Hát újra itten volnék megen...
borsts: Hogy mekkorák a gyerekeim? Hatvenegynéhány centisek... Szerintem ebben a topicban nem érdekes mik voltak a gondjaink, hiszen itt lenézés a része annak aki nem áll be a fősodorba. Nem csevegni akarok, hanem felnyitni pár szemet, és a megértést kikényszeríteni azoknak, akik erre rászorulnak. Nincs mindenkinek akkora pofája és makacs hajlandósága, mint nekem. Az LLL a szememben megmarad szektának, ugyanis erőszakos, erősen elfogult, és nem kínál megoldást a problémákkal kűzdőknek. Az nem az igazi, hogy másodrendűnek degradáljuk a táposokat és csak a negatív oldalát mutatjuk. Ez is a plusz belerúgás esete. Sajnos, én még nem találkoztam olyan Ligással, akire észérvekkel hatni lehetett volna. A legtöbbjük bizonyos értelemben sérült volt, kompenzálós, bigott alak. Persze vannak kivételek, eddig azonban nem sikerült ilyet találnom.
trose: Igen, cory felelőssége elvitathatatlan. Szvsz hiába tesz valaki ezernyi jót - bár barokkos túlzás, aminek itt be lett ő állítva -, ha az igazán bajban lévőt még megalázni is kész.
bea80: Miben reménykedtél? A legrosszabb fajtája vagy a konfliktuskerülőknek. Mint egy kelekótya strucc, aki miután ámokfutó módra az idegeire megy többeknek, azt hiszi az a megoldás, ha homokba dugja a fejét. Tudod a korábbi beírások után neked egy dolgod lenne itt: bocsánatot kérni. És ekkor még mindig csak a tápszerhez kapcsolódó véleményedről van szó. Még az újszülött osztályra való beadással kapcsolatban is lenne mit mondanom, de azt ezúttal nem teszem.
[quote="bea80"]s írta:bea80zerintem jópáran tovább szoptathatnának, ha mindent megtennének érte
Ez a mondatod egy olyan anya számára, aki ezzel a problémával kűzd, kb. olyan, mintha egy tőrt forgatnál meg benne.
A végén idéznék tőled még egyet, amivel kivételesen egyetértek:
[quote="bea80"]a írta:bea80z embernek szüksége van külső kontrollra is
ineedhelp: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége -
http://www.sos505.hu/
pilchard: Más topicokat olvasva igen feltűnő ennek az észt osztó feelingje, egyes fh-k fölényessége, láthatatlan terrorja. A valódi, önzetlen segítség gyakran keveredik a dominanciaigénnyel, és azt hiszem, itt az utóbbi került fölénybe. Talán ebben, vagy tán másban is tévedek, de beszédesek a hozzám beérkező pü-k. Döbbenetes milyen feszültség és indulat van a topicban, és mennyien félnek hangot adni elégedetlenségüknek. Ennek szerinted mi az oka?
ritaa: A vitákon nem felülemelkedni kell, hanem elmélkedni és tanulni belőle. Tudomást nem venni róla nem egyenló az általad említett felülemelkedéssel. Sajnálom, ha számodra túlzás, ha valaki a képébe vágja a véleményét a topicon élősködőknek. Hát, ha számodra az a jó topichangulat, ahol egymást dícsérgetik az fh-k... Az engem inkább két, egymástól távol álló testrészre emlékeztetne, amint közvetlen fizikai kapcsolatba kerülnek...
mamacka: Vagdalkozás? Keserűség? Előbbi nem, utóbbi igen. Baj? Az általam itt szapult hozzáállású emberek ártottak nekünk, és még megannyi ismerősünknek a legtöbbet. De ez nem fér az ilyen okostojások eszébe, sőt még meg is sértődnek, mert az egojuk sérül ilyenkor. Az, hogy hányan vannak, akik önzésből nem szoptatnak, az urban legend. Baromság. Rávágják mindenkire, hogy ő nem is akarja igazán, élen a liga "segítőkész" híveivel. Van fogalmad róla hányan vannak, akik nem akarnak szoptatni? Nagyon kevesen. Én olvastam olyat, hogy aki akar, az tud szoptatni, hiába próbáljátok kimagyarázni. Hogy nem szabad túl korán feladni? Ki dönti el, hogy mi a korán? A liga? Segíteni ők is csak azoknak tudnak, akik körül nincs gondoskodó háttér, és könnyen befolyásolhatók. De sajnos a többség, akik mondjuk görcsösségtől, lelki problémáktól gyötörve kűzdenek, azok csupa gátat kapnak. Kapkodó, ideges nővérektől, szimplán hülye rokonoktól, elvakult hitű ligásoktól, ostoba védőnőktől, önnön nagyságuktól megrészegedett, észt osztó topiclakóktól, vagyis csupa frusztrált embertől. A hazugság nem szép dolog, de ki lesz hajlandó végre elgondolkodni azon, hogy miért akarna itt valaki is hazudni? Miért akarna megfelelni másoknak? Talán mert ők olyan tökéletesnek vannak beállítva? Ebben a topicban miért nem tapasztalatcsere folyik, miért megmondóemberek uralják, akiknek a véleménye szent és sérthetetlen? Kár, hogy olyan inget vettél magadra, ami nem rád lett szabva. Talán add át másoknak, nekik jobban állna...
tünde_sződ: A másik prototípusa vagy a konfliktuskerülőknek. Ne olvassam ha zavar? Hagyjam úgy, ami engem felbosszant, mert hasonló helyzetek miatt láttam szenvedni szeretteimet? Ez számomra magam arculköpése lenne. Te ne foglalkozz vele, nekem meg hagyd meg a saját értékrendszeremet képviselni. Kár, hogy csak én mertem eddig szóvá tenni itt pár dolgot.
cory: Látom, te is nagyvonalúan tudomást sem veszel arról, amit beírtam. Pedig bizony talán te vagy a legérintettebb ebben a témában. Ha leszállnál egy kicsit közénk onnan a magasból, akkor végre elmondhatnám neked: szánalmas vagy. Bemásolni másnak, máshol tett kijelentéseit... Legalább élvezted? A nagy tapasztalatod elnyomta benned az emberséget? Te ítélkezel?
Azt hiszitek, hogy akiknek a lelkébe gázoltok, azoknak temérdek smiley bármit is használ? Majd én becsukom, ha úgy gondolom, oké?
Amúgy, ha bárkinek problémát okoz, hogy tápszerre kell áttérnie, kétségei vannak, írjon nyugodtan, talán meg tudom nyugtatni, hogy nem dől össze a világ, csak éppen egy kicsit átalakul. De attól még ugyanolyan szép. A párom maga is tápszeren nőtt fel (nem a mostaniakon), mégis gyönyörű, egészséges, és két remek kisbabával ajándékozott meg minket.
Na, megyek tápszert készíteni...