A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Pankamama!

Te hogy vagy? Ne akarj még túllenni a szülésen, bírjuk ki ezt a 4 és fél hetet! Én mindennap elmondom a kisfiamnak, hogy bár nagyon imádom, de ne bújjon elõ november 12. elõttKép Legfõképpen azért, mert nekünk még össze kell házasodnunk a kispapával, csak a papírok még most intézõdnek. De bízom benne, hogy még bele férünk az idõbe. Egyébként én mostanában tök jól érzem magam, nem fáj semmim, sokat mászkálok, meg ilyesmi. Csak aludni nem bírokKép Felébredek hajnali fél 4-kor, mert pisilni kell, aztán rájövök, hogy éhes is vagyok, aztán már nem bírok visszaaludni. Egyre nagyobb a sötét karika a szemem alattKép Ádám jól van, mindig ki akarná dugni a sarkát a jobb oldalamon, de nem tudjaKép De néha csillagokat látok, úgy tudja feszíteni a kis lábát. Szerencsére minden cucca megvan már, szobája is kész, csak annyit kell még tennem, hogy kivasalok. Kórházi dolgaim is össze vannak pakolva, biztos, ami biztos. Te hogy bírod a dolgokat a kislánnyal?

Szia!

Betti
35+2

Kép

Betti
fodbetti

Szia Pankamama!

Te hogy vagy? Ne akarj még túllenni a szülésen, bírjuk ki ezt a 4 és fél hetet! Én mindennap elmondom a kisfiamnak, hogy bár nagyon imádom, de ne bújjon elõ november 12. elõttKép Legfõképpen azért, mert nekünk még össze kell házasodnunk a kispapával, csak a papírok még most intézõdnek. De bízom benne, hogy még bele férünk az idõbe. Egyébként én mostanában tök jól érzem magam, nem fáj semmim, sokat mászkálok, meg ilyesmi. Csak aludni nem bírokKép Felébredek hajnali fél 4-kor, mert pisilni kell, aztán rájövök, hogy éhes is vagyok, aztán már nem bírok visszaaludni. Egyre nagyobb a sötét karika a szemem alattKép Ádám jól van, mindig ki akarná dugni a sarkát a jobb oldalamon, de nem tudjaKép De néha csillagokat látok, úgy tudja feszíteni a kis lábát. Szerencsére minden cucca megvan már, szobája is kész, csak annyit kell még tennem, hogy kivasalok. Kórházi dolgaim is össze vannak pakolva, biztos, ami biztos. Te hogy bírod a dolgokat a kislánnyal?

Szia!

Betti
35+2

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Bár még nem vagyok kismama (a projecten már dolgozunk a párommal), már régóta figyelemmel kísérem a topicot. Tõletek szeretnék tanácsot kérni, mert azt hiszem volt már szó a kismamaruhákról. A sógornõmnek 19-én lesz az esküvõje és Pesten szeretne ruhát találni magának (januárban jön a baba, ha õ is így szeretné Kép ) Szóval van valami öteletetek, hogy hol talál viszonylag olcsón alkalmi kismama ruhát?
Elõre is köszönöm, és mindenkinek jó pocakosodást!

minyu
minyu

Minyu,

Én a Babaházban vettem viszonylag alkalmit 8.000.- Ft körüli áron. Ilyen bolt van az Árkád üzletközpontban (Örs vezér tere), meg az EuroParkban (Üllõi út) az elsõ emeleten. Érdemes megnézni ezeket is. A Formesban gyönyörûek vannak, de rettentõször piszok drágák, jól mondja Pocok.

Nyulika
34
nyulika

Tiszteletem a Hölgyeknek

Sashárol és Gáborkárol Uj Fényképek és videok megtekinthetö a weboldalán Kép

(minden rendben van bár az ülésel vannak még gondok )
további üdv domed

Kép
sasha

Sziasztok!

Buksicica! Nekem még sose mértek nyaki redõt egyik babámnál sem..szerintem nincs miért aggódnod..
Anyakati

Domed,

Nagyon gratulálunk és sok puszit küldünk Sashának!
Az ülés majd kialakul! Kép

Nyulika
34
nyulika

Lolla,
puskáznom kellet, mert már nem emlékeztem.Kép
21 hetes pocakkal készült a kép.
Azóta már sokat nõtt, szerintem mire szülök, akkora leszek, mint Wili, a bálna.Kép
Timici
24+6
timici

Sziasztok!

Épp csak benéztem, hogy mi újság, és látom Sasha végre nem 2in1! Kép Rengeteg gratula az ifjú trónörökösnek, és persze a szüleinek' Kép Kép Kép

Kataa, nektek is sok-sok boldogságot, és tejcit! Kép Kép

Gyöngyöske, ezer gratula! Kép Kép

Ez a link érdekes lehet, terhesség hétrõl-hétre:
[url=http://www.pregnancy.about.com/library/blwbw.htm" TARGET="_top]http://www.pregnancy.about.com/library/blwbw.htm[/url]

Sziasztok!

Kispici
25+6
kispici

Domeden keresztül Sasha Kép
remélem, hamarosan fogsz tudni ülni Kép
vigyázz magatokra!!!

Pussz
Kangi
20+6
kangi

sashaKép

nagy-nagy gratula.
ha nem tudsz ülni, fektesd magad mellé a kicsi Gabi-babát, és gyönyörködj benne.
sok tejcit és boldog pillanatotKépKépKép

lolla
17+3
lolla

SashaKép

Gratulálok neked Gabi babához és sok-sok boldogságot és tejcsit kívánok.KépKépKépKép

Puszi, Panka
17+4

panka

Sasha, Kataa,

Nagyon sok boldogságot!!!!

Zita
parazita

Sasha!

Gratulálok, nagyon édik vagytok a weblapon!

Kataa!

Gratulálok és nagyon sok boldogságot!

Conti+Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kedves Kataa, Gyöngyöske és Sasha!

Tiszta szívbõl gratulálunk, nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!

Nagyon jó babázást!

Taháni és a 17 napos Csenge
Tahani

Brokkoli!

Írtam neked emailt olvasd el majd létszi.
Szia
Andy:
28+2
andy78

Kedves Sasha! Igaz nem jutottam minden nap a gep ele, de gondoltam rad. Nagyon örülök a kisfiadnak es gratulalok hozza. A reszleteket meg nem tudom, de remelem nem szenvedtel olyan sokat. Most megyek es megnezem a kepeket a weboldalon. Vigyazzatok magatokra. K.Sz.
Névtelen

Sziasztok!

Ma voltam a Dokimnál szerencsére mindent rendben talált.
Jövõhéten kell mennem UH-ra és vérvételre.
Remélem ott is mindent rendbe fognak találni, azt mondta nagyon széppen fejlõdik a pocaklakom.
Visszont volt összehúzódásom és olyankor pihennem kell ha érzem hogy összehúzódik.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam.

UI: Ha valaki érzi, hogy összehúzódása van és megkeményedik a hasa rögtön feküdjön vízsintbe, sokat segít nekem teljesen megszünik olyankor a keményedés.

sziasztok
Andy
28+2
andy78

Sziasztok kismamik!

Bocsánat elõre is, jajgatni fogok.Kép
Voltam ma UHn, Kiscsaj még mindig lány, szerencsére teljesen jól van. Súlyát tekintve nem egy óriás, a gép 1800 grammra saccolta. Ez eddig nagyon jó, a probléma ott van, hogy a méhlepény elég ramaty állapotban van, tehát szinte biztosra vehetõ, hogy nem bírja ki 40 hétig.Kép Azt mondta a doki, hogy az utazást felejtsem el, készítsem össze a bébicuccot, meg a kórházi motyómat, ja, és ne aggódjak, igaz, hogy szerinte hamarosan meglesz a baba, de addig akár 2.5(!) kilót is elérheti.( Köszi. Egész kis dundi lesz a végén.) Majdnem leestem az asztalról. Néztünk áramlást, az jó volt, 10 nap múlva megint mennem kell a saját dokimhoz flowmetriára. Olyan jó lenne elõre tudni, hogy még legalább 2 hetünk van, kicsit megnyugtatna. persze, ha nem jó neki odabent, akkor inkább jöjjön, csak még olyan kis picike! Ráadásul a pocakom is keményedik pár napja, és tegnap ismerõs derékfájásom volt. Szóval most egy kicsit meg vagyok ijedve, KELL az a min. egy hónap!!!
Pusz
Zulu
32+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Buksicica,
nekem a 13. heti ultrahangon néztek nyaki redõt, azt hiszem 2 volt (de micsoda, cm?, azt nem tudom), és azt mondta az orvos, hogy rendben.

Zulu,
pihenj sokat, feküdjél!, nagyon izgulok érted, hogy még bent növekedjen a babócád, ne idekint! +++

Sasha,Domed, Kép
nagyon megkönnyebbültem, hogy végre megszületett a kisfiatok. Gratulálok hozzá, nagyon édes, sok boldogságot kívánok az egész családnak!

Pilinke (34+1)
pilinke

Sziasztok!

Ismét itt.
Már 1.5 éve átpártoltam az elsõ napok, hetekhez.
Nem vagyok naprakész ebbõl a topicból, de majd igyekszem.

Egyelõre egy kérdésem lenne a már legalább második babát várókhoz.

Ha az elsõ baba születése után csomókban hullik az ember haja, akkor ezt nálatok megállította-e a második pocakosság?
Hivatalosan várandósan nem hullik az ember haja. Nekem majd a 10. héten még hullik.

Köszi!

Snoopy
snoopy

Sziasztok Lánykák!!!

Itten vagyunk, megvolt a 2.sulis nap.Kép
Kicsit fele más élmény volt. A jog tanárnõ nagyon jó fej, szinte bizti, hogy átmegyek, 3 éve nem buktatott meg senkit. Ezzel szemben a pénzügy tanár egy ge*i, 40%os buktatási aránnyal dolgozik és közölte, hogy aki nincs ott az elõadásain az megnézheti magát vizsgán, mert szigorúan veszi vizsgán az elõadás anyagát, ami természetesen nincs a könyvben. Nem tudom mi lesz, ha nem tudok bemenni. Minden esetre, ettõl a faszitól kivoltam. Szar volt az elõadása és ráadásul még szemét is, nem valami jó kombináció.

Zulu, szegénykém. Nagyon remélem, hogy minnél tovább marad a lány a pocakban és szépen kikerekedik, mire megszületik.
Persze pocakon kívül is szépen felcseperedik majd.Kép
Mit mondtak a lepényre, hányas fokozatott kapott? Mennyi idõt jósolt a doki, mert az hogy nemsokára az elég tág fogalom? Ne emészd magad ezen, minden úgy fog alakulni, ahogy kell és minden jó lesz.Kép Fel a fejjel!!!
A keményedések lehetnek a hidegfront miatt is, pihenj sokat, ha tudsz és ne idegeskedj. Nagyon drukkolok, hogy minden OK legyen. Mennek a pozitív energiák:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Kép

Most elköszönök, megyek lefekszem, mert holnap korán kelek, jó éjszakát!
Pussza,
Timici
24+6
timici

Szia Zulu!

Nagyon drukkolokén is hogy még egy hónapot legalább birjon ki a kicsi odabent.KépKépKépKépKép

Andy
28+3
andy78

Zulu!
Kitartás még egy kicsit neked is meg a lánykádnak is. Tényleg jobb lenne még egy kicsit odabent eltöltenie. Egyébként nem is annyira a kilók számítanak, hanem az érettsége. Vigyázzatok magatokra.
Snoopy!
Nekem az elsõ gyerek után három hónapig hullott a hajam csomóban, aztán mintha elvágták volna. Most a másodikkal még mindig úgy hullik, mint annak aki nem vár babát. Normális mértékben, de nem is szûnt meg (ahogy illene) és nem is hullik jobban. Szerintem kérdezd meg az orvosod.
Pilinke!
Nem emlékszem, hogy cm-t írtam volna, inkább mm-t. Egyébként köszi, hogy válaszoltál, több helyrõl is azt hallottam, hogy 3-ig jó. Szóval lassan talán megnyugszom.

Sziasztok
buksicica
12+2
buksicica

Sziasztok!

Timici Kép
TEgnap irtam neked egy jo hosszu emilt es a fene a gepebe,nem tudom elkuldeni! Kép Fogadni tudok, kuldeni nem...Apa majd megjon es megnezni...Bocsi
De amugy semmirol nem maradtal le, mert nem jutottunk be UHra. 100an vartak es nekunk mennunk kellett dolgozni (masfel orat vartunk es meg oten voltak elottunk....) Szoval semmi hir!
A tanarod meg majd lenyugszik! Ha nem, max. behalasztod,nem? Felesleges ezen idegeskedned! Kép

Norkini
20+6
norkini

A hajhullasnak nem vitamin hiany az oka?
En szedtem az Elevitet, majd a vasat es a folsavat, magneziumot, kalciumot, es szerencsere semmi bajom, sot, mintha erosodott is volna egy picit Kép
Probaljatok ki Ti is, hatha segit...
ha ajanlhatok meg vmit, az a csalan sampon+ balzsam. ez utobbit 5 percig allni hagyom a hajamon. szerintem baromi jot tett a hajamnak, es eddig mindenkinek bevalt aki kiprobalta...

kamilla (27+1)
kamilla

SZiasztok

Lehet, hogy kissé banálisan hangzik a kérdésem, de engem picit aggaszt a dolog: normális az, hogy 16 hetesen még egy grammot nem híztam és hasam is csak minimális van?
Nyugtassatok meg, hogy nem a babával van a gond!

Mások is így voltak ezzel?

Emma
emma

Emma!
Hátrahajló méh esetén gyakori az ilyesmi. Ha az UH-n mindent rendben találtak, ne aggódj!

Orvost váltok, és tegnap voltunk az új dokinál. Majd egy órát kellett várni, mert éppen szült. De így legalább Kispapa is oda tudott érni. Szimpatikus, kedves doki. A párom meglepõdött, hogy mindkettõnket behívott, mert a korábbi helyen ez egyáltalán nem volt szokás. Utána
csinált hüvelyi UH-t, Kispapa oda is bejöhetett. A doki megnézte, utána megmutatta nekünk is, hogy melyik része hol van. Azt mondta minden rendben van és a korának megfelelõ méretû (a régi doki kicsinek találta). Kis édes. Már 65 mm. És csak úgy ugrabugrált. Kispapának is nagyon tetszett, és
egyáltalán nem bánta meg hogy eljött velem. Szóval eddig elégedettek vagyunk az orvossal, csak így tovább.
Nem tudja valaki mit takar az NT érték? Elfelejtettem.

Mindenkinek problémáktól mentes, nyugodt, szép napot kívánok!
Maci_2
13+3
maci_2

Sziasztok!

BuksicicaKép
Nekem is néztek nyaki redõt, de nem írtak méretet csak annyit, hogy nuchalis redõ rendben.

ZuluKép
Küldök egy kis pozitív energiát a méhlepényednek, hogy bírja még ki egy hónapig:+++++++++++++++++++++++++++++++++++

LollaKép
UH-on mi volt? Ugye minden rendben?

Puszi, Panka
17+5

panka

Sziasztok Kismamik!

Kataa,Sasha gratulálok a babucikhoz! De jó Nektek, Ti már babáztok! Jó egészséget és sok tejcsit a Manónak és Nektek is.

Két napja szétszedték a gépeket a munkahelyemen, úgyhogy nem nagyon tudok jönni mostanában, de igyexem, mert hiányoztok.
Én a jövõ héten dolgozok már csak, otthon nincs netünk, úgyhogy még ritkábban fogok jönni, hírt megpróbálok adni magunkról.

Sok puszi mindenkinek

Hóvirág
24+5
hóvirág

Halihó Kismamik!Kép

Köszönöm, hogy drukkoltok nekünk, remélem nem lesz gond. Most egy kicsit megnyugodtam, végül is ha a doki nyugodt volt, akkor annyira nem lehet nagy a baj. Egyébként azt mondta a lepény érettségére, hogy 36-37 hetesnek felel meg, tehát még van idõ, ha a méhszáj is úgy gondolja. Csak hozzátette, hogy most úgy kell tekinteni, mintha már a 9. hónapban lennék, szóval ne nagyon utazgassak meg ilyesmi. Az a vicces, hogy ugyanoda mentünk volna, ahová 2 éve Malacka miatt nem mentünk, mert pont elõtte való este döntött úgy, hogy köszi, neki 30 hét elég volt. Úgy látszik, a gyerekeim valami rejtélyes oknál fogva nem akarják, hogy eljussunk arra a helyre.Kép
Na, szóval, optimista vagyok, megy a magnézium ezerrel, meg a mosógép is, én meg jól összeszorítom a térdem még egy hónapigKép.

Timici!Kép
Remélem, a legszõrösszívûbb tanárok is figyelembe veszik a pocakodat, és lazán megcsinálod ezt az évet.KépKépKép Ja, azt érdemes kideríteni, hogy jár-e Neked egyéni tanrend, mert ha igen, akkor semmit nem szólhat a tanár, ha nem mész be elõadásra.

Emma!Kép
Nyugi, majd beindul. Én se híztam az elején semmit, pocakom se volt, és a baba mégis megnõtt! (Persze, mostmár én is behoztam a lemaradást, lassan olyan leszek, mint egy lufi)

Maci_2!
NT a nyaki redõ. Örülök, hogy jó dokit sikerült kifognotok!Kép Kispapa meg csak járjon szorgalmasan az UHkra, annyira jó látni, ahogy ezek a kis törpikék ugrabugrálnak odabent.

pusz mindenkinek, majd még bekukkantok
Zulu
32+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Lányok!

Snoopykám!Kép Hát nem emléxel, hogy az egész topic az én frizurámért aggódott még a terhesség elején? aztán a 6. hónap környékén megállt a hullás. Én is mostam csalánsamponnal, de ami szerintem segített az a teafaolajos sampon volt.

Betti! Köszi kérdésed, én biza rosszul tûröm most a dolgokat. A szeméremcsontom szét akar szakadni a combtövemmel egyetemben, egyfolytában hányingerem van és szédülök. Menni alig birok, aludni hajnalig nem, csakhát reggel kelni kell a lánykámhoz. Meg kellene vele órákat sétálni is csigatempóban, mert most van abban az életkorban. Szóval én nem bánnám ha hamarabb kibújna Zsoma. Persze csak ha érett. Nekem még nincs összerakva a cuccom. szombaton megyek ctg-re. Te mikor?

Emma! Örülj neki. Ha elsõ baba akkor a 20. hétig nem is nagyon látszik a poci. Az utolsó harmadban meg olyan gyorsan mennek fel a kilók, hogy csak na. Ha eszel elég vitamint, semmi gond nem lesz.

Tüni! Így már értem. Én is sokat iszom aztán meg sokat pisilek, de a cukorértékek jók voltak. Van dietetikusod? Vagy az nem kell?

Na megyek dolgomra.

Pusz:Pankamama
PM

Hello Lányok!!! Kép

Szürke ez a nap ... de már péntek, úgyhogy dolgozó kismamik, kitartás!!! Kép

Zulu Kép
bizom benne, hogy nem lesz semmi baj Kép Majd négyesben elmentek oda, ahová eddig még nem sikerült, és majd mesélheted a gyerekeknek Kép Vigyázz magadra Kép

Emma Kép
ez a pocisodás nagyon egyéni dolog, én már 6 hetesen nem birtam begombolni magamon a klassz kis nacijaimat (nyár közepén, amikor olyan csini tudna lenni az ember!!!), a barátnöm meg még félidösen is a régi farmerében járkált. Ne aggódj, hanem inkább örülj. Elöbb-utóbb beindulsz, és nem akarlak elkeseriteni, de úgyis olyan leszel, mint aki egyben lenyelt egy görögdinnyét KépKépKép

Norkini Kép
most akkor mikor mész UH-ra? Olyan kiváncsi vagyok, megmutatja-e magát nektek Kép mi még semmit nem tudunk, és legközelebb 25-26. hét táján megyek újra, szóval addig csak találgatunk, de mivel már van fiú-és lánynevünk, haramdik lehetöség nem lévén nem érhet bennünket meglepetés Kép

Pussz
Kangi
21+0
kangi

Sziasztok!

Már régen nem jelentkeztem, mert a gépünkön valami vírus volt.
Én hétfõn megyek be a kórházba, úgyhogy vagy hétfõn, vagy kedden megszületik Balázs. (programcsászár)

Tök jó, épp akartam Kataanak írni egy e-nailt, hogy úgyis együtt leszünk bent a kórházban (nem ugyanabban) és minddketten programcsászárt várunk, hogy majd tartjuk egymásban a lelket. Háát, jól belehúzott.Kép

Nem tud valaki bõvebbet róluk?

Snoopy? Csak nem mekint baba? Hogy repül az idõ. Nemrég olvastuk a szüléstörténetedet. És annak már 1,5 éve? Szinte hihetetlen.

Sziasztok, Rita 38+5
ritasol

Szia Pankamama!

Hát az nem jó, hogy nem érzed jól magadKép Nem azért szédülsz, mert alacsony a vérnyomásod? Dokinak mondtad? És a kiscsaj várja a kistesót? Vagy ilyen kicsi korban megérti, hogy baba van anyának a pocakjában? És terveztétek, hogy nem egészen 2 év legyen a gyerekek közt, vagy így sikerült? Mi is gondolkozunk azon, hogy a következõnek mikor lenne jó jönni, de még nem tudom. Egyenlõre boldoguljunk szépen ezzel az egyelKép Nekem majd csak 21-én kell menni ctg-re. Pedig szerettem volna hamarabb is menni, mert olvasgattam itt, hogy vannak olyan kórházak, ahol már 35-36.héttõl csinálják. De azt mondta a dokim, hogy nem látja szükségesnek, elég, ha a 37. héten megyek. Kíváncsi vagyok milyen lesz!

Szió!

Betti
35+3

Kép

Betti
fodbetti

Lányok!
Hallott valaki Csipkebogyóról??????!!!!!!!! Már hetek óta nem írt! Ugye nem lett semmi baj a rossz UH eredménye után???

Üdv:
Gitta
gitta

Az Sztk-ban a védõnõ említett a múltkor valami olyasmit, hogy a 12. héttõl jár (havi?) 3000 Ft. Gondolom ehhez valami igazolás is kell, mert elkezdett valamit írogatni. Aztán rájött, hogy még nem vagyok annyi és közölte, hogy majd legközelebb. De én már nem megyek oda, mert orvost váltottam.
Mit tudtok errõl?

Maci_2
13+3
maci_2

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...
Vigyázzatok valami vírus rajzás van, ma már a 2. at kaptam a neten keresztül...

Képzeljétek Én még mindig nem érzem a babóca mozgásait...
Velem van a gond?
A papóca azt modja, hogy ha meghallgatja, hogy mocorog, de nekem nincs olyan hosszú fülem...

Ti szoktatok éjszaka nyújtozkodni?
Nekem ilyenkor mindig ûgy begörcsöl a hasizmom normális dolog ez?

Most faltam fel egy csomag gumi cukrot, de csak 150 kalória volt...
Mit szóltok a héten nem híztam...

Jó hétvégét és pihenést
Én is kialszom magam, mert ez az 5 órai kelés nem dob fel minden reggel..

Manó2
19+5
manó2

Maci_2!

Ez a 3000Ft adókedvezmény a fogantatás 91. napjától jár.
Ezt a papírt a dokidtól is kérheted (nekem is õ adta oda)
Ez egy igazolás arról, hogy mennyi idõs terhes vagy. Ezt a papírt a munkahelyedre, vagy a férjedére (aki igénybe veszi az adókedvezményt) kell bevinni.
De ne keseredj el, mert nekünk sem volt ilyen egyszerû. Mivel a férjem munkahelye nem fogadta el ezt az igazolást, adott egy másik papírt, amit ki kellett töltetni a dokival, utána az én munkahelyemtõl kellett igazolást kérni, hogy én nem veszem igénybe a kedvezményt, és úgy kellett visszavinni. De ne aggódj, mert visszamenõleg is megkapjátok a pénzt a 12. hétig, úgyhogy nem csúsztál még ki az idõbõl!

Heni
27+5
heni1979

Heni!

Köszi az infót. Az adókedvezmény fizetéstõl függetlenül bárkinek jár?

Maci_2
maci_2

Maci_2!

Igen jár, de a levont adó összegét nem haladhatja meg.
Mivel a GYES-bõl, vagy aGYED-bõl (nem tudom melyikbõl)
nem vonnak adót, célszerû ha a férjed veszi igénybe

Heni
heni1979

Sziasztok Lánykák!

jó ronda idõ van ma megint. Ráadásul egész nap mennem kellett, mert lejárt a munkanélküli segélyem és azt kellett intézni. Kiderült, hogy most majd jelentkeznem kell az önkormányzatnál és kapok valamilyen szociális segélyt, ha az 1fõre esõ kereset nem haladja meg az X értéket.Nem emlékszem mennyit, viszont ezért közmunkára kötelezhetnek. Jó mi? Kérdeztem, hogy így terhesen (tekintve, hogy elvileg veszélyeztetett lennék, ha dolgoztam volna és mehetnék táppénzre) mégis mit tehetek, hogy ne kelljen utcát söpörnömKép. Állítólag kell a dokitól egy papír, amin igazolja, hogy veszélyeztett terhes vagyok és akkor csak néha kell megjelennem. Az egész macera a szülésig tart, mert utána a GYÁS,GYED,GYES alatt úgyis szüneteltetik. Ha kellett ez nekem.Kép Úgyhogy hétfõn mehetek az Önkormányzatba, kedden a TBbe, szerda+csüt. suli, semmi idõm nem marad kötni.Kép Kép

Zulu,
örülök, hogy azért nem annyira vészes a dolog és van még legalább 3-4hetetek. Azért az alatt szépen kifejlõdi a kis tüdeje is és teljesen érett lesz.Kép Arra a helyre pedig egyszer bizti eljuttok és hogy fogsz majd neki akkor örülni. Addig is pihi, magnézium és térd összeszorít.
Mi pedig itt drukkolunk Nektek.KépKépKép

Tanárokat nem fogja meghatni a pocak, ugyanis minden vizsgá, írásbeliKép , de jó, hogy mondod rákérdezek, vannak-e méltányossági intézkedések kismamáknak.Kép Hátha!

Norkini,
sajnálom, hogy elveszett a levél, de hát ezek a gépek már csak ilyenek. Mindig megtréfálják az embert.Kép
Azt is sajnálom, hogy nem jutottatok be UHra, fõleg, hogy ennyit vártatok rá. Nagyon rossz lehetett, az ember beleéli magát, hogy látja a picijét, vár egy csomót és nem jön össze. Nem lehet idõpontot kérni, hogy elkerüljétek a tömeget? Minden esetre drukkolok, hogy legközelebb lássátok a pici nemét is, és természetesen várom az élménybeszámolót.

Halasztani nem tudom a pénzügyet, mert törzstárgy és amíg nem vizsgázom le, nem mehetek a 2.félévre. A tanár pedig nem fog megváltozni, így marad az intenzív biflázás és részvétel az elõadásokon.Kép

Emma, a hízás és a pocak növése is nagyon egyéni. Én sem híztam a 16.hétig, pedig a pocakomon már látszott, hogy ott lapul Bence. Azóta eltelt 9 hét és én híztam 5kg-t. Szóval nyugi, a babó jól fejlõdik és elõbb-utóbb látszami is fog a pocakon is és a mérlegen is.Kép

Rita, akkor hétfõn indítom a drukkot Nektek. Remélhetõleg minden a program szerint alakul majd, hacsak a babó nem gondolja meg magát, mint Kataanál.Kép Kispapát kiokítottad, hogy jelezzen nekünk, amikor megérkezik a baby? Tudod, mindig bearanyozza a napunkat egy újszülött.KépKépKép

Maci2, örülök, hogy sikerült normális dokit találnod és hogy a párod is ott lehetett az Uhn. Így egy kicsit könnyebb a férfiaknak is elfogadni, hogy van valaki a pociban, mert szegényeknek egy kicsit olyan Kinder tojás, amíg el nem kezd rugdosni jó erõsenKép.

Hóvirág, sajnálom, hogy csak ritkán tudsz majd jönni, fõleg mivel egy idõsek a babáink. Ha tudsz esetleg írhatnál e-mailt, hogy mi van veletek. Persze csak ha nem gond.Kép

Kicsit panaszkodom én is:
a kutyum most már végleg anyuéknál marad.Kép Beszélgettünk a párommal, hogy mi legyen, én úgy gondoltam, hogy szülés után 2-3héttel hazahoznám a kutyut. Erre rávilágított, hogy nem fogom bírni a gyereket, a suli és a kutyut is, gondoljam csak át, hogy fogok suliba járni a gyerek mellet és akkor még a kutya is. Jól kisírtam magam és rájöttem, hogy valószínüleg a gyerek és a suli is kikészít majd teljesen, talán nem kéne tovább rontani a helyzetet. Anyukám beleegyezett, hogy maradhat a kutyus, így látni azért láthatom néha és ha már megnõ a gyerek és tudom vállalni õket együtt, akkor esetleg újra velünk lehet.
De most nagyon szomorú vagyok, bár tudom, hogy ésszerû döntést hoztam. Holnap megyek és meglátogatom, valószínûleg nem bírom majd ki sírás nélkül.KépKépKép

Na hari, hogy ilyen szomorú lett a vége. Igérem nem tartós a dolog. Pussza,
Timici
25+0
timici

Gitta,
én úgy tudom Csipkebogyóék elköltöztek és ott nincs net.
Ne gondoljunk egybõl a legrosszabbra.Kép
Timici
timici

Timici!

Tetszik a Kinder tojás hasonlat és igaz lehet. Még nekem is furcsa, mert elsõ baba és még nem igazán látszik rajtam. Nem csoda, ha a kispapának még megfoghatatlanabb az egész.
Maci_2
13+3
maci_2

Timici!
Köszi, akkor jó, megnyugodtam. Nálam ott szakadt el a fonál, hogy várnia kell két hetet, azóta nem igen láttam és nem tudom mi van vele. A babája jól fejlõdik? Biztosan sokat nõtt azóta! Kép

Jó pockosodást nektek!

Üdv:
Gitta
gitta

Maci2Kép

Attól, hogy orvost váltottál a védõnõhöz ugyanúgy kell járni nem? Legalábbis nálunk így van. Én terhesgondozásra az SZTK-ba járok, ott van a védõnõ és van egy orvos is (mindig ugyanaz) és a fogadott orvosom egy másik kórházban van és ugye hozzá is járok. Mi az összes beutalót a terhesgondozáson kapjuk, a fogadott orvos jóformán semmit nem csinál, csak az UH-os papíromat nézi meg, meg megkérdezi, hogy van-e valamilyen panaszom. Eddig szerencsére nem volt semmi, úgyhogy vizsgálat is egyszer volt a 8. hét körül.

Panka
17+5

panka

Hello Lanyok Kép

Sasha , Kataa, Gyöngyöske !!!
Nem gyozok amulni , micsoda babaeso Kép Kép Kép GRATULALOK mindannyiotoknak, sok boldogsagot a csöppsegekben es sok sok tejcit !!! Varjuk a szulestorteneteket ...

Ajaj .. egyre feljebb kuszom a listaban.Marcsak hat het ... kezdjek parazni ? na jo , meg nem Kép

Timici,

Sajnalom a kutyust ! Tudom milyen erzes , nekem is otthon kellett hagyjak egy 13 eve hozzamnött blökit , nehany eve. Szerencsere a szuleim gondjat viselik es bar nagyon öreg szegenyke de kitunoen erzi magat.

Suli : ha jol latom ebben is egycipoben jarunk. Nekem masfel honapos lesz a picim amikor vizsgazni fogok 5 targybol (az egyik pont penzugy-szamvitel) ... Hat mit mondjak ? Sokszor felmerul bennem , hol volt az eszem amikor beiratkoztam az uj evre ?!? Sebaj , jovohettol otthon vagyok(csutortokig dolgozom) es van hat hetem a tanulasra :-/
De gondolj bele, milyen buszkek leszunk ha megis sikerul ?

bocs, hogy nincs idom tobbre ...

jo hetveget kismamak !!!
pusz,
kamelia
kamelia

Sziasztok!

Manó2!

Én sem éreztem a 19. héten, de a 20-on már igen! Kép
Szerintem lassan eljön az ideje. A másik. Úgy látszik a gumicukor igen népszerû a kismamák körében. Bár én alapból is imádom, de mostanság is gyakran elcsábít. Kép

Maci_2!

Nekem is most kezdék észrevenni a munkahelyemen, hogy pocakos vagyok. a 13. héten még a régi ruháimba jártam, tehát nekem sem nagyon látszott. Most pedig nagynak látom, de kivülállóként, lehet én sem figyelnék annyira ezekre a dolgokra! Kép

Timici!

Sajnálom a kutyusod, nekem is ma mesélt a védõnõ, hogy készüljek fel, ha megszületik, semmi idõm nem lesz. Kb 0 perc szabadidõ. Bár ha a párod feltudja vállalni a kutyust, akkor lehet, hogy menne. De gondolom dolgozik õ is.

myssnia 22+1
myssnia
Budapest XI. kerület

LányokKép

Nincs valaki köztetek aki a TB-vel kötött megállapodást és maga után fizeti az egészségbizt-i járulékot?

Panka

panka

Mano2 Kép
majd egyszercsak elkezd bukfencezni, és jól nem tudsz elaludni, mert csak azt figyelgeted, hogy hogy mocog! Én is igy vagyok vele Kép Hamarosan érezni fogod, ne aggódj!

Timici Kép
ne légy szomorú a kutya miatt, hiszen azért fogjátok látni egymást, és tényleg sok energiádra lesz szükség a baba mellé... de azért nagyon sajnálnám én is KépKépKép úgyhogy megértelek, de ez tényleg ésszerü döntés volt - bár sejtem, hogy ez most nem nagyon vigasztal.

Megyek haza, elég volt ebböl a hétböl, Gumimaci is ugrál már Kép

Pussz mindannyiótoknak, viszlát 7fön!!!

Kangi
21+0
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: