A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Barbi
Én nyitott vagyok. :lol: Nekünk a péntek kivételével bármikor jó.

Kép
Kép Kép
sildike

Barbi!

Már "kezdtem megijedni".
Egyébként pont most ajánlotta fel egy ismerős, hogy ugyan Gergőnek csak szept.-ben lesz a szülinapja, de ha már úgyis van neki jó nagy medencéje, akkor ő előre hozza a szülinapot, és kap Gergő valami hasonló csúszdát, hogy csúszkálhasson a medencébe.
De szerintem Gergő még nem nagyon élvezné, vagy legalábbis nem tudna vele mit kezdeni, nem???
Vagy a kis Leonszió már simán csúszik rajta???

Kép
kuha

Bodza
Mi a IV. kerületből megyünk. Mehetnék együtt. Ez a 9-es időpont picit korainak tűnik talán. De mindenesetre találkozhatnánk vhol és mehetnénk együtt, ha apa végül nem visz el titeket.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sildike,
Eddig úgy néz ki, hogy jövő héten mi is tudnánk menni! :) Szívesen csatlakoznánk, már rég babataliztunk. Benit odaviszem az Anyuhoz, mert kicsit nehezen oldódik és nem akarom elrontani a napját.

Bodza,
Gratula az unokaöcsihez!!! :) :) :)
Köszi a bókot! :)

Kuha
Játszó a világ végén :( :( :( Így tényleg nem érdemes oda járnotok, ha 50 percnyire van. :( :( :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Lányok!

Szuper, Egyre többen vagyunk.

Évi én szívesen elugrom érted ha a szokásos fuvarosaid (Mea, Prüntyi) nem érnek rá.:)

Benianyu
Nem lehet, hogy beni is jól érezné magát a nagyobb fiúkkal? Van nálunk ugrálóvár, medence, homokozó, sátrak alagúttal összekötve. Valamelyikkel biztos szívesen játszana.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildi!

Köszi, előtte beszélek Meával, hogy tudnak-e jönni.

Kép
kuha

Sildike,
Kedves vagy! Gondoltam rá, hogy megmutatom Beninek a képeket, hátha tetszene neki. Csak félek, hogy nem lenne kedves a kicsikkel, azért ő már mindjárt 5 éves. Tud undok lenni, ha valami nem tetszik neki, azt meg nem szeretném. Most egy kicsit nehéz vele. De rá fogom bízni.

benianyu

Évi

Dumcsizzatok Meával és ha nem tud jönni, akkor én szívesen elszaladok érted a buli előtt.

Benianyu

Persze Te ismered Benit jobban és az igaz, hogy a nagyobb fiúk is elég kicsik még hozzá.

Nektek a kedd, vagy a szerda lenne jobb??

Kép
Kép Kép
sildike

Hú, de lemaradtam! Sokat vagyunk szabadban, meg itthon is van mit tenni, igy elég kevés időm marad. meg persze le vagyok lassulva :?

A fürcsis képekre emlészem, szuperek. Micsoda fürdőberendezéseitek vannak! Tüncsi úszógumija különösen tetszett.

Én azt hiszem, el tudnék utazni Julcsi nélkül pár napra (Ayse, ennek ellenére nagyon tetszett, amit irtál!), de mivel nálunk nincsenek olyan nagyik, akikhez hozzászokhatna, akik el tudnák látni napokon át, ezért ez szóba sem jöhet. Vele is szivesen megyek nyaralni, remélem, apa aktiv lesz és néha én is tudok majd pancsizni.

Érdekes, Julcsi is nagyon önálló, nem hiányol, ha eltűnök. Meglepő, mert ő mindig velem van, szopizik is még, de mégsem olyan bújós tipus. Illetve szeret hozzám bújni, de nagyon sokáig játszogat, felfedez önállóan.
Olyan hihetetlenül jó kislány, szinte csak az alvással kapcsolatban sir, egyébként vidám, kommunikativ, kedves. Nem is értem, kinek a természetét örökölte, mi nála nehezebb esetek vagyunk. Remélem, nem fogjuk elrontani :twisted:

Képzeljétek, ebben a melegben állandóan izzad a feje, csupa viz a haja. Más babájánál is van ilyen?

KépKép

KépKép
majola

Ja, és a tlikra szivesen mennénk, de holnap délelőtt védőnőhöz, délután az épitészhez kell menni :( , na meg persze kocsim sincs, igy sajnos Sildikénél sem tudunk ott lenni. Azért még megkérdezem apát, hogy alakul a jövő hete.

KépKép

KépKép
majola

Sildike,
Még egyik napra sincs eddig programunk. :)

benianyu

Zsuzsa

Nálunk is izzadt Bazsi feje (Lacinak nincs olyan sok haja azért nem), úgyhogy babonák, mendemondák ide-oda én bizony letúrtam neki a 0,4-es hajnyíróval kb. 4 hónapos korában. Nekem nagyon tetszik kislányoknál a hosszú haj, de nyáron tuti nem szadiznám szegényt, ha nagyon izzadna a feje.

Hozzánk nagyon könnyű eljutni busszal, mert az árpád hídnál felszálsz és a házunktól kb. 150 m-re kell leszállni.

Benianyu
Akkor döntsetek, hogy melyik nap legyen, nekem totál mindegy.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
Várjuk meg a többi jelentkezőt, hogy kinek melyik a jobb! Aztán majd kialakul. :)

benianyu

Sildike, Benianyu!

Nekünk is jó jövő héten bármelyik nap. (Eddig legalábbis).
Úgyhogy mi alkalmazkodunk! :) :) :)

Kép
kuha

Zsuzsa!
Leon haja is izzad nagyon, főleg az esti meg reggeli tápszerivásnál. :D
Én is le fogom vágatni a haját, majd Gabi húga megcsinálja, Nolcsinak is ő vágja. Noelnek is kell már nyírni, jó hosszú a haja.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ja, és szerintetek mi a franc lehet ez?

A karomon (ott, ahol a könyököm van, de belülről, tudjátok, a hajlatban :) ) megcsípett valami rohadék :(
Még vasárnap.
Először azt hittem, hogy szúnyog, mert nagyon viszketett, de másnapra pici vízhólyag lett a közepén, meg egy picit sebes is lett.
Mára meg kb. 20 forintos nagyságú területen tök piros lett körülötte, és valami csík is jön felfelé, a vállam felé.
Lehet, hogy csak beképzelem a csíkot, mindenesetre ezt most délelőtt vettem észre, jól beijedtem.
Nekem még semmilyen piros csíkom nem indult el felfelé :lol: :lol: , úgyhogy gondoltam, majd figyelem.
Tollal húztam is egy vonalkát a karomra oda, ahol a csík tartott, mondom várok néhány órát.

De most úgy tűnik, nem "vonul " tovább a csíkocska. Igaz, továbbra is látszik.
Aztán lehet, hogy csak megvakartam véletlenül, attól lett a csík.

Mindegy, ami jobban izgat, hogy bár még kullancs csípésem sem volt, de tudom, hogy az pirosodik így be körülötte.
Most tiszta para vagyok...

Amúgy is az voltam egész hétvégén, egyfolytában lestem Gergőt, nincs-e benne kullancs. Pláne, mikor észrevettem az oldalán egy pici sötét pöttyöt, ami esküszöm, hogy nem volt neki előtte.
Aztán jó alaposan szemügyre vettük, és bizonytalanul ugyan, de megállapítottuk, hogy anyajegy.

Kép
kuha

Barbi!

Képzeld, Gergő születése óta izzad az esti tápszerevés közben.
Soha nem volt hatalmas sérőja, de mindig csurom vizesre izzadta magát, mire benyomta az esti tápit.
Reggelinél nem volt jellemző, max. 1-2 alkalommal fordult elő.

Most meg még a jó meleg is közrejátszik.
Egyébként is, autósülésben vagy babakocsiban fekve is pillanatok alatt vizes lesz a kis feje.

Kép
kuha

Basszus!

Tökre kihagy az agyam! Azt akartam még az előbb kérdezni, hogy hogy álltok a fogyókúrával? Konkrétan?

Kép
kuha

Benianyu
Ok :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha

Én konkrétan sehogy, mert abbahagytam. Egész pontosan hétközben mindig csinálom hétvégén meg mindig abbahagyom. Mondjuk így is fogyok, de László nap után újrakezdem.
A június nálunk ilyen szempontból nem fogyókúrás, mert apu szülinapja, Balázs szülinapja, apu, Lacika névnapja stb. minden hétvégén van valami. Júliusban spórolunk a nyaralásra és anyukámék sem lesznek itthon úgyhogy majd akkor belehúzok.

Kép
Kép Kép
sildike

Évi!
Vasárnap bűnöztem először, mert gyüminap lett volna, de Ildiéknél tudtam, hogy ezt képtelenség betartani. :lol:
Így megcseréltük és tegnap volt gyümi, ma viszont zöldség. Persze vasárnap se tartottuk a fehérje napot, mert mindent ettünk. :lol:
de így is ment lejjebb a mérleg mutatója. Én 4,5-5 kilót fogytam eddig, Gabi 5-öt. És 1 hónapja csináljuk.
Én meg vagyok elégedve, mert nem éhezünk, csak a gyümi napok szarabbak.
De tegnap pl. tök jól bírtam, mert olyan meleg volt, hogy nem is kívántam enni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kuha, tuti nem Lyme kórod van, mert akkor hidd el, észrevetted volna a kullancsot, nem nagyon megy csak úgy el az emberből.

Zita is izzad.
Vendég

Tünde!

Köszi, hogy olvasol a sorok között, számítottam is Rád! :) :) :) Meg is nyugodtam rögtön.
Bár már előtte is azzal nyugtattam magam, hogy a kullancs nem bandukol csak úgy el :)

Kép
kuha

Évi

Nem voltak ott ilyen kis kemény fekete bogarak? Pár évvel ezelőtt anyuéknál a kertben voltak és pont ilyen csípésük volt.
Engem is megcsíptek és ráadásul az összes nyirokmirigyem beduzzadt. Már eltemettem magam, hogy nyirokrákom van stb. A tesómék egész hétvégén rajtam röhögtek, hogy mindig új és új csomókat tapintottam ki magamon.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Hát, hogy őszinte legyek, volt ott minden!!! Robi kullancsot is talált a medencében, úgyhogy azért voltam olyan para.
Igaz, volt ez a kullancs elleni szer, de először nem azzal, hanem a szúnyogossal kentem Gergőt. Aztán meg tiszta para voltam, úgyhogy inkább úgy voltam vele, hogy maradok a kullancsos szernél, inkább a szúnyog csípje meg, mint ez a rohadék dög másszon belé.
Bár, ki tudja, a szúnyogcsípés sem életbiztosítás...

Kép
kuha

Évi
Azért annyira nem kell betojni a kullancstól, mert ha 6 órán belül veszed ki, akkor nem lehet baj. Addig ugyanis csak szív és nem engedi vissza a vért. Ezért mondják, hogy nem szabad olajos vattát, vagy krémet rátenni, mert akkor ahogy fuldoklik visszaengedi az anyagot a testbe. Van speckó kullancs csipesz, amivel egy határozott mozdulattal ki lehet szedni. Ráadásul már be is lehet vizsgáltatni a kullancsot és ha valami gond van vele, akkor azonnal el lehet kezdeni a kezelést. Pont most beszélgettünk róla a védőnőmmel, hogy beadassam-e a védőoltást, ami amúgy a Lyme kór ellen nem is véd.

Egyébként meg a legjobb, ha ilyenkor utazás előtt pár nappal elkezded adni Gergőnek a B vitamint, vagy a polyvitaplex-et. Ettől olyan szaga lesz, hogy garantáltan nem fog a közelébe menni egy kullancs sem. A doktornénink is ezt ajánlotta.

Kép
Kép Kép
sildike

lányok!
igérem még ma estig elküldöm mindenkinek,hogy hova kell jönnötök,illetve hogy hogyan,de Kisnyúl csak most aludt el a mai nap és anyumhoz is el kellett szaladnunk és kicsit rámoltam is meg ilyenek,szóval türelem és kitartás! :roll:
mértem vérnyomást anyumnál:88/55,Hmm...csoda hogy élek!bedobtam egy laza kávét,azóta újra pörgök és készülök a talira!
pusszancs és jelentkezem
úgy örülök,hogy azért most több a jelentkező,bár az előző csapatból csak Barbiék jönnek,ha jól látom!kár!de a többieknek tessék nem elakadni útközben(márha megtudjátok az útvonalat :oops: )
megint csinálok fini tonhalastrutyis melegszenyákat,salit,és biztos lesz biorágcsi(mindenféle)egy doboz fagyi itt is lesz,de az ötlet jó Juci nagyon,hozhatsz te is,nyami-nyami
és lesz fini ropogós nagyszemű cserkó-merkó
egy kosárral
meg krémleves(brokkolis,cukkinis és még ami belefér zöldség egyvelegből)
most megyek is....
de jövök hamarosan

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és ne feledjétek,hogy lesz medence!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk, látom talik szerveződnek! :)

Sildike!
Ha tényleg ilyen egyszerű eljutni hozzátok, lehet, hogy mi is beneveznénk, ha lehet! :?: :)
(nekünk csak a kedd nem jó, akkor tornázni viszem a csajszimat.)

Majd még jövök! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Húúú, most látom, a hétfő sem jó, akkor meg a védőnő jön. :oops: :( :oops:
Nna mindegy, döntsön a többség! :) (persze, ha mehetünk egyáltalán! :lol: )

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi

Persze gyertek.

Akkor legyen a szerda. Barbi is azt mondta, hogy neki is jobb lenne a szerda.

Többiek, jó a szerda?

Kép
Kép Kép
sildike

Nyúlné, micsoda menükínálat, még a végén mi is elmegyünk! :wink:

Juci, :lol: :lol: hűtőtáskát is cipelsz?
Vendég

Andi

Minden óra 20-kor jön busz az Árpád hídtól, ami 30 perc alatt van nálunk. Ott még le is tudtok ülni.
Szerintem a 10 óra 20 az elég baráti idő, addogra már el is tudtok készülni, meg oda is tudtok érni.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!
Medencézős gyerekek mind szuperaranyosak!
Remélem nem hagyok ki senkit:
Gergő-Tüncsi-Panda-BeniDani-LeonNoel-Bazsika-Livike-Marci, és ha volt még valakiről pucérkodós pancsizós kép, mind nagyon helyesek!

Ildi!
Hát Nálatok aztán tényleg igazi kis paradicsom van a gyerkőcöknek a kertben! Kicsit irigykedem is, a mi harmadik emeleti mini teraszunkra maximum egy lavór fér ki, viszont mivel idetűz a nap, tuti gutaütés lenne, úgyhogy bent "hűsölünk" a 29 fokos lakásban. :( :roll: :lol: Pedig imádja a vizet Bendegúz. Ha felébred megyünk is a kádba. :lol:
Gratula Lacikának az új tudományaihoz. :)

Barbi!
Killer-Leonka jól elsajátította a megfelelő arckifejezést a killerkedéshez! :lol:
Ugye nem egyedül eszi a cseresznyét, csak a fotó kedvéért ültetted a tál mellé?

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Zsuzsa

Természetesen Neked is üzenem az időpontot.

Kép
Kép Kép
sildike

Márti
Gyertek Ti is ki szerdán egyet pancsizni. Killer Bendegúz és Killer Leon biztos jól elkillerkednének. Úgyis 2 lándzsa van a várhoz. :lol:

Igen ez a gyerekparadicsom az, ami miatt a férjem vállalja, hogy minden nap beutazik a városba. Igazából egyenlőre nem itervezünk semmi díszkertet, mert a medence, homokozó, sátrak, stb. alatt úgyis kipusztul a fű. Egyenlőre a gyerkőcöké a kert. Nyugdíjas koromban lesz még időm kapirgálni benne.

Kép
Kép Kép
sildike

akkor most ki is jön?
Hari,Angi,Barbi,Bodza lehet,Göndörzsófi,Havtünde(ha kellőképpen felcsigázom a menüvel),Juci6.....még valaki?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné

Mi is mennénk, ha még elférünk.

Kép
Kép Kép
sildike

és természetesen,akit elöbb hozna apa :wink: ,jöhet korábban,vonatkozik ez mindenkire,nem kell betartani a 10órát,csak jól hangzik!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Márti!
Nolcsival együtt egy tálból cseresznyéztek :lol:
Leon az egészet is bekapta néha, szóval természetesen ott ültem mellette. De szépen tud harapni is belőle.
Valahol út közben szívesen felveszlek Titeket, ha jövő szerdán van kedvetek kijönni Ildiékhez.
Az M3-as felé megyünk. Ti valahol az Örs felé laktok, nem?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

juhéjjjjj!persze!
de ahuligán is jön ,ugye?otthon ne hagyd nekem!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

csak visszalapozgattam a jelentkezőket keresve és valamin megakadt a szemem! :shock: :shock: :shock:
MEA!!!!!
már hogy és mért és na ne már és hű az anyja és de megverlek és ne merészeld újra feltenni a csinos kis alakodat ide,mert holnap nem is lesz más így csak sali és buláta :twisted: !azt hittük elég,ha a jó kis női lapokat nem vesszük meg és behunyjuk a szemünket,ha tizenévesek közelednek....erre! :?
viccet félre téve,ejha ,de csini vagy!:)

na én is tipikus nő vagyok,erre bezzeg van időm :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné

Ha az én huligánomra gondoltál természetesen jön. Nagyon szeret ilyen helyekre menni, úghyogy tuti nem hagyom otthon.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Most néztem az előrejelzést és még jövő héten is ilyen meleg lesz, úgyhogy tudunk majd pancsizni.

Kép
Kép Kép
sildike

hát kinek van huligánja,ha nem neked?
az éééééén kedvenc huligánom!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na így nem haladok,puszi majd jövök

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Még két kép a fiúkról.

Leon így elaludt a babakocsiban, amikor múlt héten Gabi hazahozta anyukájától. Még arra se ébredt fel, hogy a kocsiból kivette. :D
Kép

Nolcsi Ildiéknél a medencében
Kép

Meg Laciról is kép, végre ébren volt :lol: :lol:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok!

Lacika úgy döntött, hogy most már tényleg behozza az összes lemaradását és délután alvás közben kibújt még egy foga.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
Köszi, tök aranyos vagy, de nem ezért írtam ám. :wink: :) Akkor azt írtam volna direktben, hogy hadd menjüüünk mi iiiiis!!!!
Barbi Te is aranyos vagy, hogy felajánlottad hogy elviszel!

Az igazság az, hogy Bendegúz ma lázas volt, és eszméletlenül nyomulnak a fölső fogai. Talán jövő héten már jobb lesz szegénykémnek, de így lázasan azért nem vinném gyerekek közé.
Meg még az is elképzelhető, hogy lent maradok vele Keszthelyen Anyuékál, mert hétvégén megyünk le. Meglátom még, de jobb lenne neki ott van kert meg Balaton ugye, mint itt a dögmeleg lakásban.
De ha itt leszünk és mégis tudnánk menni, és még áll Barbi ajánlata, és még beférünk mindenképpen írok!! Még egyszer köszi!! Olyan jólesett! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti

Nem is gondoltam, hogy azért írtad. Eleve az én meghívásom is úgy szólt, hogy mindenki, akinek van kedve jönni, az jöjjön.
Ha lent tudtok maradni a Balcsin az biztos jobb lenne Bendegúznak. Nálunk Bazsi volt 5-6 hónapos, amikor még bent laktunk a városba. Igaz, hogy volt egy közös kert, de azért nem olyan volt, mint itt, hogy kilép a teraszajtón és már mehet is pancsizni. Azon a nyáron mi is átköltöztünk anyuékhoz, mert a kert nagyon jó volt a kicsi Bazsinak.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: