A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Jaj SIS!!!!!!!!!!!!
megnéztem a fotókat és rohadt jóóóóóóók! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Manka,ha még itt vagy,küldhetek fotót Kisnyúlról és felteszed nekem,mert még máshogy nem megy!
persze annak küldöm,aki épp itt van és engedi!:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

nincs itt senke se......

Emese és MarciKépKép
nyúlné

senki :twisted: :twisted: :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné :) , köszi, én is próbálkoztam a rogyasztással, de ugyanaz voltmint nálatok. Legtöbbször röptében elkapom, olyan kemény a parketta, de nem lehetek mindig mellette. Még szerencse, hogy a feneke ki van párnázva a pelussal :D .

Szilvi, a playstation nálunk is nagy kedvenc :) .

Lehet, hogy nálunk is pálzázás :lol: lesz a mai program,úgyis vennem kellene gatyát,mindig ugyanaz van rajtam.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Itt vagyok. mankakukacyahoo.co.uk

Manka

manka7

Nyúlné :!:

Itt vagyok ,most jöttem!!!

Küldjed :!: :!: :!:
csillam

Jaj bocs,manka7kukacyahoo.co.uk

Manka

manka7

Csillám :D , 1 perccel,megelőztelek.

Manka

manka7

Még kicsit kába vagyok :roll:
Ma elég jól aludtunk :P
A család többi tagja ,még most is alszik :shock:

Sis :D

Nagyon jók a képek :!:
Máté nagyon aranyos, -és ami az Övé az az Övé :lol: :lol: :lol:
csillam

Manka :)

Látom, bár az én órámon még csak most van 36
csillam

Manka nyert! :P
azért köszi Csillam!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Végrevégrevégre :)
Kép Kép Kép Kép Kép
Folyt.köv.

Manka

manka7

Kép
Kép Kép
Kép
Jön a többi is, csak közben nálunk eltörött a mécses.

Manka

manka7

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Manka

manka7

Végre Kisnyúl :P Kép
Végre kisnyúl

Kép
csillam

Csillam.
Megpróbálom majd bemásolni mégegyszer,de én már nem nagyon bizok magamba! :oops:
Hogy van a kis vámpir udvarlónk?Meli nem engedi,hogy lefényképezzem a kis vámpir fogait. :?

Ayse.
Látom te már ügyesebb vagy mint én!!
És dehogy sértődtem meg!Magamra vagyok mérges,mert én mindig mindennel bénázok!! :oops:

Davallia.
Amit te irtál az nekem magas!! :shock:
Hagymaszagú Panda :D :D

Havtunde.
Köszi az érdeklődést.Még nem vagyok 100%-os,de sokkal jobban vagyok mint voltam!!
Zita videó haláli jó!!
Miket nem tudtok ti!! :shock: Nekem tanfolyamra kellenne menni,hogy egy ilyen videót feltegyek!!Hogy kerül egyáltalán a gépre a felvétel??

Sis.
Kép és szöveg haláli!! :)

Nyúlné!
Kisnyúl hozza a formáját,mint mindig!!Nagyon édes!! :lol:
ancsi26

jaj,köszi,köszi,köszi MANKA!!!!!!!:)
most megyünk vásárolgatni

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!
Jujj, de jó! Végre!!! Itt van a hercegünk (fekete biciklin :lol:), és milyen ügyesen megmássza azt. De azt a félkönyékenbillegős pózt tuti Majától tanulta. :lol: Nem tudtam, hogy a kisnyuszik újhagymát is csemegéznek, nagyon jópofa fejet vág hozzá. Fogat is mosott utánna? :lol: A kedvenc a doboz mellett állós, szuper rosszcsont fejet vágós. :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sis!
Marha jó a Máté sorozat.Hát az tuti, hogy nem alszik meg a tej a szájában, nagyon karakán kiskölök már most. Az első képen pont olyan "killer " képet vág, mint Márti Bendegúza szokott. Ugylátszik ez olyan Bendegúzos dolog... :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Ancsi

Mikor született pontosan Meli???(menyasszonyunk)
csillam

Húúúúúúúúúúúúú sziasztok!

Na akkor most apránként....mert tegnap ellógtam Lénával apa után a Joga Bonitora(ez volt az a meccs, amire mentek), úgyhogy nem tudtam olvasni semmit :) :lol: :lol: :lol:

Szóval!

Ayse!

Ez rettenetes...
Még jó hogy nem cseréltük még le a tv-nket nagy plazmára, mert tuti hogy a párom csapata nálunk ordítozná végig a vb-t selejtezőtől- döntőig és közben vedelnék a vesetisztítót, meg köpködnék szét a szotyihéjjakat és Lénával pucoltatnák a mogyorót :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként tök jó volt a Joga Bonito, én botor meg mondtam a férjemnek, hogy ne ilyen fa...ságra menjenek, hanem kispályás bajnokságra nevezzenek, mert abban pengék, ebben meg nem nagyon remekeltek, 3 perces meccs és minipálya.

Na több se kellett a férjnek....a csapattársai járnak bajnokságra...VASÁRNAP!!!!!
Egyből mondtam, hogy visszaszívtam ..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Drága Angelani!

Látom már félsz leírni bármit, hogy mit adsz Erhardnak enni...
Figyu, nálunk is sült oldalas volt meg petrezselymes krumpli...
Hát elárulom hogy Léna vegyesen kapta, és nem sikított hogy nem kéri.... :lol: :lol: :lol:
Az oldalsból meg amúgy is kisül a zsír....és nem raktam az ő kajájára 2 evőkanál hússzaftot..., meg nyilván nem a mócsingot adtam Lénának.

Könyörgöm, már nem 6 hetesek a babáink.....hanem a 9 hónap felé haladnak...

Jó ne adjunk tejet meg tojást,....de szerintem Angelani, nyugodtan kaphat lassan minden felnőtt kaját!Max ne áruldd el nekünk...ha valaki rádrontana... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De ez csak privát véleményem :wink: :wink: :wink: :wink:

Hari!
Lilike igen jó húsban van. :) :)

Na megyek olvasok tovább

Kép

Kép
megann

Ja és Angelani...

Fürdővíz: Léna a habot imádja megenni....még nem halt bele :lol: :lol:

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Jobb Reggelt!

Ilyen pocsék időt :cry:

Naggggyon jók a képek!!!!
Végre látni Kisnyulat is :D

Hát igen, én is felajánlottam tegnap ezt a lehetőséget :oops:

Erhard apa kezében tüsszög, közben püföli a klavit :lol:
Kiváncsi vagyok, meddig bírja :)

Na megyek, mert látom egyedül leszek....

Minden Babának Boldog Gyermeknapot!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Ez aztán az igazi gyereknapi idő! :evil: Szerintem mi sem megyünk ma semmilyen programra, max itt a környéken sétálunk. :(

Itt egy pár kép, ami a héten készült, mikor Manka és a nagyon good looking, de Zitához kitartóan hűséges Jack meglátogatott minket.

Hé, Maja nem jössz játszani?
Kép

Naaa, gyereee!
Kép

Ha nem, hát nem! (Maja inkább félkönyéken billeg)
Kép

Akkor inkább anyával játszom felállósat:
Kép

Mennem kell, hiv a minidiktátorom. :lol: :evil:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

sziasztok!

fos egy idő van.. :( Hogy lesz ebből babakocsi séta? Na, azért még reménykedem, bár Viki fél 9-kor kelt (este 8-kor aludt szokásához híven :)), Gergő meg a SZERELMÉNEK!!! :lol: a szülinapi bulijába készül du 3-tól, úgyhogy puccba kell vágjam a gyereket, meg addig még tanulni is..

na lépek is, mert dolog van..
Vendég

Sziasztok!

Megann!

Köszi :lol:
Benned sosem csalódom :lol: :lol: :lol:

De tényleg csak krumplit adtam neki :lol:
Viszont a csirkepöriből evett. Illetve csak a husiból és imádta.
Nem lett baja :P
Egyébként én még a kutyámnak sem adtam oda olyan kaját, amit én nem ettem volna meg.
Mondjuk nem a kutyához hasonlítom, csak azért írtam, hogy még annak sem adtam oda bármit.
Erhardnak én meg még mindig fertőtlenítem a dolgait.
Akkor lassan állok le, nehogy hirtelen 1000milliárd bacillus kolónia szabaduljon rá :lol:

Na mennünk kell vásárolni :roll:

Pusszancs!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok,

Sztem is el van túlozva most már, hogy a babának nem szabad felnőtt kaját adni. MIért ne? Pláne ha nincs allergia a családban és amúgy bébikajából is kapja ugyanazokat az összetevőket. Én még mindig késleltetem Zsuzsának a tejet, lisztet, tojást, kismagvasakat és mogyorót, de már vakargatom a fejem, hogy pl a kenyeret hogy fogom még 3 hónapig "eldugni" előle. De aki már adott tápszert és kiflivéget a babának, és nem volt semmiféle allergiás reakciója, miért ne adna a családi vacsorából? A bébikajában is megkapja ugyanazt.

Ha olyat főzök amiben nincsenek a fent felsoroltak, én is adok belőle Zsuzsának. Levesből zöldséget, húst, pl.

Képzeljétek, én nem is tudtam, hogy ma gyereknap van. Onnan jöttem rá, hogy láttam ma reggel a Tescoban a feliratot. :oops: Program sincsen, ma ünnepeljük David meg a nagymamám születésnapját. David 38, nagymamám 75 (asszem).

Zsuzsával mikor megszületett:

Kép

És mostanában:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Gyorsan rá is csapok a bébikaja témára, csak hogy pukkancskodjak egy kicsit ahogy Napsugár mondta rám.. :lol: :lol: :lol:

Nem vagyok megelégedve egyáltalán...

P a feliratok:
kelbimbiri ilyen olyan hússal és akkor az van hogy pl:
15%kelbimbiri
meg 5 % ilyen-olyan husi...
a többi meg riszdara, meg krumpli, meg tészta, meg ivóvíz, meg hasonló töltelékanyag...

Ez becsapás, átvágás, szemfényvesztés, árulás stb...

Akkor írják azt hogy főtt rizs kelbimbóval ízesítve.....
Kiadjuk a drága pénzt a semmiért...azaz a főtt rizsért...hát köszi.....

Mostmár szívesebben pancsolok Lénának...minimum 30% husi van az én kajámba.Meg 50% zöldség...

Miért akarják már rászoktatni kis korban a babákat a mindenféle szénhidrátokra(tészta, risz, cukor).
Jó tudom én hogy az is kell, de inkább fordított arányban szerintem.......

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Gyors bekukk, aztán megyek is tovább.

Angelani, Megann, Rókica

Én már hónapok óta adom Lacinak a mi kajánkat, ha nincs benne, liszt, tojás, tejtermék, ételízesító.

Mi a zöldségevést a husileves zöldségeivel kezdtük és a levével turmixoltam össze. Laci ma csirkepörit fog enni zöldbabbal.

Szerintem nem a házi koszt miatt szóltunk ANgelaninak. Én legalább is biztosan nem, csak a tojást mondtam, hogy azza inkább még várjon egy kicsit.

Róki
A bioboltokban lehet gluténmentes kenyeret kapni. Talán annak a héját próbáld meg Zsuzsának. Vagy pl. az Árkádban van egy gyógynövénybolt, ahol lehet gluténmentes babapiskótát venni. Vagy ha van energiád, akkor Te is süthetsz esetleg kis pogácsákat gluténmentes lisztből. Szerintem a neten tuti van valami recept.
Nálatok van a családban ételallergia, hogy a lisztes dolgokat még nem mered adni?
A liszt a 8. hónaptól normál esetben mehet.

Davidnek és a nagymamádnak boldog szülinapot.

Csapvíz
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy forraljuk a vizet kb 9-12 hónapos korig. Még az ásványvizet is. Egyedül a Humana babavíz (350 Ft/l) az, amit forralatlanul lehet adni. Azt mondta, hogy 99 %-hogy amúgy sem lenne baj, de néha előfordul a coli bacilus, ami veszélyes lehet a babákra. Én reggel felfforalok 1,5 l vizet, kiöntöm egy üvegbe és abból adok a fiúknak napközben. Bazsinak már nem kellene, de amikor a Laci elkezd nyöszörögni valamiért, azonnal rohan és adja neki a teáját, úgyhogy most a Bazsi is forralt vizet kap, amíg Lacinak az kell. Na azért ha véletlenül nincs forralt víz én is szoktam adni a Szentkirályi vizel Lacinak, meg persze ő is beleiszik a fürdővízbe és még nem lett semmi baja, de általában inkább forralt vizet adok neki még egy kis ideig.

Babák
Én is sokszor elfeljtem megdícsérgetni a babákat, de szerintem azt mindenki tudja, hogy nagyon édesek. Persze nekem is rosszul esik, ha én felteszek valami képet és nem dícsérgetitek meg, úgyhogy mostantól figyelni fogok erre.
Most is szuper jó képek vannak fent mindenkiről. Persze a Máté és Kisnyúl képekre nár nagyon ki voltunk éhezve, da nagyon kis cuki Jack, Maja hercegnő, Kincső és Róki család is.

Nálunk megy a pörgés. Csütörtökön kivittük apukámat a reptérre és Bazsi repcsiket nézegetett. Pénteken takarítós napunk volt, utána meg csavarogtam a fiúkkal. Tegnap nagymamánál voltunk névnapot ünnepelni. Tök aranyos volt, Apa kapott tüle gyereknapra egy üveg mézes barackpálinkát :lol: én egy Mercit (sajna csak holnap lesz az édességes napom), a fiúk meg pénzt, amit most apa, meg Bazsi el is költenek egy hintára, meg az ahhoz szükséges kampókra stb..

Holnap anyukám, gyereknap alkalmából elvisz engem Bécsbe vásárolgatni, meg dumcsizni és űzni a fényt egy kicsit. Már nagyon rám fér. Apa szabit vett ki és bevállalta a fiúkat. Vicces lesz, mert tegnap amíg elszaladtam anyuért és bementünk a nagyinak ajándékot meg virágot venni csak háromszor hívott fel: 1. hol talál egy db cumit, amit odaadhat a Lacinak a kinti alváshoz. 2. Mit adjon Lacinak tízóraira. 3. Hol a tejpép és a Fruttapura. Kiváncsi leszek holnap hányszor fog felhívni?? :lol: :lol: :lol: Azért rendi, hogy így itthonmarad a fiúkkal, hogy én kikapcsolódhassak egy kicsit.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Jó hétvégét nektek. Mi nem megyünk sehova gyereknapra. Szerintem úgyis az számít, hogy együtt legyünk. Talán egy cukiba elvisszük Bazsit, de még az sem biztos. Nekik még úgyis minden nap gyereknap.

Kép
Kép Kép
sildike

Lehet, hgy kicsit túl van misztifikálva a hozzátápi dolog, de egyetértek Sildikével, Angelaninak sztem se piszkálódásból szóltunk, hogy nem kéne. Amúgy én is adtam már Zitának húslevesből, borsólevesből.
Rokica, azért érdekes, hogy milyen "laza" lettél kaja ügyben, holott Te voltál az egyik élharcosa a hozzátápinak, hogy minél később. Én nem adnék még forralatlan vizet a gyerekemnek, mert nem hiszem, hogy Mo-on minden előírást betartanak. Emlékszem, amikor kis kukacoska került a csapból a pohárba, igaz, ez még gyerekkoromban volt. És azért a tápszer nem ugyanaz, mint a felnőtt kaja, de sztem se lesz baja a babának tőle. Mármint a felnőtt kajától.
Amúgy Zitának a pizza a kedvence, de ez igazán gluténmentes:
Kép

Máté és Kisnyúl képek nagyon jók, Majácska könyöklése is haláli. :D

Manka, én is sírtam volna Jack helyében, ha más baba képeit rakosgatja fel az anyukám. :D:D:D

Mi ma színházba megyünk, a Hippolipótot :D nézzük meg.
Vendég

Hú, micsoda karizmai vannak Zitának :D !! Gluténmentes pizza :lol: :lol: .
Jack éppen gluténmentes paprikajancsit eszik :lol: .

Manka

manka7

Sziasztok!
Addig írtam, hogy kiléptetett a rendszer, de most elmentettem :)

Hú, látom kajatéma van.

Sildike!
Tudom, hogy te a tojás miatt írtál, hogy vigyázzak.
Tőled vettem az ötletet, hogy turmixolhatok Erhardnak levest :lol:
Tök örültem, hogy leírtd a "csodaturmixot", amitől olyan jól fejlődnek a Babák :P

Nálunk nincs veleszületett ételallergia.
Kivétel a hal, nálam.

Viszont én sem adok neki tejet, tojást.
De!
Itt van a példa.
A múltkor adtam neki a gyorstápszert (Dokinéni is engedélyezte).
Abban meg van tej :(
Jó, túlélte gond nélkül és állítólag 1-2 adag után sem lehet később baja belőle.
A babapiskótát amit adtam (rá van írva, hogy 6 hós kortól), abban tojás van. A dokinéni engedélyezte, mert, hogy az nagyon is fel van dolgozva és attől semmi baja nem lehet. De az is lehet, hogy az tojás közelében sem járt. Sőt, ha tojáspor, akkor meg mindegy.

Szóval nekem az orvos véleménye biztosabb, mint bárkié vagy bármelyik védőnőé.
Tényleg nem akarok sértő lenni, de szerintem mindenki úgy van vele (ha tényleg meg van elégedve az orvossal), hogy hisz neki.
Én megbízom a Dokinéninkben és ha Ő azt mondtaná, hogy adhatok lisztes dolgot, akkor nem félnék ennyire. Mondjuk tejet nem mernék adni egy ideig.
Van még egy termék, a Nestle gyümik és a csokis puding.
Olyan, mint a fruttapura,6-8 hós kortól adható.
Csak van csokis puding formában.
Na mondom adok neki ilyet desszertnek, mert ez tényleg adható.
Szerintem van benne tej. Én mindent megkóstolok mielőtt odaadom Erhardnak.
Kicsit tápis az íze, de majdnem olyan mint a rendes puding.
Na többet nem is astam neki, még megvan a 3db (ez is 4X100g).
Pedig adható és semmi baja nem lett tőle!

A gyümölcsöst odaadtam neki. Illetve abból van még 2X100g.
Van még a Hipp-nek 6 hós kortól adható jó éjt papi vagy mi a neve bébikaja. Az is tejpép és még kakaót is tartalmaz a csokis.

Zárszóra:
Az orvos azt mondta, hogy ha egy gyerek lisztérzékeny, akkor természetesen nem attól lett érzékeny, mert kapott, hanem csak akkor vesszük észre.
Ha adok neki lisztes dolgot és semmi baja, akkor azáltal nem lehet lisztérzékeny.

De kérek jó kajaötleteket!
Olyat, mint Sildike írt.
Mostanában Erhard nem fogadja el a túl pépes bébikaját.
rághatnékja van :lol:

Megann!

Igazad van!
Jó reklámmal minden eladható!!!
Mi meg csak jót akarunk és megvesszük drágán, amit magunk fillérekből előállíthatnánk. Ráadásul jobbat :wink:

Rokica!
Boldog Szülinapot a Kedves Davidnek és a Drága Nagymamádnak :lol:

Erhard megint akkorán nőtt, hogy amit eddig egy bizonyos helyre raktunk, már eléri és újabb helyre kellett tenni.
Tegnap este a kiflit zacsiba tettük és az asztalra.
Kint ügyködtünk a konyhába (persze ajtók nyitva, hogy halljunk mindent). Eltelik 3 perc. Mondom a páromnak, hogy ez a gyerek túl csöndben van. Mondjuk hozzáteszem, hogy éppen egy játékát "verte szét", amikor benthagytuk a szobába.
Szóval benézek a csendre, erre azt látom, hogy leszedte az asztalról a kifliket, szétszedte a zacsit és rágta a kiflit.
Mondjuk inkább csak nyálas lett, mert nem szoktam magára hagyni, legalábbis mindig odafigyelek, mint most is, hogy nagy csend volt.
De annyira édes volt, hogy szépen leült és hadakozott a kiflivel.
Persze elvettem tőle. Maximum 3-4 morzsát nyelhetet le, mert nem hiányzott belőle, inkább nyálas volt csak.

Semmi baja..kopp...kopp...kopp...
2 perc volt az egész.
Még milyen jó, hogy már "minden" veszélyes dolgot elraktunk.

Igen, én félek leírni ilyeneket, mert nehogy azt higyjétek, hogy szándékosan adok neki ilyeneket, vagy nem figyelek oda eléggé.
Pedig mindig vannak balesetek, még ha mellette vagyok.
Tegnap előtt fogtam a kezét és úgy esett el.
Nem sírt, de béna voltam, egyszerűen kifordult a kezemből.
Álldigált, lépni akart és eldőlt.
Persze kutya baja, de hiába vagyok mellette, akkor is történhet valami. Mindig félek, hogy nagyon rossz dolog történik és szó szerint rémeket szoktam látni :cry:
Beugranak a szemem elött ilyen kis történetek. Nem tudom lelőni magam.
Lehet, hogy azért is van, mert tökéletes anyuka szeretnék lenni és minden bajt elkerülni.
De mindenki tudja, hogy ez lehetetlen, csak az agyam nem :x

Na abbahagyom a marhaságaimat!
Biztos az eső az oka :roll:

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok :)

Újra itt vagyok egy kicsit!

Majácska nagyon aranyos :P Nagyon jó képek :wink:

David és Zsuzsa baba :P

nekem tök megható az ilyen apuci-kislánya fotó :!:

Zsuzsa sokat, apuka semmit nem változott :lol: Máramennyire a kicsi képből látszik 8)

Fürdővíz: Nálunk Dávidka kezdetektől fogva kóstolgatja :o
Még nem volt belőle baja. A hőmérős halacskából is mindíg a szájába folyik a víz , ő meg nyeli rendületlenül :shock:

Ivóvíz:

Én még mindíg felforralom neki az ásványvizet.
Bár amennyit ő iszik , kész pocsékolás...
Kb 2dl forralok ,amiből estig jó ha elfogy 60ml :?
Ha meleg van akkor 120ml

Evés után sem tudom rávenni ,hogy igyon.Néha kaja közben lecsúszik 1-2 korty.

Fertőtlenítés

Én amit régen fertőtlenítettem ,azt már csak a mosogatógépbe teszem. (Játék,cumi,..)
65 fokon mosogat ,szerintem az elég ,hogy a naggya baci távozzon :!:

Bébiétel

Én továbbra is azt adom :wink: De ha látom ,hogy valamit nagyon szertene megkóstolni a miénkből-hát megkóstoltatom :shock:

Evett már gulyáslevet, husilevest, tettem a szájához szénsavas ásványvizet :shock: -belenyalt -még ÉL :shock:
Evett pogácsát(tesóm nyomta a kezébe)2 gyerek apja :)
konyakosmeggy bonbont nyalogatott( Így vettem rá hogy kinyissa a száját a kanálnak)
Mert egyszer beteg volt ,és a gyógyszereket kanállal adtam be neki! Na utána nem volt hajlandó kinyitni a száját ha kanalat látott :( A bonbon volt a megoldás :twisted:

Anyukám mondta ,hogy nekem 6-hónapos koromtól adta ,amit ők ettek.Nincs semilyen allergiám :P Se tej,se liszt se pollen :idea:

Más

Nekünk is van ám hintánk, és nagyon szereti :!:
Chicco állványos kert hinta.
Elvileg 1 éves kortól ajánlott, de én tettem bele szivacsülést ami stbilan benne tartja.

Dávidkám már ezeket mondja: :P ma-ma-ma ,pa-pa-pa ,ba-ba-ba, cicia és dagi-dagi-dagi(ezt biztos nekem szánja)
csillam

Havtünde :)

Amikor az előbbit írtam Zita még nem volt itt :P
Klassz a Pizzája :mrgreen: De gyanítom ,nem ettől van ilye jó húsban :!: :mrgreen:
Zabálnivaló :P
csillam

Sziasztok!

Van egy percem ebéig, gyorsan beugrottam.

Ayse :) Fábry és a Heti Hetes üti egymást? Nekem bejön mindkettő.

Tünde :) Egyetértek a víz-dologgal, én ugyan még egyáltalán nem itatom Gergőt, de Balázs se kapott még csapvizet, csal ásványvizet. Egyszer hallottam egy előadást arról, hogy mi minden van a csapvízben, azóta csak végszükség esetén iszom meg én magam is. Nem emlékszem konkrétumokra, de undorító volt...

Lisztérzékenység: Valóban nem attól lesz valaki lisztérzékeny, hogy korán kap liszteset. Ez velünk született, örökölhető betegség, és csak akkor jön elő, ha liszteset eszünk / pontosabban gluténtartalmút/. A gasztroenterológusunk azt mondta, hogy minél hamarabb kapjon a kicsi liszeteset, hogy gyorsan kiderüljön, ha érzékeny. Egyrészt nem biztos, hogy gyerekkorában kijön, sokszor valami lelki tényező áll a dolog mögött. De ha hamar kiderül, én nem örülnék ha szenvedne, ha vizsgálgatni kéne, kórház, vérvétel, mittudomén. Ezért minél később adok Gergőnek liszteset. Ja, és olyat is hallottam, hogy minél később kezdjük el, annál inkább megelőzhető a betegség / mármint hogy kijöjjön rajta/ Ezt nem gasztroenterológus mondta, de ki tudja...

Na, mennem kell.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Angelani, ne haragudj, de én már nem tudom, követni, amit írsz.
Biztos az én agyam van lelassulva. :D
Végülis az a lényeg, hogy a dokinéniben megbízol, nem? Sztem se hallgass ránk, neki nagyobb a tapasztalata, ő ismeri Erhardot.
Csak akkor nem értem, miért írod le ide, hogy miket adsz Erhardnak, és utána miért görcsölsz a válaszokon.

Na mindegy, asszem most nekem lett tele a hócipőm, nem bírok ennyi butaságot olvasni, eltűnök innen egy időre, nem akarok senkit megbántani.
Vendég

csillam

Sziasztok!

Havtünde!
Nem ellened írok és nem is más ellen!
Csak azt írtam, amit gondoltam.
Most megint lelkiismeret furdalásom van, hogy leírtam bármit is.
Ezért félek leírni, mert megbántotk valakit.
Különdbözőek vagyunk.
Igen is szeretem kikérni a véleményeteket, tanácsokat kapok.
Nem hívhatom fel minden nap a dokinénit sem.

Én arra utaltam, hogy a tápszerben és a piskótában van tej, tojás és mégis adhatom neki.
Nem a húsleves, vagy főzelékekre gondoltam.

Számodra buta vagyok (lehet, hogy más számára is), de én jó anyukája szeretnék lenni Erhardnak.

Nem tudom, hogy miért bántódsz meg minden írásomon.
Tényleg nem mások ellen szól.

Régen, senki sem sértődött meg és nem is értették félre.
De látom, hogy te engem nem csípsz, tudod, hogy ki a mumus és unod a butaságaimat.
Ne olvasd ezek után, amit írok.

De tudod mit?
Inkább eltünök én, mert nem akarok gondot.

A régi csapatban senki sem haragudott meg rám 1-2 butaság miatt.
Sőt, ha teljesen marhaságokat kérdeztem, akkor is segítettek.
Nem vágták a fejemhez, hogy tegnap még mást mondtál.
Együtt kibeszéltük, hogy kinek mit mondott az orvos, védőnő.
Ha valami bizonytalan volt, akkor szóltunk egymásnak, hogy menjen más orvoshoz.
A lányok végighallgatták az orvosváltásomat és egy rossz szó nem hangzott el tőlük.
Ők biztattak.
De ha most azt írtad volna, hogy szerinted kérdezzek meg más dokit, mert a te dokid ezt vagy azt mondta, akkor elgondolkozom és nem biztos, hogy szemhunyást megbízom a dokiban.

Egymástól is tanulunk és örülök, hogy néha rám szólnak a többiek, hogy hülyeséget csinálok.
Csak az nem mindegy, hogy milyen hangnemben.
Elég lett volna azt írnod, hogy te nem értesz velem egyet semmiben és én nem sértődöm meg.

Kész.
Más a véleményünk? Akkor más.

Én kívánok Minden Babának, Mindenkinek Jó Egészséget, fejlődést!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani, Neked kell maradnod, én voltam az első, aki írtam, hogy lépek egy időre. :D:D:D:D
De ha nem vetted volna észre, direkt kihagytam 1 sort, nehogy azt hidd, hogy miattad.
Magam miatt, mert tombolnak bennem a hormonok, és tényleg nem akarok senkit megbántani, azért, mert jön a kistesó, és nem tudok uralkodni magamon.
Vendég

Jajj lányok[/ :cry:

Ne tűnjön el senki!!!

Jóóóóóóó????????

Ha nem értetek 1-et, akkor ne olvassátok el egymás írásait :shock: :shock:

Én nem akarok senki párjára állni :!:

De szerintem mindketten hiányoznátok valakinek, pl : NEKEM

Tessék visszajönni ,és velem beszélgetni :roll:
csillam

Párjára= Pártjára :mrgreen:
csillam

Sziasztok!

Nagyon fini gyereknapozást mindenkinek!!! :)

Maja és Jack, Kisnyúl és Nagynyúl, Zsuzsa és David mindannyian szívtiprók!! :)

Killer Máté is köszöni a bókokat :twisted:

Tessék még gyönyörködni benne, este meg írok is Nektek :)

Sírni is tudok ám...
Kép

...ha valami nem megy...
Kép

..de akkor is....
Kép

...elérem!!!! :)
Kép

Bab, ezt neked! Little flying sapi :)
Kép

Ártatlan képpel...
Kép

...medvét ölök :twisted:
Kép

Kéred a fülét? Finom ám! :)
Kép

Biztos vagy benne, hogy ezt egyem?
Kép

Hmm, nem is rossz!
Kép

Sőt! Aggyámég! :D
Kép

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Csillam!
Köszi!

Sis!
Marha jók a képek!

Lányok!
Tényleg jobb ha én lelépek.
Látom, csak mindenkinek problémát okozok.

Írtam privit Tündinek:
Szia Kedves Tünde!

Bocsánat!
Mindig elfelejtem, hogy kik a Kismamák!
Extra Bocsi
Én nekem tényleg nincs semmi bajom veled.
Leírom ezt a közösbe is!
Csíplek és Zitát is szeretem, de én tényleg nem rosszindulatból írok!
Ha valakivel bajom van, azt megmondom!
Igen, én ennyire buta, tanácstalan és segítségre szoruló vagyok.
Vannak ilyen emberek.
Én szeretek több felől megerősítést kapni.

NE menj el!
Most neked van több szükséged a topikra!
Nem könnyű a várandósság Baba mellett.
Neked most kétszeres tökéletességre van szükséged

Szia!
Angelani

Hiányozni fogtok!

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

ÁÁÁhhhnemáááá

Nem akartam divatot teremteni :(

Mindenki visszajön, és marad is, punktum!!!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kép

Először egy kis napocska,hogy elűzze innen ezt a borús hangulatot :x

Aztán egy kis Dávidka , csak úgy... :wink:

HMMMM finom ez a fürdővíz... Anya nincs nagyob pohár???
Kép

Anyának az állát is megkóstolom!!! Vigyázz vááámpíííjjjj :twisted:
Kép

Vagy a lábát egyem meg???? De az nagyon dagi-dagi-dagi :shock:

Kép

Na jó maradok a babypapinál

Kép

De desszertnek bevághatok egy csoki tojást papírostól????
A legnagyobbat kérem

Kép

Kép
csillam

Lányok!

Szerintem tényleg ne menjen el senki.

Tünde Maximálisan megértelek. A második terhesség nekem sokkal nehezebb volt az elején mint az első. Hulla fáradt voltam, Bazsika akkor kezdett kis örökmozgó lenni. Utáltam magam és lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem tudok Bazsival úgy foglalkozni ahogy szeretném, ugyanakkor mérges voltam rá is, hogy miért nem érti meg, hogy néha fáradt vagyk, mérges voltam Balázsra, hogy mi a francért csinált már megint gyereket, és mérges voltam Lacikára is, hogy miért kínoz. Szóval utáltam az egész világat, de leginkább a saját nyomoromat. Aztán a 12. héten mintha elfújták volna az egészet. Addig viszont nem állt meg előttem senki. Egyedül Bazsikán nem tomboltam ki magam. Szóval szerintem ne menj el, de mielőtt írsz számolj el ... ha magamra visszagondolok hát legalább 1000-ig. :lol: :lol: :lol: :lol:

Angelani
Én utálom, ha a doktornőm véleményét bírálják, mert maximálisan megbízom benne, DE az egy nagy baromság, hogy egy ilyen kicsi gyereknek tojásos dolgokat lehetne adni. Még a tojássárgája is csak 9 hónapos kor után ajánlott, a fehérje pedig 1 éves kor után.

Senki nem a főzelék, vagy a húsleves evést kifogásolja.

A késztépszerek közül is van a 2 és a 3. A 2 az simán adható 4 hónapos kortól, de a 3-as tápszereket 9 hónapos kor alatt nem nagyon ajánlják a szakemberek.

Én azért erről a hozzátáplálásról megkérdeznék az orvosodon kívül mást is. De ha Te ennyire megbízol az orvosodban és mint írod:
"Szóval nekem az orvos véleménye biztosabb, mint bárkié vagy bármelyik védőnőé. " , akkor én sem értem, hogy miért kérdezel minket ezzel kapcsolatban. Ha meg nem olyan a válasz, mint amire számítottál, akkor meg nem érdekel és úgyis azt csinálod, amit a doktornéni mond.

Dönts el szerintem Angelani, hogy igazából Te hogyan gondolod ezt a hozzátáplálást. Kérdezz utána, hogy a családaitokban van-e akármilyen allergia. Olvass utána a dolgoknak több helyen. Mint látod, az orvosok sem mind egyformák. Itt a társaságban lévő anyukák orvosai is sokszor mást és mást mondanak.
Ha Te úgy gondolod, hogy Erhardnak nem lesz semmi baja, ha tojásos babapiskótát adsz neki akkor adjál nyugodtan. Igazából ezt csak Te tudod eldünteni, mert itt is sok mindenkitől sokféle véleményt fogsz hallani.

Te vagy az anyukája Erhardnak. Senki nem feltételezi egy pillanatig sem, hogy rosszat akrnál neki. Maximum egy kicsit tájékozatlanabb vagy ebben a témában, ezért vagy bizonytalan. Hidd el, hogy ha Te magad eldöntöd, hogy mit és hogyan szertnél csinálni, akkor sokkal nagyobb önbizalmad lesz ezen a téren. Persze azért olvass hozzá. Hiába mondja a doktornéni, hogy a tojás nyugodtan adható, hidd el, hogy nem. Itt a babaneten is van egy Net-konyha, abban is nagyon jól le vannak írva a dolgok. Ja és az nagyon fontos, hogy ne a gyártónak a véleményét olvasd el a hozzátáplálásról, mert neki nyilván az az érdeke, hogy eladja a termékét.

Szerintem Tünde egyáltalán nem akart megbántani téged, de - már ne haragudj - néha tényleg elég össze-vissza amit írsz. Ráadásul azt hiszed, hogy támadunk Téged én Neked pedig folyton védekezni kell. Pedig ez nem így van.

Szánj rá egy kis időt és olvass el pár véleményt a hozzátáplálásról. Próbáld meg keresni az arany középutat. Szerintem ne a gyártók és ne is pl. az lll honlapján kersgess, hanem kezd itt a babanet-es oldalla. Néhány dolog mondjuk itt fura nekem pl. a fűszerezést csak 9 hónapos kor körül ajánlja, a hagymaféléket pedig 1 éves kor körül, de alapvetően szerintem egész jó.

Ugye nem haragudtál meg az őszinteségemért, de úgy érzem, hogy most már végképp összezavarodtál és talán ezzel tudtam egy kicsit segíteni.

Kép
Kép Kép
sildike

Angelani! :)

Tényleg néha zagyvaság a végeredmény, de az tisztán látszik, hogy rosszindulatról nincs szó! :) ezt nem is kell bizonygatni. :lol: meg bocsánatot kérni. ÉS ELTŰNNI SEM! :)

Tünde!
Ismered a véleményemet. :wink:

Dóri
Vendég

Azt hittem, nem élem túl az elmúlt három napot. És mégis :)
Ma egy fokkal jobban vagyok! Jucc, ha ez igy marad, imába foglalom a nevedet, mert akkor a bogyótól van, amit 2. napja szedek. Magamtól nem jutott volna eszembe, csak tehetetlenül siránkoztam magamban. Azért a mai állapot sem az igazi, de az elmúlt napokhoz képest már ennek is tudok örülni.
Nekem még arra sincs erőm ilyen állapotban, hogy haragudjak, mérgelődjek valakivel, inkább az összes erőm elszáll és csak vonszolom magam. Szegény pici Julcsival a nagyágyban próbáltam játszadozni, de legalábbis odafigyelni rá. Szerencsére apa kárpótolta az elmulasztott anyai babusgatásokért.
Holnap apa három napra kórházba megy egy kisebbfajta, de elég kellemetlen műtétre, úgyhogy egyedül maradunk. Ha rosszabbra fordul a helyzet (mármint az enyém), riasztom apukámat, hogy jöjjön fel.

Babás sorozatok és kommentárok szuper jók: Jack, Kisnyúl, Máté, Dávid ... és biztos van, akit kifelejtettem, de szerencsére nekem most mindent meg lehet bocsátani :wink:

Ételek: Julcsi nem ette meg a főztömet, aminek most véletlenül nagyon örülök, mert nem birok főzni, hozzuk az ebédet. Igy hát bébiételt kap. Na persze annak a szagától is hánynom kell. Majd ha jobban leszek, újra kisérletezem a saját izekkel.

Olyan édes, utánozni akarja, amit mondunk. Mondja már, hogy pápápá, a kacsára meg hogy ápáp, és talán már azt is, hogy apa. Annyira igyekszik, tündéri :)

KépKép

KépKép
majola

Sildike:

A családban van ételallergia és asztma és ekcéma is. Én ezért próbálom késleltetni az allergén ételeket. Én is gondoltam már gluténmentes kenyérre, rizslisztből vagy kukoricából, de az az igazság, félek hogy félrenyeli.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: