A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Sam,
köszi megkaptam a mailt és meg is köszöntem még kedden :roll: Én is a Te dokidnál szültem és nem kérdeztem meg, mennyire gondol. Pont a kettő közötti összegét adtam annak amit írtál.
Jó lehet megint babát várni. Nagyon szerettem várandósnak lenni.

Kob,
jó a homokozó, különösen a katicáid! :D

Nana, ilyen kisemberrel kórházba menni :( De legalább kiderül, mi áll a háttérben.

Liolga,
barihimlő elleni oltás nevét nem tudom, de tuti beadatnám. Bár valószínűleg Orsinak előnyére válik, hogy két hónaposan átesett rajta. Flóra viszont...

Balim,
nincs külön szobájuk a lányoknak, mivel csak kettő van :D 50 nm az egész lakás, de végre a sajátunk. Hat lakásból négybe költöztek be, szerintem mi vagyunk a legidősebbek a 30 évünkkel. Gyerek is csak nálunk van.

Dora,
gratula Katinak a felüléshez. Kinéztétek már az újabb házat?

Kattic, ne idegesked, ahány gyerek annyi féle. Van aki sokáig szeret lógni anyán, másik meg gyorsan lerendezi. Orsi is csak néhány percet tölt evéssel. Most megint áttértünk a két cicire, mert kevesebb lett a tejem. (De így sem tart 10 percig.) Valószínűleg a költözési mizéria kihatott rá.

Tegnap volt másfél óra kimenőm. Keresztszemes talin voltam. :)

Gyerkőc szoba részlet (még elég kopasz) Kép

Orsi tegnap ellazulva Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille

Kis Orsi milyen aranyos! Tündérien szép kislány! Most, hogy nincs annyi tejed, mivel egészíted ki a kajcsiját? Tápszer? Vagy sokszor eszik keveset? Szeretném kihúzni 4 hónapos koráig és akkor szép lassan elkezdeni a mellétáplálást, nem tudom meddig bírom tejcivel, mert Nándi már több, mint 6 kg. Fogy a fagyasztott tejci ... saját és a gyűjtős is.

Kob

Tuti a homokozótok. A miénket is előkészítette már apu, de csak jövőre állítja fel.

Dora
Gratulálok én is a Kis Kati teljesítményéhez! Mennyi idős most? Ha magától felül, az azt jelenti, hogy nem kell büfiztetni? Mi mostanában sokat küzdünk a büfikért!

Egyik nap írtam, milyen furán aludt Nándi, íme a kép róla: [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1151756394.92
.jpg[/img]

És mostanában minden érdekli: [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1151756495.26
.jpg[/img]

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
kattic

Hova lettek a képek?
Megpróbálom újra:
Kép Kép

Fordítva ugyan, de azért megvan!

KépKép
kattic

Egy hete azt vettem észre, hogy akkor alszik igazán jót és hosszasan, ha valamihez oda tud bújni. Jó szolgálatot tesz a szoptatós párna és tutira nem tud belefulladni! Az sem árt, ha anya illata van!

Mióta hazajött a kórházból, minden nap tornáztatom (reflex gyakorlatok - a doktornő mutatta), gondolom ezért fejlődik a mozgása szépen. Pár napig forgolódott, most megint csak álmában és legtöbbször felébred, ha hason köt ki, mert autómatikusan nyomja magát fel + 180 fokot fordul a kiságyban, de már nem sokáig, mert nem fog elférni keresztbe!? Lehet, hogy ez nem lesz akadály?

Erre a képre mondja a nagynénje, hogy nem így néz ki egy 6 hetes gyerek:
Kép

És egy másik kedvenc képem, még április végén (2 hetes):
Kép

KépKép
kattic

Pille,
nagyon jól néz ki a gyerekszoba! Olyan kis hangulatos, sárgamániás vagyok...
Annyira aranyos Orsi!!

Kattic,
bocsi, hogy Pille nevében válaszolok (majd biztosan Ő is válaszol), de attól még nem kell hozzátáplálni, hogy nem elég egy mellből a tejcsi. Minél többet szopizik, annál több lesz legközelebb. Szóval gondolom Orsi sem kap semit mellé, ugye Pille?
Nagyon nagyfiús Nándi, de szerintem akármennyire is szeretne, ne ültesd megtámasztva, nem tesz jót Neki.

Liolga,
hol építkeztek Hetényen belül? Ill. fogtok építkezni?

Nemis mondtam, hogy Emese már 5-6 lépést tesz magától, így megkapta az első cipőjét, most ebben gyakorolunk :)

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok !

Én is rakok fel két képet a fiaimról :D

Máté 2 év 7 hónapos

Botond 4 hó 19 napos

Kép

Kép
bizsu

Sziasztok!

Kob, köszi :D

Kattic, igaza van Kobnak. Eszembe sem jutott kiegészíteni a saját friss tejet. Legfeljebb gyakrabban eszik. Én nem táraztam be, így nem is tudom pótolni a hűtőből. Ha elkezdem pótolni, nem serkenti semmi a cickót a nagyobb adag termelésére.
Aranyos Nándi, micsoda alvási póz! :D

Bizsu, helyesek a fiúk! Botondot kapásból többnek néztem a koránál.

pillle

Kob, gratula Emesének a lépésekhez! Olyan édesek ahogy totyorognak. :)

pillle

kobudo

Nándi kezdettől fogva mindkét mellből eszik, csak éjszaka elég neki az egy cici, olyankor félálomba kortyolgat, teljesen fel se ébred. Sajna büfizni sem és emiatt néha probléma van, de néha a következő etetés elején büfizik. Minden csepp tejcsit neki adok és csak akkor kap a fagyasztóból, ha a cicik után is éhesnek látjuk. Ilyenkor nagyon türelmetlen már a cicin, mert nem jön a tejcsi. Kéthetente van 3-4 nap, amikor valamiért nagyobb a tejcsi igénye és a gyakoribb szoptatás se oldja meg. Most pont ilyen időszakunk van + este kevesebb a tejem, éhesen meg nem alszik el. Nem vagyok biztos benne, hogy gyarapodna a tejcsim, igaz nem tudom kontrollálni, mert már nem bérelünk mérleget. Nem hiányzik az állandó mérlegelés, igaz néha jó lenne tudni mennyit szopizott.

Sok iserősöm tápszerrel pótol a tejcsi mellett, én ezt nem szeretném, inkább majd valami főzelésk 4 hónapos kor után, ha nagyon éhes. 6 hónapos korig nem szeretnék mást adni, csak tejet és még utána is jó lenne, ha ez lenne a fő táplálék!

kb 20 másodpercet töltött Nándi ülve, kizárólag megtámasztva a kezünkbe tartva ültetjük, amit nagyon szeret. Nem szeret állandóan feküdni, ami miatt kicsit aggódom is, mert még korai ülnie, hiszen magától nem tud, mi van ha rosszul tartjuk?

:?: Mikortól nem kell büiztetni ? Ha már fel tud ülni magától? Ti hogyan büfiztettek? Csak vállra fektetve vagy másképp is? Mostanában csak ha csuklik, akkor tudom, hogy jól kibüfizte magát. Néha tejcsit köp, még sem büfizik!

Pille
Te mit csinálsz, ha már tutira mindent kiszopizott és még mindig éhes? Volt úgy, hogy 1 óra múlva újra enni kért és én újra cicire tettem Nándit. Nem sokat talált benne, de megnyugodott, viszont 2 óra múlva újra evett volna. Megint nem lakott jól. Mondanom sem kell, hogy nem telítődtem tejjel. Nem lett több a gyakoribb szoptatással. Végül már állandóan evett volna, csak a fáradtság miatt engedte időnként el. Ekkor kapott a hűtőből. Valamiért sokkal nehezebben telítődött a tejcsi ezek után, mintha megzavarodott volna a szervezetem. Azóta próbálok minimum 3 órát tartani két etetés között..

Bizsu
Nagyon szépek a fiaid!

Kob
Pár hónap és Emese szaladni fog! Gartulálok az első lépésekhez!

KépKép
kattic

Kattic, ha már mindent kiszopizott a kettőből, akkor újra ott van az első. Addigra abban újra termelődik. Egyébként meg azt csinálom amit te csináltál, hogy 1-2 óránként is etetem, ha igényli. Egy nap alatt ne is várd, hogy több lesz a tejed, még ha gyakrabban is eteted. Nekem kell hozzá legalább két nap, hogy lényegesen több legyen.

pillle

Kattic,
egyetértek Pillével, a legjobb tejszaporító a gyakori szoptatás. Nem tudom, a fagyasztott tejet miből adod oda, ha cumisüvegből, elképzelhető a cumizavar, illetve hogy abból lényegesen könnyebben jön a tej, mint a mellből. Tehát emiatt lehet ideges, ha nagyon éhes. Én mindig iszok szoptatás közben vizet, rengeteget, de tudom, ez sem mindenkinél válik be, és én egyébként is nagy vízivós vagyok.
Egy másik tanács, nem kötelező elfogadni: 4 hósan inkább tápszert (Sinlac vagy ilyesmi, vagy HA-s) adj, mint főzeléket.
Emese is nagyon felülős volt, de megtámasztva is csak 6 hós kora után ültettem, utána nemsokkal egyedül is felült.
Büfi: asszem addig, ameddig fel nem tudott ülni, akkor már magától is böfizett. De erre nem is emlészem igazán, akkor olyan gyorsan történtek a dolgok :)

Virág,
hát egyszerű befőtt recept? Az szerintem gyümitől függ :) Mennyi cukor, mennyi vír, ilyesmi :O Én egyébként száraz dunsztban rakom el őket, tart.szer nélkül. Valami érdekel konkrétan?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Pille, Orsi-Borsi teljesen elvarázsolt minket a férjemmel :) ,nagyon édes!

Kob, nagyon ügyi vagy a homokozóval, és a befőzéssel is, és gratula Emesének az első lépésekhez, na meg a cipellőjéhez is! :lol: A katica nálunk nagyon menő"titic"-nek hívjuk :D /hívja Hanna.

Kattic, én is csatlakozom az előttem szólókhoz, egyik cici, másik cici megint egyik cici, és így tovább, hidd el beválik, nekünk 13.5 hónapja megy így, mármint két mellből, és időnként este 3-4-5...-ből, nyilván ekkor már csak cumizik rajta,és ez akkor van, ha még nem fáradt,én meg azt akarom,h aludjon. 8)
Böfiztetés:nekünk azt tanácsolta a doki-s be is vált-h csak max. 5 percig hurcibáljuk a vállunkon,aztán fektessük hasra, ha van bent levegő, újabb 5 percen belül garantáltan el kezd "kukackázni",és akkor vegyük fel, és ki fog jönni. Ilyenkor sem kell 5 percnél tovább "rázogatni". Szerintem se ültessétek Nándit, hisz tényleg nagyon pici még hozzá, csak azt csinálja mait magától tud. Ha nem szeret hanyatt feküdni próbáljátok hason, ill. fordítva, nemsokára felfedzi a kezét, a játékait és ellesz Ő fekve is! :wink:

Kép
seriff

Sziasztok!

Cukker
Nekem a doki ajánlotta a bárányhimlő elleni oltást.Bár én kérdeztem rá. Nem szertném ha hazahozná az oviból.Most állítólag járvány van, az országban és azt mondják, hogy elég sok a szövődményes eset.Több mint régen volt. Bár biztos könnyeb lefolyású mint felnőtt korban.

Kob
Azért érdekelt mert tiszta hülye vagyok :? Emlékeztem hogy beadattam Lilinek de nem volta benne biztos ,mert abban az időben Marci is kapott oltást meg Lilit agyhártya ellen is beoltattam. A kiskönyből próbáltam kiolvasni de nem volt egyértelmű. De mostmár biztosan tudom hogy Lili megkapta. Marcit nem is lehet még ,meg hogyha Lili nem kapja meg akkor nagyobb az esély hogy Marci sem fertőződik meg. Igy végül ha lehetne sem biztos hogy Marcit megszúratnám. Majd ha ő is ovis lesz.De az még odébb van.
Egyébként a Verőfény utcában építünk.
Klassz a homokozótok. :wink:

Sam
Nem is tudtam hogy babát vársz. Gratulálok!

Pille
Én is inkább a beoltás mellett döntöttem. Nagyon szép a kis babaszoba,nagyon takaros.És a pindúr is. Hogy fértek el 50m2?Én menekülök ebből a 77-ből egyszerűen nem férek el.

Kattic
Nekünk is ilyen bútorunk volt, mint nektek. Csak eladtam. De nagyon szép szerettm nagyon csak nekem alacsony volt, meg rámjött a hülyeség, és megváltam tőle. Az Ikeába vettem másikat.Annak sokkal magasabb a pelenkázója. Egyébként nagyon szép tényleg. Na meg ahogy csücsörít Nándi, nagyon cuki.
Én, ahogy már ült Marci, nem büfiztettem , már magától is ment.

Gondolom az, de azért megkérdem hogy ilyenkor(1 éves) teljesen természetes hogy minden adandó alkalommal mikor eléri a kukacát , mindig morzsolgatja, piszkálja. Biztos kinövi majd, igaz?

Lili merre vagy?Tetszett a mail?

Rakok én is egy képet fel! Első szülinapján, az első önnálló falatok!Kép

Jók legyetek! Sziasztok!

KépKép

KépKép
liolga

Sziasztok!
Csak egy pillanatra kukkantottam be.Nagyon édesek és gyönyörűek a gyerkőcök.
A homokozó Kob nagyon klassz.A mienk még mindíg félig van kész.Se a teteje se a 2 kis ülőke nem készült el hozzá. :(
Pile a gyerekszoba meseszép.
Lilla ma kapott egy bilikét, mindenhová viszi magával és ráül.Már a bevásárlókosárban is ráült,vicces volt a gyerek.Ma a Tescóban eldobta a cumisüvegét,aminek a kupakja teljesen a polc alá gurult,ezért le kellett hasalnom a földre,és egy újsággal kaparásztam ki.Mondhatom volt derű az emberek arcán.Aztán pedig egy pillanatra nem néztem oda,és már bele is ivott a tusfürdőbe,én meg rohantam vele a mosdóba kimosni a száját,mert vastagon habzott. :D A vásárlás végére már szakadt rólam a víz. :lol:

Lili Zsolti és Lilla sétált felétek,de nem voltatok otthon.Majd legközelebb.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Bea, nem semmi lehetett a tescos bevasarlasotok!:) Igazan kalandos volt!:):) Mi ujsag veletek, ritkan irtok.

Kattic, jo kerdes miota nem bofiztetem Katit. Valahogy eszrevetlen maradt abba. Nem is tudom mikor, ugy fel eves kora tajt? Tenyleg nem tudom. Lehet hogy mar hamarabb. :roll: A felulesig biztos nem kell varni, az sokara lesz.

Pille, orulok, hogy atkoltoztetek! Gondolom nagyon boldogok vagytok! Hogy milyen nagy ez az Orsibaba!

Kob, nagyon klassz a homokozo! A katicak nekem is nagyon tetszenek, mi nagy katicamaniasok vagyunk. :lol:

Nana, annyira sajnalom! Remelem a korhazban mar tobbet tudnak mondani! Ha barmi segitseg kell, szolj!

Liolga, most epp a petofiben es a vacsikozben nezelodunk.

Minden kep csucsszuper :) , annyit tudnek meg irni, de mennem kell! :? Holnap Kecskemet.:)

Mindenkinek puszi es szep hetet!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Bea, ma és tegnap is Solton voltunk. Fél7-re értünk haza. És most egy fél órája aludt el Zsófi. Mindenki annyit gyönyörködött benne.....már annyi minden újat tud a hercegnőnk. :)

Pille, nagyon szép a gyerekszobátok! :) Meseszép.

Liolga, itt vagyok. :D Hétvégén nem nagyon szoktuk egyébként sem bekapcsolni a gépet. Hétközben megy eleget.

Kattic, én csak megerősíteni tudom a többieket....nem kell feltétlen 3órának eltelnie a szopik között. A baba érzi, hogy mikor éhes...
Nekünk Zsófi most sem állt még be a 3-4óránkénti evésekre....és? semmi baja sincs ettől. És még mindig úgy eszik, akkor adom neki, amikor csak kéri. Sztem ne pórolj utána, ha éhes, tedd cicire....nekünk most a melegben Zsófi 1,5-2óránként evett. Sehova sem tudtam menni, mert ő egyfolytában cicit kért. Az anyának fárasztó, hogy sehova sem tud nagyon menni, meg az esti mizéria is az enyém...de sztem megéri. Az anyatejnél nincs jobb. Ja, és hogy most 2-3napot a melegben 1,5-2óránként evett, annyi tejem van már megint..... most meg ugye kevesebbszer kéri, mert hideg van...ma is volt, hoyg már alig vártam, hogy felébredjen, mert úgy tele voltak a cicijeim. Én mindig megfogadtam a lányok tanácsait, és itt vagyok. Zsófi 10hónaposan szinte csak cicizik. :)
Tényleg igaz, hogy minél többet teszed mellre, annál több tej lesz. És nyugodtan tedd mind a két mellre egy etetésnél. Én is azt teszem. AZ egyikben több is van jóval, de a kisebbel kezdem....és legalább azt is éri inger.
Nem okoskodni akarok, csak sztem ciciztesd nagyon sokszor, vagy leglábbis annyiszor, ahányszor ő kéri. Majd lesz vmi rend.... :roll: :wink: legalábbis nálunk már kezd kialakulni....

Roz, hogy vagytok?

Kattic, a büfiztetés...én kevés ideig büfiztettem Zsófit, de ez jött magától, hoyg mikor, meddig....
És tényleg nagyon édes Nándi a képeken. :)

Liolga, Marci is gyönyörű! Te mindent eladsz? :wink: Mondtam én, hogy szeretsz üzletelni. :D :wink:

Pille, Orsi gyönyörű! :) Nagyon szép kislány.

Na, megyek aludni. Ma Zsófi 6-kor kelt, persze nem tudtam visszaaltatni....kivittem 7-kor, hátha....de nem, aztán azóta talpon...délután azért aludt 2órát, én is. :D És most 9-kor aludt el a csajszi.

Jó éjt! :)
birolili

Még vmi:

Nana, nagyon sajnálom, és nagyon szomorúan olvastam, hogy mi van veletek. :( :( :( SZorítunk, hogy ne legyen komoly gond, és hogy minél hamarabb túl legyetek rajta! Veletek vagyunk!

Kob, én is imádom a katicákat! :D A mániám!

Dora, jó nézelődést! Ez jó fárasztó.....mi is rengeteget megnéztünk....
birolili

Liliiiiii vettetek mar bicikliulest?
A Brendonban most akcios az Ok Baby 10+ es Sirius (9e/12e)!!!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok,
örülök, hogy tetszik a homokozónk, aki katica-mániás, asszem a júniusi Praktika tele van katicás cuccokkal :)

Bea,
mókás dolog a bevásárlás gyerekkel, ma én is megyek kettővel :wink:

Lili,
az a bicikliülés tényleg jól néz ki, amit Dóra írt! Puszi Zsófinak!

Liolga,
értem már! Emesének én is ovis korában akarom beadatni, bár a bölcsit kezdjük tavassazl, lehet, hogy a doki már akkor is javasolja. Én nem bántam meg, hogy beadattam. Majd megnézem, merre van a Verőfény utca... Még nem vagyok tősgyökeres hetényi :(

Roz,
sms-t írtam!

Mino,
nyaralás? Jól sikerült?

Kép

Kép
kobudo

Dora, Kob, köszi, de már megrendeltem az Ok Baby Oriont Németországból. A Brendonban csak hátulra szerelhető ülés van az Ok Baby-ből. Én pedig előre szerelhetőt szerettem volna. És ez nagyon jó lesz amit rendeltem. A héten jön meg. És akkor tekerünk Zsófival. :)
birolili

Kob, neked mutattam is azt hiszem a neten, hoyg milyen lesz az ülés, ugye? Na azt sikerült megrendelnem. :)
Dora, ti vettetek?
birolili

Lenne még egy kérdésem. Ti adtok a reggeliből a babáknak? Gondolok itt vajas kenyérre....? Mit lehet még rátenni a kenyérre nekik? Májast? Mit? Köszi.
birolili

sziasztok

kob.
sms-t megkaptam du feltöltöm a a kártyám és felhívlak nem tudom hoyg a 7en lesz e még szabad napunk mert nagyon belejöttünk a csavargásba :D
most ennyi rohannom kell
roz23

Lányok, zymafluort ad vki a gyerkőcének?
Ser, szted ez kell? A fogszuvasodás ellen kapta Zsófi.
És milyen fogkefét érdemes venni? És mikor?

Köszi, nincs több kérdésem. :D
birolili

Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsokat szopi terén. Ha belegondolok, hogy mennyire kevés tejcsi volt a legelején, akkor már az is nagy szám, hogy még mindig szoptatok. Váltott cicit én is használom, és nem szeretném mellétáplálni idő előtt. Egyszer mi is leszünk 6 hónaposak és még több.... az utolsó csepp tejet is neki fogom adni, ez tuti! Abbahagytam a homeós bogyók szedését, lehet, hogy az a gond? Tegnap újra kezdtem. 5x,6x szopizunk egy nap és ha csak egyszer kel fel éjszaka, akkor még ki is tudom pihenni magam.

Seriff
Próbéltam én is hasra fektetni, de azt nem bírja. Rövid időn belül hátra fordul, vagy sírdogál ésd közben kifulladásig nyomja magát. Még nem jött rá, hogy hason is lehet pihenni! (Ezért volt furcsa az az alvási pozíciója, amit felraktam képen!)

Sbea
Nem semmi, hogy sikerült a bevásárlás! Igaz a mondás kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond? Valaki azt mondta, hogy 6 hónapos koráig a legkönnyebb, mert addig ott marad, ahova rakod!
Lehet, hogy irigylésre méltó a jelenlegi helyzetem és egyszer még visszasírom!

Van egy másik érdekessége az alvásának, ez a 1,5órás szabályosságnak hívom. A szoptatás elkezdésétől számított 1,5 múlva újra elalszik az esetek 80%-ban. Néha, mintha elvágták volna, egyik percben még jár keze lába, a másikban meg már alszik is (fél órától a 2,5 óráig). Neketk is volt ilyen? :P

Liogla
Nagyon szeretem ezt a bútort, de nálam fel sem merült más fajta, mert nem tudnám belőle kivenni Nándit. Amikor terhes lettem, megpróbáltam a barátnőm kisfiát kivenni az ő bútorukból és csak lábújjhegyen értem el a picurt. Eezek után az alacsony bútort kerestem, mivel 150 cm magas vagyok.
Milyen szép fiú Marci! Ami a kukacozást illeti, tutira leszokik róla, azt olvastam, de ha nem, akkor sincs nagy baj, ha nem nyilvános helyen keresi meg.

Birolli
Szóval nem csak az én fiam szopizik néha egyfolytában? Megnyugodtam!

A cumisüveget (AVENT) kimondottan utálja, csak ha nagyon éhes, akkor nem ellenkezik ellene. Nem hiszem, hogy összekavarja, főleg mivel irtó ritkán kap belőle! A cicizéssel nincs ilyen gond, csak ha a büfi bent van, akkor ellenkezik.

Szerintetek, ha cicin alszik el (ez neki is kezd szokássá válni), az később nem okoz problémát. Jelenleg, csak az a gond, hogy nem büfizik és rövid időn belül fent ven legtöbbször.

:)

Ébredezik... Ennyire futotta.... pedig lenne még mit írni!

KépKép
kattic

Kattic, Zsófi néha akkor is cicizik, ha csak bohóckodik, vagy ha anya kell. Ez cumi pótló, meg az anya közelsége nekik még nagyon fontos.
Kob tudna erről többet beszélni.... :)
birolili

Lili, a helyzet az,h fogalmunk sincs a kméti víz fluoridtartalmáról. A Zymafluort uis fluoridhiányos területeken kéne adni.Egyszer már kérdezte ezt Roz, és KOb, elirányítottuk Őket a Csongrádi u-n a gyerekfogászatra, nem tudom,h Ők mit mondtak.
Fogkefe:a Tescoban van olyan ,aminek az egyik vége "buzogány"(Roz után szabadon), a másik fogkefe, Mam márkájú, mi ezt használjuk,nagyjából mióta foga van Hannának, a fogkrémet csak pár hete kezdük kinder elmex. A Dm-ben van hármas csomagolású szett, egy csak buzogány, egy vmi más, és egy fogkefe, babylove, az is jó. Először csak szokja meg, h van ilyen. Konkrétan Hanna utálja a fogmosást,és így minden fürdésnek sírás a vége, de úgy vagyok vele, h egyszer csak rádöbben, h nem fáj,és szükséges.
Nincs meg véletlenül az a első 3hónap, első 6hnap első9hónap-os idézeted, szeretném elküldeni egy barátunknak?Ha nincs ,nem gond előkeresem, csak bepróbálkoztam Nálad, hátha :wink: !

Bea, tesco :lol: ! Mikor lesz bicajod? :wink:

Pille, nagyon klassz lesz a gyerekszoba, amúgy én 49m2-n nőttem fel, tesómmal egyszobában, kb uennyi a korkülönbség is... És Flóra nem ébred fe éjel,mkor Orsi? Pöttyei elmúltek,ill. a pöttyök helyei?

Kattic, Hanna szombat este is 40percet lógott a cicin,és ma negyed6kor is. Úgyhogy van ilyen gyerek még több ezer :) . Nem akarok beleszólni én sem, de az 5-6 szopi az nem túl sok, esetleg próbáld meg gyakrabban cicire tenni,és tutira több tejcsi lesz! Én nem vagyok bogyóellenes, de őszintén szólva nem hiszek abban, h csak önmagában attól több lesz a tej, DE ha vki vmiben hisz,akkor az már fél siker!
És igen, most is jó, de sokkal könyebb addig,amíg ottmarad, ahová leteszed :lol: !
Hanna a mai napig is cicin alszik el..gondolom, h egyszer majd leszokik erről,én nem erőltetem, erőltettem az egyedül elalvást, megpróbáltam, de csak keservesen sírtunk mindketten....Nem éri meg, vagyis az én lányomnál nem vált be.

Kob, épp Anyukám mutatta a katicákat a Praktikában, válogattam is.Ja, és tegnap egy iagzival is találkozott Hanna, de addig szorongatta,míg..... :( Melyik bölcsibe fog menni Emese?

Végre kisütött a Nap!

Kép
seriff

Ser, köszi az infókat. :)
Esetleg a vajas kenyér kenhetőségére válasz? :D

Az idézetek? Amit Syg tett ide fel, hogy fejlődnek a babák?....sajna nem mentettem le. Lusta voltam, pedig le akartam. :oops: :roll:

A biciklit tőlem szeretted volna kérdezni, vagy Beától? Nekem a bicim már ki van fizetve, csak nem hoztuk el, ha megjön az ülés, majd akkor, mert nem biztos, hogy jó lesz rá. Ha nem, akkor kicseréljük. de ha igen, felszerelik, és tépetek vele haza. Már nagyon várom. :)
birolili

Ser,
örülök a katica-imádatnak :) Szerintem is olyan kis helyesek! Most úgy néz ki, hogy jövő tavasszal, a vizsgaidőszak végeztével, márc-április környékén megyek vissza dolgozni, a bölcsi intéződik (Széchenyi sétányi), de már most sincs hely, azért remélem a legjobbakat...

Lili,
pontosan vajas kenyérre gondolsz? Azt én nem adok, igaz, margarinosból sem sokat, inkább csak a kenyeret, vagy méginkább kölesgolyót és bulátát. Májast semmiképpen nem adnék, az végülis mégiscsak a méreganyagokat vagy miket választja ki az állatból. Ha már felvágott, akkor füstölt tarja, vagy valami combféleség. 1 éves kor után már több minden mehet, finom szendvicskrémeket lehet készíteni sajtból, húsokból, de pl. finomat lehet sütőtökből is. Aztán ott vannak reggelire a gyümipürék gabonapelyhekkel. Hirtelen ennyi.

Kattic,
tényleg leszokik a cicin elalvásról, tapasztalatból tudom :) Tényleg igaz, hogy nagy gyerek nagy gond, néha (pedig még Kamilla sem számít nagynak) visszasírom azt az időt, amikor nem tudott beszélni :lol: :lol: :wink:

Kép

Kép
kobudo

sziasztok :)

kicsit el vagyok veszve ...

bizsu
gartulálok a srácokhoz nagyon helyessek :)

lili
köszi megvagyunk, nagyon sok dolgom van mostanában, is .mi nem a zymafluort szedjük. Valami más de nem jut az eszembe neve( talán dentocar és talán német de ezt most nem tudom ). Nekünk ugy mondta a doki ( mino ismerőse N.Z. adrival voltunk nálla)
hogy igazán ezt ugy kellene, hogy a megkérdezni a keméti. viz fluor tartalmát és úgy kiszámolni mennyit is szedjen belőle a gyerek. DE szerinte ez felesleges mert ha fluoridot lehet túladagolni is aminek a jellemzője a vakítóan fehér fog, és az hogy nagyon nagyon pici lyuk, vagy elszineződés keletkezik, amit nehéz észre venni így későn kezdhetik el a fogat kezelni. Tehát Ő azt javasolta, hoyg ne mindnen nap hanem 2-3 naponta vegyünk be 1 tablettát.Ez ad egy támogatást a szervezetnek.
Vajas kenyérrel szerintem is várj a vaj ugye tejalapú, margarinok között van növényi alapú de tele van E vel és minden "jóval " mi szinte abszolut nem is eszünk margarint, vajat meg ugye az allergia miatt nem. Májkrémek dettó ha mengnézed a csomagolást egyszer van ami 9 -10 E számot is tartalmaz és tele van minden féle vacakkal. Mi ezt is itthon csináljuk inkább. szerintem is inkább valami olyat adj ami, szín husi felvágott vannak ezek a sonkák meg tarja meg hasonlók ...

bea
:D:D D: tesco :D Én már csak kínomban röhögök ezken :D :D :D nálunk ezt szorozd meg 3 al :D:D :( (:

kob
szerdán nem ment meg tölünk senki :D:D jól kiprobáljuk majd a szupi homokozotokat .:)

seriff
kezet foghattok nikivel :D: D
katica csopotos, katica jelű, katicás ágyneműs katicás válfás zsákkal és katicás torna zsákkal rendelkezik :D :D és az összes hűtőmágnet megveteti ami katicás :)
Jól vagytok Hanna alvás vissza állt a hűvösebb idő óta ?
Sygék jól vannak ?

nana
hoyg vagytok ?? gondolom nincs időd irni :( azért legalább ha lesz időd jelentkezz be :)

sam
egyszer kérdezted, hoyg fogyizom most norbival és bejön szerencsére, már csak a hátamon a hájat kéne leküzdeni tornázni kellene de mikorrrrrr??????!!!!
roz23

pille
szoba nagyon klassz lett :) csajoknak is tetszett ???többi pakolással hogy állsz ?
roz23

!Roz, Nézd ezt meg! Sztem tök jó...bár nem olcsó....

www.norbifutar.hu

Én lehet, h. kipróbálom. Apa úgysem jár haza ebédelni...a jövő héten meg léböjtözik....
birolili

Lili, én nem nagyon kenem meg Hanna kenyerét, inkább kenyér6zsemle/kifli+sonka, tarja. Néha,ha az enyémből eszik, akkor odacsúszik egy-egy mikrofalat. :lol: Vagy még sajtot szoktam.
Nem arra az idézetre gondoltam,hanem arra a viccesre.Nem fontos tényleg, majd elővadászom. A bicajt Beától kérdeztem, mert zsolti látta,amint tekerünk Syggel,és mondta, h Beát is rá kéne beszélni, vagy hogy neki is kéne venni.

Kob,és mikor szokott le Kamilla a cicin elalvástól? Nem mintha zavarna engem, csak kíváncsi vagyok. :D

Roz, köszi jobban alszik, igen, a szokásos 2-3 ébredés megvan, meg tegnap beevett pufasztott kukoricából,ami jó sós volt, így aztán többször kelt, mert szomjas volt, de ezek kb 5 percig tartottak. Sygék jól vannak, kész a hálószobafüggöny, így mostmár mindhárman ottalszanak, de vhogy Leona most többet fészkelődik,mint a saját szobájában, csak ott meg Syg a földön aludt mellette,és azt sem akarja. na megszokja sztem ezt is, mert még csak pár napja van kész. Amúgy a kis"ördög" imádja ha bicajoznak. :D
Háttorna:hason fekvés, kezeket a tarkóra és emelgesd a felsőtested-ja a lábad akaszd be vmi polc alá.Érted? Ha nem, majd holnap bőveben, most átadom a gépet!

jó éjt

Kép
seriff

seriff

Az első 3 hónap szülés után:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon,amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
-van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
-eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futóvadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétező maszatot.
roz23

Sziasztok!

Csak beköszönök, tegnap egésznap, rohantunk.Na meg most is indulok. Vmi van a hitelünkel.

Roz
Hát ez csúcs! Annyira igaz, mintha rólunk szólna. De akkor úgy látom ez mindenkinél igy van!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Most mennem kell! Mindenkit üdvözlök!!
Szép napot!
Kapott egy napszemcsit, igaz mindig leveszi, de sztem megszokás kérdése. :D
Kép

KépKép

KépKép
liolga

Roz, drága vagy, köszi! erre gondoltam!

Liolga, nagyon cool! :lol: :lol:

Kép
seriff

Sziasztok!

Cukker, nagyon jo a PO body! Ez mar uj rendelesbol van?

Pille, lattam a fotokat a talirol. :wink: Nem ismertelek fel. :roll: Bezzeg ha az egyik lany a kezedben lett volna... :lol:

Liolga, nagyon vagany a fiu! 8)

Lili, milyen az elore teheto ules? Azt hiszem mi megnezzuk ezeket a Brendonosokat.
Nekem a vedono azt mondta, hogyha meg akarom kenni a kenyeret, akkor inkabb vajat hasznaljak a margarin helyett. Kaisersban lehet kapni gyerekeknek keszult felvagottat, de ezzel meg varhat Zsofi. :)
Fogkefe: mi Nenedent keszletet vettunk, ami egy ujjra huzhato fogkefebol es fluoridmentes fogkrembol all. Ahogy kozelitunk a fogkefevel mar tatja a szajat, annyira edes. :D Csak az a baj, hogy utana raharap es alig lehet mozgatni. :lol: :lol:

Nana, mi ujsag?

Seriff, Syg, sokat integetek nektek mostanaban! Tegnap is elhajtottunk parszor elottetek (csak pontosan nem tudom melyik haz a tietek). Hetvegen is arra fogunk jarni, megyunk haztuznezobe.

Szep hetet mindenkinek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Még van mit olvasnom, már megint lemaradtam.. :?

Szia Liolga! Örülök, hogy segíthettem, de igazából a dokibácsi oldotta meg Marci problémáját! :lol:
Milyen hatalmas pasi már Marci!?! Nem semmi! (Meghát Lili sem kutya..)

Üdv Bizsu! Nagyon klasszak a gyerkőceid!

Rozka Édes! Már vasárnap este haza jöttünk! Sajna csak egy hosszú hétvégére futotta Andrisnak..
Pille
Eszméletlen klassz kislány Orsi! Gyönyörű, nagy haja és szeme van! :D
Jaj de gáz... mindenkinek írnék én külön-külön pár szót, de mire elolvaslak benneteket, hát szinte minden kiesik a fejemből.. :?

Lili, ügyi vagy hogy nyelvet tanulsz.. Nekem is bele kéne fognom valami agytornába, mert folytatódik a totális elbutulásom.. Na Kob, Virág... szintjét nem vállalom, de pl: az angol újrakezdő nem jöne nekem is roszzul. :roll:

Nándi is milyen nagylegény!
JA, és látom jelentkezett ismét a jelenleg egyetlen kismamánk!

Tegnap este végigi néztem az összes kebatos képet! :lol:
Ahol Lili még kismama, vagy ahol Cukker, majd még Lina is tolatós.. Milyen aprók voltak még a ma már egy évesek is!?! :P
Hihetetlen!
Kob
Emese meg lépeget önállóan?? Bivaj erős a Kiccsaj! :lol:

Holnaptól megint kezdődik a kánikula??
Azért jobb lesz, mint az a viharos idő..

Bálcsi első szülinapja nagyon klasssz volt! Mindenkinek mondtam, hogy lazán, sportosan jöjjön! Volt marhapöri bográcsban, tarhonyával, nokedlivel, koviubival, és sütöttem pizzát a gyerekeknek, és volt gyümisaláta, és fagyi, és ....
Ja, és volt egy 3. házassági évfordulós diabetikus tortánk, amit nővéreméktől, és a mostoha anyukáméktól kaptunk, és persze volt egy nagy 1. szülinapos csokitorta!
Bálintkám áhitattal nézte a gyertyát, majd amikor a veszélyhelyzet megszünt, (elfújták a gyertyát) akkorát csapott a "lecsóba", hogy öröm volt nézni! Folyt mindenhol a csoki! Először betömte a szájába, aztán kifolyatta, mert túl édes volt, és nincs hozzászokva! :lol: :lol:
Kapott Bálint bébitaxit, és locsolós-virágos medencét, és élvezkedett bene óriásiakat! Volt foci, frizbi, tollas, röplabda, homokozás, fagyizás.. Mindenki jól érezte magát! Több mint 20-an voltunk.
Sopron:
Kissé hideg, szeles, esős volt az idő, de a vendéglátó barátaink, és a sok látni való megoldották a helyzetet! A fogadó szuper volt, és nem volt drága! :D A kaja isteni, és hatalmas mennyiségű, és nem drága!! Pedig a falu másik vége szinte átlógott Ausztriába.
Voltunk kastélyt nézni, falunapon, hagyományörző táncon, köfejtőben, Fertőtavon..
Szuper volt!
Bálcsi a haza utat végig aludta, csak a Pólusnál ébredt fel. Ott kicsit rosszabbul aludtunk, és az étvágyunk is gyengélkedett, de a két nap alatt bepótolta Bálint Vitéz!
Jöhetnek a képek ennyi olvasás után??? :lol: :lol:

KépKép
mino

Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szia Dora!

Mi a helyzet a házzal??

De helyes Kati a tükörrel! Te milyen jól elkaptad ezt a fotót! :lol: :lol:

KépKép
mino

Megjottunk Hevizrol. A nagypapam szombaton volt 90 eves, es nagy csaladi osszeroffenes volt. Majd igyekszem visszaolvasni mik tortentek miota nem voltam. A dedi szuperul birta a bulit, ejfelkor mentek haza :lol: Majd irok reszleteket.
mvirag

Lili,
Legkondi ugyben meg nem tudtunk donteni, mindenki mast mond, es nem vagyok kibekulve vele, hogy a kulteri egyseget a teraszra kellene rakin :(

Nana,
hat igen lassan itt az ideje, hogy alaposabban megvizsgaljak, mert tenyleg sok amennyit sir. :( Szoritunk nektek, remeljuk mindent rendben talalnak.
mvirag

Sziasztok!

Holnap fekszünk be a korházba. :cry: Szolnokra, mert Pesten a madarász utcán, csak sokára tudtak volna időpontot adni, Botond állapota azonban sjnos mintha egyre rosszabb lenne. :cry:

Már az egész családom idegileg kiborult... :cry: Dani egy hónapja szinte a mamánál lakik, soha nincs itthon. :cry:

Rettegek a korháztól, hogy mi lesz Botonddal, de ez így nem mehet tovább...Szinte már nem is élek!
De ami mindennél rosszabb 24 órában látni Botond iszonyatos szenvedését. :cry:

Seriff,
Szolnoki korházról véleményed?
nana09

Dora, Kati is milyen nagy már, Te jó ég, Ő is vészesen közelít az 1.szülinaphoz! :D
A nagyfeszültséges dombtól visszafelé kb 5.és 7.ház a miénk, ha a Búzavirág u felé mentek. A miénk előtt van kert, tőlünk jobbra egy narancssárga ház van, balra a téglaberakásos, és mellette a sarkon a Sygéké.

Kép
seriff

Nana,
kitartást, Veletek vagyunk!

Dora,
nagyon jó lett tényleg a kép Katival!

Mino,
örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Csütörtökön valamikor beugorhatnék a szakácskönyvért? Mesi még csak 6-7 lépést megy egyedül, de ha van valami cél, akkor már hajlanó menni is, persze a mászás még az elsődleges...

Seriff,
háát.. elalvás? :) Igazából sokáig nem próbáltuk, hogy tudna-e aludni, először 2,5 évesen hagytuk a nagymamánál, akkor nem volt gond az elalvással, teljesen Emese születése után szokott le, de azért még most sem alszik el egyedül, ott kell lenni vele valamelyikünknek. Aug-ban egy szobába rakjuk a lányokat, akkor megkísérlem Emesét is rászoktatni a cici nélküli alvásra, de asszem nem fogom erőltetni.

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés,nagyjából sikerült visszaolvasni és persze a gyönyörű képeket nézegetni :D !

Nana,úgy sajnállak titeket,nagyon szorítunk nektek!Remélem gyorsan kiderítik mi a baj és jöhettek haza,kitartás!

Mvirág ez igen,jó hogy a nagypapád még ilyen idősen is jól bírja a strapát :) !

Mino akkor most el vagytok látva élményekkel,tök jó!

Kattic ezzel a szopi dologgal én is sokat aggodalmaskodom,szeretném én is legalább hat hós koráig kihúzni.Sajna egy kicsit jobban megkavart a kórház minket,mint gondoltam elsőre,úgyhogy most sírósabbak vagyunk és küzdünk a cicin,viszont eljöttünk nyaralni anyuékhoz,így van segítség és kényeztetés :D !

Most mennem kell,pedig mindenkinek akartam írni,majd köv.,további szép napot
dettus

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból mi is.
Sajnos az idővel nem volt szerencsénk, az első pár nap jó volt, de csütörtök estétől tegnap délutánig eső-hideg :(
Ma meg a szikrázó napsütésben hazajöttünk...

Azért jól éreztük magunkat, jó volt pihenni egy kicsit.
Lili élvezte, bár eléggé ölbebaba lett belőle egy hét nagyi után. Már majdnem mászik, négykézláb teljesen megtartja magát, hintázik, és próbálgatja rakni a lábát, de úgy még felborul. Ja, és határozottan látszik az első fogacska helye, a jobb alsó fog kijönni.

Végigolvasni nem nagyon tudtam, csak végigfutottam a két lapot, a képeket persze megnéztem. Majd később én is teszek fel néhány nyaralósat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most néztem, hogy lehagytuk Miskolcot, Szeged után már a 2. leglátogatottabb topik vagyunk :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Olyan jó olvasni mindenki élményét.... :D
Én is nemsokára tele leszek élménnyel..... :) Nagyon várom. És hát minden élmény Zsófi mellett. MInden nap. :D
Örülök, hogy megjöttek a nyaralósaink. És hogy jól teltek a napok, a rossz időt kivéve.

Dora, előre tehető ülés:

Kép
birolili

sziasztok :)

előszőr is

kob .
NAGYON NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT MESIKÉNEK :)
ma van ugye ??

lili
nagyon jó ez az ételfutár csak igen, kicsit drága :( apátok, hoyg léböjtözik ?? mit iszik sőrt :lol: :lol: :lol: persze ez csak vicc volt :)
szóval mit iszik csak gyümölcs leveket meg vizet vagy hoyg csinálja ??
Jó ez az ülés ezt vettétek meg vagyis ilyet ?

lina mino
képeket várjuk :) a nyaralásról, had csöpögjön a nyálam mi idén sem megyünk sehova.... :(

nana
kitartás!!!!!! nagyon szorítok, hogy megoldodjon ez a dolog :)

dora
ez a foto :D éééééédes :)

bepa??
merre jársz ???

liolga :D
naggggyon vagány a kissrác :)
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: