A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Anya, még neked írok! Ha Budán laksz, az tök jó, azt gondoltam elsőre, hogy valahol a hegyen a Bükkben, vagy ilyesmi :wink: .
Buszozni nem indultok? Szerezhetsz esetleg hordozókendőt, belekötöd Kincsőbabát, és elindultok lefelé. Felpattantok egy buszra vagy mi jár arra és elmentek csavizni. Nálunk hatalmas szerencse ez a közösség, ami a társasházunkban van. Tényleg nem tudom mit csinálnék nélkülök, mire az egyik gyerkőc oviba menne, marad otthon még anyukájával. Úgyhogy szerencsére ha a nagyok (Kornél és társai) mennek oviba még itt lesznek a kicsik (Panna és tsai).

Judit! :shock: Elhiszem, hogy sokkolt a hír! Ha magadhoz tértél, elmondod, hogy örültök akkor most? Gratulálok!

Kata, Nagyon ügyi Kevined!

Kép
Kép
dalminha

hahó

most csak annyi időm van h reggelre a jobb comján is kijöttek pöttyök:( holnap doki:(

Kép
andy30

Halihó!

Köszönöm a gratuláciákat, egyenlőre még úgy érzem magam, mint aki kómába esett...totál olyan, mintha valahonnan jó messziről nézném kívülről saját magam...lehet már begolyóztam :roll: :)
Evi, igen, most semmiképp nem terveztünk tesót, egy 5.-et még szerettünk volna 3-4 év múlva...
Ezidáig sosem szedtem gyógyszert (most már nem is fogok!!!!), most is csak azért, mert még ezerrel szoptatok és addig a doki ezt javasolta. Szopi után jött volna a radikálisabb.
Még emésztek, a férjem tökre örül (persze nem övé az oroszlánrész...).
Lehet, hogy valami nagy ember lesz?... :roll: Talán Mozart II?
Ráadásul ugye 3 hét múlva költözünk a kövi albérletbe...lehet írok B.G-nak, hogy támogasson meg egy saját lakással ha már 5 kis magyarral támogatom a nemzetet...
Bocs, kissé szét vagyok esve, megyek pihenni. Még jelentkezem.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Húúú, Judit......most jól beparáztam én is.... :roll:
Nem, én nem vagyok terhes, (NEM IS AKAROK!) de a szeptemberieknél is most lettek kismamák ketten is, ráadásul az egyik anyuka szintén az 5.-et várja! És neked már megjött a mensi?? Vagy miből érezted??
Blanka szopizik még? Ja bocs, most látom, ezerrel szopizik! NA tessék, akkor hol itt a védő hatás?? :shock:
És milyen gyógyszert szedtél?

Csajok, többiek, ti hogyan védekeztek??

Evi!
Hát gyógyszert semmi esetre sem szednék én se.....meg elvileg a szopi megvéd, na meg még meg se jött nekem, szóval nem tudom...amúgy használok Pharmatex kúpot, "azokra" az esetekre... :wink:

Kép

Kép
ditta76

Én már a 6.héttől menstruálok. Eddig mind a 4x így volt...A gyógyszer neve Azelea
Igazából velem van a baj, nem a gyógyszerrel...én az a típus vagyok, akire elég ránézni.
Egyébként a szopi eddig mindig megvédett!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit, én is az a típus vagyok! :) De én nem akarok többet (,az orvosom szerint nem tudnék kihordani még egyet), ezért parázok a terhességtől.
Én ismerek pár anyukát, akiket nem védett meg a szopi (10 hó korkülönbség), meg olyant is, akit a gyógyszer se.
Ditta, ezzel a kúppal csak az a baj, hogy előtte 10 perccel kell feltenni. mi meggondolatlanként az (apa vigyáz, csak nem lesz semmi baj) módszert alkalmazzuk. óvszert utálom én. :?

Kép
Kép
dalminha

Most néztem a változásokat vagyonadóval kapcsolatban, hát lesújtó a helyzet. Anyósomék jól kib...sztak velünk anno. Van egy boltjuk, egy nyaralójuk, meg a házuk amiben élnek és mind a Petim nevén van. Ezért nem kaptunk szocpolt, amikor vettük ezt a lakást 4 éve. Most lesz ez az új adónem, ami minket fog terhelni az ő házaik után... Tököm tele komolyan mondom.

Kép
Kép
dalminha

Dalma, a dokim épp 2 hete fejtette ki mikor nála jártam rákszűrésen (s mondta is, h meg fog jönni, mert nagyon vastag a méhnyálkahártya), hogy az ilyen "fajtának" mint én, a hormonos spirált (azt hiszem Miréna a neve)javasolja, 5 évig fenn lehet, nincs gond vele, alulról juttatja be a hormont, tehát nem olyan radikális mint a gyógyszer és mint a sima spirál (aminek ugye abortáló szerepe van). Kicsit drága, kb. 45000 píz.
Egyszer talán sikerül kipróbálnom :roll:

Te, a Pannának ez a vonalzóbeli képe, ez valami csúcs!!Díjnyertes fotó, mint egy festmény!Nagyon édes!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit, köszi, így néz ki nagyban ez a kép:
Kép

Akkor biztosan ettől a babótól volt megvastagodva a méhnyálkahártya. Spiráltól félek... meg pici a méhem, lehet nem is alkalmas bele. Meg a császár miatt egy ideig nem ajánlják. Én inkább majd gyógyzsert fogok szedni ha nem szopizik már ez a kis pötty Panna.

Kép
Kép
dalminha

Most csak Anyának bocsi!

Én Budán lakooom!!!!! Szívesen talizok veled!!!!
hm???

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Hello!

Én is parázom egy terhességtől, de leginkábbis azért, mert Mátyás sem volt egyszerű a 37 cm-es fejével :cry: Mivel ismételt méhnyakrepedésem lett nem is igazán ajánlanának még egy terhességet. Gyógyszert nem bírom, spirálom már volt, de mikor rájöttem, hogy ez a gagyi abortál is azonnal kivetettem. Ezt miért nem mondják :twisted: Én spec hőmérőzős módszerrel védekezem ami annyit tesz, hogy Mátyás is csak másfél év után jött össze :lol: mondjuk közben sajna volt egy missed ab-m. Remélem hogy amikor akartuk nem jött akkor most nem akarjuk nem is jön :roll: Egyébként nálunk rajtam és jóanyámon kívül mindenki szeretne még egy babát, főleg mivel páromnak csak ez az egy babyje van.

Dalmi és azt nem anyósodék fogják fizetni? Pl nálunk a tesóm lakásának a fele egyenlőre rám van íratva ha a babájuk 5 éves lesz akkor íratják át rá, de a lakás összes terhét a tesóm állja. Na ez most butaság, mert azt nem én öröklöm.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Köszönöm szépen lányok!! Annyira aranyosak vagytok. Nagyon, nagyon jólesik, hogy törődtök a lelkemmel, Velem.

Képzeljétek, olyan aranyos a barátnőm is, meglátogatott ma. :) Olyan jó volt!!! Sajnos Ő is Budán lakik, így elég ritkán tud jönni, de tegnap megkértem és eljött! Nagyon örültem!! Holnap meg usziba megyünk az is jó lesz! :) Az a fránya csütörtök meg péntek csak eltelik hamar. Szombaton ha minden jól megy Apával megbeszéltem állatkertbe megyünk. :) Úgyhogy most már sokkal jobb kedvem van, köszönhetem Nektek is!!!!! :)

mammuci
De aranyos vagy, köszönöm!! Sajnos nem Óbudán lakom. :( De szívesen taliznék Veled! :) Kérdés, hogy Te hol laksz? Én óbudai lány vagyok békásmegyeri, ott nőttem fel, de most Óbudához közel egy városban élünk, kb. 10 km-re van Budapest.

dreika
De jó lenne, megkérdeznéd?? Azt már kiderítettem, hogy majd indul ilyen ringató foglalkozás, csak ott is nyári szünet van. Csak augusztusban indul. Majd fogunk menni arra. Az ismerősödnek mennyi idős a babája? Nem , Ő elvből nem ad Nekik mást, meg mert sok teje van. 2 éves koráig csak anyatejet kapott most meg a második is csak azt fog kapni. Nekem az akkor is furcsa… Én bébiszitterkedtem. És Te??

Klarissza
De jó Neked. Az Én volt munkahelyem elég messze van. Anyudéknál miért van sok kisbaba??

Kata
Igen , Te is szegény!!! :( De legalább Te elmész anyudhoz néha, az is egy kikapcsolódás. Na, képzeld el, hogy ha még az se lenne.. Nagyon ügyi Kevined!!!! :)

Judit

Nem is tudom mit írjak… Azért ez durva. A nők két dologért tesznek meg mindent , hogy legyen és hogy ne legyen gyerekük. Sajnos Én az elsőbe tartozom, úgyhogy védekezési tanácsot nem adhatok, Én sose védekeztem!! :cry: :cry: :cry: De megértelek Titeket is.

Évi

Olyan aranyos vagy!! Sajnos ezek a helyek nagyon messze vannak Tőlünk!! Itt nincs semmi, ez egy kisváros. 7 éve költöztünk ide. Abból 6 évig minden nap Pestre jártam be dolgozni, alig voltam itthon, mindig pörgött körülettem az élet, most meg csak itthon, bezárva. Lehet ez borított ki kicsit. A taliban benne vagyok!!! Adácson laktok? Szép lehet a tóparton!!

Ja még eszembe jutott a gyerek akarás, nem akarásról . A januáriban van egy csaj januárban szült és decemberben jön a második. Ezen Én egy kicsit ledöbbentem..... :shock: Egy éveben, két gyereket szül, akik nem ikrek. :)

Kép
Kép
anya1118

Kata, nagyon ügyi Kevined:) szbe sem kapunk és már rohannak :shock:

Andy, nem ettél még valami újat amit eddig nem?

Én is Pharmatex-et hazsnálok eddig bejött :)

Dalma, Pannabab egy gyönyörűség mindig mikormeglátom ámulok...igazi kis hersegnő!! :P

Judit! Gratulálok, kívánom hogy legyen minden úgy ahogy nektek jó!:)

Anya, én a 11.kerületben lakom, sajna az messzebb van de azért ha egyszer nekiindulsz Kincsővel valamikor szívesen összefutok Veled:)

Amúgy nem jársz sétálni se Kincsővel a környéken? Néha nekem az is elég ha nem otthon vagyok és legalább picit "mozgok" is, na meg így hátha taliznál más kismamákkal:)

Domi egész 2 napja nygös nem tom mi van vele, nem lehet letenni ha igen eljátszik kb 10 percet de ha kimegyek már visít utánam vagy ha rosszabb pillanata van csak akkor van el, ha ott ülök mellette és akkor is az ölemben akar játszani. Éjjel is felébredt fél2 kor meg fél 3 kor is. Nagyon-nagyon rég nem csinált ilyet :shock:
Lehet hogy fog? Jajj még nem akarom.. :cry:
De a kis ínyénél nem érzek/látok semmit nem piros nem duzzadt most front sincs..hmmm nem tudom. Remélem jobb lesz.
Na megyek jó éjt mindenkinek!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Bocsika, Pannababát akartam írni :lol:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Anya :D
nézd, ezt most találtam, ez sincs túl messze:
http://borsoszemjatszohaz.hu/
Akartam mondani, hogy ha jöttök kicsit befelé, akkor itt a III-kerületben több Máltai játszótér is van (pelenkázási, kajamelegítési lehetőség, wc, játszóház, játékok, motorok ...
Ha meg kiköltözünk (2 hónapon belül :lol: ) közel leszünk ám. :wink:
Ismerősöd nekem is kicsit fura. :roll:
Akit ismerek, neki 1 napon született a kislánya a nagyfiammal, írok neki mindjárt. Ő a "lakóhely szerint"-be ír, nincs kedved velük ott ismerkedni?
Én is bébiszitterkedtem hétvégenként, de tanulni voltam kint és dolgoztam, hogy az albérletet fizetni tudjam.

KépKép
dreika

mammuci málnát ettem:( csak attól félek h most ez előhozta és akkor már meg is marad?:(

holnap viszem dokihoz mert egyre terjed rajta:(

szoritsatok!

amugy anyumnak az eddigi leletei nem gázosak de még mindig a crohn betegségre utalnak. pénteken viszi házidokihoz akkor talán kiderül. de leglább vsznű h nem nagyon komoly a dolog.

na megyek pihizni mert szétmeggy a fejem

andy

Kép
andy30

Judit! Igen ember tervez..... Nagyon szép babavárást kívánok :lol: Nagyon akar ez a csöppség benneteket, hiába szopi, gyógyszer, Ő győzött és ahogy elnézem most fiúcska következik :lol:
Önkormányzat nem tudna segíteni lakás megoldásban? Albérlet helyett hitelt is törleszthetnétek :roll:

Klarissza, :D :D :D
én is hasonló cipőben járok, azelőtt pörögtem ezerrel, most meg pörgök 2 ezerrel csak ez más pörgés. Sokan kérdezik. hogy bírom az itthonlétet :roll:
Nem Adácson lakunk, de ide inkább nem írnám ki a zugolvasók miatt ( iwiwen megnézheted) ot csak van egy hétvégi házunk, csak a hétvége hiányzik hozzá, hogy kimenjünk :(

Dalma, ez csúcsfoto!!! Panna, mint egy kis tündér, gyönyörű

Andy, milyen gyakran fáj a fejed! Vérnyomásod?

Anikó, nem lehet ez a szeparációs szorongás? Tudod, ha anyát nem látom akkor nincs? Nálunk is has.éjszakák járnak, bár tegnap nem ébredt éjjel :roll:

Húú. a terhességtől én is nagyon parázok, de kor ide vagy oda nem tudnám megszakíttatni, ellenkezne az elveimmel és a vallásommal. Anyukám szüléskor szorgalmazta, hogy kötessem el magam, de nem engedtem nem szeretem az ilyen jellegű beavatkozásokat.
A 9 hónaptól paráznék, ha már megszületett nagggggyon jó lenne.
Védekezés nálunk sincs, vigyázunk :lol: :lol: :lol: ha az első légyott összejött volna lassan készülhetnék szülni :roll: de furcsa lenne.
Nagytesónak volt egy ovis társa (kislány) 4 évesen is szopizott, ovis ünnepségen kiabált az anyjának - anya cici kell - ezt már én sem tartom normálisnak, de nekem a 2 éves kor is horror. DE nem vagyunk egyformák, mindenki másképp csinálja.... :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok :)
Andy, gyere a hírekkel, mit mondott a doki.Csak nem bárányhimlő ilyen korán :shock: ?

Anya :) átérzem a helyzetedet, én ezért is megyek sűrűn anyumékhoz Tolnába.Nagyon jó a környezetváltozás, és ott is van sok gyerkőc, de ahol lakunk, itt is csak a játszón vannak gyerekek.Sokszor egyedül bolyongunk, lesem-várom, hogy jön-e valaki és örülök akkor nagyon, ha találkozom valamelyik kisbabással :wink: Valamikor meg alig várom, hogy egyedül legyünk, mert néha nyomasztanak, főleg a nagyobb gyerekek.úgyhogy változó.De jobb a társaság, az biztos.És tuti, sokan küzdenek ezzel. :?

Dalmi, Judit :) Judit, hát gratulálok először is :) Jó nektek, hogy azb a könnyen teherbe esős fajták vagytok.Nekem elég nehezen jött össze.2 év.mondjuk volt egy p4 miatti méh szájműtétem(Győrben Szalai)és utána jött a babó 3 hónappal.épp Tapolcára mentünk az első vizsgálatokra a Kaáliba.Többre nem kellett mennünk......... :wink: :)
Akkor küldjétek nekem a sok sok termékenységet növelő energiáitokat !! :lol:
Dalmi,hát, tényleg díjnyertes a kép Pannáról!!!!! :wink:
Vendég

Kata, nagyon ügyes a kis Kevin!!!! :) Képet raksz?
Vagy az indán nézzük?
Vendég

Sziasztok!!

Anya!
Átérzem, amiről beszélsz… :roll: nálam is van néha ilyen, hullámokban….úgy érzem, hogy belefulladok a házimunkába! Meg 3 gyerekkel van is tennivaló…de azért mindig szervezünk programokat, most pl. délutánonként strandra járunk, (na nem minden nap, heti 1-2x) Ágoston szokott aludni ott is a babakocsiban, na akkor én is pancsolhatok…ma a hugomékhoz megyünk kerti sütögetésre, múlt héten nálunk volt főzés…szóval lényeg, hogy legyenek néha kis programok, ne csak a háztartás, gyerek mókuskereke!

Kri!
Nálunk is megy a pápázás, meg újabban azt élvezi, ha pl. ütögetem a száját, mint az indián-kiáltás, ő meg hangokat hallat… :) na ezt jól megmondtam, azért sejtitek miről beszélek?? :lol:

Dalma!
Óvszer nálunk sincs a toppon….egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor használtunk… hát igen, a kúpnál az a 10 perc…..de valahogy elütjük azt az időt, míg le nem telik…. :lol: :lol:
Ja, és az „apa vigyáz, csak nem lesz semmi baj” nálunk is van sokszor….. :wink:
Ja és a vagyonadó… :evil: azért remélem nem lesz hosszú életű ez a törvény, és hamarosan hatályon kívül helyezi az új kormány!

Evi!
Hát én alapvetően nagyon szopi-párti vagyok, de azért 4 évesen már durva!! Attila fiam 1,5 éves koráig cicizett, Ágostont is szeretném addig, ha sikerül….de azért tovább nem nagyon!

HA nem haragszotok, még két kép:
Egy cumis, álmosos…..akkor szokott így bambulni, amikor már nagyon álmos.
És egy a tesóval, Veronikával.
Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

kRI:Zsombi is nagyon ügyes :lol:

Dalma:ez a kép hát nagyon szép :lol:

Melaszka :indán vannak.De rakok majd ha lesz egy kis időm.

Ditta:nagyon jok a képek édesek a gyerekek. :lol:

Na megyek füvetnyirni :? majd jövök

000kata

Evi, köszönöm a bíztatást, nagyon jól esik!A szívem mélyén én is tudom mindezt és napról napra azért jobban vagyok lelkileg. Szerencsére a gyerekek angyalok egytől-egyig és segítségem is sok van. Csak nem lesz semmi baj!
Sajnos a lakás-ügy ennél bonyolultabb, van egy családi ház Pest határában ami elvileg félig a miénk(2 generációs családi ház), mégis úgy menekültünk onnan annak idején. A házasságunk kezdett romokba dőlni, én pszichológushoz jártam várandósan...ja a lényeg, anyósom is ott lakik.....sztem erről nem is kell többet írnom.
Lassan 5 éve áruljuk, mióta apósom meghalt, mégsem megy...szerintem anyósom lelkileg nem bírja elengedni, mert még a mai napig reméli, hogy egyetlen gyermeke szimbiózisban vele fogja leélni az életét mellette.
Igen ám, csak mi addig albérletbe kényszerülünk. S amíg a ház nem megy el nem tudunk tovább lépni, mert teher is van rajta, szóval addig nincs pénz...
Röviden ez a mi történetünk.

Anya, sajnálom :( én panaszkodom, közben pedig tudom, hogy sokan éveket küszködnek babáért. :( Ne haragudj!

A házimunkát illetően nekem be kell vallanom, február óta segítségem van. A nagynéném másodállásban jár hozzánk heti 2x néhány órára. Annyira örülök Neki, mert mégis családtag és ráadásul "családbarát" áron jön. :) Így is marad munkám bőven napi szinten, de úgy érzem nem betegszem bele úgy, mint eddig.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ditta, édesek a gyerekek!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Judit, vevők miatt megy a drukk++++++++

Anyós :twisted: :twisted: :twisted:

Ditta, azta a lányod milyen helyes, lesz gondotok udvarlók terén :lol:
Ágoston, na hát nem bírok betelni vele, annyira kis huncut :D
Szopi miatt szerencsés vagy nagyon, menni fog most is a 1.5 év tuti.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Ditta, Ágoston csúcsaranyos! Veronika pedig tényleg nagyon szép nagylány!
Judit, anyós nagyon gáz lehet! Nem rakjátok inkább őt albérletbe, ti meg elfoglalhatjátok a nagy házat. Nem menne bele, mi? Mondjuk ha ilyen sárkány ahogy kiolvasom a sorok közül. Picit sem törődik azzal, hogy van 4 (lassan 5 ) unokája?
Ki is írta? A vagyonadóval kapcs: de persze ők fizetik amit ők használnak, csak a miénk után fizetünk, ami nem éri el a 30 millát, de így a többivel együtt több az össz, így mindegyikért fizetni kell, így arányosan a miénk után is, amit amúgy nem kéne. Szóval értitek. jó bonyi voltam.

Évi tök sajnálom, hogy Lilla ilyen kis pannás lett éjjel. A mi lányunk ma nemes egyszerűséggel nem is aludt el, így nem kellett ébredni éjjel. 12-ig 5x volt fenn, aztán nem is aludt vissza fél 4-ig. Aztán reggel 8-kor mintha mi sem történt volna ébredt. :evil:

Kép
Kép
dalminha

Mindenki tegyen sok képet a gyerkőcökről, úgy szeretem (szeretjük) nézegetni ezt a sok kis csodát!

Kép
Kép
dalminha

Dalma, most átmeneti szünet van nem alvás terén :roll: nem értem én ezt ( már 2 iccaka ájulás volt reggelig és most is alszik fél 12-től )

Panna baba jó kitartó ( nézz be a szept. topikba ott írtak okosságot az alvásról tegnap este , jó hosszú készülj fel!!!! )
Szerintem ne parázz az alvásproblémán, tudom fáradt vagy, de előbb-utóbb megváltozik.
Én most is azt mondom, hogy a fogacskák miatt van, úgy sem tudunk változtatni rajta, ha nem alszik.
Nem lehet rájuk még haragudni sem, mert olyan kis édik :lol: :lol: :lol

Itt volt a kozmetikus a kutyalányunknál és legépelte a nagy bundit, olyan édes lett, megkoönnyebbült és én is mert így Lilla nem tudja húzni a szőrét.

Andy, mizujs veletek? Kiütések, fejfájás? Anyud?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

sziasztok.

Judit nagy gratulaa.

Izával tegnap mentővel mentünk be a Bókayba az én hülyeségem miatt

Szóval az történt h 10 után átöltöztettem és pelusoztam Izát a pelenkázón és valamit még akartam vele csinálni de innen mint egy filmszakadás nem tudom mért de otthagytam a pelenkázón és odamentem a fiaimhoz akik egy rajzfilmet néztek és nagyon szégyellem de elfeledkeztem Izáról hogy a pelusozón van. És már csak a puffanást hallottuk meg és utána Iza sírását. Berohantunk én felkaptam a földről de elkezdtem dőlni vele együtt mert nem bírtam felállni de Andris segített
Nagyon keservesen sírt. Kiverte a víz de olyan mértékben hogy az én ruhámból facsartam ki a vizet. És nem lehetett megnyugtatni mire kb 10perc után elaludt. Már sejtettem hogy gond van így nem haboztam hívtam a barinőmet jöjjön át vigyázni a többiekre. Én közben telóztam a heimbe többször is de nem vették fel így hívtam a pont rendel házidokit és kérdeztem hogy bevigyem hozzá vagy khba. A khba mondta. Én utána kérdeztem hogy kijön e a mentő vagy gyalog menjünk és erre mondta hogy hívjak mentőt mondjam azt hogy aluszékony. Közbe megjött a barinőm és vázolom az eseményt mikor is sugárban elkezdett hányni Iza. Nah hívtam a mentőket akik 10 perc alatt kiértek és a bókayba hoztak. Míg a ment ki ért még 3x hányt sugárba és fal fehér bágyadtka volt szegénykém. Most már a régi
Milliószor átpörgetem az agyamba hogy mért hagytam ott a pelusozón én aki soha egy gyereket nem hagytam ott hiszen csak egy mozdulat hogy berakjam az ágyába. Egyszerűn nem jövök rá. Mintha kivágták volna azt a részt. Egyik pillanatban öltöztetem a másikban meg nézzük a fiúkkal a gépen egy rajzfilmet.

Szóval egy felelőtlen trehány anya vagyok:((((

Hát egy két dolgon ki vagyok bukva a magyar egészségügyben.
először is a mentő orvos viselkedésén. Iza nagyon bágyadt volt széthányta magát úgy hogy még az orrán is jött kaja de ő nem akarta elvinni. Ezt nem mondta csak látszott rajta hogy mi a fenéért hívtuk ki őket egy ilyen ügy miatt. Közben meg meg is említették hogy utána kell egy áramütést ért gyerekért is és erre azt mondták ráér az!!! Közben meg a hányására megkérdi hogy ez nem bukás?? És szépen araszolva ment a mentő. Minden lámpánál megállt.
Bent se vérvétel se vizelet ami részben jó is csak nem szokták azt levenni egy új felvételisnél?? de amúgy mindenki rendes volt.

A mentő majdnem szétesett alattunk mert ott vázolták hogy folyika hűtővíz meg miegymás baja van a kocsinak.

harivera
Budapest XXI. kerület

hahó

na megjöttünk a dokitól.
hát sajna beigazolódott a gyanúm: ekcémánk van:( enyhe fokú ugyan de az.
megkaptuk rá a szteroidos krémet, 5-6 napig szabad kenni vele meg kálciumot kell adni és ettől állitólag el fog mulni :roll:
csak aztán nem tudhatjuk h visszajön-e ill. h mikor jön vissza és milyen sulyossággal :(
reménykedek h elmulik most és nem jön majd vissza.
doki szerint bizzunk benne h kinövi majd.
asztma előfutára lehet sajnos erre nem tudott mit mondani h lehetne megelőzni :roll: pedig én olvastam h van vmi gyóccer rá megelőzésnek de ő nemismeri :evil: azt mondta megkérdi allergologus kollégáját. két hét mulva oltás akkor rákérdezek!

amugy van vkinek ekcémás babája? mit kell még tudni erről? csak a krém azt jóvan? :roll:

na most ennyi voltam megyek főzni mert végre elaludt!

ja és képzeljétek azt mondta h nagyon meg van duzzadva az inye alul-felül! néha felsikit és sir akkor ettől lehet? :roll:
lehet hamarosan lesz fogunk:)
anyum mondta h nekem 8hósan jött ki az első és utána sorban egy csomó de én meg sem éreztem! lehet reginek is igy lesz!?:)reméljük, eddig nincs gond (koppkopp)

andy

Kép
andy30

ditta szuperek a képek nekem a 2. teccik:)

dalmi ez a panna igazi nő! gyönyörű! és nagyon hasonlit rád:)

vera: uristen! :shock: kirázott a hideg! és akkor mi lett izával? mért hányt? rtg volt? agyrázkódás lehet? haza is engedtek?
dehogy vagy trehány anya! ez mindenkivel előfordulhat! az a csoda h ilyen jól birod ennyi gyerkőc és probléma közepette! te csak ne hibáztasd magad. jó tudom könnyű ezt mondani hisz én azért a 15 szem málnáért is kárhoztatom magam amitől kijött regi ekcémája de akkor is meg kell próbálni másh gondolkodni.

ezentul majd jobban figyelünk. lényeg h iza jól van és nem lett semmi komoly akkor ezek szerint.

magyar eü.-et meg nem kell bemutatni :?
eccer nekem egy mentős mondta h csak beteg ne legyek és mentőt ne kelljen hivnom :?

na szaladok főzni pápá

andy

Kép
andy30

ja évi köszi aranyos vagy ma már nem fáj a fejem! anyum elvan majd pénteken viszi vissza aleletet a házidokihoz akkor hátha kiderül minden!

Kép
andy30

Vera:sajnálom :cry: és mi lett végül?hazaengedték rögtön mit vizsgáltak?

Andy:sajnálom az ekcémát remélem hamar elmúlik.

000kata

Andy, van egy ismerős néni, aki chron beteg. El kezdett inni egy gyógynövényes iszit (priviben ha érdekel) és jobban van tőle valamivel, bár még csak pár hete issza. Majd később megkérdezem tőle, hogy javul az állapota és referálok neked róla. Tök sajnálom Regit, pedig te aztán télleg nagyon óvatos és körültekintő vagy.

Vera, :( szegény kis Iza. Akkor most nagyon kell rá figyelni. Koponyaröntgen nem volt? Kérj szerintem.
Nekem érdekes, de vezetés közben szokott kimaradni a gondolkodásom. Volt már többször, hogy nem is emlékszem hogyan értem haza munkából pl. Vagyis az utolsó körforgalom megvan, de az uccsó 1 km már nincs.

Kép
Kép
dalminha

dalmi aha megirhatnád bár anyum nemigen hallgat rám:( meg azt is h neki milyen tünetei vannak meg mióta?
ekcém: látod egy bűnözés is elég volt:( de remélem elmulik és nem jön vissza ha ezentul is vigyázok! bár állitolag ha eccer elindult... nemtom.

andy

Kép
andy30

Csajok kevint mindig megcsipi v.mi már több van rajta és ilyen kemény kis hólyagos lesz.Csúna mi lehet az?szerintem tuti nem szunyog .2hete vannak szárnyashangyáink nem lehet hogy az?mindig porszvozom öket.Már 2 féle hangyirtonk van nem tünnek el :? :cry: Mivel lehetne kiirtani öket?

000kata

oookata a hangyacsipés pont olyan! tuti az. kend be vmivel kevint?

Kép
andy30

Andy: és nemtudod hogy lehet kiirtani öket.Szegény kevin egy csomo csipáse van.Már le se merem rakni a szönyegre se nem tudom hogy csipik meg.Fenistil cseppem van az is jó szerinted?vagy milyen krémmel?

000kata

fenistil is jó ugy tom de az nem megelőző. gyóccertárban kérdezd meg.
kiirtani nemtom de biztos van rá szer.

Kép
andy30

Hello!

Evi mi 33 hónap és nem volt gáz! Pl: az utcán sosem kérte csak otthon a négy fal közt :wink:

Dalma dettó egyszer majdnem balesetet is okoztam egy ilyen filmszakadás miatt :cry:

Vera nagyon sajnálom! Sajna a tünetek amik a picidnek voltak agyrázkódás jelei. Úgyhogy csajok itt hívnám fel a figyelmet arra, ha a baba beüti a fejét és aluszékonnyá válik, vagy hány azonnal kórházba kell vinni. Sajna saját tapasztalat! Zsolti fiam mivel előbb állt mint ült sokszor megjártuk a kh-t agyrázkódás miatt. Sajna a mai napig ha megerőlteti fáj a feje, de szerencsére komolyabb baja nem esett.

Andy ekcémáról ódákat tudnék mesélni, de először is tudni kellene milyen tipusú ekcéma, mire allergiás mi váltotta ki! Asztmát az ekcéma csak akkor okoz, ha folyamatos légúti megbetegedésekkel jár ez már csak akkor fordul elő, ha a szervezete annyira legyengül, hogy minden kis vírusra, bacira komoly megbetegedéssel reagál. NEM ijesztgetni akarlak, amúgy is elég ijedős vagy, de ha bármi kérdésed van szivesen megosztom veled tapasztalataimat. :wink:

Kata a legjobb, ha bemész egy állatgyógyszertárba és az alábbi szert veszed meg INSECTICID a legjobb amit a mai világban gyártanak. Mindenhol befújhatod szagtalan és mindent kiírt: hangya, bolha stb.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Csajok az állatkert szuper volt. Skacok nagyon élvezték még a legkisebb is. A szurikáták pedig direkt az én kedvemért jöttek elő rejtekhelyükről :lol: Holnap dobok képet!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Judit:Itt is gratulálok a babához.Hát engem is sokkolna a dolog.Az jó,hogy párod örűl.Jó egészséget kívánok nektek!

Védekezés:Mi óvszerrel védekezünk.Bár bennem is megfordult a gondolat,hogy jöhetne a második baba. :D De párom nem egyezik bele.Végülis igaza van,hogy várjunk vele még,mert Krisztián eléggé sok törődést igényel.Nélkülem nincs el nagyon.Ha elis van amikor haza jövök bosszút áll rajtam :( Itthon se olyan jó a helyzet anyósék kikészítenek :( És szegény Kriszen csattan a dolog néha meg páromon :( De 3 év múlva jöhet a tesó :D

Bocsi nem tudok vissza olvasni sajnos :( Ráadásul nemsokára itt az esküvő és eléggé zavaros minden :( Ettől is kivagyok kicsit :( Izgulok,hogy minden rendben menjen.Krisztől semmit nem tudok csinálni :( Ráadásul párom sajnos nagyon sokat dolgozik így még nagyon segíteni se tud :(

Kata:Hogy vagytok?Nem írtál vissza myvipen :(

Krisz már szépen áll a kiságyban és körbe járja :D Meg ha fogjuk a kezét akkor ülésből feláll.

Bocsi,hogy rátok zúdítottam minden bajom,de jól esett kiírni magamból.Kicsit depis lettem sajnos :(

Jó éjszakát mindenkinek!És nagyon édesek a babák!!

Reni és Krisz

Kép
Kép
reni_24

Klarissza:köszi szépen

Reni:irtam pedig de lefagyott a gép akkor nem küldte el. :? Nagyon ügyes Krisz :lol: Ne izgulj,minmden tök jó lesz :lol:

000kata

Kép Krisz pancsizni készűl :D

Kép áll a baba :D

Kép :D

Kép :D

Kép
Kép
reni_24

Kata:Hát nem küldte akkor el. :( Köszike.Kevin miket csinál már?Hát remélem,hogy minden rendben lessz :)

Kép
Kép
reni_24

védekezés nálunk: no sex:))))))))))))))

erről a mozdulatról mindenhol fel lehet ismerni Izát:))) így szeret elaludni rendszerint:))))
Kép

bibibii nekem már ilyenem is van:))
Kép

kukucs:)
Kép

volt rötgen,szemészet itt kiderült hogy egy éves kora után szemüveg kell neki
koponya és hasi uhu is és felvetődött az agyi MRI is de azt még se csináltak

harivera
Budapest XXI. kerület

vera :( Juuuj!! Sajnálom, ami történt, de tényleg ne hibáztasd magad, ettől nem vagy rossz anya az biztos!!!! Már otthon vagytok? Ki is engedtek? Milyen vizsgálatok voltak?

dreika
Köszi, aranyos vagy! Albérletet? Nem a családdal laktál? Én a családdal laktam, mindent kaptam kaja, saját szobám volt + még a "zsebpénzt" is, amit teljes egészében haza hoztam, mert ott ugye nem költöttem semmire. Igen jó, hogy közel lesztek! :) Hogy áll a házatok?? Küldesz képet róla??

andy
:( Sajnálom! Remélem tényleg a krémek hatnak hamar és gyorsan el is felejthetitek örökre a csúnya ekcémát!! Drukkolok!! Bocsi, hogy nem fényképeztem Kincsem pöttyeit, de képzeld olyan szépen elmúltak!! Szerintem az szúnyog lehetett.

kata :( hangyákat sajnálom. Én ha kint vannak akkor ecetet öntök a lyukba és végük!! :) Ugye kint vannak és nem a lakásban??? :shock:

Judit

Nem kell elnézést kérned, nem Te tehetsz róla! Én Boldog vagyok, ha másnak sikerül és örülök minden pici babának!! :) Csak azt nem bírom amikor eldobják, vagy elvetetik... :cry: Az valami szörnyűség!!!! :(

klarissza
De jó lehetett!! :) Gyere a képekkel!! Ez az izé a pókokkal is végez??? :?

katica merre vagy?? Nyaraltok??

Tényleg segítsetek egy jó szállodát keresek , ahova tudnánk menni max egy hétre, persze picurral. 4 vagy 5 csillagos és lehetőleg Balaton partján. Van ötletetek??

Kép
Kép
anya1118

Anya :D ,
tanulni mentem ki elsősorban és egy ifjúsági klubban, meg egy rádiónál dolgoztam. Bébiszitterkedést "csak úgy" vállaltam, végülis időm volt és még fizettek is érte. :D
Házunk jól áll köszi, bent már vakolnak, kívül csatornáznak.
Ha visszajöttünk küldök képet.

Hajnalban utazunk, az esküvő szombaton lesz, kedden jövünk haza.

Mindenki vigyázzon magára!

KépKép
dreika

Anya :) ,
Mi a fél életünket Kenesén tengetjük, szóval én az északi partot favorizálom :D pl. Füred? :roll:

KépKép
dreika

Vera, valamiből azért csak lett az 5 gyerkőc. :) Különben megértem, hogy valamelyik mindig ott ólálkodik gondolom... :? Iza olyan édi ahogyan alszik, és kukucskál a kádból.
Kata nálunk az udvar is tele van hangyákkal, meg bollyal. Morteint ajánlották nekem.
Reni, nagyon aranyos Krisz. Milyen esküvőre készültök? A tiétekre?
Télleg, Katica?
Sonny, Pipal?

Kép
Kép
dalminha

dalma laptető :)

dreika
Vigyázzatok magatokra! Jó utat és jó kikapcsolódást! :) Ja úgy könnyű, hogy tanulni. Én célirányosan dolgozni mentem. :(

Jó éjszakát mindenkinek, a manóknak szép álmokat! :)

Kép
Kép
anya1118

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: