Sziasztok!
Bocsi, hogy nem voltam, de az az igazság, hogy este mire elolvastam a másik fórumot, ahova írni szoktam, és válaszoltam, elfáradtam. Na meg kezdődtek a sorozataim.
Ma voltunk tanácsadáson, a majdnem hathósom 8060 gramm és 71,5 centi. Ez 5 hét alatt 560 gramm gyarapodás, és plusz 3,5 centi. A doktornénink szerint öcsémre hasonlít. Teljesen egészséges, annyi a bibi, hogy a bal szeme kisebb, mint a jobb, anyai örökség. De nekem ez nem okozott eddig problémát, remélem, neki sem fog.
Ezen a héten a tízórai és az uzsi kizárólag kanalas kaja volt. Hétfőn és szerdán minden jól ment, kedden és ma a cumisüvegre is szükség volt, de ettől függetlenül repesek.
Zsuzsa, csak nagyjából néztem meg, amit bemásoltál, jót mosolyogtam. Egyébként nekem eddig minden folt kijött, még a sütőtök is. Igaz, ehhez még aznapi áztatás kell...
Közben végigolvastam...jót nevettem gyerekaltatás közben.
Micsoda frizurája van Dénesnek, macsó lesz belőle.
A gyógyszerekről annyit, hogy az esetek kb. 95%-ában ráírják, hogy terhesség és szopi alatt nem ajánlott, holott sejtelmük sincs, hogy árthat-e a babának, mert nincs erre vonatkozó kísérlet.
Enikő, tegnap láttalak, a Rókusi körúton "száguldottál" végig. Épp buszoztam haza Petivel.
Violának sok-sok gyógypuszi, mielőbb gyógyuljon meg.
A mi szobánkban pl. díszléc van, és csak annyi, hogy egy árnyalattal sötétebb, mint a szoba színe. Így nem kirívó szerintem.
Karmen, programozott csaszihoz nem értek...nekem ugye azért lett ez a vége, mert Peti rosszul volt a szülőcsatornában, és a fájásaim se voltak valószínűleg emiatt.
Igazából nem tudom, hogy egy császármetszésért mennyit utal a TB a kórháznak, de véleményem szerint, ha bevezetik ezt a fizetős rendszert, valahol muszáj lesz közzé tenni a tarifákat, hogy tudjuk, mire számítsunk.
Bibi, remélem, kijönnek azok a fogacskák. Nekünk már a múltkori tanácsadáson is mondta a dokinénink, hogy megindultak, de ki még egy se talált.
Kinga, jó ez a hinta, nálunk rugós kéne, mert Peti állandóan ugrál, csak győzzük bicepsszel meg combizommal.
Zsuzsu, Peti is izgő-mozgó, neki már csak a kiságy a "börtön", egyébként ha leteszem nálunk, akár a nagyszobában is összeszehetem, ha épp oda "megy át".
Nálunk úgy van, hogy először mi öltözünk, aztán csomagoljuk össze Petit, így nem türelmetlen annyira...max. befövünk.
Remélem, Ábellel minden OK lesz, és legalább a kakigond megoldódott. A kúpot szerintem már nem kéne felezned...egyébként meleg kés, és hosszában levágni a végét, kidobni, és a másik felét felhasználni.
Eszter, a kérdéseidre a válaszok (még ha kicsit késve is):
-büfire nincs ötletem, vagyis a többiek már leírták.
-a székletlazító szerintem is jöhet (megnéztem, szopi alatt is lehet), szóval, ha kell, szedd nyugodtan.
-én nem szopiztattam, de van akinél még egyévesen se nagyon van napirend, nemhogy pár naposan.
-a hasfájásra mi Petinek édeskömény teát adtunk, már amikor hajlandó volt inni, ettől függetlenül a hasfájása kb. 2,5-3 hós korára múlt el teljesen.
-pólyát én nem használtam, ha szopizott is Peti valamennyit, akkor általában feküdtünk, de ha nem, akkor is simán tudtam tartani, nem izgett-mozgott.
-Petin az első hetekben mindig volt egy cérnasapi, pedig nagyon kicsi volt a kutacsa.
-hámlásra szerintem a popsikenőcs jó, legalábbis mi eleve olyat kaptunk, és mondta is a védőnő, hogy fürdetés után le kell kenni vele a bőrét, és néha a fejét is.
-hintőport egyáltalán nem használok, ami volt, azt is a köldökére, de az ugye már rég nem kell.
Melinda, a csajszijaidnak jobbulást!!!! Lottika nem kezdi el hamar a fogyókúrát?
Zita, nem kizárt, hogy ezt a kúpot kivonták a gyógyszertári forgalomból. Mert a drinfo-s oldalon fent van az alkalmazási előírat szakembereknek, és ahogy én tapasztaltam, csak olyan készítményeknél van ez a szöveg, amiker már nem lehet a gyógyszertárban kapni, max. kórházban adják.
Ági, gratula a költözéshez!
A tápszer miatt ne aggódj, a lényeg, hogy a lányod szeresse, és jól fejlődjön.
Bea, jó a klinika...ez tényleg idegesítő, legalábbis engem nagyon zavar, de nem ismétlem önmagam.
Mi az, hogy kinőttök a topicból, ne hülyéskedj!
Voltam kint szerdán a Corában, láttam gumicsizmát és hótaposókat is 2000-2500 Ft körüli áron, ha még aktuális, szerintem megnézhetnéd.
Romy, szerintem, ha Ricsinek nem okoz még gondot a félfogacska, akkor kár lenne bántani. Habár jobb félni mint megijedni, de talán nem lesz semmi gáz.
Ja, és nem fogunk lelőni (legalábbis én biztosan nem

).
Kriszta, tök furi "idős" babát (babát??? hiszen csak 13 év van köztem meg a nagyobbikod közt) látni. Nagyon szép szeme van!
Rika, igen ott láttam a bodykat, öt db volt 1490, igaz, a miénkről valahol elkallódhatott egy, vagy csak rosszul volt kiírva, de még a négyért is megérte ennyit fizetni. Egyébként ez inkább vékony, sztreccses, de szerintem jó, mert úgyis kap még rá néhány réteg rucit.
Csibe, a szopi miatt szerintem ne aggódj, az csak árt! A lényeg, hogy legyen tejcsid, ameddig lenni tud (na ez most értelmes lett). Nyugodj meg, gondolom nehéz, de másnak is van biztosan ilyen problémája. Ahogy írtam, a lényeg, hogy egyen, és lehetőleg a TE tejcsidet.
Boldog hófordulót a kisfiadnak!
Timi, szupi a kép. Furi képen látni...a fiadnak milyen kis pisze nózija van.
Norus, én ezt azt hiszem a Délmagyarban olvastam, de ne kérdezz lapszámot. Remélem, hogy hamarosan rendeződnek Marcsinál a dolgok, és nem lesz egy nap kismillió kiborulás. Egyébként a szilvás bébiétel inkább hasfogó...legalábbis nálunk az, Peti gömböt és kukacot termel ki magából, ha ilyet kap.
Dancsi, jó, hogy kiderültek a dolgok, és szuper, hogy Boldi hízásnak indult, csak így tovább! Ha jól olvasom, akkor a spéci tápival leálltatok, és most csak gyümi van?
Egyébként Peti malac-módra eszik, szóval, ha Boldinak tisztán megy, akkor az egyszerűen szuper!
Zituska, Botinak gyógypuszi, hogy minden OK legyen.
Bibi, akkor neked is van Kolombusz Kristófod, igaz, más keresztnévvel.
Cseppek, nektek is boldog hófordulót, ugye, milyen hamar eljött? Édes a kép. Nálunk a cumi benttartására az vált be, hogy ölben volt altatva úgy, hogy a fejét magunk felé fordítottuk, így nem tudta kiköpni.
Na mára lelövöm magam, mert litániát írtam, de nem voltam majd' 3 napja.
Ági