A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Juc, ezt a te kedvedért, csak meg ne lincseljenek, hogy szétFülizem a topicot :mrgreen:

Kép

Kép

Kép
macskanyu

öööö...

retardáltallak = retardáltakkal :oops: :oops:
macskanyu

MAcs!

Egy ilyen édes Fülivel szét lehet "fülizni" a topikot :wink:
20170114224602

Sziasztok!

Én is ezer éve nem irtam, akárcsak Fic, de gondoltam bejelentkezem kicsit, hátha tudok majd olvasgatni néha. :)

Votiv: Milyen érdekes elmélet a légzésfigyelőről :lol: Miután én vettem meg a tiéteket, elmondhatom, hogy az extra széles kiságyban (140*85) soha (!) nem volt téves riasztása, viszont volt egy "éles", amikor V nagyon beteg volt. V is időre született, nem apnoes, viszont mivel dohányosok is voltunk, engem megnyugtatott, hogy működik. Trendi lennék? :oops:

Pampers: Most vettünk jumbo packot, de semmi gond vele. Valami nagyon egyedit vehettetek. :lol: Mi mindig Pamperst használunk, mert V dereka vékony, a gumisak nem valami jók neki, soha nem volt vele gond. Persze, tud ő is néha olyan mennyiséget termelni, amit nem bir a pelenka, de szerintem ez nem pelusfüggő.

Macs: Füli nagyon édes. és már mekkora nagy!

Rec: Mi is túl vagyunk a barackbefőzésen, nem irigyellek.

Fibi: Ha vagy még, nekünk bébiőrös walkie-talkie van, tök jó és messzebbre lehet menni vele, mint a sima bébiőrökkel.

Vica: Az itteni babák mind tündérek, a tiés is az lesz!

Az összes többi babó is tüneményes! Nekem személyes kedvencem Marci, már most olyan kis bölcsen ráncolja a homlokát!

A nyaralóknak minden jót, szuper időt!

Oxi
oxigen
Györköny

Sziasztok!
Hazajöttünk a Balcsiról, minden szuper volt, csak sajna Esztert is bepöttyözte a meleg, nap, víz, krémek, stb, kapott rá valamit, de nem javul. Szerencsére nem vakarja, nem zavarja, de azért ma bepróbálkozunk az itteni dokihoz is, hátha ráolvas valamit.
És pelus alig-alig fogy, mivel a bilibe teszi a végtermékeket! Olyan ügyes!!! :)
Megnézem, hányezer oldalt kell visszaolvasni...
neet
neet

995.en vagyok, gyorsolvasásban. :)
neet
neet

Oxi, sajnos nem egyedi, már Fic és Zuzi is belefutott ezekbe a papírvékony pampersekbe :evil:

légzésfigyelő: örülök, hogy nektek használt. és nem így értettem, h trendi, aztán Deni ki is fejtette bővebben, amire gondoltam, sztem "átment", vagy mégse? :wink:

votiv 8)
votiv

Neet, üdv itthon! :D

Macs, Fülizés :D :D :D

votiv 8)
votiv

Nagyvonalakban megvagytok. :)
Ildi,
gáz, remélem, rövidebb lesz a munkakeresős procedúra, mint tavaly. Drukk.

Lindi,
leesés.. ajjajj. Szerencsére nagyobb baj nem lett!

Jucus,
képek édesek, tudsz átküldeni is?
Meztelen nyaralás? :D :D :D

Minden más kép: nagyon jóók!! Kivétel nélkül. Skacok édesek és huncutok, mint mindig. :)

Ruz,
rossz napok mindenhol előfordulnak, úgyhogy fel a fejjel! +++

Meleg van.

Üd. csekk nekem uólag se jött, zsírgazdag vagyok a csalpótlék miatt.

TVsztárság rulez, főzősfickót bírom a TVben. :)

Mi van még...? Homlokát ráncoló szmájli...

Moose,
lazulsz? Helyes! :)

neet
neet

Zuz, Fibi jó nyaralás!

Macs: Füli nagyon szép kiscsajszi és ügyes is!

Az elmúlt héten Kamilla az üldögélést tanulta és mostmár stabilan ül egyedül! És ő is elindult előre négykézláb, de csak azért moccan ami nagyon érdekli. Azaz a játékait magas ívben tojja le, hanem hasonló tárgyak gerjesztik, mint Fülit :) Nálunk az újság, könyv és bármilyen papír alapú tárgy az egyik fő vonzóeszköz a másik pedig a műa palack! Úgyhogy ezekkel csalogatom, hogy gyakorolja a mászást.
Ma pedig beszereztük az első bukszlit a homlokára, mert odakúszott a szekrényhez és van egy fonott kosár az alsó polcon amiben megkapaszkodott és fel akarta magát húzni, de az nem tartotta meg, igy lecsúszott róla és a homloka pont találkozott a szekrény szélével :o Volt ám ordítás! És most egy lilás csík van a homlokán + egy bukszli én meg lassú anya vagyok, mert effektív ott voltam mellette, de nem gondoltam volna, hogy.... :oops:

Dögvész meleg van!! Holnap mi is lemegyünk Balcsira csobbanni!

Fibi: az old mc donald szövegét átdobod nekem?? Mert én csak az első sorát tudom :) és az nem elégíti ki a jányom :)

Épp szombaton volt a Spectrumon egy műsor arról, hogy hogyan tanulnak a babók beszélni és nagyon érdekes volt! Sajna 7-8 hónapos korukra elvesztik a világpolgár jellegüket, azaz onnantól már nem tudják megkülönböztetni a különböző nyelvek egyes spéci hangjait. 2 éves kor körül van a "nyelvrobbanás" ekkor kezdődik a miaz? és a miért? korszak! Úgyhogy gatyát fel lányok!
Amúgy nagyon érdekes műsor volt!

Én is akarok új fürdőrucit!! :cry: Mert az enyémnek már kitágult a bugyogója és igen lobog és azt nem szeretem...de eddig nem találtam semmit-sehol. Mondjuk annyira nem mentem még utána.
Juc: te a Decathlonba vetted végülis?

Rylie
rylie

Pampers,
eggyel kisebbre tértünk át, nem a 4+ hanem a sima 4est. Van hozzá ajándék türcsi, már 3 is. :) Nem 50 hanem 54 van benne, és ez nem lóg a térdig. De mostanában a bili rulez. :mrgreen:

Üléses téma: passz.
Mi az a 15 ezer? Ezt nem találom. Ha szülsz, ennyit kell perkálni? Vagy mi?
neet
neet

Zsan :) Üdv itthon :D Igen, Johiék már elmentek Hévízre. Ha a gyerkőcök engednek, majd gyere és mesélj!!

Votiv, Fibi :) Gratula az új szavakhoz!! Azt hiszem a "sziszá" előtt itt ülhettem volna ítélet napig, nem jöttem volna rá :oops:

Fibi, Zuz :) Nagyon jó utat és nyaralást, táborozást Nektek!!! (Bár lehet, hogy már elindultatok, de még ezt utánatok küldöm :wink: )

Neet :) De jó, hogy Ti is újra vagytok! Esztinek nagy gratula a bilizéshez!! Élménybeszámolót várjuk ám!!

Macs :) Füli szuperédes :D Tükrös kép különösen jól sikerült! Bálint is imádja magát nézni a tükörben, még puszit is ad a tükörképnek :lol: Az üres flakonok, újságok persze nagy kedvencek. Füli édes lehet, ahogy a lógó cumit pofozza és próbálja elkapni! Ha sikerül lefotózni, akkor tedd fel ezt a képet is, kérlek!

Barbi :) A fejvédő alatt azt a vékony szivaccsal bélelt anyagot értettem, amit az ágy fejrészére kötnek fel, hogy ha ide-oda gurul a gyerkőc, akkor ne a rácson koppanjon a buksija. Sztem nektek is van, csak nem így hívod :wink: És Angi baba tényleg egy angyal, ha ilyen csöndes babó! És tényleg egész éjjel alszik, csak hajnalban kell egy kis "megerősítés"?
denizsa

Rylie!

Igen ,Decathlon lett a befutó :D
20170114224602

Rylie :) Kamillának (innen is) gratula az üléshez!! És a mászáshoz is természetesen!! A lefejelés miatt ne okold magad (nem akarlak azzal nyugtatni, hogy lesz még bőven...), előfordul az ilyen, pláne, amikor elkezdik a kis örökmozgók felfedezni a világot. Egyébként ma Bálint is szerzett egy kis púpot a fejére :( most ez a szexepilje :wink:

Niki :) Nem tudom, pontosan mi érdekel Faludi dokiról, én is nála szültem és csak jókat tudok mondani róla, mint Votiv. Nagyon rendes volt, megnyugtató, mindig mondta, hogy most mit csinál és én mit csináljak. Nekem is volt gátmetszésem, védelem ide vagy oda, de mondjuk nagy volt a babó is, meg első szülés volt. "Stoppolás" közben meg pár poénkodott is, a párom el sem hitte, hogy van ilyen orvos is. Szóval szerintem barátnőd jó kezekben van, persze itt mindenki a saját dokijára esküszik (és ez így is van rendjén). Megértem a barátnőd is, hogy minél több infót szeretne róla, én is így voltam ezzel, amíg terhesgondozásra jártam, és csak a szülés után lettem a "híve", amikor már "bizonyított" a doki. Ha bmilyen kérdésed van, szívesen segítek!
denizsa

sziasztok,

gyors bekukk, mert altatni kékvón lassan :lol:

Den,
köszi! hihetetlenül nőnek ezek a kőcök, Bálint is igazi nagyfiú már. és milyen ügyes!

Vica,
simán lehet szvsz egy ekkora babussal nyaralni, mi anyukámékkal megyünk, hogy én is pihizhessek, és persze mindent elmesélek majd! :lol: egyébként üdv itt, még nem találkoztunk - persze miattam, mert hanyagoltam utóbbi időkben a topikot. ha jövő szeptemberben lesz a babótok 13 hós, akkor most fogsz szülni augusztusban? :lol: micsoda fejszámolóművész vagyok, mi?

Dorka,
telómon nincs egység! ma este nemtom mikor érkezünk haza, úgyhogy fixáljuk le a holnap délutánt játszóterezésileg, okés? :lol:

KISMACS gyönyörűséges és tényleg nagyon huncut, igaza van Jucnak!

cuppancs,
fic
ficánka

Vica,
Krk sziget Baska a célállomás. először délre akartunk menni, akkor fapados repcsivel mentünk volna Splitbe avagy Dubrovnikba, de aztán így döntöttünk. oda kb. 6 óra az út, és mi lemegyünk előző este Zalakarosra a nyaralóba, és onnan indulunk másnap hajnalban tovább, így gyorsan ott leszünk. szombaton egy délelőtti fürdőzés után már ott ebédelünk egy tavernában :lol: yeah ....
ficánka

Sziasztok Mindenki! Én állandóan olvasok, de mir írnék, a főnök méltatlankod...most is épp! Isten hozott mindenkit itthon és újra, jó nyaralást az elutazóknak, éljenek a beszélő, és midnenféle új kunsztokat tudó gyerekek és rakjatok fel sok képet!

Mivel ezen a fázison már mindőtök átment: az egykezesség már ilyenkor kialakulóban van? vagy a szem-kéz kontaktus kialakulása is fokozatosa, féloldalasan történik? Dominó mindent a bal kezével fog meg, a jobbal is tudja(cumisüveget két kézzel is), de azt hanyagolja. Nagyon érdekes ez, már napok óta figyelem, és mindig ez az eredmény. Ja, és megint elkezdett éjjel felkelni - fejlődési ugrás lenne, és éhes? 2 és 3 között ébred, beszlopál egy üveg tejet és szuny tovább - próbáltam, hátha valami más a baja, de kaja nélkül nem alszik vissza.

Védőnő elfelejtette 6 hetesen a beutalót adni csípőszűrésre, én most tudtam meg, hgoy ez kötelező, úgyhogy szóltam dokinéninek, szeptember 11-re kaptunk időpontot, így 6 hetes helyett 5 hónaposan megy, elég ciki...

indianyo

Sziasztok!

Köszönöm az infokat vérvétel ügyileg, ma reggel voltam is, meg is csapoltak, és várnom is alig kellett :)

Ancsi, kössz hogy hiányoltál, de sajnos nincs annyi időm hogy állandóan olvassam a fórumot, ti meg mindig olyan sokat írtok, hogy azt már szinte képtelenség követni :)
De azért folyamatosan próbálkozom vele, de általában pár nap után mindig feladom :)

Egyébként abszolút jól vagyok, ha nem tudnám az eszemmel hogy babát várok, vagy ha nem kezdett volna el nőni a pocim (bár az azért eddig is volt :( ), akkor észre sem venném hogy valami változik bennem. Semmi terhes tünetem nincs és nem is volt, így kicsit még mindig hihetetlen az egész.
Egyenlőre dolgozom, szerdánként relaxra járok (Nagyon Jó!!!), lassan fel kellene hívni a kiválasztott szülésznőt (de azért megvárom a genetikai UH-t előtte), szóval talán lassan beindulnak a dolgok...

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok!

Mi is ma húzunk le Szolnokra Grétivel, de előtte még gyorsan bekukkantok, ki tudja, mikor jövök legközelebb, mert jövő héten megyünk 5 napra Kaposvárra, aztán pénteken gyors 12 hetes uh, aztán meg irány Horvátország.

Gabi! Dorkád nagyon édi kis sellőlány.

Kisün! Marci hihetetlenün édes, és tényleg milyen kis gyűrött pofija van.

Denizsa! Kis macsó :lol:

Macs! Fülicsek tényleg nagyon huncut.

Vica! Aranyos a 4d-s kép! Nekünk Gréti egyáltalán nem hasonlított rá, úgyhogy most valószínűleg mi kihagyjuk. (12 és 20 hetesen 4d-sre megyünk, de akkor még nem hiszem, hogy a pofiját ilyen szépre tudnák kihozni)

Votív! Én is egy trendi anyuka vagyok :lol: Én még Szolnokra is cipeltem magammal a légzésfigyelőt, sőt minden nyaraláshoz is, én valahogy így voltam nyugodt. És nekünk többször is beriasztott, kis makika tényleg nem vett levegőt.
Egyébként nyugi, "átjött", amit írni akartál. :lol: Tényleg nagy a nyomás az anyukára, minden szirt-szart rá lehet tukmálni, velem jól jártak.

Nyaralóknak jó nyaralást!

Indi! Amikor mi voltunk csípőszűrésen, csak Gréti volt 6 hetes, mindenki más több hónapos volt, és előszőrre mentek.

KépKép
KépKép
lindicita

sziasztok,
szóval, Szoboszló jó volt, volt egy hatalmas vihar is a végére, majd rakok fel képet. Strand óriási, szó szerint is, kicsit (elég) drága, de hát ez van, már várom azt a nyarat, amikor nem kell fillérre kiszámolni mindent, és néha lehetünk kicsit spontánok is...talán jövőre??? :wink:

Rylie,
érdekes, amit irtál nyelvtanulásról, egyik leges legkedvencebb témám!!! 8)

Vera,
kispasi már most nagyon komoly!! Mi lesz később???? :lol: tényleg nagyon értelmes arca van...de hát mire is számithatnék, ha a nővére népszabit olvas a reggelihez????? :wink:

Votiv, Den, Juc,
örülök, h visszajöttünk, és annak is, h nem felejtettetek el... :lol:

JÖN A VIHAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és és és...
Ruz,
ugye ti mentek szoboszlóra???? Én nagyon a szivembe zártam!!!!!

most ennyi, mert közben pakolok is, és igen Zuz, kipakolni tényleg sokkal vackabb...halomban áll a sok sok koszos cucc, és nem akar elmenni a mosógépig, sőt a fiaim sem akarják kivinni...

egyébként uolyan fehérek vagyunk, mint voltunk, sztem a Nap fél tőlünk... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Oke, Fic, akkor legyen holnap. Akkor mar nekem is lesz telefonom. :D Ket hetig anyosnal nyaralt, aztan bedoglott, egy hetig igy volt, majd egy hetig szervizben, most meg apa elvitte magaval... :twisted:
Hoppsz, holnap torna, esetleg utana? Vagy nektek az mar nagyon keso?

Macska, Fuli csudaediiiiiii! :lol:

Pocak, gyermekeid szepsegesek! De lazan nyomja Balu!:)

Den, torna meg mindig van. Amig jarni nem kezd addig biztos kell a torna, utana meg attol fugg hogy lesz-e hasonlo problemaja, mint Manoka Emmajanak.
Szerencsere tunderi gyogytornaszunk van, Kati meg mar nem sir...

Vihar: nem bannam, ha jonne... tegnap Feherton voltunk, indulas elott jo kis vihar. Oriasiakat villamlott, dorgott, Kati szemrebbenes nelkul jegyezte meg, hogy csatt... :lol: Mondja hogy cici, a kutyanak meg hogy vavavavava. :lol:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Isti mostanában rámmutat, és mondja, h Mama.

előbb lezuhanyoztunk együtt, mielőtt letettem szunyálni. szokás szerint rámmutatott, h Mama, aztán meglátta a szőrömet :D rámutatott, picit gondolkodott, majd rávágta: Papa! :lol:

votiv 8)
votiv

Indi, egykezesség: nem vagyok ugyan szakember, de Istinél nagyon korán látszott, hogy melyik kezével nyúl, melyiket használja öszönösebben, ügyesebben. van a családotokban esetleg balkezes? (nálunk egy sincs, így nem is volt vszínű, hogy balos)

csípőszűrés: nem a Te hibád. miért nem szólt a gyerekorvos? egyébként meg tuti úgysem találnak semmit :)

votiv 8)
votiv

Votiv :) Én nem aggódom a csípőszűrés miatt, csak úgy elcsodálkoztam, hgoy ha kötelező, akkor hogy maradhatott ki, és hogy lehet, hogy ilyen sokára adnak időpontot! És úgyse találnak semmit :)

Isti és az ő logikája lenyűgöző :)

Nincs balkezes a családban, persze nem bánom, ha az lesz,e gyszerűen kíváncsi vagyok, mert erről nem tanultam semmit, és olyan érdekes.

indianyo

Indi:

"A testi, bilaterális szimmetriát s egyben a valamilyen kezűséget is egy olyan gén határozza meg, amely két formában ("allél") fordulhat elő: "right shift", "jobbra toló" (RS+) formában, illetve "balra toló" (RS-) formában. A szimmetrikusságot "biztosító" génben valamilyen, minden bizonnyal mutáció okozta mechanizmus az emberelődök fejlődésének viszonylag korai szakaszában a jobbra forgató formát tette dominánssá, s ez hozta létre az emberelődök többségében a jobbkezűséget. Másrészt az RS- (recesszív) formáció nem eredményezhet automatikusan balkezűséget, csak egy neutrális helyzetet, amelyben egyaránt kialakulhat bal-, illetve jobbkezűség. (Ezért van az, hogy két balkezes szülő utódai egyaránt lehetnek bal- és jobbkezesek, ugyanakkor az örökölt "kétoldali" RS+ formáció egyértelműen jobbkezességet eredményez.)
A genetika Mendel-féle szabálya szerint az utódok 25 százalékában két RS+ allél lesz, 50 százaléknál fele RS+, fele RS-, azaz az RS+ dominanciája miatt az utódok 75 százaléka eleve jobbkezes lesz. Ugyanakkor az utódok 25 százalékában mindkét allél RS-; ezek fele tehát - ha nincs irányított környezeti ráhatás - jobb, másik fele balkezes lesz. Az így kialakult arányok megközelítik a populációk nagy részében szokásos 90 százalék jobb, 10 százalék balkezességet."

votiv 8)
votiv

Sziasztok!!!

ITT ESIK végre:) 3 napja csak kerülgette angyalföldet :roll:

Macs itt járt huncutkájával, aki fél óra leforgása alatt megfutamította mindkét fiamat 8) :lol: :wink: Annyira aranyosak voltak!

Fic: nagyon jó nyaralást!! És ha hazajöttetek, összehozunk egy talit végre és élménybeszámolsz ugye? 8)

Dora: Kati nagyon tündér lehet, csúcs hogy már dumál, Ő is kis cserfes lesz? :wink:

Juc: fürdőruha :) hurráááá

Neet, Zsanci: gondolom annyira nem buli hazajönni, én is utáltam, kicsomagolás :evil: meg egyébként is, miért nem lehet mindig nyaralni?? :cry:

És Zuz, Rylie, Lindi, Fibi és mindenki aki most indul nyaralni: ÉREZZÉTEK NAGYON JÓL MAGATOKAT és én meg sárgulok az irigységtől közben :twisted: :oops: :lol: 8)

Balu tanul kapaszkodás nélkül állni, ezt leginkább este 9-kor élvezi, mert tegnap még meg is tapsolta magát :lol:

Marci viszont kezd egy kicsit agresszív lenni :( :cry: és nem tudom, hogyan kezeljem ezt... Balut minden előzmény nélkül felborítja, kiabál vele, minket ütöget :( Rá szoktam szólni, de nem szeretném, hogy az legyen a vége, hogy csak azért is dacból tovább csinálja :(

Gabi: ezer éve akarom mondani, hogy Dorka tisztára olyan dolgokat csinál mint Marci :wink: Csak sokkal szebb :oops: :P

Egyébként köszi a dícséretet a kölkökre, jól jön, legalább szépek legyenek, ha már jók nem lehetnek :P :roll:

Mindjárt teszek fel képet...

Pussz: Pocak
pocakpacni

sziasztok,
nálunk B kétkezes egyelőre, kivéve ha a banya a közelben van, mert akkor ráugat, h EGYÉL A SZEBBIK KEZEDDEL, Igi viszont igazi hard core balkezes, jobbal nem is csinál semmit...csak integet... :lol:

ja, rajzolni B is inkább a jobbal szokott, de akár ballal is, különbség nincs...assszem belőle nem lesz van gogh, max picasso. Xsara... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Pocak! A te gyerekeidet elfelejtettem megdícsérni, de azt még az elején olvastam :roll:
Marci meg nem hiszem, hogy jól járna Grétivel, ha ilyen marad a természete, mindneki menekülni fog tőle.

Votiv: papa-mama :lol:

Grétinek most a legújabb, hogy mutat valahova,és pl mondja, hogy fa, akkor vissza kell kérdezni, hogyhol,és mondja, hogy ott. Egész nap csak mutogat, és mindenre mondja.
Meg olyan kis okos, valamelyik nap az apja túrós csuszát akart enni, csak épp nem volt hozzá se tészta, se túró, se szalonna. Van itt a közelünkben egy kis bolt, oda elsétáltak Grétivel. Mikor hazajöttek, kérdezem tőle, hogy hol voltál. Erre ő: BÓÓÓÓÓÓBA (boltba)! És mit vettél: TÉÉÉÉÉTTA (tészta). De mindent ilyen kiabálva mond.
lindicita

Indi :) Sztem se a Te hibád, mi is hasonlóan jártunk az uh-gal (nem tudtuk, hogy min. 3 hónappal előre be kell jelentkezni...), de a csípőszűrésre nem kellett időpontot kérni, csak vinni a beutalót.

Lindi :) Ti aztán pörögtök rendesen!! :D Jó utat és nyaralást Nektek! Tényleg, akkor Szolnokon taliztok Fibiékkel is? Üdv neki is :wink:

Votiv :) Mama :D :D Addig örülj, amíg csak nézi azt a bizonyos testrészed! Bálintom néha ki akarja epillálni onnan a szőrömet és az egyenként kitépés technikáját részesítené előnyben, ha hagynám... :mrgreen:

Zsan :) Az intelligens mosógép mellé ki kellene találni az intelligens szennyest is, ami magától bemászik a mosógépbe, sőt fel is teregeti magát mosás után :lol:

Dora :) Édesek, ahogy elkezdenek beszélni :D Látom, nem félős a csajod :) Bálint is bevágta a szunyát, dörgés-villámlás nem zavarta.

Vihar hozzánk is elért és végre 30 fok alá esett a hő a szobában!! Halelujah...
denizsa

Itt is járt a vihar, de már megint süt a nap. Viszont férjem most hívott, hogy valahol az autópályán érte a vihar, a kocsi küszöbéig áll a víz és ott sajna jégeső esett, ami valószínűleg megmintázta a kocsikát. :cry:
lindicita

Votivia,
ez érdekes, amit írsz. Nálunk apa rejtett balkezes, én kétkezes vagyok, Füli pedig elsősorban a bal kezét használja. Anyukám is kétkezes volt. Kíváncsi vagyok, mit fog örökölni....

és ZUHOG!!!!!!! itt csak eső, de a zapa most mondta, hogy a Mechwart ligetnél centis ég potyog :roll: Épp hogy haza értünk Pocakéktól.. :)

Fic,
:) tehetnél te is egy képet Vincsenzóról. Olyan régen láttam és kíváncsi vagyok a nagylegényre :)

Neet,

welcome home! :) Esztered meg tök ügyes, hogy már bilizik. :)

Indike,
sztem sem lesz semmi baj abból, hogy most mentek csak csípőszűrni. nem lesz semmi baj :)
macskanyu

Lindi,
átjött a mél, ezer cupp érte :) Még bizonytalan, hogy megyünk-e Szolnokra, de ha igen, mindenképen rádcsörgök :)
Gréti édes lehet, ahogy dumál :D
macskanyu

Denizsa,
intelligens szennyesed forradalmi! azonnal ki kell dolgozni a részleteket :mrgreen: Esetleg feltalálhatnánk a kosztaszító ruhát... 8)
macskanyu

Denizsa,
intelligens szennyesed forradalmi! azonnal ki kell dolgozni a részleteket :mrgreen: Esetleg feltalálhatnánk a kosztaszító ruhát... 8) És azt is, amelyik kivasalja magát :mrgreen:
macskanyu

Itt volt vihar, jéggel-zuhéval-széllel, anyám kocsiját gyorsan letakartuk, nehogy szétverje a jég, de szerencsére csak kis jegek voltak :D Most már "csak" esik. Jajdejó, enyhül egy kicsit a párás meleg!!!

Marci egyébként születetten meg tud fordulni hasról hátra, mivel elég rendszeresen műveli, nem tudhatom be a véletlennek :D A baj csak az, hogy háton uuuutááááál lenni, de a visszafordulás nincs beépítve, és ilyenkor külső visszafordító hardvert [anya1.0 vagy apa1.0, dóci1.0 még némi updatelést igényel] kell segítségül hívni erős hanghatások kiséretében :mrgreen:

Indi,
én balkezes vagyok, párom is balkezes, mégis úgy tűnik, hogy Dóci jobbkezes lesz, viszont ballábas. A jobbkéz-preferenciája nagyon korán, szinte születésétől mutatkozik, és nem lehet azt mondani, hogy itthon jobbkezes példaképeket lát :D Elvileg azt mondják, hogy óvodás korig ez még bőven változhat, de Dóci annyira nem használja a bal kezét, hogy nagyon meg lennék lepődve, ha hirtelen balkezessé alakulna :)
És ha van bármi, amit mindig is szerettél volna a balekezesek titkos életéről tudni, de nem merted megkérdezni, akkor hajrá :D

Votiv,
köszi az idézetet, végre tudom, hogy hogyan műxik a dolog Dócinál!!! Mert azt én is olvastam, hogy két balkezes szülő esetében is csak kb. 55% az esély, hogy a gyerek is balkezes legyen, de sehol nem magyarázták... Az én családomban nincs balkezes, csak nagyszülő testvére szintjén, karcsinál viszont édesanyja az, és ő is, meg nővére is az lett. Tehát Isti attól, hogy ti nem vagytok azok, még bőven lehetne balog.

Zsanci,
hát jó napot, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!! Dóci meg úgy tesz, mintha tudna olvasni, élőben még kommentálta is a híreket :)

Oxi,
de jó téged is látni itt!! Marci alvás közben koncentrál, ezért ráncolja a szemöldökét... meg amikor éhes, és épp nem bömböl, akkor is nagyon szigorúan néz, amolyan "pattan számba cici"-nézés :D

folyt. köv.

vera
kisün

én nyitottam az EZREDIK oldalt :D Váu
kisün

Na csajok, én leléptem, elkezdek csomagolni, 4-kor indulunk. Remélem a kisasszony is felébred addig, dél óta alszik.
Jók legyetek, puszi!

KépKép
KépKép
lindicita

Pocak: Mi sajnos nem megyünk még nyaralni :( Max szeptemberben, de köszi, hogy küldenél ;)

Votiv: Mama-Papa :)
Deni: epilálás :shock:

Indi: sokáig én is azt hittem, hogy Kamilla balkezes lesz, mert szinte mindent bal kézzel fogott meg, azt használta inkább. Most, hogy elkezdett kúszni-mászni már a jobbat használja és azzal nyúl a tárgyakért. Úgyhogy szerintem jobb kezes lesz.
Én azt olvastam, hogy semmiképp nem szabad erőltetni, hogy melyik kezét használja a gyerek, hanem hagyni kell, hogy azt használja amelyiket akarja, mert ha pl próbálják lenevelni a balkezességről akkor ez valami gubancot fog okozni neki a későbbiekben viselkedésben ha jól rémlik...
CSipőszűrés szerintem nem kötelező, csak azt küldik el akinek a gyerekorvos úgy ítéli meg, hogy kötöttebb lehet a csipeje. De no para, amikor mi is voltunk akkor is több idősebb babó volt, mi voltunk csak pindurkák.

PErsze viharnak csak a szele jutott el hozzánk :evil:

Vmit akartam kérdezni...de nem jut eszembe...no menek, mert üvölt a ded

Rylie
rylie

Rylie,
Kamillának gratula az üléshez!!!! :)

Macs,
ilyen fülivel bármikor szétfülizheted a topikot :D:D

Fic,
utiterv jól hangzik, jegyzetelek ám jövő évre :D

Votiv,
„papa” :D:D Vajon mit érthetett alatta???? :D

Neet,
szija itt is :)

Lindi,
Gréti milyen kis világbakiabálós :D:D

Légzésfigyelő, babaőr: nekünk mindkettő van, előbbi megnyugtatásul, utóbbi meg marha praktikus, mivel kint a kertben is nyugodtan egerészek, hallom, hogy mikor megy a műsor. Még Dócinál is használjuk, így kénytelenek voltunk még egyet venni...
kisün

EZREDIK OLDAL, EZREDIK OLDAL!!!!!!!!!
de az ünneplésben már megelőzött Kisün!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sőőőt, az oldalt is ő nyitotta!!!
8)

ez most egy ilyen visszaemlékezős oldal kéne, h legyen, nem????

Amikor először jöttem ide...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni, Vica, Oxi (szia!!! :D), nemtom, ti hogy vagytok vele, de nekem a befozes es a sutes kesz feludules a tobbi borzalmas hazimunka utan/mellett. lehet, h azert, mert nem kell mindennap? meg hat nem is kotelezo, ugyebar

Macs, edes a kiscsajod :)

Neet, nagyon ugyes Esztered! le a pelenkaval! :wink: csak igy tovabb :)

Indi, mi egy csiposzuresen sem voltunk! de a dokineni minden alkalommal megnezte, megtornaztatta, es jonak itelte :)
recca

Képregény :D :P

Dia és Balu
Kép

Vajon milyen íze van Balu fülének? :roll:
Kép

Most hova bújtál?
Kép

Mit akarsz az öcsémtől?
Kép

Ne aggódj, meg tudom magam védeni, nekem fogam is van :D
Kép

Na gyere csak, téged is megkóstollak :P
Kép

Macska és egér :lol:
Kép

folyt. köv...

pocakpacni

Zsanci,
akkor te most írsz egy ezer szavas visszaemlékezést? :D

akkor Kép

Kép
macskanyu

Zsanci :) mondd meg a banyának, hogy ő meg a szebbik SZÁJÁVAL beszéljen :mrgreen:

Rylie :) sajnos kötelező, különben nem vinném el, én AFP-re is csak fenyegés hatására mentem - mármint hogy megtagadhatják az anyaságit, ha nem megyek el rá :( De nem baj ez a késedelem nekem, inkább csak majd a magyarázkodást a kórházban, hogy nem az én hibám :( Bezzeg az oltásopkat nem felejtik el :(
És milyen érdekes, amit Kamilláról és az ő kezeiről mondasz! Mit szól a meggyhez? és hogyan eszi? Lassan - 2 hónap múlva - mi is elkezdhetünk majd gyümölcsöket eszegetni, úgyhoy most nagyopn figyelem, hogy ki mit eszik itt a topikon.

Votiv :) ez az idézet igen szép, úgyis mondhatnám, meglehetősen szájentifik :lol:

Vera :) Marci miket csinál ?! elképesztő kisfiú, alig várom, hogy találkozzunk! Majd Somával biztos nagyokat fog filozofálni :)

És persze, hogy nem szabad (na) a balkezeseket macerálni!!! Sőt semmilyen gyerket se szabad!

indianyo

Vááááá....

Pocak, ez megarulez :lol: :lol: :lol: :lol:
macskanyu

Kisün, 1000. oldal :D

nálunk dédszülőkig felmenően nincsen egy balkezes se, bár ettől rejtett még lehetett, ha arra gondolok, hogy régebben szépen átszoktatták a gyerekeket :?
apafej 3 idősebb gyermeke közül a kisebbik fiú viszont balos, de ott a mama (és több nagyszülő is) az...

votiv 8)
votiv

most miért mentetek el? :?
Kép

Békeajándék...
Kép

és a hamit is megosszuk
Kép

azért én eddzek a következő talira :P :lol:
Kép

na majd meglátjuk :wink:
Kép

VÉGE
Minden jó, ha a vége jó :lol: :lol:
:lol:

Neet: még azt akartam az előbb, hogy ÉLJEN ESZTI és a bili :D

Kisün: EZER??? akkor lassan meglesz a 40.000. hsz? (ha egy oldalon 40 db van most is...)
Pattan számba cici :lol: :D :wink: ismerős

pocakpacni

itt is volt vihar, már elment

Zsanci, ki ez a Banya? :shock:

Pocak, képregény :D :D :D sirály!

Kisün, hát a szőrt! :lol:

votiv 8)
votiv

Dora: neked meg gratula az 1000. hsz-hez!!! :D

Engem nem zavar a balkezesség és szerencsére (legalábbis ahogy én látom) egyre jobb a felfogás ezzel kapcsolatban!!!

Rylie: menjetek nyaralniiii!!! Szóljál csak én szívesen küldelek :P

képregény azért lett, mert nem tudtam eldönteni melyik képet rakjam fel, és valami hasonlóan zajlott a találkozó egyébként is :D

Votiv: papa :lol: :lol: :lol:

pocakpacni

Indi, afpnek semmi koze nincs az anyasagihoz!!! ki remisztgetett ilyennel?! :evil:
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: