[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cinicini: Bence szerint jók a kistesói. Szereti őket, vagy legalábbis nem akarja őket megfojtogatni. Azt olvastam valahol, hogy amikor ikrek érkeznek, azt a nagyobb tesó könnyebben fogadja, mintha csak 1 lenne. Az indok is le volt írva, de nem ragozom tovább, összehasonlítási alapom nincs. Ez sokmindentől függ. Én azt vettem észre, hogy nem féltékeny rájuk, sőt, inkább félti őket. Idegenekre csúnyán néz, ha közel mennek a kocsijukhoz, ha sírnak, szól, hogy vígasztaljam meg őket, stb. Volt is egy nagyon cuki jelenet, amikor ő akarta Petit (vagy az Esztit... Kép ) megvígasztalni, de nem sikerült neki, erre majdnem elbőgte magát.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem láttam a babaneten a topikunkat, kicsit aggódtam is.

Andi, tegnap nem felejtettem el a mérlegelést, és nagy örömmel tapasztaltam, hogy már csak 78,1 kiló vagyok. Az össz-eredmény pedig 342,1.

Most egy időre eltűnünk, jún. elején jelentkezem megint. Remélhetőleg akkor még karcsúbb leszek, hála a könnyű görög kajáknak 8)

Üdv Nektek!

Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


szia Lányok!

Sajna az idő még mindig rossz nálunk ez a második hete, hogy esik és a hőmérő 13 foknál többet nem mutat. így úgy döntöttem irány kabátot venni a családnak. hallom otthon kánikula várható a hétre. légyszi küldjetek egy zacsi meleget :cry:
helyileg HERTFORD-ba vagyunk, ez kb 15-20 kmre van London köszpontjától. az idő ellenére rengeteget kirándulunk. gyönyörű helyeket láttunk már. tegnap szakadó esőben autóztunk London belvárosában és így nézztünk meg néhány nevezetességet :lol:
bagaba
 
 

 
 

Sziasztok!

Igen, nem volt pár napig a topikunk. És miután többször is írtam a szerkesztőnek, vagy ettől függetlenül, de visszajött. Igaz, még vannak néha furcsaságok, és elég lassú az egész.

Zsuzsi, én most változatlan vagyok. Voltunk a hétvégén vasárnap (szakadó esőben) egy kerti partin. De túléltük, és hát ott azért eszegettem. Nektek jó utat, érezzétek jól magatokat!

Ez a mai nap elég jó időjárásilag, néha már kellemetlen is a meleg. Az teljesen jó volt, amikor 23-25 fok volt. Ma én 27-et mértem, amikor cipőt mentünk venni.
Ja, ez is jó. Már kb. 6 helyen voltunk. Múlt kedden sikerült venni egy szandit, de a tegnapi esős nap megerősítette bennem az elhatározást, hogy zárt cipő is kell. Anyukám is a lelkemre kötötte, meg ti is javasoltátok a SIESTA márkát, de nem találtam Zsani méretére. A 18-as méret a legritkább. Úgyhogy kénytelen voltam más márkájút venni, de a kritériumoknak úgy gondolom ez is megfelel.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!


Vizsgázom, vizsgázom, vizsgázom.....

Szóval ezért vagyunk eltűnve megint. Ábel meggyógyult közben a vírusos nyavajából, szegény nagyon csúnyán nézett ki a sok pöttyöcskével. Közben a pocim is növöget szépen, már egészen nehezen hajolgatok le, mi lesz később????

A cipő témához: mi vettünk a Deichmannba egy helyes szandit, ami nem is volt drága. A doki néni azt mondta (Janóczki Katalin), hogy amikor sokat mászkál önállóan a fal, bútorok stb mellett akkor adjuk rá, egyébként még nem olyan lényeges. És amit ő ajánlott az a supy márka, honlapjuk is van: www.supy.hu Budakeszin vannak.
Amúgy azt is mondta, hogy nem szabad vezetgetni a babákat, mert az nem önálló mozgás. Magától kell hogy elinduljon kapaszkodva a dolgokba aztán önállóan. Hát nem tom. Ábelnek ezt elég nehéz megmagyarázni:).

No már fel is ébredt ez a nyuszika, megyek!

Üdv Mindenkinek!

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Már 2-szer írtam, de nem tudom miért, nem jelent meg... Mi is jól vagyunk, holnap megyünk a 4 hós oltásra.
Szombaton családi nap volt az oviban. Előtte este kókuszgolyót gyártottam a büféhez. Szerintem jó lett. Direkt nem hagytam belőle itthon egy darabot se, nehogy megegyem. A családi nap jól sikerült, bár az elején szemerkélt az eső, bent meg hát nincs valami nagy hely, mi meg hát ugye nagy járművel nyomultunk. Aztán kisütött a nap, és ki lehetett menni az udvarra. A gyerekek nagyon élvezték, voltak vetélkedők, persze mindenki nyert, mindenki boldog volt... Bencének is jó kedve volt, de csak addig, amíg volt egy virágszirom gyűjtőnverseny. Én úgy értettem, hogy a gyerekeknek kell összeszedegetni a rengeteg, udvaron elrejtett papírvirágot. Mások meg úgy, hogy anyukák kapkodják össze, és nyomjáka gyerek kezébe... 12-t. Persze az enyém egyet sem tudott összeszedni, a nagyobb gyerekek gyorsabbak...a felnőttekről nem is beszélve... :evil:
A jutalom pedig zsákbamacska volt, amit venni is lehetett, úgyhogy vettem inkább neki. Amolyan vígaszdíjként.

Vasárnap elmentünk ikertalira a Városligetbe. Mindenki el tudja képzelni, mi világ van ott vasárnap délelőtt... Alig tudtunk leparkolni, azt is jó messze. A babakocsit meg nagy ügyesen itthon felejtettük :roll: , úgyhogy cipeltük kézben az ikreket.
Kép

Ja, és kitörött a bergon babakocsink kereke.

Mozgalmas egy hétvége volt 8)

Sziasztok!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri, meg tudjátok csinálni vagy csináltatni a babakocsit? nekünk is Bergonunk van. Ha nem sikerül, talán tudnék segíteni.

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Andi!

Köszi a felajánlást! Még nem vittük vissza, de elvileg ahol vettük, ott kicserélik a kereket, ingyen. Különben is, 2 év garancia van a kocsira. Csak azt nem tudom, mikor jutunk el a XV. ker-be :)

Oltást elhalasztottam a jövő hétre... esett is, egyedül is voltam, inkább nem vállaltam be. Meg hát Esztinek épp névnapja volt, nehogymá ezt kapja... :D

Hetti!

Hogy megy a vizsgaidőszak? Bírod még?

Zsuzsi meg csak nem Görögországban sütteti magát? Lájtos görög kaja, meg uszikálás??? :P :wink:

Judyth!

Tavaly előtt nyáron mi is voltunk Londonban, de csak 4 napra. Reggeltől estig rohantunk, hogy minél több helyre eljussunk, mindent lássunk, de ez az idő annyira volt csak elég, hogy némi kis ízelítőt kapjunk, hogy aztán vissza akarjunk menni. :)

Na, minden jót nektek!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, megint változatlanok az adataim, talán egy picit még több is. Most nem nagyon akar lejjebb menni semmi.

Talán ma jöttök haza?

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Mi meg Gorogorszagban tespedunk, es eleg jol erezzuk magunkat. Eddig tartott, mig rajottem, hogy potyogjem be a gorog billentyuzetbe az ó-t hogy irhassak nektek, aztan kikopiztam egy feljebbi hozzaszolasbol. Eljen a talalekonysag!

Az utunk nagyon remek volt, bar Mircsi nem aludt egy percet sem a repulon, jol birta a gyurodest, gyumolcslet kortyolgatott fel- es leszallas kozben, igy nem dugult be a fule.

Itt rogton az elso napon valami 28 fok volt, utana kicsit melegebb, aztan normalizalodott a helyzet, de meg most is rendes nyari ido van. A gorogok egesz mas ritmusban elnek mint mi, az itteni baratnom kisfia "reggel" 10 utan kelt es ejfel korul fekudt le. Ugyhogy az elso napokban nem sok kozos programunk volt, mert felvaltva aludtak a gyerekek. Most, hogy egy hete itt vagyunk, osszehangolodott a ritmus, ugyhogy mar jobban tudunk egyutt mozogni.

Nem akarom nagyon fajditani a sziveteket, de pentektol hetfoig egy nagyon klassz helyen voltunk, Kalamosz telepulesen egy kozeli szigeten, ami olcso, nyugis es bababarat hely volt. Miranak tobbszaz meter homokozo meg tengerpart. Furdesre kisse huvos volt a viz, en is csak egyszer usztam, de pancsolasra tokeletes.

Andi, merlegre nem alltam es centit sem fogtam, de tobb mint valoszinu hogy par kilo lement, mert alig van etvagyam ebben a melegben, viszont folyamatosan izzadok es eleg sokat mozgunk ossze-vissza. A nadragjaim esnek le rolam. Ha ezt meglatja Agoston, valoszinu surubben fog majd idekuldeni a jovoben. Legalabb is remelem.

Most nem irok tovabb, mert epp 2 gyerekre vigyazok. Ja, ezt a mufajt is ki tudom igy probalni (a 2 gyerekeset), egesz elviselheto. :)

Puszi nektek, majd irok meg, ha lesz mit, es persze ti is irjatok!

Zsuzsi + Mircsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Hát Zsuzsi, neked a legjobb. Itt ősz van, eső, szél, zima. És egész nyárra nem kecsegtetnek jóval a meteorológusok.
Köszi a Zsaninak küldött jókívánágot!

Én már 3. napja egyedül vagyok Zsanival, s úgy tűnik, Lackó csak pénteken jöhet haza. Hosszú idő óta ez a legrosszabb időszak, mert ilyen hosszú időre még akkor ment vidékre, amikor még terhes sem volatm. Nehéz is így, mert Zsanira megint rájött az, hogy ha csak vécére megyek, már üvölt, és jön utánam. Már nagyon fárasztó.
Mindamellet most telefonált Lackó, hogy elkapták trafival, úgyhogy lehet, hogy fizetünk, hacsak a cége el nem intézi. Mivel ők sokszor időre dolgoznak, sokat vezetnek, sokszor előfordul ilyen, de Lackónak kísértetiesen hasonló időpontban, majdnem pont egy éve volt egy balesete, amiben ő húzta a rövidebbet, és még bírság is lett belőle, aztán meg bíróság stb. Majd' inden évben történik valami, ami sem anyagilag, sem fizikalilag, sem lelkileg nem hiányzik.

De remélem, a hétvégén kicsit feltöltődhetek, u.i. a Balatonhoz megyek egy barátnőmmel kikapcsolódni vasárnap+hétfőn (persze nem fürödni). Következő hétvégén meg a párom ruccan ki Egerbe 2 napos osztálytalálkozóra.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Visszajöttünk a nyárból, és bár most meg kell szoknunk ezt a kellemes hűvös klímát, azért örülünk, hogy újra itthon vagyunk.
A visszafelé útunk még jobban sikerült, mint a kifelé út, mert Mircsi végig aludt a repülőgépen. Mivel a cumi a szájában volt, közben automatikusan áthidalta a nyomásváltozást, és még a mögöttünk ülő hangoskodó amerikai csajok sem tudták felébreszteni. Ja, a másik nagy fejlemény, hogy Athénban megtanult világosban és zajban aludni.

Ha minden jól megy, feltöltök egy képet amin Alexandros (a kis görög vőlegény, barátnőm kisfia) látható Mircsi mellett.
Kép

Írjatok ti is, kivel mi van!

Puszi: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Megírom a gondom, hátha tudtok segíteni. Pár hetes kóra óta átalussza az éjszakát Viki, de három hete éjjel 2 és 3 között felébred, rugdósódik, forgolódik, sír, felül, de olyan mintha álmában csinálná, nincs is teljesen magánál. Van hogy kicsit simogatom a fejecskéjét és visszaalszik, van hogy egy órán át nézelődik, van hogy egy órán át sír. :(
Mostmár nem is csak egyszer, hanem még kétszer felkel, és eljátszuk ugyanezt. Van valami tippetek mi lehet? Eleinte azt hittem a foga,(most jön neki az ötödik),de látszik rajta hogy nem fájós sírás. Nappal jó baba, semmi gond nincs vele, játszik szépen, nincsenek rossz élményei, leszámítva egy két borulást, ami a mászás és a járni tanulás eredménye.10 hónapos.
Próbáltuk a Panadol babyt, Viburcolt, Chamomilla 15 ch-t, semmi nem használ.
Ha valaki tud tanácsot adni, légyszi tegye meg!
Üdv: Anna
vikianyuja
 
 


Helló Lányok!

Vége a vizsgáknak, juhéjj:)!!!!

Egyébként minden rendben, jól megvagyunk Ábellel, most már az alvási gondok is megoldódtak talán.

Anna! Ábel is 10 és fél hónapos, és hasonlóan kezdett ébredezni mint Viki. Aztán ez két héttel ezelőttre totál elharapódzott, gyakorlatilag sem nappal sem éjjel nem volt hajlandó nélkülünk elaludni, aztán már aludni sem. Éjjelente a pár ébredésből rengeteg lett, a végén addig sírt amíg át nem jöhetett a mi ágyunkba. Mivel mi ezt nem szerettük volna, elkezdtem egy könyv szerinti módszert egy hete, úgy néz ki bevált. A címe Minden gyermek megtanul aludni, és a lényeg, hogy meg kellene szoknia, hogy egyedül alszik el és ha éjjel felébred, akkor visszaaludjon. Nincs eközben magára hagyva, folyamatosan érezteted vele, hogy szereted és ott vagy a közelben. Változattunk a nappali alváson is, most valóban meghatározott időpontokban és időtaramot alszik, és az esti lefekvésen is. Nekünk ez bejött, ha érdekelnek a részletek szívesen megírom, vagy talán meg tudod szerezni a könyvet. Amúgy rengeteg ilyen könyv van, gondolom jó sokan kűzdenek a dologgal:).
Van aki nagyon elítélt minket, amiért nem alszik inkább velünk, és hogy bizony sírdogálás is volt, azt hiszem ez mindenkinek a saját döntése és elhatározása. Van akit nem zavar, hogy sokat kell felkelnie, vagy ott motoszkál az ágyában a babuska és nem csak a férjével kettesben töltik az éjszakát, engem igen. És így 6 hónapos terhesen bele is fáradtam az egészbe muszáj volt valamit tenni. Most Ábel este 8-tól alszik reggel 7ig kb, így már szebb az élet:).

Sajnos jövő héten megyünk a klinikára egy csúnya izotópos vizsgálatra Ábel veséjével. Ennek függvényében eldöntik, hogy meg kell-e műteni...szorítsatok!!!!

Minden jót mindenkinek!

Ui: tud valaki jó szobafestőt és burkolót (szőnyegpadló, parketta)?????

Üdv:

Hetti
hettus
 
 


sziasztok!!!
Hettus pont akartam kérdezni, hogy mikorra vagy kiírva, ezek szerint szeptember elejére?????

Kriszta, látom a Dózsa bölcsibe mentetek. Milyen???? Mást nem is érint az ovi téma nagyon.
Mi megyunk a faluba, egész kedves a hely belülről, kivülről ugye nem egy nagy szám. Máté már várja, hogy ovis legyen, kiváncsi vagyok tényleg, mert nem mindegy 3 szót váltani az ovonővel bvagy a gyereknek egésznap vele lenni.

Jöhetne már a jó idő, készülünk a balatonra, de a jelen körülmények közt nem éri meg lemenni, mert a fürdés lenne az extra, de 15 fokos a víz, úgyhogy még nem igen lehet.

Vendég
 


Sziasztok!

Réka, ha túl rizikós a Balcsira menni, próbálkozzatok a Battai stranddal. Ma voltam ott úszni egyedül, nagyon klassz volt. Holnap megyünk le (Mircsi is) bandába verődve Andiékkal és Hettiékkel, ha minden igaz.

Bölcsöde? Van Tárnokon? Hol? Milyen? Írjatok!

Üdv: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Szia!!!
Nincs bölcsi, mi bejárunk gazdagrétre. Nincs bölcsi, mert nincs pályázat. A polgármesteri hivatalt azt muszáj volt felújítani, mert már 4 embernek kellett egy irodán osztozni. Szerintem nevetséges ami itt megy. Ti, mint anyukák, hány használható játszótérről tudtok, mert a mi nálunk van azt már rég le kellett volna bontani EU előírás alapján, ami meg a vasútállomásnál van, na annál a kertünkben is jobbat csináltunk. Nevetséges. Se járda, se csatorna, se bölcsi, még egy nyomorult parkszerű vacak sincs ahol esetleg mással is összefuthat az ember. De szép polgármesteri hivatal az van. Azt a pénzt másra kellett volna szánniuk nem a saját kényelmükre.
Ma az oviban azt mondták, hogy az a ygerek, ekinek változás áll be a családjában pl. anyuka szül még egy gyereket, azt 12-kor el kell vinni, mert nincs elég fekvőhely. Hallotatok már ilyen hülyeséget?????
Jól fel húztam ma magam az tuti.
Vendég
 


Ja, és már most nem járhat oviba az akinek anyukája otthon van kisebbel, a szabadságolások miatt, egyébként aug. végén nyit az ovi, ilyet sem hallottam még.
Vendég
 


Cinicini!

Most fogjátok kezdeni az ovit? Melyikben?

Ami az önkormányzatot illeti... Már nagyon várom az őszi választásokat. Ennél rosszabb már nem lehet. Nem sírni ríni akarok, hogy a mi utcánkban még aszfalt sincs, és hogy olyan járhatatlan, hogy kitört a babakocsi kereke, de nagyobb gondot okoz a szennyvíz, amiben úszunk lassan. Esténként nem lehet kiülni a teraszra, nem lehet ablakot nyitni, olyan büdös van. Olyankor legszívesebben ideültetném a Gergelyt, hogy szagolja! Amíg nem csatornáznak, addig ez lesz, mert már olyan magas a talajvíz, hogy az emésztő körül tocsog a szennyvíz, hiába szippanttatjuk, pár nap múlva újra tele van... talajvízzel.

Játszótér? Park? Álom.
Lehetett volna benzinkutunk, talán még Balcsi felé lehajtónk is... Most tárnoki ember nem tud a tárnoki kúton tankolni.
Még egy normális boltot sem engedtek építeni, vásárolhatjuk a romlott sz@rokat a helyi kisboltokban, pofátlanul drágáért. Tudnék mesélni...
(A pékség az egyetlen hely, ahova szívesen bemegyek.)

Bölcsi: ha még pár naív ember kiköltözik, talán lesz (10 ezer lakos felett kötelező). De igény van rá, lehet, hogy előbb lesz. (haha)Hol? Nem tudják. A régi gyógyszertárból meg Ifjúsági Házat építenek, mert arra állítólag van igény. Biztos sokkal nagyobb, mint bölcsire. Azért arra kíváncsi vagyok, kik fognak az ifiházba járni... ott se pia, se cigi, se fű...

Ovival kapcsolatban: én itthon vagyok, bár az ikrek mellett nem sokat tudok majd játszani a naggyal, mégis jobbnak látom, ha itthon van nyáron, nem az oviban.

A létszámprobléma pedig valós. Csak úgy tudják felvenni a gyerekeket, hogy túllépik azt a létszámot, amennyi ágyat ki tudnak rakni. Sőt! Fogas sincs annyi, ahányan jövőre járni fognak! Erről nem az óvonéni tehet, hanem megint csak az önkormányzat. Bővíteni kell, muszáj, mert egyre több a gyerek.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Szia Eri!!!
biztos írtad már, hogy merre laktok, de nem emlékszem pontosan, írd meg az utca anevét és akkor beazonosítom.
Tényleg döbbenet ami van, én is utálom ezt a retek boltot. Etyeken a kb. 3000 lakosával van egy hatalmas CBA, itt majd minden szarért be kell menni min. Érdre. Utálom, hogy mindent csak kocsival lehet elintézni. Én hülye használnáma tömegközlekedést, de nincs.
Az ovi helyzetről tudom, hogy nem az ovonők tehetnek, de az önkorm. egy kalap kaki, én is várom már a választásokat, mert sok a kiskirály a szemétdomb tetején.
Kicsit megnyugtattál, hogy nem csak én látom ennyire szarnak a helyzetet, bár ez se téged, se engem nem fog vigasztalni.
A talajvíz, az nagyon durva. A Halásznak is van olyan része, ami úszik benne. Persze a Tárnoki öregek rögtön fel voltak háborodva, hogy ezt anno mindenki tudta, hogy ide nem szabadna építkezni, így aki mégis ezt tette vessen magára. Igenám, de a telkeket az önkorm. adta el, gondolom pénzért. Akkor megint ki volt sunyi???????
Vendég
 


Cinicini!

Zrínyi u.
Ti meg a Halászban? Ott tényleg gáz a talajvíz. Az öregek meg csak ne okoskodjanak állítólag miattuk nincs ott csatorna.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok Lányok!

lvasom az eseményeket mik történnek idehaa. Bölcsvel kapsolatban kérném a segítségeteket? októbertől szeretném Bálintot beíratni. segítsetek, hogy hova lehetne vinni?

üdv Judith
bagaba
 
 


Szerintem ott keress bölcsit, ahol dolgozni fogsz. Mi nem voltunk bölcsisek, de ha jól tudom, a beiratkozás a jövő évre már megvolt, akik nem férnek be, azok ilyenkor várólistára kerülnek. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem októbertől még nem fogod tudni hordani Bálintot, hacsaknem találsz olyan magánbölcsit, ahol van még hely.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Csajok!

Voltatok strandolni? Meséljetek!
Zsuzsi! Könnyű görög kaja megtette a hatását? :wink:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Bagaba, Én sem akarlak elkeseríteni, de nagyon kicsi az esély, hogy be tudod, még iratni bölcsibe. elöszőr is körzet van, másodjára ápr. végén, május elején volt a beiratkozás.

Eri, mi pont a peremén lakunk íhgy nálunk nincs talajvíz, de nem irigylem akiknek viszont van. Ezzel ugyanis nem sok mindent lehet csinálni.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó hír: Ma végre fel tudtam húzni és be tudtam gombolni a terhesség előtti nadrágomat, bár még csípőben elég passzentos. Már kezdtem kicsit utálni ezt a nadrágot, mert kétszer-háromszor is kísérleteztem vele korábban, és rendre az arcomba dörgölte hogy még mindig túl nagy a hátsóm.

Battára végül nem mentünk el kedden, csak a kertben pancsoltunk. Mondjuk amit mondtak az időjárásról akkortájt, az nem annyira jött be, mert azóta bármely napon mehettünk volna, legfeljebb éjjel volt eső. Nekem ez így pont megfelel, mert legalább nem kell locsolni. Jövő héten viszon már mindenképp kell a strandra is menni, mert elkészül a babapancsoló, és már nagyon kiváncsi vagyok, hogy Mircsi mit szól majd hozzá.

Most búcsúzom, megyünk bevásárolni a ami ebédhez.

Üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok csajok!

Nagyon haldoklik ez a topic! Húzzunk bele!

Zsuzsi!

Gratula a mínuszkhoz!

Hetti!

Hogy vagytok? Bírod a kánikulát? Ábel vizsgálata megvolt?

Anna!

Viki alvásproblémája megoldódott?

Andi!

Te is el vagy tűnve!

Cinicini!

Ti a temetőnél laktok?

Chrissy!

Ovi?

Néztem az újonnan felvettek listáját, de rájöttem, hogy nem tudom, milyen nevet kell nézni. Bencéék csoportjába is lesz néhány új. Még az is lehet, hogy egy csoportba fognak járni?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Én most nem vagyok jó passzban. Sajnos még nem beszélhetek róla, miért. Majd talán később.

De köszi az érdeklődést.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Bocsi lányok, jövő héten szerdán államvizsgázok, ezerrel tanulok rá. Ne hari, hogy nem jelentkezem, de el vagyok úszva a tételekkel. :(

Csak pár szóban:
Ovi: a Dózsa György úti oviba vették fel Noncsit, nagyon örülök neki. :)

Eri, gondolom, ti középső csoportosok lesztek... Noémi kiscsoportos lesz még. :)

Andi, Jézusom, azért nagyon-nagyon remélem, hogy semmi szörnyűség!!! :oops:

Réka, a múltkor láttalak benneteket, éppen terelgetted a két gyerkőcöt a házatok előtt. :) Meg látom, milyen szép autód van! :)
Jól vagy egyébként?

Most mentem, sorry, hogy csak ennyi, de tanulni szeretnék még. Talán egy órát még fent bírok lenni.

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!!

Eri, igen hál istennek egy hete simán alszik, egy szisszenés nélkül. Nem tudom mi lehetett a gond, most olyan jó kedvüen ébred reggel. Sokat számít neki is hogy nyugodt éjjel, hát még nekem!!

Hera, te jó ég ne ijesztegess minket!! Nagyon rosszul hangzik, amit irsz!! Akármi is a baj, kívánom hogy hamar rendbejöjjenek a dolgok!!

Chrissy, kergülsz már?? Hogy bírsz még fél 1-kor tanulni?? Na jó, itt is szurkolok, ok? :lol: Most már tuti sikerülni fog!!

Most mennem kell, majd még jelentkezem!!

Üdv: Anna
vikianyuja
 
 


Andi!

Nem is tudom, mit mondjak... Hát fel a fejjel!

Chrissy!

Mi sárga csoportosok vagyunk, ami idén mini-kicsi volt, jövőre kicsi-középső. Noncsi betöltötte már a 3.-at? Valószínűleg szivárvány csoportos lesz.

Anna!

Ez jó hír. Vannak ilyen furi dolgok, amik aztán elmúlnak.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Két tétel között vagyok épp, írok pár sort.

Anna, jaja, lassan kergülök ám. :shock: Hú, de szeretnék már túlleni rajta!!! És még 12 tételem van hétfő estig. Uh... :shock:
Szurkolást köszi szépen - itt is. : :D

Eri, hogy is vannak ezek a csoportok akkor? Igen, Noncsi most volt június 5-én 3 éves, a Szivárvány csoportba fog menni. De oda csak kicsik mennek majd, nem? Egyébként hogy vagytok megelégedve az ovival?
Mi voltunk bent múltkor, nekem nagyon szimpatikusak voltak a "mi" óvónénieink. :)

Látom, te is sokáig fent szoktál lenni. :roll:

Na, ilyen kis rövidke voltam, jó éjt mindenkinek!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Chrissy,

A szivárvány csoport kicsi-mini, ha jól tudom. Pontosan én sem értem, de mini az, aki évvesztes, és most kezd ebben a tanévben. Vagy nem :?: (kicsi meg talán az, aki 3 éves múlt, és nem évvesztes) Erről az évvesztéses dologról jobb, ha majd az óvónéninél kérdezősködsz, nekem 2 év alatt nem sikerült megértenem. :oops: (engem összezavart az, hogy a Templom utcai oviban másként van ez a dolog - ott egyszerűbb)

Vizsgákhoz meg nagy kalappal, majd gondolok Rád hétfőn!

Jó hétvégét mindenkinek! (már ami maradt belőle...:))

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


kriszta olvastam a híreket a másikon. tudtam ám, hogy nem lesz gond, csak, ugye jobb félni, mint megijedni. Gratula, akkor most már csak a nyárra kell koncentrálni!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!!

Tudtok a környéken jó cukit ahol csinálnak formális tortákat??

Amúgy mizu veletek?

Nagyon el van tünve mindenki!

Biztos nyaraltok, mi?

Lógatjátok a lábatokat a tengerbe??

Na akkor én is megyek, és lógatom a lavorba! :lol: :lol:

Puszka: Anna
vikianyuja
 
 


Szia Anna!

A Huszár cukiban vállalnak ilyesmit, de azt hiszem 1-2 héttel előbb le kell adni a rendelést. Jó lógatást!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a gratut, igen, sikerült. Fura érzés azért, sztem még mindig nem fogtam fel, illetve lehet, hogy már felfogtam, csak még nagyon fáradt vagyok és nem tudok ezerrel örülni neki. Most legszívesebben pár napig csak egy wellness hotelben lennék, lógatnám a lábamat és lazsálnék. :D

Réka, te hogy állsz az angollal? Én most fogom újra belevetni magamat, kell a diploma kiadásához.
Tényleg, megcsináljátok a tetőtérbeépítést akkor?

Mit szóltok hozzá, mekkora vihar volt tegnap? 2x el is ment az áram, szegény Noncsi pont akkor ébredt fel, amikor tök sötét lett, nagyon megijedt és zokogott is sokáig. Hihetetlen, milyen viharok vannak mostanában! :evil:


Jó hétvégét mindenkinek!
sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de nem voltam itthon sokáig, és nem voltam gépközelben.

De jó olvasni az ovis dolgokat!

Igen, a Huszárék csinálnak extrém tortákat is, úgy tudom. Persze Érden a Patakiban főleg, csak az jóval drágább.

Hetti, tegnap ettem Zsuzsiéknál abból az uborkából. Meg tudnád adni a receptjét? Fenomenális volt!

Én elkezdtem dolgozni napi 4 órában a régi munkahelyemen. Nagyon élvezem, pedig annak idején alig vártam, hogy eljöhessek a szülési szabira.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Andi!

Örülök, hogy élvezed a munkát! Remélem a problémáid is rendeződtek!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én kezdem halálra unni magam. Nincs valami jó ötlete valakinek, hova lehetne elmenni a gyerkőcökkel? Játszótér, vagy park a közelben?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Köszi Eri, a probléma sajnos még fent áll.

Ajánlhatom a Martonvásári kastélykertet, de autó is kell persze ehhez. Nem tudom, hogy te meg tudod-e oldani a 3 gyerkőccel. Egyébként a tárnoki vasútállomásnál fel van újítva a játszótér, legalábbis az én időmben elég ósdi volt, és arra sétáltunkkor láttam, hogy elég jó. Aztán a tordasi étteremnél is szép a tó, meg van ott egy kisebb játszótér is. A Zsuzsiék egy szép arborétumba is szoktak járni, erről ő tudna infót adni.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


sziasztok Lányok!

elvagyok vesszve itt a nagy messzeségbe, de szorgalmason olvaslak benneteket.

Az ovis témába segítsetek! ti olyan okosak vagyot!!! ha Bálint jövő áprilisba lesz 3 éves, akkor Ő jövő szeptemberbe mehet oviba? Ha mi a Testvériség utcában lakunk, akkor hova tartozunk, érdemes már év vége felé benézni, hogy legyen helyünk. Lehet hülyéket kérdezek, de ebben még nincs tapasztalatom. Annyi mindenkitől hallani, hogy rengeteg gyerek van ovira is. ott is várólisták vannak. igaz ez????? :(

Találtam egy magánbölcsit Érden a Badacsonyi u. 19 szám alatt. Tudja valaki,hogy merre van? messze van az tőlünk?

Most próbálkozunk a szobatisztasággal :cry: ha bárkinek bármilyen ötlete, tapasztalata van örömmal várom!!!!

sajna ennyi időm volt. nyűgös a Bálint álandóan kiakar menni, de annyira meleg van, hogy nem merem kivinni.

üdv mindenkinek : Judith
bagaba
 
 


Sziasztok!

Judit, ha Bálint most lesz 3 éves áprilisban, akkor tudtommal, nektek most kellett volna már jelentkeznetek az oviba (májusban). Sztem hívd majd fel őket, ha itthon vagytok, hogy most mi legyen... Egyébként tény, hogy nagyon sokan vannak itt Tárnokon ovis gyerekek, de tudtommal, nincsen várólista. Legalábbis tavaly nekünk ezt mondták.

Érdi bölcsi: passz... nem tudom, hol van. De sztem nem lehet olyan messze...

Szobatisztaság: sztem eléggé gyerekfüggő, nem vagytok elkésve semmivel sem. Nálunk is egyik pillanatról a másikra történt, hogy nem kellett Noncsira pelus. Mi egyébként wc-szűkítőt használunk, bilit max. 10-szer használtunk eddig. Még az elején.

Andi, alkalomadtán majd beszélsz róla? Remélem, mostmár meg fog oldódni a problémád!

Eri, egy normális játszótérnek én is örülnék... de bevallom, én egyszer néztem meg eddig a vasútnál lévő játszóteret és eléggé lepukkadtnak találtam, úgyhogy mi azt inkább kihagyjuk.

Eri, írnál nekem az oviról pár sort? Hánytól van nyitva, meddig lehet menni a gyerekekért, milyen foglalkozások vannak, mikor van csendespihenő stb.
Köszi szépen! :)

sziasztok!

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Pont ma talákoztam baba-mama klubbos anyukákkal+gyerkőceikkel, és mondták, hogy mivel a művház nyáron zárva van, a klub úgymond a vasútállomási játszótéren üzemel. Bár árnyék nem nagyon van, és víz is kell feltétlenül a gyerkőcöknek.

Judith, ezek szerint itthon vagytok?

Chrissy, beszélnék, de inkább még nem. Talán később, ha leülepszik a dolog.De lehet, hogy a pletykák hamarabb eljutnak hozzátok.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Judith!

Nem tudom, mennyire vagy ismerős Érden. A Badacsonyi u. a Riminyákival párhuzamos, két vége a Tárnoki u. és a Vincellér u. Ha kocsival mész Tárnokról, akkor ahogy kimész innen, egyenesen kell tovább menni a Vadlúd utcába, majd a Szent István u-nál balra. Itt egy ovi van bal oldalt a sarkon. Aztán a Tárnoki u.-nál jobbra, ez egy fagyizó és egy üres rész után van egy emelkedőn, jobb sarkon valami Jehova egyház. De utcatábla is van. Ezen végig egyenesen a stop tábláig, ott megint egyenesen (sarkon jobbra egy Plus van), és az első utca balra a Badacsonyi.
Szerintem nem késtél el az oviba iratással. Ha jövő szeptembertől viszed (úgy célszerű), akkor maj előtte tavasszal kell beiratnod!
Beiratkozás időpontját meg majd lesni kell, de szólok majd, ha emlékeztetsz!

Chrissy!

:) Megtaláltál iwiwen!
Oviról:
6-18-ig van a nyitva tartás. Kb úgy néz ki egy nap, hogy van 6-tól egy gyűjtőcsoport, fél nyolcig mindenki egy teremben van (még alig vannak). Fél nyolc körül külön vonulnak, fél kilenckor esznek tízórait. Addig oda kell érni! (Ekkor zárják a kaput is!) Kaja után vmilen foglalkozás van (van órarendjük :) ), és ha az idő engedi, ebéd előtt kimennek az udvarra. Fél 12-kor kézmosás, készülődés ebédre, délben ebéd, ez úgy fél egyig tart, ekkorra kell menni a nem-ott-alvósokért :). Ott alvósok ekkortól alszanak 3-ig, majd uzsi, udvar, és pápá. Legtöbben 8-ra viszik a kölköket és fél 4 - 4 között mennek értük.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Ja, és Judith!

Szerintem a Hétszínvirághoz tartoztok! De pont ez a rész mindig határeset, szinte évente változik, mikor hova csapják ezt a néhány utcát attól függően, hogy hogyan alakulnak a csoportlétszámok. Azt hiszem erről már írtam az ősszel.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri, szerintem ha kalandra vágytok, érdemes megnézni a T-Com gyerekszigetet. Kicsit hosszan kell odautazni, de a fotók alapján érdemes megkockáztatni. Van honlapjuk is, programokkal meg mindennel. Mi még az alcsútdobozi arborétumba szoktunk menni, az nagyon szép hely. A Premier Outletben van egy kis játszótér (EU konform csak elég szűk, szegényes és nem árnyékos). Jó játszóteret pedig a budafoki sztk mögött találtunk amikor kedden vérvételre mentünk. Hát, nem mondom hogy nagyon útba esik...

Mi mostanában délelőtt a patakparton sétálunk Bali kutyával, délután meg a kertben pancsolunk, homokozunk. Akinek van kedve átjönni csatlakozni, azt szeretettel látjuk.

Judith, ezek szerint nem cserkésztétek be a gólyát? - Bocsi, ha indiszkrét vagyok, de korábban valami ilyesmit említettél mint terv.

Tegnap a patakparton találtunk egy kb. 4 hónapos kb. németjuhász típusú nagyon cuki kiskutyát. Sötét színű, csak a marjánál van két világosabb folt szimmetrikusan a mellső lábai tövében és a jobb füle hegye kicsit hátra hajol. Mi sajna nem tarthattuk meg, de ha nektek vagy valamelyik ismerősötöknek jól jönne egy ilyen kutyus, akkor szóljatok! És persze akkor is, ha tudtok valakit, aki ilyet keres.

Üdv Mindenkinek!

Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


sziasztok!

Köszi az infókat!!!! sokat segítettetek! felhívtam a központi ovi. ott azt mondták, hogy még nem vagyok elkésve, de ha szeptemberben haza megyünk feltétlen menjünk be az igazgató nénihez. szerintük is a Hétszínvirágba fogunk tartozni.

Zsuzsi: A köv. babát még függőbe hagytuk, mert ugye közbe szólt ez a fránya "kiruccanás". már alig várom, hogy vége legyen :twisted:

mégegyszer köszi a segítséget. legyetek jók

üdv Judith
bagaba
 
 


Sziasztok!!!
eza játszótér szerintem itt örök probléma. Az önkorm.-nál ül egy nő, aki már másodszorra kéri ki magának, hogy nincs Tárnokon játszótér. Állítólag a Berkiben is van, de eddig senki nem dicsekedett róla. Ja, meg az ovikban is van. Na, ugye milyen okos a néni...... Ja, és a vasúti peron igenis meg van emelve, nem vettétek észre. Nem komplett az tuti.
Bezzeg fedettpályásfociterem, vagy mi a bánat az épül. Az nagyon fontos, csak úgy tolongani fognak arra az emberek.
Judith, akkor nektek érdemesebb jövő szeptemberben elkezdeni az ovit, mert úgyis kirakják, június elején, ha addig meglesz a kistesó.
Tényleg a Battai strand merre van????

Réka
Vendég
 


Judith!
Pedig milyen klassz kis kölyök lenne: made in England! :lol:

Zsuzsi!
Ez az arborétum felkeltette az érdeklődésemet. Válon laknak ismerőseink, az onnan már nincs is messze, majd lehet, hogy összekötöm a kettőt.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Helló!

Hah, de jó, hogy végre más is megjegyzi (én eddig csak magamban puffogtam rajta), hogy lesz egy tuti-frankó fedettpályás fociterem. Ó, de szuper!!!! Megint megcélózták az igényes tömegsportot... Én nem nagyon szoktam hőzöngeni, de ez mondjuk azért tényleg kiakasztott egy kissé, hogy egy újabb focipálya tényleg létfontosságú Tárnoknak! Ahelyett, hogy vmi olyasmit álmodtak volna oda, ahol gyerekek és szüleik is jól érezhetnék magukat. Bár lehet, hogy az nem hozna akkora bevételt a vállalkozónak, mint majd az ott mért feleske... Ú, de mérges vagyok ám! :evil:

No mindegy, más téma:

Eri, köszi az ovi-infót. Valaki árulja el nekem plíz, hogy hogyan tudják azt megcsinálni azt itt az emberek, hogy 1/2 4, 4-re ideérnek a gyerekért az oviba?! Mert nekem kapásból 5-ig tart a munkaidőm... Teljesen neki vagyok keseredve, hogy mindig Noncsi lesz az utolsó akiért beesnek a szülei???? :cry:
Én ezt tényleg nem értem, hogy hogyan tudják megoldani mások... annyira neki vagyok szontyolodva ezzel kapcsolatban. :(
Egyébként nagyon jól hanzik az ovi napi programja, nagyon örülök, hogy felvették oda Noncsit. :)

Réka, hogy vagy? Szamócáról tudsz vmit?

sziasztok

Chrissy

Kép
chrissy
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: