A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Továbbolvastam.Az enyém is besárgult, ez manapság végképp nem indok a szoptatás elhagyására.Sőt.Na, befogom.Bocs, csak nem bírtam ki.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea
..."én viszont nem tudnám másképp..."
Szerintem ez kulcsa lehet a komunikációnak... :)
Én pl azt sem ítélem el aki beadja éjjszakára a gyerekét ha fáradt (ezt is meg lehet érteni annyira mások vagyunk) persze akkor nem jogos, hogy leszidja a nővért ha tápszert ad a gyereknek...

Én pl. azt szoktam mondani ha kérdezik, hogy igény szerint szoptatok-e, hogy igen de a saját igényeimet is figyelembe veszem.... hiszen tudom, hogy egy kifacsart anyával ő sem sokra megy. Ez sokkal inkább anya és baba kapcsolatán áll mint pusztán nevelési kérdés lenne szerintem.
Én nem kapkodom fel minden nyekkenésre és főleg nem egyből a cicit adom előbb kipróbálok minden egyebet.
...a LLLiga oldalán is olvastam olyanokat amivel nem értek egyet, de nagyon sokmindent viszont megfogadtam.

Rita
:) ...igyekszem nem bántó lenni, pontosan fogalmazni, de így is volt, hogy megbántottam valakit... teljesen félreértve egymást, :(
Dalma olyan gyönyörű baba! Hasonlónak képzelném Áront ha lány lenne! :) ez így hülyén hangzik, de bizonyos vonásai emlékeztetnek rá... :) :) :)

Zsuzsófi
Ezen már annyian elkenődtek, hogy kevesen reagálnak a beírásaikra... (többek közt anno én is) de ez szintén butaság! :) Nem reális elvárás! Gondolj bele te mindig mindenkinek tudtál reagálni!? ...nem hiszem... sokkal személytelenebb egy ilyen fórum annál!
És hidd el nem kell megfelelned senkinek... nem attól függ a te értéked, hogy hányan ismerik azt el. ...ha emiatt hazudozol pedig pont az ellenkezőjét éred el. Ha csinálsz valamit akkor azt tedd hittel, meggyőződéssel és azt vállald is fel mások elött.

...bömbi van!
Megyünk cicizni! :) :D :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!Igen, igazad van anya-baba kapcsolaton múlik.Minden csecsemő más, más igényekkel talán, mint ahogy mi sem vagyunk egyformák.Mondtam, hogy nincs nálam a bölcsek köve:Csak leírtam a véleményemet.Szerintem ez az értelmes vita lényege.És hogy vita maradjon, ne veszekedés.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea
Én ezt mégcsak nem is vitaként írtam! :) sokkal inkább megerősítésként! :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bea: :) Nagyon szépen írtál. Nekem Zsoma 12 napig volt a koraszülött osztályon, ebből 5 napig inkubátorban, 3. nap tehettem először mellre, majd amíg haza nem hoztuk, addig maximum naponta 4-szer fél órát lehettem vele. Végül megtanult szopizni, de nem a kórháziakon múlt.
Azt is előfordul, hogy valakinek a fejés nem megy, mert nem tudja kiváltani a tejleadó reflexet... Meg én azt is el tudom fogadni, ha valaki nem akar szoptatni (nem értek vele egyet, de el tudom fogadni), de akkor ezt vallja be. Legalább magának. Nem azért írom ezt, mert bárkire is gondolnék konkrétan, de ismerek ilyet.

Petri: nem tudom, miből érzed a számonkérést, ha abból, hogy rákérdeztem, miért, akkor erre azt tudom mondani, hogy nem számonkérésből, hanem érdeklődésből kérdeztem. Mert érdekel. Őszintén. Tényleg érdekel, mit miért tesz valaki, és ez nemcsak ebben a témában van így, a terhesség alatt is megkérdeztem, ki miért van pl diétán vagy miért kapott ezt vagy azt a gyógyszert... Azt hiszem, az már kiderült itt rólam, hogy felesleges udvariassági köröket nem szoktam tenni.

Gyöngyi: barátnőm ma 35+6, jól van :) Lányzója is meggyógyult már, hogy jön-e még, azt nem tudom, de úgy néz ki, hogy a 37. héten befektetik a csajt, mert ez a rutin ikreseknél.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Vok:köszi a megértést, én sem éreztem kiutálva magam, csak ugye engem ezek a szopis dolgok nem igazán érdekeltek, miután tápos lett a kicsi fiam.És tényleg jó társaság lett ott nálunk. :lol:

Mi nem ítélünk el senkit, hogy ki miért hogyan jutott ide, mi sem így terveztük azt elhihetitek!
Értem én ezt a konfliktust Cory és Zsuzsófi között, mindkét fél érthető számomra!Az is hogy ezzel kapcsolatban aki akarta elmondta a véleményét, hisz azért van ez a hely.
DE a Beával nem értek egyet, sárgaság, meg inkubátor szerintem senkit nem tántorított el nálunk(bocs ha tévedek), ez mindenkinél egy folyamat volt, szerintem mindenki megtett mindent a szopiért, senki sem hobbiból tápozza a babáját :( .Csak ennyit szerettem volna a védelmünkben megírni!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Na jól van!! Akkor senki nem utál senkit!!! :)

Nekem sincs azzal bajom, ha valaki nem csak szoptat, hiszen mindenki azt csinál amit akar és tud.
Cory és Borcsa tanácsai is azért vannak, hogy sikerüljön a szopi. De ha nem megy, akkor igenis adni kell valamit (pl. tápszer), mint éhezzen a baba.
Emlékszem, amikor Angi említette, hogy sír a baba az éhségtől, még Cory írta, hogy a baba nem éhezhet, adni kell neki enni!!

Zsu: a lényeg (persze nem kioktatni akarlak), hogy ha TE úgy döntöttél hogy eszik a babócád kajcsikat, akkor vagy ne írj semmit vagy írd meg. Legfeljebb megírják Neked az orvosi ajánlásokat :D

Cory: dühöngsz még??? Az lebegjen a szemed előtt, hogy szerintem nagyon sok csaj még azért szoptat, mert erőn felül bíztattad őket!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bmo!
"Ráadásul Bence két napig inkubátorban volt, nem szoptathattam... Haza már tápszerrecepttel jöttünk, utolsó nap szopott összisz 30 g-ot. Ugyan akkor még tápszert nem kapott, mivel a hugomat szoptatta anya, és befogta mellé Bencémet is. Így könnyű volt, megszoptattam, üvöltött, levittem anyához, megszoptatta, alvás volt. De ugye akkor Panka már 7 hónapos volt, rohamosan fogyott a tej, nekem meg teljesen elapadt. Vele így lettünk tápszeresek.

Katánál előre készültem hogy én szoptatni fogok, minden irodalmat elolvastam, vettem szopisteát, bogyókat, fejőgépet, mindent. A párom már a kórházba is hordta be a teát, és minden szopi után fejtem. Hiába, tápszerrecepttel jöttünk haza:( Itthon kiderült 1 hét után hogy sárga a kicsi, el kellett hagynom a szopot, tápit kapott."

Csak a hitelesség miatt! 15.oldalról, szó szerint másoltam ide!

Cory!Én nem tudom elfogadni, ha valaki nem akar szoptatni!

Mamacka! :lol:

Végül remélem senkivel sem vesztünk össze.Talán csak vágyunk egy kis felnőtt vitára, nem? :wink: :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea !

Bocsi ,Zsuzsófiból nem voltam felkészülve :oops: , ő még csak most jött.
És szerinted én nem akartam szoptatni?????
Nem ismersz, miért ítélkezel????
Nekem ez a legnagyobb fájdalmam, de ha nem tettem volna túl magam valamennyire ezen, azt sem tenne jót a gyerekeimnek. :(
Én is a legjobbat szeretném nyújtani nekik.Örülök, hogy nektek megy a szopi, nekem nem. :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Jézus, ki mondta, hogy te nem akartál szoptatni???Totál félreértjük egymást!Csak Cory írta, hogy van akinek van teje, és nem akar szoptatni, és azt ő el tudja fogadni!Szó sem volt rólatok!Ha egy pillanatig is fájdalmat okoztam kérlek ne haragudj!Egyáltalán nem erre gondoltam.Próbáljuk ne félreérteni egymást, hogy ne kelljen magyarázkodni, oké? :wink: :lol: :lol: :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Tünde: nem dühöngök :) Néhány éve még azt tettem volna, de most már úgy vagyok vele, ha 1 ember is van, akinek segítettem, akkor már megérte :)

cory
Budapest

Bea:bocs ha magamra vettem, de ebben a témában biztos túlérzékeny vagyok, én olyan ép eszű nőt nem ismerek aki ne akarna szoptatni, de biztos van ilyen.Rossz, hogy nem tudom szoptatni, de ezért nem akarom vacakul érezni magam, én is megteszek érte mindent.Ugyanolyan anyuka vagyok én is mint te, vagy bárki más. :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Plichard! Bocsi-bocsi! Most jutok csak íráshoz.. Nem, ez amit Ameli csinál, inkább egy életkori sajátosság :) Rájött a kis tündér, hogy lehet játszani-nézelődni evés közben. :) Ha előbb kapja el a fejét, mint ahogy a száját nyitná, a kisujjaddal kiszabadíthatod a cicid, és mindig figyelmeztesd, hogy fordulás ELŐTT nyissa a száját. Egyébként próbálj minél kevésbé foglalkozni a dologgal, jó esetben pár nap-hét alatt elmúlik. Ha tartassz tőle, hogy a játék miatt kevesebbet eszik, próbáld minél többször félálomban elcsípni egy szopira - ilyenkor nem jut eszébe játszani.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Lányok: Én annyira büszke vagyok most a kitartásom miatt. Bocsi, hogy ezt leírtam, de azt hiszem kevesen vagyunk itt akik annyit bajlódtak és küzdöttek a szopival mint én. Ugyi kezdődött az anyós macerával majd betette a Lili is a kaput a szopási sztrájkkal (3 napig küzdöttem, hogy elfogadja a cicit), azután kezdődött a mérleg fóbiám, az idegeskedéstől apadni kezdett a tejci, majd nem rég belázasodtam, a Lili stagnált, de még mindig nem adtam fel. Szerintem én egy jó példa vagyok arra, hogy igenis kitartással és rengeteg akaraterővel minden lehetséges. Ez most lehet, hogy nagyképűnek hangzik, de aki végig kisérte a kínlódásomat, az tudja, hogy így igaz.

Bea: Én 2 éjjelen át vajjúdtam a Lilivel, mire délelőtt negyed 12-re megszültem. Én annyira fáradt voltam és kimerült, hogy szégyen-nem szégyen, de leadtam az első éjjel a csecsemősöknek a lányom. Igaz ami igaz alig aludtam, mert folyamatosan a lányom körűl járt minden gondolatom, de szinte semmi erőm nem maradt, hogy kimenjek érte. Na ez őszinte volt :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Bmo: Olyan gyorsan pörög a topik, hogy most olvastam vissza a félreértést Beával. Az előbbi beírást én se nem neked szántam célzásnak, tudom, hogy nálad teljesen más ok volt, hogy nem tudtál szoptatni. Sőt egyáltalán nem szántam senkinek, csak írtam. De most már tényleg hadjuk ezt a témát, mert kicsit kezd nevetségessé válni, hogy minden mondat után szabatkozunk :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Beának:

Itt is leírom amit levélben, mert ez a pofon jogtalan volt, és nagyon rosszul esett. Azt a lányok is tudhatják, és remélem emlékeznek rá, hogy amikor a klinikáról hazajöttünk, sőt már ott is, kétóránként (ha nem hamarabb) mellre tettem a kicsit, lógott rajta, utána még fejtem, hogy beinduljon a tejem, itthon szintétn. Az tény, és ezen kár vitatkozni, vagy belekötni, hogy mivel nagyon sárga volt KAta, állandóan aludt, alig akart szopni. Valószínüleg ezért lett elég a tejem amikor lement a sárgaság, és állandóan a cicin lógott. De amikor sárga volt, én akkor is szoptattam-fejtem. Ittam a szopisteát literszámra, minden praktikát kipróbáltam, de nem lett több...egy ideig elég volt, és egyszer csak újra sírt, sűrűn tettem mellre, és csak sírt, és sírt....6 napig szenvedtünk, utána mértem meg, és 24 dkg-ot fogyott a hét alatt. Ezt már nem mertem kockáztatni, ezért kapott pótlást. Másnap már csak 10-15 g-okat szopott, később még annyit se. Én úgy érzem mindent megtettem ami emberileg lehetséges volt, mégsem sikerült. Nagyon szenvedek miatta mind a mai napig, mert azon felül hogy nagyon jó érzés volt, tudtam hogy ez a legjobb a kicsi babámnak. De éhezett.

Nagyon nagy pofon nekem ez a sorstól, de köszönöm, hogy még tőled is kapok párat:(:(:(:(

Nagyon-nagyon írigylem azokat, akik tudnak szoptatni!

Hiszem hogy a legjobb dolog egy gyereknek az anyatej, nincs annál egészségesebb a világon.

Azt már nem hiszem, hogy a tápszer utána a legjobb. Ezért vagyok a korai(bb) hozzátáplálás híve. ezzel sokan nem értenek egyet, azért is nem írtam meg, hogy elkezdtem, nem akartam vitát szülni. Pontosan ezt akartam elkerülni:(
Bmo-éknak pedig azért írtam meg, mert ők hasonló gondolkodásuak mint én, tudtam, ők megértenek. Főleg hogy ők is keresztülmentek a szoptatás küzdelmein mint én.
(még oda is írtam nekik, hogy ezért itt kapni fogok, bejött)

Mamacka, köszönöm neked:) Amit írtál az most nagyon jól esett:)

Vok Eszti, neked hosszú lenne reagálnom, bocsi:) Elolvastam amit írtál. Csak annyi: Nem nehezményeztem hogy itt a szopiról van szó, csak annyit mondtam hogy nemigen tudok hozzászólni:(

Cory, bocsánatot kérek tőled, de be kell valljam rettegek is...Mindig is csodáltalak, talán ezért...

(az meg különösen rosszul esett, hogy leufóztad a fiam...mert azzal hogy az "én fiaim ufók hogy megették a gyümölcs után a zöldséget?" kérdéssel nekem azt sugalltad, hogy az enyim ufó, amiért nem. Jut eszembe, akkor Kata is az...)

Tény hogy itt is meg kellett volna mondanom. Tény, hogy meg akartam felelni nektek mint közösségnek.
Tény hogy ember vagyok és hibázom.
De nem vagyok hazug. ez sértés. Hazug az, aki sokszor, talán soha nem mond igazat. Én őszinte vagyok, a fejemre is koppintanak érte sűrűn, főleg a család. Azt hittem talán így nem fognak a fejemre koppintani:) Nem jött be. Bocsi.

ui most elmegyek kibőgöm magam, mert tényleg iszonyatosan rosszul esett amit Bea írt:(Ezt nem sajnáltatásképp írtam, de ami fáj, muszáj kiírnom:(

Zsuzsa

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gyöngyi! Legyél is büszke magadra! :) :) :)

Én azt sajnálom, hogy sok helyen ajánlgatják a mamáknak, hogy első/első pár éjszaka adják be a babájukat a csecsemőosztályra, mert ki kell pihenni a szülést. Én legalábbis nagyon pocsékul aludtam a babám nélkül :( Főleg Lucával volt rossz, mert nem fértünk be a rooming-in be :( :(
Nekem milliószor pihentetőbb volt, hogy most Gergő gyakorlatilag egyfolytában velem lehetett.

Gergő ma vicces kedvében volt :lol: Többazör előadta szopi közben, hogy cici kiköp, gyors vigyor, puki-hang (de szájjal :D) újból vigyor, szopi folytat :lol: :lol:

Borcsa
KépKépKép
borsts

Na, csak két mondat a fentiekhez:
Bea: Nagyon szépen szóltál :) (18.59)

Nekem mindig nagyon sokat segítettek a tanácsok: nálunk sem fenékig tejfel a szopi már a kezdetektől. Mindig akadnak hullámvölgyek: kórházból bimbóvédővel jöttünk haza, hetekig sebes, érzékeny volt a cici, de elhagytuk a védőt, és szopiztunk. Volt a luk, a tejkő... most a sztrájk...áááá, nagyon nehéz napok, hetek voltak. Éjszaka is felkeltem akár 2x is, ha más nem fejni. Sőt, most minden este /éjszaka (10-fél 11 körül) félálomban megetetem Botit! Ezt ajánlották a "szopipártiak" :D És sikerült!!!! Újabban reggelente megint csöpög a tejcsi, mint kezdetekben! És nem zavar, nem teszek rá hideg vizes törölközőt ezért (sajnos nemrég hallottam egy ilyen csajról :shock: :( )
És bízom benne, hogy lesz szopi, amíg mi úgy gondoljuk!:D

Őszintén sajnálom, akiknek vmilyen oknál fogva nem megy a szopi minden igyekezetük ellenére!

Na, ez egy kicsit több lett....

Csema: Végre!!! Pussz! Édesek a csajok! Szófi bébi gyögyörű, sokat nőtt! Számod megváltozott??? Írtam sms-t!

Angi, Olgo: Nagyon tüncsik a csajszik! :D

Olgo: Te is jól nézel ki! Örülök, hogy láttam képet rólad! :)

Edit: Nagyn tutik a képek Levikéről! Megzabálom a fiadat, csak egyszer kaparintsam meg! :wink:
Becsiékkel mi újság? Nem tudsz vmit?

Tünde: Dorina a napszemcsiben csúcs :D Bettina séróját imádom! Kééész! :D Isten őrizz fodrászhoz menni!

Vok Eszter: Másik hajasbabának hullik a haja? Óóóó :? Botinak már új sérója van. Fekete volt, most meg ilyen kis szöszkeszerű :D Alig látszik, csak vizesen (vagy,ha izzadt) :lol: Kutyu???

Cory: Nekem segítettél már egy párszor :wink:

Rita: Szépek a lányok! Jó,hogy írtál! Nyaralásról???

Sajnálom, már megint nem tudom, mit akartam még.... Pedig nem szándékosan hagyok ki senkit!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Háát!Úgy tűnik a kelleténél jobban belehergeltük magunkat a vitába.Tény, ha valaki leír magáról valamit, ennek kiteszi magát.Így voltam én is ezzel, amikor a magánéletemről írtam.Ha az ember egyszerűen megerősítést vár, nem kell megkérdezni mások véleményét.nem hiszem , hogy vannak fekete-fehér helyzetek.Azt hiszem még, hogy az is baj, hogy nem ismerjük egymást, nem tudjuk ki milyen ember, hogyan fejezi ki magát, vagy mennyire érzékeny.Talán ezért is könnyebb így megbántani valakit, ismeretlenül.Van, aki sarkosan fogalmaz, mások cizelláltabban.De talán rossz szándék senkiben sincs.Úgyhogy írjunk tényleg másról.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Borcsa:köszi.akkor türelmesen várom hogy elmúljon :D :D

nem tudjátok Boscó hová tünt?vagy csak nyaralni vannak?

KépKép

KépKép
pilchard

Bmo
az egyik dolog amivel nem értek egyet a llliga-val az az, hogy úgyérzem nem különböztetik meg azt az anyukát aki nem tud, attól aki nem akar szoptatni... :( és így egy csomó lelkiismeretfurdalást okoznak anyukáknak.... mert sajnos valóban vannak olyan anyucik akik bár mindent elkövetnek mégsem sikerül... :(

Cory
Én is köszönök neked minden segítséget és tanácsot! :)
...és nagyon remélem, hogy nem voltam félreérthető és nem bántottalak meg semmivel! :) csodálnivaló, hogy mekkora türelemmel és odaadással neveled táplálod a gyermekeid! :)

borsts
De hiddel vannak olyan anyucik akiknek egyszerűen "életmentő"... bár én nem tudtam volna elképzelni nélküle lenni, de amikor órák óta ordított és semmivel nemtudtam megvígasztalni csak a folyosón sétálgattam vele, hogy ne keltsem fel a többi mamát és babát frissen szültem, majdnem összestem... akkor nagyon örültem volna ha csak két órára valaki más dajkálja... :)

Még annyit akartam, hogy számomra az viszont teljesen érthetetlen, hogy valaki miért nem akarja szoptatni a babáját ha van teje, hiszen mindazon túl, hogy mennyire fontos a babának, a mamának ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás... csak a hiúsági kérdést tudom elképzelni, az meg elkeserítő! :(

puszi nektek megyünk szunyálni! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Engem borzasztóan megviseltek a gyermekem születésének körülményei, és a mai napig nem tudtam túl tenni magam azon, hogy az itten kórházban a császáros mamiktól elviszik a babót, még meg sem lehetett szoptatnom, és több majd 12 órával a születése után foghattam csak a karjaimba a kisfiamat....talán ezért is lettem ennyire "anyatigris", aminek a nagyszülők látják kárát :roll: Alig vártam,hogy átkerülhessek alapítványi szobába!!!.....

Mamacka: Örülök,hogy írtál! Képek???

Jessssszus, nem is tudom, mikor pörgött így a topic!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Ezúttal - rendhagyó módon - egy apuka véleményét fogjátok hallani. Párom révén én is rendszeresen nyomon követem pár topic történéseit, és meg is beszéljük. Ezúttal úgy döntöttem, le is írom nektek a véleményem. Előre borítékolom, hogy rendesen megkapom majd érte a magamét, de sajnálattal közlöm, igen makacs ember vagyok. No de nem ez a legfőbb jellemzőm, hanem az, hogy van két csodálatos gyermekem, és van egy jelzőkkel le nem írható, csodálatos párom, aki szerintem nagyszerű anya. Mi tápszeresek vagyunk, szinte a kezdetektől fogva. A sok okostojás el sem tudja azt képzelni, hogy ezt lehet tárgyilagosan is vállalni, nem kell szégyellni, de büszkének sem kell lenni rá. Az ember alapból szeretné, hogy gyermeke anyatejen nőjön fel, ez tűnik természetesnek. Ma már úgy vélem, nem ez a lényeg. Hanem az, hogy megadd a gyermeked számára azt a táplálékot, amire szüksége van. Nem tudhatod, hogy a természet vagy a sors milyen módon formálja az életed, hogy anyaként mennyi és - bár erről kevesebb szó esik -, milyen tejet tudsz adni gyermekednek. Az okait annak, hogy miért lettek csemetéink táposok, nem fogom elmondani, mert szerintem ez lényegtelen, sajnos így alakult, csupán pár hétig kaptak anyatejet, és akkor sem elegendőt. Felesleges azzal érvelni, hogy nem tettünk meg mindent, én is jól ismerem a Liga - amelyet magam leginkább egy szektának tartok, amely többet árt saját céljainak mint használ - érveit, meggyőződésem, hogy hülyeség. Apaként és férjként is nehéz volt átélni azt, hogy a párom zokogott, hogy nem tud szoptatni, azonban hiába tudtuk az okait, a "jóakarók" ezt nem fogták fel. Aggódásukkal, a médiából előzúduló baromságokkal telve virtuálisan döngöltek a földbe minket lelkileg. Aztán rá kellett jönnünk, amikor babócáink jól gyarapodtak, sorra cáfolva a táposok ellen felhozott sztereotíp lózungokat, hogy nincsen ebben semmi különös. Baromira macerás, sokkal több dologra kell figyelni, de a lényeg, tehát az, hogy táplálkozzanak, és egészségesek legyenek, az teljesült. Gyönyörű, makkegészséges, boldog csemetéink vannak. Megkapják azt a szeretet amit igényelnek, se többet, se kevesebbet annál, és az étkezésük is gondosan tervezett, folyamatosan fejlődő szakaszban van, már csak napi két alkalommal kapnak tápot. Úgy vélem, mivel a környezetünkben ma már senkiben sem merül fel, hogy jaj milyen kevés ideig kaptak anyatejet, valóban nincs ennek olyan nagy jelentősége, mint amilyennek beállítják. Számunkra a két elégedett babánk elég bizonyíték erre.

De, hogy a konkrét történésekre is rátérjek végre: Elgondolkodott itt valaki azon, hogy miért jut el valaki oda, hogy egy olyan fórumon füllentsen, ahol akár anonim is lehet? Elgondolkodott bárki is azon, hogy akit megbélyegeznek azért, mert ő amellett döntött, hogy elkezdi a hozzátáplálást, vagy teje elapadása miatt áttér a tápszerre, mennyire mélyre tud süllyedni vélt szégyenében? Elgondolkodott már azon valaki, hogy emiatt a sok okoskodás miatt lelkileg összezuhanhat valaki, rossz anyának érezve magát? Elgondolkodott akár egy is az itt észt osztók közül, hogy mennyi közük van ahhoz a háttérhez, mennyi információjuk van azokról az indokokról, amelyek miatt valaki nem szoptat(hat) tovább? Nekem végig kellett élnem a párommal mindazt a mélységet, ahova a magatok fajta önelégült emberek taszítják azokat, akik maguk is áldozatok. Ti ítélkeztek? Hát mégis kik vagytok ti? Ahelyett, hogy áldanátok a szerencséteket, abba rúgtok, akinek megvan a maga gondja már amúgy is? Az önzéseteken kívül semmi más nem indokolja ezt! És mind közül a legönzőbbek azok, akik nem a baba miatt, hanem saját maguk miatt viselkednek így. Akik a szoptatás "mindenekfelettisége" mögé bújva a saját lelki sivárságukat akarják leplezni, vagy íly módon akarják magukhoz láncolni a csemetéjüket, nem törődve azzal, hogy mit szeretne a baba? Elárulom: nem cicit minden helyett.

A szoptatásról sok szépet el lehet mondani, csodálatos kapocs az anya és a baba között. Örüljön, akinek megadatik az, hogy probléma nélkül szoptathat. De ne is éljen vissza ezzel az érzelmi eufóriával, sem a baba, sem más, önhibája nélkül abba a helyzetbe került anyával szemben sem, akinek ez gond. És nem igaz az sem, hogy aki akar, az tud szoptatni. Sőt, előfordul, hogy aki esetleg tudna, annak is a tápszer a megoldás, más okok miatt. Az ilyen anyák esete mindig egyedi, és szakemberek kivételével a többségnek megfejthetetlen - néha még nekik is. Senki nem ítélkezhet felettük! Igaz ugyan, hogy a tápszer a kezdetektől fogva pótszer, de nem annak kell felfogni. Megoldás. Sem több, sem kevesebb annál.

Elnézést, ha valakit megbántottam volna, remélem akiknek a keményebb részek szólnak, azok értenek belőle, akiknek pedig nem ingük, ne vegyék magukra.

Egy felbosszantott, ám ennek ellenére rendkívül boldog apuka.
tápapuka

Azt hiszem az is baj, hogy itt senki sem olvas, csak kiragad egy-egy mondatot, és gyorsan leír egy jókora véleményt.Itt mindenki aki szoptat leírta azt, hogy valóban vannak olyan anyukák, akik nem tudnak tejet adni, bármennyire is szeretnének.Én elsőként a nagymamámról írtam, aki nevelt, és aki a legjobb anya és nagymama nekem a világon, és a legjobb szívű ember.Ezt a rohadt mondatot még hányszor írjam le???? :twisted:

Bea és Annababa
Kép
bea80

Apuka, köszönöm.

Zsuzsa

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Volt még, aki nem szólt a vitához? Szerintem mostmár igazán lapozhatnánk :)

Anita!
Jó, hogy Te is írtál!

Mamacka!
Tényleg hasonló a gyerkőceink 1-2 vonás, pl. a fejformájuk. :D Tök jó!

Szóval a nyaralás... Isteni volt! A balatonfüredi Hotel Marinában mentünk, Dm bababónuszos ajánlat volt, megnéztem a neten is megtetszett és lefoglaltam.

Légyszi, akit nem érdekel lapozzon, a világért sem szertnék senkit utatni.

Szóval AllInclusive ellátással voltunk. Mi apartmannt kértünk, mivel 5-en vagyunk. Ebből volt kétféle, mi a jobbikat választottuk (napi 2000 Ft-al volt több). Ez a Balcsira nézett, és egy csendes kisebb épületben volt. Két szobánk, fürdőszoba káddal WC-vel + egy külön Wc és hatalmas erkély napozóággyal, asztallal tartozott hozzá. Mindenhová lehetett liftel közlekedni, így babakocsival egyszerű volt. Mi vittük Dalmának az utazóágyát, de fölöslegesen, ott is. ugyanolyat tudtak volna adni.

Óriási partszakasza van a szállodának, mindenkinek saját napozóággyal:
Kép
Kép

Volt benti uszoda, 25 m hosszú és szauna is, isteni volt jó meleg és szinte csak mi voltunk, bár én nem nagyon mertem csak rövid ideig szaunázni, meg ne romoljon a tejcsi :lol:

Rentgeteg gyerek volt, és nagyon odafigyeltek rájuk, szinte egész nap volt gyerekanimáció is, persze a nagyobbaknak. űPL. kreatív foglalkozás, játékos táncok, dalok tanulása, íjászat, foci stb.
Kép
Kép

A Nagyok rendkívül élvezték a nagy szállodát, hamar kiismerték magukat, és mivel volt AllInclusivos chipes karórájuk, akár egyedül is ehettek, ihattak, ami persze nekik nagyon bejött :)
A parton volt egy nagy büfé, innivalókkal, és kisebb ennivalókkal: pizza, szendvics, lángos, sült kolbász, hurka, husi, isteni fagyik, kévék stb.
Így semmit sem kellett levinnünk magunkkal a partra.
Svédasztalos volt a reggeli, ebéd és a vacsi is. Nagyon finoman főztek, és volt külön gyerek svédasztal is, de arról is bárki ehetett, ott pl. főzelék, gyümölcssali, derelye voltak. Minden étkezéshez sok friss gyümlölcs és sali , valamint isteni sütik is voltak.

Igazi kikapcsolódás volt!
Kép

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rita: ez nagyon-nagyon jól hangzik :) :) :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

[quote="bea80"]A írta:bea80zt hiszem az is baj, hogy itt senki sem olvas, csak kiragad egy-egy mondatot, és gyorsan leír egy jókora véleményt.Itt mindenki aki szoptat leírta azt, hogy valóban vannak olyan anyukák, akik nem tudnak tejet adni, bármennyire is szeretnének.Én elsőként a nagymamámról írtam, aki nevelt, és aki a legjobb anya és nagymama nekem a világon, és a legjobb szívű ember.Ezt a rohadt mondatot még hányszor írjam le???? :twisted:

Talán inkább az a baj, hogy az üres lózungokhoz szokott szemeknek zavaró, ha valaki átfogó véleményt fogalmaz meg - pláne ha éppen a nem hízelgő kategóriából való. Éppen ezért nem tűnhet fel, hogy miről szól a hsz-em. Meg talán ezért válogat a saját hsz-ei közül olyat, ami önnön fényét hivatott tovább táplálni. Kár, hogy vannak kissé szürke, vagy talán találóbb szóval élve, sötétebb hsz-ek is a sajátjaid között. Javaslom, kutakodj egy keveset.
tápapuka

Zsuzsófi: eddig is mindent leírtam, amit gondolok, ha arra gondoltam volna, hogy ufók a gyerekeid, akkor azt írom. Ez tuti.
A nézetek szerintem nem a szoptatás vagy tápszer kérdéskörben vannak. Nézetkülönbség akkor lenne, ha eleve a kórházba menetel előtt eldöntenénk, hogy mivel akarjuk etetni a gyerekünket, és az lenne és pont. De erről szó nem volt.

Mamacka: nem bántottál meg semmivel és köszönöm :)
Az a baj, hogy a csecsemősök nem dajkálgatni fogják a síró babát, hanem általában (biztos vannak más helyek is) azonnal cumisüveget nyomnak a szájába :( Nekem pl szülés utáni nap délelőttjén választanom kellett, hogy kimegyek-e a fiaimhoz 15 percre, és beadom Lizát, vagy nem megyek ki. Kimentem. Meg is tömték cukrosvízzel, ami után alig bírtam felkelteni (6 órát aludt), és rossz technikával is szopizott :( Még szerencse, hogy másnap hazajöttünk.

cory
Budapest

Borcs!
Az is volt, szívesen visszamenék még!

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Néhány gyors gondolat még:

1. Nagyon elenyésző azon nők száma, akik készakarva nem akarnak szoptatni, ráadásul ezek nem is valók anyáknak, orvosi esetek, és annak a babának nem az lesz a legfőbb baja, hogy tápszert kap anyatej helyett.

2. Én nem támadnám azt sem, aki úgymond "önhibájából" már tápos babóval távozik a kórházból. Csak gondoljátok végig, ti mit tapasztaltatok, mennyi segítséget kaptatok a kórházban? Mennyit foglalkoztak az "oktatásotokkal", hogyan kell jól csinálni, hogyan kell egyáltalán élni az első napokban az újszülöttel? Hány türelmetlen nővérrel találkoztatok? Hányan voltatok lelkileg összetörve? Ez mind oka lehet annak, hogy elapad a tej vagy be sem lövell. Tehát azt ajánlom, kicsit vegyetek vissza, ha a táposokról van szó.

Bea80, neked lehet, hogy a tápszer "pótlék" (igen, ezt te írtad...), a gyermekeimnek a táplálékuk volt hónapokon át, ezért élnek...
tápapuka

Mamacka: nem voltam eléggé egyértelmű. Persze, hogy adja be, aki túl fáradt/legyengült ahhoz, hogy ellássa a babáját, és kell ez a lehetőség. Én is beadtam Gergőt, ha a lányok látogatni jöttek, hogy addig csak velük foglalkozzak.

Ami sztem a gond, hogy ha az első babát várva azt olvassa/hallja csak az ember, hogy adja be, mert úgy tud pihenni igazán, meg használja ki, aztán nem tudja kipihenni magát, mert hiányzik a kicsi.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Tápapuka! Mekkorák a gyerekeid? Sztem igenis érdekes lehet, mi volt a gond, mindig lehet tanulni vmit. És jobb szeretek úgy beszélgetni, hogy legalább az ismerősség illúziója megvan.

Tudod, itt nem ír ligás tanácsadó, én majd szeretnék az lenni, (ha nagy leszek :) ) És az egész országban sincs túl sok belőlük. Akiket ismerek személyesen, azok legkevésbé sem szektások. Más kérdés, hogy az ember bárhol belefuthat kompetenciaproblémás frusztrált személyekbe, akik pontosan tudják, hogy az ő gyerekének mi kell és mi nem :twisted: Pl. nem cici, hanem vmi más... Bár meg kell jegyeznem, hogy vannak egyszerűbb dolgok, mint megszoptatni egy babát akarata ellenére.

Mamacka: ligás anyagok - van rengeteg eredendően amerikai anyag is, amit lefordítanak, és terjesztenek itt is. Ott azt hiszem jellemzőbb, hogy vki nem akar szoptatni - innen maradhatnak benne rossz szájízt hagyó mondatok.
A következmények meg sajnos ugyanazok, bármiért kellett a tápit választani :(
Végül is érintett vagyok - Réka elég rövid ideig szopizott, és elválasztáskor viszonylag hamar kapott mindent - sajnos eléggé tájékozatlan voltam :(

Borcsa
KépKépKép
borsts

Off off off
(Az igazi nagy mindenki tudja a frankót meccsek majd akkor jönnek, ha a boltban hisztizni kezd a lábra kapott 1,5-2 éves ded :) Öt perc alatt megtudod, hogy a) gonosz vagy, amiért nem veszel neki 2 kg gumicukrot b) le kell önteni egy pohár jeges vízzel c) jól meg kell verni d) (egyenest a gyereknek) majd elvisz a rendőr, ha kiabálsz.... Ifjú és bohó koromban, ha Réka hisztizett, csak hátrébbléptem kettőt, és hallgattam a töménytelen okosságot :twisted: :twisted: )
Off off off

Borcsa
KépKépKép
borsts

WTF !!!!

Viták elkerülésére !!

Tápapuka, goaway!

Ja amugy, ötlet !! :idea:

Egy uj topic Zsuzsofi és Tápapuka részére!( Special )

Vagy 2006 tavaszi baby new topic.

Még nem láttam dühöngö topicot talán az is hiányozhat!

Cory, Zsuzsofi részére.

MSN contact :wink:

Amugy make and peace mindkenkinek !!!!

Béke veletek!! :wink:
ineedhelp

Annyira reménykedtem, hogy reggel bekapcsolom a gépet, és tele lesz a régi hangulattal!Ezt sajnos elrontottuk/tam. :cry: :cry:

Na, azért jó reggelt mindenkinek!Remélem ma már szép napunk lesz!
Sziasztok!Bea

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

:cry: :cry: :cry: a multkor hajhullásrolbeszélgettetek, s akkor azt hitten, h hála a fennvalónak ez elkerült engem. Hát nem. :cry: Iszonyatosan hullik. :(

Plusz nem elég ennyi, de minket is megtalált egy nagy adag szopisztrájk :cry: Az éjszaka ugy evett mint aki még sohase, gondoltam észhez tért, :) de ma reggel ismét eszibe jutott.

Még jövök, csak először megprobálok viosszaolvasni 2 nap termését. :)
Vendég

sziasztok!

Úgy érzem nincs jogom beleszólni a vitába,mert nem vagyok itt aktiv tag,ezér nem is irom meg arról a véleményem,DE!!azt mindenképp szeretném elmondani hogy én rengeteget köszönhetek Nektek,örülök hogy itt vagytok,mert sokszor már azzal erőt meritettem hogy csak olvastalak Titeket.A mi fórumunkban amikor Amelita született az aktiv tagok közül még nem volt másnak meg a babája,igy szopi ügyben mindig itt kértem tanácsot,és én igenis örülök hogy ezen a topicon sokan vannak akik nagy szopipártiak,mert ők adtak erőt,kitartást.
A mi topicunkban kevés anyuka hive az igény szerinti szopinak,ezért is olvastalak Titeket rendszeresen,mert megerősitést kaptam,még ha Ti nem is tudtatok róla.

Cory azt mondtad ha van vki akinek segitettél akkor már megérte. Nekem sokszor úgy segitetek hogy nem is tudtok róla. :D

Tápapuka:nehéz nem irni véleményt a leveledre,mégis erős leszek és nem irok,de egyvalamit muszály:Itt Senki nem osztja az észt !
én még soha nem éreztem itt ezt!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok ! Én tegnap képeket nézni ugrottam be, nagyon örültem is annak, amit láttam - főként Levi babaúszós boldogságának, (amit én is szeretnék az"icipici" 70 centis fiacskámmal átélni, csak lehetetlen itt kocsi nélkül ez a környéken) és ekkor vettem észre, hgoy itt valami furaság van. Én kívülállóként nem szeretnék hozzátenni a vitához semmit, ezt ti majd egymás között szépen elrendezitek - viszont kívülálló "ineedhelp" fedőnevű hozzászólónak annyit üzenek innen, hogy névtelenül vagdalkozni csúnya dolog.

indianyo

Hát jó sokat írtatok az tutitutesztutkó :D

Cory: lepedő+utazóagy :annak idején ugy probáltam Boglárkát vosszaszoktatni az agyába, aki egyébként nagyon ölbebaba, h napikig hordtam egy pulcsit, h tele legyen anyuci szaggal és azt tettem a kiságyba. Persze nem jött össze, mert a kiságy nem riszálta a fenekét :lol:

Évi: sajnálom Pirikét. Azt nem is irtad, hogy reagált Dóra a hintára!?
Jó nyaralást!

Vok: gratulálok ÓRIÁSI Hannádhoz :)

Petri, Zsuszofi: micsoda horror dolgok történtek veletek :shock:
Zsu: köszi a családi infokat :)

Gyöngyi: mi sem vagyunk barnák, pedig mi sokat vagyunk "napon".
Most gratuláljak a fosikához :?: GRATULA A FOSIKÁHOZ :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszti: most komoly, h Bence ül :?:
Jó pihenést nektek!

Csema:Szia! 6gyerek nem semmi. A pároddal ti sem unatkoztok :)
Szofica nagyon édibédi :D és a lányok sem semmik, igazi bombázók lesznek 8)
Gratula az első fogacskához!

Vanillka:jó hétvégézést nektek! Nagyon szép az a 6 kiló :D

Babcika:éljen a hízás! Ügyik vagytok!

Babetta: most komolyan fáj a szivem a medence miatt :( Miért fájditod? :cry: :cry: (vicceltem) _Tök jók a medencés képek és nagyon ügyi a kis Levi aki nem is olyan kicsi :wink:

Rita: Szia! Én alapbol fázós vagyok, ugyhogy én élvezem ezt a meleget. Utálon a telet.
Luca nagyon édike a székben, és jók a nyaralós képek. De jó nektek is, h voltatok nyaralni :wink:

Bocs ha valaki kimaradt!

Pussz
Vendég

Meli :D
Köszönjük szépen!
Anita :D
pusszancs!!!!
Igen a régi számom él, mert sok volt a két előfizetés, mailben elküldöm Neked!
Köszi!!!!
És még két rövid reagálás:
Csecsemősként:
szülés után van aki tényleg nagyon kimerült és fáradt, és szeretné ha pihenhetne.
Ebben nincs semmi elitélendő, igen is tudja beadni a babáját az ujszülött osztályra, attól belőle még nagyon jó anyuci vállhat:)
Van olyan anyuka, aki amint lehozták a szülőszobáról kéri a babát és szeretne vele lenni, ez is jó.
Nem vagyunk egyformák.
Szerintem mindegyikünk a legjobbat szeretné adni a gyermekének, bárhogy is táplálja.
Én köszönöm Corynak és Bortsnak a szopi tanácsokat mégis, mert bizony a hasznomra váltak.
legyen jó hétvégétek!!!!!!!!!!!!!
:lol:

KépKép
csema

Sziasztok!

Ritaa!
Nagyon tuti helyen voltatok!!!! :D Most, ebben a hőségben én is otahuppannék. :D:D

Csema!
Nem is dícsértem meg a lányokat!! :D Ádám a lányodra rábökött és közölte, hogy na, ez a lány szép. (Ahol 3an vannak) :D:D Ez naaaagyon nagy bók tőle. Nem szokott ilyenekkel dobálózni. :D:D

Mi ma sokat fogunk fürcsizni, hűsölni és én fagyizni. :D:D Remélem a párom nem akar nagyon ebédelni, mert nincsen sok hami főzva és én tuti megsülök, ha neki állok főzöcskézni...

Jó hűsölést mindenkinek!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok :lol:
Köszi szépen!
Ádámnak is, de a lányoknak inkább nem mutatom meg még elbízzák magukat :lol:
most ugyan bünti
van mert alig segítenek valamit, és mondtam annyit ülhetnek a gépnél amennyit segítenek........ :lol: :lol: mindjárt ideférek én is a géphez :lol: :lol:
puszi!

KépKép
csema

Meli, Vok!

Örülök, hogy rajtam kívül vagytok még, akik megpróbálnak a topikrobbantó vitán felülemelkedni :)

Még éjjel is ez a vita Zsuzsófi, Cory, Tápapuka járt az eszembe. Őrület :?

Én, személy szerint azért nézek ide be, hogy kikapcsolódjak, és mert kiváncsi vagyok a manócskáitokra, és persze arra, ki hogy van, mit csinál...
Már azon gondolkodtam, el kéne hagyni a topikot, ha itt csak a folyamatos egymás b...-ogatása megy :x Nagyon gáz :cry:
Nem hiszem , hogy ezért vagyunk itt!!!
Természetesen egy kis egészséges vita sose árt, na de ez már túlzás.
Úgyhogy ki is lépek egy időre. Megyek főzni, sütni. Holnap reggel megyünk Szanticskára (az ország legkisebb faluja, csak a polgármester és a családja lakik ott). Ott vannak a nagyok iskolai, kézműves táborban. Már nagyon hiányoznak!
Szokatlanul csendes a ház, így egy gyerekkel :lol:
Habart bablevest és Pasta Carbonarát rendeltek, szertnék még vmi fincsi meggyes sütit is sütni + főtt kukorica.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Várom vissza a régi kedves, egymást dicsérgető 2006 tavaszi babák topikot.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rita!Tényleg nagyon szép helyen voltatok, klassz, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás, és szép a babóka is! :lol: Igazi kis mőci abban a ruhácskában.
Na, megyek, ma is felmegyünk anyámékhoz pancsizni, meg hátha lesz megint valami új tudománya a lánynak

:wink:

Bea és Annababa
Kép
bea80

mőci=nőci

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok! :)
Tápapuka

Szerintem borzasztó sok keserűség van a mondataidban, aminek gondolom megvan az oka, de úgy érzem, hogy itt jogtalanul vagdalkozol. Nemtudom, hogy az én hsz-omat olvastad-e???
Én abszolút megértem a bánatotokat és sajnos eltudom képzelni, hogy sok vádló tekintetet kaptatok, ami azt éreztette veletek, hogy hibásak vagytok amiért a gyermekeitek nemtudnak szopizni. Én ebben hibásnak tartom a Ligát, de nemszabad a ló túlsó oldalára sem esni. (nagyon sok anyukának segítettek már és megfontolandó az is amit borsts írt)
Osztom a véleményed abban, hogy az anyatejnél fontosabb a szeretet amit adni tudtok, én azzal nem értek egyet ha valaki puszta önzésből nem akarja szoptatni a babáját, hiszen akkor ugyanúgy a szeretet hiányáról van szó! :) a ti szeretetetek már abban is megnyilvánult, hogy mindent megtettetek a szoptatás érdekében! :)

Én nem olvastam olyat, hogy aki akar az tud szoptatni... ez valóban sajnos nincs mindig így, de nem szabad túl korán feladni sem, és ebben sokat segíthet a Liga.

A füllentést én továbbra sem tartom megoldásnak, ráadásul azt sem érzem, hogy itt letámadtuk volna az önhibájukon kívül tápszerezős anyukákat... :(

...az irásod második fele valóban bántóra sikeredett, nem érzem magam önelégült anyukának aki lenézné az olyan anyukákat mint pl a feleséged... :(

Indianyó
Szia! :)
Jó, hogy néha benézel! :)
Szívesen néznék egy fotót a gyönyörű fiacskádról! :)

Rita
Nagyon jó a nyaralós képeket nézni ebben a kánikulában a négy fal között! :) Az utolsó kép a legszebb! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Rita
Sógornőm-barátnőm Szanticskán dolgozott egy vagy két nyáron, korongozást tanított a gyerekeknek! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Azt a kutya meg a macska!!!!
Nehogymá vérre menjetek itt nekem :wink: :roll: :lol:
Nem olvasok egy napig, aztán háború van.Én nem szólok bele, én tápoztattam is, most szoptatok, mindkettőt átéltem, tudnék én is mesélni, de szerintem is hagyjuk ezt a témát :?

Rita, nagyon szép helyen voltatok, és Dalma egy tünemény, én is dobok pár képet, ha képeket akatok nézegetni :wink:
Kép Kép

Kép Kép

Puszi, jó hétvégét mindenkinek, remélem hétfő reggelre helyreáll a béke :roll:
vas

Sziasztok!

Trose: azért írtam, hogy logikátlan, mert azt írta, zöldséggel kezdjünk, mert a gyümölcs után nem fogadják el, majd leírta, hogy almával és krumplival kezd. Ez volt számomra logikátlan. Hogy a gyerekek mi után mit fogadnak el, az szerintem sosem logikus. Pl sosem fogom megérteni, hogy miért jó Balunak magában enni a paprikás szalámit, de ettől még eszi :)

Meli: nekem is mindig 3 hós gyerkőc mellett kezdett hullani a hajam. Addig minden okés volt. Na, most Lizánál is. A fiúknál levágattam az addig hosszú hajamat, de most már nincs hova rövidíteni.
EZt a pólós dolgot anno Balunál kipróbáltam, de nekem sem jött be. De az utazóágyat valahogy hasonlóvá tette az itthoni kiságyhoz.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: