Jó estét!
Sildike

Mennyire igaz! De azért vicces is
Barbi

Balázs a játszóházakban, és kis barátnőjénél szedi össze az ötleteket, hogy mi az, ami neki nincs még, és kéne, mert olyan jót játszott vele. És nyilván engem akar utánozni, ezért van porszívója is, felmosója is, mobilja is, és most a vasalócucc
Gyógyulást Nektek!
Kati

Jó, hogy jöttél! És aranyos vagy, hogy gondoltál Balázsra! Trisztánnak is boldog szülinapot utólag!
Gergő is extra mennyiségeket bukott korábban, de mindig szépen fejlődött, és mostanra szinte teljesen megszűnt a dolog, pedig kúszik még többnyire. Gőzöm sincs. Orvos nem mond semmit?
Juci

Gergővel ugyanez volt, hiába tudtam, hogy milyen a szabályos fölülés, és hogy az még bőven odébb van, ő is fölült hasizomból. Nem tudom, hogy akadályozhattam volna meg. Itthon nem ücsörgött, de a babakocsiban, ha nem aludt, akkor igen. Szerencsére neki ezek szerint erős a háta, mert szép egyenesen ül, de akkor sem hibáztatnám magam, ha bajt okozott volna. Löktem volna minden alkalommal vissza fekvésbe, amikor ő felült?
Ayse

Sajna alig látszik a torta, nem tudom, miért nem vakuzott a gép... Egyszerű torta, régesrégi Kismamából van a recept, joghurtos gyümitorta. Eredetileg őszibarackos joghurttal készül, ananászkarikákkal és kivivel, de én most erdeigyümis joghurttal és málnával csináltam. Kezdem egy piskóta tortalap sütésével, ami fél adag, vagy félbevágom, a lényeg, hogy egy
vékony tortalap legyen a tortaformában. Zselatint melegítek, ahogy a haszn.ut. írja. / sajna ezt csak saccolom, mert a recept 12 levél zselatint ír, de én csak por alakút találtam/.
Apropó: tud valaki ötletet, mivel helyettesítsem a zselatint? Utálom, és egészségtelen is...
A meleg zselatinba kanalanként keverem a joghurtot, a mennyisége egy liter! Hűtőbe kerül, hogy elkezdjen szilárdulni. Közben kirakom a gyümölccsel a tortalapot, és habbá verek 2,5 deci tejszínt. A hideg joghurtba keverem a tejszínhabot, és az egészet a tortaformába öntöm. Éjszakára hűtő, másnap a tetejét is díszítem gyümölccsel. A nehézsége csak annyi, hogy el kell találni a zselatint, különben híg lesz, vagy leomlik a torta...
Voltunk fogorvosnál. Nem jutottunk előrébb, most sem nyitotta ki Balázs a száját, de barátságosabb hangnemben beszél az élményről, mint télen. Valamennyire be tudott kukucskálni a doktornéni, és kérdezgetett is, így arra jutott, hogy valszeg egy ecseteléssel megúszná a legtöbb foga, egy van talán, amit kezelni kéne komolyabban. Első körben hozzá kell szoktatni a légkörhöz, úgyhogy jövő héten újra járok, folytatjuk a fogaim kezelését, ő pedig ott lesz, és néz, vagy játszik. Édességet addig nem kap, amíg nem kezelik, még csak édes kaját sem adok neki, mert ezek után szokott megfájdulni a foga. Nem lesz könnyű, mert állati édesszájú. De talán ennek is lesz eredménye.
Amúgy agresszív kismalacot játszott, rugdosott, morgott, alig tudtam leállítani. Fogorvos után jött féltesóm és anyukája köszönteni Balázst. Tesómat nagyon szereti, de anyukáját mostanában nem. Eszméletlen, mit művelt vele. Nagyon agresszív volt, csapkodott, állandóan hozzávágott valamit, nekifutott, ilyenek. Nagyon idegesített. Tudtam, hogy fáradt, de akkor sem szokott így viselkedni. Végül bezártam egy kicsit a dolgozószobába, amit belülről nem tud kinyitni, de ablakon keresztül lát minket. Ütötte egy ideig az ajtót, aztán csak sírt, és kiabált, hogy megnyugodott. Kiengedtem, akkor engem bántott, mondta is, hogy megérdemlem. Ölembe vettem, babusgattam, akkor végre tényleg lenyugodott. Kértem, hogy ne bántsa a vendégeket, erre ő:
"Jó, már kibántottam magam."
Fél nyolckor elmentek, ugrás a kádba, nyolckor mindketten aludtak. Tényleg extra korán kelt önmagához képest. / 6-kor/.
Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de kiakasztott, hogy miért viselkedik így. Igaz, hogy unokatesóitól rengeteg verekedést látott, ő is részt vett bennük a múlt héten, és fáradt is volt, de akkor is...
El kezdtem gondolkodni Balázson a napokban, mert sokat változott hirtelen. Eddig szépen eljátszott magában, nagyon jól elvolt, sokszor alig lehetett rávenni, hogy induljunk már a játszóra. Ha az ovi szóba került, mindig mondta, hogy nem megy, ő itthon szeret lenni velem. Mostanában látványosan unatkozik, nyafog mindig valamiért, hogy mikor megyünk ide vagy oda, mikor jön ez vagy az, sosem jó az, ami éppen van. És nagyszerűen elvan a gyerekekkel. Úgyhogy az villant be, hogy mégiscsak kéne az az ovi. Ha sikerül találnom megfelelőt, januártól szívesen beadnám, aztán vagy bejön, vagy nem. Most nagyon úgy érzem, hogy megérett rá.
Na, ennyit mára Balázsról
Judit