A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok
Tök régen jártam erre, de néha azért igyekszem olvasgatni erre felé is.

Sasha
Örülök hogy a doki mindent rendben talált, tényleg jó lenne ha még kihúznál 1-2 hetet, a baba érdekében fõleg. Pihenj sokat és beszélj Gabi babával hogy tartson ki még egy kicsit. A lábad hogy van? Meggyógyult már?

Bringa
Nagyon gratulálok Hanna babához, várunk a másik topikban mindannyian! Kép Kép Kép

Gömböjödjetek szépen, nõjenek azok a bébik a pociban és vigyázzatok magatokra.

Forti és Levike aki 32 napos

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Moni, aranyos vagy, hogy erdeklodsz!

Tegnap volt egy nagy ijedtsegem. Delelott vereztem egy kicsit minden elozmeny nelkul. Nem volt piros, olyan barnas. Gondolhatjatok, hogy megremultem, eddig semmi gond nem volt. Rohanas a korhazba, vagyis inkabb jo lassan mentem, mert feltem, hogy mindjart valami hatalmas baj tortenik. (Eleg kozel van hozzank a korhaz, metroval 5 perc)a kocsink raadasul nem allt a haz elott.
Na vegulis csinaltak egy uh t, ahol Laci baba teljesen jo formaban mutatta magat, a doki is megvizsgalt es a mehszaj szerencsere teljesen zart.
Viszont azt mondta, hogy egy kis gyulladas van a huvelyemben, elozo este ereztem is, hogy fajt az egyuttlet kispapaval. Szoval kaptam huvelykupot, remelem ez nem art a babanak.
Ma mar egy kicsit megnyugodtam, foleg, hogy a kis edes allandoan rugkapal.
En most mar Lacinak hivom, pedig nem tudjuk, fiu e vagy lany, en megis ugy erzem fiu lesz. Megbeszeltuk, hogy nem akarjuk megkerdezni, es a dokik valahogy soha nem is mondjak, pedig mar tuti, hogy latszott.
(Ha megis kislany, hat Emma)
Sasha,
ha kuldok egy kepet magamrol, en is meg tudlak titeket nezni a keptarban?

Jo lenne egy talalkozo, mikorra tervezitek a kovetkezot?

Bringa!
Sok gratulacio a babadhoz!
puszi mindenkinek,
Kakukkfu
kakukkfu

Ja lemaradt,
Kakukkfu
23
kakukkfu

Sasha,
Na ugye (felre ne ertsd Kép ), hogy a szurkalastol nem valtozott a mehszaj! Kép Nem is lesz semmi gond, ki mondta, hogy korabban jon a baba? Engem is ezzel riogatott az elsonel sajat anyam (mert ugye, neki is mind korabban szulettek a gyerekei min. 1-2-3 hettel!), masodszor meg a doki, mert Gyuri a hetedik honap vegen kidugta a feje bubjat, es a dokim megijedt...vele egyutt en is persze! Hidd el a mehszaj-mehnyak egy tok jo izmos szerkezet, nem hiaba faj annyira, amikor megis ki kell nyilnia!
Gyuri olyanokat muvelt velem, hogy azt hittem kiszakadok...ugralni akart!!!! A gyomromba boxolva elrugaszkodott es dongette a mehszajamat, ugy fajt!!! De azert bent maradt addig ameddig kellett neki (-2 nap)!
Szoval nyugi! Ha nagyon szurkal pihenj le!

Csics, azert van a szuleszno, hogy ilyen esetekben 'szakertsen'! A magzatvizbe kakilas oxigenhianyos allapotrol tanuskodik, de nem feltetlen jelent eletveszelyt! Itt a szulesznoknek van ctg-juk, sot, a legtobbnek vizben hasznalhato szivhangmonitorja is van, akar kadban is szulhetnek. Emellett mindent tudnak az ujraelesztesrol is, ehhez felszerelesuk is van. Bizom benne, hogy erre nem lesz szukseg, es szepen gyorsan megszulunk majd, ha itt lesz az ideje.

Egyet azonban mar megmagyarazhatna nekem valaki a temarol, mert nem teljesen vilagos! Azt latjak, ha a baba 'laba kozt' van a koldokzsinor, es emiatt nem tudjak megmondani a nemet. De azt miert nem latjak, hogy ha haromszor a nyakara van tekeredve??? Vagy ha tul rovid a koldokzsinor, es emiatt mar odabent eletveszelyben van a baba, mar hetekkel a szuletese elott?!

Zsuzsi
17+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Sasha!
Örülök, hogy a doki mindent rendben talált. Szorítok neked, hogy kibírj még egy hetet.

Olyan izgi, hogy nemrég még Te irigykedtél Sheilára és rám, amikor egyik éjszaka itt szórakoztunk. Most meg én irigykedek rád. Igen irigykedek, mert bármilyen fájdalalomban lesz is részed, csodálatos érzés egy babát a világra hozni!!! Kép

Sajnos derékfájós tapasztalatom nincs. Én semmit nem éreztem, de az orvos és a CTG szerint beindult a szülés, azért császároztak meg.
A táblázat tényleg hiányozni fog egy darabig, hidd el. Ismerõs az érzés... KépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kakukkfu,

Mi is az Emmaban gondolkodtunk, ha lany...ha veletlenul megis...de van meg ket masik variacio, Eva es Agnes...meg egy csomo egyeb...

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!
Megvagyok még én is, csak mostanában ki se látszom a munkából... és olyan nehéz utolérni titeket, annyit írtok! Kép
Szilvi!
Nekem megvan az a telefonszám, de csak otthon. Holnap beírom, jó? Utána meg szeretettel várunk! Kép
Sasha!
Annyian fogunk drukkolni neked! Tényleg, hogy elszaladt az idô!
Gombóc!
Én is gyors jobbulást kívánok neked, és ne aggódj a baba miatt!
Lányok!
Nekem a 12. hétig "betiltotta" a dokinénim a házaséletet (mert picit vérezgettem), most, hogy végül is gond nélkül lezajlott az az idôszak, teljesen jól vagyok, megkérdeztem, hogy most már felszabadíthatom-e a páromat a böjt alól, és azt mondta, hogy lehet, "de óvatosan". Most akkor mondjátok meg, de tényleg, árthat, vagy nem árthat a szex? Lehet-e baja a babának???

Franyo
14
franyo

Zsuzsi!

Az un. flowmetria (áramlásvizsgálat, amikor azt nézik, hogy köldökzsinórban minden rendben van-e, kap-e a baba elegendö mennyiséget) közben meg tudják nézni, hogy hol van a köldökzsinór (ha jól tudom). Csak mint irtam, nem biztos, hogy bármi gondot okoz. Ráadásul még az utolsó idökben is tud mocorogni a pici (igy pl. simán beleakadhat a kezével (ja, az enyémnek a vállán is rajta volt egyszer még, ugyhogy lehet, hogy nem is a nyakán lévö okozta a bajt, hanem a kettö együtt???)). Na azt én sem tudom, hogy a szüléskor miért nem nézik meg, hisz ez pár perces vizsgálat. Valószinü azért, mert a szülöszobán (legalábbis ahol én szültem) nincs UH, és ráadásul az az UH, ami ehhez jó, drága.
Nekem most nem is csináltak ilyen UH-t, az elözö terhességemkor is csak a tulhordáskor. Lehet, hogy ez is dokifüggö...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Itt vagyok megjöttem! Kicsit aludtam 4-fél7-ig. Olyan jól esett! Utána a párom is megérkezett kb 5 percre rá. Levittem a kutyit és mikor feljöttünk, mentünk is egy haver autójával. VAn egy hamburgeres valahol Mester utca környékén. Iszonyat hamburgereket árulnak. Tele van mindennel és akkora, de akkora... némelyik van vagy 20 cm átmérõjü. Az hambiból elég szép méret! De sajna zárva voltKép Na nem baj, mert az Ecserinél a Mekibe 2 sajtburger volt valami 250 Ft. Persze a két srác rögtön be is rendelt 20 db-otKép Én is szépen megettem párat, most meg itt durranok kifeleKép De olyan jól esett! Nem maradt sok, csak 3Kép

Huha le kell pihiznemKép majd késõbb válaszolok oké? most mennem kellKép

Ja az elfelejtettem mondani, hogy a macskaköves utakat UTÁLOM! Olyan rossz azokon zötykölõdniKép Gabinak sem tetszhetett, mert irgalmatlnul feszegetett mindenhol! A méhszájat, oldalt, felül, másik oldalt, középen! De alul a méhszáj feszegetése volt a legrosszabb! Olyan volt, mint aki nyomja magát lefele! Létezik?

akkor mégeccer sziasztok
sasha
35+0

Kép
sasha

Nyulandi!

Nekem 18+6 naposan volt a genetikai, minden ok volt, doki nem mondott semmi olyasmit hogy ejejjj, hamarabb johettem volnaKép Es 19 hetesnek titulaltaKép

Kakukkfu, zsuzsi! El sem hiszem, eddig alig hallottam innen-onnan az Emma nevet, erre most hirtelen ketten isKép Nalunk is egyelore Emma ha lany, es Laszlo (kakukkfuKépKépKépKép) ha fiuKép Tok muris, hogy igy osszejottunk emmasok (es lacisokKép)

Na holnap szabi, de kuralas nem tom hogy lesz, elmegyunk anyukammal babakocsizniKép Hat nem lesz egyszeru, mar most fo a fejemKép

orsoly 21+4
orsoly

Lányok!

Emma névhez: Én is szivem szerint Emmát adnék a lányomnak, de mivel csak nekem tetszik ezért soha nem lesz ilyen nevü lányomKép Na de lesz egy GabimKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Nekem senki nem ír, brühühüKépKép

Nyúlandi! Én 18 hetesen utaztam külföldre és 21 hetesen jöttem haza. Mindezt egy rossz AFP birtokában. A dokinõm mondta, hogy genetikai UH-t lehet 21 hetesen is csinálni, az idõ csak azért számít, hogy ha nagy gebasz van, akkor még tudjak gondolkozni a megszakításon. Hát én azon egy percig nem gondolkoztam volna. Szerencsére egészséges lányom született. Ugyhogy ne aggódj.

Orsoly! Én is Nagytarcsán laktam, sõt a szüleim most is ott élnek a régi lakótelepen. Te merre felé laksz? Kertes házban?

Üdv:Pankamama
PM

Pankamama! Jeee, egy foldiKép

En az uj reszen lakom, a laktanya mellett, ahol csupa uj haz vanKép Ezexerint anyud vagy apud katona? Ha jol tudom, katonak laknak a regi lakotelepenKép En csak egy eve lakom itt, de szeretem ezt a falutKép

orsoly
orsoly

Lányok!

Emma névhez: Én is szivem szerint Emmát adnék a lányomnak, de mivel csak nekem tetszik ezért soha nem lesz ilyen nevü lányomKép Na de lesz egy GabimKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lanyok,
Reg olvastalak Titeket...hihi...hetfon reggel utoljara...csakhat tanulok. Jovo heten kedden lesz egy valoszinuseg szamitas vizsgam, amit meg tavalyrol halasztottam. Egesz nap csak tanulok, de szerintem ezt keptelenseg megtanulni....nyaf

Koldokzsinor: A kismama talin mult heten mondtak a lanyok, hogy azert nem lehet UH-val megallapitani, hogy a baba nyakara csavarodik, mert szuletes kozben spiralisan is mozog a baboca, mint egy dugohuzo, ami gondolom megkonnyiti a kijovetelet, viszont ha hosszu a koldokzsinor, akkor konnyen ratekeredhet.

Lanyok, hol tudok biztonsagi ovhoz ovterelot venni? Voltunk egy kismama boltban, ahol azt mondtak, hogy most az egesz orszagban sehol nincs, de amint bejon a hataron (szept kozepere igertek), naluk azonnal lehet majd kapni. Szerintetek ez igaz? Most nincs idom maszkalgatni, hogy mashol van -e, mert tanulok...Van valami otletetek?

...es kepzeljetek el, meg mindig csak egy csorgonk van...hihiKép...lassan el kene kezdeni vasarolni...

gomb (23+5)
gombolyu

Sziasztok!

Sasha!
táblázat: nagyon rendben van, nem is értem miért lenne hari... Kép

Nyulandi!
Genetikai UH-m a 14 héten volt, bár akikkel együtt vártunk a rendelõben - ugyancsak g.UH-ra - mind különbözõ hetes volt.

Azt hiszem ilyenkor már aludni kellene, közben meg itt nyírom magam a gép elõtt, és dolgozom. Ti már biztos alszotok. Jó éjszakát!

myssnia 15+5, de alig egy óra múlva +6 Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Gomb!

Nekem meg egy 0-ás zoknikám van még csak. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssinia,

Az mit jelent, hogy 0-as? Gondolom, hogy nagyon ici-pici...edi lehet Kép

Meg egy kerdes Mindenkihez: Amikor mosom a fogam, mindig verzik egy helyen az inyem. Valahol olvastam, hogy ez kismamaknal elofordulhat. Nem tudtok ra valami jo kis boszorkanyfozetet?

gomb (23+5)
gombolyu

Gomb!
Azt hiszem talán a legkisebb zoknesz. Tényleg aranyos.
A fogmosással dettó ugyanez a helyzet nálam is. Úgy vettem észre, hogy a soha kinõni (csak éphogy kibujni) nem akarok bölcsesség fogam környékérõl jön a vér, de rendesen ám. Sajna praktikát nem tudok, de megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül. Ha nem muszáj, nem szeretnék rá szedni semmi gyógyszert.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Nyulandi!

Nekem a genetikai UH-t a 20. hétben végezték. KépKépKépMegnyugtatásodra azt is hozzáteszem, hogy már a 13. héten (amikor a magzatvíz-vizsgálatot csinálták) kijelölték ezt az idöpontot, azzal, hogy ez a legtökéletesebb idö arra, hogy mindent jól láthassanak. Remélem, Neked is részed lesz egy olyan fantasztikus mozizásban, mint nekem volt. A genetikai UH-hoz olyan felbontást használtak, hogy már a 13. héten meg tudtam számolni a babám 5 ujjacskáját, holott még nem lehettek teljesen kifejlödve (vagy de?). A 20. héten pedig még a szívkamrák közötti véráramlást is megnézte a doki! Remélem, most sikerült megnyugtassalak, nagyon jó nyaralástKépKép és kérj minél elöbb idöpontot a vizsgálatra!

Csipkebogyó
30+6
csipkebogyó

Gombóc!
Úgy tetszett, amikor írtad, hogy forgolódtál, hogy érezd a pici rugdalását! Én is szoktam ilyet, pont úgy reagál, amikor az oldalamon fekszem, mint a Ti babátok. A legjobban viszont az tetszett, hogy a párodból ugyanazt váltja ki, ha babázol, mint az enyémböl: "ne piszkáld már azt a szegény gyereket!" KépKépKép

Orsoly!
Elvileg mi is majdnem szomszédok lennénk (mármint, ha Pesten élnék), ugyanis a XVII. ker. azon csücskéböl származom, ami a legközelebb van Nagytarcsához. Mennyi is lehet? Két km?

Csipkebogyó
csipkebogyó

Tudja valaki mit jelentenek az alábbi UH értékek (11 hét és 1 nap)
CRL: 56 mm
YS: 6 mm
NT: 1,9 mm
és mennyi ennek az értékeknek az elfogdható nagysága, mert a genetikai tanácsadóban azt mondták, hogy az NT a határértéken van.
vica68

Sziasztok!
Pankamama! Nekem sem ír senki... Kép
Nyúlandi!
Mi volt a dokinál?
Szilvi!
Ha még aktuális, itt a szám:
464-8777 (elõjegyzés: hétfõ, szerda: 14-17-ig)
Vica68!
Én csak a CRL-t tudom, az a fejtõl a popsijáig mért hossza a babának. Szerintem ez jó érték, nekem kb. ennyi idõsen volt 50 mm.
Pussz
Franyo
14
franyo

Sziasztok!
Bocs, hogy csak ritkán jelentkezem, de azért olvaslak titeket.

NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK CSICSNEK ÉS BRINGÁNAK! (És persze irigykedem egy kicsit!)Kép

Nálunk minden rendben. A múltkori ctg-n voltak összehúzódások, akkor azt mondta szülésznõ, hogy valszeg hamarabb jön a baba, de ilyen azóta sem volt. A lepény már érik, hol itt szúr, hol ott, szóval azért készülõdünk. A kispapa már nagyon várja az õ kicsi lányát.Kép

Puszancs
Pemeske 38

Sasha!
A mi Gréta babánk már attól rosszul (vagy éppen jól?!) van, ha beindul a kocsi. Addig mocorog szegényke, amíg meg nem érkezünk. Ez néha 2 és fél óra, mert anyósomék messze laknak. Úgy sajnálom olyankor.
Amúgy tök jó, hogy kérdezgetted a kórházi cuccokat, mert így legalább én is át tudtam nézni az enyémet.Kép

LÁNYOK!
Akinek van már tapasztalata: Érdemes mellszívót venni, vagy várjam meg elõbb, hogy tudok e majd fejni? Segítsetek légyszi, mert ez most a nagy problémám. Köszi!
pemeske

Bocsi, még nem vagyok magamnál. Szóval az aláírás a végére való.

Pemeske 38
pemeske

Gomb,
Oszinte reszvetem a valszam vizsgahoz, de azert egy jooo naaaagy kalappal, hogy sikeruljon! Kép A Kozgazon ez volt az egyetlen targy, a statisztika, amibol sikerult megbuknom!

Beszti,
Akkor most mar vegkepp nem ertem, hogy miert azt a vizsgalatot sporoljak el, ami talan a legfontosabb lenne a baba egeszsege szempontjabol!? Nem egyszerubb lenne megnezni kb. szules elott egy hettel, hogy nincs e a nyakan a koldokzsinor? Ezutan, ha be van allva a buksija, szerintem olyan nagy galibat mar nem csinalhat, ha meg tekeredik kifele, az mar csak nem a nyaka kore, legfeljebb e testere, es max. 1 fordulatot!

Sasha, boven lehet, hogy Gabi trambulinozik fejjel a mehszajadon. Ismerem, nagyon kellemes erzes...vajon ilyet lanyok is csinalnak, vagy csak a kisfiuk szorakoznak a mutterral?

Foginyverzes: nekem is verezget fogmosasnal, de ez semmi ahhoz kepest, hogy amikor egy ismerosom terhes volt es beszeltem vele, folyamatosan az osszes foga, inye, meg a szaja szele is veres volt. Nem tudom, hogy erezte e ilyenkor, mindenesetre en nem mertem szolni neki, hogy Te, figyelj, ize, szoval...dol a szadbol a ver!
Ehhez kepest remelem meg jol allunk...

Na sikerult masodszorra is begepelni amit akartam, igaz, most rovidebb lett...Gyuri ugyanis idejott, kozolte, hogy 'Gyuri is, egyedul...' es megnyomta egy laza ujjmozdulattal az Escape-et!!! Kép

Zsuzsi
17+3
zsuzsi74

Sziasztok, Franyó kérésedre megérkeztem!

Tegnap este találkoztam a világ legjobb doktornõjével.

Sasha, csak azt kívánom neked, mikor Gabi vagy Adrienn kijönn Petik Dóra doktornõ legyen az ügyeletes és legyen Veled. Már kezdtem azt hinni, hogy csak türelmetlen pénzhajhász dokik vannak a világon, de nem...
Más kérdés, hogy nem tud vállalni, mert részben a fõnökétõl akarok megszabadulni, szóval õ már jobban ismeri a ponatlanságát feledékenységét és egyéb hibáit, mint én 1 alkalom után. Szóval kicsit magam alatt voltam, hogy nem tud vállalni, de akkor is emberien szóltak hozzám, ami a legnagyobb dolog számomra - persze Kisbütyök után.

Erre mikor hazamentem, a Párom mondta, hogy édesanyja üzeni, ha lemerem váltani a tisztelt bunkó fõorvosát, akkor nem jön el az esküvõnkre. Ezzel meg kit akart szívatni, engem, vagy a fiát? Engem nem sikerült - na, azért olyan szarul esett, hogy egész este nem aludtam, a Kisbütyök is úgy rugdosott, hogy már a Párom is érezte - a Párom meg nem érdemli meg, hogy bunkó legyen vele. Én akarok dokit váltani, nem a Kispapa!!!!

Szóval mély depresszióba vagyok, mert szeretem a Páromat és utálom, ha más szívatja, mégha a saját anyja is az.

Inkább maradjak a szar és unszimpatikus dokinál, csakhogy anyósjelölt elérhesse amit akar, vagy álljak a sarkamra és csináljam azt ami nekem és a babának jó, de a Páromnak rossz? Ilyen apró problémák kellenek az esküvõszervezés-nyaralás-szakdolgozatírás-és munka mellé. Ha lassan nem írnák, akkor lehet, hogy nem nyaralok, hanem valamelyik pszichológián vagyok Kép

Elnézést, hogy mérhetetlenül hosszú voltam, de kiírtam magamból mindent.

nyúlandi
17+1
nyulandi

Sziasztok!
Már olyan rég beszéltem bele, de most aztán!
Az én Luca lányom is kisérletezett az alternatív szülészeti módszerrel: lábacska befeszít a bordák alá, fejjel nagy bucc a méhszájra. Én ilyenkor mindig elmondtam neki -néha az utcán is hangosan Kép - hogy ha igazán meg akar majd születni, akkor én fogok neki segíteni, neki csak az a dolga, hogy a hátát a hasamhoz simítsa, leszegje a fejét, behúzza kezét-lábát.KépKép Nem tudom ez segített-e, de az elsõ tolófájásnál nem jutott eszembe, hogy kell nyomni, a másodiknál kint volt a feje, a harmadiknál a teste!

Fogínyvérzés: én végigkisérleteztem a szenzitív fogkrémeket, aztán úgy ahogy egy méregdrága aloés segített.
Esetleg ha van még sós fogkrém, vagy tengeri sós öblögetés, azt ajánlgatják. Már ha bírja az ember lánya öklendezés nélkül. KépKép

Belebeszélõ Borcsa Boszi, és az õ 3 hónapos Lucája

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nyulandi!

A parodnak mi a velemenye a tortentekrol? Szerintem o is azt akarja ami a Te es a kisbabatok erdekeit szolgalja, es nem azt, amit az anyja akar.
en mondjuk elfogult vagyok, mert mar iszonuan elegem van az anyosombol, es el sem tudom kepzelni, milyen lehet egy rendes... Kép
epp most kezdtem el kipanaszkodni magam az anyosos topicban Kép

kamilla (21+0)
kamilla

Nyulandi,
Jo fej anyosod lehet!!! Hogy mer ilyenbe beleszolni, hogy kinel szulsz, milyen dokihoz jarsz??? Mi koze hozza???
Beszeld meg a paroddal, hogy o mit gondol az egeszrol, a terhesseg es a szules az eleted legfontosabb esemenye, nem erdemes masokhoz ily modon alkalmazkodni, az a fontos, hogy NEKED es a BABADNAK szimpatikus legyen a helyszin es a valasztott orvos, szemelyzet, es ugy altalaban minden ami korulvesz! Ha ugy erzed, hogy nem okes a dokid, valts, es ne hallgass az anyosodra! Masreszt meg kit akar ezzel zsarolni? Es miert jo neki? Szazalekot kap utanad a dokitol?
Szegeny parod, ket tuz kozott, ot sem irigylem!

Felhuzott az anyosod engem is!

Zsuzsi
17+3
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik,

Tegnap a moziban a baba ugy beletette valamilyet a kat bordam koze hogy ugy szurt alig birtam ulni.Lehet hogy mar ideje lenne nem moziba jarni vele,vagy csak nem teszett neki a film ! : )))))

Kamilla,
Igena 9. keruletben es o haziorvos.

Kakukkfu,
Lenyeg hogy minden Ok es idoben felismertek a fertozest mert az meg koraszulest is okozhat.Mi sem kerdezzuk mega baba nemet de valahogy nagyon fiut erzek!!!

Franyo,
A dokik vagy azt mondjak hogy lehet vagy nem hazasaeletet elni,fogalmam sincs milyen az az ovatosan!!!de ha mar nincs semmi verzes akkor biztos lehet.Artani nem arthat az biztos.Maximunm elvezi a hullamzast : ))))))

Saha,
Tudom melyik hamburgeresrol beszelsz,mi itt lakunk !!!Arra az utcara merolegesen.Szoval ha elmegyek elotte mindig kell vennem valamit mert olyan jo illatok szalldogalnak.

Gomb,
Sok kitartast a tanulashoz meg a vizsgahoz!
Az ovterelo mindig nagy dilemma.En sem kaptam mindig csak igergettek mindenhol.
Aztan megoldottuk egyszeruen a dolgot.Vettunk az OBI-ba egy ulesre huzhato parnat amit kilukasztottunk kozpen a ket labam koztt es beraktunk egy biztonsagi ov tartot (tudod amit szoktak felrakni ha nagyon szotos az ov.)Szoval az ovet ezen athuzom,becsatolom es kesz. Remelem ertheto voltam ,ha nem szolj.
Foginyverzesre hasznalj a gyogyszertarban kaphato szajvizet,azt hiszem cserszomrces lehet.Viszont nem art fogorvoshoz menni mert inysorvadas is lehet a dologban.

Szemeske,
Hu mar csak 2 het!Nekem mindenki azt mondta varjak vele a szules utan hogy mi fog mukodni.Deazert vettem egy kezit es ha azzal nem megy akkor majd vetetek egy gepit is.

Nyulandi,
De miert ilyen eroszakos az anyosaod.Bocsi de nem ertem,isemri a dokit vagy mi?tudod hogya lenyeg hogy Te biztonsagban erzed magad es a babadat.Persze nem konnyu vitaba szallni a leendo anyossal sem.Remelem sikerulrovid idon belul egy jo megoldast talalnod.

Kataa
32+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

FranyóKép

Visszakerestem a kérdésedet, hogy válaszolhassak!Kép Majd PM-et is megkeresem, de Téged elõbb találtalak megKép Szóval miért tiltota meg a doki a házaséletet a 12. hétig? Vérezgettél? Ja igen látom! Az nem értem, mit jelent az hogy óvatosan szeretkezni?! Gondolom, nem szabad túl durván "belemozogini". Amint valami fáj, vagy érzed, hogy nem jó, akkor azonnal abbahagyni! Szerintem, ha a doki "finoman" engedélyt adott akkor lehet sexelni. De minden kis gyanús fájdalomra más módszert alkalmazni a befejezésre!Kép Biztos nem lesz semmi gond!

PankaM!

Mi is volt a kérdés?Kép Visszakerestelek az Archivba, láttam válaszoltál 1-2 kérdésre, de kérdést nem láttamKép Lehet, hogy nem kerestem elég kitartóan?Kép Kérlek-kérlek irjál! Kép

Valaki! (foginy vérzés)

Bocsi elfelejtettem ki is tette fel a kérdést mit lehet csinálni!Kép Nekem még a terhesség elõtt vérzett párszor az inyem. Hogy mitõl múlt el nem tudom, de amikor láttam hogy vérzik célirányosan a fogkrémes kefével FINOMAN megdörzsöltem pontosan a vérzés helyén az inyemet! Amellett, hogy jól esett a foginy masszir azonnal el is múlt. Azóta is mindig fogmosásnál finoman átmasszirozom az inyemet a fogkefével, de vigyázva! Biztos az inynek is szüksége van némi ingerre, hogy erõsödjön. Mostanában Gyógyfogpor-ral is szoktam mosogatni. Ez gyógyszertárban kapható közepes tégelyben és szürkés por. Becsületes neve ennek DENTOMIN naturális, ásványi gyógyfogpor. Állitolag sterilizált készitmény. (rá van irvaKép)
Aszongya hogy: Szájbûz, ínysorvadásos tünetek (inyvérzés) dohányzástól sárgult, vagy fogköves fogak kezelésére. Én úgy szoktam, hogy a nedves fogkefét belemártom és mág rányomok fogkrémet is. Jó dolog, mert tényleg használ.

Nyulandi!

A helyedben az esküvõ után váltanékKép Igy a párodnak sem rossz és neked sem! És egyébként az anyósod miért mondta ezt???

Forti!

Köszi kérdésed! Lábim már használható és csak spiccben érzékenyKép És már nem lilaKép Viszont a dagadtsága megmaradtKép De ez a legkevesebbKép

Kakukkfu!

Persze! Küldheted a képet és kapsz jelszót isKép Az emilem a profilomban!Kép

Zsuzsi!

Hogy mibõl gondolom, hogy korábban jön? Hát onnan, hogy, én most nem a 35+1 hetet töltöm hanem a 34+-ot. Vagyis a baba már a 15. hét óta 1 héttel idõsebb, minden szempontból. Pláne, hogy az utolsó menses idejét szürke homály fedi a kicsiny agyambanKép Szóval... elvileg 1 héttel igy is korábban jön, de a szülés várható idõpontja nem lett megváltoztatva! Érted?

Kata007Kép

Hát igen! A holnapi táblát még én szeretném feltenni, utána, ha Pocok ráérzett, jöhet a hétfõivelKép Az az éjszaka hármasbanKép Az nagyon jó volt! Sheila másnap már babázozzKép No segond! Nemsoká megyek az elsõ napokba "zaklatni" a jónépetKép Most csak mint passziv olvasoja vagyok, de az rendszeres. Örülök, hogy Dórika már nem küzd annyit!Kép

Puszi
sasha
35+1

Kép
sasha

Kataa,
tuti igazad van a munkával kapcsolatban, mert már most unom Kép

Cinedit,
köszi, mail ment.

Franyo,
az "óvatosan" azt jelenti, hogy ne legyen mély és erösen lökdösö a behatolás - bocs mindenkitöl a naturaliszikus kifejezésmódért -, csak olyan "öreguras". Tehát a "lábat nyakba" és a "hátulról" pózok kerülendök.
Amúgy az endorfin a babának is finom, viszont ha esetleg a kellemes összehúzódások végeztével görcsölni kezdesz, ne ijedj meg, gömbölyödj össze, mig elmúlik, és hivd fel a dokidat. Lehet, hogy megint le fog tiltani, de az csak egy-két hétig tarthat. Nekem volt ilyen kis görcsöm egyszer, de akkor még csak 6 hetes voltam, és lehet, hogy akkor még nem tapadtak a dolgok rendesen odabenn. Én is maszatoltam egy hétig, de tegnapelött láttam, hogy integet a Gumimaci a képernyön, úgyhogy a jelek szerint minden rendben.

Nyulandi,
csatlakozom a mindösszes elöttem szólóhoz, és még az jutott eszembe,hogy ha anyuka drága ilyen remek jó fej, akkor talán jobb is, ha nem megy el az esküvöre, csak rontaná a hangulatot ... Persze a párod miatt ez lehetetlen, de önviditásképpen játssz el a gondolattal, hogy ti vidáman tivornyáztok, mig a banya otthon szottyad egymaga, és szövi az ármányt kinjában, mert aki utálkozik, annak tök rossz. Ilyen tré helyzetben, ha depi vagy töle, sokat segit, ha elképzeled, hogy az esküvön a vásott rokongyerekek mitádisten pont az ö székének ülökéjére boritják a kólát, majd rajzszöget tesznek rá, a lábához csaholós-harapós kutyát kötnek, a támláján pedig rágógumit felejtenek.

Hú, most már én is kezdek gonoszdiba átcsapni, úgyhogy abbahagyom Kép pedig lett volna még egy-két ötletem Kép persze a gyerekek ötlettárához képest nyilván silányak.

Pussz
Kangi
14+6
kangi

Köszönöm a hozzászólásokat,

Anyósom 12 éve ennél a dokinál szült és ha az elsõ alkalom után váltok, akkor az õ nagybecsû hírnevét teszem tönkre. Amugy max. évente látogatja a dokit, és különben is a doki is mondta, hogy nem szívesen vállal ilyen öreg kismamákat - pedig nem tudom mi baja van, a rendelõjében csak 50 feletti "nénik" voltak rajtam kívül.

A szimpi doktornõ ajánlott egy dokit, aki pozícióban versenyezhet ezzel a rémmel. Végül is hétfõn megyek a 18. hetes UH-ra, akkor leszek 17+5, utolsó mensi alapján 18+6, és a szimpi doki által ajánlott doki lesz az UH-s. Majd megpróbálom meginterjúvolni, hogy vállal-e. A ciki az lesz, hogy kispapa is benn akar lenni, akkor nem tudom hogyan fogom ezt a dokit megkérdezni, arra még sok bátorságot kell gyûjtenem.

Elég zagyva voltam?

Kösz Kamilla a hozzászólást, azt hittem, hogy másnak nincs abnormális "rokonsága" csak nekem.

Szeptember 28-án lesz az esküvõnk, és már volt olyan variáció anyóskartás fejében, hogyha a szállást a benzinköltséget és a kaját kifizetjük vagy mi vagy a szüleim, akkor esetleg eljönnek. Ugyanis Kecskeméten lesz a esküvõ.

Vagy a végén a jó kis Kecskeméti kórházba megyek szülni. Fodor Betti, neked ki a dokid?

Na, ez sem sikerült túl rövidre.

Nyulandi
17+1
nyulandi

Gomb,
foginyvérzésre én naponta elszopogatok egy 500mg-os C-vitamin tablettát, mert ez a vérzés a skorbut Kép de most komolyan, tipikusan C-vitamin-hiányos tünet. Próbáld meg!

Sasha,
üditö az ötleted Nyulandinak! Csatlakozom!!!

Pussz
Kangi
14+6
kangi

Köszönöm a hozzászólásokat,

Anyósom 12 éve ennél a dokinál szült és ha az elsõ alkalom után váltok, akkor az õ nagybecsû hírnevét teszem tönkre. Amugy max. évente látogatja a dokit, és különben is a doki is mondta, hogy nem szívesen vállal ilyen öreg kismamákat - pedig nem tudom mi baja van, a rendelõjében csak 50 feletti "nénik" voltak rajtam kívül.

A szimpi doktornõ ajánlott egy dokit, aki pozícióban versenyezhet ezzel a rémmel. Végül is hétfõn megyek a 18. hetes UH-ra, akkor leszek 17+5, utolsó mensi alapján 18+6, és a szimpi doki által ajánlott doki lesz az UH-s. Majd megpróbálom meginterjúvolni, hogy vállal-e. A ciki az lesz, hogy kispapa is benn akar lenni, akkor nem tudom hogyan fogom ezt a dokit megkérdezni, arra még sok bátorságot kell gyûjtenem.

Elég zagyva voltam?

Kösz Kamilla a hozzászólást, azt hittem, hogy másnak nincs abnormális "rokonsága" csak nekem.

Szeptember 28-án lesz az esküvõnk, és már volt olyan variáció anyóskartás fejében, hogyha a szállást a benzinköltséget és a kaját kifizetjük vagy mi vagy a szüleim, akkor esetleg eljönnek. Ugyanis Kecskeméten lesz a esküvõ.

Vagy a végén a jó kis Kecskeméti kórházba megyek szülni. Fodor Betti, neked ki a dokid?

Na, ez sem sikerült túl rövidre.

Nyulandi
17+1
nyulandi

Nyulandi!
Szegény Te! Nem könnyû az anyósokkal, fõleg terhesen... Ilyenkor mindegyik (tisztelet a kivételnek) a legtapasztaltabbnak és legokosabbnak érzi magát, és csak az a jó, ahogy õ csinálta. Biztos azt hiszi, hogy az a doki a világ legjobb orvosa, azért akarja, hogy nála maradj. Nem tudok mit tanácsolni, de kívánom, hogy legyél nagyon bölcs az adott pillanatban! Az én anyósom már születéstõl fogva itatta forralatlan vízzel a fiát, hogy "attól erõsödik a gyomra és az immunrendszere". Néhány hónapos korában már töltött káposztát evett szegény... És azt "javasolja", hogy én is itassam vízzel, mivel olyan melegben nagggyon szomjas szegény baba, az a zsíros tej meg csak "étel" neki... Az apósom meg állandóan sörrel és borral(házi) akar itatni, mert az nagggyon jót tesz. Én meg ellenkezek, hogy dehát az alkohol. És ugyanez van a májjal, nyers hússal, mosatlan zöldséggel, stb. Hülyének néznek. De a babának jó teszek, ez megnyugtat. Szerintem mi értük vagyunk felelõsek, nem a rokonság lelki nyugalmáért.

Pusz
Miszike
16+4
miszike

Nyúlandi!
A doktornõ anno tõlem is megkérdezte, hogy "ugye nem a fõnöke volt a korábbi orvosom?" Szóval, hogy tudd, nem lepattintani akart. Kép
Üdv.
Malacka
malacka

NyúlandiKép
Most kinyílt a bicska a zsebembenKép
Ha most engedtek az anyósodnak mi lesz még itt késöbb? Érdemes lenne végiggondolni, mert nemcsak kellemetlen dolgok, hanem vérremenö problémák is adódhatnak.
Beszélj pároddal, mondd el neki, hogy az orvos neked nem szimpi, ö sem szeretné, ha havonta 1-2 alkalommal egy unszimpi orvos nézegetné a prosztatáit. Gondoljon bele egy kicsit a helyzetedbe, az anyóst meg sürgösen építsétek le.

Lányok,
Mi az a magnézium amit szedtek? Nem a magneB6-ra gondolok, mert sz..t sem ér!
Köszi
Pusszancs,
Moni
28
mj

Sziasztok!
Reg irtam,de olvaslak am benneteket. Kép
Szoval a jelen kerdesem az lenne,hogy kinek mitol mulik el a sava? Tudom,hogy mindenkinek mastol, de gondoltam kiprobalom a ti modszereiteket is,mert nekem eddig semmi nem valt be igazan...Kép

Norkini
14+5
norkini

Malacka,

A dokinõ egy isten és teljesen embernek kezelt. Én is úgy voltam, hogy biztos nem fog bevállalni - szerintem én sem merném - de nagyon emberi hangra voltam éhezve. Mondta, hogyha a dokibá nem vállal be segít még megoldást keresni.

Bár csak egyszer találkoztam a dokival és mire szülök a nevem is más lesz, ha kell a hajamat befestem lilára és félcentis lesz vagy mittudomén, szóval nem hiszem, hogy megismer.

A következõ taktikám az, hogy szimpidokinõt megkérdem, hogy van-e hasonló kaliberû ex-évfolyamtársnõje valamelyik másik kórházban.

Ennyi tellett az agyamból.

Norkini,
Nincs savam -sajnos vagy jó? Kép

A hasszurkálást mivel tudnám elmulasztani, ami akkor jelentkezik, hogy anyósjelöltre gondolok? Nem tudom,hogy tegnap este szurkálás volt vagy görcs vagy keményedés - mi a különbség - csak rossz.... Kép

NyAndi
17+1
nyulandi

Sziasztok!

Gomb,
akkor valszeg ki tudod számolni, hogy fiad- v. lányod lesz. Kép csak witzeltem - egy kalappal a vizsgához!

Moni,
Nekem a Béres féle Magnéziumot írta fel a doki, azt mondta ez a legjobb. Ha tudná hogy nem szedem?! kikapnék.

Képzeljétek, vettem végre valamit a prüntyinek, tegnap a KIKA-ba vettem egy kókuszmatracot. Itt a legolcsóbb. Annyi édes dolog volt még méregdrágán.......

Már csak ma és holnap dolgozom. hurrá!!!!

Brokkoli
27
brokkoli

Norkini!

Mélyen együtt tudok veled érezni. Én kb. 1 hete szenvedek a gyomorégéstõl. Estére már annyira fáj, hogy enni sem nagyon tudok. Szóval vannak ezek a hagyományos módoszerek, mint hideg tej, háztartási keksz. Meg azt szokták mondani, hogy sokszor kell enni keveset, meg zsírosat és fûszereset nem szabad enni, az almát, narancsot stb. felejtsd el és ne igyál szénsavasat stb. Nekem eddig egyik sem vált be. Mondjuk ilyen téren sajnos rendelkezem tapasztalatokkal, mivel terhességem elõtt is gondjaim voltak vele. Nincs olyan gyógyszer forgalomban, amit nem próbáltunk volna ki. Aztán egy kis idõre megszûnt, most meg még rosszabb, mint elõtte. És hallottam már olyat is, hogy ez egyre rosszabb lesz. Ja mégis van valami, ami idõlegesen enyhíteni szokta az égést: JÉGKRÉM. De sajna ez is csak rövid ideig.

Szóval, ha valakinek van valami csodaszere, azt én is szívesen venném, ha megoszatná velem.

Üdv
Tüni
23
tüni

Tüni, Norkini

Én is csak kísérletezem, mert nekem is állandó gyomorégésem van, fõleg esténként, próbálkozom háztartási kexel, és kétszersültet is ettem tegnap este, végülis nem rossz, de még nem az igazi. Az biztos, hogy almát, sõt paprikát se nagyon egyetek attól még rosszabb. csodaszerre én is várok még....

puszi

Brokkoli
27
brokkoli

Nyulandi,
Szerintem csak novekszik a mehed, nyulnak a szalagok, az szurkal, kemenyedik!
Anyosra ne gondolj, talan jobb is, ha dokit valtasz es inkabb nem jon el az eskuvodre! Ebbol ne csinalj lelkiismereti kerdest, az a lenyeg, hogy a paroddal szeressetek egymast! Es hogy meg fizessetek is ki a koltsegeit, hogy elmenjen az eskuvore??? Ez mar mindennek a teteje, nem is tudom, mit mondjak!?

Ketelyeim nekem is vannak, ujabban a mehszajam szurkal!

Pocok, nekem nincs arra szuksegem, hogy a ctg elore jelezze a fajasaimat, eleg, ha a babat megbizhatoan figyeli. Nem tudom itt milyet hasznalnak pontosan, de biztos, hogy jo minosegu.
Egyebkent az otthonszules statisztikai nem rosszabbak, mint a korhaziak...

Norkini, nekem vilag eletemben sok volt a savam, de gyogyszert csak akkor szedtem ra, amikor elviselhetetlenul fajt! Keruld az amugy is savas eteleket! Sajnos en is hiaba imadom a citromos limonadet, utana mindjart erzem is a hatasat. Haztartasi keksz majszolas, es neha egy dietas kaja, pl. sima fott krumpli, vagy rizs szokott enyhiteni a problemakon! Bocs, hogy most semmi hasznalhato nem jutott eszembe, ennyit mar biztos tudtal amugyis!

Zsuzsi
17+3
zsuzsi74

MJ!

Én 500 mg-os tablettában eszem a magnéziumot. Magnesii Citrici a neve. De van nagyon jó pezsgõtabletta is.

Brokkoli!

Nem véletlenül irják fel a dokik ám a magnéziumot!!! A magnézium izomlazitó! Lazitja a méh izomzatát, amitõl az kevésbé gyakran húzodik össze és megszünteti a keményedéseket általában. A sok keményedés és észrevétlen méhössszehúzodás gyakran okozza a méhszáj rövidülését. Ha a méhszáj eltünik akkor kinyilik. Vagyis a magnézium a koraszülést akadályozza meg... Azért ha eszedbe jut beszedhetnéd!Kép

cupp
sasha
35+1

Kép
sasha

Ja! Brokkoli!

Mennyi volt a kókuszmatrac???

sasha

Kép
sasha

Kataa, Sasha, Kangi! Köszi a választ! Én is ilyesmire gondoltam, csak hát, kicsi megerõsítésre vártam, hogy TÉNYLEG nem árt... KépKépKép
Nyúlandi, ez borzalmas!!!! Szerintem se hagyd magad!!! Döbbenetes, hogy egyesek nem veszik észre, hogy hol a határ, meddig terjed a hatáskörük!!! Semmi köze hozzá, hogy kihez jársz orvoshoz. Hát ez haláli. De nehogy már emiatt ne aludj, meg szurkáljon a hasad!!! Nem kell neki megmondani, hogy váltottál, ha meg olyan hülye, hogy elmegy nyomozni, hogy megkérdi a dokit, hogy oda jársz-e, akkor úgy kell neki, majd koppan egy nagyot. Jajjj de nem egyszerû némely ember...
Ilyenkor hálát adok a sorsnak, amiért olyan aranyos, drága anyósom van, szóval hatalmas tisztelet a kivételnek!

Franyo
14
franyo

Sziasztok!
Tegnap meg itt vaganykodtam, hogy jobban vagyok, aztan estere mar lazas voltam...ujabb atforgolodott es atizzadt ejszaka utan mar nem merek mondani semmit jelen allapotomrol...ill. csak annyit, hogy nem mentem be dolgozni, itthon vagyok. Kép
(Ejjel az izzadasban mar egy algopyrin is besegitett.)

Kataa, ezert nem tudok valaszolni a leveledre egyenlore. Kép

LAnyok, a baba mozgasat egyaltalan nem erzem mar ket napja. Panikoljak????? Mert mar kezdek...KépKép
Gombóc
Gombóc

Miszike, Zsuzsi,

Nagyon köszönöm a segítségeteket, szegény Párom azt mondta, ha az anyja így gondolja amit mond, akkor ne jöjjön az esküvõre. lehet, hogy nem ezt akarta, de elérte.

de volt jó oldala is. Azt mondta, ha tényleg nagyon szeretném õ bejön a szülésre. Eddig elzárkózott elõle. Hát Kisbütyök a legfontosabb!!! Ez az én szerencsém, hogy én vagyok az õ babájának az anyukája!!! KépKép

Zsuzsi,
Múlt héten nekem is voltak olyan alulról jövõ szurkálások, amirõl a lányok írtak régebben. De mivel írtak róla nem ijedtem meg. Kép

NyAndi
17+1
nyulandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: