A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Hali mindenkinek,

Nálunk fél 7-kor volt az ébredés ma, de mire a kávé elkészült a fiatalúr visszaaludt, úgyhogy volt még egy óra pihi. Apja most is alszik. Így enyém a gép. Most épp a klaviatúrát és a többi babát bámulja a képernyön.Tetszik neki, viszont élöben kizárólag a felnöttek érdeklik, és a nagy babák. A legutóbbi babás talin amikor rájött, hogy Bogi baba is tud beszélni, sírva fakadt. Ti mit csinálnátok? Vigyem gyakrabban társaságba?

Láza az oltás után nem volt( kopp..kopp) és ma reggel nagyon próbálkozott a kúszással. Sajna még vagy a kéz mozog, vagy a lába. Így aztán nehéz.
Gyógyulást a betegeknek. Nálunk csak én fáztam meg. Kornél egyelöre rendben van. Én ennek ellenére szopiztatok, lázam ugyanis nincs.

A sebes cicre a Garmastan krém baromi jó, és az sem baj, ha a baba lenyalja. Recept nélkül kapható gyógynövényes cucc.

Sajna, nálunk a panel miatt kellett elkezdeni a teát( száraz a levegö) így viszont éjjel nem kell szopiztatni, és teát apa is tud adni:-)Viszont a hársfa tea köhögésre is jó. Valaki kérdezte korábban. Nos eddig nálunk bevált.( újabb kopp...kopp)

Ja, helyzetjelentés: 68,5 cm 6620g

Puszi:

Vera

hvera

Sziasztok.
Szánom-bánom bűnömet, de végül nem sikerült visszaolvasnom, idő és erőhiány következtében.

Remélem mindenki jól van.

Magunkról pár dolog távirati stílusban, aztán most már megpróbálok sűrűbben jönni.

- Bálint ma 7 hónapos.
- Éjszakáink szörnyűek, kb 1-1,5 óránként kel visítva hetek óta. Két foga kijött alul, mindegyik előtt napokig tartó láz és nyűgösség volt.
- Ma megyünk egy dévény kontrollra, mert bár múltkor azt mondták minden oké vele és csak áprilisban kell újra menni, ma felhívtam a csajt. B megint előre sréhen tartja a karjait, mint aki szörfözni akar és a kúszással is azért van nehézsége, mert túl oldalt van a karja és csak hátrafelé halad, amitől irtó ideges tud lenni. Azt mondták, lehet hirtelen nyúlt sokat és újra befeszültek az izmai, ami ilyenkor még előfordulhat. ma megkezelik.
- Járunk Petőbe is heti 2x2 órát csoportos foglalkozás, nagyon élvezi.
- hétfő este összeharapta és megrántotta a bal mellemet, amitől a mellbimbóm negyede félig lóg, sebes és gennyes. 1 napig még szoptattam abból, de csak sírva ment. Aztán feladtam, most óvatosan lefejem naponta párszor, de sajnos babám nem akarja a tejet csak ciciből elfogadni, így több bébi kajátt eszünk, amíg meg nem gyógyul. Bár majdnem elég neki csak a jobb ciciből a hami.
Garmastan jó rá?
- Én ki vagyok bukva, 7 hónapos csak a gyerek és megjött a mensim. Azt hittem legalább egy évig kihúzom Kép Ráadásul ugyanúgy görcsöl, mint előtte. De szerencsére zabagépem szopi kedve nem csökkent ettől.
Csajok, ki mit süt húsvétra?
Most megyek, pedig millió gondolatom volt még. Pár képet teszek fel síelésről és a babuszról.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

És a képek.
Egy síelős (ez én vagyok Kép ): Kép

Bálint így fürdött az appartmanban és itt látszik, hogy mostanában a szájával néz Kép
Kép

A síelés alatt reggel együtt olvasgattak a fiúk a szülői ágyban:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

És még egy kis mandarin evős képsorozat.

Itt tudtam meg, hogy a nagymama megengedi, hogy a számba vegyem:
Kép

Figyelem a kamerát, de közben azért a mandarin érdekel:
Kép

Én ám mandarinrt eszem, bebe Kép
Kép

Azért köpök belőle nektek is:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Köszönjük a gyógykívánságokat! Mára sikerült nekem is elkapnom a bacikat, jól néz ki a család. Kép Viszont a rosszban a jó, hogy láz nincs és Márk köhögése is javult a gyógyszer hatására.

Tegnap kiakasztott a doki. Elküldött minket fejlődésneurológiára, mert naplemente tünetet látott Márk szemén. Utánanéztem a neten, hogy mi ez és majdnem elájultam, tömören, komoly fejlődési rendellenességek tünete is lehet. Jó, mi? Azóta egyfolytában figyelem Márk szemét és nem olyan, bármilyen szögből is vizsgálom. Ja elmondom, hogy mi ez, szóval ha a baba lefelé néz és a szemhája nem követi teljesena szemgoyló mozgását, akkor a szemgolyó fölött is látszik a szemfehérje. Amúgy én is tudok így nézni. Amikor a doki jött, akkor kellett felkeltenem Márkot és lehet, hogy még álmos is volt, azért nézett egy pillanatnyig így, van aki meg mondjuk bandzsít ilyenkor. És ha ilyen baja lenne, akkor azt már előbb észre kellett volna venni, sőt már a kórházban születésekor! Szóval szerintem semmi baja, de azért most már elviszem, hogy nézzék meg, de gyűlölöm, hogy mindig kitalálnak valamit, én meg aggódhatok. Annak idején pl. a köldökén is látott a gyerekorvos gombát, mondta hogy lápiszolni kell a sebészeten, aztán a sebész meg mondta, hogy semmi baja.

Na jól kipanaszkodtam magam.

Minden baba már óriási és nagyon jók a fotók! Majd ha sikerül digitális géphez jutnunk teszek fel én is képet a nagyfiúról.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép

DinoKép
De szép Bernát babaKép Aranyosak együtt a fiúkákKép

LivKép
Dávidkád gyönyörű, látszik rajta, hogy nagyon jól érzi magátKép És milyen ügyesen támaszkodikKép

KormiKép
ÜlésKép HarapásKépvagyKép

Eszti baba:
Kép
Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

MacsekKép
Gyors gyógyulást kívánok a családnak!
Úristen, naplemente-micsoda? Ezek a dokikat néha tényleg ki tudnám nyuvasztani.Kép Mindig kitalálnak valamit, nehogy már az ember csak úgy élvezze, hogy milyen szép, okos, édes babája van. Tuti, hogy nincs baja a manókádnak.

ReditkeKép
Képek szuperekKép Bálint nagyon szép kisfiú. Boldog hetedik hónapotKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok,
Bálint és Eszti gyönyörü baba.Kornél, úgy is mint férfi, mostanában nem mosolyog a kamerába, inkább szertné közelebbröl megvizsgálni.Így semmmi somolygás:-(
Györesz,
Ne aggódj, az ismerös baba egyáltalán nem fordult meg és mászott, egyböl ült,félévesen állt és 7 hónaposan már járt. NO para. A babák a dolgokat egyik napról a másikra tanulják, sokszor elöjelek nélkül.
Vera

hvera

Sziasztok!

Jöttem panaszkodni, kiírni magamból a keserűséget, bocsi mindenkitől aki erre nem kiváncsi, ugrojon egyet!

Hála istennek babácska rendben van, jól vagyunk, de én ma nagyon mélyrepülésben adom elő magam.
A fönököm olyan szinten elbánt velem, hogy nem is tudom mit mondjak. Nagyon kikészítettek, mert az emberi méltóságomba tapostak bele. Fél napot bőgtem, és még most is sokszor a sírás kerülget.Most igazábóól teljesen tanácsatalan vagyok, és az összes eddig dédelgetett tervünket át kell gondolni, mert a munkahelyemre a GYED után már biztosan nem számíthatok. /max. 3 hó/
Ha legalább a melómra lett volna panasz, akkor azt mondom, hogy viselkedjenek így, de olyan emberi tualjdonságokba kötöttek bele, ami nem is jellemző rám (állítólag depressziósan viselkedtem, és mivel én központi egyéniség voltam, minden kollégámra kihatott, és ezért volt rossz a munkahelyi hangulat. - véletlenül sem azért, mert a cég gazdasági nehézségekkel küzdött, és elbocsájtások voltak kilátásba helyezve..és ilyenek).

Annyira kikészültem. Még szerencse, hogy itt egy gyönyörű mosolygos baba, akit jól meg lehet szeretgetni.. Kép Hogy 2 év múlva miből etetem, az a jövő zenéje.

Puszi:
Macs
maccs

Maccs,
KépKép
amit írtál, azt hogy kell érteni? GYED után vissza akartál menni és nem lehet? De az azt jelenti, hogy elbocsátottak? Ne haragudj a kérdéseimért, ha nem szeretnél, ne válaszolj.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Tudom, hogy már valószínűleg nagyon unjátok, hogy mindig aggódom valamin, de már megint: régóta várom, hogy Dávid forduljon balra is a hátáról a hasára, most meg pár napja már jobbra se akar...
Tudom, ne aggódjak - de én ilyen vagyok.
Pedig próbálok nem - vagy legalábbis kevésbé - aggódós lenni, tényleg!

Liv

Kép

Kép
liv

Macs, Kép
ha jól tudom ilyet nem is lehet csinálniuk, mert kötelességük lenne visszavenni az addigi helyedre. Ezek csak jó kifogások, sajnos mindenhol utálják a kisgyerekes anyukákat. Én a helyedben valami jó kis bosszút kiforralnék. Nehogymár nekik olyan könnyen menjen. Ráadásul ugyan személyesen nem ismerlek, de az eddigi tapasztalataim alapján nem is vagy egy depressziós személyiség, még mikor mások alszanak neked akkor is eszedbe jutottak vicces gondolatok, sokszor derültem már jókat az írásaidon. Fel a fejjel!!! Különben is ha jól tudom suliba jársz, addigra talán végzel is, talán azzal könnyebben el tudsz helyezkedni máshol. Meg különben is gondolom szeretnétek mégegy babót, azzal meg lehet húzni az időt. Na ezt jól kielemeztem. Szóval ha gondod van csak írjál róla, szívesen tartom a vállamat egy kis sírásra!!!

Liv,Kép Reditke,Kép Anita Kép
nagyon szépek a babák! Kép

Macsek, Kép
jobbulást a családnak. Ezeknek az orvosoknak nem kell mindent elhinni. Azért menjetek el a vizsgálatra, hogy megnyugodjon a lelked!

Na, eddig tartott Donát türelme, mennem kell vele játszani, Bernát végre egy kicsit alszik!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csak most olvastam vissza, látom, nemcsak én aggódom, írnék is többet, de Dávid követeli, hogy menjek.

Kép

Kép
liv

Kormi
gratula Benedek tudásához,nem semmi Kép ehhez képest mi sehol se vagyunk Kép Harapás Kép

Dino
Nagyon szépek a fiuk Kép
Alvás nálunk is kevés van,és ugy mint nálatok séta közben Kép Szerencse Bandó elég jól eljátszik egyedül,és olyankor van időm írni,meg házimunkázni Kép

Liv,Anita
Édesek a babák Kép
Dávid igazi nagyfiú már Kép

Vera
A társaságba nálunk is van pár idősebb baba,nálunk az volt a nehéz,hogy ők már hangosabbak,virgoncabbak,és Bandó az éles hangoktól elsírta magát Multkor etetni akartam,de mikor Lili elkezdett sikongatni megijjedt és elkezdett sírni.Gondolom ahogy nagyobb lesz ez kevésbé fog előfordulni.Addig meg szokja Kép

Redit
Boldog hófordulót Kép Harapás Kép
Mensi nekem már a harmadik hónaptól megjött,én se erre számítottam Kép
Képek nagyon jók,Bálint nagyon szép fiucska Kép
Én vszinüleg somloit csinálok húsvétra Kép

Macsek
dokiktól nekem is herótom van,mindig kitalálnak vmit,csak hogy az ember nehogy jól érezze magát Kép
Nem lesz semmi baj,a vizsgálat meg fog erősíteni ebben

Macs
Ez elég elkeserítő Kép Hogy lehetnek ennyire aljasok.A legnagyobb baj az hogy eddig bárki aki a baráti körömben szült senkit se vártak vissza a helyére,ahogy lehetett vmi hülye indokkal megszabadultak tőlük.Az én munkám is olyan volt hogy csak 1 emberes,ha letelik a 2 v 3 év nem tudom mi lesz.Még az a szerencse hogy védik az anyák jogait Kép és nincs hátrányos megkülönböztetés Kép Egyik barátnőm is most válik munkahelye megszünt de bárhova beadja az önéletrajzát meglátják hogy gyerek és vissza se hivják Kép Kép Kép A szemetek Na most én is kidühöngtem magam
Fel a fejjel,majd mi megvigasztalunk Kép

Kép
Kép
nikk0830

Maccs, depressziósan viselkedsz? Te??? Na ne!!!

Kép

Kép
liv

Húsvét... Uhh... Sütni is kell?
Na tényleg megyek.

Kép

Kép
liv

SZia Maccs,
én jogász vagyok, és ha nem is TB jogász, akkor is tudom, hogy GYED alatt nem lehet senkit kirúgni, ha visszamész, akkor igen, de ha ki akarsz vele babrálni, akkor a Gyed és a szabadság után még kiirathatod magad betegállományba, választhatod a Gyes-t 3 éves korig, és amellett 4 órában dolgozhatsz. Persze nem tudom mivel foglalkozol, de az ilyen fönököktöl nekem is feláll a ször a hátamon.

Liv,
tök megértem az aggodalmad, még ha nincs is miért. Engem is halálra stresszel a család, hogy a én, a tesóm stb. mit csináltunk már ennyi idös korunkban. Szerintem Dávid tudja mit akar. Kornél is csak az egyik irányban hajlandó fordulni.

Vera

hvera

Bocsi lanyok, nem akarok okoskodni, de front van.
Kihatassal van a babakra is.
Vagy hisztisek, vagy nagyon aluszekonyak.
Sajna az enyem hisztizik, de most szerencsere alszik. Kép Kép

Szoval semmi aggodas.

Macs

Ti szeretnetek meg babat.
Mert ha igen akkor nem rughatnak ki.

Egy titka van.
Mikor visszamesz, nem rughatnak ki 3 honapig.
Utana meg bejelented, hogy terhes vagy megint, akkor meg azert nem rughatnak ki. Kiveszed a szabidat az kb 2 honap. Tehat 3 ho munka + 2 honap szabadsag az = 150 nap munka. A kovetkezo baba jarulekaihoz 180 nap kell. Tehat mivel nem rughatnak ki akkor, ha a terhesseg gyanuja is felmerul meg egy honapot azaz 30 napot kibekkelsz es szepen elmesz tappenzte. Igy meg a kovetkezo baba 2 eves koraig nem rughatnak ki + 3 honap. Kép Kép Kép

Persze ez csak akkor, ha meg szeretnetek babat. Kép Kép Kép

MAgi
Vendég

Liv!

Azt elfelejtettem neked irni, hogy engem is stersszelt anyukam, hogy mi mennyit hiztunk meg ettunk, Zolika meg fele annyit.
Hat en jol megmondtam neki, hogyha nemtetszik az unokaja akkor ne babusgassa. ES kulonben is akkor miert szereti es tetszik neki annyira, ha nem olyan mint en voltam.
Azota nem szol semmit. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Na, végre sikerült géphez kerülnöm.

Először is nagyon-nagyon gyönyörűek az összes babák!!! Kép Kép

Köszi mindenkinek a hőemelkedéses válaszokat. Kép Sokat segítettetek, sajna én is elég aggódós vagyok, de én is igyekszem ám nem az lenni! Kép

Maccs: nagyon sajnálom a melóhelyedet! Kép Sajnos Magyarországon nincs megoldva az anyukák foglalkoztatása. Nekem szerencsém van, várnak vissza. Belegondoltam egyébként abba, hogy ugyanolyan értékű munkaerő leszek -e. És oda jutottam, hogy nem. Valahogy megváltozott az értékrendem. Például nem hiszem hogy most ugyanolyan jól tolerálnám a főnök totál hülyeségeit, amivel rengeteg energiát lehet elpazarolni. Természetesen nem az ő energiáját, hanem adott esetben az enyémet. Azt gondolom, hogy rosszul fogom tűrni, ha olyanokkal akar lefárasztani, aminek semmi értelme. Úgyhogy várhatóak majd konfliktusok. Meg tuti, hogy csak a fél fejem lesz ott, a másik fele meg azon fog aggódni, hogy mi van a csöppel. Na most aztán jól megvígasztaltalak Kép Egyébként ahogy én így (igaz, csak olvasva) ismerlek, tuti megtalálod a megoldást, talpra esett csaj vagy!!! Kép Az igazságtalanságokon pedig szerintem ne húzd fel magad. Szemetek és ettől érezzék ők rosszul magukat! Nnnaaaaa... fel a fejjel!

Dino: az idővel nem Te vagy egyedül bajban szerintem. Ma pl. azt sem tudtam hol áll a fejem és mihez kapjak először. Aztán hazajött a párom, mert elmaradt 1 tárgyalása és nekiült internetezni. Én totál kiborultam, bőgtem meg minden, hogy a rohadt életbe, én mikor érek rá szórakozni Kép. Ezek után kivasalt egy csomó cuccot Kép

Reditke: cici bajod elég szörnyen hangzik Kép Kép Gyors gyógyulást!

Macsek: Kép Miután jól fejlődik a manó, valószínű kutya baja. Az aggódás viszont azt hiszem végigkíséri most már az egész életünket. Szegény anyám például úgy agódott pl. mikor szültem. Pedig eléggé felnőtt ember vagyok, aztán mégis. És ez így van rendjén. Csak ne vigyük túlzásba!

Beszti: láttam Hanna kezén azt a piros foltot. Andrisnak ugyanolyan van a könyökén. Nektek mit mondtak rá?
Oltással egyébként mi is csúszunk. A 2 hóssal kezdődött, lévén Andris 24-én született, a dec. 24-én esedékest nem akarták akkor beadni. Nem is értem miért? Kép
Kert irigyléshez én is csatlakozom.

Judy: na ugye, hogy nem fogy el az a gyerek! Kép Pépek amiket felírt a dokinő: Milupa HA és Humana HA. Ezek mind TB támogatottak, úgyhogy olcsóbbak is, és HA-k is. Ráadásul édesítettlenek, azt csinálok velük amit akarok.

Liv: Andris is minden mozgást először csak az egyik irányba csinál - és csak jó pár héttel később kezdi a másik irányba is. Azért ha ennyire aggódsz, nem segítene, ha megkérdeznél valami szakembert?

Vera: Neked is akartam valamit, de elfelejtettem! Viszont most rohanok, mert felébredt kismanó. Figyu, ha kihagyod a mosolygós és szomorú jelecskékből a "-" jelet, akkor fog tényleg mosolyogni, meg szomorkodni. /De felvágok, itt tanultam ám a többiektől Kép/

Cedit
cedit

sziasztok!
Jó régen írtam én is! Sajnos Luca megbetegedett és most van nekem is időm írni egy kicsit. Szerencsére már szinte egészségesek vagyunk.

Maccs Kép
Ne legyél elkeseredve! Nálunk tegnap volt itt a főnököm babalátogatóba és velem is közölte, hogy nem nagyon tudnak visszavenni. Pedig mielőtt eljöttem szülni alá kellett írnom, hogy Luca egyéves korában visszamegyek dolgozni. Sajnos most már nem így áll a dolog Kép Szóval fel a fejjel, majd csak találunk valami másik állást. Amúgy is elegem volt már a multik világából! Én is a pénz miatt vagyok elkeseredve.

HveraKép
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi időt kell dolgozni ha még egy gyereket szeretnénk és hogy újra a magasabb összegű táppénzt és Tgyást kapjam? Jelenleg még Tgyáson vagyok, de hamarosan átmegyek Gyedre. 6 hónapot kell dolgozni? És abba beleszámít a szabadság is? Ha esetleg tudod a választ, akkor megírod nekem? Nagyon köszi előre is!

Fordulás Kép Nálunk Luca lassan 5 hónapos és egyátalán nem fordul. Se jobbra, se balra, se hasról hátra, se vissza. A mi dokink azt mondta, hogy 6 hónapos korában is ráér még megfordulni. Egy a fontos, hogy mindig fejlődjön egy kicsit. Nálatok mennyi idősen fordultak meg a Picurok?

Felrakok egy képet Lucáról. Ez még az influenza előtt lészült, most sajnos sokkal soványabb
Gabóca
Kép
gaboca3

Cedit, Dávidot látta neurológus, meg járunk DSGM gyógytornára, mindent rendben találtak, ráadásul ő a korrigált kora szerint még csak 5 hónapos, de én akkor is sokat aggódom, és tartok tőle, hogy - akármennyire is nem akarom - ez már így is marad. De azért igyekszem. Kép

Kép

Kép
liv

Luca gyönyörű! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!Kép

Már ezer éve nem írtam, de sajnos nem nagyon tudtam, mert elég nyügi Gabriel mostanság. Lehet, hogy neki is jön a fogaKépKép

A babák még mindig nagyon szépekKép

MacsKép,

Sajnálom a munkahelyeddel kapcsolatos dolgokatKép Biztos vagyok benne, hogy találsz majd másikat. Olyan talpraesett, magabiztos csajszi vagyKép Fej a fejjelKép

GyöreszKép,

A mi babánink egy napon születtek. Gábriel már 4 hónaposan átfordul hasról hátra és vissza is. De igazából azóta csak nagyon ritkán csinálja, de nem aggódom miatta, mert tudom, hgy tudja, csak egyszerüen lustikaKép De én egyátalán nem aggódom. Esetleg próbáld felkeletni az érdeklödését valamivel amiért odafordulna, bár már biztos ezt is pròbáltad. De aggódni semmiképp nem aggódj, pláne, hogy Norbi 1 hónappal elöbb született, így még nem is biztos, hogy annyira kell neki pörögni-forogni.

LivKép,

Neked is csak azt tudom mondani, amit Györesznek. Dávid is biztos hamarosan fog majd forogni. Ne aggódj! A barátnöm 7 és fél hónapos kisfia még nem tudott hasról hátra fordulni, viszon már remekül ül. Van akinek ez megy jobban, van akinek az.

Moncsi
minike

Köszönjük a dícséreteket!Kép

Nikk,Kép
jövőhét hétfő vagy kedd??? Neked mi lenne jó. Hol, mikor stb..?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Gaboca3

szval, amennyire én tudom. A Tgyás ideje beleszámít az új 180 nap munkába, mint ahogy a szabadság is. Ha nem vetted ki mindet a baba elött, akkor az is. Ennek a 180-nak 2 éven belül kell összejönnie. Ha elég kicsi a korkülönbség, akkor alig kell dolgozniKépDe mjd utánanézek, és küldök pár linket.

MagiKép
A frontot sajna mi is megérezzük.Én öt ujjal gépelek, a többivel Kornéllal hadakozomKép

Ceditnek köszi a tippetKépKépKépAz én férjem most épp haverozik ( nagy fényképalbummal a fiáról) de legalább a gép az enyém. A szórakozás nálam is hiánycikk. Puff, ez Kornél 3. eldobott cumija. Megyek elmosok párat.
Üdv;
VeraKép

hvera

Dino
jó mindkét nap,odamegyek a kaisers elé,ha az jó neked,ott talizhatunk.Pont ma bosszankodtam,hogy nem tudok rendesen sétálni sehol ebbe a r...dt városba,mert a rádio elött épitkezés folyik ,hatalmas a por,kosz és elviselhetetlen a gépek zaja,a Károlyi kert pedig kicsit sivár még,a dunapart jó lenne de a hatalmas szél miatt alig birtam tolni a kocsit,sőt láttam egy anyukát aki egy babakocsi után rohant,mert elvitte a szél.Egy könnyü kis kocsi volt,a baba már járt,de persze nem ült a kocsiba Kép Szóval mehetünk arra amerre te szoktál sétálni Kép 12-1 körül van ebéd nálunk ,mármint a babának ,utána jó bmikor Kép

Kép
Kép
nikk0830

Nikk,
OK. Nekem is mindegy melyik nap. Kezdjük talán a hétfővel, hátha annyira nekilendülünk, hogy kedden folytatjuk.Kép Nekünk még nincsen kialakult napirendünk (mint már korábban írtam), majd úgy alakítom én is a napot, hogy ha jól értem 13-14 körül tudnánk találkozni. Mi a Köztársaság téren szoktunk sétálni, van ott egy játszótér és ott szoktunk nézgelődni, de mehetünk máshova is én mindenben bennevagyok. Leírom az email címem: fdino@freestart.hu Ne untassunk itt másokat a részletekkel. Valami ismertetőjel, vagy megbeszélt jel (rózsacsokor vagy valami ilyesmiKép). Bár gondolom azért a Kaisers előtt nem tolonganak a babakocsis anyukák.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino
küldtem mailt Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Reditke,
nagyon sorstársamnak érezlek téged, bár azt hiszem, hogy én egy kicsit jobban jártam:
-babókorban kb egy időben vagyunk, Benedek 1 hét múlva lesz 7 hónapos
-mi "csak" 2 óránként ébredünk éjszaka világvége hangulatban már nem is tudom, mióta, de szerencsére pici szopi megnyugtatja, visszaalszik (2 fog már kinn van, kettő úton)
-engem tegnap harapott meg, de csak miniatűr a seb, nem is lenne vele baj, ha nem gyulladt volna be, amitől most sírva szoptatok, mellesleg én is Garmastannal próbálkozom
-ráadásként nekem is a héten jött meg, kellőképp kibuktam, mert az életemet megkeserítették a PMS tünetek éveken át, kicsit még meglettem volna nélküle...

Mi anyósomékhoz utazunk húsvétra, aki a világ legklasszabb süteményeit készíti, tiszta hízókúra...
A babád nagyon aranyos a képeken, főleg a mandarinos sorozaton.

Régebben az egyik nagy álmom volt, még akkor, amikor tervben se létezett Benedek, hogy ha egyszer babám lesz, akkor babaúszásra fogom vinni. Erre lett egy olyan kisfiam, aki ki nem állhatja a vizet, jobb esetben kapaszkodik a kiskád szélébe, s félpercenként ki akar mászni belőle, rosszabb napokon üvöltve sír, ha víz éri. Így egy álom törölve. Nagyszülőknél volt olyan, hogy nagy lelkesen leste, ahogy Csilla ficánkolva fürdött, még mutogatta is, hogy ő is oda, bele... aztán Csillát kivették a víből, Benedeket meg betettük, s amint rájött, hogy víz érte a pici testét, azonnal üvöltött.

Noémi,
elfelejtettem eddig mondani, hogy mindig is csodáltam szép Helénád szemeit, a narancssárga napszemüveg meg direkt jól megy hozzá.

Lenne egy kérdésem: hogy álltok cipőügyben? Most, hogy lekerült az overál Benedekről (bár ha romlik az idő, még visszakerülhet rá), ugye illene a nadrágszárból kilógó lábacskára valami cipőt húzni, ahogy a közizlés megkívánja. Benedek azonban utálja a cipőt, pillanat alatt lerugdossa vagy ma pl megpróbálta megenni, ráadásul nagyon felidegesítette magát, szétesett a mozgása is, s végül már sírt. Anyám azt mondja, hogy már most cipőhöz kell szoktatni, amikor még nem tud járni, a nővérem Csillára pár hetes kora óta nagyon gyakran ad cipőt (volt neki pl tündéri pirinyó Adidas edzőcipője), így hozzá van szokva, nem zavarja. Szerintetek mit csináljak?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

KormiKép,

Sajnálom, hogy ilyen negatív dolgok történnek VeledKép Tényleg semmi okosat nem tudok írni Neked. Erös vagy, hogy ilyen fájdalommal is képes vagy szoptatni.Kép
Cipöt én is adok Gabrielre kb. 4 hónapos kora óta, de szerencsére ö egész jól viseli. Mondjuk ez még egy kezdetleges cipöcske, olyan tornacipöféle, puha talppal. Esetleg próbálj meg (ha eddig nem próbáltad) valami könnyü cipöcskét vagy szandált ráadni, hátha az ellen nem tiltakozik. Remélem hamarosan megoldódnak a problémáidKép

Moncsi
minike

Megint hétvége Kép
és sehol senki Kép

Kép
Kép
nikk0830

Már nem aggódom. Kép
Dávid újra forog (persze szigorúan csak hátról hasra és csak jobbra Kép), próbál hasról hátra is fordulni, de útban van a keze. És, bár még lassan, de kúszik - hátrafelé. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

LivKép NaugyeKép

Ugyanez vonatkozik Gabocára és Lucára.
Liv üdvözöllek a klubban.Kornél is ugyanezt tudja. Mostantól te is forgathatod, szedheted össze, szóval ugrálhatsz ezerszer több dolog miattKép

Apropó éjszaka. Körkérdés. Ti hogy oldjátok meg?
Nálunk momentán az van, hogy 8 után fürdés aztán szopi és szunya, de 11 körül még van egy álom-szopi(nem ébred fel).
Aztán 3 órától óránként ébreszt, hogy szomjas.Nálunk errre az esetre teát kap, szopi csak 5-fél6 tájban van. Általában utána alszik fél9-ig.
Anyósom állandóan piszkál, hogy hagyjam sírni különben nem fogja soha átaludni az estét.

Úristen! ezzel a cipövel jól rám ijesztettek. Kornélon csak egy overáll cipöcske volt eddig. MoncsiKép
Te otthon is adsz rá cipöt?

Kornél már elmúlt / hós, de nálunk sehol semmi fogacskaKép Ennek csak a cici miatt örülök. Elöre félekKép

Most ennyi, vár a férjem a kisült palacsintákkal. Mennyei dolgom vanKép

hvera

Vera
Fiaink majdnem egy idősek KépAz enyém aug.30-án született.Nekünk sincs egy fogunk se Kép sőt cipőnk sincs Kép
Mi 1x ébredünk hajnali 3 felé,de akkor szopi van.Utána reggel 7 , 9-10 ekkor kel végleg.
Már én is napok óta készülök palacsintát sütni,de sose jutok el addig Kép

Kép
Kép
nikk0830

Nikk, Kép
küldtem mailt!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Vera, Dávid már hónapok óta átalussza az éjszakát, de amíg kelt éjjel, ráadásul ő sokáig egy órán keresztül szopizott, eszembe se jutott, hogy nem kelek fel hozzá és hagyom sírni.

Kép

Kép
liv

VeraKép,

Otthon nem adok rá cipöt sohaKép Úgy sosem fedezné fel, hogy lába is vanKép A sétakra viszont mindig ráadom, mert szerintem jó, ha szokja a dolgotKép

Sírni én sem hagynám éjszaka. Bár Gabriel már egy ideje átalussza az éjszakát. Most két napja újra ébred. Nem tudom, hogy a foga miatt vagy azért, mert náthás vagy tényleg éhes. Mindenesetre nem hagyom sírni. Bár igaz, hogy sok gyerek tényleg nem éhes éjszaka, hanem amikor félálomban vannak és hirtelen felébrednek valamire, akkor keresik azt a dolgot amivel elaludtak. Lehet az cici, cumisüveg vagy cumi. Ezt a gyerekorvos magyarázta el nekünk a múltkor és mondta, hogy ezért nem jó, hogy én cicivel altatom el. Hát, nem tudom...

Moncsi
minike

Sziasztok!

Jo regen irtam, nem igazan van idom, sosem tudtam jol beosztani, a lakas fut es mindig lelkiismeretfuldallasom van ha nem vagyok a picurral, nagyon igenyli.
Most eppen az idiota felso szomszedaim nem hagynak aludni, 5-szor ebresztettek fel es most mar nem tudok visszaaludni, en nem tudom mit csinalnak de mintha kopognanak, vagy kopogos cipovel maszkalnak vagy mi a fene, de ilyenkor!!!! Normalisak ezek!
Ugy latszik at kell szoknom a nappaliba aludni, ez durva, nem?!
Annyira de annyira duhos vagyok!!!
Mas:
a picur mar 6 es fel honapos, ugy megvaltozott, igazi nagyfiu, mar akaratos, neha hisztizik, de annyira edes, meg kell zabalni az ilyen koru babakat es egyre edesebbek lesznek.
Itt mar tok jo az ido, holnap horgaszni megyunk Kép
Foga meg mindig nincs de meg csak nem is piros, na mindegy egyszer csak kijon. Kép
Szepen ul mar es ha felallitom megtartja magat de maszni meg nem akar.

Ti hogy birjatok az ejszakazast? Nekem szerencsem van mert 2- 2 es fel honapos koratol teljesen atalussza az ejszakat, de addig sokat szenvedtunk, ha meg most is tartana megorulnek.
Szerintem az ilyen koru gyerekek mar csak megszokasbol kelnek fel es nektek kell leszoktatni rola valahogy.
Jaj, nehogy megsertodjetek, csak a velemenyemet irom le, bocsi.
Nekunk van kisciponk, tok dogos KépKép
Na mara ennyi, most megyek teveni hatha elalszok kozben.

Sziasztok

KépKép
KépKép
tontica

SziasztokKép

Ma reggel Heléna a mama szóval ébresztettKép Én meg bőgtem rendesen.Kép
9120 gram a picike, és 70 cm nem tudom kire ütött ez a gyerek ilyen méretekkel.A tanácsadáson lerámolta a doki néni asztalát, és elkapta a sztetoszkópjátKép

Tegnap nem tudtam megnyitni a társalgótKép Ma szerencsére sikerültKép

MaccsKép
Fene az ilyen főnökökbe, mindig a kismamákkal tolnak ki, az állam meg siránkozik hogy kevés gyermek születik, vajon miért???? Még hogy te depis lennél? Sokszor Te tartod a lelket bennük.
Jó hogy nekem állami a helyem, bár nem hiszem hogy visszamegyek, az egészségem bánná.Eddig még nem diszkrimináltak.

LivKép
Nálunk is sokáig csak egy oldalra forgott, 3-4 hét mulva jött rá hogyan lehet a másikra, hasról hátra meg nem szeret fordulni, elvárja hogy én fordítsam vissza.Szóval ne aggódj, minden baba más.Most olvastam hogy Dávid beindultKép Na megy ez...Kép

KormiKép
Köszi a bókotKép Mi is sokszor kelünk, zombisodom rendesen, szerintem már megszokásból kel, tegnap vártam hátha visszaalszik cici nélkül, erre fél óráig mondta a magáét, megint cici lett a vége.
A sütiből küldhetsz nekem isKép LeteszteljükKép
Tényleg mindjárt 7 hónaposak leszünk mi is, hogy repül az idő.

Tegnap vettem meg az első cipőjét, klasz kiss pink színű puha könnyű,meg kapott egy farmer kertészt.Fura de 18-as cipőt vettem, még van kb 1 cm szabad hely a cipőben, most 12 cm a lába.Elég jól viselte a cipőt, nézegette a lábát, mi a csoda van rajta.

GabócaKép
Luca nagyon szép kislányKép Élvezi a fürdést isKép
Majd beindul a forgás is.

TonticaKép

HorgászásKép Nagyon szeretek horgászni.Jó fogást nektek.
SzomszédokKép
Csücsülős képKép Nagyon vagányKép

Noémi
fantikbaba

Hali

Mi is megvagyunk, bár a nagyfiam megint beteg lett, mivel egész nap kint voltunk a kertbenKép Szerencsére Gellértke nem beteg.

Noémi
Azta, tényleg nem semmi méretekKép Gergőm egy évesen volt kilenc kilóKép Mi még csak 7100 körül járunk, de a védőnő azt mondta ez oké, mert félévesen kell duplázni és egyévesen triplázni a születési súlyt. MamaKép

Macs
Remélem már jobb a kedved. Depi? na ne...hát tényleg mocsokság...

Csirkesz
Boldog névnapot, ha eljutsz egyszer ideKép

Kormi
Benedeknek is boldog névnapot holnapra. Aztán kérjük a meleget ámKép

Éjszakázás: Gellértke is ébred 2-3-szor, de ő szopizik is rendesen ilyenkor. utána simán vissza lehet tenni aludni, szóval nem nagy macera, persze jó lenne átaludni az éjszakát, de én nem fogom sírni hagyni az tuti, még a nagyot is felkeltené nekem.

cipő: nekünk még nincs. szerintem amíg nem áll fel elég a kocsicipő.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Mostanság csak max. olvasásra van időm,Mírámnak nagyon nyűgös napjai vannak.Majd kidurran az ínye de a fog sehol(már a Dentinoxot is bevettem a nyaklánc és a homeós bogyók mellé nem nagy sikerrelKép).Aludni sem nagyon akar,már a babakocsiban is felébred 1/2 óra múltán.Egy nagy előnye van ennek a sok fentlétnek,hogy hihetetlen gyorsan fejlődik mozgásügyileg(is)bárhová képes elgurulni,mászogatniKépKépKép.Két hónapos korától egyszer kelt éjszakánként,pár hete viszont óránként.Simi+cumi és alszik tovább,étel ital nem kell neki éjjel.

Tontica

Nagyon cuki ez a kép,a horgászás nekem is bejönne(csend,nyugalom)mert a szomszédok miatt már a rendőrséget fontolgatjuk esténkéntKépKépKép

Cipőnk mégcsak puhatalpú van,azt is leszedi és rágcsálja a recéit(amúgy még a krumplinyomó fémbetétét is eszi,sőt néha engem is szeretne bekapni ilyenkor könnyesre röhögöm magam rajtaKépKépKép)

Jövő héten megyek szépülni (fodrász,kozmetikus, pedikür)nagyon rá fér a kialvatlan zombi fejemreKép.

Szép hétvégét MINDENKINEK!

Viola
h_viola

Sziasztok!

Hát én már hónapok óta nem írtam Kép. Költözés miatt nem volt egy darabig internetünk, aztán meg időm nem volt. Livike most 4 és 1/2 hónapos. Fogzás nálunk is van Kép. Kb. 2 hete állandóan sír, nem is nagyon lehet megvígasztalni (persze azért vannak jobb pillanatok is), tegnapelőtt este be is lázasodott, de szerencsére a kúptól elmúlt. A foga miatt kevesebbet is eszik (gondolom fáj neki olyankor az ínye), így újra felébred éjszakánként Kép. Remélem, hamar kibújik. Forgás nálunk is van, de csak hátról hasra. Aztán mikor megunja, megy a balhézás, hogy fordítsam vissza Kép. De az se jó, újból megfordul, úgyhogy kezdődik előről Kép. Ezen kívül a kedvence most a lábevés Kép. Most 6510 g. Az utóbbi hetekben alig hízik Kép. Bár így is elég szép a súlya a korához képest. Itt egy kép róla:
Kép

Macs: nagyon sajnálom a munkahelyeden történteket Kép. Olyan szomorú ez. Tudni, hogy sokunkra ez vár... (Engem is, ha vissza is vesznek, tuti átraknak egy vacakabb pozícióba Kép)

Cipő: én csak textil cipőt adtam eddig rá. De valahogy esélytelennek érzem, a zokni is valahogy mindig lekerül a lábáról Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Ja, és végre tavasz van Kép. Lehet sokat sétálni, kirándulni Kép.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,

Köszi éjszaka és cipö ügyben a tanácsokat. Meglátjuk. Nekünk az elsö cipö valszeg az lesz, amit én és az öcsém hordtunkKép Apum, amikor megtudta, hogy Kornél lesz elöhalászta a kincsek közül.

Kornél elég nyügös éjszakánént, nekem a cici sem mindig válik be, max fél óráig. Ma reggel átvittük a mi ágyunkba, mire fél órán keresztül panaszkodott megállás nélkül. Hmmm. Most viszont a járókába kúszik.

Az álldogálást imádja, kb. 4 hónapos kora óta, csak a kezét kell fogni. Az ülést is, viszont arra nem jött még rá, hogy hoszzabb ideig is lehet így maradni. Majd egyszercsakKép

A Dentinoxot a fogacskákra mi is használjuk. Vagy hat, vagy nem. Ha nagyon nyügös én bizony adok neki este egy fél adag Panadolt. Legalább pihenni tudjon.
NoémiKép irigyelllek, és gatulálok Helénának. Nagyon ügyes nagylányKép

TonticaKép A szomszédok iszonyúak tudak lenni. Nálunk A terhesség altt és kb. 1 hónappal ezelöttig minden du 5-7-ig és hétvégén fúrtak. Panelház! Szerencsére a gondnok meg a lakók elég konzervativok, igy este itt vagy csönd van, vagy az illetö hamar elköltözik. Kitartás.

Üdv;
Vera

hvera

Judy!

Ez a súlyduplázás és triplázás szerintem nem OK. Tudom, hogy ez él a köznyelvben is, de én mint matektanár ezzel vitatkoznék.
Mert:
1. a gyarapodás ált. csökken ahogy egyre mozgékonyabb
2. a duplázás triplázás viszont egyenletes gyarapodást feltételezne (Pl. ha egy 4 kg gyerek félévesen dupláz (8 kg), akkor 6 hónap alatt 4 kg-t hízik. Ha 1 évesen tripláz, akkor eddigre 12 kg-nak kellene lennie, azaz a második 6 hónapban is 4 kg-t kellene híznia.)
Azaz a kettő dolog nem fér meg egymással.
A másik viszont az, hogy minél nagyobb súllyal született egy gyerek, annál irreálisabb ez az elvárás, hiszen egy 4 kg v.nagyobb gyereknél min. 12 kg-t jelentene 1 évesen. Ami persze nem lehetetlen, de valószínű, hogy azt a babát ducinak fogják mondani.
Egyébként kiszámoltam az alapján a táblázat alapján a gyarapodást, amit a szopi babáknál szoktak emlegetni. Eszerint a min. gyarapodás kerekítve 3,9 kg éves szinten (2,8-1,1 kg megoszlásban félévenként), a max. gyarapodás 7,7 kg (5,4-2,3). Ebből az is látszik, hogy az első félévben jóval nagyobb a gyarapodási ütem, mint a másodikban. (Ja, és persze ezek az értékek sem 100%, csak átlag...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Helló Csajok!!

Na végre itt vagyok. Nekem nagyon hosszúnak tűnt nélkületek az elmúlt hónap. Remélem most már folyamatosan tudok jönni. Megpróbáltam magam (mármint Titeket) utolérni olvasás terén, és többé kevésbé sikerült is múlt héten pénteken, mert addigra lett netünk. Végigolvastam azt az ezernyi oldalt amit írtatok, én is írtam egy egész könyvnyi dolgot, de amikor megpróbáltam elküldeni, akkor a gépünk nekiállt vírusirtani (mondván, hogy két hétig nem volt bekapcsolva, ezért frissít, töröl, letölt.. stb), és mentés nélkül újraindította a rendszert. Roppant dühös lettem, de nem álltam neki újra leírni mindent. Úgyhogy most megpróbálok mindent bepótolni…

Ott kezdem, hogy amikor kiköltöznünk kellett, az utazás előtti napon a férjem elkapta az influenzát valamelyik kollegájától, így két napig (közvetlenül az indulásig) az ágyat nyomta. Szombaton este 7-kor indultunk, hogy Boti végig tudjon aludni. Aludt is szegényke, mert mihelyt ébredezni kezdett, rögtön cickóra tettem, és tele gyomorral újra visszaaludt. Így mesterséges kómában tartottam megérkezésigKépKép
Igen ám, de a megérkezés sem ment nagyon egyszerűen, mert olyan hihetetlenül erős hóviharba kerültünk, hogy 3 órán keresztül szinte semmit sem láttunk, úgy jöttünk. Éjjel 4-re értünk ide, itt a bepakolás miatt boti persze jól felébredt, és játszani kellett vele. A főbérlők normálisak szerencsére, a kéró meg kényelmes. Igaz, Boti velünk alszik egy szobában, amit 4 napos kora óta nem tett, de remélem nem szokik hozzáKép

Na a kálváriánk már rögtön első héten kezdődött, mert mosógépet, telefont, internetet kellett szereznünk. A telefon pillanatok alatt sikerült, de mint kiderült, a vonalunkhoz ISDN készülék kell, sima egyszerű hétköznapi készülékkel nem működik a telefonálás. Az internethez vettünk egy külső ISDN modemet és azt hittük működni fog. DE NEEEM. Mindeközben a férjemnek 2 napra Belgiumba kellett mennie, és én itt voltam net és telefon nélkül. Alig vártam, hogy hazaérjen, mert a változatosság kedvéért persze én is influenzás lettem, és pont azon a két napon voltam a legrosszabbul, amikor nem volt itt. Na, amikor hazaért, akkor jött rá, hogy a táskáját az összes iratával, rengeteg pénzével (napidíj előleg) kint hagyta Belgiumban. Nem volt mit tenni, ekkor már kénytelen voltam inni egy kis vörösbort, mert arra gondoltam, hogy nehéz kezdés után már csak könnyebben mehetnek a dolgaink.
Mentek is, de hogy könnyebben??!! A takonykórom elmúlt, a táska előkerült (persze zsozsó nélkül), és az internetet is sikerült összehoznunk egy második modemmel, de olyan nagyon lassú, hogy néha azon gondolkodom, hogy működik-e egyáltalán. (itt teszem hozzá, hogy a germán precizitásról merőben megváltozott a véleményem, mióta nem tudnak nekünk normális internetet biztosítani, bezzeg a számlázást 3 naponta végrehajtjákKépKépKép)
Sőt a hét végére mosógépünk is lett, így még síelés előtt egy nappal mindent ki tudtam mosni.

Múlt héten szombaton elindultunk hát síelni, amit nagyon vártunk a sok negatív élmény miatt. Mondjam, vagy ne, hogy az agyam majdnem felforrt út közben, mert persze minden germánnak azon a szombaton jutott eszébe közlekedni, ráadásul egy csomóan szintén síelni tartottak, így az autópályán szinte végig dugóban haladtunk. 500 km-t tettünk meg 12 óra alatt, és a helyzetet tovább nehezítette, hogy újfent hóviharba keveredtünk. Az eredetileg 7,5 órás utat végül 15 óra alatt tettük meg. Boti előtt persze le a kalappal, mert nagyon jól tűrte az utat. Lassan olyan lesz Boti, mint egy bejáratós autó, csak gyűlnek benne a lefutott kilóméterek, és minél több, annál jobban bírja az utatKép

A síelés nagyon klassz volt, végig sütött a nap, így Botit felraktuk egy asztalra játszani, mi meg apósommal és férjemmel felváltva vigyáztunk rá, a másik kettő meg síelt. Jó sokat tudtam síelni, és nagyon jól esett a mozgás. Persze pont síelés alatt tanult meg Boti forogni hasról hátra és fordítva, így néha nyűgös volt, hogy nem gyakorolhatja legújabb tudományát. de esténként olyan pörgésbe kezdett a sok ruha nélkül, hogy néha az asztal alól kellett kihúznom.
Síeléskor felavattuk Boti karácsonyi ajándékát (mármint amit tőlünk kapott). Ez egy gyerekhordó hátizsák. Nagyon szeret benne ücsörögni, egyedül a beszállást és becsatolást nem kedveli, de ha egyszer már benne van, csak nézeget, vagy alszik. Nem nagyon reklamál semmiért sem.

A kisfickónkat közben megkopasztottuk, mert a haja már a szemébe lógott. Most jó kerek golyófeje van. Egyfolytában szeretne felülni, de nem ám akárhogyan, hanem hanyattfekvésből hasizommal. Már tökre meg tudja emelni a fejét és a vállait. Persze a felüléstől még messze vanKép

Próbálok neki már adni egy kis almát, de olyan szinten nem hajlandó lenyelni, hogy még az utolsó almamolekulát is kitolja a szájából. Millió és egy féle almával próbálkoztam már, de semmi siker. Nem hajlandó lemondani az anyatejről. Na persze nem is úgy néz ki, mint akinek az éhség miatt illene mást ennie, de hát hogy lesz így vegyes táplálkozású rántotthús evő fiatalember??????
Az egyetlen, amit hajalndó elviselni a szájában, az a Dentinox. Sőt az a gyanúm, hogy kezd rákapni őkelme. Ha nem megy az alma evés, akkor szerintetek más gyümivel próbálkozzak, vagy krumplival, vagy függesszem fel a próbálkozásaimat???

Macs
Megdöbbenve olvastam a munkahelyi eseményeidet. Az ilyen főnökkel én is megpróbálnék kibabrálni, de azt hiszem erősen elgondolkodnék egy munkaügyi peren. Már csak azért is, mert ha tényleg ez volt veled a problémájuk (amit én nem hiszek, mert egyáltalán nem rád vall a depresszivitás – a társaság központja persze annál inkább), akkor azt a munkavégzés során kellett volna közölniük, nem most, amikor otthon vagy Gyed-en. persze Judy és a férje talán többet tudnának neked erről mondani (mármint a munkajogi vonzatáról az ügynek).

Judy
Köszi a névnapi megemlékezést. Jól esik, hogy még így a távolból is emlékszik valaki a névnapomra. Bár a srácok szedtek ma nekem egy csokor hóvirágot. Mielőbbi gyógyulást kívánok nagyG-nek.

És végül megpróbálok egy pár képet is feltenni, bár kételm, hogy sikerülne emellett a lassú Internet-tempó mellett.

Próbálok mostantól minden nap jönni, és belefolyni a mindennapi csevejbe.
Nagyon hiányoztatok! Mindenkinek millió csók!!!!!!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,Kép
de jó, hogy újra itt vagy! Mi is kívánunk Neked boldog Névnapot!Kép Gratulálunk Botinak a forgáshoz.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csirkesz
Üdv újra a fedélzetenKép nagyon örülök, hogy újra itt vagyKép látom nem unatkoztok, elég viszontagságos az életetekKép gratula Botinak a forgáshozKép

Beszti
Én is azon gondolkodtam, hogy hogy fogunk még egyéves korig ennyit hízni, mert igencsak lelassult a gyarapodás. még kb 2,5 kilót kéne a hét hónap alatt a triplázáshoz. ez persze nem lehetetlen, de most megnyugodtam, mert a Te általad írt minimumot már most teljestettükKépna nem mintha a kilókon agyalnék egyfolytában, csak pont a héten volt itt a védőnő és adta elő az elméletet.

Noémi
Akkor Ti már 4-szereztetek is, nem?KépKép Úgy emlékszem Heléna nem nagy súllyal született.

na eldugultam
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Először is azt hiszem egy kis magyarázattal tartozok, valószínűleg pénteken a nagy felindultságomban elég felületesen sikerült leírnom a dolgot, és egy kicsit pontosítok, hogy érthetőbb legyen.
Szóval: Az egész úgy kezdődött, hogy
a.) nem kaptam prémiumot az év végén, amiért még nem is balhéztam volna, mert ebben a félévben ugye csak pár hónapot dolgoztam, /előtte viszont csomó ideig nem kaptunk a cég szar helyzete miatt, és a többiek extra prémiumot kaptak, állítólag pont ezzel az indokkal/ - ám ezt még ezt még simán lenyeltem volna
b.) fel akartam venni a céges lakáshitelt, megírtam a főnökömnek, aki csak annyit írt vissza, hogy reméli, hogy máshogy is megy tudjuk oldani a dolgot, mert sajnos nem számíthatok a segítségre.(SEGÍTSÉG??) Ekkor kértem, hogy indokolja meg, amit jó 2-3 hét elteltével múlt pénteken kaptam meg telefonon a már említett indokokkal.

Tulajdonképpen írásban nem rugott ki, csak szóban kétszeresen, mert visszamenőleg azt mondta, hgy ki akartak rúgni, és előremenőleg, hogy majd ki fognak, pontosanbban ezt is inkább úgy adta elő, hogy én járok jobban ha elbúcsúzunk egymástól, mert a cégnél már nincs tovább jövőm!
Szóval a helyzet úgy áll, hogy
a.) lerendeztem magamban, hogy a melómban kifogást nem tudott találni, tehát a lelkiismeretfurdim nincs
b.) a személyiségimmel kapcs. problémáin gyökeresen változtatni nem tudok, tehát ez van
c.) azt hogy összejött a manó a világ legnagyobb kincsének tartom és egy percre sem bántam meg.
d.) a végkielégítésről /elég hosszú ideje vagyok ott/ majd azért még ha odaérünk beszélgetni fogunk, nem adom meg magam olyan könnyen.

Valszeg, ha azt mondta volna, hogy bocs, de a baba miatt a GYED után nem kellek, nem borultam volna így ki, mert tényleg nem én lettem volna az egyetlen akivel eljátszák ezt,/bár a hitelt akkor is jogom van felvenni és azt perelném/, de ezek a gusztustalan indokok nagyon megbántottak, pláne mivel szeritnem is az általános depi a legkevésbé jellemző rám.

A hirtelen elkeseredés után amennyire depire hajlamos alkat vagyok már elfogott a harci hév és (bocs ez most nagyon csúnya lesz!) de az "elmennek ezek a mocskos, bús-bocskoros, vasporos p---ába, csakazértsem fogom hagyni magam hülyére venni" hozzáállással kezelem a dolgot.
Most ott tartok, hogy kapott tőlem egy írásos figyelmeztetést a fönököm, hogy az indoklása minden jogi alapot nélkülöz, és egy héten belül gondolja át a dolgot, ha nem akkor perelni fogok. Ezt különben nem fenyegetésnek szánom, hanem véresen komolyan mondom, de azt sem tartom kizártnak, hogy egy kis sárdobálást is rendezek a médiákban, ha bíróságra kell mennem..Veszteni valóm nincs, hiszen törvényesen ugyan még nem tudtak kirugni, de gyakorlatilag már megtették.
Ezzel le is zártam magamban is a témát, bocsánat mindenkitől, hogy ezzel raboltam az időtöket. Kép

A második baba dologgal csak az az egy problémám, hogy Lilike is csodagyereknek számít, sikertelen lombikprogram után spontán fogant meg de összesen 6-7 évet vártunk rá. Nagyon szeretnénk másodikat is, és bár állítólag a második már könnyebben össze szokott jönni, nem tudom mennyire bízhatok ebben, nálam ez sajnos nem úgy működik, hogy akkor mostantól nem szedek gyógyszert, és akkor pity-puty teherbe esek..

Mndenkinek nagyon köszönöm a kedves szavakat: Liv, Nikk, Vera, Magi, Dino, Moncsi, Gabóca, Csirkesz, Judy, Noémi és mindenki akit véletlen kihagytam, olyan jó hogy vagytok, és köszi hogy az ilyen ide nem illő témákkal is letámadhatlak benneteket!

Gabóca: Luca nagyon szép formás kislány Kép Örülök, hogy vagy megint!
Timóca! Livike szintén gyönyörű, édes a kis haja! Kép Ott is édes kis hurkácskák vannak a combin.. Kép Jó hogy ilyen hosszú idő után újra jöttél! Kép

Kormi: Cipő ügyben nekünk van egy horgolt vastag mamuszunk, az teljesen puha és meleg, azt horjuk az overálhoz az utcára, itthon meg minden szakértői megyőződés ellenére mi kompozunk és olyankor szoktam egy kis tépőzáras szandit ráadni, abban nem csúszik ki alóla a lába (és nem lesz tiszta mocsok a rugi talpa). Kép Éjszakákhoz, cicihez - kitartást és jobbulást kívánok!

Vera! Én is egyetértek a többséggel, nem hagyom éjjel sem sírni a babát, elég korán átaludta az éjszakát, de ha fogak vagy betegség gyötri, akkor felsír, néha szopi is kell. Az utóbbi hetekben gyakran 2x, esetleg 3x is kelünk. Ő így jelzi, hogy valami gondja van, nem szereteném azt megtanítani neki, hogy ha jelez, akkor az számomra nyűg, és nem érdekel a problémája. Persze van hogy "hisztizik", azt már meg tudom különböztetni, akkor nem vagyok hajlandó felvenni, de éjjel ez nem szokott előfordulni. Ezt neked kell érezned, eldöntened, hogy bírod-e még, és hogy a baba csak "játszik" veled, vagy tényeg szüksége van rád. Szerintem bízz az ösztöneidben, és a rokonok is úgy nevelték a sajátjukat, ahogy ők akarták. Kép

Reditke!Azt hiszem még nem írtam: Grat a 7 hóhoz. Remélem hamarosan jobb napjaitok lesznek. Menzi ügyben ne légy elkeseredve, van akinek már sokkal korábban megjött. Alvás ügyileg talán a fogak kínozzák, azért ébred. Dentinoxot próbáltál ilyenkor adni neki? Nehéz sajnos, de hidd el, túl lesztek ezen is. Úszásról lemondtatok teljesen? Hátha a rendszeres mozgás kicsit "kifárasztaná", és jobban aludna... Persze lehet hogy hülyeséget írtam.

Liv! Kép Ugye-ugye! Kép Kicsit próbálj meg türelmesebb lenni Dáviddal. Tudom, hogy nálatok már a terhesség alatt mindig ment az ijesztgetés, aztán a sok aggódásra még a nehéz kezdet is rátett egy lapáttal, de pont ezért most már bízhatnál benne annyira, hogy megbírkózott eddig is minden nehézséggel, kihevert egy nagyon súlyos betegséget, hízik, nől, fejlődik mint a gomba, gyógyul a hipotónia, szóval igazán megelőlegezhetnéd neki a bizalmat, hogy ha lassan is, de a maga tempójához mérten időben meg fog fordulni mindkét oldara, sőt, kúszni, ülni, állni és járni fog, stb! Kép

Noémi! Heléna méretei lenyűgőzőek! Kép Hogy bírod /fogod/ ezt cipelni a te törékeny alkatoddal??Kép Nem csodálom,, hogy meghatódtál az ébresztődtől - gratula! Kép

Tontica! Kép édes, vagány a kiccsávó! KépSzomszédok Kép Nem tudsz velük esetleg szépen higgadtan elbeszélgetni, hogy ez zavaró, és próbáljanak meg csendesebben éjszakázni? Lehet hogy ők észre sem veszik, hogy kopognak... Persze nem mindig lehet békésen elintézni a dologt. Amikor nekünk voltak nagyon kiakasztó szomszédaink, a párom gondolkodott, hogy beszerez egy nyilpuskát /halk, és gyors, és pont emiatt a szemtanuknak fogalmuk sincs ki a támadó/ és valamelyiket odaszegezi az ajtóhoz.. Kép

Judy! Gergő betegsége Kép-sajnos olyan csalóka az idő, a nap süt, kellemesen melegít, de azért a szél még hűvös. Jobbulást neki, csak nehogy KisG is elkapja.. Látod, ti is szépen fejlődtök, nem éhezik Gellért baba sem, egyszerűen csak nem a leggönbölyűbb testalkatú! Kép

Viola! Jaj szegények, akkor nálatok is a gonosz fogmanó jár, nem a fogtündér aki pikk-pakk meghozza a fogacskát.. Kép Panadol szirupot én is néha esténként bevetettem, ha nagyon nem bírtam elaltatni, de csak egy "negyed" adagot és nagyon ritkán, talán 3-4x össz. Szépüléshez minden jót! Kép Én is szeretem az ilyen "kúratúrákat" Kép

Csirkesz! Kép Jó volt újra olvasni téged, hiányoztál nekünk! Kép Jó kis kalandjaitok vannak, de meg sem lepődöm, nálatok mindig nagyüzemben zajlik az élet.. Kép Honvágy van már? Boti kopasz buksijáról nem tettél fel egy képet sem nekünk?? Kép Boldog névnapot kívánok én is! Kép Virtuális fülcimbálás fénypostával megy, ablakot nyiss! Kép- MZ/X

Kormi Benedekjének is sok boldogságot! Kép

Ma /javítok, most már tegnap/ voltunk mi is 7 hósak. Bortányos gyorsan rohan az idő... Én most nagyon élvezem a babázást: lehet már dögönyözni, még nem ellenkezik, édesen mosolyogva, odagurul hozzám a komppal szélesre kitárt kezekkel, ad egy hatalmas nyálas, cuppanós puszit, nem lehet nem imádni és kényeztetni ezt a kis tündér tökmagot!Kép /Bocs, azoktól akiknél pont nehéz időszakok vannak, hogy áradozok, de legalább tudjátok, hogy nemsokára eljön nálatok is a jobb korszak, és ez mindent megér!/

Puszi és jóéjt, bocs, hogy hosszú voltam megint.
Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: