Sziasztok
Nálunk kitört nomádia

Kicsaptam Botit a tereszra három órára a hab-tapira, mint szilaj szarvasmarhát a tavaszi legelőre, és másfél órát aludt. Felébredés után is ott folytattuk a játékot. Minél többet van friss levegőn, annál egészségesebb lesz. Persze megvan benne a hetedik érzék, hogy hol nincs alatta hab-tapi, és folyton a betonon köt ki, de majd megtanulja, hogy az keményebb. Képes a fénysebességnél is gyorsabban pörögni, ha turpisságon jár az esze. Míg bejöttem a fényképezőgépért, hogy megörökítsem a kép után sóvárgó nagyszülőknek miként is játszadozik kedvenc unokájuk a szabadban, már le is csűrt a kisfaszi a polifoamról. Íme:
Habtapi után meg sétizni voltunk, bár gondolataim egyre inkább azon jártak, hogy melyik hapsi találhatta ki a gyereksétáltatást, mert amíg a gyerkőcöm édesdeden szunyókált a hátamon a hátizsákban, én majd kipurcantam a dombokon

Avégén már arra kellett figyelnem, hogy a saját nyelvemre mégse lépjek, de legalább ne botoljak el rajta. Némileg azért az adott egy leheletnyi erőt, hogy az a 10 kiló amit a gyerek plusz a zsák tesz ki együtt milyen mámorosan és véglegesen gyilkolja a szupervész-zsírtartalékaimat az ülepemről és combom titkos rejtekeiből, melyek mostanság nem annyira titkosak, mint inkább csúnyán dudorodóak és rücsisek

És bár az alakom reformálása nem kívánna ételt vagy 4 hétig, szombaton voltunk éttermezni Botival, először a szülés óta. Nos, egy söralátét a kisficeknek csak 2 percig tart, és már mállik is szét a nyáltól. Eltettem neki élete első ilyen leamortizált söralátétjét, hátha egyszer még jól jön neki

Persze az étteremben elálmosodott, és most is csak hatalmas visongatások között volt hajlandó elaludni, de mi fogtuk szegénykét, hasra vágtuk a sarokpadon, és aludt is vagy fél órát.
Annyi a hozzászólás, hogy nem is bizti, hogy mindenkinek tudok reagálni.
Magi
Nyaralás... de jó is lesz nektek. Májusban mi még itt leszünk
Vera

Nikk
A Balcsin tényleg összefuthatunk majd, mert a férjem veszprémi, és mindig Budatavára (Balmádi) járunk strandolni bicajjal. Az meg Káptalanfürdetől max egy fél köpésnyire van.
Most éppen bicaj utánfutó vételen gondolkodunk, mert akkor idén is tudnánk bicajjal menni strandolni, a kölökgólya meg kuksizhatna az utánfutóból mindenfelé. A bicajülésből szerintem semmit sem látnak ki a gyerkőcök, csak a mama vagy a papa izzadt hátát

Kata
Orchideás képek tök szipi-szupik. Itt ült mellettem a férjem, aztán észrevettem a képedhez érve, hogy teljesen kikerekednek a szemei, néz bambán és értetlenül, majd rám néz és ezt kérdezi: Hogy kerül oda a mi gyerekünk????
Mondtam neki, hogy látod-látod, mindig mondom neked, hogy ebben a topikban szebbnál-szebb gyerekek vannak, de eddig mindig csak hümmögtél

Nem csak nekünk van kisfiunk, hanem másnak is. Mire ő: de ez a kiskrapek pont olyan mint a Boti. Mondom hidd már el, hogy nem az!!
Jó-jó, gondolta ő, hogy nem adtam kölcsön egy kiállítás erejéig, és mire elkezdtünk beszélgetni már tudta is mi az igazság, csak első pillantásra összezavarodott
Kormi
Benedeknek simább napokat kívánok! Tudom, hogy más is kérdezte, de mi az a kreatív baba tanfolyam? Jól emlékszem, hogy az Aranytízben van? Lesz május után is?
Anita
Eszti tünemény
Judy
Szóval ilyen kemény dió az oviba járatás? Mi a helyzet a környező települések óvodáival? Oda nem akarjátok, vagy oda sem tudjátok beiratni NagyG-t?
A bográcsgulyás partyn én is szívesen ott lettem volna, nagyon imádom a kerti sütés-főzést. Szerintem minden sokkal fincsibb, mint a tűzhelyen elkészítve.
Apropó Csajszik
Ollllyan finom sajtos szenyát ettem reggelire, hogy ezt megosztom veletek is. A történet persze ott kezdődik, hogy van egy nagyon kedves ismerősöm, aki elvégezte a fitness akadémiát, és emelett irtó képzett táplálkozástudományok terén is, és tőle megkaptam az idei SHAPE magazin februári számát, amiben ő írt le egy Atkins alapú diétát Hét napra, reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi szinten receptekkel, és bevásárlólistával. Na gondoltam, hogy ha már fogyózni akarok, legalább egyek finomakat és elővettem az újságot, jól megvettem a legtöbb hozzávalót, és belevágtam. Na a mai reggeli a következő volt:
1 szelet kenyérre kemény sajtot kellett szeletelni, majd egy teflon serpenyőt jól felmelegíteni zsiradék nélkül. A kenyeret a sajttal lefelé beletenni, és hagyni, amíg a sajt előbb megolvad, bugyborékol, majd szépen kérget kap és megpirul. Azt hittem nehéz megcsinálni, de tényleg így működött a dolog. Ettem hozzá egy paprikát, meg ittam egy jó adag teát, és tutin jóllaktam. annyira fini volt, hogy az íze miatt még 3 szeletet tutira lenyomtam volna, de fő az akaraterő

De bevallom lányosan, hogy a holnapi reggelit (banános müzli) becserélem egy ugyanilyen sajtos szenyára

A hozzátápival haladgatunk de úgy tűnik Botond csak azt eszi jóízűen, amiben őszibarack is van

Így evett már almás-célkás ősszibarackot, szilvás-krumplis őszibarackot. Holnap krumplis-céklás őb lesz. Csak nem tudom hogy hagyhatnám el. Ma eredetileg spenót-krumpli lett volna a menü, de olyan szájzárat produkált, hogy teljesen kifehéredett a szája körül az arca. Amikor meg becsempésztem egy mikronnyi adagot a nyelvére, megorzongott és mondta közben: bööööö, miközben kitolta a nyelvével a zöld masszát a szájából.
A másik gondom, hogy nem tudom kimosni az őszibarackot a ruháiból. Sem Vanish okszieksönnel, sem domestos-szal, sem foltisztító szappannal. Szerintetek mivel próbálkozzak még: Fura, de a céklát meg simán kimostam:o Most vagy a barack makrancos, vagy én vagyok béna, vagy a fenti szereket nem a gyerekkel kéne megetetni, hanem a ruháira tenni?
Beszti
Köszi a táblát, és minden elmismerésem a 3gyerekes ügyintézéshez.
Andi
Könnyesre vigyorogtam magam suttyomban (mert Boti itt aludt mellettem) a bilis és kekszes sztorikon.
Mindenkinek gratula, aki már Mauglizik, mászik, kúszik, ül, áll stb. Boti kicsit hátrányos helyzetűnek számít a fent említett mozgáskombinációk elsajátításában, mert jó nagy teste van

(nem pehelysúlyú

), amit ugye nehezebb mozgatni. Egyelőre ott tart, hogy hasonfekvésből megpróbálja a popeszt az égnek kicsúcsosítani, azaz kinyomni. Puttyogtat és durrogtat ezerrel, de a hegycsúcs nem mindig jön össze

Viszont nincs kakesz-gond
Na megyek, mert megint vészesen közel van a dvd-hez. (csatolok egy tegnapi dvd szerelős képet is

)
Csirkesz