A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Picus,
gratula a babucihoz és mielõbbi gyógyulást és hazamenetelt kívánok!Kép

Márti,
üdv a körben és jó pocakosodást.Kép

Lolla,
pihenj sokat és hidd el, minden rendben lesz, drukkolok!Kép

BrokkoliKép, ZuluKép
drukk megy továbbra is és bármi történik, adjatok hírt magatokról.Kép

Pusssza,
Timici
31+5
timici

Manocska

Nekem jo tapasztalatom maradt!Eloszor megneztek,hogy egeszseges e a baba (gerince,ujjai,mehlepenyem),meg az AFP leletemet is elkerte a dokino,aztan jott a mozi!
Probalta megtalalni az arcat,nemet (itt lattuk,hogy 90% kisfiu),neztuk hogy mozgolodik,jar keze-laba.Nagyon meghato volt.Azota joban vagyunk Kép
Kb. 20 perces videot kaptunk,meg CD-re kepeket.Egyszer mindenkepp ajanlom megnezni!Tobbszor nem biztos,mert zavarja oket!

Kangi
Tiszta hulye vagyok,nem is ertem...!Namegegyszer:6hetes voltam eskuvon,mert 8hetesen voltunk naszuton!Nagyon zizis idoszak volt(eskuvo elott egy hettel tudtam meg,ettol begazoltam,hogy nehogy rosszul legyek majd az eskuvon,meg hogy most mi lesz a naszuttal,repulessel.Eskuvo korul sok gond volt,naszutat majdnem lemondtuk stb.)

Gomboc
Most meg mar annyi cimet kaptam toletek,hogy azt sem tudom melyikbe induljak eloszor Kép Tok jo!!
En Bego neven voltam ott.Ismeros?Es Te?Kepeid vannak fenn?

Borsi
Névtelen

Sziasztok!

KIcsit eltuntem, a szuleimnel voltam videken par napot, na meg ott is korbeneztem vasarlas-ugyben. Mar tenyleg majdnem minden megvan, csak a babaszobat kene rendberakniKép Ma beakaszgattam a rugikat stb a szekrenybe...oooolyan edesekKép

Andy78! Megvagyok, van is netem, de mivel modem, igy csak estenkentKép En penteken megyek szulesznohoz egyebkent...mar kivancsi vagyokKép

orsoly 34+4
orsoly

Borsi,
A BEGO nev nekem remlik. Kép
Kulonben akkor Höri neven "futottam", a 2001-esek kozul Zsani es Katus mar babazik, Brokkoli finises, es mi Csík-kal es Leszterrel meg itt nyomulunk. Kép Minyu is elofordult mar itt neha. Szerintem majdnem mindannyian tettunk fel kepeket es a Kepek topicba irtuk be a nevunket. Kép(Ugye, nem baj Lanyok, hogy igy "lebuktattalak" Titeket is?)

Orsoly,
hu de jo neked, majdnem minden megvan. Mi hianyzik meg? Kép

Jo ejt,
Gombóc
31+4
gombóc

Sziasztok!

Alig bírom ezt a tempót! A múltkor lelkiismeretesen olvastam minden érdekes topikot, még azt is, amihez semmi közöm sem volt, de most... Kép

Szóval: Vezetés: speciel én pocakosan tanultam vezetni. Akkor ültem eleget a fenekemen, hogy bármit lehessen hozzám igazítani. A forgalomban vizsgát 8 hónapos terhesen csináltam meg. Azért azt mondta a vizsgáztató, hogy ha most nem sikerül, akkor a következõ vizsga csak szülés után legyen. Szerintem nagyon izgult, hogy nehogy ott kezdjek szülni a vezetõülésben Kép

Lolla!
Mazsolával én is kaptam Terbutalint (is), és hozzá automatikusan Verpamilt. Ami ugyan a túl gyors szívmûködésre csillapító hatású (lehet), de a kézremegésem nem csökkent tõle Kép
Azért semmi baj nem lesz, bár elismerem, hogy feküdni szörnyen unalmas.

Picus!
Remélem, hogy azóta már a baba-hazaszállítás jelenti a nagyobb problémát.
A Rókus akkor egy átlagosan jó csecsemõosztály, ha a babának nagy baja már nincs. Kevés olyan orvos van ott, aki gyorsan felismeri, hogy jelentõs a betegség, és a nõvérek is csak kicsit beteg babák gondozására vannak felkészülve. De Andi már ebben a kategóriában van, ezért is viszik oda. Bejársz szoptatni?
Ha akarod szopiztatni, akkor ezt hangsúlyozd! Fogják hagyni, de valószínûleg háromóránként. Teáztatás valószínûleg lesz, ha nem vagy ott folyton mellette, hogy bármikor megszopiztasd.

Bõgés: A Kedvesem azt mondta, hogy a múltkor ilyenkor már a fele hajkoronája elhullott, mire eddig jutottunk a hetek számában. Depresszióm és hiperérzékenységem miatt. Jelenleg egészen jól viseljük mindketten. Persze lehet még rosszabb....Kép
Fényt!!!!Napot!!!!Meleget!!!!

Snoopy
16+3
snoopy

Jajj!
Elfeledtem!
Kispici!
Köszi Kép

Leszter!
Köszönöm a köszöntõt.

Snoopy
snoopy

Sziasztok Kismamik!!! Kép

Koszonom szepen a kedves fogadtatast, olyan aranyosak vagyotok! Kép
Akkor mostantol nem izgulok, hogy mikor is kezdodnek a rosszulletek, bar az elmult ket napban hanyingerem volt egesz nap. Ez csak azert nyugtat meg, mert igy tudom, illetve 'erzem', hogy a pocaklako ott van a helyen.

Amint irtam, csak ket het mulva megyek dokihoz, igaz en mar holnap mennek... De a dokino azt mondta, hogy eleg lesz a nyolcadik heten menni. Ferjecskem rogton mondta, hogy jon velem, meg kijelentette, hogy meg terhestornara is el fog kiserni. Kép

Manocska! Kép
En is gratulalok az eskuvodhoz! Gondolom nagy elokeszuletek folynak. A sirashoz csak annyit, hogy en is azt hittem, hogy sirni fogok az eskuvomon, de ugy alakult, hogy a parocskam pityergett el... olyan meghato volt.

Olvasgatlak am majd Titeket, s ket het mulva, amikor mar lattam a pocaklakonkat, illetve hallottam a szivvereset, ismet jelentkezem. Kép

Meg egyszer koszonom a kedves fogadtatast!

Minden jot! Kép

Eszti
eszti

Sziaszotk!

Lolla Kép
MÁr mindenki leírta, de azért még én is: vigyázz magatokra, pihenj sokat. Lesz idõd olvasgatni, mert nekem azt sosincs Kép, és itt gyülnek az ágyamon a könyvek.

Franyo Kép
Grafikusként dolgozom.

Urszula Kép

Én már többször gondolkoztam, hogy mi lesz ha megszületik a tökmag. Rajtam tuti kijön valami depi féle, mert most is olyan hangulatváltozásaim vannak, hogy én alig bírom elviselni. Kép

Végre valahára sikerült egy aktuális fotót készíteni. Felraktam a profilomban, hogy hol tart most a pocaknövés. Kép

myssnia
28+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Szép jó reggelt! Kép

A éjszakai alvás kicsit hamar végetér. Ahogy elnézem, én fejezetem a sort tegnap, ma pedig kezdem. Kép
Mostanság fáj a köldököm körül, lassan egyre puposabb lesz.
Nagyobbpocakosok, nektek is érzékenyebb volt ez idõ tájékán?

myssnia
29
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Myssnia: Nekem is a 28.ik hét és a 34.ik hét között fájt a köldököm körül. De most már elmúlt. Nem tudom mitõl van, de elmúlik majd, azután meg jön a csipõ fájdalom.

Kakkukfu: Nem tudom, hogy megyek-e hétfõn kivül még másik nap is, de lehet, hogy a 38.ik héttõl már hetente kétszer kell menni, írd majd meg, hogy te mikor mész.

Orsoly: Örülök, hogy elõkerültél, mikor kell menned CTG-re?
És egyébként, hogy vagytok?

Brokkoli: Nagyon megy a drukkKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zulu: Persze neked is megy, mert már te is mindjárt megszülsz. DrukkKépKépKépKépKépKépKép

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
36+2
andy78

Jo reggelt,
Megyunk vasarolni, csak bejelentkezem, hogy vagyok!
Myssnia, jo a pocis keped! Alakul az a pocak rendesen!
A feher kanapet majd ne felejtsetek el beboritani valamivel az elkovetkezendo tizenegynehany evre! Kép Kép Kép

Este nagyon sokat kemenyedett a pocim, gyorsan bekaptam egy magneziumot, es huztam be az agyba! Mivel aludni nem tudtam, kiolvastam az otthonszules konyvemet! Mar csak azon izgulok, nehogy veletlenul otthon rekedjunk Magyarorszagon, mert akkor korhaz! Meg kulonben is, itt van mar a baba minden cucca!

Na indulunk, mert Gyurinak igertem, hogy befizetem egy reggelire, es 9-ig olcsobb!!! Remelem megeszi, mert nem hianyzik ram megegy kilo a plussz 9-10-hez ami mar feljott! Jaj csajok, ilyen hulye almot, egesz ejjel erettsegiztem, es gozom nem volt a matekrol! Kép

Zsuzsi
30+3
zsuzsi74

Zsuszi Kép

De jó nektek, én meg megyek dolgozni... Ráadásul fáradt is vagyok, mert nem sikerült eleget aludni. Kép
A kanapén levehetõ-mosható huzat van. Tudom talán kevés lesz ez is, mert ha meglesz a tökmag, és olyan lesz mint én, akkor mindent összefirkál majd. Kép
Jó vásárlást! Majd mesélj, ha vettetek valami jó dolgot.

myssnia
29
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok kismamik!

Myssnia! Kép Szep nagy a pocid!!

Zsuzsi
Hogy Te mar megint vasarolsz!! Kép Nem is ertem,hogy fertek el? Kép

Utolso elotti nap Szigetvaron!!! Bar mar csak a buli van hatra, az igazi melonak vege!Kép Szoval csak lejelentkeztem,hogy eldegelunk. Mas ujsag nincs.

Pussz
Norkini
27+5
norkini

Myssnia!
Szép nagy a pocakod!!! Kép
De jó, grafikus vagy, én meg tördelô-kiadványszerkesztô, egész közeli szakma... Kép
Franyo
27
franyo

Sziasztok, jó reggelt!!!!!

Myssnia!

De jó a pocakos képed!

Mostmár én is csináltatok magamról, mert mindenki olyan helyes rajta, hátha én is az leszek! Kép Kép Kép

Már csak két nap, és nem dolgozom!!!! Huhúúúúú, de jó!

Ez a köldök körüli fájdalom nekem is elõjön néha, de ha leülök, és nagy levegõket veszek, elmúlik.

Judó
27+4
judó

Myssnia,
szép nagy pocid van, gratula hozzá!
A köldökfájogatás/érzékneység nélam is kb.1-1,5hete jelentkezett, mióta teljesen lapos sõt egy kicsit kifele áll.KépÓvatosan krémezd meg ilyenek, más nincs vele, majd elmúlik.Kép

Zsuzsi,
jó vásárlást.Kép

Norkini,
örülök, hogy most már pihizni fogsz. Azért tudsz majd jönni topicolni, ugye???Kép

Snoopy,
írtam mailt.Kép

Pocok,
úgy látom Te a Garmastant felejtetted el én meg a WC ülõkét.Kép Tegnap hívta fel rá a figyelmemet a barátnõm, hogy azt mindenképpen vigyek, úgyhoy megyek is ls beszerzem.Kép

Most el is búcsuzom, mert nyakamba veszem a várost, függöny és egyéb ügyek miatt, majd este jövök, ha még élek.Kép
Pusssza,
Timici
31+6
timici

Orsoly!

En is megyek holnap. Te mikor? En valszeg eleg koran, mert du dolgom van. Hatha talalkozunk.

uDV
kAKUKKFU

36+1
35+1
kakukkfu

Sziasztok!

Gombóc
Megnéztelek,jól utána kellett keresnem!Nagyon szépek voltatok! Kép
Én az eskuvo.hu-n a képek topic levelezésben zárom a sort,de a felsorolásban nem szerepelek.Ha érdekel,így is vissza tudod keresni.Sajnos a fotós képei még mindig nem kerültek fel férjecském által!

Myssina
Amindenit!Csak hüledezem itt a 18 hetemmel! Gratula Kép

Szerintetek az általános dolog,hogy a pocakom és a derekam folyton kiszárad és viszket?De nem foltos vagy ilyesmi,tehát nem elváltozás eredménye!Esténként olajozom,reggelente krémmel kenem,mégis!Mit kenjek még rá??

Borsi
Névtelen

Borsi!
A viszketés nem azért van, mert a pocak tartalom már nem akar elférni a csomagolásban, csak nyúlik.

Myssnia!
Tényleg jó nagy pocid van.Kép Olyan hihetetlen számomra, hogy az enyém is megnõ majd akkorára.

Maci_2
20+2
maci_2

Sziasztok Lányok,

ezt a forumot már régen olvasom, de eddig csak mint "csendes" szemlélõként voltam köztetek. Nagyon tetszik a forum és már eddig is sok "tanácsot" kaptam Tõletek.

28 éves vagyok és egy 26 hetes babóca leendõ anyukája.A Margit korházban fogunk szülni dr. Tombornál.Babóca nemét még homály fedi. Ezért most DorkaBalázsnak hivom amikor beszélgetek Vele. Nagyon virgonc és nagyon kedves. Mindent meglehet vele beszélni.NAGYON IMÁDOM ÕT!

Omnia1+26 DorkaBalázs
Névtelen

szia Omnia: üdv a csapatban.

Andy
36+2
andy78

Norka Kép
jó pihenést!!! Nézz majd be hozzánk!

Többieknek is sokpussz, csak ma nagyon dolgozom!

Kangi
27+6
kangi

Szia Omnia! Kép

De jó, még egy Margitos! Dr. Tomborral egyszer találkoztam, õ volt az ügyeletes, mikor a bizonyos barnás valami miatt be kellett rohannunk a kórházba. Nagyon szimpatikus volt, lelkiismeretesen megvizsgált és UH-ozott. Mikor mész 30. heti UH-ra?

Kangi! Kép
Azért csak módjával dolgozz!!! Kép

Judó
27+4
judó

Norkini,
Egyszeru, ugy ferunk el, hogy hamar elfogy amit vasarolok!!! Eddig harom krapekra fozok, nemsokara meg mar negyen lesznek! Es esznek! Foleg Dani, o folyamatosan novesben van es allandoan ehes!!!

Zsuzsi
30+3
zsuzsi74

Szia Judó,

Hétfõn megyek a terheléses cukorra és utána adnak idõpontot az UH-ra. MÁr nagyom várom, mert régen láttam DorkaBalázst. Dr. Tomborral nagyon megvagyok elégedve. Nekem is nagyon szimpatikus. Igaz nem tünik nagyon "felkapott" dokinak. Nem várakoznak nála ezren a terhesgondozáson, de nem hiszem, hogy ez számitana. A kórházban viszont állandóan pörög. Egyébként kezdem azt hinni, hogy a "keresetebb" dokik kezdenek egy kicsit elszállni.De lehet, hogy ezt rosszul látom. A lényeg, hogy voltam már úgy a terhesgondozóban, hogy egy doki rendelésén annyian voltak, hogy futószalagon jöttek-mentek a kismamák. Persze amennyi idõt bent töltöttek abból nem hiszem, hogy túl alapos vizsgálat történt.Persze ott van a magánrendelésük is, de ha valakinek az nem esik utba.......A boritékot meg tökmindegy hogy hol adja oda az ember. HUU, egy kicsit hosszúra sikeredtem.

Omnia+(26)DorkaBalázs
omnia

Sziasztok lanyok!

Nektek hogy mozog ma a babatok? Nekem ma nem tul aktiv, remelem, azert jol van. Azt vettem amugy eszre, hogy ha szep napsuteses ido van, mint most is, akkor nem rugdal annyit...

Legyszi egy picit nekem is drukkoljatok ma este, mert megyek a nogyogyaszomhoz terhesgondozasra. Kicsit izgulok, hogy mit fog mondani a trutyizasra (bar hetfo ota nem volt semmi, koppkoppKép). Olyan jo lenne valahogy ravenni, hogy jarjunk utana ha lehet, hogy mitol van... Lehet, hogy nem is kene fekudnom, ki tudja, mert lehet, hogy nem is a mehembol jott. Persze az is lehet, hogy onnan.Kép

ManocskaKép
En 20+1 naposan voltam UH-n, es nem tudtak megmondani a nemet, pedig be lehetett kukkantani a laba koze. Azt mondtak, nem egyertelmu, es ilyenkor inkabb nem mondanak semmit.

Urszila,
Hany nap van meg az eredmenyig? A disznovagas biztos Teged is fel fog dobni, es gyorsan eltelik majd a hetvege.Kép Csak vigyazz a Toxoplasmaval! (Vagy Te vedett vagy?)

JudoKép
Koszi az infokat a nadragokrol! En 167 cm vagyok, szoval nagyjabol egyezik a meretunk. Ugy erzem, feldobna valami jo kis uj ruha.Kép Ha a doktorbacsim elenged, lehet hogy esetleg ezen vagy a kovetkezo hetvegen elnezunk oda a kispapammal.Kép (Lehet, hogy celzasnak veszi, mert O is szokta olvasgatni a babnetet, pedig nem szantam annak...Kép)

Franyo,
Koszi, mail ment Neked isKép

KangiKép
Igen, a sajnalkozastol en is be tudok izmositaniKép Meg attol is, ha hagyjak, ha hagyjak, hogy panaszkodjak, es ettol ugy de ugy beleelem magam.Kép
Nagyon szep es kulonleges volt a ruhad.Kép

Brokkoli,
Hat meg mindig egyben? Azert ne vicsorogj, ne is pityeregj, ki fog O bujni, epp idoben.Kép Mi volt a CTG-n es a flowmetrian?

Borsi,
Azert nehogy mar lelkiismeretfurdalasod legyen miattam!Kép Az erzeseinket nem nagyon tudjuk befolyasolni, es nem is feltetlenul logikusak. Akinek nyafognia kell, szerintem ne fogja vissza magat, mert az nem tesz jot.Kép

GombKép
Szerintem ne aggodj a hangulatvaltozasok miatt, Neked mar nem tart sokaig.Kép Annyit mar fel labon is kibirsz!Kép
Szerintem probalj azert enni, legalabb egy kis gyumolcsot, vagy sutit, vagy amit kivansz, nehogy lemenjen a vercukorszinted.
Megkerdezhetem, hogy azon a kepen, ami a keptarban van, es furdoruciban mutogatod a pocidat, ott hany hetes voltal? Csak a viszonyitas kedveert.Kép

LollaKép
Mi ujsag Veletek? Hogy viseled a pihit?Kép

Zulu,
Tenyleg, mar felidotol? Na akkor ma ujra megprobalom!Kép
Drukkdrukkdrukk szombatra!

Gomboc,
Anyosodhoz nagy adag kitartast!
A dokim ugy tunik nem aggodik igazan, az elso 1-2 alkalommal meg rogton UH meg minden, most mar csak akkor kell bemennem hozza a korhazba, ha erosodne a verzes. Ma este megyek hozza maganrendelesre, nem tudom, most mit fog mondani. De legutobb mosolyogva megjegyezte, hogy lehet, hogy vegig az egesz terhessegem ilyen lesz... Csak annyit birtam kipreselni magambol, hogy haaaat, remelem, nem...
Kataat es Alexandert is puszilom, ha eljutsz hozajuk.Kép
Nem emlekszel veletlenul, hogy a Reno udvarban levo uzlet hetvegen hogy van nyitva?

Marti,
Igen, a szulestortenetek utan en is mindig szipogok egy keveset.Kép
Az elso harmadot hogy birtad a kicsi mellett? Nem voltal nagyon faradt, illetve nem emelyegtel/hanytal? En egy par hetig olyan vacakul voltam, hogy nem tudom, hogy viseltem volna, ha meg kozben egy babat el kell latni, pedig mi is kis korkulonbseget szeretnenk. Persze lehet, hogy nem lettem volna olyan sz*rul, ha egy edes baba eltereli a figyelmemet.Kép

Myssnia,
De szep pocid van!Kép En is akarok ilyet!!!Kép

Omnia, udv ittKép

Lanyok, nem tudja valaki, hogy a Somogyi B. u.-i kismamaruha uzlet hetvegen hogy van nyitva? Vagy esetleg a pontos nevet vagy cimet az uzletnek nem tudjatok?

Puszi:

Leszter
21Kép
leszter

Sziasztok,
most rohannom kell, nem is tudtalak visszaolvasni Titeket. Kép Csak azert irok, mert aki a CORA-ban tervezi a kisagy vasarlast, az szerintem siesen, mert ma kaptunk CORA katalogust, dec. 1-tol ervenyes arakkal.
Az a kisagy,a mit mi vettunk 6800 FT-ert, az dec. 1-tol akciosan 8490 FT!!! KépKép
HA valakit erdekelnek meg a katalogusban talalhato arak, az irjon, aztan este bepotyogom az arakat. VAnnak body-k, agynemugarniturak, kocsikabat stb.
Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Megnéztem egy csomó képet rólatok! Nagyon jók vagytok! Meg a pocitok is!

Norkini!Kép
A profilodban láttam, hogy fuvola tanár vagy! A most nagycsoportos lányom akar majdan fuvolát tanulni a zenesuliban, zeneovis nénije szerint teljesen reális a vágya. És ez saját önálló ötlete, a bátyja ui. csellózni tanul óriási kitartással és állítólag nagy tehetséggel. (én zenei analfabéta vagyok, meg a családban mindenki, ezért az "állítólag". Olyan furcsa, amikor a gyermekem azt mondja, hogy "Hát nem hallod, Anyu?")

Myssnia!Kép
Ha tudod, hogy a depi a radikális hormonális változásoktól van, és nem attól, hogy nem vagy "normális" anya, akkor máris jobb, és könnyebben túljutsz rajta. Nagyon súlyos esetben gyógyszeresen is lehet segíti, de az nagyon-nagyon ritkán fordul elõ.

Leszter!Kép
Dec. 17-én kell mennem a genetikára, mármint akkor, ha addig nem telefonálnak, távíratoznak, hogy rögtön keressem fel õket. Akkor viszont tuti, hogy baj van.
A toxotól módjával ugyan, de félek. Fogalmam sincs, hogy átestem-e rajta valaha is. Szerencsére most egy nagyon távolságtartó macskánk van, nem szereti, ha simogatják (viszont a kaját azért tõlem várja), így a terhességem elsõ heteiben sem volt kontaktusunk tkp. Disznóvágáskor meg enyém a fûszerek darálása, meg kb. kimérése, nyers húshoz nem is engednek nyúlni.
Remélem, minden rendben lesz a dokinál! Tudom, hogy rettenetes lehet feküdni, de gondolj arra, hogy most kipihened az elkövetkezõ 10 évi adagodat.

Maci_2!
Hát igen, szörnyû ez a várakozás. És jövõ héttõl még rosszabb lesz, akkor már elvileg kész lehet az eredmény és szólhatnak, hogy rohanjak be a klinikára, mert baj van. És most már naponta látványosan nõ a pocim, mind több ember jön rá, hogy terhes vagyok! Nem mintha amúgy rossz lenne, csak ilyenkor nem tudok velük együtt örülni, az jut eszembe, hogy milyen rossz lesz, ha majd rákérdeznek, hogy hol a gyerek?

Urszila
19+3
urszila

Leszter Kép

Én is észrevettem, hogy ma a tökmag nagyon csendesen van. Semmi mocorgás. Kép Tuti az idõváltozás. Kép

myssnia
29
myssnia
Budapest XI. kerület

sziasztok,
Maci 2,
akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok annyira mini:o) én még így is néha úgy érzem magam, mint egy ovis a párom mellett, hát akkor te?:o)

Gombóc, Eszti,
köszi a jókívánságokat.
Amúgy a párom nem az a sírós fajta. szerintem nálunk én fogok csak sírni:o)))))))))

Leszter,
már annyi félét írtatok arról, hogy mikor derül ki a babi neme, hogy már nem is bírom követni:o)

Borsi,
a párom amúgyis már alig várja a 3D-t, és ha ott biztosabban látszik a dolog:o) tutira megyünk.
tud valaki árat mondani, és hogy hova is érdemes majd menni 3d-re?

Brokkoli nem írt ma?:o)

Pusz:
Manócska
Manócska

Urszula Kép

Szerencsére már nem tudok meglepetést okozni magamnak, és ismerem magam. Ezért is van, hogy felkészlök/tem rá, hogy lesznek hangulatváltozások a szülés után is. Így nem lesz gond a feldolgozásával sem. Kép

myssnia
29 (dejóóó, mindjárt 30)
myssnia
Budapest XI. kerület

Urszula Kép

Szerencsére már nem tudok meglepetést okozni magamnak, és ismerem magam. Ezért is van, hogy felkészlök/tem rá, hogy lesznek hangulatváltozások a szülés után is. Sokszor látom magam kívülrõl, ami néha túlzottan is visszafogottá tesz, mert állandóan kontrolálom magam. (ezért nem nevetek fotókan Kép ) Remélem nem lesz gond a depi feldolgozásával sem. Kép

myssnia
29 (dejóóó, mindjárt 30)
myssnia
Budapest XI. kerület

bocsi, az üzim egy része előbb elment Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

UH és baba neme kérdéshez szeretnék pár szót mondani. Nõvérem fiát 13 hetesen mondták meg, szóval tény, hogy szerencsés esetben már akkor is megmondható (igaz, ez Spanyolo-ban volt, nem tudom, az ottani gépek és a magyar gépek színvonala milyen viszonyban van egymással). Ugyanakkor nagyon sok olyan esetrõl hallani -már úgy értem relative - amikor valakinek végig lányt mondanak és fiú lesz vagy fordítva. Nekem is az a logikus, hogy fiút kevésbé tévednek, de olyan is létezik, hogy a köldözsinórt nézik kukinak. Mondjuk talán sok függ attól is, hogy a doki mennyire magabiztosan adja elõ a dolgot, mert van olyan, amikor a szövegébõl érzed, hogy õ most ebben nem bizonytalankodik (nálunk az ikreknél volt, mikor megkértem az uh-s nõt (Siposné a SOTE I-en, miután elõtte többször a Barakonyi doktornõ röviden elintézett azzal, hogy örüljek, ha tudja mi melyik gyerekhez tartozik!), akkor kacagva mesélte, miképp is vannak, egyiknek a feje a másik lába között volt, és hát ellenkezõ nemûek, szóval tényleg vicces szitu volt. De ha egy doki unszolásra, háááátt inkább ez vagy az jelleggel mond valamit, abba szerintem nem szabad beleélni magunkat. Amúgy számomra egy nagyon érdekes kérdés, hogy aki végig uh és megérzései szerint is mást várt, mint ami lett, az miképp dolgozza fel, illetve a baba -tudatalatt akár- megérez-e ebbõl valamit, kihat-e a jellemére (fiús lányok, lányos fiúk)?

Az én babám ma is mocorog, igaz reggeltõl majd délig alig, de ennek egyszerû oka volt, házivédésem volt, érezte õ is a feszültséget. De azóta mocorog rendesen.

Na, ha anyósomnak elmesélem, miket olvastam tõletek disznóvágási tanács ügyben, jajajaj. Kép Minden terhességemmel voltam náluk disznóvágáson, most mi a jövõ hét végén megyünk, azt hiszem kiakadna rajtam, ha arra hivatkozva tartanám a távolságot, hogy a toxo miatt nem nyúlok a húshoz. Pedig mint kiderült védtelen vagyok rá.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Ildi,
Gyurit eloszor lanynak nezte a doki, de mi egy percig sem tudtuk elhinni sajna, mert mikozben allitotta, hogy lany, ott lebegett a zacsija a kepernyon, meg a ferjem szamara is eleg nyilvanvaloan, aki eleteben akkor latott eloszor ultrahangos felvetelt! Aztan par het mulva Franciaorszagban "kiderult", hogy fiu!
Most 110 szazalekra fiunak mondjak a babat, akirol az elso 21 hetben ugy gondoltam (biztam, hittem, remeltem), hogy kislany!
Szerintem eleg nagy meglepi lehet ellenkezo nemu babat szulni, mint amibe beleeljuk magunkat, mert nagyon hatarozottan allitja a dokink! Kép Kép Kép Fonokom "kislanyanak" is vettunk habos-babos rozsaszin overallt, amit aztan Adamka nemcsak a szine miatt nem tudott hordani, hanem mert kozel ot kilos szuletesi sulyaval mar nem igazan fert bele a 62-es cuccosba!

PIldi,
Milyen temaban volt az a hazivedes? Nem is tudtam, hogy meg tanulsz! Ha otthon lennenk azt hiszem en is folytattam volna a sulit, de sajnos ilyen messzirol nem lehet!

Urszila,
Osztom a velemenyedet, ha az ember tisztaban van vele, hogy depis, akkor mar feluton van a gyogyulas fele, es nem fog nagy hulyeseget csinalni!
Drukkolok, hogy ne kapj ajanlott levelet dec.17-ig!
A gyerekek mar tudjak, hogy mi az abra? December kozepeig mar biztos gyanus leszel nekik is! Kép

Zsuzsi
30+3
zsuzsi74

Sziasztok,

Mintmár az elõbbi irtam, én is abban a cipõben járok, hogy még nem tudták megmondani a gyermekem nemét. kb 2 hét múlva megyek UH-ra, de nem élem bele magamat, hogy esetleg megtudják mondani. Sõt a dokit is megkérem, hogyha nem biztos, akkor ne mondja (az indokok ua, mint amit Ildi leirt). Van egy kolleganõm és 2 hét múlva várják a babát és a legutobbi UH sem tudták Neki megmondani. Igazi meglepi baba lesz.Inkább én is maradnék a bizonytalanságba, minthogy "hülyeséget" mondjanak. Azt szokták mondani, hogy az "álmok" beszédesek. De akárhányszor gyereket látok álmomban, soha nem tudom a nemét.Szóval mindenegy csak egészséges legyen.

Omnia+(26)DorkaBalázs
Névtelen

Sziasztok!

Hát ez a "minek vártuk és mi lett belõle" téma érdekes lehet. Engem Anyukám végig fiúnak várt, és mivel anno nem volt UH, ebben se megcáfolni sem megerõsíteni nem tudták. Namost ugye leányzó lettem! Kép (Nem is volt lánynevük, Olivér volt csak kitalálva, és akkor, ott hirtelen a saját nevét mondta, így lettem én is Judit). Azt hiszem ez mégsem volt befolyással a pszichém kialakulására, mert bár sosem voltam "Barbi" típus, de már igen korán megtetszett a másik nem, elsõs koromban már totál szerelmes voltam egy két évvel idõsebb fiúba! Kép
Az elsõ babánál 100%-ig meg voltam gyõzõdve arról, hogy fiú, és a 20. hét tájékán meg is erõsítettek. Addig is Zalánnak hívtam. Most nem éreztem, és vártam nagyon az UH-ot, hogy kiderüljön. De mivel - mint már írtam, a zacskó is látszott, eléggé meggyõztek arról, hogy megint kisfiú lesz. De azért 1% kétely maradt bennem, vagy inkább az Ildi által említett esetek jutnak eszembe, így majd várom a megerõsítést a dec. 17-i UH-on.

Leszter!
Remélem el tudsz menni vásárolni, vagyishogy minden rendben találtatik!!! Kép

Olyan furcsa, hogy jövõ héttõl nem fogok dolgozni! Eddig nagyon vártam, meg most is örülök, hogy otthon lehetek, de ugyanakkor meg hiányozni is fog a munka, meg a kollégáim. Normális ez? Már hónapok óta várom, hogy otthon legyek, most meg... Kép
De tudom, hogy a babának is jobb lesz a kevesebb stressz.

Judó
27+4
judó

Omnia! Kép
Én nov. 18-án voltam terhelésesen, és ahhoz számítva 4 hétre kaptam UH idõpontot. A kiírtakkal ellentétben nem a 28., hanem a 30. hétre adnak idõpontot. Bár Gombóc erre felkészített, mégis olyan rossz, hogy ilyen sokat kell várni. Bár mivel neked a 4 hét múlva az már a két ünnep közé esne, gondolom Karácsony elõtti idõpontot fogsz kapni.
Majd írd meg!

Judó
27+4
judó

Sziasztok!
Képzeljétek veszélyeztetett terhes lettem - bevéreztem egyik nap. Kép de csak egyszer történt meg, azóta viszont Duphaston nevû gyógyszert kell szednem és fokozottan vigyáznom kell magamra. Kicsit elszomorít, de megpróbálok nem gondolni rá, s csak arra gondolni, hogy nem lesz semmi baj. A dokinak mondtam, hogy na jó, de mikor küld el vér-, mg vizeletvizsgálatra, azt mondta, ezzel várjunk még 1-2 hetet, nem hajt a tatár. Majd ha már tuti megmarad, akkor menjünk bele a kötelezõ vizsgálatokba. Azt mondta, 2 hét múlva menjek vissza hozzá.

De én akkor is optimista maradok. Már álmaimban 2 gyerekem van és nagyon jó érzés.

Kép

Saci
charlottee

Judó,

nagyon irigyellek, hogy otthon tudsz maradni. KB. 1 hét van közöttünk, de sajnos a kötelezettségeim miatt úgynéz ki, hogy január végéig dolgoznom kell.Ha jól számolom akkor leszek kb. 34 hetes. Uristen tiszta bolond vagyok!!!!!! Igaz nem fogok mindennnap és napi 8 órában, de már most is elég megterhelõnek érzem a bentlétet és a tömegközlekedést.
A tömegközlekedésrõl jut eszembe: legutobbi két alkalommal a terhesgondozáson 150/110 vérnyomást mértek. Ezért otthon elkeztem mérni az értékeket és tök normálisak voltak kb 117/84. Szóval a jó kis tömegközlekedés tud igy "felpumpálni".Ja és a villamoson minden öregember engem akar megkérni, hogy adjam át a helyemet.Azért már eléggé látszik 26 hetesen a hasam, de még nem értem meg, hogy valaki udvariasan átadja a helyét. Néha pedig jól esne, mert úgyérzem hogy leesek a lábamról. Na nem baj! Lesz ez még igyse. Mindig azt a szöveget hallom uton-utfélen "ha terhesnõt látok átadom a helyemet" hát tegnap a metrón végig ültek a pasik szép kényelmesen és rajtak kivül volt egy csajszi akkora hassal, hogy már csak a vak nem vette észre. Azt hiszitek, hogy valaki felállt Neki. Amikor végül sikerült üres helyet szerezni és szóltam neki hogy üljön le. Ti hogy vagyok ezzel?

Omnia(26)
Névtelen

Omnia Kép

Ugyanaz a tapasztalatom nekem is a tömegközlekedéssel. Ha metrón megyek, akkor azt látom, hogy le se tojják az ember fejét.
Persze vannak kivételek, és nagyon jól esik, ha átadják a helyet. Ilyenkor a többi ember úgy néz az átadóra és rám, mint valami ufóra....
Szerencsére nem nagyon kell tömegközlekednek, csak egy megállót villamossal (azt pedig simán végigállom), amíg átjutok a Petõfi hídon. Reggel kevésbé foglalkoznak veled, néha majd fellöknek (táskát a hasambanyomják...), este inkább átadják a helyüket az emberek. Szerintem. Kép

myssnia
29
Névtelen

Saci!
Örülök, hogy optimista vagy! Kép Így is kell!!!

Omnia!
Errõl van egy topik is, a címét nem tudom pontosan, de ott is sok hasonló tapasztalatot olvastam. Én az elsõ babával tömegközlekedtem, de ekkora érzéketlenséggel szerencsére nem találkoztam.
Munkához kitartást! Azért még marad bõ egy hónapod pihizni! Kép

Judó
27+4
judó

Judó,

pont akkor irtam, amikor küldted az üzenetet.

Ez igaz???????????4 hét??????????

Már ezt a kisidõt is alig birtam kivárni. Úgy-e nem januári idõpontot fognak adni? Az nagyon gáz lenne. Akkor a 28. heti az csak duma? Pedig már hetek óta várom, hogy lássa ÕT.

Na mindegy, majd hétfõn kiderül. Kicsit szomorú lettem.....

Omnia(26)
Névtelen

Saci!
én drukkolok ezerrel!!!!!!!!!!:o)))
Manócska
9+1
Manócska

Omnia!

Jajj, nem elszomorítani akartalak, csak felkészíteni! Mivel nekem Gombóc elõre mondta, hogy mi lesz, nem estem be a szék alá, mikor megmondta az idõpontot a hölgy. Hát, talán légy egy kicsit erõszakos, mondd, hogy elutaztok az ünnepekre (ne síelést mondj! Kép Kép ), és akkor biztos betesznek Karácsony elõttre!!!

Judó
27+4
judó

Leszter Kép
örülök, hogy neked is tetszett a ruhám! Ha azt az organzás övet legombolom, akkor egy sima spagettipántos ruci, elegánsabb nyáresti megmozdulásokra - addigra talán bele is férek majd újra Kép A menyecskeruha is ugyanilyen volt, csak bibor, úgyhogy van bibor estélyim is, csak abba se férek bele Kép Sebaj, mert úgyse birok estélyekre járni, elalszom Kép
Remélem, megnyugtat a dokid, az mindenesetre önmagában is megnyugtató, hogy nem maszatolsz Kép

Omnia Kép
én ha nagy ritkán rákényszerülök a BKV-re (ez nem fennhéjázás, de tényleg egy kényszer minden kismamának szerintem), gátlástalanul odadugom a hasamat az emberek orra alá, sóhajtozok, tapogatom Kép Igy aztán nagy nehezen talpra kecmeregnek, amit ragyogó mosollyal igyekszem meghálálni, bár kezdem úgy érezni, hogy kopik a vonzeröm, ahogy csak puffadok és kerekedek Kép

Ma tényleg sok a munka, megyek tovább gályázni, de a stresszt nem hagyom, hogy bejöjjön az irodába! Kép pedig nagyon dörömböl Kép

Gumimaci is mocorkált ma, reggel nagyokat, aztán napközben csak kisebbeket, meg munka közben nem is nagyon figyelem. Nekem múlt héten meg három hete (mikor az a nagy depi volt rajtam) volt csendeske.

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Még mindig 2 in1!!!!! Ma voltam CTG + flowmetria, minden rendben, jó volt látni UH-n a pici lányt( mert annyira lány, hogy megmutatta nuniját rendesen ), sõt a száját is nyitogatta, olyan édes, csak jönne már....

Zulu, kivi vagyok mi van veled.

Na megyek visszaolvasni, mert most értem csak haza.

pusz
Brokkoli
40
brokkoli

Kangi,
Kép Kép Kép
BKV-rol annyit, hogy anyukam addig nem hitte el, hogy mennyire bunkok az emberek amig csak meseltem rola! Komolyan mondom, mar reg latszott a hasam, de tizbol ha egyszer segitettek a babakocsit fel-le tenni villamosrol-buszrol, akkor sokat mondok! Volt ugy, hogy a Budaorsi uton (Auchanbol hazajovet, plussz husz kiloval a hatamon) a sofor ugy allt meg, hogy meg veletlenul se tudjak a jardarol felszokkenni a buszra , es mindehhez mar akkor csorgetett, amikor meg le sem szalltak! Aztan amikor a vegallomason ugy allt meg, hogy nem tudtam levenni a babakocsit, mert ott volt egy oszlop, akkor aztan elorementem es elsoroltam serelmeimet...valasz "meg valami?"

Aztan amikor Anyu elvitte Gyurit villamosozni, akkor neki is kijutott: volt, hogy valaki mar az ajtobol dobta a mocskos szatyrat arra a helyre, ahova Anyu keszult leulni kezeben a gyerekkel!
Valahogy ugy erzem, az emberek tekinteteben van valami olyan "minek szul gyereket, ha nem birja" szeruseg, kozony, fugetlenul attol, hogy az illeto ferfi, vagy no! A legbunkobbak szerintem a fiatal lanyok! Par ev mulva ugyis visszakapjak! Furcsa, hogy leggyakrabban olyanok akarjak atadni a helyet, akik maguk is raszorulnak, idos nenik, bacsik! Az meg olyan ciki!
De ha tenyleg szarul vagytok, es nagyon nem esik jol a razkodas, lokdosodes, nyugodtan nyissatok ki a szatokat, es kerjetek helyet, nem erdemes szegyelloskodni, mindent a babaert!

Zsuzsi
30+3
zsuzsi74

Lányok,

köszi a BKV-s tapasztalatokat. Megnyugodtam, hogy ez nem csak az én fóbiám.

Na most megyek és a tapasztalataimat bövitem.....Irány haza....

Holnapig Mindenkinek minden jót......HOLNAP PÉNTEK!!!!!!!!HURRÁ!!!!!!!!

Omnia (26)
Névtelen

Sziasztok,

En eleg sokat vagyok Becsben. Itt a "tomegkozlekedesi jarmuveken" nagyon sokszor bemondjak a hangos-bemondon, hogy "megkerjuk kedves utasainkat, az ulohelyet adjak at az arra raszoruloknak."
Ha egy reggel nem hallom, 10-szer, akkor 1-szer sem. Egyszeruen programozzak ra az ember agyat.

ZoliApu.

UI: Mondjuk megjegyzendo, hogy itt nincs is akkora nepsuruseg a jarmuveken, mint otthon a 7-es buszon.
Tehat aki atadja a helyet, azt biztos talal normalis kapaszkodot!
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: