A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. nyári kisbabák

Sziasztok!

Kimike!
Köszi a felhomályosítást! :lol: Megnéztem közben a neten is, már tudom, kiről van szó (rá gondoltam eredetileg, de nem voltam benne biztos, h ő-e az).

Ex!
Jók a képek Petiről!

Kata!!!
Igen, igen, igen. A szülőn múlik az, hogy milyen testvérek lesznek a gyerekek!!!! A Te nevelésed, a hozzájuk való viszonyod, a példamutatás az, ami meghatározza, hogy a gyerekek milyen kapcsolatban lesznek majd. Persze mindig vannak kisebb-nagyobb viták, összezörrenések, veszekedések, hiszen mindegyik önálló egyéniség, önálló akarattal. De ezeket meg lehet beszélni, megelőzni nem biztos, hogy kell, hiszen így tanulnak ők is. Szóval ez ne tartson vissza a gyerekvállalástól, ki szüljön ebbe az világba, ha nem mi??? ;)

A gyerektémához még két dolgot akartam írni, hogy mi is egy vagon rucit kaptunk Kendének, egyrészt apa unokanővérétől, másrészt pedig a tesóm kisfia 3 hónappal idősebb Kendénél, tőle is mindig jönnek cuccok (más kérdés, hogy most már Kende utolérte Balikát, úgyhogy csak mérés után jönnek a ruhák… :D).
A másik pedig, hogy egykét semmiképpen nem szeretnénk, reméljük, hogy Isten is így gondolja. Az indok pedig nagyon egyszerű: a gyerekkorát nem tudja kivel eltölteni, borzasztó érzés tesó nélkül felnőni (unokahúgom egyke, mindig emlegette, hogy nagyon szeretett volna egy tesót), illetve ha mi már nem leszünk, akkor rossz érzés egyedül maradni, akkor is, ha lesznek gyerekei, unokái.

Most ennyi, elég is lesz… :D

Puszi!

Kép
Kép
norwell

Ex: erre gondoltam, hogy ha fél 5-kor készülődtök, akkor mire odaértek már sötét lesz. Majd legközelebb. :wink:
Vendég

Szép jó estét!

Nézem ezt az Aviator c.filmet, hát láttam már jobbat is.Akkor már inkább a tömegoszlatást kukkolom, persze csak tv-n keresztül.

tesó: nekem van egy bátyám akiért a tűzbe mennék, nagyon boldog gyerekkorunk volt pedig a szüleink elváltak.Mi soha nem vitatkoztunk és a mai napig angyon összetartunk pedig másképp látjuk a világot.

tesó project: mint tudjuk a férjemnek az első házasságából van 2 fiúnk akik ugyan nem élnek velünk de sűrűn itt vannak.
Ezen kívül van 2 lányunk tehát az összesen 4 gyerek.
Nem szeretnék tudatosan még egy gyereket de ha jönne akkor nem ellenkeznék, bár egy 3. császármetszés már biztosan megviselne.
Szerintem sem pénz kérdés a gyerekek száma egy bizonyos határig.Amikor már az mebernek a 6-7-8. gyereke születik az már egy kicsit túlzás.Persze ha a megvan hozzá a megfelelő anyagi háttér akkor miért is ne.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!
Bocsi, hogy megint szüneteltem! Kedd óta apánk is itthon van, és nagytakarításba fogtunk. Messze nincs még kész, de most idesurrantam!
Kata! Én is így gondolom, hogy ha véletlen becsúszna hármaska, akkor had jöjjön, de tudatosan nem. Legalábbis egyelőre. Aztán meg pár év múlva lehet, hogy másképp gondoljuk. Egyébként tényleg, aki anyagilag megteheti, mért ne vállalna 6-7-8 gyereket, csak hát inkább azok szülnek ennyit, akinek anyagilag még az 1-2 is megterhelő lenne... :( Mi se vagyunk eleresztve, de tesót mindenképpen akartunk. Nem vagyunk annak a híve, hogy egy gyerek, és akkor annak majd mindent megadunk! Inkább megadtunk neki egy tesót, akivel remélhetőleg egész életükben számíthatnak majd egymásra, addig meg nem kell egyedül játszaniuk.
Nevek. Fiúnevek terén nem volt semmi ötletünk, legalábbis nem tudtunk megegyezni, ezért követtük a családi hagyományt, és lett a fiunk László, ahogy az apja, nagyapja, dédapja... Vele már 16 hetesen tudtuk, hogy fiú lesz, így konkrét lánynevünk nem is volt. A szülés indítás reggelén telefonon megbeszéltük, hogy ha mégis lány lesz, mi legyen, vagy inkább mit írjanak fel előre. Akkor ez Nikolett volt, szerencsére nem kellett felhasználni, mert már 2 hét múlva se tetszett. Ezután sokáig úgy gondoltam, hogy ha lesz egy lányom, Heni lesz. Aztán kismama lettem megint, és már nem tetszett. Fiúnevekben a Gergő, Ádám, Szabolcs, Nándor ami tetszett, lánynevekben Réka, Alíz, Helga, Tímea, Emese, Orsolya, és még pár, összesen 10-es toplista volt, aztán 28 hetesen kiderült, hogy lányunk lesz, és attól a naptól kezdve egyre fogyott a lista, húzgáltuk ki a neveket. A végén Emese, Alíz és Réka volt versenyben, de már tudtuk, hogy úgyis Mesi lesz. Aki mindjárt ír nektek helyettem, úgyhogy be is fejezem! :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Mutatok képeket!

Gyerkőceimmel:

Kép

Cirmike:

Kép

Lackó autópályás szőnyeget kapott:

Kép

Vagány csaj:

Kép

Együtt játszanak:

Kép

Kétfogú:

Kép

Most pedig megyek is dolgomra! További szép hétvégét!

Gabella

gabella

Sziasztok Lányok!!!

Hát, eddig nem nagyon volt időm az internet közelébe jutni!
Nagyon jól érezzük magunkat itt a szüleimnél, rengeteg programot szerveztünk! Még pár nap és visszatérek közétek, de ahogy látom, rengeteg olvasnivalóm lesz kedden! :wink:
Remélem mindenki jól van, senki nem beteg és élvezitek a jóidőt!
Mindenkinek sok-sok puszi!!!!!

Andy

Kép Balatonfüreden

Kép
oriandy

Jó reggelit Mindenkinek!

Nincs itt valami nagy forgalom, na de ez nem is csoda. :D Nálunk is vendégek voltak/vannak tegnap, és ez így lesz holnapig.

Gabella: szép család vagytok, vagány csaj Mesi jó kép! :D Lackón látszik, mennyire büszke az autópályás szőnyegére.

Oriandy, jó, hogy jelentkeztél.

Tegnap moziban voltunk, mi is megnéztük az újabb "csányi projektet". A sztori kicsit bugyuta, kicsit életszerűtlen, kicsit túlreklámozott, na de a MIÉNK. :wink: Azért jól szórakoztunk. :D

Képzeljétek, jövő hét szerdán utazik Írországba a húgom barátja, akit ki kell vinnem a reptérre. Így a talin nem sokáig leszünk.

Most befejezem, mennem kell. További jó pihenést Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap du. nem voltunk itthon, a keresztapáméknál voltunk ünnepelni. :) Peti nagyon jól viselkedett, a nagyszüleim ugye nem látták két napig, ők is kényeztették, és ők is vacsiztatták meg...

Tényleg nem vmi nagy itt az irogatási kedv. :D Én is most nekiállok Peti képtárát felfrissíteni egy kicsikét.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Csajok,

csak gyorsan bekukkantottam :) .

Nemsokára megérkeznek hozzánk Tandikáék :lol: :lol: :lol: . Már nagyon várom a személyes találkozást.
Szerintem készítünk képeket, majd este teszek fel :) és persze egy kis élménybeszámoló is lesz :) .

Most megyek, de este jelentkezek :) .

Remélem mindenkinek kellemesen telik a hosszú hétvége, kár hogy holnap vége :( .
Mi tegnap este jöttünk meg anyósoméktól, ki vagyok purcanva, de azért minden szuper :) .

Eni

Eni
marcy

Sziasztok!

Én is vagyok, csak egy kicsit lustizok. Itt ritka szar idő van. Még szerencse, hogy tegnap jó nagyot sétáltunk. Voltunk kutyanézőben egy barátnőmnél. Négy vizslájuk van. Petinek szeme sem rebben a kutyaugatásra. Út közben találkoztunk két babás anyukával. Az egyik baba, Kinga 13 hónapos és már stabilan ment a babakocsi mellett, és sok mindent beszél már. A másik baba Petivel egyidős. Az ő anyukája azzal lepett meg, hogy a kisfia már mindent (?) eszik. Azt mondta, hogy a kiflit sajttal imádja. Megint gondolkodóba estem ezen a túlzott féltésen, amit mi művelünk és arra jutottam, hogy most már óvatosan én is kezdek Petinek adni mindent. A héten 3X evett joghurtot, sima Danon gyümi joghurtot és nagyon bejön neki. Viszont egy pár napja likvidálja a pempőimet és inkább bébiételezik. Sorozatban öntöm a kukába, amit neki főzők. Ezt viszont nem értem.

Ma nagytakarítottuk a két szobát a férjemmel, közben Peti mamázott! Még megmaradt a konyha és a mellékhelységek, de ez is haladás!

Marcy!
Várjuk a képeket!!!
Hol laknak anyósodék?

Gabella!
Tündériek a csemetéid!

Reni
Kép
prenata

Reni!

Én is meghazuttoltam saját magamat hiszen úgy terveztem, hogy tejterméket csak 10 hónapos kora után fog kapni Panna.
Ehhez képest ahogy betöltötte a 9. hónapot kipróbáltam a natúr Aktíviát gyümölccsel összekeverve, persze először csak egy kanállal tettem a joghurtból a gyümölcsbe.
nem lett tőle se pöttyös, se ekcémás és a kakija is rendben volt.
Úgyhogy szépen fokozatosan bevezetjük nála a tejterméket.Persze sima tehéntejet csak 1-1,5 éves kora körül fog kapni azt is max. ha a palacsinta tésztába lesz.
Egyébként én minden vacsoránál a bébikaja elfogysztása után adok neki kenyérkatonákat, vagy ha mi olyat vacsorázunk amit neki is lehet akkor abból.
Nagyon ügyesen szétmorzsolja az ínyével. ( Mert még mindíg csak 2 foga van)

Marcy, Tandika!
De jó nektek, kellemes délutánt kívánok!

Nálunk is kezd borússá válni az idő, úgy néz ki egy időre vége a tavasznak.Sebaj, remélem hamar vége lesz.

gabella!
Nagyon édesek a gyerekeid! Ez a Mesi tündéri kislány.

Kimike!
Jó nektek, hogy voltatok moziban, én is mennék szivesen.Persze mostanában ez nem fog összejönni hiszen jövőhét pénteken műtik a férjem lábát Pesten.
Szombaton hozzuk haza kocsival és utána jó ideig nem tud majd rendesen lábra állni.

na megyek sütök egy jó kis gesztenye tortát.

Kép

Kép
katus73

Peti olcsó játékai:

Kép Kép

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Ma megint voltunk sétálni. :)
Peti fagyizott is...megint. És a férjem lefotózott egy kövér verebet. :lol:

Reni, enyim gyerek is mindent eszik, talán még csülköt nem kapott Pékné módra meg pacalt. De a hurka-kolbász menő nála, na meg a parizeles kenyér.
Persze más kérdés, hogy ha lenne tejem, akkor hogyan gondolnám ezt a hozzátápis dolgot...

Katus, Peti is kap a mi kajánkból, a múltkor annyira kunyizott, hogy muszáj volt neki adni a zsíros kenyér lilahagymával kombinációból. Úgy voltam vele, hogy majd fanyalog, erre kért még egy katonát (persze nagyon kicsi hagyma volt rajta). :D

És végül két kép (igaz, fent vannak a képtárban, de itt közelebb vannak) ja és egy grátisz a szép Szent István téri víztoronyról:

Kép

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Mi a medvefarmon voltunk. Akkor íme három kép:
Kinga kissé bizalmatlan volt a széllel, de a medvéket és a gyerekeket nagyon komálta. Itt éppen a kocsiban elköltött ebéd után pitylog, hogy ki kell mennie.
Kép

Kép
Kép

tjuca

Ex: a Férjed annyira hasonlít egy ismerősömre! Csak Ő, mármint az ismerősöm idősebb.

Katus: gesztenyetorta nyami-nyami. Küldhetnél fénypostán, nyitom az ablakot. :lol:

Juca: Kinga nagyon komoly. :D Ő már jár? Nekem még nem nagyon jutott eszembe, hogy komoly cipőt vegyek Milánnak. Őszintén szólva azt sem tudom hányas méretű a lába.

Reni: Peti édes. :-) Ezzel a hozzátáplálás mizériával én is kiakasztom a családomat. A férjem ma mondta, hogy ez már túlzás.
Nem lehet, hogy Peti azért eszi jobban a bolti kajcsit, mert az pépesebb, mint amit Te csinálsz?
Vendég

Sziasztok Lányok,

csak most tudtam gép elé ülni, de ami késik, nem múlik :lol: .

Remélem Tandikáék nevében is beszélhetek, szerintem nagyon jól sikerült a minitali és jól éreztük magunkat (mi legalábbis nagyon :lol: ). Marci és Kíra édesek voltak együtt, csak a végefelé volt egy kis nyügösködés.
Készítettünk pár fotót, néhányat mellékelek :P : .

Reni, Ex, Juca: nagyon aranyosak a gyerkőcök :) .

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Eni

Eni
marcy

Jó reggelit Mindenkinek! :D

Marcy, Tandika édesek a gyerkőcök. Látszik, hogy jól éreztétek magatokat. Jó lenne, ha egy nagy tali keretében Veletek is találkozhatnánk!

Ennyi elég is volt belőlem, lassan készülődök, mert megyünk Anyukámmal vásárolni. :D
Vendég

Sziasztok!

Tandika, Eni!

Tündériek a gyerköcök!!!
DE! Ti ki lesztek utálva!!!! Nem ér ilyen vékonynak lenni! :evil:

Kimike!
Biztos a baj, hogy a bolti kaja pempősebb! Ma tökfözeléket csináltam csirkehúsival. Kíváncsi leszek, hogy meg fogja e enni!
Bár! Tegnap kapott túrórudi belsőt és vajas kenyér katonákat is! Érdekes, hogy ezeket megette!

Na megyek, mert eltűnően nagy a csönd!!!!

Reni
Kép
prenata

Üdv.

Kimike, tény, hogy a bolti kaja pempősebb, de pl. a nyolchós kortól adható kajákban vannak darabok! Ezért Petinek én is darabosra mixelek, de a gyümiket a botmixer pl. teljesen lepempősíti, de ha nem, nálunk az sem okoz gondot. :D

Peti legújabb tudománya, két napja megy a tapsi-tapsi, mondom neki, ő meg csinálja.

Marcy és Tandika, jó volt, hogy taliztatok. Én max. Katussal és Gabellával tudnék összefutni, de köztünk is van egy százas...kilométerben.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Itt csuda szép idő van! El is határoztam, hogy ma kihasználjuk a jó időt és délután sétálni megyünk, mivel holnaptól mondják a hideget és az esőt. Erre bejelentkezett anyósom és egy utcabeli vénasszony babanézőbe! :evil: Lőttek a sétánknak, mert 3- ra jönnek. Peti 2 körül szokott kelni. Mire eszik és elindulnák kb 3 óra. Tök mérges vagyok. Jöhetnének később is!

Ex!
A 8 hós bébiételtől Peti fuldokolni kezdett! Mondom, nem értem én ezt a gyereket, mert a kenyér katonát meg simán legyűrte.
Nagyon komolly Petid a képeken!
Akárcsak Kinga!

Már írtam, hogy van egy ismerős Kinga babánk, aki 13 hós. Ha megkérdezzük, hogy hogy hívják, akkor azt mondja, hogy Kanga! A hány évesre a válasz: Kettő, miközben mutatja az egyet! Zabálnivaló!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a dícséretet. Ritka a komoly kép, de amikor kacag, akkor soha sem tudjuk elcsípni. A többi manó is nagyon helyes!!! Képeket!!!

Reni!

Azért egy zöldbab darab, más, mint egy kenyér. Olyan szálkás. Mondjuk Kinga sem fuldoklik semmitől.
A jóidő ne tévesszen meg, elég ossz szél fúj, így nem is biztos, hogy olyan jó a séta. Tegnap is nagyon nagy szél volt, ráadásul, az egy fás nyitott terep, így duplán rosszul esett a hideg szél.

Ex!

Kingának is megy a tapsi több, mint egy hete, meg az integetés, most sikongatni tanult meg, és azt gyakorolja. Tegnap a medvék idegeit is edzette, de ezek a jószágok elég kikezdhetetlenek, lomhák, és felettébb jóllakottak. Elég érdekes stílusban nyomja, olyan, mint egy népdalos, príittyű, még pörgeti is. Bevallom én nem nagyon tudok olyat. :twisted:

Talin remélem sokan leszünk, már előpróbáltuk pénteken az IKEA dühöngőjét. Megjárja :wink: Ja és Gabella vettünk Antilopot. Hogy kell a szíjat beállítani, mert Kinga mindig kilazítja.

Kimi!

Aki a homokozóban partizik, annak kell cipő. Egyébként teljesen áll, és néha lépeget is. Itthon nincs cipő, de ha megyünk, márpedig sokat megyünk, akkor kell. Volt egy masszív kocsicipője, de jobb, hogy van egy rendes bőr cipője is. Tegnap a medvéknek meg is mutatta :-) Aztán meg a pizzériában fel is avatta, csak úgy krosszozott benne :lol:

tjuca

Kofa sziporkázik. Tubiszex: to be or not to be (köntös) ez itt a kérdés. Ez nem más mint a tubiszex. Tutifix. Tubifex(ibilis).
Lépünk inkább :twisted:

tjuca

Sziasztok!

Szerencsésen hazaértünk és nagyon jól éreztük magunkat vidéken, sokat pihentünk, tegnap este még bulizni is voltunk a 17 éves húgommal.Billiárdoztunk és marhára élveztem. Ami igaz, az igaz, tizenegykor már otthon voltunk, de azért egy kismamától már ez is nagy hepajkodásnak minősül, nem?

Még nem olvastam vissza mindent, csak átfutottam amiket írtatok! A képek naaaagyon cukik!
Nagyon várom már a szerdai talit!:-)

Ádi egyébként a hétvége folyamán tökéletesre fejlesztette a mászási technikát és az új hobbija a hason fekvésből felülés, utána még meg is szokta tapsolni magát.:-)
A baj csak az, hogy még éjszaka is ezt a mutatványt gyakorolja.
Állandóan beszél: apa, baba, aja, deje, jajjajj, dajdaj,...egyelőre ennyi a tudomány szókincsileg, no meg ha kérjük a tapsi-tapsit, akkor csinálja. Naaagyon aranyos!

Most megyek, mert ebédelünk, este még felnézek és akkor reagálok mindenre!

Puszi mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök

Sziasztok,

megjözzünk mi is.
Balatonon voltunk, a nyaralóban. Isteni volt! Kicsit hűvös ugyan, de begyújtottunk a búbos kemencébe és annyira jó idő lett a lakásban, hogy csak na!
Napközben pedig a kertben voltunk rengeteget, Pancsinak kicsit meg is pirult az arca.
Nem kaptam fényvédős krémet és olyan nagy karimás sapija sincs, de most már veszek neki. Viszont nagyon tetszett neki a nagy társaság és hogy folyamtosan foglalkozott vele valaki. Hát még nekem milyen jól esett :)

Gyerek téma: mi is többet szeretnénk, kettő vagy ha összejön hároma terv.
Nekem a szüleim elváltak és anyu újra férjhez ment, így az öcsém csak félig tesóm, de ezt soha nem éreztük és mindig csak azt hallottuk anyutól, illetve a mostohaapámtól- öcsém apjától, hogy szeressük egymást, legyünk jó testvérek, hiszen bármi van csak egymásra számíthatunk stb. Vannak viták persze, de tuti, hogy az öcsémre mindig számíthatok és ő is rám!
Diploma: a páromnak és nekem is van, de nem hinném, hogy ez bármiben is számítana. Én az enyémet már munka mellett csináltam és majd 28 voltam, amikor befejeztem. Előtte is voltak nagyon jó munkahelyeim, szóval nem attól függött soha, hogy milyen végzettségem van.

IKEÁs talit pedig én is várom már és cukik az összes gyerköcök a képeken.

Ja valaki kérdezte milyen gyorsan lett meg Pancsi útlevele: 2 hetet mondtak, de már egy hét alatt megvolt.

meteor

Hellóka!

Van ídőm, mindenki alszik, persze én inkább tv-zek, meg nektek írok. Rossz hír, Máté kezd köhögni, tüsszögni, íme mi is beállunk a sorba, ovikezdés-betegség. Mondjuk még nem súlyos, csak én vagyok pesszimista. Noi is jól van, kivéve ha aludni kell, csomószor felsír. Már felaldtam, hogy rájöjjek miért, így is szeretjük! Mondjuk most bújt ki a 8.foga, ő egyfolytában fogzik, nincs szünet. Cici még mindig sláger, napközben is kér többször.

Menyasszony: Na, itt is "találkozunk". Úgy látszik a lakóhelyes topikunk nem pörög, inkább ide "járok" én is. D. Zs.-val még nem futottam össze, pedig járunk a Szent I. parkba, nővérem ott lakik, szeretjük. Kicsit zizi a csaj, de legalább illik a politikai közegbe! :D

Ex: Fagyit én is imádom! Noi meg az üveges kajától sokalt be. Gyümit ő már magába eszi, almát cikkekre vágva, mandarint, narit, banánt. Amit imád az a mozzarella sajt. Fura, azt a Máté is , pedig nem sok íze van. Mondjuk én is szeretem, lehet, hogy van abban valami, hogy amit terhesen eszel, azt szeretni fogja a gyerek?

Kitti: 17 éves a húgod? Nem semmi! az én biliárd tudásom annyi, hogy mindig eltüntetem a fekete golyót. Azt viszont jó gyorsan tudom csinálni!

Marcy: Látom fiad már érdeklődik a lányok iránt. Jó, hogy taliztatok.
Együtt is ebédeltetek? Mármint a gyerekek? Még nem vesztek össze a játokokon, ez még olyan békés ídőszak.

Tali: Nem 100%, hogy tudunk menni, sajna. Mindent bevetek, mert tökre kíváncsi vagyok minden porontyra, Ancikra, csak nagyon ragaszkodnak az oviban a 3. életév betöltéséhez, és csütörtöktől mehetünk egész napra, de akkor is még velem. Szóval meglátjuk.

Mentem, Noi már a kismotorról akar leszállni, mert a felülés az már nagyon megy...

KépKép
KépKép
colett77

Rita, szerintem sem diploma függő ma hogy talál e valaki jó munkahelyet. Én félbehagytam az első fősulim a gyerekvállalás miatt. De hogy őszinte legyek...szóval nézdd meg az iwiwen hogy milyen helyeken dolgoztam az elmúlt 4 évben és sehol nem kérdezték, milyen végzettségem van. Csak a filmek és a cikkek számítottak, amiket letettem az asztalra...és még nagyon sok szakmában így van ez szerintem.
Ott van pl. a legjobb barátnőm 3 diplomával felső fokú német tudással évekig utánam cipelte a kameraállványt. Ez legalább olyan szomorú mint amilyen morbid szituáció volt ez nekünk...
Szóval, semmi nem a papíron múlik, nekem ez a véleményem.

Colett, ovitakonyhoz kitartás. :x Ádi csak egy hónapig volt beteg bölcsi beszoktatás miatt... :evil: Még most sem százas. :roll:
Ritkán jössz mostanában, ennyire lefoglalnak a picik?
Egyéb iránt én is imádkozom hogy a főnökeim ne találjanak ki nekem semmi égbe kiáltót épp a szerdai talival egybeesően... :roll:

Na megyek rendet rakni a férjemmel együtt mert egy óra múlva vendégeink jönnek.
Ádám meg nem hagyja az apját takarítani, itt szobatorpedózik.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Ex: a pempős nálunk sem probléma, szerencsére. :)

Kitti: jó sok munkahelyed volt, főleg a korodhoz képest. :wink: Bár tudom hogy megy ez a szakmádban, valamiért elég nagy a fluktuáció.

Képzeljétek, Milánnak kijött a 7. foga, persze ezt is csak ma vettük észre. Semmi nyüglődés, csak mosoly, vidámkodás és alvás. Imádom! :D
Vendég

Nekem öt munkahelyem volt, úgy, hogy anyáink kihúzták egyel ezzel a melóval, ugyanis én pénzügyes vagyok. :twisted:
Közszférában is nagy a fluktuáció, pláne, ha valaki nem ejtőernyős. :evil:
Ja és agrárközgaszdász vagyok, ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit csináltam.

tjuca

Kimike, abból a sok munkahelyből az összes szinte párhuzamosan futott.:-) Ebben a szakmában több lábon kell állni mindig, ez egy komoly szabély. Egyébként én is megkukkoltalak az iwiwen és képzeld van közös ismerősünk V. Marci személyében, aki jelen pillanatban a kollegám a lapnál, ahol dolgozom.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Kitti: kicsi a világ. :)
Vendég

Sziasztok!

Még anyóséknál vagyunk, reggel utazunk. Mostmár itt is van net.
Sajnos Vencel végig nyűglődte az ittlétet, ( anyukáméknál is) vagy a foga vagy szeparációs szorongás vagy nem tudom mi miatt, de csak engem akart, de nálam sem nyugodott meg teljesen, így nem sokat pihentem. Na, jó hosszú mondat lett...
Még egy dolgot akarok, aztán megyek az ágyikómba Vencel mellé:
Egy dokinő azt mondta, hogy majdnem minden gyerek lúdtalpas ami később ugye gerincproblémát stb. okoz, ezért csak új!!! Siesta ( nem tudom hogy írják, még nem néztem utána a cipőkérdésnek) cipőt ajánl minden babának.

Mári

Kép
mári

Sziasztok!

Hihetetlen egy héten vagyunk túl. Hétfőn kezdődött a fogzás, és hát a mai volt az első olyan nap, amiről azt mondhtaom, hogy gond nélküli. Volt magas láz, sírás, nyüszögés, nem lehetett letenni egy percre sem. A család most jól megzmosodott :) Amikor meg már kinn volt a fogacska, bepöttyösödött szegénykém. És fogalmam sincs, hogy ez melegkiütés, vagy estleg valamire allergiás, bár igaz, semmi újat nem kapott. Evészetben is megint visszafejlődtünk, csak a tej volt jó, az is egészen minimál mennyiségben. Még az a szerencse, hogy most végig ölben volt, nem mozgott, így ezzel a kevés kalóriával sem fogyott le. Péntekre meg már be is rekedt a lelkem a sok sírástól, olyan nagyfiús lett így a hangja.

Kata, remélem hat a nagy nehezen megszerzett kenőcs Misinek. A gyógyszertárral én is megjártam most. Kedden kezdett belázasodni Márk, és bár volt itthon Nurofen, gondoltam nem ugrunk neki a 4 napnak gyógyszer nélkül, veszek még kúpot is. Rá volt írva, vény nélkül kapható. A gyógyszertárban meg közölték, hogy csak receptre, mert algopirin van benne. Még szerencse, hogy a családban vannak még kisgyerekek, és tőlük kaptunk az elfekvő készletekből. Szentendrén van egy gyógyszertár, amivel nekem még soha semmi gondom nem volt. Ez az, ami a központi rendelőkkel (ahol a sebészet, labor, nőgyógyászat, fülészet-gégészet van) szemben van. Van ott egy idősebb kopaszodó gyógyszerész pasi (talán ő a főnök), aki szerintem nagyon jó, a párom lábgombájára is kevert egy tuti löttyöt (elmondás után ő ajánlotta), amit sehol máshol nem bírtak utána megcsinálni, és nem a drága kencéket ajánlotta. Nekem ott mindig segítettek, ha kérdésem volt.

Nevek: Azt én sem szeretem, ha a név öröklődik egy családban. A név az olyan, ami az övé, és ne kelljen már mindenféle jelzőket rakni elé, hogy meg lehessen különböztetni a családtagokat. A pároméknál pedig ez a szokás, és olyan zavaró, hogy az apját öreg Lacizzuk, őt meg sokszor Lacikázzák még mindig. Nálam fontos volt, hogy idegen nyelven se hangozzék hülyén a név, ki tudják mondani, hiszen szegről-végről én is német származású vagyok, és szeretem azt, hogy ha bemutatkozom, akkor nem egyből az van, hogy ez a "keleti". A párom egyébként nagyon lányt akart világ életében, és már jó rég eldöntötte, hogy Akkor Noémi lesz. Fiúnevekkel aztán nagy bajban voltunk, és elég sokára sikerült döntenünk. ( A Márkot eredetileg el is vetettük, végül mégis ez tetszett meg a páromnak :D )

Diploma kérdés: én ezt talán kicsit szabadabb elvűen látom, mint sokan mások. Ez nem sokkal több, mint egy papír, és a lehetőség, hogy tanulj. DE csak ezzel semmire nem lehet menni, kell hozzá a plussz, az ember. ( Aki lehet, hogy a diploma nélkül is megállná a helyét a világban). Szerintem a tanulás lehetőségét senkitől sem kell elvenni, hiszen ha valakinek van pénze, ideje, kedve, miért ne tanulhatna, ha a vizsgákon átmegy? Akinek meg tényleg van esze, az ugyis tud manapság tanulni, hiszen rengeteg lehetőség van. Igazából az szokott a diplomás képzésben csalódni, akinek csak segge van hozzá, végigjárja az 5 évet, mindent bemagol, és azt hiszi ettől majd kánaán lesz. A papír önmagában nem jogosít semmire. Tény, hogy jó nagy adag előrelátás kell hozzá, hogy olyat tanuljon valaki, amire szükség is lesz majd.

Testvérek: A gyerekek álltalában azt a példát fogják követni, amit otthon látnak. Ha a szülőknek fontos, hogy együtt legyen a család, nem állandóan mindenki a saját feje után megy, akkor nem hiszem, hogy acsarkodósak lennének a testvérek. Nálunk anyuék 4-en, apuék 3-an, anyósomék pedig 4 (+1 mostoha) vannak testvérek, szóval szép nagy a család. És mindenhol van 2 gyerek. Bár én nem vagyok olyan, hogy minden lélegzetvételről mindenkinek tudnia kell, azért jó az, ha van élet a családban, ha időnként összejárunk. Kistesó mindenképp lesz (amennyire rajtunk múlik), de hogy hány, az majd kiderül. Reni, nem vagy rossz anya, azért, mert néha nem bírod a visítást. Szerintem egyszerűen csak túl sokat vagy összezárva Petivel, jó lenne, ha néha tudnál egyedül is lenni.

Pempőzés: Már szeret rágni, illetve még csak csócsálni, és neki semmilyen darabosabb dolog nem akadály, soha nem is volt. Egyébként tényleg más az, amikor ő rakja a szájába, harap le valamiből, és azt cuppogja el, mintha egy kanállal kerül a szájába darabosabb, amikor is ő pempősre számított. Főleg ha habzsolva eszik, és azonnal nyel is. A bolti kaja azért más, mert az teljesen sima, homogén állagú és ízű. Ha többfélét összeturmixolsz, akkor is az ízek kicsit különválnak, a boltiban valamiért nem.

Katus, jobbulást neked is! Meglepődtem, hogy minden étkezés után adsz kenyeret Pannának. Milyen célból? Amúgy ti is sok kenyeret esztek? Lehet, nekem azért jut ritkábban eszembe kenyeret adni, mert én sem vagyok valami nagy kenyeres. Inkább eszi a kukorica puffancsot, vagy a kölesgolyót és társait.

Marcy, jó, hogy ti is tudtatok egy kicsit találkozni.

Örülök, hogy mindenkinek jól telt ez a hosszú hétvége. A találkozót én is várom már. Sajnos én még mindig nem tudom lekicsinyíteni a képeket, hogy fel lehessen rakni :(

amandi

Tényleg, a ciő kérdésre még akartam írni.
Valamelyik reggel volt egy nő a csak csajokban (kivételesen megnéztem) és erről beszélt. Azt mondta, ameddig csak lehet mezítláb vagy zokniban legyen a gyerkőc, mert így tud pipskedni, lábujjhegyre állni, mozgatni a kis lábát, ezzel erősödnek az izmai, és alakul ki az egészséges lábboltozat. Csak utcára adjunk rá cipőt, és az olyan legyen, aminek könnyen gördíthető a talpa, vagyis puha, és legyen jó sarokkiképzése.

Andi

amandi

Jó reggelit Mindenkinek!

Amandi: a diplomával kapcsolatos gondolataiddal teljesen egyetértek.

Cipő: Anyukámnak mondtam a hétvégén, hogy ha majd Milán járni fog, Siesta cipőt kap. Erre Anya mondja, hogy Ő is Siesta cipőt vett nekem gyerekkoromban, mert annak nagyon jó kiképzése volt. És akkor is nagyon drága volt. Akkoriban neki is egy orvos ajánlotta a lúdtalp miatt. :shock:
Egyébként Milán még nem állt fel, csak térdel, így még nincs napirenden a cipőtéma nálunk. Van egy kis kocsicipője, tépőzáras, amit 1-1 séta alkalmával kb. 20X lerúg a lábáról. Ilyen szempontból jó lenne már egy stabilabb cipő, de még várunk vele kicsit. Ha pedig valahol játszik, akkor zokniban van.
Egyébként tudja valaki, hogy 12 cm talphosszra kb. hányas cipő kell? Csak mert nekem fogalmam sincs. Van egy kiscsizmája, 19-20-as számozással, az kicsi rá. A kiscipője pedig 17-18-as számozású és teljesen jó. :shock:

Kenyér: mi sem vagyunk nagy kenyeresek, így nem nagyon kap Milán. Mi is kölesgolyót adunk inkább neki. A minap kapott bulátát, de azt túl keménynek találtam.

Kórház téma: bár reménykedtem, de úgy tűnik, hogy ahol szültem, ott legközelebb már csak térítés ellenében szülhetnék. Ugye ez engem nem érint (mármint a szülés). De azért mégis elgondolkodtam, hogy mi van akkor, ha valaha olyan nőgyógyászati problémám akad, ami kórházi ellátást igényel. :roll: Váltsak-e orvost és kórházat, vagy maradjak és fizessek, ha szükséges? Ti hogy gondolkodtok erről?
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Levittem a manót bölcsibe, elpakoltam a szétszórt játékokat, teregettem, mosogattam, beágyaztam, kilenctől pedig dolgozni fogok. Fél tizenkettőre kell mennem Ádámért. Fura, mióta bölcsis, nem okoz gondot az időbeosztás, sokkal nyugodtabbak a napjaim. Meg aztán a két nagynéném két hetes kényeztetésének köszönhetően jól is vagyok, nem vagyok hulla fáradt. Persze, tudom idő kérdése és megint az leszek. De most jó. :D

Kimike, Ádinak is csak olyan cipője van még, amit séta közben húszszor lerúg, ebből a típusból egyébként már többet el is hagytunk. :roll:

Amandi, mi is gőzerővel fogzunk, már kibújt neki a hatodik is, ezzel együtt a magas láz és az egész napos hiszti nekünk sem maradt el. Annyira utálom amikor bármit csinálok vele, egyre csak sír csak sír és vígasztalhatatlan. Olyan tehetetlennek érzem magam olyankor és bánt hogy már én sem vagyok képes teljesen megnyugtatni.

Katus, az én fiam életében még csak egyszer evett kenyeret, akkor sem én adtam neki, hanem anyukám most szombaton amíg én billiárdozni voltam a húgommal. Te mióta adsz kenyeret Pannának és mennyit? És ez miért jó?

Mári, Vencelnek puszi a hónapforduló alkalmából!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Boldog hófordulót Vencel! :)
Vendég

Jó reggelt!

A fiamnak ma tiszta karikás a szeme, alig aludt valamit. Nem nyöszörgött, vagy sírt, csak ébren volt, forgolódott, és néha közölt egy-két dolgot. Még most sincs semmi baja, de szerintem ma sokat fog aludni, főleg, hogy kinn most jó friss az idő, és a teraszon a tető alatt ő nem ázik :)

Azért a Siesta cipőből sem mindegyik jó. Ugyanúgy fel kell próbálni a gyerekre is, hogy nem nyomjha-e, mint nekünk felnőtteknek. A puha talp nagyon fontos. Amúgy mi is jó messze vagyunk még a felállástól :) Kocsicipője Márknak is volt jónéhány, ő sosem rúgta le, pedig folyton izeg-mozog. Ez a fajta cipő igazából csak amolyan "divatozás", sok szerepe nincs. Haa melegíteni akarom a lábát, akkor a mamuszok sokkal jobbak, és kényelmesebbek is.

A fogzós sírástól én is néha teljesen kétségbeestem, majdnem vele sírtam. Azzal nyugtattam magam, hogy ő még máshogy nem tudja elmondani, hogy fáj neki.

A kölesgolyóval nekem a problémám az, hogy olyan buta mérete van. Ha megfogja, akkor már nem tudja egyik részét a szájába venni csócsálni, ahhoz meg nagy, hogy az egészet bekapja. Így álltalában valamelyik ruhához, bútorhoz, vagy a szőnyeghez ragadva végzi. Találtam viszont a múltkor a Corában kukorica meg búza tallért, amelyeknek az íze kevésbé jó, mint a kölesé, a formája miatt ezt jobban meg tudja enni. És ő ezt is szereti.

Ex, még egy régi dologra reagánék. Már megírtam egyszer, csak pont azt a hsz veszett el küldés közben. Márk azt a 280 grammot negy 1 hét, hanem 1 hónap alatt hízta. Ő 500-600-nál többet 1 hónap alatt sose hízott. Amikor meg az együttalvásról beszélgettünk én tényleg csak az alvásra gondoltam. A többi az más tészta :wink: :lol:

Marcy fényképeit nézegetve eszembe jutott egy kérdés. Ki hogy fedi le a helyet ahol a babó játszik? Kezdetben nálunk volt a habtapi, majd ahogy nőtt a helyigénye, lett plussz szőnyeg és rá plédek, de már egyre kevesebb, vagyis csak egy plédet terítek le. Így is mindenhol van, csak a leterített részen nem :lol: Az egész lakást meg úgyse bugyolálhsatom be...

Vencelnek boldog hófordulót!

amandi

Jó reggelt Mindekinek :) ,

hamar eltelt ez a 4 nap is :( , kezdődnek a szürke hétköznapok.

Amandi: éppen gondoltam rád, hogy ma rákérdezek merre vagy? Jó, hogy jelentkeztél. Sajnálom, hogy Márk így megszenvedi a fogzást :( .

Kitti: ma tennivalóügyileg szerintem leköröztél mindenkit, nagyon aktív vagy :) . Én még csak szétválogattam a szennyes rucikat és 1 menet ment le, de még azt sem teregettem ki. Én ma le vagyok lassulva.

Kenyérkósti: nincs ezzel semmi gond szerintem, Marci is megkóstolta már. Ő is csak egyszer kapott.

Mári: Vencelnek én is boldog hófordulót kívánok :) !

Kimike: szerintem a 12 cm-es lábacskára kb. 22-es cipő kell. De azért ez nem 100%. Én is éppen múltkor írtam Jucának, hogy inkább a cm-t írom le, mint a cipőméretet, mert szerintem ahány cipő, annyiféle számozás.

Diploma: először írtam egy litániát, de aztán úgy döntöttem, hogy marad a konklúzió: szóóóóval, sok összetevője van annak, hogy ki hogy és miért úgy boldogul az életben, ahogy... :) .

Tesvérkérdés: a nővérem és közöttem pontosan 2 év a korkülönbség és mi mindig nagyon jó testvérek voltunk. Nagyon szoros a kapcsolatunk. El sem tudnám képzelni, hogy ne legyen testvérem, sőt általános iskolás koromban még abban reménykedtem, hogy jön egy kisöcsi, vagy kishugi :) .

Na most megyek, Marcinak jön az alvásideje és el kellene indítanom a következő adag mosást is :) .

Eni

Eni
marcy

Kórházkérdés:

Hát én ezzel bajban vagyok. Ugyanis az a szülészet-nőgyógyászat ahol én szültem (Margit kórház) megszűnik. A dokim elég idős, olyan 60-as, lehet hogy úgy dönt nyugdíjba megy. Még nem kérdeztem őt meg. Amíg még csak úgy volt, hogy ágyszámot csökkentenek, akkor gondolkodtam rajta, hogy is csináljuk majd. Anyuék ahhoz a kórházhoz tartoznak, eszembe jutott, hogy megéri-e a plussz ügyintézés, hogy addig átjelentkezzek hozzájuk.
Mi egyébként vagy a Péterfihez, vagy a kistarcsai kórházhoz fogunk tartozni, és a szülészete mindkettőnek elég jó, csak dokit kell keresni. Hiába mész amúgy a területi kórházba, ha nem a dokid ügyeleti idejében fogsz szülni, akkor ugyanúgy fizethetsz. Majd meglátjuk mi lesz.

amandi

Sziasztok!

Szerintem a diplomának csak az orvosi szférában, meg talán az ügyvédeknél van szerepe. A többi rátermettség, ismerettség kérdése eleinte, és csak aztán jön a gyakorlat, meg személyiség.

Cipő: most voltunk látogatóban egy családnál, és az anyuka azt mondta, hogy nekik csak egyféle Kínai cipőboltban kapható cipő jött be. Meg is mutatta, és tényleg jó :shock: :twisted: Az összes Magyarországon élő amcsi anya (már akit megfertőzött Rachel) csak ilyet vesz 8) gondolhatjátok, hogy nem a pénz a szűk keresztmetszet :wink: Szét is nézek, kipróbáljuk. :P

tjuca

Amandi! dettó. Az orvosom Sztanyik László még nem nyugdíjkorú. Vácról mit tudtok, mert, amit olvastam, aszerint fos :evil:

tjuca

Üdv.

Hát a tegnapi napom kissé sűrűre sikeredett...
Most alszik Peti, így írok, de ahogy nézem, a jó idő mindenkit a szabadba csábított, és nem a számítógép elé. :D

Mári, Vencusnak boldog hófordulót!

Reni, hát miért nem mondtad a látogatóknak, hogy jöjjenek két órával később??? :o
Petinek semmi baja sincs a nyolchós kajákkal. Persze van, amikor félrenyeli, akkor köhécsel, de nem fuldoklik. Viszont nagyon kivi vagyok, hogy mit fog szólni a tízóraijához, összetörtem neki villával egy banánt és hozzáreszeltem egy fél almát...

Juca, hát Petit is nagyon nehéz vigyorogva lefotózni, de csak azért, mert 100%, hogy abban a pillanatban csapja el a fejét, ahogy a gép exponál.
Peti is imád sikongatni, de ő ezt leginkább a lépcsőházban gyakorolja, szerintem tetszik neki a visszhang. :) Szóval nálunk a lakók edződnek...

Kitti, nálunk az esti műsor a sírás. Peti megint köztünk aludt, apájának így jobb... Én harcolok, vagyis csak próbálok, de a férjemnek aludnia kell (mondja ő).
Nálunk tegnap volt porszívózás, anyukám takarított Petivel úgy, hogy a fiam tolta a porszívót.

Meteor, én már tavaly vettem Petinek gyerekeknek való naptejet (vagyis krémet), az ő bőrét nem csapta ki...

Colett, nem tudom, én terhesen nem voltam kívánós...főleg, hogy diétáz(gat)tam. :D Peti a sajtból leginkább a Lidl-es emmentáliért rajong. A gyümi magában még nem megy, mert fog továbbra sincs egy sem.

Amandi, Márknak javulást.
Igen, azért vannak rendes gyógyszerészek is. Szerintem már nincs is olyan kúp, amit lehet gyereknek adni, és recept nélküli. Régebben a Germicid volt az, de mostmár az is receptes lett. Nekünk van most itthon egy rakat gyógyszertári kúp, mert mikor beteg lett Peti, utána felírattam, azóta kb. kettőt használtunk el belőle... :o De nem került sokba, szóval, ha nem használjuk fel, az sem baj, sőt!

Kimike, hát elvileg a 12 cm hosszú lábra kb. 20-21-es cipő kell, de ahogy olvastam, az a jó, hogyha ráadod, és a sarkánál még befér az ujjad, mert akkor nem szoros. De értelemszerűen csak úgy lehet megvenni rájuk, ha magát a gyereket, vagy legalábbis egy pálcát viszel, hogy milyen hosszú a talpa.
Ja, és Petinek is van kiscipője, ami szvsz jóval kisebb, mint ami kéne rá, de teljesen jó, mert annak "nyúlós" az anyaga.

Papír: hát nem tudom, az én szakmámban az is számít, na meg a gyakorlat, sőt ez utóbbi inkább (vagyis nagyobb hányadban). De én mostmár halmozottan hátrányos helyzetben vagyok...pályakezdő diplomás, egy gyerekkel. :o

Cipő: én nem hiszem, hogy kizárólag csak az új cipők volnának jók a babának. Na meg már régebben írtam, hogy én bízom annyira az emberekben, hogy nem a legjobban leélt cipőt adják el, na meg azért lehet látni, hogy mi a helyzet.
Egyébként nálunk itthon csak zokni van...ha adnék rá, akkor is csak lábboltozat-emelt szandált.

Kenyér: mi eléggé kenyeresek vagyunk, de Peti is kap, igaz, nem rendszeresen, de kis katonákat, vagy kenyérsarkát (annak is a héját) szépen elcsócsálja. Legalább masszírozza az ínyét.

Nőgyógyászati ellátás: nálunk még nem tudom, mi lesz, de a dokim rendel a körzeti rendelőben (is), én oda járok hozzá, az meg térítésmentes, pontosabban csak a vizitdíjat kell megfizetni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Amandi: a kölesgolyót Milán megfogja a kezébe, beteszi a szájába egészben. Nagyon hamar elolvad. Igaz eleinte úgy adtam neki, hogy kettétörtem, de most már nem kell.

Cipő: nekem is ez a véleményem, hogy fel kell próbálni minden cipőt a gyerekre is. Ezért halogatjuk a dolgot, míg elkezd járni, hogy ráálljon és úgy tudjam megnézni, hogy jó-e, kényelmes-e.
Kocsicipő: naná, hogy divatolunk, de hogy is nézne ki a baba farmerben, kiskabátban mamusszal??? :shock: Én se öltözöm így. :lol:
Kínai cipő: fenntartásaim vannak a dologgal. Magamnak se veszek kínaiba semmit, szóval a gyerkőcnek se fogok. De ne érts félre Juca, minden tiszteletem az ismerősötöké. De mivel nem értek hozzá, így inkább olyat veszek majd az egyszem egykémnek, amiről meggyőződésem, hogy tényleg jó.
Vendég

Amandi: én már nem terítek a földre semmit, mert Milán már bejárja a lakást. Volt játszószönyeg, aztán habtapi+pléd, de most már semmi. Van járóka, de abba csak egyszer tettem be, sírt, így azóta se. Sajnálom szegényt olyan, mintha ketrecben lenne.
Amúgy ha nem titok, ki volt a dokid a Margitban? Én nagyon szerettem volna ott szülni, mi oda is tartozunk, de csalódtam a dokimban, így váltottam, mikor terhes lettem.
Vendég

Sziasztok,

Ex,
nálunk már pocsék idő van, esik, úgyhogy maradunk a lakásban.

Amandi,
nálunk már nekem karikás a szemem. Az utóbbi napokban Pancsi kétóránként kel éjszaka. Gondolom a foga. Ilyenkor nyüszi, ha nem veszem fel ordítás, ha felveszem, cici és visszaalszik.
Én viszont egyre hullább vagyok :(

Valaki írta régebben, hogy morog a gyereke. Jelentem az enyém is. És most amikor reggel óta folymatosan ezt csinálja már kezdek nagyon nyügi lenni tőle. Mondjuk még mindig jobban viselem, mint a ordítást.
Asszem egyébként ez a hihetetlen csúnya szürke idő is közrejátszik, hogy hulla vagyok, de ma nagyon nincs semmihez sem erőm.
Annyira jó volt, hogy már tavaszi idő volt, nem akarok őszt újra!

Kérem szépen vissza a napsütést!!!!!!!!!!!

Kimike,
az IKEjÁn belül hol lesz a tali? A földszinten ahol a gyerekmegőrző van a színes labdákkal? Vagy fent az emeleten?

Ja és én lehet, hogy élnék korábbi felajánlásoddal, miszerint fel tudsz venni valakit aftóval.

meteor

Sziasztok.

Engem is érdekelne hol lesz a tali az ikeán belül.

Rita, a helyzet az - csak hogy ne érezd rosszul magad, Ádinál az alap, hogy két óránként kel éjszaka, cicit kér s csak úgy alszik vissza. Nem emlékszem olyan éjszakárta amit végig aludtunk volna, fogzás ide vagy oda. Pedig én már tényleg minden trükköt bevetettem.

Egyébként most hoztam haza a bölcsiből és elaludt szinte azonnal. Úgyhogy most szabadon garázdálkodhatok legalább egy órán át. :D

Kimike, megkérdezhetem ki volt a dokid a Margitban, akár priviben?
Csak mert én is csalódtam a szülészemben, olyannyira hogy az utsó pillanatban majdnem orvost váltottan.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!
Köszi mindenkitől a bókokat, a gyerekek nevében is.
Sajnálom, hogy nincs időm, annyi mindenről beszélgetnék én is szívesen veletek, de ma is úgy eltelt az idő, és a többi napom se ígérkezik ráérősebbnek. Lackó végre oviban, Mesi viszont kicsit megint köhög. Kezd az agyamra menni.

Szülészet kérdéskörben én nem aggódom, mert még ha akarnánk is újabb kistesót, úgyis csak oda mennék, ahova körzetileg tartozok. Mindkétszer ügyeletesnél szültem, és nem bánom! Jó döntés volt. Hálapénzt (se) vagyok hajlandó adni, és ez az új módi se tetszik...

Cipő: majdnem vettem a kínaiban egy kis cuki cipőt, mert megtetszett, de aztán rájöttem, hogy hülyeség lenne, járni abban úgyse hagynám, és ha most jön a hideg, még kocsicipőnek se lenne jó... Majd ha elkezdünk járkálni, veszek valami rendes szandit, nem feltétlen siestát, de valami hasonlóan jót. Pl. a Melania cipők nagyon jók, és kicsit olcsóbbak is a Siestánál!

Mesi is eszik pici kenyér falatkákat, bár inkább még morzsa méretűek. Ugyanígy a vajas pogácsából is szívesen falatozik. Kölesgolyót meg inkább nézegeti, a szájába csak akkor kerül, ha én rakom bele neki. Nem önálló, a csőrös poharat se emeli a szájához, csak tátja a száját, és vár! :-)

Megyek főzni, puszi mindenkinek!

Gabella

gabella

Én is hátrányos helyzetű vagyok munka ügyben, mert ugye 2 gyerek, vidéki, diploma nélkül, bár van egy halom végzettségem: vállalati tervező, vállalati statisztikus, képesített könyvelő; banki ügyintéző; gazdasági informatikus... És 3 munkahelyem volt, de ebből egy olyan, hogy GYES mellett biztosítónál 2 hónapot elhülyéskedtem...

Gabella

gabella

Kimi! Kitti!

Kik voltak az orvosaitok? Mondjuk most már tök mindegy, mert A ragaszkodó vagyok, B megszűnik a Margit C az orvosomat csak bátran ajánlani tudom, ha ismeritek azért, ha nem azért.

Kórház. Mint említettem viszonylag kacifántos szülés volt, és nálam az orvos csinálta a meló dandárját, nem a szülésznő. Kétszer már bizonyított. Olvasgattam Vácról, mert ugye az embernek lehet sebészeti, gyerekgyógyászati, fülorrgége, és még mittomén kínja, hát a bőgés kerülgetett. A szülészetről csupa rosszat olvastam. Most tehetek én arról, hogy itt lakom? Tehát, ha még körzetes kórház jó lenne, de még nem is az, úgyhogy, mint egy pincsi megyek az orvosom után.
Ja és ha ügyeletesnél szültem volna az ország bármely pontján megcsászároztak volna.

Kimi!

Az hogy mit lehet a kínai boltban kapni, és mit lehet a nem kínai boltban kapni, most ne legyen vita tárgya, igen nagy az átfedés.
Amikor Rachel mondta, hogy nekik nagy cipőmizériájuk volt, mert Joey 9,5 hónaposan szaladt, és tök kicsi volt a lába, és egyik cipő sem volt kényelmes, ráadásul tél végén művelte mindezt, akkor sejtettem, hogy elég alaposan szétnézett. Tavaly karácsonykor Amerikában voltak, ott is nézett több helyen cipőt, meg kapott is, A Fabrizio szülei is nyomatták a bőr kis cipőket Olaszországból, vettek Siesta meg más cipőt is, de Rachel azt mondta, hogy Joey húzta le a lábáról, mutogatott, hogy nemnemnem, és nem tűrt a lábán cipőt. Aztán nőtt a gyerek, meg a lába, meg a használatlan cipőgyűjtemény, amikor valaki kérdezte, hogy azt az egy biz. cipőt próbálták-e. Rachel is nézett, mint a moziban, aztán vette egy párat. Azóta is csak abban trappol a gyerek. Otthon, meg kertben mezítláb, de az utcán csak kell rá cipő. :-) Ezért mertem ide megírni, mert ki tudja hátha. Tegnap nem fényképeztük le a prototípust, de megpróbálok egyet beszerezni.
Amiben másabb, mint a röbbi cipő. Nagyon vékony a talpa, és borzalmasan hajlik, és sokkal szélesebb a lábfej része, a dundi lábakra szabták. Speciel Kingának hosszú lába van, de elég sok kicsinek tömpe a lába. És magas, így a boltív kényelmesen belefér.
Mi most hétvégén eszement mennyiségű gyerekcipőt megnéztünk. Egy: nincs 16-17-es méret. Kettő: a 18-as stb. méretű cipők egy része irgalmatlanul merev. Abban nemhogy pipiskedni nem tud, de lépni is alig. Három: a legtöbbnek elég rossz az anyaga.
Jó bolt volt az Europarkban Branch Shoes, volt méret, szín, és márkaválaszték is bőven, meg volt ugyanazon az emeleten egy bababolt, és ott voltak Siesta bakkerók, mi ott vettük a Kingáét 5400 Ft-ért, azt, ami a neten 8000 a Branch Shoes boltban pedig 9000 Ft.
A lényeg: azt kell megvenni, amit a legjobbnak gondolsz, és PRÓBÁLNI KELL!!!!
(én szoktam venni pl. farmert kínaiban, mert a Levis farmerom még addig sem bírta, és azon még csini pillangó sincs :-) nyilván nem veszek műanyag otthonkát, de van egy-két cucc, amit ott is megnézek)

tjuca

Sziasztok!

Végre eljutottam ide én is. Egyre nehezebben jut időm bármire is Peti melett. Reggel gyorsan megfőztem, aztán futottam egy kört a postán, bankban stb. Hazajöttem, megszoptattam Petit, aztán felpattantam a lovamra (bringámra) és irány a Profi! Mire megjártam és még összeütöttem egy görög salit, a fiam felkelt!

Képzeljétek, megrendeltem egy webáruházból a Pierre C. 625 sportbabakocsit. Postaköltséggel együtt 17500 pénz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy minden simán fog e menni!

Kínai: én már sok jó dolgot vettem ott. Persze egy része nem is kínai, hanem magyar gyártmány, de kínai áron. A farmerjaim nekem is onnan vannak. Jó, cipőt még nem vettem ott. Nincs sok lábbelim, de ami van az tiszta bőr. Én nem lennék képes 20ezer ft-ot kiadni egy farmerért, mégha futná rá akkor sem! Viszont cipőért adok, de az általában több évig kitart!!!

Cipő: mi a múlt héten kaptunk egy kis cipőt Petire. ( 18-as) Tök ismeretlen márka (szerintem ez is kínai, de majd előhalászom a dobozát és megnézem), de nincs jelentősége, mert Peti még nem jár.

Jelentem, mi még mindig fogatlanok vagyunk!

Megyek, mert a fiatalúrnak ebéd jön!

Reni
Kép
prenata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: