A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hétvégén, amikor mentünk haza, már nagyon álmos volt Tündike. Elalvás előtt pár perccel:

Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Babetta: így volt mindig összefogva: http://www.freeweb.hu/terszt/02masodikho/054.jpg

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Livi, Kata se marad meg efkve!:) Kézben is ha fekve tartod mint egy csecsemőt, akkor visít mint a malac. Egyszerűen nem. Babakocsiban sem lehet teljesen lefektetni már. Ha feküdni kell, akkor csak hason, de akkor meg azt hiszi aludni kell, bekapja az ujját és két perc alatt alszik. Ma is így jártam, letettem a bölcsőbe mert el kellett mennem wc-re, és mire visszaértem aludt, pedig előtt 10 perccel kelt fel. MOndjuk megsimiztem, és szóltam hozzá, fel is ébredt, de ha nem nyúlok hozzá, símán alszik 2-3 órát is még szerintem.

Kutacs: tényleg csa kfekve szabad nézni, de akkor is horpadt egy icipicit, épp annyira hogy végigsímitva a fejét érzed hogy hol van. Akkor van gáz ha már szemmel is látod...

Lányok! Most nagy gázban voltam......Kata egyszerűen nem fogadta el az anyatejet, tápszer meg nem volt itthon......úgyhogy kénytelen voltam megismertetni az almával.......de riadóztattam apát hogy amikor jön haza, hozzon tápit, mert ez így nem lesz jó....de hogy miért ne mette meg, az rejtély...ezt eszi egy hónapja már....na mind1, remélem nem lesz tartós, mert nem szeretném ha tápszert kapna a kismanó...(egyébként cici se kellett már este....de az alma az bejött)

Ti mit csináltatok volna a helyemben??? (már aki nem szoptat...)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kakifolt:szerintem is az a legjobb,ha azonnyomban kiöblíti az ember,én gyorsan sima szappannal szoktam bedörzsölni,aztán többivel együtt mosom ki.Ha beleszáradt,mert nem volt idő kiöblíteni,a venish nálunk is bevált!

Türcsire nincs tippen,de nekünk is van pelus anyagú nagy türcsi.

Boscó-Köszi! :lol: Jó kis védőnő! :cry: De nem kell 2 hetente tanácsadásra,mérésre járnotok :?: Ott érdeklődhetsz mindenféléről.De itt majd kiművelődsz rendesen,ne aggódj!!! :wink:

Gyöngyi-Lehet,hogy akrobata lesz,vagy tornász,mindenesetre elég hajlékonynak tűnik.Tündérek cicusok,tényleg majd mindig mutasd meg őket,hogy növekednek!! :wink:

Babetta-Méred még mennyit eszik a nagyfiad.Nem akarsz minket elkáprásztatni? :wink:

Livi-Húú az ilyen "Átalakítjuk","Berendezzük" műsoroket én is imádom.De a Laktérítőben néha már átesnek ló túlsó oldalára :evil:. Hejszínelőket is imádom,pocakosan minden részt néztem,azóta a kisasszony nem engedte,most megint nézhetném,de a babaneten lógok :oops: :wink:

Még egy tekeredős kép Lilről(Bocsánat,ha sok vagyok :oops: :oops: ,de elég érdekes ez a pozíció is)
Kép
Vendég

Babcika
Ez után a kép után semmi ,ami ágyas képünk, :? de azért majd felrakom.
Nagyon cukin fekszik. :lol:

Lívi
Nagyon aranyos Tündi. Olyan aranyosan néz. :D

Én még az olyan műsorokat szeretem ahol gyártanak valamit és annak a folyamatát mutatják. Mindegy hogy élelmiszer vagy tárgy. De a híd építés is érdekelt vagy épületek építése.

Na mára elvonulok.

Ui: már van két uszoda ahova vihetem Levit. :lol:
[color=blue]

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: Majd ha már nem lógnak így anyán, rakok másik képet is. Nem merek hozzájuk nyúlni, nehogy az anyacica eltolja magától őket

Kép

Kép
pgyöngyi

Puszi!!!!

Pár napig tuti nem jövök, mert nem lesz sz.gépem, addig is jók legyetek :wink: :lol:

Kismanók cukik mind egytől egyig, egy képet kaptok búcsúzóul:
Kép

Edit, kész a kert, majd rakok fel képet, Anita grat. a terpesznélküliséghez, tök jó nektek!!!
Dörzsis törölközőre én is a szárítógépet javasolnám, nekünk nemrégóta van, baromi jó :D

na, húzok aludni, sziasztok!!!
vas

Zsuzsófi: Nekem 2 hónaposan csinálta, hogy eltolta a cicimet, talán emlékszel is rá. Én akkor felkerestem egy szoptatási tanácsadót, akinek a javaslatára úgy tudtam megetetni csak a Lilit, hogy amikor felébredt egyből mellre raktam. Nem tudom nálad mi lehetett az ok, az enyém sztrájkolt. 3 nap után magától elmúlt ez a hülyesége, azóta csak bennem maradt meg a félsz :wink: . Szerencsére mi megúsztuk pótlás nélkűl.
Végűl is most nem értettem, hogy a cicidet tolta el, vagy cumisüvegből adsz neki tejcit?

Kép

Kép
pgyöngyi

Vas: Hú..nagyon brutál ez a cumi :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert lassan kelnem kell. Jó éjt mindenkinek, szép álmokat a babáknak :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Ildi-Nagyon durva ez a kép,ill. a cumi. :shock: :lol: :shock: :lol: :lol:

Anita
-Az előbb kimaradtt,hogy nagyon örülök,hogy lekerült a pelus és nem kell a szíj.Hurrá-hurrá!! Kép
Vendég

Éppen leszokott a cumiról, amikor két féleszű pasitól kapták(mind a hárman) ajiba.Ma előkerült, és a szájába dugta, de szerencsére nem kell neki, cuki pofa, mi????
8) :P
vas

Babcika:nekem még oda sem kell mennem.Kaptam egy mérleget,hetente írjam a súlyát,meg a 2 hónapos oltásra vigyem el.Ennyi!!!És ezt is a dokinő mondta,amikor lejöttek miután hazajöttünk a kórházból.Oké,nincs is ezzel gond,de ezekszerint a tanácsadáson okosodhatnék!?De szerintem is sokkal többet tanulok tőletek!!!! :lol: Örülök hogy köztetek lehetek!Emiatt sok műsorról lemaradok én is!De majd Tv-zek ha nyugdíjas leszek! :lol: Ha leszek! :roll:
Vendég

Gyöngyi!

Kata régóta cumisüvegből eszik, mert nekem elment a tejem (utólag rájöttem hogy ugyanúgy, mint Bencénl, most is első menstruáció előtt egy nappal már nem volt mit szívnia, másnapra megjött a menstruációm:() Csak a közelség miatt rakom cicire még mindig, reggel és este, szeretünk így pihizni.... ma este egyik se kellett neki, pedig előtte 4-kor evett utoljára....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Évi: én ha fent van fél óránként teszem cicire, hogy szívjon kicsit, amit meg is tesz :)

Gyöngyi: édesek a cicák, remélem megmaradnak!

Eszti: nekem is jöhet a szállás!

Anita, Eszti: mi is aug. elejére terveztük a nyaralást és az élményfürdőt :lol:

Anita: csípő :) :) :)
Mi is megyünk nemsokára a kontroll uh-ra, remélem nálunk is minden ok lesz!

Nicika: lehet, hogy megint megrohamozunk Titeket!?! :lol:

Zsu: gratulálok az érettségihez!
Sajnálom, hogy már nem szoptatsz, tudtál szerezni anyatejet?

Babetta: igazad van, a kisfiúk nehezebben kapnak fertőzést. Én most Bettinával kihagyom a rendszeres bébiúszást.
Már meséltem, hogy Dorina megfázott ott, ebben a kánikulában mondjuk erre kevesebb az esély!
Mit néztél ki??

Babcika: Lilinek tudom ajánlani a későbbiekben a ritmikus sportgimnasztikát vagy az akrobatikus rock and roll-t! :D

Boscó: még mindig gyönyörű a hajasbabád!! :)

Ildi: kész vagyok Tőled!! :lol: :lol: :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Cory: szerintem nem volt rossz a hosszú haj!!
A rövid mondjuk praktikusabb, én is gondolkozom,hogy levágatom. nekem pár éve még felnyírt hajam volt!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Köszönjük a 3. hós gratulációkat és a babaúszás tapasztalatokat!

Csema:
A lányaid gyönyörűek a fiaid meg nagyon helyesek. Olyan jó lenne látni a 6 gyerkőcöt egyben. Esetleg van ilyen képed?

Nicika:
Szinti nagyon megnőtt és gyönyörűűűű!

Alina:
Tündéri Márk! Boldog 4. hónapot!!!

Babcika, Cory!
Ügyesek a lányok!!!

Zsuzsófi!
Gratula az érettségihez!

Babcika!
Édes Lili ahogy elvándorol a kiságyban, illetve "szellőzteti" a lábikóját. :P És gyönyörű!

Rita!
Szépséges Dalma! Kellemes nyaralást! :wink:

Anita!
Gratula Botinak!!!

Boscó:
Hihetetlenül édes Fannika! Az a haj.... :D.
Utálom amikor Martin csuklik. Bár, őt kevésbé zavarja, de én is mindig ciciztetem. 1 hete, már csak napi egyszer csuklik. De pl. tegnap egyszer sem csuklott.

Évi77:
Csodaszép Dóri! Én is aggodóm, hogy nem elég csak a tejcsi, ha szomjas. Már próbáltam mást (tea, víz), de csaktejcsi kell neki. Akkor biztos elég. Amúgy, a kutacsát én is szoktam ellenőrizni, főként ebben a nagy melegben.

Trose:
Mi a szúnyogcsípéstre kaptunk egy gyógyszertári "löttyöt". 1 nap alatt eltünt neki és nem szárította ki a bőrét.

Pilchard:
A kaka eltávolítására, nekem is a Vanis szappan jött be. De, ha egy éjszakát áztatom, mosóporos vízben az is kihozza. Én még fertőtlenitő tablettás vízben is szoktam áztatni mosás előtt pár órát. Mindkét módszer bevált, még akkor is, ha nem áztattam azonnal!!!
Törölközéshez mi is óriás pelust használunk. Ez legalább felszívja a vízet. Régebben a flottir töröközés után is át kellet törölnöm pelussal.

Babetta:
Hova viszed Levit úszni? Én még csak egy úszodát találktam itt a közelben. Őket fel is hívom holnap. Állítólag 30 fokos a víz és 5-6 fős csoportok vannak.

Hajhullás:
Én a szülés óta szedem az Elevitet és nem hullik jobban a hajam, mint eddig.

Hőség:
Mi bent vagyunk egész nap lehúzott redőnyök mellet, ventilátorral. Bár, apa hozott ma egy mobil klímát, de egyenlőre nem sokat ért. Hajnali 4 óra körül kinyitom az összes ablakot, majd 7 óra fele visszacsukom mind. Igy valamival könyebb. Martint 2*-3* megfürdetem, igy legalább lenyugszik egy kicsit, mert nagyon tud sírni, ha melege van és ahogy sír mégjobban izzad.
Este 8 felé szoktuk kivinni a kerbe 10 percre, csak pelusban. Ezt marhára élvezi.

3 hós méreteink:
Súly: 8560g
Hossz: 70 cm
Fejkörfogat: 42 cm
Haskörfogat:47 cm

Derűs és szép napot kívánok holnapra mindenkinek!!!

Jó éjt Era és Martin

KépKép

KépKép
lingelera

Zsu, valamiről lemaradtam? Én aszittem, te még szoptatsz (már hogy ebből táplálkozik Kata). És ha nem tápszert, akkor mit kap Kata cumiból? Valahonnan szerzel anyatejet?
Én azért vártam volna az almával. Nem tudom, hogy van-e abban valami, de én anyatejes+tápis voltam, és hát ugye, akkoriban már 3 hetesen kaptuk az almát, stb.
Na ehhez képest szénanáthás vagyok, króm, higany, amalgám érzékeny vagyok, vegyszerekkel nem kerülhetek kontaktusba, mert azonnal ekcémám lesz.......Lehet, hogy nincs köze egymáshoz, de az okosok azt mondják, van, és mivel én ezektől az allergiáktól nagyon sokat szenvedek, ezért nem kockáztatok, és Benyó bőven ráér még augusztusban almázni. De ez az én véleményem. Utána egész életében eheti az almát, az anyatejet sokkal kevesebb ideig. :)

Nici, ha ott vagyunk, mindenképp szólunk, és elugrunk hozzátok!

Tünde, küldtem mailt!
Vendég

Jó reggelt!

Köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat ivás-ügyben :) A kutacsát én is ellenőrzöm, és csak akkor látni, hogy horpadt, ha félresimítom a haját, és nagyon figyelem, az jó, nem?

Babci!

Kis akrobata a lányod :lol:

Boscó!

A halacskás forgót Dóri is nagyon szereti, de én már a napi harmincezredik felhúzás után kicsit kezdem unni :lol:

Zsuzsófi!

Akkor ízlett Katicának az alma? Nem vágott édes kis fintorokat a szokatlan ízre?

Ildi!

Csúcs ez a cumi :lol: :lol: :lol:

Livi!

Tündi nagyon szigorúan néz az elalvás előtti képen:) Édi a sapkája! Dóri is mindig kapaszkodik a gyerekülés szíjába, pedig apa jól vezet :lol:

Era!

Hú, nem semmi méretei vannak a fiadnak! Kis ügyes!

Mi elég rosszul aludtunk az éjjel.:( Szegény kicsimnek nagyon melege volt. Egy óra után gyakran felsírt, de nem ébredt fel, csak nyöszörgött. Ti ilyenkor felvennétek egy gyors szopira? Vagy hagynátok inkább aludni? Én hagytam, csak megsimogattam a kis hátát, akkor megnyugodott szegénykém. Kikészíti ez a meleg, pedig mindkét ablaka nyitva volt, csak egy vékony, ujjatlan hálózsák volt rajta, de lehet, hogy ma éjjelre már ennyit se adok rá, csak pelenkát. Állítólag csütörtöktől itt az enyhülés. Hiszem, ha látom...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Halihóóó!!

Köszünjük a dícséreteket!!Mi is gondulkodtunk Apával,hogyha Lili nagyobb lesz érdemes lenne járatni vmire, torna,balett,mert szerintem nem lesznek mindennapi méretei,gondja gondolom súlyfelesleggel nem igen lesznek,és ráadásul,ha még hajlékony is... :lol: Különben ebben is apjára hasonlít,mert férfi létére olyan hajlékony,hogy sokszor csak ámulok.

Era-Martin méretei elképesztőek,micsoda férfi... :wink: :lol:
Vendég

Na szép jó napokat mindenkinek

Volt kinnt az állatorvos (nem a madárinfluenza miatt :) ), megnézte a cicákat, és azt mondta, hogy esznek, de 1 hét múlva lesz a növekedési ugrásuk, majd akkor figyeljük őket, mert lehet, hogy rá kell pótolnunk (elég göthös az anya cica). Az anyuci kapot 2 szurit, nekem kellett lefogni, na utána ki is jött a macskaszőrtől az allergiám, ráadásul elfogyott a Kálcium is, most anyóssal hozattam.

Eszti: Nekem is küld át légyszi a szálloda adatokat. köszi

Este: fél 12, fél kettő és fél 5-kor ettünk, jól bírta most a kiscsajszi :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Úristen lányok.Akkor Fannika ki fog száradni?21-kor elaludt, 2-kor és 7-kor kelt.De 8-tól alszik megint,és még esze ágában sincs felkelni!26 fok van nála.Ébresszem többször fel?Most olyan ideges lettem.Ha fennt van sem szopik fél óránként!Nyugtassatok már meg!
Vendég

Babetta :lol:
Most már nem annyira hiányzik a kutyám...az idő minden sebet begyógyít...
Kaptam már róla infót és képet is. Jól érzi magát az új helyen, nincs egyedül van neki egy új spániel barátja is. Ősszel szeretnénk meglátogatni de nem tudom ez mennyire jó ötlet. :roll:

Szúnyogcsípésre én fenistil gélt vettem de még nem kellett használni.

Pilchard :lol:
Nekünk hálós járókánk van. De csak ritkán teszem bele Timit.(nem is tudom minek vettem) Én eddig inkább az ágyon hagytam de most már kezd nagyon mozgékony lenni és inkább
majd leköltöztetem a földre (habtapira)

Pgyöngyi :lol:
Szépek a cicák de nekem akkor onnantól a legaranyosabbak amikor már kinyílik a szemük és elkezdenek játszani. Majd akkor is tegyél fel képet. :lol:

A babakocsit háttámláját már egy fokozattal fentebb lehet emelni? Én még nem mertem.

Ildi
Cumi:lol: :lol: :lol:

mi már csak így bírjuk a nagy meleget (még nincs medencénk)
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Lehet hogy most ez nem fog tetszeni mindenkinek de én tegnap adtam vizet Timinek.
És nagyon itta. A cicin csak nyűglődik. Szívja, elfordul, szívja, rugdos... olyan mintha inna mert szomjas,de nem tejcsit.
ÉN SENKIT SE SZERETNÉK RÁBESZÉLNI A VÍZRE!!! :!:
Lehet hogy le se kellett volna írnom. :? Szerintem ettől még jó anya vagyok.

Zsuzsófi :lol:
Én megértelek. Én is adtam volna neki almát.

Mennem kell szólítanak...

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Boscó: nem hülye az a pici baba, ha szomjas lesz, fel fog kelni, és kérni fog. Nyugi!!!

Jó anyaság kérdés: már nem először jön elő a dolog, de most már muszáj írnom. Nem egymásnak kell megfelelnünk.
Petri: nem mindegy, ki mit gondol arról amit tettél? Egyrészt úgyis visszavonhatatlan, másrészt nem is ismersz minket... Elmondtuk a véleményünket, de ennyi. Nincs kezemben a bölcsek köve sem nekem, sem Borcsának se senkinek. Elmondtuk, amit tudunk erről a témáról, innentől kezdve mindenki azt csinál, amit akar. Nem vagyok sem rendőr, sem gyivis, hogy bárkit is baszogassak vagy ítélkezzem. Nem vagyok tökéletes anya, mint ahogy szerintem senki más sem, max előrébb vagyok 2 gyerekkel, mint a többség.
Ha valaki kérdez, nagyon szívesen válaszolok, és valszeg ha csak úgy valaki leír valamit, akkor sem fogom tudni lefogni a kezem, hogy ne reagáljak, de nekem NE akarjatok megfelelni.

cory
Budapest

boscó: Ha szomjas vagy éhes lesz szerintem fel fog rá ébredni, de ezt a Cory jobban tudja :)

Petri: Az anyatej 80%-a is víz, szóval én nem hiszem, hogy ez akkora gond lenne :lol: . Ahogy elnézem a Timi babát, még elég sokára lesz szükségetek arra az almára, jó husis combjai vannak, a Lilié is hasonló :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Én azért ellenzem a vizet, mert az anyatej nagy százaléka víz, és ha már valami a gyomrába kerül, akkor az ne üres kalória legyen. Meg mert alapvetően nincs rá szükségük. Viszont, ha már valami pluszt kap, akkor víz legyen, és ne cukros lötyik.

cory
Budapest

Cory :lol:
Köszi a válaszodat. Ezért is akartam leírni csak egy kicsit féltem hogy mit fogtok hozzászólni. És senkit nem akartam elbizonytalanítani. Én is csak szopi után adtam neki vizet -mert úgy nyűglődött, nem nagyon akart cicizni- és utána ivott ezerrel.
SZERINTEM akkor mégis csak szomjas lehetett.
Mégegyszer köszi, azt hittem a "fejemet veszed". 8) Én senki másnak nem akarok megfeleni, csakis magamnak. És persze a legjobbakat akarom a lányomnak! :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

boscó: Már látom, hogy COry közben leírta amit én is :)

Cory: Ne vedd magadra, nem hiszem, hogy Petri ezt neked írta volna. Egyébként pont én is ezt akartam írni, hogy mindenki a saját belátása szerint adjon enni, inni a babának. Ha valaki úgy gondolja, hogy még szomjas adjon vízet, azzal bajt nem csinál.
Mondjuk én szívesen olvaslak, mert tudom, hogy ,mindenkinek jót akarsz és hülyeséget még nem írtál ide soha ellenben pl. velem :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Petri!

Pusztán attól valaki nem lesz jó anya, mert nem ad vizet a gyereknek. És fordítva is igaz: csak attól, hogy vizet ad neki, már rossz lenne... Dehogy! De ezt te is tudod! Én is megpróbáltam vizet adni neki, meg teát is, ráadásul többfélével is kísérleteztem, de egyszerűen nem kellett neki. És figyelj, milyen szörnyűséget tettem még: meg is cukroztam neki... Így se kellett neki. De megpróbáltam, és ettől nem érzem anyaszörnynek magam :lol: Te se tedd!!! Ha Timi elfogadta, akkor adj neki, és egészségére!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Gyöngyi-Azt tudod,hogy ez már nagy haladás.Ez már nekem is ismerős,lassan ki fogja hagyni az éjféli felkelést is...Ügyes csajszi a Te Lilid (is) :wink: :lol:

Boscó-Dehogy fog szomjan halni.Ha Te szomjas vagy gondoskodsz magadnak ivásról,Fannika is szólni fog nyugi.Lili is órákat tud aludni anélkül,hogy bármi baja lenne.Sőőőt Ő még éjjel sem kel fel!!! :wink:

Petri-Corynak igaza van,nem egymásnak kell megfelelnünk.Nekem mindig azt mondja unokanővérem(3 gyermekes anyuka+csecsemős volt a pécsi megyeiben),hogy hallgassak a szívemre és a józan eszemre,na meg a BABÁMRA!!!Ő tudja mi kell neki.Ha víz és nem tej,adj azt.Vagy,ha vki mégis beleszól a Te vagy a baba érdekébe,azt kell megfogadni.Pl. itt vagyunk mi:Ugye a legjobb elvileg a babának az igény szerinti szopi,na nálunk nem vált be,mert Lili igénye túl kicsi,nem hízott.Most 2 óránként,ha kell,ha nem eszik.Lehet,hogy nem jó neki ez(bár tiltakozni nem szokott :wink: ),de ahhoz,hogy hízzon fel kellett rúgnom az igény szerintei szopi elvét. :roll: Nyilván szélsőséges dolgokat ne csináljon egy józaneszű anya(csülök+bab,töltött káposzta...).Szerintem!!!Mi is valószínüleg előbb meg fogjuk kezdeni a hozzátápit már a 6. hónapban,hogy hozzászokjon a tejcsin kívül máshoz is.Ez is szerintem nagyon-nagyon lassú folyamat,amíg elfogadnak pár kanállal vmi mást a tejen kívül,pár héten meg már nem múlik semmi,nem utolsó sorben most teremnek majd a friss,finom gyümik.ÉS PERSZE, HOGY JÓ ANYA VAGY :!:
Vendég

Petri:Naagyon nagyon édi Timi baba.Annyira jó kis hurkás.Remélem Fannikám is ilyen kis husi lesz majd!Szerintem sem vagy rosszabb attól hogy adtál neki vizet!Ha arra volt szüksége,miért ne!Lehet nem is fog többet kérni.Milyen fokos vízben pancsiztok?Jó kis hűs?

Cory,Pgyöngyi:köszi a válaszokat!Kicsit nyugodtam azóta!Úgy evett mikor felkelt a kis drágám,mint aki még sosem evett!
Vendég

Mi februárban voltunk Sopronban a hotel Fagusban (4*-os), és nagyon jó volt!
Új építésű, sok gyerek van, wellness is van (gyerekmedencével), szép környezetben (Lővérek). Ja, és szuper a kaja!
Szóval tudom ajánlani mindenkinek:
http://www.hotelfagus.hu/hu/kronika.php?id=9
bettiflame

Petri!

És nagyon kis husimusi a Timi! Biztos szereti a jó kis fürcsit :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Annyira lassú folyamat lehet a hozzátápi, hogy mivel Bence tegnap nagyon sokat kért cicit, gondoltam szomjas, na legyen egy pici víz (hallod Petri???), kanállal, na hát öröm volt nézni, ahogy kicsurgatta a szájából. :)
Maradt a cici.
Vendég

Valaki a Pumukli szövegében tudna nekem segíteni?Egy mindatot eddig mindig kilaláztam,de mostmár idegesít hogy nem jut eszembe!Amit tudok:
Haló,haló,nagy baj van kérem riadó,haló haló,mert itt egy kis manó.Pumukli,a neve és minden tette csenevész,........................................ha el kapják nyoma sincs.

Remélem jól tudom a szöveget,de ha nem,javítsatok!

Babcika:nem semmi Lilike alvókája!!
Vendég

Jó anya: A gyerekeinknek mi vagyunk az alfa és omega, a tökéletesség, a szeretet és a biztonság. Ez most csakúgy eszembe jutott

Rossz anya, akiről Babci a múltkor írt, de az ilyenek nem látogatják a topikot :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Babcika: akkor is hozzá fognak szokni, ha kivárod a 6 hót. A 6 hós hozzátápi nem azt jelenti, hogy már akkor mérhetőt kell ennie. Az én fiaim 7,5 hósan ettek először mérhetőt, de ismerek olyat is, aki rögtön, és olyat is, aki csak 2 évesen. Az ízekkel már most ismerkednek, hisz az anyatej íze aszerint változik, hogy te mit eszel.

Ha már szóbajött a hozzátáplálás. Két út van. Az egyik a
hozzátáplálás, amikor szopi UTÁN kapja a kanalast, és választhat, hogy kell-e neki vagy sem. Ekkor akkor fogja csak elfogadni, ha tényleg szüksége van rá. Nincs szopi kiváltás, és 1 éves korig még a szopi marad a fő táplálék. Az így etetett babók valamikor 1,5 éves koruk után szokták elválasztani magukat.
A másik út az
elválasztás, ekkor szopi ELŐTT kapja a kanalast, és mivel baromi éhes, be fogja nyomni, és hamar kihagy egy-egy szopit, és hamar el is választja magát.

cory
Budapest

Haló, haló, nagy baj van kérem riadó, haló, haló, feltünt egy kismanó. Pumikli a neve és az apja nem csenevész, mindig tettre cselre kész, ha elkapják nyomavész

Én se vagyok benne biztos, hogy így van, de ez ugrott be

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory: Nekem a hozzátáplálás a szimpi, azt hiszem majd ezt fogom megpróbálni ha itt az ideje :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Boscó:

Pumukli a neve is, az apja nem csenevész, mindig tettre, cselre kész, ha elkapnák nyoma vész....

Hozzátápi: én még úgy tervezem, hogy kivárjuk a 6 hónapot. :D Remélem így is lesz. Vízzel nem próbálkoztam még, mert 2 cici bőven elég volt eddig a csajnak.

Mindenkinek saját magának kell megfelelnie és ha ezt így teszi, nem fél attól, hogy valaki megszólja. :D

Én is Cory+Borcsa tanácain "nőttem fel". :D Mármint a szopira. De a saját szám íze szerint csinálom és ettől még nem harapták le a fejem. (Pedig cumiztatok is. :D:D)

Na, megyek, mert felkelt a kiscsaj. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Gyöngyi: .. mert itt egy kismanó.. azt jól írta Boscó

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi lányok!Majd csak összerakom!Úgy szeretem énekelgetni Fannikámnak.Mindig megmosolyogja!(mondjuk mást is ha énekelek)
Vendég

Boscó
A víz hőfokát nem mértem, langyos volt. Annyira nem élvezte :?
Szerintem nem tudta most mi a helyzet, mert eddig csak este volt fürdés. Igazából az udvaron akartam pancsoltatni de most még mindenhol nagyon süt a nap. Délután lesz árnyék akkor lehet hogy újra megpróbálom.

Hát majd én is csak hozzátáplálni fogok és nem elválasztani. A 6 hót kivárjuk legalábbis így tervezem...

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a csodaszép babákhoz, Csemának a ballagó nagylányhoz.

Örülök, hogy Nicika és Indianyó is jelentkezett. :lol:

Anita: huhh, hála az égieknek, hogy minden rendben van a csípővel.

Zsuzsófi: gratulálok az érettségihez. Nem semmi a sztori sem, de a lényeg hogy épen értetek haza. :lol:

Babetta: Levi milyen gyakran szopizik mostanában? Mert hát a mi babáink közel azonos méretűek.

Cory: nagyon jól állt neked az összefogott, hosszú haj.

Vas: komoly ez a cumi. :oops:

Petri: ne legyen egy percig sem lelkifurdid a víz miatt. Ha ezt láttad jónak, akkor ez volt a jó.

Hajhullás: nekem is nagyon komolyan elkezdett hullani. :evil: Azóta naponta szedek Elevitet és vasat, emellett használom a dercos nevű hajszeszt. Kopp-kopp, ez a kombináció nagyon bejött, csak hát kissé költséges.

Rólunk: hétvégén Ráckevén voltunk, jó nagyot pancsizott Istvánka a medencéjében. Ezt a meleget nagyon nehezen viseljük, de szerintem engem jobban kifáraszt, mint őt.
Hétvégén megyünk nyaralni egy hosszú hétvégére, kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni. Köszi mindenkinek a jobbnál jobb linkeket.
Tegnap volt az utolsó vizsgám, így már nálunk is kezdődik a pihenés.

Szép napot mindenkinek,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Trose: én az óbudai babavizét adnám, ha már víz. Itthon sem iszunk csapvizet.

cory
Budapest

Cory-Értem,amit mondasz,hogy mi a különbség.Velem az a "baj",hogy nem bízom benne,hogy kitart a tejcsi a 6. hónap után is.Erre mi a garancia :?: Ha eddig szopiztunk kitart addig is :?: Nem tudom.
Én azt gondolom,hogy az ember bizonytalanságainak eloszlatására az a jó,ha egy embert "lő ki magának" és az ő tanácsait fogadja meg,mert a mai világban,ahol a modern felfogások keverednek a régebbi gondolatokkal,ahol mindenki belerakja még a saját véleményét is a dolgokba,kicsit be lehet kavarodni.Nem mindenki olyan öntudatos,határozott,magabiztos,hogy tudja,mit mikor,hogyan csináljon.Főleg az első babánál(én már alig várom,hogy szoptassam a második babámat TUDATOSAN,úgy hogy már csomó mindent tudok a szopiról,ne ennyi bizonytalansággal,mint Lilivel az elején)Persze fontosak az ösztönök is,de azért jó egy útmuató is.Nekem sok bizonytalanságom van,így elhatároztam,hogy a doktornőnk véleményére,tanácsaira hallgatok leginkább.Megbízom benne,hiszen(már írtam)amellett,hogy jó gyermekorvos,5 gyermekes anyuka is,tehát a saját tapasztalataira is alapoz,ha mond vmit.És eddig neki köszönhetem,hogy Lilkó nem lett INDOOKOLATLANUL tápszeres,de mégis van arra megoldás,hogy ugyan az átlagnál lassabban,de gyarapszik!!!
Vendég

Torse-Humana baby víz(dm!)Felbontás után pár nappal már forralva ajánlják!!!
Vendég

Kép

KépKép
mariannka

Babcika: arra, hogy a 6. hónap után is kitartson a tej az a garancia, hogy folyamatosan szoptatsz. Csak úgy nem fog elapadni a tej egyik napról a másikra. Ha meg úgy is érzed, gyakori mellretétellel (ami nálatok alapból megvan), visszahozható.

cory
Budapest

Kép

Kép

Kép

KépKép
mariannka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: