A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Niki: Szuper hír :) Eszter millió gratula nektek :lol: Deszuperjó :) végre megvan a várva várt baba :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi, ezt nem kellett volna magadra venni ! Ne haragudj, eszem ágában nem volt téged bántani.

Tudod mit, én nem írok többet. Különben sem szoktam olyan helyre ahol hazugnak neveznek.

Elegem van abból hogy takargassam a véleményem amiatt hogy ne nézzenek ki mások! Ez van itt is, ez van a politikában is, és rohadtul elegem van.

Oké rohadt rossz érzés hogy beteg a gyerekem, és tényleg szívemből kívánom hogy kinője, de azért nem kéne mindjárt a másiknak ugrani, főleg ha nem is bántott azt hiszem :( Na mind1, sziasztok.

Eszteréknek gratula!

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!

Eszternek gratula.

Bea, én bocsit kértem Dancsitól, írtam neki sms-t is, remélem, nem lesz RO.

Zsuzsi, majd teszek fel képet, persze. Tegnap vettünk neki a Cserepes soron egy vastag sapit+sálat és űrhajóssapkát. Utóbbiról már van kép, íme:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Úúúúúúúúúúúúhhhhhhhh Exi űrhajós sapka, nekem is volt meg tesómnak is, rettenetesen utáltuk :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eszter! Gratulálok Barnabáshoz, kívánok sok tejcsit, nyugodt éjszakákat és boldog babázós napokat!
:lol:

Csibe! Nagyon szép a kisfiad! :D

Hozzátáplálás: Látom elszabadultak az indulatok.... de az én véleményem is az, hogy nagy felelőtlenség túl hamar vagy nem megfelelően hozzátáplálni a babát! :!: Persze, hogy nem lesz mindegyik allergiás, mert mindenkinek más a szervezete, az immunrendszere, de nem érdemes a gyereken kísérletezni, viselve a következményt, hogy egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna, hogy egy életen át figyelnie kelljen az étkezésére! :shock:

Mindenki maga eteti a gyerekét, de érdekelne, hogy aki nem veszi figyelembe az orvosok által ajánlott táplálást, az mi alapján teszi? A hasára csapott és kitalálta, hogy az nem jó? :?:
Mielőtt Dénest elkezdtem hozzátáplálni, megpróbáltam minnél több orvosi véleményt elolvasni a témáról, hát sehol sem láttam, hogy támogatnák a korai ht-t...

Csak még egy érdekesség, amiről nem nagyon van szó az allergia mellett:
A túl korai hozzátáplálás káros lehet az egész, még teljesen ki nem fejlődött emésztőrendszerre, nem okoz látványos tüneteket, de emésztési problémákat okozhat életünk végéig. (Igyekszem majd megkeresni a forrást, ahol olvastam).
Én a saját korosztályomban több Chron-beteget, irritábilis bélszindrómában szenvedőt stb. ismerek, talán nem véletlenül. Minket még etettek mindennel....

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Exi! én 1 éves korig semmit nem izesitettem, söt glutént sem adtam neki. De tudjátok már, én mindig inkább tul ovatos voltam:)
Hü de régóta keresek ilyen ürhajós sapit! A piac melyik részén lehet kapni és mennyiért? Szerintem ez a legjobb egy gyereknek, nekem is volt, én meg imádtam:)

Zsuzsi! Ez igy természetes!!!:)

Hozzátáplálás. Mindenki tudja a legjobb az anyatej fél éves koráig. Ennek ellenére hadd döntse el az anyuka hogy mikor mit ad a gyerekének, hiszem hogy ö is a legjobbat akarja, ne sértsünk meg senkit. Én sem értettem egyet mindenkivel, de a sziva joga a saját gyerekét hogyan neveli, én sem szeretem ha beleszolnak a szüleim mit kellene másképp csinálnom. Aki kérdezni akar, annak itt elmondhatja mindenki a véleményét, ö hogyan segitene, hogyan csinálná, de akinek nem kell a tanács hagyjuk rá.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eszteréknek pedig gratulálok!!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Eszteréknek gratulálok, sok boldogságot, tejecskét és egészséget kívánok!

Jó bőrgyógyászt tudna ajánlani valaki? :) Nekem kéne...
Köszi !

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Én nem Szegedi vagyok, csak ott szültem a Női Klinikán 2005.01.19-én. Olyan Szegedi vagy környéki anyukákat keresek, akik akkortájt és ott szültek és a 10 ágyas szobában voltak.
Melinda
lindika

Sziasztok.

Jön valaki a babfotózásra ma vagy holnap????

Mi ismét elmegyünk.Tavaly is jól sikerült.
Mi megvagyunk igaz kevés időm van benézni,de amikor tudok benézek.Gratula minden kisbabához :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Eszteréknek hatalmas gratula, sok-sok puszi az új babanet-babának!!! :P

Jégvirág!
Hihi, anyós ügyben nálunk is hasonló volt a szitu. Folyton nyaggatott, hogy biztos szomjas Ricsi és hogy én irigy + gonosz (!) vagyok, mert nem adok neki teát. Egy ideig hadakoztam, mondván, hogy a védőnő és a doktornő mit javasolt, de falra hányt borsó volt. Majd vettem egy teagranulátumot, kiöntöttem a felét, betettem a konyhába látható helyre. Mikor jött, és előhozta az "ugye iszik Ricsi teát?"- című szöveget, akkor rámutattam a teásra, mondván "Naná". Erre teljesen megnyugodott, onnantól nem nyaggatott tovább. (Én meg azt hittem rám szakad a menyezet.)

Cenikő! Nekem is volt űrhajós sapim, iszonyú citromsárga, útáltam. de az is igaz, hogy sosem fájt a fülem. nem tudom, emiatt-e, de engem azzal győzködtek anno, hogy akkor nem fog fájni a fülem. Én bevettem. :wink: Más: Ugye Enikő, Te javasoltad anno a sólámpát? Képzeld, vettünk és olyan jóóóóóóóó. köszi a tippet.

Képzeljétek: Meggyógyultak a srácaim. Kopp-kopp-kopp.
Megyek tanulni, szép - és vitamentes - napot mindenkinek! Puszi minden mamának és babának: Romy

Kép

Kép
romy1

Dancsi, Jégvirág, Melinda!
Írtam pü-t. Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Nagyon irígylem Esztiéket, de nem baj, maj d eljön a mi időnk is!!!

Tudja valaki, h amit a Dm-ben lehet kapni terhességi csíkok elleni dm krémet, azok vannak-e olyan jók, :lol: mint a drágák?

Kép
gyanixi

Üdv!

Romy, szuper, hogy jól vannak a fiaid!

Kriszta, mi megyünk holnap vagy holnap után (mert Szegeden 7-8-9-én van fotózás), csütörtökön csak du. tudnánk menni, majd kiderül, hogy mikor jutunk el odáig.

Karmen, hát egy idősebb nénitől vettük, de hogy hol...mi csak járkáltunk, és "szembe" jött. :D Sejtelmem sincs, hogy melyik részen volt, ha eljutok odáig, megkérdezem a férjem, hátha ő emléxik. Ja, és mi is szerettük, azért vettem Petinek. Ez legalább meleg, és nem jön le egyszerűen a fejéről.
Ízesítés: Peti nem szereti a natúr ízeket, pl. a sárgarépa-püré (konzerv, ami natúr) egyáltalán nem jött be neki, megette, de vissza is adta apróbb részletekben. Szóval nálunk inkább a kicsit ízesített dolgok a nyerők, vagy inkább a gyümik, amik alapból édesek.

Képzeljétek, Petinek nem akadály a küszöb. Már átjött az öcsém szobájába, igaz, még csak a feje van ideát, de nem sokáig. :D Átért, játszik a Sparos zacsival.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Gyanixi! Én ugyan nem probáltam, de amig a korházban feküdtem többen is használták a DM-es és a Rossmanosat, ök nagyon dicsérték ezeket.

Exi! köszi, majd én is keresgélek, csak tul sokat nem tudok sétálni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsikám! Csatlakozok Beához, kérlek ne légy RO!
Nagyon remélem hogy minél hamarabb túl lesztek Boldi "betegségén", magadat meg ne okold semmiért, mert nincs is miért. Örülj neki inkább, hogy az okos fiad, nem fogadott el semmit, hisz ha erőltetetted volna, nagyobb baj is származhatott volna a dologból.

Zsuzsófi! Szerintem ilyen helyzetekben nem elrohanni kéne, sértődötten. A te véleményedet fogadja el mindenki, de a másé nem érdekel, vagy hogy van ez??? Nem akarlak bántani, amikor tudtam segítettem is neked, de meg kell mondani vannak zavaros dolgaid, amiket te igenis erőltetsz. Pl.: „És az se igaz hogy ha jól van mellen a kicsi akkor nem lesz sebes, mert bezony az enyém is az volt. Pedig Kata jól volt mellen. 1-2 hét kellett hogy megszokja a mellem.” Ne hari, de nem volt jól mellen, ui. a sebesedés a helytelen mellretételtől van, nem azért mert nem szokta meg a mellet.
Mások vagyunk hála istennek, mások a véleményeink, de szerintem pont te vagy az, akit nem hogy meggyőzni nem lehet, de meg se hallgatod szinte a másikat, hisz tudod a tutit. Nem szeretném ha távoznál, inkább mesélj a pesti életről, Katáról, Bencéről stb.

Csibe, Cseppek! Szerény véleményem szerint a legjobb anyatej szaporító a szoptatás! Mellette még a pihi, normális kaja, innivaló, és a nyugalom!
Tea, egyebek teljesen feleslegesek, hiszen csak elveszik a helyet az anyatejtől, illetve nem kap a cici elég ingert a tejtermelésre! Szoptatás közben termelődik az anyatej nagy része!!! Mérni az első hetekben vagy értelme csak, de akkor sem az 1 szopikor kiszippantott adag a lényeges, hanem a napi bevitt kaja. Egyebekben sosem tudhatod, hogy mondjuk a 60 gramm tejet milyen összetételű tejből ette meg. Pl.: Lindi lányom képes volt írd és mondd 30 (!!) gramm tejjel átaludni az éjszakát.

Eszteréknek nagy nagy gratula a fiúcskához!

Lindika! A kicsi lányom 01.27 –én született a klinikán, de nem a 10 ágyasban voltunk. Azért tudok segíteni?

Bea! Dr Nikolin Klára a József A. stgn, de sajna elérhetőséget nem tudok.

Zsuzsu! Édes a fiad nagyon. A tűzfoltok miatt no para, Lindikének is vannak a tarkóján hátul. Majd elmúlik, vagy az lesz a sexepilje.

Bibi! Lindike kb 5,6 alkalommal szopizik / nap. Az éjszakák nagy részét már átalusszuk hála, ha véletlenül nem, akkor max 1x kér és kap cicit.

Lindikének kinőtt a 6. foga!
Lottika az 1 hetes őszi szünet után ma kezdte az ovit.
Már a szüleimnél vagyunk, szokjuk a dógokat.

Még jövök ma, csak éhenhal a lányom. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ma megjött az ismételt AFP-m, a normál érték felsö határa lett, vagyis majd 18 hetesen levéve fele annyi lett mint a multkor!!!
Azért most már akkor is örülök ha eddig hittem hogy biztos nincs is baj, meg hogy a genetikai UH a héten lesz tuti nyugodtabb leszek!
Most azt mondják a labor szerint a múltkori technikai hiba volt, aranyosak!:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!!

Karmen: a hozzátápis hozzászólásoddal egyetértek :wink:
Képzeld ma vettem észre, hogy Viola bakancsán írja belül hogy Tex :lol: (netről rendeltem a bakancsot) és tényleg jó meleg és tényleg vízhatlan, ma abba mentünk a bölcsibe, mert esett.....
Hogy vagy pocakilag??? Renben van minden??? Nagyon drukkolok :) ++++++++++++++++++++++++++++++++

Gyanixi: Nem ismerem ezeket a saját márkás termékeket! Én a Milupát használtam egy vagyonért, de nem ért semmit, szal kb annyit mint halottnak a csók :lol: Úgyhogy sztem tök mindegy mit kensz magadra ez hajlam kérdése.... Nekem pl már akkor volt striám a csípőmön amikor 7. osztályos koromban hirtelen nagyon sokat nyúltam! Tehát akinek hajlama van rá, így is úgy is csíkos lesz! De ez magánvélemény volt. Persze azért kenegesd de én nem hiszem, hogy a drágább az minden esetben jobb is :wink:

Dancsi: Hogy van Boldi??? Miket ehetsz most? Nagyon drukkolok Nektek, hogy hamar kinőlje és rendeződjenek a dolgaitok!!! ++++++++++++++++++++++++

Romy: örülök, hogy a srácok jól vannak. Jó sokáig húztátok ezt a fránya betegséget... sajna ebben az ősztől tavaszig tartó időszakban egyikből ki ,másikba be esünk, ami a betegségeket illeti :( :cry: A bölcsibe múlt héten 4 ezen a héten 6 gyerek van (Viola csoportjába) a 16-ból! Az összes többi beteg :( :cry:
Jujj de klassz örülök, hogy elégedett vagy a sólámpával :) . Én nagyon nagyon szeretem! :D Olyan meseszép megnyugtató fénye van, melegséggel tölti fel a szobát, nem beszélve a jó hatásról :)
Én spájzoltam be izzókat, hogy ha kiég gyorsan kicserélhessem :) Ne kelljen másnapig várni amíg elkúszok venni :lol:

Ági: Peti jól belehúzott :)

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eszteréknek sok boldogságot jó egészséget, örömet Barnabásbabához!

Ági! (exi)

köszi a képet a sapiról, én is akarok ilyet! :) Szerintem jó, -bár nem nekem kell viselnem- védi a fülét, nincs megkötője amit a babák nem kedvelnek na meg sálként is funkcionál. Régebben még egy hosszú bojtja is volt az ilyen sapiknak. :)
Gratula Petinek, olyan jó követni ahogy fejlődik :)

Ábelem utál öltözni....igazi pasi, csak semmi macera :)

Melinda!
Aranyos vagy Te is és mindenki aki dicséri Ábel foltját! Igazából nekem semmi bajom vele, megszoktam, h ott van és ezzel együtt imádom a kisfiam, de vannak kritikusaink, akik ebbe is belekötnek.

Én még új vagyok itt, de szeretnék valamit: Én a Klinikán 3 napot kínlódtam a szoptatással míg a 4. napon az egyik ujszülöttes nővér segítségemre sietett egy bimbóvédővel. Van aki "anatómiailag" kényszerül a bimbóvédő használatára. Én is folyamatosan próbálkozom nélküle, de nem megy. Ami kicsi az kicsi és kész. Vagy bimbóvédő vagy tápszer...Én a védőt választottam és szopizik Ábel, már 7kg és gyönyörű :!: :D :D

Melinda!
szépen szopizik a kislányod! Dicséretes!! Ábel ma éjjel 2x kelt fel, de 5 perc evés, gyors peluscsere és aludt.

Képzeljétek ma elkezdett tolatni a fiam :!: szépen lekeveredett a szőnyegéről és vigyorogva nézett rám... előre nem haladt és emiatt mérgelődött :)

Kármen!
akkor nyugi van!! :D

lépek szoptatni
puszi

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu! Bimbóvédő: Lotti születésekor megkaptam a csecsemősöktől -akiket már Lindi születésekor magamhoz sem engedtem -, hogy ja, anyuka ilyen rossz mellekkel (nem tudom attól mert nagy, már rossz) nem lehet szoptatni, kaptam bv-t. A műanyagra Lottikám allergiás lett, 5 hét után eldobtam, és anélkül szoptattam, bár akkor már kapott anyatejes pótlást is.
Csodák csodájára, Lindikém az azóta cseppet sem változott melleimből 3 naposan már 65 öt, 4 naposan 80 at evett.
Evvel csak azt szerettem volna mondani, hogy elhiszem, hogy van amikor kell bv, de a klinikán a segítség csak a bv, semmi más, a dilletáns nővérektől.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Köszi lányok!
Megvettem a dm-s krémet, szerintem sem lehet rosszabb v jobb, mint a drágábbak!!

Kép
gyanixi

Melinda! irtam a korházban is ez a megoldás:( Mert ugye akinek kicsi a melle... Szerintük.

Enikö! jol érzem magam, ha ilyen hülyeségekkel nem készitenek ki pár napig hogy baj van. Baba mozgását még nem érzem, igy nincs semmi kellemetlenség. Én is tavaly neten vettem Tex-as csizmát, azért keresek most is ilyet, szerintem is nagyon jo. Uj áron nem akarok venni, 1 gyerek nem tudja ugysem elhasználni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bea! (jégvirág)
ha jól emlékszem Te kerestél kigumicsizmát nemrég. MOst láttam, h a Lidl-be lesz akciós nov.12-től (jeles nap! :D ) .
itt a link:

http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c. ... rmekcsizma

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csajok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, pár napon belül a második kérdésemre kaptam olyan hihetetlenül gyorsan és annyi embertől választ.....teljesen meghatódtam :)
Most tiszta szentimentális vagyok, ezért elmondom nektek, hogy jó ide tartozni, jó ismerni benneteket...és ez azokra is vonatkozik akik most épp nem tudtak nekem segíteni :)
Tiszta dilis vagyok, de remélem értitek miről beszélek...

Szóval köszönök mindenkinek mindent! :)

Romy: Anyósnak füllenteni....előre megfontolt szándékkal...nem szép :lol: Jó hogy végre kilábaltatok a betegségekből.....

Karmen: Jajj de jó, jajj de jó.....
Technikai hiba :x :twisted:

Gyanixi: Egyet értek a kérdésedre Enikő által adott válasszal. :lol:
Én amúgy avonos krémet használtam, és nekem nem lett csíkom.

Lányom már 3 órája alszik, megnézem szuszog e....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Helló!

Igazad van Karmen, mindenkinek a maga ügye a gyerek etetése, de tegnap nem volt túl jó napom, és olyan égbekiáltóan igaza volt szerintem Dancsinak, hogy kicsit én is kirohantam... :) Bocs ha megbántottam valakit, bár a véleményem nem változott. :)

Niki, szerintem majdnem mindegy mivel kened, hajlam kérdése a terhességi csík. Én a 9. héttől egész a végéig krémeztem magam egy bőrgyógyász által felírt krémmel, mégis hatalmas csíkjaim lettek a végére.

Erről jut eszembe Bea, ha még kell bőrgyógyász, én is tudok küldeni nevet!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!

Nekem a bnőm pl. bimbóvédővel szoptat, neki sem megy másképp, próbálta, de úgy nem kell a lányának. És inkább a tej, még ha bv-vel is. És neki nem is a csecsemősök javalották, hanem még a védőnőnk, mikor terhes volt!

Karmen, bocsika, hogy nem tudok közelebbit mondani, sajnos nem jó a tájékozódási képességem, különösen nem, ha a Cserepes sori piacról van szó.

Enikő, igen belehúzott! :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,
Néhányan talán emlékeztek rám. Beleolvasgattam a hozzászólásokba, és olyan jó látni, hogy évek óta itt vannak a mamák és segítik egymást, a tapasztalataikkal a sok-sok sztorival, amit megélünk nap mint nap. Nekem a lurkóm már 5 éves lesz 1 hónap múlva, ő is "babanetes" bébi volt a kezdetektől fogva, mindenről szereztem itt információt. Mosolyogtam, hogy uagyanazok a problémák és kérdések merülnek fel a mamák újabb és újabb generációjánál, szoptatás, hozzátáplálás, majd kicsit később a hiszti korszak, bili...stb. És picit bosszankodtam is: miért nem tanulhatunk róla csak egy keveset, hogy ne érjenek olyan váratlanul a helyzetek, mert akkor nagyon nehéz, és nagyon egyedül érezheti magát az ember. Ezért jó, hogy alakulnak ilyen kis csoportok, és akár életre szóló barátságok is.:) Csak bátorítani tudlak Benneteket, hogy osszátok meg egymással a tapasztalataitokat, persze nem bátn, mert sohasem lehet, hogy ki olvassa még, és mit tanulhat belőle. És annál job érzés nincs, mikor valakinek akár csak néhány biztató szóval is segíteni tudsz, átlendíted a holtponton, a szomorúságán, és megint mosolyogni tud a kicsijére.

Karmen,
gratulálok a pocaklakóhoz, látom, jól vagytok! Szép a kislányod! :)

Csibe,
gratulálok a kisbabádhoz, ha bármiben segíthetek, csak írj nyugodtan.

Enikő,
micsoda nagyok lettek a lányok. Hova jár Bogi oviba? Mit válaszottál végül? Gondoltam Rád, nemrég voltunk Palicson, nagyon szép hely, megnéztük az állatkertet is. Jót kirándultunk.

Mindenkinek szép napokat kívánok:
Ágci

u.i. akinek még kicsi a babája ajánlom a www.okosbaba.hu oldalt, sok érdekességet találhattok rajta.
hozzátáplálásról bővebben szakértőktől: http://www.lll.hu/taxonomy/term/70
Ágci

Sziasztok!!

Eléggé kiélezett ez a hozzátápi téma de ez valszeg mindig vitát fog szülni.Kár egymással vitázni.
Mindenkitől és mindentől függetlenül azt mondom én is hogy annyira kár tejes és lisztes dolgokat adni idő előtt mert lehet hogy semmi baja a gyereknek de felnőtt korára is előjöhet bármi.Saját tapasztalat ugyanis engem minden Vacakkal etettek már fél éves koromban aztán most eljutottam odáig hogy hónapokig fuldoklom az allergia és az asztma miatt,ami már kialakult mini koromban csak akkor arra fogták a szüleim hogy áá koraszülött beteges baba stb.NA mindegy.
Még mindig azt mondom hogy az anyatej a legtökéletesebb amit a baba kaphat.Sajnos sz én babáim nem szopnak ,DE fejek minden nap többször,mert hiszem hogy addig amíg anyatejesek túl nagy bajuk nem lehet(ez nálunk bejöttt)Persze biztos van olyan itt aki nem így gondolja.Ami Pedig Dancsival történt az annyira kivételes dolog szerintem ,de még mindig jobb az anyatej ha van.Most képzeljétek hogy egy allergiára hajlamos baba ha tápszert kap (lehet hogy nem rögtön)de tuti hogy lesz valami baja,míg ha anyatejes akkor van rá esélye hogy megússza.
Nekünk a HA tápi azonnal kijött a babákból(szerencsére azóta sem volt szükség rá)úgyhoyg lehet hogy sőt 100%hogy nálluk is fennáll az allergia.Reménykedni tudunk abban hogy kinövik.
Mostmár én sem iszom tejet és nagyon bízom benne hogy elkezdenek hízni kicsit jobban.

SINLAC
Olyan érdekes hogy nálunk a kicsik kapásból és natur elfogadták.Sőt van olyan étel amit csak ezzel esznek(spenót borsó stb)Megkóstoltam nekem nem tünt olyan rettenetesen rossznak,de persze ez is annyira gyerekfüggő hogy ki az aki elfogadja és ki a aki nem.Nekem szerencsém van.

Bocsi hogy hosszú lettem.

Ja képzeljétek Nikinek kibújt az első fogacskája.Most kicsit náthásak voltunk és be is pánikoltam de nagyon hamar láz nélkül rendbejöttek a drágák.

Jó éjt.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

gyanixi: A cukorterheléses vizsgálaton a lötty nekem se volt vészes, pedig én a kávét is cukor nélkül iszom. Én nem akartam tőle rosszul lenni, a vérvétel része sokkal rosszabb... Vérszegénység: én végig az voltam, Maltofer mellett is, nem gond.

Helyátadás buszon: én nem sokat tömegközlekedtem, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy 80%-ban nők segítettek, és akikre leginkább számítani lehetne ilyen téren (fiatal hímneműek), na ők nem. :evil:

Kórházi benntartózkodás: ha akár a picit, akár az anyukát egy kicsit is megnyugtatja, hogy ott van a gyerkőc mellett, akkor van értelme. És ha anyatejes a baba, nem kérdés, hogy van értelme! Azért nem mindegy, hogy ciciből eszik, vagy üvegből, és hogy mit...

Cseppek: de jó, hogy otthon lehettek!

Csibe: tejserkentés: sok tea (nekem mindegy volt, milyen), vaníliás löttyök, madártej, tojásleves, húsleves, tej... És a legjobb: a szoptatás!!! A fejés nálam is sokkal kevésbé volt hatékony, mint a szopi, nem is tudtam volna vele fenntartani, sokszor egyszerűen nem tudtam fejni, pedig éreztem, hogy van tejem.

Dancsi: nagyon sajnálom, szegény Boldi, szegény te. :cry: És nem az anyatejjel van a baj, hanem ami belekerült!!! Én egyetértek veled, a szopival a legkisebb a valószínűsége az allergiának, és igaz az is, hogy mindenki másképp csinálja, de egyszerűen nem értem a túrórudit, meg virslit, meg danonínót... :o :( A mi dokinénink (aki sokaké itt a fórumon) nagyon szigorú, pl. 1éves korig nincs glutén és tejtermékek se, 2éves korig nincs tojás, de én betartom, és nem érdekelnek a beszólások a család és egyebek részéről.

romy, én úgy tudom, nem válllanak megőrzést a Pulczban (már a játszóházban, úgy értem :lol:).

ceniko, a Tex-es cipők elvileg nem ázhatnak be.

eszti: hatalmas gratula! :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Eszter,gratula Barnihoz! :D
Kiváncsian várjuk a történeted!

Barni a kezemben! :D

Dancsi,remélem Boldi minél hamarabb rendben jönn! :wink:

Bea,A bőr klinikán dr. Földes Márta nagyon rendi!

Kép
bibi226

Sziasztok!
Norus!(És még mások is)
Hát nekem nincs szerencsém ugy látszik a gyerekorvosokkal. Nekem nem mondtak ilyeneket. Evidens mondjuk, hogy fél éves gyereknek nem ad az ember tojást, kiflit, danoninot.
De kérdezemén, ha semmit, de szó szerint semmit nem eszik meg egy 5 hónapos gyerek, kivizsgáláson van a korházba, (azért mert semmit nem eszik meg)és a korházba főzőtt bébiételt ami be van egy kicsit rántva, azt megeszi, akkor mit csináljon az ember?????
Én kénytelen voltam nagyon korán elkezdeni a hozzátáplálást, mert Márk nem szopott, nem itta meg a tápszert se csak félálomban, Sinlacot is csak ritkán evett meg.
Szóval én is szivesen mondanám, hogy ráér vele az ember, de ha nem eszik meg a gyerek mást, akkor muszály.

A virsli! Tudom én is, hogy nem egészséges, de ti mit adtok az 1 évesnél idősebb nem szopó gyereknek reggelire, pl? Ugy hogy változatos is legyen? De most komolyan? Mert én mindig gondban vagyok!

Más!
Nem tudjátok, hol lehet kapni nem horror áron gyerek falvédőt???

Kösz.
Zita

Kép
zitaa

Zita: Én is mindig gondban vagyok, Gréti szegény nem is táplálkozik változatosan :(
Nálunk vagy sinlac van valamilyen gyümölccsel reggelire vagy kenyér (vagy zsemle) pulyka vagy csirkemellsonkával esetleg margarinnal is. Vagy sajt. Most hirtelen ennyi jut eszembe. Ja meg zöldség ha van itthon. Meg tápszer ha megissza....ez attól függ milyen kedve van, meg mibe tálalom. Mostanában pl. a mi bögrénkből megissza. Az ő pohárkájából nem. Eddig abból itta szívesen, előtte a cumisüvegből amiben készítettem, cumi nélkül....
Néha kap gyerekgrízt is tápszerrel...bár azt nem nagyon csípi :( De egyik nap azt is gyümölccsel csináltam és úgy megette.

Egyébként jó a felvetés, én is várok ötleteket, mit adjunk reggelire a gyereknek? :)

Esetleg kukk ide be:

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=175

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Most nem azért, de a bölcsibe a gyerekeknek hetente minimum 2x van főtt tojás a kajájukba, nem beszélve a sajtról....! Én járok be etetni Violát, mert ő csak délig van és az etetésre ott vagyok, látom mit esznek.... Csak azok a gyerekek kapnak tej, tojás, liszt mentes ételeket akiknek bizonyított ételallergiájuk van, hivatalosan papiron! A többi sima mezei ételeket kap, tojást, sajtot, liszteset.....stb Ma pl brokkoli főzelék volt darált sertéshusival és krumplival, de tegnap gyökérfőzelék reszelt SAJTTAL és tojással. És vannak ott Violánál fiatalabb 1 éves vagy az alatti gyerekek is!
Mondjuk én személy szerint nem vagyok elvakult koraihozzátáplálás ellenes, szal engem nem zavar, ezzel ellentétben tiszteletben tartom azoknak a szülőknek a véleményét akik nem így gondolják, akik később kezdik hozzátáplálni a gyereküket, szivük joga! Csak ne adják be bölcsibe a gyereket, mert ott aztán nem úgy főznek nekik....... :shock: :roll:

Hja tegnap voltunk pulmonológián a Bogival (mert köhög) és - lett az összes allergia tesztje, valszeg a panel extra száraz levegőjétől köhög, ugyanis ha hazamegyünk mamáékhoz héhány napra ott abbamarad, míg ha visszajövünk kiújul!!És mindig a távfűtés elindulásakor kezdődik :( és tavaszig tart..... A doki a panelra tippel.... Úúúúúúúúútálom a panelt!!!
A bnőm kisfia is folyton fulladt míg itt laktak a szomszédban, most h kiköltöztek kertesbe a gyereknek semmi baja...... :shock: :roll:

ceniko
Szeged

Enikő: Párásító? Mi tavaly vettünk, nagyon sokat ér szerintünk, mert itt is nagyon száraz a levegő nélküle.
A miénk ilyen:
http://www.bonair.hu/index.php?keret=te ... gyarto_id=

Csak ennél olcsóbban vettük, és házhoz szállították. Hívd fel a gyártót, ha érdekel :) Nálunk hosszas kutatás (Gergő által) előzte meg a vásárlást.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zitaa! Persze hogy vannak olyan helyzetek amikor a muszáj nagy úr, de akkor is ésszel szvsz. Gondolok itt pl olyanra, mint amikor egy ismerősöm 3 hós gyereke nem kajált meg semmit, nem szopott, nem ette meg a tápszert sem -állítólag sokat próbáltak- és egy nagyokos tanácsára -nem írom le mivel fogl- szereztek neki házitejet!! :roll: A kislány elmúlt már 4 éves, allergiás /ami úgy kezdődik, hogy tej, tojás, fű, fa , virág/, ekcémás. :(
Persze mindenki azt ad enni a gyerekének amit akar, és utána úgy is gyógyíttatja ahogy akarja.

Reggeli:margarinos kenyér, sonkával, sajttal, lekvárral, húskrém, májkrém -saját készítésű szvsz jobb-, túró, körözött, tojás - 1 év fölött-.

Enikő! Sajna amióta egy cég -nem nevesítem inkább- vette át a bölcsik, ovik, sulik étkeztetését evvan.
Nálunk mindig ki van téve a heti étlap, szvsz ha szól az anyuka, hogy az ő csemetéje még vmit nem kapott, nem ehet, nem adnak neki. Lotti 2 évesen ment bölcsibe, nálunk ilyen gond nem volt.
Elvakult korai ht ellenes én sem vagyok, szerintem nem is arról diskurálunk. :) Vannak hozzávetőleges időpontjaim a kajcsik bevezetésében, és kitartok melletük, még akkor is, ha az egyik családtagom kiakad, amiér nem török Lindike gyümijébe egy kis babapiskótát. Attól baja még nem lett senkinek, hogy később evett meg vmilyen ételt.

Zitacicu! Örülök, hogy taliztunk a múltkor, csak kár hogy nem tudtunk dumcsizni kicsit.

Ágci! Hogy ne emlékeznék? :) Remélem mostanában nem vagytok gyakori vendégei állandó talihelyünknek -Ida rendelő. Gabó szereti az ovit, hova jár? Kistesó?

No lépek, mert a nagy követel még egy jóéjt puszit.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Miért nem állt még át a babanet órája?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!

Melinda, milyen szemfüles vagy! Én észre sem vettem eddig, hogy rosszul jár a bnetes óra.

Kriszta, na voltatok fényképezésen? Mi elmentünk, szerencsénk volt, mert egy kisgyerek volt előttünk, így regisztrációval, vetkőzéssel, fotózással és öltözéssel együtt kb. 20 perc alatt végeztünk.

Képzeljétek, Petinek ma kifejezetten jó napja volt, egész nap kb. 5-10 percet sírt! Jól aludt délelőtt, és most meg már alszik a kis drágám. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő, az öcsémnek is volt hasonló problémája, vele anyukám éjjel-nappal nyitott ablaknál aludt. Egy idő után elmúlt, kb. 1 éve viszont visszajöttek a tünetei, így Ventolint (és egyebeket) kap. Viszont mostmár tök mindegy, hogy hol van.

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda: Én nemtom ki főz nekik, de elvileg gyermekorvosok és élelmezési szakik állítják össze az étrendjüket! Ezt a bölcsis gyermekorvos mondta, amikor kérdezte tőlem adok-e Violának fogtablettát. Én mondtam hogy nem, mire ő: hát az étrendjüket is próbáljuk úgy összeállítani, hogy megfelelő mennyiségű fluor kerüljön a kis szervezetükbe, és ugye fluor főleg a halakban van.... Heti 1 halétel van (aszonta a doki), bár én nem emlékszem hogy eddig etettem volna hallal Violát a bölcsiben. Vagy csak nem tűnt fel hogy az!! :shock: :roll: Érdekesen tud kinézni a bölcsikoszt :lol: :shock:

Nah mindegy, én nem tudom, hogy van hogy nincs, hogy jó, hogy nem. Azt viszont tudom, hogy egy anya megérzi, hogy mit adhat a gyerekének és mit nem. Megérzi, hogy beteg-e a gyereke vagy sem. Lásd Dancsi is megérezte, én is Violánál...stb Úgyhogy úgy kell etetni gondozni nevelni, ahogy anyuka érzi legbelül! Sztem.... :wink:

Hjaj Ágcinak én is akartam írni :) Örülök, hogy jelentkeztél, Melinda álltal feltett kérdésekre a válaszaid engem is érdekelnének :lol: remélem jól vagytok!!! Gábor már bizti nagyfiú :)

Pusz

ceniko
Szeged

Hja amúgy meg a saját dokink NEM javasolta a fogtablettát, helyette Elmex fogkrémmel való fogmosást! Azt nem kell kiköpni és nem baj ha lenyeli. Úgyhogy vettem és mindketten azzal mosnak fogat :)

ceniko
Szeged

Sziasztok,
igen, Gábor már nagyfiú, nemsokára 5 éves. Bár már nem annyira kiemelkedően magas a csoporttársai közül, de már majdnem 120 centi.:) Szeret oviba járni ( a vasutas oviba jár- nekünk nagyon jól bejött), és most egy-két nátikát leszámítva, egész jól bírja az őszt... Mostmár nagyon profin tudom, milyen "varázsszereket" kell használnom, hogy időben elkapjuk a betegséget, és ez sokat számít. Használunk homeopátiás golyót és amit mindenkinek nagyon ajánlok Béres csepp!!! Szerintem az egy kincs. Ha nem eszik jól a babucid, akkor is érdemes adni, nagyon jó szerintem!
Kistesó még nem lesz, dolgozom ezerrel, de azért már kisebb gőzzel, mint korábban.

Csibe email címét meg tudnátok írni, van 1-2 tippem tejszaporításhoz.:)) csak itt nem akarofoglalni a helyet.
Kellemes estét:
Ági
Ágci

Sziasztok!

zitaa: nektek se könnyű... :? A te babád is kivételes eset. Én arra gondoltam, hogy az átlaggyereknek, aki eszik szépen mindent, minek virslit adni... Reggeli tippek: joghurt (natúr, vagy különbözőkkel ízesítve: méz, gyümölcs, lekvár) gabonapéppel, Sinlaccal, puffasztott gabonával, ilyesmivel; túró kikeverve gyümölcspéppel vagy gyümölcsös bébiétellel+bele darabos gyümi, kenyérre vagy puffasztott gabonaszeletre kent sajtkrém (tudom, abban is vannak adalékok, nem vagyok én se biomániás!), lekvár, vaj, tejfölös kenyér, sajt, kölesgolyó, gyümölcs natúrban... Én ilyeneket adok. A husiadagot az ebédbe meg a vacsiba teszem még nem kap semmilyen felvágottat. (Apa húsiparilag képzett, tudja, miben mi van...) A tojásmentesség nehézkes, de már tojás nélkül készíti a család a fasirtot. Nem gondoltam volna, hogy egyben marad... :lol:

gyanixi: ugye te kerestél kismamanacit? Nézd meg ezeket, tök jó darabok vannak: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=155906

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Dobok néhány képet! Kép
Kép Hát igen
Kép egy kis mellúszás :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Ágci: Szia :) Enyém lány hívott fel pár hete telefonon, amikor is utána visszahívtál, hogy valaki keresett :) Emlékszel? Nem tudom mennyire tudtad helyre rakni a dolgokat, meg minket beazonosítani :)

Melinda: Hihi, engem is zavar rég óta, hogy nincs átállítva az óra.

Norus: Nálunk pl. joghurt uzsonnára van (natúr) valamilyen gyümölccsel. Meg natúr gyümölcs is tízóraira van vagy uzsonnára, kölesgolyó meg póttáplálék ha elmegyünk valahova és útközben megéhezik és épp nincs nálam feldarabolt gyümölcs. Kölesgolyó mindig van nálam :) Hús nálunk is ebédkor van főzelékkel. Ha vacsorára marad akkor akkor is azt kapja, ha nem akkor mást kap vacsira. Viszont én pl. nem tudom kikerülni a tojást úgy érzem, és így nem is foglalkozok vele már kb. 1-2 hónapja. Mondjuk tojásrántottát nem kap, de pl. nokedlit szokott enni vagy ilyesmit....ha a mi kajánkból eszik.

Zitscicu: Nagyon aranyosak az ikrek! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Jégvirág!
Nem szép, de nagyon hasznos volt. Nem volt jobb ötletem, de teát nem akrtam adni neki, mert sztem tök fölösleges lett volna, de "háborúzni" sem szerettem volna a "kedves Mamával". :wink:

Niki!
Avonos csík ellen ikrémet használtam, mikor Ricsit vártam, Dávidnál viszont semmilyet sem. Eredmény: nulla darab csík, sztem is hajlam kérdése lehet.

]Norus!
Köszi az infót!

Zitacicu!
Édesek a gyerkőcök! :)

Csajok!
Nagyon jó felvetés volt a mit egyen a gyerek c téma! A kölesgolyó többször elhangzott: hol lehet kapni, hogy kell adni, egyáltalán mi van benne, én tudatlan vagyok ebben a témában.

Tex cipő/csizma: Hol és mennyiért lehet kapni? Ricsinek vennem kellene téli cuccot a lábikójára.

Esővédő: Ki tudja hol lehet a városban esővédőt kapni babakocsira? A Brendonban néztem, 7990,-ért kicsit soknak tartom. Graco Stadium Duo babakocsira kellene, de én nem találtam máshol. Állítólag más Brendon boltokban van, utángyártott kb. 3000,- pénzért. Valaki nem megy véletlenül Pestre?

Babafotózás: Tegnap mi is voltunk, kb 10 perc alatt végeztünk. Dávid mosolygott ezerrel, aztán pont a fotózáskor krokodil könnyekkel kezdett el sírni.

Mindenkinek széáp napot: Romy

Kép

Kép
romy1

Csajok!
Bocs a temérdek helyesírási hibáért. :?
A lényeg a imént kimaradt: Dávidkának kibújt a 9-dik fogincája. Apropó fog: Ki milyen fogkrémet használ a gyerkőcének, egyáltalán milyen fogkrém javasolt? Mi Vademecumot használunk, krokisat, lehet, hogy nem jót adok nekik?
Na eldugultam. Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Romy: Mi Elmexet használunk most újabban, ezt nem baj ha lenyelik és bazi sok fluor van benne :wink:

Csajok, ha valakinek van kimaradt gyógyszere a lombik programból, akkor szóljon légyszi! Van egy barátnőm akiknél sajnos másképp nem lehet baba, és nagyon megköszönné, ha olcsóbban hozzá tudna jutni a kötelező gyógyszerekhez!
Köszi előre is! :wink:

E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gondoltam, most mar en is csatlakozok.

Olvasgattalak titeket, de en meg amator vagyok hozzatok kepest, en meg csak a pocaknovesztesnel tartok.... :)

Remelem, ha ilyen sok tapasztalt szegedi anyuka van, tudtok majd segiteni az utkozben felmerulo problemakban, kerdesekben.

hi!

Kép
Kép
-macsek-

Macsek: Üdv itt :) Mesélj kicsit magatokról :)

Romy: Bio Köles a termék neve :)
extrudált bioköles-golyó
összetevők: bioköles, tengeri só
ennyi
Mi a Corában szoktuk venni, de láttam a Tescoban is, Rossmannban, a bio részlegen :) Corában most a savanyúságok mellet volt egy polcon.
Mi a bulátával is próbálkoztunk, de az nem jön be a gyermeknek. A sima buláta, de van csokis buláta, az tetszett neki, de abból csak ritkán kap, ünnepnapkor süti helyett :)
Ja, Mariann szokott venni a Csonginak valami tallér nemtommit...az talán puffasztott kukorica vagy nem is tudom pontosan, szerintem a Rossmannban veszi, én még nem láttam olyant, csak mikor megkínálja a Grétit. No az pl. szerintem ocsmány ízű (leginkább semmilyen ízű), de a gyerekek imádják. Az nem sós. De gondolom ez is valami bio cucc.

Grat. a fogakhoz, nálunk 13 van :) Fogkrémet már kéne használni Grétinek is? Még csak simán anélkül mossuk a fogát. Ő meg a nyelvét sikálja. Nem tudjuk rávenni a fogmosásra, de a nyelvét azt ezerrel mossa :)

Csajok, ebbe a vízhatlan hótaposóba külön kell venni talpbetétet?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! nem a Tex-es anyag, eleve egy ilyen fajta, hogy vizhatlan és bélelt, nem tul vastagon, de mivel pont ez a lényege hogy a hideget nem engedi be, de belülröl kifele szellözik nem is kell olyan vastag bélés mint a sima csizmánál. Én téli cipöbe nem foglalkozok a talpbetéttel, ha arra gondoltál, mert keveset van a lábán, inkább napközben van Asso cipöben, a csizma nem kell ortopéd legyen.

Bio-köles nálunk is nyerö volt!

Bea! Szerintem már szoktathatnád a fogkrémhez!

Én adok fluort is, mindegy milyen fogkrémmel most fogat. Egyik külsöleg, másik belsöleg hat, nekem ezt mondta a fogorvos.

Romy! Elvileg már abban sincs cukor, de a fogorvosom Elmexre esküdik. Grat. a fogacskához!!

Enikö! Szerintem keresd fel a lombik topicot, ott kérdezd meg kinek lehet kimaradt gyógyszere. Amugy a legtöbb szurit ha megbontod nem használható fel késöbb, szerintem nemigen találsz olyat, aki tud neki adni. De egy probát megér.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: