A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

És ami nem velem történt:
örülök, hogy mindenki egészségesen fejlődik, és lassan már mindenki otthon "pihen". Nyugodjatok meg, a tipegő gyereklábak sok mindenért kárpótolnak. Jesszus, furcsa belegondolni, hogy lábakból lassan megint kettővel több lesz itthon :P :lol:
Remélem, az istvánosok közül összefutok majd valakivel a kórházban, és akkor majd jól pocak és babaösszehasonlítunk ! :)
Mindenkinek szép estét,
M.

macianyu

Macianyu, szerintem én is beszámolok a kaki-pisiről, és ő is megkérdezi majd, hisz fontos dolgok ezek is. Úgy értettem, amit írtam, hogy nem szeretném, ha csak erről szólna az életünk. A babaelsősegély tanfolyamon is ott volt ő is, és nagyon ki akarja venni a részét mindenből, ami jó így, ha ő akarja. De ha kimerülten esik haza, és akkor még neki kell főzni, szerintem az gáz. De ahogy írtad, nálatok tuti jól működik a dolog, hisz a második babánál nagyobb bizonyíték erre nem kell. :D

A férjem már a szülés azon mozzanatát várja nagyon - a kibukkanás után persze - hogy megfürdethesse a kisfiát. Azt hittem félni fog megfogni, de amint meghallotta, hogy lehet, hogy apuka fürdesse meg a babát a szülés után, rögtön mondta, hogy ezt ő szeretné! :D Nálatok van ilyen lehetőség, és élnek vele apukák?
Vendég

Macianyu: jó olvasni, amiket írsz :D Mikorra van tervezve a császár?

briell

Nálunk nem fürdetik meg a babákat születés után. De az apukák szokták átvinni a melegedőbe, ahol megmérik, felöltöztetik őket, és ők viszik vissza az anyukának :D
Épp hétvégén kérdezgettem, hogy milyen a Kispapakönyv, amit kivettem neki a könyvtárból. És azt mondta, hogy azt jó volt olvasni, hogy nem, a gyerek nem törik össze, nem esik le a feje, és ha szappanos, akkor sem csúszik ki a kezéből :lol: Olyan jót nevettem rajta. Olyan aranyosan tudja mondani, hogy milyen picikék, meg törékenyek. Múltkor néztünk a neten is "oktatóvideókat" a fürdetésről, pelenkázásról. megnyugtató volt mindkettőnknek, hogy olyan egyszerűnek látszott :D

briell

Az Istvánban sem fürdetés, csak így hívják, hanem meleg vízbe mártás, ami nem kötelező. Elvileg azért szokták, mert a baba megnyugszik a meleg vízben ázástól, hogy hasonló közegben van, mint a méhben volt, és kicsit átmelegszik. Először persze anya pocijára kerül, már ott is megnyugszik, aztán fürcsi, ha akarjuk (mi akarjuk), felöltözés, és vissza anyához. Macianyu, az előző babát is az Istvánban szülted? Elégedett voltál?
Vendég

Briell: menzi szerint dec 17.-én járna le a 40.hét, de a korai méetek szerint később fogant (volt már jan 6., 2., dec 28 és 26.). Elvileg a 38-39.héten kéne császározni. Még nem véglegesítettük a dokival. Gyakorlatilag jelen pillanatban december második felében és január első napjainak mindegyikén mindenórás leszek :D
És még valami, mert azért külön parám az nekem is van: attól félek -és ezért szeretnék mielőbb szülni-, hogy esetleg a H1N1 miatt karantén lesz a kórházban, mikor szülök. Bocs a plusz para- ötletért, de ezen sokat agyalok! :oops:
M.

macianyu

O'hara: az istván tényleg bababarát, ott mielőbb a kezedbe adják a babát, és nem engednek haza addig, amíg nem szoptatsz. Én császárosként 3 ágyas szobában voltam, 2 másik császárossal- ehhez külön fürdő járt....ez nagyon szuper volt. A vajúdó (mert ott is voltam) akkora, hogy befértem én a 3 csomagommal, a férjecskémmel, plusz a doki és a szülésnő, és volt még hely bőven. Ami rossz: sajnos az egyik szobatársamnak 3 kókler doki is kijutott (sajátja elszúrta, 1.ügyeletes doki mészárosnak készült; 2.ügyeletes doki nem merte felülbírálni az 1.véleményét, mondván: ha ő azt mondja, akkor úgy is van- azaz: nem fáj ez kismama, ezt maga csak úgy érzi... :oops: ); némelyik nővér tök normális, némelyik meg mintha szivességet tenne azzal, hogy neked, a csökkent értelmű anyukának elvégzi azt a szolgáltatást, amiért pénzt kap; a kaja borzasztó.
Ami egyénfüggő: látogatás egész nap a kórteremben (nekem bejött, de én szélső ágyon feküdtem); a gyerek elejétől fogva saját ruhában van.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Igazából tavaly annyira lekötött a gyerök, hogy mindent rózsaszínben láttam kicsit. De amiket más kórházakról olvasok, ahhoz képest azt hiszem, hogy jó.
Most pedig megyek, mert teleírok egy oldalt lassan. :wink:
M.

macianyu

Sziasztok!
Ma igen jó napom volt, délután aludtam egy jó másfél órát...olyan vagyok, mint egy nagy (nagyon nagy) óvodás. De amíg megtehetem meg is teszem.
Aztán voltam ctg-n. Minden rendben, néztek fehérjét a vizeletemben a vizesedés miatt, az negatív lett, és holnap reggel megyek vérvételre. Nem lenne fontos reggel, csak ma nem volt már kedvem megvárni, amíg kijön valaki. Reggel meg ugyan sokan vannak, de rögtön be is hívnak, meg ugye közel is van.
Tulip, a Nővért vaspótlásra nekem a védőnő ajánlotta, azt mondta, az sokkal jobb, mint bármi más. Aztán elbattyogtam a gyógyszertárba, és ott mondta a gyógyszerész, hogy ha szeretem a céklát, akkor inkább egyek céklasalátát, meg vastartalmú zöldségeket, gyümölcsöket, mert bizony még a nővér is okozhat gondokat.
Ja, és mérnem kell vérnyomást többször, nehogy baj legyen. A doki kérdezte, hogy van-e valami szülésre utaló jel, de mondtam neki, hogy szépen kivárjuk az előre meghatározott dec. 5-t. Mert ugye amit megmondtak, az meg van mondva. A gyerekkel meg meg van beszélve. Biztos hülyének nézett...
tedorka

Halihó
Lemon
te írtad tegnap ugye hogy hőemelkedésed van? Hogy vagy azóta, minden rendben?
Minket ma ért utol vmi nyavalya, azaz a férjem már 2 napja sunnyog, mostmár köhög, nem nagyon tudja titkolni, 37,6nál jár , én 36,8-37.
És baromira ideges vagyok, hogy eddig tök vigyáztam magamra, erre a finisben kapok el vmi trutyit. Kapar a torkom, nehéz a légzés és a médiahisztériának köszönhetően én is hisztérikus vagyok és mér a férjemre haraxom hogy ő hozott haza vmit...

Lényeg a lényeg, akik voltak lázas betegek kismamiságuk alatt természetes gyógymóddal le tudtátok kezelni pl. a lázat? Azt írtátok már hogy algopyrint lehet bevenni ugye ha gáz van? Én lázas típus vagyok, tehát bármi bajom van , a szervezetm rögtön így védekezik. Ami önmagában pocaklakó nélkül jó, mert pár nap izzadás után helyreáll a rend, de most azért nem ilyen eccerű nyilván. 5let?
Vendég

sziasztok,
voltam ma orvosnál - ctg, vérvétel eredménye, vizelet, vérnyomás, vizsgálat -, minden oké, zárt vagyok, nem valószínű hogy novemberben ki akarna jönni a maca. :D
Az orvos azt tippelte, hogy 3 - 3,5 kg lesz a baba. Az sztem ideális volna.
jó éjt, megyek pihenni!!

Kép
apkata

Apkata
gratulálok! Örülök hogy minden rendben veletek!

Bátorítás, aki vevő ilyesmire:-) Amúgy aranyos tényleg
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=3125
Vendég

Jó reggelt!

Gio hogy telik éjszakátok? Magam részéről csak a hideg vizes borogatást tudom javasolni láz ellen, és algopyrin. Természetesen sok-sok tea és folyadék, de ezek Te is biztosan tudod :)

Macianyu örülök, hogy jöttél! Remélem, így a vége felé a többi elveszett fórumtársunk is legalább beköszön :)

Tulipános én írogattam vaskészítményről, mert felírta a doki a maltofert, de tudom, hogy nálam alapból gondot okoz :oops: A neve: Iron Vital F, de szerintem bármelyik jó. Annyit még, és ez saját tapasztalat, hogy amikor abbahagytam a folsav+e vitamin szedését, utána voltak szorulásos gondjaim. Tehát, a mai napig szedem őket, valamint iszom ezt a löttyöt, már ugyebár a málnalevél teát is, és szerencsére semmi wc-vel kapcsolatos gondom nincs.

Tegnap hosszú úton voltam, este csak gyorsan végig futottam a sorokon. Örömmel olvastam, hogy mindenki jól van a nyavajákat leszáítva, senki nincs még kórházban. Nekem délelőtt nst, utána érkezem :)
Sajnos, egyre jobban vizesedem, egyre nagyobb a bokám :( Szerencsére vérnyomás rendben, de tartok tőle, ma sószegény diétára fog a dokim :cry:

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenki egyben van még:-)

Az éjszakáim nekem is hosszúak, de nincs sok hátra, a doki szerint novemberben megszületik a pici, a lepény már III. fokban érett, és már 2 hete elkezdtem tágulni, most kb. 2 ujjnyinál járok:-)

Szorítok mindenkinek, h könnyű szülése legyen!

Tulipános!

Én is írtam korábban vaskészítményről, amit én szedek, az olyan homeopátiásnak mondható!

Humet- R a neve, könnyen felszívódik, nincs szorulásom tőle, és a vérképemet nagyon dícsérte a védőnő! Én mindig a vérképemmel küzködtem, kicsi korom óta vérszegény vagyok, nemhogy a terhesség alatt:-) Egy havi adag 5000 forintba kerül a patikában, és recept nélkül megvehető. Tényleg szívből ajánlom, és a vas mellett rengeteg más ásványi anyag is van benne. Roboráló szer, ami 2 hét alatt rendezi a dolgokat, és azóta, h szedem nem alszom napközben, mert fel vagyok töltve, a másik h terhes vitamit nem szedek mellé, mert az úgy sok lenne!!!

Tegnap beadattam a H1N1- ellenit, remélem a babában is kialakul a védettség, mert nem akarom, h rögtön egy 40 fokos lázzal kezdjünk, nincs semmi mellékhatás, lelkileg nyugodtabb lettem, h ettől sem kell már rettegni, remélem később sem jön elő semmi.

Szép napot kismamik:-)
Bogi
mustyi

Bogi de jó, hogy itt vagy! Ezek szerint itt vagy Te, csak csendben... a lényeg, hogy veletek is minden OK. Gyere a hírekkel, ha valami történik!

Üdv. Gabi
Vendég

Szia Gabi!

Minden Ok velünk, én is megyek ma uh- ra és nst-re, kiváncsi leszek.

A kezem nem tudom ökölbe szorítani annyira fájnak az ujjaim, és reggelre a kezem nagyon el tud gémberedni, olvastam, h másnál is előfordul, de remélem a szülés után elmúlik.

Vettem újszülött mikulásruhát, nagyon édes!!!
mustyi

Jó reggelt lányok!

Én ma megint fentvagyok hajnal 3 óta.... :( ez már borzasztó... :(
Vendég

Sziasztok.
Akik az István kórházban szültök ki a dokitok?
Én a Gergő fiamat szültem ott (1998-01-07-én). Akkor én a Hetényinél szültem, ő ott van még?
Mi is beadattuk a párommal a H1N1 oltást és jövő héten, ha még egyben leszek akkor a szezonálisat is megkapom/megkapjuk.

manocskak

Manocskak,hát sajna én ebben nem tudok nyilatkozni,mert én a SOTE II.-n fogok szülni, de az oltással kapcsolatban, a férjem is megkapta és ma a fiamat is beoltják a suliban,már csak azon tanakszom,én oltassak-e...

A karácsonyi utazással kapcsolatban pedig úgy döntöttem,hogy jöjjenek inkább az anyósomék,én nem viszek egy 2-3 hetes babát 200km-es útra még autóval sem. Ha mennénk tuti,hogy odacsődülne a fél rokonság és az utca megnézni Sárit,de nem is ezzel van a baj,hanem,nem hiszem,hogy arra van szükségünk,hogy bármilyen bacit összeszedjünk...
Vendég

Manocskak, az én dokim is nagyon javasolja,ő magát és az egész családját is oltatta. Eleinte féltem az egésztől,de lassan engem is meggyőzött. A férjemnek lekopogom,semmi baja,bepirosodott neki,és fájt kicsit a karja,de csak ennyi.

Mit főztök ma lányok? Nálam bolognai van tervben...

És hogy álltok a gyomorégéssel? Nálam iszonyatos,és már ülve is jön felfelé a sav... :(
Vendég

Jó reggelt!

Gio,
jobban vagytok?

O'hara,
engem azért vizsgált a doki, mert pont kenetet is vett, másodszorra meg vittem a leletet és azt mondta, ha már itt vagyok, akkor megnéz.

Gabicika,
Apa fél 6-kor kelt, én vele, azóta csak vergődtem. Jó, mégsem 3 óta, de nem pihentem ki magam.

Jövő hétfőn lesz UH. Alig várom, nagyon kíváncsi vagyok, mekkora lesz a babókám. Kicsi biztos nem, de azért jó lenne, ha normál súlyú lenne.
Vendég

sziasztok!

Nahát ezért érdemes volt 1 hétig anatómiát tanulni....olyan könnyű volt,10 perc se kellett.Vagy pont azért éreztem könnyűnek mert tanultam mint a hülye.

GABI!
Akkor te holnap nem jössz a dokihoz?Mi megyünk.Nagyon kíváncsi vagyok Hubus mekkora súlyra.
Nme kérdezted a dokitól véletlenül,hogy mit ajánl a H1N1-el kapcsolatban?Bár nem mintha fel akarnám venni,csak érdekelne.

APKATA!
De jó nektek,én nem is számítok 3 kg-os babára.Hacsak nem hallgat rám ügyesen és kibújik 11-én.

TEDORKA!
A cékla valóban nagyon-nagyon egészséges.Én rengeteget ettem miután megkaptam a vért szülés után.De ha nem szereted,akkor is lehet kapni gyógynövény boltba: cékla-lucerna kapszulát.Igaz több mint 2ezer Ft,de NAGYON-NAGYON jó.Engem úgy rendbe tett......

O'HARA!
Nagyon átérzem a helyzeted.Éjszaka én sem bírok aludni,nappal meg csak nagyon ritkán, nagyon nehezen és utánna izsonyat kába vagyok.
Sterilizás: Miután kifőztem mindent beraktam őket egy szatyorba és ennyi.Használat előtt még úgyis kifőzzük mégegyszer.

MACIANYU!
Pedig a dec 17-én egy nagyon klassz időpont!Én is akkor születtem,csak 85-be 8) Én drukkolok anank a napnak! :wink:

Egyébként én is fent vagyok 1 óta,egy "fincsi" jósló fájásra ébredtem,azóta folyamatosan jönneka görcsöcskék,apróbb fájások.Párom meg a Hortobágyon van,úgyhogy muszáj,hogy kibírjuk.Kicsit mintha le is lenne lassulva Huba,de hátha csak az idő miatt.....

Én ma nem főzök,lusta vagyok és fáj mindenem.Inkább rendeltem egy adag kaját,Nem tudom i lesz,de nem is fontos most,csak hogy nekem ne kelljen főznöm.elég lesz holnap fasírtot sütni....
Vendég

Jó reggelt! :)
Mindenki írja itt, hogy nem alszik, én meg most kezdek durván annyit aludni, mint terhesség elején. :shock: Fura. Alig bírok felkelni reggel, most is kb. fél órája keltem fel, úgy, hogy este tízkor már ágyban voltam.

Ja, és nekem is elkezdett fájni a kezem. Nagyon rossz :( Pedig nem tűnök annyira dagadtnak. A súlyom is tartom 69 körül, aminek nagyon örülök.

Én neo-ferro-folgammát szedek. Vas és folsav. Nekem inkább kicsit hasmenésem volt, miközben szedtem.

Tiszta pánikhangulat jön néha rám, hogy még mindig nem tudok elkezdeni bébiruhákat mosni :shock: Annyira bízom benne, hogy hétvégén végre el tudunk pakolni, és összeszereljük a szekrényt. Bár páromnak már elmondtam, hogy ha nem lenne időm, akkor milyen programon mossa ki a cuccokat :)

briell

Hali
hát sajna nem vagyunk jobban. A férjem már lázas...Én 37,7-nél tartok ma reggel, úgyhogy most lement azért vmi lázcsillapítóért és este meg sztem elmegyünk házidokihoz és imádkozunk hogy ne legyen antibio :-( Pont most...a végén. Holnapután megyek laborra, vizelet, kenet. Biztos fasza kis eredményeim lesznek ilyen betegen. Köhögök és fáj a légcsövem. Mivel én nagyon sokat voltam itthon csak apa hozhatta haza...akinek mellesleg ma van a szülinapja de így nem naygon van kedvem ünnepelni. Tudom, bunkóság ez...De annyira aggódom a kicsiért hogy mindenen elbőgöm magam
Vendég

Gio: Sajnálom, hogy lebetegedtetek. :( De ne idegeskedj, az önmagában képes feljebb vinni a hőt. A lázcsillapító majd használni fog! :wink:

briell

Gio, ne izgulj, majd az orvos megoldja, nem lesz semmi baj!
Szülinapos Férjedet Isten éltesse sokáig!!!!!!!
Vendég

Gio: úgy-úgy ahogy a lányok is írják! Minden rendben lesz,pihenj,izzadj a takaró alatt,sok tea,és méz ha szereted.
Vendég

O' hara, az én férjem nem esik haza soha kimerülten, mivel már most kb 5 órát "dolgozik "egy nap. Aktív munkával jó ha egy órát eltölt egy nap alatt, a többi időben rádiót, zenét hallgat, könyvet olvas, beszélget a haverokkal. Télen már csak 4 órát van távol, 10-14 óráig, egészen márciusig kb. Így nem megterhelő neki a főzés, amit imád is csinálni. :D

A CTG-k alkalmával nálam sincs belső vizsgálat, az megmaradt havi 1x-i szinten, majd jövő héten megyek megint.

Szülés után nálunk sem fürdetik meg a babát, csak megtörlik de nem viszik el. A szülőszobába jön be a csecsemős, ahogy megszületik ráteszik a pocimra, ha már nem pulzál a köldökzsinór elvágják és ott egy pulton törli meg a csecsemős, megméri, felöltözteti és visszaadja, 3 órát így egyedül lehet a család, utána apuka haza, anyuka kórterem, baba gyerekorvoshoz. Aztán ha anyuka kipihente magát, érte megy.

Gio, nagyon remélem, hogy mihamarabb meggyógyulsz! Ne hibáztasd apát, sajnos ez egy ilyen peches influenzás, beteges szezon. :cry: Jól teszed, hogy dokihoz mész és maradj ágyban, igyál hársfa teát!

Mustyi, nagyon örülök, hogy jelentkeztél! :lol: De most már ne tűnj el, max. szülni! :D Lehet te leszel az első? :wink: A kétujjnyi tágulás már szép kis teljesítmény, nekem ennyi volt mikor megindult a szülés egyik éjjel a másodikomnál.

Képzeljétek, a fiam még mindig alszik! :shock: Este fél9 óta nyomja, ilyen már vagy másfél éve nem volt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mustyi,
hát teljesen irigy vagyok hogy lehet, hogy hamarosan szülsz!! :D
Nagyon fogjuk várni a híreket!

Gio,
facsarjatok narancslevet!
Tegnap egy órát álltam a háziorvosi rendelőben a laborleletemért a millió beteg ember között, közben 3szor volt fájásom... :? Remélem, nem kaptam el valamit a sok köhögő között!

Kép
apkata

sziasztok
gio én úgy tudom hogy rubofent is lehet szedni én fejfájásra is azt kapok be ha már nem bírom.a doki szerint nyugottan.és ne idegeskedj lehet csak egy kis megfázás.
olga ne ijeszgess a végén még beelőzöl mindenkit.még tasrd bent kicsit babócát.
én csütörtökön megyek vérvételre,szívhangra meg kenetvételre.nem bánnám ha kiderülne hogy nyílogatok.
briell ne pánikolj még van időd.
a fertőtlenítést kérdezte valaki engem is érdekelne mert már ideje lenne megcsinálni.

Kép
Kép
anitaaa03

Jó reggelt mindnekinek!

Én is képtelen vagyok aludni és ez már rendesen idegesít! Múlt éjszaka kb 6x vagy 8x voltam pisilni, mert kb. 2 napja folyton ingerem van... Fordulni nem tudok, mert 1 hete úgy fáj a lába között a medence csontom, hogy jaaaaaaaaaaaaaaj! Szóval egyre lentebb fészkelődik az én kicsikém, na de ezt azért nem bánom! :D

Gio, ha tudnád mennyire átérzem a problémád! Múlt héten, amikor beteg lettem azt hittem felrobbanok! Annyira vigyázok, szinte sehova nem megyek, csak a dokihoz, meg NST-re, miveé azt muszáj. Erre torokgyulladást kapok..... Hál Istennek én egyáltalán nem vagyok lázas típus , sőt. De ha algopyrint veszel be, vagy Panadolt, de még A Kalmopyrint is szedheted, tuti semmi baj nem lesz! :wink: Baba, pedig kevésbé fogja érezni a dolgokat, mert aláz felviszi a pulzusát és az ami nem igazán tuti...
Ja, és csak annyit, hogy a férjem is taknyos, édesapám is, a sógorom tegnap óta lázasan fekszik( még jó, hogy nem mentem a szülinapjára :roll: ), erre ma reggel hív anyum, hogy betaknyosodott!!!!! :evil: :evil: :evil: Na, és akkor így vigyázzak magamra, ha körülöttem csak betegek vannak! Félek, nehogy visszafertőzzenek, a férjem is másik szobában alszik, nehogy baj legyen.. Tényleg dühítő, hogy a végére szed össze mindenki valami nyavalyát és emiatt vagyok idegbe egész nap. Ezért is szeretnék már végre szülni!!!! :?

Tegnap voltam NST- n és tök jó lett most az eredményünk, ráadásul egy külön szobában csinálta a szüléstnőm , ahonnan behallottunk a szülőszobára, ahol épp akkor született egy bébi, hát engem elöntött az irigység és bekönnyesedett a szemem, annyira szerettem volna az anyuka helyében lenni! :oops:
Aranyos volt a szülésznőm, mondta, hogy mindenképp legyek összepakolva, mert most jön a melegfront, szóval bármi lehet..... :shock: Hááááááááááát, olyan jó lenne!!!! :lol:
Ráadsául mindnekinek kisebb a hasa mint az enyém a szülészeten, szóval már nekem kéne következni! :twisted: Bocsi a sok panaszkodásért, de most kibukott belőlem. :oops:

Férj téma: Nekem szerencsére mindeneben segít, és eddig is segített, szóval meg vagyok áldva a drágámmal. Csatlakozom ahhoz az állásponthoz, hogy a munkamegosztás és a család közös biznisz, amibe mindnekinek ki kell venni a részét, bármiről legyen szó. Jó, ha a pasi nem ijed meg a pelenkázástól, főzéstől, takarítástól, stb. :P

Olga, nem emlékszem te most milyen suliba jársz? Tök jó, hogy még van kedved ilyenkor is tanulni! Gratula a tesztedhez! :wink: Múltkor említetted a hányást vajúdáskor, szüléskor... Nekem is ez a parám, gyűlölök hányni és nem akarok a szülőágyon rókázni, az olyan gáz.. Mintha nem lenne akkor éppe lég baja az embernek! :twisted:
Vendég

Anitaaa, én Olivér és Botond párti vagyok, de valaki írta az Alexet, az is tök jó! A Lóri viszont tényleg kis papagájos! :D :wink:

Meli, tessék összeszorítani a lábakat és még két hetet kibírni! Persze ezt Babókával is beszéljétek meg!De úgy sem lesz semmi probléma!!!!!! :wink:

Briell, én sem vagyok hajlandó arra gondolni, hogy valami lehet velem, szóval én csak olyan listát írtam össze a férjemnek, hogy mit kell előkészíteni mire hazajövünk, kiket kell telefonon értesíteni a bébi születéséről.

Ja még, annyit az NST-mhez, hogy kérdezte közben a szülésznőm, hogy nem fáj a hasam és mondtam, hogy nem miért. erre ő, hát azért mert több összehúzódást, keményedést is mért a gép.... :shock: Szóval én ezeket nem érzem, eddig sem éreztem soha keményedést.... :shock: Mondtam, majd bepótolom a szülésnél. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Gio: pihenj és ne idegeskedj!!! Tegnap én is kértem a gyógyszertárban lázcsillapítót, amit lehet vény nélkül, terhesen és nincs benne penicillin.. és a rubofent adta a csajszi!
(Mondjuk a beszólás most sem maradt el: "ezt egyeztetni kellett volna az orvosával"+ a hangnem :? ) Szóval felelőtlen kismama vagyok, annak ellenére, hogy ugyan nincs semmi bajom (koppkopp) de szerettem volna otthonra lázcsillapítót, hogy legyen...
Az éjszaka nekem is szörnyű volt, olyan fájásaim voltak megint... Nem értem ezt, egész nap pihiztem, olvastam, semmi megerőltetőt nem csináltam, erre hajnalban arra ébredek, hogy görcsölök... fájt megint nagyon, de nem jobban, mint anno mensikor, és reggel 7ig kitartott... félóránként jött egy jó kis hullám... T. minden mozdulatomra felült, hogy induljunk-ne induljunk..
Pedig szedem a magneziumot.... Nem szeretnék utolsóból az első lenni :cry:
Vendég

Kata: dec 2án kell mennem ctg, vérnyomás, vizelet vizsgálatra. Csak odamegyek a terhesambulanciára és amikor kijönnek elnyökögöm miért vagyok ott és ennyi??? 8ra kell mennem, de sztem odamegyek korábban, mindig olyan sokan vannak!
Vendég

O'hara: nekem a sok kenet vétel miatt van ilyen sok méhszáj vizsgálat! Mert ha már úgyis le kell vetkőznöm, gondolom a doki akkor már megnézi a méhszájat is. Bár legutóbb nem volt kenet vétel, csak vizsgálat. Hétfőn megyek megint, és akkor gondolom, hogy vesz ellenőrző kenetet, és lesz megint... De hát én más eset vagyok!
Én is nagyon nagyon nehezen alszok már! Épp mint ahogy leírtad, bár a felkelés még megy! :roll:
Nem tudok nálunk fürdetési lehetőségről!

macianyu: nálunk a legnagyobb túráztat a legtöbbször. Már négy éves lesz, és mégis felkel egyszer pisilni, és többször felriad, hogy fél, és egyszerűen rám van cuppanva. Neked a pici nem ragaszkodik most jobban?

csillag: nem is zavarna a vékony bőr és a piros poci, ha nem viszketne ilyen kegyetlenül állandóan!!! Addig jó, amíg kenem. Neked nem viszket sokat???

gio: ha romlana a helyzet mindenképp beszélj a dokiddal! Amúgy algopyrint nyugodtan használhatsz!!! Torokra nagyon király a hagymatea (borzasztó az íze, recept van a neten) és a karamellizált cukor, amit felöntesz vízzel, és teaként iszogatotd! Bár biztos tudod te a gyógymódokat!!! Végső esetben antibiotikumot is szedhetsz, de csak dokival egyeztetve!
Egyébként sajnálom, és gyógyulj meg mihamarabb. Én már elég régóta benne vagyok valamiben, ami nem teljesen akar helyre jönni. Most pl köhögök én is :( Ja és Tantum Verdének van egy spray változata, amit kismamák is használhatnak. NAgyon jó torokgyuszira!

gabicika: nekem nem annyira gáz a gyomorégés, inkább csak este fekve szenvedek tőle... eleinte volt nagyon gáz. Nekem a hideg tej segít, így minden este azt vacsorázok!

Olga: van valakit hívnod, ha mégis rendesen beindul a szülés? Nagyon gyanús vagy! Nekem a Johinál így indult be a szülés.

Kata
labkat

hát lányok ahogy olvasom mindenkinél itt a vég :) de azért aki 36. hét alatt van próbálja még benttartani pocaklakót.bár ez nem rajtunk múlik.sajnos.
anna én is így voltam Andréval nem éreztem a végén a fájásokat most viszont a jóslókat érzem bizony remélem ez nem azt jelenti hogy nehezebb lessz a szülés.

Kép
Kép
anitaaa03

Már annyira a végét járja mindenki, hogy én is minden reggel mikor bekapcsolom a gépet, eszemben van, hogy vajon ki ment már szülni. :)
Mindenki keményedik, jósló fájások, vizesedés, görcsölés...teljesen kész vagyunk. :D

Érdekes, hogy én éjjel egyszer sem kelek fel pisilni! Lefekszem este 8-9 között és reggel 8-kor megyek ki először. A fiunk is mióta elhagyta a pelust éjjelre is, több hónapja, azóta egyszer sem kellett éjjel kimennie és baleset sem volt soha.
Lehet, hogy köze van hozzá, hogy keveset iszom napközben, talán ha 1 liter lemegy, azt is nagyon erőltetem, annyira nem kívánom.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Bizony Anitaaa, szerintem is pár nap és beindulnak szépen a dolgok.... :D
Jó, hogy írtad, akkor nem vagyok ufó, hogy ez sem úgy működik nekem mint másoknál! :lol:

Kata, jó ez a hagymatea ötlet, én is utána nézek, bár már szerencsére nem fáj a torkom. Tegnap vettem Canesten kombit és ma már nem is viszketek, szóval még két nap ás az is rendbe jön remélhetőleg és akkor szabad a pálya baba előtt! :lol:

Gio, csatlakozom Katához, ha nem megy le a láz, vagy más tünet is bejön, akkor irány a doki, de inkább hívjátok ki a háziorvost, az a tuti!

Lemon, veled mi újság??? Remélem jobba vagy! :wink:
Vendég

Pókica: én is így vagyok, T haragszik is érte.. sosem ittam "eleget", de egyszerűen eszembe se jut... félek is attól, hogy tudok majd így rendesen szoptatni?? Azt mondják, ahhoz is sokat kell inni...
A kevés ivás ellenére, éjjel többször felkelek :?
Vendég

Sziasztok!
Most nekem sem volt olyan fényes az éjszakám, de kitartás lányok, már nincs sok hátra.

A betegeknek jobbulást kívánok! Én is kiakadtam mikor mult héten úgy jött haza a férjem, hogy érzi benne van a vírus. :evil: Szerencsére nagy adag c-vitaminnal, forró teával, alvással gyorsan helyre jött és nekem is elmúlt a kezdődő torokfájás, orrfolyás.

Gabicika, gyomorégés csak bizonyos napokon, de akkor nagyon brutál. Nem is a gyomrom, hanem a nyelőcsövem és szinte a torkom ég, de a Rennie segített. Azt kismamák is szedhetik. :wink:

Csatlakozom én is Gio, Férjedet Isten éltesse! Haragudni pedig nem szabad a férjecskékre, nem akarattal hozzák haza a vírust nekünk, dolgozniuk kell menni, nem tudják kikerülni. Persze anyaszívünk már a kicsiért aggódik, nem a férjurak pátyolgatásán jár az eszünk, ami most természetes.

Olga, írj mi van veletek?

Gombi, ne siess még. Egyébként én is hasonlóan vagyok, alig csinálok valamit, szedem a magnéziumot és mégis állandóan keményedek. :shock: Szerencsére fájások nincsenek. Kiváncsi vagyok ez okoz-e valamit odalent, majd pénteken kiderül.

Kata, szerencsére nem viszket csak néha. Hiába hogy nyúlt és csíkosodott valahogy még mindig nincs kitelve teljesen. Főleg alul ahol volt egy kis háj korábban, ott puhább is és csak följebb tapintható "közvetlenül" a méh, ott feszül inkább a bőr.

Mozgások: nekem inkább aktív a bébi és ráadásul olyan szokatlan helyeken mozdul mostanában, hogy elkezdtem gondolkodni, nem-e kiforgott a fejvégű helyzetéből megint? :? Tudom, az már ritka, ha befordul, de nem kizárt.
csillag25

De jó neked Póki!
Én csak úgy vedelem a teát meg a vizet... Folyton szomjas vagyok... :? A csapot is ki tudnám inni! :oops:

Lányok , nekem sokszor van hőhullámom és általában melegem van. Ez megint csak velem történik vagy van ebben sorstársam? :lol: Érdekes, mert mielőtt terhes lettem mindig fázós voltam, most meg, folyik rólam folyton a víz! :evil:
Vendég

Köszi lányok. Egyelőre megrekedtünk hőemelkedésen, vagy nem tudom...Részemről visszasírom a régi higanylázmérőket mert hiába vettünk méregdrágán fülhőmérőt a babának, összevissza mér. Az előbb az egyik fülembe 37,2, a másikban 38,4. Na?? Akkor most mi van vajon?
Beszéltem egyelőre a védőnővel, nagyon bírom mert ő nem egy paraember. Mondta hogy ne aggódjak egyáltalán nem biztos hogy vírus, az is lehet hogy megfázás. Tea , méz , pihi, algopiryn , max korábban jön a baba :shock: Imádom az optimizmusát:)
Aludtam is egész nap. Igyexem idegileg is higgadni és ehhez rengeteg erőt ad az hogy leírtátok a tapasztalataitokat, KÖSZÖNÖM!
Vendég

Csillag
egyébként milyen fura tényleg, mert más körülmények között a férjemet ápolgatnám akármennyire beteg vagyok én, nem érdekelne. Most bezzeg csak a baba jár az agyamban:-)

Anna
nekem ugyanígy megváltozott a hőháztartásom. 22 fokban vacogni bírtam terhesség előtt, most meg izzadok éjszakánként (nembetegen)
Vendég

Csatlakozom a nem ivók táborához! :D Férjem ki is van akadva, hogy lehet így élni, hogy alig iszok? Korábban azzal ijesztgetett, hogy ha nem iszok, kevés lesz a magzatvíz a picinek és akkor elveri a popsim. :oops: :) Hál' Istennek a magzatvíz oké, de a szopihoz tényleg kell majd dönteni magamba a folyadékot. Lehet, hogy ki fogom készíteni reggel a napi mennyiséget ásványvizes üvegbe és akkor látom a valódi teljesítményt, mert így csak ellógom az ivászatot. :lol:
csillag25

Anna én nappal teljesen oké vagyok, viszont éjszaka olyan melegem tud lenni! Most cseréltem le a nyári könnyű vékony takarót a kicsit vastagabbra és nem tudtam aludni alatta! Pedig a hálóban nincs is fűtés! Vissza kellett húznom a nyárit, mert folyt a víz rólam és buktatón hagyni az ablakot. Azért biztos az is közrejátszik, hogy kint sincsenek mínuszok.
csillag25

Csillag
én pontosan így jártam:-) Melegebb takaró, fűtés nincs - így is 22 fok van a szobában, erre izzadás ezerrel. A férjem meg röhög rajtam mert nem érti mivel régebben tényleg nagyon fázós voltam

Judy
Sószegény/vagy teljesen mente/diéta hogy megy? Vizesedés jobb?
Vendég

Gio, tudom milyen parás ilyenkor az ember. Soha eszembe nem jutott volna a páromat kiparancsolni a hálószobánkból , de most amíg beteg külön alszunk. :? Tegnap már rám szólt, amikor megtudtam, hogy a sógorom is beteg és lázasan fekszik, hogy ne hisztizzek már! Persze erre én elsírtam magam, hogy miért nem értik meg az emberek, hogy nem magam miatt aggódom, hanem a gyerekem miatt!!! :evil: Mindenki azzal idegesít, hogy ne fújjam fel a dolgokat, és én ilyenkor robbanok!!!!!!!!!!!!!!:evil:
Na, de innen a távolból is küldöm a pozitív energiákat és gyors gyógyulást kívánok nektek! :wink:
Esténként pedig nálam is működik sajna az izzadás.... :?

Csillag, jó ötlet az üveges módszer, bár tudom milyen nehéz, amikor erőltetni kell az ivást. Régebben volt, hogy 2 dl-t ittam egész nap és eszembe sem jutott, hogy szomjas lennék.
Szerintem, akinek nehezen megy az ivás, próbáljatok olyat inni, ami nagyon fincsi és igazán szeretitek, hátha abból több lecsúszik mint vízből vagy bármi másból. :wink:
Vendég

Anna: csak olyan üdítő/tea van itthon, amit én is szeretek, de az állítólag "elvárt" mennyiség, a 2-3 l lehetetlennek tűnik!!!
De azért igyekszem :wink:
Borzasztó, mennyire nincs kedvem a házimunkához. És ma már főzni is kellene vmit.. kiérdemelhetném a leglustább kismami címet...
Vendég

Na jól van, megyugodtam hogy nem én klimaxolok: a korábbi hidegkezű-lábú fázós kata (aki én voltam) úgy ébred reggel hogy mehet azzal a lendülettel zuhanyozni mert csurom víz az izzadságtól!! :shock: És napközben sem fázok, 21 fokra van beállítva a hőmérséklet, és csomószor ujjatlanban mászkálok itthon, a férjem meg vacog! Régebben pont fordítva volt.... :lol:

Gombi,
én első ctg-re magánba mentem, utána választottam szülésznőt, és mindig őt hívom fel, amikor mennem kellene előtte, és ő nekem a szülőszobán megcsinálja akkor, amilyen időpontot megbeszéltünk, nem kell az ambulancián szórakoznom... Mikor kész vagyok, hívom mobilon a dokimat, mondja hogy hová menjek, vagy ő jön oda a szülőszobára, és megnézi a ctg eredményt és megvizsgál.
Ha nincs választott szülésznőd aki segítene, akkor is gondolom sorra kerülsz az ambulancián, max nem megy olyan gördülékenyen. De ha odamész korábban mint 8, még az is lehet, hogy nem kell sokat várnod! :wink:

Kép
apkata

Tudjátok min gondolkodtam, ha letelik a vonalzón kiírt idő, akkor vajon mit fog írni Pl.: Gratulálok lejárt az idő, irány szülni! :lol: :lol: :lol: Vagy mit? :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: