A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Lányok,

A mellszívó témához: nekem már két barátnõm is beszerezte az Avent (asszem így hívják) tipusú kézi szittyót és maximálisan meg vannak elégedve vele. Nem olcsó, de én is megvettem.

Nyulandi,

Anyósod (aki még ugyebár nem is az) nem piskóta! Már nem tudom, hogy ki javasolta, hogy beszéld meg a pároddal a dolgot, értesd meg vele, hogy ki nem állhatod a pasast és egészen biztos vagyok benne, hogy nem fogja ellenezni, hogy másik dokit keress. Szerintem anyósnak meg elég akkor elmondani, amikor már túl vagytok az esküvõn. Vagy egyáltalán nem kell elmondani. Tulajdonképpen marhára semmi köze hozzá.
Egyszerûen fel vagyok háborodva!

Pussz

Nyulika
28 (Jóég! Már ennyi?)
nyulika

Nyulandi,
Hat ez nem semmi,meg ti fizessetek mindent neki.Mi van nem er meg neki anny hogy lassa a fia boldogsagat??Fura no lehet az egyszer biztos.
Tenlyeg es milyen les az eskuvoi ruhad?Kismamas ???

Pocok,
Ha gondod es lesz idod jovo heten UH utan talakozhatnank ha addig nem jon kozbe semmi : )))

Norkini,
Nekem a baban es tej+hamlet egyuttes hatasa segitett sav ellen.

Erika,
En is ott vettem a matracot : ))

Sasha,
5990 Ft az ara a 60*120 meretunek.

Gomobc,
Te szegeny,na akkor most kurald magad nagyon es meg holnap se menj be igy hetforetuti meggyogyulsz.
Ne izgulj en sem erztem csak 2-3 naponta ebben a korban!!!

Magne B6 tema,
En szedem mar az elejetol es eddig meg osszsen csak 2* kemenyedett a hasam.Bara dokim tegnap momdta hogy ez alkat kerdese is nem csak a Magneziume.

Kataa
32+2

Kép
Kép
kataa

Sasha,

hát igen, igazad van biztos a magnéziummal kapcsolatban, akkor lehet, hogy veszek, és elkezdem szedni, mert ezekrõl a dolgokról nem tudtam. köszi Kép

A kókuszmatrac 60x120 -as 5.990 Ft, a 70x140 -es asszem 7.990 Ft. Ausztriából hozzák. A Soroksári Megatoys-ba vettem egy hónappal ezelõtt a sógornõmnek, ott 14.500 Ft-ba került.

pusz és kitartás még GabinakKép

Brokkoli
27
brokkoli

Koszi Mindenkinek a foginyverzes csillapitasanak modszereit. Azt hiszem, jovo heten meglatogatom a foggyogyit.

Csatlakozom Cinedit kerdesehez, milyen az, amikor kemenyedik a poci? Nekem meg csak nem is irt fel semmit a dokim, csak az Elevitet kell szednem, de azt is gyakran elfeljtem...szoval nem is tudnek beszedni semmit a kemenyedesre...mar ha van nekem. Vagy mindenkinek szokott lenni? Ha igen, mikortol?

Brokkoli,
De jo Neked, hogy mar csak par nap es aztan nem dolgozol...jol emlekszem, hogy a 28. heten jarsz? Van annak valami feltetele, hogy az ember lanya kiirassa magat, korabban, vagy csak bizonyos feltetelek mellett irnak ki? Pont ma hivott a fonokom, hogy hetfon be kell mennem dolgozni (kedden meg vizsga), mert meg kell csinalnom valami munkat...raadasul szerintem az a munka tokre raer, csakhat o a fonok...szoval arra gondoltam, hogy ha ugy gondolom (csupan csak lustasagbol) kiiratom magam 1-2 hetre cserebe...hihi...vagy erre nincs lehetoseg? (gomb bosszut all Kép

gomb (23+6)
gombolyu

Sziasztok!!

Koszonok minden "savas" hozzaszolast! A jegkrem sajnos nekem nem jon be. A kex egy ideig bejott, de szerintem rajott a turpissagra es mar nem segit....Kép Szoval ha tovabbra is valaki ugy erzi,hogy tuti jo 5lete van, varom!! Kép

Norkini
14+5
norkini

Gömbölyü
Biztos, hogy már két napja egyátalán nem érzed a kismanót? Egy kicsit sem? Éjszaka sem?
Nem hinném, hogy gond lenne, de ha holnap sem jelentkezik érdemes lenne felhívni a dokidat és tanácsot kérni töle. Nekem az a tapasztalatom, hogy 23 hetesen már elég aktívacska volt. Dehát ez persze mindenkinél más és más.

Sascha, Edit,
Köszi a magnéziumot. Azt hiszem megyek is a gyógyszertárba venni.

Tapasztalt valaki már olyat, hogy ha megy ÁLLANDÓAN keményedig a pocakja? Semmikor máskor, csak ha megyek, de teljesen mindegy milyen lassan megyek! Olyan vagyok mint a csiga, csak vonszolom magam az utcán. Az 5 perces séta az irodától a metróig 10 percig tart.

Sajnos nekem kb 2 héte kezdödött és 15-20 lépés után elkezd keményedni, "fájni". Eddig szedtem a magne b6-ot, de nem ér semmit. Remélem nem lesz gond a méhszájjal. Talán érdemes lenne a nögyogyimhoz elöirányozni egy talit jövõ hétre. Minnyá be is jelentkezem. Tapasztalata van valakinek???

Üdv,
Moni
28
mj

Hali!

Edit!

Nekem is azt a port irta fel a doki elõször. 3x1 kkanál naponta. Jól irtad. De van ugyanez tablettában is arról meg én irtamKép A porral az volt a bajom, hogy bün rossz az ize, kész hányinger meginni! Valaki régebben tökéletesen megfogalmazta az izét: ecet és citromlé felhigitva vizzel...brrrrrrrrrrr.

Brokkoli!

Oké, köszi! Akkor megnyugodtam. Én is ennyiért vettem a Kika-ban. Ott már azt hiszem hónapok óta ennyi. 5990.-

Gabi-baba még nem mutatja jelét, hogy ki akarna jönni, de borzalmasan aktiv. Már nem rugdos, hanem feszeget. Nem is kicsit. A méhszájamról meg nem akar leszállni az istennek sem! Hiába kérem rá, nem hajlandó. Most kb 30 perce nyugton van, remélem elaludt! Azt senki sem mondta, hogy ilyen isõen a pocakban is ennyire ... mit is akartam?Kép Akaratosak? Nem nem ezt akartam irni. A fene egye meg! Elfelejtettem!!!!!!Kép
sokeszü sasha
35+1
sasha

Bocs, az elözö levelem

GOMBÓCNAK Kép szólt, Gömb helyettKép

Csakhát az agyam lukas mint a szitaKép

GömbKép
A keményedés nálam egyátalán nem jelentkezett, tök jól elvoltam. Aztán 2 hete mint a villámcsapásKép lst fenti levelem.

Ha jön, meg fogod érezni és akkor hidd el el fogod kezdeni a magnézium szedését. Én sem szedtem magnéziumot elötte.

A körzeti minden további nélkül ki fog írni 1-2 hétre. Csak mondd el neki, hogy szeretnél pihenni, mert nem érzed túl jól magad, aztán Hawaii 1-2 hétre. A körzetik nem kekeckednek ilyenkorKép

Pusszancs,
Moni
28
mj

Mj,

En aktivan erzem Petibabat, egyfolytaban tancol Kép
Szerintem osszekeversz Gomboccal, aki - ha jol remlik - fiatalabb kismama, de nem tudom, hogy pontosan mennyi idos...ugyhogy lehet, hogy neki nem is kell meg minden nap ereznie...

gomb (23+6)
gombolyu

Gomb,

Akkor iratod ki magad a nõdokiddal, amikor akarod, 1-2 nap/hét betegszabi bármikor, a körzetim is szokta mondogatni, ha fáradt vagyok, v. akármi kiír szó nélkül.
majd holnap jövök, csak most rohanok

pusz
Brokkoli
27
brokkoli

Gombóc,
Szóval mégegyszer bocsika visszaszívom a hozzászólásomat, mert Gömb babásságanak az idejét néztem vissza a táblából és azt hittem a 23. héten jársz.

Szóval a 18. héten egyátalán nem jelent semmit, ha nem érzed a babát, de ha aggódsz egy telefont eressz meg nyugodtan a doki feléKép
JobbulástKépKépKép

Lányok, ne felejtsétek el odairni hányadik héten jártok!!!! LÉGYSZIIIIIIIIIIIIIIKépKép

Pusszancs,
Moni
28
mj

Vica!
YS:sárgatest mérete
NT:tarkóredõ(szerintem normális, itt a neten valahol utána tudsz nézni, most nem jut eszembe hogy hol)
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Mj!

Nekem is ilyenek voltak a keméynedések! Mint a villámcsapás jöttek és csak vonszolni tudtam magam. Még most is van néha, de én már nem szedem a magnéziumot, hiszen nemsoká szülni kellene és az nem tesz jót a fájásoknakKép Neked is olyan mintha kõszikla lenne a baba helyett a pocakba???

Gombóc!

Na irtam jó sokat, mikor eszembe jutott utánajárni, hogy hány hetes is vagyKép Elõször is! A dokik a baba mozgását, rendszeres mozgását csak a 20. hét után várják. Addig is érezheti a mama (nagyon sokan érzik is), de annyira picuri, hogy bõven van helye uszikálni, és bizony él is az inkognito lehetõségévelKép Ilyenkor a mamát jól megijeszti, holott tökéletesen jól van csak néha van kedve kopogtatni. Ne izgulj ilyen idõsen még van hogy napokig nem jelentkezik, de ha tökéletesen meg akarsz nyugodni, holnap felhivod a dokit és megnézitek UH. Ennél megnyugtatóbbat én sem tudok még mondani sem! Nekem nem volt "szerencsém" és csak a 20 hét után éreztem elõször a babát. Elõtte csak -azt hiszem most a babát éreztem- érzés volt. És bizony volt hogy 4-5 napig neméreztem. Igaziból csak a 20. héten kezdett rendszeresen rugdalódni. De akkor is volt, hogy 1 napig csak aludt! Aztán rájöttem, hogy a szentem nappal alszik éjjel meg bulizik, csak nemébredtem fel ráKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sasha,
Szóval akkor ez a Citri nyavalya segített? Ugye lehet recept nélkül is kapni?
Meddig tartott ez a vonszolásos idöszakod? Már azon gondolkozom, ha ez így megy tovább nem fogok még 8 hetet dolgozni tudni, mert az utazás az kb 2,5 óra naponta, amiböl mostani helyzetemet tekintve elég sokat kell vonszolnom magam az utcánKép.

Pusszancs
Moni
28
mj

SzijasztokKép

MJ

Szerintem mindenkepp gyere jovo heten dokihoz mert ha ennyire kemenyedik azt jobb lesz megnezetni.Azert 5 perces setanak nem szabadna meg ennyire megeroltetonek lennie.En is megyek majd 4 korul!!!

Krisztinka/37+4/
krisztinka

Sziasztok!

Kispici
aranyos a kispapa Kép krokodiltojas hihi Kép

Kilok
nekem az elejen indult be nagyon gyorsan, ezt most a kiskonyvembol fogom idemasolni
9het- 4kg, 12ht- 4.5kg, 16het- 7kg, 20het-10kg, 24het- 10.5kg, 30het- 13kg, 36het-15kg

Pocakmeret
sajnos ezt nem irtam, de most 104 centinel tartok, ami ugye eleg nagy. De abban biztos vagyok, hogy mar 20 het korultol 90 felett volt.

Vasarlas
Engem megnyugtatott, hogy mindent megvettunk jo elore, aztan kimostam kivasaltam, korhazi cuccot osszeraktam, mar 2-3 hete csak arra varok, hogy mikor bujik ki a babo. Ha nem igy lett volna akkor megorulok az izgalomtol, sot tegyuk hozza 50 fokban nagyon kedvem sem lett volna mar maszkalni. A nagyobb dolgokat mar husoznhetesen beszereztuk, az aprosagokat meg a a harmincelejen.

Zsuzsi
teljesen egyetertek veled, mindenki valassza azt a suzlesi format ami neki tetszik! Amellett, hogy en becsulom azokat az anyakat akik otthon mernek suzlni en nem lennek ra kepes, tulsagosan beszari vagyok az ilyesmihez, nem bizom magamban. Nekem az nyujt biztonsagot, hogy nem kell izgulnom es mi van ha... tipusu kerdeseken, ott a doki, benne 100%ig megbizom.

Pemeske!
Ez mar a celegyenes Kép

Nyulandi!
Kedves az anyosod, de ok mar cak ilyenek. Szerintem probalj meg egy olyan csokolom hogy tetszik lenni, mikor tetszik mar elmenni kapcsolatot kialakitani es akkor te sem vadolod magad, hogy a parod valasztas ele allitottad. Hisz ez most akar mennyire is nehez neked, a parodnak meg rosszabb. Az anyja es a szerelme kozott kell valasztania ami reg rossz.
Probald meg diplomatikusan elmagyarazni neki, hogy te miert akarsz masik orvost valasztani, ha meg nem erti meg akkor hagyd a fenebe, nem erdemes foglalkoznod a velmenyevel.
A baba a tied, neki az jobb ami neked a jobb!

Norkini es tobbiek, savas lanyok
Nekem spec semmitol nem mult el, de remelem azert nektek bejon vmi.

Gomboc!
jobbulast, gyogyluj meg!
A baba miatt ne aggodj, amikor en mondtam a dokinak, hogy mar a 16-17 het korul erzem akkor csak legyintett, hogy most meg nem kell meg raerek Kép nekem is volt meg 20 hetesen is, hogy elvujt a baba 1-2 napra.

Rolunk
Felix meg mindig nagyon jol erzi magat odabent, semmi jelet nem adja, hogy ki szeretne jonni mostanaban. Igaz van meg ideje, de nem bannam ha ugy 2 hetben meg tudnek egyezni vele Kép
Engem szigoru dietra fogtak tegnap, nem ehetek semmi zsirosat vagy szenhidratot, tulajdonkepp semmit nem ehetek ami jo Kép nemtudja lebontani a szrevezetem a szenhidratot es zsirkent epiti be a verbe. Mivel hirtelen ugrott meg a dolog felo, hogy vmi nem ok. Tegnap ujra neztek , es jovo heten megismetlik a vizsgalatot, ha nem javul vagy legalabb tartja magat akkor befektetnek. A babara halistennek semmilyen hatassal nincsen. es a doki bizik benne, hogy szule sutan magatol helyre all a dolog. De jobb felni mint megijedni !
Ugyhogy most grillezett es parolt dolgokon kivul smemit nem ehetek. hal, hus, salata es zoldseg. a legrosszabb, hogy gyumolcsot sem Kép
De ezt a hatralevo idot meg fellabon is kibirom! Kép

Edina 36+2
edina

Nyulandi!
Hát ez nem semmi... Lehet, hogy már írtad, de most nincs idõm visszakeresni, de ki volt az orvosod? (gondolom írhatom már múlt idõbenKép)
Egyébként Petik drnõre én is esküszöm, neki köszönhetjük, hogy a kisfiam nem született meg a 30. héten...

Mj,
nekem is ugyanez volt kb. két hete, pánikba is estem rendesen, de azóta csak ritkán van. A dokim azt mondta, amiatt lehet, hogy hirtelen sokat nõtt a hasam, és feszülnek az izmok. nálam is csak akkor jelentkezett, ha sétáltam, és olyan érzés volt, mintha egy kõ húzná lefelé a hasamat.

Szemeske,
szerintem vegyél mellszívót, az elején mindenképp jól jön. nekem is az Avent jött be, ugyan drága, de megérte, mert rengeteget fejtem, amig nem tudtunk szopizni.

Ma voltunk terheléses vércukin. Szerencsére a dokim megelégszik a tesztreggelis verzióval, nem kellett cukoroldatozni.
Tegnap meg nekem esett a védõnõ a kilók miatt. Tényleg sok, 9 kilót híztam eddig, de az orvosom nem izgul emiatt (meg én se) mert a kisfiammal is dekára ugyanígy híztam, mint most. Ja, és akkor a szülés után meg azon volt kiakadva a védõnõ, hogy túl sovány vagyok...
Na pusz
Zulu
26+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Hmmm

Keményedõs lányok. Lehet, hogy az van amit Zulu ir és tényleg egyszere nagyon sokat nõtt a baba, de én ezek miatt a fránya keményedések miatt voltak kényszerpihin 1 hónapig. Forti meg egészen a 36. (ha jól emlékszem)hétig volt teljes ágynyugalomra itélve... a magnézium meg nem árthat, vény nélkül kapható... De ahogy érzitek! Elvégre Ti tudjátok...Kép nem áll szándékomban senkit sem megijeszteni, vagy félrevezetni, csak elmondtam amit tudokKép

Helló Edina!

Régen nem jelentkeztél, már éppen hiányoltalak innen a forumrólKép Aztán tessék rendesen étkezni! Mivel semmi "táplálót" nem ehetsz, ezért lehet, hogy többször meg fogsz éhezni, tessék enni! Na és többször jelentkezniKépKépKép

puszi
sasha
35+1

Kép
sasha

Szija Lányok! Kép

Na, voltunk tornázni megint. Kép Teljesen jó volt.
Volt egy vágott szemû leányka + a kispapája, akik nem túl jól értettek magyarul, úgyhogy kicsit mókás volt, amikor a gyógytorna néni magyarázta hogyan tolja át a levegõt a tüdõbõl a pocakba. Kispapa meg csak ült ott és nézte, hogy mi a fenyõ történik KépKépKép

Lassan megyek viszont sellõzni. (értsd: aqua fittnes)Nyulika ma sport napot tart. Kép

Puszi

Nyulika
28
nyulika

Sasha!
Tudom, mirõl beszélsz, volt részem már OLYAN keményedésekben is. Sõt, durvábbakban is, nekem sajnos nem volt elég a magnézium, hanem egy infúziós állvánnyal voltam hosszas intim kapcsolatban, és kõkemény szívgyogyikkal bombáztak, hogy meggondolja magát Malacka, és még húzzon le pár hetet odabent. De ez most másfajta keményedés, ezt írtam is a múltkor, nem periodikus, nem fáj, csak olyan "fáradtságérzés" van a hasamban. Egyébként pont az elõzmények miatt nézettem meg rögtön a méhszájat, és akkor mondta a doki amit mondott.
Persze nem tudom, Mjnek is ilyen van-e, én csak a saját nevemben beszélhetek, hiszen az, hogy mit érzünk, totál szubjektív, nem lehet így összehasonlítani.
pusz
Zulu
26+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok,
Eppen ezert nem irok az otthonszulos topikba, mert nem szeretem a szelsosegeket. Nincs optimalis megoldas, mindenkinek maganak kell tudni eldonteni, mi segiti es mi hatraltatja inkabb a szulesben.
A nagymamadnal valoszinuleg az osszevarras hianyzott, az en nagymamam is hasonloan jart, valahogy olyan szerencsetlenul repedhetett, hogy amint elkezdett oregedni, es vele egyutt a szovetek, izmok sem tartottak mar annyira, kibujt a holyagja, es szegeny, barmilyen hihetetlen is, a laba kozott hordja a mai napig. Nagyon kellemetlen lehet, mivel ez egy belso szerv, es nem kint van a helye. Pedig sem anyukam, sem a batyja nem voltak nagy babak!
A szulesznonel lesz cerna, meg tu is, de azt mondta, hogy inkabb hagy repedni, mert nem biztos, hogy akkorat repednek, mint amekkorat o vagna, ha repedek egyaltalan...na most ket gatmetszes utan en mar eleg elkepzelhetetlennek tartom, hogy ne repedjek, es lehet, hogy megbeszelem vele, hogy inkabb vagjon, ha ugy latja, hogy ugyis repednek!

Szoval nem kenyerem az orvosanyazas, nem becsulom le a tudasukat, egyszeruen szamomra a terhesseg es a szules egy termeszetes folyamat, es hiszem, hogy megfelelo emberi is technikai hatterrel megoldhato otthon is. Amugy a kerdes meg nyitva van, itt siman lehetoseg van arra is, hogy csak szulni szaladjak be a korhazba, utana rogton johetunk is haza, ezen a megoldason is gondolkodom, de ha olyan rohamosan tortennek a dolgok mint legutobb, dehogy indulok utnak!
Nem fogok kampanyt inditani az otthonszules mellett, nem tartanam magam szupernonek, ha osszejonne a dolog, es nem vagyok szemellenzos a temaban.
A Duna TV-n volt egy musor az otthonszulesrol...a felkeszito kurzust mutattak szamomra egy kicsit tulhuzott lelkizos formaban. Vegigkovettek egy part, akik otthonszulest terveztek, vegul a Szuleteshazba mentek be, mert epp kurzus volt es Gereb Agi nem tudott hazhoz menni...a no nagyon sokaig vajudott, es egyszer csak megallt a szules a kitolas elott...nem ertettem igazabol miert, csak ult ott a no, fajas nuku, utolso fazisban volt, a kitolas hianyzott volna. Nem tudott lelkileg 'feloldodni', valami gatolta. Nem volt veszelyben sem a baba, sem a mama, Gereb Agi javasolta, hogy ha ugy gondolja bemehetnek a korhazba. Bementek. Doki radorrent, hogy jo, most akkor kap egy adag oxitocint, es fel orat, hogy kinyomja a gyereket, ha nem, akkor csaszar! Szegeny no, nana, hogy kinyomta valahogy! Pedig szegenykep olyan atszellemulten keszult az otthonszulesre, annyira akarta...
ez van, mindannyian masok vagyunk, es a szervezetunk, lelkunk is mashogy reagal a kulonbozo kulso ingerekre.
Rohogni fogtok, de en rajottem, hogy en nagyon kenyelmesen tudok fekve is vajudni, az utolso szakaszban egyaltalan nem hianyzik, hogy valahogy mashogy szedelegjek! Csodalom azokat, akik allva is tudnak szulni! Azert egy negykezlabast lehet, hogy bevallalnek! Kép Majd meglatjuk mi lesz, hogy lesz (mindenesetre 92-ben az a 4 oran at fennfekvos, labkikotos, felctg-zett modszer az nem nagyon tetszett a hatamnak, meg a lelkemnek sem!)

Sutok egy kis aranygaluskat, meg ha marad teszta meg darazsfeszket is!

Zsuzsi
17+3
zsuzsi74

Sziasztok Lanyok,
Mivel epp a kispapat varom haza es amr nem birok magammal ughogy itt mulatom az idot. : ))))

Gombolyu,
Az a jo ha nem tudod milyen az akkor mincs is.En is eloalltam mar ilyen kerdessel itt de azt tuti erzi az ember lanya.En speciel nem kapk levelgot es nagyon rossz erzes kerit hatalmaba ,de hamar el is mulik es meg tenyleg csak 2*volt de ennyi eleg is volt egyenlore.
A hazidoki is kiir csak ugy de ha vegleg akarod abbahagyni a munkat szolsz a dokidnak az ad egy igazolast es azzal ir ki a hazidokid.ma mar nem csinalnak ebbol nagy faxnit akar mar 6.heten is el lehet menni.

Gomboc,
Latod Sasha is ezt mondja,lenyeg hogyne izgulj es kurald magad .

Edina,
Teljesesn igazad van vasarlas tekinteteben,en is pont ugy csinaltam mint te ,mar majdnem minden megvan es a vege fele mar csak apihenessel kell torodnunk : )))Bar neked mar azt sem sokaig.

Pocok,
OK ,megbeszeljuk a jovo heten: ))))).Bar en Mankastol is,tudod milyen kisbaba fun (foleg kislany ) vagyok !!!

Jaj csajok holnap van a ferjem szulinapja es tiramisut csinalok meglepinek.Annyira izgulok remelem nem rontom el teljesen !

Kataa
32+2

Kép
Kép
kataa

Tudja valaki mit jelentenek az alábbi UH értékek (11 hét és 1 nap)
CRL: 56 mm
YS: 6 mm
NT: 1,9 mm
és mennyi ennek az értékeknek az elfogdható nagysága, mert a genetikai tanácsadóban azt mondták, hogy az NT a határértéken van.
vica68

Vica!
ugyan kicsit feljebb már leírtam, de leírom még egyszerKép
YS = sárgatest mérete
NT = tarkóredõ
CRL =ülõmagasság
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Megvettem ma a vérnyomásmérõt és itthon csak 128/90 volt a vérnyomásomKép Úgy döntöttem, hogy nem kezdem el rá szedni a gyogyit. Ugye ez nem felelõtlenség?

Panka (11+4)

panka

Ja, aZ NT is jó, legalábbis a babanet rendelõben azt írják, hogy 3mm körül kezdenek komolyan vizsgálódni Down kór GYANÚ miatt.
CRL 12. héten 56-69 közé esik.
Mivel még a 12. hét elején vagy, ez tankönyvi méret.
Z

Kép

Kép

Kép
zulu

Edit!
Pont ezen gondolkodtam én is, mert nekem az elõzõ terhességnél mellsõ falon volt a lepény, most meg a hátsón, és most sokkal jobban érzem a baba mozgását. Többször, és intenzívebben. Végül is, logikusnak tûnik, közelebb van a hasfalhoz, több felületen érintheti.
Zulu
26+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Edit,
az elsõ babámnál hátul volt a lepény, õ már a 17. héten úgy mozgott, hogy látni lehetett a hullámokat. A második babám lepénye elõl van, õt tök sokáig kívülrõl nem lehetett se érezni, se látni, csak én tudtam, mikor mocorog. Kb. a hetedik hónaptól már õ is nagyon látványosan ugrál.

Fogínyvérzõk!
Sajna nagy tapasztalatom van a témában. Le kell szedetni a fogkövet, ha rá tudjátok szánni magatokat. A gyógyszertárban kapható CORSODYL nevû öblögetõ, ez hatásos lehet, de az ízérzékelést megváltoztathatja átmenetileg. Nekem ami bevált,az az elektromos fogkefe! Napi 4-5x-i intenzív fogmosás, az ínyt nem kímélve. Azóta alig vérezget, elõtte meg tömény vért köptem minden fogmosáskor.

Kataa,
akkor fehérje-ügyben minden rendben?

Megvettük a tesó-babakocsit, babaruhák kimosva-kivasalva, kórházi pakk bepakolva. Teljesen beindult a fészekrakó-ösztönöm.
Sziasztok!

Mona/35+4/
Mona

Mona!

De jó neked! Mármint, hogy beindult a fészekrakó ösztönöd! Nekem a mai nap a béka segge alatt van! Eccerüen nem tudom rásszánni magam hogy kimossam a ruhákat és mégegyszer lemossam a kiságyat, meg a pelenkázót. Mert le kell, mert úgy kaptuk és mindegyik jó ideje "prosodik" de egyébként is le kellene... A kórházi pakkot sem raktam össze, de nem is érzek rá kényszert! Ráadásul az este a hangulatom az valami fergeteges volt! Bõgtem, nyüglõdtem, nyafogtam, hisztiztem és mindezt miért tettem? Fogalmam sincs!
Szóval örülök, hogy Neked legalább már megvannak a cuccokKép

sasha
35+1
sasha

Sasha,
Nyugi, ha itt lesz az ideje, te is 'megrakod a feszked'! Kép Addig meg turelem, van meg egy honapod! Az sem torvenyszeru, hogy elobb szulsz, mert a babad egy hettel nagyobbnak tunik, lehet, hogy csak kicit ducika Gabi baba!
Ha most lemosnad a kisagyat, egy honap mulva megint tok poros lenne! Hallgass az osztoneidre, mire eljon a szules ideje, minden rendben lesz, ruhak, kisagy!
Pelust is erdemes lassan beszerezni par csomaggal, ha lattok valahol jot akciosan! Az elso idokben nagyon sok fogy beloluk!

Holnap nem kell foznom...mire elkeszult az aranygaluska, meg a kakaos, ill. mandulas-fahejas csigak, a csalad elaludt...tehat meg van belole, csak en kostolgattam!
Ma bekemenyedett a hasam, ugy kidudorodva, mint egy hegy. Nem is kerek volt, hanem csucsos! Es kezd alapallapotban is latszani...es hiztam egy het alatt vagy 2-3 kilot...

Most viszont mar nagyon almos vagyok!
Jo eccakat!
Zsuzsi
17+3
zsuzsi74

Sziasztok

Pocakkeményedõsõk!!!!!!!
Hallgassatok Sashára, tényleg nem játék!!! Tessék szedni a magnéziumot, amit a doki felírt. Ahogy elnézem a heteitek számát mind a 27. hét körül jártok. Nekem a 26. héttõl a 36. hétig feküdnöm kellett itthon, napi 6 szem magnézium mellett. Ha nem szeditek a magnéziumot, csak a babának ártotok vele, gondolom senki nem szeretné ha koraszülött lenne a babája. Ja és nem elhanyagolandó az sem hogy otthon töltöd a terhességed hátralevõ részét vagy a kórházban, mert ott aztán tényleg szigorú ágynyugalom lesz! Kép
Figyeljetek oda, megéri!

Bocsi hogy beleszóltam, csak segíteni akarok. Tapasztalat!
Sziasztok
Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Köszi Zulu, úgy látszik a sok hozzászólás között nem vettem észre.
Akkor nem tudom a doki miért akart kromoszoma vizsgálatot csináltatni, amikor én azért mentem mert Triodena mellett estem teherbe, és arra azt mondta, hogy az nem okoz problémát, de mivel még Uh nem voltam elküldött elõtte (megjegyezve, hogy lehet, hogy nem is él a magzat),mert addig nem tud semmit mondani.
Tényleg tud errõl valaki többet mondani, mert a doki csak annyit mondott a kérdésemr, hogy kromoszoma vizsgálat, és 1 % a vetélési kockázata. Mert, ha pont én vagyok az 1% ez elég nagy kockázat, és fölöslegesen nem szeretném megcsináltatni.

Éva 11+3
vica68

Sziasztok Lányok!

Szerintetek normális dolog, hogy az embernek már 23 hetesen bedagad a bokája? Kell ezzel valamit csinálni? Vagy lehet, hogy ez egy egyszeri alkalom volt? Ja, és a jobb karom meg zsibbad. Szóval most nem állok a helyzet magaslatán.

Tüni
tüni

Tüni
nem kell csinálni semmi extrát a dagadt lábaddal, legfeljebb ha nagyon dagadg pócold fel egy kicsit vagy tegyél rá hideg vizes borogatást. De nekem ezek anno nem használtak. Nekem szinte az egész terhesség alatt el volt zsibbadva a kezem, ez is velejárója a babavárásnak. Legalább is az én dokim ezt mondta. Utána elmúlik minden, ne félj! Kép Kép

Forti

ui: Akit esetleg érdekelne, a profilomban van kép a fiamról. Itt 6 napos volt. Ma pedig már 5 hetes

Kép
Kép
forti

Sascha, LányokKép
Ma reggel bevettem az elsö Megnesii Citricic vagy mi gyogyimat.

Hát nem lett tökéletes az "eredmény", de a Magne B a közelébe sem érKép Úgyhogy már viszonylag frissen tudtam reggel jönni az irodába! Micsoda érzés.Kép Örök hálám.

A dobozra napi 2 tabletta van írva! Ez szentírás, vagy lehet esetleg 3-at is beszedni?

Ma mindenesetre elmegyek a doktorhoz, mégha hívatlanul is és lecsekkoltatom a méhszájat. Este bepánikoltam, hogy itt a 28. héten megszülök és akkor mi leszKép! Olyanok jártak a fejemben, hogy legalább a 32. hétig bírjam ki, meg hasonlók. Szóval jobb, ha elmegyek a dokihoz mielött átmennék totál depibeKép és inkább tisztázom a helyzetet.

Úgyhogy drukkoljatok, mert még nem akarok nem dolgozniiiiii

Pusszancs,
Moni
28+
mj

Hello Lányok! Kép

Cinedit,
köszi a mailt, körbenézegetek még, aztán meglátom Kép

Kataa,
milyen lett a tiramisu? Én tegnap partnerrel ebédeltem, örült vicces volt, mert idebenn még nem mindenki tudja, ö meg ahogy 3 méteren belülre kerültem, széles mosollyal gratulált, hogy ugye jól látja? Kép kisgyermekes apuka Kép

Tüni,
ha jól emléxem, Sashának is ilyen korán dagadt ...

Sasha,
hogy vagy ma? Micsinál Gabibaba? Ne aggódj, majd meglesz minden, és ha ma nincs eröd, hát ne csináld - most még megteheted Kép

Lányok,
én esküszöm, hogy tegnap késö este, elalvás elött az ágyon nyugton hanyattfekve éreztem valami mocorgást. Nem belek és nem a saját szivdobogásom, mert nem volt ritmusos ... de kintröl még semmit nem érezni Kép

Panka,
talán amig nem muszáj, ne szedj gyogyit, de érdemes naponta többször mérni, mert ébredés után pl alacsonyabb, szóval vannak ilyen napszakos változások benne. Ha jól érzed magad, akkor nem vagy felelötlen, a gyógyszer többet árt, ha feleslegesen szeded.

Gombóc,
gyógyulgass szépen Kép pihenj sokat a hétvégén!!!

Anyóséknak tegnap bejelentettük, csendesen örültek, és már alig várják, hogy láthassák, pedig még kell várjanak kicsit Kép Apósom mindjárt elkezdte (nem nekem, a Kispapinak), hogy sokat kell pihenjek, aludjak rendesen, ne eröltessem magam, persze nem kell "kisasszonykodni", de csak ésszel Kép párom elmesélte, hát nem aranyos? Kép

Pussz
Kangi
15+0
kangi

Sziasztok!

Mikor van az az ido, amikor a legjobb elmenni a 3-4D-s UH-ra?
Ugy hogy a baba mar eleg nagy, de azert meg egyben belefer a kepernyobe?
Remelem meg nem kestem le,
Puszi
Kakukkfu
kakukkfu

Szerintetek nem baj, hogy a 23. hetig csak 4 kilot hizatam?

Pedig sokat eszem, mindig ehes vagyok, allandova valt az uzsi beiktatasa. Kép Egyebkent vekony alkatu vagyok, 55 kg rol indultam, most 59 vagyok, de mindenki mondja, hogy ez a kicsi is hogy kikerekitett.
Ti mennyit hiztatok a 23 hetig?
Kakukkfu
23+2
kakukkfu

Kangi ez szuper!!!! Kép Kép

Kepzeljetek en meg jottem ma haza buszon es akkorat beajultam,hogy csak lestem. Egyszercsak elfeketedett minden elottem (meg soha eletemben nem ajultam el....),es mikor le akartam szalni,mar a kapaszkodot sem talaltam es osszeestem...Kép Segitettek leszallni es a padon ucsorogve lassan magamhoztertem...Hat ennyit a mai naprol.Babanak ugy erzem semmi baja (REMELEM!)

Norkini
14+6
norkini

Sziasztok lányok! Kép

Mindig lemaradok hozzátok képest, másnap már olvashatom, mennyit írtatok! Kép

El akarom mesélni, hogy már napok óta 67 és 68 kiló között ingadozok, ezek szerint mégsincs akkora baj ezzel a hízással. Kép

Ma fogom megmondani a fõnökeimnek, hogy kismama vagyok. De nem merem! Kép Pedig meg fogom, csak olyan lüke vagyok.

Kerestem ezt az otthonszüléses topikot, amit írtatok, a szavaitokból ítélve, nagy a forgalom ott, de én nem úgy látom, rossz helyen keresem? Itt az Anyaság fórumban van?

Gombóc, gyógyulj meg.

Kataa, te meg nem válaszolsz nekem ám! Írjááál....Kép

Pussz: Csík (10)
csík

Kakukkfü,
Nekem 7,5 kiló volt a 24. hétig. Úgyhogy a 4 kiló az jó. Nem kevés és egyátalán nem sokKép

NorkiniKép
Sajnálom, hogy elestél. Ennyire hirtelen jött? Vigyázz ám magadra. Különben kisbabóca jól körül van pólyázva, meg még nagyon kicsike, úgyhogy tuti nem esett bajaKép

Sasha, bocsánat, elírtam a neveded, még hozzáadtam egy "c"-t is. Én balga!

Pusszancs,
Moni
28+
mj

Norkini,
jaj, te szegény, még jó, hogy "jól estél" és nem ütötted meg nagyon magad-magatokat!

Kakukkfû,
nem akarlak félrevezetni, úgy emlékszem, hogy a 20. hét környékét és utána a 30valahányadikat javasoljták a lányok. Az elsõben még belefér, a másodiknál pedig már egész kis ember. Szerintem nem késtél le semmit! Kép

Lányok,
szerintetek az betudható a növekedésnek, hogy tüsszentésnél, köhögésnél, pisilésnél, néha szimpla járásnál úgy feszül, picit fáj az alhasim, hogy majd kiesik? Egyébként most küzdök egy fertõzéssel, amire a doki (sajnos eléggé megkésve) Klion kúpot írt fel. Nem lehet, hogy pl. a fertõzés átterjedt a hólyagra, vagy mittomén? Végülis az is ott van. Kép Már nemtom mit gondoljak, próbálok nem aggódni. Múlt héten berohantam az sztk-ba kétségbeesésemben, meghallgattuk a baba szívhangját, megnyugtató volt hallani. De a doki hülyének nézett, hogy mit aggódok?! Látszik, hogy férfi, még nem várt babát...

Pusz
Miszike
16+5
miszike

Kakukkfû,
na sok zagyvaságot írtam neked. Mármint a monitorba "fér bele" a 20. hét körül Kép

Csík,
maxxximálisan megértem a félelmedet a fõnöknek-elmondással kapcsolatban. Néhány hete én is itt paráztam, a lányok öntöttek lelket és bátorságot belém.
Szóval SOK BÁTORSÁGOT!!! Kép

Miszike
miszike

Norkini,
vigyázz magadra, bár a babónak még nem lehet semmi baja ettöl Kép Nem lehet, hogy egy kávé többet segitene, mint amennyit mondják, hogy árt? Én, bevallom, megiszom napi egyet, különben bealudnék tárgyalás közben Kép
Ami a mocorgást illeti, tényleg szuper - biztos jó helyen van ahhoz, hogy érezzem, meg kis szökdécs fajta ... ajjaj, mi lesz, ha kijön?! Kép

Csik,
ne izgulj, nem harapják le a fejed, ha meg mégse lennének jó fejek, kit érdekel? Sajnos tudomásul kell venniük, hogy nem ök a legfontosabbak az életedben Kép Egyébként is, hálistennek senki sem pótolhatatlan, ami adott esetben kinos is lehet, de ilyenkor elég jól jön Kép drukkolunk, és majd ird meg, mi volt.
Ja, én is ma mondtam meg a fönökömnek, hogy három évet tervezek otthon maradni, és bevállaljuk elég hamar a másodikat is - ö mondjuk ultracsúcs jófej, de rögtön azt mondta, hogy az tök reális, és egy pillanatig nem tünt felháborodottnak. Még a nagyfönök hátravan, de ö nem olyan vészes eset, neki az lesz a fontos, hogy jó kolléga jöjjön engem pótolni Kép szóval mázlista vagyok Kép
kangi

Jaj! Mármint a három év alatt vállaljuk be a másodikat.
Plusz aláirás lemaradt:

Pussz
Kangi
15+0
kangi

Sziasztok,

alig találok ismerõs neveket. Gyorsan átfutottam a mai termést. Látom, alig változott valami, a szokásos témák ismétlõdnek :-)

A keményedés tényleg nem vicc, vegyétek komolyan! Valószínüleg pár nap, vagy hét múlva minden visszaáll az eredeti kerékvágásba, de addig tegyétek amit a doki mond, és emeljétek a gyógyszer adagját ha kell. Nekem bejött, pár héttel késõbb pedig vissza is vehettük, nem volt és azóta sincs semmi gondom vele.

TEgnap voltam dokinál, tovább rövidült a külsõ méhszájam, már 2100. De a belsõ szerencsére teljesen zárt. Megint gömbölyödtem, már 7 kilónál járunk. Nem baj, nem zavar, majd lemegy.

Képzeljétek, megvettük a babakocsit! Olyan boldog vagyok, a kiságy jövõ héten érkezik, a komódért pedig a párom megy, szintén a jövõ héten. Már alig várom hogy rend legyen, és kimoshassam a ruhácskákat.

Lelláról nem tudtok valamit? Nem válaszol, és aggódom érte.

Pusszantás, Lora (32)
lora

Kakukkfu,
En ugy tervezem, hogy a 21-22. heten megyek, addigra mar biztos latszani fog, hogy kukacos e vagy sem, de meg talan rajta lesz egeszben a kepernyon...ha nem, hat majd reszletekben...ha Karacsonyra meg haza tudok menni, akkor lehet, hogy megegyet csinaltatok majd a finisben!

Csik,
Az Anyasagrol agban van egy otthonszuleses topik, nincs mostanaban nagy forgalma, de most neztem, van egy csomo erdekes link benne, ha erdekel!

Norkini,
Egyszer-ketszer en is elajultam, soleg az elsonel. Szoltam a ferjemnek a buszon, hogy el fogok ajulni, a kovetkezo emlekem meg az volt, hogy mar egy szeken ulok a tomott buszon, es mindenki nyitogatja az ablakot! Kép Gozom nincs meddig tartott, szerintem csak par masodperc! Ami bejott megelozesre az a viz. Ha nem felejtem el, mindenhova viszek magammal egy uveg vizet, ha meleg van, ha hideg. Ha ramjon ez a hulye ajulas elotti erzes, akkor gyorsan vedelek, es altalaban segit! Kép Egyebkent ma is le kellett ulnom, mert szedultem, gyorsan bevettem egy Aktivalt, erre olyan hanyingerem lett, hogy fel orat alltam a WC-ajto mellett. Aztan elkezdtem tusszogni, vagy 30-40-et...ez nalam mind a vitaminbevetel mellekhatasa, de megorulok tole...

Ma oltast kapnak a gyerekeim, Hepatitis B ellen! Szegenykeim!

Zsuzsi
17+4

Zsuzsi
17+4
zsuzsi74

Sziasztok,

Panka,
Szerintem meg merd egy par napig otthon aztan mutasdm eg az eredmenyek et a dokinak es kerd ki a velemenyet a gyogyszerrel kapcsolatban.
De azert ez jobban hasznal mint arthat.

Zulu,Edit,
Nekem hatul tapad es mar nagyon koran a 21.heten latni is lehetett a mozgast,ugyhogyez biztos igaz.

Mona,
Igen minden ok,remelem igy is marad.Milyen kocsit vettetek?.En olyat is lattam mostanaban hogy ket gyerek fel bele,a nagyobb ul a kicsi fekszik.Annyira edesek voltak a tesok benne : )))))
Jo neked hogy mar minden kesz most mar csak elore kell pihenni.

Zsuzsi,
Annyira imadom az aranygaluskat.Egyszeru megcsinalni ?Mert ha igen elkuldened a profilomban levo cimemre a receptet???Elore is nagyon koszonom.

Forti,
Nagyon edes a kisfiad !!!!!!!!!!!

Tuni,
Sajnos igen,en is azok koze tartozom hoy mar 22.hettol dagadt ,eloszor csak ritkan aztan anagy meleg bekoszontevel minden nap.De szornyen.Persze miota nem dolgozom mar nem dagad.Nem jo neki az egesz napos strapa.
Estenekent en mindig bekentem valami nyugtatao keremmel es reggelre lement.

Mj,
Fel a fejjel,most hogy szedes a Megneziumot nem lehet semmi baj !!!

Kangi,
Most lettem kesz a Tiramisuval.Hat meg nem kostoltam de kinezetre es illatra nagyon hasonlit a cukraszdaira.Remelem orulni fog neki a ferjecskem is.

Kakaukkfu,
Az UH doki mondta nekunk hogy egyben csak 12.hetig fer bele a baba.Alt a 30.hetet ajanlajak mert akkor mar husika a baba.

Csik,
Huha!!Igazad van ,a multkor gondoltam is hogy most ki jon,de mindjart irok is !!!

Lora,
Na akkor mar neked is majdnem kesz minden.Orulok hogy jol vagy !

Kataa
32+3

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Elkuldtem a receptet!
Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Elõször is! Elnézést, a táblázatért, de a párom szétkapta még reggel a gépemet apró darabokra és nem tudta befejezniKép Nem baj végülis, mert lóvé fog a házhoz állni, kicsit gyengébb lesz a gépem, de netezésre alkalmasleszKép
Most értem haza. 3D UH-n voltam és eccerüen szuper volt! De már itthon reggel Gabi úgy ugrált mint akit rángatnak, egész úton a kórházba iszonyatosan fájt amit csinált. Aztán bent az UH-n kiderült, hogy mit is müvel. Járt keze-lába, 1 másodpercig nem birt nyugton maradni!Kép A kis szentem még mindig fiú, de már a kuki is látszott a zacsi mellett!Kép

MJ!

Szedhetsz 3-at is, ha úgy érzed, de várnék a helyedben 1-2-3 napot, hogy a hatását normálisan ki tudja fejteni és csak utána. Mivel nem gyógyszer, hanem vitamin, ezért ártani nem árt, nekem is 3-at kellett szedni. Nem baj, hogy elirtad, igy is értettemKépKépKép

Norkini!

Nem tudom az ájulást, hogy lehet megelõzniKép A lényeg, hogy a baba nagyon be van bugyolálva, nem lehet baja! Eleve vizben uszkál, ami tompit alapjáraton minden ütést. Erre még jön a magzatburok, a méh, és a hasfal izomzata! Ki van ez találva ne félj!

Gabi már 2665 g. Jó husi pofija van és a keze az állandóan a feje elõtt, a szájában, vagy akárhol, csak a lényeg , hogy csapkodjon vele! Van kinyomtatva 1 kép is, de eléggé rossz minõségü lehetett a nyomtató, mert nem a legjobb, de látni rajta a husi pofitKép

Forti!

Szia ujra ittenKép Levente gyönyörü kisbaba! Gratula hozzá! Köszi hogy a segitségemre siettélKép Illetve, hogy a lányzók segitségéreKép Azt hiszem a Te példád lebegett elõttem is, mikor kényszerpihire voltam itélve kicsit. Azóta szerencsére fel vagyok mentve, nem keményedik és már a magnéziumot sem szedem.
Szóval lányok tényleg megéri azonnal cselekedni!!!

Elnézést mégeccer a tábla miatt, késõbb dobom, és majd még válaszolok, de most isznyat álmosság és szédelgés lett rajtam úrrá, le kell dõlnöm!

sasha
35+2

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: