BANYÓCI
Óriási gratula a második trónörökösnek:) Sok-sok boldogságot kívánok hozzá is és jó egészséget! Na meg sok tejcit és türelmet:))))
Robogó téma!
Azért nem kell túlaggódni ezt a témát szerintem. Nekünk is van és a párom nagyon-nagyon szereti. Bár ő bátor fajta, de azért azt tudni kell, hogy egy robogónak nem valami nagy a végsebessége, és általában nem is éri el azt. A legtöbb robogó nem megy gyorsabban 40-60-nál, hacsak ki nem szedik belőle a folytást...khm.
Nálunk ki lett szedve, így megy 100-at is sajnos, de a párom 100 kg-ja alatt még az 50-et se érte el amúgy. Ez súlyfüggő is ám. Párom imádja használni főleg a városban, és sokkal nyugodtabb is olyankor, két okból. Hódolt egy szenvedélyének a motorozásnak és nem ült 2 órát a dugóban, amitől általában felmegy az agyvize, mire hazaér. Robogóval meg fél óra és hipp-hopp megjárja.
Baleseteknél nem a robogós a hibás, mert általában ők sokkal jobban figyelnek, inkább az autósok a gond, mert ők azok akik nem figyelnek se a robogósokra, se a biciglisekre. Egyszer megjárta apárom is sajnos egy dinka autós nem figyelését, de nagyon szerencsés helyzet volt. Képzeljetek el egy 6 sávos utat (3-3 sáv) és a legszélsőből kanyarodósáv lesz. A járdán parkolási lehetőség.
Párom megy a legszélső sávban 20-30-al, mert mindjárt kanyarodik. Középső sávból (nemám a legszélsőből, miért is ne) egy hapsi a csaját tanítgatja parkolni és a középsőből a szélsőn át a járdára parkolna, és bevág a párom elé, aki repül egy keveset be a járdára. A motor sérült kicsit meg a párom is kicsit, nem volt vészes. És itt is a "szép, szabályos" autós miatt történt. Persze a mocival is lehet szabálytalankodni, beelőzni a pirosnál araszoló kocsisort a dugóban, dehát ezért szereti a párom.
A Gumicukor által írt mocis fejbizzentés az tényleg jó dolog. Pont azért az érzés miatt, a fíling (???)miatt, amit érez amikor robogózik. Az egy másfajta életérzés.
Párom is szeretne egy igazi motort, (persze anyagi okok miatt max nyugdíjas korában lesz neki) de szerencsére nem a gyorsasági speed motorok iránt érdeklődik, hanem a "lomhább" kénylemi motorok iránt. A Herlik, meg a Csopperek hozzák lázba
Én is gondolkodtam a Gabinak egy biciklin, egy nagyobban, de inkább rollert veszek neki
Magdi!
Ez aztán gyorsan ment! Drukkolok, hogy mielőbb találjatok megfelelő lakást, v. házat magatoknak:)
pusz