A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Fú, Heni, egyre izgalmasabb akkor a helyzet. Most már tényleg nemsokára megindulnak itt is a babák. :)
Pláne, ha már a májusiak ilyen jól állnak, hogy csak 3 baba van vissza. :)

Geo, tök vicces ahogy írsz, nem semmi egy sűrű napod volt. :) Biztosan nagyon szép fotók születtek, Én is szeretnék ilyen pocakos képeket, Nekem Párom ígérte be hogy készít, mert profira nem lesz keret, de ha így halogatja a végén nem fog beleférni az időbe. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Fúú, most nézem, hogy ez a fotós Veszprém környékén házhoz is jön, na, be is raktam kedvenceknek, ha meglesz a baba, szerintem rááldozunk ennyit, nem is olyan vészesen drága :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo, a szülészeten én is beparáztam. :lol: Megszületett a munkatársam kislánya, éjfélkor mentek be a kórházba, egykor már megvolt a baba. :shock: :shock: :shock:
foltivspicur

Tudom, mindenki meleget meg napot szerete es menjek a fenebe... mert ugye nalunk tegnap tort ki nagyjabol a joido, de en kinyuvadok. A lakasban meg hagyjan, szerencsere huvosebb nyaron is, de ami kint van! Es a fekete kocsi meg legkondi nelkul (gyereket peppe fogom parolni benne) hat en nem is tudom meg merjem e kockaztatni bemenni holnap a suliba ha mas bajom nincs, mert azert harmincsok fok a kocsiban zart helyen a dugoban (alig van, hogy nem kapok ki dugot befele) ez mar meghaladja az en turokepessegemet is, es onnan ugye nincs menekves sem :) Mondjuk itt benn azert kellemes persze...

luna6

Luna, már majdnem sajnállak........de inkább mégsem :lol: Mondjuk lehet, hogy a sulit én sem vállalnám dugóval egybekötve. De a meleget azt igen!!!! Én lassan megőrülök ettől a hidegtől, az esőtől és a széltől.

Heni, nem kapkodod el :lol: De mindennek meg kell adni a módját.
Minden esetre ne felejts el minket, ha itt az idő! :!:

Rózsa, voknak nincs nete, de azért ha küldesz neki sms-t, biztos elküldi nekem és akkor beírom ide. Persze lehet, hogy mire szülni mész, már lesz internetjük :lol:

Kép
Kép
hari

Hat pedig most ugy vagyok vele, hogy mult heten az volt a bajom, hogy hideg van es futok... most meg az, hogy kint embertelen. Nem erzem tul jol magam tole :) Ha nem lennek dinnyevel akkor imadnam, de most nehezemre esik.
Es a gyomrom is tok szar,m a fene vigye el... kavarog. Hanyni nem akarok vagy fogok tovabbra sem... meeeer nekem es masnak nem? :d

luna6

Luna, nekem is sz.r a gyomrom, ha ez vígasztal. De gondolom egy cseppet sem érzed jobban magad tőle :lol:
Viszont a dinnye szót kár volt leírnod, mert most megpusztulok egy falat görögdinnyéért. Attól még a gyomrom is rendbejönne úgy érzem :lol: Most viszont brassói van vacsorára, na attól fog csak igazán kavarogni, ha megeszem. Viszont éhes vagyok, úgyhogy ahogy Apa hazaért eszünk. És fánkot is sütöttem, azt is fogok enni, aztán majd szenvedek :lol:

Kép
Kép
hari

Engem speciel vigasztal, ha nem vagyok vele egyedul, mert akkor jobb az eselyem, hogy nem valami extra korsag tort ram amivel dokihoz kene mennem :)
En eppen rizskochot keszitek... enyim gyomromnak mar mindegy :D

luna6

Itt mar van gorogdinnye amugy. Meg sarga is... meg nyaron ezer fele verzio, de a magyar gorogdinnyenek nyomaba nem ernek!!! Ezt meg a gyerekem is alairja :)

luna6

Henire nem is regalatam, de szerintem o szep lassan csendben es fu alatt letudja most a munka dandarjat, bemegy majd a korhazba es fel ora mulva karjaban lesz a bebi aki csak ugy egyszeruen kicsuszik :)

luna6

Luna:
Bárcsak a jóisten beszélne belőled!!! De jó lenne, ha minden így zajlana, ahogy leírtad.

Egyébként hallottam már olyat, hogy xy illetőnek voltak összehúzódásai - elég kemények - ő mégsem érezte őket annyira fájdalmasnak, és ebből arra gondolt, hogy ááááááááááá, ez még nem komoly, csak amolyan jóslófájás... mikor kezdtek sűrűsödni a keményedések (még mindig lightos fájósan) akkor vált számára gyanússá a dolog és jobbnak gondolta bemenni a kórházba. Ott hirtelen futkosni kezdett mindenki, az adatait is kutyafuttában rögzítették, mert épphogy felmászott a szülőágyra, már nyomhatott is.

Ez vagy attól van, hogy valakinek nagy a fájdalomküszöbe (mondjuk nekem is), vagy pedig olyan alkat, aki szinte fájdalom nélkül tágul és szül.

Ez a kis történet gyakran az eszembe jut, hogy mi van akkor, ha én is úgy gondolom, hogy semmi komoly, és késő lesz mire elindulok, vagy beérek a klinikára.
Vendég

azert szerintem be fogsz erni :) mert ha ugyan nem is faj most, de ha rendszeres lesz akkor azert menj be, akar faj akar nem. ha erzed, hogy oramu pontossaggal es surusodve huzodik akkor ne agyalj, hogy faj vagy sem, menj be es kesz :)

luna6

Na látod Heni, nálam ilyen nem fordulhat elő, mert nekem nincs fájdalomküszöböm. Nekem akkor is fáj minden, ha nincs is fájdalmam :lol: Amúgy Lili előtt én is reméltem, hogy én az a fajta leszek, akiből csak úgy kicsusszan a gyerek. De sajnos nem :cry: Feltételezem most sem fog nagyon csúszkálni. De nem baj, túl leszek rajta és 4 év után még el is felejtem majd megint :lol:

Luna, nekem furcsa mód azóta van jobban gyomorbajom, amióta lejjebb ment Bence. Azt hittem majd jobb lesz, de mostanában egyre többet van hányingerem. Mondjuk hányni én sem fogok, nincs az az Isten!!!! Úúúúúúútálok hányni. Bár elképzelhetőnek tartom, hogy ezzel mindenki így van :lol:

Ma is mostunk. Azért írom többes számban, mert Andris mosott, de mivel nagyon együtt éreztem vele, így magamat is beleszámítom. :lol: Persze a szennyesen meg sem látszik, de a tudat is sokat számít. Legalább a gyerekülés huzata kész van, már csak a kupolája vár mosásra, mert az én nem tudtam leszerelni tegnap, úgyhogy az nem lett kimosva. Apa már leszerelte, úgyhogy holnap rajta lesz a sor. A mózeskosár is szárad már.

Viszont képzeljétek az előszobában lett egy jó nagy beázásunk. Baromi szép :cry: Most már Apa megigazította a cserepet, de halottnak a csók ugyebár. Ennek ellenére én itt idén nem akarok festést!!! Ráér az jövőre szerintem.

Kép
Kép
hari

Ja, és megrendeltem a kókuszmatracot is a kiságyba. Úgy döntöttem az én fiam nem tud annélkül felnőni :lol: Jó drága, de le van tojva. A vaterán lett volna használtan olcsóbb, de azért még el kell menni Isten tudja hova, és azért azt is át kéne mosni, ki tudja ki használta és mire. Na jó, hogy mire az sejthető :lol: Mikor láttam, hogy ugyan ez a méret szivacsból 2800 Ft, akkor azért elgondolkoztam rajta, hogy biztos kell-e a fiamnak kókusz, de aztán arra gondoltam, hogy ha viszont bemegy a pisi-fosi, akkor áldani fogom magam, mikor gyorsan megszárad a matrac. Mondjuk Lilivel sose fordult elő, hogy ki kellett volna mosni. De egy fiú az mindenre képes. Gondolom. Szóval holnap mehetek érte és akkor már az ágy is kész lesz. Már csak szülni kell majd.

Kép
Kép
hari

És azt sem írtam, hogy éjszaka újra az ágyamban aludtam! Lili pedig végig aludta az éjszakát az ő szobájában egyedül!! Tök jó volt. Remélem ma is így lesz. Ráadásul Apa is csak valamikor fél 4 tájékán jött be, úgyhogy ő sem zavart a horkolás-fulladásával.

Várom a holnapi dokilátogatást is. Nagyon vágyom egy UH-ra, úgyhogy biztos kisírom, ha ő nem is akar csinálni.

Írjatok ti is, mert kezd olyan lenni, mintha ez az én naplóm lenne... :lol:

Kép
Kép
hari

A matracom meg nekem sem ert ode, angoloktol jon majd valamikor, de kokusz lesz ez is vegul :)
Es Hari, az elso szulesemre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kicsusszant a gyerek... este 11-kor kezdtem fajasokkal es masnap 5 korul jott elo.... ennek ellenere hat olvastad, a amsodikkal mar hajnali otos fajashoz kepest is nyolcra volt gyerek :) Szoval ne csuggedj!!!! :)

luna6

Luna, én csak igyekszem rosszra készülni, hogy annál tuti jobb legyen :lol: Bár most viccen kívül, érzem, hogy tök jó szülésem lesz. Sőt, utána is minden rendben lesz. Úgyhogy igazából nem aggódok, csak néha jól esik agonizálni :lol:

Kép
Kép
hari

Na megyek Lilit altatni, hogy a Mentalistára kiérjek. Addig is írjatok, de a szülésekkel várjatok meg! :lol:

Kép
Kép
hari

Ja megvan Mai friss infom szerint az iskola egy hettel hamarabb fejezodik be, mint gondoltam :) Igy tulkep ha minden optimalisan alakulna, tuti befejezodne a tanev es utana a dinnyeszezon nalam is :) Szoval nem esik egybe a ketto, pedig szenttul hittem :)

luna6

Na én hazajöttem a buliról, nekem ez már picit sok. András még maradt (mégiscsak az öccse tejfakazstója :D )

lknyuszika,
valóban a fotós a többihez képest nem drága.
nekem például úgy csináltuk, hogy 20képet kértem (mert a 40soknak tűmt), ami 20ezer pénz volt.
ha Dávid megszületik, akkor meg majd csinálunk ról ais újszülött fotókat, ami szintén 20fotó lesz 20ezerért.

Luna,
sztem a meleget meg a dugót nyugodtan hagyd ki...
azt jut róla eszembe, amikor 2hete egy órát ültem a dugóban (2km-t tettem meg ezalatt) és maxra ment fel a vízhőfok, úgyhogy a nagy forróságban még fűtenem is kellett a kocsiban...
és hogy ne kapjak teljes hőgutát leengetem tökig az ablakokat, a csövesek meg folymatosan jöttek és kéregettek... :?
Vendég

Én kész vagyok. Most hagytuk abba a sikálást, de nem azért, mert kész van. :roll: Reggel folytatjuk. A konyha ki lett festve, holnap de. folytatom ott a takarítást. Hátha már ebédet is tudok főzni. Vacsira ugyanis pizzát rendeltünk, már kezdem unni. És Luna csatlakozom, most már nekem is fura a gyomrom, pizzával és bébivel tele jó volt hajolgatni. Én a dinnyét már október óta kívánom! :lol:
Geo, durva volt a buli vagy mi? :lol: Amúgy én azt hittem a tejfakasztó buli az csak pasi összejövetel, mint a legénybúcsú. :roll:
foltivspicur

JÓ REGGELT!

Kivert az ágyikó.
OLyan hasmanős érzésem van, legalább 3 béka költözött a hasamba...
Szégyen , vagy nem , mindjárt főzök kávét, mert nemsokára készülni kell a dokihoz.
Kelteni a kis családom.
Szeditek a homeos bogyókat végül?

LUNA. Nagyon jó, hogy hamarabb vége a tanévnek.Biztosan a gyermekek is örülnek.

CSILLA: Remélem már Lénike szépen gyarapodik és te is jobban vagy.Mégegyszer megnéztem a képeket a kicsi lányról.GYÖNYÖRŰ!!!

HARI: Örülök a matracnak, de azéé ne szüllyéé mááá, a tábla sorrend maradjon meg, előzni csak a Forma-1-ben ér :lol: :lol: :lol: :lol: .
No, jó, csak vicc volt ám (meg ne sértődj).
Veled érzek szülés ügyileg.
Concrétan be vagyok fosva, ha rágondolok a dologra....

Minden nap elmondom, ma mi dolgom, megcsinálom, kipunnyadok,estére meg hulla fáradt vagyok, szerintem elaludnék a szülőágyon.
Legjobb alternatíva, hogy éjszaka pár óra alvás után elfolyik a magzatvíz....
Meg ahogy majd sikerül....
Ma is doki látogatás, utána porszívózás, felmosás, rakott karfiol főzés,meg szőnyegtisztítás, délután nappali törölgetés van tervben.
Utána Csiri-biri torna 16 órától.
Azután fürdetés, vacsi, esti építőzés, esti mese (nálunk 1 óra) olvasás és készen vagyok a nap végére....

No,megyek teát főzni, meg kávét, meg rántottát sütni a drágáknak, hogy indulás előtt tudjanak reggelizni.
Majd jövök....
Millió puszi, szép napot nektek!!!

Kép
rozsa1979

Nézze meg az ember, nem kell félni a szüléstől, megállt a vonalzóm, úgyhogy egyben maradok!!!!!!
Vagy tud valamit, azért nem számol tovább, na ne máááá :roll: :roll: :roll: :roll: ....

Kép
rozsa1979

Mindenki atment kesonkelobe, illetve a szorgosok meg mar reg tevekenyek es ezert sehol senki? :)
Geooo, ki is hagyom ma a sulit. Innen a huvi lakasbol nezve amugy teljesen vallalhato lenne a dolog (bar elegge kemenyedik a hasam de es 98%ban fajdalommentes dolog) de latom es tudom mi van kinn es sejtem hanyezer fok van a kocsiban... komolyan aggodom mar mit lehet tenni egy bebivel nyaron az autoban :) Hat majd keveset autozom vagy ilyesmi...
Amugy 2 hete haromszor is pont a hutes miatt volt a kocsi szervizbe, szerencsere pont nem egy dugo kozepen jottunk ra, hogy total felmondta a szolgalatot. Azota uj van benne. Amugy minden kocsira ervenyes ez a technika amit alkalmazol, vagy ez kifejezetten a tiednek hasznal? Bar enyim meg nalam sosem melegedte tul magat, de sosem lehet tudni ugye.

Picur, akkor neked is kavargott a gyomrod? Mondjuk en pizza nelkul sem tudnek mar hajolgatni nagyon, nemhogy gyerekkel es pizzaval :) Eleve csak fuggoleges iranyu mozgas mukodik, szal legugolok es ugy tudok lejebb keruli vagy valamit felvenni, de mondjak is, hogy nem tesz jot a hajolgatas, probald te is terdbol liftezve megoldani, egy fokkal jobb lesz :) Nem irigyellek a nagytakaritasert, engem tuti mar megvarna :)

ENmeg ilyenrol, hogy tejfakaszto buli, eletemben nem hallottam :) Valahol nagyon lemaradtam, vagy mar ennyire ven lennek? :D

Rozsa, te meg a vegen megiscsak teljes idos leszel :) Lehet nem is lesz majd annnnyira apro az a bebi, mire megerkezik, mint ahogy szamitottatok ra :)

Menten elalszom, bar ennek asszem semmi hirerteke nincsen :)

luna6

Sziasztok,

Még mindig fekve :( . DE! Hétfőn este végre zuhanyozhattam!!!!! két hét után, bár csak úgy, hogy beültem a fürdőkádba és Nikos fürdetett meg, de teljesen újjászülettem utána!
Ezt lehet szó szerint is értelmezni, ugyanis a két hét nemfürdés teljesen kiszárította a bőrömet (már mindenhol viszkettem) és törölközéskor a felső bőrrétegem teljesen lejött, mint amikor hámlik az ember.
Anyum tegnap kőkori módszerrel (lavór, kancsó) megmosta a hajamat is az ágyban, mármint a fejem lelógott az ágyról és úgy csinálta, de a lényeg, hogy én fekve maradtam.
Mondtam is Nikosnak, hogy ha megszületik a baba, akkor tuti legalább két hétig reggel, délben, este zuhanyozni fogok.

Holnap van a megbeszélt időpont az orvosomnál, amire el kell mennem, remélem nem fog ártani a dolog. Kíváncsi vagyok már nagyon mekkorát nőtt két hét alatt a lányzó. Meg meg akarjuk kérdezni, hogy akkor mikor is akar megcsászározni, mert ugye azt mondta, hogy jó lenne június 1-ig bennttartani, de azért jó lenne tudni, hogy ha tovább tudjuk húzni akkor mikorra akarja programozni a dolgot.

És most nyafogni fogok....
Sajnos anyum ma hazament, a munkája miatt nem tudott tovább maradni :cry: :cry: :cry: :cry:
És nemrég érkezett az anyósom, aki a szülésig keseríteni fogja a minennapjaimat :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Milyen érdekes az emberi lélek, amíg anyu itt volt addig pszihikailag, lelkileg, meg minden szempontból teljesen jól voltam. Most, hogy elment és fél óra múlva jött az anyósom, most meg tiszta depis és ideges lettem. Lányzó a pocakban is érzi sajnos, mert olyan rugdosódásba kezdett, hogy az csak na. Borzasztó érzés kiszolgáltatottnak és más segítségére rászoruló lenni, főleg úgz, hogy jelenleg ő az egyetlen aki itt tud lenni velem. Per pillanat úgy érzem, hogy ennél még a kórházban is jobb és inkább visszamennék oda a hátralévő időre, mint az anyósom.
Nyugodtan lehet együtt érezni velem annak aki szintén nem szenvedheti az anyósát és nyugodtan lehet támadni is annak aki szereti az anyósát.

Ahogy olvasgatom nap mint nap a fórumot, rájöttem, hogy tök izgi, hogy néhányaknak már csak pár nap van hátra a kiírt időpontnig :)

Ne haragudjatok,hogy csak magamról írtam és nem szóltam hozzá senki kommentjéhez, de most eléggé ziláltak a idegeim.

További komplikációmentes babavárást és szülést mindenkinek!!!!!!
Ha sikerült kicsit lenyugodnom, majd megint jelentkezem.
Vendég

Nikvik, kitartas, vegulis szuk egy het es biztonsagi zonaba ersz te is, belul a betoltott 36 heten es az mar nem korai :)
Szerintem ha pszichesen ilyen rosszul hat rad a dolog (egyutterzek, bar az en anyosom vizet nem zavar itt, elso hazassagombol valo anyosomat nem is ismertem soha, szoval panaszom nem lehet, de a psziches befolyasoltsagban sajna van tapasztalatom, ea ezt nagyon at tudom erezni, vacak lehet!!) na szoval ha ugy erzes ez sok neked, esetleg penditsd meg a dokinak holnap, hogy azert most mar igy ennyire a finisben te nagyobb biztonsagban erezned magad benn, vagy esetleg mondd meg meg direktebben, hogy ugy erzed jobb lenne ha ott lennel a kozelben, lehetne e elobb befekudni. Bar ott is boldogit teged anyosod egesz nap, nem?
Amugy miket csinal? Vagy csak maga a jelenlete idegesit, vagy a szovege?

Nekem meg megjott delelott a matrac a gyerekagyba az angoloktol, hat joval konyebb mint az otthoni kokuszmatracunk es joval vastagabb is, de kozelrol meg nem szemleltem meg, ki sem bontottam :)
Asszem fozok egy kis borsofozeleket...

luna6

Foltivspicur,
a tejfakasztó valóban pasis őrület, most azért voltak ott csajok is, mert pénteken lett volna a sógorom szülinapi bulija, és még nem nagyon tudni mi lesz, de az tuti hogy nagy bazáj az még később sem lesz, így összecsődítette a barátokat mostanra :D

Luna,
igen ez a módszer minden kocsira érvényes ha túlmelegszik/felforr a vize, hogy fűtést kell nyomatni ezerrel, mert így a motor löki ki magából a meleget és ő is hül.

Nikvik,
örülök h sikerült fürdened!!
én teljesen megértelek!! én inább vagyok egyedül, mint egy olyan valakivel, akit nem bírok elviselni :oops:
úgyhogy ha már nagyon nem bírod, gyere ide, és panaszkodd ki magad, meg bőgj egy picit, aztán hidd el jobban is leszel :wink:

bhdetti,
nagyo jó a szoba, ügyesek vagytok!!! :P
Vendég

Foltivspicur,
a tejfakasztó valóban pasis őrület, most azért voltak ott csajok is, mert pénteken lett volna a sógorom szülinapi bulija, és még nem nagyon tudni mi lesz, de az tuti hogy nagy bazáj az még később sem lesz, így összecsődítette a barátokat mostanra :D

Luna,
igen ez a módszer minden kocsira érvényes ha túlmelegszik/felforr a vize, hogy fűtést kell nyomatni ezerrel, mert így a motor löki ki magából a meleget és ő is hül.

Nikvik,
örülök h sikerült fürdened!!
én teljesen megértelek!! én inább vagyok egyedül, mint egy olyan valakivel, akit nem bírok elviselni :oops:
úgyhogy ha már nagyon nem bírod, gyere ide, és panaszkodd ki magad, meg bőgj egy picit, aztán hidd el jobban is leszel :wink:

bhdetti,
nagyo jó a szoba, ügyesek vagytok!!! :P
Vendég

hát én kidőltem...

8ra kellett mennem védőnőhöz, ami az izabella 42ben van. és halljátok 10percnyi gyaloglásra van a lakástól, de a terhesség tényleg bolonddá tett, és nem tudom miért, de a király u. 42be mentem :twisted:
szóval ez azt jelentette, hogy késtem a védőnőtől fél órát, és összesen 40percet gyalogoltam!!! ettől mensis görcseim lettek, szúrt az oldalam, azt hittem a király u.-ban fogok megszülni.. :x

a védőnőnél minden rendben volt, legközelebb akkor látom, ha megszületett Dávid.

ezután hazamentem, mert magammal vittem a kocsikulcsot, és András nem tuott Vácra menni :oops:

de elvitt suliba, ahol elmentem jegyet beíratni, majd a TO-ra, ahol adtak egy kérelmet, amit alá kell íratnom egy tanárral, akit kerestem de nem volt bent, majd kerestem még két tanárt jegybeírás miatt de nem voltak bent.. :twisted:
aztán megnéztem az alapvzsgámat, ami karó, de nem okozott meglepetést, és hazajöttem.

na most úgy fáj a talpam, a lábaim, a hátam...

és most meg kell írjak egy 3000szavas beadandót holnap 15óráig :(

megyek is..
Vendég

Geooo, nekem ugye a kredites sztori mar total uj... ilyenkor amit erdmeben megszerzel iden azt atviheted magaddal akkor is, ha az alapvizsga nullas es ujrazni kell? (nalunk anno alapvizsga torolte ugye az ervenyesseget, nem lehetett a kovetkezo felevbe lepni nelkule... persze asszem volt talan a nemsikerulteknek valami pot, de ha nem sikerult akkor felev ismetles volt, ha jol ertem ez mar nincs akkor?) Amugy meg sajnalom... de nem lep meg, nekunk is nagyon kemeny volt es hatlamas szazaleknak nem sikerult. Mi anno valami 140 korul kezdtuk az elsot es vegeztunk a vegere tan 40-en... es a legnagyobb szoras az alapvizsga volt majd aztan kesobb a leiro nyelvtan szigorlat.

luna6

Ez meg a terhessegi feledekenysegi hormonok eredmenye, hogy a kiralyba mentel, pedig tobbszor is beszeltunk rola szerintem, hogy a vedono az Izabellaban van :D:D Egyszer viszont mindenkeppen, es akkor meg kepben voltal teljesen, es talan nem is most mentel oda eloszor, igaz? :D:D

luna6

Geo,
az Izabella utcai vedonore meg en is emlekszem :lol: , pedig en aztan tenyleg oly ritkan jartam errefele, mint a feher hollo :shock:
Kepzeljetek, nalunk terhesgondozas alatt egyaltalan nincs vedono. Csak akkor jon ki ketszer, ha a baba megszuletik. Utana meg a babat visszuk hozza, illetve a dokihoz. Ajaj, ha majd jonnek az oltasok :roll: :wink:

Luna: meg 40 nap! Ezt mar fellabon is kibirjuk, ugyi?

Heni?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Muszaj lesz :) errefele amugy egyaltalan nincs vedono, szoval nem is jon, nem is megyek :) Gyerekorvos persze, az majd fel even at jolosszeszurkodja a bebit :) (es ez csak allami doki lehet, szoval lehet nekemmagan gyerekorvosom, de akkor duplan kell jarni dokihoz, mert ez utobbi nem jogosult oltast beadni...)

luna6

Heni???? Mi volt a dokinál?

Én már túl vagyok rajta. Semmi extra szerencsére. magzatvíz átlagos, lepény II. fokban érett, köldökzsinór helyzete jó helyen, szerkezete: 2A1V Becsült súly 3160 g. Azt mondta a doki, hogy nem lesz akkora mint Lili volt, de kicsi se lesz.
Úgyhogy minden rendben van. NST-n meg sem akart mozdulni, egyszer keményedett a pocim. Hát ennyi. Vizsgálatot nem is kértem, gondoltam ne maceráljon odabent ha nem muszáj :lol:

Nikvik, tök jó, hogy végre fürödhettél!! Anyósod miatt meg "őszinte részvétem". Én is úgy vagyok vele, mint Geo, meg szerintem a legtöbb ember, hogy inkább egyedül lennék, mint valaki olyannal, akit nem kedvelek. Sőt, nekem ha kedvelek valakit, akkor se kell sok idő, hogy unjam. Ideig óráig ok, de hosszú távon kevés embert viselek el magam mellett. Viszont az is biztos, hogy jobb azért, ha nem vagy egyedül. Próbálj sokat aludni. Álmodozz, pihenj, szülés után nem fogsz tudni úgysem egy ideig.

Luna, az én kókuszmatracom még nem jött meg, pedig csak innen a kerületből jönne. De Apa hozza, úgyhogy remélem azért még ma lesz belőle valami. Igaz most ért haza munkából és nem is csodálom, hogy nem volt kedve azonnal érte menni. Azt mondta kávé után. Na de ahogy ismerem, este lesz belőle. Az a baj, hogy az én kocsimba elég nehezen férne be és csak úgy, hogy nem látnék ki hátra, az meg engem nagyon zavar. De ha nem indul el záros határidőn belül, akkor csak elmegyek érte én. Ráadásul ez biztos nehéz lesz, nem úgy mint a tiéd és el kell cipelnem a kocsiig.

Kép
Kép
hari

Mekkora kocsid van neked es foleg emkkora agyad? Mienk egy kis peugeot, de hogy ez siman beferne akar meg anyosulesre is vagy hatra a hatsokra, az tuti :) Kalaptartot kiakasztva meg nem csak keresztben de hosszaban is ugy, hogy siman kilatnek :) Persze ez 'csak' egy 120x60-as matrac.

luna6

Na jó, lehet, hogy kicsit túloztam. Szokás szerint. Meg alapvetően tegnap úgy számoltam, hogy a hátsó ülésen Lili ül, tehát oda nem igazán tudom betenni, mert szerintem mellé nem fér be, a csomagtartóba meg ha kiakasztom a kalaptartót akkor én már nem látok ki hátra. Amúgy még mindig a Pandám van Luna :lol: És azért az tényleg elég kicsi autócska. Imádom is emiatt, de nem egy vásárlásra termett darab. Viszont baromi jól lehet vele parkolni, legalább is a páromnak nagyon jól megy :lol: Sőt még én is be szoktam magam préselni apró kis helyekre. Amik persze csak nekem tűnnek aprónak, a kocsiból. Mikor büszkén kiszállok, olyankor szoktam látni, hogy még elém és mögém is befér kb. egy-egy autó :lol:
De amúgy valószínűleg simán el tudnám hozni a matracot, úgyhogy lehet, hogy mindjárt útra is kelek.

Kép
Kép
hari

Csövi!

Geo, ha jól tudom azért érint téged ez az alap vizsga doog, hogy ne kerülj át ktg-re? Ha minden kötél szakad akkor nem lehet valami kérelemmel kikönyörögni??? az a baj, hogy nem ismerem a ti konkrét szabályzatotokat, de biztos van kiskapu... halasztás? félév összevonás...
egyébként ez az indexes futkározós dolog jó nagy szivatás... nálunk volt egy központi jegybeíró iroda és oda leadtad csak az indexet és kész... egyébként pedig a legegyszerűbb az volt, bár mi dolgozók nem díjjaztuk, hogy x potom ezer összegért pótoltuk a teljes indexet. na már most ezt úgy volt érdemes csinálni, ha a delikvens fullra kész volt és minden jegyét mi a t.o-sok írtunk be... szerintem 5-10 ezret megért ez... mármint nekik, mert nekünk egy index pótlás 1 teljes napi munka volt, ha nem több... ja és mostanra egyre több helyen nincs is már index... mert minek... mert ott a digitális és a nyomtatás és a mentés...

Én ma csiripörit csináltam, igaz tésztával (mert a tojást a tojásos nokedlihez spórolom) meg ubi sali... ha valakit érdekel... férjem kérte már a múltkor, hogy mi lenne, ha a kövi pörköltet nem habarnám be tejföllel... és lám, ki tudtam hagyni... :) mert én mindenhez tejfölt nyomatok... :) és rájöttem, hogy banyek ez a csiripöri készítés mindennel együtt max fél órát vesz igénybe (persze míg fő azt nem számolom, de munkaügyileg ennyi mosogatással...)

Harika: mondom én, hogy Andrásod tök kooperatív! én várhatnám mire ember kimos :)

Luna: tejfakasztó buli- sztem igazán úgy 5 éve alap, illetve te exed ugye nem is volt magyar ha jól tudom... vagy nem volt jártas a témában... :) tudod ez egy jó kis ok, arra, hogy asszony tuti távol maradása mellett igyanak...:) én az elsőnél tiltakoztam, hogy mi az hogy én bent pánikolok a kórházban, depis vagyok, meg húz a varrat- ők meg isznak és nyugodtan pihennek utána... de most ketteskémnél már én mondtam, hogy igyanak és folyjon ami folyhat, mert legyen tejem! :) mondjuk már nem félek az ismeretlentől... :)
tudod, most mástól félek... :) hogy nem lesz itthon minden patent :) :wink:
ráadásul emberem azt mondta, hogy valószínű nem itthon fog bulizni, mert ő nem akar takarítani... :) még kerti parti szinten se :) tehát ez is szuper, ha tényleg nem ide ramazuriznak és ezen nem fog aggódni a rendmániás agyam :)

Rózsa! Te! ne szabadkozzál már mindenért! nyugodtan írj amit akarsz! :)
én azért nem irigyellek még titeket Henivel! és szerintem ti is nagyon örülni fogtok, ha tényleg kiváródik az az igazi időpont... én úgy érzem, hogy bármilyen nehézkes, de kell még a lelkemnek ez a pár hét, hogy később ne legyen hiány érzet... sőt kevésnek is tartom...

Nikvik: megértem az érzéseid! és nyugodtan írd ki magadból, sőt sztem mindenki vevő bármikor az anyós szapulós dumára :) egyszer úgy is mi is visszakapjuk... :) tudom magamról, hogy jó érzés kibeszélni a rosszat... de nyugi! illetve mondhatnék sok jó kis közhelyet, de tedd azt amitől te jobban érzed magad!

Az én lelkem továbbra is attól szenved- idéző jelben- hogy most szeretném kialakítani a két gyerekes napi rendem, ami persze patent legyen :) kész vagyok magamtól :) erre fel persze hogy ma egyeském lett tiszta zizi, de megoldottam... ezért picit bízok magamban... de továbbra is tervem minden nap, hogy 5kor keljek- nem sikerül... :( pedig nekem el kell érnem azt, hogy minden nap fel tudjak kelni a két kicsi előtt legalább fél órával... de én hülye miért találok ki ilyet, mikor tudom, hogy egy bébi, illetve egyeském is tök bizonytalan időben ébred... kb 3kor kéne ébrednem, hogy minden tuti legyen... :) jaj én nagyon hülye vagyok... :roll: :roll: :roll: de akkor is meg fogom oldani! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

De en nem azt kerdeztem milyen markaju autod van, hanem, hogy mekkora :D:D (alcazva ezzel is, hogy az autokat jellemzoen en vezetem, felismerni meg a szinukrol es reszben rendszamukrol szoktam oket :D:D) Szoval akkor ezek szerint pici... ha azt mondod akkora mint egy kispolski, aztt ertem, vagy ha azt, hogy mint egy twingo (de az tuti nem, ezt leszurtem) a mi kocsink sem nagy, de akkor ezek szerint ez annalkisebb :D:D szoval ugyahogy elkepzelem :D:D
De nem allt szandekomban am arra osztokelni teged, hogy utnak indulj, ha van esely, hogy mas megteszi. Nekem ugye fel is hozta a srac az emeletre :)

luna6

Konkri, egy dolognal legyel nagyon resen, ha mar muszaj tervezgetned, mert nem tudod maskent :D nehogy attol legyen megint gaz, hogy nem tudo teljesiteni a magad altal szabta felteteleket es ettol bedepizz :( Tervezd el, de a tervbe eleve engedelyezz magadnak kilengest, hogy ha megsem jon ossze (vagy nem azonnal) akkor attervezed avagy uj nap uj elet alapon ujra probalod. Az egesz lecsuszas rakfeneje pont a gondolatokban van, hogy kigondolod es nem ugy lesz ez ettol csuszol... szal menekuloutat tervezz bele minden egyes alkalommal, ha erre gondolsz! :)

luna6

Hari én ismerem a pandát és ha lesz sajátom, akkor egyik lehetséges választás között van és sztem a csomitartóba be tudod tenni a matracot kicsit meghajtva és a kalap tartót se érinti...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kokuszmatracot meghajtva? a szivacsot oke, e az en magyar kokuszmatracom kicsit sem votl hajlekony (illetve dehogynem, mondjuk 15 centis kilengesig a merete miatt, de nem volt osszebbhajthato allaga, a mostaninak sincs. a tiedet lehet hajtogatni?)

luna6

aha Luna! így tervezek- ezért jó, hogy emberem 4 napokat van itthon és gyerek centrikus, mert ha csúszok, akkor egy napra kap két gyereket... én max csak szoptatok és akkor egy nap alatt bármit bepótolok... nem? sztem ez kivitelezhető... és még így is marad akkor 3 szabad napja és akkor full családozás, nyár, mindenki happy...
szóval ha nem fog összejönni a két gyerekkel a napi 1 munkaóra, akkor marad a heti 8 órás 1szeri verzió... :) ez a b tervem :)
c tervként pedig még mindig feladhatom az elveim és anyós ezerrel főz ránk örömmel... :)

mivel ember így dolgozik én meg ugye itthon ezért én mindig erős nap keveredésben vagyok, sose tudom milyen nap van, mert nálam a hétfő az ha megy dolgozni és az 4 nap és utána 4 nap hétvége... :) csak a család többi részével kell hangolódnunk...
szerencsére a munkát is csak a tankban tudja hazahozni :)
mondjuk ha bárki számára jól hangzik ez a beosztás azért azt elmondom, hogy itt nincs szabadnap és a havi fixe 60000.- ehhez kell még jattoltatni, ami azért elég változó... lehet ez napi mínusztól akár meddig... na jó azért van egy átlag.

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát még nem indultam el :lol: Na meg Apa sem. Kávé után kicsit le kellett neki feküdnie :lol: Jó kis kávét tudok főzni mi????
A kókuszmatracot nem lehet hajlítgatni, szerintem sem. Legalább is ami nekünk volt Lilivel, azt nem lehetett, ami meg nekünk van, az talán hajlik 15 centit tényleg, de csak mert 2 méter hosszú. De a gyerekét nem hinném, hogy be tudnám hajlítani. Viszont Apának Puntója van (Luna: fehér színű, a rendszámát nem írom le :lol: )
abba azért bőven befér.
Az én Pandám pedig libafos, vagy olivazöld, vagy valami hasonló színnel bír. Kicsit azért talán nagyobb a kispoláknál, de azért kicsi.

Ilyen:
http://www.eurodriveuk.com/images/vehic ... da-600.jpg

Kép
Kép
hari

Na igy man mingya tudommirol van szo :) Es ha esetleg valamikor topiktalizunk es odaerek azonnal tudni fogom (rendszam nelkul is) hogy te mar megerkeztel :D:D:D
Amugy en magam is uzok ilyen sportot, hogy kaveivas utan lefekves :)
Huuu koszikla lett a hasam... lehet nem kene erkelyt pakolasznom? Pedig meg csak eppen elkezdtem es bevittem a napernyot a furdokadba es kiprobaltam mi jon le rola... retek...de en nem birom lesurolni most tuti, remelem azert le lehet es akkor rabizom eberre, mert a feher savok erosen szurkesfeketek.
Meg mindig azon agyalok erkely kapcsan, hogy oda a hatsora ki lehetne tenni a manci regi utazoagyat (kell bele vennem szivacsiot asszem, az aljat megviselte kisse az alltaban varakozas, nem ment szet csak foltos miegymas, azt nem tudom letisztitani jora) es akkor lehetne kinti alvast rendezni majd a bebinek. Csak hat valahogy nagyonutban van a fuggoagy... tobbi erkelyre az nem jo, de a gyerek sem pedig meg van ketto... (gyerek is, erkely is, de utobbira gondoltam) de meg agyalok :)

luna6

Tök jó, hogy nektek van erkélyetek is. Nálunk csak az udvar van, de ott van egy anyós is. Meg 1 teleknyire vagyunk a főúttól, úgyhogy büdös és zajos az udvar. Amúgy tök jó. Anyós választotta. Jaj én úgy utálok itt lakni, de most már mindegy. Persze tudom hozzáállás kérdése az egész, egy panelhez képest maga a kánaán, de én anniyra nem ilyenre vágytam. Az előző is főúton volt, de sokkal kevésbé volt zajos és büdös. Csak kicsi volt. Valahol vidéken kéne laknom, egyedül. Akkor biztos nem lenne bajom. Bár ki tudja.

Kép
Kép
hari

Na Apa már felkelt, kirohant, hogy beálljon anyós autójával. Látnátok milyen friss tud lenni ilyenkor hirtelen. Már ha anyósról van szó. Ja és rendelt még egy kávét. :lol:

Ja Luna, kocsihoz tartozik még, már a múltkor is akartam írni, mikor arról volt szó, hogy nehezen szállsz be, meg ki, hogy kicsi Pandám egyik nagy erénye, hogy baromi könnyű a ki és beszállás. Az valahogy nagyon el lett benne találva. A múltkor Apa Puntójába szálltam be, hát megszenvedtem vele, főleg a kiszállással. Abban valahogy lejjebb van talán az ülés, vagy nem tudom. Na mindegy, csak gondoltam leírom :lol:

Kép
Kép
hari

De tényleg jelentkezhetne már Heni! Kezdem tényleg azt hinni, hogy elment szülni. Ami persze tök jó lenne, csak azért szólhatott volna :lol:

Kép
Kép
hari

hát azt hittem, hogy némi hajlítással a 120ból lehet 110 átmérő... de akkor nem... mondjuk ha a 120 megoldható méret, akkor a 60 már nem gáz sztem...

és Luna te embered mit szólna ha függőágy mentesítenéd a teraszt? :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni nem szólt hogy menne szülni... jelentem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: