A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Edit szuper volt a koncert:) Zseniális zenéket nyomnak a fiúk:)
Kép

A Játszóbölibe be kell jelentkezni hja, bemész és kaptok időpontot, aztán mehettek!Tudtommal, nem lehet othagyni a kölköt, de lehet hogy azóta változott minden...nemtom!
Figy ha nincs kire hagynod passzold ide hozzánk...én nagyon szivesen vigyázok rá néhány órát, ha dolgod van, és megmarad velünk..... Van 2 csimotám, elfér ide egy 3. is :) legalább szokom a helyzetet, lassan rágyúrunk a 3.-ra mi is :)
Agusztusban meg kifejezetten ráérek :)
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szilde!
Mi is most akartunk menni úszni, a lányommal az Anna- fürdőbe. A csaj terhes aki tartja és csak szeptemberbe lesz úszás. Amúgy 1500 ft egy alkalom amivel 2 kísérő mehet a bébivel.
Uszópelus, van Huggies, libero, meg DM stb.. Én DM-eset vettem ki is próbáltuk már anyósoméknál egy mini medencében. Szerintem jo a Dm-es is, de mással nincs tapasztalatom. (Huggies csak 7 kg-tól van). Ezt találtam, itt is van v.mi oktató az Annában, de ez már 2500 ill. 2000 ft. : http://www.vizimano.hu/bu_hely.php

Csajok ma voltam a bababörzén, hát csak ne lettem volna egy nagy rakás volt. És ezért fizettem 400 ft-ot :( Olyan, de olyan rossz minőségű ruhák voltak, hogy még ingyé se kellene, nem hogy fizetni érte. Érdekes, mert az előző és az az előző nem élt ennyire negatívan az emlékeimben.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Szilde!!

A játszóbölcsibe valóban be kell jelentkezni és ott kell maradni a gyerkőccel 9-13ig ahogy Cenikö irta.200/óra.
Arra nincs lehetöség hogy egyedül maradjon ott.Mi péntekenként járunk.Nem rossz bár én kis naiv azt gondoltam hogy van vmi csoportos foglalkozás.(a gondozónő ne csak dísznek legyen ott).

Rika!!

SSSSZZIAA!Mi újság?Milyen volt Etyeken??Én is voltam a bababörzén a Mátéval olyan 10töl.El is esett a drágám a betonon.Lejött a lábáról a vakolat.. :cry: Én láttam egy nagyon vagány rózsaszin ruhácskánt 600ft-ért.Rögtön a bejáratnál jobb oldalon a kölyökvilágban(asszem),de nem vettem meg én hülye.Holnap ráérsz egy talira???Esetleg elmennék a játszóra ha neked is jó.

Kép
Kép
zitacicu2

Jujj Enikő!
Ezt komolyan mondod?Nagyon rendes csajszi vagy te!! :) :wink:

Nem is tudtam,hogy a harmadikra gyúrtok... :lol:
Akkor te jól bírod a kiképzést gyerekfronton...:)

Hanna most próbálgatja az akaratát keményebben.Mindent akar,de rettentően,mindegy,hogy milyen képtelenség,lehetetlenség,v. értelmetlenség.Szegény idegeim időt kérnek... :lol:
Úgyhogy egyenlőre nekem bőven elég ez az egy..
De nektek sok sikert.Biztosan a harmadik is olyan jól sikerült gyerek lesz,mint a másik kettő!!!!:):)
Edit
szilde
Szeged

Rika!Zitacicu!
Kösz szépen minden infót!
Üdv.:Edit
szilde
Szeged

Zitacicu,a kölyökvilág ha érdekel a szilléri sgt. közepén van,én szoktam odajárni a Barnussal!! :)

Enikő,gyurunk-gyurunk?????? :oops: :oops:

Rika,ha használt rucit szoktál adni a Zsófira érdemes volna szerintem kijmennetek a Dorozsmai vásárba,én tegnap a Barninak vettem jó rucikat!!! :lol:

A Barni nagyon ügyin ül ,egyáltalán nem billeg,és kipakolgatja a játékait a vődrökből,és síkít nekik!! :lol:

Egyszerűen imádom,olyan édi ilyenkor!!! :lol:

Kép
bibi226

Kép Kép Kép

Egy pár új kép a kisfiamról!! :lol:

Csibe,akartam kérdezni hogy vagytok???

Enikő,mikor jönn haza a lánykád???

Kép
bibi226

Bibi: Barnus egyszerűen gyönyörű kisfiú:) Mindig gyönyörködök benne! Olyan kis formás, nagyfiús arca van :) Nagyon imádom a fiadat:)
Holnap landolnak Ferihegyen Bogiék, este valamikor. Szerdán jönnek le Szegedre :) Már nagyon várom :) Küldött tesóm smst Bogi diktálta...
"Már tudok úszni, csak még nem tudok :lol: A mama és a Csí csúnya (biztos épp összevesztek valamin -a szerk.-), de fürödni jó, szeretlek benneteket (felsorolás..) :) " Nagyon kész voltam, úgy röhögtem :lol:

Hja a 3.-ra még nem "gyúrunk vazze", majd kicsit később, most dolgozni szeretnék szeptembertől.........De mindenképpen lesz még 1 csemete! Hátha pöcse lesz :oops: :lol: majd elkérem a fiús anyukáktól a receptet, minden alternatív módszert (csillagok állása, Jónás módszer, anyámkínnya) mindent be fogunk vetni :) :lol: :lol:

Edit: Komolyan mondtam! naná! Gyertek el, barátkozzunk össze, aztán majd látod, hogy csíp-e a csajod bennünket! Sztem nem lenne gond, mivel lesz másik 2 gyerkő...szal jól fogja magát érezni!!
Amúgy barátkozós a csajod??? :)

Tegnap vettem Magna Cum Laude cédét, hát csajok nagyon állat azt hallgatom reggel óta. Igazi lelki táplálék :) :lol:
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bibi!
Nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :D
Köszönöm kérdésed, jól vagyunk!
Szerdán megyünk Kecskemétre 4D-s uh-ra! "Mozizunk" egy kicsit! Már úgy várom!!! :D
Barnus nagyon bűbájos!!!!! :lol:

Rika!
Én is nagyot csalódtam a börzében! :(
Jobbat, ill. teljesen mást vártam!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok Szegedi Kismamák!

Ne haragudjatok, hogy itt zavarok, Évi vagyok a bajai kismamáktól. Készülünk Szegedre gyermekeimmel (7 és 1 évesek), és gondoltam megkérdezlek benneteket, hogy a vadasparkon kívül van-e valami más szórakozási lehetőség, ahova a gyerekekkel el tudnánk menni?

Kép

Köszönöm előre is a segítséget!

Sziasztok:

Évi
évianyu2

Zitacicu!

OK, nekem jó a ma du, este, csörögj ha ráértek, indultok.

Bibi! Ezt a Dorozsmai vásárt már más is ajánlotta, egyszer tényleg elnézek oda :). Az az igazság, hogy a csajomnak rengeted ruhája van, de kényszeres bébiruha vásárló vagyok. :lol: :lol: :lol:

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Bibi!!

Mi is járunk Dorozsmára.Nikinek vettem egy szép rucit 120ft volt.Ja és 8000-ért találtunk egy ABC Design utazóágyat.Ami olyan 29000körül van.

Rika
Bejelentkeztek ma este 6ra vendégek...
Majd holnap ha neked is jó.

Ja és a mórahalmi vásár is jó szokott lenni.

Kép
Kép
zitacicu2

Hűűű Enikő!

Én biztos igénybe venném a gyerekfelvigyázós ajánlkozásodat. Rékának úgy kell a társaság mint egyeseknek az ópium :lol: Még ott is maradnék, csak bulizhasson másokkal. Nagyon unja már a burámat :D Csak hát a távolság ... :?

Gira
Vendég

Üdv!
Szilde, én egyelőre nagyon jól közlekedek Petivel kocsi nélkül is! VAn kengurunk, azt nagyon szereti! :) Ha meg olyan, akkor elég volna vele elbabakocsizni a nagymamámékhoz (kb. húsz perc tőlünk gyalog), ott egész napra otthagyhatom. Ma is ott volt tíztől kb. fél háromig... A mamám kétszer etette, a második óta alszik (az első után is tentizett), azóta már haza is jöttünk... :)
Judit, majd teszel fel képeket?
Enikő, nekem nincs fiús receptem... :D :oops:
Gira, mi van veled??? A nyári babások közé is várunk vissza!
Na, megyek vasalni!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

hozzánk is ki lehet hozni a köjciket:)

Leg. nem unatkoznék. Csakhát mi még messzebb vagyunk mint Enikőék:(:(:(::(

Pedig jó lenne:)

Olyan egyedül vagyok:( hüppppp Nincs Bence:( Apa jáccik, Kata alszik, nekem meg házimunkáznom kéne:) Nincs kedvem...

Holnap megyek Katával Bajára a nagyanyámhoz, szeretné látni a csöpp 2. déduncsit. Még ne mis látta. Mondta hogy lejön ő Szegedre, dehát olyan rossz a csípője, bizti nem bírná az utat vmi jól. Kata meg ha rázzák a popsiját úgyis alszik:)

Na pusz
Megyek elzavarom apát a géptől...(dőzsölünk:) Anyámék nyaralni, nekünk meg kettőnkre 3 gépünk van:)) Nem sűrűn látjuk egymást:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Na, visszaolvastalak benneteket, érdekes volt. A betegeskedőknek sok gyógypuszi!!! Nálunk is benne volt az egész család szép sorjában. :(

Sihaközi Játszóház: A gyerkőcöt otthagyni nem lehet, orvosi igazolást is vinni kell, hogy közösségbe vihető, és valamennyit fizetni is kell az ottlétért, de ez inkább jelképes. (ja és be kell előre jelentkezni.) Nem tudom, igazából nem látom értelmét, de vannak akik dicsérik.

Bébietetés: Csak egy példa: egy ismerősöm 4 hónapos gyerköcének sajtot reszelt, marhahúst adott öt hónaposan. Egyévesen tejszínes, gombás, csirkehusit stb. A gyerek párszor kikötött a fertőzön, infúzióra kötve, majd mindannyiszor megállapították, hogy az ottlétét az összevisszaetetésének lehet köszönni, mert fertőzésről szó sem volt!!! Túlterhelte a szervezetét a gyereknek, ennyi. Én ezt sosem tudnám megbocsájtani magamnak, de mindenki maga dönti el, miként gondolja. Én "csak" sajnálom azt a csöppséget, akit ilyen "furcsán" etetnek, mert ő még nem tudja elmondani, hogy jó neki, vagy sem az adott étel, úgy gondolom nekünk kell gondolkodni, helyettük, dre értük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyira jó volt képeket nézni a picurokról! Komolyan mondom, egyxik gyönyörűbb, mint a másik!! Büszkék lehettek, kedves anyukák!!!!!

Próbálok feltenni én is képet. Puszi és jó éjt mindenkinek: Romy
romy1

Az ígért képek Kép

Kép

Kép
romy1

Enikő!

Azt hallottam, hogy a nagy nátriumbevitel (sós étkezés) gyakoribb fiúáldást eredményez :lol:

Gira
Vendég

Üdv!
Romy, édik a gyerekek!
Bababörze: mi Ferivel csak az elsőn voltunk...azóta se, de ezek szerint nem is baj.
Petibaba nagyon nyügi...négytől kettőig fent csicsergett, kettő óta a kiságyában alukál... Addig csak annyit tentizett, míg babakocsival el és visszasétiztünk a dédiékhez/déditől.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,van kb.400-500ml anyatej,ha kell hívj fel nyugodtan!!! :D

Köszi a dícséretket!!! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Évianyu!

Szórakozási lehetőség a Füvészkert,Csillagvizsgáló,Százszorszép Gyerekház,Bábszínház,Fürdő v. Uszoda,Játékdzsungel,Tiszai hajókázás,Múzeum-'Egy földünk' -kiállítás kb ennyi jut eszembe.
Ha kérdésed van,írjál még.:)
Szépek a gyerkőceid.:):)
Edit
szilde
Szeged

Hello!

Ma olvastam a Telin tv reklámjai között,hogy a Pulcz u. 33 alatt van játszóház. Ismeri valaki? Milyen? És a Szilléri sugárúti hol van pontosan? ott mi van? Valamelyikőtök írta az előbbiekben, persze most nem találom.

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok Lányok,

lenne egy kérdésem: 2 hónapos babának szopizások között, ha szomjas mit adtok inni? Vizet vagy teát? Aki teát (kamillát vagy milyet), azt hogyan és milyen teából készíti el? Dórika ugyanis előfordul, hogy szomjasnak tűnik, de a vízzel úgy tűnik, hogy nincs túl nagy barátságban...

Mónika
vesm

Mariann!
A Pulcz utcai a Játékdzsungel!! :lol:
Nagyon szép,új játékokkal meg minden.A játszóház úgy emlékszem 900/óra a gyermekmegőrző több,de több gyerekre és csoportoknak vannak kedvezmények.
Egyszóval szép,de kicsit drága.
Sztem túristáknak,meg óvodai csoportoknak lehet jó...
Edit
szilde
Szeged

Mónika!

A nagy szoptatáspártiak szerint elég az anyatej, de én pl kamillateát adtam babónak. AZt mondta a védőnő, hogy 1dl-hez 1 kávéskanál cukor kell. Jaaa, és nem szabad erősnek lennie a kamillateának, szóval, éppen hogy csak legyen színe, mert különben hasmenése lesz (átmossa a beleit a köztudott gyulladáscsökkentő hatása miatt)

Gira
Vendég

Mónika!Az anyatej 88% a víz és olyan összetételű hogy a kisbaba teljes szükségletét fedezi.
Én nem adnék vizet, teát sem, hiszen akkor avval fog megtelni a gyomra, tehát kevesebbet fog szopni vagyis nem kapja meg a szükséges kalóriamennyiséget (plusz a mellnek is hiányozni fog a tejtermeléshez szükséges inger).
Ha úgy érzed, hogy szomjas Dóri, tedd mellre és meglátod, rövidebb ideig fog szopni (hiszen szomjas), mert az első tej különösen jó szomjoltó.
Persze ez az én véleményem, én így tennék, így tettem, nekem /nekünk bevált -mások biztos mondanak mást, ez a gyereknevelés, táplálás már csak ilyen. :)

Velünk minden okés. Túl vagyok egy tejparán, még én is. :D Londika nem nagyon akart enni, nem tudtam miért, amikor van mit bőven, de az lll és a nyugalom ráébresztett, Londika "finnyás" csajosz, menzesz előtti napokban sztrájkol. De túléltük, és 15 nap múlva 6 hós és csak tejcsis -néztek is már rám páran mintha a marsról jöttem volna, nagy füleim és gülü szemeim lennének-! 5 hós méretek: 6,33 kiló és 64 centi -hosszra gyúrunk! :D -

Múlt héten voltunk a szikin, barátnőmmel (1kislánnyal), meg a hugommal és Rubencsikkel, meg a csajaimmal. Irtó jó volt, rájöttem, Lottónak semmilyen félelemérzete nincs a vízben.

Újabban lakás helyett házat szeretnénk venni inkább, megyek is déliaprózni, telcsizni, amíg hagynak a lányok.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

SZiasztok!

Melinda, gratulálok a szopihoz, írigyellek nagyon:) Néha még mindig elsírom magam, hogy miért nem sikerült megint:( Na mind1:) Túl leszek rajta. Gratulálok Lindi növekedéséhez is, szép:)

Lottival ellentétben Bence iszonyatosan fél a víztől:( A kádba elpancsolgat, de már a kerti medencébe se hajlandó belemenni:( Most is meséli anyu, hogy lenn vannak a strandon, de csa kegyszer tudtál bevinni a Bencét a Balcsiba, de akkor is azonnal ki akart menni:( nem tudom mitől ilyen, még csak bele se ejtettem a kádba soha...

Katica viszont vízimádó, így ha tudnátok nekem babaúszásról infót adni, azt megköszönném! Szívesen elvinném, csak nem tudom hova kellene....

Kata egyébként vasárnap kaki után, kajcsi előtt volt kereken 6 kg. A hosszát nem tudom, de mindjárt mérem. (3 hósan 58 cm volt)

Jah, lányok!

Ha tudtok, ismertek valakit, aki Szeged melletti faluban szeretne házat venni, a mienk eladó!
Rövid paraméterek:
Egybenyitott nappali-konyha-étkező,
1 zuhis, és egy kádas fürdő, 4 szoba, egy zárt terasz, mely tetszés szerint újra nyitható, vagy szobává alakítható, és egy 48 nm-es garázs. A ház 160 nm.
Iá: 15 milla.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv.
Nálunk Peti édeskömény teát kap, de ő kicsit pocifájós is... Most mecsek teát vettem, ebben van kamilla is.
Egyébként én is olvastam nemrég, hogy a szopi elején vizesebb, a végén zsírosabb tejcsit szív ki a bébi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Régen voltam itt, nem is tudtam mindent visszaolvasni.

Gyönyörűek a prücskök, :lol: szeretem, ha sok kép van!

Evés/ivás: Dénes tegnap töltötte be a 6. hónapot, egyelőre csak anyatejes (még mindig 3 óránként szopizik napközben), leszámítva napi néhány kiskanál barackot, ami az emésztése miatt kellett, mert nagyon ritkán kakilt. A múlt heti mérésen 70 cm és 7290 gramm volt. :lol:

Én nem adnék neki kamillát inni, mert hashajtó, a cukros kamilla pedig még hatékonyabb hashajtó!! Ha valaki mégis szomjoltónak akarja adni, szerintem csak cukor nélkül, mert a baba rászokhat az édes itókára, és ha nem szomjas akkor is szopogatja, és a sok cukor ugyi nem jó... :cry: Ezt az okosságot nem én találtam ki, úgy olvastam +dokit kérdeztem!

Melinda véleményét osztom, melegben ha kell, Dénest óránként szoptatom, ha csak szomjas, röviden szopizik. Ha a városban vagyunk, azért van nálam egy kis forralt víz, ha pl. a villamoson megszomjazna, de azt se kap régóta, és itthon soha nem adok neki szopi helyett vizet.

Én most kezdem majd Dénest szopi mellett etetni, én fogok neki főzni, lehetőleg biozöldségből az elején. Valaki azt írta itt régebben, hogy a bolti bébiétel olyan, mintha mi étterembe mennénk. Szerintem inkább olyan, mint nekünk a menza, vagy a zacskós kaja.... Bocsi, én így gondolom... :oops:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Vesm: Gréti kb. 10 hós volt amikor kezdtem neki vizet adni szilárd kaja után, 1-2 kortyot ivott max. akkor. Tavaly ilyenkor meg csak szopizott ezerrel amikor csak szeretett volna. Teát még soha nem ivott. Szóval én nem adnék a helyedben mást, csak szoptatnék. De ha mégis adsz, szerintem csak vízzel kínáld.
De ahogy írta Melinda is, az a gáz, hogy a víz is elveszi a pocakban a helyet a rendes kajától, a tejtől, teltség érzete lesz, lehet, hogy nem fog annyit szopizni amennyit kéne, és nehogy apadjon a tejed...én ettől is féltem pl. tavaly.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vesm,

Csongi még most 1 évesen sem iszik mást, mint tejcit. Na jó, néha azért véletlenül lecsúszik már pár korty víz, de sztem tényleg csak véletlenül, ő nem nagyon akarja lenyelni. Most már kínálgatom, de tavaly ilyenkor eszembe se jutott ilyesmi. Az anyatej (a Te anyatejed!) igényeinek megfelelően termelődik, ha több folyadékra van szüksége a nagy melegben vizesebb lesz, csak tedd mellre mindig, amikor kéri. Amikor éhes, akkor pedig tovább fog szopizni és a zsírosabb hátsó tejhez is hozzájut.

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!!!

Na ide is eljutottam,úgy érzem mostanában hogy ez hatalmas nagy dolog.Most ebbe a jó időbe járunk Mátémmal a kertünkbe mert ott van egy kis pancsoló és nagyon élvezi a kis prücsök.(persze visszük a kicsiket is)Jár a Dévényes rendületlenül aztán péntekenként játszóbölcsi stb..Ja meg néha itthon is emberi körülményeket kell teremteni ami ugye Máté melett nem kis feladat.
A kicsik jól vannak esznek 1000-rel,bár Niki 1hete nem hajlandó szopizni rettenetesen üvölt .Próbálkoztam de sajna nem hagyja magát,így csak a Norbi cicizik :cry: :cry:
Gondolhatjátok nem vmi jó ez a lelkemnek...
Egyébként a kis hapsi olyan 5700gr és 58 cm Niki pedig 5600 és 590cm lehet.Egész jó ha azt nézzük hogy Norbinak nem is olyan rég 1 el kezdödött a súlya(1930gr)

Rika
Voltunk ma Mátéval a "ti"játszótokon.Hívtalak is de ki voltál kapcsolva.

Melinda29,Romy1
Ha jól emlékszem ti érdeklödtetek a Dévény módszerröl.Kell még a szám?Mostmár tudok mailt küldeni.Ha rosszul emlékszem bocs :oops:

Ceniko
Lányok???Hogy vannak??
Lakik arra felétek egy T.Gábor nevü srác,nemrég született babájuk.Ismered???A férjem kollégája.Asszem ö ismer.Egyébként a mailra válaszolva nem csak azért....,de különben akkor már rég túl voltunk rajta mire elolvastam(szuri téma)

Na kb ennyi mára,

mindenkinek jó éjszakát

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv!
Zita, szépek ezek a méretek, de azért Niki nem nőtt kicsit nagyra??? :shock:

Ági és
KépKép
exdeus

Zita,
Boldizsárnak is volt egy időszaka, amikor nem volt hajlandó szopizni, csak nagy küzdelem árán. A pontos okát sosem fogom megtudni, de tudom, hogy borzaszót érzés.

Azóta megjavult és nagy cicifan lett. :D

Pár napig nem volt gépünk, azalatt Boldi elkezdett mászni, olyan, mint egy kis kommandós, Jozsó legnagyobb bánatára, mert rástartolt a játékaira és ebből komoly veszekedések vannak köztük. Boldika sem hagyja magát, de többnyire ő húzza a rövidebbet.
És átalussza az esetek 80%ában az éjszakákat is.

El akartam kezdeni a gyümölcs adását, de elnapoktuk a dolgot, mert nagyon nagy tiltakozással találkoztam. Jövő héten megyünk nyaralni, majd aug. közepén leszünk újból, addig hanyagolom a próbálkozást.
Vendég

Sziasztok!!!

Óriási hírem van, megkaptuk a hitelet:):):):):)

Annyira örülök:)

Kb 2 hét a szerződéskötés még, mert várni kell 1-2 papírra még (nyamvadék bürokrácia) és agusztus 15-ig be is költözünk ha minden okés lesz:)

Zita, Enikőék elmentek nyaralni, így nem fog egy ideig válaszolni:) De kérdésedre a választ én is tudom, ismeri Gábort, sőt én is:) Nagyon aranyos a picijük, kedden láttam:)

Mennem kell, nagyon fáradt vagyok, reggel 4-kor keltünk, Pesten voltunk..

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

[quote="exdeus"] írta:exdeusdv!
Zita, szépek ezek a méretek, de azért Niki nem nőtt kicsit nagyra??? :shock:

ajaj!!Ezt egy kicsit elírtam :shock: :lol: :lol:
59cm.Bocsi.

Kép
Kép
zitacicu2

[quote="zsuzsófi"]S írta:zsuzsófiziasztok!!!

Zita, Enikőék elmentek nyaralni, így nem fog egy ideig válaszolni:) De kérdésedre a választ én is tudom, ismeri Gábort, sőt én is:) Nagyon aranyos a picijük, kedden láttam:)

Zsu

Ez van amikor nem tudok visszaolvasni.Köszi szépen. :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Dancsi!
Boldi ügyes nagyon, nagyon aranyosak lehetnek Jozsóval ahogy a játékokon megy a "vita"
mi lesz később???? :lol:

na, megvettem a b.kocsit, PP Aria-t, nem gondoltam volna h. ennyire szuper :D Pesten, jó kis piros.

teljesen ledöbbentem h. a pesti Brendonban milyen nagy a választék :shock: az itteni hát....itt még konektorvédőt sem kaptam.

Zita!
szépen nőnek a babák, majd írjál ha tudsz :D
nekem jöhet aDévényes tel.száma.
Vendég

Sziasztok!
Exi, köszi a dicséretet!!!

Zita!
Légyszi küldd el a számot. Habár a védőnő azt mondta nincs gond, továbbra sem vagyok nyugodt. Nagyon rendes vagy, hogy "észben tartottál bennünket", ez komolyan nagyon jól esett!!!!!!!!!!!!!!!

Zsófi!
Hipphipphurrá, a hiteleteknek! Akkor nem sokára az új lakásban lehettek. De azért fogsz majd onnan "Pestországból" is írni nekkünk néhanapján, ugyeeeeeeeeeeeee?

Cenikő!
Bocsi, ha nem jól tudok valamit, de tényleg terveztek harmadik picurt?

Képzeljétek, voltunk a Mórahalni fürdőben. A pénztárnál kiakadtam, mert egy éves kor felett 800 Ft a belépő, amit enyhén szólva is durvának találtam. A fürdő egyébként szép, de ez roppantul meglepett.

Mindenkinek puszi Romy
romy1

Zozo,
örülök, hgoy kaptál végre babakocsit

Romy,

mi is voltunk Mórahalmon, és a gyerekeknek nem kértek belépőt, igaz Jozsó előadta magát a pénztárnál, puszit dobált mindenkinek, meg csicsergett és mondták, hogy elengedik neki a jegyet, jó fejek voltak. De sztem is durva, hogy ilyen picik után is kell fizetni, Szegeden iskolás korig nem kell pl.
Vendég

Sziasztok!

Romy: Hú a 800 Ft durva. Mi ma az újszegedi Ligetfürdőben voltunk, amióta felújították nem is voltunk, és nagyon klassz, nagyon tetszett. 2 után mentünk, 1400-at fizettünk, 800 a felnőtt, 600 a diák. Gyerekeknek 4 év alatt ingyenes. Viszont épp tegnap hallottam, hogy Mórahalmon több a lehetőség a gyerekeknek, csúszdák, stb. itt csak 1 gyerekpancsoló van extrák nélkül. Viszont az Grétinek még tökéletesen megfelelt, és különben is vittük magunkkal a "mély" vízbe is. Gondolom neki jövőre lesz majd a mórahalmi érdekesebb.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Romy, Dancsi: Hehe, amúgy mi is Mórahalomra készültünk eredetileg, csak nem volt olyan verőfényes idő...így is mikor elindultunk fújt a szél és én fáztam pl. Aztán úgy voltunk vele, hogy Újszegedről hamarabb hazaérünk ha esni fog az eső.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
én úgy tudom h. itt 4év felett kell fizetni a strandon.
Mórahalom durva...
nem is kicsit.

engem is pont pénteken győzködtek h. menjek már a gyerekkel strandra, na, biztos hihetetlen mértékben élvezné, rólam ne is beszélve... :shock:
jövőre biztos megyünk, de idén nem.

bár lehet h. csak én látom rosszul és jó lenne ha elvinném?
nekem biztos nem, de neki??
Vendég

Sziasztok!

Én is egy szegedi anyuka vagyok. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Meg tudná mondani valaki hogy Újszegeden a gyerekkórházban a laborban mikor kezdődik a rendelés? Vérvételre mennénk meg vizeletvizsgálatra. Ez utóbbit is ott akarják levenni (három hónapos a lányom) csak mivel refluxos beteg, ezért nem ihat... Így nem tudom hogy mikor végeznénk, és szeretnék az első lenni.

Segítségeteket előre is köszönöm!
Dóri anya

KépKép
jiny

Üdv!
Jiny, ebben sajna nem tudok neked segíteni. Esetleg kora reggel telefonálj ki, a portán biztosan megmondják neked, hogy mikor kezdődik a rendelés!

Petink beteg. Összeszedett valamit...fosik, és a kakija néha véres. Voltunk az ügyeleten, pont a dokinénink volt bent. A gyerkőc székletmintája ott van a hűtőben, holnap viszem ki az ÁNTSZ-hez, szerdán lesz meg az eredmény...kaptunk két lötyit, addig adom neki.
Most tápit se 6*150 ml-t kap, hanem sűrűbben, de 75 ml-t. Délután majd' egyszerre adtam be neki a két gyógyszert, utána fél órával evett, de az vissza is jött a legrövidebb úton. Azóta kapott 2*75-öt, most alszik...

Holnap rohanós délelőttöm lesz: dokinéni, ÁNTSZ, diab.

Na, asszem elvánszorgok pancsizni. Fáradt vagyok, fáj a fejem, ideges vagyok, hogy mi baja Petinek...

Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Hát mostanában nincs nagy élet itt, na mintha én nem tehetnék róla :). Általában benézek minden nap, de...

Exdeus!
Petinek jobbulást, szegényke, biztos v.mi vírus. Esetleg vittétek v.hová fürdeni vagy társaságba agolo elkaphatta? Skoda tali?

Dancsi!
Boldi nagyon ügyes én csak csodálom, Zsófinal lenne mit tanulnia tőle :lol: .

Zitacicu!
Mostanában séta? Mariann azt mondta, hogy lehet eljönnek hozzánk szombaton az ikrekkel, ha lenne kedvetek ti is eljöhetnétek. Van egy szolnaki lány: Anikó a zuhanyzónál feküdt (abban a szobában 2 ikres is volt) ök is jönnek szombaton Szegedre és elnéznek hozzánk.

jiny!
Én sem tudok segíteni neked. Milyen betegsége van Dórinak?(refluxos betegség?)
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Hétvégén buliztunk Békéscsabán -egyetemi bnők-, 7 felnőtt, 5 csemete. Tök jó volt, nosztalgiáztunk rendesen. 7 éve végeztünk, 2001es az "első baba", 5év=5 bébi. Jól éreztük magunkat nagyon, gyakrabban kéne "kirugni a hámból".
Látom nem nagyon zajlik a topikélet, bár nem is csodálom, mi sem vagyunk sokat itthon. Most hogy picit hűvösebb az idő, rendberántom a kérót, du. Lottika névnapját tartjuk, meg valszeg megyünk házatnézni is. Nem unatkozunk. :D

Dancsi! Tök ügyes Boldi.
Én még nem is próbáltam gyümit adni, de nagyon kíváncsi vagyok milyen fogadtatása lesz.

Zsu! Grat a hitelhez! A szopin meg kár rágódni.
Elárulom hősiesen, én nem hittem volna nagyon hogy nekünk is összejön, többször paráztam, és gondoltam befejeztük, de aztán mégsem.

Strand: A Szikin 4 éves korig nem kell fizetni, és szvsz nagyon jó hely.

Exi! Gyors gyógyulást Petinek!

Jiny! Mi voltunk tavaly februárban ot a laborban vérvételen -Lottika mandulaműtétje előtt-, de sajna nem emlékszem hánytól volt, mi azt hiszem 8 körül mentünk. Csörögj rájuk, az biztos ami tuti. :D

Dobok egy képet a csajaimról, ez most a kedvencem :D Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Rika,
ja, tényleg kis sajtkukac, csak a nappali alvása valahogy nem akar beállni.

mostanság 20-30 perceket alszik nappal, ergó délután megállás nélkül sír, én meg szemét vagyok, de nem hagyom 5 utrán elaludni, mert akkor éjjel felkel és nem akar aludni.

Melinda,
beszéltem az lll-lel, és azt mondták hanyagoljam a ht-t, vannak babák, akik nem érnek meg rá, 8-10, vagy akár 12 hónapos korukig. Szerencsés vagyok, van tejem bőven, így majd a nyaralás után, 1 hónap múlva folyt. köv.

(ma is kihányta a kaját, pedig ölben etettem, frissen lefejt anyatej + Sinlacot kapott volna, de amint megérezte a fura ízt a szájában, elkezdett hányni)
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm az infókat. Telefonáltam a kórházba, azt mondta a portás hogy 8-tól van rendelés. Mi fél 8-ra mentünk és 7.51-kor már végeztünk is. :)

Rika! Dórinak refluxa van, nem zár rendesen a gyomra. Mondjuk amióta az antirefluxos tápit kapja azóta nem hányja vissza a kajcsit. De nem akar enni!!! Minden etetés egy borzalom, már ha meglátja a cumisüveget bömböl. Mára kikísérleteztük, hogy ha teszek a kajcsiba egy kis vaníliás cukrot akkor elfogadja... Szerintetek nem gond? A védőnéni azt mondta hogy ne adjak túl sok cukrot, de hát mit csináljak ha csak így hajlandó megenni??? Azt mondta hogy diabéteszt okozhatok vele... Most akkor mit csináljak??? Valami ötlet hogy lehet megetetni egy 3 hónapos gyereket úgy, hogy ne üvöltse végig és megegye az adagját? Már minden tartást kipróbáltunk, már sétálunk is vele az egy kicsit leköti és nyel egyet-kettőt.

KépKép
jiny

jiny,
Boldi ugyan nem refuxos, de mi is kínlódtunk. 6 hetesen megkattant és 4 hós korig nem akart szopizni, igaz, mást sem fogadott el. Ő is sokat hány, ha túleszi magát. Most a ht-vel van komoly gondom, nem akar elfogadni a mellemen kívól semmit. A cicit mindig, minden mennyiségben, résen kell lennem, mert hajlamos túlenni magát, majd sugárban kiadni mindent.

Én nem adnék cukrot, szvsz ha egy baba éhes, akkor elfogadja a tápszert. Pár nap durva, de utána hozzászokik az ízéhez.

Reflucxa meg van ez a Nutrion vagy mi, azt nem kaptatok?
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: