A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Más,

Zita,
Tényleg rám hoztad az idegbajt, bár az AFP nem mérvadó, de az 1-es értékkel úgy gondolom, hogy a babunak nincs baja. Mikor az UH-t meg akarom csináltatni, akkor 19+5 napos leszek. Úgy olvastam, hogy a 21-ig meg lehet, ezért nem aggódtam. De cáfolj meg, ha nem így van, mert mint tapasztalt kismama jobban értesz hozzá.

Kataa,
Tök jó, hogy a hasad 91 cm. Nekem a 17. héten 86 cm. Mindenki azt mondja, hogy sokkal öregebbnek látszom, mint ami vagyok.

Valamelyik nap dicsekedtem a helyátadásos sztorimmal. na, aznap végigálltam Kõbányától az Örsig 3 óra sétát követõen. Azóta mindenrõl mélyen hallgatok.

Nyulandi
16+6
nyulandi

Sziasztok!

Megyek a dokihoz. KépKépKép

Gombóc
Gombóc

Gyógyulj meg gyorsan, Gombóc!
nyulika

Nyulika,
az NL-rõl ismerjük egymást (mné_reni). Lelepleztem magam!!!
De megnézheted a profilomat is!!
Azt nem tudom, hogy a betegfelvétel hol van, ahol jelentkezni kell???? Egyet tudok, ahol az UH-ra kell jelentkezni, ez biztos nem az!!

Hóvirág
hóvirág

Sziasztok4

A 30. heti UH eredménye, a kis pocaklakó 1593 gr, medencefekvéses és most már tudom mikor mivel bokszol.
A párom megint úgy nézte a monitort, mintha mesedélutánon lenne. Nagyon tetszett nekiKép))

Sasha! BEkerülhetek a táblicskuba? várható idõpont: 11.07, elsõ baba, Margit kórház és 29 éves vagyok

Moxi
moxi

Nyulandi,
Ne izgulj!!!! Ha az AFP rendben van, és az eddigi UH-kon is minden rendben volt, akkor nincs okod aggodalomra. Nagyon sajnálom, tényleg nem akartalak megrémiszteni...
(Én csak azért vagyok ilyen aggályos, mert az AFP-m nem lett jó annakidején, és rendesen rám ijesztettek)

Zita
36+4
parazita

Hóvirág,

Áááá, akkor meg tudjuk nézni egymást. Neked van fent képed, hogy megnézzem? Nekem itt nincs fent még képem...

De, ugyanott kell jelentkezni, ahol az UH-ra.

Nyulika
nyulika

Hóvirág,

Közben megnéztelek ám! Kép

Nyulika
nyulika

Nyulika,
nekem van fent képem!! És remélem, hogy jól emléxem rád!!
Köszi a segítséget!
Én most elrohanok haza, illetve fodrászhoz és akarok még elõtte venni üvegfestéket!!
Csütörtökön találkozunk, de jó lesz nem lesz mindenki tök idegen!

Üdv.
Hóvirág
hóvirág

Orsoly!
Újpest-városkapu, ha a metro elejébe szállsz, ahol kijutsz a föld alól, ott rögtön az elsõ utcán kell elsétálni az elsõ sarokig,(egy nagy panelház van ott), ha központból mész, akkor ahogy már Zita is írta, a Duna felé indulsz, és balra egy kis utca(Aradi).

Gombóc,
gyógyulj meg hamar!
Zulu
25+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Brokkoli!

Ha jól látom rokoncégnél dolgozunk (matáv-axelero). Kép Vagy nem?

Myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!
Eddig nem volt módunk rá, hogy bejelentsük, Hanna baba megérkezett 2002. augusztus 22-én 18.46 perckor 3200 grammal és 52 cm-mel. Gyönyörû baba, a szülésrõl pedig részletesen pár napon belül. Mivel be kellett feküdnöm már 16-án, elég sok tapasztalattal rendelkezem a kórházról, ha érdekel Benneteket.
Nagyon boldogok vagyunk, ha sikerül, képet is küldök a képtárba.
Ha esetleg közben máshol is baba lett gratula! A többiekenek kitartás. Megpróbálok majd utánaolvasni a dolgoknak.

pussz
bringa és Hanna (5 napos)
bringa

Bringa!

Nagyon gratulálok! Bárcsak már én is...
myssnia
Budapest XI. kerület

Bringa!KépKépKép

Sok sok boldogságot kívánok nektek!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Bringa!

Nagyon sok boldogsagot Hannahoz! Varjuk a beszamolod! Nagyon irigykedem am! Kép Igazan tokeletes meretekkel erkezett a vilagra! Sok tejcit kivanok, hogy meg nagyobbra nohessen!

Edina
edina

Sziasztok lanyok!

Tudja valaki, hogy hol olvashatnek a baba mereteirol a kulonbozo varandos hetekben?
Fejterfogat, stb

Van valakinek adata?
Nekem ma mertek:
BPD: 56mm
OFD: 170mm
FL: 38mm

Egyebkent mi az az FL?
Van valakinek adata ugyanilyen idosen?
Puszi Kakukkfu

Holnap 23
kakukkfu

Bringa!!

Miket nem hallok!? Gratulálok! Sok-sok boldogságot!!!!

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap
Beszti Nátán 3400 g, 56 cm 2002.07.07 ( + ) 1 nap
Dió Péter 3650 g, 56 cm 2002.07.10 napra pontos babaKép
Ilke Lili 3200 g, 52 cm 2002.07.12 ( - ) 3 nap
Ágota Ákos 3200 g, 55 cm 2002.07.11 ( - ) 3 nap
Nyuszi Emilia 2650 g, 51 cm 2002.07.16 napra pontos babaKép
Petra Petra 2300 g, 51 cm 2002.07.16 ( - ) 35 nap
Conti Bernadett 4000 g, 57 cm 2002.07.18 ( + ) 6 nap
Malacka Kristóf 3150 g, 53 cm 2002.07.18 ( - ) 21 nap
Kryss Rebecca 3400 g, 48 cm 2002.07.23 ( - ) 5 nap
Sziszike Réka 3150 g, 53 cm 2002.07.23 napra pontos babaKép
Forti Levente 3750 g, 53 cm 2002.07.26 ( - ) 14 nap
Zsanci Fanni 3550 g, 55 cm 2002.08.03 ( - ) 2 nap
Csics Péter Géza 3100 g, ?? Cm 2002.08.08 napra pontos babaKép
Bringa Hanna 3200 g, 52 cm 2002.08.22 ( + ) 7 nap</pre>

pusszancs
sasha+34+6

Kép
sasha

Kakukkfu!

Az Fl az a combcsont hosszát jelenti!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Erika,
A hasam koepen meri a koldokomnel.En 72-rol ingultam ugyhogy azert nem tunik nagyban cm-ben de a valosagban eleg hatalmas hozzam kepest.Mindenki engem is szulni akara kuldeni,pedig meg nem kene.

Kangi,
Na altod,itt csak jo tanacsokat kaphataz ember!!!Majd szamolj be mi volt az UH-on.

Gomboc,
Feltetlen jelenkezz majd hogy jobban vagy-e mar.Visszajott a mailem a freemailrol ugyhogy elkuldtem a cegesre,remelem megkapod.
A memoriazavar altalanos,en sem tudok egy csomo telcsi szamot azota,sot egyes nevek iskiestek a agyambol miota befeszkelodott a mano.

Bringa,
Nagyon gratulalok a kis Hannahoz!Minden jot tovabbra is Nektek!

Kataa
32

Kép
Kép
kataa

Kakukkfû!

Nálunk 22 hét 1 naposan voltak ezek az adatok:

BPD:57 mm
OFD:72 mm
FL:38 mm
AC:183 mm
súlybecslés:579 g

De szerintem a babádnak nem az OFD(homlokcsont-tarkócsont közötti távolság) mérete a 170 mm, hanem az AC értéke annyi!(törzskörfogat) Aztán az azóta eltelt több, mint 6 hét alatt ennyit nõtt a babóm:

BPD:77 mm
OFD:97 mm
FL:50 mm
AC:259 mm
súlybecslés:1558 g

Betti
29

Kép

Betti
fodbetti

Bringa!

Sok boldogságot a kislányhoz!!!

Betti

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Bringa!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Hatalmas gratula!!! KépKép
Sok boldogságot nektek, és sok-sok tejcsit a picinek!

Sasha!

Hogy repül az idõ... Kép
Nemrég még én adtam át neked a táblázatot, most meg már Te készülsz gõzerõvel babázni! Kép
Milyen érzés a táblázat átadása??? Kép

Pusssz! Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

Hát igen!KépKépKép Fõleg, hogy ma is egész napos jelenség volt nálam az alhasi görcs... menseshez hasonlitó... hát nem tudom, de a 22. helyrõl beelõzni mindenkit kicsit sok lenne!Kép Remélem még csak a testem gyakorol és kap a baba még legalább 3 hetet! Ennyi kell a 38.-hoz és akkor már minden rendben!
A táblázatot leadni milyen? Hehe! Igazság szerint hiányozni fog!!!!! Már úgy megszoktamKép Ennek már csak ez a rendje! Szinte HAGYOMÁNYKépKépKép
Meg egyre jobban félek! Hiszen még semmi sincs kész! Mosni kéne a babaruhákat, még nekem sincs kórházi cuccom. A párom sem csináltatta meg még az apasági nyilatkozatot. Na majd rászánom magam! Csak azt nem tudom még hogy mikor, mert olyan nagyon elõre sem szeretnék dolgozni, mert nyitott a szekrény ahol a babaruhák lesznek és (ha a kiirást veszem) 5 hét alatt még bõven porosodhatnak!
Jajj! Amikor kezdõdik a szülés akkor valahogy megváltozik a derékfájás. Te tapasztaltál ilyet??? Ha igen az hogy változik meg. Van ugye a szokásos leszakad érzés.. de milyen az a másik! Tudom-tuodm, majd meg fogom ismerni, de a kiváncsiásgom határtalanKépKépKép

Juj Lányok!

Nem is emlitettem ,hogy voltam a védõnéninél! Jól ki is faggattam!!! Érdeklõdtem, hogy mennyire szopi párti, és hogy a hozzátáplálást hogy képzeli el, meg konkrétan rákérdeztem, hogy a tápszerhez milyen "hirtelenkedve" nyúl!
Kellemesen csalódtam! Ismeri az LLL-t, maxi szopi párti, nem hive a túl korai hozzátáplálásnak, sem a cukros teánakKép
Azt vallja, hogy mindenféleképpen a szopi a legeslegjobb a babának és nincsenek "órarendjei" hogy a baba csak 3 óránként ennyit cicilhet! Igaz véleménye van, de rugalmas! A véleménye a fél óránkénti szopiról, hogy a baba annyi idõ alatt nem tudja megemészteni az elõzõ adagot ami hasfájáshoz vezethet (ez még logikus is, de ha nem fája hasa akkor miért ne?), a több órás cicilés meg feláztatja a cicit. Mondtam neki hogy én úgy hallottam, hogy ha rendesen "rácuppan" a baba akkor nem tudja feláztatni. Mire mondta, hogy igen ez igy van, és segit is a helyes mellretételben, meg minden. Kérdeztem, hogy a tápszert mennyi idõ és mi alapján irja fel. A következõ logikus indokokat hallottam: 1-2 hétig hagy idõt, hogy rendbejöjjenek a szopi problémák, ha a baba látványosan sokat fogy... Éheztetni én sem szeretném úgyhogy ha valami miatt tényleg nem menne akkor számithatok rá. Ennek nagyon örülök. De mondta, hogy errõl még nagyon korai beszélni (tápszerõl) mert nem kell feltételezni, hogy nem fogok tudni szoptatni és nem lesz tejem. A lényeg, hogy a tej termelését befolyásolja az anya idegállapota, kipihentsége, és folyadék/tápanyag bevitele! A tejtermékes hozzátplálást meg mondta, hogy feletsem el!!KépKépKép Úgy örülök! Mármint, hogy ilyen szopi párti. De majd meglátjuk ha agyakorlat következikKépKépKép
A gyerek dokinénije az lesz aki nekem is és a párom dokija is volt!Kép Tök jóóóó! Én szerettem azt a dokit nagyon és a párom is szerette! Ma láttam is de már nem ismert meg, kicsit megváltozhattamKépKépKép Még mindig ugyanúgy mosolyog a gyerekekreKép Õ is szopipárti. Na szóval nagyon jókedvüen távoztam a védõnõtõl! A lényeg, hogy a tápszer gondolata a legvégsõ esetben jut az eszébe, ha a gyerek láthatóan éhezik és nagyon sokat fogy!

Na soka duma megyek a páromhoz bujni picikétKép
sasha
34+6

Kép
sasha

Edit,
A mellso falon tapadas azt jelenti, hogy a mehed hasfalad feloli oldalan tapad, nem a hatad fele. Teljesen normalis, ne izgulj! Altalaban vagy hatul, vagy elol tapad, gond csak akkor van, ha rano a mehszajra!

Sasha,
Bar nem vagyok nagy szakerto, de szerintem a 'szurkalas' kozepen inkabb azt jelentheti, hogy a tartoszalagoknak mar nagyon eleguk van, es nincs kedvuk tovabb nyulni!
Az elso terhessegemnel egyaltalan nem voltak joslofajasaim, gozom nem volt milyen is az. Szoval nem torvenyszeru, hogy joslofajasaid vannak. Masodszorra mar volt, a nyolcadik honap elejen kezdodott, de gyakorlatilag minden ejjel azt hittem, hogy mar szulok. LEginkabb menstruacios gorcsokhoz hasonlit, csak nem folyamatosan van, hanem osszehuzodas szeruen jonnek! Eleg rossz volt olyan szempontbol, hogy agyon idegeskedtem magam miatta, hogy most akkor korabban jon? De kibirtuk vegig!
Otthonszules: en annyira magabiztos voltam (egyebkent csak a szules temakoreben), hogy legszivesebben mar az elsot is otthon szultem volna, de ez persze szoba sem johetett, foleg nem 92-ben! Mindig is erre a meghittsegre vagytam, es remelem, hogy most harmadszorra, es valoszinuleg utoljara osszejon! Ugy erzem, hogy igy lesz 'kerek' a tortenet, es remelhetoleg a szoptatas is osszejon ezuttal!
Amit tehetsz, hogy minel kevesebb 'atrocitas' erjen a korhazban, hogy a paroddal megbeszeled, hogy mi az, amit hatarozottan elutasitasz, hogy amior te esetleg mar nem leszel abban az allapotban o tudjon tiltakozni helyetted! Pl: nem szeretned, hogy fajas kozben vizsgaljanak meg, vagy hogy felfektessenek az agyra azzal az indokkal, hogy csak megnezik a babat a ctg-n...de akkor mar maradj is ott, mert barmi tortenhet, jobb, ha rajtad is marad a ctg. Ilyeneknek hajlamos bedolni az ember lanya az adott helyzetben, utolag nezve, tok felesleges, es kellemetlen! Es ha teheted, kerj egy gyerekorvosi nyilatkozatot, es gyere haza amint labra tudsz allni! Es akkor nem keltenek fel otkor homerozni, es nem viszik el az orrod elol az amugy is gyenge kajat, amihez hozza sem tudtal fogni, mert epp dajkaltad a siro babadat! A baba erdekeirol nem is beszelve!!!
Legkozelebb mar lehet, hogy osszejon az otthonszules is!!! De az is lehet, hogy mar most, ki tudja???!!! Vannak veletlenek, rohamos szulesek, es fajdalommentesek is! Kép

Bringa, Gratulalok pici Hannahoz, es varjuk a sztorit! Kép

Lanyok, biciklizni voltam! Kb. 15 eve nem bringaztam, de ma kicsit kitekertunk az erdobe, na nem messzire, csak egy 20 percre kb. Gondolom holnap meg ettol is izomlazam lesz, de jol esett a sok itthoni tespedes utan!

Zsuzsi
17+1
zsuzsi74

Edit!

Nekem is a melsõ falon tapad a placenta. Kérdeztem is a dokit, hogy ez mit jelent. Õ pedig azt mondta, hogy semmi kül, általában oldal tapad a leggyakrabban, aztán elõl, és legritkábban pedig hátul. Úgyhogy Zsuzsi, most jól megmontuk Editnek, két különbözõféleképpen. Igazából nem vagyok doki, de mintha olyat olvastam volna valahol, hogy általában elvándorol a jó helyre, de ha nem akkor sincs nagy gond. És azért jobb, ha a megfelelõ helyen van, mert elõl talán nincs annyi izom. Ilyenkor pedig nem ajánlott sokat emelgetni. Szóval ilyeneket olvastam, mert rákerestem a témára. Aztán lehet, hogy úgy van ahogy Zsuzsi írta.
Mindenesetre én nem aggódom.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Ez a topic úgy pörög, hogy 2 nap után el sem bírom olvasniKépDe a lányom nem mindig hagy olvasgatni.

Szóval már ha semmi nem aktuális, bocs.

Orrvérzés, fogínyvérzés: Rutascorbint szokott a doki javasolni, mert azért ezek nem kellemes dolgok.

Fehérje a vizeletben: ha más tünet nincs, nem szabad megijedni,mert hüvelyi folyás is okozhatja, ami belekerül a pohárba. Ilyenkor ha van égõ érzés is, célszerû egy tenyésztést csináltatni.

Algopyrint szabad terhesen is szedni, bár a természetes náthaellenes szerek, mint borogatás, mézes tea, hagymalevél fõzet köhögésre, sós víz az orrba azért jobbak.

Allergiára a homeopátiás szerek sokat segíthetnek, nekem
most a Sabadilla c-15-ös használ de van az Alleum Cepa is és orrsprayk is helyileg. Homeopata doki tud segíteni.

A lánykám 1,5 éves kis tündér de hatalmas mozgásigénye van, nekem meg egyre kissebbKépKépFélúton összejövünkKép

Na holnap én is megmérem a pocakomatKép

Bringa! Gratula és sok tejcit nektek!!!!

Üdv:Pankamama 29
PM

Bringa!

Gratulálok Hannához!

manó 33+4

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nyulika,

igen jó ez a cím, ez a férjem mh.-i emilje, és oda be fogok járni többet. Erre a címre nyugodtan írhatsz bármikor.

Brokkoli
27
brokkoli

Bringa,

Nagyon örülök Nektek KépKépKép, sok tejcsit és rengeteg energiát kívánok!

nyulandi
17+1
nyulandi

Szia Myssnia,

hát igen...., majd küldök mélt, nem akarnék itt reklámot csinálni.

Brokkoli
brokkoli

Bringa,

nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és jó egészséget!!!

Hóvirág
18+2
hóvirág

Hát itt az utolsó munkanap... Sose gondoltam volna, hogy egyszer eljutok idáig. Mondjuk nem bánom, mert tegnap már teljesen ki voltam purcanva, mire 1/2 6-ra hazaértünk. A körzetihez se volt eröm elmenni, hogy kiirassam magam.

Bringa,
Gratula!!!!! Ird meg a sztorit, ha lesz majd egy kis idöd!

Edit,
A mells&#337; fal azt jelenti, hogy elöl (tehát nem a baba mögött, a gerinced felé, hanem elötte, a köldököd oldalán) van a lepény - ez teljesen normál. Ha hátul tapad, az valamivel jobb, mert védettebb, de nincs igazán jelentösége.

Sasha,
Pihenj sokat! Tegnap én is azt hittem, hogy mentem megszülök. Mindenem fájt, összevissza keményedett a hasam, de aztán kipihentem magam, és elmúlt... Mondjuk a kórházi csomagom már megvan, mert nem mertem volna elindulni nyaralni nélküle. Mostanra már el is felejtettem, hogy miket pakoltam össze...

Zita
36+5
parazita

Zita,

kicsit irigykedek Rád!! :-) Már én is szeretném az utolsó napomat tölteni a munkahelyemen, de még várnom kell másfél hónapot! Nekem már olyan munkaundorom van, meg nekem a bejárás másfél óra, már ezt is unom! De Te jó sokáig dolgoztál!
Üdv.
Hóvirág
18+2
hóvirág

Bringa,

Gratulálok a picurhoz, na és a tökéletes méreteihez!KépKép

Sok tejcsit!!

Brokkoli
27
brokkoli

Zita,

nem semmi, hogy a 36. hétig dolgozol, én már jövõhéttõl ( 28. hét )nem dolgozom, mert sokat kell utaznom, és szétmegy a hátam a sok üléstõl, ráadásul sehova sem tudok elmenni babócuccokat nézelõdni. NEm is csodálom, hogy ki vagy purcanva a nap végére, majd meglátod milyen jó lesz otthon pihizni.

Brokkoli
brokkoli

Hóvirág,

Hidd el, hamar el fog repülni az a pár hónap. Amíg nekem is sok volt hátra, én is eléggé rühelltem, de a végén az embert hirtelen elkapja a nosztalgia... (Ez általában mindennel így van.) Én is kb. 1 órát szoktam utazgatni a munkahelyemre, úgyhogy az tényleg nem fog hiányozni - meg a korai felkelés sem...
Miért kell dolgoznod? Ha nem bírod vagy nagyon nincs kedved, írasd ki magad!

Zita
36+5
parazita

Bringa,
GRATULAAAAA KépKépKépKép

Zsuzsi,
engem a doki eltiltott a bringazastol. Azt mondta, azert nem szabad, mert raz es eleshetsz, ami veszelyes. Vigyazz magadra, jo? Kép

Tegnap voltam a haziorvos dokinenimnel. MA mar jobban is vagyok! Kép Azt mondta, csak helyileg hato dolgokat tud adni, kaptam kanalas gyogyszert (ez egesz finom Kép ), meg Bioparox spray-t, amit a torkomba es/vagy az orromba kell fujkalni, es azt mondta, laz ellen egy-egy szem Algopyrin-t szabad csak bevenni. Meg egy dolog: csak az Ung. Nasal orrkenocs hasznalhato, azt mondta a fujkalos orrspray-k valami effin(?) nevu anyagot tartalmaznak, amitol eloregedik a mehlepeny!!
Aaaaa, ma reggel alig talaltam otthon olyan ruhat, ami ramjott volna...KépKép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Bringa,
sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcsit kivánok nektek!!! Kép

Zita,
jó pihenést, gyüjtsd az energiát, amig meg nem jön a kis zsarnok Kép És köszi a maszatolással meg a höemelkedéssel kapcsolatos nyugtatást. Remélem, minden rendben megy majd.

Kataa és mindenki,
29mm-es BPD-vel maga a tökély vagyunk Kép pici szivecske dobog, kis kézzel integetek, lábikóval kalimpálok Kép
Végre megnyugodtam teljesen.
Ja, persze a 3 kg-t a 15. héten sokallja a doki ... de tényleg sovi voltam elötte, meg különben is ... szerintetek tényleg sok?

Gombóc,
most biztosan nem látod, de jobbulást kivánok, remélem, hamar kilábalsz a kórságból.

Nem tudtok véletlenül kismamatornát, szüléselökészitést (papásat) Zuglóban? Esetleg Újpesten, mert ott dolgozom, munka után beleférhet.

Sasha,
irtó izgalmas lehet, amiben most vagy ... nagyon drukkolok, és biztosan minden rendben lesz, és naná, hogy meg fogsz felelni a szerepednek, hiszen kismamaként is töled kaptuk a legtöbb hozzászólást meg tanácsot Kép kitartást a hátralévö idöre!!!

Pussz
Kangi
14+5
kangi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Zsuzsi!

Én a szurkálást megkérdeztem a dokitól a múlt héten és ezért rendelt vissza mára is. (Elvileg csak a jövõ héten kellett volna mennem amikoris kezdi a CTG-t) Doki szerint a szurkálás jelentheti, hogy a méhszáj akar kinyilni... hát nem tudom, amig oldalt szurkált addig a szalagok voltak a ludasak, az oké, de ez most nagyon középen és nagyon alul vanKép Otthonszülni, hát igen! Most még féltem, de lehet, hogy a következõ baba itthon jön a világra, ha most nem lesz semmi baj és rendesen a világra tud jönni a baba.Kép

Pocok!

Kép

Myssina!

Oké akkor Pocoknak fogom átadni a táblátKép De nincs hari ugye?KépKép

Zita!

Akkor a mai nap az utcsó, hogy hallunk felõled? Nagyon sajnálnám!!! Azért ha tudsz néha jelentkezz be! Fõleg, ha a picuri már kibujtKép

Gombóc!

Örülök, hogy jobban vagy! Énitthon kezelem magam kicsit kevés eredménnyel, igaz a torkom nem fáj, de szakad fel valami, és kapar a torkom! Nem vészes és nem egész nap, de a fene tudja!Kép

Kangi!

Hát tudod! Tanácsot adni másnak sokkal könnyebb. Hiába tudom amit tudok és ilyenkor higgadtan végig tudom gondolni, de ha majd ott leszek élesben egy kis orditó manócskával, biztos nem fog az eszembe jutni semmi használhatóKép Nem baj! Azért van itt a babanetKép

Képzeljétek, eddigi 2 éjjszaka alatt a cicijeimre rá volt száradva kicsi (fél csepp) elõtej. De ma reggel!!! A bal cicimbõl egészen a hónaljamig volt rászáradva a bõrömre a tejciKép A sárgás elõtejciKép Úgy örültem neki!!! Mutatom a páromnak, nézi és megszólal, hogy: Ajajaj, akkor már nincs sokKép Olyan édi volt! Most kezd rádöbbenni, hogy nemsokára teljes család leszünkKép Élesben!

Na majd még jövök ámKép
sasha
35+0

Kép
sasha

sasha es Zsuzsi! Oszinten szolva sosem ertettem hogy miert akar valaki otthon szulni. A korhazakban is probaljak ma mar megteremteni azokat a korulmenyeket, amiket otthon kapnal. Es oszinten szolva, ha az elso terhesseg problemamentes, korantsem jelenti azt hogy a 2. is az lesz. Pont most alakult ki errol nagy vita az indexen, de teljes szivembol azokkal ertek egyet akik korhazban akarnak szulni. Nem akarok peldalozni, de itt is volt par lany es baba, akiknek szuksege volt az azonnali beavatkozasra. Es itt percekrol van szo, nem egy orarol, amig mondjuk beerne a mento a korhazba! Nem lebeszelni akarlak benneteket, csak hogy gondoljatok vegig. Ha baj van, mar nem lehet visszacsinalni.

Bringa! Gratulalok a pici lanyhozKép

orsoly 21+4
orsoly

Sasha,
Azért nem fogok teljesen eltünni - otthonról is tudok internetezni, de csak fakerekes ingyen-internet hozzáféréssel, ami elég lassú és bizonytalan. Szóval biztos nem jelentkezem majd ennyit, maximum naponta egyszer vagy pár naponta...
Az elötej tök vicces, nekem is szokott jönni, de csak pár csepp, és csak a bal cicimböl. De én is nagyon örültem neki!

Kangi,
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az UH. Ilyenkor nagyon aranyosak a babák, mert már teljesen formásak, és összevissza kalimpálnak, viszont még beleférnek az UH-képernyöbe.
Csak nem ti is Zuglóban laktok? Mert mi igen, a Dózsa György úthoz közel. Ti melyik részen?

Zita
36+5
parazita

Zita,

csak azért nem akarom magam kiiratni, mert hála Istennek tényleg semmi bajom sincs és anyagilag nem lenne mindegy! A férjem pont két hónapja vállalkozó, úgyhogy még nem indult be teljesen az üzlet. De kibírom valahogy!! A munka nem vészes, bent rendesek, csak nekem van munkaundorom! :-)

Neked jó pihenést, amíg nem jön a babóca!!!

Hóvirág
18+2
hóvirág

Sziasztok!
29 hetes kismama vagyok Káposztásmegyerrõl, szeretnék megismerkedni környékbeli "sorstársakkal"!
Üdv
vivien

Gombóc,
örülök,hogy jól vagy. Az orrspray-kben efedrin van, úgy tudom, de azt nem tudtam, hogy öregiti a méhlepényt ... mindig tanul az ember.
Ruhák: ma már az új kis kötényruhámban vagyok Kép még elég bö rám, de nem is ez zavar, hanem hoy "XL" felirat van belevarrva Kép
De kinai, úgyhogy azért annyira nem gigászi méretü Kép viszont normál nacik már rég nem jönnek fel, kis cuki szoknyáim mégannyira sem ... és szombaton esküvöre megyünk, ahová ünneplöben kellene menni, mi az ótvart vegyek fel?! Egy fehér lepedö az eddigi legjobb ötletem Kép

Sasha,
hát ha már elötej jön ... hajrá és minden jót!!! Nagyon várjuk a hireket! Kép
Pussz
Kangi
14+5
kangi

Zita,
a Thököly-Róna sarokhoz lakunk közel.
Zuglóba jársz védönöhöz? Kicsit segits légyszi, mert én Köbányán (állandó lakhely) jelentkeztem be, de nagyon kiesik, meg úgyos a zuglói védönéni fog kijárni, hát váltanom kéne, de honnan tudhatom meg, hogy kihez tartozom? Az Örsön a nögyogyin nem vették még fel a telefont ...

Köszipussz
Kangi
kangi

Sziasztok Lanyok,

Megjottem a korhazbol es a vizeletemben nem talatlak semmit,teljesen negativ volt.Aztan racsipodtak a dokimra aki bejott es ez nagyon jo volt mert igy megsporoltam a a jovo heti sorbanallast is.Megirta a tappenzes kiiarasomat a hazidokinak es rogton be is vitt az UH-ra ahol minden ok, volt novoget a baba teljes gozzel. : )))))))))))
Szoval mindenkinek koszi a kedves szurkolast en most happy vagyok!!!!

Edit,
Csak edd a jegkremet meg a szolot.Lenyeg neked jol esik !!!!
Engem is remisztgetett az elejen hogy hirtelen jot ram egyszerre tobb kg most meg dicser hogy meg mindig +8 nal vagyok.

Pm,
Kosz az infokat.JO neked mert nagy tapasztalt reven mar semmi nem tud meglepni.

Brokkoli,
Nem akratlak surgetni de mikor kuldod nekem a receptet????
Jobb is hogynem fogsz dolgozni,en nem tomegkozlekedte de igy is szornyu volt ha a dugoban ultem es majd be p&#8230;tem,hat me g ha buszon lett volna&#8230;..

Zita,
Jo pihenest es varunk am otthonrol is!!!!

Hovirag,
A munkaundor nagyon rossz tud lenni.Ilyenkor kell inkabb babanetezni hogy jol teljen a munkaido : ))))

Pocok,
En is olyan almos vagyok,de nekem is csengetett valaki csakaz megbent van es inkabb kopogtatni szokott.
En is 4 csaszarrol tudok ugyhogy ez jo dolog.

Gomboc,
Orulok hogy jobban vagy!!!!Egyed a mezet ezerrel az a legjobb es legtermeszetesebb gyogymod.

Kangi,
Na gratulalok,mostmar minen ok lesz!Dehogy sok nekem is ennyi volt es azota nem aranyosan novekedett.
A kismama ujsagban van egy hirdetes ahol alkalmi ruhakat lehet kolcsonozni kismamaknak.Keresd meg ha gondolod.

Pusz
Kataa
32+1

Kép
Kép
kataa

Hóvirág,
Én is hasonló megfontolásokból dolgoztam eddig, mint te...

Kangi,
Nekem se ment könnyen, mire kinyomoztam, hogy hol és ki a védönö. Én is vagy 3 helyre telefonáltam, és végül kiderült, hogy a Bosnyák tér sarkán van egy gyerekorvosi rendelö, ott fogad a védönö. Nekem nincs igazán közel, jó sokat rázathatom magam a macskakövön a 7-essel, nektek egy kicsit jobb... A pontos címük Thököly út 178., a telefonszámuk 273-2560, szerintem hívd fel öket, biztosan tudnak segiteni, még ha nem is hozzájuk tartozol területileg.
Nekem szombaton 2 esküvöt kell abszolválnom, de az elegáns megjelenéssel már nem igazán tudok törödni... Maximum azt tudom figyelembe venni, hogy jó vagy rossz az idö.

Kataa,
Köszi! Jelentkezni fogok!

Zita
36+5
parazita

Szia Kataa,

Ne haragudj, de kiment a fejembõl a hétvégén, meg aztán olyan hangulat is kell, hogy a sógornõmtõl bármit is kérjek, de ígérem holnap felrakom. Kép
Amúgy én sem járok nagyon bkv-val, csak egy kicsit. Ez azt jelenti, hogy kocsival jövök/jövünk egy darabig ( férjem mh ), aztán meg vili. Metróra és buszra nem igazán vagyok hajlandó felszállni. ( tudom finnya vagyok és kényes )Eléggé a fenekemhez nõtt az autó. Bár a vili is olyan, hogy a Móriczon át kell szállnom, és átmásznom a munkagépek között és a homoktengeren át, ami most ott van.

Izgi lehet, mikor észreveszed hogy jön az elõtej, én is nézegetem, persze egyáltalán azt hogy honnan fog kijönni? anyu persze jót nevetett rajtam.......

Lányok, szerintetek az normális, hogy felkelés után, és sok ülés után fáj a pocakom alsó része?

Brokkoli
27
brokkoli

Sasha!

Nekem nagyon tetszett és tetszik most is az otthonszülés, de csak azért az elvért, amennyire a nö a saját szülését irányithatja, nem szól bele senki és tényleg a szó legjobb értelmében megszülheti a gyerekét. Viszont SOHA nem szülnék otthon, most hogy Nátán megszületett. Az ö élete (de legalábbis az, hogy nem szellemi fogyatékos) azon múlt, hogy a kórházban azonnal meg tudtak császározni.
Pedig az elsö terhességem és szülésem teljesen problémamentes volt és ez a terhességem is.
Azt gondolom, hogy nem otthon kell szülni, hanem azt kell elérni, hogy a kórházak legyenek olyanok, ahol ugy szülhetsz, mintha otthon tennéd, de meglegyen a háttérben a biztonság gond esetére.
Nem éri meg a kockázatot az otthonszülés, mert persze nem arra kell épiteni, hogy baj lesz, de kit hibáztathatnál, ha nem a tied mégis az álomszülés?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zita,
királynö vagy Kép
Én a Tábornok utcához tartozom, mint kiderült, megtudtam a védönéni nevét egy kedves hangú hölgytöl, épp szabin van, de jövö héten hivhatom ... SZUPER!!! Köszi szépen Kép!!!

Munka: nekem nagyon fontos, hogy aktiv legyek, otthon megbolondulnék ... mármint ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki otthon van már korai terhessegtöl, az megbolondul, de nekem nem menne Kép amúgy a pénz sose jön rosszul, meg a munkámat is szeretem. És hálistennek nem vagyok veszélyeztetett, szóval remélem,december végéig (az lesz kb a 30. hét) teljesen rendben dolgozhatom, aztán majd még meglátom, hogy január végéig maradok-e, mert a suliban meg vizsgaidöszak lesz, lehet, hogy a kettöt (hármat! a téli nagyterhességgel együtt)nem érdemes egyszerre forszirozni.

Minden jót neked az uccsó munkanapra! Már nincs sok hátra Kép

Pussz
Kangi
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: