A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Anya, nálunk is kell hiánypótlás az OEP-hez, ma jött a levél.
Csak azt nem értem eddig miért nem szóltak, már 1 hónapnál is több, hogy beadtuk a papírokat.
Ez a fagyizás jó ötlet, majd mi is kipróbáljuk! Csinis kis csajos Kincsőd!

Hoztam pár fotot, Lilla művésznőről, hát mit ne mondjak elég fárasztó Kép Kép Kép

Szép hétvégét mindenkinek 8)

Évi, Lilla[/img][/url]
evi1969

Sziasztok!
Évi!Lilládra csak annyit,hogy wow!!!Nem semmi teljesítmény!Enyémek ennél jóval kényelmesebbek voltak. :D
Szóval magunkról:Áron fiam 4 éves igazi rosszcsont,pici hercegnőm Réka pedig 2 éves.Egyedül nevelem őket,az apjuk egy éve azt mondta balra el.azóta sem talált vissza,amit nem is bánok.(na házassággal kapcsolatban nem fogok "észt osztani" 8) :wink: )Kicsit nehéz így,mert igaz itthonról dolgozom,de az egész napot kitölti a két gézengúz.
Azért írok csak néha-néha,mert időm kb ennyi.De ez így van jól,ahogy van.Majd még biztos bekukkantok hozzátok,de szerintem kb ilyen sürűn,mint eddig :oops: .
Na most robogok is tovább,dolgozom,míg fel nem kelnek.
Üdv mindenkinek,vigyázzatok a babákra és persze a családra!
Jó hétvégét mindenkinek!
angyalka007

Sziasztok!

Évi!!
Nem semmi a csajszid!! :D Hat hósan így feláll!! Nagyon ügyes! Nálunk "csak" mászás van, de az iszonyat iramban! Nincs egy fiók sem biztonságban! Ma pl. a konnektort nézte ki, telefontöltővel, meg a konyhába utánam jött, ott a papucsot nyalta, meg a porszívóra mászott rá.. a porszívót már el se rakom, hiszen minden nap felporszívózok, ne egyen annyi koszt... :lol:

Dalma!
Éjszaka? :lol:
Nálunk okés, csak 3-kor kelt szopizni, aztán 5-6-ig úgy döntött, "beszélgessünk", én persze félkómásan, ő meg mellettem nyomta a dumát... :lol: Aztán cicin visszaaludt, délelőtt fél 10-ig!
Most is alszik, már fél egy óta! :)

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat :lol: :lol:

Látom mások is küzdenek az alvással, ill nem alvással :lol: :lol: :lol:
Én már kezdek hozzászokni, hogy Zsombi 5-kor kel és utána nem hajlandó már visszaaludni. Nem egyszerű. Megpróbáltam már azt is hogy hagyom sírni, de nem jött be nagyon kitartó. :wink:
hát ez van. Éjszaka egyszer felkel szopizni 3-kor. Este 11 az utolsó szopi, úgy hogy 3-4 órát azért alszom egyben. Igaz még nem áltam rá erre az alvási ritmusra :roll:

Kri

Kép
Kép
kri29

Évi:az igen nagyon ügyes a csajszid :lol:

000kata

Sziasztok!

Minden baba tüneményes, hatalmasat nőttek!!

Angyalka, sajnálom, hogy így alakult az életed!Biztos nem lehet könnyű!!Azért próbálj meg minél sűrűbben jönni, Neked pláne szükséged lehet arra, hogy megoszthasd az örömödet, bánatodat. :)

Ditta, iggazi férfi Ágoston!Véletlenül se lehetne lánynak nézni...
Láttam anno a képet rólad meg a 2 tesódról, nagyon szépek vagytok!Mi is hárman vagyunk lányok. :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok! :)

Csak bekukkantok hozzátok. Nem tudok továbbra sem visszacsatlakozni, annyi időm sajnos nincs.
Most visszaolvastam 1-2 oldalt, gyönyörködtem a gyerekekben! :)

Sziszus 2 hete 69 cm, 7200 gramm volt. Forog mindenfelé, kúszik, egyre ügyesebb. Van alul 2 foga, csupa vigyori gyerek! :) Még mindig nagy a testvérimádat! :)
Még mindig csak tápin él Szisz. Május 28-án megyünk a gasztroenterológushoz és akkor vizsgálat alapján mondja meg, hogy mit kezdhetünk el kóstolgatni. Akkor már 7 hónapos lesz. Telefonon a dokinéni azt mondta, hogy ne aggódjak, ezen a tápin akár 3 éves korig is felnőhet, így nem lesz gond, ha még nem kezdi el a Ht-t.

Felteszek pár képet, hogy emlékezzetek ránk :)
Sok puszi Mindenkinek! :) További hosszú alvós éjszakákat mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka, dejó, hogy jöttél, pont akartalak keresni! Sziszi nagyon édes, látszik, hogy nagyon vidám.

Ditta, köszi, hogy érdeklődsz, de Panna csak 2 napig nem kelt sűrűn, most is 5-6x felkel éjjel, egy darabig elvan, aztán nyűgösködik. Általában szopira visszaalszik. de így is kb 2-3 órát ébren vagyunk éjjel. Nappal meg már szinte semmit nem alszik. D.e kb 20 perc, du is max fél óra. Nem tudom, nem megy-e az idegrendszeri fejlődésének kárára, hogy ennyire minimálisat alszik. Összeadva naponta kb 10-11 órát alszik. Ez kevés. Nekem is... :?

Évi, Lillus elképesztő és nagyon-nagyon édes!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Most csak gyorsan! Mindenki gyönyörű!!! :)

Tegnap kibújt az első fogacskánk!!! :) És ma lettünk 6 hósak!!

Kata
Köszi megkaptam :)

Katica
privi ment!

Évi
Hihetetlen amit a lányod csinál!! :) Ha nem látnám el se hinném!! Le a kalappal!!!

Puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
anya1118

Vagyok én is csak totál széthullva, időhiányba szenvedek, de nem lesz ez így mindig :lol: :lol: :lol:

Köszi a Lilla dicsiket mindenkinek, azt hiszem azt még nem írtam hogy ez az ácsingózás annyira furcsán érintett, mert mi soha, de soha sehol nem állítottuk Lillát, ez úgy jött magától.
De egy "jó" ismerős felvilágosított, hogy az ilyen korai mozgásfejlődés okozza a hiperaktív gyereket vagy indigó kölyök meg magatartászavaros és egyebek. Azt feleltem, hogy mi akkor is szeretni fogjuk, ha indigó és egyebek, mert ez a mi KINCSÜNK! (neki még egy fél gyereke sincs, de ennyire tudja, mert elméletben felkészült és az elméleti dolgok fontosak nagyon, a gyakorlati meg kevésbé- már előre sajnálom a gyerekét )

Az én manóm már totál felügyeletet igényel, még a járókában sem hagyhatom biztonságban ( egykezezik )
Annyira fosok, rettegek a balesettől, félek összetöri magát, olyan bátor, hogy az már hajmeresztő- vagy én vagyok be....ri :roll:

De ez vár itt hamarosan mindenkire, mert egyszer ha beindul a gyerek mozgásügyileg, ráérez az ízére, akkor nem lesz megállás!!!
Egyébként napközben olyan jókat kacarászik magán, tetszik neki, hogy kitárul a világ.
Belepróbáltam a kompba, mert akkor talán nem kellene folyamatosan őrködni, de még rövid a lába- tehát komp kilőve még egy időre.

Dalma, Kri és többiek, akik az alvással küszködtök, hát szóval elért minket is a végzet, elalszik este fél 10-kor és 1 órától parádézik, feláll az ágyban rázza a rácsot és úgy csinál mint aki unatkozik ( kifigyeltem ) és ha nem megyek be hozzá, egy idő után megy a bőgés....most is azt várom, hogy kezdődjék az előadás :cry: mert ha elalszom sokkal nehezebb jó pofát vágni az attrakcióhoz, mintha le se feküdnék. ( olyan, mint a színházban, várom, hogy felgördüljön a függöny... és kezdődik a különszám
:lol: :lol: :lol:

Kiveszem, simi vissza, cumi .... úgy csinál, mintha és mégse, már az ajtónál járok és újból feláll kezdődik előről minden, de ez addig még nem fektetem be közénk, na ott aztán megy a szunya és ha nem ájulok be, visszateszem a kiságyba és reggelig csend.

Most ez mi a franctól van, ez tuti nem fog és hasfájás :?:
Nappal se tartozik a kedvenc elfoglaltságok közé az alvás, de ha 15 perc szunya van annak már annyira tudok örülni - csak az kb. arra elég, hogy semmire :lol: :lol: :lol:

Dalma, nem lesz idegrendszer-károsodása Pannának a kevés alvástól ne aggódj :shock: de tudod ez nem állandósult dolog, hamarosan megváltozik és jobb lesz ... vagy rosszabb
:lol: de mi anyucik mindent kibírunk, mert genetikailag így vagyunk kódolva.
Apucik nem így vannak kódolva :twisted:

Hangolka, helyes a fiacskád jó a rácsos foto nagyon, lehet írtad már nem emlékszem, miért csak tápi van még?

Olvastam tegnap este a Kismama c. havilapban, hogy a későn bevezetett gluténtartalmú ételek okozhatják a lisztérzékenységet... akkor most mi van, eddig azt szajkózták., hogy gluténmentestáplálkozásababáknakalisztérzékenységmiatt és most meg max. 7 hóig meg kell ismerni a baba szervezetének, mert jöhet az allergia????? olvasta vki közületek?

Angyalka, szintén zenész!!! Csak nálam 2 gyerek 2 apuka :lol:
mi nők ezt is meg tudjuk oldani, hogy egyedül felneveljük a gyerekeinket apáéknak meg maradt a menekülés a gondok és felelősség alól , na az megy nagyon! Tisztelet a kivételnek, mert van egy-két nő aki inkább apára bizza :twisted: de ez a ritkább szerencsére.
Le a kalappal előtted 2 kicsivel, de a nagyszülők tudnak azért segíteni olykor-olykor?
De ne maradj egyedül, ugye nem is tervezed ?

Már megint mennyit írtam, bocsi !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

évi
nem tudsz aludni?? :)

Lányok, fontos!!!!!!!!!!

A tali Június 20 vagy 21-én lenne (katicával szerveztük). Kérlek írjátok meg, hogy jó -e az időpont. Priviben is lehet. A helyszín még kérdéses. Várunk ötleteket!
Majd csinálok egy táblázatot is.
köszi mindenkinek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anya1118 2009.05.19 09:17-kor.

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Judit nekem nem is tűnik, olyan picinek leánykád inkább olyan kis kerek nem lehet minden baba nagy! Mátyás pl. hosszra állt meg alig-alig nő 1-1 cm-két. Az orvos hozzáállása felháborító a mi dokink, amikor mondtam, hogy a gyerek lábán nagyon száraz a bőr azonnal közölte, hogy ekcémás és nem egyek többet tejterméket, mert leginkább az okozza. Csak azt tudnám némelyik minek járt egyetemre, ha egyértelmű dolgokat nem lát. Ha van, lehetőséged rá váltsatok, orvost megéri. Én is váltottam annak idején. Ezt elmesélem: Zsoltikát elvittem 8 hetesen a háziorvosához, akinek mondtam, hogy a gyerek sokat alszik (5 óra), és alig-alig eszik. (általában 2-3 óránként evett). A doki megvizsgálás nélkül közölte velem, hogy milyen felelőtlen anya vagyok én, aki elhizlalom a gyerekem (jó súlyban volt Ő is) ne hazudjak neki, hogy anyatejtől ilyen! Milyen tápszerrel tömöm, és vegyem tudomásul, hogy a gyerek be fogja hízni a szívét és sokkal komolyabb baja is fog származni abból, ha folyton tömöm. Egy ekkora (2hónapos) gyereknek már napi 5-6 alkalommal van szüksége etetésre. Akkor még nem volt tolerálva az, ha valaki igény szerint szoptatott. 11éve! Mivel Zsoltika valóban folyamatosan aludt két nap múlva elvittem egy másik dokihoz, aki megállapította, hogy a gyermeknek bélyegzőnyi nagyságú tüdőgyulladása van. Azonnal dokit váltottam, mert az- az idióta eltette volna láb alól a gyereket és még rám fogta volna, hogy behizlaltam a szívét!!!

Folyt.köv.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok Lányok! :)
Majd reagálok, csak most kérdésem lenne, volt-e már valaki így:Marcell tegnap óta nem akarja elfogadni a cicit.Este már csak teát ivott, úgy aludt el.Mondjuk tejpépet(HIPP-es) adtam neki és anyatejjel kevertem.Azt hittem, túl jóllakott.De nem.Érdekes módon, éjjel 3-kor amikor felkelt, félálomban szopizott, de reggel megint nem akart, csak bőgött rajta.Aztán megint tea és szunya vissza.
Mitől lehet ez?
Meg most is szopizott délelőtt, de csak lehet, az elalvás miatt :?
Úgyhogy muszály fejnem, mert bedurran! :?
Szerintetek miért nem akarja elfogadni?
Meg tegnap nagyon harapta is, vérzett is.
Lehet, meg fog jönni?Vagy érzi? :? :(
Egyébként meg jó étvágya van, főzelékeket, gyümit habzsolja :)

Bocsánat a rimánkodásért, de teljesen kétségbe estem :(
Vendég

Tökéletesen megtanultunk, kanállal enni egy hét alatt! Egyébként nem írtam még, de mi is kelünk éjszaka még kétszer enni. Tegnap vacsira is bébipapit kért, na meg az én levesemet!

Dalmi már nem adom le a tejcsit. Húsvét környékén kissé kevesebb (300ml) lett és azt már nem akartam behordani nem érte volna meg. Miután abbahagytam a fejést szép lassan beállt a kereslet-kínálat. Csak kétszer kaptam tejlázat, és lett 38 °c lázam, de már az is a múlté. Viszont így megjött pedig örültem volna még egy kis menzi mentességnek.

Evi az OEP úgy működik, hogy csak a 30.-ig beérkezett papírokkal foglalkoznak, ami azt jelenti, hogy ha 28 péntek, akkor az már csak a jövő hónapiba esik bele tehát akár másfél-két hónap is eltelhet. Jó mi! Én a munkahelyemnek már feladtam március 11.-én (ápr.15-től járt volna a Gyed) a munkahelyem elfelejtett lett belőle ápr. 27. úgyhogy hónap végén várom, hogy mit kell pótolnom. Mert ugye milliomosok vagyunk, és nem kell, törleszteni semmit tehát a pénz sem kell. Nagyon ügyi Lilla művésznő.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Melaszka: attol lehet ha meg fog jönni de ha még nem jött meg akkkor nem .Progálgasd neki.

Anya:örülök hogy megkaptad.Tetszik?jó lett a vonalzod :lol:
Gratulálok a fogacskához. :lol: Nekünk még mindig nincs.

000kata

Maleszka! Legnagyobb fiammal jártam így 8 hónapos volt amikor egyik napról a másikra nem fogadta el a cicimet soha többet. Őt már az új dolgok, finomabb kaják érdekelték, ki tudja? Szerintem ha mást elfogad és mást jóízűen megeszik akkor nem szabad kétségbe esni a gyerekek már csak ilyenek. Én mindenesetre megkinálnám minden egyes alkalommal amikor enni szokott cicivel ha nem kell neki akkor más étellel. Ha viszont semmit nem fogad el csak teát akkor szomjas mérj hőt!
Egyébként a tej íze megváltozik amikor megjön, de azt nem minden baba veszi észre, és ált. aznap amikor megjön.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hat hónapos korig a csecsemőnek az anyatejen (szükség esetén anyatejpótló tápszeren ) kívül semmilyen hozzátáplálásra nincs szüksége, és az emésztőrendszere sem érett még a szilárd táplálék feldolgozására.
Hat hónapos kortól viszont a vegyes étrend bevezetéséhez számtalan zöldséget, gyümölcsöt használhatunk. Elsősorban a hazánkban honosakkal érdemes próbálkozni. Fontos, hogy egyszerre csak egy félével próbálkozzunk!

6 HÓNAPOS KORTÓL ADHATÓ

Gyümölcs- és zöldséglevek:
almalé, őszibaracklé, sütőtöklé, paradicsomlé, sárgarépalé, meggylé, narancslé (citrusféléket csak akkor adjunk, ha nincs a családban allergiás!)

Gyümölcsreszelékek, pürék:
almareszelék, őszibarackpüré, banán püré, szőlő szitán áttörve

Főzelékek:
burgonyapüré
burgonyához adva:
sárgarépa
vajbab
fehérrépa
cukorborsó
saláta
sütőtök
tök
cékla
fehérrépa
gesztenye
meggy
alma
paradicsom
spenót (heti 1 alkalommal)
sóska (heti 1 alkalommal)
paszternák
mángold
cukkini
brokkoli

7 HÓNAPOS KORTÓL ADHATÓ
A már adható ételeket az alábbiakkal egészíthetjük ki.

Főzelékek:
A főzelékhez tehetünk egy kávéskanál margarint, vagy étolajat.

Húsok:
csirkemell, csirkemáj (heti 1 alkalommal)

8 HÓNAPOS KORTÓL ADHATÓ

Húsok:
marhahús

9-10 HÓNAPOS KORTÓL ADHATÓ:

Tejtermékek:
túró, joghurt, kefir, sajt, (tejterméket csak akkor szabad bevezetni, ha nincs allergiás a családban)

Egyéb:
főtt tojás sárgája

10 HÓNAPOS KORTÓL ADHATÓ:

Főzelékek:
burgonyához adva:
karfiol
karalábé
kelkáposzta

Húsok, halak:
pulykahús
hal (szálkamentes)

AMIT NE ADJUNK A BABÁNAK AZ ELSŐ SZÜLETÉSNAPJA ELŐTT:

Tej, tejszín, tejföl, eper, málna, szeder, szilva, körte, sárgabarack, sertéshús, sertésmáj, kacsahús, kacsamáj, libahús, libamáj, tojásfehérje, mák, csonthéjasok (még őrölve sem!).
Lehetőleg mézet se kapjon 1 éves kora előtt, ugyanis az botulizmus csírákat tartalmazhat.

A gyakori allergiás reakciók miatt érdemes várni egy éves korig a következő ételekkel:

Tejtermékek, búzaliszt, paradicsom, citrusfélék, kukorica, dió. Várjunk a hallal és a belsőségekkel is, a bennük fölhalmozódó méreganyagok káros hatása miatt.
Ha egy mód van rá a csecsemők egy éves kor alatt glutén- és tehéntejmentes táplálékot kapjanak!

A boltok polcain széles a választék bébiételekből, a címkéken már 4 hónapos kortól való ajánlást is feltüntetnek, ami szöges ellentétben áll az Egészségügyi Világszervezet ajánlásával. Később is érdemes alaposan elolvasni, hogy mit tartalmaznak az üvegek.

Népszerűek a különböző tejpépek is. Ezekhez csak vizet kell hozzáadni, ezért elkészítése rendkívül egyszerű. Tudni kell, hogy a tejpépek nagy része teljes tejet vagy sovány tejport tartalmaz. A tej pedig az első számú táplálék allergén. Már említettem, hogy egyéves kor alatt mindenképpen kerülendő.
Az anyatejes csecsemőnek nincs szüksége tejpépekre. Könnyen és egyszerűen készíthető kása gluténmentes gabonapehelybõl, amihez csak anyatejet vagy reszelt gyümölcsöt adunk.

000kata

Melaszka, szerintem is próbálgasd, amikor tegnap harapta, nem kiáltottál fel véletlenül? Mert ha esetleg megijedt szopi közben vmtől ,akkor csinálhat ilyet. A másik a mensi valóban. Türelem, vissza fog térni a cicihez!

Hangolka, Sziszi nagyon édes, tényleg kis vigyori! Kár, hogy nem tudsz sűrűbben jönni, de érthető! De azért időnként nézz be!!!

Klarissza, hát még jó, hogy elvitted annó Zsoltit másik dokihoz! Így bízzon az ember az orvosokban... Nagyon észnél kell lenni, és saját magad kell kiokosod, amiről csak lehet! Ügyesek vagytok a kanállal!

Dalmi, akkor most mégse jött be az éjszakai fény?

Kata, Ti hogy vagytok? Reniről tudsz vmt?

Anya: majd megnézem az időpontot, és reagálok, szerintem Városliget, vagy Margitsziget esetleg Hajógyári (ott kevesebben vannak, nekem kicsit messze van, és nincs WC és tsai...)

Evi: huhh Lilla nem semmi, én meg most akartam büszkélkedni, hogy tegnap négykézlábra emelkedett Natasa, de hát Lilla mellett ez nem is hír :cry: :cry: :cry:

De nem baj, azért büszkélkedem mégis:

Natasa tegnap négykézlábra emelkedett, szóval mindjárt mászunk!!!

És átléptük a 7 kilót (legalábbis ruhában reggel a szobamérlegünkön 7300 grammot mértem) :D

Mennem kell, ébred, puszi:
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Zsombi tegnap elkezdett mászni :lol: :lol: :lol: Olyan édes volt, és ami külön jó hogy este csinálta mikor apa is itthon volt :D :D :D

Anya, nekem eddig bármelyik időpont megfelel. Helyszín választást rátok bízom, így is-úgyis be kell autóznunk.
Kérdés babatalira apa is jöhet?

Kri

Kép
Kép
kri29

Húúúúúú, reggel óta esik az eső, útálom! Ilyenkor "szeretek" vasalni, de annyi de annyi van, hogy tartok pihenőt.

Pipal, Ne viccelj már, igenis nagy hírt hoztál, hogy Natasa négykézlábazik. Nagy-nagy gratula Nektek, ez nem verseny, hogy ki mit csinál éppen, de olyan jó olvasni, hogy ki hogy halad!!!!!
Lassan Te is felkötheted a bugyit :lol: :lol: :lol: mert úgy felgyorsul majd a mozg.fejlődése, hogy nem győzöd kapkodni a fejed...

Klarissza, lehidaltam amit Zsoltikáról írtál, ez azért nagyon durva volt és ha nem lettél volna résen tudod, hogy tragédiával is végződhetett volna, olyan pici korban!
OEP> tegnap voltunk lillával bent személyesen, bevittük a hiánypótlást, de milyen jó, hogy bementünk, mert még egy igazolást kell vinni, hogy tényleg a cégnél dolgozom...elég vicces a dolog, de ezt hívják bürokráciának. Igazold le, hogy akit leigazoltál az igazoltan leigazolt és jogod van aláírni az igazolást stb. :twisted: őrület egy rendszer , de evvan, ezt kell szeretni, egyszer csak megérkezik már az a pénz, de mi lenne, ha kenyérre kellene :shock:

Melaszka, valószínű úgy van, ahogy a csajok is írják, hogy nagylány leszel- türelem ez még nem a szopi vége.
Azt hiszem, Honey írt erről kb. 1-2 hónapja és utána rendeződött minden. Hőgyészen vagytok még ? Ha igen, jó pihit nektek 8)

Kata, de jó ez az okosság a HT-ról amit leírtál, de én azt hiszem a tejterméken kívül mást nem nagyon fogok betartani, mert már olyan össze-vissza ajánlanak mindent.
Éjjel írtam gluténes gondomat, de reggel néztem, hogy a Hipp babakeksz is tartalmaz glutént, mondom hurrá akkor Lilla már egy ideje fertőzött lett, mert szokott kapni babakekszet és imádja!
Kevinről írjál, hogy van a kis fickó?

Anya, a talis dátum hétvége!!! Részemről a hétköznap jobb lenne, de én tudok alkalmazkodni, ha kell!

Folyt. a "kedvenc" házimunkát és vasalok tovább :twisted:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Nekem is vasalnom kellene, de most sokkal fontosabb, hogy angolozzak ha már egyszer itthon vagyok :?

Nálunk már ragyog a nap olyan 9 óra óta.
Sajna tali nekem megoldhatatlan, vidéki vagyok.

Pipal Nati is nagyon ügyi, gratula!

Nem is meséltem nálunk olyan tökéletes rendszer működik, hogy ha attól eltérek borul a bili. Tehát nem igen kell itthonról elmozdulni!
Reggel: 7-9 -ig ébren
9- 11-ig alvás
11-13 ig ébren
13-15 alvás
15-20-ig ébren
20-tól alvás
a lényeg, hogy 9-re és 13-ra hazaérjünk különben nem alszik el és akkor egész nap hiszti van. Néha azért képes babakocsiban is elaludni, de ott max. fél órát. Azért abban nagyon jó ez a rendszer, hogy amikor alszik tudom kire hagyni, csak ébredésre kell hazaérnem mert különben van nemulass!!!!meg üvöltés ezerrel anya után! Az apja közölte is vele, hogy pont olyan mint a bátyái Ő is már el van rontva, mert ha hosszú távon (10 perc) nem vagyok ott, vagy nem hallja a hangom akkor ordít.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Csajok nekem is jobb lenne a hétköznap.

Évi:itt tök jó idő van,sajnizom h ott esik.Nekem is kéne vasalnom egy csomot De UTÁLOM!!!!! :lol:
Kevinem kis rosszcsont ott kell lenni vele mert ha nem lát sir keservesen.viszem mindenhova magammal konyhába is :lol: Nagyon ügyes a lánykád Kevin még nem akar kúszni-mászni.Csak hasra vissza és ugy járja be a szobát.Mindig odagurul a cdhez és le akarja pakolni :lol: most is pill.... :lol: Édes.

Klarissza:tök jó a napirendetek nekünk nem nagyon van.

Pipal:de ügyesek vagytok.Gratulálok!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Na megyek mert Kevin lerámolja az összes cd-t :lol:

000kata

Sziasztok!

Életjel!!!! :)
Kép

Én is, mint még sokan mások, eléggé el tudok veszni a tennivalóim között, és ha sikerül ideülnöm a gép elé, már csak az olvasásra (fénykép-nézegetésre) jut időm :roll: :D .
Olyan szép minden baba!!!!!!

Evi (most csak gyorsan Neked :oops: )
Én is tanultam ilyesmit.....
Nem az a baj, ha ideje korán feláll a baba, hanem az, ha a mozgásfejlődéséből kimarad (kihagy) fontos "állomásokat". Az idegrendszerünk úgy van kódolva, hogy ezek a szakaszok egymásból alakulnak ki, tehát, ha kihagyja pl. a kúszást, az később nehezített olvasás-írás-számolás tanulást, hiperaktivitást okozhat.
Bocs, a belekotyogásért!!!!

Mi egyébként jól vagyunk!
Katus egyre többet, egyre ügyesebben mozog, bár Ő a hason pörgést és a forgást választotta, mint alternatív helyváltoztatás, de így is megszerez mindent :) .
Már Ő is kap néha egy-két kanál gyümölcsöt, vagy krumplit, de nem mondanám, hogy kiváltanánk vele egy szoptatást.....
Annának pedig készülünk a 3. szülinapjára :D . Minden nap másmilyen tortát és ajándékot szeretne :roll: :) .
Szóval zajlik a Mi életünk is......

Ha tudok, jövök még.
Addig is vigyázzatok Magatokra!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kép

Kép

000kata

Kép

000kata

Csuri!

Köszi az infot! Nálunk nem maradt ki még eddig sztem semmi :roll: forgott a tengelye körül, elötte persze hasról-hátra és fordítva. Azután kúszott hátra majd előre, azután mászott és felállt.
Akkor ez így jó, vagy zizi lesz a suliba??? :roll: :roll: :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi!

Nem lesz zizi, ne aggódj!!! :D :D
És nem is lesz minden gyereknek baja attól, ha valamit másképp, máskor csinál.
A lényeg inkább az, hogy a legfontosabb elemek megjelenjenek a mozgásfejlődésében. Pl. a kúszás, ami azonos oldali kéz-láb mozgatása, alapozza meg a mászást, ami pedig már ellentétes oldali kéz-láb mozgatás. Ebből pedig majd a járás alakul ki.....

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Csuri, de jó, hogy jelentkeztél!!Katus hatalmas!!!Nagyon édes!Az én Balázsom is most lesz 3 éves elsején. Mit vesztek Annának?

Pipal, gratula Natasának a négykézlábraálláshoz!!Szuper!Kicsit irigykedem is...az én csajom nem foglalkozik ilyesmivel.

Kata, nagyon szépek vagytok!Mintha csak Kevin nővére lennél! :)

Klarissza, köszi a bíztatást, már én is gondolkodtam az orvosváltáson. Én már jópár éve csalódtam a "gyerekorvosi intézményben", már az 5.-ket gyúrjuk, de még egyiknél sem éreztem, hogy úgy igazán odafigyelt volna ránk.

Kri, Zsombinak is gratula!ő is jó korán kezdi.

A taliról:én június utolsó hetében "felszabadulok" (2 gyerekem lesz csak) (júni29 és júli 5 között), hétköznap is ráérek, előtte csak hétvégén.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sosem felejtem el mikor Balázs kezdett el mászni és eleinte csak hátrafelé ment (nekem ez azért is ekkora kuriózum, mert se az 1., se a 2. nem mászott egyáltalán :( ) Neki, rendszeresen úgy húztuk ki valamelyik ágy alól szegényt. Ezen a képen látszik, hogy a bátyja megunta a huzigálást és elé tolta a játékdobozt inkább... :D

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Hello!
Zsoltika mint mindig :lol: : Na szóval Ő nem mászott, és sajna előbb állt, mint ült úgyhogy 3-szor jártuk meg a kórházat agyrázkódás miatt, míg megtanult ülni. Pedig annyira vigyáztam és mégis ha felállt és elfáradt akkor hanyadt vágta magát, nem tudtam vele mit tenni 24 órát nem őrizhettem. Na lényeg nagycsoportos korában megállapították, hogy beszédhibás vigyük logopédushoz. Aki közölte velünk, hogy diszlexia gyanús és logopédiai előkészítőre szorul. 1 évet jártunk oda. A tanár valami brutál azt mondta, hogy a gyerek hiperaktív pedig erről szó se volt, csak nem tudott neki annyi feladatot adni ami Őt lekötötte volna. A gyerek mai napig kitűnő tanuló kivéve a készségtárgyakat (rajz, technika) és most vették fel egy 8 osztályos gimibe ahol 2-szeres volt a túljelentkezés. Ennyit az agyról és a mozgásról, meg a hiperaktivitásról néha szerintem csak tanári hozzáállás kérdése. a logi tanáron kívül addig még mindenki szerette a fiamat és sose mondtak rá semmi rosszat.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Judit!
A szülinapi ajándékok között lesz egy 3 kerekű roller, és könyvek. Aztán a nagyszülőktől diavetítő és filmek és még ezer mütyűr :D

Klarissza!
Ismerem azt, amiről írsz :( . Sok pedagógus hajlandó azonnal rámondani a gyerekre, hogy tanulási-magatartás-mozgás-viselkedés problémája van, bár inkább csak Nekik vannak nehézségeik az ilyen gyerekek fejlesztésével/kezelésével :evil: .

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Klarissza, akkor jó, hogy te foglalkoztál Zsoltikával, és nem fogadtad el, amit az a tanár mondott. Egyik rokon fia most 16 éves, ő sem mászott kicsinek, rögtön állt, vagyis nem volt rá lehetősége, mert reggeltől estig kompban volt a gyerek (nem vagyok kompellenes amúgy), és majdnem egy éves volt, amikor kivették belőle, és akkor már járt. Aztán hiperaktivitást és diszgráfiát diagnosztizáltak nála, és a szülei abban a pillanatban lemondtak róla, nem is kellett soha házit írnia, felmentették írásból. A mai napig rossz tanuló és olvashatatlanul ír.
Csuri, Katus nagyon szép kislánnyá cseperedett! Hajacskája is olyan gyönyörű lesz, mint a nővérének.

Kép
Kép
dalminha

Vera, nagyon cuki Iza. nem is olyan kicsi, Panna sem volt sokkal nagyobb, 6360 volt.

Kép
Kép
dalminha

Életjelet adok én is!

Tali
Hú tök jó lenne találkozni! Nekem szinte bármikor jó, ha párom el tud vinni. És engem is érdekelne, hogy apuka jöhet e, vagy addig találjon más elfoglaltságot?

Hiperaktivitás
Érdekes, hogy az elmúlt 10 évben jött "divatba" a hiperaktivitás. Én erre inkább azt mondanám, hogy csak gyerek, aki egyfolytában csinálni akar valamit, mindenbe belekap és mellesleg nem fárad el. Szerintem ez egy marhaság!!! Vannak mozgékonyabb gyerekek és vannak a nyugis ülős babák.

Lilla nem semmi! Hogy áll!!!

Mi most megtorpantunk a hízásban, de igazából nem is bánom. Most 6600g, centit nem tudom, nem mértük most. 2 hét alatt 130grammot hízott Fanni.
Foga nincs.
Mostanában volt néhány gázos éjszakánk, de nem vészes. napközben 2-3-4x alszik továbbra is 45 perceket.

Most csak ennyi, majd jövök máskor.

Kép
Kép
nati80

Nincs időm semmire. :cry: ne haragudjatok csak gyorsan ami rémlik.

Dalma
ma voltunk neurológusnál, mert Léna 2x remegett szopi közbeni bealvásnál és biztonság képpen néztek EEG-t. totál negatív,de nem is ez a léyeg hanem megkérdeztem mi tekinthető még normálisnak alvás szempontjából ebben a korben. 12-16 óra/nap, de azt mondta a 11 is belefér mert nagyon nagyok az eltérések.

Mozgás:
nekem úgy rémlik nem a kúszás a fontos hanem a mászás. Ha kúszni nem kúszik de mászik nincs gond. 2hó amit jó ha mászással tölt. Léna nem kúszik csak mászik, egyből négykézlábazott így sztem azt átugrottuk. De ahogy a gyakorlott mamik írják lehet ez is valami újfajta mánia csak! :)

Judit
örülök h. jöttél! Blanka csoda édes!!! Milyen társaság ez h. egy 4 gyerekes édesanyát is így el tudnak bizonytalanítani?? :evil: Mit művelhetnek egy kezdő mamival....

Melaszka
nálunk is nyüglődés a szopi, de én is folyamatosan kínálom és néha rákap. De olyan mintha csak reggel este és éjjel tenné mmár szívesen....ezzel csak az a gondom h. így csökken a mennyiség, és ha 1 éves korig valóban az anyatej a fő táplálék vajon ki fog tartani addig??? Ja piri nekünk is betett, 3 napig szenvedtem, tápszert nyitogattam-bőgve amit persze továbbra sem kér :), mire a 4nap helyreáállt a rend és újra normálisan evett. Amit kérdeztél: Lécserék.

Évi
őrület amit a HT.-vel kapcsolatban is kevernek! :) Én már nem tudok kiigazodni. Mi 8hósan kezdtük a glutént- drnéni javaslatára kiflirágcsával meg gabonapelyhekkel, és egy tökfőzeléket berántottam, de a husi is most jött be.... annyi mindent ehetne hirtelen. És a berántott főzelék már olyan felnőttes, de ízlett neki csak nekem fura h. 2 hónapja még csak tej most meg olaj meg liszt. :shock: lehet legközelebb rádobok egy kis sültoldalst is. :)

Kép
katica_75

Sziasztok!
Ááá,ne hogy azt gondoljátok,hogy olyan rossz nekem így.Sőt!Sokkal nyugodtabb vagyok mint azelőtt.Ez így nagyon jó,mert kiegyensúlyozott gyerekhez,kiegyensúlyozott anya kell. :) Nehéznek nehéz,de mindenkinek az.Vagy ezért,vagy azért.Segítség nulla-azaz semmi.Anyósom régebben rendszeresen jött,de max azért,hogy elmondja,milyen rossz a fiának,mennyit szenved.Ja gondolhatjátok,főleg,hogy ő hagyott itt minket.Aztán meguntam és megkértem,ha csak ezért jön,akkor inkább ne fáradjon.No nem is fárad. :wink: Na de mindegy.Anyumék messze laknak(150km),hozzájuk én megyek a gyerekekkel. :? Van egy egyetemista szomszédom,ő szokott ritkán kisegíteni,ha sűrget a határidő.Ilyen pedig fél évente max 1-szer van.
Ja és pasi?Hát rájuk se bírok nézni!(na azért nem vagyok MÁS) :lol: :oops: Ugye érthető???
Melaszka!Ne ess kétségbe,tuti amit a lányok is mondtak.Nálam csak lányzómnál zavart be,én is idegeltem rajta magam fél napot,mire szépen megjött.De utánna tényleg minden visszaáll.
Évi!Nekem anno azt mondta az okos dr,hogy ilyenkor,mikor rájönnek vmi új dologra,megváltozik az addig bevált esti rutin.Elalvás helyett is a frissen szerzett tudományt gyakorolják.Ergo,ha már tökéletesnek érzi,abbahagyja és elalszik,mint rég.(Csak azt nem mondta,hogy mire ezt megunja,jön mégegy újabb dolog,és kezdődik minden elölről. :wink: )
Kata!Ügyi ez a táblázat.Én annak idején a mitszabadésmitnem-be hülyültem majdnem bele.(de most már jó dolgom van)Pici fiad az ubiszivarozós képen pedig zabálnivaló. :lol:
Judit!Tetszik nálatok a nemek leosztása. :)
No,eldugulok,mert mindjárt kezdődik az újabb nap.
Minden anyukának és minden édes babának jó éjt és szép napot!
Üdv:Angyalka
angyalka007

Sziasztok!

Most csak egy magánvélemény: szegény anyáink vajon mit adtak volna nekünk enni? se bébikaja, se gluténmentes kaja, ja és persze idő végképp turmixgép sehol atya gatya ha nem lett volna jó kis szalonna talán éhen is halunk? :lol: Szóval kissé túlzott világunkban azt gondolom, hogy amit a gyerek megkíván azt adni kell neki ergo Mátyás egyszerűen kinézte a számból a paprikás csirkét (rizzsel) nosza turmixolva (mert az van!) megkapta imádta bélrendszere sem bánta. Anyja húsleveséért meg egyszerűen remeg ha meglátja, mert már felismeri! Pedig van benne vegeta melyben ugye valszeg van tartósító, tele friss új zöldséggel ergo van benne nitrát, nitrit és persze tészta is (glutén), de nem fogom drágámtól megvonni a finom falatokat, mert most ezt súlykolják belénk. Azért ugye nem gondoljátok, hogy a bébikajában bio dolgok vannak, mert akkor még nem volt kertetek. Mi probálkoztunk bioval nem is maradt termés vagy a tetű vitte el vagy megette a kukac, esetleg a peronoszpóra, tehát vagy permetezünk és eszünk itthoni gyümit, vagy nem permetezünk és megvesszük a boltban drágán a permetezett gyümit.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Tüneményesek ezek a kicsik. Olyan jó nézegetni őket :lol: :lol: :lol:

Angyalka, jó hogy így tudsz hozzáállni a dolgokhoz. Minden elismerésem :D :D :D

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

vera
Persze, hogy ne jöhetnél? Ne viccelj már!!! :)

Akkor most úgy látom, jó nagyjából a hétvége mindenkinek. Kata Te nem tudod valahogy megoldani???

Maradjunk annyiban, hogy 06.20-án szombaton Margit sziget. Majd még pontosítunk konkrétabban, hogy hol. :) Ja meg az időpont, hogy délelött vagy délután???

Most egy gyors összeírás (bocsi, ha kihagytam valakit). Többiek lécci jelezzetek!!!!

Pipal
+ Natasa ??? (Még megnézi az időpontot)
Kri + Zsombor OKÉ apával. (természetesen jöhet, szerintem senkit nem zavar, lehet az enyém is jön)
Évi + Lilla OKÉ
Judit + Blanka OKÉ
Harivera + Iza OKÉ
Katica + Léna OKÉ
Kata + Kevin ???
Kincsőanyu + Kincső OKÉ :)

Kép
Kép
anya1118

No szerintem okes lesz Nekünk is :D

Kép
pipal

Sziasztok!

Dalma!
Köszönjük a dicséretét!!!! Katust egyébként nagyon diplomatikusan aranyosnak szokták mondani :roll: ....., főleg ha Anna is ott áll mellette :) .

Na most ezzel a mozgásfejlődéses hozzászólásommal jól belenyúltam :oops: .
Én sem gondolom, hogy minden gyerek hiperaktív, akire azt mondják, sőt az én nővérem tuti az volt (lány létére :roll: ), de nagyon jó sportoló lett, most meg családanyaként a fiai versenyein az egyik leglelkesebb szurkoló. :D Sőt volt egyszer egy pasim is, aki viszont diagnosztizált hiperaktív volt gyerekkorában, most ilyen gyerekekkel (is) foglalkozik, tanár lett....

Akit érdekel:

Az igazi hiperaktivitásnak ilyen tünetei vannak (leglényegesebbek):
-nehezen ül meg egy helyen, folyton fészkelődik
-alvás közben is sokat mozog
-felborult biológiai ritmus
-mindenre (tényleg mindenre) felmászik
-gyakorlatilag állandó mozgásban van
-nehéz szóval irányítani
-gyakran elutasítja az érintést
-sok baleset éri
-a finom ingerekre szinte nem is reagál

Most már leállok :? !

Husika:
Kép

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Tali: mi sajnos nem tudunk menni.....Borsodból nem nagyon ugrándozhatok! Nem baj, majd a fotókat megnézem, mert ugye csináltok?? :lol:

Kata!
Ubis kép.... :lol: :lol: Kis tündér!

Vera!
Iza is tündér! :) Nekünk is ez a cumink van, kékben, és ahogy ránézek, mindig az én picim jut eszembe! :)

Én sem hiszek ebben a "hiperaktív" dumában! Valahol olvastam erről, hogy ez is Amerikából jön, és tuti jó gyógyszert fejlesztettek erre ki, szóval már fiatalon tömik a "hiperaktív" gyerekeket! Mint nagyon sok minden mögött, itt is valamelyik nagy gyógyszergyártó cég áll!
Úgy, mint ezzel az új influenzával.......én nem félek tőle, ez is kicsit fel van turbózva.....Valakiknek nagy érdeke fűződik a pánikkeltéshez!

Kép

Kép
ditta76

Köszönjük a dicséreteket :lol:

Tali: megprobálom de nem biztos hogy jó lesz :cry:

000kata

Csuri: Nagyon édes a lánykád :lol:

000kata

Kata!
Köszi! A Te kisfiad sem panaszkodhat :wink: ! Hasonlítotok nagyon egymásra :D

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri a diplomatikusok vegyenek szemüveget! Szerintem nagyon egyben van a csajszi! Szépet csak azért nem írok, nehogy valaki megsértődjön, hogy esetleg Ővé gyermekéről nem írtunk ilyesmit, de vegyétek tudomásul, hogy ebben a topikban csupa szép, okos, ügyes, jól evő, ivó meg még ki tudja milyen gyerek van csak!!!!!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!
Megint itt rontom a levegőt. :lol: Kőcök fél órája alszanak(talán még van fél órám),nekem meg nincs kedvem dolgozni.
Klarissza!Mai mindkét hsz-del tök egyet értek! :wink:
Lányok!Ha ilyen szép babákról raktok képet,tuti,hogy szerzek magamnak egyet! :lol: (3-mal már lehet tényleg necces lenne)Olyan szép ez az időszak,látni,ahogy kinyílik előttük a világ,segíteni nekik mindent jól megismerni...Nem ragozom tovább,hisz tudjátok.
Na megyek is,belevetem magam a munkába. :? :cry:
Legyen mindenkinek babasírásmentes,kacarászással teli szép napja!
angyalka007

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: