A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Mert még ott lakik anyós a másik házrészben és ő is megy el onnan,!

Igen 200907? Szegeden Anyuéknál a "mesterek" úgy megcsinálták a csempét a konyhában, hogy lötyög..... A konyhát is félig a Párom csinálta meg, meg az előszobát is nálam! És semmi nem lötyög és szép is!

Tickerplayground.com
breki76

Padlószőnyegtől én is berzenkedem....

Tickerplayground.com
breki76

Amire a büdös életbe sem fogok rájönni, az az, hogy miért úgy lett csempézve a fürdőszobánk, ahogy. :shock: :shock: :x :x :x :x :x Illetve gondolom én, csak nem szeretem, amikor valaki ilyen slendriánul dolgozik. :evil: Nem tudom, hogy szaki csinálta vagy az előző tulajék. De elkezdték padlószintről és szépen tették egymás tetejére. Majd elértek egy olyan magasságba, ahol ha folytatják a csempe magasabbra nyúlik, mint az ajtókeret. Tehát abbahagyták. Nem elvágták és egy szintbe hozták a csempe szélét és az ajtókeretet, hanem annál a sornál befejezték és ámen. :x :x :x :x :x :x :x :x
Gondolhatnám, hogy esetleg nem volt csempevágójuk. De volt, hiszen az ablaknak ki kellett hagyni a helyet és azt rendesen meg is csinálták.
Utálom az ilyen hozzá állást. Vagy csinálja meg normálisan valaki azt amibe belekezdett (mindegy miről van szó!) vagy inkább hozzá se fogjon... :evil:

Kép
Kép
200907?

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.02.25 14:27-kor.

Tickerplayground.com
breki76

Látod 200907? Amit az ember magának csinál, abba beleadja szívét-lelkét...ja a házat az Uram saját 2 kezével építette fel, nem volt talán 1-2 napig a téglarakásnál segítsége!!!! Nagyon büszke vagyok Rá....pedig semmi köze ehhez, egész mást dolgozik és más a végzettsége is!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Hát Breki én teljesen átérzem a paneles helyzeted,hisz mi is panelba lakunk
és nagyon durva.Én is dohányoztam,de soha nem jutna eszembe,hogy
liftbe cigizzek.Nálunk még a lépcsőházban cigizés is módi...szóval borzalmas...
remélem nekünk is hamarosan összejön,hogy költözzünk majd.

Kép
Kép
csibe83

[quote="breki76"]L írta:breki76átod 200907? Amit az ember magának csinál, abba beleadja szívét-lelkét...
...feltéve, hogy igényes, és nem a jóvanazúúúgy típus. :?

Kép
Kép
200907?

Csibe! Szorítok nagyon! Én Szegeden is laktam Anyuéktól külön és az is panel volt, de ott nem voltak ilyen parasztok az emberek, nem dohányoztak be stb.....

Nagyon örülök, hogy egyáltalán van ez a lakás (sokaknak még az sincs tudom), de ha már van választás, akkor a ház!

Tickerplayground.com
breki76

007!

Én nem félek az allergiától, mert nem jellemző a családban, csak azért írtam, hogy ha esetleg valamelyikőtök ebbe kötne bele, egyből kivédjem :twisted: :D ! Csak én úgy tudom a padlószőnyeg+padlófűtés tényleg rásegíthet, ha valaki allergiára hajlamos, szóval ezt megelőzzük a radiátorral. De mondom nekem padlószőnyegem volt, ráadásul padlófűtéssel, és nem vagyok allargiás, egyik bnőm, pedig minden szirszarra az, pedig mindenhol kövük volt, szóval ennyit erről a hiedelemről is :? :wink: !
Most nálunk sincs sehol, mert pl. nappaliba én is kőpárti vagyok, de a gyerekszobába nagyon szeretem :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

2009 07

Köszi kérdésed. Férjem munkahelye meg van még, igaz minden este úgy jön haza, hogy mostmár tényleg vége. Naponta felmond valaki, lassan nem lesz senki, aki ott dolgozik. De a főnöke csak vigyorog az egészen. Egyszerűen nem mond senkinek semmit. A másik jó dolog, hogy van egy kocsmánk, ami ki van adva bérbe. Hát a bérleti díj már lassan 3 hete késik, talán holnap kifizetik. Ma beszélt a férjem a bérlővel, azt hittük már, hogy nem akarja tovább csinálni, de még nem mondta, hogy visszaadná nekünk. Nem nagyon szeretnénk csinálni a kocsmát, mert abba a kapcsolatunk már tönkrement egyszer - 1 évig külön voltunk-, de ha nem lesz más csinálnunk kell. Csak hét nem vagyunk nagy kereskedelmi vénával megáldva.Meg hát a pultos csajok kilopják az ember szemét is.
Velünk minden rendben van, de még mindig nem érzem a babát. Habár ma reggel éreztem valamit a oldalam körül, de szerintem nincs nagyon annyira kint. Szóval passz. Irigylek mindenkit, aki már ennyire érzi a picit.Van még valaki, aki nem érzi?

Kép
Kép
orsi777

Persze 200907? egyetértek abszolút!!!

Na közben kérd és megadatik.....elkezdtek fúrni :lol: :lol: :lol: csak most, csak nekem :oops: :twisted: :twisted: :twisted: !

Fehérje, hát biza nem odavaló...és a cukornál lehet nefropátia szövődményként, de nem ennyi idő után és nem ilyen eredményeknél. Viszont Anyukám sajnos vesebeteg (mindkét veséje) és nekem is volt már homokom, vesemedence gyuszim (na az kemény) és ugye a babavárás igénybe veszi a veséket is! Szóval nézni kell soxor a gyűjtött vizeletet, meg a vér fehérjeszintet is! Vérnyomásom 90-105/ 63-74...szóval az nem rossz, de a fránya vesémet soxor érzem sajna, hogy fáj! Majd úgy járok, mint a Sarka Kata maximum, csak Prücsök legyen egészséges, meg én is maradjak meg és akkor mindent kibírok!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Kezd elegem lenni a főzésből. :evil: Tegnap csináltam nagyon fini spenótos tésztát, erre gyerkőceim, akik egyébként mindenevők, üresen kérték a tésztát. Ma túrógombóc, Szabi meg kizárólag üres tejfölt volt hajlandó ebédelni. Mit strapálom én itt magam? :lol:

Dodi,
Hú, milyen régen volt ilyen rend a lakásunkban. :lol: Kb amikor még nem mászott Nati, mert akkor leraktam az ágyra és 50x2 perc alatt rendet is raktam. De régen volt. :roll:

007,
Én is szeretnék szépen mázolt ajtókat. Próbából megcsináltattam kettőt. Még szerencse, hogy nem többet, mert azóta is rágom a kefét, hogy milyen trehány munkát végeztek. :x A "mindent szépen lecsiszoluk" helyett még a mindent szépen összemaszatolunk festékkel sem sikerült. :evil: Pedig akit hívtam, már egyszer dolgozott itt és a burkolás nagyon szép lett. :?
Nővéremék béreltek lakást, ott a nappali erőteljes pirosra volt festve, ráadásul olajfesték, azaz még fénylett is egy kicsit. Elsőre teljesen ledöbbentünk, azután elviseltük, majd rájöttünk, hogy egész jó. :lol:

Breki,
Azért vannak olyan nevek, amiktől égnek áll a hajam, bevallom. :lol: De inkább a párosítás szokott gyilkolni, egy sima keresztnévbe szerintem tényleg butaság belekötni. Bár a magyarra átírt angol nevekkel még mindig nem barátkoztam meg. :wink: Pedig több is benne van a legnépszerűbb 100-ban a KSH szerint.

Tabati,
A zöldborsó, gyurma, filc nálunk a konyhában van. Nagyon anyabarát módon takarítható. :wink:

Ékszer:
Azt hiszem, ebben is a minimalizmusom érvényesíti akaratát. :lol: Jeggyűrű és kész, azt is csak a bal kezemen tűröm el, pedig előtte 3-4 gyűrűm is volt. Még csak órám sincsen.
Érdekes, az engem is zavar, ha apán nincs. Pedig csak fürdéskor veszi le a jeggyűrűt és néha elfelejti visszavenni. De azért nem annyira, hogy szóvá tegyem, csak furcsa látni a füri polcon, amikor apa munkában van. :wink:

Heni,
Lusta apa dologról...és akinek vegyesen jönnek mondjuk az ikrei? :lol:

Agmano,
Nekem a kórház hívta be a dokimat. Mire erre rájöttem, már ott volt. :wink: Egyébként mint jelent nálatok a sintér kategória? Én nem szívesen szülnék olyannál, aki nem éri el legalább a semleges szintet. :?

Hendegabi,
El is felejtettem írni. :wink: Szerintem kiszúrás a naggyal, ha elviszik, amikor a pici érkezik. Ő is várja és pont akkor kizárni a családból, amikor pont esemény van? :oops: Én halálra aggódtam amiatt, hogy mi lesz, amíg kórházban vagyok, aztán semmi nem volt, apa simán állta a sarat. Aztán meg azért voltam némileg kibukva, hogy mi az, hogy én még csak nem is hiányzom? :lol: Nekünk egy hetet kellett bent maradni. Minden reggel, amikor közölték, hogy ma sem, hát sírógörcs :?

Kép KépKép
lorca

Köszi szépen breki,de sajnos egyenlőre nekünk ez még eléggé távlati,
de előbb-utóbb úgyis összejön...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Breki!

Pont ez jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy neked is rátelepedett a vesédre a bébi? Amúgy ez elég gyakori: nem csak a Sarka Kata, de a másik "napos csibe" anyukája, a Bódi Csabi (?) felesége is a veséjével bajlódott a terhessége alatt.
Amúgy jólsikerült a névválasztásuk: Bódi Rómeó Adzseló- fene se gondolná, hogy romák :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ez a nappalink:

Kép

Ami épphogy csak látszik az egy jó nagy cseresznye színű asztal sötétzöld terítővel. A zöldalma falhoz jól megy majd. (Az előző lakésban is ez volt :roll: :oops: :oops: ) A függönyről nincs normális képem, de az függőlegesen csíkos kb. 20 centi széles sávban világosabb és sötétebb narancsos színekben felváltva. Ha ki lesz festve a szoba, akkor jól fog kinézni. :wink: Majd valamikor, X év múlva... :?

Kép
Kép
200907?

Dodi! Én nem kötögetek (még pulcsit sem), de nálunk Anyu belehalna a padlószőnyegbe, annyira tüsszögős típus! Nekem ami bejön és van is a birka szőnyeg ...na azon tök jó gubbasztani!!!

Orsi Nektek a bérleti díj késik én meg majd 2 hét múlva kapom meg a januári táppénzem (mert a bérszámfejtő az M30-al együtt azt is el...a), így februári bevételem 0 volt, még jó, hogy takarékosan próbáltam mindig élni.....meg jó, hogy észrevettem az M30-t, mert még az adóbevallás is szar lett volna...nem is tudom mihez ért az a nő komolyan...és ha nem lenne közöm a bevalláshoz??? Na de a lényeg, hogy jól sült el, aztán kész, lóvét meg majd megkapom "eccercsak"

Tickerplayground.com
breki76

Breki,
Neked nézték uh-n a veséidet? Jobb rá felhívni a figyelmet, hogy lehet baj, akkor esetleg időben lehet cselekedni. A nyomás miatt leállhat a vese, ami egész addig nem nyilvánvaló, csak uh-n, amíg nincs tényleg nagyon komoly baj. Sajna nem is olyan ritka és főleg később okoz gondot, mivel most esetleg csak sérül. :(
Ifjonc koromban panelban laktam, most tégla, de sokszor visszavágyom, amikor a lépcsőn mászok és alig kapok levegőt. :wink:

Boo,
Én egy borítékban le szoktam tenni a pénzt a dokinak az asztalra. Gondolom, megtalálják a dokik, de eddig még egyik sem pillantott rá addig, amíg én ott voltam. :lol:

Kép KépKép
lorca

200907?

Jó nagy a hálótok és szép a bútor! Nekem a konyha pasztell zöld!
Na a habitapi ott van Nálatok látom, jó kis dolog...mi is megvettük már :lol: :lol: !

Gyűrűt Schmuckban vette a Férjem készen, meglepi volt, egy kinyitható fejű rózsában adta oda, egy baromi vacak nap után (munkahelyi köcsögség).

Úúúú ez a cigány név...katasztrófa!!!!

Boo amúgy meg nekem nagyon tetszik a Miron, komolyan...egyedi és jó hangzása van! Például volt egy ovistársam: Miloje (Milcsinek becézték) szerb volt, na szerintem az is jó név!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Lorca!

Most nem nézték, csak 1 éve, akkor semmi gond nem volt, de szerintem jövő héten kérek beutalót oda is, mert engem is izgat a dolog, meg kellemetlen is. Pláne, hogy még szeretnék másik Babát is!!! Köszi a tippet, intézkedni fogok s.o.s!

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

kicsidodi! :)

A kő nagyon kellemes nyáron -kivéve, ha pont amiatt fázol fel esetleg-, de télen bizony megdobja a fűtésszámlát. Csak úgy, mint az ámerikás konyha, nappali egyben típusú lakásoknál, ahol sok az egybefüggő légterület.
Nagy klassz és divatos a nagy, nyílt tér, de a fűtés számla szempontjából mérsékelten szerencsés. És erre sokan csak akkor jönnek rá, amikor beköltöznek és jönnek az első számlák...

orsi777! :)

Hát, akkor nektek is nagyon meg kell gondolni, hogy mikor, mennyire ugráltok. :( Fontos a meló, de a franc megette az egészet, ha emiatt tönkremegy egy kapcsolat, család... :x

breki76! :)

Érted nem aggódom. Okos csaj vagy, tudod mire kell vigyázni, mit kell tenni. :wink: Látatlanban is megkapod előre a Gyerektartási Jogosítványt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én tavaly megkértem egy könyvelőt, hogy a lakás adás-vétel és még egy dolog miatt csinálja meg a bevallásomat. Utolsó pillanatban adta vissza, de olyan szinten, hogy csak aláírtam és már rohantunk is vele a postára, mert uccsó nap volt. Aztán utólag vettem észre, hogy elsomott vagy 3 dolgot. Ezek után gondolod mennyire voltam benne biztos, hogy jól számolta ki a fizetendő adót. Másik könyvelőnek megmutattam. Eredmény: bár más összegekből indultak ki, mindkettejüknél 0 Ft. lett a lakáseladás miatt fizetendő adó. 5 évig bármikor számonkérheti rajtam az APEH...

lorca! :)

Itthon is van tejföl. Már csak egy kis túrógombóc kéne alá... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cseles megoldás a próbafestés. :lol: Még jó, hogy időben kiderült. :?

boo! :)

Én soha nem adok egy kanyi vasat se, akármilyen vizsgálat van. Majd szülés után.

Kép
Kép
200907?

Lorca!

Kedves tőled a feltételezés, de szerinted miért nem fotóztam le a konyhát? :roll: :lol: :lol: :lol:

Breki!

Persze, ha nálunk nem bírná valaki, és se ragaszkodnék ám hozzá :wink: !

Boo!

A falfestéket a párom választotta, és először szívbajt kaptam, mert egy rétegben olyan volt, mint a naracs szövegkiemelő :shock: (fehér alapozó volt alatta)! De így tényleg nem durva, nem vibrálós, vagy rikítós! Inkább tök vidám, és mindenkit feldob! Még a nagymamám is odáig volt, hogy mennyire hangulatos, pedig nem gondolta volna... :wink:
Persze ízlések és pofonok!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lefety-lefety :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tényleg jó ez a játszószőnyeg, ÉN nagyon szeretem. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem tudom, ti milyet vettetek, de sajna kapni silányabb minőségűt is. Az vékonyabb és könnyebben kijárnak belőle a szivacsadarabok. Ami alapból nem baj, csak ugyanakkor könnyebben el is szakad, meg megrágja a gyerek. Piciknek inkább nagyobb figurásat érdemes venni a sok, kis darabból állókkal szemben.

Mi gyűrűnk is Schmuckból van, de csak sima dobozkát kértünk, mert a rózsa nem tetszett... :roll: :roll: :roll: :roll:

boo! :)

"Nekünk apával a finn faházak vagy gerendaházak tetszenek nagyon, olyan jó meleg hangulatúak. "
Igen. Különösen, miközben leégnek esetleg... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindhárman(!) 0-sak vagyunk mégsem zabálnak a szúnyogok. Nyárra azt a megoldást szoktuk alkalmazni, hogy lekapjuk az egyik külső ablakot (dupla ablakaink vannak) és a helyére olyan szúnyoghálót teszünk, ami egy keretre van ráfeszítve. És mivel a keret teljesen passzol az ablaknyílásba esélyük sincs a dögöknek. Akár egész nap nyitva lehet az ablak, de akár be is csukhatjuk a fent maradt belsőt, anélkül, hogy ki kéne venni a hálót. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.25 13:57-kor.

Kép
Kép
200907?

Breki!

A 16. héten az én vizeletemben is találtak minden cart, többek között fehérjét is. halálra ijesztgettek vele egy hétig, hogy az a legveszélyesebb szövődmény ikerterhességnél, mert ugye a toxémia jele lehet. A 18 héten aztán két különböző helyen is vettek és azok tök negatívak lettek. (csak úgy, gyógyszer nélkül). Az orvosom meg csak legyintett a 16. hetinél, hogy majd meglátjuk a kontrollon. És csak igaza lett. :wink:

Csajok! Nekünk már ki van festve a gyerekszoba, két év csináltuk halványsárgára. Erre mit olvasok valamelyik nap az újságban? Hogy az idén a bivaly évébe lépett a kínai horoszkóp és a bivaly emberek a föld és a természetes színeket kedvelik, szobába a sárga a legjobb választás. :shock: :)

Dodi!Nekünk is padlószőnyegünk lesz. Állítólag arra kell figyelni a vásárláskor, hogy egyrészt vastag legyen (vagy legyen alatta alátét) másrészt, hogy egyenletesre legyen nyírva és puha legyen. (ne a szőnyeg nyírása adja a mintát, mert csóri gyerek nem tud majd felépíteni rajta egy legóvárat se.) :) Amúgy nálunk sincs padlófűtés. Majd porszívózunk :wink:

Ezek a Faktum bútorcsaládok nagyon szépek, mi is kinéztünk egyet (azt hiszem "Vörös Róka" fantázianévvel) de nekünk ugye két ágy kell, úgy meg már elég húzós lesz a végösszeg. :roll:

Boo! Gratulálok az eredményhez! :)

Nekünk áttették a 4D-s uh időpontját hétfőn 17.00 órára, de nem bánom :wink:
nellike

kicsidodi! :)

Te írtad, hogy Apa atombunkernek építette a házat. Tévedsz. Csak tudja, hogy vasgyúró lesz a kölök és nem szeretné, ha csak úgy kikapna 2 téglát a falból és azzal játsszon a hülye legó helyett. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hú, de sokat írtatok!

Köszi a kérdést, megvagyok. Apa csupa nátha, Dalma hasfásós de egyenlőre úgy néz ki engem csak kerülget mindkét nyavalya de nem gyűr le.
Voltam ma dokinál, most egy másikhoz mentem be (akit ajánlottak) és azt mondta semmi gond ha nem akarom a méhszájműtétet a terhesség alatt, csak figyelni kell majd nem romlik-e az állapot. Sokkal megnyugtatóbb volt mint a másik aki úgy adta elő a dolgot mintha közvetlen életveszélyben volnék. Ezután inkább ide fogok járni.
Apa telefonált Pestre, azt mondták neki, mindenképp muszály felmennünk mert csinálnak egy ellenőrző UH-t és utána adják ki az eredményt. Annak örülök ha valóban csinálnak és akkor értelme is van felutazni. De apa azt mondta ha mégsem csinálnak akkor balhézni fog. A genetikai "tanácsadás" nálunk is annyiból állt hogy megkérdezték vállalom-e az amnio-t. Se kérdezősködés se UH...
Nem pocskondiázni akarom az állami ellátást, csak valami másra számítotam nem ilyen futószalag jellegű dologra.

Lorca

Nekem a hármasteszt 1:11-et hozott Down kórra. Ami ugye eléggé kétségbeejtő arány. Nos, lehet hogy az amnio sem a tökéletes megoldás de legalább az biztossá válik általa hogy NEM Down-os a babám.

Csodaszép képeket raktatok fel... Apával közös álmunk egy családi ház, előző házasságunkban mindketten abban laktunk. Igaz, csak falusi pusztuló vályogban de mégis családi házban. Mindkettőnk álma egy ház, ezért még vidékre is költöznénk. De sajnos hacsak nem nyerünk a lottón ez álom marad. Mindketten alkalmazottként dolgozunk nem túl sokkal a minimálbér felett és kettőnknek együtt négy gyereke lesz.
Szóval igazából örülök annak hogy van egy 57nm-es panellakásunk, ami csak annyira lett felújítva idáig hogy lakható legyen. (pénz híján, nem lustaságból)
Van akinek még ennyi sincs. Így én olyan szép képeket nem tudok feltenni, egyedül a növénysarkomra vagyok büszke ezt megosztom veletek.
Nálunk szinte mindig enyhén rendetlenség van a bútoraink sem szépek. Viszont így nem kell aggódnom hogy mit tesz tönkre majd a picur, mert azért még emlékszem hogy egy kisgyerek a lakásban olykor kész környezeti katasztrófa :lol:
És aki tart kutyát a lakásban az nyilvánvalóan tisztában van azzal miért van régi rossz pléddel letakarva a nappaliban az ágy és miért nics hófehér ülőgarnitúránk. A hálószoba az egyetlen hely ahol nem mászhat fel sehová a kutya és ezt be is tartja. Külön szobát egyenlőre nem tudunk biztosítani a babának velünk lesz a hálóban aztán később legfelljebb lemondunk a külön hálószoba luxusáról és kiköltözünk a nappaliba.
Kép virágaim
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.25 14:15-kor.
Vendég

Jaaaj de sokat írtatok délelőtt! Ilyen szép napsütéses időben otthon ül mindenki?:D

Nagggyon írígykedek a szép házakra. Mi panelban lakunk, bár nem szűkös, 86m2. Nagyon szeretnék családi házba költözni, nagyon rajta vagyok az ügyön.:)

007
Engem valszeg azért nem zavar, hogy a férjem nem hordja a gyűrűt, mert apámon sem láttam soha.:D Ennek ellenére mintaházasságban élnek 36 éve.:)

gabi:
Nekem nagyon tetszik a gyerekeid szobája és én is a Brendonosra szavazok.:) A konyhátok gyönyörű!!!:)

dodi:
Nálunk is padlószőnyeg van mindenhol a lakásban, így a gyerekszobában is, de pont most pendítgeti anyu, hogy nem biztos, hogy praktikus kicsi babához. Állítólag a kisgyerekek hányni is szoktak, arról nem beszélve, hogy bilin is ülnek, oszt megbotlanak benne leszálláskor.:) Nem tudom, nekem tapasztalatom nincs. Lehet, hogy a laminált jobb lenne. :roll: Bár szőnyegpárti vagyok nagyon.

bertina

ja, és a lényeg kimaradt:

TAVASZILLAT VAN!!! :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sillia!

Örülök, hogy alakulnak a dolgok.

A növénysarok pedig nagyon hangulatos. Annyi azért látszik, hogy szép világos a lakás ezen része meg a konyha. Én imádom a beszűrődő napfényt, a miénk is szép napos. (már ha süt a nap) :wink:

A letakart ülőgarnitúra ismerős, nekünk a cicáktól kell óvni. :roll: Így aztán van egy nagyon szép bőr garnitúránk letakarva. :?

Bertina! Mindennek meg van az előnye és a hátránya is. Minket ismerősök figyelmeztettek, hogy megőrülnek amikor fél percenként leesik valami a laminált padlóra. márpedig az gyerkőcöknél "előfordul" :) Én nem a gyerekszobában tervezem biliztetni őket:)
nellike

200907? De azért kicsit tessék aggódni!!! De nem hívok be semmit...tény, hogy múltkor kicsit fájt a hólyag is és mintha "homokos" lettem volna...mármint ugye a vizeletem :lol: :lol: :lol: :lol: ! Mi járműves tapit vettünk (meg persze azt a kerek szőnyegecskét is, először úgyis azon hempereg, csak ha lehemperedik, akkor puhára guruljon!!!)

Igen Boo jól látod ezek házasság előtti vagyonok voltak...mint ahogy anyós is (szegény Párom, erről nem beszélnék...de végre megoldódott ez is)! Na nem mintha izgatna, de nálunk le vannak papírozva a dolgok...de ez senkinek nem esett rosszul mindketten akartuk mielőtt megismertük egymást akkor, bárki is lett volna a Társ, tehát nem egymás ellen irányuló merénylet volt....én láttam már karón varjút, pasi csupasz seggel ment a lány lakásába, aztán még a TV-t is felezni akarta...nyilván ez ember függő, szerintem mi nem lennénk ilyenre képesek...de az ördög nem alszik ugyebár....
Amúgy amióta cukros lettem a szúnyogok elkerülnek, pedig előtte nagyon szívták a vérem!!! Legalább ennyi haszna van!!!!

Nekem semmi gondom a panellal, csak nem mindegy, hogy mondjuk 4 emeletes, vagy 10 és azon belül is sorház...az emberek összetétele miatt ugyebár. Amúgy tényleg már az is jó, ha van saját lakás (a boldogság nem ezen múlik az már biztos)!

Sillia! Nem lesz gond a Kisfiaddal meglásd! És igen is kell az álmodozás...leginkább soxori élénk vizualizációval...és meg is fog valósulni...én hiszek ebben nagyon!!! Nagyon szép a virágos sarok és a konyhád is...azért mert lakás még lehet nagyon-nagyon igényes...és egy ház is lehet igénytelen!!!

Igen itthon ücsörgök..khm... Párom házat csinosít én meg rendezgetem a kiadásos táblázatokat, lássuk, hogy hogy is állunk a Babás ktg. vetéssel!!!

Tickerplayground.com
breki76

200907? Lego....basszus amióta felnőttem aranyárban mérik...nem akartam hinni a "szömömnek"(Szögediesen szólva), azt hittem el dobom az agyam helyét is, mikor megláttam az árát egy nagyobb doboznak...a gyes fele annyi basszus! Egy dobozzal csaj létemre nekem is volt (meg is van) Anyuék eltettek csomó játékomat (kár, hogy Pároméból semmi nem maradt a Fiúcskának), de szerencse, mert nem voltam az a nagyon babázós típus, így van bumerángom, frizbim, gombfocim, logikai játékom elég sok..még kisautóm is...szóval azért valamit örökölhet a Gyerök!!!

Van valami playmobil (lego szerű) még nem néztem az árait, majd megkukkolom!!!! :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!
Nem vettem ám magunkra a "lepéterezést", csak nem bírtam megállni

Húú, Boo!
Ezek a gyűrűk így kép alapján csudálatosanszépségesek. És plusz milyen ócsóságosak is.

200907?
Nektek meg nagyon szép lehet a csapotok :lol:
Hol vettétek, mert nekünk újat kell venni a fürdőbe.

Börze:
Irgumburgum, azt a felszínesenolvasó mindeneteket!
Ezer oldallal feljebb írtam, hogy mikor lesz a következő!

Gabi!
Sztem ne hagyd magad és nyomulj a cseresznyéért (Nekem egyik sem jön be a kettő közül, amiket feltettél, bocsánat :oops: )
A konyhátok irtó szép.

Breki!
Párod hálójában az a "plafon" szuper. Meg amúgy is nagyon barátságosnak tűnik az egész.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Elfelejtettem írni, hogy az ilyen napos napokon, mint a mai, nem szoktam csak 5 körül felvenni a fűtést, és így is 20 fok van a házban.Nem tudom, hogy téglaépítésűnél ez lenne -e .Nekünk msot elég sok lett a gázszámlánk december hónapban 30.000 ft volt, panaszkodtam is a főnökömnek, hogy tiszta ráfizetés itthon lenni, mire benyögte, hogy a két szobás + nappalis házának a fűtése dec. hónapban 50.000 ft volt.
Januárban szerintem sokkal kevesebb lesz már a számlánk. nem volt annyira hideg, mint dec.-ben.
Táppénz:
Nekem is a bérszámfejtőnk dec 15-től dec. 29-ig számfejtett táppénzt, pedig minden két hétben tiszetsségesen beviszem a táppénzes papirt, sőt elfaxolom (Egerben számfejtenek) neki. Erre felhívtam februárban , hogy miért csak ennyi volt a táppénzem, hiszen január 26-ig leadtam a papirt nem mondott rá semmit. Soronkívül kiutalta a pénzt, bár megkérdezte, hogy akkor mit fog számfejteni februárban nekem. Mondtam, talán a februári táppénzemet. Remélem most jól fog már számfejteni.

Kép
Kép
orsi777

Ha már amúgy is lakberendezős napot tartunk ( :lol: :lol: :lol: )megkérdem: ti hogy álltok a kovácsoltvas dolgokkal?
Nekem kicsi korom óta tetszenek, és elhatároztam, hogy ha nagy leszek, akkor a lakásom egyik helyisége csak olyan cuccokkal lesz berendezve.
Ez majd az előszoba lesz, bár mindenki azt mondja, hogy teljesen jó, ahogy van. De tudom, hogy ha egyszer sikerül majd összehozni, akkor azért bejön majd az is. Konkrét elképzeléseim még nincsenek, de nagyon ott van az agyrágóbogár bennem...
Sajnos, azt vettem észre, hogy a divatot meglovagolva egy csomó kovácsoltvas dolgot lehet kapni, de kevés az igazán szép, igényes kivitelű. :(

sillia! :)

Kiscsalád gyorsan gyógyuljon meg, te pedig továbbra se dőlj ki! És vigyázzatok Bumerángra is. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

A képek miatt ne bánkódj! A csini kérónak és boldogságnak nincs köze egymáshoz. Egy szoba-konyhában is fel lehet nevelkedni nagy szeretetben és a kacsalábban is lehet szegényen élni...

Látszik, hogy a növényekkel pariban vagy, én mindig kinyírom őket. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Mindjárt rakok fel 2 képet. Ezek a kivételek, amik erősítik a szabályt. Nyáron szépek voltak még a muskátlijaim az ablakban, de 2 hónapja lent vannak a pincében, és azóta nem kaptak egy csepp vizet sem. Pedig igazán nem lenne nehéz lebattyogni havonta egyszer, hogy meglocsoljam őket. A földszintről... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jó, akkor egy KICSIT aggódóm. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: (A nemaggódás nem egyenlő azzal, hogy nem gondolok rád... :roll: )

És akkor a képek (ezt a függönyt próbáltam az előbb körülírni. Nyáron kurv@j ól néz ki, ahogy átsüt rajta a Nap 8) 8) 8) ):

1-es virág, amit még nem nyírtam ki:

Kép

2-es virág, IMÁDOM ezt a virágtartót (más kérdés, hogy eredetileg gyertyatartó lenne illetve, hogy a cserép nem teljesen smakkol :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép

Enyém művem: Perugia :roll: 8) (Élőben sokkal szebb, de most ennyit bírtam belőle kihozni :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép

És ezen puffogtam az előbb. Milyen meló már ez!? :evil:

Kép

Kép
Kép
200907?

szonibaba! :)

Akkor leírnád mégegyszer...? :roll: :roll: :roll: :roll: Köszi. :wink:

A csapot a lakáshoz adták. Benne volt az árában. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nellike!

Dejó, amiket írtál, majd szem előtt tartjuk! Azt én sem értem miért aggodalmaskodnak a takarítással, hát mire van a porszívó?! (én most is kétnaponta felporszívózok, és ha erre nem is lesz mindig időm, a gyerekszobára lesz kétnaponta 5 percem):wink:

Bertina!

Na, ettől kiakadok, mikor a gyerek közli, hogy anya, kakilni kell, és anya készségesen hozza a bilit a nappali közepére :evil:! Én se sz@rok oda vazzeg :lol: ! Ha már bilire szoktatom, azt is meg tudja szokni, hogy bizony a bili a fürdőszobában van, ahol anya és apa is vécézik!!! Szóval erre sztem ne alapozz :wink: ! Meg nekem is mondták, hogy majd leissza a gyerek, ott eszik, ilyenek, de én se ettem a szobámban, van nekünk konyhánk :roll: ! Nálunk az étkezések eleve asztalnál történnek, nem szanaszéjjel a lakásban, kit hol ér... :lol: :lol: . Nagyon ritkán eszünk mondjuk tv, vagy szgép előtt, ha valami nagyon érdekel, de a gyerek sem a tv előtt fog enni, mert az a halálom :evil: ! Ha valami nagyon érdekli, megnézi, és utána eszik, ha meg annyira éhes, üljön asztalhoz! A szobájában, meg miért enne? A keresztgyerekeink is mindig kibattyognak a konyhába ha szomjasak, mert tudják, hogy nálunk így szokás, és sose okozott nekik problémát...
A hányás persze más, az előfordul, de akkor kénytelen leszek kisuvickolni a szőnyeget :roll: ! De direkt színeset akarok, nem vmi világosat, mert azért biztos fog koszolódni :wink: :D !

Ja, és még valami amitől kivagyok: az oké, hogy apának vagy a nagyiknak "elbüszkélkedünk", hogy kaki van a biliben (amúgy az tényleg nagy dolog, Csengém is most szokja :wink: ), de az annyira gáz, mikor kb. másodszor vagyok valakinél, és anyuka mondja a gyereknek, hogy mutatsd mega Dórinak, milyen ügyeset kakiltááál. Persze, agyondícsérem, de muszáj meg is néznem minden útbaeső gyerekkakit életemben?! :lol: :lol: :lol:
Félre ne értsétek, semmi bajom vele, ezerszer pelenkáztam gyereket (terkóig sz@rosat is :D ) nem gáz, de ezt nem értem meg... :roll:
(Az arcomba szánt kőtömegeket a 2162 Őrbottyán Pf. 142-re várom!) :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ha meg valaki nálunk van, lesz szíves türelemmel kivárni, hogy a gyerekemmel kakilok, ezért nem viszem a wc-t a nappaliba :twisted: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ismerős: rövid póráz, hosszú korbács. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!
Nincs kőtömeg...azért biztos lesz, hogy engedékenyebbek leszünk pl., ha beteg :cry: ! De alapjában véve teljesen igazad van, nálunk is így lehetett kicsinek is, mert valahogy most sem kakilok a szoba közepére :lol: :lol: ! Na jó, nem, de ha kicsinek ráhagy az ember mindent, akkor mi lesz később???? Például én nem voltam jó gyerek.....de Anyu mégis csodálkozott, ha a vonaton rohangászik egy gyerek...miért nem lehet arra rászólni, meg miért nem lehet vele foglalkozni, beszélgetni vele, mutogatni az ablakon, hogy mi micsoda??? Szóval akármilyen rossz is voltam nem rohangásztam mindig mindenhol a nénik-bácsik lába alatt!!!!

Igen a kaki....még jó, hogy elemzést nem kreáltatnak Veled :lol: :lol: :lol: :lol: !!

Tickerplayground.com
breki76

200907? Nagyon szupik a kovivas dolgok...van egy feelingje, ilyen angolos házaknál különösen nagy divat...az ágy is, na meg a kerítés is....na tolok az arcomba-be vmi kosztot, Manócska már lázadozik megint, pedig aludtunk egy órát...illetve én, lehet Ő nyomkodott végig, kezdetben éreztem mikor kidőltem!

Tickerplayground.com
breki76

egyik első babást sem szeretném elkeseríteni de nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogyan tervezzük és minden nevelési "elv" eredménye nagyban függ a kicsi alaptermészetétől és vérmérsékletétől. Amit megváltoztatni nem tudunk legfeljebb valamilyen módon irányítani. De azt sem mindig.
Ezzel most nem azt akartam mondani hogy mindig mindent szabad csak annyit hogy nem feltétlenül úgy lesz majd ahogyan azt az ember lánya előre eltervezi.

Az imént pucoltam meg 2 kg krumplit :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Szoni! Na majd ha a falra mászik tőlem, akkor mondom is Neki, hogy a plafonra, mert az szupi :lol: :lol: ! De tényleg szép az a fagerendás megoldás...máig nem értem, hogy hogy tudta felhelyezni a tetőszerkezetet... (mondjuk Ő sem), a 172 cm-el és a 64 kg-al???

2009.07? Télleg nem sámli az az ajtómegoldás! Érmet a nyakába, vajon otthon is így csinálja???? Azért ari vagy az együttérzés végett, de én sem akarok önsajnálatba burkolózni, mert még a végén megvalósul, nincs itt semmi baj, majd mögkuksizzák a dokik, aztán lösz, ahogy lösz, max. befektetnek azt vizsgálgatnak, csak éljem túl, meg legyen egy egészséges Kisfiam...a körítést meg bírom valahogy.... :lol: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Sillia!

Egyetértek ezzel is, legyen egy alap elképzelés, aztán majd az élet hozza...

Mit sütsz kis szűcs???? Krumplit sütsz kis szűcs????

Tickerplayground.com
breki76

Sillia

Tök igazad van. Én nem is szoktam senki nevelését fikázni. Majd ha én felneveltem egy kettőt, akkor már lehet nagy szám, de még akkor sem.

Kép
Kép
orsi777

Orsi! Deee, akkor már lehet azért nyugodtan :wink: !

Tickerplayground.com
breki76

Nem tudom, hogy Ti szoktatok - e belenézni más fórumba, de én hétvégén - amikor itt nem volt nagy mozgás - belekukkantottam a 2009. februárban szülőkbe. Nagyon jó volt olvasni, hogy sokan már túl vannak rajta. Hozzá kell tennem, hogy sehol sincsenek hozzánk képest kb. a 190. oldalnál tarhatnak most.Mi biztos többet fogunk írkálni nyárig.

Kép
Kép
orsi777

o. heni! :)

Ha az Iwiw-en ha rákeresel a 2009 nyári babavárókra, akkor jópár emberkét találhatsz közülünk ott. :wink:

A kovácsolt vas kerítésnek és kiegészítőnek jön be leginkább nálam, egy ágyat már nem annyira tudnék elképzelni.

sillia! :)

Mi lesz a menü? :shock:

Kép
Kép
200907?

Véres és májas hurka és kolbász főtt krumplival és savanyú káposztával. Apát megvárjuk és eszünk :D

Boo
kép neked (és nekem) Kép zsiri:)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: