történik....:(:(
Szerencse,hogy nincs nagy baj!!!Tényleg a szerencsén múlott.
E.
szilde
Szeged

Üdv!
Enikő, Violának sok-sok gyógypuszi a bibijére! A hogyan nyomjuk ki a baba szemét című kép eszméletlen, na meg a szöveg is. :lol:
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szia minden fórumozónak!
Én új vagyok itt, ez az első írásom, remélem, hogy mint kismamák és gyakorló anyukák hasznos tanácsokat tudtok adni majd nekem is!
Kedves Kati!
Én 28 hetes kismama vagyok, úgyhogy kb. egy cipőben járunk. A meleget én is nehezen viselem, várom már az enyhülést. Kérdezted, hogy tud-e valaki ajánlani olyan helyet, ahol érdemes körülnézni bababútor és egyéb ügyben. Én a Faktum Bútorházat ajánlanám nektek a Madách utcában, ott nagyon sokféle bútor, babakocsi, hordozó és mindeféle babakellék van. Ráadásul az ott dolgozók rendkívül felkészültek és segítőkészek, mi kb. egy órát töltöttünk ott, addig beszéltük meg, mit és hogyan ajánlanak. A bútorokat itt rendelni kell, egy hónap az átfutás, így szerintem időszerű elkezdeni a keresgélést. Én ezt jó szívvel ajánlom neked!

Nekem is kellene egy kis segítség: hol lehet Szegeden kismamatornázni illetve úszni? Van kifejezett kismama úszás vagy megy mindenki, ahová akar? Hátha te tudtok nekem segíteni, mert sajnos a védőnő nem igazán tudta a választ.
Előre is köszi a segítséget!
Mindenkinek kitartást kívánok a nagy melegben!
Üdv: Tünde
kit

Üdv!
Tünde, mikor még pocakos voltam, akkor az Új Klinikán volt vízi kismamatorna (és földi is). Telszámot sajna nem tudok, de asszem a Vasas Szt. Péter utcai rendelőben ki van rakva.
Vásárlás: ruha szerintem hipermarket, én rengeteget turiztam is. Bútor Faktum. A mi ágyunk is faktumos, igaz, mi ismerős útján intéztük. :) Kiegészítők: hiper.
Én azt gondolom, hogy a bababoltok is ugyanazt árulják, csak lényegesen drágábban...
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Szilde: Igen töltelékes a fánk. 2féle töltelékkel volt, egyik szilvalekváros, másik édes túrós mazsolás...Isteni finom :)!
Nem olyan macerás megcsinálni, és sokkal hamarabb megsül, mint ha kicsi kerekeket sütnél.... Kinyújtod a fánktésztát, ugyanúgy, mint ha hagyományos fánkot sütnél, és kiskanállal egy csíkban rákanalazod a tölteléket, összegöngyölíted elvágod és mehet az olajba csiga módra sülni!
Én is most ettem ilyet először, de nagyon nagyon fincsi volt így!!!

Nem hiszem, hogy szándékosan lökte neki a hintát Violámnak, inkább nemtörődömségből, szeleburdiságból... 4,5 évesen furi, hogy nem tud vigyázni a kisebbekre... :cry: :cry:

Tünde: Üdv itt! :)

A párom éjszakára nem ment be dolgozni, mert a Viola nagyon nyügi volt, és nehogy baj legyen...de szerencsére átaludta az éjszakát, és minden oké! A sebe elég csúnya. A tapasz rajta van ugyan, de csupa alvadt vér alatta :( Ha leesik a sebösszehúzó tapasz szerintetek vigyem vissza, hogy rakjanak rá újat? Vagy mit csináljak? Még sosem történt velünk ilyen jellegű baleset!
Pussssz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Én is új vagyok itt - és a témában is. Jövőre látunk hozzá a babaprojekthez, de már most nagyon izgulok, és lenne néhány kérdésem.
Szegeden hol érdemes szülni, és kinél? Kit tudnátok ajánlani? Tarnai László főorvost ismeri valaki? Egy másik dokim őt ajánlotta, de én nem ismerem. Ajánlották még Keresztes Csabát és Vincze Emőkét is. Őket sem ismerem...
Van lehetőség valahol "alternatív" szülésre? A legminimálisabb beleszólást szeretném csak (pl.: szülésznőt választani; ha nem muszáj, ne legyen gátmetszés; a babát ne vigyék el rögtön szülés után; ne kelljen 10-12 órát a kengyelben vajúdnom), nem vágyom luxusra, csak hogy EMBERI legyen az egész, és ne úgy nézzen ki, mintha gépsoron feküdnék...
Ha leírnátok a tapasztalataitokat, azt nagyon megköszönném.
Egy már aggódó leendő anyuka.
katity

Sziasztok!

Enikő: Tutik a képek, köszi :)
Violának puszi a homlokára, gyors gyógyulást.
Nem mondták a balesetin hogy vissza kell vinni ha leesik a tapasz? Gergő mikor beleflexelt az ujjába akkor minden nap mennie kellett hogy átkötözzék neki. Nekem is csak ennyi a tapasztalatom. Szerencsére.

Üdv az újaknak, kismamáknak és majdnem kismamáknak :)

Vásárlás: Faktum (Madách utca), Brendon (Rókusi krt.) Micimackó (Rókusi krt. Kisteleki E. u sarkán), hiperek közül nekünk a Cora jön be, sok gyerekruhát veszünk ott. Jó áron vannak és strapabírók.
Gyerekruhák vannak még a Nagyáruház emeletén. Azt nagyon szeretem, de nekik van egy standjuk a Cserepes piacon is a leghátsó sorban, és ott jócskán adnak kedvezményt.
Mi ezekbe szoktunk benézni ha kell valami.

Cseppek: Elég tágan kérdeztél, azt nem tudhatjuk mi az amire nem gondoltok és meg kell venni feltétlenül :)
De ha benézel a fentebb írt helyekre, tuti eszedbe fog jutni minden hogy mit kell venni, meg még az is amit nem kell venni :))))

Katity: Nekem Tarnai a dokim. Ha érdekel róla bővebben, írj privit. Én a kórházban szültem, szülésznőt választhattam volna, de nem tettem, mert az a hír járja hogy ott minden szülésznő nagyon profi mind szakmailag mind emberileg. Nem is csalódtam bennük. 2-höz is volt szerencsém meg egy tanulóhoz is. A kórházban második babánál már automatikusan megpróbálják a gátvédelmet, első babánál is gondolom, ha olyan a helyzet, de első babánál még inkább vágni szoktak, azt hallottam, de van ismerősöm aki az elsőt is gátvédelemmel szülte. Nekem ugyan császár lett a vége, de úgy tudom ha minden rendben a babával, akkor maradhat anyukával egy ideig még a köldökzsinór elvágása előtt anyukára teszik. Erről Vesm (Mónika) és Romy tudna részletesen beszámolni, ők is a Tarnainál szültek és ők simán :)
Kengyelt én nem is láttam, 14 órát vajúdtam sétálva, ácsorogva, néha fekve, de az nagyon rossz volt, úgyhogy csak ha már nem bírtam állni akkor feküdtem le 5 mp-re aztán mindjárt rossz volt, és inkább álltam. Mondjuk be volt határolva a mozgásterem, mert a hasamon volt a ctg, de azért engedett a zsinór mászkálni.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág, köszönöm, ezek megnyugtató hírek. Privi megy.
katity

Enikő!
Akkor jó nagy serpenyő kellett a fánkhoz!:)
Lehet,én is kipróbálom!! :wink:

Úgy néz ki hétfőn utazunk Pestre,rokonlátogatóba.Lehet,hogy még addig bekukkantok. :lol:
Kb. két hétre megyünk.Ott nemigen lesz internetünk...
Előre hiányoztok... :lol:

Edit
szilde
Szeged

Kedves Ági!

Köszi a tippet, utána nézek! A Vasas Szt. Péterben kérdeztem a védőnőt, de nem tudott hasznos infót adni. Kicsit csodálkoztam is. A kiegészítőkre és ruhákra vonatkozó infók is nagyon hasznosak, mert az árak az eget verik, nagyon kihasználják ám, hogy ezekre a dolgokra szükség van, na meg persze, hogy az ember úgyis igyekszik mindent megvenni a gyerekének.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Üdv: Tünde
kit

Sziasztok!

A legújabb kedvenc képeim Dénesről, ilyen pofikat vág a délutáni pancsolás közben! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Üdv az új pocakosoknak és anyuciknak! :)

Katity! Én a klinkára esküszöm! Ott is lehet szülésznőt választani, van alternatív szülőszoba (igaz csak 2 db), az pedig, hogy mit engednek vajúdás alatt, a dokidtól függ. Nekem Vincze Emőke az orvosom, csak jókat tudok róla mondani, és nem én vagyok az egyetlen a topikban! :)

Enikő! Üdv itthon! Nekem tetszettek a képek, biztos szuper volt! Gyors gyógyulást Violának!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!
Katity, láttalak az nlc-n is, de ott nem volt időm válaszolni.
Én a kórházban szültem, igaz a végén csaszival, de kengyelt én sem láttam. A szülésznőm nagyon rendes volt, pedig nem is választottam! :) Járkálhattam nyugodtan, még WC-n is voltam, először a tanuló szülésznő, másodszor meg a férjem cipelte utánam az infúziós zacsit. 8) Ha viszel be lasztit, azon is lehet vajúdni...mi otthon hagytuk az enyémet, pedig nem is rohantuk...
Szülés után tudomásaim szerint csak ránézhetsz a bébire, de csak azért (ezt még a szülésfelkészítőn mondták), mivel akármilyen meleg is a szülőszoba, a babának még hideg. De elviszik, felöltöztetik, és ha épp nincs babadömping, akkor a szülőszobán még vele lehetsz 1-2 órát.
Gátmetszés: ez is csak a ti érdekeiteket szolgálja, igazából nem értem, hogy miért vannak ellene. Ha muszáj, így is úgy is vágnak, szerintem jobb, mintha szana-széjjel repedne az ember lánya. És azt gondolom, hogy már nem rutin a vágás, hanem tényleg "érdekvédelem".
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Megint segítséget szeretnék kérni. Szerintetek hova érdemes menni babaúszásra? Hallottam hogy van az Anna-fürdőben, a Forrásban, meg a sportuszodában is. De csak az Anna fürdőben levőről találtam neten információt.

Dóri anya

KépKép
jiny

Sziasztok!
Nagyon mérges vagyok, bementünk a városba, mert betojt a párom telefonja(ismételten) , és el akartuk vinni a Vodába megszervizelni Erre ki van írva, hogy elköltözött a Kárász utcáról a Széchenyi tér 3 szám alá (a pannon mellé), odamentünk és látjuk, még dolgoznak bent, nyitás, agusztus elsején! Egyik már nem, másik még nem dolgozik....... :evil: :evil:
Mérges vagyok,mert csak ezért mentünk be és lyukaszottam ki azta rohadt napijegyet! :evil:
Most holnap a kölkökkel az 50 fokban újra mászhatunk be,újra napijegy, mert ugye ott egy fél napot kell várakozni általában....... :evil:

Tegnap befulladtam, azt hittem elpatkolok,úgy köhögtem. Vagy 3 órán át nem bírtam abbahagyni a köhögést, a végén hánytam is! Felhívtam Bogiaput (ő asztmás) és kértem tőle valami gyogyót, mert nekem ilyen még sosem volt! Adott Vnetolint attól jobban lettem. A tüdőgondozóba a dokim szabin van egész agusztusba, de azért elmentem iratni ki gyógyszert! Reggel olyan fél 5től fél 7ig szintén köhögés roham jött rám. Nem volt olyan vészes mint tegnap délután, de azért most is pocsékul voltam! Be vagyok gyógyszerezve és le vagyok lassulva!
Nemtom mi a fene van! Még sosem jártam így!!!:(

Na vége a panasznapnak, bocsika
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :lol:

A vásárlással kapcsolatosan bővebb infót nem tudok mondani, alányok már mindent elmondtak!

Kit!
Szárazföldi és vízi terhestorna is az Újklinikán van.Mindkettőhöz orvosi igazolás kell, hogy járhatsz.A szárazföldi 400 Ft/alkalom és kedden és csütörtökön van, a vízi 800 Ft/alkalom és csak pénteken van 17 órától.
Én jártam mindkettőre.A szárazföldi nem tetszett, nem is jártam sokáig.A vízi annál inkább!!!! :lol:
Hogy most vannak e tornák nem tudom(lehet, hogy nyári szünet van), mert sajnos június vége óta nem voltam a munkahelyi elfoglaltságom miatt, utána pedig pont mindig pénteken közbejött valami! De adok tel.számokat és kérdezz rá!
Tompa Edit - vízitorna - 30/ 229-37-16
Dávid Éva - szárazföldi - 30/ 489-07-78
Szülésfelkészítő pedig legutóbbi információim szerint szept.5-én indul újra a Vasasban,mert ott is nyári szünet van.

Ja, eszembe jutott a Csongrádiról nyílik a Lengyel u., ott van egy használt bababolt, oda is érdemes benézni!

Most ennyi.

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok! :)

Jó rég jártam már erre, de mentségemre szolgáljon, hogy időközben elköltöztünk! :D
Mostmár netünk van végre, de sem a szgépet, sem a szgép asztalt még nem hoztuk át, mert közbn a párom elutazott 10 napra. :( Most a cég laptopját bitorlom.

Olvasni se nagyon volt időm, így csak az elmúlt pár nap eseményeiről tudok. :(

Enikő :)
Gyors gyógyulást Violának és Neked is!
Szegény csajszi! :( Sok-sok gyógypuszi a homlokára!

Asztmás vagy? Vagy mitől volt ez a köhögő roham? Elég rosszul hangzott!

Jiny :)
Mi járunk Botival babaúszásra a Forrásba, de ugyanez a csajszi tartja az Anna fürdőben is a foglalkozásokat!
Szerintem tök jó, és Boti is élvezi! :)

Zsuzsi :)
Dénes tündéri!! :)
Nagyon szépen ül! Boti csak 1-2 hete ül magától, és néha még gondol egyet, és hanyatt veti magát. :?
Fogacskákkal hogy álltok? (nálunk még egy darab sincs...)

K atity :)
Én a Klinikán szültem, Apás szülőszobában, választott szülésznővel.
Vajúdhattam volna sétálva, labdán, tus alatt - ahogy tetszik, de a labdán ülve romlott a kismanó szívhangja, ezért le kellett feküdnöm, de nem kellett a kengyelbe tennem a lábam, csak amikor már a kitoláshoz értünk.
A babát születés után rögtön a pocimra tették, és pár percig ott is volt, mig lüktetett a kzsinór. Utánna elvitték méreckedni, fürdeni, és felöltözni, majd visszahozták, és hármasban voltunk 2 órán keresztül.
Gátvédelemmel kapcsolatban Exivel értek egyet.
Én nem mertem volna beválalni, így lett egy viszonylag kicsi vágásom, ami 2 nap után már egyáltalán nem fájt, csak a varrat húzodott, majd varratszedés után már az se. De ha repedek, akkor tuti nem úszom meg ennyivel.
Persze, ha Te szeretnéd, biztos találsz szülésznőt, aki foglalkozik vele! :)

Kicsit magunkról:
Botikám rohamosan nő és fejlődik - egyik ámulatból a másikba esem, hogy hogy okosodik!
Rengeteget dumál, pörög ezerrel - azthiszem lassan így fog közlekedni. Szépen ül, csak néha még dob egy hátast :?
Próbál mászni is, de ez még nem megy...
Szopi mellé mostmár eszi a gyümit, meg a főzelékeket, a Sinlacot pedig imádja gyümivel!
Viszont nem iszik szinte egy kortyot sem, csak ha szopizik.
Néha kihagy egy szopit napközben - anya nagy bánatára :( De hát ő tudja...
Volunk méreckedni:
7 hónaposan 9100g és 73 centi - Apja fia! :D

Ha itt lesz végre a rendes gép, akkor fényképet is teszek fel - kicsit dicsekedni, mert olllyan szééép gyerek! :lol: :lol:

Most megyek, mert törpém reklamál! :)

Puszi, Zita

Ui.: Dancsi :) Mostmár szinte szomszédok vagyunk! :D

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Köszönöm az információt mindenkinek. Lassan el kell majd indulni vásárolni és legalább nem kell az egész várost átkutyagolni.
A Vasasban nekem a védőnők azt mondták, hogy a szülésfelkészitőről majd augusztus végén érdeklődjek, mert addig szabin vannak. Terhes tornáról csak Sándorfalván tudok nyilatkozni (mert hogy itt lakok), itt momentán nincs, szintén szabadságolás miatt, és állitólag csak az augusztus hónap a biztos, mert aki tartja az elköltözik.
Mindenkinek szép napot!
Kati
cseppek

A "Hogyan nyomjuk ki a baba szemét?" című képről az jut eszembe, hogy tegnap agresszívan nekiindult egy 15 hónapos kislány az én 13 hónapos kisfiamnak, hogy kinyomja a szemét...hát le tudtam volna csapni...most már sejtem, honnan veszik ezeket az ötleteket...én inkább nem tanítanék ilyeneket nekik, mert mindent utánoznak, nem tudnak különbséget tenni élő és játékbaba között

Mariann
Kép
kmarian

Üdv!
Mariann, szerintem a baba szemét hogyan nyomjuk ki, azt nem tanítás kérdése... Kb. olyan, minthogy csúnyán beszél a gyerek, de tutira nem a szüleitől hallja... Látja, hallja máshonnan. És rászólhatsz, már csak azért is...de egy gyakorló anyukának gondolom nem kell ilyeneket írni.
Peti most elvan magával. Kb. 2 percig rázta a csörgőjét, aztán elhajította, majdnem kiesett az ágyból (mármint a csörgő). Fél óra múlva pancsizunk, aztán remélhetőleg elalszik.
Most nézi, hallgatja a zenélő forgóját, és le akarja rántani a helyéből a rácsvédőt. :lol:
Ma akkorákat rúgott, hogy azt hittem odahalok...
Tegnap 7-szer evett a "szokásos" 5 helyett...nagyon nyügi volt.
Enikő, remélem, jobban vagy!
Judit, remélem, jól vagytok!
Zituska, grat. Boti új tudományához.
Zsuzsa, már akartam írni, de kimaradt, nagyon édes a kisfiad. :)
Pusz.
Ágii

Ági és
KépKép
exdeus

Mariann: A babáknak ekkora korban még nem alakul ki a finommotorikájuk. Ahogy (a legtöbb ilyen korú baba) nem tud finoman simogatni, cirógatni, hanem durván pofáncsapja az embert, vagy belemar,belekarmol, ez nem tanítás, vagy nevelés kérdése, hanem ösztönből fakad náluk.........
Ez miatt nem megórrolni kell a kislányra, aki nekiment a fiadnak, hanem lefogni a kezét és elmondani neki, hogy "nem szabad xyz, mert ez nagyon fáj a babának.....stb" Ha az anyja nem teszi meg akkor tedd meg te! Én legalábbis így szoktam csinálni.

Csibe: De régen írtál már! Hogy vagytok? Pocak? Teszel fel pocak fotót? Kiváncsi fáncsi vagyok mekkora a már a hasad :):lol:

Zituska: Friss képek Botiról??? Hova költöztetek? Mesélj milyen az új lakás :) ?

Cseppek: Sándorfalván laksz? Szeretsz ott? Tősgyökeres Sándorfalvi vagy, vagy kiköltöztél?

Ági: Valamivel jobban, bár a tüdőm iszonyatosan fáj:( Még mindig köhögök, de ha nagyon kivagyok nyomok egy Ventolint és attól jobb lesz! Csak tök jó lenne ha a dokim meg tudna vizsgálni, mert ez így nemoké, hogy az ügyeletes írta ki a gyogyót, de meg sem hallgatott. Tüdőkapacitásom kb 40%-os lehet! Jó lenne már azt is lecsekkolni!
Peti jobban van? Vagy nyügi bébi még mindig? Ma hányszor kajolt? Kaki helyrejött?
Pusssza
E

ceniko
Szeged

Ceniko!

2001-ben költöztünk ide a párommal, azaz 5 éve. Én eredetileg tiszaszigeti vagyok, a párom mezőtúri illetve 7 éves szegedi volt (egyetem). Jó és új helyen lakunk, a házunkat 7 éves korában vettük meg. Már megszoktunk itt, nehéz lenne elmenni innen. Az én munkahelyem 2 háznyira van (illetve mióta táppénzen vagyok csak volt) a párom meg távmunkában dolgozik, igy egyikünknek sem hiányzik a város.Jobbulást neked!
Kati
cseppek

Enikő, köszi, megvagyunk. Ma eddig 3x kakilt, de nem is olyan nyügi, mint tegnap. Kb. 50 perce evett, most a kiságyában kómázik, remélem, el fog aludni. Most nézem a gyilkos számokat, és vacsizni is kéne... :)
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Na hazajöttünk Majsáról ugyanis Nikim egész nap háyt.Reggel 9kor evett aztán olyan 11-12óta folyamatosan.Adtam neki reggel 100ml milupa milumil HA tápzert mivel kevés volt a tej.A többi anyataj volt.Szerintetek hányhatott attól?Láza nincs ,de aludt ma még egész nap.Lehet hogy nem birja vagy esetleg sok volt az a szokásos 220ml amit egyébkánt tejből megeszik?(mondom csak a fele volt táp)milyen van még ami HA táp?Kész vagyok mi lesz vele ha esetleg rászorulunk újra a tápszerre ha ennyire kiakad töle????
Viszont még a szilárd kaja is pár hét ha most elkezdemés ugye hónapok mire át lehet szoktatni a gyümire meg fözire,de sztem még korai is elkezdeni.
Na most mit csináljak?Azért az mégsem lehet megoldás hogy szegényt kínzom egy más fajtával mert ha attól is rosszul van?? :cry: :cry: :cry: :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Zituska! Köszönöm, akkor a hétvégén megnézzük a babaúszást. :)

Zitacicu! Nem biztos hogy a tápival van gond. Kapott már otthoni környezetben is tápit? Mert lehet hogy a környezetváltozás meg a tápi együtt okozta nála... HA tápi sok féle van. Négy hónaposan már lehet adni a Humana HA 2-t, de van HA 1 is. Van HIPP HA, Aptamil HA. Mi ezeket próbáltuk. Az anyatej után lehet hogy nagyon keserű neki a tápi. Nálunk szinte biztos hogy azért nem akarta megenni.

Dóri anya

KépKép
jiny

Sziasztok!

Leget hogy kérdezte már tőletek valaki, hogy a reggeli " hányós " rosszulléteket hogyan szoktátok kezelni? Hallottam a gyömbéres teáról, azt hogy csináljam? Van-e esetleg légzőgyakorlat vagy valami ilyesmi? :?

Képzeljétek, már kész a lakás kifestése, meg leszedtük a tapétát. Ezek a panel - tapéták érdekes jelenségek; hol az egész csík lejön, hol a tíz körmöd oda lesz hogy leszedd! De kész vagyunk, már csak tapétázni kell. :lol: :lol:
Olyanbüszke vagyok erre!
Így mindenkinek eldicsekszek vele!

Zitacicu: Lehet hogy hülyeséget írok, de nem lehet hogy Majsán szedett össze valamit?

Romy: Köszönöm a privit. Sárihoz jelentkeztem be, de már írtam. Nagyon izgulok! :oops:

Picio
picio

Picio,Jiny!!

Nem tudom hogy okozhatta e nála a környezetváltozás.Itthon csak 3hetes korában kapott tápot és csak egyszer 30ml-t.Azóta csak anyatejet.Az hogy Majsán szedett össze vmit szerintem nem igazán lehet mert őket nem vittük le a strandra ,felváltva vigyáztunk rájuk és vittük Mátét medencézni.Házban laktunk ahol 4szoba volt.Igaz sok gyerek jött még velünk,de egyik sem volt beteg vagy ilyesmi.Most azt nem tudom hogy elvigyem e orvoshoz vagy sem.

Ja és Jiny akkor te melyiket adtad(adod)??Azt hallottam hogy a HA tápok sokkal rosszabbak mint a sima.Most jöhet a következő para hogy ha már nem lesz tej akkor mit eszik,mert ugye az igények folyamatosan nőnek már alig győzöm,pedig a pótlás is anyatej(csak ugye Majsára nem tudtuk elvinni)a hozzátápihoz még kicsi és nem is eszi meg.(próbáltam egy kávéskanál baracklevet,de kiköpte mint a huzat az utolsó cseppig)így nem is erőltetem még a dolgot.

Kép
Kép
zitacicu2

Picio: Részvétem a reggeli hányás miatt! Nekem lényegében semmi sem vált be, én a szagoktól taccsoltam, de azokat nem tudtam kikerülni, mert volt egy nagyobb gyerkőm, aki akkor volt leszokóban a pelenkáról.... így naponta többször is hánytam, ahányszor peluscsere volt... 22 hétig hánytam vele, rettenetes volt!
Csak sok kitartást tudok kívánni neked! Rágcsálj száraz háztartási kekszet az a gyomorégésre hányásra is jó elvileg!
Hány hetes vagy?????????????

Zita: Sztem sem a tápitól hányt. Benyelhetett valami vírust? Csapvízből készítetted a tápit? Abban is lehetett valami! 1x hányt? KÖzvetlenül kaja után? Próbáld ki, ha holnap megint kihányja akkor az volt az oka, és próbáljatok ki valami mást! Ha nem fog hányni, vagy többször is, és nem közvetlenül tápi után, akkor más baj van!
Magánvélemény volt! :wink:
Írj majd!!!!!!!!!!!! Jobbulást!

ceniko
Szeged

Üdv!
Zita, szerintem se a táp a bűnös. Legalábbis Petinek nincs ilyen baja...
Az, hogy keserűbb, mint az anyatej, szerintem nem igaz, én pl. megkóstoltam a saját tejemet (nézzetek nyugodtan hülyének, de marha kivi voltam), és szerintem a tápi még talán édesebb...
Peti néha akkor szokott nagyot bukni, hányásnak még nem nevezném, ha nem büfizik rendesen, de elkezd ezerrel mocorogni...
Szóval szerintem ne aggódj, csak akkor van gáz, ha ez többször és rendszeresen fordul elő.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zita! Mi most az aptamil hat-t esszük a reflux miatt. És azt kell hogy mondjam hogy borzalmas ízű. Már a szagától is öklendezek, ezek után nem csodállom hogy Dorka sem eszi meg... Mi már elkezdtük a hozzátápit, ugyanis sehogy máshogy nem fogadja el a tápit, csak ha valami íze is van. A gyerekorvos, a gastros orvos és a koraszülött utógondozóba is azt mondták hogy inkább adjam neki, mint hogy kihányja vagy a szokásos- tömjük meg mert máshogy nem eszi meg -jöjjön megint. Persze nem szabad sűrgetni, ha nem kéri akkor nem kell adni. Az összes közül talán a humana ha2-nek volt a legjobb íze... De biztos hogy velem van baj, mert szerintem sokkal de sokkal keserűbbek a ha tápik mint az anyatej. :) A nem ha tápik viszont már nem keserűek, hanem kifejezetten édesek. :) Én már csak tudom 8 féle tápi után...

KépKép
jiny

Ági most vettem észre hogy vannak Petiről képek. :) Gyönyörű kisfiad van! Olyan hosszúnak tűnik így a képeken. Mekkora most?

KépKép
jiny

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: