A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok csajok!!

Nagyon sok a restanciám,mert akkora,de akkora a forgalom!!!!!!!!!
No,kezdjük.

Rita,milyen volt horvátország? hol jártatok?mi vasárnap indulunk,ha van időd írhanál néhány infót árak,meg egyebek tekintetében.Jaa,és nincs valami homeobogyó HÍZÁS ellen :D :D

Hurcia Balázs műtétje biztos jól sikerül majd.Kívánok arra a napra sok erőt és nyugalmat!!

Barnama!Üdv nálunk.Én közepesen terhes vagyok,16 hét az uh szerint,papaír szerint 18 hetes,szóval beszélik ezt is azt is.. :D :D

Tündi,Kriszta,Ildi! Fegyelmezés,brrrr...nagyon nehéz.Én nagyon sokszor eljutok az őrület határára.Mandula 2,5 éves és a korra jellemző magabiztossággal és kivagyisággal mond ellent,mindig mindenre.Ha valami nem úgy alakul,ahogy elképzelte,kezdődik a nyafogás,majd meg sem hallva az alternatívámat néha átcsap hisztibe,aztán mikor ordítok egyet,hogy most már aztán elég legyen,akkor jön a tényleges megszeppent sírás.Utána csend van..Utálok ordítani vele,nem tartom jó ötletnek,cde képzeljétek el,mikor az egész napunk errről szól néha. Mások megnyugtattak,hogy ez még semmi,Manka a normális kaegóriába tartozik.Jézus..Egyet nem értek(és szerintem tengernyi kismama nem ért),ugyanazt mondom el szépen,csendben,nyugodtan kérve,semmi hatása nincs.Miért van,ha felemelem a hangomat???

Eszti Bár tudom,hogy nem vígasztal,de az én anyósom detto. Sértődés, elvárás az van,de segítség az nincs.Emlékszem manka 2 hónapos volt,elvárta,hogy ha megyünk hozzájuk ÉN vigyek kaját,de nem is akármilyet..Igyekszem a legkevesebb időt velük tölteni,kisebb nagyobb sikerrel.Édes mama :evil: nagyon erőszakos és természetesen duruzsol a fia fülébe..nem is akárhogyan..de mindegy..kitartás!!!

Üdv mindenkinek,még igyekszem benézni,de készülődésben vagyok,nyaralni megyünk.
Durca
durca

Sziasztok!
Nekem anyum is ilyen. 1 hete voltam otthon, átjött "segíteni". Kiakadt, hoyg miért nem taakírtottam ki legalább Bene szobáját. Majd azt kitakarította, és utána letette a szobánk közepére a porszívót, hoyg ott már én folytassam. A nap végére szó szerint alig álltam a lábamon, mert addig a férjem és nagymamám annyira kényeztettek, folyton ledőlhettem, stb.
Apósom jobb, de ő meg sajnos néha iszik :(

Én is tudnék néha üvöltözni, de annyira szégyellem magam miatta. egy 10 hónapos gyerekkel minek üvöltözni? Ő még tényleg nem érti. Még csak most tanulja, mitlehet, mit nem. Ezért tegnap taktikát változtattam, és ha elmegy a türelmem, inkább csak csendben ülök, alig szólok hozzá, de azt a keveset próbálom szelíden. Persze ha valamit nem szabad, azt akkor sem engedem neki. De nem akarok feleslegesen türlemetlen lenni.
Durca, a kérdésed jogos. Én Gimiben tanítottam. Ott is csak akkor volt csönd, ha üvöltöttem. Hiába kérdzetme, miért jó ez, mert utána meg az volt a baj, hogy folyton kiabálok. De egyszerűen máshogyan nem ment. És ezt 18 éves "felnőttekkel" akiknek érdekük lenne a csöndben figyelés, mert én fogom őket érettségiztetni ugyebár ....

Vbea, nekem sokat segített a kényszerszünet a terhesség alatt. Akkor kicsit kiakaszttt, hoyg mit foogk klezdeni magammal, de csak találtam minden napra 1-2 órás értelmes elfoglaltásgot, és nem csak a napi rutin maradt. És ez nagyon meghálálta magát Bene születése után. Nem akkor kellett szembesülnöm azzal a nehéz helyzettel, hogy néha akár egész hétre be vagyunk zárva. Persze csak betegség és extrém időjárás esetén, emrt amúgy megyünk mindenfele. De egy kicsit könnyebb elfogadni, hoyg nem a magam ura vagyok. Meg képzeld el, tudsz majd két rosszullét között olvasni, netezni, találkozni olyanokkal, akikkel eddig nem tudtál, akiket aztán már anyaként is tudsz hívni magatokhoz stb. És az nagyon fontos lesz, hoyg legyen társaság. Nekem legalábbis tuti iszonyat sokat segít.

Rita, engem fogyókúrás bogyó érdekelne. A maradék 5 kiló a fenének sem akar lemenni.... Persze ha nem ennék, tuti lemenne, de nálam csak a koplalás van, vagy az evés. A reformétkezés, diéták nem jönnek be. Most új taktikám van: nem vacsizok, max salátát. De tegnap bezzeg jól megszegtem behozva vele az 1 hetes lemaradást :roll:

mtunde

Sziasztok,

sikeresen eltüntettem vagy 30 sort, amit írtam... :oops: :cry:
Vbea,
én azon marcangolom magam, hogy nem álltam le időben, mert nem tudom honnan jött ez a toxémia, ami miatt a Maci 2450nel született, és tök egészséges, de azért egy kis kétoldali lágyéksérv műtét vár ránk július 24.én. 7. hónapig dolgoztam, és mindenki nagyon kedves volt, és megdícsértek, de mondd meg mire megyek vele.... Ha belegondolok, mi lett volna ha... de nem gondolok már bele, mert ez már így van, csak ha legközelebb csinálnám/csinálom, akkor biztos korábban otthon leszek...

Durca,
köszönöm a bíztatást sérv ügyben.

Dóri,
fent leírtak várnak ránk... :cry:

Szopi:
Hurrá!!! Ma 70 et szívott a kis kezdő Vámpírom, egy szuszra fél óra alatt!! Viszont tegnap 10 nél többet nem tudtam beletölteni csak este.Pedig volt, hogy 40-50 percig is hagytam... Létezik,hogy ennyire változó ütemben kívánják a a tejet??? Vagy a telepociba nem fér???

Kis és középméretű pocakosok!
Olyan jó olvasni a soraitokat! Pont ma meséltem valakinek, hogy olyan jó volt terhesnek lenni! Várom az ismétlést! Most már csak az a kérdés kettővel hogy lehet majd "egyensúlyozni" :lol:

Üdvözlettel Hurcia + Balázs 1hónapos
hurcia

Sziasztok,
Horvátország, legalábbis ahol mi voltunk, igen drága. Ha nem vittünk volna több rekesz ásványvizet, sört, ezt-azt, otthagytuk volna a gatyánkat is. Mindennap egyszer fagyiztunk-söröztünk, kinek-kinek az ízlése szerint, egyszer ebédeltünk étteremben, kétszer pizzázóban, de rengeteg pénz elment. A legrettenetesebb az volt, amikor az autópálya kellős közepén allergiás rohamot kapott a kisebbik fiam a tonhalas pizzától. Rázta a hideg, melege volt, mindene be volt dagadva, níyálkahártyái is, a homeós bogyóim nagy részét kiették még az üdülés alatt. Nem is mesélem, de egy lengyel családtól kaptam allergia elleni tablettát, nem ismertem, de bizalom alapon beadtam neki, nomeg a homeós bogyókkal tömtem, és lecsillapodott a dolog, de nagyon szorongató volt. A férjem azt mondta, hogy ő nem is tudta, hogy mit tett volna. Talán még fel sem ismerte volna, mekkora lehet a baj. Hát ilyen volt. Meg meleg. Sokszor becsaptak minket.
Többeknekfogyis bogyót nem tudok. Lehet, hogy tud valaki, aki nem műkedvelő bogyóevő.
A tiltással-neveléssel-kiabálással kapcsolatban végül is én azt a megoldást választottam, hogy átgondoltam, mi mennyire fontos. És ha olyan volt, akkor engedtem. De bizonyos dolgokban soha, kérlelhetetlenül. Ezek az életveszéllyel járó dolgok voltak, mint a járda, konnektor, kés stb. Arra persze nem emlékszem, hogy egy 10 hónapossal hogyan boldogultam :-) Lehet, hogy szerencsére. De talán semmi nagyobb traumát nem szereztek be a gyerekek, és talán én sem tőlük.:lol:
Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, mert úgy érzem nagyon sok segítséget, tanácsot és támogatást kaphat itt az ember Tőletek, no és persze Én is próbálok hasznos tagjává válni a csapatnak :)

Magunkról annyit, hogy a 30. hétnél tartunk. A Kútvölgyibe járok Én is és eddig csak jó tapasztalatom van. Igaz a terhességem is zökkenőmentesen alakult eddig és remélem így is marad.

Még nem félek a szüléstől, igaz még van időm parázni. Egyetlen dolog van, amitől egy picit "tartok", az pedig a szoptatás, ne kérdezzétek nem tudom, hogy mitől van ez :?:

A kórházban van szoptatásra felkészítő tanfolyam? A nővérkék segítőkészek, ha valami nem megy? Ti hogyan készültetek fel rá, olvastatok szakirodalmat, jártatok tanfolyamra? Egyáltalán fel lehet erre készülni?

Mindenkinek szép napot!
marcsim

Sziasztok!

Hétfő óta itthon vagyunk, csak még nem értem rá írni.

Panni szuper kisbaba, ha tele a pocak, fel sem ébred a következő szoptatásig. :D Iszonyú mohón eszik, szerencsére van elég tejcsi is. :) Úgyhogy nem panaszkodhatok, kerek a világ.

A szülés is simán ment, 7,5 óra, Gabika nagyon kedves volt, teljes szívvel rábíztam magam, és igaza is volt mindenben. Molvarec doki is nagyon rendes volt. Péntek kora délutánig volt csak elérhető, utána egy hétre ment szabira, Panni pedig még hogy "beférjünk", megszületett péntek hajnalban... :D Izgultam nagyon, hogy valaki idegennél kell majd szülnöm.

Most röviden ennyi, ahogy tudom, visszaolvasom majd a hozzászólásokat! A gratulációkat pedig nagyon köszönjük!

Szép napot mindenkinek,
Jube és Panni, aki ma 5 napos! :D
jube

Sziasztok!
Marcsimn, üdv közöttünk. Ki a dokid?
Én olvasgattam a szoptatásról, és van felkészítő tanfolyam is a kórházban, és persze az ott töltött 4-5 nap a valódi felkészítés. Minden nővér nagyon szívesen segít majd. Van aki kérés nélkül is, van aki, ha megkéred, de mindenki segít, és azon vannak, hogy minden jól menjen, és te is jól legyél.

Hurcia, Bene is ilyen hektikusan evett hol 60-70 grammot, hol 10 grammot, és a következő kajáig nem is kellett neki. (ő cumisüvegből tápozott főleg ezért tudom, mikor mennyit,és a hülyeségem miatt még bősezn írtam is minden evését.... brrr... ja és még minden este mérlegeltem is.) Valami hülye félelem miatt azt hittem, ha nem tömöm meg, majd nem fog aludni két evés között, és én meg kikészülök :) Pedig szerintem, amilyen angyal volt, nem lett volna így.... :oops:
Mindenesetre az esti méréseknél láttam, hogy a hízása sem a napi elfogyasztott kajamennyiségtől fügött.

mtunde

Sziasztok!!

Tegnap írtam egy csomót és elszállt! :twisted:

Hurcia!!

Remélem, nem így lesz! De nem akarok bele gondolni, mi vár ránk! Jobb nekünk, ha most csak egyik napról a másikra élünk! :D

Szoptatás!

Nekem 20- és 60 között szopik Luca. De én nem hagyom negyed óra- 20 percnél tovább szopizni, mert nem szeretném, ha kisebesedne a cicim. Lucámm ugyanis nem hajlandó bimbóvédővel enni. HA kér még, akkor lefejt tejet kap cumisüvegből!
Egyébként nekünk nagyon bevált a Laktoherb tea arra, hogy a kicsinek nem fáj a ki pocakja. Most azokat a "sárkányfüveket" iszom, amiket Rita ajánlott. Konkrétan a kecskerutafűvel kezdtem. Remélem, beválik.

Egyébként Luca majdnem az egész éjszakát átalussza.De 66- 7 órát mindenképp alszik egybe este! Ellenben napközben annál éberebb és egyszerűen nem lehet letenni az ágyába, mert üvölt. Remélem, nem elkapatás!? De úgy vagyok vele, hailyen rendes éjjel, szerethetné,, hogy napközben foglalkozzak vele!

Egyébként nagyon jó gyerek!!

Eszti, Jube!!

Remélem, jól vagytok!!

Sok- sok puszi mindnekinek: Dóri és Luca
nagydora

Sziasztok lányok és babák!

Már a készülődés kellős közepén tartok,vasárnap megünk 2 hétre nyaralni.A gyógyszertárban "csak" 11.000.-Ft-ot hagytam ott és nem vagyunk betegek,sőt egy csomó szükséges cucc van itthon,mint kézfertőtlenítő kendő,hasmenésre kicsiknek,nagyoknak,lázcsillapító, fenistil stb.De hát csak a naptej a gyereknek 4000.-Ft,rajta spóroljak?
De ugye az ember sose tudja mire lesz szüksége,így egy komplett segéyldobozzal indulok útra(kötszer,sebtapasz, sebfertőtlenítő,homeobogyó hányás ellen,kalcium az allergiára,fejfájás,fogfájás csípás,harapás stb,stb.)

Dóri! nem kapatod el a csajszit,ha ölbe veszed,hiszen gondold el 9 hónapig egy volt veled,mindig érzett,hallott.Nem várhatjuk el tőlük,hogy egy.két hét alatt megszokják,hogy ez biza' itt nem így van.
Babusgasd nyugodtan..én legalábbis ezt tettem mandulával.

Szia marcsim,üdv nálunk,már kezdtem elhinni,hogy jube-val lasan elfogynak a pocakosok,vagy legalábbis kevesebben leszünk.De nem,jó ,hogy megint leszünk egy páran. Ki a dokid?
na,megyek dolgomra,még jelentkezem nyaralás előtt.
Durca
durca

ja,bocs..megint én

Marcsim, a szoptatásra fel lehet készülni elméletben,meg lehet határozni,hogy mi az amit szeretnél,mi az,amit nem. Én nagyon sokat olvastam a kismamát,persze nem kell mindent készpénznek venni bene,de irányt mutatott és ez nagyon jó,mikor az ember elveszettnek tűnik a rengetegben..
Voltak meggyőződéseim,amiket valóra is váltottam,persze néha meginogtam,de ez múló rosszullét volt csupán :D

Megfogalmaznád bővebben,hogy miért "tartasz" a szoptatástól?mire gondolsz?

Üdv,durca
durca

Sziasztok!

Hát, nem valami vidám hírre jöttem :(

Vbea! Terhesség alatt én is ugrottam mindenre, egy valóságos méregzsák lettem :oops: Ez van, dolgoznak a hormonok. Aztán lenyugodtam félidőre :P. Tehát van remény :)

Hurcia, biztos minden rendben lesz!!!

Durca, jó nyaralást! Anyukámék is most voltak és ők is azt mondták, hogy iszonyat drága minden....

Aranyosak a babák! :)

Üdv az "utánpótlásnak"!

R+S (ma 3 hónapos :) )
sampa

Sziasztok!

A dokim Teleki és teljes mértékben meg vagyok Vele elégedve és megbízom benne. Azt hiszem ez nagyon fontos!

A szoptatásra visszatérve nem tudom, hogy mitől is tartok pontosan, mert hiszen még sohasem szoptattam:).
Mostanában szült ismerőseim egyik legnagyobb problémája a szoptatás és szerintem ez az ami miatt bennem is kezd kialakulni a félelem. Mondjuk őket a kórházban egyáltalán nem segítették a csecsemősök és otthon kellett mindent megtanulniuk.

Olvasgatok szakirodalmat és mindenhol azt írják, hogy nagyon fontos, hogy már a szülés után egyből tegyük mellre a babát. És utána naponta legalább 8-12-szer még akkor is ha nem szopizik. Valamint ne etessük cumiból, mert ez megzavarhatja.

A szülés után rögtön ránkhelyezik a pincurkát, mi a tapasztalatotok? Azt tudom, hogy baba-mama szoba van és utána annyiszor szoptathatom amennyiszer akarom....legalábbis remélem. Ha nincs teje az anyának, akkor mit adnak a kórházban a picinek?
marcsim

sziasztok mindenkinek

ZSU
én 36+2 nél tartok.ma voltam a második ctg én.hát ez a baba mindig alszik reggel.úgy kell megmozgatni.én nem láttam a szülőszobákat de örülök hogy jókathallok róla,

nagyon édesek a babák és olvasom hogy irigykednek a frissen szült mamák a még pocakosokra.ezzel biztos én is így leszek.bár most nagyon várom a kisfiamat hogy a kezembe foghassam.én meg rátok írigykedem.
valaki tud jókat mondani a homeopátiás bogyó szedésről c15 szedek tágítás segítő.valaki szedte esetleg?vagy a málna levélre esküsztök? köszönöm a segítséget.

BARNAMAMA

szia nekem is elment ez elött a baba elött 2 terhességem.én is izgultam most nehogy baj legyen de látod eddig simán ment minden.ami meg akar maradni az a baba megmarad.sok sikert,

puszi mindenkinek
gili
gilingalang

Marcsim!

Én május 13-án szültem. Ahogy megszülsz, rögtön rád helyezik a babát :D , sŐt miután megfürdették, vissza is viszik hozzád és mellre teszik, így + 2 órát fekszel a szülőágyon a babáddal együtt. Én nagyon élveztem. :lol: :lol: (a császárosoknál nem tudom, hogy hogy van)
Nekem az első 3 nap nem volt tejem, Réka súlya viszont egyre kevesebb lett. Így utánpótlást kapott, de nem tápszert, hanem bevizsgált anyatejet. Én ettől nagyon megnyugodtam. Kisfiad vagy kislányod lesz?

Giligalang
Hogy fogják hívni pocaklakót? Nekem a málna levél tea nagyon bejött. Én két féle homeobogyót szedtem (szülés alatt) az arnicat illetve a hypericumot. Lehet, hogy nem jól írtam le!!! Az tudom, hogy az arnica az vérzés csillapításra is van és ez nekem nagyon bejött. Én előtte nem szedtem bogyót, csak a teát ittam.

Anita,
SÁra már 3 hónapos???!!!!!Hogy szalad az idő!!! :lol: :lol:

Vica és Réka
vica10

VICA szia

MARCELL lesz a kisfütyis neve.hallottam én is az arnicaról és azt szülés közben kell szedni?meg a másikat?én most olyat szedek ami a málna levél helyett van caulophyllum thalictroides ch15 napi 5 bogyót.remélem használni fog ha még négy hétig szedem.a lányomat nagyon nehezen 17 óra alatt szültem igaz 14 éves lesz akkor még nemérdekelte a dokikat hogy sokáig szülsz.ma már sokkal jobb.hát mindenkinek sok sikert aki most szül.meg aki fog.ha van valami jó ötletetek a könnyebb szüléshez labda stb,vevő vagyok rá.köszi
GILI
gilingalang

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van!!!
Ja,és szépen gyarapodik a társaság,csak így tovább!!

A beigért Rebeka születés-története!!!

Szóval,ha még emlékeztek rá,hétfőn(06.26-án) reggel voltam ctg-n,ami persze semmit nem mutatott,de a méhszáj már 1 ujjnyira nyitva volt. Szerencsére nem kellett bent maradnom,de már sejtettem,hogy aznap vissza kell majd mennem,mert a görcsök szépen jöttek,erősödtek. A kora délutánunk így telt,majd fél 4 körül felhívtam a szülésznőt,aki azt javasolta,hogy figyeljem még a fájásokat ,és fél óra múlva hívja vissza. Közben letussoltam,mértem az időt,a fájások rendszeresen jöttek,így fél óra múlva telefonos egyezteteés után irány a kórház.
Kb. 5 órára értünk be,felvétel ,vizsgálat,már 3 ujjnyira nyitott méhszáj.(Szerencsére Mészáros doktorúr pont bent volt,így nem vizsgált idegen doki.)
Irány a szülőszoba,amiből csa egy volt szabad ,a másik kettő foglalt volt.
Sajnos a fogadott szülésznőm éppen ügyeletes volt,és szülésnél volt,így nem nagyon tudott Velem lenni a szülőszobán,amíg ott nem végzett.Hát ebbe sajna nagyon beletrafáltam.!!!!
Így csak 7 órakkor tudott hozzzánk odajönni,akkor viszont burokrepesztés(annyira masszívan tartotta magát a burok,pedig már szinte folyamatos fájások volta.),majd 19 óra 20 perckor ( gátvédelemmel ) megszületett Rebeka. :lol:
Tehát nem volt egy hosszú vajúdás,de az orvosom szerint meglehetett volna előbb is, (kb.6 óra felé már megszülethetett volna!!!) csak hát illett megvárni a szülésznőt.
Hát,mit ne mondjak,a vége felé már nem nagyon érdekelt volna ha nincs szülsznő az sem,csak legyünk már túl rajta. :cry:
Nagyon erős fájásaim voltak,szeintem sokkal erősebb mint a másik kettőnél.
De hát végül is szerencsésen alakult minden és mind a ketten jól voltunk.Bocsánat,mind a hárman,hiszen a féjem is bent volt a szülésnél.
Szép szülés volt,és szerintem gyorsnak mondható,és tényleg mindenki nagyon figyelmes,és kedves volt.

Lányok,még egyszer köszi,hogy anno ajánlottátok Mészit,nagyon meg voltunk elégedve Vele!

Hát,röviden,tömören ennyi!!
Jó pihenést mindenkinek!!
Puszi: Eszti
mano4

ESZTI

gratula mégegyszer és én is a MÉSZINÉL szülök 4 hét múlva.remélem mi is hamar túl leszünk rajta mint ti.GILI
gilingalang

Sziasztok!

Ismét visszatértem hosszú hallgatás után... Sajnos, eddigi Kiskacsa nevemmel már nem tudtam belépni, úgyhogy váloztatnom kellett, de ugyanaz vagyok!

Szóval, sajnos nem sok ismerős van, egyedül Tünde ismerős nekem még pocakos korából... Jól eltelt az idő, hogy már Bene is 9 hónapos.

Azért is "tértem vissza" most, mert 13 hónapos kisfiam mellett most ismételten 28 hetes terhes vagyok, és talán vannak így mások is. Az élet nem túl egyszerű így pici gyerekkel pocakosan, de most már nincs olyan sok hátra...

Marcsim,
a szoptatásról csak annyit - ha megengeded, hogy én is hozzászóljak - , hogy szerintem teljesen felesleges előre idegeskedned, mert akkor tényleg nem biztos, hogy összejön úgy, ahogy kéne. Én abszolút nem paráztam rajta, és Kristóf 6 hónapig csak szopott, utána majdnem 10 hónapos koráig még 2-szer. Egyébként a kórházban nagyon kedvesek és segítőkészek a babások, vagy a szülásznők, úgyhogy bátran kérdezz, ha úgy érzed, segíteni fognak.

Mindenkinek jó éjt,
Dóri
dorka77

Szia Dóri, (Kiskacsa) emlékszem én i srád. Nem semmi ez a kicsi korkülönbség. Én egy hónapja kezdtem gondolkodni, jöhetne-e a kistesó, de Bene rácáfolt elméletemre, hoyg igen, mert azóta teljes emberes lett :) Úgyhoyg még várunk.

Marcsim. A kórháznagyonszopi párti, akkor adnak pótlást, ha nagyon muszáj. Én utolsó napon kértem tápszert, mert sem fejve, sem szoptatva nem volt elég tejem, és Bene üvöltött az éhségtől. Addig semmit nem kapott. Szopizni próbáltunk és ebben támogattak. Meg persze sokat segítenek. Amit vizsont érdemes, hogy 1 nővér véleményére adj, aki neked szimpatikus és úgy érzed, segít a tanácsaival, mert nem feltétlenül mondja mindegyikük ugyanazt. (persze közös pont a segítőkészség) De jó, ha egy tanácsot tartasz. Mellettem feküdt egy lánya, egyik nővér azt mondta a bedurrant mellére, hogy masszírozza, és meleg vízzel borogassa, a váltás után amásik nővér meg pont az ellenkezőjét: ne fejje, és hideg vízzel. Szóval ő szegény teljesen összezavarodott. De azért csak sikerült megindítania a tejet :)

Egyébként én is ráparáztam a szoptatás témára, és szerintem nekem is ez is okozott némi gondot. Mert annyira teljesítménykényszer lett belőle.

Merj laza lenni, rá fogsz érezni és segítenek is.

Dóri, hány hónap is lesz a 2 gyerek között pontosan? Tudod, hogy lány vagy fiú? Ki volt a dokid?

mtunde

jó reggelt

valaki segítsen nekem aki most szült mert én már nem emlékszem az elsőre.egész éjjel nem aludtam olyan görcseim voltak ,vagy nyílalások az alhasamba de nagyon .olyan érzés mintha a baba fúrná a fejét de iszonyatosan .nagyokat mozgott és a megkeményedések most fájtak ,eddig csak kellemetlen volt.azt hittem szülni megyünk de még korai lenne a 36+3 napommal.próbáltam egyik oldalról a másikra fordulni hátha arrébb megy a baba.aztán kicsit nyugi lett tudtam aludni de egy óra múlva megint.felhívtam Mészit az elöbb azt mondta befordut a babó a helyére és ezek jóslófájások.csak tőletek szeretném hallani ez valóban az lenne?most reggelre elmúlt de érzem azért hogy szúrkál néha de nem nagyokat.és óriásiakat rúg a baba.köszönöm előre is a válaszokat.GILI
gilingalang

Sziasztok!!

Na, képzeljétek, mi történt.
Ugye orvosi javallatra elkezdtem csak szoptatni. Eddig gyönyörűen volt tejem, amennyi Lucának elég volt. Erre most nem egyszerű modon megcsppant a mennyiség. Sárkányfű ide, vagy oda. Tegnap egész nap üvöltött Luca, enm tudtam vele mit kezdeni, nem lehetett lerakni, éhes volt. Felhívtam a doktornőt, mondta, még éjszaka próbálkozzak.
Mit ne mondja, 3 óránként fejtem ( a szoptatással nem láttam értelmét bajlódni) és úgy is csak 40 grammot tudtam lefejni a két ciciből összesen!!
Szóval nem sokat aludtunk.
Mindenesetre ma megkezdtük a tápszeres kiegészítést. Szerencsére gond nélkül benyomta a kaját Luca. Azért még nem mondtam le a szoőptatásról! Próbálkozunk.

Egy kicsit szomorú vagyok, de nem tudok mit csinálni. Helyesebben, ami tőlem telik, azt meg is teszem.

Na, sok puszi mindenkinek: Dóri
nagydora

Sziasztok Lányok!

Dóri!
Érdekes, amit írtál a tegnapotokról - nálunk is ugyanez volt a helyzet, pedig eddig semmi baj nem volt a szopizással :cry: Azt hiszem, lehetett valami a levegőben, amitől a babák is nyugtalanabbak, mi meg fáradtabbak voltunk :shock: De szerintem ne aggódj - mi mára helyreálltunk :wink: Drukkolok nektek is, hogy minden simán menjen!

Gilingalang!
Amit írtál, annak alapján ezek bizony a jóslófájások - legalábbis nekem pont ugyanígy zajlott a dolog (igaz, csak a 41. hét közepe táján) Remélem, azért még vár egy kicsit a picúrod, hogy éretten jöhessen a világra :wink:
Egyébként én ittam a málnalevelet is, de a kiírt idő után már homeo bogyókat kellett szednem - reggel Caulophyllum thalictroidest, délben Pulsatilla pratensist, este meg Cimicifuga racemosat. Ezeket a szülésznő ajánlotta, szerintem ha rákérdezel te is a sajátodnál, neked is biztos megmonják, hogy melyiket szedd :)

Hurcia!
Tényleg együtt voltunk bent a kórházban - ráadásul egy csomószor találkoztunk is :wink:
Tényleg jó ötlet lenne rendszeresíteni egy babanetes kitűzőt, hogy megismerjük egymást, hamár egy kórházba járunk :)

Vica!
Jó volt olvasni, hogy milyen remek volt a 6hetes kontroll :) Örülök, hogy Hegedűs doki ilyen rendes. Nekünk még van jó két hét hátra - remélem, nem akkor lesz éppen szabadságon.

Képzeljétek, sikeresen lediplomáztunk Szonjával :D úgyhogy most nagy az öröm :) Nem gondoltam volna, hogy sikerülhet egy három hetes babával két egymás utáni napon is (államvizsga+diplomavédés) teljesíteni :roll: Az biztos, hogy az idegesség nem használt a babának, mert egyik vizsganap előtti éjjel sem aludtunk, dehát ha menni kell, akkor menni kell... ;)
Bocsi, hogy ilyenekkel traktállak benneteket, de bevallom, picit büszke vagyok magunkra, hogy sikerült ezt a diploma dolgot véghezvinni :)

Szép hétvégét mindenkinek :)
Nyuszóka és Szonja
nyuszoka

Sziasztok!!!!

Köszönöm a sok-sok bíztató szót és a kedves fogadtatást! Jólesik!!!

Igazatok van, megpróbálom nem paráztatni magam a szopi miatt. Mindenesetre sok dolgot megtudtam és ez jó!

Ma voltunk ultrahangon. Minden OK. Ez alapján 31 hét+2 napnál járunk. Még előrébb mint az utolsó uh alapján. Papíron szeptember 16-ra vagyok kiírva és most szept. 06-ra tippelték a méretek alapján. Persze úgyis akkor jön a kisfütyis, ha Ő akar. Ja igen, ezt még nem mondtam, kisfiú lesz!

Most kezdtük el vásárolgatni a babakelengyét. Nem kapkodjuk el...
Milyen lázmérőt ajánlotok? Az biztos, hogy digitálisat akarunk, de a párom az fülhőmérős párti, szerintem meg elég lenne egy sima digitális is. Ti milyet használtok?

Szülésznőt még nem választottam, úgy gondolom, hogyha majd megkezdődik a CTG vizsgálat, majd akkor megnézem, hogy ki szimpatikus. Ez a homeopátiás dolog viszont érdekel, mindegyik szülésznő foglalkozik ezzel? Pontosabban ki vagy kik a homeopátiás párti szülésznők?

Nyuszóka!
Gratulálok az államvizsgádhoz. Igen nagy teljesítmény és nagyon, de nagyon büszke is lehetsz Magadra, Magatokra! Még egy bátorító példa számomra, hogy nem lehetetlen ezt végigcsinálni. Ugyanis én is tanulok egyetemen. Most tartok a 3. szemeszternél és szeretném majd a GYES alatt befejezni. Most azon agyalok, hogy a következő félévbe belevágjak-e vagy halasszak az újszülött mellett. De szerintem megpróbálom, legfeljebb ha nem megy akkor halasztok. Végülis terhesen is ment a vizsgaidőszak, persze ha itt a baba az teljesen más.
marcsim

Dóra,

Ne add fel, a tejed nem hiszem, hogy sokkal kevesebb lett. Minél kevesebb inger éri a cicit, és a fejés kevés ingert ad, akkor fokozatosan csökkenni fog a tejed, illetve relatíve csökkenni. Vannak nyűgösebb napok, amikor bármit csinálsz a poronttyal, sír és nyűgös. Ha idáig elég volt neki, akkor tovább is elég lesz illetve annyi termelődik, amennyi kell neki. Esetleg egy kicsi vizet adhatsz neki, hogy ne száradjon ki. Szerintem még várj a pótlással és ne keseredj el. Az is lehet, hogy a baba gyorsabban akarná emelni a tej mennyiségét, mint ahogy a te szervezeted termelni tudja, egí-két napos ráhagyással követni tudod az ő igényét, de ha pótolsz, akkor ez nehezebben megy.
Adj időt magatoknak.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Nyuszoka
köszi az infókat.én is szedem a caulophyllum thalictroidest ch15 napi 5 bogyót a szülésznőm ajánlotta.arra is gondoltam mert hétfő óta szedem hogy ez okozza a jóslófájásokat már.mindegy szóltam reggel a dokimnak nem ijesztett meg hogy szülni fogok teljesen normálisnak vette.hát remélem még 2 hetet kihúz a baba odabent.mert sehogy nem állunk itthon még lakást felújítunk meg minden.mégegyszer köszönöm.GILI
gilingalang

sziasztok!

Tényleg lehetett tegnap valami a levegőben, kinek a tejciermelődésen, kinek a baba nyügösségén jött ki.
Nekem meg igyanúgy, mint Gilinek reggel elég erős mensis görcseim voltak. Higgadtan (gondolhatjátok mennyire :D :D ) próbáltam valami rendszerességet felfedezni benne, de nem sikerült.....aztán elkezdtem vérezni is, na ekkor hívtam a dokimat, és be kellett mennünk CTG-re, meg Uh-ra. A Manóval minden rendben van, de én csak akkor nyugodtam meg mikor meghallottam a szívhangját a CTG-n. A méhlepény is renben van, szóval mi is jósolgatunk. Most két napig aktívabban kell pihengetnem.

Nyuszóka nagy gratula az államvizsgához!!! Tényleg büszke lehetsz Magatokra :)

zsu 37+0
zsu11

Sziasztok,még egy utolsó bejelentkezés a nyaralás előtt.

Ma voltam reggel vérvételen és uh-n.Végre kiderült,hogy 16 hetes és 1 napos vagyok :D (számomra éveknek tűnnek,mit szólnék ha elefánt lennék..), utolsó menstruáció ide vagy oda,bizony 2 héttel fiatalabb a bébi,mint én gondoltam.
Így karácsony táján érkezik,ez csak azért aggaszt,mert nem nagyon szeretném az én egyszem kislányomat pont karácsonykor otthon hagyni apával..de még az nagyon messze van..

Nyuszóka gratulálok az államvizsgádhoz..milyen suli volt,ha megkérdezhetem?

Dóri! bár én nem vagyok szakember,mint Rita,de én is ezt javasolnám,amit ő mond.olyan ügyesek voltatok eddig,biztos most is menni fog minden,mint a mesében,tudod..

Mégegyszer üdvözlök mindenkit,azokat is akik régen jártak erre,mint pl.Andry,Veronikusz.Én most 2 hétre lelépek nyaralni,vigyázzatok magatokra és a bébikre kint és bent.

Eddig én nem írtam oda,hogy durca+ mandula+ pocaklakó,így mostantól:

Durca+Mandula+pocaklakó
durca

Sziasztok!
Dóri, ha bírod még a strapát, próbálkozz még. De amennyit hagy a pici, pihenj is, hátha az is segít. Talán a tény, hogy van mit adni végszükésg esetén a babának, máris felszabadít, és tényleg csak egy rossz nap volt. De tudod, ugye, hogy nem kell kétségbeesni, pláne nem lelkifurdalni! te mindent megtettél.

Tök izgi, hogy megint ketten is készültök szülni :) Azért még egy kicsit persez várhattok :)

mtunde

Sziasztok, ezen a borzasztó hőséges napon....

Nagyon pocakosok, hogy bírjátok???? Én a 28 hetemmel már most elég nehezen, úgyhogy kíváncsi vagyok, mennyivel lesz még rosszabb?

Mtunde,
szióka!!! Úgy tűnik, a ketteske is fiú lesz, úgyhogy szép lesz... Egyébként most Hegedűs sokinál tervezek szülni, Kristófot Szathmárynál szültem, de váltottam.

Marcsim,
én Nováky Ritánál szültem és fogok is - ha még lesz, azt is csak Vele!!! - , és csak ajánlani tudom, homeózik is. Mivel ő elég gyakran látogatja a portált, szerintem megkérdezhetnéd így "egyenesben" is!

Nyuszóka,
bár még nem ismerjük egymást, nagyon gratulálok az államvizsgádhoz, mert én is előtte állok - a harmadiknak, de se szülés előtt, se utána nem volt hozzá lelki erőm. Úgyhogy tényleg le a kalappal!

Jó pihegést, aki meg nyaralni megy, annak jó pihenést!
Dóri
dorka77

Sziasztok!!

Természetesen nem adom fel az szotatást/ természetes táplálást. Eddig nekünk az vált be a leghjobban, ha cicit is kap, és cumit is.
Azért akartam feliratni a tápszert, mert azért nem mertem volna itthon maradni hétvégére. Most két ciciből le tudok fejni annyit, amennyi neki kell, de tegnap borzasztó volt a helyzet.

Ma egy etetést helyettesítettem tápszerrel, mert egyszerűen nem lett volna neki mit adnom ciciből. És a fél óránkénti evés nem megoldás!!!!
Most elvagyunk, aludt egy nagyot a pici, és én is megnyugodtam. De tegnap nagyon be voltam sz**va!

Rita!
Most a görögszénát iszom. Ugylátszik, az jobban beválik, mint a kecskerutafű! Köszönöm a tanácsot! Küzdök!!

Durca, Nyuszóka, Tünde!!

Köszi nektek is!! Próbálok nem elkeseredni, és feladni. Inkább az bántott tegnap is, hogy szegény kislányom éhes!

Ja, és Durca!
Jó nyaralást!!

Sok puszi mindnekinek!

Dóri és Luca
nagydora

ZSU

szia pont egyidősek vagyunk én nem tudom mi volt most a levegőben hogy nálad is menta görcsölgetés.hála égnek rendben minden nálad is ,én is nyúltam reggel a telefon után betojtam kicsit.de ma egész nap okés voltam nem görcsöltem.remélem ennyi volt az íjesztgetésből és éjjel rendben leszünk.

a szopis mamiknak kitartás mert ha idegeskedsz attól még jobban csak kevesebb lesz.ha kell pótólni ne legyen lelki furid az se jó ha éhes a kis csajszid.én is így voltam a lányommal és kellett a pótlás mert nem voltam egy tejcsárda.és mégis felnőtt és makk egészséges lett nem betegeskedik se a suliban de még annak idején a bölcsiben sem.én is szopi pártis vagyok félre ne értsetek.csak ha nem megy akkor ebből nem kell lelki furit csinálni magunknak mert azt a baba is megérzi és neki se jó.szerintem ,de ez az én véleményem.nekem a lányom most 14 éves lesz igaz 22 évesen szültem.most is azt mondom magamnak meg a páromnak,mindent megteszek hogy legyen tejem iszom majd a teát meg a homeo bogyót fejem rendesen meg amit lehet,de ha nem lesz elég akkor kap tápszert.hát ennyi bocsi ha túl sokat írtam.
sok sikert a tejcsihez igyál sok folyadékot.puszi.
GILI
gilingalang

Ki vagy Dorka77?
Te voltál régebben a Kiskacsa? Furdal a kiváncsiság

Rita
nováky_rita

Szia Rita,

hát furdalhat is!!!!!

Puszi
dorka77

Kedves /Nováky/Rita!
Kipróbáltam a homeos bogyit és úgy tűnik használ - bár örök szkeptikusként :oops: kitaláltam, h sublingualisan szopogatva biztosan éppenhogy megemeli a vércukrot, és ettől enyhül hirtelen a hányinger :lol: :lol: :lol: :lol: , de végül is ha használ, kit érdekel hogyan!!!! Viszont, ami fura, h én úgy tudom bátran lehet hoemos bogyókat enni terhesen erre meg azt írták, h terhességben nem kipróbált és csak orvosijavallatra szedhető???!!! Már itt is ennyire a biztonságra utaznak?! :?

NagyDóra!
Jól csinálsz mindent és nyugi! Ahogy Gilingalang mondja semmi fölös stresszelés, Te mindent megteszel ez biztos és lesz, ahogy lesz! Ha ez megnyugtat az én Barnusom is kapott kiegészítés az elején és mégis 3 hónapos korától eltudtuk hagyni a tápszert és 10 hónapos koráig szopott.
Gilingalang,(annyira jó nicknév!)
Köszi a bíztatást! Én csak akkor nyugszom meg, ha egészségesen hazaviszem majd!

Nyuszóka,
gratula ismeretlenül is! Szép teljesítmény! Nem irígyellek, ilyenkor örülök, h túlvagyok az állam/szakvizsgán is jó ideje, bár így ezért is érkezik ilyen " későn" ezen gyerkőc. :) :

Most egy időre én is elbúcsúzom és megnézem milyenek a vendéglő árak Dubrovnikban! KIcsit tartok a repüléstől, nem tudom mennyire bírja majd Barnaby???
Majd meglátjuk!
Mindenkinek jó pihit !
Judit
barnama

Sziasztok!
Dorka, én is Hegedűsös vagyok. Szathmáry ajánlotta őt neked, vagy már ismerted? Egyre többen vagyunk Hegedűs-páciensek :) Egy időben csak Vidások voltak, aztán csak Mészisek :D
NagyDóra, örülök, hogy már a mai nap jobb volt. H ate is megnyugszol, még jobb lesz. Mondom én, akinek aztán sehogy sem ment :)
Nyuszóka, legyél is büszke. Én is terhesen védtem, de az semmi nem volt, még a szakdolimhoz sem volt köze, államvizsga meg nem volt gyakorlatilag. Szóval azt be mertem válallni. De tanulós dolgot nem mertem volna. Igaz, csa 24 hetes terhes voltam. Most ősztől megyek majd egy barátnőmmel 2 éves tanártovábbkézpésre, legalább letudjuk időben a kötelező krediteket. De már előre fázom tőle, hogy újból határidőre le kell majd adni dolgokat. Azt remélem, hogy találok olyan témát, amit élvezni is fogok majd.
Na meg itt a probléma, hogy bébiszittert kell találno (olcsón) Benére.... Nemsokára megyünk nyaralni a nyülekezettel, ahova járunk ,és ott a gyerekekre lesznek nagyobb lányok is vigyázónak, és gontoltam,majd ott kiszemelek valakit, akivel Bene is kijön, és akinek van ideje pénteken eljönni pl. (remélem, lesz ilyen....)

mtunde

Sziasztok!!

Köszi a sok bíztatást!! Én is hasonlóan gondolkozom. Nincs lelkiismeretfurdalásom, és már nyugodtabb is vagyok, mert ha kell, tudok pótolni.
Este is ki kellett váltanunk egy szopit táppal, mert porzott a mellem. De gond nélkül benyomta az adagot Lucám, és elaludt!
Egyébként kezd megint alakulni a tejem hála Istennek!!!!!
Az éjszaka is nyugis volt!
Úgy látom, ez a görögszéna tea nekem jobban bevált, mint a kecskerutafű!!

Úgy irígykedem!! Mindneki megy nyaralni, én meg még a teraszra sem jutok ki napozni egyet! :(
Nem baj! Jövő ilyenkor majd megyünk mi is!!!!

Mindnekinek hjó pihenést!!

Puszi: Dóri
nagydora

sziasztok

a napozással én is így vagyok úgy kiülnék de úgy meleg van ,vízpart meg messzebb a barátnőm levitte a lányomat tegnap balcsira engem is leakart vinni de már nem merek a 36 hét végén messze menni.főleg amit tegnap elött éjjel művelt a baba velem.azt hittem megszülök.talán még a Dorogi tóra lenézek a hétvégén a másik barátosnémmal.csak a filing kedvéért.én is mennék nyaralni ne is mondjátok.minden évben a nyarat várom.és most ez babás nyár lesz.nem baj nem adnám semmiért.majd jövőre.puszi
GILI
gilingalang

BarnamaJudit,

a homeobogyós Boiron kismamáknak írt és nekik osztogatott kis füzetecskéjéből olvastam a hányinger ellenit. Egyébként ismerem, de az ő ajánlásukra írtam. /Nem vagyok azért akkora a homeozásban, csak műkedvelő/ Szóval ők maguk ajánlották... Szerintem egyébként nem hinném, hogy mellékhatása lenne, csak a terhesekre külön vizsgálatok, nagy számú kell, hogy hivatalosan kimondhassák, hogy nem árt...
Dorka77:Szóval? ha te vagy a KiskacsaDóri, akkor hol is vannak a Nyúl első szülinapi képei? amit ígértél?
Ha nem te vagy, akkor mondd már meg! Lécci-lécci-lécci
Szeretettel: Rita[/b]
nováky_rita

Sziasztok Lányok!!

Dóri!!
Olvastam a szopis gondodat,és nagyon helyes,hogy nem adod fel!!
Biztosan csak átmeneti gond volt, csak így tovább!!!!
Nálunk fordított a helyzet,van tejcsi bőven,több is mint kellene.
Igyekszem nem nagyon fejni,mert akkor még több lesz,csak hát ha már nagyon feszül a cicim,akkor muszáj,mert különben begyullad.

Én is irigykedem a nyaralókra,de mégsem cserélnék Velük !!
Olyan jó babázni,annyira élvezem!!!! :lol:
Jó nyaralást-pihenést minden nyaralónak!!

Mindenkinek szép napot!!

Eszti + Rebeka
mano4

Sziasztok Lányok!

Köszi a gratulációkat diploma-ügyben :) Szuper érzés, hogy megoszthattam veletek és hogy ennyire aranyosak vagytok =)

Durca!
A műszaki egyetemre jártam rehabilitációs környezettervezői szakmérnöki szakra. Szóval most már akadálymentesítéssel foglalkozó szakmérnök vagyok :) Manó pedig féldiplomás - a második évet ugyanis elvégezte pocakon belül ;)

Gilingalang!
Örülök, ha tudtam segíteni homeobogyó ügyben :)
Vigyázz magatokra, pihenj sokat, nehogy kipattanjon idő előtt a kis manód :)

Tünde!
Drukkolok, hogy örömöt lelj a továbbképzésben :) Én nagyon élveztem ezt a kétéves kurzust, a húzós már a diplomamunka volt - egyre azon kellett drukkolnom, hogy be tudjam fejezni és leadni a szakdolit és a terveket Manó születése előtt. Szerencsére Manó nagyon rendes baba volt, nem született meg a kiírt dátumra, hogy anya be tudja fejezni, amit be kell :wink:

Aki ki tud jutni még, vagy már a szabadba, az élvezze a jóidőt! :) Aki meg nem, annak meg jó babázást :D

Nyuszóka és Szonja
nyuszoka

Sziasztok!

Bocsi, de a kezdeti lendület elmúlt és kicsit csökkent az energiám. Este ha teheten imkább megyek aludni, mint hogy a gép elé üljek. (pedig majd kifúrja az oldalamat a kiváncsiság, hogy mi van veletek). Előre is elnézést, de nem tudtam végigolvasni minden hozzászólást.

Dóri!

Maximálisan megértelek. Úgy 5-6 napja én is a tejemmel küzdök. Teljesen magam alatt vagyok, pedig tudom, hogy az aggódással csak ártok, de könnyű ezt mondani. Én személyes kudarcnak veszem és már a gondolata is mélyégesen elkeserít, hogy tápot kell adjak. Eddig még nem adtam, mert inkább gyakrabban etettem, de ma már odáig súlyedtem, hogy vettem uvegeket és tápot. Még most sincs szándékomban hogy adjak, de azért nem akarok a hétvégére kakiban maradni. Ma vettem még homeos nyugtatót is magamnak, amit a gyerekorvos mondott és próbálok nyugodt lenni. Komolyan. Ez az egész tiszta horror. Inkább lenne kibírhatatlan fájdalmam vagy bármi más, csak lenne elég tejem. Azt hiszem érzelmileg nem is lehetnék ennél mélyebben. Még szerencse hogy egy angyalka Szofi. Bárcsak Kata is kilépne a dackorszakból.

Amit pedig az anyósokról, szülőkről írtatok korábban. Én sajnos nem tudom, hogy milyen egy anyós (ill. após), mert a férjemnek 18 évesen meghaltak, de sajnos azt se tudom hogy milyen lehet egy vérszerinti édesanya nagymamaként, hisz én meg 9 évesen vesztettem el. Néha kő kemény így nulla segítséggel. A nevelőmamám nagyon meg se akar hallgatni. Néha azt mondja hogy van bőven tejem, máskor meg azt hogy adjak tápszert. Látom rajta hogy nem is szereti ha szóbahozom a témát.
De jó lenne ha mér 6 hónapos lenne. Akkor megnyugodnék.

Ennek ellenézre, derűs napot kívánok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronika,
nyugi. Nagy a valószínűsége, hogy a babád, Szofi most valóban többet akarna enni, de neked beállt a tejelválasztásod egy bizonyos szintre és csak néhány napos spéttel tud reagálni. Próbáld meg gyakran mellre tenni, akár megint óránként-kétóránként és meglesz a hatása. Egyébként a szakirodalomban ennek az a neve, hogy "kevés tej szindróma". Most nem vagytok mennyiségileg összehangolva a Pindurral, adj időt magadnak, hogy utólérhesd tejelválasztásban az igényeket.
nováky_rita

Sziasztok Lányok!

Ismét itt, igaz, csak ritkán írogatok, de azért rendszeresen olvaslak Titeket.

Most épp Dorkához fordulnék, néhány kérdéssel.

Olvastam , hogy az első babádat Dr. Szathmárynál szülted, majd váltottál.

Megkérdezhetem, hogy miért váltottál? És hogy mennyire volt ciki a dolog? Ha egyáltalán az volt?

Én maximálisan meg voltam elégedve a kórházzal, és mindenkivel.
Szeptemberben szültem első babámat, és fogadott orvosom volt, akiről sajnos a szülés előtt kb. 3 héttel derült ki (legalábbis számomra), hogy nagyon beteg, és nemsokkal szülés előtt meg is halt. :(
Már nem járt be dolgozni, amikor "átirányított" a Szathmáry dokihoz, tehát már tudni lehetett, hogy nem is fogok tudni nála szülni. Aztán pár napra rá meg is halt.

Szathmáry dokival a szülésen találkoztam először, és teljes mértékben meg voltam vele elégedve. MInden félelmem elillant azzal kapcsolatosan, hogy egy számomra teljesen idegen dokinál kell majd szülnöm.
Nagyon készséges volt, mindig elmondta előre, hogy most mi fog történni, és hogy mit miért csinál. Szóval nem volt gond.

Viszont a 6 hetes kontrollon már nem ez volt az érzésem, egy kicsit olyan volt, mintha gyorsan le akarná tudni az egészet, és kész.
Azóta egyszer voltam nála, gyógyszert feliratni, és mert nagyon-nagyon rendszertelenül jött meg a mensim.
És érdekes, akkor is ugyanez volt a véleményem. Nem éreztem azt, hogy sorban feltehetném a kérdéseimet, és türelmesen válaszolni fog rá, hanem egy kicsit siettetve éreztem magam.
De lehet, hogy csak én szűrtem ezt le.

Szóval, én úgy gondolom, hogy szeretnék orvost váltani, kórházat azonban egyáltalán nem. Illetve, ez hülyén hangzik, mert nem is a Szathmáry volt az orvosom, csak ugye egyértelmű, hogy hozzá mentem vissza a kontrollra.
És a szülésznőhöz, akinél szültem, pedig kifejezetten ragaszkodom, és szeretném, ha a következő babát is az Ő segítségével szülhetném.

Na, egy kicsit hosszúra nyúlt, igaziból egy kicsit a tanácsodra lenne szükségem. Félek, nem ciki-e ez, elsősorban nekem, másodsorban pedig mondjuk annak a másik orvosnak, akit választanék. Mondjuk, ha kiderül, hogy a kollégájától pártoltam át hozzá.

Ha nem szeretnéd indokaidat itt a nagy nyilvánosság előtt felsorakoztatni, akkor erre a címre is írhatsz:

kuha@citromail.hu

Köszi előre is!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!!

Veronika!!

Ne legyél elkeseredve!! És legfőbbképpen ne személyes kudarcnak éld meg. Ez egy biológiai folyamat, amit valamennyire tudunk befolyásolni, de nem teljesen. Gondolom, mint gondos, jó anyuka megteszel mindne tőled telhetőt. Ha mindnehatók volnánk, nem lennének gondjaink. De nem vagyunk. Szóval amiről nem tehetsz, eődön felül van, amiatt kár magadat ostorozni!!!
Ráadásul a babád is nyugtalanabb lesz!!!

Szóval próbálkozz, ahogy a Rita is írta, és rendeződni fog. Ha meg ne adja a jó Isten, nem, akkor meg szép egészséges gyerekek lettek tápos babákból is!!

Ngyon sok kitartást enked, és erőt!!!

Esztikém!!

Köszi neked is!! Most egész jól beindult megint a tejci! De a szoptatás nekünk nem nagyon jött be. Egyszerűen nem jól, nvagy nem elég erősen szívja Lucus. Szóval inkább lefejem, és úgy kapja. Lehet, hogy nem ez a helyes eljárás, dehát így én is nyugodtabb vagyok, és ő is!!

Sok- sok puszi mindnekinek: Dóri és Luca
nagydora

kuha

bocsi hogy így bele írok a témádba nem nekem címezted de én is így jártam 3 éve,a fődokihoz írányított egy ismerősöm hogy ilyen olyan supi.elmentem és kiderült kell egy mütét mert rossz volt a leletem .mindegy nem ez a lényeg.őműtött meg nem is volt ezzel baj mert szépen megcsinálta állítólag.csak nem volt szimpi.6 hét után megkellett volna jönnie de össze varratosodott a sebem belül így egy hétvégén görcsök közepette hívtam mondta bírjam ki hétfőig.hát nem bírtam mert menstruáltam 2 napja csak a vér nemtudott kijönni.bementem és az ügyeletes a Mészi doki volt és megmentett a szenvedéstől.azóta hozzá járok.tehát én is dokit váltottam baromira nem érdekelt mondjuk én alig jártam hozzá éppen csak kezdtem hozzájárni.de akkor se érdekelne ha jártam volna többet ez a te privát érzésed hogy ha nem vagy megelégedve válts fő a biztonság érzet hogy jó kezekben vagy és érzed hogy foglalkozik veled a dokid.én most nagyon megvagyok elégedve a Mészárossal baromi rendes odafigyel ha hívom tudja kivagyok nem találgat bármit meglehet dumálni vele.pedig sok betege van és még is normális mindenkivel.ja és anyagilag sincs elszállva pedig szerintem most igen csak a legnépszerübb dokik között van.ahogy hallom.neharagudj ha pofátlanul bele szóltam .GILI
gilingalang

Sziasztok!

Mtunde,
őszintén szólva Nováky Rita, a szülésznőm ajánlotta Hegedűs dokit, akiről én csak jót hallottam. Remélem, végig így marad. Te meg voltál vele elégedve?

Kuha,
írok Neked inkább az email-edre.

Rita,
elküldtem a képeket!!!!!! :)

Jó pihizést,
Dóri
dorka77

Gilingalang!

Dehogy haragszom, sőt, örülök, hogy Te is leírtad a véleményedet, tapasztalatodat!

Dorka!

Várom a mail-edet! :)

Kép
kuha

Szia Dóri!

Teljesed igazad van ahogy a Ritának is de úgy imádom ezt a kis "Szarost", hogy én akarom etetni. Az a baj, hogy a nagylányomat is pont ilyenkor kezdtem el tápozni és ez pluszban idegesít.

Rita!

Lenne pár kérdésem hozzád:
1.) úgye az hogy pont akkor amikor az elsővel is kevesebb volt a tejem és most a picivel is kevesebb, az nem jelenti azt, hogy nem tud többet termelni a szervezetem és ez a "plafon"???
2.) mért van az hogy 2 hónaposan (+/- 2 hét) mindig éreztem hogy kemény egy kicsit a cicim két oldala, majd átment abba, hogy folyton éreztem a tej-belővelését, most meg tök puhák és kevésbé/alig vagy épp egyáltalán nem érzem??
3.) 1,5 hete még éjjel bekeményedtek a cicijeim a hajnali ill. reggeli szopira? most miért nem? fáradtabb vagyok? vagy az idegesség az oka?
4.) Te mit tanácsolsz tejfokozónak? gabonagolyók, Laktoherb, homeo? (urtica? vagy oleo ricini?) vagy valami mást?
5.) létezik az, hogy pár perc alatt kiszívja az összes (neki szükséges) tejet? Már pár naposan is a kemény cicit 6-7 perc allatt lenullázta. Most is pár perc után (2-3) elfordul, majd bekapja, majd elfordul és így tovább. Szerintem már csak játszik, mert nincs benne.
6.) bár az idegesség okozhat étvágytalanságot, de muszáj ennem ha nem vagyok éhes? mert ez a meleg is elveszi az ember étvágyát.
Most hirtelen ennyi. Bár szerintem még lesz kérdésem.
Egy biztos. Tudna többet is enni. Én pozitív vagyok :D és mindent próbálok jónak látni. Ma is volt 2-szer kaki. A pelusok pisisek és talán csak tegnap este sírdogát kaja után, különben vigyorog mint a tejbe tök. De nem tudom mi a fenét tud egy tök puha ciciből enni? Sokszor kaja után cumit nyomok a szájába mert nyüglődik. Különben meg fogzik, a nővére se hagyja igazán aludni, így sok oka lehet annak ha néha sír. De a cicijeim igazán (legalább reggel) lehetnének feszesebbek! :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Megy holnap valaki Libero-s Állatkertinapra? :?:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Tegnap voltunk babakelengyét vásárolni és mindenkinek csak ajánlani tudom a boltot. Bár lehet, hogy már ismeritek. A hely egy kicsit lehangoló, mert egy pincehelység szerű bolt, de rengeteg minden van nagyon kedvező áron.

http://babyfun.vasarlas.origo.hu/info.v ... C?iid=9082

Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mosható pelusra kéne beruházni. Van esetleg köztetek olyan anyuka, aki ilyet használ? Elmondaná a tapasztalatait?

Szép napot!
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: