A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zsuzsófi!

Hát a falusi iskolákról az a véleményem, hogy én ismerek nem egy korom belit aki orvos illetve jogász, és a deszki általános iskolába jártak. Az én volt középiskolai osztálytársaim között is volt olyan aki falusi általánosba járt, és mégis elvégezte az egyetemet. Valószinű nem ugyan az a továbbtanulási arány mint a gyakorlósoknál, de azért szerintem lehet ott is jól tanulni.
Valószinűleg kisebb az osztály létszám, és ezért lehet, hogy többet tudnak egy gyerekkel foglalkozni.
Ugyanigy az oviban is. Szerintem egy szőregi, vagy mihálytelki ovi se biztos, hogy rosszabb.
De hát kinek a pap, kinek a papné. Ezen nem veszünk össze!!!!!

Bea!

Márk is pöttyös, szerintem a meleg miatt. A játszón láttam más gyereken is.

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!
Én is inkább falupárti vagyok, mint Zita!
Sztem nem azért nem tanulnak a falusi gyerekek tovább, mert butábbak, mint a városiak, hanem mert más az életvitel, mással foglalkoznak a szülők - a nagyátlag- (földművelés, állattenyésztés, fóliázás...stb) és ahhoz nem kell egyetem..... annál sokkal több kell, azt viszont az egyetemen nem tanítják, abba bele kell születni, tanulni és bele kell élnie magát az embergyereknek... Szvsz!
Sztem itt Szegeden is vannak jobb és rosszabb iskolák, ez elsősorban vezetőség és pedagógus gárda függő, nem hinném hogy falu vagy város viszonylatban kéne gondolkozni!
Én pl szivesen járatnám a gyerekeket falusi oviba/iskolába... ha jók a pedagógusok, ugyanúgy tud fejlődni! Sőt a városi "mocsok" ekörcstelenség..stb sem lepi el.... nem kell féltenem vajon kivel haverkodik össze, mert falun mindenki ismer mindenkit.... :wink:
Nincs szmog, nincs nagy forgalom, nincs tömeg, nincs rohanás :)
Persze nem vagyunk egyformák, mások az igényeink. Én pl nagyon jól ellenék ott Zsombón a világvégén, ahol Zsófiék laknak :) Csak legyen egy mindig fullra töltött kocsim :)
E
ceniko
Szeged

Tök jók lettek a talis képek!

legközelebb is lesz tali,ígérem, akkor fogok készülni,m eg sütni, de majd akkor legyen, ha nem lesz ilyen dög meleg és lehetünk kint is.

Rika,
ma megmértem Bogyit, 6930 gramm volt, egy hónap alatt 1200 grammot hízott, igaz, most nagyon jól eszik.

3 hónapig tartott a cici-utálata, de ennek vége (kopp kopp). AMikor az lll-es csajjal beszélte, és elmondtam neki, hogy hogy viselkedik, ő azt mondta, hogy 4 hós korára higyjem el, meg fog oldódni, addig tartsak ki. Úgy tűnik érdemes volt. :D
Vendég

Sziasztok!

Enikő! Kaptam pár segítséget, és úgy gondolom, hogy van köztük jó. Rámférne :lol: Kb 1éve, de csak decembertől járok dokihoz.

Kép
Kép
Ági279

Zita: Köszi...én is úgy gondolom, hogy a melegtől, de azért csak rámjött a para...

Én is felszisszentem amikor olvastam Zsuzsófi véleményét a falusi pedagógiáról...csak nem akartam már vitatkozni :)
Ja és én is örömmel költöznék...akár Zsombóra is.

Zita: Minket már nem is hívsz pancsolni? :lol: :lol: Na jó, csak vicceltem.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Rika,
tökmindegy milye utazóágyat veszel sztem, és a brendonos most ényleg jó áron van.

A barátainknak noname, tescos van és az is jó.

De vágass bele egy vékony, 3 centis matracot, mert különben nagyon vacak.
Vendég

Üdv!
Bea, igen, tegnap taliztunk Grétivel és a férjeddel. Szegény, hirtelen nagyon meglepődött, hogy egyszer csak odamegy egy ismeretlen, és megszólal, hogy "szia Gréti". :) Épp mentünk a Lidlbe. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Bea! Én nem általánosságban beszéltem, hanem arról amit ismerek:) A zsombói, a hattyasi, a Mencshelyi, és a Nagyvázsonyi iskolákról, ovikról van infóm....

Meg lehet nézni az unokahugaim, és a mi gyerekeink közötti különbséget.....(pedig egy alomból származunk:):):):):):))

De tényleg ne mveszünk össze, én nem íratnám ilyen helyre, és ennyi:)

De továbbra is gyűlölök itt élni:( hiába tősgyökeres városi patkány vagyok.....:)

Szombaton ha minden jól megy, elindítjuk a hitelt....

Drukkoljatok lécci!!!!

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bea:) Eladó a házunk:)

Nagyon!!!

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
nagyon édik a gyerekek :D

suli: sz.tem sem rosszak a falusi iskolák, a tanártól és a gyerektől is függ. nameg a szülőtől.
ha nem foglalkoznak a gyerekkel járhat a Ságváriba is, de minek????
pl. itt Tápén állítólag nagyon jó az általános suli, soha nem hittem volna, na nem mintha itt laknánk majd ha már aktuális lesz, de amíg nem hallottam eszembe nem jutott h. ne a belvárosba menjen Vivi suliba.( már ilyenek járnak a fejembe)

nekem is rémálom lenne kiköltözni Szegedről, én nem mennék.
pl. van olyan ismerősőm akik kiköltöztek Domaszékre, Mórahalomra és nem tudnak bejárni , drága a busz, amúgy szeretnek ott, a gyerek mikor kórházban volt az anyja nem tudott bejönni mindennap látogatni, meg ilyenek, pedig ez alap. Szeged bármelyik részéről még gyalog is eljut az ember bárhová....(na jó időbe telik) :lol:
Vendég

Én falusi iskolába jártam, és én sem ajánlom senkinek!!! Persze aki akar tanulni, és a szülei is akarják az tud, és tovább tud lépni, de dupla erőfeszítéssel. Kevesebb impulzus éri,s a lehetőségek tényleg kisebbek, pl. nincs zeneiskola. A tanárok persze szívesen foglalkoznak az érdeklődőbbekkel, de sokszor ők is begyepesedettek, nem tudják mi a követelmény felsőbb szinten. Aki meg friss, lelkes diplomás, az igyekszik hamar lelépni a faluból, csak 1-2 évet marad. De a továbbtanulási arány az mégis inkább azért kisebb, mert sok tehetséges gyerek a szülők miatt kallódik el, nem a tanárok miatt. Volt pl. egy alsóban tehetséges osztálytársam, intelligens volt, aztán 5.-től már lemaradt, mert reggel, amikor én suliba mentem, ő még a tejet vitte a tejcsarnokba, suli után meg a trágyát hányta a disznóólból, tehenet fejt stb. Valami szakmunkásban kötött ki, és otthon dolgozik azóta is. Sokkal többre vihette volna, tuti nagyon magas IQ-ja lehetett, aztán már nem érdekelte tovább a suli. Hiszen a szülei is csak 4 osztályt jártak, minek a gyereknek akkor több??? Nyilván ezt verték a fejébe. na, sok mindent tudnék még mesélni,de hagyjuk. Nyilván falu meg falu között is van különbség. és Tápé nem az a kategória, amiről beszéltem...

Mariann
Kép
kmarian

Mariann!
igazad van, itt van az h. a szülő nagyon fontos, sajnálom az osztálytársadat, nem csodálom h. így elkallódott.

pl. velem soha nem foglalkoztak, SOHA nem kérdezte meg anyukám mi volt a suliban, lecke van-e, kész ven-e, nem volt szülőin se, talán ált.isk.ban 8év alatt 2szer, ha rossz jegyeket kaptam nem ment, mert az égő.... :shock: ha meg jókat azért, de amúgy meg nem érdekelte,
középsuli után azt mondta ha tanulni akarok a saját erőmből kell, semmi támogatás, igaz nem is bírta volna, de nem is bíztatott pl.
mind1, de soha nem késő....
Vendég

üdv
zozo, szerintem "kérdezősködés" nagyban gyerekfüggő is. nekem ált isk 3. osztályban azt mondta az anyukám, hogy nem neki tanulok, és rám hagyott mindent...nekem ez így volt jó. persze megvolt az őszinteség is, ha pl. rossz jegyet hoztam haza.
nem tudjátok, van ma vmi front? peti ma hipernyügi...és viszem tanácsadásra...
most is cicizett, itt van az ölemben, és ráadásul bal kézzel pötyögök.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
biztos h. gyerekfüggő is.
Vendég

Sziasztok!

Hát látom mindenkinek van véleménye a falu, illetve az iskola kérdésről.
Én se falupárti, hanem kertesház párti vagyok. Elsősorban mi is Szeged valamelyik kertvárosi részén szerettünk volna házat. Újszeged és Alsóváros nagyon szóba se jött, mivel ott iszonyatos árak vannak. Nézgelődtünk Szőregen, Dorozsmán, Hattyason, Mihálytelken, mindenfelé. 11-13 millióért olyan házakat láttunk, amik földes utcában vannak, több milliót rá kellene még költeni, mert 40-50 évesek, és azóta max. a szobákat festették újra.
Szóval én is jobban szeretnék bent a városba, de nincs 20 millióm. :( Egy olyan ház amit kint Szatymazon 13 millióért megkaptunk, az bent a városba legalább 20 millió. És nem kell rá milliókat költeni.
Egyébként például Szőregről vagy Dorozsmáról is 30 perc a buszok menetideje a Mars térre, a Szatymazi is bent van ennyi idő alatt.
A Mars tértől a házunk 15 kilométer. Rókusról kocsival kényelmesen 15 perc.

A Márknak illetve ha lesz tesója, annak soha nem kell majd tehenet fejni, illetve trágyát lapátolnia. Max kutyát illetve macskát szeretnénk. Szerintem azért nem anyira tanya már Szatymaz, Zsombó, Domaszék, hogy túl sokan tartanának tehenet, lovat,stb. A férjeméknek gyerekkorában volt tehenük, és most csinálja a második diplomáját. Én városi suliba jártam, és elég sok osztálytársam ment szakmunkásba. Volt olyan aki nem tudott folyékonyan olvasni.Szóval szerintem ez gyerek függő.

Márknak az lesz a dolga, hogy a fűbe játszadozzon egyenlőre. Szerintem azért is jobb a helyi oviba, suliba járni, mert akkor a kis barátai mind helybe vannak, akár bicajjal is áttekerhet hozzájuk.

Bea, Enikő!

Vegyétek meg Zsófiék házát, és akkor felváltva járunk egymáshoz pancsolni. :lol: Szatymaz- Zsombó csak 3 km.

Zita

Kép
zitaa

Exi!
nekem ezt nem mondta, ettől függetlenül tanultam.
nem is rosszul, igaz kitűnő nem voltam, de 4-5ös, általában.
ezzel így nem volt gond,
de akkor is az a véleményem h. akinek arra van esze h. szüljön akkor foglalkozzon a gyerekkel, nem arra gondolok h. tanuljon vele együtt, de ha kell azt is.
Vendég

Ja, és ha zeneiskola nincs is, alapfokú művészeti iskola van!

Zita

Kép
zitaa

Kép Kép Kép

teszek fel 1 pár képet a kisfiamról

Kép
bibi226

Bibi!
Ez a gyerek gyönyörű!!!Ilyen vejet akarok! :lol:

Város-falu: rengeteg ember költözik ki a nyugodt élet kedvéért a Szeged környéki "falvakba", amik lassan így "alvóvárosokká" válnak. Idővel meg össze is fognak épülni Szegeddel.
Szegeden telket, házat venni horror áron lehet.
Marad a "vidék" amin egyébként mi is agyalunk. :D

A tanulás meg sokmindentől függ. Én szüleim is hangoztatták, hogy "nem nekünk tanulsz gyerekem, hanem az életnek". Én szerettem tanulni, jól is tanultam, diplomás emberré váltam. Az egy másik dolog, hogy jelen magyar helyzetben ha a lányaim pályaválasztás előtt állnának, agyon ütném őket, ha egyetem, fősuli felé kacsingatnának.
Egyébként lehet, szeptembertől tanulok megint, bár még gondolkodom. :)

Londikám kicsit megkakkant ebben a melegben, tegnap éjjel 2x kelt, aki sose szokott. :( Valszeg téli gyerekként nem jön be neki a kánikula, hiába, az anyjának se -mégiscsak majdnem egy napon születtünk- :lol:
Lottika meg kanászodik elfele itthon :( Mondom neki, gyere már ide lécci egy puszira. mire ő: "nem vagyok én puszimanó" :lol:

Dancsi! Szép súlya lett Boldinak!

Megyek, mert 3ra jönnek lakásnézők!!!!!!Drukkkkkoljatok!!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zita: Osztom a véleményed....mi sem mennénk el Szegedről, ha lenne annyi pénzünk amennyi nincs :)

Zsuzsófi: Én valószínűleg nem íratnám városi oviba, általános iskolába a gyerekem, ha "falun" ott van egy köpésre tőlünk. Nem tenném ki nap mint nap hosszú utazásnak, korán kelésnek, stb. Nem hiszem hogy jót tenne neki. No és amit Zita is írt, a kis barátai is helyben lennének amúgy. Nem utolsó szempont.

Zozo: "suli: sz.tem sem rosszak a falusi iskolák, a tanártól és a gyerektől is függ. nameg a szülőtől.
ha nem foglalkoznak a gyerekkel járhat a Ságváriba is, de minek???? "
Pontosan!
Én tanítottam a Ságváriban, áltsuliba voltam beosztva matek szakomon...hát láttam mindent....voltak ugyan nagyon jó képességű gyerekek, de sok olyan gyerek is volt, ahol látni lehetett, hogy a szülőnek presztizskérdés hogy a gyereke oda jár, de amúgy a kölök egyáltalán nem oda való. Rossz volt, neveletlen, mint a bűn. Az esze meg lett volna...csakhát....
Mi is beszéltük már a férjemmel az iskoláztatást, és mi a legközelebbi oviba, átalános iskolába fogjuk íratni a gyerkőcöket. Aztán középiskolát már ő választ. Meg akkor majd látjuk a képességeit.

Nekem volt olyan magántanítványom aki zákányszéki, a Deák gimibe járt....de előtte zákányszéki oviba és általános iskolába járt, és bizony megálllta a helyét a Deákban, matekból is 5-ös volt, csak azért járt hozzám, hogy felkészítsem a felvételire, meg hogy egy kis önbizalmat öntsek belé. :) Más értelme nem volt. Öröm volt tanítani :)

Amúgy anyu leült velem tanulni a kezdet kezdetén, aztán nekem is meg lett magyarázva hogy magamnak tanulok, blablabla.....és tanultam is. Soha nem felejtem el, amikor elsős voltam és órákon át csináltam a matek házit, az ujjaimon számoltam, hogy mennyi 2+3 és hasonlók...aztán egyik szülőm 1 perc alatt átnézte, hogy jól csináltam e meg a sok feladatot. Totál kivoltam, hogy biztos csalnak, mert az nem lehet, hogy én olyan sokáig számolgatok, ők meg hipp-hopp átnézik. :lol: :lol:

Melinda: Fú nekem is csömöröm van már az egyetemtől....én is azt hangoztatom mostanában, hogy Grétit inkább fodrásznak adom, csak ne menjen egyetemre szegény :lol: De persze nem fogok világgá menni ha mégis egyetemre szeretne majd menni :lol:

Mariann: Igen, ilyen is van, sajnos amit írtál. De én most Grétiből indulok ki, neki sem kell majd tehenet fejni, és dolgozni 10 évesen.
Nekem voltak gimiben falusi osztálytársaim. Vagy fél osztály. Sokkal életrevalóbbak és okosabbak voltak mint a városiak.

Bibi: Nagyon édes a Barni :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Melinda, drukkok mennek!
Zozo, látod nekem mondták, és mégis diplomás lettem én is. :D
Bibi, ez a gyerek...igéző szemei vannak, bárcsak fiatalabb volnék... :D
Peti nagy nehezen bealudt kb. negyed háromkor. Előtte fél hattól odáig, ha összességében 2 órát szundizott, akkor lehet, hogy még sokat is mondok... Most is a mi ágyunkban van...
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

tud valaki jó klímást?

a férjem végre belement, mert a gyerekek szobáiban 30 fok van, elviselhetetlen a hőség itthon :!:
Vendég

Sziasztok!

Zita, igaz hogy ugyanannyi a menetideje a busznak, de a követési ideje nem:( Ma pl fél 8-ra kellett mennem vizsgázni. MIkori buszom volt??? Reggel 6-kor!!!! 4-kor fel kellett (volna) kellnem (ha lefeküdtem volna)

Hogy normi időben hazaértem az csa kEnikőnek volt köszönhető, mert egy kis pancsiért hazahozott:):):):):)

Zozo!

Tápén tényleg nagyon jó az általános iskola alsó tagozata, mert frené módszerrel tanítanak. A hugom és az öcsém is odajárt (Zsombóról!!!!) Nem falusi iskola, csak kicsi.

Itt a zsombói suliban katasztrófa ami van, iszonyat alacsony a színvonal:( A tanárokról nem is beszélve.

Az ovi nem rossz, jól fel van szerelve, csak nem foglalkoznak túl sokat a gyerekekkel, nem tudnak menni sehova (a kedvencem hogy 11után sétáltatják őket!!!)

Zita! Itt nagyon sokan tartanak állatokat és élnek mezőgazdaságból, azért falu:) Aki Szegedről költözött ki, azok 90 %-nak a gyereke bejár nap mint nap Szegedre, így a helyi suliban csak tanulni nem akaró gyerekek vannak nagyjából...

az öcsém ide járt oviba (mivel mindig Szegeden voltunk, nehéz volt hogy mindig rohanni kellett haza érte, sokszor volt ő az utolsó, ez is mindig probléma volt) Voltak baráta, mégse maradt meg egy sem. Én is kb 4-5 embert ismerek itt. Még a szomszédomat se ismerném meg ha szembejönne....Ha barátkozni akartunk, akkor bementünk Szegedre....nem ugyanaz a társaság...

Egyébként úgy tudom Szatymazon nem ennyire gázos a helyzet, ott tényleg kevesebb őstermelő van mint itt. A védőnőm is Szatymazon lakik:)
Ságvári: Na ez a másik véglet. Ide se iratnám a gyereket, én kipróbáltam, köszönöm.....Itt nem az iskola van a diákért, hanem fordítva:( És a Radnóti jobb suli, mégis egész más a légkör...

Ha most kéne döntenem hova viszem a fiamat, akkor ezeket mondanám:
Pick ovi
Bálint Sándor ált. isk, Tápé,
Radnóti

De hát úgyse ide fog járni....

Ui: A ságváriban könyörögnöm kellett a matek 2-esért (spec matek szakos voltam) Most viszont 2 nap tanulással:)
5-ÖS LETT A MATEK ÉRETTSÉGIM:):):):):)

Lehet mégis a közgéprogmatra kellett volna mennem.....:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bea, ha én idejáratnám a gyerekem, azt hiszem sose bocsátanám meg magamnak ha elkallódna. Itt nem látja azt hogy tovább kell menni, itt mindenki megelégszik a szakmunkással, de sokan még a 8 ált. is. Ha ezt látja miért akarna többet??? Én azt szeretném ha többet akarna!

Persze lehet hogy akkor is megcsinálná magáért, de elég kicsi az esélye. A gyerek ált. azt a gondolkodásmódot teszi magáévá amit lát, és sajnos itt falun az iskola csak szükséges rossz...

De tárgytalan mert talán heteken belül városba költözünk:):):):):)

Csak a fiamnak nincs hely az oviban:(

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi: Pest is egy bazinagy falu amúgy.... :lol: Én 4 évig éltem ott, nem szerettem, az a másik véglet a faluhoz képest :D De lehet egyszer még ott fogunk kikötni, ha nem jön össze itt a kertes vagy nem lesz munkalehetőség, mi is felmegyünk.... bár ezt apánk még nem tudja :) :lol: de majd közlöm vele, mint tényt :)
Amúgy ma is szuper volt nálatok :) Én nem értem hogy nem lehet ezt élvezni :?: Húúúú én imádnám :) nagyon :)

Én a Rókus 1-et néztem ki a csajomnak ha már a sulinál tartunk! Az ovit passzolom, eddig elégedett voltam a mienkkel, nem is lenne gond, ha nem lennének többségben szinte a kisebbségiek..... de sajna vannak, és nem lenne baj, hogy vannak, ha nem lennének olyanok, amilyenek.....szal hna..... értitek :( :(
Középiskolába meg szakközépbe adnám, mert az szakmát is és érettségit is ad, azzal tovább tud tanulni, de lesznek bizonyos szakmai alapjai.... sztem ez a legcélszerűbb! De ez csak az én véleményem!
Amúgy ha szakmát tanul, és nem megy egyetemre az nem baj, sőt! A jó szakmunkásokra, is nagyon nagy szükség van! Kőművesek nélkül nem lenne házunk, fordász nélkül milyen lenne a fejed, szakácsok,cukrászok, felszolgálók nélkül hogy mennél, étterembe, cukiba, autószerelő nélkül nem menne a kocsid......stbst szóval ők is ugyanúgy kellenek,nem szabad alábecsülni, mert minden szakma van olyan jó és fontos mint egy egyetemi vagy fősulis diploma... és nem ér kevesebbet, legalábbis nem szabadna.....
Nyugat Európában, nagyon meg vannak becsülve a jó szakmunkások, és mivel dübörög a gazdaságunk ezerrel, (ugyebár :lol: ) nemsokára mi is elérjük azt a szintet :) És itt is meg lesznek becsülve és fizetve a jó szakmunkások... (vagy álmodik a nyomor???:)) Amúgy én sokkalsokkal többet kerestem szakácsként, mint a nővérem a 2 diplomájával, tanárként. Igaz, hogy nem volt hétvégém, meg ünnepnapom, de mivel imádom csinálni (törpekorom óta szakács akartam lenni, szal én el sem tudnék mást képzelni a vendéglátón kívül) rohadtul nem érdekelt, milyen nap van :)
Csak hát nem valami bababarát...na de majd keresünk valami bababarát helyet, ha találunk, de optimista vagyok :)
Na egy litániát írtam bocsika :oops:

Bibi: Barni kész nagylegény, és nagyon gyönyörű :) Még mindig :)

Melinda: Mi volt a lakásnézőkkel?

Pusza
E
ceniko
Szeged

Bibi! Édes Barni!

Enikő, Rókusi I-be nem adnám. Mi megjártuk vele. Én is oda jártam, Orsi is járt oda, de ki kellett venni. Őt ott tették tönkre lelkileg. És ha még mindig úgy van, akkor igencsak sok a kisebbségi ott is....

Igen szükség van a szakmunkásokra, csak nem éri meg:( Nézd meg, Tamás 230 óra melóval keres max 100-at, Orsi pasija meg kezdőként kap 190 nettót!!! És csak napi 8 órát dolgozik, és minden hétvége szabad....Na ezért éri meg tanulni.....ezt mondom a férjemnek is, lassan talán ő is belátja.....

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: Tamás nagyon szar helyen dolgozik,ez még Szegedi viszonylatba is és pocsékul fizet...... :( Pesten ugyanennyivel ennek dupláját fogja kapni, ha nem többet... Legalábbis ha jó helyre felveszik... És gondolj abba bele, hogy ha szakács vagy jó esetben a kajád megvan, arra sem kell költeni.... Csak abból indulok ki, hogy mi havonta mennyit költünk most kajára, ha azt félre tudnánk tenni, már rég lenne autónk...... Jójó, tudom Tamás munkahelye be van kamerázva,és egy boszorkány a tulaj, de pl ahol én dolgoztam ami megmaradt (márpedig maradt bőven) mindent hazavihettünk. Én egy fillért nem költöttem kajára, de még a kutyánk is jóllakott belőle :)

Amúgy meg nem lehet mindenki progmatos egy nagy telefontársaságnál......

És pl egy tanár is 100 körül kap mégis van diplomája, ha egyáltalán felveszik valahova, ugyanis telítve van a "piac"......

Minden suliról hall az ember rosszat is jót is, ugyanígy hogy kinek melyik, orvos, bébiétel...stb jön be!
Én elmegyek majd a nyílt napra a lányaimmal, és ha szimpi lesz nekik a tanítónénijük akkor oda íratom őket és kész!

E
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Jól belegabalyodatok ebbe a város-falu témába. En falusi iskolából kerültem ki. Jól tanultam. Voltak nagyon gyenge társaim is. A 28-as létszámból egyedül lettem diplomás (igaz van vagy három is). Ugy érzem, hogy sok múlik tanáron, diákon egyaránt. Az én szüleim sem noszogattak soha, és ök is elmondták, hogy nem nekik tanulok. Apukám egyetlen egy dolgot kért tölem, hogy olyan iskolát válasszak, hogy szakmám is legyen. Igy kerültem a Körösy 0. helyen meghírdetett szakára. Es onnan tovább...

Erröl ennyit (ja, az ékezeteket azért írom helytelenül, mert egy angol billentyüzetröl gépelek, és nem minden betünek tudom az ASCII kódját, és nem az iskola miatt :D)

Volna egy kérdésem hozzátok. Ma voltam nögyógyásznál. Seduxent írt fel 2*1/2-t. Elméletileg a gyerek lába állandóan a méhszájamat rugdalja és attól tart, hogy az kinyílik. (Lassítani akarja a gyereket, bár tudnám minek) Hallottatok ti már ilyenröl? Elég furán hangzik. Vélemény?

Vigyázzatok magatokra és gyönyörü a babákra is!
cseppek

Cseppek: Mivel a Seduxen nyugtató, és azáltal, hogy te bekapod a babádnak is jut belőle, szal ez logikus, hogy rajtad kívül, ő is alszékony, kevésbé mozgékony lesz. Le fogtok mind a ketten lassulni, és egész nap az ágyban feküdnél, és aludnál...
Konkrétan ezt a fajta "megmagyarázást", még nem hallottam, de pl méhszáj idő előtti nyílására, görcsökre, gyakori pocak keményedésekre, ezt (is) szokták felírni.....
A méhszájad már nyílva van ???? Ha igen mennyire? Hány hetes vagy?

Én is falusi suliba jártam, meg a tesóm is -ugyanabba az 1-be ami volt ugye....- . Neki 3 diplomája van, én szakközépbe jártam. Nem az általános miatt hanem mert oda AKARTAM! :lol: :D És mostani eszemmel sem tenném ezt másképp :) Amúgy az osztálytársaim több mint fele ment fősulira /egyetemre, és mindenki elvégzett egy középsulit (szakmunkás, vagy akármilyet)
Ami tanulság volt nekem a 2003-as, 10 éves osztálytalin: Az egyetemet/fősulit végzett osztálytársaim 90%-nak se párkapcsolata nem volt se gyereke (most 2006-ban sincs többnek)....
Akik házasságban/kapcsolatban éltek + gyerekek, azoknak csak sima középsulijuk van! A legtöbbnek legalábbis!:D
De én azt mondom ez így szép, ettől kerek a világ, hogy nem vagyunk egyformák :lol:
ceniko
Szeged

Enikő! Ha még ugyanazok a tanáro vannak akkor a Farkas Gizellához nehogy beirasd! Elsőre se szimpatikus nő, mert olyan totál kikent-kifent "liba" bocsi:) de egy szadista:(

Én jó szívvel javasolnám neked az Arany Jánost! Nagyon aranyosak az alsós tanárok, és a felsősök közül is csak az igazgatóhelyettest nem bírtam. A mai napig visszajárok, ésk épes vagyok órákat eltölteni ott:)

Húúú gyerekeke én olyan ideges vagyok:( Tiszta görcs a gyomrom....így még nem éreztem vizsga előtt, de most nagy a tét (mehetek-e egyetemre) Így hogy az írásbelik jól sikerültek, nagyon rossz lenne ha elrontanám a szóbelit.....

Megyek is átnézem még egyszer (jah megint 4-kor keltem a nyamvadék közlekedés miatt....)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Csppek!

Én is szedtem seduxent, nekem a méhem görcsölt nagyo nsokat!

Károsnak bizti nem káros, ne aggódj:) Írtad már hogy ki a dokid?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na, senki nem tud megbízható klímaszerelőt?
Vendég

ceniko!

A méhszájad már nyílva van ???? Ha igen mennyire? Hány hetes vagy?

Még nincsen, ezt szeretnék megakadályozni, mert a 19/21 hetes gzermekem előszeretettel szeret rajta táncot járni. Én nagyon korainak tartom a dolgot és félünk egy fejlődő babát benyugtatózni,

zsuzsófi!
Károsnak bizti nem káros, ne aggódj:) Írtad már hogy ki a dokid?
Sajnos a párommal együtt aggódunk emiatt. Lásd fentebb! A dokit "személyiségi jogainak megsértése miatt" inkább csak priviben irnám, ha érdekel.

Mikortól lesz érdemes komolyabban nekiállni a babaruha, babakelengye beszerzésnek? A babonákkal nem foglalkozunk, mivel a páromnak nincs jogositványa és egy igazi otthonülős programozó :) , egyedül meg biztosan nem fog tudni sok mindent elintézni.

Cseppek
cseppek

Dancsi!
nekünk is most raktak be klímát, pár hónapja, a Z.től kaptuk a számukat.
Vendég

asszem.
Vendég

a sulikérdés jó, mikor unokaöcsém bölcsis volt, már azt beszéltük h. hová menjen suliba, a TArján III.ba ment, német-magyar oszt.ba, jó suli nagyon, igaz öcsi is penge, most Radnótis, de a tanárai szuperek voltak az ált.is.ban, jól éreztem magát.

én még igazán a bölcsinél tartok :lol:
Vendég

Zozo,
már fel is hívtam, de azt mondta, nem volt vele megelégedve,de majd ajánl valaki mást

A férjem végül belement a klímába, iszonyat idő volt itthon.

cseppek,
sztem folyamatosan várárolj, én úgy csináltam

volt egy listám, és ha valami megtetszett, vagy akciós volt, akkor megvettem
Vendég

dobok pár képet, Jozsó tegnap kissé csapzottan ért haza:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Dancsi:

ha estig ráér, küldök klímás telefonszámot.
Korrektek, Még fel is takarítanak maguk után:)
Minden évben hívnak, és jönnek kitakarítjaák...
Nina
nina74

nina,
persze, ráér estig

nagy kérés lenne, hogy telefonra küldd? Mert szarakodik a gépünk, és sokszor nem akar elinduln.

mindjárt átküldöm a számom
Vendég

Üdv!
Dancsi, a középső ujjas kép nagyon jó! A többi is! :)
Suli: ma már a szakközepek se adnak szakmát, csak orientáció van. Pont azután jött be ez a rendszer, miután az én korosztályom leérettségizett...pedig szvsz jó volt így, de ugye a bolognai rendszer...amit személy szerint nagy ökörségnek tartok...
Nálunk az a tuti, hogy ha itt maradunk, akkor Peti a Makkosházi suliba fog járni. Van közel ovi is és bölcsi is, nem fogom a világ végére vinni, az 100%.
Cseppek, a Seduxen miatt NE aggódj, nagyon sokan szedik terhesen. A barátnőm kb. a 20. hét óta "azon él", és semmi baja nincs a babájának. Igaz, ő 3*1 szemet (max. adag) szed általában...szóval a 2*0,5 ehhez képest bakfitty. :)
Puszika.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jaj, képzeljétek, holnap Peti a nagyszülőkre és a nagybácsira lesz hagyományozva! Lagziba megyünk. :) Tegnap lettünk meghívva SMS-ben. :D
Aztán a jövő héten a férjem Pesten fog dolgozni...ez van.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ha minden igaz, ma volt az utolsó vizsgám az egyetemen. Most már "csak" januárban egy államvizsga, júniusban még egy államvizsga + szakdoga, és VÉGE!
Ennek örömére beteg vagyok mint a fene. :(
Hét elején volt egy 1 napos mellgyulladásom, hőemelkedéssel, meg minden ami vele jár....aztán most meg tegnap voltunk tanácsadáson és ment a légkondi a rendelőben, sikerült megfáznom tőle. Fú nagyon mérges voltam. Aggódtam, hogy Gréti nehogy megfázzon, pár hetes babák pucéran, légkonditól kellemes időjárás bent. Kint meg 40 fok árnyékban. Ahogy beléptünk a rendelőbe, éreztem, hogy ennek rossz vége lesz :(
Grétinek csak picit folyik az orra, remélem nem lesz nagyobb baja, no meg tele van melegkiütéssel :( :cry: én pedig ma már elhasználtam egy százas zsepit, vedelem a teát, izzadok, fáj a fejem, totál KO.

Dancsi: Se megbízható se megbízhatatlan klímást nem tudok :)
Nagyon jók a képek a srácokról! :)

Exi: Jó szórakozást holnapra! Mi majd szeptember végén megyünk lakodalomba, sógornőm megy férjhez :) 2 hét múlva megyek vele menyasszonyi ruhát nézni! Izgalmas lesz :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jegvirag!

Sajnálom a megfázást, h. mellgyuszi után még így rádjár a rúd, biztos benne van a vizsgastressz is ebben...Mi elszalasztottuk szerdán dokinénink utolsó csecs.tanácsadását szabija előtt, kijönni már nem tudott, így jövő 7en a tiétekhez megyünk..majd viszünk meleg cuccot is...

Na de gratula a vizsgához! Neked is lesz jövőre még júniusban is szakdoga + államvizsgád?Milyen? Jaj, de jó,hogy januárban nem hagysz még cserben,mint sorstárs... :lol:

nekünk is vannak melegpöttyeink :(

megyek tortát sütni...holnap előszülinap lesz + 2 névnapos, sok vendég jön...még a főzést is elő kell még készítenem, már kinyomtattam a recepteket innen a netről :lol:

Zsu!

hogy sikerült a felvételi? (vagy ez még érettségi, vagy ez már egyben van? )

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mariann, köcce:) 1 ötös, 4 négyes:) amennyit tanultam, a fele se járt volna:)

Érettségi volt, de már ez a felvételi is.

Bocsi még kómás vagyok, inkáb nem írok, 2-kor értem haza a bankettról....(tegyem hozzá, 4-kor keltem, mert reggel vizsgáztam....)

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

ezt nézzétek mit találtam.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=123777

nagyon durva....
Vendég

Üdv!
Zozo, ez tényleg durva, de nem hiszem, hogy ez az állandó!
Jégvirág, Peti jól viselte a klímát. Mi ott voltunk alatta, mert rengetegen voltak, és csak egy pelus és egy textilpelenka volt rajta. Persze nem premier plánból jött ránk a hűvös levegő.
Egyébként köszi. :)
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Nina,
köszi a számot!

Bea,
mellgyula? Ilyenkor?

nekem még eddig nem volt, de a para folyton bennem van
Vendég

Zozo,
ezt nézd meg, tök jó áron van: és még alkuképes is:

http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... t=2;p=5;k=
Vendég

A BébéConfortra gondoltam, nővéremnek van, és szerintem klassz kocsi.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: