A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Ayse, Csillám, Thomasanne, Bodza, And, Nyúlné, Viki, Titii
Köszönöm a bókokat göndör gimbigombi Dani nevében. :)

And,
De jó újra látni! Eszti milyen sokat nőtt! Nagyon édes!!! A legcukibb a kis csákóval abban a farmerruhában, meg a közeli maszatoson!

Nyúlné,
:) Kedves vagy! :)
Fanni már ilyen nagy lány, hogy neki is bújik a foga. Hogy öregszenek ezek a gyerekek!! :)
Vásárlás :( Biztonsági őr :(
Daninak még a 18-as szandál is nagy. Ráadásul utálja a lábán, így mi a játszón is mezítláb nyomulunk, esetleg zokniban.

Titii,
Vigyori Fanni. :) Én is észrevettem a hasonlóságot Kisnyúllal. :)

Bodza,
Mi sima 1-es (2 éves kor alatti) fogkefével mosunk fogat. Daninak 6 foga van, 4 fent és kettő alul. Nincs oda érte, de látja, hogy Beni is mossa.
Régebben a dm-ben lehetett kapni fogmosás tanuló szettet, mi még Beninek vettünk anno. Volt benne egy rágókás fogkefe (bumeráng alakú), egy gumifogkefe és egy pici sörtés fogkefe.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

hát ez csúcs! nagyon aranyos Zsuzsa nektarinnal!!! az Eszti sem szokta érteni, hogy miért nem tudja akkorára nyitni a száját, mint amekkora a az egész kifli :)

köszönjük az üdvözléseket!! bocsi, hogy nem köszöntem el, mielőtt elmentem, csak kicsit megcsúsztam a bepakolással szokásomhoz nagyon híven :)

Nyúlné! Mammutozás :( én sem szívesen mozgólépcsőzök babakocsival. felfelé még ok, de lefelé kész életveszély :(
én kezdek hozzászokni, hogy Eszti hangoskodik. most sopronban annyira hangos volt, hogy ált. aki előbb befejezte a kaját, az kiment vele sétálni az étteremből, mert már mindenki minket nézett. és ált. apukám volt a leggyorsabb. konkrtéan mindig :D
megtanulta az ujjaival pöckölni a száját, és már olyan hanglejtéseket tud csinálni, hogy volt, hogy egy nő majdnem kiejtette a fagyiját a kezéből, amikor meghallotta hangosan berregni az Esztit :)
szóval engem már csak az zavar, ha ki is akarja tépni magát a babakocsiból, és ez átmenet nélkül szokott jelentkezni sajnos, és viszonylag hamar...
de hogy Fanni már 5 hónapos!!! lassan nagylány lesz :)
az én barátnőm mára volt kiírva! nagyon izgulok, kíváncsi vagyok milyen érzés lesz újra egy pici babát megfogni, remélem megengedi :) és ő kisfiú lesz, Dani!

Bodza, igen, én is emlékszem, akárki mellé tettem akkor a lányt, olyan kis manócska volt, most meg már hájas hurkás :)

én is láttam ezt az új pampers reklámot, és elgondolkodtam rajta, hogy kipróbáljuk-e, de aztán úgy döntöttem, hogy mivel az elején nagyon utáltuk a pamperst, ezzel el is vágták magukat előttünk. én már csak ilyen vagyok.

a kis Panni is írtó édes! tényleg van benne valami, hogy hasonlít Kisnyúlra.

van egy graffiti: olyan pici krumplik vagyunk. ez sokszor eszembe szokott jutni. de sopronban új értelmezést nyert, amikor nyolc orosz kosaras lány szállt be mellém a liftbe (U20 kosárlabda verseny volt), és egyiknek sem értem a válláig, az egyik megszólalt, mindenki rámnézett... :D:D

KépKép
KépKép
and

And,
De szép neve lesz a barátnőd kisfiának!!! :) Megy a drukk neki így ismeretlenül is! :)

benianyu

Sziasztok!

Apa megérkezett Csehországból és rengeteg csokit hozott!
Most örüljek, vagy ne? 8)

And
Eszti nagyon édes, a kiflicsücskös-integetős isteni! :wink:

Bodza
Holnap írom a részleteket. József Attila tér, jól emlékszem?

Nyúlné
Jó fogyasztó lévén már én is akartam venni, de én sem kaptam a tecsóban, ha kipróbáltad írd meg milyen.
Mi 20-as cipővel kezdtünk, Tominak iszonyat nagy lába van.
Fanni már 5 hónapos??????

Panni és Kisnyúl tényleg nagyon hasonlítanak!!

A legfontosabb dolgokról nem is számoltam be:
Tomi már szinte mindenhol feláll, néha kicsit oldalazva is közlekedik. A mászást iszonyat sebességgel műveli, próbálkozik utánozni amit mondok, néha megy a hiszti és feszítés, ha elviszem a növényektől, de egy tündérmaszat! Már altatás nélkül alszik, aminek nagyon örülök mert már nem nagyon bírtam el a popóját, ebédre hatalmas adag főzeléket eltüntet, kb. 350-400 ml az adag.
Röviden ennyi, hosszan meg egész nap írhatnám.

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

A nd,
kosarasok :lol: ,nagyon jó!
én már nem is viszek babakocsit :? ,most gondolkozom ilyen derékra köthető kézbentartott gyerektartót...vagy mit?!?sajnos a kengurut nem bírom,mert mindenemet nyomja ,de már Kisnyúl se bírta!állandóan leverekszi magát minde üzletben a földre és usgyi...persze rögtön a kijárat felé!de állítólag lehet kapni gyerek hámot is :twisted: :lol:
Benianyu,
bizony már óriás:)és annyira a szöges ellentéte mindenben Kisnyúlnak!igazi shoppingolós,nagy alvós,bámészkodós,csendben mosolygós,azért ha hangoskodik magas Cét kivágó,szőke,kékszemü,fehérbőrü,és még sorolhatnám!egyszóval nagyon megfigyelősen csajos!(ez kettő)
Kisnyúlnak is lehet csak dísznek vettem szandit!ő is vagy zokni vagy mezítláb!
amikor ráadtam a szandit,úgy lépkedett benne,mintha magas fűben sétálna,mint egy gólya :lol: ,aztán kikérte magának a dolgot!

na megyek aludni,puszi lányok és szép álmokat a gézengúzoknak!
nálunk ma tuti kelés lesz éjszaka,mert nem kért enni altatás elött :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után írok, de nagyon sűrű volt a múlt hetünk, hétvégén meg telkeztünk.
Vitához annyit fűznék hozzá, hogy az itteni hangulat az utóbbi időben nekem se volt szimpatikus, az új topicba is ezért írtam.
DE!
Nagyon sok ember van itt is, most nem is akarom sorolni, hogy kik, akikett kimondottan szeretek, így azt sem tartanám helyesnek, ha ide nem írnék többet. Pontosabban nem helyesnek, nekem lenne rossz érzés.
Szóval ha normalizálódik a helyzet (most mintha ezt látnám, olvasnám), akkor próbálnék ide is, oda is írni. Már ha az itt lévők kíváncsiak ránk.
Bocsássatok meg, de fogalmazásból soha nem voltam jó.......azért remélem értitek a mondanivalóm lényegét.

Gabi nagyon beteg volt múlt héten, valami vírusos nyavalyát kapott el, ami a májat is érinti. Szerencsére már túl van rajta. Nekem begyulladt a fülem, de ezen is túl vagyunk.
Telken is szuper volt, majd teszek fel képeket is.
Most ennyire futotta, már 9 óta visszaolvasok, úgyhogy kicsit elfáradtam :D

Jó éjszakát: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

OFF

Ide nézzetek mi történt az éjjel nálunk:

Kép Kép

Teljesen egyértelműen a harmadik emeleten levő közjegyzői iroda légkondijából állandóan kicsöpögő víz rongálta meg a vakolatot annyira hogy lehulljon. Egy jó négyzetméternyi területen. Még szerencse hogy nem voltunk éppen alatta. :(

A közjegyző természetesen 2 hétig külföldön van, a közös képviselőt nem találom, nem lehet elérni.

Szerintetek most mit csináljak? Azt szeretném, hogy a közjegyző fizesse a javítást. Már látták az irodából a dolgozói, le van fényképezve, szeretném megmutatni a közös képviselőnek is, meg esetleg még a házból a többi lakónak. Ezenkívül mit tudok tenni?

Help!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Thomasanne,
örülj csak annak a sok csokinak,ráadásul a cseh csoki nagyon fini,már,ha nem Milkát hozott onnan is! :lol:
Tomi nagyon szépen fejlődik és nagyon ügyes,nemrég még fókapózban nézte csak ,ahogy Kisnyúl pattog körülötte,most meg már ő is hipp-hopp elindul!
és igen ,Fanni már nem is az a pici baba...

Barbi,
szegény Gabi!nem lehetett valami kellemes se neki,se neked!jó,hogy már minden oké!
Mi van Leonka étvágyával?még mindig Nolcsi eszik helyette? :lol:

Roki! :shock: :shock: :shock:
nem semmi,fogalmam sincs a puffogáson ilyenkor mi a teendő,már így is többet tettél,mint ami nekem eszembe jutott volna :oops:

Kisnyúl végre visszaájult,tényleg felkelt éjszaka az elmaradt vacsi miatt,de amúgy jól aludt,viszont most nyügi,de annyira,mint amikor egyszercsak megjelenik egy új fog!én nekem meg pakolnom kéne,bár csak rövid útra megyünk,de nyuszim mellett nem könnyű,most meg itt van dolgom :roll:
és még boltba is ki kéne rohanni pár dologért!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

kimaradt a puffogáson és ilyenkor közül a kívül szó

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok Lányok!

Atyaég, 1 napot nem jövök, és micsoda termés van! NEm győztem visszaolvasni!
Tegnap egész nap nem volt internetünk, mert valami karbantartás volt. És mivel a kábel tv is ugyanaz a cég, "szerencsére" tv adásunk sem volt egész nap!

Marha jó volt.

De most aztán már nem volt kifogásom, úgyhogy nagy neheze, de nekiláttam kiselejtezni a szekrényemet.
Gergő születése után még azt mondtam, hogy talán egyszer jók lesznek még rám ezek a ruhák, de bizony be kell látnom, hogy nem valószínű.
És főleg pólók, pulóverek, felsők, amiket nagyon sajnálok. Mert olyan hasam már soha nem lesz, mint szülés előtt.
A gatyák még talán rámjönnek, ha ledobnék mondjuk legalább egy 10 kg, mert a seggem, meg a csípőm az amúgy is "termetes" :) volt.
De deréktól felfelé, azért bőven meg voltam elégedve magammal.
NEm úgy, mint most.
Szóval, meg kellett válnom ezektől a cuccoktól, mert csak a helyet foglalják, és már nem tudtam hová rámolni.
Nem mondom, hogy jobb hangulatom lett ettől, gondolhatjátok... :(

Thomasanne!

Nagyon jól estek a szavaid, miszerint soxor eszetekbe jutunk, mikor Tomi hasonló pofikat vág!
És azért szerintem örülj annak a csokinak!! Én örülnék neki... :) És persze Apának is örülj, hogy végre itthon van!

Nyúlné!
Csak ismételni tudom önmagam Kisnyúllal kapcsolatban... :) :) :)
És - bár csak részleteket látok mindig, de - nagyon tetszik a lakásotok. Legalábbis az ablakok, meg ahogy a radiátor meg van oldva, és hogy a "földtől indul az ablak".
Azért ez tök jó.
De titeket nem zavar, hogy az ágy mellett nincs függyöny? Vagy van, csak én nem vettem észre? VAgy hozzátok aztán tényleg nem lehet belátni???

Benianyu!

Füligérőszájú Dani-baba tündéri!

And!

Eszti baba is baromi sokat nőtt, és nagyon helyes az integetős képen!

Titii!

Panni csajszi is csuda helyes, és képzeld, Gergőnek is ugyanilyen Brendonos sapija van, csak narancssárga.
De nem tűri meg a fején, szaggatja le magáról. Ha bekötöm, akkor is, max akkor nem fél, hanem 1 percbe tellik, míg leszedi.
Pedig annyira jól áll a kis büdöstojásnak... :)
Pöttöm Panna is nagyon csábító benne!

Róki!

Nem semmi, ahogy Zsuzsa egyedül csócsálja a nektarint! Nagyon ügyes! Gergő szerintem riadtan nézné, ha a kezébe adnám!
Ja, és szerintem Zsuzsa kiköpött Te!!! :) :) :)

Tényleg szerencse, hogy nem volt senki a folyosón, mikor lehullott a vakolat!
Szerintem nem lesz egyszerű dolgot, az ilyen "mi tehetünk róla, és minden kárt térítünk" dolgokat nem nagyon szokták elismerni.
És tudod mi az érdekes, egy magánember szerintem még hamarabb bevállja, mint mondjuk egy közjegyző iroda.
De ne így legyen, és kívánom, hogy mihamarabb közös nevezőre jussatok!

Barbi!

Jó újra hallani felőletek is! És termszetesen kíváncsiak vagyunk rátok, én legalábbis. De szerintem a többiek nevében is nyugodtan beszélhetek.
Jó, hogy végre kezdtek "talpraállni", bár azért a párod jobb, ha még vigyáz magára. Illetve Te rá!

A képeket meg várjuk a fiúkról!

Kép
kuha

Sziasztok!
Mi volnánk azok a beszari topik olvasgatók akiket Nyúlné említett kb.egy hete.Hát itt vagyunk!Tényleg nagyon messzire lakunk a fővárostól kb.250km-re,egy 6ezer valahányszáz lelket számláló nagyközségben.Nyúlné bátorított,így hátha én is aktív tag lehetek Nállatok!Nagyon jó csapat vagytok,sok ember,babuci a szívemhez nőtt!Kb.2005.májusa óta olvasgatlak Benneteket.
Rólunk:Panna bébim 2005.10.10-én született Orosházán 3850g-mal,51cm-rel.Ma már(éppen ma voltunk méricskélni) 9230g,és 73cm.Reggel és este még szopik.A mozgása az utóbbi hetekben nagyon felgyorsult,mászik ezerrel,feláll,sétálgat a bútorok mentén,és PAKOL,Rámol!
Csak úgy mellékesen(ez itt a reklám helye!!):a mostani,júliusi Kismama magazin Élet írta rovatába benne vagyunk Pannival,A szakmabelinek sem könnyű cím alatt.
Minden új pocakos kismaminak szívből gratulálunk!!
Nem tudom,szégyellnivaló e ,de nem nagyon tudok még képet feltölteni,ha apa hazaér,megkérem,segítsen,tanítgasson kicsit!(eddig az olvasáshoz nem kellettek efféle tudományok!!)
Üdvözlünk mindenkit:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Rókica! :shock:
Sajnálom, ami nálatok történt az éjjel. Annyit tehetsz esetleg: Jelezd az önkormányzat felé, (nem tom pontosan a nevét, valami építési, vagy építésügyi vagy valami hasonló nevű osztály van ott) hívjanak ki egy szakértőt, aki megnézi. Ha a víz oda csöpögött a "folyosóra" egyértelmű, hogy nem gondoskodott annak elvezetéséről. Szerintem az önk. tudni fogja milyen lehetőségeid vannak még! Sok szerencsét az intézkedéshez! :(
És tényleg még az a jó, hogy nem volt senki alatta!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica!

Hát nem irígyellek...
Nem hiszem, hogy bátmi mást tehetnél még ezen kívül. Fénykép, tanúk, persze legjobb lenne tanúnak a közös képviselő.
Ha szerencséd van, akkor a jólmenő közjegyzői iroda leírja költségként, ha nem, akkor minden hájjal megkent jogászokként eszük ágában sem lesz fizetni :( :( :(
Viszont egy jó kis festőt tudok ajánlani!

Kuha!
Az én szekrényem dettó, mint a Tied, de én nem vagyok hajlandó tudomásul venni, és még reménykedem... (Bár nekem a nadrágokkal van a nagyobb gond, a felsőkbe szerintem a szopi után beférek még).

And!

Nagyon helyes Eszti, cukorborsó!
Nem tettem fel mostanában Andrisról képeket, mert nincs digikameránk (azt szoktuk mondani, hogy mi tulajdonképpen mnden hónapban veszünk egyet, csak lakástörlesztésnek hívják).
A hétvégén találkozon anyukámékkal, talán akkor...

ayse

Viki!

Ez nagyon jó ötlet, amit Rokicának adtál!

Totka!
(ha nem csalódom, Kati vagy ugye?)
Üdv közöttünk!
Várjuk a képeket!
És most felmegyek és elolvasom azt a Kismamás cikket!

ayse

Totka!

Üdv köztünk, örülök, hogy mégis "vetted a bátorságot" :) :) :)
Várjuk ám a képeket ide a babanetre is, de azt hiszem, én is csatlakozom most Ayse-hez, és elolvasom a Kismamát.

Ayse!

Digikamera = lakástörlesztés :) :) :) (Bár, ezen inkább nem mosolyogni kéne)

Kép
kuha

Basszus...!

Azt hiszem, mégsem olvasom el a Kismamában Totka történetét, mert júliusban csak a BabaMagazint, meg az Anyák Lapját vettem meg.
Most nézem, és látom, hogy nincs Kismama... :( :( :(

Kép
kuha

Rokica, ez rémisztő! :( :( valaki nagyon vigyáz Rátok is odafennt...
nekem sincs jobb ötletem, de azért még megkérdezem apát, elvileg hivatalos ügyekben szokta tudni mit kell csinálni. még az jutott az eszembe, hogy lehet, hogy erre a kültéri egységre is kell engedély, ami nem biztos, hogy van nekik. közjegyzői iroda, nem tudom... az is lehet, hogy csak bérlik, nem?
a tanu mindenképpen jó ötlet. emlékszem, amikor egyszer felrobbant a kávéfőző, és tiszta kávé volt a fal (festés után), jött a biztosítós ember, és mivel már kidobtuk a kávéfőzőt, kevesebbet fizetett, pedig az tényleg egyértelmű volt. nehogy azt mondják, mire odaér valaki, és már feltakarítottad, hogy ki tudja mióta néz úgy ki a plafon.

Ayse! várjuk az Andris képeket!

Totka! üdv :) én csak azt nem értem, hogy bírtad ki egy éven át, hogy csak olvass minket????! kíváncsian várjuk a Panni képeket!

Barbi, ti is jól kikaptátok :( hurrá, képek :)

KépKép
KépKép
and

... és a lényeget kihagytam...

Képzeljétek, azt hiszem, Gergő az elmúlt 4-5 napban teljesen elromlott alvásügyileg :(

Ezzel aztán végképp nem volt soha gondunk, pláne este, szó nélkül elaludt, amikor fél 8 - 8 órakor legkésőbb letettük aludni.
Ez úgy történt mindig, hogy fürcsi után megkapta a tápszert, majd rögtön irány a kiságy. És általában 2-3 perc múlva már aludt is.

Erre most az ment kb. 2 hete, hogy leraktuk, majd üvöltés, majd pár perc üvöltés után visszahoztuk hozzánk, akkor kb. fél óra intenzív játék Apával, majd újra leraktuk , és el is aludt.
De mondom, az elmúlt 4-5 napban katasztrófális a helyzet, az első visszahozatal és játék után sem alszik, már akkor üvölt, amikor berakom a kiságyba. De nem ám egyszerűen üvölt... :( Az ember szíve megszakad, pláne, hogyha hagyjuk 3-5 percig, akkor már hüppögve üvölt. Komolyan mondom, ilyet én még nem láttam.
Bemegyek a szobájába, áll a kiságyban, és hüppög, szinte már levegőt is alig kap.
Viszont ahogy kézbe veszem, megint vigyorog, és semmi baja hirtelen.
Ezt eljátszuk egy jópárszor, de látom rajta, hogy baromi fáradt.
És ekkor jön a neheze:
nagy nehezen elalszik a kezemben, de amint megpróbálom lerakni, rögtön üvölt. Ha nem is rögtön, de ahogy kilépek a szobaajtón.
Aztán megint kézben elalszik, majd megint megpróbálom lerakni... stb-stb-stb.
Kb. 4-5 próbálkozás, mire végre le tudom úgy tenni, hogy nem ébred fel, és nem kezd sírni.
De az a röhej, hogy amikor kiveszem, akkor már ki sem jövök a szobából vele, hanem ott maradunk az ő szobájában, nehogy "felélénküljön". És a legjobb, hogy ahogy újra a kezemben veszem, rögtön beájul, és már alszik is.
De megérzi, mikor lerakom, mert rögtön pattan ki a szeme.

A másik, hogy eddig teljesen végigaludta az éjszakát, egyszer sem kelt fel. Aztán bejöttek ezek a baromi nagy melegek, 2-3 alakalommal is felkelt éjjel, szomjas volt, mert ahogy beléptem a szobába, és fölé hajoltam, már tátotta a kis száját. Ekkor megitattam, és hang nélkül aludt tovább.
Viszont most pár napja már ez sem elég, felkel, megitatom, és kezdődik az esti cécó előlről. Ahogy jönnék kifelé, ordítás van.
Akkor megint fel, kézben elalszik ésatöbbi, ésatöbbi.

Nem tudom, mi lehet vele.
Szerintetek? Fogát nem látom jönni, legalábbis nincs neki megduzzadva az ínye.
Mást meg nem tudok elképzelni.
Szegény Apa, most éjjel is mondta, hogy hozzuk át közénk, hátha megnyugszik.
Csak attól félek, hogy mégjobban rontanánk a helyzeten, és a végén már este is csak köztünk akar majd elaludni.
10 hónapig olyan tökéletes volt ez az alvás dolog, kétségbe vagyok esve, hogy most fog elromlani???

Kép
kuha

... és a lényeget kihagytam...

Képzeljétek, azt hiszem, Gergő az elmúlt 4-5 napban teljesen elromlott alvásügyileg :(

Ezzel aztán végképp nem volt soha gondunk, pláne este, szó nélkül elaludt, amikor fél 8 - 8 órakor legkésőbb letettük aludni.
Ez úgy történt mindig, hogy fürcsi után megkapta a tápszert, majd rögtön irány a kiságy. És általában 2-3 perc múlva már aludt is.

Erre most az ment kb. 2 hete, hogy leraktuk, majd üvöltés, majd pár perc üvöltés után visszahoztuk hozzánk, akkor kb. fél óra intenzív játék Apával, majd újra leraktuk , és el is aludt.
De mondom, az elmúlt 4-5 napban katasztrófális a helyzet, az első visszahozatal és játék után sem alszik, már akkor üvölt, amikor berakom a kiságyba. De nem ám egyszerűen üvölt... :( Az ember szíve megszakad, pláne, hogyha hagyjuk 3-5 percig, akkor már hüppögve üvölt. Komolyan mondom, ilyet én még nem láttam.
Bemegyek a szobájába, áll a kiságyban, és hüppög, szinte már levegőt is alig kap.
Viszont ahogy kézbe veszem, megint vigyorog, és semmi baja hirtelen.
Ezt eljátszuk egy jópárszor, de látom rajta, hogy baromi fáradt.
És ekkor jön a neheze:
nagy nehezen elalszik a kezemben, de amint megpróbálom lerakni, rögtön üvölt. Ha nem is rögtön, de ahogy kilépek a szobaajtón.
Aztán megint kézben elalszik, majd megint megpróbálom lerakni... stb-stb-stb.
Kb. 4-5 próbálkozás, mire végre le tudom úgy tenni, hogy nem ébred fel, és nem kezd sírni.
De az a röhej, hogy amikor kiveszem, akkor már ki sem jövök a szobából vele, hanem ott maradunk az ő szobájában, nehogy "felélénküljön". És a legjobb, hogy ahogy újra a kezemben veszem, rögtön beájul, és már alszik is.
De megérzi, mikor lerakom, mert rögtön pattan ki a szeme.

A másik, hogy eddig teljesen végigaludta az éjszakát, egyszer sem kelt fel. Aztán bejöttek ezek a baromi nagy melegek, 2-3 alakalommal is felkelt éjjel, szomjas volt, mert ahogy beléptem a szobába, és fölé hajoltam, már tátotta a kis száját. Ekkor megitattam, és hang nélkül aludt tovább.
Viszont most pár napja már ez sem elég, felkel, megitatom, és kezdődik az esti cécó előlről. Ahogy jönnék kifelé, ordítás van.
Akkor megint fel, kézben elalszik ésatöbbi, ésatöbbi.

Nem tudom, mi lehet vele.
Szerintetek? Fogát nem látom jönni, legalábbis nincs neki megduzzadva az ínye.
Mást meg nem tudok elképzelni.
Szegény Apa, most éjjel is mondta, hogy hozzuk át közénk, hátha megnyugszik.
Csak attól félek, hogy mégjobban rontanánk a helyzeten, és a végén már este is csak köztünk akar majd elaludni.
10 hónapig olyan tökéletes volt ez az alvás dolog, kétségbe vagyok esve, hogy most fog elromlani???

Kép
kuha

...köszi Babanet... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
kuha

And!
Kedvesek vagytok ám!Úgy bírtam ki,hogy nagyon-de nagyon hülye vagyok a géphez!Nem érdelelt(eddig!) pl.a képszerkesztés,és soha nem vettem részt egyetlen fórumban sem!Légyszi nézzétek el efféle tudatlanságomat,ígérem Apától megtanulok egy-két alapdolgot!Szégyen,nem szégyen ez van.
Ayse!
Csalódnod kell,Hajninak hívnak,de ha elolvasod a Kismamát,rájössz.Milyen Katira gondolsz?Köszi Neked is az üdvözlést!
Nyúlné!
Köszönök Neked MINDENT,ha Te nem vagy,valószínű,én sem írok,regisztrálok!
Ha valakinek fül-orr-gégészeti kérdése van,az orosházi kórház gégészetének főnővére vagyok,és ígérem legjobb tudásom,tapasztalatom alapján fogok válaszolni.[/b]

KépKép

Hajni&Panna
totka

érdelelt=érdekelt

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kuha!
Nem lehet,hogy mostanában érte vmi rossz élmény? Nekem akkor csináltak ilyet a nagyok. Pl elmentem vhova és másra bíztam amit ők nagyon zokon vettek.Még mostanában is gyakran anyahiányosak.
Ja,és van egy közös ismerősünk a Rácz Pisti személyében :P

Kép
flocika

Totka!

Ne is törődj semmivel, majd szépen belejössz a dolgokba.
Egyszer meg csak azon kapod majd magad, hogy nem bírod abbahagyni, és egyfolytában képeket teszel fel nekünk! :) :) :)

[b]Flocika!

HOgy őszinte legyek, ez a rossz élményes dolog nekem is eszembe jutott, de az égvilágon semmire sem tudom visszavezetni.

Ami esetleg érdekes lehet:
NÁlunk egyenlőre Gergő mozgástere a szobára korlátozódik, ugyanis azon kívül mindenhol, baromi hideg kő van. Amíg nem tud menni, nem áll szádékomban engedni, hogy kússzon-másszon ezen a hideg kövön.
De ezidáig soha nem is volt problém pl, ha a szobában hagytam egyedül, a míg mondjuk a konyhában volt dolgom.
Mondjuk a főzést, és a hosszadalmasabb dolgokat mindig akkorra időzítettem, mikor aludt.

Viszont nemrég egy hétig anyuméknál voltunk, panelban laknak, linóleum mindenhol, bármerre jöhetett-mehetett a lakásban, egyfolytában jött utánunk.

Ehhez szerintem szépen hozzászokott, mert itthon, ahogy kimegyek a szobából, rögtön sírt, nem lehet egydül hagyni.
Csak akkor nem sír, ha nagyon el van valami mással foglalva.

Gondoltam már erre is, de ez kihatna az alvókájára is???

Ja, és egyébként a Rácz Pisti a kollégám!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

And!

Valóban! Igazad van, a kültéri egység tényleg engedélyköteles, de ált. senkinek nem szokott engedélye lenni!!! Ez is egy jó támadási felület lehet a "kedves" irodának!

Totka!
Üdv. köztünk. Júliusban nekem sincs Kismamám, csak babamagazinom :cry:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért..van egy Fisher Price járás-segítő és motor egyben eladó. Zenél-világít,kerativítást fejleszti. labdákat lehet beledobálni..nagyon szerette a kislányom. :)
Mi lakásban használtuk, de lehet a szabadban is. Állapota: újszerű.
Mi már nem használjuk, ha vkit érdekelne.:) PÜ írjon.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Újra veszem a bátorságot, hogy egy jól összeszokott csapatba "befurakodjak". Tavaly, amikor a kisfiamat vártam, már írtam 1-2 hozzászólást, de valahogy kiestem a sodrásból, nem is nagyon reagált senki, én hónapokig még olvasgattlak Titeket, aztán leszoktam róla. Most újra bekapcsolódtam, láttam, hogy kettészakadt a topik, sajnálom. Kívülállókét is tanulságos volt olvasni az összecsapásokat.

Magunkról: Liza 2 éves, Benedek 9 hónapos lesz (2005. 10.26.). Korkülönbség 15,5 hónap. Egerben lakuk, a SOTE I-en szültem. Látom többen is várják a kistesót, jó pocakosodást kívánok Nektek! Az én szívem megszakad egy újabb kisbabáért, de győz a józan ész, még várunk 2-3 évet, és remélem utána születik hozzánk újabb pici baba!

Rókica,

veled azt hiszem volt egy enyhe nézetkülönbségem még régen, vmi orvos vagy EDA ügyben. Nem sikerült pontosan visszakeresnem, és akkor kicsit rosszul is esett vmi, de már nem emlékszem mi. 8) mindenesetre Te eléggé megmaradtál az emlékezetemben...Megnéztem Zsuzsababa fotóit, tüneményes kislány, és Te meg rengeteget fogytál a szülés óta!

Totka,

én vagyok olyan elvetemült, hogy a Kismama előfizetője vagyok, olvastalak. A mi történetünk is megjelent még 2004. dec.-ben.

Lányok, remélem most sikerül csatlakoznom hozzátok!

Katus
Vendég

Bodza, Róki, a ti csemetéiteknek nincs baja a cicivel? Julcsi már nem annyira szereti, reggel és este szopizik, de elégedetlenül, közben panaszkodik, biztosan rossz ize van a tejnek. Pedig én szivesen szoptatnám még.

Cleo, nemsokára megyek 18. heti ultrahangra és nagyon kiváncsi vagyok a baba nemére, remélem, megmutatja magát.

Róki, ez a folyosó elég horrorisztikus látvány igy. Jól látom, hogy a 2. emeleti folyosó alján is nedves? Üldözd a közös képviselőt, csak meglesz!

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Cleóval megbeszéltük, hogy csütörtökön feljönnek hozzánk, és mivel én még úgyis adós vagyok egy minitalival, gondoltam esetleg megejthetnénk, ha ráértek.
Szokásos emberkék: Nyúlné, Barbi, Thomasanne???
Pluszban, egy-két mama+baba még befér, akinek van kedve jelezze, a IX. kerben lakunk, jól megközelíthető helyen.

Most megyünk a védőnénihez, aztán sétálni, később jövök.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Sziasztok.

Mi még mindig anyukáméknál nyaralunk és nagyon jól érezzük magunkat.
Meli megtanult tapsolni,integetni,puszit adni és ha zenét hall rögtön táncol és mellé csettinget az ujjaival.Zabálnivaló.Ha hazamegyünk majd teszek róla videót.

Sajnos nincs időm visszaolvasni.

Most ennyire futotta az időmből.

Ja és csütörtökön megyünk Pestre anyukámmal a vizumot intézni.Drukkoljatok,hogy sikerüljön neki.

Puszi nektek.

ancsi26

mindenki szigorú véleményére kíváncsi lennék:
hogyan kell bevezetni a lisztes cuccokat? búza és társaik.
ugye eddig köles és rizs ment, mert abban nincs glutén. most anyu erőltetésére, és mivel Eszti végre békésen végigült egy étkezést..., kiflivéget is kap.
most beszéltem egy barátnőmmel, és azt monta, hogy búzás dolgokat neki nem javasoltak 1 éves korig. ugye lehet már adni nekik??
és a lisztes rántást? anyu holnap zöldbab főzelékkel szeretné megetetni Esztit. vélemény???

KépKép
KépKép
and

Macskavati, én emlékszem rád! (én is ott szültem) üdv :)

KépKép
KépKép
and

And, ti nem értek rá csütörtökön?

Manka

manka7

Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson! Peti 74 cm, és 8840 g . Nagyon jól viselkedett, saját lábon sétáltunk be a rendelőbe, majd még elkunyizta a Dr.néni hallgatóját is egy kis közelebbi vizsgálatra. Tök jót játszott vele, amíg beszélgettünk :)

And!
A lisztre nem kérdeztem rá, mert én már korábban (kb.1 hónapja) adok Petinek sima tejpépet (nem a rizsest) és abban ugye van glutén, meg már kiflivéget is kapott, meg kenyeret. A tejet kérdeztem, meg a tojást: azt javasolták a védőnővel, hogy tojást meg tejet még ne adjak, amíg nem lesz 1 éves, de külön megkérdeztem a babapiskótát is, amiben van tojás, azt lehet, de nem napi rendszerességgel!!! Sajt, meg joghurt mehet!

Ennyit tudtam meg ma!

További szép nappot Nektek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Roki
Ez nem semmi, remélem elérted már a közös képviselőt!

Ayse
Digikamera havonta nálunk is megvan. :cry:

Katus
Üdv! :)

Totka
Szintén!

Nyúlné
Azért Tomi még mindig nem egy kapkodó idegbeteg, megfontolt, óvatos kiskrapek, de már kinyílt a világ.
Ilyesmire gondoltál?
Kép

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Thomasanne! Igen, egy utcára lakunk a József Attila tértől! Várom a privid!

Benianyu! Köszi az infót fogmosás ügyben, elszaladok a DM-be, beszerzek ilyen szettet.

Újak (Totka) és újrakezdők (Macskavati)! Isten hozott benneteket!

Majola! Sacinak nincs baja az ízzel, inkább nekem fáj már a szopi, sztem már alig van tejcsi. De Saci azért kitartóan szív.

Róki! Sok sikert ehhez a társasházi harchoz! Nem irigyellek!

Kuha! Remélem Gergő alvása nemsokára helyreáll.
Saci meg egyre jobb alvó, ma pl. este 9-től reggel 1/2 8-ig egyhuzamban aludt. Ilyet még sose csinált.

Na, most viszont kiabál, úgyhogy lépek...

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Apa hazaérkezett, és íme az ígért képek:
Kép Anya&apa &Panna

Kép Anyával

Kép Anyukámmal

Kép Kalapos csajszi

Kép Hinta-palinta

Kép

KépKép

Hajni&Panna
totka

Manka

Hurrá! Mi ráérünk, küldesz infót?
peterszilva@t-email.hu

Később még jövök!

Addig egy pár kép, hogy el ne felejtsetek:
Kép Adj még egy kekszet, vagy rádfekszem!
Kép Ebben is kaja van?
Kép Adj egy puszát!

Kép
Kép
thomasanne

Emese!
Köszi, mostanában jobban eszik.
Tegnap pl. evett két biscottit vacsi előtt, egy üveg s. répát és utána balhézott, hogy ez mi volt????? Mi pizzás-sajtos melegszendvicset ettünk, hát azt is evett egy szeletet. :lol:

Évi!
Köszi :D

Manka!
Nekem jó a csütörtök, csak annyi, hogy a fiúk Gabi anyukájánál vannak. Cserélni napot nem tudunk már és hétvégén elutaznak 2 hétre, utána meg mi, szóval egy darabig nem fogják látni a fiúkat. Így egyedül mennék, baba nélkül.
:lol:
Így is mehetek??? Mert én szívesen dumcsiznék veletek. :D

A többit majd később, Gabinak kell a gép. :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Először is üdv az újaknak!
Másodszor sajnos nem tudok reagálni mert nem vagyok képben, jobban igyekszem ezután! :oops:

Mi hétvégén voltunk a balcsin. De olyan rossz volt az idő, hgoy már vasárnap du haza jöttünk. De olyan szempontból nem volt gond, hogy vettünk kettő szekrényt és egy TV állványt és így beüzemeltük.Szépek lettek. Marci csak úgy kapkodta a fejét, hogy micsoda változások vannak.
A kettő szekrénynek egy-egy ajtaja tükrös. Nagyon örül neki :lol:
Reggel jól megdédelgette magát :lol:

Mászás alakul, igazából csütörtökön ugrik a majom a vízbe, megyek egy Dévény Anna féle módszerrel dolgozó hölgyhöz. Nagy reményeket fűzök hozzá..
Annyit javult a dolog, hogy feltérdel egyedül és úgy áll fel. Nem pedig olyan furán, ahogy kezdte. Ez már rendszeres. Csak ez a mászás.....

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Thomasanne
Én nagyon örülnék a csokikáknak a helyedben! :oops: :lol: :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Thomasanne!
Tomi annyira édi,az adj egy puszát,meg külön szép!!
Szintén??Mit takar?
Juci6!
Tükrös ajtó!! :D
Nagyon köszönjük a fogadtatást!!Hiába ,ez az erőssége a csapatnak
Puszi:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Szilvi, Barbi, email ment.

Manka

manka7

Hajni!
Bocs, üdvözlégy akart lenni! :oops:
Panna utsó képe a legjobb!!!!!!

Juci
A csokiknak és Apának is nagyon örültem, pusztítom is rendesen. :oops: (Mármint a csokikat) Marci, hogy viseli a tornát?
És a Te hátad, hogy bírja?

Bab?

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Nézzétek mit sikerült ma lefotózni! :D :D :D

Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti[/img]

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok! :)

Totka, Macskavati,
Üdv tőlünk is! :)

Kuha,
Gergő alvása tényleg nagyon elromlott! :( De erősnek kell lenni, mert már olyan kis okosak ezek a gyerkőcök és rögtön kihasználják a helyzetüket.
Dani is kezd kicsit visszaesni, miután már egész jól beállt, hogy 1/2 6-6 között ébred és visszaalszik a cicin. Egyre korábbra teszi az ébredését, ma már 4-kor balhézott, de ő sem akárhogy. :(

Sziszike,
A járássegítő biztos nagyon hasznos, de mi nem érdeklődünk, viszont, jól látom, hogy egy nap különbséggel pont 4 év van a gyerkőcök között? Ügyes! :)

benianyu

Totka, Thomasanne!

Nagyon jók a képek! :lol: Nekem az "adj egy puszát" Tomi és a "hinta-palinta" Panna tetszett legjobban :D

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,
De jó kép!!! Peti nagyon ügyes!!! Sokáig álltál lesben a fényképezőgéppel? :)

benianyu

Benianyu!

Köszi :) Igazából Apa volt a kép elkövetője, de azt mondja nem várt rá sokat. Amúgy ha van Peti kezében valami akkor hajlamosabb az elindulásra egyedül. :) Ma már tök sokat ment, mármint ahhoz képest, amennyit eddig. Már szabadon közlekedik a számítógép, TV, kanapé, fotel négyszögben!
De aludni Ő sem tanult még meg!!! :roll:

Na, tényleg megyek aludni. Még egyszer jó éjt mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Thomasanne!

Nagyon helyes Tomi!
Énisénisénis puszát arra a csükos szájra!
Már régebbóta szerettem volna kérdezni (csak Te mindig a kertek alatt osontál a netelvonókúra miatt :lol: ), hogy hogy van Tomi popója?

Hajni!
Azt gondoltam Tóth Kati vagy! De legalább az egyik bejött!!!
Nagyon aranyos Pannilány!
Olvastam a cikket. Te mért vagy paramama, a képeken olyan határozott csajszinak tűnsz!

Macskavati!
én is üdvözöllek itt!
Én a férjemet hívom Macskavatinak, pl. a M. virágja c. mese nyomán. Hogy mért?
Hááát elég kinéznem a kertbe...macskavati kertjébe....

Benianyu!
Hogy Te milyen figyelmes vagy!

Kuha!
Szerintem lehet Gergő baja az, hogy hozzászokott ahhoz, hogy mindig lát Titeket! Plusz fokozoztt anyaszükséglet, mert a mozgás fejlődésével rájönnek, hogy Anyától eltávolodni nem feltétlenül olyan jó.Lilinél volt pár ilyen hullám a különböző fejlődési szakaszok kísérőjeként.
A meleg miatt Andris is ébred, még akkor is, ha már nincs is az. Tegnap is éjfélkor felébresztett, pont mikor elaludtam. Ezután már nem bírtam elaludni, amikor meg mégis, azonnal jött Lili, hogy rosszat álmodott.
És utána én is iszonyú rosszat álmodtam. Brrrrrrrrrrr

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: