A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Csilla, tavaly szeptember elejen voltam utoljara otthon, egy erdekes 9 napos autokazas kereteben :D a 9 napbol 6 az utazassal telt el :) ki kellett probalnunk, hogy valoban letezik aszfaltozott ut portugalia es kishazank kozott, nem csak a legi :) es meg kelett tapasztalnunk, hogy europa is letezik ugy ahogy a terkepeken latjuk, bar az ennek a konkluzioja, hogy sokkal nagyobb eloben es jooooval nagyobbak a tavolsagok, mint ahogy a terkepen latszik :)
Amugy normalis verzioban juli vegen voltam odahaza repulovel majdnem 3 hetet. Eddig altalaban akkor mentem, ahogy vegetert itt a suli. Nos iden ugye mast csinalok most, hogy vege a sulinak :) es hat a birosag vegett kene mennem iden is, meg magam miatt is mennek, ott egy csomo eltarolt babacucc amit aronnal is jol tudnek hasznalni (aron olbebaba epp, azer nem irok idonkent nagybetut) egyelore meg nem tudom. szeptember elso fele jarhato ha aron rendben van... kozepen kezdodik itt is a suli. utana mar csak a karacsony jatszik, de egyreszt eleg gaz a teli idojaraskor a kozlekedes ha eppen ho meg jeg van, mareszt nem vagyunk mi itt ruhailag rakeszulve mar egy magyar telre... es hat akkor tobb a szobafogsag is, bar sajat lakasban, ami azert konnyit a dolgon.

luna6

Vok, küldtem privit...

Nagyo édes Hanna a képeken :D
tatim

Sziasztok!

Vok, én is küldtem. :lol:

Luna, abszolút igazad volt, nem vészmadárkodtál, tényleg kemény ez a pici baba dolog. Nem is hittem volna, de már értem, és tényleg röhejes, hogy a nagy hassal alvás miatt nyavalyogtam én is.
Azért egész jól hozzá lehet szokni a 3 óra alváshoz.

Nekünk most a legnagyobb problémánk, hogy gyerek eszik, alszik, kakál rendesen, viszont bealszik az ölemben és nem lehet letenni(csak nagyon ritkán) mert különben vonyít.
Most is suttyomban tettem be a kiságyába, odatettem a hálóingem, hogy érezze anya közelségét, és szól ezerrel a körforgó. Már ez a hülye dallam visszhangzik a fejemben még álmomban is... :lol:

Itt zápor van, jó kis nyári záporka, de jó!!!!! :D

Kép
jenny29
Mór

Jenny Arnold ezt játszotta velem egész délelőtt. Ezért vagyok még mindig hálóingben :oops:

Tegnap megérkezett a hordozó hát... lehet, hogy én vagyok a béna, de ez nagyon fura nekem. Olyan, mint az infantino, de nem az. Annyira kanyarban van benne a teste, hogy szerintem az nagyon nem lehet kényelmes. Ráadásul a fejecskéje rászorul a mellkasára és emiatt ércesen veszi a levegőt. Kivettem belőle gyorsan és nem is teszem vissza többet, majd elviszem egy bizományiba és megpróbálom én is inkább a kendőt. Csak korábban ezért nem akartam, mert Arnika feküdni szeret.
Még visszatérve a hordozóra, néztem az interneten és a fekvő pozícióban minden baba c-ben van akár kendőben, akár hordozóban van de talán nem annyira mint az én babám.

Vok köszi a homeos cuccokat :D A kórházban kisebesedett az egyik, de már meggyógyult.Igen, van, hogy szinte összecsípi a mellbimbómat, amikor szopizik, de alapból az én bőrömmel van baj :roll: Nem bírja ezt a nagy megterhelést, még a simogatást sem bírom sokáig, egy idő után az is fáj (na nemcsak a mellbimbómon, hanem úgy általában :D ). Szóval sajnos ilyen fájós bőrből faragtak engem :lol:

Tegnap óta nekem is úgy fáj a fejem és nem akar elmúlni :( :(

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Csilla elküldtem neked az e-mail címemet :D még egyszer köszi :lol: :lol:

Kutacsra nincs ötletetek? Rutinos anyukák?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn, ne sznevedj vele... marmint a fejfajassal, engem a multkor total kikeszitett. De vegul a doki siman rabolintott a gyogyszerre, szoval vehettem be ibuprofent, a paracetamol meg eleve engedve volt (csak az nekem nem hasnsznal a fejemre)

Enyimaron abszolut fuggolegesen alszik a kendoben, szerintem azt hiszi a pocakban van, csak eppen nincs fejjel lefele :D:D Jol 'odaszoritja' hozzam a rugalmas kendo, ebben mindig elhallgat egy ido utan. Lehet, hogy egy kendoben a tiedfiad is siman bealudna fuggolegesen is, de ha fekve az is jo, a babak az agyban is valamennyire C-ben fekszenek.

luna6

[quote="talinn"][ írta:talinnb]Csilla elküldtem neked az e-mail címemet :D még egyszer köszi :lol: :lol:

Kutacsra nincs ötletetek? Rutinos anyukák?

akkor a kutacsrol:
"Tisztelt Doktor Úr! Féléves kislányom kutacsa be van horpadva. Jön a foga napok óta, ezért nyěgös, de nem lázas, eszik-iszik rendesen (ma fél liter teát ivott meg). Betegségre utal-e a horpadt kutacs, vagy ne aggódjak? Tisztelettel, Eszter.
Sajnos sok ismeretterjeszto könyv leírja azt az orvosilag igaz tényt, hogy a horpadt kutacs a kiszáradás jele, azonban a kutacs behorpadásának megítéléséhez sok gyakorlat kell, általában a szülok ezt nem tudják megítélni. Ha eszik, iszik a baba, akkor ne aggódjon. Egyébként a kiszáradás egyik legelso és a szülo számára is könnyen megfigyelheto jele, a vizelet mennyiségének csökkenése, vagyis, ha a pelenka nem nedves 6-8 órán keresztül. "

Valamint allitolag csak a fekve nezes szamit, ha fuggolegesen van mar nem mervado, mert bejatszik a gravitacio erosebben...

luna6

Hát így volt benne:

Kép

aztán így aludt benne :lol:

Kép

meg így is :lol: :lol: Kép

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

köszi Luna :D

Akkor igyekszem még jobban megnyugodni. Vasárnap még pár másodpercre megfigyelhető volt a horpadás, de tényleg csak függőlegesen. Szopizik, iszik, pisi is van, akkor minden rendben :D

A fejfájásra már mindent megpróbáltam, de ha nem múlik, akkor fogok bevenni rá vmit.

Most megpróbálkozok a kendővel, hátha nekünk is beválik, bár, amint látjátok a hordozóban is aludt, csak nem volt rajtam :lol: :lol:
A szíjat a legkisebbre állítottam és mégis a hasamnál lógott a csillagom nem a mellkasomon, ahogy a képeken látni. Na mindegy, feladom...

még egyszer köszi a gyors válaszokat Luna :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn, azert a dokinak majd emlitsd meg a dolgot a kutaccsal, de addig is szerintemsem kell raparazni, ha amugy minden egyeb mas teljesen normalisan mukodik a deden :) (a legnagyobbam egyik tanitojat - ket tanitoja volt altalanos 1-4-ben mert iskolaotthon volt - Arnold bacsinak hivjak :D eletem egyetlen also tagozatos tanarbacsija, mar akit ismertem :D persze biztos vannak joval tobben, de megsem ez a tipikus :D)

En a hordozohoz nem ertek, en tuti nem bornam el a gyereket benne a masfele sulyeloszlas miatt, mert ugye az 'feloldalas' ezert a kepekrol azt sem tudom, hogy igazan tenyleg nem igy kell e benne lennie. Mindenesetre nem tunik nagyon szenvedni :D (na ez vajon melyik nyelvbol jott nyelvtani formula lehet, mert eleg magyartalan :D:D mindegy, igy hagyom mar...)

luna6

Vok, köszi a szopi-tej tanácsot, rosszul írtam, átlag 3 óránként szoptatok, egyszer egyik, majd kövi alkalommal másik mellből. Csak este, fektetés után csinálom a szaporító 2 mell leszívást. Sajnos ez a spriccelés dolog a mellemben lévő tej mennyiséget nem takarja, hiszen, ha úgy nekiesek, hogy kiszívom, én sem tudok olyan mennyiséget :( Tegnap este szoptatás után (tehát kiszopott max. 60 g után) a két mellemből együttesen ezzel a szaporítós módszerrel szintén 50-et szívtam le, tehát ez azért nem az igazi, asszem... de végülis eddig midnen egyes étkezést meg tudtam oldani, 90-100 g-okat összehozok szopi+lefejt tejből, s egyetlen alkalommal pótoltam csak táppal.

Bocs, h ennyi midnig csak erről írok.

Ma már újra boldog vagyok, Szende tünemény, úúgy figyel már
detti_10

Sziasztok!
Édesek ezek a babák, mindenkié. :D
Hanna is nagyon cuki volt "fiatalabb" korában. :)

Mi ma voltunk 2 hetes tanácsadáson. :D Liza 3600g és 55 centi, bakker nagyon sokat nőtt a 2 hét alatt. :D (3300-al, 52 centivel született, 3180g-al hoztuk haza)
Megdicsérték, hogy szépen fejlett, egészséges, jól táplált. :) Azt mondja a dokinéni. jóltáplált anyatejes baba, látszik rajta. :D Mondom, khm...tápszeres. :D
ennyivel nagyjából el is intéztük a szoptatás témát, mondták, hogy van ilyen, van ilyen, azért ne adjam fel, ennyiben maradtunk. :)

Ajánlották a calcium carbonicumot ch 30, hátha...VOK??? Vélemény? :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna, az jó ha Te vészmadárkodtál és már terhesen megosztottad a tapasztalataidat itt a forumon. Sajnos akkor még nem olvastalak Titeket. Mondjuk én nem panaszkodhatom, mert idilli volt a lányommal is, meg most ez a majd 2 hét a kisfiammal is. Harapás, meg éjszakai kelés ide vagy oda, engem nem zavar. Csak a lányokat sajnálom nagyon akik küzdenek itt a mellgyuszival, meg a kevés tejjel.

Ti mivel vágjátok a baba körmét? Van valami spéci olló vagy csipesz? És ha igen azt hol lehet beszerezni?

Még egy technikai kérdés: hogy lehet azt a vonalzót idevarázsolni a hozzászólások alá?

Jó babázást mindenkinek. Annyira édesek a babáitok a fotókon!!!!
geszter11

Latod Eszter en veszmadarkodom es nekem van mellgyulam :) De elvittem ma a dokinak, megmutattam hogy azert megis ne csak telon at...es igy is egyetertettunk, meg mar javuloban van. Es kaptam meg hozza egy kis ibuprofent gyrsitonak az elmulashoz... ez ennyi :) Megjartam a szemeszetet is... huhh ez egy faraszto nap volt, el is vagyunk csuszva a kajalassal meg a furdessel, na nem mintha ez lenyegi kerdes lenne :) Gyerekeket ketszer belefoztuk az autosuleseikbe... brutal ido van kinn.

En sima sajat koromcsipesszel vagom a bebi kormet, tapasztalatom szerint a babaollok semmire sem jok, max jol neznek ki, babacsipeszt meg sosem probaltam.
Vonalzot ugy lehet csinalni, ogy valamelyikunk neked tetszo vonalzojara kattintva legyartod magadnak, akkor kapsz egy linket hozza es azt be kell illeszteni itt fenn a fejlecben (csak akkor latod a be vagy jelentkezve) a profil megfelelo soraba. Nem akarmelyik link jo azt tudom, jellemzoen megadnak vagy haromfelet de ez az oldal konkretan egyiket keri a tobbit nem ismeri fel. Szoval beilleszteni a profilba, elmenteni es akkor mindig megjelenik ha ugy van beallitva.

luna6

Naná, hogy nem jelezte a rendszer, hogy van privim. :?

Tallin, Heni, küldtem.

Eszembe jutott, hogy tegnap mit akartam. Szóval a teát (Mecsek Baby) mégiscsak mellőzzük, mégsem vált be, ugyanis olyan erős szélgörcsöket kreált Lénánál, hogy tiszta nyugtalan és sírdogálós, lábfelhúzkodós napjaink voltak. Szóval víz továbbra is.

Vok, igaz, kb. egy hetes késéssel reagálok, de most jutott ez is eszembe. Szóval én is ugyanazt a kötést használom, mint Te, nem tudom a hivatalos hosszú nevét. Természetesen most is itt van benne Léni baba.

Detti, örülök, hogy "újra" boldog vagy. :) Nekem még nem volt ilyen érzésem, viszont úgy érzem néha, hogy olyan dög fáradt vagyok, hogy nem bírok felkelni a következő etetéshez.

Geszter, én azt a lekerekített végű babaollót használom, de hogy ennek a leányzónak milyen iramban nő a körme! Kb. két naponta vágnom kell (Bárcsak az enyém nőne így!), ami persze elég nagy művészet, általában alvás alatt szoktam. Amúgy rejtély, hogy mitől lesz tiszta retkes a körme alatt. Illetve egy ötletem van, ahogy rajtam csimpaszkodik és kaparászik, gondolom rólam megy rá ez a kosz. De én meg ennyire retkes lennék??? :D

Geo, irtó kíváncsian várom a jelentkezésedet. Remélem, holnap hazaengednek és egyből :) jössz is.

Képzeljétek, úgy 1 hete Léna annyira emeli a fejét, hogy csuda. Már amikor böfizés van, akkor is kitartja sokáig, aztán mikor elfárad, meg jól belefejel a mellkasomba, olyan cuki. :) És hason is emelgeti, nagyon édes.

Ja, és már kb. hónapok óta akarom írni, végre most jutott eszembe, amikor itt írok Nektek.
Szóval nem tudom, hogy tudjátok-e, a kislányok nagyon szeretik, ha a lábukon mindig van valami, ellenben a kisfiúkkal, ők inkább a "szabadságot" kedvelik ezen a téren. Nálunk ez nagyon igaz, mert ebben a förtelmes melegben természetesen nem adtam eleinte zoknit Lénára, és volt nyűglődés, meg minden. Aztán egyszer csak eszembe jutott ez a dolog és onnantól zokni van és csend van. Már amikor...

Nálunk is igen nyűgös nap van, nem vagyok én ehhez hozzászokva. :) A délelőtti evés után a következő evésig nyűglődés volt. Még jó, hogy tegnap főztem, mostam, tornáztam, mert ma nem lett volna időm semmire.
Aztán most késő délután is mentünk le sétálni és basszus felkelt a kocsiban és sírt. Gondolom a szél (amit én is rühellek), plusz közelgett egy jó nagy viharfelhő, erre tudnám fogni. Ezért kendőzünk most is.

Amúgy már többször volt olyan, hogy a késő esti evés után csak 6 óra múlva kér legközelebb enni, ami olyan szuper volna, ha egyből elaludna, de hát sajna nem így van.

Kezdek megbarátkozni a nyaralás gondolatával és kezdem várni is, nem csak az aggodalom munkálkodik bennem.

Kép

Kép
***csilla***

Luna, nálatok a tengerbe/óceánba mikortól viszik bele a kölkeket?
Elég vegyes véleményeket olvasok erről a neten, nem tudom, hogy mi legyen ezzel a kapcsolatban. Eleinte eszembe nem jutott volna, de aztán arra gondoltam, miért is ne próbálnánk ki. Persze ha jó idő van, tűző naptól óvva, és ha nem visít tőle és láthatóan élvezi.

Kép

Kép
***csilla***

Hat nalunk a tenger brutal hideg, szal nemcsak a gyerekeket nem viszem be de magamat sem :D Azert a helyi 'fokak' szoktak benne furdeni, gyerekek is (enyim nem, neki is hodeg, meg hat tenyleg nem nyugodt viz) meg apalykor egesz jo ha visszamaradnak a sziklacskak kozott tavacskak, azok jol felmelegednek es abban lehet a gyerkoknek pacsalni, de ahoz is mar jarokepes gyerek kell minimum. Kisebbeket ide nem visznek, mert a viz vagy 17-18 fokos lehet es szinte allandoan nagyon hullamzik, igy uszni is eleg nehezkes benne allitolag. Itt pl nem lehet semmifele felfujhato jatekot sem hasznalni, a viz allando mozgasa miatt nem mukodik semmi sem. Na de ez tenyleg nyil viz, a tuloldalon Amerikaval :d Lenn delen Algarveban (Portugalia deli strandolos paradicsoma) nem tudom mi a szitu, mert meg nem jutottam el odaig, de valamivel melegebb a tenger, allitolag bekesebb is... na meg tele van minden szallodaval es azoknak a sajat medenceiben biztos vannak bebik.

luna6

Ja, értem. Köszi az infót.

Akkor körkérdés: Ti megpróbálnátok a helyemben a vizet Lénával? Akkor lesz 3,5 hónapos, de mint tudjuk 7 héttel kevesebb is lehetne.

Kép

Kép
***csilla***

Én simán leharapdáltam a gyerek körmét :D

KépKép
tatim

Vok, tessék, gyártottam vonalzót :D :D
Nagyon édesek a gyerekeid, Hanna haja meg szenzációs :)

Mégegyszer nagyon köszi a kendőt, remélem tényleg beválik, és nem csak a mézesmadzagot húzta el előttem nálatok Dorka...
Utána még aludt egyfolytában a köv. etetésig, pancsi, evés, és alszik azóta is. Remélem ez nem az éjszakai alvás rovására fog menni...

Aki használ mellszívót, az minden egyes fejés után megy és fertőtlenít? Tejcsi kiönt, be a hűtőbe, mosogat, fertőtlenít? Nem hiába tűnik ez nekem nagyon macerásnak :(

KépKép
tatim

en ugyan ne, fertotlenitek mindig, napi egy kb azarany :) az is folyekonyban, keves vele a macera.
errol jut eszembe, ezzel lehetne akar minden alkalommal is, 24 oras a hatasa, minimum 30 perc kell benne, szoval a napi adagba csak bele kene tenni minden alkalommal.

luna6

én fertőtlenítek minden alkalom után! :-) elég maceráns mert az avent tiszta puzzle - de nekem azt mondta a Liga (luna ne olvass) hogy kell! persze szerintem nem lesz baj ha nem csinálod meg!
nekem a férjem csinálja - én tuti szarul szerelném össze :-)

amint látjátok már fent vagyok! ahhhh 2-kor keltem már frissnek vagyok mondható! kb. 6-ra leszek mosott szar kategóriás!!!!
babu egyszerűen nem alszik de legalább nem üvölt nem fáj a pocija és a forgókat hallgatja ami az egyetlen varázsszer ilyenkor!!!!

csajok olyan jóízűeket pukizik amióta teázom - öröm hallgatni

Detti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tegnap igen igen igen MOSOLYGOTT ESZTI!mit mosolygott VIGYORGOTT hát én úgy elvarázsolódtam és meghatódtam hogy elkezdtem sírni! :-) eszméletlen gyönyörű volt és varázsos!
délután a pelenkázón újra megismételte de már apu is kapott belőle!!! ahhhh a pelenkacsere igy majdnem negyedórával kitolódott! :-))))

mindenkinek szép napot!!!! :-) még jövök
ma jön anyukám! sajnos nem alszik itt mert készül a holnapra! ugyanis holnap végre vége a 6. hétnek (2 nap hijján mint Voknak ha már egy napon születtek a babák) és megyünk a 6. hetes kontrollra dokihoz és anyuék ott laknak igy meglátogatjuk őket - ott lesz nagyikám (dédi) apu anyu és Rexi kutyus!!!!! :-)

Geo: na milyen az anyaság! remélem már otthon vagy!!!!!
Vendég

vagyis hétvégén lesz 6 hetes bocsánat! nehogy már öregítsem Esztit :lol:
Vendég

Nanetto, az elso gyerekkel meg minden maskepp van :D tripla para, tulfertotlenites, ruhak kulon mosasa, minden darab vasalasa... tudod, elso gyereknel ha leesik a cumi akkor fertotlenites, masodik gyereknel mar csak lemosas, harmadiknal a kutya hozza vissza :) Ugyhogy neked hajra, te meg a fertotlenitos kanyarban jarsz :) (en viszont nem termelek mar sem hutobe, sem tovabbadasra, max rovidtavul felhasznalas van valamint a lefolyoba ontes :D)
amugy zilalt egy ejjel volt, negyed otkor kezdodott a hacacare.

luna6

Én is fertőtlenítek mindent, de Én nem kifőzéssel, hanem fertőtlenítő oldattal. 24 órát bír, mindig megcsinálom, és abban ázik minden cucc napközben. Aztán utána vízcsere és kész.
Neo..nemtudommicsoda a tabletta neve, amit bele kell dobni. :) 800 forint 10 darab.

Mi ma éjjel megint tudtunk aludni, volt egy 5,5 órás alvásom, wow, meg két 2 órás. :D Tök kipihent vagyok. :)
Baba nem alszik, nézelődik, de elvan most nem ölben is. Már megfigyeltem, ha kkor akar ölben lenni, ha nem jön a puki, mert akkor masszírozom a pociját, meg este, ha nem aludt, és már fáradt, nyűgös. Ezt így tök jól ki lehet bírni. :D
Remélem megőrzi ezt a jó kis természetét. :) (bár már odabent is nappal volt aktív és éjjel aludt :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Neomagnol :) szerintem annal talan erezhetoen olcsobb a chicco hideg folyekony sterilizaloja, azt is hidegvizbe kell onteni es 24 oras... csak tovabb tart... vagyis hat attol fugg hany neomagnol van ebben a pakkban.
nalunk tartos orditozas folyik... kb hajnal ota kisebb megszakitasokkal. kisse rongyosak az idegeim, de apuka legalabb jol alszik es semmi ki nem lenditi a napi rutinjabol :)

luna6

[quote="luna6"]N írta:luna6eomagnol :) szerintem annal talan erezhetoen olcsobb a chicco hideg folyekony sterilizaloja, azt is hidegvizbe kell onteni es 24 oras... csak tovabb tart... vagyis hat attol fugg hany neomagnol van ebben a pakkban.
nalunk tartos orditozas folyik... kb hajnal ota kisebb megszakitasokkal. kisse rongyosak az idegeim, de apuka legalabb jol alszik es semmi ki nem lenditi a napi rutinjabol :)

Na, igen, az.
Ja, az a chicco olcsóbb lenne, de csak brendonban lehet kapni (jól tudom?) és az kiesik az útvonalunkból, talán majd valamikor ha Férjem arra jár, tud venni. Gazdaságosabb lenne.

Sterilizálót nem érdemes venni, ugye? vagy??? főleg tápszerezésnél, mit gondoltok?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok.

Újra egy szar éjszaka után.
Én egyszerűen nem értem! Nappal tök nyugis a gyerek, éjszaka meg tök nyügis!
2-kor kelt, pelenkázás, szopi - ha szopott volna -, mert hisztizett, akkor apa vigasztalja, semmi, be a cumit, megnyugszik - bár nem szereti a cumit! -, aztán megint megpróbál szopiztatni, picit szív, de közbe hisztizik, akkor büfi, vissza az ágyába, tovább nyökög és hisztizik, apa ki kézbe, érdekes akkor semmi baja nincs, én már idegbeteg vagyok, hogy miért nem eszik, aztán tovább hisztizik. Végül apa bevágta az ágyba 2 óra után - a férjemet nagyon-nagyon-nagyon nehéz kihozni a sodrából! És elaludt.
Remélem csak az idő miatt volt, mert én ezt nem fogom bírni. Lehet, hogy rossz anya vagyok, de engem ez idegbeteggé tesz!

Ráadásul holnap Heim Pál. Remélem minden rendbe lesz! :)

GEO! Jelentkezz!

Kép
bhdetti

Tallin, nem ment át a mail, mert a citromail nem tud ilyen nagy kiterjesztésű fájlt fogadni. Nincs másik cím, ahova küldhetném?

Körkérdésemre (fentebb-tengeres) válaszoltok majd?

Léna 21.45-kor evett és utána 4.45-kor! :D Igaz, hogy altatással együtt nem hangzik ilyen jól, de egyébként szuper volt. Reggel viszont volt megint egy 2,5 órás menet. Valahogy eddig még soha nem volt úgy, hogy ne lett volna legalább 1 ilyen hosszú etetés-altatás.

Ti evés-böfi után egyből lerakjátok a babót? Nálunk ez elképzelhetetlen, mindig altatásra vágyik a kisasszony, ami sokszor 1 óra is van vagy még több is.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, nálunk 4 hetesen kb. 10 napig volt ez, amit írsz és egyértelműen az ún. növekedési ugrásra fogom. Ahogy nézem, Ti pont most jártok ott annál a bizonyos 3 hétnél. Légy türelmes még egy kicsit, néhány nap múlva el fog múlni, úgy ahogy jött, el is tűnik.
Ilyenkor nem véletlenül sír szegényke, valami bánata van.

Nyuszi, nekem van sterilizálóm, úgy vateráztam, tehát az ára is csúcs volt, nagyon szeretem. Lindam a márkája és Angliából származik (eladó mondta), mert külön kellett a dugalj részéhez átalakító. Szóval itthon nem tudom, hogy milyenek, de ezt nagyon szeretem.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Jaj VOK Hanna olyan aranyos!!!! A kedvencem az utolsó a krémet falatozós kép :lol: :lol: !

És hát a többiek is Levi, Natasa, Szende - az kacaj!, Arnold mind nagyon aranyosak és milyen látványosan formálódnak!

Nyuszika, Zoé ugye tápszeres baba. Nekünk elektromos sterilizálónk van. Egyszerre 6 cumisüveg és a tartozékait lehet benne sterilizálni, meg beleférnek még pluszban a sima játszócumik is. Mivel 4 üvegünk van így naponta 2× használom. Reggel és este. Csak a megfelelő mennyiségű vizet öntöm bele és 6 perc alatt kész is az egész folyamat. Ha nem nyitom ki akkor 24 órán át tartja sterilen a dolgokat benne. De én várok kb. 15 percet és utána mindent kiszedek belőle, az üvegeket összerakom és úgy ahogy van beteszem őket a hűtőbe addig amíg nem használom őket. Állítólag ott steril marad (az orvos szerint-eddig még nem lett semmi baja a lánynak). A játszócumijainknak meg eleve van kis kupakja, azokat is rárakom a cumikra, de azokat csak úgy simán a polcon tárolom és nem a hűtőben.
Mi az ebayről rendeltük a készüléket. Itt az üzletekben 120 euróért árulják (Avent IQ24), az ebayről mi szállítási költséggel együtt 55 euróért vettük meg :lol: . Havonta egyszer kell vízkőteleníteni a hozzávaló por hozzá járt 6 csomaggal (6 hónapra elég).
Ja és nekünk chicco cumisüvegjeink vannak és simán elférnek benne, nemcsak avent üvegekkel lehet használni. A használatiján rajta van, hogy az avent mellszívó is simán elfér benne, gondolom más hasonló méretű mellszívó is.

Én a gyerekruhákat nem mosom külön, mivel a mi saját ruháinkat is hipoallergén mosószerrel mosom, mert a párom allergiás a normál mosószerre. Sőt mivel mi a saját ruháinkat is vasalom (mindent), így nem nagy plusz a lányzóét is. És nem higiéniai okokból vasalom, hanem mert sokkal puhább minden és szeretem a frissen vasalt ruhákat. Sajnos itt olyan kemény a víz, hogy ha pl a törülközőket nem vasalnám, akkor száradás után olyan durva, hogy törülközéskor egyúttal bőrradírozást is lehetne vele csinálni.

Csilla, remélem Léni arca rendbe jött. Én 3,5 hónaposan már simán beletenném a lábacskáját a vízbe, hogy érezze milyen is, meg hogy barátkozzon vele, de utána tuti lemosnám sima vízzel a parti tusolónál, mert a sós víz iszonyatosan szárítja a bőrt és bekenném babatestápolóval utána.
Ja és most voltam a gyógyszertárban, a chicconak van 0 hónapos kortól használható 50 faktoros napteje!!!

Nekem Zoé 5 hetesen forgatta a fejét ha hasra tettem, előtte nem nagyon mertem őt úgy feketni, büfizés közben meg már kb 4 hetes korától forgatja a fejét amikor a mellkasomon hasal, sőt ha nagyon nyomja őt a büfi, akkor a kezével meg a lábával fel is "négykézlábazza" magát, hogy a pocakja ne nyomódjon a mellkasomhoz.
És tegnap megkaptam az első mosolyt :lol: :lol: , hát én tisztára elolvadtam!!!

Változatok kaja utáni beájulásra:
Kép
Vendég

Nik, köszi a véleményt.
Fejforgatás már nekünk is van régóta, mikor hazahoztuk 24 naposan, már akkor is volt ezerrel, én most annak örültem, hogy tartja a fejét, mármint megemeli és úgy tartja hosszú másodpercekig.
Tündéri Zoé, jaj nagyon cukimuki.

Nekem még mindig "csak" ilyen mosolyom van.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

[quote="***csilla***"]J írta:***csilla***a, értem. Köszi az infót.

Akkor körkérdés: Ti megpróbálnátok a helyemben a vizet Lénával? Akkor lesz 3,5 hónapos, de mint tudjuk 7 héttel kevesebb is lehetne.

Csilla,

szerintem ha már ott vagytok, egy próbát mindenképp megér. Vigyél magatokkal és kicsi medencét, pancsolót, stb. abba tegyél a vízből, és nézd meg hogy mit szól hozzá...

KépKép
tatim

Csajok
hogy a fraszba csinaljatok, hogy ennyit logtok a neten?????? Harom napja fel sem jutottam a babanetre, esetleg egy-ket emilt megirtam, anyammal beszeltem telefonon, de kozben is ment a szoptatas, vagy a rajzolas-beszelgetes-jatszas valamelyik lannyal. En ezt nem ertem, nektek ez hogy fer bele a gyerek melle? Vagy en csinalok valamit rosszul?? Ja,e s mindemellett csupan a legszuksegesebb dolgokat tudom elvegezni, mint fozes, mosogatogep ki-es bepakoalsa, felsopres, mosas (a ruhak osszehajtogatasa mer napok ota var ram, a ferjem tereget), es a 24 oras gyerekfelugyelet.

Rolunk: jobban, sokkal jobban vagyunk!!!! Hetfon itt volt a vedoneni, hulla aranyos, megmerte Lolat, es kderitette, hogy negy nap alatt 220 grammot hizott :lol: meg ha nem is akarom elgalloppirozni magam, es azt mondom, hogy kaja utan, es kakilas-pisiles elott mertuk, egy 100 gram gyarapodassal akkor is szamolhatok, es nekem mar ez kiralysag :lol:

Tegnap mozdultunk ki eloszor otosben, autoval. Majd Lola kendobe kerult, a ferjem meg a ket nagyon utan rohangalt a C&A-ban. En keptelen vagyok kihagyni a juliusi leertekeleseket, szinte az osszes ruhat, amit ujonnan (=nem hasznaltan) veszek a lanyoknak, azt ilyenkor tudom csak megvenni. Nehany markasabb is becsuszik, meg cipok termeszetesen. Es igy, hogy mindegyik lany, tul nagy bakot sem lohetek, hisz ha nem lesz jo Rebekara, akkor valamelyik kisebb csak beleno alapot fix, hogy jok lesznek.
Aztan mentunk az IKEA-ba, ahol szegeny Rebeka kozolte, hogy faj a hasa, es hogy hanynia kell. Hanyni nem hanyt szegenykem, de nagyon szarul nezett ki. Parommal rogton attertunk az ott improvizalt B-tervre: nem megyunk az etterembe, ahova eredetileg akartunk, ahol a gyerekek es mi is enni szerettunk volna, es en meg szoptathattam is volna, aztan utan ajohetett volna a bevasarolas, hanem Rebekat lefektettuk a bevasarlokocsiba, Lola autosuleseben szunyalt, tehat ot nem keltettuk fel. A ferjem ment vasarolni, mert neki kellettek cuccok, o tudta a mereteket, en meg elmentem Zsofival hot-dogozni, mert Zsofi mar nem birta kaja nelkul. Mire sorra kerultunk a hot-dognal es a kaja vegere jutottunk, a parom is befutott Lolaval es Rebekaval (aki meg mindig nem hanyt akkor), es irany haza.
Aztan itthon kuraltuk Rebekat, jatszottunk Zsofival es etettuk tovabb kicsi Lolankat, hogy nehogy leterjen a toretlen hizas utjarol :roll:

Most ennyi, Lola meg alszik, nekem is sikerult egy oracskat. Parom bevasarol a csajokkal, szoval maga a Mennyorszag, mehetek furdoszobat takaritani es hivatalos papirokat osszeallitani a munkahelyem szamara.

Luna,
megkerlek, ird meg, mi lett Tahtival (en rola teljesen lemaradtam), es ha Zebrrol voltak hirek az utobbi harom hetben, azt is szivesen fogadnam. Egyszeruen nincs idom visszaolvasni, ne haragudjatok.

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Geoval mi van, hogy erzi magat a szules utan????
Ugye nemsokara lehet haza?????
Ha valaki beszel vele, puszilom
gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nanetto, hogyan készíted a teát magadnak? Én eddig laktoherbet ittam, de most kezd elfogyni, és lehet hogy inkább akkor magamnak keverném be itthon...

Csilla, Léni mosolya szuper. :)
Én nem tudom lerakni evés után, ált. bealszik evés közben, az a szerencsésebb, (közbe van egy böfi, mert nagyon mohó és muszáj) vagy egyszerűen nem alszik. Az a rosszabb. Ilyenkor jönnek a trükkök, mint autó, hinta, és tegnap óta, hála Voknak, a kendő. :D :D Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire tud működni, és mégis.

Vok, tényleg nagyon köszi, ennek hála ma reggel ki tudtam vasalni, elpakolni, stb. Ébredés után nem akart aludni, erre jött a kendő, és 10 perc múlva békésen szuszogott. Viszont lehet hogy szükségem lesz még egy továbbképzésre megkötés miatt, mert a fejét eléggé lógatta, vmit tuti nem csináltam jól, és nem akarom hogy baja legyen.
Ja, kinéztem a szint, ha jól emlékszem indián a neve, és akkor a hosszabbat szeretném, hogy elöl is meg tudjam kötni.

És az miért van, hogy ma volt hogy 1 órán keresztül akart enni, mindkét mellből, és most pedig 10 perc elég volt neki, és alszik tovább? Normális ez?

Nik, Zoé nagyon édes, ez nálunk is előfordul, kajakóma, tátott szájjal :)

Mosoly még nincs, ill. azt nem nevezném annak, állítólag olyankor erőlködik a hasa miatt, de akkor is nagyon édes.

KépKép
tatim

jaj, Csilla, Léna milyen kis tündér ezen a képen! A zokni, a napozója, no, és a lobonc, hozzá a kaján vigyor, ;))) szuper!
Tenger: én azt hiszem, amit Nikvik is írt, hogy a kis lábát lóbáznám bele a vízve, vagy ha tetszik neki, kicsit többet is. Ha van édesvíz a közelben, talán tényleg jó leöblíteni a sót, huh nem tudom, mert én imádoma bőrömön hagyni (no, d eén felnőtt vagyok ugyebár) és gyerekkoromban ekcéma, midnen elmúlt tőle, de való igaz, hogy egy icipicinek szerintem nem jó, ha a bőrén marad... a védőnőm nekem is említett naptejet, gyógyszertárban kapható csak, vmi fura neve van (talán "L"-lel kezdődik?), és hogy még félárnyékban is kenni augusztusban.
Szerintem mivel lefoglaltátok az utazást, már ne félj, hangold arra magad, hogy a szokásos kis cuccait viszed (pl. babakocsi) ha nagy a gáz, jól beárnyékolod, és meglesztek valahogy. Ha pedig nem nagy, és látja, h anyuék milyen lazák mert végre nyaralás, lehet, hogy kiválóan lehet majd vele majdnem minden. Az biztos, hogy kis csónakban a vízen tolni őt még nem lehet, a homokban vigyázni kell ne menjen rá, stbstb, de ettől még lehet nagyon jó az egész.

Nik, Zoé is nagyon drága! Kinyekkenős, kaja utáni képek nagyon hasonlóak Szende arcállásához, ismerős a kis csőrike szájtartás, édi!

Én Szendét az elős naptól merem hason fektetni, és nem érzem kimagaslóan erősnek a kis nyakát, de már a kórházban átfordította hason a gfejét. No, de az nem oylan megmelem, körülnézek, és fordítom, hanem valahogy átbuccan, persze kicsit csak kell emelnie. Kaja után, kis hasfájással most is hason fektetem. Éjjelre szigorúan háton, de nappal nem. Jah, és "közlekedik" is: háton is, haon is, tud felfele haladni (és oldalra) addig-addig rugizik, míg bevackolja magát pl. a bölcső felső sarkába, csak néztem, mert ez pár napja van...

Tegnap és ma tökjól jön a tejem! :-D
detti_10

Ja, altatás: én etetés, büfi után hagyok kis ébrenlétet Szendének, és akkor teszem le, ha ásítozik, nappal könnyebben megy a dolog, főleg délelőtt. Du. simizgetni kell, és sokszor nagy meló, de igyekszem nem kivenni az ágyból, csak behajolni hozzá és úgy dédelgetni. Este fürdés, evés után éppen csak böfi és testem is le, eddig 90%-ban sikerült, és magától elaludt. De tudom, hogy egy csecsemőnél semmi sem állandó, bármikor borulhat minden.
Ma de. pl. egyik alvás szinte telejsen kimaradt, annyira nyüszörgött, kivettem, ha visszatettem, újra sirdogált, egyre hangosabban, stb, végül egy újra szopi után kezdtem mindent előről.
Szóval nem olyan egyszerű, de én a Suttogóbóél szedtem, ah lehet, ne dédelgessük végtelenségig ölben, mert nem tud/szeret majd a saját ágyában elaludni. Nem akarom, hogy egyfajta bünti legyen az ágyba dugás... d eezek elméletek, ember tervez, Baba meg "rendez" ugyebár ;)

Tegnap váratlan látogatók jelentkeztek be estére, először mondtam is a férjemnek, hogy ez most nagy kitolás nekem, mert este mindig nyűgös a baba, stb, és hoygan lesz, rend sincs. Aztán midnen szuperül sikerült, Szende, mint az álom, olyan volt: igyaz, előkerült a cumi, hogy nyugis legyen ;) de fürdetést, mindent megnéztek, egy gyors rakott krumplival és fagyival letudtam a vacsit is, nagyon aranyosak voltak, ésés kaptunk egy szuper, klassz színű, nagyon vágyott (ára miatt halogatott) játszószőnyeget ajándékba! Úgyhogy végül annyira elégedett voltam, hogy ilyen klasszul lezavartuk a váratlan vendégeskedést és még játszószőnyegünk is lett :D
detti_10

Sziasztok!

Vagyok én is, csak kicsit sűrű porgram van a héten és nem érek rá írni. :S

Nyuszi!
Nem tudtam még megnézni, hogy a calcium carbonikum milyen tejtermelő. Érdemes utána olvasni a neten a tüneteiddel. Nem jutok most el a könyvig. Annyira sajnálom!!! :?

Gem és Eszter,
Hát, én úgy jutok ide, hogy Alex elvan, vagy alszik, Hanna meg épp a délutáni kedvenc műsorait nézi :D:D

De most Alex nincs el.
Holnap 6hetes kontroll, pénteken Balaton, így szerintem legközelebb hétfőn jövök. :D

Tatim!
OKsa. Megrendelem.
Jövő hétre itt is lesz :D

Nagy puszi nektek addig is!

Eszter
Kép
Kép
vok

Gem, hat nekem nem kell ide belepnem, az van, hogy nalunk allandoan megy az amitogep, szoval nincs login meg ilyenek. Ket gyerekorditos kanyar kozott csak idepillantok... na kb igy jovok en. Mint ahogy ma kevesse, mert az idegrendszerem rojtos... delelott emberemet is elkuldtem melegebbre... na semmi csunyat nem mondtam, csak azt, hogy tavozzon gyorsan a kozelembol :D Es ez a meleg is tavozzon...
es visszaadtama gyereknek a serult mellet is erre elso kanyarban sikerult megin kiujjitania a repedest. Hat en ezt nem ertm! Bal oldalon jo a technikaja jobbon meg ultragaz? vagy mivan mar? a bal oldalam szinte mondhatni mukodik es nem jajjgatos, elfogadhato. A jobbal most terhetek vissza megint meg egy idore a fejeshez, vagy nem tudom... na de akarhanyszor beteszem a szajaba serulten jon ki, egyszeruen semmi otletem hogy mi a frasz van ilyenkor. Mondjuk a bal is ilyen volt aztan begyogyult, de ez meg csak kiujjul meg kujjul.
En vissza akarok menni ovisnak... vagy iskolasnak!! :)

Mentunk ma szemelyit csinaltatni a gyereknek. Idore, igy gyorsnak gyors volt... nade ugye kell nekik foto. a gyerekrol ugy, hogy senki mas nem latszik, nyitva van a szeme... es a kamera nekem ha leulok fejmagassag felett volt. Vagyis probaljak meg ugy megtartani egy 2 hetest aki meg nem tartja rendesen a fejet de hoszabb ideig sehogysem tartja meg, a fejem fole emelve, fejemet ferhuzva, hogy bele ne latszak, kezem ne latszon,,, szoval mint az oroszlankiralyban mikor a majom felmutatta Szimbat ugy kellett csinalni, csak eppen en a majom ne legyek a kepen. Allitolag legtobbszor nekik nem is sikerul, a gep nem fogadja el a kepeket. Na de vagy 3.4. probara csakosszehoztam valahogy, a gyerek meg ezen fel oras kiruccanas alatt kivetelesen csendben is volt, elotte meg utana ment a fesztival... ugyhogy miutan jot karomkodtam szoptatas utan mert megragott es elkuldtem az embert is... es foztem ebedet es megettem, befele fordultam es aludtam egyet.

luna6

Na, csak bekukkantok, mert nálunk is megy a nyügi. Sehogy se jó, se hason, se háton, nekem meg már figyel a kádban a vizem, mennék fürdeni.

Luna, neked ez a cici dolog nagyon nem akar javulni. Sajnálom. Nekem most már tényleg mondhatni tökéletes. Legalább is szerintem ennél jobb már nem lesz. Most már látszatra semmi baja, csak ha rácuppan akkor fáj a jobb, és amúgy meg egész nap, mintha sok sok tűvel szúrkálnák, de ez már elviselhető az elkövetkezendő 1-2 évre :lol:

Amúgy meg valahogy egész nap szenvedgetünk, bár azért aludtunk is, mert Apa elvitte Lilit délután. Délelőtt meg vásárolni voltunk. Olyankor Bence nagyon szépen alszik az autósülésben. Mondjuk abban szerintem egész nap aludna, csak hát a hátának nem lenne túl jó.

Már bevetettem a GripeWatert is, pár nap szerintem már nem számít. Talán jobb is kicsit a pocija, most csak úgy amúgy nyűgös.
Vettem ma szőlőmagpárnácskát is, amit a mikróban fel kell melegíteni és a pocijára tenni, az is tetszett neki. De még nem tökéletes a dolog. Én iszom rettentően a citromfű teámat, hogy nyugis legyek, hát még az sem tökéletes :lol:

Ja és vettem cumisüveget, meg babateát, elköltöttem egy halom pénzt, és persze Bence hallani sem akar az egészről :lol:

Geonak írtam, de még nem válaszolt, remélem csak 1000-el babáznak otthon. Azért ha ír, igyekszem tudósítani róla.

Nagyon vissza nem tudtam olvasni, úgyhogy a hozzászólásaimat most megússzátok :lol:

Kép
Kép
hari

nalunk meg orditas, uvoltes, sikitas, hiszteria valtakozva, kobre emelve. Kb most kezd hasonlitani a helyzet az elso gyerekhez aki heteket atuvoltott orak hosszan at estenkent, es ki tudja miert, hasfajas cimszo alatt. Minden csak nagyon rovid ideig segit... az a kulonbseg, hogy ez a muki napkozben is vergodott, ezt meg akkor irjuk a meleg rovasara? hat en nem tudom, de rojtosak az idegeim es el akarok koltozni :)

luna6

Ja Hri, a mellbimbom amugy eges jol van, attol az egy darab kulonallo es iritalt akarmitol eltekintve, ami a tetejen mint egy kulonallo 'buborek' letezik... a bimboudvar mar oke es a fennmarado 3/4 resz is normalnak latszik... meg azt sem mondhatom, hogy a szoptatas egesz vegig marhara fajt volna. Mindenesetre total elegem van, a nappalibol hallom az orjongest a konyhaig... magabol kivetkozve... horog es orjong...

luna6

Jenny!
Megjött a mani :D

Luna,
Felesleges költözni, mert az üvöltő objektum megy veled :D:D
Az enyém ma csak aludni nem akart. Mé a kendőben, álmában is neki állt szopizni a mellkasomat... van egy olyan sanda gyanum, hogy ugrik, igaz nem 6, hanem 5 hetesen, de mit vártam én? :D
Én azt mondom, hogy módosítani akar a tejcsin és azért nyűglődik a tied is... és ugye mivel sokat eszik, attól meg fáj a hasa... szóval áááááááááááááááááááááá

Cisis kérdés: Igen. Szerintem ott nem úgy tartod és nem úgy veszi be a szájába a cicidet. Próbálj másik pózt a fájós mellednél.

Hari,
Kitartás!!!!! Lesz ez jobb is!
Hanna már nagyon aranyos és nem bántja Alexet, és az én idegeimet is egyre jobban kíméli. :D Már újra megy a nagyihoz is játszani, nem fél, hogy közben elveszít :D:D
Lili hogy van?

Georól annyit tudok, hogy beszéltem vele kedden, addigra túl volt egy szopis kérdés körön :D És úgy tudom ma hazajöttek, ha minden rendben van. Nem írt, hogy nem lenne. Szerintem szokják egymást :D:D

Na, jól hétfő lett belőle, mi? :D:D Mármint,h ogy megint írtam hihihi :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Mi most szopiztunk megint, nem tudom már hanyadikat az elmúlt pár órában. Most úgy látom talán elaludt, bár ezt nála sosem lehet tudni. Úgyhogy megyek fürdeni, az nagyon jót tesz a bimbócskáimnak :lol:

Luna, szerintem se költözz, max. ide Magyarországra, hogy közelebb legyél hozzánk. De az "üvöltőt" is hozd! Bírd ki valahogy, szerintem most vagy a holtponton.

Viszont Bence mégsem alszik, már megint nyafi van. Megőrülök tőle. Illetve inkább a tehetetlenségtől. És már Lilit kéne altatnom... A vizem meg csak hűl a kádban. Szóval én is költözök mindjárt Lunával :lol:

Na megyek, először akkor próbálkozom Lilivel, addig Apára hagyom Bencét.

Vok, Lili változatlan, bár talán egy árnyalatnyi javulás van. Fogjuk rá. :lol:

Szép estét, holnap igyekszem kicsit többet jönni. Mostanában kicsit magam alatt is voltam/vagyok, meg Apa is elfoglalja a gépet néha, általában akkor mikor jönni tudnék. De majd "visszafoglalom" :lol:

Kép
Kép
hari

Elhallgatott az uvolto dervis!!!! Megfurdettem, addik mint aki eszet vesztette, akkor a vodorben kicsit lehiggadt, es mire megszaritottam, beillatosodott es feloltotte ejszakai badijat bekabolt es csak lesett mint a nyuszi. Aztan beleengedtem 70 lefejt tejet, es most ugy tesz mint aki a legmelyebb godor melyen alszik... hat mondjuk ennyi uvoltes utan en ket hetet is aludnek a helyeben, hogy helyrealljon az en lelki bekem is :) Basszus ennyit ordibalni csak a nagyom tudott, es ez az a kilatastalan visongatas amikor ugysem jo semmi sem, lehet pozt meg helyszint valtani, maszirozni, enekelni, ringatni, racsukni az ajtot... barmi csak max percekre segit, hogy aztan ujult erovel kitorjon a vulkan :)

Eszter, el nem tudom kepzelni mi a fraszt csinalok maskep egyik oldalon mint a masikon, de mar csak erre tudok gondolni, meg hogy megsem volt meg elegge begyogyulva ez a bigyula a mellemen. Eleg nehez a szekemben pozt valtano, szoval alkalomadtan marad majd a pozicionalgatas, hogy hogy oke. Fuuu vegem van mint a botnak. Es tadaaaam, honap meg ket oltas is, hat pont ez hianyzik meg nekunk :)

luna6

Sziasztok

Na ma voltunk az egy hónapos kötelező tanácsadáson.
750 g-ot hízott eddig, szóval most 3650 g és (kapaszkodjatok meg :lol: ) az én 53 cm -el született gyerekem 1 hónaposan 51, 5 cm :shock: Én csak nevettem :lol: összement a kisfiam? Nem, csak a kórházban nem mérték jól, szóval akkor ki tudja hány centivel született :roll:

Kérdeztem a kutacs dolgot is, a védőnő is ugyanazt mondta, hogy ha van pisis meg kakis pelus és itatom is, akkor baj nem lehet és ne ijedjek meg ez normális, hogy besüpped.

Kiütéses a fejecskéje és kaptunk rá vmi testápolót, szegénykém nem szereti mikor bekenem, biztos viszket neki :(

Ja és azt is mondta a dr. néni, hogy olyan hosszúnak tűnik ez a gyerek, biztos, hogy van elég tejem? Meg azt is mondta, hogy szerinte Arnold biztos szopizna még többet is. Na, ez most totál úgy jön le, mintha én kivenném a cicit a szájából mielőtt jóllakna. Ha ezt megcsinálnám olyan balhé lenne, hogy még. Mondtam neki, hogy van, hogy 4-5 óra telik el 2 szopi között, mert alszik , szóval nem hiszem, hogy éhes lenne.

A szemecskéjére kapott újabb szemcseppet :(

A hízása is probléma volt, mert más babák ekkorra már 1 kg-t szoktak hízni. Anyukám visszakereste a tesóm meg az én kiskönyvemet és kiderült, hogy mi 4-500 g-okat híztunk havonta, akkor a 750 nem is olyan kevés, nem? :wink:

Már rájöttem, hogy nem szabad foglalkozni sem a védőnővel sem a dr. nővel, sem senkivel. Nem idegesítem magam fölöslegesen.

Na most jól kiöntöttem a lelkemet nektek, pedig a történet felét el sem mondtam :D

Ja és a hab a tortán, hogy hullik a haja, de nem apránként, hanem egyszerre. A feje tetején már nem sok van, most úgy néz ki, mint egy kopaszodó férfi :D Sajnos anno én is ilyen voltam, de mostanra azért már van hajam, szóval van esély rá, hogy neki is lesz majd :lol: :lol:

Csilla, Nikvik, nagyon szépek a lánykáitok :lol: :lol: :lol:

Majd küldöm a g-mail-es címemet priviben neked.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Ja és Arnoldka nem sírt a tanácsadáson. Olyan büszke vagyok rá :lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: