A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Jaj és ez a kedvenc képem Lívikéről :D
Annyira cukin nevet rajta szerintem :) Kép

Mea
mea

Kuha! :)

Na gondoltam így fog elsülni a hétvége a párral :(

A lényeg Ti jól elvoltatok.

Legközelebb együtt megyünk :)

Velem bizti el lennél, hasonlóan nevelünk :D

Puszi

Mea
mea

Tejtéma:

Szerintem nem feltétlenül igaz, hogy jó anyagok vannak a tejben, attól függ hogy étkezik a mama.
Ráadásul már írtam, hogy ismerősöm mai napig szoptatja napi 2x a másfél éves gyerekét és már vagy 6x volt megfázva meg ilyenek.
Lívi 1 x sem. Ja de egyszer 1 napig folyt az orra.
És bivaly erős egyelőre a szervezete.
Soha nem volt még láza( lekopogom), nem viseli meg a fogzás sem az oltás.

Szóval a gének inkább a felelősek SZERINTEM.

Ha én szoptathatnék akkor ne a minőség miatt, mert jobb mint más, hanem mert jó érzés lenne!!!!!!

Mea
mea

Nem beszélve a mai kaják minőségéről amit eszünk mi anyukák, és az is átmegy a tejben ugyanúgy!!!!!

Téma részemről lezárva, nem akarok vitázni csak a véleményemet írtam le.

Puuuuszzzzaaans mindnekinek :D

Mea
mea

Rokica!

Jól felpörgetted a topikot! Köszi!!!!
Szóval akkor Zsuzsa cumisüvegből fog kapni tejecskét, Te pedig az utazás alatt fejsz majd?

Göndörzsóf!

Bubus nagyon aranyos a cseresznyés képen (is). Erre szoktuk azt mondani, hogy "hű de jó kis ember!" (-t ettem)

Bodza!

SAci gyönyörű!
Mi volt az MR-en?

Duda!

De jó dolgotok lehetett Balcsin! Melyik részen vagytok?
Milyen sok dolgot tud már Nati! Kezdesz megnyugodni?

Szopi:
elsősorban az egészségügyi előnyök miatt szoptatok. DE borzasztóan kötődöm ilyen módon a gyerekemhez és minden pillanatát élvezem.
Lilivel (is) mindig meg kellett először magamat győznöm, hogy most egy evést elhagyunk (ha rajta múlik, még ma is kizárólag csak szopna). Szerintem is nagyon fontos, hogy az anya is élvezze, másképp nem tudom elképzelni. Végül kétéves korában kezdtem úgy érezni, hogy most már szeretném a saját testemet egyedül használni és akkor kimaradt az esti szopi is és maradt a mese, összebújás.
Andrisnál is valami hasonlót szeretnék, persze ehhez az is kell, hogy ő is valamennyire rákapjon az evésre. Szerencsére nem lóverseny. Bár ősztől szeretnék egy kicsivel több tanítványt bevállalni (lakáskölcsön, aki tudja, tudja...), és jó lenne, ha addigra legalább egy étkezést kiválthatnánk (a fejés, cumisüvegezés nem az én világom).

Nyaralás:
asszem minden érv elhangzott pró és kontra.
Én is tudnám jószívvel kire hagyni őket: Anyukámra, Apukámra, Hugomra. Minden kényelmük meglenne, minden kívánságukat lesnék. Valahogy mégis úgy érzem, hogy Andris még engem igényel (a szopitól függetlenül).

Kismama cikk jó volt!
Nem azért, de pár hete pont ezt írtam, hogy nem létezik, hogy a sok babusgatás, gondozás, szeretgetés, figyelem ne lenne ezerszer fontosabb, mint a születéssélmény!

Ma nem volt autóm.
A férjem elvitte Lilit az oviba, de én hoztam el. Gondoltam sétának majd jó lesz, az ovi a falu másik végén van.
Hát kábé egy túlélőtúrára emlékeztetett a "séta". Lefelé még leértem félóra alatt, de vissza másfél óra volt az út (fagyis van útközben). Feltörte a cipő a sarkam, mert én hülye egy új cipőben mentem, zokni nélkül. Mivel nem akartam letaposni a sarkát, bicegve jöttünk haza. Épületes látvány lehettem.

ayse

Kép Igazi pasi:)

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kép Pancsi:)

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, :lol: :lol: :lol:

Ayse, a fagyi nem enyhítette a lábfájást?
Vendég

Kép Így ül Marci:( Kép Itthoni bolondozás

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kép Igazi pasi elforgatva remélhetőleg

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Lili-mondás:
- A lepke állat?
- Igen.
- AKkor a vadászok lelövik???

(nem múló élmény a Bambi)

Mea!
Azért azok a gyerekek is képesek lesznek előbb-utóbb elválni a szüleiktől, akiket nem kezdetektől fogva erre neveltek. Pusztán azért, mert önmagukban is kialakul az igény és az érettség erre.
Livike tüneményes, ezen a képen nagyon hasonlít Rád!
Apukád építtette a strandot?

ayse

Juci, de szép kiskölök ez a Marcifiú! Ő is kicsit idősebbnek látszik a koránál.
Vendég

Juci!
Hát ez jó!
Minden kisfiú felfedezte már a szerszámát???
Mert ANdris még nem :shock:

Tünde!
Nem, sőt, utána jöttem rá, hogy fáj a sarkam!

ayse

Juci!
Egy mediterrán szertőtől nem is várhattunk mást!!!
ayse

Rokica!
Nagyon nagy gratula a második bébihez!!!!! :D :D
Az én véleményem az, hogy uatazzatok el.
Mi is tavaly voltunk Rómában, amikor 5 hónaőpos terhes voltam, ill. 7 hónaposan Dubrovnikban. Nolcsit mindkét alkalommal itthon hagytuk, mert mi is úgy gondoltuk, hogy most egy darabig bizti nem tudunk elutazni kettesben. :wink:
Anyukámék vigyáztak rá, mind a két alkalom 1-1 hét volt. nagyon jól érezte magát, persze biztos hiányoztunk neki, meg persze ő is nekünk, de aludt, evett rendesen, semmi gond nem volt.
Szerintem pedig a két, három év nagyon sok, hogy ne töltsünk kettesben időt. Erre nekem és Gabinak is nagy szünksége van. Persze most nyárom megyünk a fiúkkal közös családi nyaralásra is, de el szeretnénk menni kettesben is valahova. Meg Leon is aludt már anyumnál, fog is menni egy pár napra Nolcsival együtt is.
Nolcsi 11 hónapos kora óta minden 2. héten 2-3 éjszakát anyuméknál tölt, de nincsen semmi baja.
Szóval hajrá utazás!!!! :lol:

Nyúlné!
Mi is szívesen csatlakoznánk a szerdai talira, ha lehet még! :D
Most mindenki jól van, remélem két nap alatt nem fogunk lebetegegni. :(

Évi!
Jót röhögtem a sztoridon, de szegény gyereket sajnálom. Ilyen szülőkkel áldta meg az ég..... :( :(
Nagyon nehéz olyan ismerőst találni és elmenni közösen valahová, aki valamelyest hasonlóan neveli a gyerekét.
Mi Ildiékkel kipróbáltuk az Őrségben ez a dolgot és tök jó volt. Így belevágunk egy közös hosszú nyaralásba is!!! :lol: :lol:
Képek jók nagyon, látszik, hogy Gergő jól érezte magát.
Na most olvasom, Mea is a hasonló nevelésről írt...

Andi!
gratulálok Natinak a fogacskáihoz, jó sok jön egyszerre.
Balcsi :D

Zsóf!
Bubusnak is garatula az elsó fogacskájához. :D
Bükki kirándulás szuper lehetett.

Bodza!
Örülök, hpgy jól vagytok, Saci édes nagyon a képen. Milyen nagyott nőtt már! :D

Sziszi!
Nekünk van két kutyánk, Leon simán mászkál a kertben, sőt, füvet is tép. Néha meg is kóstolja. :lol:

Prüntyi!
Strandolós képek szuperek, szépek vagytok.

Mea!
Hú, de csini vagy Te is bikiniben, nem ér ide ilyen csini képeket berakni! :lol:
Persze Lívi se semmi! :D

Juci!
Leon is sokat nézegeti mostanában a kukiját, meg fogdossa..... :lol:

Na a mi hétvégénkről is egy-két szó:
Pénteken kimentünk a telekre, szombaton egész nap pancsizás, játszás volt. Este lementünk a római partraa fagyizni, meg palacsintát enni. Vasárnap egész nap Sildiéknél voltunk, sütögettünk, pihiztünk. A gyerekek játszottak, 9-kor indultunk haza. :D
Fiúk jó későn kerültek ágyba, de ma reggel 9-kor volt ébresztő.
Ma a barinőm volt nálunk a kisfiával és a kislányával, megint egész nap pancsolás volt a program. Meg cseresznyét szedtünk, a gyerekek csak úgy falták.

Ja és Leonnak kint van a 7. foga, meg szombaton felállt a kiságyban. Kúszik ezerrel, a lábával löki magát előre. Olyan cuki. :D

Mindjárt megpróbálok képeket feltenni.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde
Köszönöm :oops: :lol: szerintem is szép :roll:

Ayse
Marcinak is igazából most volt alkalma tüzetesen megvizslatni.
Most pucérkodhatott kedvére és hát adta magát a himbili, hogy megcsavargassa. Aztán ráérzett gondolom az ízére, mert el sem akarta engedni :lol: :lol: :lol:

Leonkának gratulálok a 7. fogához. Lassan beértek minket :lol:

Mea
Nagyon aranyosak a képek. Én meg pont azt akartam a múltkor írni, hogy kezd apujára is hasonlítani szerintem Livike.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja Barbi!
Az álldogáláshoz is gratulálok! :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zitának már 8 foga van, de jól titkolja:
Kép
Vendég

Ayse! :)

Tudom, hogy a többi baba is el tud majd válni.
De mondjuk ez baromira gyerekfüggő is.
Mert mi lazábban is vesszük a dolgokat, de Lívi is partner ebben.
Tuti nemcsak nevelés kérdése, hanem babának a természetétől is függ.Nekünk szerencsénk van, mert Lívi is nyűzsis, meg imádja az embereket stb.
De lehetne teljesen más természetű is, akkor az lenne a természetes nekünk.

szóval tényleg kár vitázni, mert mindenki csinálja a maga módján, de utána nem ér ám panaszkodni, hogy túlságosan kötődik vagy nem is bújik hozzám, mert túl önálló :D :D :D

Barbi! :)

Köszi a bókot, ari vagy nagyon.
Többet nem teszek fel ígérem!!!! :D

Lányok!!!

PEACE!!!!

JÓ ÉJT!!!! :) :) :) :) :)

[/b]

Mea
mea

Tünde!
Az lehet, de a szája (is) továbbra is gyönyörű!

ayse

Képek szuperek!!!!!

MÉÉÉÉÉÉGGGGGGG!!!!!!

Mea
mea

Tünde
Nagyon csábos :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de nem vesztem ám el!
Követem az eseményeket, csak kicsit netfüggő lettem és tudatosan próbáltam kevesebb időt a laptop előtt tölteni.
Eddig bírtam! :D
Tomi már iszonyatos sebességgel mászik, még mindig 4 foggal rendelkezik, próbálkozik a felállással ééééés csütörtök óta átalussza az éjszakákat!!!!! Ma 1/4 8-kor keltünk. Imádom!!!!
Segítsetek! Nem tudom elpakoljam-e a virágokat és egyéb érdekes dolgot, vagy egész nap (sarkítok) -Tamás nem szabad a virágot (vagy mást) bántani- mondatot szajkózzam?
Nem jegyzeteltem, ezért előre is elnézést kérek! :oops:

Tünde
Én itt vagyok! És a többiek??

Davallia, Rokica
Gratulálok a zebrákhoz!!!!!!!!!!!!!

Benianyu
Jó pihenést!!

And
Tomi is így csinál, sőt, néha a lábujjai a lábfeje alá kerülnek.

Nyúlné
Kisnyúlnak gyors gyógyulást és szívásmentes éjszakát az egész családnak!

Sis
Máté szívszerelmemről mikor láthatok képeket?
Paradicsomot csak egyéves kor után, mármint akiknek van a családjában allergia!

Ayse
Liliszáj :D
Tomi is felfedezte a szerszámot, de olyan erővel húzugatja, rángatja, tépi, karmolja, hogy félek szerszám nem éli túl a kiképzést! :shock:

Juci
A kispasi igazi pasi!!! 8)

Majd még jövök!

Kép
Kép
thomasanne

Ayse, Juci, köszi a dicséretet!
Csak Jucit tudom ismételni, sztem is nagyon szép. :oops: :lol:
Apa már úgy mondaná, hogy elfogulatlanul állítja...

Thomasanne, hidd el, nemsokára elpakolsz! :lol:
Vendég

Csak nem állom meg, hogy ne írjam le.

Ebben nincs támadás senki ellen, ezek csak a gondolataim.

Szóval szerintem nem az a lényeg a nyaralásban, hogy a gyerek majd sírni fog, vagy netán éppen ellenkezőleg, magába fordul. Nem a mostani azonnali hatások a fontosak. Hanem, hogy azt tanulja meg, hogyha a másiknak szüksége van rám, ott legyek.
Ha öreg leszek, vagy beteg, de nem is én, hanem mondjuk a testvére, vagy a házastársa, vagy valaki hozzá közelálló, akkor tudjon ott lenni, ha szükség van rá.
Lehet, hogy ez így túl drámai. De szerintem a babák éppúgy kiszolgáltatottak, mint az idősek, vagy a betegek. Nem a szavakból tanulunk, hanem a mintákból.

ayse

Tünde
Az könnyen meglehet, de hova??????? Annyi cuccunk van, hogy megtöltjük a házat, nem tudom korábban, hogy fértünk el egy 22 nm-es lakásban?
A kép nagyon tüneményes! (a fantáziám meg piszkos)

Kép
Kép
thomasanne

na akkor a hétvégi képek :D :D

Leon a hintaágyban hancúrozik
Kép
Kép
Kép

Így szereti a kerti cseresznyét :D
Kép
Kép

A római parton
Kép
Kép

Ildiéknél a medencében
Kép
Kép
Kép

Folyt köv. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

MÁRTI figyelmébe :lol: :lol:
Killerkedni Leon is tud....
Kép
Kép

Az ugrálóvárban Ildiéknél
Kép
Kép
Kép

Barinőm kislányával, Rékával ilyen nagy a szerelem :D :D
Kép
Kép
Kép

És a utcsó, a vízicsúszda, Apa kreációja :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Jesszus, ez a 666. oldal! :twisted: :evil:

Állatkertes napunk volt hulla fáradt vagyok, de nagyon jól éreztük magunkat :)

Ayse :) Petiről nincs képem, sajna mindig kifutott a képből :D
Csináltam pár videót is, azon rajta van, de nagyok, hosszúak, egyelőre nem tudok velük mit kezdeni...

Nyaralás: Első terhességem alatt mi is tutira megbeszéltük, hogy megyünk majd gyerekek nélkül is nyaralni, és ez nekem is tök elfogadható, és logikus volt akkor. Aztán megszületett Balázs, és minden megváltozott. Addig ismeretlen érzések, ragaszkodás egymáshoz, és egy ösztön, ami miatt fel sem merült bennem többé, hogy elmenjek nélküle hosszabb időre. És hiába az ajánlás, hogy 3 éves kora után már oké lenne a dolog, most meg Balázs nem akar. Kérdeztük tőle, de teljesen elzárkózik előle. Imádja anyósomat, mégsem maradna nála. Persze nem tudtuk őt a nyagyikhoz szoktatni kiskorától, hiszen nincsenek a közelünkben, de bébiszitterhez szokott 4 hós korától, most mégis nagyon nagy igénye van rám. Nyilván ez egy átmeneti időszak, és a tesó is bezavart, nem is csinálok belőle ügyet :)
Marha késő van már okos dolgokat írogatni, Ayse mindent leírt ezzel kapcsolatban, amit én is gondolok.

És én sem azért szoptatok sokáig, hogy kötődjön hozzám a gyerekem. Eleve elhatároztam, hogy szoptatni fogok, mert az a jó a bébim testének és lelkének. Aztán hogy meddig, az tőlük is függ. / nyilván az én érzéseimtől is/.
Szoptatni lehet úgy is, hogy közben az ember rá se néz a babára, csak a tévét nézi, vagy olvas. /Nem mondom, hogy egyszer se tettem ilyet, de mára Gergő kiköveteli a teljes figyelmet. Ha netán arra vetemednék, hogy szopi közben kézbe venném a Kismamát, vagy egy könyvet, azonnal arra figyel, forgolódik/.
De ha valaki soha nem nézi a babája átszellemült arcát, még ilyenkor is máshol jár az esze, nem tud a folyamatos pörgésből kiszakadni legalább ilyenkor, annál biztos, hogy nehezebben alakul ki a kötődés, vagy nem is lesz. És tápszert is lehet úgy adni a gyereknek, hogy közben átöleljük, simogatjuk a kicsit, a szemébe nézünk, "odaadjuk magunkat neki". Szerintem a legfontosabb a figyelem, az, hogy ott legyünk, amikor a gyerekeinkkel vagyunk. Ne csak a testünk legyen jelen.
Ja, és a szopi nekem a világon a legkényelmesebb dolog. Nyilván nem mindenkinek természetes a bárhol szoptatás, ezt is el kell fogadni. Mindenesetre én nem bírnám ki, hogy emiatt be legyek zárva a lakásba, és ne ruccanhassak ki egész napra a szigetre, vagy az állatkertbe.

Ayse :) Gergő sem kukizik még, de Apáé és Balázsé már megvolt :D Balázzsal ma fürödtek, és Gergő hasra fordult, Balázs meg nézett rám csodálkozva, nem tudtam mi baja, aztán megláttam, hogy Gergő talált valami érdekeset Balázs lába között. Jót nevettünk :)

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse

Lehet, hogy igazad van, de akkor fordítsuk meg egy kicsit a dolgot. Miért csak a szüleihez kellene kötődnie a gyereknek. Lehet, hogy pont az ilyen alkalmakkor alkul ki a nagyszülőkhöz való kötődés, hogy ha baj van, akkor a nagyiék is segítenek, ők is ott vannak, ők is a gyerekek életének részei.

Egyébként kicsit úgy jön ez most le, hogy aki nem hagyná semmi pénzért a gyerekét, az jó anya, jó ösztönökkel, tele érzelmi és egyéb kötődéseel, aki meg itt tudja hagyni, még ha szerető környezetben is, az nem. Szerintem ez marhára nem így van. Attól én még nagyon szeretem a gyerekeket, hogy nem ragaszkodom ahhoz, hogy csak velem legyenek.

Minket kiskoromban hagytak párszor a nagymamáimnál, volt olyan is, hogy a tesóm nem jött velünk mert még kicsi volt és olyan is, amikor a tesómat tudták elvinni, mert ő még nem járt suliba. Nálunk marhára nem ezen múlt a dolog, mert szerintem ma már kevés olyan szerető és összetartó nagy család (ebbe beleértem a nagyszülőket, szülők testvéreit stb.) van , mint a miénk. És szerencsére segítünk/tettünk az idős nagyszülőknek - sajnos már csak egy van - talán pont amiatt, hogy az ilyen közös alkalmak során velük is egy nagyon erős érzelmi kötelék alakult ki.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok lányok!

Mea, :D ez jóóóóóóóóóóóó, kár hogy nem találkoztunk...mi a bébimedencénél telepedtünk le.

Barbi, nagyon jók a képek! Látom a csemeték jól érezték magukat! :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Barbi
Szenzációsak a képek! Igazi kis gyerek paradicsomot teremtettetek a kicsiknek! :lol:

Sildike
Szerintem nem rosszabb anya az semmivel, aki pár napra itthon hagyja a gyereket, mint aki nem. Bár magam is abba a táborba tartozom aki nem hagyja másra egyelőre napokra, de így gondolom. Igazából néha jól jönne, ha képes lennék kicsit "lazítani" és mundjuk Anyuékra bízni. De nem érzem jól magamat nélküle, nem vagyok képes lazítani. A másik meg úgy érzem, hogy Marcinak kellek esténként (is) és ha hosszabb időre elmegyek akkor is már vár haza sztem. Persze biztos megszokná, de vhogy nálunk így van.

Nyúlné
bkv útvonal. hu nem működik átmenetileg :cry: (tudom, hogy nem így kell beírni :wink: )

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!
Tök jó éjszakánk volt, most keltünk fel mindannyian :D

Hát szerintem ez a 3 éves kor határ az otthagyásra kicsit túlzás. Nolcsi pl. 1,5 évesen megmondta, hogy szeretne a mamához menni. 2 évesen meg már ha jön anyu, akkor mondja, hogy indul mamához kocsival :D
Amikor kérdezzük, hogy szeretnél ott is aludni, akkor igenel, meg bólogat ezerrel. Ha meg csak látogatóba jön anyum és nem mehet vele, akkor nem akarja elengedni, kikíséri a telken a kocsihoz és hisztizik, hogy miért nem mehet.
Most azt kéne neki mondnom, hogy nem aludhatsz a mamánál, mert nem vagy még 3 éves??????
Ő ezt szokta meg és ebből látszik, hogy kialakult a kötődés a nagyikhoz is (Gabi anyukájával is ez a helyzet :D ). Szerintem ez nem baj, hogy máshol is jól érzi magát, szívesen megy.
Persze 3 nap után már emleget nagyon, meg mondja, hogy indul anyához, rakja össze a kis csomagját, de nagyon szeret a nagyiknál lenni. Nem hiszem, hogy ha jól érzi magát, akkor lelki sérült lenne.
Akkor én se hagynám ott, ha sírna, nem szeretne menni. Lehet, majd ez a korszak is eljön.

Leon meg szintén jól érzi magát, az elalváshoz nem kellek neki, magától alszik el, tápszert kap, nem szopizik. Ha szopizna, természetesen én sem hagynám ott napokra.
Mostanában fogja anyu elvinni mind a két fiút 3 napra, meglátjuk, hogy fogja Leon bírni. :)
Eddig csak egy éjszakát töltött ott, de jól aludt, vidám volt. Gabi anyukájánál is ott van minden csütörtökön, mostmár megint.

Ettől nem vagyok rosszabb anya, sőt sokkal több türelmem van hozzájuk, meg Gabival is sokkal jobb így a kapcsolatunk.
Ő nem igényelné, hogy a fiúk nélkül legyünk, el se engedné őket :D
De utólag persze jól esik neki is kettesben lenni.

Na ennyi a mi történetünk ezzel kapcsolatban.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok!

A legdurvábbat nem is írtam.

Vasárnap szült a barátnőm a SOTE II-n. Eddig fontolgattam, hogy esetleg ott szüljek, de ezután meg sem fordul a fejemben. Beért a csajszi jó kitágult méhszájjal, de érezte, hogy a baba valahogy nem úgy helyezkedik, mint addig. Mondta is neki a dokija, hogy harántfekvéses a baba, úgyhogy ebből császár lesz. Barátnőm meg is nyugodott, hogy jó kezekben van, minden rendben lesz. A SOTE-n viszont az a rend, hogy hiába van választott orvos, ha valami gáz van, akkor az ügyeletes doki mondhatjra rá az áment a műtétre. Még 6 órát hagyták a csajt, rendesen kitágult és a tolófájásoknál az ügyeletes doki könyékig benne próbálta megfordítani a gyereket. Aztán 6 óra szenvedés után, amikor már teljesen szar volt a baba szívhangja megcsászározták. Sajna altatásban, mert már annyira rosszul volt a kicsi, hogy nem mertek várni at EDA-ra.
A slusszpoén az az, hogy az ügyeletes doki jól lecseszte a barátnőmet, hogy ha ügyesebb lett volna, akkor nem lett volna császár és ott puffogot, hogy micsoda anyák vannak, akik nem képesek rendesen megszülni a gyereküket.
Persze a barátnőm teljesen kivolt. Ezek után persze azt is megkérdezném, hogy milyen lehetett a választott orvosa, hogy még a romló szívhangoknál sem állt a sarkára, hogy márpedig azonnal legyen császár.

Szóval a SOTE-n sem fogok szülni az tuti. Marad Telki. Most hallottam a védőnőmtől, hogy a TB leszerződött Telkivel és csak az extra szolgáltatásokért kell fizetni. KB. 80-100 ezer forintból jön így ki a szülés, de akkor már nincs hálapénz stb. Ebben benn van egy két ágyas, légkondis szoba, teljes ellátással mindkét főnek, plussz a kicsinek a pelus, oltás stb. Tehát minden. Szerintem ennyit amúgy is elkölt az ember mire a nővérkéknek, az orvosoknak mindenkinek viszel valami kis ajándékcsomagot.

Kép
Kép Kép
sildike

hellobello
Juci!
működik,de csak úgy,ha először a www.bkv.hu-ra mész fel és a jobb oldalon ott lesz aláhúzva az útvonalas és úgy beenged!
de persze,haszóljon bátran akinek mélben igenis,hogy küldjek leírást!
remélem nem baj,hogy csak külön kérésre kezdek bele!:) :oops:
dög meleg van
Kisnyúl jobban van,aludt rendesen éjszaka,úgyhogy minden oké!
szerdán 10től tali NYúlnénál!!!!!!
Barbi,persze,hogy gyertek és mindenki ,aki csak akar!
még jövök,puszi

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné
Ok megvan.
De igen bonyolult útvonalat kaptam. Ok,nem a szomszédban lakom, de ....
Szóval megköszönném, ha a Te verziódat elküldenéd nekem.
Vagy ROKICA! Te hogy mész? Esetlegt megosztod velem? :lol:
Másik
Gondoltam jégkrémet vinnék a talira. Ebben az időben...
MIlyen ízű legyen???? És hányan leszünk?????

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Bocsi kacsa volt, a szülést még nem támogatja a TB Telkiben csak az 1 napos sebészetet.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Még élünk mi is! :) Jól felpörgött a topic az elmúlt 2-3 napban! :) Legalább volt mit visszaolvasnom.
Ma itt is nyugi van, a szüleim elvitték a fiúkat délelőttre. A társaházhoz, ahol az Anyuék irodája van, tartozik egy kis kert, hintával, homokózval, nagy árnyékot adó diófával, ott voltak tegnap is, amig én a fodrásznál szépítkeztem. :)

Mi holnap reggel utazunk Balatonfüredre, 4 napra, négyesben. Először úgy volt, hogy Olaszországba megyünk, ezt még akkor terveztük, mikor olyan nagyon rossz idő volt itthon. De most úgy döntöttünk, hogy kánikula van itt is, akkor nem utazunk olyan nagyon sokat a gyerekekkel. Bár éjjel mentünk volna, hogy aludjanak.
Július végén fogunk menni amúgy is, a két nagyobb féltesóval, akkor egy hétre.

Amire emlékszem a visszaolvasásból!
A képek nagyon jók!!! :D :) :) :D :D
JuciMarci fütyirángatása :) MEg az otthoni vigyorgós is jó! :)
Barbiék és Sildikéék hétvégéje - nagyon király játszóházat csináltatok a fiúknak! :)
Jucc-fiúk tényleg nagyon hasonlítanak :)
Mea, de csini vagy!:) Lívike édesen vigyorog.:)
Zita fogatlan vigyora :)
Prüntyi - Tündike csúcs az úszógumiban! :)
Saci is nagyon édes! :)
Kuha Gergője is nagyon édesen pancsol. :) Én is emlékszem az ismerős családra az előző írásokból, ennek az anyukának nem való gyerek! :(
Bocsánat, ha valakit kihagyok, kicsit szita az agyam. Nem is kicsit!

Ha még majd valami eszembe jut, jövök megint. Vasalás közben biztos rám tör majd az ihlet. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Dani pancsol
Kép

Egy ideig ülve maradt, de aztán állandóan ki akart mászni a medencéből.
Kép Kép

Kis pihenés az árnyékban
Kép
Ez a vizipisztoly Beni egyetlen "fegyvere", mert én nem veszek neki semmi ilyen játékot. Az Anyuéktól kapta, mert milyen gyerek, akinek nincs vizipisztolya? :) :( Nagyon féltett kincs és persze Daninak is nagyon megtetszett. :)

benianyu

Sildike! :)

Egyetértek kötődés témában :)

Ja és látod én mondtam, hogy nehogy szülj a II-nőin!!!!!
Nem beszéltem hülyeséget, hogy bunkók.

Ha netán ott szülnék megint, akkor kinyitnám a pofámat jóóóóóóó nagyra! és cirkuszt csinálnék ha bunkók velem, az tuti!!!!! :D :D

szép napot Csajok!

Mea
mea

Beninanyu! :)

De cukik!!!!!! :) :) :) :) :) :)

Mea
mea

Nyúlné, megnéztem az útvonalat, már csak azt nem tudom, hogy a Kápolna útról hogy jutunk hozzád. :lol:

Képzeljétek, tegnap elaltattam a Nanót. Aztán hazajöttem és délután mondta a szomszéd nő, hogy reggel az udvarban megtalálta a sünit, aki szintén elpusztult. Tudom, hogy morbid, de olyan mintha a Nanó magával vitte volna a sünit, ha már úgy összeszoktak, hogy egy tálból ettek. Olyan üres az udvar, még mindig meglepődök mikor kimegyek, hogy nem mocorog ott a Nanó. Most át akarom rendezni az egészet, hogy ne is emlékeztessen rá semmi. De azért nem vagyok nagyon szomorú, mert tudom, hogy jobb így neki. A doki szerint még antibiotikumozhattuk volna, ha nagyon akarom, de akkor is már csak pár hete lett volna hátra, talán fájdalmakkal is. Úgyhogy inkább így döntöttem, hogy aludjon el most. De a süni is hiányzik, most egy ideig azt hiszem semmilyen állatot nem akarok. Persze a 3 cicánkon kívül :lol: Fura, mert a legkissebbik cica láthatóan hiányolja a kutyust. Ők nagyon jóban voltak.

Bocs, ha csak én nem látom, de valaki válaszolt arra, hogy a cseresznyének a héjjjját is odaadjátok a babáknak?

Kép
Kép
hari

Hari

A többiek azt mondták, hogy turmixolva oda lehet adni. Én amúgy sem pucolom, csak a magot szedem ki.

Kép
Kép Kép
sildike

Hari!

Én hétvégén adtam először Gergőnek cseresznyét, és simán héjjastul adtam neki, csak kimagoztam, meg turmixoltam.
Nagyon imádta, csak úgy falta. Persze, jól megmostam előtte...

Benianyu!

Nagyon helyesek a fürcsis képeken (is) a gyerkőcök! Beni olyan nagyfiú, Dani-baba pedig nagyon édi-bébi a hatalmas kék szemeivel, és az elázott szempilláival... :)

Barbi, Sildike!

Nagyon jók lettek a képek, látszik, hogy mennyire élvezték a gyerkőcök.
Barbi, úgy értsem, hogy a csúszdát a párod csinálta?

KÉpzeljétek, annyira élvezte hétvégén Gergő a medencés pancsit, hogy tegnap vettünk neki mi is a kertbe egy hatalmas medencét. 185 x 305 cm, és 56 cm mély
Nagyon vagány, tegnap Robi összerakta, meg csinált teki "alátétet", hogy ne a medence teljes méretében rohadjon ki a fű alatta.
Meg feltöltötte vízzel, addig én beszaladtam a Brico-ba fedőfóliáért, hogy ne lepjék el mindenféle bogarak.
Úgyhogy ha marad a szép idő, akkor akár holnap már fürcsizhet benne Gergő.
Majd küldök képeket róla!

Tünde!

Zita nagyon huncutul néz ám ki!!! :) :) :)

Mea!

Nagyon helyes Lívi a nevetős képen! Nem csodálom, hogy ez a kedvenced!
Egyébként, látod, bejött, amit mondtam a hétvégével kapcsolatban, hogy egy kicsit félek ettől a közös utazástól. :(

De látom, Ti sem unatkoztatok a hétvégén. Lívi mennyire élvezte a vizet? NEm félt tőle egyáltalán?
És tényleg, hogy hogy az Apukád mondta a beszédet??? (Na jó, sejtem...! :) :) :) )
ÉS ahogy elnézem, nagyon jó lehet ez az Annagora is, nagyon szép lett.
Persze te sem panaszkodhatsz, nagyon csini vagy.
Ja, és NAGYON CSINI VAGY A FÜRDŐRUCIBAN , jó, hogy végül ezt vettük meg!

Kép
kuha

Mea, Kuha,
Köszönöm a fiúk nevében! :) :) :)

Hari,
Sajnálom Nanót! :( De az a lényeg, hogy te nem vagy kiborulva! :)
Cseresznyét én sem pucolnám meg, csak kimagoznám, de Dani nem kéri a gyümölcsöket, heves tiltakozás van, viszont főzelék jöhet mindenféle és minden mennyiségben. Almát, néha körtét is szoktam csempészni a főzelékbe, hogy valami gyümölcshöz is jusson! :)

Kuha,
De jó lesz Gergőnek, hogy pancsolhat a szép nagy medencéjében! :)

benianyu

Sziasztok!

Davallia! Neked nem is gratuláltam, bocsi!

Jucc! Azt se említettem tegnap, hogy milyen szépek a gyerekeid. És nem csak ők hasonlítanak, hanem ti is a húgoddal!

Azt hiszem nem említettem, hogy május 28-án megszületett nővérem kisfia, Szabolcs. 2930 g, 48 cm, egészséges. Úgy ment be nővérem, hogy elfolyt a mekóniumos magzatvíz, ezek után 12 órát vajúdott, majdnem császár lett, végül EDA-val természetes úton szülte meg, úgyhogy szerencséje volt, nameg a dokija is türelmes volt vele.

Ayse! Köszi a dicséretet, és hogy emlékszel az MR-re, képzeld, végül saját felelősségemre nem mentem el. Akkor egy hét különbséggel kétszer szédültem , utána, és azóta se volt semmi tünet, nőgyógyászom is mondta, hogy abban az időszakban többen számoltak be hasonló tünetről, valószínű, valami kisebb vírus lehetett. Úgy gondoltam, hogy fölöslegesen nem teszem ki magunkat ennek a vizsgálatnak.
Liliszáj tündéri, mint mindig!

Prüntyi! Szuperek a pancsolós képek! Gratula Tüncsinek az álláshoz!

Ja, Róki említette a kölesgolyót. Én natúr Hamletet (puffasztott rizs) szoktam adni Sacinak, attól se fuldoklik, nagyon szereti, és félórákat el tud vele lenni.

Benianyu! A ti medencés képeitek is szuperek! Énis-énis-énis!

Nyúlné! Én se tudom még, hogy innen a világ másik végéről hogy keveredünk ki hozzátok, de igyekszünk. Valaki nem jön még innen a IV-XIII. ker. felől? Férj fölajánlotta, hogy reggel 9-kor kivisz bennünket, de az még korai, nem?

Hari! Szegény Nanó! De neki már tényleg jobb így… Én még nem adtam Sacinak cseresznyét, úgyhogy engem is érdekel a kérdésed.

Na, megyek megebédeltetem Sacit. Cukkinit főztem ma neki.

Bodza, Saci és Csutkababa

KépKép

Kép
bodza

Kuha, Prüntyi, Mea, Barbi és még akiakörnyékenlakikvagynamakörnyékenlakikdevankedvejönni

Mit szólnátok jövő héten itt nálunk egy minitalihoz? A péntek kivételével bármelyik nap jó.

Kép
Kép Kép
sildike

Bodza!

Én is cukkinit főztem ma Gergőnek!!! :) :) :)

Sildike!

Jujj de jó lenne!! Éppen ma kapott el megint valami depresszió, hogy mennyire szarul érzem itt magam Mogyoródon.
Tudjátok, a szokásos: sehol senki, akihez szólhatnék, stb-stb.

Ja, képzeljétek, épül egy (AZ ELSŐ) játszótér Mogyoródon.
Igaz, hogy nem az önkormányzat építi, hanem magánszemélyek fogtak össze. Az önkormányzat adott egy területet. Aztán ennyi, amennyit tenni tud az ügy érdekében...
SAjnos nekünk baromira kiesik, kb. 50 perc tőlünk, a babakocsi tologatós tempóban.
Ráadásul egy valag pént be kell fizetnünk, hogy kulcsot kaphassunk.
Mert ugye zárva lesz, nehogy megrongálják. Ezt mondjuk alá is írom, de ennyi pénzért már akkor a kertbe veszek mindenfélét GErgőnek.
Mársérszt viszont nagyon sajnálom, mert Gergő így gyerekek között lehetett volna, és talán én is tudtam volna ismerkedni.

Kép
kuha

Sildike!

Szóval azt akartam kihozni az egészből, én nagyon örülnék neki, ha lenne minitali.
Persze, én csak akkor tudnék menni, ha valaki esetleg megszánna, és elvinne!

Kép
kuha

Ildi!
Nekünk a kedd, vagy a szerda lenne a jó. Csütörtökön Gabi-anyunál vannak a fiúk.

Évi!
dehogy Gabi csinálta :lol: :lol:
Csak kitalálta, hogy a medencébe bele lehet tenni pont a csúszdát, így lesz vízi csúszdánk :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: